Sunday, 1 January 2017

HIPOKRASI NAJIB?


Antara intipati atau mesej dalam perutusan Tahun Baru 2017 oleh Najib Razak ialah beirkrar akan sentiasa mengutamakan kepentingan keselamatan serta kebajikan rakyat.

Mesej beliau itu disebarkan melalui media pada petang semalam.
Tetapi, hanya beberapa jam kemudian iaitu pada sebelah malamnya sudah diumumkan kenaikan petrol dan diesel sebanyak 20 sen.

Kenaikan yang merupakan "hadiah Tahun Baru paling bernilai"  itu lantas menyebabkan stesen-stesen minyak di seluruh negara sesak dengan pengguna kenderaan yang beratur panjang untuk mengisi petrol dan diesel sebelum harganya dinaikkan menjelang jam 12 malam.
Lalu, di mana janji menjaga kebajikan rakyat?

Kemudian terdedah pula percutian Najib bersama keluarganya di beberapa lokasi percutian di Australia.
Sejak menjadi Perdana Menteri, bercuti di hujung tahun dan seterusnya menyambut Tahun Baru di luar negara seperti sudah menjadi "amalan wajib"  bagi Najib, tidak kira apa pun kemelut atau kekalutan yang sedang berlaku dalam negara.
Banjir, ribut taupan, hutang negara mencanak, saham Felda merudum, ringgit jatuh, rakyat dibebani kesusahan, harga minyak naik dan apa juga keperitan yang berlaku dalam negara..."coti tetapi coti" bagi Najib yang sentiasa basah dengan perkataan wassatiyah di bibirnya.

Cuba lihat di mana Presiden Indonesia, Joko Widodo berada di ketika Tahun Baru 2017 menjelma. 
Tanpa kerap menyebut perkataan wassatiyah, Jokowi tidak hipokrasi antara kelakuan dan kata-kata yang diucapkannya. (SH 01/02/2017).

94 comments:

  1. Saya terpegun dengan kehebatan rakyat Malaysia. Bermacam2 kesusahan yang Najib bagi tapi tetap bersabar. Teruskan perkukuhkan iman tuan-tuan dan biarkan saja kezaliman dan penindasan ini berterusan. Tak baik lawan pemimpin sebab ia melanggar fitrah. Hihi
    #usryabdullah.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jho Low buat duit lagi woooo..

      http://www.sarawakreport.org/2016/12/jho-lows-price-for-selling-malaysia-out-to-china-via-east-coast-rail-project/

      Hidup ketuanan Melayu!!!

      Delete
    2. Puak penjilat Jibby apa tau? Dpt dedak basi sikit, melalak kukok punggung penuh taek low

      Delete

    3. Harga minyak naik lagi.
      Aku dah kata.....tangan kanan memberi....tangan kiri kaut kebih lagi. Padan muka pangkahlah lagi!!

      Delete
    4. Jangan bimbang rakyat Malaysia.
      Allah tunggu masa saja nak kenakan Najib.
      Insyaalah.

      Delete
    5. Hidup PH
      Comfirm ke PUTRAJAYA after PRU 14

      Delete
    6. Rakyat mesti wala' demi politik matang dan natang....
      Ha ha ha ha, Lebai malang!!!

      Delete
    7. kan byk 1m tu buat rakyat, admin mabok todi ka

      Delete
  2. Wow..father&son..cycling..hippo dok tang mana..apa ada hal semua free.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dok gosok batu permata dialah

      Delete
    2. "Four Corners" terbitan ABC Channel berapa bulan dulu ada cakap Malaysia Goverment bersetuju terima "Boat People" yang sekarang berada di Nauru dan Manus Island. Sebagai balasan, Australian Goverment bersetuju membayar wang kepada Malaysia sebab menerima "boat people" ini.

      Dulu Australian Goverment buat deals dengan Combodian Goverment tapi terpaksa dihentikan sebab bantahan dari Tax Payer yang marah kerana semua wang pampasan tersebut habis hangus dirembat penyamun2 Combadia

      Menarikkan !

      Delete
    3. Gadai apa saja untuk tutup lubang neraka wang haram yang disamun.

      Delete
  3. Kata2 ayahanda pres jokowi pd anaknya "ibumu golongan bangsawan tapi masih mengahwini bapak yg sepeda pun ngan ada.. sedang tidak sedikit org2 yg mengincari ibumu.. kenapa..? Sebab bapak ikhlas ketika menyantuninya, bapak jugak berusaha memenangi hatinya dgn jujur, dan paling penting bapak selalu berdoa pd allah.. maka kamu juga harus jujur apapun jua pekerjaanmu kelak..."..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I like jokowi style. Meski pun beliau pemimpin negara jiran.

      Delete
    2. Zaman Tun M dulu jiran tetangga segan dengan kita.....tapi sekarang kita yg patut malu dengan negara jiran. Tapi apakan daya dah tak ada kemaluan dan kesipuan.....

      Delete
    3. 16 : 43

      Jangan lah begitu
      Kalau tak da kemaluan
      Tak dapat buat anak

      Delete
    4. 20.33 sama bodoh dengan penyamun. Satu kem lah tu. Penyangak jumpa penyamun.

      Delete
    5. Indon pemimpinnya bersederhana

      Filipina pemimpinnya ganyang penjenayah

      Malaysia? Penjenayah disimpan sebagai pemimpin dan rakyat yg dipaksa hidup bsederhana

      #najipcutisakan

      Delete
  4. Saya percaya hanya rakyat yang anti Najib dan pembangkang sahaja yang dok buat cerita Najib ni ada masalah sedangkan hakikat sebenarnya dia tidak ada apa2 masalah pun........atau mungkin juga segala masalah itu sudah diselesaikan secara face to face dengan siapa2 saja yang berkenaan .Saya amat yakin ini kerana kalau tidak masakan beliau akan pergi bercuti dengan senang hati sebegitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib memang tidak ada masalah.

      Yang ada masalah ialah rakyat.

      Kalau rakyat tidak ada masalah tak jadi hal Najib berbasikal ke main golf ke..

      Face to face lah dengan Tun Mahathir.

      Delete
    2. Jho Low buat duit lagi..

      http://www.sarawakreport.org/2016/12/jho-lows-price-for-selling-malaysia-out-to-china-via-east-coast-rail-project/

      Hidup ketuanan Melayu!!!

      Delete
    3. Najib dah putus urat malu..

      Delete
  5. Isunya kulit muka dh terlalu tebal..mana ade perasaan malu satu keturunan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang MO1 tidak bersalah sama sekali dan rakyat Malaysia yang bersalah sebab merelakan beliau melakukan kemusnahan kepada Negara dan tidak membuat apa-apa.....!! Ada juga yang melebih-lebih menyokong nya .......!!

      Delete
  6. Perkataan "hipokrasi" tu bahasa orang putih. Bahasa Melayu yang betul ialah, "kepura-puraan". Gunalah bahasa Melayu yang tepat, buman terjemahan terus dari bahasa orang lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini masalah Najib.

      Dedikasi ke..
      Hipokrasi ke ..
      Demokrasi ke..
      Transparensi ke ..

      Apa masalah ?

      Delete
    2. Masaalah kleptokrasi!

      Delete
    3. Jibby buat burok tu sah dah kerja jijik Tapi yg pentadbir dan pihak berwajib yg makan upah dari rakyat tu buat apa? Tak kan semua buta, bisu tuli. Mana Agamawan pongpang, prof2 kangkungan, Panglima Umnu, Samseng BN semua? Tak kan semua subahat? Tak kan semua takut? Upah rakyat dah bayar terus bayar hari2. Tak kan 5 tahun sekali pangkah lepas tu dudok tengok saja, tapi mmg rakyat tiada saluran lagi. perkhidmatan sudah dibayar.
      Bila negara pincang penuh hutang buat cucu cicit. Dah tak dapat buat apa, sumpah maki tidak lagi berdosa.
      Kesuluruhan Pentadbir hina makan upah buta langgar amanah. Ini kennyataan, tiada penjilat dapat pertikai faktanya.

      Delete
  7. Aku tau Kenapa anak najib ambik gambar dan post kat instagram dalam masa keadaan rakyat semakin tertekan ..dia saja buat mcm tu utk sakitkan hati kita semua sbb dia tau kta yg berada di bawah ni xde kuasa utk jatuhkan bapa dia..lg dikutuk lg anak beranak yg makan duit haram tunjuk yg mereka sekelumit pun,xde rasa luak pun apa yg kita rasa..ya allah aku tak pernah rasa marah yg amat sangat dgn kedurjanaan najib anak tun razak ini termasuk anak bini dan menteri2 jahanam dia.dlm masa rakyat makin tertekan dgn segala hal mereka bersenang lenang tanpa ada sekelumit pun belas kasihan pada kita semua..klu nanti tiba pru14 masih ada org yg terpana dgn rasuah peti ais, apa2 benda yg dorang bg macam hari tu kat kuala kangsar dan sg besar, aku dah tak tau apa nak cakaplah..yg penting cupola aku tertipu sekali masa pru13 dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy sependapat dgn anda

      Delete
  8. Cakap la apa pun, ada ke yg kisah. Yg menentang ajer yg kisah. Ahli umno, mca, mic, rakyat serawak tak kisah pun. Mungkin mereka berbangga dengan kebolehan najib bercuti dan menghabiskan cuti. Anak tiri tak ikut sekali ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia pergi melawat dan buat kira kira berapa rammey rakyat malaysia yang bekerja secara haram kat australia yang kerja petik buah EPAL

      Jika tidak sampai sejuta
      Masih boleh ROMPAK duit rakyat malaysia setelah kembali
      Tu mungkin cara dia menilai


      Delete
    2. Tahun 2017 akan ada lebih banyak lagi kejadian samun, merembat dan merompak. Tunggu dan lihat.

      Delete
  9. Jho Low buat duit lagi..

    http://www.sarawakreport.org/2016/12/jho-lows-price-for-selling-malaysia-out-to-china-via-east-coast-rail-project/

    Hidup ketuanan Melayu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh copy paste the whole article disini ? tk leh bukak serawak report daa..

      Delete
    2. boleh copy paste the whole article disini ? tk leh bukak serawak report daa..

      Delete
    3. Ko "copy" url Sarawak Report:-

      http://www.sarawakreport.org/

      lepas tu ko "paste" kat dalam kotak link ini:-

      http://unblock-proxy.com/

      Delete
    4. Log on sitenable.com
      Lepas tu key in http://www.sarawakreport.org/
      d ruang yg d sediakan. Click Go.

      Delete
    5. Log on sitenable.com
      Lepas tu key in http://www.sarawakreport.org/
      d ruang yg d sediakan. Click Go.

      Delete
  10. Selamat Tahun Baru 2017.

    Saya terasa janggal nak ucap "Happy New Year" kerana tak ada yang nak di"happy"kan tahun ini.

    Semoga anda semua sihat dan bersabar menempuhi tahun yang akan lebih mencabar...terutamanya dari sudut ekonomi dan kewangan. Setiap rakyat merasakan tekanan dan bebanan tersebut. Kita perlu berhemah dalam segala perkara...Berhemah berbelanja...berhemah minda.

    Tekadkan perjuangan...kebenaran akan mengatasi segalanya. Jangan butakan hati dan akal kita kerana yang demikian akan memesong tindak tanduk kita yang akhirnya mengecewakan bukan sahaja diri kita tapi akan turut membebankan jenerasi akan datang pewaris tanahair ini.

    Pokok utama...nyahkan kleptokrasi yang membelengu negara kita. Kita semua dapat melihat segala hipokrasi dan kemunkaran MO1...apakah kita akan terus menerus membiarkan dan redha kepada kemunkaran yang dilakukannya? MO1 adalah satu ancaman yang jelas kepada negara.

    So...apa langkah kita selanjutnya?...Jangan setakat marah diblog dan carut marut maki sana maki sini...ianya hanya merendahkan martabat kita sebagai seorang manusia yang dikurnia "AKAL" dan diajar bertutur dan berbahasa.

    Mudah mudahan maruah dan kesejahteraan kita dapat kita tebus kembali.

    Selamat Tahun Baru.

    ReplyDelete
  11. Mereka Dan keluarga mereka di utamakan...gomen tu mereka Dan mereka tu gomen.harta gomen wajib diguna laksana harta peribadi.lavish holiday fit for the king with special label king of cash.bon voyage adios senor and senorita. Next holiday destination sungai buloh Hilton.expenses all paid.

    ReplyDelete
  12. Hari ini tun memperkatakan apa yang telah pun diperkatakan oleh orang kampung sebelum ini iaitu duit 1mdb haram untuk buat haji.
    Apa lagi melompatlah penyokong najib dengan mengatakan tun sudah nyanyuk dan kata mereka tun bukan mufti yang boleh keluarkan fatwa.
    Sebenarnya mereka takut pada kebenaran dan kesedaran rakyat.
    Tidak semua orang sanggup dihina demi berkata benar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matlamat tk boleh halalkan cara. Duit pecah amanah tak patut dibina masjid.
      Bukan apa2, dikhuwatirkan Haji 1MdB,akan Hj Zombie termakan budi yg sebnarnya dedak taek low. Ini saja mau ingat

      Delete
  13. Najib satu kluarga pergi bercuti gunakan jet negara. Siapa bayar minyak kterbang, siapa bayar hotel vip, siapa bayar tour, green fee, makan minum dan shopping semah?

    Kalau ada hak aku sebagai rakyat dlm belanja tu semua....aku tak halalkan dan sampai akhirat aku tunggu.

    ReplyDelete
  14. Bodohnya org umno masa mesy agong umno minyak turun 5sen lepas tu bln dec dia tutuh naik 20sen yg bodoh org umno nam sokong bn lagi dpt duit brim bagi binatang makan lagi baik duit haram tu kesian rakyat yg kena tipu dia anak beranak pergi melancung dia peduli apa yg mengemis tetap merempat

    ReplyDelete
  15. Hampeh punya pm!
    menyesal aku undi BN dulu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padan muka!

      Delete
    2. Orang umno bodoh selamanya.
      Pemimpin makan daging ahli
      bawahan umno makan kuah
      dan tulang

      Delete
    3. pemimpin mcm babi yg pi undi tu kenapa?

      Delete
  16. Tuan, gwa cakap lu...DSN tidak hipokrit. Dia adalah dia. Itulah dia. Anak keluarga bangsawan.. anak bekas Perdana Mentri.. itulah cara hidup dia.. jangan jeleslah... ko sape hah..orang senang buat cara senang..orang susah, buat cara susah.... ape ade kisah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala uto hang ler

      Delete
    2. tak kira siapa pun kita
      insan yg baik ada rasa empathy
      bukan mcm najib sekeluarga
      masa rakyat susah dgn beban sara hidup akhir2 tahun ni dia pi bercuti mewah wajib setiap tahun tanpa mengira perasaan rakyat
      dah tu upload kat social media macam nak rub it in rakyat's faces pulak
      bukan tak ble bercuti tapi bukan masa dan caranya sekarang

      Delete
    3. Kamal

      Mak lu punya UKI lah
      Lu pi study semula
      Bab bangsawan dan cara memerintah NEGARA

      Baru lu boleh komen kat papan budin ni

      #$@&/%×£€¥#^*
      Pundek

      Delete
    4. Bro 15 : 46

      Maki sikit punya main panjang
      Bunyi nya pundek jer :-)
      Aku tetap menyokong kan nya pon :-)

      Delete
  17. BN will be the end...AKU TAKKAN UNDI BN LAGI....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro

      Foward kan ayat lu ni kat lu punya FB
      Biar rammey sikit member member lu ikut jejak yang sama
      gerenti PH rampas PUTRAJAYA pada PRU 14

      Delete
  18. Setuju kata PutraKraken bahawa kebenaran akan mengatasi segalanya..kita ada ahli keluarga,saudara mara dan rakan taulan yang layak mengundi..so dlm kita berazam tahun baru ni sama2 kita gerakkan mereka ini yang bersama kita agar undi nyahkan k'jaan Kleptokrat ini dlm PRU 14.Jangan kita stress dengan tingkah laku najib anak beranak ni anon12:31,najib ni sebenarnya 'dead man walking'tapi sbb kulit muka tu dah tebal bak kata anon 12:24,dis buat mcm tu.Jadi ayuh kita berusaha dari skrg agar kita berjaya buang semua kleptokrat ini&tempatkan mereka diresort bamboo river insyaAllah.Rakan2 seperti johndoe,othaman,pak rahmanjpc,PutraKraken,Fan Tun joe harry dan anon2 yang komen secara bernas dan logik,teruskan,sesungguhnya komen anda semua dapat menyakinkan pembaca2 budiman yg menjenguk blog ini.Selamat berjuang.

    ReplyDelete
  19. Mufti perak n kelantan gi mano? Tk komen najib pi cuti australia perabih duit rakyat. Tak bazzir ke? Jangan le mufti berani dgn tun m yg dah pencen. Ini bacul nama nye ya mufti. Kikikiki

    ReplyDelete
  20. pasangan 'klepet' ini sudah jauh terlanjur. dlm keadaan tersepit mereka tidak bolih mundur/gostan(go a stern) lagi mereka tahu bahawa akibat nya amat padah sekali.

    mereka tiada pilihan lagi kecuali meredah segala rintangan dgn harapan agar satu 'kuasa ghaib' akan muncul utk menyelamatkan mereka.

    kalau bolih saya buat perbandingan dgn pasangan lelaki/perempuan yg sudah terlanjur secara haram, n kandungan sudah berusia 4 bulan n tidak bolih d gugurkan lagi(sudah nampak benjolan perut).

    perbuatan berzina hukum nya sebatan atau rejam sampai mati. namun olih kerana perbuatan itu amat 'enak' maka mereka sudah tidak bolih menahan diri lagi(abstain)n terus berzina. mereka hanya berharap akan dpt bolos dgn melarikan diri ke salah satu negara yg tidak ambil endah dgn perbuatan zina.(bagi pasangan ini, menyamun duit rakyat).

    keduduka pasanagan 'klepet' ini serupa lah dgn contoh yg saya beri d atas.

    selagi mereka masih dpt bolos, selagi itu lah Negara dlm keadaan amat merbahaya.

    jika keluarga terdekat najib masih lena atau tidak berdaya utk memberi nasihat tentang bahaya nya perbuatan mungkar, maka bersiap sedia lah utk menerima cemuhan serta maki hamun warga2 yg menjadi korban.

    amat sedih sekali kerana nama baik arwah tun razak tlh d heret merentasi lumpur(drag through the mud) olih anak nya sendiri ekoran terlalu taksub/takut/hormat/sayang kpd bini.

    wahai rakyat Malaysia, jika masi tidak sadar, maka terima lah padah nya - "you get what you deserve".

    amat malang sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bapak ngan anak sama je bangang nya. Umno ni bukan jahanam baru2 ini...sejak dulu lagi sudah jahanam. Lihat sahajalah Mahmud Taib. Takkan lah rahman jpc selaku bekas orang kuat umno tidak tahu menahu tentang kerakusan beliau kan?

      Tetapi melayu amat mudah dibeli jiwa & maruahnya. Sebab itulah umno kekal berkuasa dari dulu hingga sekarang.

      Ingat! Pembangunan secanggih di kayangan sekalipun yg dibuat, tidak sekali2 boleh menutup & mencuci segala kemungkaran yg telah dilakukan.

      Ada apa2 mau komen rahman jpc?

      Delete
    2. Pembetulan:- Taib mahmud s'wak

      Delete
  21. Bukan setakat coti tetap coti je tuan budin, cori pun tetap cori gak...hahaha

    ReplyDelete
  22. Gi Australia Cuti2..balik Malaysia Curi2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pencuri ke dia ?
      Owh tidak
      5 - 50 Hengget tu panggil curi
      Kalau berbillion
      Dia adalah PEROMPAK TEGAR

      Delete
  23. Perompak tegar..aku stuju..

    ReplyDelete
  24. Ada sorang nama Kamal
    macam traktor dia langgar
    adakah dia saudara Jamal
    perkataan hebat isinya longgar

    Tun Razak bukannya senang
    Tak mampu nak bina kolam renang
    Tapi mentadbir rakyat pun senang
    pembangunan dibuat jasa dikenang

    anak ini lain sekali
    apa di sain dia tak gheti
    berbillion ringgit kemana pergi
    dalam akaun Tok Arab kasi

    Bercoti sakan dihujung tahun
    Kelantan Terengganu dilanda monsun
    Banjir melanda rakyat pun lencun
    dia sekeluarga seronok honeymoon

    bukan jeles bukan cemburu
    saja tanya ramai nak tahu
    shopping di Perth kehilir kehulu
    mana dapat berjuta di saku?

    Awal tahun diberi 'hadiah'
    minyak naik rakyat pun susah
    apa peduli ada ku kesah
    China nak bagi aku pun sesah

    Peduli apa rakyat bertanya
    jet kerajaan aku yang punya
    bawa isteri sanak saudara
    yang tanggung bayar engkau semua..

    memang tak pernah ini terjadi
    sejak negara merdeka sendiri
    Pemimpin khianat malu tak reti
    harta negara milik sendiri..






    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali SYAIR dahhhh

      Delete
  25. Boss sprm ingatkan penjawat awam jgn main golf kat obersi... tu nasihat utk MO1 jgk ke? Nazri Aziz mmg tak guna jd menteri tourism sbb boss sendiri x mau cuti2 malaysia.

    Sir, banjir kat East Coast dah jenguk ke? Tak ingat ke dosa lalu main golf dgn obama masa negara haru biru?

    I have no words to describe this family! Hanya Allah yg akan membalasnya. InsyaAllah di dunia ni pun Dia akan tunjuk.

    ReplyDelete
  26. Kesimpulannya, Melayu adalah kaum yang paling bodoh di dunia.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kemiskinan menyebabkan kebodohan. Kemiskinan menyebabkan akal tidak berfungsi, tidak dapat menilai baik dan buruk, kerana apa yg difikrkan hari2 hanyalah bagaimana menyediakan nasi untuk keluarga.

      Begitulah strategi pemimpin kleptokrasi, tuju ke arah diktator, miskinkan rakyat supaya tidak dapat berfikir. Nanti dedak ditabur, mereka akan berterima kasih dengan peluk cium lagi. Indahnya dunia pemimpin ini.

      Delete
    2. 16 : 57

      M O 1 tu oang melayu juga
      Kalau dia bodoh
      Dia tak naik kan petrol lagi 20 seng
      Sebab kepandaian nya lah
      Negara berhutang ratusan ribu juta
      Ratus ringgit perpuluhan 15 seng

      Delete
    3. 1657

      Lu orang apa bro ?
      Cer nyata kan kat wall ni

      Delete
    4. Soal perkauman ni elok lah jangan di bangkit

      Delete
  27. JOKOWI JADI PM MALAYSIA..NAJIB JADI PRESIDEN INDONESIA...BARU WASAWATIYAH NI TAHU APA ITU TELUR TEMBELANG...HAPPY NEW YEAR MR BIG SHAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rakyat Indonesia keresahan & marah apabila Kepala Angkatan Tentera Nasional Indonesia dalam satu taklimat memberitahu bahawa negara Komununis China akan membawa 1 juta rakyat termiskinnya sebagai pekerja2 bagi projek2 pembangunan & k/api letrik di Indonesia & Malaysia, sekali gus terus menjajah nusantara Melayu yg kaya dgn sumber aslinya.

      Sila rujuk Youtube:
      1. Panglima TNI-RI Gatot Nurmantyo -Bahaya China Komunis Kuasai Indonesia.
      2. Ketua FPI Habib Rizief Warning Keras Pemerintah Hati-Hati Hutang ke China.

      Delete
  28. Bebanan Rakyat d dahulukan....Kekayaan pemimpin d utamakan...Taniah M01 n wife krn bijak mengelirukan Rakyat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aset aset negara tergadai lah sudah
      Ntah ntah PETRONAS pon dalam perancangan untuk di lelong
      Kalau tak jual kepada CHINA mesti lelong kat DONALD TRUMP

      Delete
    2. Pak arab boleh derma berbillion
      Kenapa utility jual pada CHINA
      Kenapa tak jual jer pada pak arab
      Sekurang kurang nya ISLAM

      Delete
  29. Saman dah tak lut,muka tebal dah berinci inci,nasihat lagi tak mau,
    Kerja dia klepet selagi boleh.
    Kita semua tak boleh buat apa lagi.
    Satu saja yang aku nampak..sembahyang hajat pohon pembalasan setimpal.
    Boleh buat secara berjamaah diseluruh ceruk masjid dan surau di Malaysia.
    Atau buat sendiri.

    ReplyDelete
  30. Keluarga tampa kesipuan. Munafik tegar. Maybe the last new year holiday with the family and the last ride for father and son before depa diheret ketempat yg depa sendiri tempah iaitu penjara.

    ReplyDelete
  31. Maaf lari dari topik.
    Jamal@IkanTongkol langgar undang-undang,
    kata Ketua Polis Selangor.
    Tak tangkap pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada lah yang payung tu

      Delete
  32. Padan MUKA orang MELAYU. HAHAHAHAHAHAHAHAHA ..... dilaknat tuhan arab padang pasir ...... hahahahahaha, terimalah hero melayu bugis tun najib mengantikan penyamun tun mamak tua ..... HAHAHAHAHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  33. Ustaz mana yang ajar najib perkataan WASSATIAH .?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ustaz ahmad maslan agak nya
      Kalau bukan mesti ustaz salleh keruak

      Delete
    2. Kamuz Dewan Vahaza dan Fustaka Al Saud: Maksud Waasatiah.
      - Dosa kering wal basah, pantang lintas umnubn sesah.

      Delete
    3. Bukan Anon 20:48.
      Ulartazah@Ma@Shit@ah Ibrahim.

      Delete
  34. Saya sokong anon 12.31....
    Anak beranak Najib ni memang sengaja nak tunjuk kepada kita semua yang anti Najib yang mereka sedikit pun tak ambil pot dengan apa yg kita semua dok kata.Sebaliknya mereka ada kuasa dan tak hairan sedikit pun.....malah semakin mereka nak menunjuk2 untuk menyakitkan hati kita semua.Dengan cerita2 diatas yang jelas dan nyata itu apakah pula pendirian kita sebagai rakhat??....masihkah kita ingin menyokong pemimpin seperti ini??...fikir2kanlah jika kita tidak seorang yang bodoh!!.....

    ReplyDelete
  35. Pernah dikata orang : Anjing menyalak bukit, bukit takkan runtuh. Cakap tu betul. Tapi ingat....Bukit atau gunung sekalipun boleh runtuh tiba2 dengan kuasa Allah !. Dan kena yakin juga : Doa orang yang kena zalim tidak terdinding permohonannya kepada Allah !. Kerana itu pohon doa kepada Allah jika terasa kita dizalimi oleh sesama manusia....Insya Allah lambat laun akan diperkenankanNYA !

    ReplyDelete
  36. Dendam kesumat pemimpin. Bukan sebab sakit hati, tapi x dapat apa yang dihajati. X dapat apa yang #1 dapat. Maka terbit lah dendam kesumat pemimpin, "tengok lah nanti apabila aku jadi #1".

    Azam tu bukan calang-calang sebab kedurjanaannya bersifat siri, serial, mewarisi dan diwarisi. Keadaan menggambarkan seolah-olah fenomena ini tiada penghujungnya, tetapi ia akan luput hanya apabila kuasa-kuasa yang membawa fenomena itu sendiri luput.. sikit demi sikit.

    Adakah sifat ini ada dalam baka orang Melayu dan menyerlah apabila kecimpung dalam UMNO? Atau hapuskan UMNO secara total, supaya fenomena ini boleh dicantas tanpa kompromi.

    UMNO itu adalah sebusuk-busuknya busuk. Jaga "kepentingan" 300 ketua bahagian dan kedudukan presiden pun selamatlah. BN perlu hanya 16% undi rakyat untuk kemenengan mudah, maka laluan bagi presiden sebagai PM pun juga mudah macam air batu campur.

    Tahu apa Pol Pot buat apabila mendapati rakyat semuanya korup (yang menyumbang kepada barisan kepimpinan yang korup)?

    ReplyDelete
  37. Rakan sekutu Najib dari puak2 ayatullah Pas nampaknya bisu dan buta dgn isu rakyat , yg penting berjuang untuk bertanding semua kawasan konon nak pecahkan pakatan.....piraah

    ReplyDelete
  38. Demi Allah,aku tidak halalkan dunia akhirat walau satu sen pun duit aku yg diguna olih najib dan keluarga nya.amin.

    ReplyDelete
  39. Ya Allah Kau hancur kan lah Najib Razak dan konco2 nya. Aaminn.

    ReplyDelete
  40. Kenapa yer nama dia NAJIB..? Sebab masa bapak dia tanya nak bagi nama 'dia' kata "nak jeep".. CEHH.. kecik2 lg dah mata duitan... sampai kebesor.. hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...