Sunday 12 August 2018

SEKARANGLAH MASANYA NAJIB PATUT PUJUK JHO LOW PULANG KE MALAYSIA....


Isu berkaitan Jho Low kini kembali panas dan menjadi bualan ramai berikutan kejayaan negara mendapatkan kapal Equanimity yang dipercayai dibeli oleh Jho Low dengan menggunakan wang 1MDB yang dilencongkan.


Bagaimanapun Jho Low menyifatkan tindakan kerajaan mendapatkan hak milik kapal itu daripada Indonesia sebagai tidak sah dan merampas prosiding undang-undang yang sedang berlangsung di Amerika Syarikat.


Soalnya, kapal itu kini sudah berada dalam pemilikan Malaysia berikutan kerajaan Indonesia sedia menyerahkannya serta Amerika Syarikat pula tidak ada halangan mengenainya.

Bermakna, seperti kata Tun Mahathir Mohamad, jika selepas ini Jho Low tetap merasakan kapal tersebut merupakan miliknya dan dibeli dengan wangnya sah, bukan menggunakan wang 1MDB yang dilencongkan, satu-satu pilihan baginya ialah segera pulang ke Malaysia dan menuntutnya melalui proses undang-undang.


Apa yang perlu dilakukan olehnya ialah membuktikan dana 1MDB tiada kaitan dengan Equanimity.


Dalam hal ini, Khairy Jamaluddin turut sependapat dengan Tun Mahathir sambil  menyatakan, jika Jho Low merasakan dirinya tidak bersalah dalam skandal 1MDB, inilah masanya untuk beliau kembali ke Malaysia dan tidak terus melarikan diri seperti sekarang ini.


Apa pun alasan Jho Low, tindakannya terus melarikan diri dan enggan kembali ke negara ini hanya memberi tanggapan beliau memang bersalah dalam skandal 1MDB itu.


Beliau tiada alasan lagi sebenarnya, selain pulang  ke Malaysia jika tetap dengan keyakinan dirinya tidak bersalah.

Dalam hal ini, seiring dengan Najib sendiri yang selalu mendakwa dirinya juga tidak bersalah, beliau seharusnya  dapat memainkan peranan memujuk Jho Low agar pulang ke negara ini.


Dengan memainkan peranan, baik secara terbuka meminta Jho Low pulang atau boleh juga melakukannya secara senyap-senyap, Najib secara tidak langsung akan membuktikan beliau berpegang kepada falsafah "berani kerana benar"  serta menangkis tanggapan beliau takut untuk berdepan kebebaran.


Semua orang pasti akan berbangga jika Najib segera dapat melakukannya. (ShahbudinHusin 12/08/2018)

39 comments:

 1. PRK Seri Setia : PAS senarai tiga nama calon  KUALA LUMPUR: PAS telah menghantar tiga senarai nama calon bertanding untuk Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (Dun) Seri Setia ke Majlis Syura Ulamak PAS Pusat untuk tindakan lanjut.

  Perkara tersebut diputuskan PAS dalam satu mesyuarat Jawatankuasa Kerja PAS Pusat yang berlangsung pada hari ini di Kolej Universiti Islam Zulkifli Muhammad, Taman Melewar di sini.

  Timbalan Presiden PAS, Ustaz Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man pada sidang media hari ini berkata dalam pilihan raya kecil itu beliau telah diamanahkan sebagai Pengarah Jawatankuasa Induk manakala Pesuruhjaya PAS Negeri Selangor, Ustaz Sallehin Mukhyi ditugaskan sebagai Pengarah Operasi.

  "Pilihan raya kali ini sebagaimana diuar-uarkan oleh Barisan Nasional (BN) mereka tidak akan menurunkan calon dan kita sambut baik tindakan tersebut kerana kita mengharapkan sokongan daripada semua pengundi sama ada ahli PAS atau bukan ahli PAS dengan strategi mungkin satu lawan satu pada kali ini.

  "Walau bagaimanapun kita bergantung kepada hari penamaan calon nanti cuma bagi pihak PAS, kita bersedia untuk menurunkan calon yang kita yakin kita mampu menarik sokongan pengundi pada kali ini. Mesyuarat pada kali ini juga kita bincang persiapan muktamar PAS Pusat yang akan diadakan pada bulan September nanti di Terengganu dan di samping beberapa program biasa parti," katanya.

  Ujarnya lagi, calon akan diumumkan pada malam 15 Ogos nanti di Markas Induk PAS di sini.

  Berhubung PRK Dun Balakong, beliau menjelaskan PAS tidak akan menurunkan calon dan menyerahkan hak mengundi sepenuhnya kepada ahli PAS di kawasan tersebut.

  "Balakong PAS tidak bertanding PAS tidak menurunkan calon sebab kita nak tumpu kepada Seri Setia. PAS tidak akan halang ahli PAS untuk sokong calon, mereka lebih tahu siapa mereka akan pilih sebab kita pun tidak tengok siapa lawan dia," katanya.

  Sementara itu, Setiausaha Agung PAS Pusat Dato' Takiyuddin Hassan pula menyambut "they know what to do". – HARAKAHDAILY 11/8/2018

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kes HIV libatkan LGBT naik mendadak
   RIDAUDDIN DAUD 12 OGOS 2018
   FacebookTwitterWhatsAppEmailMore3.3K
   LGBT
   A-A+ (Ubah saiz teks)
   KUALA LUMPUR - Kajian Kementerian Kesihatan menunjukkan 50 peratus daripada kes baru HIV yang direkodkan pada 2017 adalah berpunca dari aktiviti homoseksual dan biseksual.

   Presiden Pertubuhan Amal Perubatan Ibnu Sina Malaysia (Papisma), Datuk Dr Suhaini Kadiman berkata, jumlah tersebut 14 kali ganda lebih tinggi berbanding individu ambil dadah melalui suntikan.


   Menurutnya, kadar kes melibatkan golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) meningkat dengan mendadak setiap tahun daripada hanya 63 kes pada tahun 2000 kepada 1,697 kes pada tahun 2017.

   “Maka Papisma ingin menzahirkan sokongan kepada mereka yang tidak bersetuju dengan pengiktirafan LGBT. Buat masa ini golongan tersebut tiada masalah mendapat rawatan, pendidikan, pemilikan harta dan kerakyatan di Malaysia.

   “Maka tiada sebabnya mereka perlu satu pengiktirafan khas. Hakikatnya mereka amalkan perkara yang melanggar tabii fitrah manusia dan melampaui batas semua agama dan norma masyarakat.

   “Mereka melanggar norma manusia namun inginkan majoriti rakyat Malaysia menerima mereka sebagai ‘normal’ pula,” katanya memetik satu kenyataan media.

   Tambah beliau, mengiktiraf LGBT hanya menggalakkan mereka meneruskan kehidupan berisiko tinggi malah menambahkan jumlah golongan tersebut.

   Katanya lagi, usaha pendekatan memberikan kesedaran kepada mereka selari dengan kaedah pencegahan telah terbukti sebagai kaedah paling berkesan di samping kos perubatan yang rendah.

   “Golongan LGBT perlu terlebih dahulu mengiktiraf diri dan menyedari bahawa mereka memerlukan rawatan. Dalam masa sama, masyarakat wajib beri sokongan dan turut sama bantu mereka kembali kepada fitrah.

   “Bagaimanapun, sikap masyarakat yang prejudis, suka menghukum dan menggugat keselamatan mereka, sekiranya ada tidak akan membantu proses pemulihan ini,” ujarnya.


   Delete


  2. It is not the UMNO Veterans who betrayed UMNO, but Najib who had betrayed UMNO and the Malays
   During the 11-day 14th General Election Campaign from Nomination Day on April 28 to Polling Day tomorrow on 9th May 2018, I visited ten states and 35 Parliamentary constituencies to urge the Malaysian voters to effect a Malaysian political change for the first time in the 61-year history of the nation.

   The 14th General Election is the first time in Peninsular Malaysia where the Malays, Chinese and Indians are most united with a common national goal – the change of the Prime Minister and the Malaysian Government in Putrajaya to re-set nation building policies and directions to achieve the Malaysian Dream of an united, harmonious, tolerant, democratic, progressive and prosperous Malaysia.

   I had participated in twelve of the 14 General Elections held in the country since Merdeka in 1957, and never before had there been such a greater sense of common national purpose among the Malay, Chinese and Indian voters in Peninsular Malaysia than at present.

   Datuk Seri Najib Razak had accused several senior UMNO leaders of betraying the party at the crucial moment on the eve of a general election.

   It was not the senior UMNO leaders who betrayed UMNO, but Najib who betrayed UMNO and the Malays turning Malaysia into a kleptocratic state.

   Delete
  3. ALQURAN MENDAHULUI SAINS DAN TEKNOLOGI : TIDAK SEPERTI INJIL/GEREJA YANG TIDAK RELEVAN MENYEBABKAN BARAT MEMBERONTAK DAN LAHIRNYA LIBERALISME/PLURALISME/SEKULARISME


   1. PLURALISME/LIBERALISME/SEKULARISME LAHIR AKIBAT PEMBERONTAKAN BARAT TERHADAP BIBLE/GEREJA YANG MENOLAK SAINS DAN TEKNOLOGI YANG BERKEMBANG BEGITU PESAT DARI DUNIA ISLAM KETIKA ITU..BERIKUT ADALAH KEMAJUAN-KEMAJUAN SAINS/TEKNOLOGI DICAPAI OLEH SAINTIS ISLAM YANG TELAH MENGUBAH DUNIA SEPERTI YANG KITA NIKMATI HARI INI…

   2. NABI MUHAMMAD SAW MERUPAKAN INSAN PERTAMA MENGGUNAKAN KAYU SUGI DARIPADA POKOK MISWAK SEBAGAI BERUS GIGI UNTUK MENYEGARKAN NAFAS…IA MENJADI ASAS KEPADA PENCIPTAAN BERUS GIGI…EKSTRAK DARIPADA MISWAK DIBUKTIKAN 20 KALI GANDA LEBIH BERKESAN DARIPADA PUDINA BIASA...KITA DIAJAR PENJAJAH MENGGOSOK GIGI 2 KALI SEHARI SEDANGKAN BAGINDA MENGGOSOK BEGITU KERAP…OLEH ITU MUSLIM SEPATUTNYA MENGGOSOK GIGI SEKURANG-KURANGNYA 5 KALI SEHARI SETIAP KALI SEBELUM MENUNAIKAN SOLAT…

   3. AL KHINDI DALAM RISALAHNYA YANG BERTAJUK “ SEBUAH MANUSKRIP DALAM MENTAFSIR MESEJ KRIPTOGRAFHI”MENERANGKAN BAGAIMANA PEMBACAAN TULISAN RAHSIA DILAKUKAN…BELIAU MERUPAKAN ORANG PERTAMA MEMBERIKAN PENERANGAN BERKENAAN KRIPTOGRAFI..DALAM RISALAH ITU BELIAU JUGA MENGHURAIKAN KAEDAH ANALISA KEKERAPAN YANG PERTAMA DI DUNIA…


   4. AL KHAWRIZMI MERUPAKAN AHLI MATEMATIK ISLAM PERTAMA SEKALI MENCIPTA ALGEBRA…BELIAU JUGA TERKENAL DI SELURUH DUNIA MEMBERI IDEA PENGGUNAAN NOMBOR..SELAIN ITU AL KHAYYAM DAN SHARAF AT DIN AT TUSI JUGA MENYUMBANGKAN DALAM BIDANG MATEMATIK DENGAN MEMPERKENALKAN GEOMETRI ALGEBRA DAN MENYELESAIKAN PERSAMAAN KUBIK…SUMBANGAN MEREKA TIDAK TERHENTI SETAKAT ITU SAHAJA DENGAN MEMPERKENALKAN SISTEM PERNOMBORAN BERANGKA OLEH AL KHAWRIZMI DAN AL KHINDI..

   5. PAKAR PERUBATAN DARI GREEK ADALAH ORANG PERTAMA YANG MENGKAJI PEREDARAN DARAH DARI KANAN KE VENTIKEL KIRA JANTUNG MELALUI LALUAN SEPTUM….NAMUN TEORI INI TELAH DIBUKTIKAN OLEH AHLI PERUBATAN SYRIA,,IBNU AN NAFIS DENGAN RAMALANNYA YANG TEPAT MENGATAKAN BAHAWA DARAH BERGERAK DARI KANAN KE VENTRIKEL KIRI MELALUI PARU-PARU…TAMBAH BELIAU LAGI,,,DARAH YANG MELALUI PARU-PARU ITU DICUCI UNTUK DIGUNAKAN KEMBALI OLEH BADAN….TEORI OLEH IBNU AN NAFIS TIDAK DIBERI PERHATIAN SEHINGGALAH ABAD KE 20..

   6. SAINTIS PERTAMA YANG MEMPERKENALKAN PROSES PENAPISAN YANG MEMISAHKAN BEBERAPA JENIS CECAIR MERUPAKAN AHLI KIMIA ISLAM TERKEMUKA DAN DIBERI GELARAN “BAPA KIMIA” IAITU JABBIR BIN HAYYAN…PROSES PENAPISAN ALKEMI YANG SANGAT BERGUNA DAN DIGUNAKAN SECARA MELUAS SEHINGGA KE HARI INI SEPERTI PENYEJATAN,,,PENAPISAN,,,PENULENAN,,,PENGOKSIDAAN,,,DAN PENGHABLURAN OLEH BELIAU…


   7. KETIKA DALAM PEMERINTAHAN EMPAYAR OTTOMAN,,IBRAHIM EFENDI SEORANG ARKITEK ISLAM TELAH MENCIPTA KAPAL SELAM PERTAMA DI DUNIA YANG DIBERI NAMA “TAHTELBAHIR” PADA TAHUN 1720M…SEORANG BERNAMA HUMAYUN IAITU PENULIS OTTOMAN MEMBANDINGKAN KAPAL SELAM INI DENGAN SEEKOR BUAYA DALAM BENTUK MESIN YANG BOLEH TENGGELAM DALAM AIR DAN MEREKA YANG BERADA DI DALAMNYA BERNAFAS MELALUI PAIP…

   8. AL ZAHRAWI MERUPAKAN SEORANG PAKAR BEDAH ISLAM YANG TELAH MEMPERKENALKAN PEMBEDAHAN KEPADA DUNIA…DI GELAR SEBAGAI BAPA PEMBEDAHAN,,,DOKTOR HEBAT INI TELAH MENCIPTA BERATUS-RATUS PERALATAN BEDAH YANG ANTARANYA MASIH KEKAL DIGUNAKAN SEHINGGA KINI DALAM PEMBEDAHAN MODEN SEPERTI GUNTING TEPAT,,,JARUM,,,GERGAJI TULANG DAN BANYAK LAGI…BUKU PERUBATAN YANG SANGAT TERKENAL DAN BERPENGARUH DALAM BIDANG PERUBATAN IAITU KITAB AL TASRIF YANG MERANGKUMI RAWATAN BERATUS-RATUS PENYAKIT DAN PELBAGAI KAEDAH PEMBEDAHAN DITULIS OLEH SAINTIS ISLAM INI….


   Delete
 2. The Bugis must save his neck. He must do what he gotta do. He must get rid off condemning evidences. As it is they are already mounting on him, result of police raids on his residences. He made a grave mistake. He took for granted that he would win GE14 and remain as PM so did not hide those boxes of money, jewellery, handbags.

  JLow is a cunning bastard. He too must save his neck at whatever costs. He already tried to make a deal to prevent the DoJ to persecute him. He holds the evidences against Najib and himself. In desperation he could unload the money and assets and turn crown witness. Foreseeing this, the Bugis want to get rid off him. Hired killers are waiting for the take.

  To step into Malaysia means certain death for JLow. The billionaire remains a fugitive, wanted by many countries. Even international gangsters are after his money. He could have all the security but his movements are very restricted.

  The Chinaman do not cheat on toothpicks but by the billions to make it worth the risks. And who else to prey on? A deranged crook of a PM.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kenapa Menteri & Timbalan Menteri PH buat kenyataan “bodoh” macam BN sebelum ini?   Hari ini Naib Presiden AMANAH Datuk Mahfuz Omar, yang juga Timbalan Menteri Sumber Manusia berkata golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) seharusnya dibantu untuk kembali semula ke identiti asal dan bukannya membangkitkan isu untuk mengiktiraf hak golongan itu secara total.

   Kata si Mahfuz, “Saya fikir isu ini tidak harus dilihat dalam satu kerangka yang salah, kita harus melihat dalam konteks mendidik bagaimana nak bawa mereka balik kepada identiti yang normal, yang sebenarnya, itu yang harus dilakukan."
   Saya setuju kalau yang kencing bediri seperti yang dipostkan oleh seorang facebooker pagi tadi untuk kembalik normal kerana "anu"nya masih ada. Tapi dia kena buat pembedahan untuk buang impalan dalam dadanya.

   Tapi bagaimana pula yang dah tak ada "anu" kerana telah dipotong? Nak sambung balik? Dengan apa?

   Mahfuz sepatutnya faham isu kenapa ada sebahagian rakyat marah dan mengecam kumpulan ini kerana mereka ini bukan KHUNSA tetapi lahir sebagai LELAKI SEJATI tapi makan hormon dan membuat pembedahan besarkan bahagian tertentu. Begitu yang wanita jadi lelaki.

   Ini adalah gejala yang Allah lingkupkan bumi dengan BALA yang sangat dahsyat dan kita dilarang untuk menzirahi kawasan yang dibalakan oleh Allah. Nabi s.a.w. mencepatkan perjalanan apabila sampai ke kawasan yang dibalakan oleh ALlah.   Seorang lagi Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa yang juga pimpinan parti AMANAH sebelum ini, menyatakan bahawa golongan LGBT di Malaysia berhak menikmati hak yang sama sebagai warganegara ini dan mereka tidak seharusnya didiskriminasi dalam sebarang bentuk termasuk di tempat kerja. Transgender boleh guna tandas wanita katanya.

   Yang lain saya setuju tapi bab guna tandas wanita tu saya rasa Mujahid masih pening macam si Mahfuz juga.


   Bayangkan si Transgender (baca pondan) ni masih belum potong kerana kos potong paling murah pun RM20k. Jadi macam dalam kartun di atas.

   Mujahid walaunpun dia pakai pakaian perempuan kalau dia lahir dengan asal dan asli sebagai LELAKI, dia ada NAFSU SYAWAT. Tiba naik syawatnya tak haru satu tandas.

   Bila saya fikir rupanya 'bodoh' betul menteri dan timbalan menteri PH ni.

   Delete
  2. Sustainable Living Institute (SAVE...

   That 'fatty chubby bom-bom Jho Low' is now running low of gas & air with no where to hide - Whatmore, his custodian Najib & Rosmah are now under PS (Police Supervusion); and ..Tun M is to visit China this month.

   Delete
  3. Guan Eng perlu buktikan mahu bantu orang miskin'
   Diterbitkan 12 Ogs 2018, 11:11 malam | Dikemaskini 12 Ogs 2018, 11:14 malam

   A+ A-
   Bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak berkata Menteri Kewangan, Lim Guan Eng perlu membuktikan dirinya bukan seorang yang benar-benar mahu membantu golongan miskin dan bukan orang kaya.

   "Guan Eng perlu buktikan bahawa dia benar-benar mahu membantu golongan B40 dan bukan hanya mahu menolong golongan kaya, peniaga dan ekonomi gelap untuk mengelakkan cukai atau membantu pengaliran dana haram ke luar negara," kata anggota parlimen Pekan dalam suatu kenyataan malam ini.

   Najib menyelar Lim selepas dikritik menteri berkenaan kerana sebelum ini bekas presiden Umno itu membidas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

   Najib menyebut kenyataan Mahathir bahawa tidak akan ada kenaikan gaji pegawai awam kerana kekangan kewangan dan menyalahkan keputusan Pakatan Harapan untuk menghapuskan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

   Walau bagaimanapun, Lim berkata rakyat telah menolak BN dalam PRU14 kerana GST. Lim juga mengulang komitmen pentadbiran baru untuk membantu golongan miskin, termasuk meneruskan bantuan tunai BSH dan subsidi petrol.

   Najib terkejut berselang tawa

   Najib berkata Bantuan Sara Hidup (BSH) yang dipetik Lim sangat menggelikan hatinya kerana bantuan tunai itu sudah disediakan kerajaan sebelumnya.

   Menurut Najib, BSH hanyalah penjenamaan semula BR1M.

   "Saya terkejut membaca kenyataan Lim Guan Eng yang cuba memberi bukti kononnya dia juga mempertahankan golongan yang miskin.

   "Terkejut saya berselang ketawa sebenarnya.

   "Malahan, jika BN menang bayaran ini sepatutnya RM800 dan bukan RM400 sahaja untuk ansuran ini," katanya.
   Najib turut menempelak keputusan kerajaan HARAPAN untuk mengekalkan harga petrol RON95 pada harga RM2.20 seliter.

   Beliau mendakwa Lim sebelum ini mengadu apabila RON95 berharga RM2.10 seliter walaupun harga minyak dunia lebih tinggi.

   Najib meminta Lim untuk membuktikan komitmennya untuk membantu golongan miskin dengan memenuhi janji HARAPAN untuk mengurangkan harga minyak, menghapuskan tol dan menurunkan harga elektrik.

   "Dia juga patut menjamin harga barang tidak akan naik bila SST diperkenalkan bulan depan pada ketika harga barang tidak turun selepas GST telah dimansuhkan," kata Najib lagi.

   Delete


  4. The Police Special Branch (one of the best in the world) and the various intelligence agencies in the country would know that what Najib said was sheer balderdash, and would have advised him accordingly as I have no reason to doubt their professionalism and efficiency. Yet he could commit such bloopers!

   This is another one of the many instances after dissolution of Parliament where Najib should be arrested and charged under the Anti-Fake News Act which carries the draconian penalties of RM500,000 fine, six years’ jail or both for concocting and peddling fake news.

   Najib accused the crowds at Pakatan Harapan rallies as supporters bussed in from outside.

   Let me inform Najib that for the past half a century since the formation of the party, DAP had never busseda single person to any DAP or Pakatan function, that this is another fake news for which Najib should be arrested and charged under the Anti-Fake News Act.

   Delete
  5. SAMBUNGAN : ALQURAN MENDAHULUI SAINS DAN TEKNOLOGI : TIDAK SEPERTI INJIL/GEREJA YANG TIDAK RELEVAN MENYEBABKAN BARAT MEMBERONTAK DAN LAHIRNYA LIBERALISME/PLURALISME/SEKULARISME   9. TEKNIK INOKULASI ATAU VAKSINASI YANG DIKATAKAN TELAH DICIPTA OLEH EDWARD JENNNER DAN LOUIS PASTEUR ADALAH TIDAK BENAR….IA SEBENARNYA TELAH DICIPTA OLEH SAINTIS ISLAM UNTUK MERAWAT PENYAKIT CACAR DI TURKI YANG DIPERKENALKAN KE EROPAH OLEH ORANG TURKI…CACAR LEMBU DIGUNAKAN UNTUK MEMVAKSIN KANAK-KANAK DI TURKI BAGI MERAWAT PENYAKIT CACAR 50 TAHUN SEBELUM BARAT MENEMUKAN TEKNIK ITU….SAINTIS ISLAM JUGA MEMPERKENALKAN PROSES AWAL MENGGUNAKAN TUMBUHAN SEBAGAI UBATAN UNTUK MENYEMBUHKAN PENYAKIT…IBNU SINA SEORANG SAINTIS TERKEMUKA ISLAM TELAH MEMBERIKAN SUMBANGAN YANG SANGAT BESAR DALAM BIDANG PERUBATAN DENGAN BUKUNYA “AL QANUN FII TIB” YANG MENERANGKAN BEBERAPA KAEDAH FARMAKOLOGI SERTA BERATUS-RATUS JENIS UBAT…SAINTIS ISLAM JUGA MENCIPTA MERKURIK KLORIDA YANG DIGUNAKAN UNTUK MENYEMBUH LUKA….

   10. ANTARA SUMBANGAN LAIN SAINTIS ISLAM DALAM BIDANG MATEMATIK MERUPAKAN PERSAMAAN KUADRATIK YANG DICIPTA OLEH AHLI METAMATIK PARSI IAITU ABDUL WAFA BUZJANI…BELIAU JUGA BANYAK MEMBANGUNKAN PERSAMAAN QUADRATIK LAIN DAN BANYAK DARIPADANYA MASIH DIGUNAKAN SEHINGGA KINI…ILMU MATEMATIKNYA SANGAT HEBAT BELIAU DAPAT MENYELESAIKAN 13 BENTUK PERSAMAAN KUBIK…..


   11. AHLI FIZIK ISLAM IBNU SAHAL MERUPAKAN ORANG YANG BERTANGGUNG JAWAB MENCIPTA HUKUM SNELL YANG DIGUNAKAN UNTUK MENCARI HUBUNGAN ANTARA SUDUT TUJU DAN PEMBIASAN…BELIAU MEMBENTANGKAN PELBAGAI JENIS BENTUK KANTA YANG MENUMPUKAN CAHAYA TANPA PENYIMPANGAN GEOMETRI DALAM NASKAHNYA “ON BURNING MIRRORS AND LENSES”…BELIAU JUGA ADALAH PENCIPTA KANTA ASFERA….

   12. JIKA ANDA MENGAMBIL GAMBAR ATAU BERSELFIE,,,ANDA PATUT BERTERIMA KASIH KEPADA AHLI SAINS ARAB YANG BERNAMA IBNU AL HAYTAM…BELIAU BUKAN SAHAJA MENYUMBANG DALAM BIDANG MATEMATIK,,,,ASTRONOMI DAN FIZIK,,,BELIAU MALAH TELAH MEMBERIKAN PERUBAHAN KEPADA BIDANG OPTIK….KAMERA PINHOLE ( KAMERA DENGAN APERTURE PINHOLE TANPA KANTA ) DICIPTA OLEH BELIAU MENGGUNAKAN TEKNIK YANG BELIAU TEMUI KETIKA MEMBUAT KAJIAN MENGGUNAKAN CAHAYA YANG DIPANCARKAN MELALUI LUBANG PADA TINGKAPNYA DAN MEMBUAT KESIMPULAN BAHAWA SINAR CAHAYA AKAN MENJADI SEMAKIN TAJAM JIKA LUBANG ITU SEMAKIN KECIL….BELIAU JUGA MEMBUKTIKAN BAHAWA SINAR CAHAYA BUKAN MENINGGALKAN MATA SEBALIKNYA MASUK KE DALAM MATA…


   13. ORANG PERTAMA YANG MENCIPTA BEKAS KACA DAN KANTA PEMBESAR ADALAH SAINTIS ISLAM BERNAMA ABBAS IBNU FIRNIS DAN DENGAN KANTA TERSEBUT BELIAU MENCIPTA CERMIN MATA…CERMIN JUGA DICIPTA OLEH ORANG ISLAM YANG KEMUDIANNYA DIPERLAJARI OLEH ORANG ITALI AKAN TEKNIK PEMBUATANNYA PADA ABAD KE 9 DAN KE 10.

   14. DUA ORANG AHLI KIMIA ARAB IAITU JABIR IBNU HAYYAN DAN ALKINDI ADALAH ORANG PERTAMA YANG MEMBANGUNKAN INDUSTRI MINYAK WANGI MANAKALA ALKINDI PULA MENGGABUNGKAN BEBERAPA JENIS TUMBUHAN DAN HERBA UNTUK MENGHASILKAN PELBAGAI JENIS BAU DAN WANGIAN…


   15. KESIMPULANNYA IALAH NEGARA BARAT MENJADI MAJU KERANA MENINGGALKAN BIBLE/GEREJA MANAKALA SEBALIKNYA EMPAYAR ISLAM MENJADI MAJU KERANA MENJUNJUNG TINGGI ALQURAN DAN AL HADIS….


   Delete
 3. Sila ambil perhatian rakan2 seperjuangan PH:

  Selepas kutip 'Sos2' (source) basi dari 'Reggie Jessy' & 'kaTun Car Lost', Si Tonggeng dah bertambah parah & nazak idea sampai2 dia kutip bahan sampah pulak dari 'blogger Sampah Abu Papadom'.
  Semua Portal itu semuanya tersadai kulai, hapah tak dapat seorang respondent sebab umum maklum blog itu penuh dgn tohmah/fitnah kosong tanpa substance.

  Hanya si Tonggeng tongong jer gamak mengutip sampah dari blog keropok Abu Papadom untuk mencemar/mengotor laman2 blog pro Pakatan Harapan.

  Salam hormat & Salam Perjuangan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Surat Terbuka Dr. Ilyani mengesahkan Pendokong Pakatan Harapan Suka Buat Persepsi Negetif   Saya cuba membaca satu persatu, ayat demi ayat kenyataan yang dibuat oleh Dr. Nur Ilyani Mohamed Nawawi dalam facebooknya. Saya cuba memahami apakah isu yang cuba dikengahkan oleh doltor berkenaan dalam kegawatan bicara sosial LGBT.

   Dalam hal ini Dr Nur Ilyani tidak bersalah. Dia dengan jelas tidak mendikriminasikan golongan LGBT. Hanya dia tidak puas hati kepada Marina Mahathir yang memperjuangkan hak yang tidak ada hala tuju yang jelas dalam konsep negara berperlembagaan dan Islam sebagai agama rasmi.   Paling malang Nampak ketua pengarah Datuk Dr Noor Hisham Abdullah pun tak ada maklumat jelas berkenaan tulisan Dr Nur Ilyana. Kata Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, bukan prinsip kementeriannya untuk mendiskriminasi hak golongan terbabit seperti mana yang ditulis pengawai perubatannya.

   Bila pulak Datuk Dr. Nur Ilyani mendiskriminasi?
   Malulah ketua pengarah membuat kenyataan tanpa ada maklumat betul.

   Antara lain Dr.Nur Ilyani menulis;
   1) Saya adalah seorang doktor perubatan dan saya tidak mengiktiraf perlakuan seks bebas apatah lagi songsang.

   2) Adakah anda bersetuju kini golongan yang mendominasi carta penghidap HIV adalah di kalangan komuniti LGBT?

   3) Sehingga kini, walaupun pesakit yang hadir mendapatkan rawatan dari saya tergolong dari kalangan LGBT, saya tetap melayan mereka sebagai pesakit dan memberikan rawatan yang terbaik buat mereka. Apatah lagi jika mereka berada di hujung usia. Maka, hak apakah yang anda sedang perjuangkan?

   4) Adakah Cik bersetuju jika ada darah yang didermakan oleh golongan LGBT didermakan kepada salah seorang ahli keluarga Cik? (Buat masa sekarang penganut LGBT tidak dibenarkan mendermakan darah disebabkan gaya hidup yang berisiko tinggi). Adakah itu kesamarataan yang Cik mahukan?

   5) Jika kalian melaungkan hak, maka kami juga mahu melaungkan hak untuk hidup aman damai serta bebas dari gaya hidup songsang dan segala penyakit bawaannya.

   6) Akan tetapi, jika kalian mula mempromosi gaya hidup sebegini di media, kalian sudah mula mengganggu gugat keamanan & ketenteraman kehidupan kami untuk mendapat akses yang murni di media-media.
   Saya tak nampak salah, hanya dia bertegas kepada prinsip risiko seperti juga pesakit kanser akibat amalan merokok dan HIV dengan pengamal LGBT.

   Saya setuju dengan Dr Murizah Mohd Zain berkata "Dalam etika perubatan kita diajar untuk tidak membezakan pesakit. Sama ada yang miskin atau kaya, yang hitam atau putih, perempuan atau lelaki hatta LGBT pun akan kita rawat secara adil.

   "Dalam perubatan juga kita di ajar satu prinsip yang dikenali sebagai perubatan pencegahan atau "preventive medicine".

   "Jika kita tahu faktor risiko sakit jantung adalah merokok, kolesterol tinggi, darah tinggi maka tanggungjawab kita ialah meninggalkan rokok, menjaga darah tinggi dan paras kolesterol,"
   Malang bagi seorang Dekan Fakulti Perubatan Universiti Malaya, Prof Datuk Dr Adeeba Kamarulzaman yang membuat kenyataan tanpa mengetahui isu sebenar.

   Dekan ini berkata "Walaupun seluruh dunia bercakap tentang kemungkinan menamatkan wabak AIDS, orang seperti anda, dan lebih buruk lagi, doktor seperti anda, membuat wabak ini lebih buruk, kerana anda menghalang orang daripada tampil ke hadapan untuk bantuan dan rawatan,"

   Bila pula Dr. Ilyani tidak melayan pesakit AIDS?
   Agaknya apa terjadi kalau doktor macam dekan ini tanpa maklumat pesakit terus membuat pembedahan?

   Saya tak berhasrat untuk membuat "copy dan paste" kenyataan-kenyataan bodoh pendokong PAKATAN HARAPAN dalam komen-komen di Malaysiakini dan akhbar pro PH. Mereka bukan sahaja buta maklumat tetapi membuat persepsi buruk dengan mereka maklumat tambahan untuk memburuk pendokong Islam di Malaysia terutama golongan doktor yang ada kesedaran Islam.

   Delete

  2. Najib questioned whether DAP was sincere in wanting Tun Mahathir as the Prime Minister to replace him in Putrajaya, asking: “Will they allow Mahathir to become prime minister if they win?”

   Let me tell Najib that DAP is 100% serious and sincere, and Tun Mahathir would definitely and categorically be the Prime Minister to replace Najib when Pakatan Harapan ousts UMNO/BN from Putrajaya in the 14th General Election tomorrow.

   This is a third fake news in one day which Najib had made, for which he should for the third time be arrested and charged in court under the Anti-Fake News Act!

   The UMNO veterans hit the nail on the head in their charges against Najib and Najib’s UMNO.

   Tan Sri Rais Yatim warned that UMNO will become history if it fails to reform but fears that it is already too late for the party.

   Tan Sri Rafidah Aziz said that compared to a kleptocrat, “everyone is definitely holier”, in response to attacks that she not adopt a holier-than-thou attitude.

   She made most novel justification for the change of Prime Minister and Malaysian Government in Putrajaya, likening Malaysia to a large house which provides shelter to citizens of all races and creed which is falling apart because of bad maintenance. She said that it is imperative that UMNO/BN’s five-year contract is terminated and the task is passed to someone with a proven track record like Tun Mahathir.

   Former Finance Minister Tun Daim Zainuddin is popularizing the “RABU” slogan – “Rakyat Akan Buang UMNO!”

   When veteran UMNO leaders, including former Prime Minister and UMNO President for 22 years, Tun Mahathir and two former Deputy Prime Ministers, Datuk Seri Anwar Ibrahim and Tan Sri Muhyiddin Yassin are now convinced that Malays can only be assured of their rights, welfare and future if the UMNO/BN government is replaced by a Pakatan Harapan government comprising DAP, PRK, Amanah and Bersatu, Najib should stop playing the racial card and treat Malays as simpletons who will believe all his lies, false information and fake news.

   Delete
  3. ADAKAH ANDA PERCAYA BERASAL DARI BERUK : JIKA TIDAK ANDA SEBENARNYA TELAH MENOLAK FAHAM LIBERALISME/PLURALISME/SEKULARISME/LGBT


   1. FAHAMAN LIBERALISME/SEKULARISME/PLURALISME/LGBT ADALAH BERTUNJANG KEPADA FAHAMAN MANUSIA BERASAL DARI BERUK….ADAKAH BENAR SEPERTI YANG DIDAKWA OLEH MEREKA??...JIKA ANDA SELIDIKI TIADA SATUPUN BUKU YANG BERTAJUK FACT OF EVOLUSION…SEMUA BUKU BERTAJUK THEORY OF EVOLUSION….INI MENUNJUKKAN TEORI MANUSIA BERASAL DARI BERUK BUKANLAH FAKTA SEBENARNYA…ALQURAN DAN HADIS SEBAGAI FAKTA MENYEBUTKAN BAHAWA MANUSIA BERASAL DARI ADAM AS..

   2. DALAM BUKU DARWIN “THE ORIGIN OF SPECIES” DICERITAKAN KETIKA CHARLES DARWIN BELAYAR KE PULAU KALATROPIS DENGAN MENAIKI KAPAL HMS BEAGLE,,,DI SANA DIA MELIHAT BURUNG LUBANG KAYU,,,BERGANTUNG KEPADA LUBANG YANG DIPATUK,,,PARUHNYA MENJADI PANJANG DAN PENDEK…KAJIAN INI DIBUAT PADA SPESIES YANG SAMA BUKAN PADA SPESIES BERLAINAN….CHARLES DARWIN MENULIS SURAT KEPADA TEMANNYA THOMAS THOMTON PADA TAHUN 1861…BELIAU MENGATAKAN AKU TIDAK PERCAYA KEPADA NATURAL SELECTION SEBAB TIADA BUKTI,,,AKU HANYA GUNAKANNYA UNTUK MEMBANTUKU DALAM KLASIFIKASI EMBRIOLOGI,,,MORFOLOGI DAN RUDIMENTARY ORGAN…CHARLES DARWIN SENDIRI MENGATAKAN ADA MATA RANTAI YANG HILANG ( MISSING LINK ) ANTARA TAHAP-TAHAP EVOLUSI DARI LUCY,,,HOMO SAPIEN,,,NEO NAENDRATA DAN CRO MAGNON….CHARLES DARWIN JUGA TIDAK SETUJU DENGAN TEORI TERSEBUT…


   3. ALASAN TEORI INI DIKEMBANGKAN KEPADA SELURUH DUNIA DENGAN MANIPULASI SEBAGAI FAKTA SAINS ADALAH KERANA JIKA ANDA BUAT ANALISA,,,GEREJA TELAH MENENTANG SAINS SEBELUMNYA DAN MENGHUKUM MATI GALILEO KERANA IA MEMBUAT PERNYATAAN MENGENAI ASTRONOMY DAN LAIN-LAIN YANG BERCANGGAH DENGAN BIBLE…MAKA KERANA ITU POPE SEKARANG TELAH MEMINTA MAAF…JADI KETIKA CHARLES DARWIN DATANG DENGAN TEORI YANG MENOLAK BIBLE MEREKA TIDAK MEMERLUKAN BUKTI YANG CUKUP,,,”THE ENEMY OF MY ENEMY IS MY FRIEND”…JADI MEREKA YANG MENDOKONG TEORI INI ADALAH KERANA SEMATA-MATA IA BERCANGGAH DENGAN BIBLE/GEREJA BUKANLAH KERANA IA FAKTA/BENAR…

   4. TERDAPAT RATUSAN SAINTIS DAN PENERIMA HADIAH NOBEL YANG MENENTANG TEORI EVOLUSI…DI KALANGAN MEREKA ADA YANG MENULIS BUKU YANG KHUSUS….ANTARA MEREKA ITU IALAH P.P GRASE,,,1971 KETUA KAJIAN EVOLUSI,,,UNIVERSITI SAJERIO,,,PARIS,,,,,SIR ALBERT GEORGE PENERIMA HADIAH NOBEL ATAS PENEMUAN VITAMIN C,,,,,SIR FRED HOYLE DENGAN KARYANYA,,,,RUPERT ALBERT MENULIS SEBUAH TEORI BARU MENENTANG TEORI EVOLUSI…SIR FRANK SALISBURY,,,SIR WHITEMEAT AHLI BIOLOGI DENGAN KARYANYA,,,,


   5. PENYOKONG-PENYOKONG TEORI EVOLUSI MENGGUNAKAN ALASAN ADA BUKTI PADA TINGKAT LEBIH RENDAH IAITU AMEOBA DAPAT BERUBAH MENJADI PAREMISHIA…ALQURAN TIDAK MENGATAKAN AMEOBA TIDAK BOLEH BERUBAH MENJADI PAREMISHIA NAMUN SEBENARNYA TIADAPUN BUKTI PERKARA TERSEBUT…

   6. JIKA ANDA LAKUKAN PERBANDINGAN PROBABILITY DARI SATU BENTUK DNA,,DARI KERA KE MANUSIA KEBARANGKALIANNYA ADALAH NULL ( ZERO ),,,BERMAKNA TEORI EVOLUSI ADALAH PALSU…


   7. PENYOKONG TEORI DARWIN TELAH MENGEMBANGKAN TEORI TERSEBUT KEPADA HOMOSEKSUALITAS ADALAH GENETIK…SETELAH DISELIDIK TERNYATA MANIPULATORNYA ADALAH SEORANG HOMOSEKSUAL….DI MALAYSIA LGBT HANYALAH MEWAKILI 0.01% RAKYAT MALAYSIA DAN MERUPAKAN PENYUMBANG PENYAKIT KELAMIN DAN HIV…APAKAH ADA AGENDA TERSEMBUNYI DISEBALIK MEREKA YANG MENGEMBAR-GEMBURKAN EXTRIMIS INI?   Delete
 4. Saya meminjam nukilan serta rumusan 'sdra A New Dawn for Malaysia'.....

  Anggaplah suara-suara sumbang dalam blog ni seumpama bunyi tin milo kosong.. hanya bising aje, tapi takde "substance"... mereka ni masih tak sedar bahawa rakyat majoriti telah memilih PH.. biarkan aje perangai mundur mereka tu, maklumlah masih mentah lagi jadi pembangkang... belum cukup lagi 100hari tu...

  bila mereka dah bertahun jadi pembangkang (macam kita dulu), mungkin lepas tu barulah mereka akan sedar bahawa hujahan tak ikut topik dan hujahan "trivial" nih takde sapa nak layan dan takkan diambil serius... buek mengabihkan boreh yo...

  ReplyDelete
  Replies
  1. 100 hari: Umno senaraikan kegagalan PH
   RAZIATUL HANUM A. RAJAK 12 OGOS 2018
   Umno bendera
   A-A+ (Ubah saiz teks)
   SHAH ALAM - Umno menyenaraikan kegagalan PH menjelang 100 hari pemerintahan di negara ini.

   Setiausaha Agungnya, Tan Sri Annuar Musa berkata rakyat tidak dapat berbuat apa-apa dan hanya mampu menelan segala kesan yang dirasai.


   "Ternyata mereka gagal tunaikan janji dengan 'dateline' yang mereka cipta sendiri. Hanya sesuku sahaja yang separa tertunai. Itu pun dengan impak kerosakan teruk kepada ekonomi negara.

   "Rakyat tidak dapat buat apa walau cukai semakin tinggi, tajaan PTPTN semakin sukar, harga barang semakin naik, tol terus terpaksa dibayar, gaji minimum RM1500 tidak terlaksana, bantuan sara hidup semakin kecil, pekerjaan semakin sukar.

   "Terpaksalah telan dan berpuas hati dengan umpanan label serta kebencian kepada kerajaan lama. Selamat menyambut hari ke-100 kerajaan kakistocracy PH," tulisnya.

   Menurut Annuar, senarai kerosakan dibuat PH itu akan terus bertambah susulan ahli-ahli Kabinet 'berkepala dua'.

   "Semua kerosakan ini akan bertambah. Ketua kerajaan tidak dapat memilih yang terbaik kerana semua anggota Kabinet bukan saja 'berkepala dua' dengan dasar berbeza tetapi juga terpaksa korbankan kualiti kerana kuota didahulukan.

   "Maka jadilah kerajaan PH ini kerajaan kakistocracy tulen. Sedikit pengharapan yang masih ada ialah kumpulan reformasi, baru mencari ruang pernah dijanjikan. Itu pun kalau tidak disegerakan besar kemungkinan pisang berbuah dua kali," katanya.

   Menurut Annuar kerosakan ekonomi yang berlaku ialah kehilangan pendapatan negara melalui GST, tunggakan bayaran balik tuntutan GST membengkak, pelaburan asing menguncup, mata wang negara semakin lemah dan harga komoditi terus merundum.

   "Munculnya ketagihan lama terhadap kereta nasional, Formula 1, jambatan bengkok, Ting Phek King, Daim, St Miguel dan Jepun akan menyeret kembali ke era krisis ekonomi atau matawang 90-an.

   "Pasaran Saham Malaysia telah kehilangan puluhan bilion mutakhir ini. Tahap 1800 mata yang dicapai sebelum ini semakin jauh," katanya.

   Katanya, sistem lain juga turut rosak termasuk Kabinet, badan kehakiman, legislatif, sosial, politik dan bahasa.

   Delete

  2. ADA KE BLOGGER UMNO ?

   Bila DS Najib bersuara suruh jentera UMNO hentam pembangkang di cyberspace, jentera UMNO mana yang Najib maksudkan tu? Tambah pulak bila Najib suruh gunakan cyberspace.

   Musykil sungguh spy. Spy nak tanya, berapa kerat pemimpin UMNO baik yang dok diatas ataupun di Bahagian dan Cawangan yang tahu menatang apa cyberspace tu? Berapa orang jentera UMNO yang betul-betul aktif di dunia maya bagi menjawab dakyah pembangkang terhadap kerajaan?

   Ada sesetengah jentera UMNO tu, nak on komputer pun tak tau, macam mana nak hentam pembangkang di cyberspace?

   Delete
  3. KENAPAKAH ALQURAN MELARANG ORANG BERIMAN DARI MEMBERI KEPERCAYAAN KEPADA ORANG KAFIR/MUNAFIK


   1. MUSLIMS ARE THE MOST HYGIENIC PERSONS IN THE WORLD….MEREKA BUKAN SAHAJA BERSIH DARI SEGI BADAN DAN PAKAIAN BAHKAN SEMUA KEHIDUPAN HIDUP MEREKA…KEBERSIHAN PALING UTAMA IALAH KEBERSIHAN AKIDAH ATAUPUN PEGANGAN HATI/PEGANGAN HIDUP….IAITU TAUHID DENGAN MENGESAKAN ALLAH TUHAN YANG SATU…ALLAHLAH SATUNYA-SATUNYA TEMPAT TUMPUAN SELURUH MAKHLUK…TIDAK BERANAK DAN TIDAK PULA DIPERANAKKAN…DAN TIADA SUATUPUN YANG BOLEH DIBANDINGKAN DENGANNYA….

   2. BAIK MACAM MANAPUN SEKALIPUN SESEORANG ITU JIKA DIA MENSYIRIKKAN ALLAH MAKA SUDAH TENTU ADA TIDAK KENA DENGAN PERJALANAN HIDUPNYA….KATALAH DIA BERBUAT BAIK DENGAN MASYARAKAT TAPI DIA TIDAK SETIA PADA BIG BOSS TENTULAH ADA MASALAH BESAR….KATALAH SI A,,,BERKHIDMAT DENGAN SYARIKAT ZZZ TAPI IA TIDAK MENJALANKAN AMANAH DENGAN SEBAIKNYA DENGAN TIDAK PATUH KEPADA ATURAN PEJABAT SEPERTI TIDAK HADIR KERJA SEBAGAIMANA DI TUNTUT TAPI DALAM MASA SAMA DIA BEKERJA DENGAN SYARIKAT YYY…DIA MENDAPAT GAJI DARI KEDUA-DUA SYARIKAT TERSEBUT…DIA MALAH BERKELAKUAN BAIK DENGAN KAWAN DAN MASYARAKAT DENGAN MEMBERI DERMA DAN BERBELANJA….BEGITULAH KEADAAN SEORANG ITU BILA DIA MENDUAKAN ALLAH…DALAM KEADAAN PERCAYA PERCAYA KEPADA ALLAH TAPI DIA JUGA MENYEMBAH PATUNG DAN DEWA….ASSOCIATE PARTNER WITH ALLAH INILAH YANG TIDAK DITERIMA OLEH ALLAH DI AKHIRAT BESOK WALAUPUN DIA SEORANG YANG BAIK TINGKAHLAKUNYA SEMASA DI DUNIA…..


   3. SYIRIK ADALAH NAJIS/CEMAR/KOTOR DALAM AKIDAH/TAUHID….JIKA DENGAN ALLAH DIA SUDAH BERLAKU CURANG APALAGI DENGAN MANUSIA TENTU TIADA LAGI MASALAH BAGINYA….HANYA ORANG MEMBUTA-TULI SAHAJA BOLEH MENERIMA PAGANISME SEPERTI ITU….KAFIR MUSYRIKIN MENDAKWA MEREKA JUGA MENERIMA KONSEP SATU TUHAN TAPI PADA PRAKTIKALNYA TIDAK BEGITU….

   4. JIKA SUDAH KOTOR DALAM AKIDAH/PEGANGAN HATI TENTU JUGA AKAN KOTOR DALAM CARA HIDUPNYA….MINUM ARAK,,,BERJUDI,,,,ADALAH MAINAN BIASA KEHIDUPAN MEREKA…MEREKA TIDAK SEDAR ARAK/DADAH ADALAH AMALAN YANG MENGOTORKAN AKAL/FIKIRAN MEREKA YANG WARAS….BERJUDI JUGA MENGOTORKAN PENDAPATAN/HARTA MEREKA…BABI JUGA DIHARAMKAN KERANA KOTOR KERANA BABI ADALAH OMNIVOUR YANG MAKAN SERBA-SERBI TERMASUK KEKOTORAN SELAIN MERUPAKAN VEKTOR KEPADA VIRUS/PARASITE…


   5. ORANG YANG BERFIKIRAN KOTOR DAN MENGAMALKAN CARA HIDUP KOTOR….KALAU SUDAH TANPA SEGAN SILU MENSYIRIKKAN ALLAH,,,MERASAKAN DIA TIDAK DIPERHATIKAN OLEH ALLAH DALAM KEHIDUPAN SEHARIANNYA,,,,TENTU IA JUGA TIDAK AKAN TAKUT MELAKUKAN KESALAHAN DAN JENAYAH JIKA DAPAT MELEPASKAN DIRI DARI MATA/UNDANG-UNDANG MANUSIA….

   6. HIDUP MUSYRIKIN BERGELUMANG DENGAN NAJIS SYIRIK DENGAN MENYEMBAH BATU,,,KAYU,,,LOGAM DAN BINATANG….MEREKA JUGA MENYEMBAH DEWA ( MANUSIA SEPARA TUHAN )…KETURUNAN MEREKA JUGA NAJIS BERZURIATKAN ZINA DAN SEKS BEBAS…DIERA DNA SEKARANG MASYARAKAT MEREKA MAKIN BERKECAMUK SETELAH UJIAN MENGESAHKAN ANAK MEREKA BUKAN DARI BENIH MEREKA KERANA KECURANGAN PASANGAN MEREKA…MEMAKAN NAJIS BANGKAI….TIDAK TAHU CEMAR ATAU CUCI YANG SEBENARNYA…FIKIRAN DAN CARA MEREKA BERFIKIR JUGA NAJIS KERANA MINUM AIR KENCING SYAITAN ( ARAK )..


   7. KERANA ITULAH ALQURAN MELARANG KAFIR DARIPADA MEMASUKI TANAH HARAM MAKKAH..KERANA MEREKA HAKIKATNYA NAJIS/KOTOR BATIN DAN ZAHIR…

   8. ALQURAN JUGA MEMBERI AMARAN ORANG KAFIR LEBIH MEMPERCAYAI SESAMA MEREKA ..JADI MENGAPA PULA ORANG ISLAM BERIA-IA BENAR MEMPERAYAI ORANG KAFIR….TIDAK LAIN DAN TIDAK BUKAN MELAINKAN KERANA MEREKA MEMPUNYAI PENYAKIT NIFAQ ( MUNAFIK ) DALAM HATI….


   9. JIKA KITA ANALISA,,,ANTARA PUNCA KEJATUHAN EMPAYAR ISLAM APABILA MEREKA MULA MENARUH KEPERCAYAAN KEPADA KAFIR…LORD ALLENBY( KAFIR )/LAWRENCE OF ARABIA( MUNAFIK ) ADALAH NAMA YANG TIDAK ASING LAGI MENYUMBANG KEPADA KEJATUHAN EMPAYAR UTHMANIAH DENGAN BERSUBAHAT DENGAN PEMUKA ARAB/WAHABI…BEGITU JUGA KOTA MELAKA ROBOH KERANA PEMUKA MELAYU BERSUBAHAT DENGAN KAFIR PORTUGIS DAN MENYERANG DARI BELAKANG…   Delete
 5. mat kepit telor...tk berani sbb salah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dr M tak suka tingkatkan pendapatan rakyat, kata Najib
   Diterbitkan 12 Ogs 2018, 8:49 malam | Dikemaskini 12 Ogs 2018, 9:00 malam

   A+ A-

   ULASAN | Selepas PRU14, Perdana Menteri Tun Mahathir ada menyebut bahawa kebanyakan rakyat Malaysia adalah "uneducated" (tidak berpendidikan).

   Saya berpandangan yang berbeza. Saya percaya jika rakyat Malaysia diberikan penjelasan yang berasaskan fakta dan mereka terbuka hati dan minda untuk mendengar, rakyat Malaysia pasti akan memahami dengan baik.

   Melihat kepada komen-komen di posting saya semalam mengenai gaji minima, ada beberapa yang percayakan alasan perdana menteri bahawa Malaysia menghadapi krisis hutang hingga menyebabkan kerajaan tidak mampu menaikkan gaji penjawat awam dan sekali gus gagal menunaikan janji gaji minima - walaupun saya telah buktikan bahawa Tun Mahathir sememangnya percaya gaji yang tinggi akan menjadikan Malaysia kurang menarik untuk pelabur asing.

   Hari ini, Tun Mahathir membuat kenyataan baru bahawa saya suka memberi wang percuma kepada rakyat, tetapi kini kerajaan tidak lagi mampu berbuat demikian kerana perlu "tutup" hutang-hutang dari kerajaan yang lalu.

   "Tutup hutang" bukannya sebab utama kenapa kerajaan Pakatan Harapan (HARAPAN) kini tidak lagi mampu menolong rakyat.

   Hutang kerajaan pada tahap 50.8 peratus kepada KDNK bukan dianggap tinggi jika dibanding dengan tahap 80 peratus hingga 103.4 peratus pada era Tun Mahathir menjadi perdana menteri dahulu.

   Baca: Dr M: Najib jadikan orang Malaysia suka harap duit percuma

   Nisbah perbelanjaan hutang kerajaan berbanding hasil kerajaan (Debt Service Charge) pada tahap 12.5 peratus tahun lepas juga tidak setinggi eranya dahulu pada 1980an dan 1990an, iaitu di antara 20 peratus ke 30 peratus malah, ia pernah mencecah setinggi 31.8 peratus.

   Defisit kerajaan tahunan pada era saya juga menurun setiap tahun sejak tahun 2009 dan jauh lebih rendah dari defisit 6 tahun terakhir Tun Mahathir menjadi perdana menteri dahulu.

   Hutang patut dilihat bersama dengan peningkatan pendapatan dan aset negara yang naik dengan pesat (seperti yang saya jelaskan dalam FB saya beberapa minggu dahulu) ketika saya menjadi perdana menteri .

   Oleh itu, tiada satu pun agensi kewangan luar negara yang menyifatkan Malaysia dalam kelompok bahaya, malah kita mendapat pengiktirafan gred A.

   Selain daripada pendirian peribadi Tun Mahathir yang tidak suka menaikkan pendapatan rakyat, berikut saya gariskan antara sebab-sebab mengapa kerajaan HARAPAN tidak mampu memberi kenaikan gaji.

   Penelitian saya dari laporan di laman BNM terkini menunjukkan walaupun harga minyak global masih tinggi berbanding tahun-tahun sebelum ini, pendapatan kerajaan untuk bulan Jun 2018 adalah RM14.1 billion - jauh lebih rendah dari RM20.9 bilion pada bulan Mei 2018 akibat GST disifarkan.

   Peningkatan mendadak tuntutan balik GST

   Keadaan bertambah teruk kerana kerajaan HARAPAN juga tidak menjangkakan peningkatan mendadak tuntutan balik GST yang perlu dibayar sebaik ia disifarkan kerana peniaga kini boleh menuntut kesemua cukai input GST bahan mentah mereka serta merta - sama ada mereka membuat jualan atau sebaliknya.

   HARAPAN mula mendakwa kerajaan yang lalu bakal bankrap sejak tahun 2010. Pada tahun itulah, menteri kewangan kini juga pernah berucap kepada media antarabangsa di Hong Kong bahawa Malaysia bakal bankrap.

   Walaupun HARAPAN sudah lama mendakwa Malaysia bakal bankrap, kerajaan BN yang lalu memperkenalkan banyak skim-skim bantuan rakyat.

   Delete
  2. Alo mr syed albodin.
   Kalu bapak najib pujok cina jolo
   balik mai malaisa, mesti boleh kowtim kot.persoalannya sapa ikot ckp sapa atu sapa ikot sapa
   Kalu bahasa sastera sapa jd barua sapa agaknya.
   Ni yg mlayu kata mkn rame-rame bayag sorang-sorang.

   Cina telepas mlayu sangkot kalu kolibatak mcm teman sapa pong takheran padan muka pasai kolibatak tak pandai atu tekurang ajaran sbb tak sekolah tinggi.
   Tapi bab tipumenipu teman tau juga seket-seket sbb d tipu pong ada tekena juga ..
   Ni bekas pm dgn pengat dan bintang kebesaran yg berjela-jela sekolah tinggi sampe telebeh ajaran pong sangkot juge..

   Nak toroyak atu nak gelak kolibatak toroyak slalu sangat dah so teman pileh gelak.pasaitu mlayu pupuih dlm romah sendiri.
   Kwah kwah kwah kwah.
   Kalu mlayu pupuih bkn kolibatak saja yg kena ,habih sekali dgn bapak-bapak dan juga palakbapak.
   Kwah kwah kwah kwah.

   Delete

  3. Kalau Najib nak suruh pejuang pro kerajaan yang terdiri dari bloggers, Facebookers dan juga yang aktif di Twitter hentam pembangkang, bukan semua depa ni ahli UMNO. Kalau ada pun dua tiga kerat ahli UMNO, ramai juga diantara pejuang maya pro kerajaan ni yang langsung tak aktif di Bahagian dan juga cawangan.

   Kerana apa? Kerana karenah birokrasi lahh. Bukannya Najib tak tau perangai elit sesetengah pemimpin UMNO.

   Lagi satu kalau nak "perang" dengan pembangkang, mesti kena ada peluru. Selama ni spy tengok, para pejuang maya pro kerajaan langsung tak dibantu oleh UMNO dan kerajaan.

   Peluru kena cari sendiri, senapang pun kena sewa pakai duit poket sendiri. Takdak satu pun yang bercop UMNO dan kerajaan. Sedangkan Kickdefella punya senapang dan peluru di sponsor dengan harga 4juta. Banyak tu bhaii...

   Delete
  4. LIBERALISME ADALAH FAHAMAN YANG EKSTRIM   1. LIBERALISME ADALAH FAHAMAN YANG DIIMPORT DARI BARAT/KRISTIAN YANG TIDAK ADA KENA MENGENAPUN DENGAN MANA-MANA AGAMA DAN BANGSA DI MALAYSIA…..TAPI KENAPA PULA KEBELAKANGAN INI RAMAI RAKYAT MALAYSIA BERIA-BERIA BENAR MEMPERTAHANKAN ISME TERSEBUT?

   2. LIBERALISME BERMULA APABILA BARAT MENENTANG AGAMA KRISTIAN YANG KETINGGALAN ZAMAN BERCANGGAH DENGAN FAKTA SAINS…DI SAAT DUNIA ISLAM CEMERLANG DAN GAH DENGAN KEMAJUAN SAINS DAN TEKNOLOGI,,,KETIKA ITU KELUAR TOKOH-TOKOH ISLAM YANG HEBAT SEPERTI ALBIRUNI,,,ALKHAWARIZMI,,,ALFARABI,,DAN BEGITU RAMAI FIGURA YANG HEBAT….SAINS DAN MATEMATIK DI ASASKAN OLEH ISLAM BESERTA CIPTAAN SAINS YANG HEBAT…DI INDIA BARAT KETIKA ITU DI BAWAH PEMERINTAHAN ISLAM DI BANDAR AGRA ,,,,TAJ MAHAL PADA PUNCAKNYA SAINTIS ISLAM MELETAK BERLIAN/INTAN DI MANA PADA MALAM HARI BANDAR AGRA TERANG BENDERANG KERANA PANTULAN CAHAYA..ITULAH BETAPA HEBATNYA SAINTIS ISLAM….( SETELAH BRITISH MENJAJAH INTAN ITU TELAH DIBAWA PULANG KE BRITIAN )….. BARAT KETIKA ITU DI ZAMAN GELAP (DARK AGE)….GEREJA KRISTIAN TELAH MENYIKSA SEBAHAGIAN SAINTIS BARAT DAN ADA YANG DIBUNUH…SAINTIS BARAT YANG MULA MENERIMA ILMU DARI BAGHDAD,, KOTA ILMU KETIKA ITU KERANA TIDAK SEHALUAN DENGAN FAHAMAN GEREJA….


   3. LIBERALISME LAHIR EKORAN FAHAMAN SEKULARISME YANG MENOLAK AGAMA KRISTIAN DARI PEMERINTAHAN/POLITIK…MEMBOLEHKAN SESUATU TINDAKAN ATAU AMALAN BEBAS DARIPADA KETENTUAN AGAMA…FAHAMAN INI TERUS MENJALAR DAN MELARAT KEPADA ISLAM AGAMA SUCI/TAUHID YANG TIADA KENA MENGENA DENGAN AGAMA-AGAMA PENGANUT BERHALA DAN DEWA (PAGANISME)

   4. JUARA/PEMUKA LIBERALISME ADALAH YAHUDI/KAFIR LAKNATULLAH….MEREKA IALAH DARI SCOTLAND DAVID HUME,,,ADAM SMITH,,,,IMMANUEL KANT ( JERMAN ),,,DARI PERANCIS IALAH VOLTAIRE DAN JEAN-JACQUES ROUSSEAU…MEREKA MEMPERSOALKAN KUASA GEREJA SEMASA ZAMAN RENAISSANCE DAN REVOLUSI GEMILANG DI GREAT BRITAIN….LIBERALISME SECARA UMUMNYA MENENTANG PERATURAN-PERATURAN KERAJAAN DI DALAM,,KESUSTERAAN,,,SENI,,,AKADEMIK,,,PERJUDIAN,,,SEKS,,,PELACURAN,,,PENGUGURAN KANDUNGAN,,PENGUNAAN PENGAWALAN PENGANDUNGAN,,,KESAKITAN MUKTAMAD,,,ARAK,,,GANJA DAN BARANG-BARANG KAWALAN YANG LAIN,,,TERMASUK JUGA MENJATUHKAN KUASA RAJA DARI SEGI POLITIK

   5. DENGAN FAHAMAN INILAH, MAKA LAHIRNYA IDEOLOGI PANCASILA DI INDONESIA…DARINYA JUGA,,,PENGANUT FAHAMAN LIBERAL MENYERU AGAR DIBENAR PERKAHWINAN CAMPUR ANTARA AGAMA KERANA SEMUA AGAMA ADALAH BENAR DAN BETUL DAN PERKAHWINAN SEBEGINI SEMEMANGNYA TELAH DIAMALKAN DI INDONESIA MENUNJUKKAN KEJAYAAN BESAR GOLONGAN ISLAM LIBERAL DI SANA….DI MALAYSIA,,,PENULARAN FAHAMAN PLURALISME DAPAT DILIHAT DALAM KES-KES SEPERTI :- A) SAMBUTAN KONGSI RAYA,,,,B) BEBERAPA MENTERI MUSLIM DAN SEBUAH NGO MUSLIM ( SIS ) TELAH MENYOKONG PENUBUHAN INTER FAITH COUNCIL (IFC) SEBAGAIMANA DICADANGKAN OLEH MAJLIS KRISTIAN,,,BUDDHA,,,HINDU DAN SIKH MALAYSIA….C) MENDESAK AGAR DIBERIKAN HAK KEBEBESAN MURTAD UNTUK PENGANUT ISLAM DI MALAYSIA..D) AYAT-AYAT ALQURAN PERLU DITAFSIR SEMULA AGAR SELARI DENGAN PEREDARAN ZAMAN….E) MEMPERTIKAI SYARIAT ALLAH DAN HUKUM-HAKAM FIQH….F) MENOLAK PENGUATKUASAAN UNDANG-UNDANG MORAL AGAMA..

   6. JIKALAU BENAR SEMUA AGAMA ADALAH BENAR DAN BETUL,,,,MASUK SAHAJA KE DALAM AGAMA ISLAM KERANA ITU DI SEBUT DALAM SEMUA KITAB-KITAB SUCI….KENAPA MEREKA ENGGAN??...TIADA LAIN KERANA INI SEMUA AGENDA IBLIS/LUCIFER/ILLUMINITI/FREEMASON….MEREKA TIDAK SEDAR MEREKA SEDANG DIPERALATKAN UNTUK MENJADI HABUAN NERAKA BERSAMA IBLIS LAKNATULLAH…..   Delete
 6. Jgn lepas ni, dgn tiba2 org tu cakap, sapa dia jho low, saya tak tau. Lebih parah, 1mdb Tu menatang apa, Saya tak tau, tak pernah dengar pun. Tu dah parah sgt la tu. Sejak kalah dgn org tua 93 tahun ni, kekadang emosi jadi tak stabil. Utk Memudahkan dan meneruskan kehidupan, jawapan tak tahu akan melancarkan urusan dan soal jawab seharian, sama ada dimahkamah atau parlimen. Nak plak parlimen 1 2 menjak ni takde soalan yg diharamkan. Ape yg terlintas nak tanya, tanya. Tu yg pembangkang la ni jadi sasau skit. Dulu boleh gak bawak anak suruh pukul org tua. La ni bukan tak boleh, tapi anak dah kecut bola. Bapak dah hilang power. Tu la kualiti pembangkang yg kita ada.

  ReplyDelete
  Replies

  1. Kalau Najib nak harapkan jentera UMNO lawan pembangkang di cyberspace, Najib seumpama harapkan pada pagar yang selama ni dok kenyang makan padi laaa.. Tapi kalau bab nak tunjuk hebat, laju saja puak ni mengaku semua blogger dibawah kawalan mereka. Padahal, yang kenyang sampai boroi perut adalah depa.

   Bloggers jugak yang kurus keding macam plywood dan ada bloggers yang nak isi minyak motor pun terpaksa pecah tabung anak. Sebelum nak suruh jentera Umno hentam pembangkang di cyberspace, cuba Najib atau Ahmad Maslan pi jenguk laman rasmi jentera UMNO bahagian dan cawangan seluruh negara. Bukan setakat labah-labah buat sarang..., taik tikus pun bertimbun setinggi KLCC.

   Macam mana nak lawan pembangkang di ruang siber kalau jentera UMNO nak update blog dan web pun setahun sekali macam nak tunggu hari raya haji.

   Delete
  2. APA HEBATNYA ISLAM


   1. ALLAH MENEGASKAN DALAM ALQURAN BAHAWA HANYA ADDIN/AGAMA/CARA HIDUP SATU-SATUNYA DITERIMA OLEH ALLAH DARI DULU,,,,KINI DAN SELAMA-SELAMANYA IALAH ISLAM…ISLAM YANG DIANUTI OLEH MANUSIA PERTAMA ADAM AS SEHINGGALAH SELURUH PARA NABI DAN RASUL SEPANJANG ZAMAN MENGAJAK MANUSIA KEPADA KEBENARAN SEHINGGALAH PENUTUP SEGALA RASUL IAITU NABI MUHAMMAD SAW.

   2. JIKA ADAM AS DISEBUT ABUL INSAN ( BAPA MANUSIA )…MEMBAWA SYARIAT ADAM… MAKA IBRAHIM AS DISEBUT ABUL ANBIYAA ( BAPA PARA NABI )…MEMBAWA SYARIAT IBRAHIM KERANA DARIPADA BAGINDA TERBIT SEGALA NABI-NABI SELEPAS BAGINDA,,,RAJA-RAJA SERTA SERTA PEMIMPIN UMAT-UMAT KEMUDIAN,,,JUGA PECAHAN BANGSA-BANGSA ARAB ( DARIPADA ISTERI SITI SARAH ),,,BANI ISRAEL YANG TURUT BERSAUDARA DENGAN BANGSA-BANGSA ATAUPUN EROPAH ( DARI SITI SARAH )…DAN BANGSA JAWI ( DARI ISTERI KETIGA ; SITI BATTURAH ) YANG TIDAK SEMUA ORANG TAHU KEWUJUDANNYA….


   3. MAKA ITU,,,JIKA DITELITI KITAB-KITAB MELAYU LAMA,,,,AGAMA YANG ADA DISEBUT WUJUD SEBELUM KEMUNCULAN NABI MUHAMMAD SAW ADALAH SYARIAT NABI IBRAHIM AS IAITU AGAMA ISLAM JUGA…..WUJUD SATU ISTILAH UNTUK MEMANGGIL PENGIKUT AJARAN NABI IBRAHIM AS SEBAGAI SEBAGAI ORANG-ORANG HANIFIAH IAITU MEREKA YANG LURUS…..APAPUN HAKIKATNYA ORANG HANIFIAH ADALAH ORANG ISLAM KERANA MEREKA MENGIKUT JALAN YANG LURUS DALAM PENYERAHAN KEPADA ALLAH SWT….BUKANKAH NABI MUHAMMAD SAW SENDIRI MENGAMALKAN SYARIAT NABI IBRAHIM SEBELUM BAGINDA MENDAPAT WAHYU DAN MENJADI RASUL?..BUKANKAH BAGINDA SERING MELAKUKAN SOLAT DUA RAKAAT SEPERTI DIAMALKAN NENEK MOYANGNYA?...

   4. NABI YANG TIDAK KURANG PENTINGNYA IALAH NABI ZULKIFLI AS LAHIR LEBIH KURANG 600 TAHUN SEBELUM NABI ISA AS ATAU LEBIH LAMA LAGI…DALAM ALQURAN ADA DISEBUT DUA ORANG LAGI TOKOH DENGAN BERMULA PANGKAL NAMA ZU/ZUL IAITU ZULQARNAIN DAN ZUNNUN (NABI YUNUS AS)…NABI ZULKIFLI DINISBAHKAN KEPADA KIFLI DI MANA DALAM BAHASA ARAB BERMAKSUD TANGGUNGAN…TIADA TANGGUNGAN PALING BESAR MELAINKAN SEBAGAI PEMERINTAH/RAJA….BAGINDA ZULKIFLI ADALAH RAJA DI ZAMANNYA….BAGINDALAH SEBENARNYA NAMA AGUNG DISEBUT SEBAGAI SIDARTHA GAUTAMA…DALAM KITAB BUDHA ADA DISEBUTKAN BAGINDA MEMIMPIN PERANG MELAWAN TENTERA BERGAJAH….ALQURAN 95 : 1 – 3 DEMI TIN DAN ZAITUN,,DEMI TUR SINA ( BUKIT SINAI ),,,DEMI NEGERI ( MEKAH ) YANG AMAN INI……NABI ZULKIFLI DILAHIRKAN DI KIFLI ( SELATAN BAGHDAD DI TEPI SUNGAI EUFRAT )…DISEBUT DALAM KITAB BUDHA BAHAWA SIDHARTA ADALAH SINONIM DENGAN POKOK TIN/FIG/BODHI DI MANA JIKA DIKAJI ASAL POKOK TIN ADALAH DARI TIMUR TENGAH….ZAITUN ADALAH ISYARAT KEPADA NABI ISA AS….TUR SINA KEPADA NABI MUSA AS DAN MEKAH IALAH MUHAMMAD SAW..KITAB BUDDHA JUGA MENYEBUT KEDATANGAN MAITREYA IAITU NABI AKHIR/PENUTUP MEMBAWA RAHMAT KEPADA SEKELIAN ALAM BERSIFAT UNIVERSAL/ALAMI…JIKA DITELITI KESEMUA CIRI-CIRI YANG DISEBUTKAN TIDAK LAIN DAN TIDAK BUKAN NABI MUHAMMAD SAW….NABI-NABI SEBELUM MUHAMMAD SAW BERSIFAT NATION/LOCAL PADA BANGSA MASING-MASING…SEBAB ITULAH DALAM KESEMUA KITAB-KITAB SUCI DISEBUTKAN DENGAN KEDATANGAN NABI AKHIR ZAMAN YANG BERSIFAT UNIVERSAL SUPAYA SEMUA PENGANUT KITAB-KITAB TERSEBUT MENERIMA MAITREYA/KALKI AVTAR BILA BAGINDA DIUTUSKAN..

   5. ALQURAN MENEGASKAN BAHAWA BARANGSIAPA YANG MENCARI ADDIN/AGAMA/WAY OF LIFE SELAIN ISLAM MAKA IA TIDAK DITERIMA….DI AKHIRAT KELAK TERMASUK DI KALANGAN ORANG YANG RUGI


   Delete
 7. Sorry folks, saya tidak ada minda terbuka - sudah tertutup and one-track - berkaitan Najib nak pujuk Jho Taek ini.

  Saya yakin dia tak akan buat apa2, terutama selepas selalu mengata "tidak tahu" kepada banyak soalan pemberita berkaitan 1MDB - KEPALA BAPAK DIA.

  Dia sudah ada begitu banyak masalah, "loyar RM9 juta" dia pun dah kalah bila mintak ditetapkan (jadi permanent) "Gag Order" mahkamah dulu, yang tidak membenarkan media dll melapor, menganalisa kes2 mahkamah dia.

  Sudah tentu "trial by media" dan rakyat yang menghakim si Najib; sejauh mana itu akan mempengaruhi Hakim dikhuatiri loyar dia yang konon nya geliga, tapi nampak nya tak hiraukan "the standard opinion that Judges decide on the facts presented before them, not otherwise".

  Jadi, pihak2 berkuasa perlu pusatkan perhatian mencari Jho Taek ke lubang cacing. Meminjam kata kata di Surat Terbuka bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas Polis (yang keluar di komen2 blog pos Budin sebelom ini), "sejauh mana cacing boleh lari masuk ke dalam tanah?"

  Saya mengharap membaca berita dan melihat gambar satu masa nanti Jho Taek di gari tangan nya dibelakang, di"iringi" dua orang detektif ke lokap Polis di Malaysia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mencari puaka Jho Taek ini ada lah satu "tough nut to crack".

   Pada masa2 nya, ada nate'2 penjenayah yang merasa "homesick", teringat kampong halaman, emak bapak, sanak saudara, kawan dan teman, dan ada terfikir nak givap, angkat tangan dah serah diri kpd Polis. Tak usah di harap langsung dari budak pipi boyot "billionaire" penjangak petualang ini.

   Ditulis "billionaire" sebab tak tahu jika, selepas harta nya di US disita, kapal mewah nya sekarang di Malaysia di tuntut Kerajaan Malaysia kepunyaan nya. Namun demikian, dia - seperti Najib dan Rosmah - di jangka masih ada banyak duit di merata dunia.

   Dia sudah biasa hidup mewah, "partying with the likes of Paris Hilton", apa sahaja di mahu nya boleh dapat "with the snap of his fingers". Jadi, untuk mencari "cacing" ini, tidak boleh pakai cangkul, perlu pakai trekter. Jenis yang pakai rantai (bukan backhoe yang pakai tayar) yang boleh mengorek sedalam dalam nya.

   Interpol, rundingan2 dengan Kerajaan2 yang kita tidak ada "extradition treaty", gunakan pengaruh kerajaan2 luar negara yang ada hubungan rapat dengan negara2 begitu - segala apa cara perlu di gunakan bagi "menggali lubang cacing" kimak itu.

   Delete
  2. Nasib baik laa ada Bloggers pro kerajaan macam House PK si anak Malbari tu, Facebookers macam Anti PKR club dan juga geng Twitter macam Singh Is Kingg yang buat kerja hentam pembangkang secara percuma.

   Cybertroopers pro kerajaan yang spy tak sebut disini jangan lah pulak kecik hati. Kalau nak taip satu-satu, tak cukup ruang bhaii... Lu orang tahulah sapa diri lu yee.

   Jadi, spy suka nak sarankan kepada DS Najib dan juga kepimpinan kerajaan, sambil-sambil tunggu jentera UMNO belajar buat blog dan daftar Facebook, eloklah dekati para pejuang maya pro kerajaan yang umpama samurai tak bertuan ni semua. Bagilah sedikit sokongan dan bantuan dari segi kebajikan dan juga kelengkapan. Kumpulan ni semua tak payah susah-susah nak ajar dah. Dah lama depa jadi RAMBO hentam pembangkang secara solo. Semua geng ni dah masak dengan putarbelit pembangkang.

   Kalau Najib dan pemimpin UMNO lainnya sanggup berkerjasama dengan kumpulan pejuang pro kerajaan ni, spy yakin 100% pembangkang tak akan mampu bertahan lama di cyberspace. Cuba bayangkan selama ni cybertroopers pro kerajaan hentam pembangkang cuma pakai pisau, selepas ni kerajaan hulur bantuan M16 yang KJ jumpa masa kursus Wataniah, meleleh punggung pemimpin pembangkang kena hentam bhaii.

   UMNO sekarang ni bukannya tak kuat, tapi UMNO sekarang ni cuma tak buat kerja dan juga tak bersatu. Nak menang kena ada usaha. Nak usaha kena tau caranya. Kalau tak tau caranya..., kenalah bertanya. Kalau kena gayanya, InsyaAllah berjaya.

   Hit em deep and hard. Thats the only way you will win the war. Spy Leman melaporkan dari Petronas Bandar Kinrara, Puchong Selangor

   Komen: Tak jalan, wahai Bhaii, korang dah kalah di Pru14. Ada faham, sedor ke idak?

   Delete
  3. HANG TUAH MEMANG WUJUD


   1. DR. ROHAIDAH BERSAMA PROFESSOR HASHIM MEMBUAT KAJIAN TENTANG PENEMUAN KERIS DI RYUKYU (OKINAWA ) JEPUN…MAKLUMAN DARIPADA KEMENTERIAN JEPUN BAHAWA BUKAN SAHAJA KERIS TAPI MEREKA ADA BUKU YANG DIPANGGIL “REKIDAI HOAN” IAITU CATATAN KERAJAAN JEPUN DAHULU BERNAMA RYUKYU DI BAWAH JAJAHAN CHINA TENTANG PERJALANAN MAHARAJA DI SANA…BUKU ITU DITULIS DALAM TEMPOH 444 TAHUN SEMENJAK TAHUN 1414M.

   2. DALAM CATATAN ITU ADA SEPULUH PUCUK SURAT PERHUBUNGAN DIPLOMATIK ANTARA KERAJAAN RYUKYU DENGAN KERAJAAN MELAKA….DI SEBUT BEGINI “SURAT HANG TUAH LOH SIMANA MARAKA 1480”…SEDANGKAN DALAM HIKAYAT HANG TUAH HANYA DINYATAKAN HANG TUAH KE RYUKYU…ANTARA LAIN CATATAN ITU LAGI “THE LAKSAMANA IS THE FAMOUS MAN THAT WAS WRITTEN IN IN ALFONSO DE ALBUQUERQUE COMMENTARIES”…DITULIS DISITU LAKSAMANA DARI MELAKA…BUKU DE ALFONSO MENYATAKAN PADA 1511M HANG TUAH MASIH HIDUP DAN HENDAK KEMBALI KE MELAKA TAPI ALFONSO MENAHAN BELIAU DI SUNGAI MUAR KERANA MEMPUNYAI “UNCOMMON CAPABILIETIES”.


   3. SUME ORIENTAL IALAH CATATAN PEDAGANG-PEDAGANG PORTUGIS OLEH PENULIS BERNAMA TOME PIRES MENULIS TENTANG KEGAGAHAN LAKSAMANA MELAKA INI…JADI SAHLAH LAKSAMANA YANG BERTUGAS SEMASA SULTAN MANSUR SHAH DAN SULTAN ALAUDDIN HANYA HANG TUAH….HANG TUAH PERGI KE CHINA MEWAKILI SULTAN ALAUDDIN IAITU CUCU HANG TUAH MELALUI PERKAHWINAN SULTAN MANSUR SHAH DENGAN PUTERI LAKSAMANA JUGA TERCATAT DALAM SUME ORIENTAL.   Delete
 8. Dulu sekapal sama seronok
  Siap bergambar nak orang tengok
  Kini mana menghilang si Gemok
  Tinggallah Bijan dah jadi bongok!

  Si Gemok ini bukan sebarang
  Pandai mengayat bijak mengarang
  Pemimpin negara kena temberang
  Atau mereka sama se sarang?

  Bukan sedikit dia dah rembat
  Keluarga pemimpin jadi sahabat
  Filem lucah mereka dah buat
  Dalam kocek wangnya lebat!

  TongGeng dakwa si gemok kaya
  Sebab keluarga pandai niaga
  Satu dunia takkan percaya
  Yg betul si gemok supernaga!

  Pusing,putar, konar dan belok
  Akhirnya billion Gemok dah cilok
  Belakang pemimpin menyorok elok
  Terasa selamat si Gemok goblok!

  Kini pemimpin sudah tersungkur
  Rakyat gembira lalu bersyukur
  Setiap salah kini diukur
  Si Gemok terbang macam tekukur!

  Bekas pemimpin masih tak sedar
  Kuasa dipegang sudah beredar
  Ahli sendiri melihat pudar
  Peluh dingin badan pun dedar!

  Jika benar mereka tak salah
  Pujuk si Gemok biar beralah
  Pulang segera selesai masalah
  Entahkan balik, Bijan yg lelah!
  ReplyDelete
  Replies

  1. Kebetulan pula gemok itu menjadi "common denominator" diantara penjangak2 1MDB.

   Yang sekor lagi itu "gemok gedempol", pendek, mak badak gelaran nya.

   Gemok sedap makan banyak makan depa punya pasal lah. Tapi duit rakyat Malaysia mesti di pulang lah. Kalo tak, mesti di penjara lah.

   Delete
  2. Gemok gedempol dan mak badak itu tidak selari makna nya - "contradiction in terms".

   Gedempol membayangkan cantik, seperti kanak kanak. Mak badak itu ... maklom saja lah, hahaha.

   Tapi memang biasa lah, penjenayah tidak diberi kata kata yang sedap mendengar nya. Tun Dr Mahathir sendiri sudah kata ada bukti yang cukup untuk mendakwa kedua dua Najib dan Rosmah di mahkamah.

   Delete
  3. APA HEBATNYA ALHADIS AN NABAWI : PENGIKUT SYIAH DIMINTA KEMBALI KE PANGKAL JALAN   1. JIKA ADA ORANG YANG MENENTANG HADIS NABI MUHAMMAD SAW BERITAHU MEREKA,,, SEBELUM MEREKA MENGKRITIK HADIS TERSEBUT BUAT GESAAN SUPAYA FAKULTI-FAKULTI SEJARAH DI MANA-MANA UNIVERSITI DI TUTUP TERLEBIH DAHULU….INI ADALAH KERANA SEHEBAT MANAPUN CERITA SEJARAH TIDAK BOLEH MENANDINGI SELEMAH-SELEMAH HADIS.

   2. AL HADIS ADALAH SUMBER KEDUA ISLAM SETELAH ALQURAN BERDASARKAN BANYAK SEKALI AYAT-AYAT ALQURAN SUPAYA MENTAATI ALLAH DAN RASULNYA….SESORANG MUNGKIN TIDAK DAPAT MENUNAIKAN SOLAT,,,ZAKAT,,,DSB NYA DENGAN PRAKTIKAL TANPA ADANYA HADIS NABI SAW…

   3. HADIS-HADIS NABI DINILAI BERDASARKAN RIWAYAH DAN DIRAYAH….RIWAYAH IALAH SANAD TURUN TEMURUN DARI BAGINDA NABI SAW SEHINGGA SAMPAI KEPADA PERAWI YANG AKHIR….DIRAYAH PULA IALAH INTISARI FAKTA KEBENARAN DALAM HADIS TERSEBUT…


   4. JIKA PERAWI THIQAH (DIPERCAYAI) SETIAP PERINGKAT ADALAH RAMAI MAKA HADIS ITU SAMPAI KE PERINGKAT TAWATIR IAITU AUTHENTIC TANPA DIPERTIKAIKAN LAGI DAN MENJADI PEGANGAN AKIDAH…PERAWI-PERAWI DIKRITIK TAHAP KEKUATAN INGATAN DAN INTEGRITI MEREKA DALAM CABANG PENGKHUSUSAN RIJALUL HADIS.

   5. ALQURAN DITULIS DAN DIBUKUKAN SEJAK NABI SAW HIDUP LAGI…NABI MELARANG MENULIS HADIS KETIKA PENULISAN ALQURAN DIBUAT TAKUT NANTI MENGELIRUKAN PEMBUKUAN ALQURAN…AL HADIS DI TULIS SETELAH PEMBUKUAN ALQURAN TELAH LENGKAP….


   6. HADIS-HADIS DIKLASIFIKASIKAN KEPADA SAHIH,,HASAN,,,DHAIF DAN SEBAGAINYA BERDASARKAN TAHAP STANDARD SPESIFIKASI YANG DITETAPKAN OLEH ULAMA ISLAM...ILMU BERKENAAN DENGAN KLASIFIKASI INI DIBAHAS DENGAN PANJANG LEBAR DALAM MUSTALAHUL HADIS….BERDASARKAN PENILAIAN TERSEBUT HADIS-HADIS PALSU DAPAT DIBERSIHKAN DARI PENGKALAN HADIS…HADIS-HADIS YANG DIBUKUKAN IALAH BUKHARI,,,MUSLIM,,,TARMIZI,,,ABU DAUD,,,,AN NASAI,,,IBNU MAJAH DLL…

   7. PENGIKUT SYIAH/ANTI HADIS DIMINTA KEMBALI KEPADA AJARAN SUNNAH YANG SEBENARNYA DENGAN MENINGGALKAN HADIS PALSU KARANGAN ALKULAINI…KAJIAN YANG DIBUAT MENUNJUKKAN BAHAWA PENDUKUNG MEREKA BERLATAR BELAKANGKAN FAKULTI SEJARAH TULEN…MEREKA HENDAKLAH SEDARLAH SEDAR,,,BILA BERHADAPAN INTEGRITI ALHADIS YANG MEGA DAN GAGAH PERKASA MEREKA ADALAH IBARAT KUMAN.   Delete
 9. "Amerika Syarikat pula tidak ada halangan mengenainya."

  Bila demikian, mengapa pulak Jho Lo sibuk mengkeritik Tun Dr Mahathir tak hiraukan proses undang undang di US di mana dia mengusahakan mendapat semula kepunyaan kapal itu?

  Nampak nya, dia mahu menyibuk sahaja.

  Setuju bahawa dia perlu di kejar sehingga ke lubang cacing. Lagi cepat dapat dia, lagi bagus.

  Kalau di Papua New Guinea Highlands, boleh di makan dia mentah mentah, hahaha. (Di situ di beritakan masih ada mereka yang diam di kawasan pendalaman masih melakukan cannibalism - orang makan orang.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bapak Jho Lo dilaporkan orang Pulau Pinang yang kaya, di percayai dari usaha perniagaan yang biasa dan sah. Bukan kah dia boleh jadi kaya begitu juga, dengan modal yang bapak nya tentu boleh sediakan atau mungkin telah berikan.

   Apa kah dia memang jenis penipu, pembelit, jumpa kawan sekolah nya Reza Aziz, pergi jumpa Rosmah si emak Reza dan rancangkan komplot menipu Kerajaan dan rakyat Malaysia beribu juta Ringgit?

   Tiada maaf bagi nya. Ha nya penjara bertahun tahun yang boleh memuaskan hati rakyat sebagai hukum ke atas nya.

   Delete
  2. APA HEBATNYA ALQURAN


   1. JIKA ANDA KUMPULKAN SELURUH KITAB-KITAB SUCI YANG ADA DI MUKA BUMI INI DAN BUAT UJIAN FAKTA-FAKTA SAINS DALAMNYA SEMUA KITAB-KITAB SUCI TADI GAGAL KECUALI ALQURAN SAHAJA YANG MELEPASI TAPISAN TERSEBUT.


   2. ALBERT EINSTEIN ADA MENYEBUTKAN “SCIENCE WITHOUT RELIGION IS LAME….RELIGION WITHOUT SCIENCE IS BLIND…..

   3. ALQURAN ADALAH BOOK OF SIGNS NOT BOOK OF SCIENCE…PUN BEGITU BANYAK TERDAPAT FAKTA-FAKTA SCIENCE DALAM ALQURAN.


   4. ALQURAN 21 :30 MENYEBUTKAN PASAL BIG BANG…ALQURAN 79 : 30 BERKENAAN BUMI BULAT….ALQURAN 21 : 61 BERKENAAN CAHAYA BULAN BERASAL DARI MATAHARI….ALQURAN 21 :33 PASAL MATAHARI BERPUSING PADA PAKSI.

   5. ALQURAN BERCAKAP BERKENAAN BOTANI,,,BIOLOGI,,,ZOOLOGI,,,EMBRIOLOGI,,,,GENETIKA DAN LAIN-LAIN LAGI…..THE ONLY RELIGIOUS SCRIPTURE THAT PASSES THE TEST IS GLORIOUS ALQURAN..


   6. CUBA KITA RENUNGKAN,,,,BAGAIMANA MUNGKIN MUHAMMMAD SAW YANG HIDUP 1400 TAHUN YANG LAMPAU BOLEH BERCERITA BERKENAAN SEMUA ITU SEDANG BELIAU TINGGAL DI PADANG PASIR DAN TIDAK TAHU MENULIS DAN MEMBACA,,,SEDANG FAKTA SEJARAH TERSEBUT BAHARU SAHAJA DAPAT DIBUKTI DALAM 2 HINGGA 3 ABAD BARU-BARU INI….TIDAK LAIN TIDAK BUKAN KERANA BAGINDA MENDAPAT WAHYU DARI ALLAH SWT….INI MEMBUKTIKAN ALQURAN ADALAH SATU-SATUNYA KITAB SUCI YANG MASIH MENGEKALKAN KEASLIANNYA SEBAGAIMANA IA MULA DITURUNKAN….

   7. PENGIKUT SYIAH DIMINTA BERTAUBAT DARI AJARAN MEREKA YANG MENGATAKAN ALQURAN TIDAK LENGKAP..

   Delete
 10. Balik dan jangan lari..... rakyat nak tengok muka dengan lebih dekat ..... jangan lari !!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ISLAM DAN INDIA BARAT   1. INDIA TERBAHAGI KEPADA DUA IAITU INDIA BARAT DAN INDIA TIMUR….INDIA BARAT ADALAH INDIA YANG KITA FAHAMI SEPERTI HARI INI…INDIA TIMUR IALAH ALAM/DUNIA MELAYU YANG KITA KURANG PENGETAHUAN TENTANGNYA…SEJARAH MELAYU BERMULA SEMASA HIDUP NABI IBRAHIM AS DI MANA BAGINDA TELAH MEMERINTAHKAN ANAK-ANAK BAGINDA SUPAYA BERHIJRAH KE KAWASAN EMPAYAR MELAYU PADA ZAMAN DAHULU….SEJARAH EMPAYAR MELAYU DIRAKAMKAN SEAWAL KELAHIRAN NABI ISA AS BERMULA DI FUNAN DAN CHAMPA IAITU APA YANG KITA KENALI HARI INI SEBAGAI INDOCHINA.


   2. TAMADUN INDIA BARAT DI KATAKAN BERMULA DENGAN BANGSA CAMPURAN ARYA DAN DRAVIDA…INDIA DIBERI NAMA SECARA RASMI OLEH PENJAJAH INGGERIS..KENAPA INGGERIS DATANG MENJAJAH?? SEBABNYA IALAH MEREKA DATANG DENGAN SEMANGAT PERANG SALIB…INDIA BARAT TERMASUK SALAH SATU JAJAHAN DI BAWAH EMPAYAR ISLAM…SEJARAH INDIA BARAT DAN INDIA TIMUR LEBIH KURANG SAMA DARI SEGI MULA MENJAJAH DAN KEMERDERKAAN…


   3. AGAMA HINDU TIDAK SEPERTI AGAMA-AGAMA LAIN KERANA TIDAK DAPAT DIKETAHUI SECARA PASTI SIAPA PEMBAWA PERTAMA AJARAN-AJARANNYA….INI MERUPAKAN SALAH SATU KESULITAN DALAM MEMPELAJARI DALAM MEMPELAJARI AGAMA HINDU…NAMA HINDU YANG SEKARANG LAZIM DIKENAL DAN TELAH DIPERGUNAKAN SECARA UMUM SELURUH DUNIA,,,MERUPAKAN NAMA ASING KERANA NAMA ITU DIBERIKAN OLEH ORANG BUKAN HINDU…NAMA INDIA DIJELASKAN DARI NAMA SUNGAI SINDHU,,,,YANG MENGAIRI DAERAH BARAT INDIA..BANGSA PERSIA MENYEBUT SUNGAI ITU SUNGAI HINDU…KEMUDIAN NAMA INI DIAMBIL ALIH OLEH ORANG YUNANI,,,SEHINGGA NAMA ITULAH YANG TERKENAL DI DUNIA BARAT.


   4. LEBIH KURANG SERATUS TAHUN SELEPAS KEWAFATAN BAGINDA NABI MUHAMMAD SAW,,,,,PEDAGANG-PEDAGANG ISLAM DARI ASIA BARAT DATANG KE INDIA…INDIA BERLINDUNG DENGAN PEMERINTAH ISLAM KERANA MEREKA PADA MASA ITU MENGHADAPI SERANGAN BERTALU-TALU DARI BANGSA PARSI DAN MONGOL,,PENGARUH AGAMA DAN KEBUDAYAAN ISLAM MELUAS KE SELURUH INDIA DAN PADA ABAD KE 12 BERDIRILAH KESULTANAN DELHI YANG MELAHIRKAN SUATU DINASTI ISLAM DI INDIA SELAMA BEBERAPA ABAD LAMANYA…DI SINI BERMULALAH SEJARAH GEMILANG DAN KEMUNCAKNYA TAMADUN INDIA…HINGGA SEKARANG MASIH TAMPAK DENGAN JELAS PENINGGALAN-PENINGGALAN ISLAM DI INDIA DENGAN TERDAPATNYA MASJID-MASJID DAN MAKAM-MAKAM ISLAM DI SELURUH INDIA SEPERTI TAJ MAHAL DAN LAIN SEBAGAINYA..DI SAAT-SAAT KEMUNDURAN INDIA LAHIRLAH AGAMA-AGAMA BARU SEPERTI SIKH DAN SELEPAS ITU QADIANI…SEHINGGA DIRAMPAS PENJAJAH KAFIR.


   5. PANGGILAN KEPADA PENGANUT HINDU TIDAK TERSEBUT DI DALAM VEDA DAN UPANISHAD. JIKA MERUJUK KEPADA VEDA PENGANUTNYA DIPANGGIL VEDANTIS…JADI HINDU SEBENARNYA BUKAN MERUJUK KEPADA AGAMA TAPI SEBENARNYA BANGSA HINDU YANG MENETAP DI KAWASAN TERSEBUT TANPA MENGIRA AGAMA..JIKA KITA MENGKAJI KITAB-KITAB TERSEBUT KITA AKAN JELAS BAHAWA TERDAPAT AJARAN MENGESAKAN TUHAN DAN TERDAPAT AJARAN-AJARAN YANG MENYAMAI AJARAN ALQURAN. BEGITU JUGA DALAM KITAB TERSEBUT TERDAPAT RAMALAN KEDATANGAN NABI AKHIR/PENUTUP…SEBAGAI CONTOH NAMA AYAHNDA NABI SAW ADALAH VISHNU YASH ( HAMBA ALLAH ) JIKA DITERJEMAH KEPADA BAHASA ARAB MENJADI ABDULLAH….IBUNDA NABI SAW BERNAMA SUMATHI ( PEACE AND SERENITY ) JIKA DITERJEMAH MENJADI AMINAH..DAN LAIN-LAIN CIRI PENGECAMAN BAGINDA SEPERI 4 SAHABAT YANG HEBAT IAITU ABU BAKAR, OMAR, OTHMAN DAN ALI RA.

   6. BERDASARKAN KETERANGAN DI ATAS TIDAK SYAK LAGI BAHAWA KITAB HINDU YANG ADA PADA HARI INI ASALNYA ADALAH DI BAWA OLEH BANGSA ARYA…..KITAB ITU SEBELUM BERLAKU PERUBAHAN/PINDAAN/PAGANISME ADALAH LEMBARAN/SUHUF YANG TERAWAL NABI IBRAHIM DAN MUSA AS SEBAGAIMANA TERAKAM OLEH ALQURAN 87 : 18 - 19   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...