Tuesday, 3 October 2017

UMNO KIAN CACA-MARBA


Semalam UMNO berbangga mengumumkan ia sudah berjaya melangkah hingga ke negara China.


Wakil UMNO dilaporkan akan berucap di Kongres Parti Komunis China pada 18 Oktober ini. 


Satu kejayaan luar biasa sebenarnya kerana DAP pun tidak pernah menerima jemputan seperti itu, meskipun parti itu selalu dimomokkan sebagai parti yang macam komunis sifat serta perjuangannya.

Terbukti kini UMNO lebih merupakan sahabat kepada Parti Komunis China berbanding DAP.


Cuma, beranikah laungan Hidup Melayu dijeritkan di kongres itu nanti?


Mungkinkah sebaliknya wakil UMNO itu yang kena belajar menghafal lirik lagu Parti Komunis China terlebih dahulu?


Hari ini pula dilaporkan UMNO sudah masuk ke sekolah rendah dan nyanyian lagu UMNO turut diajar kepada budak-budak baru bersunat untuk menyanyikannya.


Malah, guru-guru juga dipelawa untuk menyertai UMNO oleh seorang menteri yang hadir.

Adakah ini sesuatu yang pelik dan luar biasa?


Atau UMNO makin terdesak untuk menang di Putrajaya? 


Dari China ke sekolah rendah, hanya satu yang nyatanya - UMNO semakin caca-marba kelakuannya. (ShahbudinHusin 03/10/2017)

248 comments:

  1. Pening
    Sekolah pon nak di tawan dengan dedak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib mati kutu,
      Umno jadi tak malu,
      Guru kena bambu,
      Kerja jadi merapu.

      Kualiti kerja menurun,
      Harga barang tak turun,
      Gaji guru tak naik pun,
      Habis Umno kena balun.

      Delete
    2. Mr J dah naik gila. Semua propaganda dicampak oleh Najib ke muka macai semula.

      Najib kini promosi communist lifestyle dalam Umno. BN dah masuk tahap penyokong kuat komunis yang atheis dan sosialis.

      Ini belum masuk sokongan Najib dan BN kepada menguatkan ekonomi Amerika. Trump POTUS negara liberal dan free thinker yang menyokong Zionis, evengelis dan LGBT.

      Umno BN dah makin celaru dan keliru bawah kleptokrat MO1 Najib Tun Razak!

      Delete
    3. Anon 1855, terima kasih kerana masih ingat aku. Dah lama tak komen blog - busy dgn kerja dan keluarga. Namun bila tenguk blog ini nampak PH dah tak ada isu. Diambilnya perkara perkara tak relevan dan cuba dispin sebagai isu. Tak penat ke menjaja spin dan cereka? Konklusinya selalu untuk burukan DSN, TGHH, UMNO dan PAS. Tak ada pahala Anon. Dlm pada itu blog ini teruja dgn 'pembongkaran' Syed Sadiq. Sebenarnya tak ada orang lain yg percaya SS ini kerana tiada bukti. Dlm pada itu surat tawaran Oxford itu ada banyak 'error'. Ada yg persoal apakah surat itu sendiri auta? Sila baca lanjut kat link ini...
      https://seademon.me/2017/10/03/syed-sadstory/

      Delete
    4. Repot polis ato saman jee..bukan payah pon...buat spe cakap banyak...ade brani?....hehehe....mr Jebon buat2 sibok...

      Delete
    5. Tapi apa kah perasaan J jika Syed Saddiq tinggalkan BERSATU?

      Nama nya pun politik. PAS dengan UMNO pun burukkan Tun Mahathir dan pemimpin pembangkang.. biasa lah.

      J macam mengeluh dengan serangan demi serangan ke atas isu yang di mainkan pembangkang.

      Tak tahu lah.. kalau duit belum di terima, surat Oxford dah keluar..

      Delete
    6. Surat oxford tak payah spin...hantar kat oxford mintak pengesahan...tak ade pelik pon...mr Jebon suka persoal perksra yg sangat mudah.....
      Bila ko ni jebon nak jadi cedik?...

      Delete
    7. Kes Najib beli orang politik dah kedengaran sejak 2009 bila dia menjadi mastermind Tragedi Perak.

      Banyak sangat kerja² damage control kalau tuan nak spin. Berapa tanda harga diri tuan yang dah dibeli Najib Tun Razak?

      Delete
    8. Bukankah bukti itu beban pada yg menuduh? Jelas surat tu banyak 'error'. SS kena buktikan surat itu sebenarnya dari Oxford. SS juga kena buktikan ada org nak rasuah dia 5 juta. Ingat pendokong PH ni cukup demand bukti. Kenapa air liur SS terus terima? Bukti youtube Menteri Luar Saudi derma kat DSN pun tak cukup sebagai bukti untuk pendokong pembangkang. Ni lagi hanya air liur...

      Delete
    9. Sbb najib dah kantoi menipu first time around when he denied about the money. Rules of law said that you lie once, you will lie twice!

      Delete
    10. JAP...JAP...JAP...TAK NAK KETAWA...TAPI TERGELAK PLAK....SELAIN SI KATAK LOMPAT EZAM DENGAN 6 KOTAK-KOTAKNYER ...SI PIJI SOTONG DENGAN FITNAHNYER...LAHIR LAGI SEORANG KETUA PEMUDA ...PEMUDA KAKI PENIPU DAN KELENTONG CAP MUNGE...YANG SAYA PERCAYA AKAN JADI SAMPAH SELEPAS NI......

      TOMPANG LAGI SEKALI...TAK NAK KETAWA ...TAPI NAK TERGELAK PLAK....KIH...KIH...KIH...KIH...KIH...

      EKELEH...5 JUTA...5 HINGGIT PUN AKU TAK MAHU BUDAK HINGUS NYAH NI....BUAT MUKA NANGIS KONON....MUKA TAK TAHU MALUUUUU....

      Delete
    11. J, bukankah bukti itu beban pada yg menuduh" kau yg cakap, dan siapa yg menuduh surat tu palsu ? and yet kau suruh ss pulak utk buktikan surat tu ori! Time and time again aku dah cakap, bila berbeli belit tu lambat laun terbelit leher sendiri!

      Delete


    12. 22 02

      Nak bantai tu baik-baik sikit.

      Nanti KJ pulak yang terasa.

      Delete
    13. Dia bg dedak ambil..tp nanti pangkah bersatu..haaaa

      Delete
    14. Muka RM5 juta cukup berseri. Penuh dgn potensi. Muka lima kupang baik bunuh diri sajalah

      Delete
    15. Umno kekal dgn misinya dap mmg misinya komunis, dijemput dgn misi masing mana boleh disamakan ... Budin2 dgn kapal yg diambang tengelam kenapa mau cemburu dong.

      Delete
  2. Pening
    Sekolah pon nak di tawan dengan dedak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib sekali lagi disabotaj. Sabotaj sokongan dan imej parti.

      Kali ini oleh Ku Nan dengan bantuan Guru Besar sek ren. Nampaknya Ku Nan sengaja memberi ucapan dan tema yang melambangkan keterdesakan melampaui batas.

      Ku Nan juga hanya senyum sinis apabila ditanya oleh wartawan. Najib dan Rosmah sengaja digambarkan jadi sangat desperate hingga mempergunakan guru dan murid2 sekolah untuk tujuan politik.

      Menuju PRU14, gerakan sabotaj Najib Tun Razak dan Rosmah Mansor semakin lancar dan bertambah!

      Sabotaj Najib dan Rosmah luar-dalam-kiri-kanan-depan-belakang-tepi-tengah-hujung-pangkal- berterusan!

      Ayuh Hapus kleptokrasi. Bina semula Malaysia!

      Delete
  3. kat u tak boleh politik, kat sekolah rendah boleh pulak ye?

    klu ada wartawan tanya menteri ni, tau la apa jawab dia nanti....

    ReplyDelete
    Replies
    1. U bukan tak boleh tapi nak lentur dari rebung..

      Kalau kat U jadi lah macam Syed Saddiq dan Dayana Sofa, Rafizi..

      Delete
  4. Perghhhh...hebat mu

    ReplyDelete
  5. ...itu soklah kami yang bikin, itu luit kami punya o. Lu akai ala ka? Porrah..
    .cit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekolah bukan umno yang punya ..soklah tu kerajaan yang punya. Bukan milik mana2 parti...segala peruntukan untuk bina soklah tu pun kerajaan yang punya bukan umno...umno hanya parti yang layak menerajui kerajaan...besok2 PH menang, PH pulak yang menerajui kerajaan...check balik pemikiran jahiliah tu k...

      Delete
    2. 1745 ni mcm gersang tempuring kepala tk berisi.
      Ko mcm ni sejak lahir ker?

      Delete
    3. Wajib kan je lagu UMNO.
      Pasang lah bendera UMNO semasa perhimpunan.
      Buangkan perkataan Kebangsaan ganti kepada UMNO.
      Semua sekolah di wajibkan pakai songkok tinggi.

      Apa jadi?

      Jadi SARKAS lah.!

      Delete
    4. JEALOUS LER TU....

      Delete
  6. Yang aku hairannya bilakah agaknya rakyat Malaysia yang cerdek pandai akan bangun dan menentang segala kemungkaran yang sedang berlaku ini??......

    Atau hanya duduk diam senyap badak macam kena pasong??.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya mungkin x tergolong dri kalangan cerdik pandai mengikut definasi anon 1745, tetapi biarlah sya cuba utk menjawab dri sya punya perspektif.

      Bagi saya rakyat telah pun bangun dan sedang menentang mengikut keupayaan dan kemampuan masing masing. Ada yg secara vokal menyertai platform yg sah mengikut kefahaman individu dan ada yg setakat mampu utk bercakap dikedai kopi. Selagi kita memainkan peranan masing masing,memberikan maklumat dan penerangan kepada org org disekeliling tentang perlu adanya perubahan, maka kita telah pun memulakan langkah pertama dalam menentukan nasib dan halatuju negara kita.

      Penentangan secara revolusi akan menyebabkan keadaan menjadi huru hara kerana akan ada segelintir yg berfahaman radikal mengambil kesempatan dari situasi yg tegang dan ini lebih membawa kepada kemudaratan dari kebaikan. Malaysia belum lagi bersedia utk perkara sebegitu. Ia akan mengambil masa yg lama untuk memulihkan keadaan sekiranya terjadi revolusi dan ramai yg mungkin menjadi korban.

      Kebangkitan dan penentangan sedang mengambil tempat, tetapi ianya mengikut ruang demokrasi yg masih lagi tinggal utk kita terokai tanpa memperjudikan keamanan yg kita masih lagi kecapi.

      Diharap kita dapat sama sama memberi yg termampu utk perubahan dan semoga usaha kita membuahkan hasil.

      Delete
    2. Anon 1745, sebenarnya rakyat dah bangun untuk menentang kemungkaran dan pelesapan beratus billion duit rakyat. TDM dah dipecenkan. Cuma kini ada yg nak hidupkan kemungkaran ini kembali. Mana perginya akal sihat mereka ini.

      Delete
    3. Sorry j, rci came out blank so far! Try again!

      Delete
    4. HE...HE...HEEE...

      TAK SANGKA YER...INGAT KAN SI SIDEK SEGARAGAR NI PANDAI TAPI BODOS,...DAN SEBODOS-BODOS NYER SISADEQ NI ADA JUGAK PANDAI DIA...IAITU MEBODOSKAN PENYOKONG2 NYER YANG DAH SEDIA BODOS...

      Delete
    5. Macy, lets wait for the RCI report. I am afraid you might be shocked. People dont see things using the same tinted glasses as you....

      Delete
    6. Tulisan huruf besar datang dri otak yg kecil. Hampas x ada isi. Cuba lagi

      Delete


    7. yang bangun menentang TDM budak-budak sekolah jer.. J.

      tu pun sebab dalam buku sejarah kisah dan gambar TDM di padamkan.

      Delete
  7. Caca marba or kuca lana barisan are goin to ash

    ReplyDelete
  8. Tnngu lar budak tue smpai umur 18 nk join parti desperate nmpaknyer
    DESPERATE TIME SO THEY HAD TO TAKE DESPERATE MEASURES PATHETIC CREATURE FOR SURE

    ReplyDelete
  9. Secara officialnya umno dah terima jejak langkah cheng peng dan mengiktiraf Cina merah sebagai big brother . Jadi tak payah lah nak resis lagi fasal Dap , PSM sebagai berbaik dgn Cina komunis. Sekarang Melayu umno pun dah iktiraf najib bawa hala tuju negara pada Cina komunis

    ReplyDelete
  10. Haha umno nk jdi ahli politburo ker kudos to sell out jiban

    ReplyDelete
  11. bila ye umno nak tukar keris pakai sickle & hammer? nanti hisap puting boleh cium dua2 sekali

    ReplyDelete
  12. Hahaha kat sekolah rendah takder syed sadiq kot maaf terngolok kahkahkah

    ReplyDelete
  13. Tmggu jiban mnang pru sabit ngan tukul ganti panji keris tlanjang bro

    ReplyDelete
  14. KENALAH PEGI,
    KALU TAK PEGI,
    BUKAN HAMBA SETIA MEREKA!!!

    WAHAI TUAN PEKING!!!
    MINTA CIKIT!!!!
    NAK LAWAN PRU NIH!!!!

    HAIYA,,,JANGAN LISAU ,LU PUNYA PARTI.....
    GUA KASI MAAAAAAA.....

    ReplyDelete
  15. si kojolla tuh ikut tak????
    bawalah skali.......
    manalah tau, rezkinya lebih di sana,,,,
    kihkihkihkihkihkih,,,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak kengkang lima kupang tu tokong umno.Apa yg dia tahu.

      Delete
    2. Kejora xleh...buat malu umno je nanti ..org tepuk tangan, dia tepuk tangan jugak...org ketawa dia pun ikut ketawa jugak ..padahal dia bkn tau pun apa komunis china ni sembang ..maklum jelah...kejora ni peniru ...hahahaha ..jap lagi dia akan reply "tak tahu" ...sampai hati TDM create ayat tu ...ia terlalu membawa kesan yg sangat negatif terhadap sel-sel otak kejora ...sampai jadi gila pulak ..takziah kejora

      Delete
    3. JAP...JAP...JAP...TAK NAK KETAWA...TAPI TERGELAK PLAK....SELAIN SI KATAK LOMPAT EZAM DENGAN 6 KOTAK-KOTAKNYER ...SI PIJI SOTONG DENGAN FITNAHNYER...LAHIR LAGI SEORANG KETUA PEMUDA ...PEMUDA KAKI PENIPU DAN KELENTONG CAP MUNGE...YANG SAYA PERCAYA AKAN JADI SAMPAH SELEPAS NI......

      TOMPANG LAGI SEKALI...TAK NAK KETAWA ...TAPI NAK TERGELAK PLAK....KIH...KIH...KIH...KIH...KIH...

      EKELEH...5 JUTA...5 HINGGIT PUN AKU TAK MAHU BUDAK HINGUS NYAH NI....BUAT MUKA NANGIS KONON....MUKA TAK TAHU MALUUUUU....

      Delete
    4. KEJORA...NAJIB SURUH BALIK...MINTAK KO HAFAL LAGU KOMUNIS...

      Delete
    5. Kejora anjing suruhan parti komunis.....

      Delete
    6. Jaga2 bila kojola tepuk pungkoq.

      Delete
  16. Persatuan perajurit tolong jawap.

    Kesian pada pejuang tanah air yang menentang komunis.
    Apakah umno sudah lupa dan mengiktiraf perjuangan parti komunis China?

    Malaysia baru sahaja menyambut kemerdekaan tapi tiada apa apa makna lagi untuk disambut pada setiap tahun.

    ReplyDelete
  17. UMPAN!!!!CHINA!!!!!!UMPAN
    MALAYSIA DAH MASUK TEMOLOK
    LAWAN!!!PAKATAN!!!! LAWAN
    UMNO !!!DAH PENING LOLOK

    kah kahhh kahhhhh kahhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  18. Tak nak jemput wakil parti komunis china berucap di perhimpunan umno ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau jemput nanti merajuk pulak mca nanti!

      Delete
  19. "CPC mengamalkan sistem satu parti (U MUST NOT OBJECT) yang bukanlah bermakna tiada demokrasi dalam pentadbiran mereka sebaliknya ia menunjukkan ketelusan dalam kalangan anggota kongres itu sendiri untuk saling meningkatkan kemajuan masyarakatnya,” katanya seperti dipetik umno online

    ERTI SEBENARNYA:
    UMNO mengamalkan sistem satu parti (U Muat Not Object*) yang bukanlah bermakna tiada demokrasi
    (Komunis la tuu*) dalam pentadbiran mereka sebaliknya ia menunjukkan ketelusan dalam kalangan anggota MT itu sendiri untuk saling meningkatkan kemajuan masyarakatnya,” TIDAK dikatanya seperti TIDAK dipetik umno online.

    Satu satu, brrsiri Allah singkap.
    Melayu jumud terus bengap.
    Pas seronok tah apadia cakap.
    Last sekali Melayu terterap.

    ReplyDelete
  20. apa masaalah kau din ngok ngok..dlm perhimpunan umno wakil parti negara luar pun dijemput..tak ada pun mereka kata mengarut macam kau..yang caca marca tu pakatan haram jadah..jaga pakatan kau yang nak hancur tu dari menyibuk hal parti lain yang tak ada mengena dgn kau..ngoknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umno sedang mengalami end life crisis! It is safe to say that only those with personal interest still hang on to umno, and the numbers are not too encouraging. Najib ngan dia punya goons sedang dalam keadaan cukup tertekan. Sbb tulah tindak tanduk dorang pun caca marba dan tak keruan termasuklah macai macai kurap yg dah x boleh lagi nak patahkan setiap isu yg ditimbulkan. Sedikit masa lagi, bolehkan pakat ramai ramai ajar mereka mengucap, if you know what i mean!

      Delete
    2. Macai Umno pun sekarang sokong perjuangan Chin Peng.

      Mungkin abu mayat Chin Peng dah boleh masuk Malaysia?

      Delete
    3. Hanya wak kojola kengkang lima kupang yg boleh seludup abu tu masuk ke msia

      Delete
    4. 1844,
      lapang lah dada. Tk kemana melompat tikam latah mcm tu.
      Bawa bincang. Tahu la sifat melayu kuat latah. Cuba hubakan sifat latah tu kearah positif.
      Spt,
      bila MT ko pecah amanah, maka, lompat!! Buang dia !
      bila NT kesayangan ko tu nk tadbir ala Chin Peng,maka....lompat!Tangjap dia!

      Itu pun susah?

      Delete

    5. kena baca tujuan Parti Komunis jemput UMNO..

      China perlukan UMNO untuk tolong majukan ekonomi China.

      Tak kan UMNO hanya tolong US?

      Delete
    6. Orang bukan menyibuk la 1844 ..benda ni mcm kte tengok raja lawak, tau tak ..sekurang2 nyer kami terhibur dgn lawak jenaka yang korang buat tu ..so benda happy, xsalah kan ..kalau nak share2

      Delete
  21. Sia sia sahaja pengorbanan dan kematian para prajurit dan pejuang kita menentang Parti Kominis Malaya yand di sokong China semasa darurat dahulu. UMNOO akhirnya jadi cawangan Parti Komunis Cina di Malaysia sekarang

    ReplyDelete
  22. UMNO merupakan parti yang berdiri tegak
    di persada politik negara selama lebih
    70 tahun. Namun situasi hari ini, telah
    menampakkan cabaran kian meruncing,goyah
    dan pengekalannya sukar untuk dipertahankan
    semasa PRU Ke-14 kelak. Kelemahan UMNO
    akhirnya di sedari secara simbolik iaitu
    lambang kerisnya sekadar untuk menikam.
    Kunjungan wakil UMNO ke China ibarat meminjam tukul dan sabit yang boleh digunakan untuk melibas dan mengetuk semasa di medan perang PRU.
    Apakah Pakatan Harapan mampu menjana cita-cita merampas Putra Jaya dengan bantuan tukul dan sabit ini???

    Dari : Uknown Bukannya Sahabat

    ReplyDelete
    Replies
    1. ph guna senapang,meriam dan roket!

      Delete

  23. UMNO nak tutup malu..

    Jika Trump datang ke Malaysia, UMNO tak akan minta di jemput ke Kongress Parti Komunis China.





    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon, bila nak sedar diri diauta? Dulu bila Trump buat perjumpaan dgn negara Islam sibuk cerita Trump tak jemput DSN pasal 1MDB. Bila DSN pergi dan buat ucapan diam sekejap. Maki Trump. Bila Trump jemput DSN ke US sibuk pula kata DSN bayar untuk jumpa Trump. Lepas tu kata DSN jumpa penyokong Yahudi - haram. Kalau Trump datang Malaysia pun agak apa cerita yg akan dispin? DSN bayar? Atau DSN sokong yahudi? Kenapa agaknya kita relakan diri diperbodohkan oleh pembangkang? Apa yg menyebabkan akal kita tak perasan kita ditipu? Fikirkanlah...

      Delete


    2. Jangan ambik peduli cakap orang pasal Najib dengan Trump.

      Jika sebelum ini semua nya sanggup Najib redah, sampai betul-betul jumpa Trump dengan bagi ufti sekali.. tak patut lah Najib berputus asa sekarang.

      Jika di kira dari kelebihan maka lawatan Trump ke Putrajaya lah yang lebih baik.

      Ketika itu apa pun tanggapan dan dakwaan pro pembangkang tak menjadi hal.. semua kegagalan seperti RCI, Kemasukan Mat Taib secara meriah, Cubaan beli Ketua Armada, Jemput Penghulu puak naik helikopter TUDM.. akan terus tenggelam.

      Apa kan daya.. Tak dapat Trump... dapat komunis pun komunis lah...

      Delete
    3. Jebon kenapa tram tak mao singgah malaysia bulan nov nanti?....dia nak ke filipina...

      Delete
    4. Apco bukan yahudi?...sedara jebon tuu..

      Delete
    5. JEALOUS LER TU...

      Delete


    6. Memang Jealous. Kenapa letak Rakyat China jadi CEO Proton.

      Masa Najib ini CEO MAS pun bagi pada orang asing.

      Delete
  24. Smoga slamat jdi bangkang wahai barisan kami ttap mmrlukan dikau
    Pasti engkau akan rasakan
    Bestnyer kalau jdi pmbaangkang
    Sbb kami nk rasa mmrintah cam engkau

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALAHAI KASIHANNYER DENGAR RINTIHAN SI RATK-ROGOL ANAK TIRI KER...
      KASIHAN AKU...NAK NANGIS NI....
      TAPI TAK JADI PLAK NANGIS...TAPI TERGELAK PLAK...KIH...KIH...KIH...

      Delete
    2. KESIAN KEJORA...KEJAP NANGIS KEJAP KETAWA...GILA.........KEJORA ANJING SURUHAN KOMUNIS....KESIAN SAMA LU PUNYA LATUK FIGHT SAMA ITU KOMUNIS DULU....

      Delete
  25. Dalam mesyuarat UMNO, laungan Hidup Melayu dah tak bermaya..

    Balairaya yang datang tok wan ..

    Pemimpin macam Nan Si Londeh Tua ini betul-betul gian nak dengar laungan Hidup Melayu... Baru semangat dia pulih semula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ANON 1901..SETAHU AKU....PEMIMPIN SI LONDEH TERLAJAK TUA TU MAMAK MADEY JER...

      Delete
    2. KEJORA ANJING SURUHAN KOMUNIS....KESIAN SAMA LU PUNYA LATUK FIGHT SAMA ITU KOMUNIS DULU...

      Delete
  26. lepas Tiongkok, saya harap mereka akan k Mongolia pula utk berucap d parliament d sana.

    setiap anak melayu/islam yg d lahir d hospital kerajaan akan d nyayikan/bisikkan d telinga mereka lagu UMNO.

    dgn parti yg sudah hilang arah (rudderless), n terdesak, 'anything is game 4 them'.

    saya amat berharap yg tun m akan memilih utk bertanding d kerusi parliament Putrajaya. Najib juga perlu lari drpd pengundi2 'hantu' nya d Pekan dan bertembung dgn tun m d Putrajaya.

    let d better man wins.

    kalau calun nya masih lagi tengku 'palsu', calun PH saperti syed sadiq pun sudah memadai utk menewaskan nya.

    biarlah tun bertanding d par Langkawi d mana saya yakin beliau akan menang dgn amat selesa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SURUH ORANG TUA RENTA TU BEREHAT JER....BENTANG SEJADAH LEBIH BAIK...TAK CUKUP-CUKUP LAGI KER....MUHASABAH DIRI SENDIRI TU...JANGAN INGAT AWAK TU BAIK SANGAT....

      Delete
    2. KEJORA ANJING SURUHAN KOMUNIS....KESIAN SAMA LU PUNYA LATUK FIGHT SAMA ITU KOMUNIS DULU...

      Delete
    3. tak tahu ke? kan tu hari dia sama-sama buat solat hajat untuk Anwar..

      Najib hantar Ketua Kampung doakan untuk dia..

      Semoga UMNO ada keberanian menyuarakan penindasan ke atas kaum minoriti Islam yang tidak di benarkan berpuasa dan tutup perniagaan semasa ramdahan.

      Delete
  27. Malaysian Cybertrooper3 October 2017 at 19:45

    Dulu kita menentang penjajah,
    Sekarang macam diminta-minta je agar kita dijajah.

    Tak gitu Komrad Macy? Komrad Phantom mana? Lama tak nampak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei! What's up bro mc! I could not be more agree with your statement! Economy colonisation is far more dangerous than invasion itself. We will never get ourselves free from that!

      Bro phantom agaknya sibuk cari rezeki. We all are! Banyak commitment skang ni, bayar mcm mcm, tmasuklah hutang 1mdb dan yg terbaru nak bantu ekonomi amerika!

      Delete
    2. DIJAJAH KIH...KIH...KIH...

      Delete
    3. KEJORA ANJING SURUHAN KOMUNIS....KESIAN SAMA LU PUNYA LATUK FIGHT SAMA ITU KOMUNIS DULU...

      Delete
    4. Kat chow tu dah cukup ramai bangla jadi taukeh.

      Delete
  28. Mahathir dikhabarkan akan bertanding di Putrajaya. Ku Nan dan kecut telur. Sebab tu dia hilang akal suruh budak-budak sekolah rendah di Putrajaya sokong Umno. Sebab tu seluar dia selalu terlondeh. Dah tak ada tempat nak sendal.

    Mahathir adalah orang yang bertanggungjawab membangunkan Putrajaya daripada sebuah ladang yang dipenuhi pepohon kelapa sawit kepada sebuat pusat pentadbiran kerajaan persekutuan yang cantik, indah, nyaman dan selesa. Menjadi tempat kediaman pegawai-pegawai kanan kerajaan dan penjawat awam. Jasa Dr. Mahathir terlalu besar dan tidak terbalas oleh mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tun akan menang besar,cayalah

      Delete
    2. TAN TIN TUN TAIK....

      SURUH ORANG TUA RENTA TU BEREHAT JER....BENTANG SEJADAH LEBIH BAIK...TAK CUKUP-CUKUP LAGI KER....MUHASABAH DIRI SENDIRI TU...JANGAN INGAT AWAK TU BAIK SANGAT....

      Delete
    3. Woiii jgn curi air pili bomba laaaa bila nak cuci pungkoq..

      Delete
  29. kena bodek duit dari China la..nak dekat PRU ni..bajet tak cukup lagi tu..kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Misi Najib ke China sama juga ke US..

      iaitu untuk menolong China majukan ekonomi mereka.

      Ingat Jangan pergi jadi peminta sedekah.. jaga maruah Melayu..

      Delete
  30. sampai ajaq budak sokong ini sudah cerita lain.seb baik budak x bleh ngundi..kalau x..bagi cekelat pun dah ondi tuan cekelat.

    ReplyDelete
  31. Punyalah celaka gunakan kanak-kanak sekolah rendah dalam politik

    Janganlah libatkan budak budak dalam politik wahai menteri dan cikgu

    ReplyDelete
  32. Perhimpunan Agong umno akan datang perwakilan umno kena nynyi lagu cina kominiss selepas negara ku...

    ReplyDelete
  33. Seblm najib bawak tempurung mintak sedekah hutang dengan cina kominis macai2 sibok DaP kominis....selepas najib balik dap tak jadi kominis lagi....hehehe..

    ReplyDelete
  34. Awal bulan aritu masa guan eng nk lawat sekolah depa x bg..si teuku nan(dari indon ) ni plak boleh bg ceramah politik kat sekolah..ameno memang sial

    ReplyDelete
  35. Najib pergi cina kominis berhootang...macai2 umno sibok canang Najib bawak balik pelaboran cina kiminis..
    Pelaboran kepala atok....

    ReplyDelete
  36. Cina kominis kincin najib...najib kincin ahli2 umno...
    Najib hootang cina kominis nak bina ecrl.....cina kominis bagi syarat nak hootang boleh tapi kerja kena serah kpd kontraktor cina...pekerja cins mesin pon dari cina...hehehe...
    Orang malaysia pakai dan bayar hootang...tak lepas nak bayar ecrl kena serah kpd cina kominis.

    ReplyDelete
  37. Mahathir Menggunakan ‘Sad-Dick’ Untuk Menyerang Pemikir Psywar PM

    Hari ini, SeaDemon Says menulis di dalam posting blog yang sangat ringkas dan tepat berjudul ‘Syed Sadstory’ (BACA DI SINI). Sebenarnya ada sedikit lagi yang boleh dikatakan selepas apa yang didedahkan oleh SeaDemon Says. Pada asasnya, SeaDemon mendedahkan bahawa sidang akhbar Syed Saddiq Abdul Rahman semalam adalah ‘False Flag Operation’.

    Operasi ‘False Flag’ adalah operasi yang dijalankan oleh satu pihak dan dibuat untuk menampakkan seolah-olah ia telah ditaja oleh pihak lain. Contohnya ialah apabila penyokong Pakatan berpakaian baju T merah dan mula membuat kacau supaya Jamal Yunos dapat dipersalahkan. Itu dipanggil False Flag Operation.

    Ini terletak di bawah Black Ops tetapi untuk melakukan Black Ops dan mengatur Operasi ‘False Flag’ anda perlu bijak. Orang-orang seperti Syed Akbar Ali, Kadir Jasin dan Sanusi Junid yang mana ada dalam pasukan Tun Dr Mahathir Mohamad tidak mempunyai kepakaran untuk melakukan sesuatu seperti ini. Dan itulah sebabnya Syed Saddiq a.k.a. Sad-Dick kantoi semalam.
    Surat yang dikatakan tawaran dari Oxford ternyata palsu

    ‘Sad-Dick’ mengakui bahawa bukannya beliau berada di belakang semua itu dan ia dirancang oleh orang lain. Malah, skrip yang dia sepatutnya baca pun ditulis oleh orang lain. Dia hanya pelakon yang memainkan peranan apa yang telah diputuskan baginya dan membaca dari skrip yang ditulis untuknya.

    ‘Sad-Dick’ mungkin bodoh tetapi sekurang-kurangnya dia si bodoh yang jujur jadi kita perlu memberi kredit kepadanya untuk itu. Atau adakah dia terlalu bodoh untuk menyedari bahawa pengakuannya telah merosakkan tanpa boleh diperbaiki lagi Operasi ‘False Flag’?

    Apa yang SeaDemon Says dedahkan mengenai surat dari Oxford yang menawarkan Sad-Dick biasiswa RM400,000 sebagai palsu adalah satu perkara. Poin utama ialah apa keperluan untuk membuat Operasi ‘False Flag’ ini? Apa yang mereka cuba capai? Dan mereka mesti berada di bawah tekanan yang luar biasa untuk merancang sesuatu seperti ini dan kemudian menjerat diri sendiri.

    Apa yang mereka cuba capai adalah sangat jelas dan kami telah membincangkannya pada 21 Julai 2015 dalam artikel ini: HR, The Prime Minister’s Boffin Boy (BACA DI SINI ). Antara beberapa perkara yang kami katakan dalam artikel itu ialah:

    Sejak Januari tahun ini (2015) telah ada ‘cakap-cakap’ tentang orang tertentu yang saya kategorikan dalam kalangan penasihat yang beroperasi di luar koridor kuasa tetapi dalam lingkungan kuasa. Hakikatnya bahawa dia beroperasi di luar koridor kuasa tetapi dalam lingkungan kuasa telah menjadikan dia ‘mistik’ yang mungkin tidak ada yang lain boleh mencapainya setakat ini.

    HR dikatakan sebagai orang yang sangat fokus. Beliau memberi tumpuan hanya kepada satu perkara dan tidak membenarkan dirinya terganggu oleh sebarang isu sampingan, tidak peduli betapa pentingnya anda fikirkan isu sampingan tersebut.

    Dia juga dikatakan seperti ‘anjing dengan tulang’. Apabila dia menggigit sesuatu dia tidak akan melepaskannya sehingga kerjanya selesai, dan juga berjaya. Pasukan pro-Mahathir-anti-Najib telah menjadikannya ‘sasaran bunuh’, pembunuhan karektor, sudah tentu, dan sejak beberapa hari kebelakangan ini mereka telah menyerang HR seperti tidak ada lagi hari esok.

    Bagaimanapun, arahan dari barisan kepimpinan pasukan pro-Mahathir-anti-Najib adalah ‘Dapatkan HR!’ Tetapi bagaimana anda boleh dapatkan seorang lelaki yang anda tidak pernah melihatnya dan yang seperti hantu dalam bayang-bayang? Anda tidak boleh membunuh sasaran yang tidak dapat dilihat, bolehkah anda? Justeru, mari kita lihat bagaimana isu 1MDB dimainkan dalam beberapa bulan ini. Cakap-cakap dalam ingkungan koridor kuasa ialah apabila HR menyentuh ‘butang’ untuk melancarkan peluru berpandu Scudnya, Dr Mahathir akan makan ‘pai lenyek’.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah caksp banyak berbelit2.....berteori lebih mcm orang bodoh...saman jee saddiq sigaraga kalo dia buat fitnah....perkara mudah sangat...
      Tentang surat oxford tu umno boleh mintak kedutaan malaysia dilondon dapatkan pengesahan dari ocford palsu ato original....abis citer...trori panjang2 ni kerja
      Orang bodoh lagak pandai...citer mcm kisah spy...

      Huhuhuhuuuuu

      Delete
    2. 2105
      Hahahaha ...kne ko sebijik terus koma ...mcm kisah spy ..bajet bijak sangat tp bodoh bertingkat2...so buat la spt 2115 cadangkan tuu...simple

      Delete
    3. HE...HE...HEEE...

      TAK SANGKA YER...INGAT KAN SI SIDEK SEGARAGAR NI PANDAI TAPI BODOS,...DAN SEBODOS-BODOS NYER SISADEQ NI ADA JUGAK PANDAI DIA...IAITU MEBODOSKAN PENYOKONG2 NYER YANG DAH SEDIA BODOS...

      Delete
    4. bodoh.. bodoh dia..
      dia letak sebut harga 5 juta.

      pandai-pandai macai cuma dedak saja..

      Delete
    5. Dak aihhhhh bukan dedak tapi lima kupang.

      Delete
  38. Dulu askar menagis kerana DaP kominis...banyak komen hentam dap....sekarang askar menangis lagi kerana umno plak sahabat sejati kominis..

    ReplyDelete
  39. ‘Sad-Dick’ berpusing-pusing menceritakan tentang lelaki yang menawarkan suapan RM5 juta dan kerana itu dia akan menolak tawaran biasiswa Oxford sejak HR merasuahnya sebanyak RM5 juta dan biasiswa Oxford adalah dua perkara yang tidak berkaitan.

    Ya, inilah persidangan akhbar Sad-Dick semalam. Selama hampir tiga tahun sejak Januari 2015, lelaki yang disebut dalam artikel 21 Julai 2015, Habibul Rahman Kadir Shah a.k.a. ‘HR’, telah berjaya menghalang setiap langkah yang dibuat oleh Mahathir. Dia menggagalkan rampasan kuasa pada Julai 2015 dalam Kabinet, rampasan Oktober 2015 di Parlimen dan rampasan Disember 2015 di Perhimpunan Agung Tahunan Umno. Tiga rampasan berturut-turut selama enam bulan dan HR meneutralkan mereka semua.

    Pada 2015, Perdana Menteri Najib Tun Razak diserang secara besar-besaran dan beliau sepatutnya tidak lagi merayakan Hari Tahun Baru 2016 di Putrajaya. Tetapi dia terselamat dan 2016 adalah tahun yang mengubah segalanya dan sekarang ia adalah giliran Mahathir dan kumpulannya menerima serangan. Mangsa pertama adalah Mukhriz dan HR selepas itu menewaskan orang Mahathir satu demi satu, masing-masing dengan peluru mengena tepat di antara dua mata.

    Mahathir membelanjakan AS $ 5 juta untuk membeli tiga sidang akhbar oleh Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat. Yang pertama ialah pada Julai 2016 dan yang kedua pada bulan Jun tahun ini. Yang ketiga sepatutnya diadakan sebelum pilihan raya umum akan datang tetapi sekarang ini tidak akan berlaku. Jadi apa yang dipanggil siasatan oleh AS tentang kononnya terhadap MO1 adalah gagal. Sebenarnya, mereka tidak berani menyebut nama Najib tetapi menggunakan kod MO1 kerana mereka tidak mempunyai sebarang bukti dan akan terbuka kepada disaman jika mereka menamakan Najib.
    Ini adalah sasaran sebenar Sad-Dick: orang misteri yang disebut HR yang telah mengalahkan pasukan Mahathir pada setiap masa

    Senarai malapetaka adalah sangat panjang dan semua telah ditulis mengenainya sebelum ini. Tidakkah anda perasan bahawa Mahathir tidak lagi bercakap tentang 1MDB dalam masa yang lama? Dan tuduhan bahawa RM42 bilion wang 1MDB telah hilang tidak lagi didengar selama dua tahun sekarang. Sebenarnya, Mahathir juga diam pada isu RM2.6 bilion kerana dia tahu dia tidak boleh menggunakan berita palsu seperti itu untuk menjatuhkan kerajaan.

    Mahathir, sebaliknya, menghadapi kekecewaan yang amat sangat terhadap kerugian RM31.5 bilion yang Bank Negara alami akibat perjudian di pasaran forex. Mahathir mengatakan dia tidak tahu angka tersebut. Anwar Ibrahim berkata ia hanya RM5.7 bilion. RCI mengatakan ia bukan RM5.7 tetapi RM31.5 bilion. Jika RM31.5 bilion dan bukan RM5.7 bilion maka di mana RM25.8 bilion telah hilang?

    Ya, RM25.8 bilion yang tidak direkodkan dan apabila RCI keluar dengan laporan rasmi mereka, Mahathir akan menjadi seperti ‘orang mati yang berjalan’. Jadi dia memerlukan cerita ‘baru dan menarik’ untuk mengalihkan perhatian orang ramai dan membuat orang memberi fokus kepada ‘cerita panas’ ini dan melupakan kisah kerugian forex RM31.5 bilion Bank Negara, yang mana RM25.8 bilion telah hilang entah kemana.

    Dan itulah sebabnya untuk sidang akhbar ‘Sad-Dick’ semalam. Ia adalah percubaan membunuh, tetapi gagal. Mereka mahu membunuh HR dengan menuduh dia cuba membeli ‘Sad-Dick’ sebanyak RM5 juta, bersama-sama dengan biasiswa Oxford bernilai RM400,000 yang dibelanjakan dan bajet untuk ‘Sad-Dick’ untuk menguruskan sekolah-sekolah debat di seluruh Malaysia. Dan ia sepatutnya HR yang menganjurkan sidang akhbar semalam dan yang menulis skrip untuk ‘Sad-Dick’ bacakan.
    Mahathir telah dimusnahkan sepenuhnya oleh HR dan pasukan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib sangat kecewa RCI lingkop...tak brani buat RCI nemaki dan bmf...hehrhe

      Delete
    2. HE..HE..HE...DALAM PANJANG-PANJANG AYAT ANON 2107 TU...SATU JER AYAT YG PALING MENARIK .......

      Mahathir akan menjadi seperti ‘orang mati yang berjalan’.

      WOW!!!! MACAM BABI TERBANG PLAK....

      KIKIKIKIKIKIKIKI...........DOT...DOT...DOT

      Delete
    3. Jgn lupa pula pungkoq terbang

      Delete
    4. selain itu HR ialah Hantu Raya.

      Betul lah Najib memang bela Hantu Raya..

      Kalau HR Najib tu terror bagus sangat.. kenapa Majlis Mat Taib gagal? Mana yang lain?

      Kejayaan HR ialah harga musang King mahal..

      Delete
  40. Mahathir masih tidak belajar, adakah benar? Kami telah mengatakan ini sebelum dan akan mengatakannya lagi. Jangan minta budak lelaki, atau perempuan, untuk melakukan kerja orang dewasa. Sidang akhbar semalam adalah bencana epik. ‘Sad-Dick’ sepatutnya meletakkan peluru di antara dua mata HR. Sebaliknya ‘Sad-Dick’ menghalakan peluru itu ke kaki sendiri. Dengan orang-orang seperti Syed Akbar Ali, Kadir Jasin, Sanusi Junid dan ‘Sad-Dick’ bekerja untuk Mahathir, Najib boleh berehat dan bermain golf kerana dia akan kekal sebagai Perdana Menteri selama dia mahu. Masalahnya adalah orang-orang Mahathir yang bekerja untuknya kerana mereka berhutang kepadanya manakala orang-orang seperti HR bekerja untuk Najib dengan penuh komitmen. Jadi, bagaimanakah Mahathir akan menang bermain dalam permainan ini?

    Sudah tiba masanya Mahathir mengalah. Malah, Mahathir sepatutnya berhenti pada tahun 2015 apabila dia sudah gagal dalam usahanya. Tetapi penasihat-penasihatnya memberitahu dia masih boleh menggulingkan Najib dan juga boleh mendapatkan DoJ AS untuk membantu melakukannya. Mereka berfikir dengan pendedahan ‘Sad-Dick’ dapat membantu menjelaskan mengapa begitu banyak orang telah meninggalkan PPBM: kerana HR merasuah mereka untuk pergi. Saya sudah ‘berbau’ saman sivil yang bakal menjulang ke langit. Jadi ‘Sad-Dick’ lebih baik mempunyai cerita yang terbaik untuk menjelaskan lebih daripada Clare Rewcastle Brown memberitahu mahkamah London dalam saman Abdul Hadi Awang terhadapnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAK SANGKA AKU...DALAM KEPANDAIAN MAMAK MADEY NI ADA JUGAK KEBODOHAN NYER.....

      KIH...KIH...KIH...

      Delete
    2. Bodoh lagi wak kojola bapuk kengkang gaji pun lima kupang

      Delete
  41. Siapa Sebenarnya Yang Cuba Ditipu Oleh Syed Saddiq?
    Jika semalam, Ketua Armada PPBM, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman cuba untuk menagih simpati rakyat Malaysia kononnya dia menolak untuk menyambung pengajiannya ke Universiti Oxford atas alasan sayangkan negara dan menolak tawaran RM 5 juta untuk melompat parti, hari ini, tembelang sebenar disebalik sidang akhbar berkenaan telah terdedah.

    Ini berikutan beberapa penyyilidikan yang dilakukan oleh ramai pihak terhadap kesahihan surat tawaran yang kononnya diterima oleh Syed Saddiq. dalam beberapa status yang dimuat naik oleh netizen, ramai yang telah “mengantoikan” Ketua Armada bunga berkenaan yang didakwa mereka menipu seluruh rakyat Malaysia dengan menampilkan surat tawaran yang telah diedit.
    Menariknya, menerusi carian melalui enjin carian Google hari ini mendapati, keseluruhan ayat dan link berkaitan dengan tawaran berkenaan didapati sama dengan surat yang diterima oleh seorang pelajar dari Filipina yang bernama Jessica Marie G Robredo. Malah, ada yang sudah membuat perbandingan kesahihan surat berkenaan seperti yang ditunjukkan oleh Syed Saddiq semasa sidang medianya semalam.

    Lebih menghuru harakan keadaan apabila ada pihak yang telah melakukan “zoom” terhadap surat yang dipegang oleh Syed Saddiq bersama-sama kedua ibu bapanya. Menerusi semakan berkenaan, tarikh yang tertera pada surat berkenaan adalah pada 17 Mei dengan ianya diterima pada 15 Jun. Di dalam surat berkenaan, Syed Saddiq kononnya perlu menjawab pada atau sebelum 11 Mei dan hanya semalam baru mendedahkan isi kandungan surat berkenaan.

    Persoalannya, siapa yang Syed Saddiq cuba tipu sebenarnya? Jika kita renungkan sejenak tipu helah di dalam politik hari ini, sebenarnya, Syed Saddiq hanya mencipta sidang media berkenaan bagi menutup beberapa perkara di dalam PPBM.

    Umum mengetahui bahawa dia sememangnya mempunyai masalah dengan bekas Naib Presiden PPBM, Datuk Hamidah Osman yang kini diberitakan sedang mempertimbangkan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap Syed Saddiq. Malah, Syed Saddiq sendiri turut terpukul dengan pemberontakan dalaman PPBM sendiri yang menyaksikan sudah ada yang mempersoalkan kewibawaan dia sebagai Ketua Armada PPBM.
    Paling utama, ada kemungkinan sidang media berkenaan diadakan hanya untuk mengalih perhatian rakyat Malaysia terhadap sumbangan Pengerusi PPBM, Tun Dr Mahathir Mohamad terhadap DAP yang dianggarkan berjumlah RM 1 bilion. Oleh yang demikian, sebelum isu berkenaan menjadi tular, Syed Saddiq mengorbankan dirinya untuk dihentam bagi melindungi dan mengalihkan tumpuan rakyat Malaysia terhadap Mahathir.

    Paling melucukan, Syed Saddiq sendiri diselar oleh Lim Guan Eng kerana enggan melaporkan cubaan merasuah sebanyak RM 5 juta berkenaan kepada SPRM. Guan Eng berkata, bagi membuktikan kewibawaan dan ketelusan dakwaan Syed Saddiq ini, dia wajar membawa kes berkenaan kepada SPRM sebelum mengadakan sidang media semalam.

    Nampaknya, beberapa helah Syed Saddiq yang cuba menipu rakyat Malaysia telah dikantoikan sendiri oleh dirinya. Ianya kelihatana sama seperti nasib yang diterima oleh Rafizi Ramli di mana setiap kali dia cuba mengalihkan tumpuan, ada sahaja perkar yang akan mengantoikan dirinya sendiri. Itu sahajalah level seorang Ketua Armada hanya untuk diperbodohkan dan pergunakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amno dan porno berpisah tiada

      Delete
    2. 3 armada bodoh dah csbut masuk umno...tapi yg ni liat tak mao ikut...terpaksa lah karang satu cerita supaya nampak real...
      Boleh dapat kesan surat tawaran budak filipina plak...padahal mudah nye kedutaan malsysia boleh je oxford dapatkan pengesahan dari oxford u...
      Berapa uoah oenulis cerita dongeng ni?...huhuhuhu...

      Delete
    3. Tulis panjang panjang but still garbage! Such a good suspense novel though! Elok tukar carrier buat novel lagi bagus. Setuju dgn pandangan anon seblum ni supaya letter offer dri oxford di verified. Abis citer!

      Delete
    4. Buat novel tentang liku2 hidup seorang bapuk di lorong hanyir chow kit

      Delete
  42. 漢字
    Kehadiran UMNO dalam persidangan tersebut, mengingatkan aku pada Sejarah Melayu,tentang lawatan Sultan Melaka ke Negeri China pada abad ke-15. Banyak kisah menarik dalam lawatan tersebut.Misalnya bagaimana Hang Tuah yang amat sangat nak lihat wajah maharaja China.Beliau telah menelengkan mukanya kepada Maharaja China secara mengangkat sayur kangkung tinggi-tinggi semasa hendak menyuap ke mulut.
    Masa itu peraturannya, sesiapa yang melihat Raja China akan di hukum bunuh.

    Jika persamaan itu hendak kita ibaratkan:
    Siapakah di kalangan rombongan wakil UMNO yang layak menjadi :
    1)Hang Tuah : .........................?
    2)Hang Jebat : ........................?
    3)Hang Kasturi : ......................?
    Pohon beri pencerahan.
    Aku menunggu jawapannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1)HANG BUAH -KEJORA SESOI GAK
      2)HANG REMBAT -MO1...cantik tu
      3)HANG KASUT-MAT SINGAPOKE

      sELAMAT PERGI #TOKSAH KEMBALI

      kah kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ha ha

      Delete
    2. Rosmah : saya jadik HANG RAMBUT bolehhh....hihihi

      Delete
    3. KAH...KAH...KAH....MACAI FUKATAN HAPRAK DAH MEROYAN BILA BACA ARTIKEL2 DI ATAS....KIKIKIKIKIKI...

      Delete
  43. SYED SADDIQ ‘KENCING’ SEMUA ORANG – PC UNTUK ALIHKAN ISU MAHATHIR SOGOK KIT SIANG RM1 BILLION
    Tidak terfikirkah semua orang, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman persona non grata dari parti yang hayatnya sepanjang hayat Tun Dr Mahathir Mohamad sahaja tiba tiba mahu buat sidang media (PC)?

    Penting sangatkah Syed Saddiq mahu lanjutkan pelajaran dengan tidak lanjutkan pelajarannya?

    Di mana kepentingan negara tergugat dalam bab ini?

    Syed Saddiq yang juga Ketua Armada PPBM mengaku memilih untuk berpolitik dari melanjutkan pelajaran untuk selamatkan negara, adalah umpama ayam jantan yang perasan dan mengaku matahari terbit kerana dia berkokok atas reban waktu awal pagi.

    Satu hari dia terlambat bangun dengan segera terus panjat atas reban tiba-tiba dia lihat matahari sudah pun butang terang menyuluh.

    Barulah dia sedar tanpa dia berkokok pun matahari terbit juga.

    Itulah perasannya orang dan individu seperti Syed Saddiq ini.

    Mungkin dia menumpang kepakaran idola dia “Mr Tak Tahu” atau “Raja Bailout” dan ‘Raja Kroni“.

    Mr Tak Tahu, tidak tahu apa-apa yang buruk di bawah pentadbiran kerajaan sendiri selama 22 tahun, walau pun ada rakyat Islamnya seramai 14 orang mati di bunuh di Memali, tetapi amat “concern” dengan kematian “Altantuya” walaupun mahkamah mendapati Sirul dan Azilah membunuhnya.

    Malah “Mr Tak Tahu” tidak ambil tahu pun kematian seorang auditor Melayu yang mati di bunuh di Hong Kong atas arahan “seseorang dari Kuala Lumpur”.

    Maka Syed Saddiq ambil que dari idolanya.

    Kini Ketika idolanya tersepit dengan isu dan dakwaan dia merasuah Lim Kit Siang untuk mendapat tempat dalam Pakatan Harapan, tiba-tiba Syed Saddiq hendak buat PC “cry baby” pula.

    Syed Saddiq datang dengan “sob story” nya yang berkisar tentang diri dan “self indulgent” berkenaan hala tuju politik diri sendiri.

    Kenapa tiba-tiba? Penting sangatkah Syed Saddiq dalam politik negara?
    Sehingga menilaikan dirinya sebanyak RM 5 juta?

    Puas kami cari clue untuk hal PC ini, akhirnya ternyata ia hanyalah kerja “diversion” untuk ambil perhatian dari tuduhan yang Tun Mahathir pasti tidak akan menjawab (tanda-tanda bersalah) iaitu sebuah portal telah menulis dengan terang dan jelas Tun Mahathir merasuah Lim Kit Siang sejumlah RM1 billion dengan pembayaran depan sejumlah RM750 juta dan baki RM250 juta kemudian.

    Pendedahan portal ini yang secara kerap menuduh Tun Mahathir mencuri wang negara dengan pelbagai cara antaranya “bailout” dan pemberian kontrak dan projek.

    Malah baki wang Bank Negara Malaysia atau BNM yang hilang pada urusniaga matawang juga di percayai di sorok di luar negara.

    Menggunakan hanya seorang sahaja untuk ini semua (Tan Sri Nor Mohamed Yackob) sememangnya signature Tun Mahathir.

    Namun pada dakwaan berulang ini Tun Mahathir masih membisu dan sedikit pun tidak menjawab pada portal Malaysia-Today dan juga kepada Raja Petra Kamarudin
    Maka dengan pendedahan terbaru ini nyata sekali Tun Mahathir pasti terkejut bagaimana penulisnya mendapat tahu secara detail urusan pemberian sogokan kepada Lim Kit Siang terjadi.

    Dan petanda ada kebenaran pada dakwaan ini adalah Tun Mahathir tidak akan menjawab barang sedikit pun kepada pertuduhan itu.

    Maka nyata sekali PC yang dilakukan oleh Syed Saddiq adalah kerja diversion atau alihan untuk menyelamatkan tengkok idolanya yang sedang tersepit.

    Tambah lagi Syed Saddiq ada membuat beberapa kesalahan kepada boss sendiri, maka ini sebagai timbalnya.

    Kini janganlah ikut sangat cara “herd mentality” di mana terungkit satu isu semuanya bual berkenaan isu itu.

    Bila Syed Saddiq buat PC semua tertumpu pada isi PC tersebut.

    Kami tidak akan termakan umpanan Syed Saddiq ini, kerana tumpuan kami adalah pada Mr Tak Tahu yang sedang gelabah.

    Jangan kena kencing dengan budak mentah bernilai RM5 ini yang cuba “Up kan” dirinya dengan nilai RM 5 juta.

    Jika ada sesiapa cuba merasuah jadikanlah ia modal untuk kebenaran, laporkan kepada SPRM.

    Bukan buat PC nangis-nangis macam budak hingusan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak tak hsbislagi cerita temberang RPK raja putaq kebangsaan...

      Hahaha...nilai kit siang paling mshal didunia.....tun madey irang keberapa terksye di nalsysia?....huhuhuhu

      Delete
    2. Boleh try tulis dlam bahasa cina tak.....kena praktis lebih nak pergi Kongres Parti Komunis China.....

      Delete
    3. Kena nyanyi lagu cina kominis jugak..

      Delete
    4. KOK...KOK...KOK...AYAM TERESA KOK...DAH TERPALIT KAN TAHI NYER KAT SADEK SEGAREGAR....BAU TAHI NYER DIKATAKAN HARUM DEK MACAI-MACAI FUKATAN HAPRAK....

      HE...HE...HE...SAH LER SEKARANG NI MAMAK MADEY BERAK MERATA-RATA....CAI...JANGAN TERPIJAK DAN TERPALIT UDAH LER....

      Delete
  44. KISAH SEDIH SYED SADDIQ
    Apabila Ketua ARMADA PPBM Syed Saddiq mengumumkan bahawa beliau akan mengadakan sidang akhbar untuk mengumumkan keputusannya sama ada akan melanjutkan pengajiannya pada peringkat Sarjana dalam Pengajian Dasar Awam di Oxford University, beliau membuat pengumuman itu dengan begitu dramatik sekali seolah-olah beliau akan mengumumkan pembubaran Parlimen.

    Beliau akhirnya mengumumkan bahawa beliau tidak akan pergi ke Oxford kerana beliau lebih suka bertanding untuk pilihan raya umum.

    Walaupun ia adalah satu melodrama yang tidak diperlukan darinya, ia akan menjadi sesuatu yang sempurna jika beliau berhenti setakat itu. Tetapi memandangkan beliau seorang diva yang pelik, beliau juga turut menceritakan semuanya hanya untuk mewajarkan tindakannya untuk mengambil keputusan untuk tidak pergi ke Oxford itu.

    Beliau menambah bahawa beliau ditawarkan RM5 juta untuk meninggalkan PPBM dan menyambung pelajaran di peringkat Sarjana dalam Pengajian Dasar Awam di Blavatnik School of Government, Oxford University. Ia adalah sogokan oleh seseorang yang dikaitkan dengan BN!

    Tidak hairanlah beliau tidak gembira dan menangis. Keseluruhan perkara mengenai universiti Oxford itu adalah sogokkan untuk beliau meninggalkan PPBM. Tetapi apabila beliau mengumumkan hasratnya untuk melanjutkan pengajian, adakah beliau dan ibu bapanya tidak merasa gembira? Gambar berikut menunjukkan betapa gembiranya beliau disogok!
    Ada sesuatu yang tidak kena dalam cerita ini, termasuklah surat tawaran itu sendiri
    Surat yang dimaksudkan itu telah dihantar oleh Blavatnik School of Government pada 17 Mei 2017. Syed Saddiq menerima surat itu pada 15 Jun 2017 tetapi diminta untuk memberi jawapan pada 11 Mei 2017, ENAM HARI SEBELUM SURAT ITU DIHANTAR!

    Adakah Blavatnik School of Government Oxford University, salah sebuah universiti yang terbaik selama berabad-abad, menggunakan kalendar Anwari di mana Januari mempunyai 50 hari?

    Syed Sadstory

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesilapan typing perkara biasa....penerima boleh menghubungi semula oxford untuk pengesahan tarikh..

      Delete
    2. Typical Trait of a Coward:

      Najib's UMNO leaders including kojolla are all cowards like Najib himself. All of them have no balls to face Tun Mahathir.

      Najib takut berdepan dgn Tun Mahathir, lari lintang pukang di N2H & Dewan Parlimen.
      Najib takut & tunduk pd Rosmah.
      Najib takut & tunduk pd Obama & Trump.
      Najib takut & tunduk pd Putin.
      Najib takut dgn mahkamah.
      Najib takut dgn RCI.
      Najib takut dgn pertandingan jawatan Presiden UMNO.
      Najib takut dgn pilihanraya 14.

      Sekadar nak ingat mengingatkan tabiat pengecut yg tak ada jati diri kecuali meniru kopipes bahan sampah dijadikan modal murahan....

      Sayugia apalah yg boleh disandar & dipercayai pd orang kuat mencarut, pantun sampah, tidak bersopan & beradab pd orang tua2, cerita lucah dirinya gemar seks sonsang main bontot stor kunyit, kaki tiru kopipes bahan sampah...dan pengampu raja klepet/kleptokrasi Cash is King......??

      So...let's whack & blast this copy paster son of a bitch kojolla real good, till he becomes a deadwood....!!

      Delete
    3. HE...HE...HE...
      ARTIKAL ANON 2121....TELAH MEMBUATKAN SI WAK SUMAN TEMPE MEROYAN SAKAN....

      WAK...NAK TANYA NIH.....AHLI PARTI CAP MUNGE DAH BERAPA RIBU DAH....MALAM NI TAK PI PASAR MALAM KE LAGI...CARI AHLI KAT LORONG-LORONG GELAP...KIH...KIH...KIH...

      Delete
  45. TERSUNGKURNYA DR MAHATHIR DI KAKI DAP…
    Kunjungan buat pertama kalinya Tun Dr Mahathir Mohamad ke Ibu Pejabat DAP Kebangsaan di Kuala Lumpur bagi mempengerusikan mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Harapan malam tadi adalah cukup signifikan sekali.

    Kunjungan Tun Dr Mahathir ke Ibu Pejabat DAP Kebangsaan ini menjadi lambang kepada tersungkur dengan secara rasminya beliau kepada perjuangan Malaysian Malaysia DAP yang sebelum ini beliau sendiri mati-matian menentang.

    Bagi generasi baru Malaysia, konsep Malaysian Malaysia DAP adalah berakar umbi dari deklarasi bersama parti-parti pembangkang yang bergabung di dalam the Malaysian Solidarity Convention (MSC) di Singapura pada 9 Mei 1965.

    Tercatat kemas dalam Deklarasi MSC ini kenyataan yang berbunyi bahawa “a Malaysian Malaysia means that the nation and the state is not identified with the supremacy, well-being and the interests of any one particular community or race.”

    Tercatat kemas juga dalam Deklarasi Setapak pada 29 Julai 1967 komitmen DAP kepada “the ideal of a free, democratic and socialist Malaysia, based on the principles of racial equality, and social and economic justice…”

    Begitupun, jangan diingat konsep Malaysian Malaysia DAP ini hanya diperjuangkan oleh pemimpin veteran DAP sahaja kerana pemimpin muda yang sedang berkuasa di dalam DAP sekarang juga berpegang teguh dengan konsep ini.

    Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, sendiri bercakap mengenai Perlembagaan Persekutuan “discriminat(ing) Malaysians into bumis and non-bumis, which effectively divided Malaysians into first and second-class citizens”.

    Setiausaha Organisasi Kebangsaan DAP, Anthony Loke Siew Fook, juga turut bercakap mengenai keperluan untuk “review the “Bumiputra” and “non-Bumiputra” policy and abolish the distinction between races in Malaysia”.

    Bahawa konsep Malaysian Malaysia DAP ini kekal terpateri dalam DAP sehingga kini terbukti bila laman web rasmi DAP sendiri menegaskan bahawa “the DAP is committed to the struggle for a free, democratic socialist Malaysian Malaysia.”

    Malah ramai yang tidak tahu konsep Malaysian Malaysia DAP ini sentiasa diindoktrinasikan ke dalam jiwa ahli DAP melalui lirik lagu rasmi DAP yang antara lainnya berbunyi “Bersama kita menuju satu matlamat: Malaysia untuk rakyat Malaysia”.

    Sehubungan dengan ini, baru tahun lalu (2016), sebuah buku bertajuk “Tun M: Inilah Perjuangan” diterbitkan oleh PTS di mana buku ini memuatkan penentangan keras Tun Dr Mahathir terhadap perjuangan Malaysian Malaysia melalui temu bual eksklusif beliau dengan Sabaruddin Hussein.

    Antara lainnya, Tun Dr Mahathir menyebut dalam buku ini:

    “Orang bukan Melayu asyik menuntut hak persamaan, meminta supaya dimansuhkan hak istimewa orang Melayu. Sedangkan mereka tinggal di negara ini, mendapat kewarganegaraan, juga merupakan satu keistimewaan. Mereka boleh mengamalkan cara hidup mereka sendiri, bahasa sendiri, itu pun satu keistimewaan.”

    “Mereka tidak boleh punyai sistem pendidikan sendiri, kita hapuskan sekolah jenis kebangsaan, mereka tidak boleh mengamalkan budaya mereka, malah nama pun perlu ditukar kepada nama Malaysia, sepertimana yang dilakukan di Indonesia dan Thailand, pada masa itu barulah kita boleh mansuhkan hak istimewa orang Melayu.”

    Bila Tun Dr Mahathir sudah berkunjung ke Ibu Pejabat DAP Kebangsaan, parti yang memperjuangkan hak persamaan kaum di bawah konsep Malaysian Malaysia, maka tidaklah boleh ditakwil lagi tersungkurnya beliau di kaki DAP ini.

    Dr Kamarul Zaman Yusoff

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ostad odi Q7? pas pis pus

      Delete
    2. Tun pegi medyuarat PH dipejabat DAP pon salah?....

      Umni akan pegi mesyuarat parti cina kominis tak ape
      plak...

      Delete
    3. Typical Trait of a Coward:

      Najib's UMNO leaders including kojolla are all cowards like Najib himself. All of them have no balls to face Tun Mahathir.

      Najib takut berdepan dgn Tun Mahathir, lari lintang pukang di N2H & Dewan Parlimen.
      Najib takut & tunduk pd Rosmah.
      Najib takut & tunduk pd Obama & Trump.
      Najib takut & tunduk pd Putin.
      Najib takut dgn mahkamah.
      Najib takut dgn RCI.
      Najib takut dgn pertandingan jawatan Presiden UMNO.
      Najib takut dgn pilihanraya 14.

      Sekadar nak ingat mengingatkan tabiat pengecut yg tak ada jati diri kecuali meniru kopipes bahan sampah dijadikan modal murahan....

      Sayugia apalah yg boleh disandar & dipercayai pd orang kuat mencarut, pantun sampah, tidak bersopan & beradab pd orang tua2, cerita lucah dirinya gemar seks sonsang main bontot stor kunyit, kaki tiru kopipes bahan sampah...dan pengampu raja klepet/kleptokrasi Cash is King......??

      So...let's whack & blast this copy paster son of a bitch kojolla real good, till he becomes a deadwood....!!

      Delete
    4. Tersungkur kojola di kaki bangla

      Delete
    5. HE...HE...HE...
      ARTIKAL ANON 2121....TELAH MEMBUATKAN SI WAK SUMAN TEMPE MEROYAN SAKAN....

      WAK...NAK TANYA NIH.....AHLI PARTI CAP MUNGE DAH BERAPA RIBU DAH....MALAM NI TAK PI PASAR MALAM KE LAGI...CARI AHLI KAT LORONG-LORONG GELAP...KIH...KIH...KIH...

      @ PEMINTAAK SEDEKAH...TAK NAK SEHINGGIT LAGI KER....OOOHHH MENTANG2 KO DAH KAYA...KO TAK INGAT LAGI KAT AKU YEK....

      Delete
  46. BERBALOIKAH PENGORBANAN SYED SADDIQ UNTUK POLITIK BODOH PPBM?
    Berdrama lagi dalam PPBM. Lepas Ainina panggil mereka yang masih tinggal dalam PPBM sebagai lanun, keldai, anjing, lembu kali ini Ketua Armadanya pula, Syed Saddiq buat drama air mata.

    Nampak macam skrip sinetron airmata dan tuduhan mengarut Syed Saddiq itu sudah dikarang awal lagi. Penipuan yang sistematik untuk tarik simpati semata mata.

    Kata Syed Saddiq, dia rela melepaskan tawaran dari Universiti Oxford demi perjuangannya bersama ‘Mr Tak Tahu’ dalam PPBM.

    Soalnya, berbaloikah pengorbanan Syed Saddiq untuk politik bodoh dan penuh kebencian dalam parti itu?

    Tatkala berpusu-pusu para pengasas parti PPBM keluar kerana tidak mahu menjadi anjing, keldai dan lembu seperti yang dikata Anina Saadudin. Syed Saddiq pula masih hendak duduk dalam PPBM.

    Syed Saddiq sudah kantoi menipu. Lihat dengan jelas surat tawaran yang Syed Saddiq dapat dari Oxford itu. Surat dari Oxford itu sudah lama.

    Sudah 6 bulan lepas lagi Syed Saddiq terima surat itu. 15 Jun 2017 tarikh surat dari Oxford itu. Habis itu kenapa pada 2 Oktober baru hendak buat sidang media?

    Buat sidang media pula tuduh UMNO yang kononnya salah dan punca dia tidak boleh belajar ke Oxford. Syed Saddiq tidak payahlah reka cerita pasal RM5 juta dan sebagainya.

    Diri sendiri yang salah, kenapa hendak menipu dan kata orang lain yang salah. Inilah penipuan terbesar Syed Saddiq dalam sidang medianya semalam.

    Bukan Oxford yang dicari, sebenarnya Syed Saddiq kejar bertanding di kerusi parlimen atau DUN pada PRU14 nanti.

    Syed Saddiq pilih duduk dalam kapal yang hendak karam berbanding saranan Rasulullah SAW mengenai mencari ilmu.

    “Mencari ilmu itu adalah wajib bagi muslim lelaki dan perempuan” (Hadis Riwayat Ibnu Abdil Barr).

    Ini bukan kali pertama Syed Saddiq buat cerita lawak dan tipu ini.

    Kira-kira hampir setahun lepas iaitu pada 4 Oktober 2016, Syed Saddiq berkata dia akan umumkan jumlah keahlian parti PPBM pada 11 Oktober.

    Sampai sekarang, sudah Oktober 2017, mana dia pengumuman Syed Saddiq mengenai ahli PPBM?

    Belajar ke Oxford pun gagal, urus parti sendiri pun gagal juga.

    Ada tiga orang exco dalam Armada PPBM tidak bersetuju dan mendesak Syed Saddiq supaya meletakkan jawatan. Sampai ke hari ini, Syed Saddiq tidak berani buat apa apa pun dengan mereka.

    Tiga exco Armada tersebut adalah Muhammad Hafiz Azhar, Mohamad Taufik Abbas serta Abd. Wahazir Abd. Wahab. Banyak isu yang dibangkitkan mereka bertiga ini terhadap PPBM. Satu pun Syed Saddiq tidak berani jawab.

    Bukan sahaja dalam Armada, Syed Saddiq juga punca ramai pengasas PPBM keluar parti. Mahathir anggap yang keluar parti itu sampah sahaja tetapi Syed Saddiq dianggap sebagai anak emas oleh Daim dan Mahathir.

    Apalah sangat nilai RM400,000 biasiswa Oxford dan jadi pensyarah sambilan di UIA? Kalau sudah anak emas, minta sahajalah kroni kroni Mahathir dan Daim biayai Syed Saddiq.

    Bercinta pun dengan anak Menteri Besar Selangor. Jadi buat apa hendak berlakon menangis depan sidang media ? Minta sahajalah biasiswa dengan Daim, Mahathir dan Azmin.

    Hamidah Osman katanya hendak saman Syed Saddiq kerana tuduhnya keluar parti kerana dedak. Eloklah disaman, Syed Saddiq penipu ini.

    Syed Saddiq kena jawab dulu pendedahan exco Armadanya sendiri tentang wang RM5 juta yang dibayar oleh Daim dan Mahathir kepada media asing dan Yayasan Clinton untuk memburukkan Malaysia.

    Jawab tuduhan ini dulu sebelum hendak reka skrip RM5 juta yang lain. Cara Syed Saddiq cakap dalam sidang media semalam pun kita sudah tahu dia bercakap benar atau pun tidak.

    Usahlah hendak menipu rakyat Malaysia dengan cerita fiksyen dan rekaan. Buka mulut sahaja, orang sudah tahu Syed Saddiq hendak berbohong semalam.

    #SyedPenipu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana si badak? nyopping ke

      Delete
    2. Itu hal peribadi saddiq...orang lsin tak petlu nyibok berbaloi ato tidak..

      Delete
    3. Ya, tak perlu nyibuk hal sadiq. Menipu dah jd kerja warisan dia. Biarkan. Dia kan budak lagi.

      Delete
    4. Saman ler kalo dia tipu...menyalak mcm anjing bodooh...huhuhuhu..

      Delete
    5. Typical Trait of a Coward:

      Najib's UMNO leaders including kojolla are all cowards like Najib himself. All of them have no balls to face Tun Mahathir.

      Najib takut berdepan dgn Tun Mahathir, lari lintang pukang di N2H & Dewan Parlimen.
      Najib takut & tunduk pd Rosmah.
      Najib takut & tunduk pd Obama & Trump.
      Najib takut & tunduk pd Putin.
      Najib takut dgn mahkamah.
      Najib takut dgn RCI.
      Najib takut dgn pertandingan jawatan Presiden UMNO.
      Najib takut dgn pilihanraya 14.

      Sekadar nak ingat mengingatkan tabiat pengecut yg tak ada jati diri kecuali meniru kopipes bahan sampah dijadikan modal murahan....

      Sayugia apalah yg boleh disandar & dipercayai pd orang kuat mencarut, pantun sampah, tidak bersopan & beradab pd orang tua2, cerita lucah dirinya gemar seks sonsang main bontot stor kunyit, kaki tiru kopipes bahan sampah...dan pengampu raja klepet/kleptokrasi Cash is King......??

      So...let's whack & blast this copy paster son of a bitch kojolla real good, till he becomes a deadwood....!!

      Delete
    6. Teringgal satu lagi...Najib takut bini...huhuju.

      Delete
  47. TOKSAH KATA RM 5 JUTALAH, 50 SEN PUN BELUM TENTU BERNILAI
    CERITA orang pembangkang ditawarkan duit kalau keluar parti, bukan cerita baru, cerita lama dah. Zaman Mahathir lagi dah berlaku, selalunya melibatkan wakil rakyat dan orang berjawatan besar Tapi baru pertama kali rasanya ada orang bercerita ditawarkan sehingga RM 5 juta untuk menyeberang dan dia bukanlah wakil rakyat, hanya bertaraf Ketua Pemuda saja. Partinya pula bukanlah sebesar mana, kot ada berpuluh-puluh ahli parlimen ke ADUN ke, lainlah cerita.

    Tiada siapa yang akalnya panjang akan percaya cerita seperti ini. Kebetulan, negara kita memang sedang penuh dengan cerita orang ditawarkan wang untuk buat benda yang bukan-bukan, antaranya tawar RM 1 juta untuk buang janggut, dan sekarang RM 5 juta pulak untuk keluar parti pulak.

    Persoalannya sekarang, siapa gila nak keluar duit begitu banyak untuk hasil yang tak seberapa atau dalam kes Syed Saddiq ni – entah apa-apa? Dengar cerita ditawar berjuta-juta ni memang sedap tapi apa hasilnya, pernah siapa bertanya ke? Bercakap tentang parti Bersatu ni, sebelum ni seorang Naib Presiden, Setiausaha Kerja dan Ketua Wanitanya dah keluar parti tanpa ada bukti dibayar apa-apa melainkan kerana tak puas hati dengan parti tu sendiri, kenapa Ketua Pemuda nak kena bayar pulak?

    Mengukuhkan lagi tanggapan tawaran sebesar ini hanyalah satu cerita dongeng, bila dicabar menunjukkan bukti, Syed Saddiq berpusing-pusing untuk tidak mendedahkannya. Malah orang yang dikatakan menawarkan wang itu kepadanya pun, dia tidak pernah jumpa!!

    Apa punya lekeh macam ini? Kita faham bila berdepan orang Mahathir, bab buat cerita nombor satu, bab tunjuk bukti takdelah. Dalam kes 1MDB sebagai contoh, terpaksa hantar orang sendiri ke 7 negara asing untuk buat laporan mengenai 1MDB. Tanpa laporan yang dibuat sendiri ni, tak siapa pun peduli pasal 1MDB.

    Rakyat harus mengambil iktibar bahawa pembangkang tidak akan serik menipu untuk mengukuhkan sokongan terhadap mereka. Kalau kita nak percaya cerita air liur macam ini, maka ada banyak lagi cerita air liur yang kita kena percaya juga, sepertinya dakwaan Raja Petra Kamarudin bahawa Mahathir membayar RM 1 billion kepada Kit Siang untuk jadi Pengerusi Pakatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tahu bernilai ato tidak saman lah kalo fitnah...jadi bodoh melalak memanjang...huhuhuhu..

      Delete
    2. Cerita panjang utk membina persepsi untuk menampakkan bahawa tuduhan yg dibuat oleh syed are all orchestrated by Tun untuk cover up real issue yg Tun bagi 1 billion Ke LKS utk jadi pengerusi pakatan. There you go, i have summerised it!

      Is this the best JASA can come out with? It's my word against his sort of thing. Why don't take this thing a step further and let the court decides. I suppose syed accusations tantamount to slander and najib ought to clear his name by bringing tbis up to court! Or the least they can do is to verify the offer letter. Simple as it is!

      Delete
    3. Apa pulak Najib perlu sibuk? Yg offer tu Najib ke?
      Teruk kau meroyan. Kau gian ke? Guang Eng suruh report SPRM? Ikut ajelah tokong tu, berani kau ingkar perintah tokong...

      Delete
    4. Najib sibuk dengan parti komunis...

      Delete
    5. Yg offer habibur rahman punahsihat kanan najib...ape kepentingan habibur rahman nak offer saddiq?..
      Habibur hanye proksi najib ngok..

      Delete
    6. Najib tgh sibuk dngan parti komunis..suruh le proksi nye ngok bongok.....

      Delete
  48. Kalau budak berhingus tu ditawar 5 juta, level pengerusi PAN tidak kurang drp 5 billion. Kalau dia orang terima tawaran tu, bangkrap terus Malaysia. Lagi mudah kerja PH.

    Muahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sape ade brani saman saddiq?...orang bodoh her buat konen..

      Delete
    2. Org bodoh mcm kau je yg percaya pd budak tu.

      Delete
    3. Orang bodoh je mudah kene tipu antara freehold dengan leasehold......hihihihhihi

      Delete
    4. Aku percaya kerana pihak yg tuduh futnah takut nak saman...saman ler...ape tunggu lagi kalo dah terang tipu dan fitnah....huhuhhuhu

      Delete
  49. Tomorrow syed will do the necessary. We leave it to najib and gang to deny it...

    Tahap kecarcamarbaan umno akan bertambah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib pengsan bila tengok rakaman PC tu sebab gelak sakan dgn Rosmah hingga berguling-guling.

      Delete
    2. Ya....saya pun nampak...Semah gelak berguling-guling serupa badak

      Delete
  50. Sejak Syed sigaraga kantoi menipu, komen pun dah kena lalui pemeriksaan imigresen.

    Telur memang ada dan besar, tapi kote makin kecik.

    Muahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila plak sadiq kantoi menipu...ko yg menipu dan temberang...sape brani saman sadiq?...hehehe kaki auta bagi komen...huhuhuuu

      Delete
    2. Tak payah saman, bior je deme menipu sbb tu dah mata pencarian deme. Tak baik tabur pasir dlm periuk org. Teruskan menipu.

      Delete
    3. Plak tskut nak saman...sembang kencang...tulur tarak kaa?...nak tahu tipu ke fitnsh ke saman keer?...gerenti tak brani saman...huhuhuhu.....kalo saman tambah penyakit...

      Delete
  51. Offer letter dari Oxford kunun...
    Dia ingat rakyat Malaysia tak kenal antara anak biawak dgn Dhab!...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeles la tu....

      Delete
    2. Ko boleh sahkan itu surat palsu?...mengada2 plak....lagak pandai konon...

      Delete
    3. Hahaha

      Kau ni, anak biawak pun kau sangka Dhab. Bewak...bewak...

      Delete
    4. Itu het tahap kepandaian dia...hehehe

      Delete
    5. Macai najib ponteng kelas malam tuisyen English. Nanti speaking macam anak haramjadah.

      Delete
  52. Mlm ni dua tiga ekor anjing belaan DAP menyalak tapi kurang bermaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anjing suruhan DAP bro.

      Delete
    2. Anjing pengawal jho lo kepanasan bila kena cabar supaya saman saddiq...menyalak anjing bodoh bukan msain kuat....tp penakut...

      Delete
    3. Tak nampak pun anjing kat sini, anak babi adalah nampak merayau cari makan tepi rumah org. Jho lo ni bela babi x reti nak jaga!

      Delete
    4. Anjing suruhan komunis kerja keras malam ni...lagu parti komunis dah hafal ke der...

      Delete
  53. Untung la,PPBM dapat budak macam Syed nih...
    Tunggulah gempuran mereka masa PRU nanti!

    Tempur...tempur...
    Tabik Syed,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib dah kerakutan...hehehe...

      Delete
  54. MANA PANTUN KEJOLA NIHHH!!
    BORING GAK DIA TAK MUNCUL

    KEJORA!!!!KEJORA!!!!
    MEHHH LAAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mlm ni kajolla hantar anjing baru bertempor di sini...tapi hantar anjing bodoooh penakut...huhuhuhu

      Delete
    2. Kejora satu hari dok makan asap ari ni, semput la tu!

      Delete
    3. kejola tgh praktis tarian cina...nak buat persembahan kat kongres parti komunis nanti...

      Delete
    4. Telan asap beracun...tak lame lagi kojol laaa...huhuhuhuuu..

      Delete
  55. Orang lemas bagi ape pon dia akan capai asalkan selamat...bagi rimau mampus umno...hehehehehehe

    ReplyDelete
  56. Memang betul UmNo dah caca marba sangat-sangat. Apa saja yang mereka boleh jadikan dahan berpaut, mereka akan berpaut walaupun hanya untuk bernafaa senafas dua.

    Itu tandanya UmNo sedang menuju klimaks. Selepas klimaks tamatlah riwayatnya.

    UmNo dan PAS sama-sama sedang mengundang kebinasaan kepada negara ini.

    Mudah2an negara ini selamat dan yang binasa hanya mereka yang bersubahat dengan pendustaan, kemungkiran dan pengkhianatan UmNo dan PAS sahaja.

    In shaa Allah.

    ReplyDelete
  57. Kesimpulannya, ada 6 kategori anjing di sini,

    Anjing suruhan DAP
    Anjing belaan DAP
    Anjing pemburu DAP
    Anjing pengesan DAP
    Anjing pengawal DAP
    Anjing kurap DAP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KEJORA ANJING SURUHAN KOMUNIS....KESIAN SAMA LU PUNYA LATUK FIGHT SAMA ITU KOMUNIS DULU...

      Delete
    2. Paling tak guna Anjing kurap bodooh belaan cina prompak jho lo pujaan hati macai2 umno bodooos...

      Delete
  58. Ape jasa najib kpd rakyat sejak menang pru 13?

    Gst
    Minyak naik
    Tol naik
    Taarif letrik naik..
    Gas lpg naik
    Ringgit jatuh
    Barang Naik
    Tambang naik
    Kedai KRIM lingkop
    RCI forex membazir wang negara
    Hutang negara makin menebal
    Aset strategik negara hilang
    DOJ mendedahkan perompak 1mdb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ade tak anjing kurap jho lo boleh nafikan senarai jssa najib?....huhuhuhu...

      Delete
  59. Mengikut 1 kajian ilmiah yg dijalankan oleh sorang Prof Madya sebuah U tempatan baru2 ni, generasi muda Msia semakin buta dan keliru tentang sejarah negara. Jika ditanya, rata2nya tak tau peranan amat besar yg dimainkan oleh UMNO dalam memperjuangkan kemerdekaan. Jika dibiarkan, tak mustahil mereka akan terus terbuai dengan hasutan dan fitnah2 pembangkang yg sentiasa mencari jalan utk menidakkan peranan besar UMNO tersebut. Melentur buluh biarlah dari rebung..jadi tindakan GB SK tersebut mengundang Ku Nan utk memberi pencerahan kpd generasi Z ni adalah sesuatu yg amat tepat..rasanya takde langsung agenda politik di sebalik program tersebut..malahrata2 guru sk tersebut yg ditemui, menyokong program seumpama ni agar diperluaskan lagi ke seluruh negara agar pelajar2 akan sedar akan peranan besar parti keramat tersebut hingga menjadikan Msia negara yg begitu gah dalam segala bidang di persada dunia.Dengan program2 spt ini, akan menjadi benteng kebal kpd mereka utk tidak mudah diperdaya dan dikelentong oleh pembangkang, yg sememangnya tidak gemar negara ini maju, makmur dan bersatu padu....dan sudah pasti, melalui program UMNO masuk sekolah akan mewujudkan generasi muda yg patriotik, wala dan taat setia kpd pemimpin dan negara tercinta !

    ReplyDelete
    Replies
    1. GENG NAJIB ANJING SURUHAN KOMUNIS....KESIAN SAMA LU PUNYA LATUK FIGHT SAMA ITU KOMUNIS DULU...

      Delete
    2. Ade tak anak muda tahu peranan yg dimainkan pertubuhan seblm umno?...ade kah anak2 muda kenal pak sako?...
      Umno dulu memang main peranan besar tapi umno sekarang perompak besar...

      Delete
  60. UMNO dah jadi komunis ke? Tiap kali, Kongres Komunis Cina tu hanya jemput VIP dari negara komunis lain berucap ... Rusia, Cuba ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejarah umno najib...sahabat setia cina kominis...

      Delete
  61. UMNO merupakan parti yang berdiri tegak di persada politik negara selama lebih70 tahun. Namun situasi hari ini, telah menampakkan cabarannya kian meruncing, goyah dan pengekalannya sukar untuk dipertahankan semasa PRU Ke-14 kelak. Kelemahan UMNO akhirnya di sedari secara simbolik iaitu lambang kerisnya sekadar pada kebolehan menikam.

    Kunjungan wakil UMNO ke China ibarat meminjam tukul dan sabit yang boleh digunakan untuk melibas dan mengetuk bila dibukannya perang pilihanraya nanti.
    Secara logiknya UMNO berada di posisi yang mereka rasakan lengkap dan kuat.

    Simboliknya ketiga-tiga senjata ini pada sesuatu masa dirasakan mereka (UMNO )sebagai kekuatan,
    tetapi pada rakyat hari ini, simbolnya bersifat
    agresif dan ganas,sebagaimana ganasnya ombak
    kehidupan hari ini, yang ditekan masalah ekonomi
    terutamanya kos kehidupan harian.

    Berbeza dengan komponen pakatan harapan, yang
    bersifat lembut simbolnya,misalnya parti PPBM,
    dengan Bunga Raya ,sementara PKR bersimbolkan mata.

    Alangkah mudahnya mentafsir perlambangan.
    Bijaklah membuat keputusan demi masa depan.

    Dari : Uknown Bukannya Sahabat (version 2)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...