Tuesday, 24 January 2017

HADI AWANG KENA SETEPEK DENGAN AZMIN!!


Menteri Besar Selangor, Azmin Ali selalunya mengambil sikap berhemah dan lemah lembut dalam memberi reaksi terhadap apa jua kenyataan pemimpin-pemimpin Pas, apatah lagi jika berkaitan kerjasama dengan parti Islam itu.

Tetapi, kali ini Azmin nampaknya lebih bertegas dan berterus-terang dalam mengulas kenyataan Hadi Awang yang mahukan sesiapa mesti mengikut cara Pas kiranya ingin bekerjasama dengan mereka.
Hadi dilaporkan memberi syarat demikian kerana berpendapat Pas lebih lama bertapak di negara ini serta telah melalui pelbagai pengalaman jatuh bangun berbanding parti-parti lain.

Seperti senada dengan kenyataan Tun Mahathir Mohamad beberapa hari lalu yang menyatakan tempoh rundingan dengan Pas sudah berakhir, Timbalan Presiden PKR itu menyifatkan adalah tidak demokratik jika diletakkan syarat mesti mengikut cara Pas kepada mana-mana pihak yang ingin bekerjasama dengan parti itu.
Kalau paksa kamu kena ikut cara aku, rentak aku, itu bukan demokrasi, tetapi kuku besi, kata Azmin lagi.

Kehkehkeh...kan dan kena setepek!!

Bagaimana parti yang mengaku memperjuangkan Islam tetapi mengamalkan ciri-ciri kuku besi?

Esok pula difahamkan Bersatu akan mengadakan mesyuarat Majlis Tertingginya dan antara agenda yang dijangka diputuskan ialah mengenai hubungan muktamad parti itu dengan Pas.

Mungkinkah Pas akan kena setepek lagi? (SH 24/01/2017).

214 comments:

  1. Macam lawan tinju saja?, tak kisahlah, kami UMNO tukang tengok dan sorak saja!! Cukuplah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amnojibby tengok je ke... Dah buat pelaburan besar kena la uruskan betul2...

      Delete
    2. Ko silap, semua tu bukan pelaburan, itu tanggong-jawab, sebagai kerajaan pusat yg prihatin Dan bertanggong-jawab kpd semua warga negaranya, ia melaksanakan semua tanggong jawabnya tanpa mengira warna kulit & fahaman.

      Delete
    3. 14.41 hahahaha, good one.

      Delete
    4. 90m tu tanggungjawab lah ye?

      Delete
    5. Itu fitnah yg di mega sale kan oleh SR. Puak sana tak kisah fitnah pun fitnahlah asalkan boleh buat modal tulis dlm blog OK la. Kira bonus la tu.

      Delete
    6. Boringlah asyik kalau penjenayah asyik pakai modal fitnah ni...pak Arab bangsa cina mana?

      Delete
    7. Anon 1040, ko yg silap... Klu bertangung jawab, yg salah catur pelaburan, yg merundumkn matawang, ketua dia perlu berundur dgn bermaruah... Tak perlu nak dolak dalih... Takde langkah yg meyakinkan, cuma denial, alasan bodoh, dan langkah karut yg dibuat...

      Delete
    8. Kpd yg berkaitan:

      1. YB shahril mengaku menerima RM satu juta untuk pengurusan pejabat DUN2 dalam kawasan parlimen JB. OK?. So Tak kan Najib nak bagi 90 juta kpd Hadi untuk pengurusan 16 kawasan prlimen PAS. Kalau kpd 'anak' sendiri pun Najib bagi sikit, tak man dia nak bagi banyak kpd org lain... Erti?

      2. Penyusutan mata memang ada kebaikannya kpd peneroka2. Kerana harga buah sawit sebenarnya di nilai dalam USD, is bergantung kpd USD. Bermkna katakan :
      a) 1 USD = RM5 maka peneroka mendapat Rm500 untuk sekali jual
      b) kalau 1usd =RM3 maka peneroka hanya mendapat RM 300 untuk sekali jual

      Aku percaya korang susah nak faham ni.

      Yang Rafizi komplain tu, barang impot menjadi mahal, pakai barang temptan lah.


      Delete
  2. Adi Bawang bertaqiyah lagi.. kah kah kah..

    ReplyDelete
  3. Kalau nak kira siapa kenakan siapa baik tak yah la budin merintih bila menulis setiap kali cerita pasal PAS. Macam frust je bunyi budin bila tulis.

    Biarkanlah PAs nak bersendirian. Kenapa sibuk2? Dulu masa PAS lembut ikut pakatan korang kurg ajar dgn.
    ulamak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. Pelik jugak aku bila ko 14:47 kata yg tuan budin merintih bila menulis pasal pas...banyak kali aku ulang baca, tak nampak pun, yg aku nampak gelihati terkekeh kekeh ada le..keh keh keh, kena setepek...

      Delete
    3. Siapa dulu yg kafir kan org islam umno..skrg kafirkan org islam amanah n pkr..dulu di panggil amanat hadi,skrg amanat hadi 1.1 ke

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. Hadi si Takfir yang ulung memang berkuku besi terhadap orang mukmin Melayu. Kite sokmo kafir kalo tak dapat ikut rentak akidah Hadi Pas. Tapi hati Hadi dah karat dengan sogokan Ahjibgor 93juta gelapnya.

    ReplyDelete
  5. Hadi mmg angkuh dgn serban besar dan label lobai sedonia dia. Sifat ujub, takabur dan bangga diri kununnya dh lama berpolitik menunjukkan dia bkn ulamak ular dlm semak yg sokong syiah Iran bunuh ahlul sunnah.. Hadi adalah agen Iran syiah yg sesat lg menyesatkan.. Demi Malaysia.. Siap siaga!!!

    ReplyDelete
  6. Lobai Kincin Al Hudi WalUnta dgn Jho Jiblo Songlapo, dua 2 tak boleh pakai. Terlondeh nmpk telor bergayut, pun masih berdegar pongpang.
    Ini lah akibat putus urat malu. Penjilat yg tinggal 6,% pun dh tahan hari2 kna telan Tahi Low bersalut nanah Eric Tan. Hentika ler makan najis, sakit nnt tu.

    ReplyDelete
  7. Haha..dah agak dah lebai akan kata gitu. Tak terperanjat pun. Lagi satu jangan terperanjat....bila dekat PRU nanti lebai akan kata nak konsider join Pakatan dan Bersatu bagi huruhara gabungan pembangkang. Pastu lebai akan kata, kita nak join tapi dia orang tak nak terima.

    ReplyDelete
  8. Hendak seribu daya,
    Tak hendak serubu dalih...

    Ajak pun sudah, bincang pun sudah. Tapi kalau sampai nak bentang karpet merah, bersembah pelbagai... lebih baik lupakan...
    Belum bergabung pun dah bermacam karenah, apatah lagi jika berjaya tubuh kerajaan. Sudah pasti bila ada masalah sikit saja ugut itu ini..
    Biarlah parti yang kuat sama yang kuat dan lemah sama yang lemah...
    Tikus pun boleh kalahkan gajah, kura-kura boleh kalahkan arnab asalkan betul caranya.
    Lebih baik abaikan PAS dari ambil kisah..

    ReplyDelete
  9. Fuhhhhh....at least tak ada cut and paste menyemak hari ni pasal tun m, tun salleh, carut n maki hamun....etc. Nyaman sikit nak baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. labu labi kan ada, tak lekang "buah pelior" dari mulut nya,

      Delete
  10. Hahaha..Lebai Keldai...takkan nak ikut cara Party Ajaran Sesat..takkan nak ikut dia angkut /sondol balak Kelantan..sanggupkah makan dan terima dedak (90J) dari penyamun MOI..sanggupkah pergi Iran demi Syiah..takkan nak jaja ayat ayat agama buat perangai mengalahkan neraka..bertopengkan agama demi survival politik..hahaa..tak nak lah ikut pendamba dedak..pencuri..bagus lagi rakan muslim dari Amanah..PKR..PPB..DAP..dan yg lain..No to UMnok..Beend..PIGS/ PAS

    ReplyDelete
  11. .

    Dalam mana-mana parti pun ada macam-macam cara. Tapi sah Hj Hadi guna taji besi sebab dalam PAS cuma ada satu cara sahaja iaitu cara Hj Hadi dengan bahasa lembut 'cai'.

    Jauh berbeza pendekatan politik Hj Hadi dengan LKS.

    RUU pun nak dibawak ke Stadium.. cara PAS !

    ReplyDelete
  12. http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2017/01/24/selepas-3-dekad-cia-dedah-dokumen-penglibatan-dr-m-skandal-bmf/

    Selepas 3 dekad, CIA dedah dokumen penglibatan Dr M skandal BMF

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangat bersama Tun M semakin kuat dan positif..........!! Kami Rakyat tetap bersama Tun M

      Delete
    2. Percaya pulak dgn Cia

      Delete
    3. Dah terdesak beb,cia pun cia lah janji boleh burukkan TUN tapi heran seh cita dari wsj dan sr boleh ditong sampah kan pulak..

      Delete
  13. Dokumen itu berkata kedua-dua Dr Mahathir dan Tan Sri Tengku Razaleigh Hamzah, yang pada masa itu ialah menteri perdagangan dan industri, mempunyai ikatan rapat dengan mereka terbabit, termasuk pengerusi bank itu Nawawi Mat Awin.

    “Aspek yang paling merosakkan dalam hal itu ialah kaitan Tan dengan mereka dalam Umno, diketuai Dr Mahathir dan gabungan parti dominan dalam kerajaan,” kata laporan CIA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi hang pi bukak blog hang sendiri klu nk melalut dan mabuk ketum.. Dasar cerodik buah pelior.

      Delete
    2. ni blog hang ke? jangan mabuk buak pelior dah le! LOL

      Delete
    3. terbukti sudah,..Umno/BN mmg perosak dan penuh penyelewengan,...kita tak boleh biarkan mereka terus memerintah,...

      terima kasih atas informasi,...

      BERSATU bersama PH untuk kerajaan baru,..

      Delete
    4. chief perosaknya sudah melompat keluar, jaga-jaga jangan terkena lagi! :)

      Delete
    5. maaf terkilaf, chief perosak dan kuncu-kuncu nya sekali .... :)

      Delete
  14. Dkt PRU lobai2 melalak nk hukum Islam, dh dpt kerusi senyap.. Kununnya hukum hudud tu sikit Sgt katanya. Dekat PRU gendang sama di palu, maka meloncat lah mcm kera juak2 dan macai2 pas totok ikut kata ulamak syiah mereka.. Kafir mengkafir tak lekang dari mulut.. Tu lah zikir mereka.. Org kampung kata deme tu cerodik buah pelior..aje nya ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa salah syiah? abang mat sabu pengikut syiah ok je!

      Delete
    2. rojakSemah gemok24 January 2017 at 16:38

      Anon 16:21 , Ko ni buat lawak ehh walamonyet?
      Yang aku tau dan ini fakta eh bukan main cakap je...tuang guru hadi je yang asyik gi Tehran ahaha... manja je dia dgn syiah kat sana... lain macam je nampaknya.

      Delete
    3. bagus lah, mengukuhkan silaturahim tu dituntut agama. apa masaalah syiah? syiah ni agama yahudi ke? cuba terangkan kat sini apa masalah kau dengan syiah? tak payalah panggil orang monyet, tak baik lah, tu perangai yahudi!

      Delete
    4. 16.38, Abang Mat Sabu pun suka bergambar kenangan. Dia pun suka syiah!

      https://aidcnewsfoto.files.wordpress.com/2015/12/mat.jpg?w=809

      https://aidcnewsfoto.files.wordpress.com/2015/12/mat.jpg?w=809

      Delete
    5. Labu Labi, anda suka buah pelior?

      Delete
    6. Cerita le mcm mana pun, pusing le mcm mana pun.. Anak haram Si bijan dgn smah ketot Dan apundi pasti ke tali gantung.. Lawan kuat2 jgn kalah.. Klu kalah buruk padahnya.. Demi Malaysia...siap siaga!!!

      Delete
    7. no "buah pelior"? dah muak dengan "buah pelior"?

      Delete
  15. “Kerahsiaan siasatan kerajaan – mempertahankan seperti yang diperlukan di bawah undang-undang kerahsiaan perbankan Malaysia – dan tempoh lewat setahun selepas masalah itu timbul menjejaskan perubahan pengurusan di BMF menyebabkan kerajaan disyaki.

    “Ramai ahli perniagaan dan pegawai bank percaya kerajaan menggunakan 6 tertuduh yang juga pegawai BMF sebagai kambing hitam dalam usaha mengelak mengaitkan pegawai kanan kerajaan,” katanya.

    ReplyDelete
  16. http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2017/01/24/selepas-3-dekad-cia-dedah-dokumen-penglibatan-dr-m-skandal-bmf/

    Selepas 3 dekad, CIA dedah dokumen penglibatan Dr M skandal BMF

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh lah Najib tangkap dan dakwa Madey...dapatkan segera bukti dari CIA

      Delete
    2. buang duit je, buat apa kayakan loyar-loyar. dia pun bukan lama lagi kat sini.

      Delete
    3. ni semua fitnah yahudi laknaktullah, jangan percaya, CIA, DOJ, CNN, BBC ni semua ejen yahudi, dulu tun kan dah cakap sampai berbuih-buih mulut dia .....

      Delete
    4. kalo tiada tindakan bermakna artikel berkenaan CIA tu cuma buang duit dan buang masa je la untuk di hebahkan,...

      rugi 3 menit aku baca artikel tu,..hampeh!

      Delete
    5. sesen pun gua tak keluar duit nak copy and paste tadi. memang hampeh membaca tiga minit sehari pun banyak complain.

      Delete
    6. mmg hampeh la,...igtkan ade la action,...kata CIA bg dokumen,...takkan sekadar copy paste je kut?,...CIA tu,...

      dari hampeh jadi hambar,...cia,..cia,..cia,..

      selenger kopipes betul la,..

      Delete
    7. saudara 17:13. artikel yang anon diatas copy and paste itu datang dari FMT.

      http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2017/01/24/declassified-cia-papers-question-mahathir-over-us1-billion-banking-scandal/

      Delete
    8. 17.13, apa kata kau baca dulu artikel fmt tu sebelum kau komen macam hampeh!!! ni dia link ke dokumen dari website CIA. BACA!!!!

      https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/CIA-RDP85T01058R000101050001-9.pdf

      Delete
    9. saya syorkan tun m saman saja CIA laknatullah ni!

      TAKBIR 3X !!!

      Delete
    10. CIA adalah agensi risikan kjaan US, bukan agensi siasatan spt FBI dan interpol. CIA melihat dari sudut geo politik. Yg dok sorak gembira nak hantam tun laa ni tak pernah tau beza, tak pernah baca artikel CIA atau wikileaks sebelum ni.

      Delete
    11. jadi?,...link fmt,..link CIA,..ape tindakan?,..CIA da bg bukti tu,..kuat da tu,...pi report la,...kes 3 dekad lepas,..nak tunggu dekad ke-4 ke?

      tiada tindakan?

      dari hampeh,..jadi hambar,..jadi plak hampa,...

      cia,..cia,..cia,..

      Delete
    12. 17:56, baru keluar hari ni, sebeluj ni classified. apa kata pada hang menghampehkan diri kat sini, hang cepat2 whatsapp kat tun, suruh dia saman CIA ni, ni semua fitnah yahudi laknatullah? ni semua kerja yahudi nak jatuhkan mantan PM tersohor sekali didonia islam!

      Delete
    13. The CIA’s claim was revealed last week after its move to declassify more than 13 million documents, making them accessible online for public viewing.

      Delete
    14. sabar tuan, Rafizi belum sempat baca lagi, nanti tahulah dia usahakan. lol

      Delete
    15. perkara ni memang boleh menjatuhkan MARUAH negara lagi, dari kleptokrat boleh jadi klepetrat .....

      APA KATA TUN M AMBIL TINDAKAN MAHKAMAH SEGERA, SAMAN CIA TU SAMPAI TINGGAL SPENDER. TEGAKAN MARUAH NEGARA!

      Delete
    16. aku sokong ..,,

      Delete
    17. jadi?,...sebelum ni classified,..sekarang da pun declassified dokumen tu,..kenapa tak diserahkan pada pihak berkuasa untuk disiasat?,.,,sekadar kopipes je?,..link fmt?,...bukan nya susah nak buka page fmt,..saya bkn la seselenger saudara nak menempel cerita akhbar online pada blog ni,...sedangkan dengan mudah je,..ramai yang bule ke page tu..yang saya tanyakan apa tindakan saudara,...sekadar kopipes je?,...lepas tu apa?,...

      kenapa perlu Tun M nak saman?,..ini bkn cara Tun M,..kalo beriya2 saudara dengan dokumen CIA tu,...knp tak saudara je mulakan tindakan,...atau saudara cuma berani menjadi 'selenger kopipes' y cume pandai menempel cerita y berlainan tajuk dgn blog ini?,...

      cume ini je ke tindakan saudara?

      jadi ape tindakan saudara?,...

      mcm sy komen di atas la,..kesudahan nya,...

      dari hampeh,...jadi hambar,..jadi plak hampa,..sekarang menuju ke haprak,...

      cia,..cia,..cia,...

      selenger kopipes betul la,..

      ingin sy bgtau,...x perlu la nak menempel2 berita dari page lain y bule kami cari sendiri, di ruangan komen...tindakan ni seakan tidak menghormati tuan punya blog y bersusah payah mengarang cerita/berita untuk tatapan pembaca y lain,..kebanyakkan pembaca disini bukan lah kali pertama mengenal internet seperti saudara,...setiap berita baru y kluar pasti kami akan baca,...



      Delete
    18. bawak bersabar, saudara pun boleh serahkan kalau nak? jangan harap orang lain sahaja! siapa kata belum diserahkan? tak baik buat tuduhan melulu, saya pasti ramai yang tengah usahakan.

      apa merepek tak tentu pasal pasal mengenal intenet, etc, macam budak2 lah, kan link tu ada, tak percaya baru di classified kan, pi email kat CIA tanya sendiri.

      https://www.cia.gov/cgi-bin/comment_form.cgi

      Delete
    19. I am patient with stupidity but not with those who are proud of it.

      --Edith Sitwell

      Delete
    20. The two most powerful warriors are patience and time.

      --Leo Tolstoy

      Delete
    21. 19:02, aku cadangkan kau buka lah blog sendiri, kau pun nampaknya berminat sangat mengomen, lagipun tuan budin pun tak pernah mintak pendapat kau macam mana nak jaga komen-komen disini kan.

      Delete
    22. "setiap berita baru y kluar pasti kami akan baca,..."

      WAKAKAKAKAKAKAKA

      Delete
    23. jadi?,...ape tindakan?,...haprak jgk,...sekadar bg link je,...

      betul2 selenger kopipes,..

      cia,..cia,..cia,...

      dgn budak pun kalah ke?,..

      ape tindakan?

      hampeh selamanya,...poyo dengan CIA tu,...HAPRAK!

      Delete
    24. jadi?,...panas?,..komen ngan budak pun hati panas,...

      sah selenger 6.6%,...

      kurr,...kurrr,...kurrr,..

      Delete
    25. siapa yang menang? ada pertandingan mengomen bawah 12 tahun ke? abang tak layak lah adik! abang dah tua! adik poyo dengan DOJ? tak baik guna perkataan HAPRAK, poyo dan sebagainya kalau masih kecil, tak manis.

      Delete
    26. ok lah adik punya pasal, abang ngaku kalah lah k. taniah adik. adik lah jaguh disini. :)

      Delete
    27. jadi?,...terima kasih,...

      saje bg tagline,...nak meriahkan blog,...

      kurrr,...kurrr,...kurrr,...

      6.6%,..

      Delete
    28. http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2017/01/24/pas-penting-kepada-pembangkang-jatuhkan-bn-kata-ppbm/

      PAS penting kepada pembangkang jatuhkan BN, kata PPBM

      :)))

      Delete
  17. Siapa menteri kewangan waktu tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. soalan yang lebih penting siapa chief kepada menteri kewangan waktu tu ... kumpulan penyamun ni mesti ada ketua dia, dak gitu?

      Delete
    2. Yaaa, siapa MO1 masa itu.
      ?????????


      Delete
    3. saya kasi tip sikit,

      ada sesudu dua darah kerala!

      Delete
  18. “The Bank Bumiputra Scandal: More Trouble Ahead for Malaysia’s Mahathir?”.

    https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/CIA-RDP85T01058R000101050001-9.pdf

    ReplyDelete
  19. FON DAN

    Jalan kelam disangka terang
    Hati kelam disangka suci
    Akal pendek banyak dipandang
    Janganlah hati kita dikunci

    ReplyDelete
  20. FON DAN

    Buah berangan dari Jawa
    Kain terjemur disampaian
    Jangan diri dapat kecewa
    Lihat contoh kiri dan kanan

    ReplyDelete
  21. Memang betul kata si Min , mmg kukubesi ,nama aja parti Islam ,tapi langsung tak islamik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada masanya kita perlu tegas, sekali sekala berkukubesi itu ada hikmahnya.

      Delete
    2. http://www.malaysiakini.com/columns/91477

      Najib pewaris kuku besi Dr Mahathir

      Delete
  22. Baik bubarkan je parti2 pmbangkang lain
    Ramai2 masuk pas je..mkin itu yg dorang nak...

    ReplyDelete
  23. Assalammuallaikum.
    Dari Anak Melayu Singapura.

    Pandangan dari luar gelangang.

    Jika dada penuh dengan ilmu yang baik, ia akan terzahir pada, kelakuan,percakapan, ikhlas dan penuh dengan perasaan ehsan.

    Tok kenali pesan, lihatlah diri kamu di cermin. Bayangan di cermin itulah kita yang seperti patung.

    Dan patung itulah yang kita sembah, dengan menyajikan kereta besar, rumah yang besar, duit yang banyak dan macam2 lagi mengikut nafsu.

    Parti islam semak lah kembali kitab2 Tok Kenali mudah2an dapat pencerahan.

    Mohon maaf, bukan ahli ugamawan cuma ingin menyampaikan sahaja.


    ReplyDelete
    Replies
    1. tok kenali ni syiah ke sunni??? lol

      Delete
    2. abang ismail,

      maaf kalau menyingung, adakah abang ini pengikiut Makrifat Tok Kenali?

      ayu

      Delete
    3. tu bukan kumpulan "CULT" ke? bahaya brader dari seberang ni.

      Delete
    4. Bro 17.57

      Tak tau lah sejarah tok kenali pernah ke Iran ke tidak.

      Bro ilmu dia bukan suruh kita jadi suicide bomber.

      Ayu, saya tak ikut mana2 aliran, ilmu mana yang dapat mendidik saya buang sifat tercela kepada,

      1 sesama mahluk, dan

      2 kepada pencipta, itu yang sama ikuti

      Mohon maaf

      Delete
    5. bro, banyak sifat tercela ke? dulu ada pergi sekolah biasa atau hanya belajar dari kitab tok kenali?

      Delete
    6. kalau nak menuntut ilmu kena kenal lah gurunya terlebih dahulu, idak gitu?

      Delete
    7. Saudara ismai Ahmad.. Allah hu somad.. Illahi anta maksudi waraza kamaslubi.. Saya faham msksud saudara.. Mgkn kenal dgn Hj kamaruddin Ismail

      Delete
    8. labu hang hidup lagi, ingatkan dah tercokik "buah pelior". :))))

      Delete
    9. al ente al fakiha pelior?

      Delete
    10. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  24. Tergolak bosar lagi den nii,haaaaa..

    MAK Aiiiii,Hadi kato kalu nak join PAS,kono ikut caro dio:


    Caro Hadi:
    1.kono terimo Dodak..dari Najib..Million-million.KONO NUNGGU HARI SELASO.
    2.Kono belajar U-turn..Amanat hadi1981..udah jadi "sodondon hadi"2015.
    3.Kono pandai guno pil kudo.
    4.kono belajar caro ayotollah,smayang kono topok dado.
    5.kono belajar kafirkan orang.
    dan banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak laghiiiiiiii.

    MALEHHH DEN NAK LAYAN LOBAI LONTOIH NI..

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://the-antics-of-husin-lempoyang.blogspot.my/2017/01/cadang-tanding-putrajaya-buat-husin.html

      Cadang tanding Putrajaya buat Husin kentot bau kari

      Delete
    2. Lupo lak,Ado jugak kebaikkan bilo sokong Hadi ni..

      Kalau hadi jadi PM,AKU nak kojo 2 hari seminggu jerr.
      Hari isnin pagi aku punch in,hari jumaat potang aku punch out.kalu boss tanya aku cakap pergi bagi kuliah agamo,atau pergi sunat budak.
      Dan yg best tu,aku boleh call direct PM,nak dapat contract juto-juto,boleh nikah ompek.sonang dapek contrac balak,takpayah cito banyak,kato aku ahli parti bulan sonang dapek balak.

      Delete
  25. Nama jer parti Islam. Ke hulu ke hilir berjubah, berketayap tapi akhlak langsung tak menunjukkan imej Islam. Masa pelancaran parti Bersatu di Shah Alam baru-baru ni, boleh pulak wakil Pas tak datang bila persetujuan untuk datang telah dinyatakan. Sampai kesipuan Tun Mahathir sebut nama orang yang tak ada. Menjatuhkan air muka si penganjur majlis. Beginikah kelakuan alim ulamak? Bila berjanji memungkiri.
    Ini bukan ciri-ciri ulamak tapi ciri-ciri munafikun. Bila berjanji memungkiri. Orang yang macam ini menjatuhkan imej Islam. Golongan penunggang agama. Giving Islam and Muslims a bad name.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu DSAI dulu jadi ketagih CHINA DOLLS pun sebab berkawan rapat dengan pemimpin PAS yang spender besar tu.

      Delete
  26. Makin naik benci aku dengan puak2 semutar besar ni.... saya pernah bertemu secara dekat dengan Haji Hadi ni satu ketika dulu diUSM iaitu semasa beliau melawat aruah TGNA yang sedang sakit.Secara jujur saya katakan Haji Hadi ni berpewatakan sangat sombong!!.....sedikit pun tak tengok kita2 yang berada ditempat yang sama.....konon2nya warak sangatlah.......menyampah betul!!....saya harapkan jadi2lah puak pembangkang dok mengalah dengan puak2 malaun ini,membuang masa aja....semakin dipujok semakin puak2 ni jual mahal....inilah sebenar2nya puak munafik.Puak2 yang tidak jujur dan sama sekali tidak boleh dibuat kawan apa tah lagi untuk menaroh kepercayaan.

    Biarkan puak2 munafik ni tenggelam dan hanyut sendirian.......saat itu baru meteka tahu langit itu tinggi rendahnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihihi, sian haji hadi, tak padang salah, pandang pun salah ........

      siap lah lepas ni mana-mana pemimpin PPBM berselisih dengan aku, kalau tak pandang, aku baling batu kat kepala diaorang.

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    3. kote? kome dak suka "buah pelior" lagi?

      Delete
  27. HAJI HADI KATA PAS TIDAK PERNAH KHIANAT PAKATAN RAKYAT?
    MEH KITA ULANG SIAR ANTARA DALIL2 PENGKHIANATAN PAS TERHADAP PR.

    1. Tuan Guru Mursyidul Am sokong DS Anwar dalam isu 16 September tetapi Haji Hadi tidak setuju, berlaku perbalahan antara Tuan Guru Mursyidul Am dengan Haji Hadi, mengapa Haji Hadi tidak wala' kepada Tuan Guru Mursyidul Am?. Surat terbuka Tuan Guru Mursyidul Am kepada Harakah yang menyokong 16 September tidak disiarkan oleh Harakah, arahan daripada Siapa?. Haji Hadi atau Mustafa Ali?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TUN M LAGILAH DASYAT KIANAT DIA KAT DSAI !!!!

      Delete
    2. Antara tun dan anwar, hanya mereka saja yang tahu perkara sebenar. Mulut boleh berkata apa saja tapi hati sendiri yang tahu benar atau tidak apa yang diucapkan oleh mulut.
      Bagi pendapat saya, sekiranya benar tun menganiayai anwar hingga dipenjarakan tanpa anwar melakukan kesalahan itu, maka bukan mudah untuk anwar memaafkan tun biarpun atas alasan apa sekalipun hingga ke mati.

      Delete
    3. oh macam tu pula sekarang. :)))

      Delete
  28. Kalau umno nak berkerjasama dgn PAS,mesti ikut rentak dan telunjuk PAS.

    Pasti gabungan UMNO(BN)...all the best

    ReplyDelete
  29. Tidak perlu mengharapkan apa-apa daripada puak khawarij ini.Munafik zaman berzaman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuduh menuduh dan kafir mengkafir itu sifat-sifat YAHUDI!

      Delete
    2. jadi?,...ape tindakan?,...haprak jgk,...sekadar bg link je,...

      betul2 selenger kopipes,..

      cia,..cia,..cia,...

      dgn budak pun kalah ke?,..

      ape tindakan?

      hampeh selamanya,...poyo dengan CIA tu,...HAPRAK!

      Delete
    3. salah tempat komen ni saudara, lari dari topik, bawak bertenang! LOL

      Delete
    4. jadi?,...bkn ssah nak detect,..orang y sama,...

      selenger kopipes a.k.a selenger 6.6%

      kurr,..kurrr,...kurrr,...

      Delete
    5. LOL, kan abang dah kata adik menang. JAGUH disini....

      Delete
    6. jadi?,..menunjukkan y big bro ni lembab otak ke?,,,...sbb tu kopipes je?

      ape pun,...tagline dulu,.

      kurrr,...kurrr,...kurrr,...

      6.6%

      Delete
    7. http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2017/01/24/pas-penting-kepada-pembangkang-jatuhkan-bn-kata-ppbm/

      PAS penting kepada pembangkang jatuhkan BN, kata PPBM

      :)))

      Delete
    8. jadi?,...anda bangga dengan kopipes itu,?,...ape tindakan?,...

      kurrr,...kurrr,..kurrr,..

      6.6%

      Delete
  30. Memang kita akui dalam perang pilihanraya perpaduan dan bersatu adalah kunci utama jika ingin mengalahkan musuh yang sama.

    Sebagai contoh untuk kalahkan Jepun... British, ahli PKM, rakyat pribumi bersatu menentang Jepun. Untuk mengalahkan ahli PKM, British bergabung dengan Melayu UMNO disokong oleh polis dan tentera menyerang secara total keatas PKM sehingga mereka menyerah kalah.

    Berbincang dengan pemimpin PAS sudah lama kita dengar, memujuk pemimpin PAS agar jadi parti pembangkang bersatu setiap hari kita dengar.

    Hasilnya seperti kepala piston injen kereta...sorong tarik sorong tarik tapi kereta tidak juga bergerak. Kalau pasangan yang sedang berasmara sehingga kesubuh tak pancut kerana hilang deria rasa.

    Semacam membaca skrip lawak jenaka bila parti Amanah kata tidak mahu bekerjasama lagi dengan PAS, parti PKR pula berbunyi konon nya rundingan masih perlu diteruskan kerana Anwar Ibrahim percaya PAS boleh dijinakkan.

    Setelah PKR dipermainkan oleh Hj. Hadi mereka jadi lesu untuk meneruskan rundingan kecuali Tian Chua yang masih berlegar dalam pentas PAS.

    Parti PPBM pula berkata PAS perlu diberikan masa untuk membuat keputusan dan mereka yakin boleh memujuk PAS bersama dalam pakatan pembangkang. Hasilnya gagal juga.

    Akhirnya sekali kita dengar DAP pula menawar kan salam damai dengan Hj. Hadi. Strategi itu pula ditertawakan oleh ramai orang sebagai idea muflis.

    Kenapa pemimpin PAS begitu selamba berdolak-dalik dalam urusan perpaduan dan bersatu sebagai blok pembangkang?

    Sebenarnya ada ramai ahli UMNO Baru yang menyelinap jadi ahli dalam parti PAS. Oleh kerana itu bukan pekara pelik jika Mat Sabu dan kumpulan nya disisihkan dari pentadbiran parti. Tanpa bergabung pun mereka adalah spesis yang sama.

    Jangan diabaikan bahwa ulamak juga dituduh menerima rasuah RM90JUTA dari Najib bagi melaksanakan tugas menghuru harakan blok pembangkang. Sehingga kini kita lihat Hj. Hadi pura-pura tak ingat tarikh nak saman SR. Sibuk pasal akta 355.

    Sebagai pengundi.... Apa yang anda boleh ramal apa yang ada dalam kepala setiap pemimpin blok pembangkang berkaitan dengan parti PAS?

    Mereka hanya fokus formula satu lawan satu kerana dalam kiraan mereka tanpa formula itu mereka pasti kalah, itu sebab mereka mahu penyokong parti PAS sokong calon mereka dalam pilihanraya. Itu saja tiada kelebihan lain.

    Soalan yang perlu dijawab segera ialah... Berapa ramai penyokong PAS dalam suatu kawasan mengundi sehingga majoriti pemimpin Pakatan Harapan begitu terdesak mengharapkan undi mereka. Subjektif atau objektif.... ?

    Persepsi mengatakan keperluan PAS berada dalam blok pembangkang sebenarnya tidak memberi kelebihan besar pada kemenangan dalam pilihanraya ke14 nanti kerana dalam banyak kaji selidik mengatakan sudah ada sekelompok pengundi yang anti parti itu yang boleh ditafsirkan jika PAS bersama Pakatan Harapan boleh menggagalkan hasrat parti pembangkang untuk menang.

    Dalam keadaan sekarang parti PAS tidak boleh memberi kemenangan pada blok pembangkang secara total. Parti itu bercelaru dalam dan luar. Ada kemungkinan dalam keadaan rancak berkempen mereka akan sabotaj calon PH kerana mereka pernah lakukan pada Wan Azizah di Permatang Pauh dulu.

    Sebenarnya masaalah yang belum mampu diselesaikan oleh pemimpin pembangkang diMalaysia ini.... adalah rasuah iaitu gejala utama yang mempengaruhi minda rakyat.

    Kedua, SPR, Polis, SPRM, Peguam Negara bersubahat dalam melakukan tipu muslihat dan tidak berpegang pada rukun negara.

    Perlu diingatkan bahwa undang-undang dalam negara yang disiapkan oleh pemimpin UMNO terdahulu sudah cukup untuk menjadikan Najib sebagai firaun bugis di Malaysia.

    Sebagai contoh, kalau ketua polis negara dan peguam negara boleh dijinakkan dengan rasuah sehingga mereka melihat jenayah yang dilakukan Najib sekarang bukan jenayah apakah penipuan dalam pilihanraya menjadi salah dalam mata peguam negara ?



    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, tun m memang kuat menipu dalam pilihanraya, dulu diberinya IC kat pendatang haram di sabah, kali ni tak tahu lah apa pulak rancangan jahatnya.

      Delete
    2. Anon 19:17 a.k.a lembu belaan Umno...
      Tak reti ke nak bagi hujah balas. Setakat meracau tak tentu hala. Patut la DS Zahid kata hanya 6.6% kerana sebahagian besar pemakan dedak haram macam kau ni hanya pandai meraban...nak jadi trooper tapi tak ada ilmu. Kau anak buah siapa? Mad Maslan? Jasa? Akmar?

      Delete
    3. Sorry...aku maksudkan Anon 19.21...typing error.

      Delete
    4. hanya lembu yang mengenali sesama sendiri.....

      Delete
  31. Apa kata dicalonkan Hadi Awang sebagai presiden FAM?

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa kata tun siti, sian dia aku tengok ayik ngikut bontot si tun m je. nampak boring je muka dia....

      Delete
    2. Ada lagi manusia yang bela jebon smah ketot dan lobai hadi alputari

      Delete
    3. dah datang pula tukang karut yang kuat mencarut, ok lah, saya pergi dulu dari sini, takut lah.

      Delete
  32. Nak ikut PAS macam mana?. Sampai hari ini belum lagi saman Sarawak Report. Takut duit RM 90 juta habis ke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAS nak tunggu tun saman CIA dulu, pemalas betul lobai2 ni semua.

      Delete
  33. Wow !....Dah ramai nampaknya bangun bila Zahid Hamidi kata ' mereka ' banyak yang tertidur...Kalau tak sunyi sepi jer !. Tak nampak sumpah seranah . Rakyat tau siapa mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 6% je yang bangun pun.... tak payah cuak!

      Delete
    2. dari perhatian saya, so far yang menyumpah hanya saudara labu labi kita, yang suka pada "buah pelior". :)

      Delete
  34. ni sorang lagi,

    Anonymous24 January 2017 at 19:45
    Ada lagi manusia yang bela jebon smah ketot dan lobai hadi alputari

    ReplyDelete
  35. mana pergi labu labi daa, tertelan buah pelior apo?

    ReplyDelete
  36. http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2017/01/24/pas-penting-kepada-pembangkang-jatuhkan-bn-kata-ppbm/

    PAS penting kepada pembangkang jatuhkan BN, kata PPBM

    :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi?,...Pas mmg penting untuk pembangkang,..sbb Pas itu sendiri parti pembangkang kepada BN,...tapi Pas lebih selesa dengan blok ke-3,..bersama Ikatan,..Pas Ikatan Gagasan Sejahtera (PIGS),...kalo Pas tidak mahu bersama Pakatan Harapan pun,..tetap x jadi masalah,...sbb nya Pas itu meletakkan syarat x masuk akal,..sehingga Azmin sendiri bg setepek dengan mengatakan 'Kalau paksa kamu kena ikut cara aku, rentak aku, itu bukan demokrasi, tetapi KUKU BESI',...

      ade buktinya,...dalam posting diatas

      anda x baca ke?,...pandai kopipes je?,...lemb betul,...

      selenger kopipes

      kurrr,...kurrr,...kurr,..

      6.6%

      Delete
  37. LOL, kesian pemimpin PPBM, berusaha keras nak bersatu ngan PAS, pencacai-pencacai gred 3 kat sini dok mengutuk, mencaci dan menghina pemimpin2 PAS.

    p/s: gua hanya mampu tersenyum sempoi. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau tak terror politik macam Hadi jugak.


      Yang tutup terus rundingan dengan PAS, Mahathir. Sebab apa?

      Hulur salam LKS. Kenapa ?

      Yang masuk perangkap siapa ?

      Bila PAS bagi alasan tidak ada siapa pun terima sebab yang penting untuk rakyat demi negara.

      Delete
    2. apasal lah PPBM tak jadikan seorang yang bergeliga politik macam kau ni sebagai pemimpin, paling kurang pun jadikan penasihat strategik piliharaya, :)

      Delete
  38. FON DAN

    Lebih sudu dari kuah.

    ReplyDelete
  39. Kenapalah Manusia ni pandai baca headline je tak baca isi report dari CIA tu. Terang2 report tu cakap yg jelas terlibat @ dikatakan terlibat ialah Tengku Razaleigh, Pegawai Kanan BMF, Lorraine Osman dikatakan mendapat 12.5m, George Tan dan Carrian Group. Agensi kerajaan yg terlibat pula ialah BAnk NEgara dan MOF.

    To be fair, tidak ada yg mengatakan Mahathir yg bertanggungjawab malah beliau menubuhkan Suruhanjaya Siasatan.

    Kenapa kerajaan sekarang yg berkuasa tidak mengeluarkan bukti-bukti?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. diharap dapat lah saudara membaca semula ...

      Delete
  40. Setempek .. jarang orang kaitkan benda selain taik lembu !!!

    ReplyDelete
  41. PAS harus ada dlm politik negara...abdul hadi je tak diperlukan....khalas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izinkan saya beri pandangan.

      DAP di perlukan dalam politik negara. Sebagaimana MCA jelaskan mengapa MCA perlu kekal dalam BN. Jika salah satu tiada pincang lah lagu rosak lah irama.

      Begitu juga PAS. PAS di perlukan sepertimana DAP di perlukan oleh PH/PPBM dan sebagaimana MCA diperlukan dalam BN.

      Sayang PAS berpolitik tidak matang apabila beralih angin kepada UMNO

      Lalu PAS digantikan oleh AMANAH.

      Hari ini PAS tidak memainkan apa-apa peranan selain nak tunjuk lagak sombong dan jadikan agama sebagai isu.

      Delete
  42. CIA adalah agensi risikan rahsia yg menjaga kepentingan US. Cara mereka memperolehi maklumat tiada batasan; spt torture, blackmail, seks, rasuah, ugutan dll. Mereka juga menggunakan elemen perang (spt ke atas Laos di zaman perang vietnam), "mewujudkan bukti" spt kes senjata nuklear terhadap regime saddam hussain. Kes iran-contra di tahun 80an adalah MO klasik CIA. Bukti2 CIA tidak pernah digunakan untuk tujuan pendakwaan awam di US, kecuali kes berkaitan mahkamah tentera yg selalunya diadakan secara tertutup. Ianya berlainan dgn DoJ dan FBI, kerana kedua duanya adalah agensi siasatan awam yg perlu telus dan tertakluk pada undang2. CIA ni macam agensi koboi, tiada batasan. Dokumen CIA lebih pada analysis, bukan siasatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. berapa tahun saudara jadi koboi bajau kat CIA nun? LOL

      Delete
  43. http://www.thestar.com.my/news/nation/2017/01/24/cia-report-bmf-scandal-damaged-dr-ms-administration/

    CIA report: BMF scandal damaged Dr M's administration

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada harta atau berbillion duit yang di beku kan.


      Delete
    2. ok .... hahahahahaha ..... :)

      Delete
    3. 22.21, saudara ni koboi bajau yang dulu kerja ngan CIA tu ke? lol

      Delete
  44. Taktik laman rupanya ... LOL

    "The secrecy of the Government's investigation was defended as necessary under Malaysia's Banking Secrecy Laws and a year's delay after the problems surfaced in effecting any management changes at BMF made the government a suspect," it added.

    ReplyDelete
  45. Kalau sekarang ada Jho Low dulu ada George Tan! LOL

    The CIA claimed that the most damaging aspect of the scandal was the "alleged connection of (now defunct Carrian group and former chief executive officer) George Tan to Umno officials".

    ReplyDelete
  46. Macam biasa dengar je, .... LOL

    Equally damaging was the Government's half-hearted response when news of the scandal broke, said the documents contained in a March 5, 1985 report entitled "The Bank Bumiputra Scandal: More Trouble Ahead for Malaysia's Mahathir?".

    ReplyDelete
  47. Berapa agaknya kerugian kalau dikira dalam nilain sekarang? mesti puluh-puluh BILLION gak ni! LOL

    The US$1bil (RM2.7bil at that time) scandal involved bad loans to three Hong Kong property speculators, including the Carrian Investment Group, during the then British colony's property boom between 1979 and 1983.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hong Kong .. bukan Pulau Cayman pun ..

      Delete
    2. hong kong ada banyak stok CHINA DOLLS kegemaran pak sheik kita!

      Delete
    3. .

      Ini boleh jadi marah !

      Tengah marah ni ..

      Apa kena mengena dengan Anwar Ibrahim. Baca balik dan faham kan apa 22 06 kata .. lepas tu baru komen

      Delete
    4. next please ... lol

      Delete
    5. .

      Mana ada next.

      You and me only.

      Hihihi

      Delete
    6. .

      Whatever lah..

      Janji you tahu yang isu Hong Kong ini langsung tak berbangkit semasa pru ketepikan zaman reformasi.

      Tak boleh digunapakai.


      Delete
    7. You and i
      U and eye
      You an eye
      U & i
      Upin & ipin LOL

      Delete
    8. .

      Itu tanda kau susah kehabisan kuasa dedak yang memberi kau tenaga berfikir..

      Stok lambat hantar ke..

      Ciannnn.

      Delete
  48. Cukup dengan kes bunuh sekali ... DEJA VU!

    The scandal had a sinister twist when BMF auditor Jalil Ibrahim, who was sent to investigate the bad loans, was murdered in Hong Kong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah lah sebab yang ada kuasa Polis Hong Kong.

      Yang kat Malaysia pun penjual kereta yang kena tuduh.. Tak kan lah suspek cekai macam tu nak tembak tuan punya bank !

      Delete
    2. Polis Hong Kong pun macam PDRM? berapa tahun saudara jadai pegawai kat INTERPOL? lol

      Delete
    3. .

      Tak main lah INTEEPOL.

      Saya dari Gerak Khas memantau semua komen saudara.

      Dan kes Hong Kong, siapa yang arahkan Arwah pergi audit ? Tak kan orang Bank Bumi atau Menteri .. mesti PM masa itu yang suruh.

      Kalau PM terlibat buat apa lah di hantar auditor ke Hong Kong.

      Delete
    4. INTERPOL bukan INTEEPOL,

      gerak khas, takut acik! LOL

      hahahaha, kes nya di HK , kau ni baca tak, tak berapa faham bahasa inggeris, boleh bertanya, jangan segan, malu bertanya sesat jalan!

      Delete
    5. .


      Sorry lah nak cepat.
      Nanti saudara pergi tidur . Tu yang tersilap.

      Ada ke perkataan melayu BM yang bermaksud Hong Kong..

      Orang kampung Felda sebut Hong Kong apa ?

      Delete
    6. .

      Tersesat pun dalam rumah.

      Yang sesat Saudara sebab ini rumah orang. Jaga kelaku saudara

      Delete
  49. nasib baik bukan anak menakan! LOL

    It added that Dr Mahathir also had close ties with Nawawi Mat Awin, who was the bank's chairman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. .

      Ini pun nak bagitahu !

      Lain lah kalau ada bagi pinjaman pada saudagar karpet ..

      Delete
    2. yang ni saudagar bank!

      Delete
    3. Dr. Nawawi Mat Amin aka Ismik Ulam Raja! LOL

      Delete
    4. .

      22 41

      Baca semua komen 21 56 sampai komen 22 09.

      Lepas baca dan faham baca pulak pasal Bank Rakyat .

      Jangan baca kisah lama .. Yang baru pun kena baca ..

      Delete
    5. .

      Tu lah lain kali jangan divide kan artikel .. sendiri tak faham, macamana orang lain nak faham.

      Delete
    6. Baca juga 25.18 hingga 41.28...lepas tu refer kat 17.18 dan 19.20

      Delete
    7. .

      Macam dah kena rasuk hantu raya je..

      Nak hantar hantu raya kat orang.

      Last-last hantu raya yang kacau kau sendiri..

      Pandai-pandai lah kau selesai kan sendiri

      Delete
  50. Yg banganganya parti islam ini kalau dah tak setuju kenaa sampai sekarang masih lagi jadi exco kerajaan negeri selangor dlm exco tu dap ada amanah ada nama saja parti islam tapi otak tak pakai tak setuju letak jawatan itu semua duit beeed

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa bangang nya azmin masih tak dipecatnya semua orang2 PAS dalam exco tu?

      Delete
    2. Nak tenguk betapa tebal nya kulit muka Iskandar ..

      Delete
    3. .

      Berani Iskandar bersuara pertahankan Hj Hadi yang kena setepek ..

      Kalau diam, betul lah Hj Hadi guna kuku besi ..

      Nanti kalau lepas PRU kalau tak guna lagi boleh jual kuku besi pada lori surat khabar lama..

      Delete
    4. tebal bro! tapi taklah setebal muka tun. siapa boleh challenge!

      Delete
    5. .

      Nak samakan dengan Tun pulak dah.

      Tun tu lain.. dia tak ada jawatan dalam kerajaan ..

      Kau ni baca ke tidak sejarah Tun yang di siarkan untuk pengetahuan kita semua dalam wall ini ?

      Delete
    6. sorry, tun punya ketebalan dalam inci, iskandar punya guna cm?

      Delete
    7. .

      Kalau cnn pun tapi tebal nya lebih dari Hj Hadi pun tak guna.

      Mana pilihan Iskandar.?

      Azmin atau Hj Hadi si kuku besi.

      Delete
    8. azmin ni ibarat rimau tak berkuku .... auwwww!

      Delete
    9. barang dia kecik je bro bukan macam tuan sheikh kita, anaconda malaya!

      Delete
    10. .

      Whatever lah..

      Biar tak berkuku, asalkan jangan kuku besi !

      Untuk memilih jalan kiri atau kanan, yang betul atau yang salah, yang benar atau yang tipu, pahala atau dosa, Allah dan Rasul saw telah katakan guna lah akal yang di turut kan dengan iman serta ilmu sekali.

      Saudara mungkin ingat saudara tidak berilmu tapi saudara berbahasa Inggeris dan ada sesekali saudara berikan komen yang susah nak dibalas seperti 23 43.

      Whatever lah

      Saudara sepatutnya pandai memilih paling busuk... ayat saudara biar lah cantik sikit. Kalau tak boleh jawab, diam lebih baik.

      Insyaallah di usahakan perlahan-lahan dengan sabar, saudara boleh berubah. Gian dedak lebih kurang macam gian hidu gam. Sama-sama kita jangan putus asa.


      Delete
    11. ayat saudara pula busuk sungguh.

      Delete
  51. Teori PAS adalah pesawat untuk jemaah UMNO bagi musim PRU kali ini sudah jelas. TGHAA sudah semakin sedikit tumpuan pada jemaah ahlinya.

    Idea pesawat untuk membawa jemaah UMNO ada risiko. Kekadang agen tabung aji pun buat hal sindiket penipuan.Yang takut jika berlaku pesawat berpatah balik dan berakhir di lautan hindi.

    ReplyDelete
  52. yahudi dan nasrani yang suka mengenakan syarat dan kena ikut cara yang mereka suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yahudi dam nasrani memang sangat suka menabur fitnah!

      Delete
  53. Banjir Kat Kelantan Setiap Tahun adalah Jasa dan Pengalaman PAS kepada Pembagunan Negara Kelantan selama 30 tahun!! Dah Bangun belum orang yang insaf..murni...tahutak apa dia Rahmat Allah??

    ReplyDelete
  54. Tanpa hadi pas bergaya...
    Ada hadi pas hampas...

    ReplyDelete
  55. MyKemut ta ada modal ka? Desperado 6.6%. Jom tengok sedikit latar belakang skandal BMF.

    1. Pinjaman mula diberikan kepada kumpulan Carrien pada tahun 1979 iaitu sebelum Tun M jadi PM pada 1984.

    2. Di dalam apa2 keputusan memberikan pinjaman PM dan Menteri Kewangan langsung tidak terlibat di dalam proses membuat keputusan.

    3. Selepas skandal terbongkar akibat pembunuhan penyiasat berkenaan, Tun M arahkan siasatan menyeluruh. Tiada sebarang dokumen di OSA kan.

    IMDB.

    1. Ditubuh zaman Najib dan segalanya di zaman Najib.

    2. MOA sykt sebut segala keputusan dibuat oleh Najib.

    3. Siasatan menunjukkan unsur jenayah money laundering.

    4. Tetiba berbillion masuk akaun Najib.

    5. Laporan audit diOSAkan.

    6. Morrais mati dibunuh zaman Najib.

    7. Ghani Patail ditamatkan khidmat zaman Najib.

    Beriman dengan dokumen CIA yang berunsur politik dan bukan siasatan plak dah. Kalau WSJ dan SR dok bertempik yahudilah plak.

    Apa komen sahabat Unknown?

    Senang cakap, kalau Tun M terlibat silalah buat laporan polis, asyik gebang dalam blog ja puak pendedak ni.

    ReplyDelete
  56. Kuku besi hanya besi ja, bukan boleh cakap pun..hihihi..pek, kena setepek!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...