Thursday, 26 October 2017

SERONOKNYA JADI JHO LOW....


Tidak cukup dengan Timbalan Perdana Menteri, Ahmad Zahid Hamidi yang sudah membersihkan Jho Low dengan mengatakan siasatan terhadap ahli perniagaan playboy yang dipercayai dalang dalam  skandal 1MDB itu sudah ditutup dan tidak lagi bantuan Interpol diperlukan untuk menangkapnya, kali ini seorang lagi pemimpin UMNO, Nazri Aziz tampil berbuat demikian.

Kata Menteri Kebudayaan dan Pelancongan itu, tiada tindakan boleh diambil terhadap Jho Low kerana kesalahannya tidak dilakukan di Malaysia.

Katanya, kerajaan hanya boleh mengambil tindakan terhadap seseorang jika kesalahannya dilakukan di negara ini.

Beritahu kami apa kesalahan yang dia dah buat. Jika dia melakuan kesalahan di negara ini dan di bawah undang-undang kita, kami akan mengambil tindakan, kata Nazri lagi.
Wah...seronoknya jadi Jho Low...walaupun berseronok di luar negara dengan wang yang dipercayai dicuri daripada 1MDB, namun tidak putus-putus pejuang Melayu mempertahankannya.

Nampaknya, tiada apa yang rakyat boleh harapkan kepada pemimpin-pemimpin yang ada sekarang dalam menegakkan kebenaran berkaitan 1MDB.

Segala-galanya, asal saja berkaitan 1MDB, berebut-rebutlah mereka mempertahankannya. Dari sejak mula isu 1MDB ini muncul sehinggalah sekarang, bagi pemimpin UMNO, tetap tiada apa-apa dan siapa yang bersalah.

Itu belum lagi ditanya kepada Annuar Musa, Salleh Said Keruak, Rahman Dahlan, Puad Zarkashi, Aziz Kaprawi, Tajuddin Rahman dan yang lain-lain mengenai Jho Low. 

Jika berpeluang bercakap dengan media, jawapan mereka pasti lebih membuatkan Najib Razak berbangga dengan tahap kemampuan mereka dalam membodek dan mengampu. 

Makna kata, dengan jawapan mereka itu, Najib tidak perlu bersuara apa-apa lagi dalam mempertahan dan melindungi Jho Low.

Kenapa cepat sangat Nazri mengatakan Jho Low tidak melakukan kesalahan di negara kita?

Apakah beliau benar-benar pasti mengenainya?

Bukankah 1MDB itu syarikat Malaysia dan wang yang hilang dan dipercayai disonglapnya juga adalah wang milik negara ini?

Tidak mungkinkah sebahagian daripada arahan-arahan Jho Low kepada pihak-pihak tertentu yang ada kaitan dengan 1MDB itu dilakukan di dalam Malaysia?

Kenapa cepat sangat diumumkan kes terhadap Jho Low sudah ditutup, bantuan Interpol ditamatkan dan seolah-olah disahkan tiada kesalahan dilakukan di negara ini sedangkan beberapa negara lain masih lagi menyiasatnya?

Jika betul mahu mencari kebenaran, kenapa tidak diusahakan agar Jho Low dibawa balik terlebih dahulu untuk diambil keterangan dan disiasat secara menyeluruh untuk mengetahui ada kesalahan atau tidak telah dilakukannya?

Kenapa tiada pemimpin UMNO yang berani mencadangkan demikian?  (ShahbudinHusin 26/10/2017)

137 comments:

  1. First..pas pis pus

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. Mana pantun budak kojol

      Nak.alih perhatian dgn pantun basi


      Jawab... macamana anak cinapek bulat pendek boleh tak dpat di kesan


      Dulu njip but sial dgn pembunuh atatuya... rojak babiginda lepas..pegi london


      Hari ni njip buat sial lagi


      Jho cinapek bulat low pendek kaki 4 pulak buat hal. Lari ke london jugak..

      Cilaka GENG NAJIP .....

      Delete
    3. Tiada apa lagi yang boleh diharap untuk selamatkan negara selagi umno dan pas berkuasa.
      Fikir fikirkan lah.....

      Delete



    4. Seronoknya jadi Mokhzani, mempunyai seorang bapa yg berdaddykasi, boleh pakai kereta bugati veyrone beherga £1.6 jota.







      Delete
    5. anon 06.13
      kau kasi la mak kau kahwin dgn najib.kau boleh jadi anak tiri najib nanti boleh ar minta dgn bapak tiri juta2 woi...

      Delete




    6. Seronoknya jadi boboy yg mempunyai bapa yg berazam menjadikan anaknya MB Kedah.



      Delete
    7. Umur pemerintahan BN bawah Najib makin pendek.

      Menteri yang ada cuma dapat sediakan bantuan pernafasan sahaja.

      Sekarang tunggu langkah berikut untuk checkmate sebelum Najib dan penyamun lain cuba lari.

      Where you gonna hide...
      We will find you...

      Delete
    8. Assalamualaikum wr.wb mohon maaf kepada teman teman jika postingan saya mengganggu anda namun apa yang saya tulis ini adalah kisah nyata dari saya dan kini saya sangat berterimah kasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala atas bantuan pesugihan putihnya tampa tumbal yang sebesar 15m kini kehidupa saya bersama keluarga sudah sangat jauh lebih baik dari sebelumnya,,saya sekaran bisa menjalanka usaha saya lagi seperti dahulu dan mudah mudahan usaha saya ini bisa sukses kembali dan bermanfaat juga bagi orang lain,,ini semua berkat bantuan Mbah Rawa Gumpala dan ucapa beliau tidak bisa diragukan lagi,bagi teman teman yang ingin dibantuh seperti saya dengan pesugihan putih bisa anda hubungi di no 085 316 106 111 jangan anda ragu untuk menghubuni beliau karna saya sud ah membuktikannya sendiri,karna Mbah tidak sama seperti dukun yang lain yang menghabiskan uang saja dan tidak ada bukti sedankan kalau beliau semuanya terbukti nyata dan sangat dipercay,,ini unkapan kisah nyata dari saya pak Rudi di semarang.Untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Mbah di 🐣PESUGIHAN PUTIH TANPA TUMBAL🐣

      Delete
    9. Boleh guna logik ni untuk kes seorang ketua yang ada scandal di luar negara. Tak perlu siasat.

      Delete
  2. Second..mana ostad odi q7

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ostad q7 sibuk.buat bajet pas


      Order lori dn kapal terbang


      Dapat geran 1mdobi bukak bisnes kosmetik bankrap


      Bila nak bayar balik kpd 1mdobi?


      Apa najip kata percuma?


      Hebat q7 bodek najip

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamat kopypes tdo time bukan opis hour..

      Takde O.T


      Pagi esok jam 8.00 masuk opis dah start kopypes oleh baruah njing anjing najip dan geng geng najip al bogis wal darul lanun


      Delete
  4. Fourth, now everybody can become lobai

    ReplyDelete
  5. Fifth, geng najib aka geng semah? Dah amik dedak ke

    ReplyDelete
  6. Sixth, cai ameno sila komen membina, bukan menggemuk mcm badak

    ReplyDelete
  7. Seventh, cai ameno dan porno berpisah tiada..hidup amporno

    ReplyDelete
  8. Yg last.. Pasemno akn melantik si badak jd pm

    ReplyDelete
  9. Lupa, Macai najib aka geng najip esok ko jgn lupa kutip duit, big momma nk bagi exttra..muah muah muah

    ReplyDelete
  10. Geng najip, ini bukan negara badak, orang. X buta n tuli mcm badak faham

    ReplyDelete
  11. Sudah 10 komen da... Sat gi macai ameno mcm mrjamban, geng najib aka semah akn kopipes

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  13. Kojora, mr j n najib adalah warga badak..hidup badak

    ReplyDelete
  14. Husni lari sebab nanah 1mdb keluar tak henti.
    Mcm2 alasan diguna utk kambus taek low. Allah tetap beri petunjuk sudah bersiri.
    Byk kerja gila yg dibuat Umno, disokong BNPas.Seperti wang rampas USA nak serah pada Malaysia pun tak hendak.

    Hippojubbo boleh rancang semahunya. Tapi Pincang ketentukan olehNYA.Itu JANJI pada KITA.
    Ketelusan utk Cerah sgt ditakuti oleh makhlok2 Mungkar. Ulat2 mmg selesa tinggal dalam kegrlapan lubang Taek.
    Masih berbaki Melayu mengaku Islam yg sah munafik pemakan Taek yg mahu membantu Kuasa Mungkar.
    Sedarlah diatas pilihan sendiri ini.

    Husni sudah tahu.
    Rakyat sudah tak mahu.
    Cuma baki sedikit Melayu
    yg akal sudah dibatu.
    Nasib la kamu.

    ReplyDelete
  15. Eighth.. BYE BYE BN! OK BYE!

    ReplyDelete
  16. Yang ni dalam negara, bila nak diambil tindakan playboy???

    ``Bila rakyat bising dan tuntut dana itu di bawa pulang, 1MDB kata bahagian pertama sudah ditebus dan telah habis digunakan buat tebus Option IPIC yang dibayar kepada Aabar BVI. Aabar BVI ini kemudian dinafikan oleh IPIC sebagai miliknya. Pengesahan pembayaran itu juga tidak dapat disahkan oleh Jabatan Audit Negara.``....Hassan PAC

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayat yang dipotong Hasan PAC bukan hanya Isu Kaitan Jho Low Tapi Ia Adalah Master Key Penipuan 1MDB !

      Delete
  17. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah sgt ker nak soal jho taek cinapork low


      Spiee pedal gentleman macho serah diri


      Semua geng najip mcam sundal

      Pengecut nak jumpa PAC...

      Mana nik cibai geng najip SRC yg lari masuk balik ke burit mak dia...jadi janin bakik


      MANA SEMUA GENG PELAHAP NJIP???

      Delete
  18. Di saran cai2pelahapTaek usah la menyemakkan diskusi kekuar topik,maki lucah,alih tiang. Anjing pun ada adab.
    Kalau nak diskusi, hujah beefakta ikut topik.
    Seronoknya kan jadi Jho Low, sebab memang sah warlord2 UMNO vover dia.
    BN diam batu dan Pas akan jampi doa keselamatan playboy cina buncit yg dikasihi.
    Rakyat tak buta

    ReplyDelete
  19. Yg ada MBA dari Pondok University akan percaya dan angguk angguk kah kah kah

    ReplyDelete
  20. Hadi mereng dah kata dah, tadak 4 saksi tutup kes.

    ReplyDelete
  21. Tn Buddin...nak cakap apa, cakaplah..sampai terkeluar isi tekaka ada ke rakyat yg waras mcm kau ni nak kesah. Yang penting, ialah apa yg telah diterangkan dan dijelaskan dgn panjang lebar oleh DSZH dalam parlimen pada si Azmin tu. Jawapan itulah yang rasmi, yang seluruh rakyat dari Perlis hingga ke Sabah nak dengar, bukannya persepsi2 dan telahan2 dari mereka yg tak mau dan tak boleh terima kebenaran yg hakiki. Kalaulah ditakdirkan malaikat turun dari langit utk memberi penjelasan yg sama, pasti berok2 makyeh ni takkan menerima jugak. Kerajaaan takde masa nak melayan mereka ni, banyak lagi isu2 yg berkaitan dgn kemaslahatan rakyat perlu diberikan perhatian dan diselesaikan dengan kadar segera dan tanpa tangguh. Apa lagi yg nak diharap dari MP2 pembangkang ni..dah jadi trend pulak, semakin hampir PRU semakinlah mereka terkinja2 mcm kera kena belacan, dah mati akal hingga isu2 yg tak memberi impak yg positif kpd rakyat habis digali dan dicanang bermati2an oleh mereka. Persoalannya, adakah mereka semua seolah2 dapat merasakan kekalahan teruk dalam PRU 14 sudah terbayang depan mata? Wallahhuaklam...Jangan risau DSNR, sesungguhnya doa orang yg difitnah dan dianiaya spt DS sentiasa dimaqbulkan Nya...Aminnnnn !

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. Totok pemakan taek mmg sanggup ikut tuan penyonglapnya keneraka. Sokakola anjiGN...
      Tapi , ingat ko masoh terpaksa datang blog budin yg cerah, Ko telah buktikan yg blog2 mykecut haramkah media sehala suku tak laku. Hanya kandung berita gelap syok sendiri, tak beruang diskusi.
      Datang lagi yer Jing Totok Jubbo, sedap sgt kah upah Taek yg jd ruji ko tu?

      Delete
    3. Ini bkn negara badak

      Delete
    4. Geng NAJIS,
      Andai hari ini Allahyarham Tun Abdul Razak masih bernyawa...................
      ...............masihkah kau ingat kekesalan yg diluahkan oleh DYMM Sultan Perak itu atas apa yang telah dilakukan oleh anak Tun Razak ini terhadap Malaysia dan rakyat, khasnya kpd orang Melayu kini??????????

      Delete
    5. Woiiii wak kojola kengkang kau tak berniaga ke malam ni?

      Delete
    6. Mulut atas geng sial dahk berkokok

      Merapu.macam mak bapak tk bagi dedak

      Mai sini.nak sapu dgn tisu

      Delete
    7. Hello Geng Najib ,

      Nak katakan kamu ni bodoh piang , kamu tak mengaku .

      Kamu fahamkah apa yang Zahid kata di parlimen itu tentang Low Taik Jho susulan soalan dari Azmin ??

      Kamu tonton kat sini sebelum mengata orang lain bermacam macam :

      https://www.youtube.com/watch?v-vt1jBQb_4g8

      Delete
    8. GN mesti bangga bila toyol belaan najib kata "ahli umno kaki spin"kah kah kah...

      Delete
  22. “Penyuntingan beberapa ayat dalam laporan akhir Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) mengenai 1Malaysia Development Berhad (1MDB) tidak menjejaskan keseluruhan laporan itu.``

    Jika anda masih ingat lagi, itu adalah respon Hasan PAC terhadap dakwaan beliau telah menyunting atau memotong ayat dari deraf lapuran yang sebelumnya telah dipersetujui oleh semua ahli PAC iaitu - "Bank Negara Malaysia dimaklumkan secara sukarela oleh pihak berkuasa negara itu bahawa Good Star Limited adalah sebuah syarikat yang dimiliki oleh individu yang tidak mempunyai kaitan dengan PetroSaudi Group".

    Bukan saya sengaja memainkan isu 'lama' ( walaupun isu itu masih belum selesai ) tapi saya perasan ramai yang masih tidak dapat mengesan akan peri pentingnya ayat yang dibuang oleh Hasan itu. Ramai yang hanya mengaitkan ayat kena buang itu dengan Jho Low saja dan didakwanya Najib sebagai telah berbohong kerana pernah menyatakan yang Jho Low tidak ada kaitan dengan 1MDB.

    Ya, itu saya setuju ..... TAPI sekadar menunjukkan ada kaitan dengan Jho Low saja tidak cukup kuat untuk menyatakan bahawa wujud penipuan atau scam. USD700 juta hilang lesap ! Jho Low sudah songlap ! Adakah itu saja sebabnya ( mungkin ) Hasan potong ayat itu ? Atau ada perkara lain yang lebih besar yang cuba disembunyikan dari perhatian kita ?

    Saya katakan ayat yang dipotong oleh Hasan itu merupakan MASTER KEY kepada kedurjanaan 1MDB !

    ReplyDelete
  23. Berita terkini, Piee Pedal dimasukkan lagi sekali ke Hospital kerana serangan darah tinggi kali ke 2. Beliau diiringi dgn pengawasan ketat oleh petugas SPRM. Kesian betul aku tengok dia ni, dah 2 kali kena serangan tu dlm masa tak sampai seminggu. Nampak sangat Piee ni tak berjiwa kental orangnya..belum apa2 dah collapse 2 kali. Sepatutnya org kalau dah berumur mcm ni, rehat aje kat rumah, main dgn cucu, banyakkan amal ibadah, bukan sibuk menjaja fitnah seluruh Sabah. Madey tu jangan diikut, dia ada saka yg menjaganya...biasalah orang2 keturunan kerala ni biasanya memang ada pembelanya..kalau tak takkan berani merantau beribu2 batu dari tempat asal usulnya !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berita terkini, badak telah menambah bilangan kolam untuk dia berkubang , disebabkan kepanasan melampau

      Delete
    2. Ok ke wife ko pkai dildo tu? Saiz badak ke geng najip

      Delete
    3. Nanti post kau kena OSA kah kah kah kalu lulus upsr buatvla cara budak sekolah; jangan datang sini sbb sini utk orang educated jerrr kah kah kah

      Delete
    4. Shafie mmg kental dan masih ada iman. Tak mcm bapok tua kengkang bunting tu

      Delete
    5. Hello Geng Najib ,

      Tidak kah kamu terasa dan berdosa dengan cara2 kamu menabur dosa . Dahulu pernah saya katakan kepada sahabat kamu Mr. J, saya ni bukan ahli ugama .

      Tetapi salahkah , jika merantau beribu ribu batu untuk mencari ilmu dan menabur jasa ?? Saya ingatkan islam menggalakkan semua umatnya berbuat demikian . Tetapi , tiba kat kamu , di kutuk ! Apa punya bangsat punya pemikiran ???

      Delete
    6. Tn Diny..eeh, betullah apa yg saya cakap, Madey memang ada darah kerala yg mengalir pekat dalam dirinya..sbb tu lah dia punya cakap berpusing2 sampai pening kita mendengarnya. Inikan memang trademark puak2 dari sana, kalau tak buat mcm tu mcm mana nak hidup!

      Delete
    7. Hello Geng Najib ,
      Yang kepala pening pusing2 tu kepala kamu saja . Kepala hotak kami yang ramai di sini tak pusing pening pun .

      Walaupun saya kurang berminat dengan Negara India ini kerana dasar2 anti Islamnya , saya tetap akui India adalah satu kuasa ekonomi baru dunia . Dia lebih maju jika di bandingkan dengan Malaysia . Kerana itulah dia menjadi salah satu anggota kuasa baru ekonomi dunia ia itu BRICS .

      Hanya kamu dan puak2 walaunta saja yang mengatakan darah kerala Mahathir mengalir pekat . Bukannya kami yang cakap .

      Di bandingkan dengan Mat Indera yang kamu katakan keturunan bugis hanya kerana MOYANG sebelah ibu dia adalah bugis . EMAK Mahathir adalah dari keturunan bangsawan yang punya pertalian dengan istana Kedah .

      Delete
    8. GN nak ckp TUN ada saka...nampak sangat fitnah tu tapi GN lupa ada bini seorang pahlawan buat pooja kat rumahnya...power kau bomoh import tu sampai berani senggol lagi dan laki cuma boleh diam membisu je.

      Delete
  24. BERATUS KALI TAN SENG GIAW DAH CAKAP
    PM TAK TERLIBAT 1MDB MAMAK JER BATU API
    MINTAK MAMAK YG BAWA DAN SAMAN SENDIRI
    SAMPAI SEKARANG CHAMPION MEMBATU API



    BERAMBUSSSSSS BARUA DAP@SINGAPORK....

    ReplyDelete
    Replies
    1. DIAM KAMU SANG KELEMBAI!!!
      KUNYAK KEMENYAN HANTU ENGKAU CUKOP2 DULU!!!!

      Delete
    2. Dia tak kunyak tapi dia kemutttt..

      Delete
    3. matpork 2332, tu yg anon kasitau, seng giaw tu baca yg dah kena edit ngok, dah la ta tau, pastu sebuk nak nyampuk, patut sangat pun kena hempuk, memang pork la lu.......

      Delete
    4. MyKmut yang tak mengemut tu ke Zack...
      hah hah hah hah hah hahhhhhhhhhhhhh.....

      Delete
    5. Sanaaaaaa dia di chow kit cari amput. Lima puloh sen saja bahhh..

      Delete
  25. Geng Najis!!!
    Mak Lampir Mona Fendi yang kena hukum gantong dulu tu asal dari kampong engkau kan???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia ni betina gemuk yg laki dh tempiaran lari...


      Memgomen dlm blog macam guna dua mulut...

      Mama satu betul? Uper floor or lower floor

      Delete
    2. Malaysiabaru..dua2 tak betul..Mama kau yang betul ! kikikikikikikik..

      Delete
    3. Gn..big momma badak ke

      Delete
  26. 28 HB OKT NI HIMPONAN 12K PAS NEGRI KEDAH
    FASTAKIM ARI TU ADA LA DALAM 3 RIBU SAHAJA
    HIMPONAN KELEPETOKWAN CIPUT HARAMJADAH
    PETANDA PAKATON NAK MAMPOS PILIHANRAYA

    SAJA ULAANG2 NIHNKAT BAWAH

    TAN SENG GIAW CAKAP BERATOS KALI
    PM TAK TEELIBAT DALAM KES 1 MDB
    MAMAK KUTTY JER CHAMION BATU API
    BILA DICABAR BAWA SENDIRI KES 1MDB INI
    BEDESUP TELO KUTY MASUK PERUT SENDIRI


    KIKIKIKIKI.... BERAMBOSSS BARUA DAP@SINGAPORK



    INI KALI HAAAH....!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak terlibat knp tak boleh sebut 1MDB kat parlimen.

      Knp nak OSA laporan PAC?

      Mat pork mmg buta huruf buta kayu. Dah jadi pork seumur hidup. Berjalan pun tunduk saja muka ke tanah.
      Yg mat pork tahu curi ubi kayu orang kampong..hog..hog..hog..pheeeewittttttttttttt...oink oink oink.

      Siang jadi mat pork malam jadi wak kojola kengkang lima kupang.

      Barua punya manusia....BERAMBOSSS DARI LORONG GELAP CHOW KIT TU. BIKIN SIAL SAJA.

      Delete
    2. Zack..tak abis2 kau memaki hamun si Dragon LKS , mat pork tu..kau takde rasa hormat ke pada BOS kau, mcm ni ke cara balaci2 PH menunjukkan hormatnya pada ketua mereka..kalau kat Jepun, penyokong2 yg mcm kau ni dah diikat kaki tangan dan dihumban ke laut ! kikikikikikikikik....

      Delete
    3. Gn
      .best ke mkn dedak

      Delete
  27. 23.37..Bukan ke Mona Fendy tu mak sedara kau, belah bapak kau. Malu2 pulak kau nak ngaku ke? kikikikikikikikik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mona fendy tu pkai ilmu badak..mcm si badak tu

      Delete
  28. Zack...kau kena banyak beristigfar dan bawak mengucap. Apa yang Anon 23.50 tu memang ternyata betul dan sohih lagi nyata. Sebagai rakyat Msia yg waras, kau patut menerima kenyataan tu dgn berlapang dada. Takde gunanya kau nak mempertahankan si Madey Al Kutty Al Kerala tu..dia bukannya kenal kau pun. Sekarang ni dia tengah bergelak sakan mentertawakan kebangangan kau dan balaci2 yg bersepah kat sini, yg ternyata berjaya dikelentongnya bulat2. Aku cadangkan kau google segala kedurjanaan dan kemunafiqan yg telah dilakukan kpd rakyat Msia sepanjang 22 tahun regimnya tu. Mungkin kau akan membuka mata dan tersedar bahawa selama ni kau mendokong perjuangan yg sia2 dan langsung tak berfaedah utk agama, bangsa dan negara. Kembalikan semula sifat patriotik, wala dan taat kpd pemimpin dan kerajaan yg dilantik secara sah oleh rakyat, dalam diri kau...sama2 lah kita berganding bahu, bergerak sederap mencapai impian murni DSNR dan Msia...TN50. Kau kena bertindak cepat, sesungguhnya masa tak menyebelahi kita !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geng NAJIS,
      Andai hari ini Allahyarham Tun Abdul Razak masih bernyawa...................
      ...............masihkah kau ingat kekesalan yg diluahkan oleh DYMM Sultan Perak itu atas apa yang telah dilakukan oleh anak Tun Razak ini terhadap Malaysia dan rakyat, khasnya kpd orang Melayu kini??????????

      Delete
    2. Hello Geng Najib ,

      membaca tulisan kamu ni menunjukkan kamu ni bukan sembarangan manusia . Tentunya kamu seorang yang hebat di dalam serba serbi . Saya pasti kamu ni adalah orang2 besar didalam segala hal .

      Setidak tidaknya kamu berjawatan pengurus besar , berkereta besar serta berumah besar . Setidak tidaknya kamu telah pun mengerjakan haji atau setidak tidaknya telah mengerjakan umrah .

      Betulkah apa tanggapan saya ??

      Saya juga yakin , setidak tidaknya kamu lulusan atas sikit dari Mr. j yang dikhabarkan memiliki MBA . Sebab itulah kamu tidak faham apa yang Zahid katakan ketika menjawab soalan Azmin tentang Low Taik Jho di parlimen .

      Delete
    3. Tn Diny..telah saya khabarkan dalam posting2 yg lepas, saya inilah hanya sorang warga marhaein yg berkerja kampung aje...yg kebetulan bersyukur dgn segala kesejahteraan yg telah disediakan oleh goverment of the day kpd saya dan keluarga...

      Delete
    4. Kalau sungguh bagai di katakan bahawa kamu , Geng Najib hanya seorang marhaen berkerja kampong , kamu adalah pekerja yang bertaraf tinggi . Tinggi pelajaran , tinggi pengetahuan serta tinggi pendapatan .

      Jika tidak bagitu , manakan tergamak mengatakan kami tidak faham itu , tidak faham ini .

      Kamu pun mengsyorkan agar meng'google' untuk mencari fakta dan kebenaran . Itulah saya bagi satu link tentang jawapan Zahid di parlimen keatas soalan Azmin berkenaan Low Taik Jho .

      Delete
  29. emmmmmmuuaahhh muahhh muuuuaaaaahhhhhhhhh
    cayang abang jho lo...anak malaysia yang paling bertuah muah muah muah....

    ReplyDelete
  30. Kejora risau nak masuk sini
    Dok melalak kt entry lama
    Kalau goyang jangan kesini
    Nanti aku gentel anu kau lama2




    Kahhh kahhh kahhh kahhh kahhhkahh

    ReplyDelete
  31. Kadang2 kalau difikirkan betul2 , memang ada kebenarannya kata2 DSNR...pembangkang ni kerjanya, lain takde..kalau dia tak dapat convincekan rakyat, dia kan confusekan mereka pula..dan inilah yang terjadi kat Msia sekarang !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau anak razak tu lagiii la.....bukan setakat confiuskan rakyat. Siap kencing kat kepala atok dan nenek kau lagi kat kampung tu.kau ape tahu budak lagi..

      Delete
  32. Umno nak mamposss dunia mengepong
    Si low cina diburu dunia
    Di malaysia si low bebas berkampong
    Makin lah busuk di mata dunia



    Haaakkkk thuiiii kaahh kahhh kahhh

    ReplyDelete
  33. Apa2 hal, esok lepas jumaat jamgan lupa utk mengosongkan fikiran dan kita bersama2 hadamkan pembentangan bajet oleh YAB DSNR di parlimen. Amat2 yakin, bajet tu adalah berkali2 ganda lebih mensejahterakan rakyat dari bajet PH yang setengah masak dan syok sendiri tu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esok lepas jumaat kau blik fikir la ok.kau dok dalam jamban diam2 .kau fikir apa yg bijan buat selama ni

      Berapa jenis cukai bijan tambah kat rakyat..gst? Hotel? Makanan?dan lain2

      Brpa bnyak yang bijan potong subsidi..makanan,minyak, dan lain2

      Apa yg bijan potong bajet kemntrian..bjet pelajaran,kesihatan dan lain2

      Apa yang bijan guna buat g jalan2 anak bini seluruh dunia...brpa kos setiap kalinya

      Apa yang bijan janji pru yg lepas...???turun tol,turun hrga kete,turun harga umah,mudahkan belia beli umah..


      Apa yang bijan jual kat china komunis..?? Aset strategik?? Tanah? Syrikat negara? dan lain2

      Apa yg bijan buat dgn derma 2.6b

      Apa yg bijan buat dgn duit src 42j


      Apa yang bijan...bla bla bla bla

      Delete
    2. GN
      Bajet tahun lepas pun hampir 60% dipotong. Bajet atas kertas je tuan. cakap le beratus billion pun, cakap le bertrillion2 pun tapi realitinya lain. Cakap itu ini, duit tak de. Hutang bertimbun2. PM jadi makin kaya. Pm terkaya di malaysia. kan???? dalam bajet berbillion2 pun, subsidi dihapuskan, biasiswa makin berkurangan, pensyarah diberhentikan, bajet kementerian2 tidak dapat seperti yang dibentangkan. tu bajet kencing rakyat je..kemakmuran dibawah pemerintahan MO1 bagi penjawat2 awam hanya bernilai 500. PM2 sebelum ni lebih menghargai jasa penjawat awam. dapat jugak dia org rasa bonus sebulan 2..time najib dalam dikatakan ekonomi yang makin berkembang, sudah 8 tahun dapat 500 je. lepas tu ugut supaya jgn gigit tangan yang beri makan. lepas tu g sekolah suruh cikgu2 masuk umngok..hahahahha..

      Delete
  34. Tidak perasan pulak, Budin buka entry baru
    Dah tidor bangun semula, hamba jadi keliru
    Baru saja kat sana hamba nak sasar peluru
    Sib baik dikasi tau sekor kera yg sdg tegaru

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn lupa claim ot...nati big momma nk bg

      Delete
  35. Tadi hamba tidor 2 jam untuk mereda penat
    Lega dah selesai tahajud punya solat sunat
    Teringat lah pulak nak buka ini blog lahanat
    Kemain hamba dicabar cai-cai pengkhianat

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nabi Muhammad Saw berkata : Aku tidak bertanggung jawab kepada orang-orang yang bersifat Riya’
      Nabi Muhammad Saw berkata dalam hadistnya yang mulia :
      Siapa orang yang berpuasa hanya ingin di lihat orang maka itu adalah Riya’,
      Siapa orang yang sholat hanya ingin di lihat orang maka itu adalah Riya’,
      Siapa orang yang bersedekah hanya ingin di lihat orang maka itu adalah Riya’.( Al Imam Ahmad )



      Sepertimana firman Allah Ta'ala;
      Maka weil (satu lembah di dalam neraka jahannam disediakan) bagi orang-orang yang sembahyang tetapi lalai iaitu mereka yang riyak (menunjuk-nunjuk).-Surah Al-Mauun Ayat 4-

      Delete
    2. Hamba kasi tahu 2 jam berehat
      Sambil nak selit sedikit nasiihat
      Solat pun tak mintak siapa lihat
      Apakah hamba ini, dikira jahat?

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

      Delete
  36. Takkan hamba nak tetap di sini setiap saat
    Tuntutan Nabii kita SAW, hamba lebih taat
    Beribadah malam lebih memberi manafaat
    Lebih2 lagi di malam mulia, malam Jumaat

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perbezaan Takbur, Ujub Dan Riak.
      Ujub bermaksud bangga akan diri sendiri, merasa kagum terhadap diri sendiri kerana kelebihan atau sesuatu yang terdapat padanya. Diri sendiri yang dimaksudkan adalah berkaitan peribadinya, orang kelilingnya, harta benda, kecantikan, kepandaian, anggota keluarganya atau apa sahaja yang dekat dan akrab dengan dirinya.
      Manakala riak pula ialah tidak ikhlas menunaikan ibadat atau melakukan sesuatu dengan mengharapkan balasan yang setimpal. Sebagai contoh seorang lelaki atau perempuan yang bersembahyang sambil mengharapkan agar ada orang yang memerhati dan memuji kerajinannya.

      Delete
  37. Lepas tahajud, sempat baca quran 1 surah
    Teringat ler pula, blog setan ni nak diziarah
    Ingin mau lihat komen penjahat & penjarah
    Di samping itu, nak kasi jugak sikit tazkirah

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sifat sombong atau disebut juga takbur merupakan salah satu sifat yang tercela dan dibenci oleh Allah S.W.T sepertimana yang disebutkan di dalam firman Allah S.W.T di atas. Di dalam ayat tersebut jelas menunjukkan balasan yang akan diterima oleh golongan ini di akhirat sana. Mereka sesekali tidak akan masuk syurga.

      Takbur berasal daripada perkataan bahasa arab ‘takabbara’ yang membawa maksud sombong. Perkataan takbur telah diterima pakai sebagai salah satu perkataan bahasa melayu. Di dalam kamus dewan edisi ke empat mentakrifkan takbur sebagai berperasaan tinggi diri dan suka menganggap diri sendiri lebih mulia, lebih pandai, lebih cerdik dari orang lain. Manakala sombong ditakrifkan sebagai tinggi hati, angkuh dan bongkak.(Kamus Dewan ed 4 :2005) Takbur dan sombong adalah perkataan yang sama maksud dan pengertiannya.

      Perbezaan Takbur, Ujub Dan Riak.
      Ujub bermaksud bangga akan diri sendiri, merasa kagum terhadap diri sendiri kerana kelebihan atau sesuatu yang terdapat padanya. Diri sendiri yang dimaksudkan adalah berkaitan peribadinya, orang kelilingnya, harta benda, kecantikan, kepandaian, anggota keluarganya atau apa sahaja yang dekat dan akrab dengan dirinya.
      Manakala riak pula ialah tidak ikhlas menunaikan ibadat atau melakukan sesuatu dengan mengharapkan balasan yang setimpal. Sebagai contoh seorang lelaki atau perempuan yang bersembahyang sambil mengharapkan agar ada orang yang memerhati dan memuji kerajinannya.

      Delete
    2. Nabi Muhammad Saw berkata : Aku tidak bertanggung jawab kepada orang-orang yang bersifat Riya’
      Nabi Muhammad Saw berkata dalam hadistnya yang mulia :
      Siapa orang yang berpuasa hanya ingin di lihat orang maka itu adalah Riya’,
      Siapa orang yang sholat hanya ingin di lihat orang maka itu adalah Riya’,
      Siapa orang yang bersedekah hanya ingin di lihat orang maka itu adalah Riya’.( Al Imam Ahmad )

      Delete
    3. Hamba ni alquran, selalu mengaji
      Disamping tu, cai2 hamba nak uji
      Tapi tak ada le nak minta org puji
      Jgn ler pula hamba disindir & keji

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kahh

      Delete
  38. Cerita Jho Low ni udah beratus kali entah
    Hamba dah jawab komen spt nak muntah
    Dia dekat luar negara kita tak leh perintah
    Tapii cai2 biol bingai masih jugak melatah

    Kah kaahh kaaahhh kaaahhhh kaaaahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko terlebih taek lho dan air badak

      Delete
    2. 1.15
      sayang ye sedara dekat jho low..kan? kalau tak de pe2, balik le malaysia. ni kenapa dok lari 1 dunia..tak pelik ke?

      kah kaahh kaaahhh kaaahhhh kaaaahhh

      Delete
  39. Cai2 dah termakan hasutan Tong Malabari
    Bukan kehendak kiita kalau Jho Low tu lari
    Kita pun tiidak kalut apa kalu dia kena gari
    Apa ke jadah mahu dikait perdana menteri

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiki..sbb ko pekak badak..buta hati..cai ameno

      Delete
  40. Menteri bengong..inilqh menteri yg ameno ada. Kalau kekal jg menteri2 mcm ni..tak tahulah anqk cucu kita akan dtg. Jgnlah tunjukkan kebodohan itu hanya utk ampu utk jawatan.

    ReplyDelete
  41. Sesungguhnya orang-orang yang mendustakan ayat-ayat kami dan menyombongkan diri terhadapnya, sesekali tidak akan dibukakan kepada mereka pintu langit dan mereka tidak akan masuk syurga sehingga masuk unta ke dalam lubang jarum”
    ( al-cAraf : 40)

    Sifat sombong atau disebut juga takbur merupakan salah satu sifat yang tercela dan dibenci oleh Allah S.W.T sepertimana yang disebutkan di dalam firman Allah S.W.T di atas. Di dalam ayat tersebut jelas menunjukkan balasan yang akan diterima oleh golongan ini di akhirat sana. Mereka sesekali tidak akan masuk syurga.

    Takbur berasal daripada perkataan bahasa arab ‘takabbara’ yang membawa maksud sombong. Perkataan takbur telah diterima pakai sebagai salah satu perkataan bahasa melayu. Di dalam kamus dewan edisi ke empat mentakrifkan takbur sebagai berperasaan tinggi diri dan suka menganggap diri sendiri lebih mulia, lebih pandai, lebih cerdik dari orang lain. Manakala sombong ditakrifkan sebagai tinggi hati, angkuh dan bongkak.(Kamus Dewan ed 4 :2005) Takbur dan sombong adalah perkataan yang sama maksud dan pengertiannya.

    Perbezaan Takbur, Ujub Dan Riak.
    Ujub bermaksud bangga akan diri sendiri, merasa kagum terhadap diri sendiri kerana kelebihan atau sesuatu yang terdapat padanya. Diri sendiri yang dimaksudkan adalah berkaitan peribadinya, orang kelilingnya, harta benda, kecantikan, kepandaian, anggota keluarganya atau apa sahaja yang dekat dan akrab dengan dirinya.
    Manakala riak pula ialah tidak ikhlas menunaikan ibadat atau melakukan sesuatu dengan mengharapkan balasan yang setimpal. Sebagai contoh seorang lelaki atau perempuan yang bersembahyang sambil mengharapkan agar ada orang yang memerhati dan memuji kerajinannya.
    Ketiga-tiga penyakit hati ini membahayakan umat Islam dan ada pendapat ulama meletakkan ketiga-tiga sifat ini sebagai syirik kecil. Jika sifat-sifat ini terdapat di dalam diri, ia akan menyebabkan pahala amalan ditolak serta merta.


    Sifat takbur mempunyai tiga peringkat iaitu :

    1- Takbur kepada Allah S.W.T.
    Ia setinggi-tinggi tingkat takbur dan paling membahayakan diri, ia berpunca daripada sifat jahil, angkuh dan ingkar. Al-Quran mengisahkan kaum ‘Aad, Firaun dan Qarun diazab oleh Allah S.W.T kerana memiliki darjat takbur seperti ini.

    2- Takbur kepada Rasul
    Ia jatuh pada darjat yang kedua peringkat takbur Golongan ini berpendapat bahawa Rasul ialah manusia biasa yang tidak memiliki apa-apa keistimewaan sepetimana yang dirakamkan di dalam al-Quran yang bermaksud: "Sesungguhnya kamu (Muhammad) hanya manusia biasa seperti kami." (Surah Ibrahim :10)
    3- Takbur terhadap sesama manusia.
    Takbur peringkat ketiga ini tidak sama dengan takbur kepada Allah S.W.T dan Rasul-Nya yang boleh membawa kepada sifat-sifat kafir. Takbur peringkat ini hukumnya berdosa dan fasiq.

    Dipandang dari beberapa sudut, sifat takbur boleh membawa kepada:
    a) Ingin menyaingi kekuasaan dan sifat-sifat Allah S.W.T.
    b) Keingkaran terhadap perintah-perintah Allah S.W.T dan Rasul-Nya.
    c) Bertuhankan kepada manusia.
    d) Menghalang sifat-sifat bai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamba beribadah dgn suci hati
      Ingin carii bekalan akhirat nanti
      Tak ada nak mintak org perhati
      Kenapa pula tetiba ada org anti

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

      Delete
    2. Wahai adik kejora ini pandangan aku terhadap mu setelah aku dalami diri mu

      Kau melihat golongan yang melakukan maksiat dengan pandangan meninggi diri. Sepatutnya kau melihat mereka dengan perasaan kasihan dan berusaha membimbing golongan ini agar keluar dari kepompong maksiat sekiranya benar. Namun apakan daya, disebabkan kau memandang diri kau sahaja yang terbaik, maka sikap ini menutup pintu hati mu daripada belas kasihan. Seolah-olah kau yakin akan terus terpelihara daripada melakukan maksiat. Begitu juga apabila berhadapan dengan golongan yang kurang ilmunya, kau memandang mereka dengan pandangan serong, Jika golongan ini bersalahan pendapat dengan kau walaupun ternyata pendapat tersebut disokong dengan dalil yang kuat, kau melenting kerana pada pandangan kau orang yang kurang ilmu daripada kau tidak boleh bersalahan pendapat dengan kau. Seolah-olah kau lebih tahu segala-galanya.pesan ku jangan lah kau bersifat meninggi diri lagi. Lambat laun kau akan riya'a....kerana kau itu hanya hamba@ manusia dan tentunya lambat laun kau akan terlajak jalan.kau bukannya nabi atau rasul yang tentunya tak akan tersesat atau lari matlamat mereka wahai kejora.


      Dengar pesan ku ini adik kejora

      Delete
    3. Sekadar nasihat dari rakan.kita hanya manusia yang mudah alpa dan riya'a..membangga diri.semoga matang akal mu seperti umur mu yang makin melajak pergi...

      Delete
  42. Babi babi umno ni tak reti reti nak tidur, menjilat taik jho lo spanjang masa. Perangai pulak tak senonoh, dildo lah, jual bontotlah, pas tu masuk blog ni nak tunjuk bijak! Dulu dulu mak korang jual air lendir nak besarkan korang, patutla besar jadi babi!

    ReplyDelete
  43. Wahai adik kejora ini pandangan aku terhadap mu setelah aku dalami diri mu

    Kau melihat golongan yang melakukan maksiat dengan pandangan meninggi diri. Sepatutnya kau melihat mereka dengan perasaan kasihan dan berusaha membimbing golongan ini agar keluar dari kepompong maksiat sekiranya benar. Namun apakan daya, disebabkan kau memandang diri kau sahaja yang terbaik, maka sikap ini menutup pintu hati mu daripada belas kasihan. Seolah-olah kau yakin akan terus terpelihara daripada melakukan maksiat. Begitu juga apabila berhadapan dengan golongan yang kurang ilmunya, kau memandang mereka dengan pandangan serong, Jika golongan ini bersalahan pendapat dengan kau walaupun ternyata pendapat tersebut disokong dengan dalil yang kuat, kau melenting kerana pada pandangan kau orang yang kurang ilmu daripada kau tidak boleh bersalahan pendapat dengan kau. Seolah-olah kau lebih tahu segala-galanya.pesan ku jangan lah kau bersifat meninggi diri lagi. Lambat laun kau akan riya'a....kerana kau itu hanya hamba@ manusia dan tentunya lambat laun kau akan terlajak jalan.kau bukannya nabi atau rasul yang tentunya tak akan tersesat atau lari matlamat mereka wahai kejora.


    Dengar pesan ku ini adik kejora

    ReplyDelete
  44. Sdr 01:33, tak salah kalau org nak melobi
    Biasa le, ada org hentam, ada bela 1MDB
    Tapi usah le sesama insan dipanggil babi
    Baliklah sdr, kpd ajaran al-quran dan nabi

    Kah kaahh kaaahhh kaaahhhh kaaaahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benih lalang tumbuh jadi lalang! Benih babi besar pun akan jadi babi. Bila dah begitu keturunan kau, berbanggalah dengan keturunan babi kau tu !

      Delete
    2. Astaghfirullaahh...

      Delete
  45. Terima kasih 01:44, tak tau abang ke akak
    Tak ada lah niiat hamba mau riak bongkak
    Tapii hamba geram, tengok cai2 memekak
    Benda seurat mereka nak jadikan secekak

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Babi bila dah geram, semua dia sondol!

      Delete
  46. Tn/Pn 01:44/01:46, tak tahu betiina/jantan
    Melayu dibelaa k’jaan sejak dari perikatan
    Tiada jaminan Melayu dibela dgn pakatan
    Maka hamba tampil nak bawa periingatan

    Kah kaahh kaaahhh kaaahhhh kaaaahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye sebab ko bapok pasemno..dua 2 tibai

      Delete
  47. Tidak mustahil 01:44 / 01:55 org yg sama
    Tempoh komen antara duanya tidak lama
    Kalu betul, nyatalah dia tak punya agama
    Kalu tak betul, 01:44 hamba boleh terima

    Kah kaahh kaaahhh kaaahhhh kaaaahhh

    ReplyDelete
  48. Biila anak kalah, kerajaan Matdey perangi
    Rata didengar, cara Matdey tak disenangi
    Hamba pula, bunga cinta mekar mewangi
    Rasa sungguh syahdu, bila dirii disayangi

    _______________________________
    LAGU UKAYS: BILA DIRI DISAYANGI
    (https://www.youtube.com/watch?v=Zi7UsrkU1n4)

    Terdengar Bisikan Mesra
    Kalimah Keramat Bermentera
    Bermulanya Siang Berakhir Malam
    Tak Akan Ku Jemu Menyebut Namamu

    ( Korus )
    Tiada Batasan Waktu
    Tiada Tempat Mu Tertentu
    Di Gunung Di Lembah, Di Darat, Di Air
    Siapa Pun Hamba,
    Keikhlasan Doa, Keagungan Kasih
    Merubah Takdir

    Bila Ku Sedari Diri Disayangi
    Langkah Kaki Ini Semakin Berani
    Bila Terkeliru Ku Ucap Namamu,
    Terasa Diriku Kembali Dipandu

    Engkau Yang Pertama Tiada Akhirnya
    Aku Dalam Kegelapan Engkaulah Cahaya
    Izinkanlah Aku Menumpang Di Sini
    Di Bawah Naungan Kasih Dan Sayang Mu
    Ku Berserah Diri


    ________________________
    Khas buat si Dia yg menyayangi,
    Salam rindu di angin nan lalu.
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
  49. Kemain lagi awal tadi, cai2 riuh dan heboh
    Tetapi kini, dekat atas tilam, cai2 berlaboh
    Hamba pun nak berhentilah, tiibai & taboh
    Nak sambung qiyamulail hingga ke suboh

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhhh

    ReplyDelete
  50. Ape punye belit nazri ni...syarikat 1 mdb milik kerajaan malaysia dan didaftarkan di malaysia...

    Tanggongjawab kerajaan malaysia mengambil tindakan undang2 ketas kes jenayah pecah amanah dan rompakan...

    Apundek tak pernah kata kerajaan tak boleh buat ape2... Nazri yg tak pernah hadi loyar buat loyar buruk nak jilat penjenayah...

    ReplyDelete
  51. Suara sumbang cai, tidak lagi kedengaran
    Yang kuat berbunyi,cai2 punya dengkoran
    Moga cai2 diberi petunjuk jalan kebenaran
    Tak apalah hamba nak terus baca alquran

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita menari shalala..ajk mak badak

      Delete
  52. Lebih dari itu kenapa Jho Low sendiri takut mahu pulang ke Malaysia...Jho Low sendiri nampak kelihatan merasa diri nya bersalah tapi orang-orang UMNO pula yang beriya-iya mengatakan dia tak melakukan apa-apa kesalahan...ini lah dia perjuangan UMNO yang tunggang langgang...

    ReplyDelete
  53. Sesungguhnya TIDAK SAMA SEKALI pernah akan dihalalkan atau direstui,akan perbuatan atau songlapan sebarang faedah, dan hak yg sepatutnya menjadi milik Rakyat Tanah air dan anak cucu.

    Kerakusan pemegang amanah atau yg bersekongkol sudah dirasai dan diketahui Rakyat.
    Dan Allah tetap AKAN mengambil tindakan mengikut ketatapan dariNYA.

    INI KEYAKINAN YG DIOEGANG RAPAT OLEH RAKYAT YG DIZALIMI.

    Maka YA ALLAH, lindungilah kami. Dan engkau percepatkanlah hukuman setimpal terhadap pihak2 pecah amanah, yg telah kami pinjamkan kpd mereka kuasa pemerintahan sementara di Malaysia ini.
    Aamin.
    Saudara Budin, Gn,J,seangkatan..biar yg dikiri yg dikanan, ditengah..
    DOA YG BERNIAT BAIK perlu diAaminkan.

    ReplyDelete
  54. Jika nama2 menteri atau pemimpin2 utama yg menyokong najib berkaitan 1mdb dan src tu secara terang2an menang lagi dlm pilihan raya pru ke 14 kelak,tak tau apa lagi istilah yg boleh digunakan utk menunujkkan tahap kedunguan pengundi2 di setiap kawasan tersebut.
    Ya Allah bukakanlah pintu hati dan akal mereka2 yg masih tak tau membezakan antara kebenaran dan kebatilan,kp Kamu yg Allah kami berserah,selamatkanlan Msia tanah air tercinta kami.

    ReplyDelete
  55. Hamba berdoa kdp Allah Tuhan semesta
    Mintak agar Allah selamatkan negara kita
    Jgn ia jatuh ke puak2 pencetus sengketa
    Biiar Islam terus tegak di bumi yg tercinta

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puak penyangak menari shalala

      Delete
  56. KITA berdoa kdp Allah Tuhan semesta
    Mintak agar Allah selamatkan negara kita
    Jgn ia jatuh ke puak2 pencetus sengketa , panghijab Mungjar, Rakus kuasa DAN brrsifat Penyonglap pecah amanah.
    Biar Islam yg TULIN amalannya terus tegak di bumi yg tercinta.

    Aamin.

    ReplyDelete
  57. Bejaga darii tgh mlm ke suboh letih le pula
    Di mlm Jumaat, sangat dtuntut cari pahala
    Hamba pasrah menyerah kpd Allah Ta’ala
    Ingat mahu rehatlah sekejap, tidor semula

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasrah terhadap kemungkaran brrterusan adalah sifat manusia yg tewas sebab nipis imannya. Segala bentuk amalannya hanya bersifat retorik. Allah menuntut keyakinan diberi padaNYA.
      KuasaNYA yg menentukanNYA.
      Usaha sekurangnya kearah menuding kpd MUNGKAR yg sah adalah juga tuntutan. Sebarang cubaan sekongkol secara sedar atau tidak sgt perlu dihindari.
      Perlu pasrah pada tuntutan ini, TIADA sebarang kompromi.
      Semua layak berdoa, Tapi hanya Doa2 hambaNYA yg layak shj yg akan diangkat utk direstuiNYA.
      Ini KITA BOLEH PASRAH

      Delete
  58. KITA berdoa dipagi mulia agar Allah nembuka hati Rakyat yg masih sujud pada perbuatan2 mungkar dunia ,yg diwarnkan putih diatas sabit Islam dan bangsa.
    Sesungguhnya Mungkar tetap akan bersifat hitam dan jahat. Sebarang usaha mewarnakannya putih bukan shj bertujuan memhkaburkan hamba,tapi juga adalah perbuatan menipu Allah.
    Sesungguhnya mana mungkin Allah ditipu?
    Hijab Mungkar sudahpun diangjat, tapi masih ada usaha menutup dgn mengelak siasatan atau musyawarah brttamadun.Lihat sj media sehala, Parlimen mahupun blog2 telus yg membuka ruang komen. Apakah terdapat walau sedikit peluang berdiskusi di blig2 mykecut atau haramkah?
    Ulamak2 pun diklasifikasikan, dan mereka yg bersifat merungkai Mungkar akan ditepikan dgn sengaja.
    Apakah kuasa yg menjurus menutup Mungkar boleh tewaskan kuasa Allah?
    Jawapannya sudah ada pada nereka2 yg berakal dan ramai.
    Mungkar adalah bersifat pilihan,dan bukan takdir semata2.
    Pilihan diberi.
    Allah menyaksi.

    ReplyDelete
  59. PAHLAWAN BUGIS
    chedet - 26 Oct 2017

    1. Saya tidak pernah kata orang Bugis semuanya lanun. Yang saya kata ialah Najib mungkin berasal dari lanun Bugis.

    2. Sedutan dari ucapan itu berbunyi, “Ya lah, mungkin kerana dia yang berasal dari lanun Bugis.” (lihat di sini)

    3. Ucapan saya dituju kepada Najib yang sering mendakwa ia adalah pahlawan Bugis. Pahlawan Bugis tidak mencuri. Najib pencuri besar dan dikenali sebagai penyamun oleh seluruh dunia.

    4. Apakah orang Bugis dapat menyambut baik bahawa penyamun ini seorang pahlawan berketurunan Bugis.

    5. Di Malaysia ada raja yang berketurunan Bugis. Ada Melayu yang berketurunan lanun. Tetapi tidak ada Melayu yang merompak duit berbillion yang dakwa mereka adalah pahlawan Melayu.

    6. Yang kita lihat sekarang ialah seorang perompak Melayu yang mendakwa dirinya pahlawan Bugis.

    7. Saya tidak fikir orang Bugis boleh berbangga dengan seorang penyangak mendakwa ia adalah pahlawan Bugis.

    ReplyDelete
  60. Sudah hampir pilihanraya....menteri2 dan mp2 berlumba2 nak tunjuk jasa kpd kassim baba supaya dikekalkan dlm pru nanti...mereka2 ni tak kira lagi jahat dan mungkar asalkan masih dipilih oleh oleh kassim baba...

    Mereka2 ni sanggup buat ape saje demi kassim baba...kalo kassim baba suruh cuci tahik di jubo jho lo pon mereka sanggup buat...

    ReplyDelete
  61. PENDAPATAN penoreh tempatan di Kampung Kota Aur dalam kawasan Dun Belantik terjejas selepas punca pendapatan utama mereka diambil alih warga asing sejak tiga tahun lalu.

    Seorang wakil penduduk, Mohd Mahazan Yahya, 40, berkata, penduduk hilang punca pendapatan selepas Felcra mengambil sepenuhnya warga asing bekerja.

    Menurutnya, situasi berbeza apabila kira-kira 80 penoreh tempatan diterima bekerja selama ini.

    “Sebelum ini orang tempatan yang bekerja. Sampai pokok getah lama ditebang dan tanam pokok baru pun orang kampung masih bekerja.

    “Tapi bila pokok tu dah boleh ditoreh dalam tiga tahun lalu, Felcra ambil sepenuhnya warga asing sampai kami orang kampung hilang pekerjaan,” katanya di sini, semalam.


    Salah satu penempatan warga asing.

    Menurutnya, tiada alternatif diambil Felcra bagi mengembalikan hak pekerjaan kepada penduduk biarpun aduan telah dibuat.

    “Dah banyak kali orang kampung mengadu masalah ini pada Felcra, tapi tiada perubahan. Penduduk dinafikan hak untuk bekerja.

    “Saya juga ada melakukan aduan kepada Jabatan Imigresen di Putrajaya agar lakukan siasatan terhadap pekerja yang mungkin tiada permit sah. Tapi sampai sekarang tiada apa-apa dibuat,” katanya.

    Hilang punca pendapatan

    Penduduk, Ahmad Man, 78, berkata, pendapatannya yang selama ini bergantung kepada menoreh, terjejas selepas Felcra tidak menerimanya bekerja.

    “Dah la Sik susah nak cari makan, getah tu pun rezeki utama kami. Bila jadi macam ni kami ni nak cari makan di mana?

    “Pak cik memang tak suka dengan apa yang berlaku sekarang ni,” katanya.

    Menurutnya, lebih janggal apabila Felcra menerima warga asing yang tidak mampu bertutur dalam bahasa Melayu sebagai pekerja, sedangkan ramai penduduk tempatan tidak diterima bekerja kerana tidak lulus sesi temu duga.

    ReplyDelete
  62. Ramai beralih ke hospital kerajaan kerana GST, kos sara hidup

    Cukai barangan dan perkhidmatan (GST) dan kenaikan kos sara hidup menyaksikan lebih ramai mendapatkan rawatan di hospital kerajaan dan klinik kesihatan daripada hospiital swasta.

    Presiden Persatuan Perubatan Malaysia (MMA) Dr Ravindran Naidu berkata keadaan ekonomi yang perlahan sejak 2 tahun kebelakangan ini dan GST mendorong ramai pesakit untuk beralih daripada penjagaan kesihatan swasta kepada kerajaan.



    “Kementerian (kesihatan) juga ada menyebut tentang ini, sambil menyediakan data yang menunjukkan peningkatan 30% dalam jumlah rakyat yang mengunjungi hospital kerajaan,” katanya kepada FMT.

    Dr Ravindran berkata, peningkatan jumlah pesakit di hospital kerajaan dan ditambah pula dengan pengurangan peruntukan bajet untuk Kementerian Kesihatan menyebablan berlakunya kekurangan bekalan ubat.

    “Jika jumlah pesakit meningkat 30%, bekalan ubatan juga patut ditingkatkan kepada 30%. Bagaimanapun, akibat potongan bajet, hospital terpaksa lebh berhati-hati mengagihkan ubat.

    “Hospital bukannya tiada ubat, tetapi mereka hanya lebih berhati-hati dan bermunasabah dalam mengagihkannya,” katanya.

    Beliau menggesa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak meningkatkan belanjawan untuk rawatan kesihatan dan memansuhkan GST untuk rawatan kesihatan.

    ReplyDelete
  63. Nazri sama gang ngan zahid. Mau kasi tahan zahid drpd kantoi ngan hisham. Kalu zahid kantoi lepas Pru nanti pasti hisham akan naik dan jadi Tpm. Sudah sah. Org hisham sudah boleh maraikan menang skang.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...