Sunday, 4 June 2017

MENGAPA BOLEH JADI BEGINI?

Walaupun Biro Politik PKR pada 16 Mei lalu telah membuat keputusan semua lantikan politik daripada parti itu dalam kerajaan Kelantan perlu meletakkan jawatan dengan serta-merta susulun keputusan Pas memutuskan hubungan dengan PKR, dilaporkan belum ada yang berbuat demikian sehingga ini.

Ia disahkan sendiri oleh Menteri Besar Kelantan, Ahmad Yaakob yang berkata, "Mereka tidak letak apa-apa jawatan dan setakat ini berjalan seperti biasa."

Kenapa boleh jadi begini?

Mengapa arahan Biro Politik PKR tidak dihormati oleh ahli-ahlinya sendiri?
Dilaporkan juga Adun PKR Guchil, Mohamad Roslan Puteh memberitahu, sehingga ini semua lantikan politik itu belum meletakkan jawatan kerana masih berlaku rundingan di antara kerajaan negeri dengan PKR pusat berhubung perkara itu.

Rundingan apa lagi?

Perlu apa berunding lagi sedangkan Biro Politik PKR sudah membuat arahan yang jelas mengenainya dan Pas pula sudah memutuskan hubungan dengan PKR?

Apakah dalam hal ini Biro Politik PKR perlu membuat arahan sekali lagi atau  di mata rakyat, PKR pun akhirnya dilihat tidak jauh berbeza dengan Pas juga? (ShahbudinHusin 04/06/2017).

86 comments:

  1. Mat singapok setan

    Berbuka bersama #paspork
    Bersahur bersama #umnopork

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depa dah masuk PAS semua tu.... Parti yang mempunyai masa depan yg cerah.

      Delete
  2. Pas rasa hebat .

    Akan bertanding 40 kerusi d Johor

    Rakyat ada dua pilihan pembangkang atau proxy kerajaan

    Adil Amanah bersatupadu atau melayu celup dan islam celup

    Keadilan atau kleptokray

    Amanah atau ajaran sesat

    0gst atau 6%gst

    Pakatan atau Barang Naik


    Buat pilihan.... Secara waras

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ringkas & Terbaek

      Delete
  3. FUYOOOOO....KIKIKI

    PEPAGI LAGI MESIABARU DAH TERKINJA EMO DIA
    NAK KATA HEBAT MENCARUT MAKI MCM HANTU
    NGATA PAS GEBANG PKR DI KLANTAN DAH GILA
    BUNGA& PKR SAMA JER X KE BABI NAMANYER TU..!

    Kikikiki.. ngata PAS gebang lebih pkr pun bangang jugak.. nnpk ssgt jijah punya arahan tak laku kikiki..!!

    NGATA PAS TAPI PKR YANG LEBIH
    ASAL MASYUKK JANJI ADA ALASAN
    DEDAK PUNYA PASAL BAGI PERABIH
    PRU 14 PH PUN PASTI KECUNDANG
    REMBAT JER DEDAK SKG SELAGI BOLEH

    KIKIKIKIKI... BERAMBUSSSSS BARUA DAP@SINGAPORK PENSABOTAJ EKONOMI NEGARA

    INI KALI LAH...

    UBAH & SIMEN

    ReplyDelete
    Replies
    1. FuuCckKk..kikikikikiki

      Delete

    2. Gua ada helan wooo...

      "Bloggers kita ni cali makan lengan siapa? Pelegilah tembak sama pimbangkang. Itu cala kita nak menang dalam pepelangan.

      Jangan la woii pelang sesama sendili woi...

      Talak masuk akai punya olang woi...ptuih...

      Mangang....,”

      katanya semasa belucap di Perhimpunan Agung Yamano di Pusat Langangan Lunia Putla (PWTC) di Kuwala Lumpo hali tu...

      Siapa si mangang tu....

      ....mangang...jangan talak mangang.....

      Kawan, lu apa macam fikir...


      Delete
    3. Ubah elok dn simen rumah umno yg hmpir nk roboh dimakan anai2...ada bran mngkoma??

      Delete
    4. Wa fikir AAA..

      Fuyoo.. Akak cifut babi udah mengelinting terkinja2 tetek terjulai2 kena henyak dgn mat black HP dia pun bergoyang yanggg..

      Penyokong regim kleptokrat badak sumer al munafiqun.

      Sokong pencuri dan makan duit curi.

      Ni nk bg amanat sikit, Tak perlu masuk yahudi, Tak perlu masuk nasrani, masuk je umeno dan past maka jdlah al munafiqun.

      Kikiki.

      Ahaksss ptui.

      La..la..la

      Ala ala comelnya cifut babi

      Delete
    5. Simen yer...???
      Ingat.... kes pembunuhan mendiang Morales dibunuh dgn kejam bila beliau menyediakan kertas pendakwaan terhadap penyelewengan skandal terbesar dalam sejarah negara.

      Delete
    6. Kejora & Keris Berayon...

      Your lewd words & conduct is a clear testimony the sort of persons you are relating to your upbringing, education & stature in society.

      BTW Keris.. What happened to your paper units kept at BSI Singapore...????

      Delete
  4. Cukuplah menjadi batu api. Mereka mencari rezeki yanh halal.kenapa Tuan suka untuk memecah belahkan. Selagi tidak bertentangan dengan syariat janganlah kita jadikan ia satu masalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila Si munafiqun bercakap

      Delete
  5. Kuasa duit. Tak ramai yg mampu menolak. Najib dah lihat barah dalam masyarakat melayu ni. Duit mampu tutup hati dan butakan fikiran. Sukar utk tolak duit walaupun lobai besar cakap agama kuat, setakat air liur la, praktikal hancur lebur. Memang tabik tdm, tak kisah pun walau ditarik semua kemudahan yg diberikan sebagai bekas pm 22 tahun.

    ReplyDelete
  6. Ingatkan dengan berpuasa badan/minda kita akan jadi lemah!

    TAPI melihat gelagat dan tingkahlaku orang bermain politik ni, habis longlai terus badan/minda kita.

    TAK ADA SIFAT MALU KE?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah, si najib ni, tak malukah curi berbilion wang rakyat..

      Habis longlai terus badan/minda aku memerangi si najib ni...

      0748,Kau tak nak ka bersama memerangi kemungkaran....

      Delete
    2. 07.48 orang macam ni dah senang dapat brim cukup.APA nak jadi lah

      Hairan sempat juga masuk blog budin

      Delete
  7. Nampak tak bhw kak wan tlh hilg kuasa ke atas pkr? tak ikut arahan biro sama spt tak ikut arahan presiden!

    sms pemimpin Amanah spt Mat Sabu masih lg dlm pas, mrk terus letak jwtn diPenang apabila pas putus dgn DAP. wlpn tak diarah.

    inilah pemimpin yg ada prinsip, yg tidak kebuloq jwtn.

    elok pkr pecat saja yg degil tu atau hilg kpercayaan rakyat.

    ReplyDelete
  8. kalu jk pkr letak jawatan, kjaan negri klantn tumbang, kena praya kecil, tanding AMANAH jadi kejaan. guane gamok, buleh gitu we? ke...guane ekkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan nk Raya Ni..letak jwtan lepas Raya la. Nti nk blnja Raya mana nk korek??

      Delete
  9. PAKU DULANG PAKU SERPIH
    NGATA ORANG PKR YANG LEBIH

    KIKIKIKKIKOOOIIKKK..

    ReplyDelete
  10. Tongong..PKR mane ade keberanian..kera dihutan disusukan anak sendiri mati kelaparan. PKR kelantan disuruh letak jawatan tapi EXCO PAS dibiarkan bergayut pada jawatan..mcm haprak pemimpin atasan nie

    ReplyDelete
  11. Hambik ko....kena sebijik lagi
    Kera2 kat selangor, anak2 kat kelantan
    Deme ni paham ke idok
    Aku pun dah macam nak muntah ni ,meluat tengok gelagat pkr ni, cakap banyak tak guna ah, 2X5 macam pas pis pus
    tungguuuuuuu....

    ReplyDelete
  12. Diaorang ni nak jaga tempolok masing-masing je..........Parti cakap tak serupa bikin...

    ReplyDelete
  13. Apa2 pun tgguuu LPs Raya..x phm2 ?!

    ReplyDelete
  14. Mahathir bakal PM ke 7 ?
    1. Kenyataan Mahathir melalui laman Facebooknya bahawa dia mempertimbangkan untuk menjadi Perdana Menteri semula sememangnya tidak mengejutkan kerana dari awal lagi saya dan teman – teman sudah menjangkakan dan itulah yang kami beritahu bahawa Mahathir mahu mengambil alih kuasa bagi memastikan Mukhriz anaknya menjadi Perdana menteri bagi memelihara harta kekayaan kroni dan proksinya. Cuma peliknya kelihatan rakan – rakan pembangkang seperti dibutakan fakta ini kerana keghairahan kononya untuk merampas Putrajaya.

    2. Kenyataan Mahathir itu sebenarnya semakin mengoyahkan Pakatan Harapan. Majoriti pimpinan dan jentera Pakatan Harapan sebenarnya masih yakin Anwar Ibrahim jauh lebih layak untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia ke 7 daripada Mahathir yang terpalit dengan perbagai kes korupsi dan penyelewengan sehingga kekayaan keluarga, kroni dan proksinya yang tidak terhitung. Kenyataan Mahathir ingin menjadi Perdana menteri juga satu yang lucu dan menggambarkan nafsu buasnya kerana Parti Keadilan Rakyat milik Anwar Ibrahim mempunyai jauh lebih banyak bilangan kerusi dari parti Bunga Raya yang hanya ada satu kerusi parlimen sahaja.

    3. Malah selaku Presiden PKR dan pengalaman serta rekod integriti Datuk Seri Dr. Wan Azizah selama ini Wan Azizah lebih layak memegang jawatan selaku Menteri Kewangan dalam kabinet bayangan tawaran Pakatan Harapan.

    4. Kita tidak ketandusan pemimpin yang punya rekod perjuangan untuk kita ketengahkan. Saya juga difahamkan Presiden Parti Amanah Negara (Amanah), Tuan Haji Mohammad Sabu antara yang dinamakan dalam kabinet bayangan selaku Menteri Pendidikan.

    5. Mahathir belum tentu menang bertanding sudah berangan menjadi Perdana Menteri semula. Mahathir perlu istihar mahu bertanding di kawasan mana ? Dengan rekod korup dan jenayah pentadbiran yang tidak terjawab Mahathir akan kalah walaupun bertanding semula di Kubang Pasu pun.

    6. Pengumuman Mahathir akan menjadi Perdana Menteri semula akan mengimbau zaman dictator zalimnya khususnya era pemecatan Anwar dimana segala aparat kerajaan dan ruang undang – undang digunakan untuk menindas. Jika dia menjadi Perdana menteri semula dia akan lebih ganas memastikan anaknya menggantikan dia sesegera mungkin. Mahathir ialah manusia tamak dan zalim yang akan memanipulasi semua keadaan bagi keuntungan diri dan kini tumpuanya ialah memastikan anaknya menjadi Perdana Menteri bagi memastikan keselamatan legasi serta kekayaan keluarga , proksi dan kroninya terpelihara.

    Kepada semua khususnya mereka yang pernah tampil berjuang sejak 1998, satu persoalan penting……ADAKAH KITA BERJUANG KELUAR MULUT HARIMAU UNTUK LARI KE MULUT BUAYA ?

    che’GuBard
    Pengasas Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM)

    ReplyDelete
    Replies

    1. Cikgu bard ni sapa yaa...

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. 16:17
      Cikgu Bard dah jadi Anak Polong tak bertuan.. sesat menggelupur-meracau tak menentu hala. PKR pun tak dapat menerimanya. Adakah dia kini mengendeng kat Najib & Rosmah untuk segenggam dedak..???

      Delete
  15. Mahathir, melodrama dan manipulasi adalah satu perkara yang sinonim. Entah Mahathir ini baharu tersedar dari mimpi atau Mahathir ini sudah mengalami masalah ingatan. Mungkin kerana suka sangat berpuisi Melayu Mudah Lupa telah menghakis memori ingatan Mahafiraun ini.

    Mahathir hanyalah seorang penipu dan pemanipulasi yang akan mencapai apa sahaja untuk mendapatkan apa yang dihajatinya. Mahathir hanya akan memburukkan keadaan pembangkang. Mahathir hanya memperkudakan pembangkang untuk melawan Najib bagi memenuhi kehendak politiknya semata-mata.
    Harus diingat, kebenaran tidak akan tertegak dengan penipuan. Mahathir berduka lara kononnya “anaknya” telah dijual kepada China. Mahathir merintih Proton telah dijual kepada konglomerat China, Kumpulan Geely Holding. Sedangkan rancangan penjualan saham Proton ini bukanlah satu rancangan baharu.

    1. 9 Jun 2005, akhbar melaporkan Mahathir sendiri yang menyatakan bahawa Volkswagen boleh beli saham Proton.
    2. 13 Jun 2014, Nikkei Asian Review melaporkan pada bulan April 2013, Mahathir sendiri bersama-sama dengan Syed Mokhtar Al-Bukhary, orang yang mengetuai konglomerat tanahair, DRB-Hicom, yang memiliki Proton telah pergi ke China. Kedua-dua mereka bertemu dengan pemimpin politik dan ahli perniagaan China. Berdasarkan kepada laporan media tempatan, Mahathir ketika itu sedang merundingkan perkongsian di antara Proton dengan syarikat automotif China iaitu Zhejiang Geely Holdong Group.

    Nah, betapa munafiknya Mahathir apabila dia sendiri yang merancang untuk memulakan perkongsian atau penjualan saham Proton kepada syarikat asing. Proton lahir pada tahun 1983. 34 tahun lamanya rakyat terpaksa menanggung subsidi untuk sebuah projek anak emas Mahathir yang tidak kompeten ini.

    Tidak sekadar itu sahaja, rakyat perlu sedar, akibat dari pengenalan projek anak emas Proton ini, Kerajaan Mahathir ketika itu telah mengenakan tarif import sehingga 300 peratus ke atas kereta asing. Rejim Mahathir mengepung pilihan rakyat kepada sama ada membeli sebuah kereta yang harganya tiga empat kali ganda berbanding harga sebenar ataupun membeli Proton.

    Rakyat hidup dalam halusinasi dengan menyangkakan bahawa Proton adalah merupakan projek kereta mampu milik. Walhal, sebenarnya rejim Mahathir telah meningkatkan tarif import sehingga menyebabkan harga kereta asing menjadi terlalu mahal. Proton diberikan keistimewaan yang terlampau banyak – mereka boleh mengawal harga-harga kereta yang akan dikeluarkan.

    Rakyat Malaysia sebenarnya membayar harga yang mahal untuk memiliki sebuah kereta yang di bawah standard. Ingat lagi mengenai masalah-masalah yang dihadapi oleh pembeli Proton, yang paling popular adalah masalah power-window.
    Keperluan berkenderaan ini adalah untuk meningkatkan mobiliti rakyat. Ia termasuklah menyediakan pengangkutan awam yang efisien. Akan tetapi, obsesi Mahathir terhadap Proton telah meminggirkan pembangunan pengangkutan awam – jajaran laluan pengangkutan awam yang terhad dan rakyat sentiasa dihampakan dengan masa menunggu yang lama. Tidak punya banyak pilihan, rakyat terpaksa untuk membeli kereta dan menanggung beban bayaran bulanan hutang kereta.
    he Economist pernah mengatakan pada tahun 2004, Proton mewakili semua kesilapan Malaysia di bawah Mahathir. Sebuah firma yang dipenuhi dengan idealisme nasionalis bukannya rasional komersial, dilindungi pula dengan kronisme dan tidak pernah terdedah dengan persaingan yang sebenarnya. Seperti pencipta, adalah baik jika Proton ini juga bersara.

    Saya bersetuju dengan The Economist. Mahathir dan Proton sudah boleh memulakan pakej persaraan mereka sepenuhnya. Cukup-cukuplah Negara ini menanggung biawak hidup Proton yang menyedut bukan sedikit duit pembayar cukai semata-mata untuk memenuhi nafsu dan obsesi Mahathir.

    Mahathir bertanya, “Apa lagi yang akan kita jual?” Saya juga ingin bertanya kepada Mahathir, “Berapa billion Ringgit lagi yang Proton mahukan?” Cukuplah berbillion ringgit yang telah rakyat subsidikan kepada Proton selama 34 tahun ini.

    #sudahlahMahathir

    Che’GuBard
    Pengasas
    Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau tulis lah panjang 10 batu pun,...siapa kau untuk rakyat Malaysia percaya.Sekejap hentam kerajaan,sekarang semua spesis macam kau berdiri teguh di belakang Najib.Dasar 'Cash is King' Najib adalah untuk melayu bangsat seperti kamu.

      Delete
    2. puak dungu kau perlu sedar juga.tembarang puak kau semakin jelas.mereka jelas hanya mmperjuangkan kepentingan sendiri bukan kepentingan rakyat

      Delete
    3. Awat?
      Cik gu bastard ni layak ke nak jadi perdana menteri?

      Delete
    4. Cikgu bard ni sapa yaa....

      Cikgu kelas tarian ka....atau kelas memasak....

      Delete
    5. Cikgu putar alam..

      Delete
    6. Zack Armstrong...

      Kejora dah kemuflisan idea hingga dgn sembrono cp racaun si Badigol.

      Cik Badigol dah jadi Anak Polong tak bertuan.. sesat menggelupur-meracau tak menentu hala. PKR pun tak dapat menerimanya. Adakah dia kini mengendeng kat Najib & Rosmah untuk segenggam dedak..???

      Delete
  16. Mengapa Perlu Takut Jika Tidak Bersalah?
    Saya dimaklumkan mengenai kewujudan satu petisyen yang digerakkan oleh CitizenGO yang beribu pejabat di Madrid dan yang mempunyai ahli di 15 kota di tiga benua. Mengikut kandungan petisyen bertajuk “Stop Legal Harassment of Christian Speaker of Malaysian State Assembly - Hannah Yeoh” ini, Hannah Yeoh sedang diganggu secara perundangan (is being legally harassed) oleh saya.

    Kata petisyen ini, buku Hannah Yeoh hanya melaporkan pengalaman-pengalaman beliau dalam konteks kepercayaan beliau (simply reports on her experiences in the context of her faith) dan ini didakwa bukan satu kesalahan jenayah di Malaysia (In Malaysia, that is certainly not a criminal offence), apatah lagi beliau didakwa tidak mempromosikan buku ini kepada orang-orang Islam (Moreover, she did not promote the book to Muslims).

    Tambah petisyen ini lagi, sekarang terdapat kemungkinan satu mahkamah Malaysia akan melayan laporan polis saya ini (now it seems as though the same type of religiously-motivated illiberality (as in the case of Jakarta's former governor, Ahok) may be entertained by a Malaysian court).

    Oleh itu, petisyen ini merayu kepada KDYMM Sultan Selangor, YAB Menteri Besar Selangor, Perwakilan Tinggi Kesatuan Eropah bagi Hal Ehwal Luar, Setiausaha Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan Setiausaha Negara Amerika Syarikat supaya campur tangan bagi pihak Hannah Yeoh (to intervene in Ms Yeoh's defence) demi memastikan agar laporan polis saya tidak dilayan oleh mahkamah-mahkamah Malaysia (this complaint not be entertained by the Malaysian courts).

    Sehingga sekarang, petisyen yang dilancarkan pada 27 Mei ini telah mencatat lebih daripada 22,000 tandatangan.

    ReplyDelete
  17. Dr. Kamarul Azman Yusoff
    Pemerhatian saya ke atas petisyen ini adalah:

    Pertama, petisyen ini sangat terdedah kepada manipulasi mana-mana pihak kerana terlalu mudah untuk sesiapa sahaja di dalam dunia ini menandatangani petisyen ini. Maklumat yang perlu diberikan hanyalah nama pertama, nama akhir, alamat email, nama negara dan kod zip sahaja.

    Kedua, petisyen yang digerakkan oleh CitizenGO yang beribu pejabat di Madrid ini merupakan satu bentuk campur tangan dari pihak luar ke atas urusan dalaman Malaysia dan, jika petisyen ini bermula dari rakyat Malaysia, ia merupakan satu bentuk jemputan kepada pihak luar supaya campur tangan ke atas urusan dalaman Malaysia sekali gus merupakan satu usaha memburuk-burukkan nama Malaysia. Kenapa perlu dibuat rayuan, bukan setakat kepada KDYMM Sultan Selangor dan YAB Menteri Besar Selangor, tetapi juga kepada pihak-pihak luar, iaitu Perwakilan Tinggi Kesatuan Eropah bagi Hal Ehwal Luar, Setiausaha Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan Setiausaha Negara Amerika Syarikat, supaya campur tangan bagi pihak Hannah Yeoh (to intervene in Ms Yeoh's defence) demi memastikan agar laporan polis saya tidak dilayan oleh mahkamah-mahkamah Malaysia (this complaint not be entertained by the Malaysian courts)? Oleh itu, sangat wajar bagi Hannah Yeoh sendiri menjelaskan sama ada beliau atau mana-mana penyokong beliau, sama ada di dalam atau di luar DAP, turut terlibat di dalam petisyen ini.

    Ketiga, kandungan petisyen ini yang mendakwa Hannah Yeoh sedang diganggu secara perundangan (is being legally harassed) oleh saya adalah tidak betul. Laporan polis saya terhadap Hannah Yeoh bukanlah satu bentuk gangguan tetapi laporan biasa yang melibatkan beberapa persoalan perundangan yang akan ditentukan secara objektif dan profesional oleh pihak Polis Di-Raja Malaysia dan pihak Jabatan Peguam Negara Malaysia. Sebaliknya, Hannah Yeoh-lah yang mengganggu saya secara perundangan dengan membuat tuduhan kononnya komentar Facebook saya pada 10 Mei mengandungi “satu tuduhan yang tidak benar” (iaitu bahawa DAP giat mencampurkan urusan politik dengan urusan agama, terutamanya agama Kristian) dan bahawa komentar Facebook saya ini kononnya menimbulkan risiko yang tinggi terhadap keselamatan diri beliau dan ahli-ahli DAP. Sedangkan hakikat sebenarnya komentar Facebook saya diasaskan kepada petikan-petikan tertentu daripada buku beliau sendiri yang tidak mampu beliau nafikan dan ia tidak pernah menimbulkan apa-apa risiko terhadap keselamatan diri beliau dan ahli-ahli DAP.

    Keempat, kandungan petisyen ini yang mendakwa sekarang terdapat kemungkinan satu mahkamah Malaysia akan melayan laporan polis saya ini (now it seems as though the same type of religiously-motivated illiberality (as in the case of Jakarta's former governor, Ahok) may be entertained by a Malaysian court) adalah satu dakwaan yang sangat keterlaluan dan menggambarkan ketakutan berlebihan pihak yang memulakan inisiatif membuat petisyen ini terhadap kemungkinan Hannah Yeoh akan dihadapkan ke mahkamah. Bagaimana mungkin kesimpulan bahawa Hannah Yeoh mungkin akan dihadapkan ke mahkamah boleh dibuat tatkala siasatan oleh pihak Polis Di-Raja Malaysia belum selesai, dan tatkala Hannah Yeoh sendiri memaklumkan beliau belum dipanggil untuk memberikan keterangan? Soalan saya mudah sahaja: Jika anda tidak melakukan kesalahan, mengapa anda perlu merasa takut?

    http://www.citizengo.org/…/71069-christian-speaker-malaysia…

    FB
    Dr. Kamarul Azman Yusoff

    ReplyDelete
  18. MAHATHIR ‘DIPERALAT’ UNTUK JADI PM?
    Bekas Setiausaha Kerja Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Kamarul Azman Habibur Rahman berkata, amat tidak logik untuk DAP yang mengetuai Pakatan Harapan atau PKR sendiri akan membiarkan Dr. Mahathir menjadi Perdana Menteri.

    Katanya, mungkin ada dalam kalangan pemimpin Pakatan Harapan cuba memberi angan-angan kepada Dr. Mahathir untuk menjadi Perdana Menteri, tetapi menyifatkan perkara itu ha­nyalah propaganda politik untuk menarik perhatian rakyat.

    “Adakah DAP atau PKR sedia memberikan PPBM agihan kerusi paling banyak pada PRU-14 sehingga membolehkan Dr. Mahathir berhak menuntut jawatan Perdana Menteri?

    “Harap Dr. Mahathir sedar diri bahawa beliau sedang diper­main-mainkan oleh pihak yang mengimpikan kuasa. Mereka cu­ba menggunakan imej bekas Perdana Menteri itu untuk berdepan Barisan Nasional (BN),” katanya kepada Mingguan Malaysia di sini, hari ini.

    Kelmarin, Pengerusi PPBM itu dalam satu sesi soal jawab yang disiarkan secara langsung menerusi Facebook mengakui beliau berkemungkinan terpaksa mempertimbangkan menjadi Per­dana Menteri semula sekiranya itu yang dimahukan oleh kepe­mimpinan Pakatan Harapan yang diketuai DAP.

    Pengakuan Dr. Mahathir itu menimbulkan lagi kekeliruan orang ramai mengenai calon Perdana Menteri daripada Pakatan Harapan memandangkan Konvensyen Nasional PKR bulan lalu telah membuat penegasan mahukan Anwar sebagai Perdana Menteri ketujuh jika Pakatan Harapan berjaya menawan Putrajaya.

    Tambah Kamarul Azman, beliau yang menjadi antara individu yang menggerakkan penubuhan PPBM tidak melihat ada peluang kepada Dr. Mahathir untuk kembali menjadi Perdana Menteri menerusi Pakatan Harapan yang dianggotai oleh parti-parti yang bernafsu merampas Putrajaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tun m hanya diperalatkan oleh pkr dan dap.mereka bukan ikhlas myokong tun m hanya sekadr untuk meraih sokongan.

      Delete
  19. BODOHNYA PAKATAN!! HAKIM YANG BUAT KEPUTUSAN, BUKAN PENDAKWARAYA, NAK BAYAR BUAT APA?
    TAKTIK Mahathir dan kuncu-kuncunya dalam Pakatan menggunakan Sarawak Report untuk memfitnah Perdana Menteri, Datuk Sri Najib Tun Razak ini, sudah diketahui rakyat Malaysia. Kita pun dah bosan dan tidak begitu ambil peduli mengenainya. Benda bodoh dan tak logik semuanya. Malah, ramai yakin semua tuduhan itu datang dari Mahathir dan Pakatan sendiri, Sarawak Report hanya menyiarkannya sebab sukar nak ambik tindakan undang-undang kerana berpengkalan di luar negara.

    Kaitan orang-orang Pakatan dengan Sarawak Report bukan lagi rahsia, gambar di atas itu saja adalah buktinya. Begitu juga dengan kes pembocoran dokomen Petro Saudi membabitkan bekas Eksekutifnya Xavier Justo di Thailand, bersepah nama orang Pakatan dikaitkan. Tak pun kita dengar orang Pakatan pergi Thailand saman Justo kan?

    Seperti dalam tuduhan terbaru konon Najib membayar seorang peguam terkenal yang bertindak sebagai pendakwaraya dalam kes liwat Anwar di Mahkamah 2 tahun lepas sebanyak berjuta-juta ringgit (katanya untuk memastikan Anwar didapati bersalah), ini tuduhan bodoh macam mana? Yang buat keputusan salah ke tidak dalam apa juga kes di Mahkamah ialah Hakim, kenapa pendakwaraya pulak yang kena bayar untuk pastikan Anwar didapati bersalah?

    Lagipun, memang kerja Pendakwaraya untuk pastikan orang kena tuduh didapati bersalah, ini memang mana-mana dalam dunia berlaku, bukan di negara ini saja. Jadi, buat apa nak bayar benda yang memang jadi kerja dia?

    Dahlah tu, seperti mana fitnah-fitnah yang sebelumnya hanya ada air liur yang berterabur, buktinya, dokumen sahnya mana? Slip bank ke apa ke, kita nak jugak tengok tapi haram tak nampak sampai sudah. Nak suruh siasat pun mesti ada asas, setakat cakap saja, banyak lagi kerja lain polis boleh buat.

    Anyway, kalau ada bukti kukuh macam itu, mereka tidak akan gunakan Sarawak Report ye tak? Dengan bukti itu terus pergi buat laporan. Sebab takde bukti wujud sebarang kesalahanlah maka digunakan Sarawak Report.

    Jadi semudah itu juga fitnah ini dipatahkan. Orang kadang-kadang terlupa benda mudah macam ini (hakim yang buat keputusan bukan pendakwaraya), lagi-lagi penyokong Pakatan. Semua daripada mereka lahir memang dah bodoh, hidup untuk dibodohkan dan mati esok pun dalam kebodohan juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini betul betul bukan cubaan betul betul

      Aaah aaah betul bukan cubaan

      Delete
    2. ph mmglah bodoh.mmburukkan pihak lain untuk dapat sokongan.puak sendiri sgt lemah.perbuatan ini sbnarnya tak perlu jika dibaiki kelemahan sendiri.sptutnya rakyat memilih mereka kerana kelebihan mreka bukan dgn mmburukkan pihak lain

      Delete
    3. Saman saja sarawak report . Cakap nak saman tapi tak saman. Yang tau dok ulas berjela jela


      Semua kaki belit Najib,hadi,nasal,pie hitam dan yang Dituduh terima dedak Semua bisu



      SAMAN LA BARU TAU SAPA TAK BERSALAH
      APA PUNYA PUNDEK


      Delete
    4. saman aja yang dia tahu.ingat zaman tun m.tun tak saman setiap fitnah yang dilemparkan.pihak yang mndakwa spatutnya mmbuat laporan baru mereka betngguungjawab atas setiap dakwaan mereka

      Delete
    5. Ni bukan kes Kecik tapi kes besar dan berat tuduhan tu


      Rakyat nak tau

      Dok diam menikus buat apa


      SATU DUNIA TAU

      Delete
    6. Mana berani saman.. Pas nak saman pun maseh tangguh-tangguh lagi..

      Kalau ikut lebongnya... saksi dan bukti dah bersusun...tapi serban dan jubah... tak boleh tutup Lebai penipu... Tak berani saman maksudnya....money trail dan akaun memang ada...Najib dan Hadi...hanya nak sembunyi sampai mati...takkan berani saman...takkan berani... tunjukkan akaun peribadi @ Ambank @ Affinbank @ mana2 bank offshore yang trlibat... mereka berdua pun tahu...rakan sejenayah...

      $ebab $atu DUNIA tahu... itu FULU$$$...datang dari 1MDB... sarang jenayah pengubahan wang haram!

      Delete
    7. dap berani saman kiat siang jd tpm.lpsni.sama gak.pan berani sama bila dituduh barua.

      Delete
    8. Ayoyo..dey..itu bukan jenayah. Tuduhan politik tak payah saman..

      Najib dan Hadi..WSJ dan SR buat.. tuduhan jenayah! Curi dan bersubahat pengubahan wang haram... Sepatutnya mereka disiasat dan didakwa...Tukang dakwa pulak bawah depa..

      tinggal nak bersih nama.. kena saman malu.. la ni itu yang depa kena buat...

      Tapi tadak telur.. pasai pa? Lu pikirlah sendiri!

      Delete
  20. CIKGU BARD HANTAM TUN MAMAK
    ASSMIN TAK NGAM NGAN CIKGU BARD NII
    DNG UMNO CIKGU BARD BAIK PULAK..?
    YEOPP OOI.. SAPA CIKGU BARD SEBENONYER NIH.?

    KIKIKIKIKI... MME NAK MAMPOS PKR PRU 14 NI...

    BERAMBUSSS....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bard ni dah jadi macam mat singapork Biasa la tu ada masyuk


      Berabusss

      Delete
    2. org yang berani ialah orang bercakap benar.cuma org yg taksub aja yang sentiasa berbohong untuk sedapkan hati

      Delete
    3. Al munafiqun akan sokong pencuri.

      Kerana bawa nilai @ values yg sama.

      Delete
  21. sudah jadi taksub puak dungu.mana2 parti sama sahaja untuk kepentingan perut sendiri aja.janji2 politik bermacam2 sehingga tak masuk akalpun ada.usahlah kita terlalu taksub lpd mana2 pihak berkatalah benar bukan sahja kita mngutuk dan mencaci pihak lain.pihak sendiri juga perlu dikritik dan dinyatakan kebenaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 13.43 hang lagi la teruk Siap sembah BN bagaikan TUHAN


      INSAF LAH jangan dok kata orang sangat

      Delete
    2. hang buuat fitnah aja aku tak sokong mana2 pihak.hang yang dok ngata orang patut insaf.taksub sgt dgn puak sndiri sehingga dah tk boleh lg berkata benar

      Delete
    3. Hang tak sokong mana dok diam cukup

      Tak payah dok bising2 kami manusia ada akai


      Boleh pikiak bukan macam hang kaki jilat pungkok

      Delete
    4. knp perlu hang takut kpd kebenaran.kau tu dah taksub.otak sah tak boleh pakai lagi.kamu bukan setakat jilat tahipun kamu makan

      Delete
    5. Anoy 1402 ,kalo spesis lalang macam hang kami tak perlu dalam blog ni..kononnya menegak kebenaran tapi takde pegangan..terperasan diri bagus, kata orang taksub..diri sendiri yang taksub tak sedar..

      Delete
    6. 14.21 aku cakap kalau hang tak sokong mana dok diam paham

      Anjing kalau tuan dia suruh diam dia ikut cakap 14.21 hang lagi teruk dok menyalak sedia saja

      Pungkok penuh taik

      APA punya orang ni

      Delete
    7. Ololoh 1343...baru Tn Shah cubit kwn sendiri... hang dah menyalak lebih2 suruh kami menyalak jugak.. Tuan hang ajar hang betul punya baik nooo...Berderet Tn Shah smackdown boss hang..hang buat apa? Awat tak salak boss hang? Ini bukan masalah parti..ini masalah individu.. redho lah masing2 ada anak bini.. kena halau keluar rumah sewa pun mesti warning 3 minggu nak cari rumah baru...ini pulak kena resign..lain la BN..dedak GLC..dedak 1MDB..dedak China doll pun ada... Puuiii!

      Delete
    8. aku takkan diam selagi puak hang duk nk menipu aja.puak hmprak kau. ni sama aja tak betul dgn pihak lain.hang dok sebar cerita buruk pihak lain aja puak2 hangpun sama gak buruk

      Delete
    9. puak bodoh dah takde kerja lain mencaci dan mnggina pihak lain aja yg mereka tahu kerana inilah satu2 perkara yang diajar oleh pipimpin dungu mereka.nak sebarkan kelebihan dan kekuatan puak mereka tak boleh sebb mmg takde jadi satu2 yg ada sebarkan cerita buruk pihak lain

      Delete
    10. 1527 Mana buleh sama.. hang silap..
      Hang salak musuh tuan hang...
      Itu baguih...mesti bodek tuan...
      Musuh tuan hang pulak...
      nak tangkap pencuri...
      Ini lagi baguih..Rakyat sokong..
      Tuan hang pulak MO1...
      Geng hang sorang ada MO1...
      Geng lain kat Malaysia tadak MO1..
      Apa lagi yang ada?
      Ada Lebai Takfiri dan Suci Dosa..
      Tapi depa ni haram pegang anjing...
      Hang sabar ja lah nooo...
      Sabar sebahagian daripada iman..

      Delete
    11. tangkap dulu puak hang yg salah.suruh lge berehat hgga hbs kes.berani buat buktikn dulu

      Delete
    12. 15.27 ni hari dok menyalak dalam blog budin pasai APA

      Ni yang pelik sikit kalau dah tak ada APA diam. Saja LA noo

      Jangan dok menyalak sangat nanti menyesal tak sudah

      INGAT ALLAH SAMA

      Delete
    13. Puak pH manyak sulah kena tangkap maa

      Lu pi suluh ITU splm,ag lan KTN tangkap sama MO1 maa

      Balu butut maa

      Delete
    14. kau myalak setiap hr buat fitnah blh pulak.kalau org lain tk blh.tkut pekong terbuka.

      Delete
  22. Harap2 PRU 14 segera diadakan setelah Sukan SEA pd akhir Ogos mendatang. Kami dari PH dah siap siaga menggempur dan yakin pengundi Melayu & Bumiputera dari kalangan ahli UMNO & atas pagar akan memberi undi solid meruntuhkan UMNO/BN. Pengundi2 Bukan Melayu/Bumi pula seluruh negara 90% menyokong & mengundi PH.

    Tak sia2 pengorbanan kami berkempen selama ini menyebabkan tak muncul di blog ini. Alhamdulillah...saya dapati makin ramai wira2 cyber di pihak kita menangkis terjahan merepek-meraban Kejora Jahanam.

    Salam perjuangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudahlah othman,puak yang nk mnipu aja tkkan kemana.hanya bertipeng myelamatkan malaysia sdgkan puak sndiri tunggang langgang tak pernah nk diubah.puak mcmni tak mmberi harapan langsung kpd rakyat

      Delete
    2. 15.38 aka kejora
      Hang kena sedar HARAPAN akan menang besar

      Makanan Dan gaji kamu selama ni adakah halal,sebab kamu bersetongkol dengan pengkhianat rakyat
      Insaf lah kejora

      Marilah sokong HARAPAN

      Delete
  23. 15.27 hang ni hamba suruhan JAsa,kena menyalak Dan menyalak kalau tidak tak soru lah anak Bini .insaflah kalau hang tak sokong man's

    15.27 kalau tak dapat dedak tentu tak payah menyalak.ni sanggup pertahan keburukan tuan kamu tentu ada masyuk kan kan 15.27

    SATU DUNIA SUDAH TAHU PM KLEPTOKRASI

    ReplyDelete
  24. Diam la budin..kat mana geng bersatu thn 2013..dok mkn dedak lagi masa tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada yg umur 90 baru sedar umno tu korup..

      Delete
    2. Semua orang Sudan insaf Dan sedar,tak payah pertikai 2013.sekarang mass untuk perubahan

      15.46 tinggal hang Dan dedakians saja lagi
      Insaflah kejora

      Delete
    3. sedar sbb bhgian ank dan puak2 dh tkde lg

      Delete
    4. Hang meraban orang dah tak hirau

      Macam anjing salak bukit


      KAH KAH KAH KAH

      Delete
    5. hang mmg takut kbnran.anuar juga yg ckp mcmna anak 2 tun m boleh beli saham berbilion ringgit

      Delete
  25. OTOMAN AMAT BARU BALIK DARI HUTAN
    INGAT DAH MAMPOS DI TENGAH JALAN
    DIA NI DULU PENGERUSI UMNO BAHGIAN
    BILA KALAH MAJIK DIRI SBB X LEH CARI MAKAN
    MENANG 5 PENGGAL SBB CAI MASUK BAKUL KAN..

    BERAMBUSSSS LA KO BARUA DAP@SPORK....

    INI KALI LAH...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marah benar mat singapork
      Mungkin bertanding dulu dia kalah teruk
      Sapa nak undi dia kalau perangai cenggini buruk
      Kat sini pun ramai tak suka dia, tak caya tengok..

      Buang aje la mat dendam lama
      Orang dah berubah, ko masih disana
      Memburukkan orang takkan kemana
      Kecualilah kalo mat pilih untuk keneraka..


      Delete
  26. Alahai ada jugak sokong cikgu bard
    Blog dia yang pegi jenguknya berapa kerat
    Buat parti baru konon tak nak subahat
    Jenis makan keliling semua benda dia nak serbat..

    Ada jugak yang jenis tak sokong mana
    Tapi pada pakatan nak kata juga
    Ini manusia spesis ular kepala dua
    Tak tahu mana jantan atau betina..

    Salam perjuangan juga bro othaman
    Harap komen bro menjadi kenyataan
    Untuk rakyat yang mahukan perubahan
    Berilah sokongan anda pada Pakatan Harapan..


    ReplyDelete
    Replies
    1. org tua yang dh hilng akal tak tahu mana yg betul dan yang menipu

      Delete
  27. Benar belaka bro Perak Man
    Umno BN akan tersimen
    Kemarahan rakyat panas buat main
    Umno tewas, pendedak "aiseymen.."

    Walau tua Tun berakal
    Bijan sendiri tidaklah pandai
    Masa Tun, kehebatannya kekal
    Bijan songlap,negara dah hancai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbaik bro fan tun..

      Itulah kelebihan tun m negarawan kita
      Akalnya tajam tak tumpul dek masa
      Walaupun yang ada sekarang orangnya lebih muda
      Bodoh kepalang ditipu anak cina..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...