Saturday, 15 April 2017

KEDUDUKAN HISHAMMUDDIN KINI LEBIH TINGGI BERBANDING ZAHID HAMIDI?


Jawatan Timbalan Perdana Menteri adalah suatu jawatan yang tidak termaktub dalam Perlembagaan, sebaliknya perlantikan seseorang untuk memegangnya adalah atas budi bicara Yang Dipertuan Agong setelah mendapat cadangan daripada Perdana Menteri.

Kewujudan jawatan tersebut hanyalah berdasarkan konvensyen iaitu amalan yang telah diguna-pakai sekian lama sebelum ini untuk menjadi pembantu atau bagi meringankan beban tugas Perdana Menteri.

Secara praktikalnya juga , jawatan itu adalah sebagai persediaan yang memudahkan peralihan kuasa jika sesuatu berlaku kepada Perdana Menteri.

Meskipun demikian, oleh kerana kedudukan jawatan itu tidak termaktub dalam Perlembagaan, ia boleh ditiadakan atau dilantik lebih daripada seorang untuk mengisinya.

Ia terpulang kepada Perdana Menteri yang sedang berkuasa sama ada mahu melantik siapa, mengosongkannya begitu saja atau mengisinya lebih daripada satu.

Jika kita masih ingat, ketika Tun Abdullah Badawi mula-mula menjadi Perdana Menteri dahulu, beliau membiarkan jawatan Timbalan Perdana Menteri itu kosong untuk sekian lama sehingga menimbulkan keresahan kepada Najib Razak dan Tun Mahathir Mohamad juga dilaporkan turut melobi agar jawatan itu diberikan kepada Najib.

Dalam senario sekarang, Timbalan Perdana Menteri adalah Zahid Hamidi dan selain itu, beliau juga diberikan portfolio sebagai Menteri Dalam Negeri.

Bermakna, Zahid Hamidi memegang satu jawatan atas ehsan Perdana Menteri atau secara konvensyen dan satu lagi yang termaktub dalam Perlembagaan.

Berbanding sepupu Najib, Hishammuddin Hussein, beliau adalah Menteri Pertahanan dan baru-baru ini dilantik sebagai Menteri Tugas-Tugas Khas di Jabatan Perdana Menteri.

Kedua-dua jawatan yang disandang oleh Hishammuddin mempunyai kedudukan yang sah di sisi Perlembagaan.

Oleh itu, boss kami sebenarnya berada di kedudukan yang lebih tinggi berbanding Zahid Hamidi, kata seorang penyokong kuat Hishammudin ketika berbual-bual dengannya sambil menghirup kopi panas, petang tadi. (ShahbudinHusin 15/04/2017).

60 comments:

  1. Replies
    1. Sape pun yg lebih tinggi jawatannya tidak akan menyebabkan harga barang turun atau ringgit naik semula

      Juga tidak akan menyebabkan GST di tiada kan oleh regim jibby rosy.

      Apa pun kami pun tak kesah

      Undi tetap PH

      Ini Kali lah ///

      Delete
    2. Tuan Shah.....teman nak cakap pendek jer. Sape pon deme2 tu.....deme tetap orang umno. Jadi paham2 le.....teringat pulak teman dengan lagu lama zaman kecik2......wal hasil balik asal wal asal tak der hasil....hehehe

      Delete
    3. Abang abang semua...ayu ada cerita sedih pasal liza...alaa kawan ayu tu...yang kawin dengan abang man...tapi ayu kena tidur dulu...ngantuk nii...ayu janji nanti ayu cerita kat abang abang semua k...

      Delete
    4. Tak perlulah kita persoal siapa next presiden umno, semuamya spesis sama.
      Keperluan sekarang untuk pastikan saudara mara kita dan sahabat kita undi team pakatan rakyat.
      Mampus umno....mampus pas!!

      Delete
    5. Siapa presiden pun ada aku kesah. Janji harapan. Betul tak ayu...

      Delete
    6. Ye abg, tp Ayu suka dgn abg jibby dia hensem duit pun banyak.

      Delete
    7. Pegi melingkop la amno

      Semua kaki belit kaki kebas kaki songlap kaki pukul kaki betina

      Pas pun sama

      Delete
  2. pas pun dok bilang hari jugak?????

    ReplyDelete
  3. Pas pis pus..mcm kentut daaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada bau ciret tak?

      Delete
    2. PAS memang anak butir taik UMNO, itu adalah hakikat.

      Delete
    3. Dengar khabar PRU14 ialah pada bulan September 2017.

      Delete
  4. CUKUP SEKALI MELAWAT SINGAPURA
    MASYARAKAT SINGAPORK ROBOT HARAMJADAH
    SUPER KIASU DNG SEMANGAT NEPOTISMANYA
    PM SPORK X BOLE KRITIK NANTI TIMA PADAH

    Berambus SINGAPORK@DAP.... Pensabotaj ekonomi

    puiiii.. ini kali lah
    ... puiiiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. BERAMBUS #PASPORK @ UMNOpork

      Delete
    2. Ha3... Mat singapork susah hati pasal singapork...zahid nak kena tendang mat singapork tak ambik pot...
      Berambus #PasPork@ Umno pork..mat singapork..

      Delete
    3. Kikiki.. Akak langsuir tetek sudah goyang yanggg..

      Ada aku kesah hal singapork.

      Hanya nk tangkap barua singapork @ jibby nnti.

      Ini kalilah
      Ubah PM najib
      Simen BN

      Ini Kali lah///

      Delete
    4. Yang bermasaalah Malaysia yang berpemimpinkan Penyamun Antarabangsa 1MDB.

      Apahal si anon 2104 nyamok kat Sigaoura!!

      Terencat akal ka???!!!

      Delete
    5. Ingat skt mat singapork puluhan ribu Rakyat Malaysia keluar masuk Singapura psl x Ada kerja @ haji kt Negara sendiri mcm kencing tersumbat...ko juga mcm mghina sekali Rakyat Malaysia yg cari rezeki di Negara yg ko pork2 kan Tu..siiiuull la kau!!!

      Delete
  5. Pas pi pus
    Hidup lobai hadi
    Takabnurrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua tiga kucing berlari
      Hisapuddin sangat puas hati
      Zahid bakal angkat kaki
      Esok lusa jadi timb perdana menteri


      Kikikiku

      Delete
  6. "Yg diluar sana Janganlah lagakan zahid dan hisham" kata najib..
    Najib kata lagi "tp kalau aku yang lagakan takpe.."

    Simple.

    K
    Bye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umno dah mulai merepok dari dalam....

      Delete
  7. Macai bodoo tak percays Mat Jahid nak kena tendang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua tiga kuchiang berlari
      Apake hal zahid tak senang hati
      Adakah bakal mendapat surat berhenti
      Atau sedang mencanang di belakang hadi

      P.s komedi pergi minta ampun sama big mama

      Delete
  8. Daripada BN,lebih baik Pakatan Harapan.

    Daripada Zahid,lebik baik Hisham lembik.
    Zahid ni samseng berbisan pulak dengan Indon yang sama samseng.

    ReplyDelete
  9. Jahat sungguh singapork@dap pi sabotaj economy sehingga kawan saya dah dok meroyan siang malam pagi petang.

    Just imagine pru ni depa kalah, mungkin jambatan pulau pinang akan menerima saorang lagi mangsa.

    Be on a look out kalu ada sesiapa yg nampak macam orang gila dijambatan tolong tahan dia dari terjun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak langsuir tetek sudah goyang yanggg!!!

      Delete
  10. Fuck...kikikikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua tiga kucing berlari
      Keris berkarat belum mandi
      Pelir di hisap setiap hari
      Sampai terbawa sedapnya kesini

      P.s sebelum komen ambil wudhu dulu insyallah berkat

      Delete
    2. Jika batang tu berayung ayung bermakna 'tak naik lah woi'.
      Bukan susuh sangat nak faham.
      Cakap je besor, barang tak naik(BTN)....he...girlfriend pun lali wo!!!...

      Delete
    3. Keris berayon mati pucuk kwang kwang. Malu woi.

      Delete
  11. Bukan sotong sebarang sotong
    Sotong cousin memang beruntung
    Jawatan Wak Jaid mahu dipotong
    Kalau naik, Wak Jaid melopong

    Sudah jadi resam dunia
    Hanya percaya keluarga, saudara
    Jika salah sikit ditanya
    Kena tangkap dua dua penjara

    You garu me,I garu you
    Baru ku offer mata kau kuyu
    Apa pun kau saudara aku
    Support aku dikutuk Melayu

    Oklah Abang Otong dah faham
    Jawatan Abang Otong pun geram
    Otong kan tutup apa dibaham
    Bagilah cepat baru tenteram

    Jika confirm cepat bagitahu
    Saya diatas Abang tak malu
    Abang dan Mem shopping selalu
    Atau relaks di Honolulu

    Abang pun senyum order teh 'o'
    Punya seronok mata ber 'glow'
    Malam couple tak boleh tidur
    Menunggu di airport, Hawai Five 'o'..!!



    ReplyDelete
    Replies
    1. Salute Bro Fan Tun......lama kita tak bertegoran.....sesekali teman timbui keroje manjang tak habeh.....hilang penat baca pantun mike.....pantun penyeri blog Shahbudin. Sape tak baca nukilan Bro Fan Tun memang rugi.....gitu juge pantun bro Perak Man.

      Nampak gaya kita kena aktif semula macam dulu....,...maklum dengor kabornya deme di sana udah pukui tabuh suruh kumpulan cybernya mulakan "attack".

      Walau kita tak patok dedak........tapi perjuangan tetap digalas seikhlas hati.

      Salam perjuangan kepada bro Fan Tun, tak lupa bro John Doe dan semua yg sehaluan.

      "Salam Honolulu"......
      Hehehe

      Delete
    2. Hahaha.. Terbaik bro fan tun..

      Benar seperti kata bro phantom
      Hilang seri blog ni tanpa bro fan tun
      Macai nak komen terpaksa u turn
      Dek kerana tumpo nak balas pantun..

      Tidak bijak tindakan bijan
      Walau dikata alasannya saran
      Sekali pandang dah tau dia punya plan
      Selamatkan hayatnya yang dah nyawa nyawa ikan..

      Mesti sotong yang dipilih
      Kerana dia seorang saja yang boleh
      Asam jawa terpaksa di sisih
      Pasal dah nampak dia macam nak kalih..

      Plan bijan memang dah cantik
      Pasal gunakan sepupu adik beradik
      Tapi jika pru 14 ni pakatan yang naik
      Semuanya hancus, nasib tak baik..

      Kita hanya buat perancangan
      Tapi tuhan yang menentukan
      Kepada bro john doe, bro phantom, bro malaysia baru dan bro bro yang sehaluan
      Salam Perjuangan sekali lagi teman ucapkan..


      Delete
    3. Teman pun sibuk giler bbrp hari ni tapi teman biasa masuk juga baca walau sempat nak share komen.

      Salam perjuangan untuk bro Fan Tun, bro Phantom dan bro Perak Man.

      Delete
  12. Kome2 udah2 ler bg spekulasi psal Dato Hisham. Mandai2 je wat andaian Dato Najib nk serahkan kuasa pd Dato Hisham. Ni mesti dah kene mkn fitnah rapiji sotong. Hehehhe...

    ReplyDelete
  13. Kalau susah2 sangat berikan saja jawatan Timbalan PM kpd Salleh Said Keruak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu,,,,walaupun pun kera wak nampak imej macam bangang ,,,namun akal belit nya word class berpintal2 mengalahkan lilitan sarban Lobai butir taik,,,,kahkahkahkah,,,,

      Delete
  14. Maaf tuan admin lari tajuk......saya baru saja mendengar ceramah Khalid Samad dlm youtube diKB.

    Saya rasa tak berkenan langsung cadangan bdliau untuk melantek Anuar Ibrahim untuk menjadi PM jika PH menang dalam PRU14 nanti....baigamana dengan saudara2ku sekelian ,setuju ko weh??....saya adalah penyokong PH tetapi Anuar bagi saya tetap seorang yang tidak bermoral dan sudah tentu tidak sesuai langsong untuk dilantek menjadi seorang PM.Nampak sangat tidak ada kesepakatan dalam PH.....jika sikap ini dipegang saya parcaya PH akan gagal dan rakyat tidak akan memberi undi kerana mereka tidak yakin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko bukan penyokong PH,ko cuma nak pancing geng2 PH bertelagah sesama sendiri,ko tak dengar habis,sebenarnya pemimpin PH consesus akan bincang siapa jadi PM,asalkan melayu,kit siang/lge dah confirm mereka tak jadi PM.Tak macam MCA mereka nak jawatan itu.dlm masa yg sama ko harap PH akan gagal pulak,setahu aku penyokong2 PH tetap akan bersatu,jika ada conflik,mereka akan berbincang tiada siapa "superior",TAK MACAM PAS,SIANG2 LAGI NAK JADI KETUA,WALAUPUN HAPRAK,TAK RETI BUAT KERJA,KAT PARLIMEN KERJA DIA ANGGUK/TIDOR JERR.

      Delete
  15. Dah bosan la dgn UMNO dan suku sakat bangsawan yg memonopoli parti mcm mak tok dia punya sejak merdeka nie. Dah tiba masa kita sebagai generasi ICT nie bukak minda sikit utk melihat lebih objective kriteria2 pemimpin2 yg ada visionary dan moden mcm Tun M utk ditonjolkan. Pedulikan sifat2 melayu yg terhegeh2 tunduk kat datuk seri...tan sri...YB dan ntah apa2 anugerah yg seperti tidak lagi bernilai bila title2 tu pun boleh dibeli dan diberi kepada politician2 pencuri dan penyangak mcm skrg nie. Aku harap PPBM akan mencalonkan pemimpin2 yg berkelayakan tinggi, berintegriti dan yg paling2 penting menilai secara objective kemajuan yg dicapai secara professional yakni ada KPI yg dipantau oleh majlis tertinggi pimpinan PPBM berdasarkan maklum balas masyarakat melalui online oleh setiap ahli2 bawahan yg menjadi kepala dan telinga kepada pimpinan atasan. Hatta kalau tiba2 ada dikalangan YB aka Yang Berkhidmat menjadi kaya secara automatik YB tersebut akan menjawab secara terperinci di mana sumber kekayaan itu datang. Last sekali bagitau awal2 yg sesiapa yg diangkat menjadi YB takan bertambah kekayaan daripada apa yg dimiliki sekarang kerana apa2 persoalan berkaitan peruntukan melibatkan kewangan parti dan peribadi akan diaudit oleh pihak ketiga yg dipilih oleh rakyat. Senang cerita segala lubang2 komisyen 20%...30% hatta 1% mesti ditutup terus dan kalau ada unsur2 rasuah mesti dicekup tanpa mengira darjat atau pangkat. Sebarkan dalam setiap ceramah2..masukkan dalam manifesto action point yg telah ditetapkan utk membasmi ketirisan, salahguna kuasa dan jaminan integriti calon supaya rakyat akan dapat memegang janji PH dan PPBM nie. Setiap calon2 yg dipilih akan bersumpah dengan nama Allah di hadapan rakyat semasa berkempen yg beliau akan dilaknati 7 keturunan sekiranya melanggar sumpah2 amanah nie. Akhir sekali...kalau ada kekayaan melimpah melalui perniagaan yg sedia ada atau mana2 sumber kekayaan sebelum jadi YB tu mesti lah didermakan sentiasa kepada rakyat2 miskin setempat sebab itu ciri2 pemimpin dermawan. Kalau ada terpalit skandal2 semasa memegang jawatan YB tu..pandai2 la mengundurkan diri atau diundurkan oleh pimpinan parti sebelum diundurkan terus oleh rakyat. Tak payah la jadi mcm sekarang nie....muka buat selamba badak jer mcm takde apa2.

    Agak2 la...sanggup ke mana2 melayu nak jadi YB kalau syarat2 rakyat mcm tu? Hehehehehe....kalau la kita ada klon Tun M yg muda belia skrg nie aku yakin beliau sanggup...mcm Tun Dr Ismail...mcm Tunku Abdul Rahman...Tun Razak...klon2 mcm nie mana ada lagi zaman kita nie. Sekarang zaman politician cari makan....sebab tu ada berebut2 jawatan...siap ada ahli PPBM sorang yg aku nengok dlm youtube mempersoalkan apa yg dia akan dapat sebagai ahli yg buat kerja teruk tapi yg jadi PM orang2 atasan yg relaks kat hotel2...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. PARTI UMNO PARTI BANGSAWAN=Tenguk bini PMpun kita dah dapat agak.

      Parti PAS:Part Berkasta-kasta:yg pakai tarbus adalah berkasta -brahmin:pENGENALANNYA PORSHE/AUDI7:
      YG KASTA Paria:Tu senang jerr nak kenal mereka pakai kapcai jerr,yg melalak2 cut/paste utusan/harakah nak basuh/kain buruk berak merata2 pemimpin mereka kat sini.

      yg commonnya kat sini taada apa bezanya kadua2 parti melayu itu:KEDUA2nya peminat"DUIT/DUIT/DUIT"1MDB= Minat Duit Bu###"

      Delete
  16. Terima kasih bro Phantom
    Lama tak jumpa assalamualaikum
    Bijan sudah tercekik halkum
    Troopers menyerang atau dihukum

    Saya jugak ingin bertanya
    Labu Labi pergi kemana
    Berbulan sudah tak ada dia
    Ataupun ada, dah tukar nama?

    Ramai jugak rakan meneka
    Apa dah jadi Putramerdeka
    Siapa yg tahu tolonglah buka
    Agar terjawab segala duka

    Saya dah ada rakan sepantun
    Dulu dia Anon bersantun
    Jadi Perak Man, komen beracun
    Pendedak masuk habis dipulun!

    Bro John Doe faktanya class
    Pihak sana susah nak balas
    Sahabat unknown dihenyak dipulas
    Pada pendedak tak ada belas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benar bagai bro fan tun kata
      Bro labu labi hilang kemana
      Tapi bila di perati komennya macam ada
      Hmmm..Adakah pelanduk dua serupa..

      Teman hanya penambah perisa
      Tapi bro fan tun memang master
      Taraf pantunnya selamba bahasa
      Dengar dek macai, hilanglah gangster..

      Delete
    2. Betul tu.

      Komen ala labu-labi kekadang masih keluar tapi beranon. Ada sebab mengapa bro labu labi menjadi anon.

      Teman pun rasa macam nak join berpantun jugak tapi nanti teman akan habiskan 10minit hanya untuk mengarang serangkap pantun dan pantun tu pun tak power macam pantun2 bro Fan Tun and bro Perak Man. So teman tulis cam biasa je laaa..

      Apa pun keep it up and on untuk dio pantun ni..

      Delete
  17. Secara konvention, Timb President Umno dilantik sbgai TPM.
    Umno adalh parti yg rosak..parti rasuah...dn dimana pemimpin dn ahli tidak ada moral dn bolih dikira orang2 bangsat dn melayu2 yg sesat dn tidak punyai integriti.

    Itulah sbbnya Presiden Umno yg mencuri duit rakyat us$3.6billion dgn cina JLow bolih singkir TPresident dan Naib Presiden yg menyoal kelakuannya dgn senang sekali.
    Zahid komedi dn pemimpin 2 umno adalh manusia keparat yg tidak punyai akidah dn tidak sepatutnya jadi pemimpin negara apath lagi orang melayu. Zahid bleh pimpin orang jawa kelas bawahan..spt penarik beca...

    ReplyDelete



  18. Tugas2 Khas untuk Hisham itu ialah untuk pastikan TIDAK ada satu kerusi di JOHOR jatuh ke tangan PPBM. Kerana Hisham berasal dp Johor. Tak kan lah nak suruh Zahid nak jaga Johor.

    Seperti PRK Sg Besar dan K Kangsar dulu, Hisham jaga Sg Besar, Zahid jaga K Kangsar kerana Zahid berasal dp Perak....




    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha timbalan patut jd ketua jentera pilihanraya... Kurang yakin ke, dgn org yg dpt undi tertinggi dlm perwakilan ari tu... Tinggi sgt ke undi gelomor mamat Johor nie... Hahahaha Kesiannye

      Delete
  19. Sebaik sahaja dilantik menjadi perdana menteri, lantik diri sendiri pula jadi menteri kewangan. Kemudiannya buat syarikat baru bawah Kementerian kewangan. Syarikat baru ini kemudiaannya meminjam 4 billion dengan KWAP untuk modal permulaan.

    Duit-duit ini kemudiannya terbukti tidak digunakan untuk tujuan berniaga tetapi digunakan bagi tujuan peribadi, belanja anak bini dan tujuan politik. RM 42 juta ditemukan dalam akaun peribadi perdana menteri. Bos besar syarikat ini adalah orang yang sama diberikan kuasa untuk menguruskan akaun peribadi perdana menteri.

    Syarikat ini juga merupakan syarikat yang paling aneh dalam Malaysia. Walaupun berdaftar bawah SSM dan didaftarkan sebagai sebuah syarikat bawah Akta Syarikat 1965, tetapi syarikat ini seolah-olah kebal dan bebas melakukan apa saja seperti syarikat haram yang tidak belesen. Seperti tidak menghantar laporan kedudukan kewangan tahunan syarikat, tiada pengauditan, tidak menghantar laporan pengauditan dan tidak membayar cukai.

    Syarikat ini juga didapati banyak melanggar undang-undang pembankan, akta syarikat dan undang-undang lain berkaitan wang dan tata kelola syarikat. Ajaibnya tiada tindakan diambil oleh pihak berkuasa kepada syarikat ini dan bos-bos besar langsung tidak disiasat.

    Undang-undang dalam negara ini seperti tidak terpakai kepada syarikat ini dan juga pengurus-pengurus syarikat ini. Walaupun banyak melakukan kesalahan jenayah dan melanggar undang-undang, mereka bebas ke sana ke mari seolah-olah seperti tiada apa yang berlaku. Rakyat biasa yang hanya menulis sepatah dua di media sosial, diheret keluar dari rumah mereka tengah-tengah malam dan disumbat dalam sel sebelum di seret ke mahkamah ke esokkan harinya, golongan elit bangsawan dan suku-sakat mereka seolah-olah kebal dan mempunyai lesen besar untuk melakukan jenayah.

    Adakah orang yang BERIMAN dalam negara, jika ada, hanya mampu melihat kebatilan dan kebobrokkan yang berlaku dalam masyarakat tanpa melakukan apa-apa tindakan? Tepuk dada tanyalah iman...

    ReplyDelete
  20. Malaysia sudah hancur, hancur sehancurnya dijahanamkan najib n co

    ReplyDelete
    Replies

    1. Bila nak bankrup .... Dah bekali2 dengar ... Nak bznkrup .., nak bankrupt.

      Delete
    2. Nenek moyang ko pun bangun la dari kubor, marah najib buat angkara smpai Malaysia bankrupt.. takkan nak tuggu jahanam, baru nak bertindak... Mcm mane ko bepikir nie...

      Delete
  21. LEE KWAN YEW BAPAK RASIS PALING CELAKA
    KRONI DAN KELUARGA MENGUASAI SINGAPURA
    DI SINI DUA BELA ANJING DAN BARUA BARUANYA
    SABOTAJ EKONOMI DAN ISLAM D'MALAYSIA

    TITIK MERAH ITU LAH SINGAPURA
    PEMIMPIN INDONESIA PERNAH BERSUARA
    SEKARANG NAK SABOTAJ MALAYSIA
    MASA KITA HANCURĶAN BARUA ANJING MEREKA



    .... BERÀMBUS SINGAPORK@DAP.....

    AMOS LEE DAPAT SUAKA DI AMERIKA
    HANYA REMAJA CINA TAK TAU APA APA
    KALAU MELAYU SINGAPURA PUNYA ANGKARA
    MACAI DAN BARUA LU FIKIR2 KAN LAH YEARR.....!!


    ...... BERAMBUS SINGAPORK@DAP. .....

    INI KALI LAH


    UBAH & SIMEN........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak langsuir sudah panas dan tetek sudah goyang yanggg..

      Org sibuk pasal hal dalam Malaysia dia sibuk pasal singapork kenapa ye???

      Krn singapork sulah pecah lobang, lps Pru 14 jibby nk angkut ke bamboo river krn jd agen singapork dan khiatnat pd negara.

      Akak langsuir ko meroyan la puas2.

      Kawan2 sape pinjam duit yahudi? Jibby

      Kikikiki

      Ink kalilah
      Kita ubah PM jibby
      Kita simen BN

      Ini kalilah///

      Delete
  22. Tak pyh menyibuk pasal org lain. Uruskan dulu tempat awak yg caca merba tu.

    ReplyDelete
  23. Apa yang pasti ialah,Malaysia akan hancur.Siapa sahaja yang jadi PM selepas ini tidak mampu lagi untuk selamatkannya.Perang saudara akan berlaku.Tentera IS sudah ramai di sini.Atas nama Tuhan mereka ini akan membunuh.Ini semua akan berlaku akibat daripada sikap orang melayu yang malas,tamak haloba,tidak amanah,kuat rasuah,dengki khianat,dan penagih candu tok guru.Sikap sebegini tidak melahirkan insan yang sayangkan tanahair dan ibu pertiwi.Orang yang mencari pahala adalah juga orang yang tamak,yang sentiasa tidak ada keikhlasan dalam melakukan sesuatu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke.. SB dh tau dh kot.

      Jibby akan guna kuasa dharurat bila kalah Pru 14 nnti.

      Skrip dan pelakun dh ready kot.

      Partai lawan BN nnti sumer nnti dpt rehat kt kamunting ehsan kerajaan Msia.

      Meh Kita episod seterusnya.

      # tangkap AG afundi
      # tangkap barua JASA
      # tangkap barua singapork
      # tangkap barua rosy
      # tangkap barua jibby

      Ini kalilah///

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...