Wednesday, 25 January 2017

SALLEH YANG TERLUPA.....


Kata Salleh Said Keruak, pengampu dan pembodek nombor satu dalam negara ketika ini, Lim Kit Siang tidak setaraf kedudukannya dengan Najib Razak untuk mengadakan perbahasan.

"Mungkin Kit Siang terlupa bahawa beliau hanya Pengerusi DAP. Malah, beliau juga bukan ketua Pakatan Harapan dan ini tidak meletakkannya setaraf dengan Perdana Menteri yang merupakan Pengerusi Barisan Nasional.

"Sekiranya Kit Siang adalah ketua Pakatan Harapan atau Perdana Menteri Bayangan, maka beliau mungkin mempunyai sebab untuk menuntut mengadakan perbahasan dengan Najib," kata Salleh lagi.

Siapa yang sebenarnya terlupa, Lim Kit Siang atau Salleh sendiri?
Adakah Salleh terlupa bahawa Anwar Ibrahim, sebelum PRU 13, telah berkali-kali mencabar Najib untuk berdebat dengannya dan tidak pernah sekali pun cabaran itu berani disambut?

Bukankah Anwar ketika itu adalah ketua Pakatan Rakyat dan Perdana Menteri bayangan?

Mengapa Najib tidak berani menyahut? Adakah Anwar tidak setaraf kedudukannya dengan Najib?

Jika perkara itu pun Salleh masih terlupa, beliau tentunya masih ingat mengenai program NothingToHide di mana Tun Mahathir Mohamad dengan penuh "gentleman"  menunggu kehadiran Najib untuk menyoal beberapa soalan mengenai 1MDB, tetapi akhirnya Najib sendiri yang kesipuan di dalam rumah dan membatalkan kehadiran tanpa sebarang sebab.

Mengapa Najib takut dan lari untuk berdepan dengan Tun Mahathir di pentas yang sudah dipenuhi dengan hadirin?

Adakah Najib juga menganggap Tun Mahathir tidak setaraf untuk berdebat dengannya?

Bolehkah Salleh menamakan sesiapa yang lain yang difikirkannya setaraf dari segi kedudukan dan jawatan untuk berdebat dengan Najib? (SH 25/01/2017).

200 comments:

  1. Sangat bersetuju dengan salleh...LKS tak pernah tipu dan menyamun duit orang awam.

    Yang layak berkemungkinan adalah MADOFF atau ENRON chief. Mereka ini standard pemikiran mereka tinggi dan punyai ilmu menyamun mereka teramat terancang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. barua salleh keruak dari sabah ni memang bodoh..dia ingat rakyat malaysia ni bodoh macam dia ke..
      betul2 haram jadah punya menteri..

      Delete
    2. Lembu mcm tu la bro....tak caya bagi dedak,tuan dia pun di jilatnya tanda tima kasih.....kah kah kah

      Delete
    3. Ni jenis lembu kampung,kalau yang bandar duk dalam kondo.

      Delete
    4. Ni jenis lembu kampung,kalau yang bandar duk dalam kondo.

      Delete
    5. Lembu tu dah lunyai bro....abg saya sempat berbual dgn tukang yg melunyaikan nya tu..kembu tu kuat mengawan bro,skrg mungkin dah mono la tak stereo lagi....faktor umur...biasa la lembu betina!!

      Delete


    6. LKS Cuba menipu lembu2 tak ada otak, dia tidak buat kerja hendak berbahas dg org yang sibuk bekerja, org yg bekerja mistilah ada kelemahan

      Sekarang aku nak cabar dia suruh anak dia LGE berbahas dg PCM ke Gerakan. Mampuih dia tak berani punya.

      Memang dasar hendak memperdayakan org yg bodo2.

      Delete
    7. kami sokong anon 08.56.

      Delete
    8. lari tajuk bro..

      Delete
    9. Rakyat meluat...
      Meluat menteri sperti ini dan yang sekandang dengannya. Setakat senator tak ada standard pun nak kritik LKS apatah lagi Tun. Mereka ini yang tak sedar diri, tak setaraf untuk mengkritik Tun. Nak bodek pun ingat2 la..

      Delete
    10. lansung tak lari ...

      Delete
    11. Kalau keruak merasakan dirinya begitu hebat silalah berdebat dgn Tun Mahathir atau Lim Kit Siang.

      Silalah keruak!!! Kau doktor falsafah sedangkan Tun Mahathir hanya doktor perubatan. Semestinya kau lebih bijak drp Tun. Apa yg kau nak takutkan. Sedangkan sebelum ini pun Shabery Chick pun pernah berdebat dgn Anwar lbrahim.

      Steadylah keruak. Jgn bagi malu umno Sabah dan orang orang kota belud.

      Lainlah kalau kau tak ada lancau.

      Delete
    12. Rasanya mmg sesuai dipanggil lembu dari karabau utk menteri yg sekor ni..
      Otak dia terletak kat bontot. Da sama tahap dgn kepala ta*k..

      Delete
  2. Si keruak ni dah terlebih angkat sehingga maruah sendiri pun terangkat melayang tak perasan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salleh Keruak, you boot licking dedak feeding son-of-a-gun...

      Delete
    2. Standard najib jawab soalan student universiti mcm dia buat kat UM minggu lepas. Itu pun dah ketaq walaupun skrip soalan KJ dah siapkan.

      Delete
    3. Jangan cakap besarlah.

      Standard keruak tu hanya 2 tahun saja sempat menjadi Ketua Menteri Sabah.

      Delete
  3. Adakah ADUN setaraf untuk pengang jawatan di Kementerian. Bukan setakat Tim. Menteri, ni Menteri lagi.

    Kesian laaaaa .... Ahli-ahli Parlimen yang lain...

    LoL.

    ReplyDelete
  4. Kit Siang tak layak , Anwar dia takut dan Tun M dia lari lintang pukang Said keruak rasa Hj Hadi saja yang layak. Kalau letak Rosmah nanti Najib pula tak layak....

    ReplyDelete
  5. Zahid sepatutnya bukan saja tegur dedak cybertroopers saja tapi dekat menteri dan tim. supaya stop being badut. Muka salleh pun dah jadi macam badut. Dan jangan lupa nasihat tuan empunya diri juga zahid.

    ReplyDelete
  6. Jom Kita pakat ramai2 bagi anugerah pengampu negara pd Si keruak ni..kita buat majlis gilang gemilang dan terbilang khas utk dia.boss dia boleh temberang dlm control audience, tp klu open debate.. Di jamin kesipuan... Tak caya..jom Kita cuba test pandu kata org kampung teman... Keme udah getik bebebor dgn smah ketot tu.. Lebih sudu dr kuah... Jom Kita bg anugerah ketot ala badak semalaysia.. Mau masuk Guinea's world record.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semah tembam!
      Hehe

      Delete
    2. sabar, sabar. belum tentu sisalleh ni mampu jd pengampu no#1 sbb teman sekampongnya siraman bebal sedang mencabar dengan sengitnya...

      Delete
    3. Payah sangat bagi lah diorang johan bersama.....puas hati!!

      Delete
    4. apa kata kami wakilkan kome je labu, sebagai hadiah kepas keruak kome bolehlah beri dia khidmat urut buah "pelior" selama 30 minit?

      Delete
    5. Itu keroje mike, nnti mike nk keroje apa pulak.. Tak gitu yeop..

      Delete
    6. kome dah tak garang macam dulu-dulu sejak tertelan buah "pelior" kejora?

      Delete
    7. Iya le gamaknya.. Ikut suka ati mike je le..

      Delete
  7. Mcm la najib hebat sgt,ckp pun mulut bersembur tahap mamat bodoh je.,aku tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang najib hebat tu tak boleh disangkal.hehehe kehebatan najib cuma hebat menyonglap je.Lanun lah katakan...

      Delete
    2. Sedara, kerja melanun sekarang dah jadi kerja halal le.

      Delete
    3. Oh..patutlah mati-matian tak nak lepaskan jawatan,mungkin mufti cari makan da luluskan sijil ye.

      Delete
  8. keruak karabau sabah ini memang bodoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngan ketua caw. Najib lum tau mampu berdebat sedara... najib ni bodo taraf dirr mcm saleh kerbo aje

      Delete
  9. Soalan ini saya tujukan pada pro najib. Pernahkah najib berdebat atau press confetence terbuka selain menjawab soalan di parlimen? Setahu saya dalam parlimen pun kadang2 kata nujum pak belalang

    ReplyDelete
    Replies
    1. .

      Ada baru-baru ni kan dia bersama KJ di UM..


      Delete
    2. Terbuka untuk audience pilihan.... hahaha

      Semasa kat australia serupa arul dan tun tan tin faisal....selected students only....kelentonglah serupa najib kat UM.

      Nothing to hide adsa berani? Takut? Mengapa?.......hahaha

      Delete
    3. .

      Yang UM tu baru warm up.

      Baru satu round dah kena cabar.
      Tak chi ler .. bagi lah 2 atau 3 round...

      Yang first round tu pun baru belajar cara berjalan dan duduk depan, tersenyum depan audience..

      Rasanya lepas LKS cabar.. Tak ada lah lagi...

      Delete
    4. Ada kemungkinan semua yg nak soal jawab tu dah ditapis dulu. Yg nak hadir dalam forum tu pun dah dipilih dulu.

      Sori tak caya mulut orang yang tak amanah ni. Bijan memang pandai berlakon. Pandai pura-pura.

      Kalau hati bengkok apa dibuat pun tetap tak lurus.

      Delete
  10. Salleh keruak bodoh tak boleh diajar.
    Lim Kit Siang dah served the people sebelum najib got his 1st erection lagi. Tak cukup layak ?

    ReplyDelete
  11. Silap tu....kan salleh sindir najib...baca tajuk tu betul2.
    KIT SIANG TAK SETARAF DGN NAJIB....maksudnya najib ni kaprak sangat la kira outdated,sampai dgn kit siang pun tak setaraf...apa lagi Tun!
    HAHAHAHAHA....kao mmg bangang salleh,nak ampu tak beragak langsung!!

    ReplyDelete
  12. Kit siang tak setaraf bijan, krn kit siang tak pandai nk rembat 2.6 billion masuk akaun Dan lg kit siang tak Ada kawan nama jho low Dan Si keruak yg kaki ampu.. Yg paling penting, kit siang tak setaraf najib krn kit siang tak ada kaki ampu setaraf Si keruak... Wahai keruak, ko org kota belud boleh le ko akal kan...ini anak jati daerah baru bagan datuh, Perak tau tak..keruak oh keruak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh, orang kampung wak jahid si kaki penipu & kaki pukul orang.

      Delete
    2. Keme bukan sokong bawak rebah, org rembat duit rakyat dan susah kan rakyat patut di buang ke laut.. Bkn itu sahaja, tapak umah dia pun di buang ke laut.. Iaitu bijan, smah dan burung keruak..

      Delete
    3. Buangkan sekali dengan zahid penipu penderma arab. Pakej buang ke laut pm n tpm.

      Delete
    4. Anon 20.38
      Maksud kamu mamat yang kata dah jumpa penderma arab tu ye?
      Betui, teman sokong idea kamu yop.

      Delete
  13. seperti biasa golongan yang jahil itu menari mengikut paluan gendang yg dimainkan oleh tuan2 politiknya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan politik tu apa? Smah ketot atau bijan mulut merah atau lobai2 sedonia ayatollah syiah merengi tu ye...ye saya setuju.

      Delete
    2. Terma typical daripada sahabat unknown.

      Kalau sahabat unknown pun sudah jadi anonymous maka siapa lagi nak mewakili 6% tu? Takkan 6% semuanya anonymous kot.

      Hilang konfiden dah ke?

      😁😁😁

      Delete
    3. Labu kome dah bertaubat? no more buah "pelior"?

      Delete
    4. Syiah itu Islam!

      Delete
    5. Idak le tobat nya, mana yg patut tu keme pelior kan jugak tak pun di gampangkan. Ada 4 saksi dgn SD kata syiah tu Islam.. Kita kena ikut proses lobai2.

      Delete
    6. nampaknya BN akan menang bergaya, arta-rata kaum cina sudah mula menyokong mca dan gerakan kembali.

      Delete
  14. sudah amat jelas bahawa tun m 'steady' saja sungguh pun najib n kuncu2 nya tlh mula menyerang secara terang terangan.

    ini lah padah nya bila mereka tlh memaksa diri utk menaiki perahu(phinisi) yg layarnya d kembangkan sementara sauh nya d labuhkan.

    jawab nya mereka ini tidak akan kemana mana. gempuran rakan tun m d kawasan luar Bandar serta rancangan felda amat berkesan sekali.

    dengar kata bulan February ini tun m n ts muyid akan mula mengepung kawasan parliament pekan bermula dgn felda 8 n sungai lembing.

    insya'allah 'coup de grace'(tindakan penyudah) akan tun m buat dlm masa terdekat.

    kita lihat saja apa yg akan d buat olih pemakan2 dedak rosmah n najib d pekan kelak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak rahman

      Najib telah mulakan serangan lama dulu sejak Lim Kok Wong bertemu Tun M dan beritahu Tun M kalau Tun M tidak berhenti mengkritik Najib si Najib akan hancurkan legasi Tun M.

      Betul Najib dah mereng, tak leh absorb fakta bahawa peluru kapur tak boleh kena sasaran tepat macam peluru betul.

      Tembaklah banyak mana pun kalau peluru kapur je yang ada in shaa Allah lama2 geng yang menembak akan penat, berkurang dan berhenti.

      6% akan jadi 5%-4%-3%-2% dan akhirnya tinggal 1%.

      Yang tinggal semuanya akan beranonymouse ja.

      Kebenaran tetap kebenaran, kebathilan pula tetap kebathilan dan kebenaran tetap akan menang di akhirnya.

      In shaa Allah. Aamiin.

      Delete
    2. Untuk selamatkan umno Dan Malaysia, zahid kena lakukan kudeta, gerak kan polis dan tentera melalui mageran... Tangkap bijan dan smah.. Klu melawan shot to kill... Baru pulih negara krn najib dh jd agen singapura dan China komunis yg mengancam keselamatan dan kedaulatan negara. Mana2 sultan yg setuju dgn kudeta, Kita leh ganti dgn sultan lain... Ramai waris yg nk naik...sembah derhaka.. Demi Malaysia.. Siap siaga!!!

      Delete
    3. Lim Kok Wing bukan Kok Wong

      Delete
    4. Setuju dgn bro penang kia,
      Kebenaran tetap akan menang akhirnya.

      Delete
    5. kpd labu labi,

      saya dah berusaha utk memperngaruhi zahid utk mengambil alih tapi gagal.

      mungkin zahid tidak mempunyai kekuatan utk berdepan dgn najib n risiko kehilangan kesemua nya amat 'real'.

      olih demikian kemungkinan UMNO 'implode' amat tipis sekali.

      namun kita harus terus menggunakan strategi serampang dua mata dlm menjatuhkan pasangan rosmah/najib ini.

      ini pendapat ikhlas saya.

      Delete
    6. So Datuk, are you saying that Zahid had declared to you personally that he feared losing everything??

      All this while I had hoped that implosion would be the most effective mode to flush out MO1 and FLOM.

      It is clear that Zahid is very selfish, not a defender of the malay race, islamic religion and even the country!

      He was in Sarawak a few days after the late Adenan was given a state burial. He went to visit Adenan's grave and offered prayers there. I saw a drama right before sarawakians with full of hypocrisies.

      Any hint/s of your proposed 2 pronged strategy?



      Delete
    7. Bro Mohamed Noor..

      SEMPOI...

      Delete
    8. Kenangan indah di pulau mutiara pada tahun 1980.Sebulan cuti skola duk disana rasa macam tak nak balik bro.

      Delete
    9. salam sdr Rahman2.

      2 awnser yr querry - no he did not say that.

      his reply 2 my sms was that he cannot go against the person who promoted him.

      I m still hoping that this is only his public stance bcos a few weeks later when I met him at a wedding reception, I was d only that he embraced n said he understood all my urgings.

      I think he knows that he is being watched 24/7 n one wrong move now wld mean disaster 4 him.

      abt d fear of losing everything, (like ts muyid) is only my deduction. mind u, as I hv said b4, d dpm post is worth billions of ringgit n zahid has always been wearing two hats(politics n business).

      all his brothers/children r also benefiting. in this respect najib/rosmah r newcomers 2 d game.

      d 2 pronged strategy(serampang 2 mata) say what it is - keep on attacking from wthin n wthout.

      my task n contribution will b made clearer when these group of pekan leaders meet this week.

      insya'allah.

      Delete
    10. Dear datuk, I am one of the umno member, the manner najib running the country spelled disaster to all of us. For the sake of umno and nation, najib has to go.. Period. Otherwise the political landscape of Malaysia will never be the same again.

      Delete
    11. Laa..nak harap zahid ganti najib ke?

      Usaha bagai nak rak salah satu nya harap zahid ganti najib?

      Tak cukup lagi ke kena bodobkan dengan si penipu muka selalu tersengih mintak pelempang tu???

      Delete
    12. Pelik aku, kalau individu itu tiada latar belakang umno, maka tiada kredibliti untuk memerintah negara ke???

      Ini dok pusing jawatan sesama mereka sahaja sampai sudah tua ganyut baru mahu turun. Selagi tak puas menyamun duit rakyat & salah guna kuasa.

      Politics & business??? Eh, takkan baru tahu kot? Ramai menteri2 umno guna jawatan untuk kepentingan business masing2. Tetapi tiada siapa anggap perkara itu tergolong dalam SALAH GUNA KUASA. Hatta termasuk business berkaitan anak beranak & adik beradik. Barulah boleh dianggap pemimpin yg jujur.

      Sebab itu aku sebutkan umno ini haramjadah sejak dulu sampai sekarang. Bersesuaian dengan motto mereka Dulu, Kini & Selamanya.

      Delete
    13. 2 labu labi 15:24,

      I agree wth u 100%.

      bukan najib yg merbahaya tetapi bini dia lah punca musibah.

      rosmah ni mengidap penyakit 'compulsive hoarding disorder'(this is a new desease).

      pd pendapat saya olih kerana dia tidak bolih mengawal rosmah, maka dia terpaksa lah d korban kan.

      Delete
    14. rahman jpc,

      Jujur ingin bertanya, kenapa perlu untuk harapkan zahid ganti najib?

      Dari kacamata rahman jpc, zahid itu pemimpin yang berkaliber ya?

      Delete
    15. anon 16:34.

      musuh utama Negara sekarang adalah rosmah.

      semua pemimpin mempunyai potensi utk berprestasi lebih baik jika tidak d pengaruhi olih betina ni.

      najib orang nya penuh santun n menunjukan ciri2 semangat juang arwah bapa nya. saya amat sedih kerana dia tlh tersesat dlm perjalanan n sudah sukar utk d baiki.

      beliau sudah menjadi 'damaged googs n beyond economic repair'.

      saya baru pulang drpd pekan n mendengar 'first hand' keluhan2.

      habis semua keluarga besar tun razak turut terpalit.

      amat sedih sekali!!!.

      Delete
    16. Najib ada semangat juang??? Bukankan he was born with a silver spoon in his mouth?? Dia dilantik jadi menteri pun hanya semata mata dia anak tun razak..pls lahhh

      Delete
    17. anon 18:48,
      ini pendapat saya. tidak bermakna jika seseorang itu d lahir 'wth a silver spoon', maka dia tiada keupyaan serta mempunyai semangat cinta kan Negara.

      sdr bebas mempunyai pendirian/pendapat yg berlainan.

      sebagai anak kelahiran pekan n melalui pesan arwah ayah saya yg mengenali tun razak utk membantu najib jika berpeluang, maka saya tlh mengikuti 'career' politik nya secara dekat.

      malahan pd awal 2014 tlh menulis surat berjudul 'pandangan yg tidak d undang' apabila saya mendapati persepsi sokongsn rakyat terhadap nya semakin meleset.

      tidak semesti nya seorang pemimpin itu harus'briliant' saperti tun m. kita mempunyai tim penasihat (PTD) yg selama ini bersedia membantu.

      serupa juga dgn pm singapura sekarang, mukhriz, guan eng, nurul izah, nur jazlan, megat firdaus,nik abduh n banyak lagi anak2 pemimpin politik, najib sedikit sebanyak tlh mewarisi 'political acument' bapa nya.

      sayang sekali, dia tlh d pengaruhi utk mengambil jalan pintas dlm kegairahan utk menjadi kaya raya.

      dia tlh d tangkap tangan (caught red handed). olih demikian dia harus bersedia utk berhadapan dgn segala kemungkinan.

      Delete
    18. rahman jpc,

      Saya anon 16:34, terima kasih sudi membalas.

      Betul, setiap individu mempunyai pandangan masing2. Cuma saya amat terkilan kerana rahman jpc masih boleh mahu mengangkat zahid yang telah terbukti menipu rakyat untuk mengantikan najib, walhal mereka sama sahaja.

      Ini pandangan saya pula selaku rakyat yang tidak pernah buang satu undi pun untuk umno selama saya hidup. Pandangan saya menteri2 umno 80% dari dulu sampailah sekarang korup, tidak amanah, salah guna kuasa. Seperti yang rahman jpc cakap mengenai zahid berkaitan politics & business...ramai menteri sejak dulu sampai sekarang mengaut keuntungan melalui kaedah ini. Saya rasa rahman jpc pun sedia maklum, bukan begitu?

      Delete
  15. .

    Ukuran setaraf PM bayangan atau Ketua Pakatan Harapan ialah Ketua Pembangkang.

    Najib hanya berani jika di cabar oleh Ketua Pembangkang .....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib setara TUN.......boleh?

      Jangan lari lagi

      Delete
    2. .

      Kalau Tun.. Najib lari

      Dalam Parlimen kan ada Ketua Pembangkang ..

      Delete
    3. Najib tak setaraf, TUN M adalah penyamun terulung negara, tiada siapa yang boleh menandingi beliau.

      Delete
    4. Aje nya gampang, yg ada duit 2.6 billion dlm akaun ambank tu najib bkn tun. Klu kamu ada bukti tun byk duit mcm kamu ckp, report je kt sprm Dan polis... Klu idak mmg kamu anak gampang tau tak.

      Delete
    5. tun simpan duit kat akaun swiss bank atas nama alias, mamak tua kutuk.

      Delete
    6. Anon 17.19 mesti towkey swiss bank sebab tu dia tahu TUN pakai alias.caya ar anon kau memang hebat!(hebat jual auta)

      Delete
  16. Aku melihat betapa hebatnya tarian daripada golongan yang jahil dan menyombong diri sambil mengikuti rentak paluan irama yang dimainkan tuan2 politiknya melalui lidah penyampai dilaman blog - tak ubah seperti si tedung yg bergemalai menari sambil diiringi tiupan seruling.

    sangka sijahil, lidah penyampai itu tidak menerima atau mendapatkan habuan dari tuan2 politik sebagaimana keadaan mereka yang bersifat "percuma".

    Sedang saatnya PRU semakin hampir dan tuan2 politik yang sangat bergemuruh didalam mempertahan sambil berusaha mendapatkan lebih banyak kerusi untuknya - lalu mereka berkhianat dan menipu daya sesama mereka.

    Dan untuk golongan yang jahil itu telahpun diasak temboloknya dengan segala macam khabar fitnah,adu domba terhadap umara', para ulama, para ilmuan serta sekalian marhean yg membantah jalan yang dilalui mereka, sehingga tiada lain dari rintihan dan celaan sebagai "zikir" membasahi lidahnya.

    Maha Suci Allahswt - dihinakan golongan seperti ini dengan jelas dan nyata bahkan diberikan seburuk-buruk pemimpin untuknya.

    Bahkan mereka sangat menyintai dan kekal taasub kepada seorang yang didapati dan terhukum sebagai pelaku homoseksual - kaum Nabi Luth a.s dihancurkan Allahswt akibat perlakuan liwat dan lesbian.

    Bahkan mereka memuliakan hatta berlutut puak kafir yang tidak pernah memberikan bai'ah kuasa pemutus kepada si muslim lalu menuntut kuasa sama rata didalam semua urusan waima didalam urusan agama dan bangsa.

    Bahkan Allahswt memberatkan disetiap tengkuk golongan yang jahil lagi menyombong diri itu dengan munculnya gerombolan manusia2 yang sesat lagi menyesatkan dengan segala macam tuntutan -

    1. COMANGO - puluhan NGO yang menuntut hak-hak LGBT, Feminisme, kebebasan individu total, agar diiktiraf dan dilindungi undang2.

    2. BAR COUNCIL - menuntut agar kuasa undang2 syariah tidak terpakai hatta untuk umat islam itu sendiri -rujuk kes murtad,penceraian@penjagaan anak,tuntutan harta dan satu kisah klasik jangan lupa pada kes liwat sipolan yg mana ia diakui sebagai kes suka dan rela.

    Sijahil itu juga dibutakan matanya walaupun ia melihat, ditulikan sepasang telinganya walau ia mendengar, dikeraskan lidahnya walau sering ia melafazkan kalimah2-Nya.

    Tuan2 politik kamu juga pelbagai kezaliman bahkan disetiap telunjukmu kepada sipemerintah baki daripada jari-jemarimu menunjuk kepada tuan2 politik yang kamu taasubkan.

    Nauzabillahiminzalik.

    Apa khabar tuan punya blog, beserta sekalian "penarinya" ?

    Aku memakai nickname - unknown, sahabat.




    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kata orang jahil. Pala Utohko 1144, typical no akal la lu

      Delete
    2. .


      Macam silat pulut pengantin.

      Banyak bunga (gerak tangan) tapi kaki tidak melangkah. Ke depan tidak kebelakang pun tidak. Ke kiri tidak ke kanan pun tidak.

      Lalu di guna kisah Nabi Lut yang mana kaum nya di hancurkan sedangkan pengadilan ke atas seseorang yang di musuhi nya di perolokkan oleh ketuanya sendiri. Pengadil yang adil lagi Maha Adil pastinya telah menghancurkan seseorang yang di disabitkan sebagai pelaku homoseksual.

      Itu lah bezanya pengadilan Allah dengan pengadilan manusia yang yang tidak sempurna.

      Lalu Si jahil yang bersifat 'percuma' cuba dihasut membenci si penyampai sedangkan si penyampai lah yang di soal siasat dan bermalam di lokap jika tersalah lapor. Adakah itu di kira percuma ?

      Meskipun ada tuan-tuan politik yang berebut semasa PRU, mereka masih tahu adab dan susila bersifat amanah sehingga belum pernah sekali pun mereka meletakkan calun dengan cara menfitnah atau memburukkan orang lain. Adakah berebut kerusi itu salah dan yang fitnah itu baik?

      Dan untuk golongan ulamak beringat lah kamu sesungguh nya kami benci dengan kata-kata kamu yang di hamburkan mengikut nafsu. Jangan lah kamu sampai di ibaratkan sepertimana oleh ahli sufi kepada orang seperti kamu iaitu rantai emas yang di kalungkan ke kepala babi. Maaf.

      Delete
    3. .

      dibutakan matanya walaupun ia melihat, ditulikan sepasang telinganya walau ia mendengar, dikeraskan lidahnya walau sering ia melafazkan kalimah2-Nya."

      Tidak lah sejahat sebagaimana jahat nya ketua agama kamu yang dapat melihat tapi di khabarkan yang dusta, dapat mendengar tetapi di sampaikan yang lain, lidah nya bercabang, lisan nya hanya mengurangkannya..

      Si jahil yang buta ini memegang telinga gajah, di khabarkan belalai. Si jahil ini tidak mendengar di kata kan bunyi harimau. Ya Tuhan si jahil ini tersesatbkeranan pandai nya ketua agama ini bermain lidah tanpa takut gementar menyebut nama Mu yang Maha Suci. Astagfirrullah. Lindungi lah kami dari golongan yang menyesatkan kan kami ini Ya Allah..

      Delete
    4. mereka ini semua mabuk sedang mabuk dibuai mimpi YAHUDI & NASRANI!

      Delete
    5. Sdrku Unknown-sahabat dan kini anonymous..

      Satu sahaja pertanyaanku.. Kenapa akhirnya menjadi anonymous?

      Habislah pertahanan akhir Najib di dalam blog ini pun akhirnya menjadi anonymous..

      Delete

    6. Ingat tak mula2 kes 1MDB/SRC ini meletup2 keluar?
      Pro najib attack pro tun as FITNAH< FITNAH< FITNAH<

      Apabila berita najib terima RM 2.6 bil dan RM42 juta dalam akaun peribadinya
      Pro najib attack pro tun as FITNAH< FITNAH< FITNAH<

      Setelah kes mahkamah singapura melihatkan 4 rakyatnya yang terlibat dalam gubahan wang curi dari 1MDB/SRC dijel dan didenda, FITNAH DAH SENYAP....kalau masih adapun sayup2 sehingga langsung tak kedengaran

      Sekarang in strategi pro najib adalah mengalih tiang gol.........

      Tun mengadudomba bangsa cina.
      DAP dimomokan kepada melayu
      DAP minta jawatan TPM...najib ternyata berbohong
      TERKINI KELUARKAN KONONNYA LEAKED CIA PAPERS on BMF SCANDAL YANG LIBATKAM ZAMAN PEMERINTAHAN TDM....bacalah untuk memahami......

      Selepas ini pasti ada yang lain digembargemburkan.

      Yang pasti satupun tak jadi kudis pada TDM dan pro tun. Oppo terus gain ground walaupun lambat tapi selamat

      Shabat/Unknown guna alasan involvement of ngos seperti comango, bar council.....itu budak F5 standard......

      we are taliking about a nation to be saved....prevent from getting destroyed by a robber who happens to be our prime minister

      (Tolong copy paste aje)

      Delete
    7. it is not leaked CIA paper, periodically CIA memang akan declassify dokumen2 lama, bukan cerita tun songlap duit BMF je yang dikeluarkan. ni memang CIA punya SOP.

      Delete
    8. buka CIA sahaja, FBI, dll pun akan keluarkan dokumen2 yang didisclassifykan, tak ada apa2 motif selain SOP gomen US.

      Delete
    9. 11.44 TERMANTAP!!! you are a LEGEND here bro.

      Maka bergegarlah buah "pelior" labu labi ketakutan.

      LOL

      Delete
    10. joh dol dan soalan-soalan dangkalnya!

      Delete
    11. Satu perlawanan bola akan diadakan di padang dataran Putrajaya di antara pasukan T-Berjaya menentang N-Kepit.

      Pemenang akan menguasai Putrajaya.

      Setiap pasukan dibenarkan memberikan 20 nama pemain termasuk pemain simpanan yang akan bermain di dalam perlawanan tersebut.

      Berikut ialah senarai nama-nama pemain kedua-dua pasukan yang diberikan oleh pengurus pasukan masing-masing.

      Pasukan T-Berjaya

      1. Othaman Ahmad
      2. rahman jpc
      3. john doe
      4. Tajul
      5. Joe Harry
      6. cass
      7. Zack Armstrong
      8. Fan Tun
      9. labu labi
      10. rahman 2
      11. creater 727qp
      12. ismail ahmad
      13. the phantom
      14. mohamed noor
      15. salwah abdat
      16. dini yusoff
      17. Che Minah
      18. Mali Muyong
      19. RD
      20. PutraKraken

      Pasukan N-Kepit

      1. Anonymous
      2. Anonymous
      3. Anonymous
      4. Anonymous
      5. Anonymous
      6. Anonymous
      7. Anonymous
      8. Anonymous
      9. Anonymous
      10. Anonymous
      11. Anonymous
      12. Anonymous
      13. Anonymous
      14. Anonymous
      15. Anonymous
      16. Anonymous
      17. Anonymous
      18. Anonymous
      19. Anonymous
      20. Anonymous

      Oh ya, statistik terkini menunjukkan angka 6.*% sokongan kepada kumpulan N-Kepit telah turun kepada 5.*%. Patutlah kesemua ahli pasukan N-Kepit memakai topeng muka berupa tikus.

      Mari kita tengok siapa yang kena. Kah kah kah..

      Delete
    12. nak lawan bola macam mane,...team da ade,..bola pun ade,...tapi geng 6% selalu alihkan tiang gol je,...

      sambil geng 6% dok alih kan tiang tu,..mulut kumat kamit tuduh orang lain adu domba,..adu domba,..adu domba,..

      pelik betul,..domba tu bukan kambing bebiri ke?

      Delete
    13. Pada 1920,

      Tambah sikit lagi:

      N-Kepit dibimbing oleh Anonymous
      Disokong oleh UltrasAnonymous

      Delete
    14. Lama tak dengar Nakhoda Sewel berkokok

      Bersungguh2 menganuti TN50 najip sehingga menempuh siri transformasi nakhoda sewel - sahabat mereng - unknown la sangat - Wak anon

      Pernah mencabar saya berhujah dengan isi

      Tak kejadahnya saya nak layan cabaran kosong dia tu

      Sebab 'karangan' dia pun mana ada isi - semua goreng je lebih umpama Goreng pisang cheese je

      Delete
  17. nak gak tengok apa kesudahan Skandal BMF yang kembali menjadi sebutan. Dulu Kit Siang pernah cuba minta penjelasan berhubung skandal ni tapi masa tu Mahathir PM tak benarkan, sekarang ni memang patut rakyat di maklumkan cerita sebenar Skandal yang menyebabkan Juru Audit Allahyarham Jalil Ibrahim terkorban. Kalau sekiranya Allahyarham bukan menjadi ancaman kenapa beliau dibunuh dan mayatnya di temukan di kebun pisang di Hong Kong ? adakah kerana Allayarham menemui sesuatu bukti kukuh siapa dalang / mastermind yang akhir menyebabkan BMF Finance lebur dan Bank Bumiputera yang dulunya antara Bank yang paling kukuh di Malaysia kini cuma tinggal nama

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1203, tiang tu jgn bawa lari, takat alih sikit2 sudah la.

      Delete
    2. 12.03, betul tu, ramai rakyat nak tahu.

      Delete
    3. .

      Kes Hong Kong tergantung.

      Begitu lah kes di tembak mati oleh pembunuh upahan di Sungai Wang yang sehingga kini masih belum ada suspek yang di tangkap.

      Mengikut lapuran Allahyarham telah di tembak oleh dua orang individu yang tidak ada sebarang maklumat untuk polis mengambil tindakan selanjut nya.

      Sebalik nya penembak Pengerusi AMBank di kenali dan berpandu entah apa motif mereka telah di dakwa.

      Pegawai UTK dihukum gantung kerana di tuduh membunuh Matlamatnya.

      Adakah sebarang bukti yang jelas dan fakta yang bn oleh mengaitkan pembunuhan auditer Jalil?

      Tidak. Kerana suspek yang menembak Jalil tidak dapat di kesan.


      Benarkan skandal Bank Bumi melibatkan PM ketika itu ? Berapa banyak duit yang telah masuk ke akaun peribadi nya ? Adakah orang yang sama menjadi PM dan Menteri Kewangan? Oleh itu Malaysia perlu ikut cara pendakwaan Singapura dengan menghukum orang yang terlibat secara langsung.

      Mulakan siasatan ke atas Menteri Kewangan dulu. Bila cukup bukti teruskan penyiasatan ke atas Mahathir.

      Delete
    4. kes tergantung perlu diselesaikan, mantan ketua songlap UMNO perlu dikuburkan segera.

      Delete
    5. Anon 13.18
      Ramai rakyat nak tahu...
      Rakyat yang mana tu?maksud kau yang tinggal 6.6% tu ya?

      Delete
    6. En mohamed noor,

      6 persen tu dah obselete (data beberapa hari lalu)

      La ni depa boleh sujud syukur dah kalau masih ada 2 persen je

      Delete
    7. Jangan perasan, tengok-tengok dah -2.

      Delete
  18. Memang terang lagi bersuluh… Najib kaki klentong, kaki-auta dan kaki- penipu 1Malaysia.

    Benar apa yang dikatakan Saudara Megat Seri Rama;
    “Aku tahu kau dah start menipu sejak kantoi duit RM2,600 juta masuk dalam akaun kau.

    Mula-mula dia tipu tak ambil… fitnah… nak saman Sarawak Report pada hari Selasa… sampai kesut tak saman-saman. Lepas tu kata duit derma dari Pak Alab pulak. Pak Alab bernama Jho Low, kot.

    Bila Rakyat, terutamanya Dr.M… mula ‘bising’ mengenai hutang berpuloh Billion 1MDB, orang-tengah’ kelabu-asap Jho Low, Najib suruh Rakyat bersabar tunggu laporan Ketua Audit Negara & PAC.

    Alih-alih dinaikkan pangkat Pengerusi PAC dan di OSAkan laporan Audit ke atas 1MDB itu. Mereka yang kritik1MDB-Jho Low di pecat. Yang buat report Polis ditangkap dan dituduh cuba sabotage ekonomi Negara. Haramjadah (dipopularkan oleh Najib sendiri) betul.

    Dan terbaru… dia tipu lagi Rakyat hidup-hidup mengenai syarat penjualan tanah/rumah di Forest City, yang disasarkan penjualannya kepada Rakyat dari Tanah Besar China. Najib kata ‘Leasehold’ manakala terpapar di papan-papan iklan adalah Freehold.

    Dulu pun, BN & UMNO pernah buat kecoh apabila Kerajaan DAP Pulau Pinang bercadang jual tanah-tebus-semula di Pulau Pinang secara Freehold. Tapi bila mereka buat benda yang sama, boleh pula. Pemimpin lembik mereka siap tipu Rakyat 1Malaysia mengenai status penjualannya.

    Saya yang beli rumah teres dua-tingkat di selangor pun, secara pajakan atau Lease 99 tahun. Haramjadah betul la… Kerajaan yang terajui UMNO-Najib nih.


    -RD

    ReplyDelete
    Replies
    1. TUN M lagilah kuat kelentong nya! tak percaya tanya saja pada kit siang dan DSAI.

      Delete
    2. usaha dangkal 1635..otak selut sj yg ingat satu salah akan hilang bila ditufing satu lagi salah. Adoi la bingainya ko kesian masa emak ko lahir dulu elok lagi

      Delete
  19. Haha..Salleh Biawak..asyik melalak sje kerja dia ne...terlebih makan Aji Nomota..itulah otak bebal...pelupa...Biawak ne makan Dedak Basah.. tak tercekik..klu makan Dedak Kering pasti diam..tunggu Kencing NajisBadak....memang LKS tak setaraf Najis Badak ..sebab dia bukan MOI..bukan Penyangak Malaysia ( PM)..Salleh Biawak ne memang pelupa,yang dia asyik ingat "Dedak"Dedak"Dedak"

    ReplyDelete
  20. Tun M =Langit, Jiblo Songlapo=Longkang. Absolutely ,no match.
    Ignore Karabao Kote Belit tu, tiap kali buka mulut dia , bau jamban satu Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya saudar mulut saudara lah yang macam jamban. cuba baca balik bahasa yang digunakan. kat sekolah dulu setahu saya cikgu tak ajar cakap macam ni, belajar dijamban mana dulu?

      Delete
    2. 1725 ko ketinggalan zaman..aku faham , ini lah kesan makan najis tahi low kuah nanah eric tan. Hentikan la, bawa tsubat

      Delete
  21. Kalau tak berperangai macam tu tak kan salleh keruak dapat jadi menteri. Menteri kabinet Malaysia bawah UMNO BN kan sama semuanya. Bangang, bodoh, bahalol.Yang mereka pandai hanya menipu rakyat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Selain makan gaji buta, mereka sgt gemar makan Dedak basi Tahi Low berkuah nanah Eric Tan. Minuman kegemaran baru mereka kuat memabukkan iaitu Kincin Lobai berjampi Al Hudu WalaUnta. Kesian Malaysia

      Delete
    2. adakah makan nasi kandar kangkang mamak kerala lebih mulia?

      Delete
    3. 1713 ni sah mabok kincin lobai Walunta terlibih peram. Dedak basi tahi low berkuah nanah eric tan kan sah najis? Apa sabit kangkang kote ko. Tapi aku maafkan, dan perduli pun kenyataan pendedsk hampir pupus spt ko. Tp try la taubat cepa, nnt tinggal ko sorang sj penjilat UmNuBe End finish Pis

      Delete
  22. Ratib dan zikir mencecah 7 tahun bagaimana Najib merompak berbilion ringgit melalui 1MDB - ia sebenarnya berbalik pada kebodohan golongan yang beriman dengan khabar ini serta percaturan tuan2 politiknya beserta sekutunya di luar sana.

    Hampir segalanya telah diusahakan oleh marhean yg jahil lagi menyombong diri - kamu telah dikumpul dikaki-kaki lima, ditepian jalan, di alam maya hasil dari perancangan tuan2 politikmu, kecuali membawa segala pendedahan dan bukti yg dikumpul selama 7 tahun ke muka pengadilan untuk menyabitkan Najib didalam setiap pertuduhan yg dikhabarkan.

    Akhirnya penutup dari kisah ini akan diatur sekalian golongan yang jahil itu agar memberikan undi kepada tuan2 politik itu pada PRU akan datang - lalu kedengaran dari mulut si jahil itu berkata (tatkala tuan2 kami menjadi pemerintah kelak pastilah akan diheret seluruhnya Najib dan pelindung2nya kemuka pengadilan) - alangkah malangnya keadaan kalian yang sering didusta sepanjang usia.

    Sedang sehingga saat ini tuan2 politik kamu tidak sanggup "bertahaluf siasyi" dengan mengikatnya pada syariat - dan sekali lagi mereka akan menampakkan taring dengan wajah yang bengis sambil berkhianat sesama mereka sepertimana yg diperbuat pada PRN SARAWAK.

    Katakan kepadaku dengan sejujurnya -

    sudah dilantik kuasa pemutus didalam Pakatan Harapan plus PPBM ?

    sekiranya tunjang belum didirikan pasti binasa segala isinya - ia adalah peringatan Allahswt.

    Baru-baru ini pecah tembelang "pakatan" sulit diantara Tun Mahathir bersama LKS - yang membuka rentetan jual dan beli jawatan PM dan TPM.

    kemudian LKS melakukan manuver terakhirnya agar pakatannya bersama Tun dapat dijayakan apabila "menghulur" tangan berlapik belati untuk menarik kembali PAS kerana PPBM perlukan sejumlah kerusi untuk ditandingi.

    PKR bukanlah tandingan PPBM yg diterajui TUN - dan PAN hanyalah budak suruhan untuk DAP dengan sedikit "perbincangan" kelak, maka pakatan sulit TUN Mahathir bersama LKS pasti berjaya.

    Pokoknya PAS perlu diikat terlebih dahulu agar kembali menjadi alas kaki seperti waktu hidupnya Pakatan Rakyat.

    Allahuakbar - begitu buruk dan jelik percaturan politik dan kuasa tuan2 politik kalian.

    Kamu berpegang pada "tubuh" sedangkan aku berpegang pada "jantungnya".







    ReplyDelete
    Replies
    1. pala utoko 1246..tuan.politik ko dh kincin ko terok. 6 % sj baki kincin , dh tak byk yg sanggup hirup kincin, makan dedak basi tahi low tu. Insaf la ko

      Delete
    2. 12.46 terbaik, tepat sekali!

      Delete
    3. 1316, tepat kna kincin jampi lobai, dimamah bersama dedak basi tahi low bersalut nanah eric tan. Oj awak lupo subkek terkini. Takpa dimaafkan, mmg otak ko dh reput

      Delete
    4. .

      Ingin ku kata kan pada mu, apa yang di katakan oleh Azmin selepas menyatakan Ketua PAS kamu ialah ber kuku besi.

      "Tidak semua strategik PH PPBM boleh di dedahkan disini (media)."

      Kata pemutus hanya di amalkan oleh si Kuku Besi. Sedangkan yang ada pada PH PPBM ialah persetujuan bersama.

      Ya. Semua tahu sebab itu isu 1MDB di bawa ke kedai kopi ke jalanan kerana jika di sebut dalam Parlimen....lihat lah apa sudah jadi pada Husni pimpin UMNO, pada Muhyiddin .. Lalu kamu berbangga dengan kemunafikan kamu.

      Kamu kata PAS kuat dan matang berpolitik tetapi takut bertarung merebut jadi Ketua dalam pembangkang. Kerana itu ketua PAS menolak salam belati kerana salam Ketua PAS tidak boleh di sembunyi keris yang panjang.

      Ketua PAS kamu hanya tahu dua perkara untuk jadi Ketua. CAI dan UGUT.

      Kamu masih berpegang pada 'jantung' aku sudah berpegang pada nurNya.

      Delete
    5. hang ni pun anak murid ajaran tok kenali?

      Delete
  23. http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2017/01/25/setiausaha-akhbar-pm-gesa-kit-siang-akui-niat-jadi-tpm/

    Setiausaha akhbar PM gesa Kit Siang akui niat jadi TPM

    ReplyDelete
    Replies
    1. .

      Apa jawapan MCA ?

      Delete
    2. yang lebih penting apa dalam hati Kit Siang! :)))

      Delete
  24. http://www.malaysiakini.com/news/370436

    Confess your 'DPM ambition', PM's aide tells Kit Siang

    ReplyDelete
    Replies
    1. .

      Jawapan MCA.. sudah lama kami minta..

      Delete
    2. Sambungan jawapan MCA...
      Sudah lama kami minta..dgn najib tapi dia cuma boleh bagi dedak je..kami pun yam seng.

      Delete
    3. saya rasa kurang tepat jawapan saudara tu.

      Delete
    4. .

      Kurang tepat apa..

      Nama pun parti politik !

      Persatuan Mesjid pun berebut nak jawatan nombor satu.

      Delete
  25. http://www.kinitv.com/video/43955O8

    Questions about BMF scandal should be directed at Dr. M - Rahman Dahlan

    ReplyDelete
    Replies
    1. .

      Rahman Dahlan kena buat lapuran Polis supaya Mahathir di panggil datang ke Bukit Aman.

      Jangan mimpi lah Mahathir nak panjat Bukit Aman.

      Delete

    2. Untuk membersihkan nama, Mahathir perlu saman puak2 yang memfitnah, jika tidak, org akan anggap tuduhan itu benar.

      Delete
    3. .

      Membersihkan nama.

      Pada Mahathir bukan sahaja nama tapi pangkat dan harta dia sudah tidak peduli kan demi satu perjuangan untuk negara. Kerusi tidak ada untuk Mahathir pun Mahathir masih lawan.

      Sila kan dedahkan lah siang malam di TV ...

      Delete
    4. tun perlu membersihan namanya denga segera, saman saja CIA ni biar sampai tinggal spender.

      BERANI KERANA BENAR!

      Delete
    5. .

      Hahaha. Saman CIA.

      Tak perlu ...lagi pun UMNO dah lunyaikan nama baik Mahathir.

      Bank ... Bank Hong Kong. Berurus dengan bani jugak., Bank Bumi. Kaitan, skandal pinjaman. Antara Bank dengan Bank bukan Bank dengan Syarikat Berhad.

      Yang terlibat ialah individu yang berpengaruh dalam Bank. Sudah tentu Bank Bumi kerana auditer dari Malaysia. Dan pastinya tidak ada melibatkan akaun syarikat yang melibatkan wang haram.

      Yang kita perlu tahu ialah lapuran dari Audit Negara dan PAC yang telah lengkap mengenai 1MDB melibatkan banyak negara dan penipuan urus niaga dengan beberapa bank terbesar.

      Tidak ada mana-mana individu Bank di Hong Kong yang kena penjara atau di pecat. Ini kerana urusan dengan Bank Hong Kong ikut peraturan. Auditer di hantar untuk dapatkan maklumat dan rekod dari Bank Hong Kong kerana maklumat dan rekod telah hilang di Bank Bumi.

      Jika kerana pembunuhan. itu kerja Polis Hong Kong bukan CIA. Tetapi siasatan menjadi sukar kerana suspek pembunuhan tidak di ketahui.


      Tetapi jika maklumat tersebut di gunakan oleh SR, Economist seperti dapat RM 90 juta atau seperti san hari Selasa. memang Mahathir kena bersihkan nama.dia.

      Jadi Najib kena gunakan Utusan, Harakah dan TV3 dengan menuduh Mahathir supaya Mahathir saman malu.


      Delete
  26. Is this guy (11.44) for real. Reverse psychology hang won't work on us. Pls go back to where you come from, and tell your lord master you have fail. Pls convey my massage to your lord master not to spend all the money that he has swindle from us b,coz we want it back. And moreover where he is going he does not need to spend, everything will be provided for.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reverse psychology? LOL

      Delete
    2. saya lebih suka kepada uTUrN psychology, lebih effective!

      Delete
    3. UTurn psychology cuma ada kat universiti umno je.

      Delete
    4. 90% pengomen belah hang datang dari universiti2 UMNO. LOL

      Delete
  27. Najib hanya layak berdebat dengan ketua penyamun. Barulah setaraf....

    ReplyDelete
  28. mamat ini orang pas,saja jerr nak celah kat sini,konon2 dia/pas tu bagus sangat.nak tahu dia orang pas,simple jerr,dlm cut/paste dia mesti ada dap..atau lgbt.orang lain semua sokong yahudi/nesrani.Dia sokong penyamun rasuah takpee,asalkan melayu/islam.

    ReplyDelete
  29. Saleh ni mmg tak karuan

    ReplyDelete
  30. Untuk pengetahuan kawan2, Jamal jamban dah bukak massage parlor pulak lps hotel dia kena roboh.. Musti ada diskaun utk ahli2 geng baju merah. Jgn tukang urut puteri umno dh le, jatuh martabat melayu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok lah boleh lah hang jadi masseur kat sana, hang kena ada skill massage buah "pelior".

      Delete
    2. La kan itu tugas ko, nnti ko meraung pulak tak Ada keje.. Keje baik2 ye..picit pelior tu pelan2 ye.

      Delete
    3. hihihihih, tu dia akhirnya terkeluar juga perkatan favorite si labu, "PELIOR". LOL

      Delete
  31. moga yg 5.8% (angka tertkini) dan puak Walunta Pas segera sempat taubat dan insaf, sebelum kojol datang.
    Kesian tu, perut dh penuh masakan najis Tahi Low, bersalut nanah Eric Tan diperap kincin jampi Lobai AlHudi. Sedar2 la, tindakan juvanamu utk busukkan mantan TunM tak dapt bersihkan Jiblo Sonlapo tu.
    Insaf la, tahu la urat malu mu dh putus, tapi sanggup kah kamu cucu cicit mu bina jamban atas kubur2 mu wahai JingJilatJubboJibbyjahanam. Sukako, aku dh bgtau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar saudara, jangan marah memaki hamun, nanti kojol plak tercekik lidah sendiri, tak dapek ngucap.

      Delete
    2. eh,?1642..itu kokata marah. mmg sah otak ko dh reput. Paduli apa aku ko n JingJikstJubboJibbyJamban sempat atau tak sempat taubat? Aku bgtau sbb otak ko lambat, teroma tidak, mampos pigi la ko.

      Delete
  32. Apa sebab LKS ajak Najib berbahas ?

    LKS nak Najib bagi soalan samada DAP ada mintak jawatan TPM ?

    Najib boleh tanya semasa debat. Ini tidak, yang bertanya ialah .. sila rujuk komen 13:07 dan 13:09.

    Pahlawan Bugis .. bikin malu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tun m memang tak tahu malu!

      Delete
    2. 1721 lagi terok...tahi low pun makan...uishhh, kesian ko

      Delete
    3. .

      17 21

      Sebagai orang Melayu termasuk Tun dan saudara anon tentu malu apabila pahlawan bugis tidak mahu terima cabaran cina apek berdebat.

      Ini bukan melayu cabar melayu.

      Ini maruah melayu !
      Kita mesti pertahankan sampai titik darah jatuh ke bumi.

      Ini berpeluh pun tidak .. dah cabut !

      Delete
    4. 17.21 silanun lagi takde kemaluan.(bini simpankan)

      Delete
    5. mamak-mamak kat malaysia lagi malu dengan perangai tun yang menyamun dengan selamba selama 22 tahun.

      Delete
  33. dan setiap kali aku memperlihatkan pada keadaan dan sifat tuan2 kamu, akhirnya tiada lagi dari kalangan kamu yang sanggup membela melainkan terus "menari" mengikut pada paluan gendang yang dimainkan tuan2 politik itu.

    sekiranya aku turut "beriman" dengan mempercayai sebagaimana percayanya kamu kepada tuan2 politik yang sering berkhianat itu maka percayalah tiada daya upaya sedikitpun melainkan dari Qudrat-Nya walaupun seisi dunia turut bersekutu kepada tuan2 politik itu.

    Berpuluh tahun UMNO dan Barisan Nasional difitnah dan di adu domba dengan pelbagai ceritera sebagai seburuk-buruk pemerintah - selama itu juga begitu besar rahmat dan nikmat yang turun mencurahi tanah bertuah ini.

    Bahkan pembawa khabar fitnah dan adu domba itu silih berganti sebagaimana golongan yang jahil dan menyombong diri juga bertukar wajah - ia tidak akan pernah berhenti selagi nyawa belum ditarik.

    Apakah kamu tidak berupaya mengambil sedikitpun pelajaran dari golongan yang jahil sebelum kamu ? Mereka juga tiada bezanya dengan keadaan kamu.

    Malang sungguh kamu yang ditarik hampir segala keberkatan terhadap segala nikmat dan rahmat yang Allahswt turunkan berasbabkan dari pemerintahan UMNO dan BN.

    suatu ketika dahulu sahabatku john doe begitu teruja bersilat lidah, kini ia tidak lagi bersifat demikian melainkan membuai angan dan impian bersama marhean yang sealiran dengannya.

    dan sejujurnya kata2 merapu serta celaan yang tidak terikat padanya ilmu dan iman yang sering dilampirkan oleh golongan yang jahil seperti si labu-labi dan majoriti si polan-polan tidak sedikitpun membawa makna melainkan sia2 belaka.

    Berfikirlah sebelum berkata-kata.





    ReplyDelete
    Replies
    1. nak menitis airmata ku membaca coretan saudara 15.46

      Delete
    2. Aku rasa nak terkencing plak..asbab umno tak menjadikan syarat berkat...adakah mata ko ditutup oleh kepandaian diri yg jahil, butakah ko bahawa bala sedang menimpa rakyat diasbabkan pemimpin umno junjunganko..ko pun patut berfikir dulu sebelum berkata2..

      Delete
    3. .

      Menari ? Paluan gendang ? Tiada lagi yang sanggup membela ?

      Memperlihatkan keadaan dan sifat tuan-tuan kamu..?

      Keadaan dan sifat ketua yang saudara anon katakan itu berbalik kepada ketua-ketua dalam UMNO.

      Yang kontrol semuanya dari media hingga yang Berkuasa mengikut undang-undang ialah Najib. Ibarat Najib sebagai konduktor yang memimpin sebuah orkestra memainkan lagu muzik yang sukar di fahami oleh bukan sahaja rakyat tetapi termasuklah Ramli MS dan Pak Ngah.

      Namun menjadi kehairanan bagaimamasaudara anon 15 46 boleh menari lemah gemalai ??

      Bandingkan dengan bunyi paluan gendang sahaja.., yang bunyi nya tenggelam dengan kehebatan alat-alat dan sistem audio yang di miliki oleh Najib .. bayangkan.

      Delete
    4. .

      sekiranya aku turut "beriman" dengan mempercayai sebagaimana percayanya kamu kepada tuan2 politik yang sering berkhianat itu maka percayalah tiada daya upaya sedikitpun melainkan dari Qudrat-Nya walaupun seisi dunia turut bersekutu kepada tuan2 politik itu.


      Mohon penjelasan dan kaitannya .
      Terima kasih.

      Delete
    5. .

      Saudar 15 46 berterima kasih lah dengan si jahil yang telah berpuluh-puluh menfitnah dan adu domba dengan pelbagai ceritera sebagai seburuk-buruk pemerintah UMNO lalu di berikan begitu besar rahmat dan nikmat yang turun mencurahi tanah bertuah ini.


      Jika si jahil ini mengikut rentak tari saudara seperti juga Saleh Keruak tidak ada lah check and balance kerana yang salah akan di selamatkan dan di lakukan berulang-kali .

      Tidak kah saudara anon mengambil ikhtibar dari si Kitul, Sultan Ali dan Temenggong yang di katakan oleh Tun, sejarah kesultanan Melaka dan kini ditayangkan secara live yang menyiarkan tindak tanduk Najib yang sangat berkuasa dengan kisah Isteri nya yang bermewah-mewahan dalam waktu rakyat susah ?

      Jangan di tunggu 20 tahun akan datang baru datang kesedaran apabila bumi bertuah ini tergadai.

      Delete
    6. .

      Keberkatan dan rahmat tidak di beri pada UMNO sahaja.

      Keberkatan dan rahmat yang sebenarnya ia lah menyakini Allah bersama orang yang benar. Perjuangan dan hidupnya tidak berbolak-balik. Keadilannya berpaksi kepada hukum. Yang haram jangan di boleh kan semata-mata kerana Lillahhirabbilalamin. Apalagi sekadar berjubah putih dan bermesra dengan orang-orang agama yang munafik.

      Sedangkan apa yang di lakukan dan tindak-tanduknya semata-mata untuk kalangan mereka sahaja. Kepentingan dunia lebih menguasai mereka dari segala-galanya.

      Perbezaan yang baik dengan yang buruk dan yang eluk dengan yang teruk di tentukan apakah manafaat nya pada kita? Adakah kita menjadi lebih dekat pada Allah ?


      Delete
    7. Macamnilah nakhoda sewel oi

      Takyahla cerita jauh2 pasal najip ke Tun M ke

      Nak tanya pada kamu

      Jika benarlah apa yang kamu kisahkan selama ini betul

      Jika iyalah apa yang kamu gorengkan selama ni hakikat

      Jika kamu betul2 yakin apa yg kamu bebelkan di sini selama ini betul (dah kamu kata semua org dalam ni jahil - yg tak jahil dek kamu hanyalah kamu sorang je)

      Maka..

      KENAPA DALAM TEMPOH TAK SAMPAI SETENGAH TAHUN KAMU DAH ME'RE-BRANDING' NAMA KAMU SAMPAI 3-4 KALI?

      Sedangkan aku, othaman Ahmad, rahman jpc, john doe, Joe Harry, cass, Zack Armstrong, Fan Tun, labu labi, rahman 2, creater 727qp, ismail ahmad, the phantom, mohamed noor, salwah abdat, dini yusoff, Che Minah, Tatang Ka, Mali Muyong, RD dan PutraKraken tak perlu pun re-branding ni

      Bak kata labu labi "buah pelior" kamu memang dah luruh ke? (Maaf jika kamu ni perempuan memang patutlah kamu xada benda tu)

      Tapi yang perempuan dalam ni pun ramai yg jauh lebih ber"pelior" dari kamu

      Renung2kan dan selamat beramal

      Delete
  34. Memang benar tiada siapa yg setaraf/setanding najib bukan saja dalam debat tetapi dalam tipu, curi, samum harta rakyat, jual harta rakyat dan buat muka bodoh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah tu, TUN M kan ada, mantan segala penyamun UMNO!

      Delete
    2. 1643 tu pemakan Tahi Low berkuah nanah Eric Tan. Hari ni dia tohok kincin lobai Al Hudi Waluta berjampi terlebih tu.

      Delete
    3. 17.40 ngan komen penyokong macam ni PPBM nak menang pilihanraya? LOL

      Delete
  35. NajisBadak mana ada berani..dengan RosBadak Ketot pun dah tak betelor..nak bahas ..hahaaaa..bahas dengan Salleh Biawak..Rahman Jembalang boleh lah..sama standard dan setaraf..bahas siapa banyak harta curi..bahas siapa genius kencing rakyat..bahas gred dedak..bahas nak jual harta rakyat..memang dia org layak..champion😊😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul 1549.
      Dibagi kontrak 5 tahun jadi jaga parlimen, tapi dh luoa diri berlagak mcm Negara harta bapak. Masa kempen nak undi, jikat melutut pada rakyat, bila menang tak sampqi 2/3 pun masih nak berlagak pandai.
      Dah sampai "jaga" UmnuBeEnd dipecat, sekali dgn lobai kincin berjampi gundik baru PiS tu.
      Kes party lupa diri diMalaysia sama mcm kes Kongres India, dan Gokkar Indonesia....bila dilantik berulang kali, mereka tukar jadi bentuk feudal dan komunis, ideology one top down, our way or rakyat can go fxck.
      Dah jelas, masa sudah tiba utk bebaskan akal supaya dpt nmok maianan najis kolot, konon bangsa, agama...eeee geli sudah lihat munafik2 dlm pimpinan lanun.

      Delete
    2. bentuk feudal dan komunis? info ni kau dapat dari majalah giler-giler terbitan jakarta ke?

      Delete
    3. hila pala hitak ko.1708 Tak perlu jelaska. Depan mata boleh lihat , kalu otak ko tak diselaputi tahi low berkuah nanah eric tan. Ko ni mabok minun kincin lobai berjampi ni. Hentikan.la, ko tu dh tergoling dlm soecies 5.3%...insaf la kamu

      Delete
    4. 17.44, bodoh tak boleh diajar lagi

      Delete
  36. Kami orang Sarawak tetap sokong BN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt ko dpy tong biru bekas air sebiji lagi. Dyabas uran sarwak, senang n murah

      Delete
    2. kami dah biasa dengan hinaan dari orang semenanjung seperti kamu.

      Delete
  37. BMF dulu isu cari makan tun m lebih 30 tahun dahulu.

    Wow! Luka lama berdarah kembali

    ReplyDelete
  38. Slow and steady wins the race.

    --BN

    ReplyDelete
  39. https://asiancorrespondent.com/2017/01/bmf-scandal-malaysian-mahathirs-govt-cia-files/

    BMF scandal ‘extended’ into Malaysian ex-PM Mahathir’s govt – CIA files

    ReplyDelete
  40. In response to Dr Mahathir’s criticisms of 1MDB, the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) advisory board chairman Tunku Abdul Aziz Ibrahim had slammed the elderly statesman, saying their probes into financial scandals were currently more transparent than ever before, especially during Dr Mahathir’s tenure.

    “We will, in our current climate of openness, get a lot faster to the bottom of 1MDB’s shortcomings, if indeed there are problems, than we got out of the investigations into financial and other excesses during the lost ethical years when Dr Mahathir was prime minister,” Tunku Abdul Aziz wrote in a column piece published in the New Straits Times.

    Tunku Abdul Aziz pointed out that no action took place in Malaysia from the aftermath of the BMF scandal, although a committee was set up to investigate the case and recommended that criminal proceedings be taken against those involved.

    ReplyDelete
  41. MARI KITA BACA APA DSAI KATA PASAI SKANDAL BMF!

    ReplyDelete
  42. http://anwaribrahimblog.com/2009/11/28/how-the-govt-looted-up-to-us100-bil/

    How the gov’t ‘looted’ up to US$100 bil

    ReplyDelete
    Replies
    1. Archive dari tahun 2009?

      Tak ada cerita lagi purba ke yg nak dibawak keluar?

      Kesian puak 6 persen ni

      Dah la makin lupus

      Point pun makin tandus

      Delete
  43. adakah dengan berdebat akan menjadikan negara lebih baik?

    ReplyDelete
  44. hahahahaha.... 16.58 bukan itu saja, nampaknya BN akan bertambah maju jaya lagi!

    ReplyDelete
  45. kita layan sahaja, penjilat-penjilat tun m kat sini ingat diaorang beri komen berdegar sesama sendiri boleh bagi menang PRU14 nanti kot. LOL

    ReplyDelete
  46. FON DAN

    MENANG SORAK KAMPONG TERGADAI.

    ReplyDelete
  47. seperti biasa hanya yang tebaik dari bro fon dan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak sangat anon 1658 sampai 1726 tu beruk yg sama

      Lepas post sokong sendiri2

      Maklumla tinggal 6 persen je

      Kenala kerja 'kuat' sikit

      Delete
  48. angka semalam 6.3,% ,
    closing hari ini 5.3% baki syox sendiri. Ramai juga yg dh tak sanggup mamah dedak basi tahi low, berkuah nanah eric tan.
    Ramai dah komplen Kincin lobai berjampi jenama WalUnta juga belum mendapat sijil halal.
    Tak lama dh tu

    ReplyDelete
  49. nampak tak? apabila puak najib gagal menutupi kes salah laku dalam 1MB/SRC, mereka sedaya upaya cari dokumen CIA untuk hentam mahathir.

    as usual, mahathir cool aje. he has all the answers.

    berani kerana benar
    takut kerana salah....hahaha najib has nothing to hide

    mahathir tak hide.....please report, arrest put mahathir on trial.....bet najib pees in his pants

    ReplyDelete
    Replies
    1. dokumen CIA tu tak payah cari lah, kan CIA yang release dokumen tu, bukan sebab malaysia nak pilihanraya, etc. every now and then CIA dan agensi2 gomen kat US to mereka diclassify dokumen dan keluarkan kan. takan itu pun tak faham, tak membaca ke? berhenti sekolah separuh jalan ke dulu?

      tun m memang cool, dia dok merompak dalam gomen lebih 30 tahun pun muka selamba je.

      Delete
  50. salleh kota belud....belut kan suka lumpur.....perangai salleh sebiji mcm belut...masa tinggal di kota belud...kuat makan sinalau bakas....samalah lagi dua ekor dari sabah tu...pandekar amin hina ...dan bung mokta boyot
    semua mamam sinalau bakas...itu pasal sikap...mulut dan kerja macam binatang tu juga...rakyat sabah dah kuis keluar...umno bn pulak yg kutip...

    apa yang mereka ni selain ampu bodek...cakap tak jatoh...kerja macam kepala butoh...kawan kawan aku siap sedia nak simbah kubur tiga jahanam ni dengan air kencing....tunggu kojol saja....


    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau otak macam monyet, mulut pun macam butoh monyet jadinya! :)

      Delete
  51. anyone in this blog believes in bomohism?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Labu Labi, John DOL dan kawan-kwan semua kaki bomoh dan pengikut ajaran sesat aliran Tok Kenali.

      Delete
    2. Anon 20.15
      Kau banyak mencaci Tok Kenali. Sebelum kau tersumpah oleh perbuatan kau dan ditimpa bala ke atas diri dan keluarga kau sila baca petikan dari Utusan di bawah ini.

      http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2006&dt=1002&pub=utusan_malaysia&sec=bicara_agama&pg=ba_01.htm&arc=hive

      Jaga mulut celupar kau yang bidap menghina seorang ulama' yang zuhud dalam menegakkan syiar Islam.

      Awas atas keceluparan mulut kau, dengan izin Allah swt, ada padah yang akan kau terima.

      Delete
    3. Bab ni 'mulia' la sikit nakhoda sewel tu kalau bandingkan kejora sawan pig tu

      Namun fundamental kedua2 tetap sama

      Dah mentekedarah dedak

      "You are what you eat"

      Delete
  52. adapun telah aku membaca komen balas golongan yang jahil dan menyombong diri berkait salah satu dari asbab besarnya rahmat dan nikmat Allahswt pada tanah melayu ini adalah daripada pemerintahan (UMNO dan BN) yang sangat mereka benci sejak puluhan tahun lalu.

    setelah beriman dengan fahaman songsang segala kemungkaran dan kerosakan yg berlegar di tanah bertuah ini, golongan yang jahil itu dengan sombongnya berkata - ia adalah hasil (asbabnya) dari tangan2 sipemerintah (UMNO/BN) lalu kamu mencela,memfitnah,mengadu domba,memberi gelar yg aib bahkan ada dari kalangan si jahil yg tidak mengerti melainkan sedikit berkata "aku akan menuntut hak aku di hadapan Allahswt".

    Lucunya golongan yang jahil itu begitu segan dan angkuh untuk mengakui segala rahmat dan nikmat Allahswt yg turun lalu dengannya tertunai hampir segala hak2 golongan yang jahil itu sebagai marhean salah satu dari asbab utamanya juga datang dari hasil usaha tangan2 sipemerintah yakni UMNO/BN.

    Dan benarlah Janji Allahswt - kepada hamba-hambanya yang bersyukur lalu ditambah pada mereka nikmat disertai keberkahan dari jalan yang tidak disangka-sangka.

    Hanya golongan yang bersyukur dengan pemerintah akan mendapat keberkatan Allahswt dengan setiap nikmat (hak2nya sebagai marhean yg dilaksanakan si pemerintah) yang dapat kepadanya,anak isterinya, keturunannya dan orang2 sekelilingnya.

    Maha Suci Allahswt - sesungguhnya tiada syukur bahkan tidak sampai syukurnya si polan itu ke HadratNya sebelum si polan itu bersyukur sesama mereka.

    Seorang anak tidak diangkat syukurnya ke Hadrat Allahswt sebelum ia bersyukur terhadap kedua orang tuanya terlebih dahulu (dengan menunaikan hak2 orang tuanya,ucapan dan perilaku yang baik).

    seorang marhean juga tidak diangkat syukurnya kepada Allahswt sebelum dia bersyukur terhadap pemerintahnya dengan setiap hak2 yg ditunaikan untuknya oleh sipemerintah.

    Wahai golongan yang jahil lagi menyombong diri kembalilah pada Allahswt, semoga kamu tidak menyesal dan membawa segala penyesalanmu ke liang lahad.

    Sesungguhnya banyak pelajaran yang dapat kamu ambil dari golongan jahil dan menyombong diri yang pernah hidup melata di tanah melayu ini sebelum kamu.

    namun aku menyedari betapa inilah zaman yang dirujuk Rasullullah saw dengan merujuk kedua belah jarinya yang mulia sebagai zaman bergelombangnya pendustaan dan fitnah.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...