Thursday, 8 June 2017

FAKTA ATAU AUTA?

Entah kenapa, tiba-tiba saja bekas Ketua Polis Negara, Musa Hassan tampil mempertikaikan bayaran RM9.5 juta kepada Shafee Abdullah yang didakwa daripada akaun peribadi Najib Razak seperti yang didedahkan oleh Sarawak Report, baru-baru ini.

Kata beliau, bagaimana bayaran itu boleh dibuat sedangkan akaun peribadi Najib sudah ditutup sejak 2013 lagi?

Sebelum itu, beberapa puak pro Najib turut menggunakan hujah yang sama untuk menafikan bayaran tersebut meskipun Perdana Menteri dan Shafee sehingga ini kekal membisu dan berdiam diri daripada memberi sebarang reaksinya.

Benarkah perkara itu?
Faktanya ialah seperti di atas ini. (ShahbudinHusin 08/06/2017)

76 comments:

  1. Masih mahu menutup bangkai yang busuk.......

    ReplyDelete
    Replies



    1. Peguam Negara Dibayar RM1,000 Bukannya RM9.5 Juta Seperti Difitnah Sarawak Report

      Tidak logik kata mereka. Pihak pembangkang hari ini berhempas pulas memainkan isu kononnya RM9.5 juta dimasukkan ke dalam akaun Tan Sri Shafee Abdullah dari akaun
      Tuesday, June 6, 2017 -06-06 13:28:24'



      Selepas Memadam Posting Memfitnah Lawatan Najib Dan Rosmah Ke India, Satu lagi Fitnah Dari Sarawak Report
      Selepas memadam fitnah gambar edit Najib dan Rosmah, ini adalah cerita terbaru Sarawak Report. Lihat sini: http://pakdin.my/gambar-edit-untuk-memfitnah-lawatan-najib-ke-india-oleh-pakatun-dan-sarawak-report/ Siapa yang akan percaya temberang bayaran RM30 juta
      Saturday, April 1, 2017 -04-01 11:56:19'



      Gambar Edit Untuk Memfitnah Lawatan Najib Ke India Oleh Pakatun Dan Sarawak Report

      Sarawak Report menggunakan gambar yang diedit untuk memfitnah Perdana Menteri dan isteri yang kini dalam rangka lawatan rasmi ke India. Menggunakan Photo-shop untuk menggabungkan gambar
      Saturday, April 1, 2017 -04-01 10:16:20'




      PROJEK LANDASAN KERETAPI PANTAI TIMUR (ECRL) ANGKA MERAGUKAN CIPTAAN SARAWAK REPORT

      Mereka yang sangat licik dalam mengeksploitasi pemikiran orang-orang yang menerima bulat-bulat apa sahaja maklumat yang memburukkan pemerintah. Lagi analisis Sarawak Report mendedahkan dokumen yang menunjukkan
      Monday, January 2, 2017 -01-02 13:59:28'



      E-mel Haythornthwaite kepada Clare Rewcastle dedah Sarawak report tiada kredibiliti

      Kenal siapa Clare Brown Rewcastle, pengasas Sarawak Report? Pasti sahaja seluruh warga Malaysia yang mengikuti perkembangan politik semasa, paling tidak pun pernah mendengar namanya
      Tuesday, December 15, 2015 -12-15 10:26:39'




      :: BLOG ::, 1MDB
      Jatuhkan Najib: Perbualan antara Editor Sarawak Report dan Justo didedahkan

      Semua sudah maklum mengenai wujudnya konspirasi antara pihak asing dan beberapa rakyat Malaysia untuk menumpangkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menggunakan ‘pertuduhan palsu’.

      Monday, September 7, 2015 -09-07 21:40:08'





      APAKAH PERANAN TUN MAHATHIR DALAM KONSPIRASI DENGAN SARAWAK REPORT?

      Sebuah portal membuat pendedahan mendakwa terdapat penglibatan bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dengan pengasas Sarawak Report, Claire Brown dalam usaha menjatuhkan kerajaan

      Friday, August 21, 2015 -08-21 11:24:56'




      1MDB: Waran Antarabangsa Ekstradisi Pengasas Sarawak Report Clare

      Kerajaan Malaysia boleh memohon waran antarabangsa bagi mengekstradisi pengasas portal Sarawak Report, Clare Rewcastle Brown ke Malaysia, kata peguam veteran dan ahli politik,
      Tuesday, July 21, 2015 -07-21 16:25:11'




      Pereka Web Diguna Palsukan Emel Untuk Sarawak Report

      Bekas pengarang Sarawak Tribune, Lester Melanyi mendakwa kepakaran pereka laman web digunakan untuk memalsukan emel dan perjanjian bagi menulis berita mengenai Perdana Menteri,
      Tuesday, July 21, 2015 -07-21 01:12:56'



      1MDB: Agenda Jahat Sarawak Report (Part 2) : James Steward Ubah Dokumen Petrosaudi (video)

      Berikut bahagian kedua pendedahan oleh Lester Melanyi bekas perunding editorial Sarawak Report dan pengendali Radio Free Sarawak. Sungguhpun rakaman wawancara ini dibuat inggu lalu, Lester mengesahkan. kenyataan
      Monday, July 20, 2015 -07-20 21:12:17'




      1MDB: Agenda Jahat Sarawak Report – Lester Melanyi (Part 1) (Video)

      Berikut ialah bahagian pertama pendedahan mengenai Sarawak Report oleh salah seorang yang membantu Claire menerbitkan laman terbabit. TUNGGU EPISOD SETERUSNYA.
      Monday, July 20, 2015 -07-20 21:04:06'





      Sarawak Report: Nowhere to Run Chapter 3: Hoodwinked!
      What a blardy liar you are, Sarawak Report! This time, you have gone too far in your latest post SENSATIONAL FINDINGS!
      Friday, July 3, 2015 -07-03 21:41:49'




      1MDB: Tunggu Laporan Rasmi Sebelum Ambil Tindakan Tindakan Terhadap Sarawak Report

      Kerajaan akan menunggu laporan daripada pihak berkuasa Thailand terlebih dahulu sebelum mengambil sebarang tindakan terhadap blog, Sarawak Report mengenai emel yang didakwanya mempunyai bukti perjanjian




      LU FIKIR LA SENDIRI



      Delete
    2. Begitulah bila hati sudah jatuh cinta tanpa mengira siapa diri kita dan dari mana kita dibesarkan. Cinta itu milik Allah sepenuhnya. Walaupun dibesarkan dalam keluarga yang bukan beragama islam, tapi cintanya pada agama suci ini mengundang anak ini untuk duduk bersama-sama rakan2 muslimnya dirumah Allah setiap hari tanpa ada rasa malu dan takut… Inilah dinamakan hidayah, hanya Allah yang Maha Memberi kepada hambaNya yang terpilih..

      Disurau Arrazi Subang 2 shah alam Selangor, terselit sebuah kisah indah buat sang anak ini walaupun dia tidak pernah mengenal erti agama dan tidak tahu kemana yang harus dipilih untuk hidupnya. Tapi berkat pergaulan dengan rakan-rakan sejirannya, telah membawa anak ini sentiasa dekat dengan rumah Sang Penciptanya.
      Anak ini dilahirkan dari rahim agama lain, dibesarkan dalam agama lain, tapi kini sentiasa berada dirumah Allah setiap hari. Yang menariknya, dia sudah biasa bersolat berjemaah disurau itu dan sudah menghafal beberapa surah penting yang membolehkannya bersolat dengan sempurna. Bayangkan seorang anak yang tidak kenal erti islam dalam keluarganya, merindui suasana dimasjid dan surau, kita yang sudah dilahirkan dalam Islam, masih tercari-cari dimana surau dan masjid. Dimana anak-anak kita ketika ada insan sementah itu sudah dekat hatinya dengan masjid.

      Bila dikenangkan dengan kisah anak ini, terasa malu diri kita kerana anak2 kita masih melekat dicyber café, pusat snooker dan juga pusat karoeke. Kita seperti tidak kisah untuk tidak kemasjid dan hanya membiarkan anak-anak kita mewarisi sikap kita tidak kemasjid hingga keakhirnya.

      Mari kita kenali anak ini yang tidak kekok bersolat bersama jemaah disini malah lebh tinggi hafalan dia berbanding anak-anak kita..

      Delete
    3. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    4. Kadang2 terfikir MENGAPA IMAN ORANG ISLAM TERGUGAT DENGAN KEHADIRAN ORANG KRISTIAN YANG KONON ADA AGENDA?????

      One thing in my mind they do not read and understand. I was schooled in a missionary institution for 13 years and not ONE SINGLE MISSIONARY PROF can convince me of changing my faiths. Many would not dare to challenge me about their so called BIBLES....WHY....WHY. Because i learned about christianity for 13 years and only orang tak beriman percayai kata pendita kristian...Kalau kita takut dan percaya ALLAH swt, kita tak takut pada yang lain. Malangya mereka yang jadi pembunuh, penyamun, ada kuasa yang disanjungi, dihormati, dipercayai.

      Wallahuaklam

      Delete
    5. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    6. Oklah.

      Buat Beruk 0649,

      Kalau dah kebulor dedak tu, rajinlah Kerja sikit. Tau la tgh gelabah puyuh carik duit raya tapi Janganle main 'select all' lepas tu kopipes je. Sebab tu segala bala tajuk topik dalam blog pak din dedak tu kau tenyeh je kat sini (ke kau tgh promote blog sendiri? Aku tgk yg komen pun stakat 20-30 je xmacam blog Budin ni beratus2 komen dok ada for each topik). Dedak bukannya free so janganla malas sangat.

      Blog tu pun sebenarnya blog yg xlaku. Puncanya mudah sahaja - cakap tak serupa bikin (biasalah kuli batak amno semuanya macamtu). Harap motto je lebih (menolak fitnah - menyanggah persepsi) tapi sebenarnya kelentong je. Bila menolak fitnah, kita jawab dgn FAKTA. Bukannya main ikut sedap tekak konar sana konar sini. Ni satu fakta pun tak ada. Bila satu fakta pun tak ada, ayat2 tu lebih menjurus kepada:

      - Dalih
      - Bohong
      - Kelentong
      - Alasan
      - Buat cerita
      - dan sebagainya

      Saya dengan ini mencadangkan bahawa motto blog ni ditukar kepada "Semuanya fitnah - mencipta lebih banyak persepsi" atau lebih baik tutup sahaja blog tu sbb bukannya laku pun. Ngabihan bogheh yo bak kata org NS.

      Kepada beruk2 lain yg mengopipes cerita lain yg xada kena mengena dgn topik (silap2 berok yg sama punya keja - standard SOP balaci amno sendiri post sendiri komen), sila post byk2 kat blog pak din tu. Kesian tenat bebenor blog dia xlaku maka sesuai la cerita kopipes yg xbkait dgn tajuk ni masuk.

      Delete
    7. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    8. Ermm...tak sudah2 dengan sifat rasis perkauman korg ni.aduhhhh

      Delete
    9. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    10. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    11. 12.19....freeloader....dont u have a mind????

      Delete
  2. Shah,

    1. Ex IGP musa hassan WAS TOTALLY AND OR FACTUALLY WRONG about payments made to shafiee.....he shud apologize for making misrepresentations.

    2. My suspicion and the final truth on the murder of Altantuya seemes to come out albeit slowly but surely...was musa not the IGP then?

    3. Siapa yang makan cili dia akan terasa pedasnya....a silent individual sprung to life in defence of the indefensible....

    Wallahuaklam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just wondering.. Is he one of the sekampung punya beneficiaries of duit SRC tu?

      Luckily he did not spitted out such statement as "Saya tahu Akaun tu dah ditutup sebab saya sendiri ada sebelah najip masa dia tutup Akaun tu"

      Then bolehla Wak jahid jumped in and says "Eh bukan saya ke yg ada sekali masa tu?"

      Delete
  3. Jika komen itu datang dari orang awam atau budak tadika, boleh masuk akal.

    Sebagai mantan KPN oena lihat dari sudut berbeza, siasatan penuh pun belum buat...

    Berapa akaun Najib ada (?)
    Lebih lebih lagi lain lain transaksi seiringan belum didedahkan.
    Tuan punya badan pun masih diam (?)

    Teknologi digital serta pengaruh dan kuasa tidak memustahilkan sesuatu agenda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Nak buat camne bang

      Udah skripnye ghope itu

      Musa patut belajar cara baca, hafal, hayati dan lakonkan skrip dari adiknya jalal

      Kalau tak jadilah rupa 'kurang bijak' umpama mat maslan kuasa katak kungfu hustle

      Delete
    3. Oghang pencen ghope itu le yop..rege barang melambong-lambong..udah terase kecik duit pencen..kene le buat koje tambahan..saje nerai jadi pelakon cam adik dia..tapi skrip pengarah tak bagi..blasah je le..janji masyuuuk..tu pon kalo tak kene kapor dengan producer BIJAN WAYANG TINGGI PRODUCTION..hehehe..

      Delete
  4. Mungkin sebab inilah najip dan sapi diam membisu...

    Sebab tengah cari jurucakap la selama ni...akhirnya bekas igp yg dipilih...

    Malangnya...dia kantoi salah fakta pulak...aduhai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar kawan2.dia cuma tersalah kenyataan kot sebab tak tgok betol2 bukti dah fakta sebelumnya.bsok mesti dia tau dah salah buat statment

      Delete
  5. bekas samseng ni dulu bukan hero dan idola kebanyakan semua orang melayu termasuk salah seorang ikon tuan budin!!!! DAP dari dulu kata dia jahat satusen pun tak guna, hangpa dok jilat teloq dia sampai kembang, padan muka!!!! LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu dia baik....sekarang baru la jahat...

      Pantai lagikan berubah...

      Inikan pula hati manusia...

      Agak agaknya ni musa hassan palsu....tah tah ahmad maslan bertopeng musa hassan....sebab hujah dia seakan hujah ahmad maslan dari segi kebodohannya....

      Tapi dalam hidup ni kalau dah tersepit, macam macam boleh terjadi...

      Contohnya dulu pas kafirkan umno, sekarang dah sedondon...

      Agak agaknya pas yang bersama umno tu, pas palsu kot...

      Mungkin ahmad maslan menyamar jadi hadi dan pakai sedondon....

      Donia donia....makin lama manusia makin bodoh....

      Delete
  6. http://khairulryezal.blogspot.my/2017/06/rafizi-oh-rafizi-takkan-nak-tuduh-orang.html?m=1

    rafizi guna spreadsheet tingkatan 1 tuduh shapiee amik 10 jutà....


    Tiada akuan dari akauntant atau 3rd party verification


    FAKTA ATAU AUTA....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habis tu kenapa diam membisu?

      Fakta atau auta?

      Delete
    2. Tak perlu layan org bodo mcm.ni.....

      Delete

    3. Kadang kadang layan orang bodoh ni syok juga....

      Delete
    4. 0743

      Fuckta

      Delete
    5. Fukatan Hampeh....

      Delete
  7. Saman je biar sampai rafizi tidur bawah jambatan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depa yg dituduh kena saman rafizi,malang Semua yg dituduh diam me bisu. Pelik tak



      Facta atau Auta

      Delete
    2. Si Rapuji sotong...goreng topung pun sodap.....

      Delete
    3. 13:43 ko prgi tampar dia one by one tgk dia sotong atau ko pun kena penangan sama dia.

      Delete
  8. Tuan punya badan dah lebih 10 hari diam. Mantan IGP yang tak ada kena-mengena pulak yang lebih tahu..Dah makin pelik Malaysia ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mantan Igp lama tak makan dedak lepas tu la ni dah jadi kupang tembaga, kena bersuara bodek sikit.begini lah Hidup si pemakan dedak

      Delete
    2. Aku agak IGP pencen ini pun sudah dibayar entah berapa juta oleh MO#1 untuk jadi perisai, itu pasallah tiba-tiba saja dia bersuara. Lihat saja Rahim Nor dulu tu, samseng haprak yang sanggup memukul tahanan bergari yang matanya ditutup. Haniff Omar toksah ceritalah, makan duit judi kat Genting! Bukankah mereka itu semuanya dari satu bakul yang sama?

      Delete
  9. Sahlah si Musa Hassan ni IGP bangang ! Pemakan dedak juga kah ? Kenapa beliau tiba-tiba cuba menegakkan benang yang kuyup ? Layak kah si Musa ni memegang amanah negara ? Satu perkataan yang sesuai untuk MUSA HASSAN, MEMALUKAN DAN MEMUALKAN ? Yang si Najib dan si Shaffee tak kata apa-apa lagi, macam orang ketakutan kerana rahsia telah terbongkar !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuyup atau kulup? hihihi...

      Delete
    2. Sesia mamat sekor tu gomen bayar pencen penuh

      Delete
    3. sebab dah dapat pencen + dedak lah dia cakap macam tu...hihihi

      Delete
  10. Musa ni muntah kedarah macam2 dah,muka pun dah tak dak NUR.


    Fakta atau Auta

    ReplyDelete
    Replies
    1. musa cuma tak kaji fakta n bukti sebelum buat kenyataan.tak dapat informasi yang ckup. Takleh salah dia.

      Delete
    2. Aku rasa Musa try nak berlaku adil. Cuma tak dapat maklumat tepat dah tak study dulu seblum jawab kat wartawan

      Delete
    3. 1049 & 1051

      Auta

      Delete
    4. Fukatan Hampeh...

      Delete
    5. Kepada mat anon 1049 & 1051 (ke org yg sama je?)

      Takyahla nak bela2 mamat tu konon salah jawab la apa la

      Bukan saja2 reporter jumpa dia tgh2 jalan tanya dia soalan tu

      Dia yg menggatal buat PC panggil reporter dtg then sendiri buat statement

      So tlg jgn spin ya mcm gasing nanti terbelah kena 'pangkah'

      Delete
  11. Saman la kalu auta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiseh dah tlepas ari selasa mmg xleh saman la rasanya tu

      Delete
    2. Maaf ya..

      Hari selasa hanya ada sekali pada setiap seribu tahun...


      Delete
  12. Kalau d Sabah BN suka berbangga,dgn slogan mereka, hanya BN yg pandai mentadbir negara.
    Itu kita x pasti kebenerannya. Apa yg nyata BN memang pandai mencuri harta negara untuk kepentingan peribadi. D tempat saya isu jambatan konkrit atas Kg. Sg Damit sdah berlaku sejak tahun 2000 lagi.
    Busuk2 org British mereka buat jalan raya dlm kg kita.
    It takes a Malay to kill the Malays.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selangor & Penang are solid proof of Penipuan BN tu

      Tapi Kelantan no komen - ostad2 paspisus punye keje

      Delete
    2. Penang-Guan End...LOL...

      Delete
  13. Biasa la, tuan punya badan dituduh ialah big bos. Dedakman la jawab bila dapat sikit info utk putar belit. Kasi info tu nampak betul dan hebat, dedak besar masuk campur sikit. So fakta jadi pusing sikit, guna kepala lutut memang fakta keliru banyak, guna kepala otak jelas bukan auta. Auta atau fakta, tuan punya badan tak boleh diam. Diam itu maknanya setuju itu fakta. Dedakman bunyi, itu auta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngidam gelaran Tun agaknya polis pencen sekor ni.

      Delete
    2. 1053 oiii...

      Mana ada...jangan dok tuduh tuduh.... tak baik posa posa dok tuduh macam tu...


      Dia nak jadi calon saja..

      Delete
  14. Salam sejahtera kepada semua rakan-rakan.

    Saya cadangkan kita tunggu dulu update seterusnya sebab ada kebarangkalian Musa Hassan jujur dan hanyalah not well informed pasal kewujudan akaun lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju.musa tak kaji fakta n bukti sebelum buat kenyataan.tak dapat informasi yang ckup. Takleh salah dia

      Delete
    2. Wise men say..
      Only fools rush in.

      Delete
  15. Heran wal ajaib...apa kena mengena musa dgn najib.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kucing musa melakukan perhubungan haram dengan kucing najib...

      Maka lahirlah kiky...

      Bila kiky jeling...barulah najib teringat kat si musa nii...

      Itu yang pada puasa ke 3 haritu najib hantar juadah berbuka pada musa...cucoq dedak goreng...

      Delete
    2. Dah nak melingkop dah PH ni.....

      Delete
  16. Heran wal ajaib...apa kena mengena musa dgn najib?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berapa kali kau nak heran ni...

      Kan aku dah cerita kat atas...

      Cuba kau tengok kat atas tu...

      Yang bahagian reply...alaa yang background putih tu...

      Langut sikit.... haaaa



      Delete
  17. Masyaallah...mengapa masih mencuba untuk tolong jawab bagi pihak bijan? Kredibiliti musa sendiri akan terjejas sebab cuba nak spin isu yang dia sendiri tidak paham.nk tunjuk pandai tapi tak kaji fakta dan bukti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyaaa musa for sure kurang faham dan try to be very smarts

      Delete
    2. Tak ada apa apa salah dengan mencuba....malah kita digalakkan untuk mencuba sesuatu yang baru...

      Yang tak berapa elok ni ialah cuba tunjuk kebodohan...

      Delete
  18. Avtomart Kalasnikov 74.8 June 2017 at 11:00

    Asal nama je anak si Hasan, sekor pun aku tak percaya. Tak berjenis lansung! Sebagai mana acuan macam tu lah kuihnya... puuih!

    ReplyDelete
  19. Sdta John Doe,

    You said, "Saya cadangkan kita tunggu dulu update seterusnya sebab ada kebarangkalian Musa Hassan jujur dan hanyalah not well informed pasal kewujudan akaun lain".

    1. Ex IGP coming in defence of the indefensible is one issue.

    2. Ex IGP was factually wrong and could have made serious misrepresentation.......a second issue.

    3. Current IGP suddenly springs to life and asks claire tocome to malaysia to help him. Is not that funny and mischievious? Had it been the FBI and or the CIA, they eould have flown in to UK to meet the "accuser". Why khalid has no initiatives.

    I smell rotten fish as my suspicion on the involvement of top cop(s) in the murder of altantuya and hussein najidi is getting greater and sonewhere.......

    Wallahuaklam


    ReplyDelete
  20. Teman fikir ada udang sebalik batu
    Cemana plak bekas IGP kata dia tahu
    OKT(Orang Kena Tuduh) pula diam membisu
    Apa kepentingan dia dalam ini isu?..

    Nak kata perkara ni berlaku semasa dia berkuasa
    Rasanya udah lama dia bersara
    Aritu dengan Pas sekejap ceramah bersama
    Sekarang tak tahu pula dengan siapa..

    Sama ada ini fakta atau auta
    Teman pun tak berani kata
    Tapi siapa yang mampu bayar berjuta juta
    Kalo bukan si bibir merah berkaca mata..


    ReplyDelete
    Replies
    1. Dedak.. Dedak.. Dedak..

      Delete
  21. Kerja buat sanggah fakta ini pun kerja terancang.
    Penasihat dan ketua2 media bukan calang orang.
    Pihak dituduh banyak wang.
    Bukan susah nk beli orang.
    10 hari pusing bentang dan bincang.
    Akhirnya selinap masok si musang.
    Pasang lampu nmpklah terang.
    Ayam dimukut dikatanya pisang.

    Soalan Fakta atau Auta dibentang.
    Kalu pisang , bulu ayam dimulut, mananya datang??

    Melayu yg tutup satu mata akan nmpk pisang.
    DAJJAL juga mata satu,dan tak nmpk terang.

    Tun Fan

    ReplyDelete
  22. Apa punya mantan igp goblok buat statement tak check facts.Ni mcm punya goblok patut teruskan jadi igp cantik hahahaa

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  24. Dicadangkan 1554 berhubung dgn Cik Wan Md Bee c/o G.Bee..dia tu nak pakai duit byk tu. Kuat hutang pulak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malah Tuan Penasihat Wan Em Debik sanggup bayar bunga riba & komisyen 10% sepertimana dia sogok Banker Yahudi Goldman Sachs untuk mendapatkan hutang riba RM42 bilyon.

      Delete
  25. yelah yrlah..pakatan duk fitnah najib..kesian najib.so tunggu apa lg..saman la najib oi..
    dasar bewak ngn dedak.x kemana.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...