Saturday 28 July 2018

MERIAHLAH PROGRAM, MESYUARAT DAN KEMPEN PILIHANRAYA UMNO SELEPAS INI DENGAN BUDAK2 SEKOLAH!!!


Dalam satu keputusan yang membuatkan kita bingung kepala, mesyuarat MT UMNO semalam memutuskan untuk menurunkan had umur menjadi ahli UMNO daripada 18 tahun kepada 16 tahun.


Bermakna, selepas ini budak-budak sekolah dalam tingkatan 4 sudah pun boleh menjadi ahli UMNO, berperanan sebagai pekerja parti, berkempen ketika pilihanraya, menghadiri atau menjadi perwakilan dalam mesyuarat cawangan serta bahagian, memenuhkan dewan bagi semua program parti serta sebagai alat mudah mencukupkan korum dalam mesyuarat.


Dalam usia yang sepatutnya mereka belajar dan menimba ilmu, tidak mustahil budak-budak sekolah ini akan diumpan oleh pemimpin dewasa dengan pelbagai janji dan harapan untuk menyertai UMNO bagi menunjukkan parti itu kononnya mendapat sambutan daripada generasi muda.


Tetapi, budak-budak sekolah itu sebenarnya hanyalah dijadikan alat oleh  pemimpin tertentu di peringkat cawangan dan bahagian untuk kepentingan politik mereka saja.


Sudah tentu akhirnya ramailah ibu bapa dan guru-guru yang akan pening kepala dibuatnya kerana lebih ramai budak-budak sekolah lebih berminat bercakap tentang politik, menyokong pemimpin tertentu, melobi menjadi perwakilan di peringkat cawangan dan bahagian berbanding mentelaah buku sekolah atau menumpu kepada peperiksaan.


Presiden UMNO, Zahid Hamidi dilaporkan berkata, keputusan  membenarkan mereka yang berusia 16 tahun menjadi ahli UMNO ini diambil sebagai memenuhi hasrat akar umbi serta untuk memastikan perubahan dalam parti itu.


Entahlah labu...akar umbi mana sebenarnya yang mahu budak-budak sekolah seawal tingkatan 4 ini terlibat dalam politik?


Apakah Zahid Hamidi dan para pemimpinnya, sejak UMNO tidak lagi berkuasa sekarang ini, sudah hilang pertimbangan dalam membuat keputusan yang betul?


Apa pun alasannya, keputusan terbaru UMNO ini paling tidak munasabah serta tidak wajar sama sekali.


Had umur 18 tahun sebelum ini dikira sudah memadai kerana dalam usia itu mereka sudah menamatkan persekolahan di peringkat menengah atau baru habis SPM dan tiada masalah lagi jika terlibat dalam politik.


Namun, dengan seawal 16 tahun atau dalam tingkatan 4 sudah dibenarkan menjadi ahli UMNO, kesan buruk lebih banyak berbanding baiknya.


Selain ia akan merosakkan minat budak-budak sekolah terhadap pelajaran jika diumpan oleh pemimpin UMNO yang lebih dewasa untuk menyertai politik, bahkan tidak mustahil, sesuai dengan semakin menurunkan minat orang dewasa dan mereka yang berpelajaran terhadap UMNO, akhirnya nanti hanya budak-budak sekolah saja yang akan memeriahkan politik UMNO.


Mesyuarat cawangan atau bahagian, program parti, kempen pilihanraya dan sebagainya - semuanya selepas ini akan penuh dengan budak-budak sekolah belaka.


Inikah pencapaian terhebat Zahid Hamidi sebagai Presiden UMNO? (ShahbudinHusin 28/07/2018)

85 comments:

 1. Nak ucapkan tahniah kepada Tn. Budin kerana keperihatinan pihak tuan untuk mengulas posting saya sebelum ni yang ada kaitan dengan isu di atas. Kalau kengkawan terlepas pandang, saya akan mengulang tayangnya semula. TK Tn. Budin ..we salute you sir !!!!

  ReplyDelete
  Replies


  1. GENG NAJIB27 July 2018 at 21:35

   Tular berita hari ini yang mengatakan Presiden UMNO , DS Zahid Hamidi sedang mempertimbangkan cadangan aagr had umur untuk menjadi ahli UMNO di negara ini diturunkan kepada 16 tahun. Ia adalah sebagai persediaan awal dan respons kepaad cadangan yang dibuat oleh Kerajaan PH agar umur pengundi di Msia diturunkan kepada 18 tahun.

   Menutut DSZH, tidak ada salahnya untuk UMNO menurunkan had umur keahlian parti tu sebab had umur remaja di peringkat dunia ialah 15 tahun. Rakyat merasakan tindakan UMNO adalah sesuatu yang sangat2 baik lagi proaktif. Warga Msia wajar didedahkan kepada politik di peringkat awal sebagai persediaan untuk mereka mengambil alih tugas mentadbir negara apabila tiba masanya. Apatah lagi bagi orang melayu, semangat cinta agama , bangsa dan negara semakin terhakis dari jiwa mereka. Pastinya dengan menjadi menjadi ahli parti UMNO di usia muda seperti ini...mereka dapat dipupuk dengan semangat patriotik dan cinta negara. Dengan menghayati perjuangan tokoh2 leluhur dalam UMNO, mereka dapat didik dengan sikap2 positif seperti berani, bertanggungjawab dan tidak mengenal erti kalah dalam perjuangan menegakkan kebenaran, menentang kebatilan... yang semakin berkembang subur sejak kerajaan Era baru ni mengambil alih tampuk pemerintahan. Semoga cadangan bernas oleh DSZH ni menjadi kenyataan demi kelangsungan bani Melayu tercinta di negara ini.

   Delete
  2. Rakan2 yang dikasihi...Tentunya kita semua sewajarnya memberi sokongan kuat kepada cadangan bernas yang telah dilontarkan oleh DS Zahid tu...atas kapasitinya sebagai benteng akhir parti yang terus menerus setia membela nasib melayu di negaar tercinta ni.

   Kita kena read between the lines akan cadangannya tu. Dewasa ini, semangat patriotik serta cinta negara semakin terhakis dari jiwa anak2 muda melayu. kemerdekaan kepad mereka hanyalah satu peristiwa yang disambut se tahun sekali setipa 31 Ogos saja. Cukuplah sekadar mengibarkan bendera Msia serta menyanyikan lagu2 patriotik saja untuk mengisi hari bersejarah tu.

   Mereka semakin bersikap cauh tak acuh denga pengorbanan besar yang telah dilakukan oleh UMNO melalui pejuang2 kemerdekaaan seperti Tunku Abdul Rahman, Tun Abdul Razak serta para rombongan menuntuk kemerdekaan ke London dulu tu. pelajar2 patutnya berbangga kerana kita merdeka tanpa sebarang pertumpahan darah.

   Semangat cinta negara serta patriotik ini lah yang nak ditanamkan oleh UMNO dan DSZH ke dalam jiwa anak2 muda melayu, khususnya pelajar2 TKN 4 dan 5 di sekolah2 menengah seluruh negara. Denagn mereka menjadi ahli UMNO, dapatlah dipupuk semangat cinta bangsa dan perihatin terhadap nasib kaum mereka sendiri pada masa akan datang. Dalam erti kata lain..kelangsungan bani melayu terletak di tangan mereka.

   Perjuangan suci UMNO WAJIB dihighlightkan kepada anak2 muda ini. Mereka perlu melihat sendiri dan membandingkan di antara pemimpin2 melayu dalam UMNO mealyu yang ada dalam PH. Baru lah mereka nampak yang mana adalah intan permata dan yang mana pulak kaca pecah yang bersepah2 tepi longkang. Dengan menyertai parti UMNO ni , mereka jugak akan nampak bagaimana pemimpin2 melayu dalam PH telah menjadi khadam dan kuda tunggangan kepada pemimpin2 bukan melayu untuk menggadaikan hak2 melayu, hanya semata2 untuk mengambil hati depa semua.

   Cinta bngsa, agama dan negara bukan lahir begitu saja, tapi perlu lah dibaja dan dipupuk sejak usia mmuda lagi. Dah tentu medium yang paling sesuai untuk dilakukannya adalah melalui parti UMNO. Parti PH di lihat tidak mampu melakukannya kerana kekangan dari pemimpin2 dari kaum lain dalam parti tu. Bukan boleh salah cakap sikit yang menyentuh kepentingan kaum mereka..dah tentu lah akan dibangkang dan dibantah secara hebat. jika hak melayu dan agam kita disentuh olehmmereka..boleh pulak atas dasar pendemokrasian bersuara dan mengeluarkan pendapat.. Sampi bil lah kita akan bertolak ansur dalam hal2 yang melibatkan kepentingan orang melayu...lama kelamaan kita bakal beransur2 ditolak ke dalam gaung yang dalam dan takkan mampu bangkit lagi!!!

   Jika di atnya pendapat sejarawan2 melayu di Msia ni. rata2 akan bersetuju bahawa UMNO lah merupakan wadah terbaik untuk pelajar2 menghayati kecemerlangan bangsa melayu satu ketika dulu. Kesultanan Melayu Melaak dan kemudiannya disambung legasinya oleh Empayar Johor Riau adalah bukti kehebatan bangsa melayu memdominasi segala aspek kehidupan..samaada politik, ekonomi maupun sosio budaya masyarakat. Tak mustahil , ia akan dapat direvive semula oleh pelajar2 yang bakal mennganggotai parti UMNO ini.

   Seorang pencinta sejarah di daerah saya pernah mengatakan...andaikata Tun Tuah, Dato' Maharaja Lela, Dato' Bahaman, Tok Gajah, Dato' Naning dan Tun Perak hidup lagi di kala ini, mereka pastinya akan menduduki kerusi2 tertinggi dalam UMNO kerana cinta dan kasihnya mereka kepada bangsa Melayu. Apakan daya..itu hanyalah fantasi yang tak kesampaian. Kini harapan bangsa melayu terletak kepada pelajar2 TKN 4 dan 5 yang diharapkan mampu meneruskan legasi pejuang2 melayu melalui parti keramat UMNO ni !!!!

   Delete
  3. dunguuuu elok daftarkan anak ko masuk umno skrg ni hahahaha

   Delete
  4. tak catat ke umno menyeleweng... pemimpin penuhkn tembolok... terlalu kaya raye dgn komisyen... tahniah la.. haaa tepok...

   Delete
  5. This comment has been removed by the author.

   Delete
  6. Sobat2 ku sekelian....untuk kesekian kalinya ingin aku menegaskan bahawa Keluarga aku masih tetap dengan pendirian untuk TIDAK menganggotai mana2 parti poltik. Jadi langsung tak timbul sebarang isu untuk mereka mendaftar diri dalam UMNO, PKR, BERSATU, AMANAH maupun PAS. Mereka lebih selesa berada di luar dan menjadi pemantau Msia baru seperti yang disarankan oleh DS Anwar. Kalu ada yang tak betul dalam kerajaan..kita kasi tibai kaw2 punya. Susah lah jika terikat dengan mana2 parti politik ni, buat sesak kepala otak aje bhai !!!!

   Delete
  7. Oh, ye ke? Tapi kata pencinta sejarah kat tempat aku andaikata Tun Tuah, Dato' Maharaja Lela, Dato' Bahaman, Tok Gajah, Dato' Naning dan Tun Perak hidup lagi di kala ini, mereka pastinya akan menghempukkan kerusi atas pimpinan tertinggi dalam UMNO. Kikiki..

   Delete
  8. ada org cakap dia dan keluarga dia tak anggotai mana2 parti politik. TAPI, NAMA LETAK NAMA IDOLA. HARI2 PERTAHANKAN UMNO..suruh dia gi tipu org pas boleh le. nak perbodohkan org je ni..hahahahah...apasal lak nak buka keahlian pada org yang berumur 16thn..lepas lahir terus isu borang je..lagi senang..budak2 nak belajar tp suruh join parti politik pulak..terdesak sgt dah umngok ni

   Delete
  9. Hahaha, ex umno jerai,

   Kena sebiji kepala nate' tu, mu sekel.

   Pening pala dia banyak jam tuh.

   Kalo dia manusia biasa.

   Tapi dia nate'. Kena sekel selalu le.

   Delete
  10. Bro..bkn setakat sekel..hilang sobat2..dsebat2 ex umno jerai..kakakahkehkeh.

   Delete
  11. Nate' yang pakai nama GENG NAJIB nih perasan konon nya dia pandai, menuntut dia yang lebih awal tahu, memuji "keperihatinan pihak (Budin) untuk mengulas posting saya sebelum ni yang ada kaitan dengan isu di atas", konon.

   Bodoh bangang kamu, Mamat, ramai yang tulis komen diatas isu yang Budin kemudin buat pos diatas nya.

   Pelik ko ni orang nya. Menyonyot jari Jibo macam budak kecik kehausan susu tapi coba nunjukkan ko pandai. Ko ni siuman ke?

   Delete
  12. Mamat tu kata, "Keluarga aku masih tetap dengan pendirian untuk TIDAK menganggotai mana2 parti poltik."

   KEPALA BAPAK DIA (pinjam kata2 Najib idola dia).

   Macam lah ada sesiapa yang percaya.

   Delete
  13. 2,000 Umat Islam Banjiri Himpunan Kebangkitan Ummah   KUALA LUMPUR – Lebih 2,000 umat Islam dari seluruh negara membanjiri Padang Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Bharu di sini, pagi ini bagi menyertai Himpunan Kebangkitan Ummah.
   Kehadiran individu berkenaan mewakili pelbagai badan bukan kerajaan (NGO) termasuk Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) dan Pertubuhan Pribumi Perkasa (PERKASA).

   Antara tuntutan mereka ialah membantah pertikaian kedudukan Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V dan menolak pengiktirafan Sijil Peperiksaan Bersama (UEC).

   Perhimpunan yang bertema ‘Malaysia Baru Pasca PRU-14: Islam Melayu Terancam’ dimulakan dengan bacaan al-Fatihah dan laungan ‘Allahu Akbar’.

   Tokoh negarawan yang dijadualkan untuk berucap pada acara itu termasuk bekas Penasihat Sosio Budaya Kerajaan, Tan Sri Dr Rais Yatim dan bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Tan Sri Zaman Khan Rahim Khan. – BH Online


   : Ini adalah permulaan kepada gabungan NGO Islam untuk bangkit bersama. Dalam media sosial machai PH menyerang kononnya himpunan ini anjuran PAS.....

   Delete
  14. Sebelum sokong wahai Geng Penjilat Najis penyembah ketuanan Jho Low tolon tanya boss Zahid Komedi dari Pornorogo kesayangan kamu yang tidak pernah tipu di mana IC Mahathir a/l Kutty dan Tok kamu yang sebelah Arab tu yang mana satu penderma 2.6b. Bila minta slip transaksi elek po chik. Pihak DOJ yang ada daripada Tanore Finance milik Jho Low. Tak malu kah punya lah kuat jerit macam laungan The Lion King si Simba melayu,islam untuk menagih kepercayaan. Macai2 tahi pun percayalah dan jilat habis licin.
   Kikikiki kakakaka

   Delete
  15. Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.
   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.
   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.

   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.

   Delete

  16. YANG SELALU MENGKOPIPES ATAS BERBAGAI NAMA DI BLOG INI ADA LAH PENJILAT NAJIB, BUKAN SAHAJA MENDUKUNG UMNO, JUGA MENDUKUNG NAJIB DI ATAS BAHU NYA, TAK KIRA BUSUK WANGI BAU KENTUT DAN TAHI NYA,

   GENG NAJIB = justice league = yenggedey valikopo = CAPTAIN MALAYSIA = PEROSAK MALAYSIA = GENG MENJILAT NAJIB = LEBAI MODEN = Anonymous = DLL

   GENG NAJIB, justice league, yenggedey valikopo, SENTIASA MENJILAT NAJIB

   DIA KATA: SAYA YANG MENGKOPIPES DI ATAS BERBAGAI NAMA DI SINI MEMPERJUANGKAN KEADILAN DAN KEBENARAN HA NYA UNTUK NAJIB YANG SAYA JILAT DARI ATAS KE BAWAH. BAGI SAYA NAJIB ADALAH SEOLAH OLAH NABI, TAK KISAH BERBAGAI JENYAH YANG DI LAKUKAN NYA HINGGA ADA 25 + 7 TUDUHAN DI MAHKAMAH SEKARAN.

   OLEH ITU SAYA MEMPERJUANGKAN PIHAK YANG DI TUDUH WALAU PUN DAH DI GELAR "Mo1" DI US, MASIH MENGHARAPKAN MEMEGANG TAMPUK PEMULASAN PENYELEWENGAN DAN PENGSONGLAPAN WANG NEGARA. APABILA SAMPAI NAJIB MASUK PENJARA PUN, SAYA AKAN TERUS MENGKRITIK. INI LAH BUKTI BETAPA MINAT NYA DAN KUAT NYA SAYA MENJILAT NAJIB:

   NAJIB = UMNO = 1MDB = CURI RM2.6 BILLION DUIT RAKYAT = RASUAH RM90 MILLION KPD YOU KNOW WHO = KLEPTOKRAT = SONGLAP RM16 BILLION DUIT CUKAI HILANG = LAYAN UEC = ANTI BM = ANTI MELAYU & ANTI-ISLAM = ANTI EVANGELIST = SYIAH

   = JUAL TANAH KPD PUAK CHINA KOMINIS, BENARKAN FOREST CITY PROSPEK BERJUTA RAKYAT CHINA MASUK JADI PENDUDUK TETAP SELEPAS 12 TAHUN BOLEH MOHON KERAKYATAN = BENARKAN TEMBOK BESAR CHINA DI KUANTAN (COMMUNIST CHINA INSIDE MALAYSIA) = JEJASKAN MARUAH DAN KEDAULATAN BANGSA DAN NEGARA = EXTREMIST = TERORIST = PINDA AKTA KESELAMATAN NAK KUASA ISTIHARKAN DHARURAT BILA KALAH PRU14 =

   = SUBAHAT KUASA ASING PANGGIL CIA BILA NAK KALAH PRU14 = DERHAKA KPD BANGSA & NEGARA = MASUK PENJARA 10-20 TAHUN SELEPAS BICARA 25 + 7 TUDUHAN YANG SEKARANG SUDAH ADA DI MAHKAMAH = PENJARA SUNGAI BULUH

   WHAT THE BLOKE USING MANY NAMES CAN DO (EQUATING STYLE), WE CAN DO BETTER.

   Delete
  17. YANG SELALU MENGKOPIPES ATAS BERBAGAI NAMA DI BLOG INI ADA LAH PENJILAT NAJIB, BUKAN SAHAJA MENDUKUNG UMNO, JUGA MENDUKUNG NAJIB DI ATAS BAHU NYA, TAK KIRA BUSUK WANGI BAU KENTUT DAN TAHI NYA,

   justice league = yenggedey valikopo = GENG NAJIB = CAPTAIN MALAYSIA = PEROSAK MALAYSIA = GENG MENJILAT NAJIB = LEBAI MODEN = Anonymous = DLL

   justice league, yenggedey valikopo, GENG NAJIB SENTIASA MENJILAT NAJIB

   DIA KATA: SAYA YANG MENGKOPIPES DI ATAS BERBAGAI NAMA DI SINI MEMPERJUANGKAN KEADILAN DAN KEBENARAN HA NYA UNTUK NAJIB YANG SAYA JILAT DARI ATAS KE BAWAH. BAGI SAYA NAJIB ADALAH SEOLAH OLAH NABI, TAK KISAH BERBAGAI JENYAH YANG DI LAKUKAN NYA HINGGA ADA 25 + 7 TUDUHAN DI MAHKAMAH SEKARAN.

   OLEH ITU SAYA MEMPERJUANGKAN PIHAK YANG DI TUDUH WALAU PUN DAH DI GELAR "Mo1" DI US, MASIH MENGHARAPKAN MEMEGANG TAMPUK PEMULASAN PENYELEWENGAN DAN PENGSONGLAPAN WANG NEGARA. APABILA SAMPAI NAJIB MASUK PENJARA PUN, SAYA AKAN TERUS MENGKRITIK. INI LAH BUKTI BETAPA MINAT NYA DAN KUAT NYA SAYA MENJILAT NAJIB:

   NAJIB = UMNO = 1MDB = CURI RM2.6 BILLION DUIT RAKYAT = RASUAH RM90 MILLION KPD YOU KNOW WHO = KLEPTOKRAT = SONGLAP RM16 BILLION DUIT CUKAI HILANG = LAYAN UEC = ANTI BM = ANTI MELAYU & ANTI-ISLAM = ANTI EVANGELIST = SYIAH

   = JUAL TANAH KPD PUAK CHINA KOMINIS, BENARKAN FOREST CITY PROSPEK BERJUTA RAKYAT CHINA MASUK JADI PENDUDUK TETAP SELEPAS 12 TAHUN BOLEH MOHON KERAKYATAN = BENARKAN TEMBOK BESAR CHINA DI KUANTAN (COMMUNIST CHINA INSIDE MALAYSIA) = JEJASKAN MARUAH DAN KEDAULATAN BANGSA DAN NEGARA = EXTREMIST = TERORIST = PINDA AKTA KESELAMATAN NAK KUASA ISTIHARKAN DHARURAT BILA KALAH PRU14 =

   = SUBAHAT KUASA ASING PANGGIL CIA BILA NAK KALAH PRU14 = DERHAKA KPD BANGSA & NEGARA = MASUK PENJARA 10-20 TAHUN SELEPAS BICARA 25 + 7 TUDUHAN YANG SEKARANG SUDAH ADA DI MAHKAMAH = PENJARA SUNGAI BULUH

   WHAT THE BLOKE USING MANY NAMES CAN DO (EQUATING STYLE), WE CAN DO BETTER.

   Delete
 2. apa susah sangat. buat peraturan baru yg membolihkan murid2 tadika d ambil sebagai ahli bersekutu.

  jika nasih tidak memadai, rumpun melayu d rantau ini d benarkan juga menjadi 'associate member'. wak jahid lah pemimpin yg paling gembira.

  jgn marah ya. bergurau d pagi sabtu. hi hi !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Datuk......tolong sarankan kpd member lama dalam umno supaya murid TADIKA KEMAS DIWAJIBKAN IBU BAPA PERLU BAYAR YURAN UMNO BARU LAYAK HANTAR ANAK MASUK TADIKA KEMAS......he...he....

   Delete
  2. Rais bidas UEC, gesa menteri jangan tunduk kepada tekanan   PETALING JAYA: Bekas menteri, Tan Sri Rais Yatim yang merupakan ahli PPBM membidas Menteri Pendidikan, Maszlee Malik dalam satu perhimpunan yang kebanyakannya dihadiri ahli Umno dan PAS.

   Rais menyerang rancangan Pakatan Harapan mengiktiraf Sijil Peperiksaan Bersepadu (UEC) yang dikeluarkan sekolah menengah persendirian Cina sebagai kelayakan untuk kemasukan ke universiti awam.

   Rais menyertai Himpunan Kebangkitan Ummah di Kelab Sultan Sulaiman, Kuala Lumpur, yang dihadiri kira-kira 3,000 peserta, termasuk pemimpin PAS dan calon Barisan Nasional di Pilihan Raya Kecil Sungai Kandis, Datuk Lokman Noor Adam.

   “Dong Jiao Zong (pergerakan pendidikan Cina) mahu kerajaan mengiktiraf UEC, tetapi menteri kita sudah mempertimbangkan untuk mengkaji Seksyen 15, 16 dan 13 (Akta Pendidikan) dan sama ada UEC sejajar dengannya? Beliau perlu menjawab soalan ini!” katanya dipetik Malay Mail Online.

   “Bukan kerajaan yang perlu bersama Dong Jiao Zong, tetapi Dong Jiao Zong yang perlu bersama kerajaan dan kementerian,” kata Rais yang terkenal menyokong penggunaan bahasa kebangsaan.

   Pada 15 Julai lalu, Maszlee berkata, sebarang keputusan berhubung pengiktirafan UEC akan bersifat komprehensif dan holistik, tanpa menggugat kedudukan bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan.

   Katanya, Kementerian Pendidikan sedang melakukan kajian holistik sebelum membuat sebarang keputusan berhubung pengiktirafan UEC.

   Rais menggesa Maszlee tidak takut kepada tekanan untuk mengiktiraf UEC.

   “Di Kelab Sultan Sulaiman pagi ini, rakyat sedia menyuarakan apa yang perlu dilakukan.”

   Katanya, Malaysia tidak memerlukan sistem pelbagai peperiksaan atau lebih daripada satu sistem pensijilan.


   : Rais kinindalam persimpangan samada nak jual diri Melayu kepada DAP bersama mahathir atau tidak....

   Delete

  3. UNTUK MAKLUMAN PEMBACA YANG TIDAK MASUK BLOG INI SELALU:

   Yang pakai berbagai nama seperti GENG NAJIB, Kejora, justice league, lebaimodern, KEPTENMALAYSIA dan lain lain itu ia lah petugas Umno yang dijangka bekerja di Umno Dirty Tricks Departmnt (DTD), dibayar gaji cara biasa atau berdasarkan berapa banyak komen dimasukkan nya ke sini.

   Dia masuk siang dan malam, tak kira pukul berapa, ada masa nampak seperti dia tidur ha nya 3-4 jam sehari sahaja.

   Tujuan nya ia lah seperti diarah Umno DTD: propaganda, misinformation, disinformation, twists, spins, sabotaj, dan apa sahaja yang boleh menjatuhkan imej PH, menaikkan imej UMNO/BN.

   Cara2 nya termasuk mengcewakan (frustrate), menyakitkan hati pembaca dengan mengkopipes apa saja, laporan2 yang panjang lebar, sebanyak mana yang boleh, untuk mencapai tujuan itu. Maka diletakkan nya komen2 dan/atau kopipes tersebut sebagai jawapan kepada setiap komen pro-PH. Biasa nya, tidak berkaitan dengan tajuk pos atau komen2 pro-PH itu.

   Cara bagi meng”counter” nya ia lah dengan “giving him a taste of his own medicine ” – mengkopipes apa saja yang membusukkan Najib, Umno, BN dan seperti nya. Dan kopipes2 yang menaikkan imej Tun Dr Mahathir dan Pakatan Harapan. Dengan itu, kopipes2 kita itu juga memaklomkan kpd pembaca maklumat yang mungkin mereka belom terbaca.

   Delete

  4. UNTUK MAKLUMAN PEMBACA YANG TIDAK MASUK BLOG INI SELALU:

   Yang pakai berbagai nama seperti GENG NAJIB, Anonymous, Kejora, justice league, lebaimodern, KEPTENMALAYSIA dan lain lain itu ia lah petugas Umno yang dijangka bekerja di Umno Dirty Tricks Departmnt (DTD), dibayar gaji cara biasa atau berdasarkan berapa banyak komen dimasukkan nya ke sini.

   Dia masuk siang dan malam, tak kira pukul berapa, ada masa nampak seperti dia tidur ha nya 3-4 jam sehari sahaja.

   Tujuan nya ia lah seperti diarah Umno DTD: propaganda, misinformation, disinformation, twists, spins, sabotaj, dan apa sahaja yang boleh menjatuhkan imej PH, menaikkan imej UMNO/BN.

   Cara2 nya termasuk mengecewakan (frustrate), menyakitkan hati pembaca dengan mengkopipes apa saja, laporan2 yang panjang lebar, sebanyak mana yang boleh, untuk mencapai tujuan itu. Maka diletakkan nya komen2 dan/atau kopipes tersebut sebagai jawapan kepada setiap komen pro-PH. Biasa nya, tidak berkaitan dengan tajuk pos atau komen2 pro-PH itu.

   Cara bagi meng”counter” nate’ yang guna mana GENG NAJIB, Anomouse dll itu ia lah dengan “giving him a taste of his own medicine ” – mengkopipes. Maka kita kopipes apa saja yang membusukkan Najib, Umno, BN dan seperti nya. Dan kopipes apa saja yang menaikkan imej Tun Dr Mahathir dan Pakatan Harapan. Dengan itu, kopipes2 kita itu juga memaklomkan kpd pembaca maklumat yang mungkin mereka belom terbaca.

   Delete
 3. Umno yg semakin kelakar. Dulu sibuk buang org yg tak sependapat. Sekarang merempat. Kikiki...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selagi wujud macai2 tegar umno seperti geng najib..selagi itu la umno merempat hahaha

   Delete
  2. Bulat Kontol...apa yang kelakarnya pulak??? Dulu pun Tun M pernah melakukan pembersihan secara besar2an dalam UMNO selepas dia menang tipis melawan Ku Li untuk jawatan presiden dan kemudiannya untuk kali kedua , selepas Anwar dinyahkan dari Parti keramat tu kerana berani mencabar untuk mengemukakan undi tak percaya terhadapnya dalam PAU.

   Pembersihan parti ni penting untuk memastikan penyokong2 pihak yang kalah atau yang disingkirkan secara tak hormat tidak lagi menjadi duri dalam daging kepada parti. Ciba kau baca sejarah parti2 besar di dunia ni..semuanya melakukan tindakan yang sama demi memastikan keutuhan parti...hatta Parti komunis China semasa rejim Mao Tze dong pun melakaukan perkara yang sama.

   Jadi...tak salah lah jika UMNO juga membuang orang2 sepeti TS Muhyiddin Yassin, DS Mokrez, Tun Daim dan TS Rafidah untuk memastikan parti tu bebas dari anasir2 subversif yanga akam meruntuhkan parti tu dari dalam. Nak buat apa menyimpan duru dalam daging yang bakal menyebabkan kudis buta dan sterusnya gangrene yang akan membawa kepada anggota badan terpaksa dipotong.

   Sebelum senario tu terjadi..lebih baik lah dicabut duri tu dan campakkannya dalam longkang !!!!

   Delete
  3. Eheh kau ni GN. Cakap macam org mabuk wine merah. Setahu aku sekarang ni UMNO yg ke longkang. Kikiki

   Delete
  4. Apa..bersih umno..buang anasir subversif..parti tu dlenyapkan lg baik..selamat bani melayu..x gitu wahai gn ular kepala 7..

   Delete
  5. Si Mamat tu kata, "Parti komunis China semasa rejim Mao Tze dong pun melakaukan perkara yang sama."

   Jangan le nak banding Umno sekarang dengan Parti komunis China semasa rejim Mao Tze dong pulak.

   Umno kominis ke?

   Mengarut tak habis habis si Mamat nih.

   Delete

  6. Bila bendaklah yang menggunakan nama GENG NAJIB, justice league dll itu masukkan kopipes hingga seminit tiap satu, maka nampak lah dia gunakan cara Internet Bots atau Robot. Definasi nya ada di komen berikut ini.

   Siapa yang ada masa melayan nya, sila lah. Kalau tidak, biorkan aje, boikot dia. Siapa yang sebut sahaja nama dia, tentu akan menyebabkan dia masuk. Jenis keras kepala, jenis kejarkan bayaran bagi komen2 dia dari Umno DTD.

   Bila dia masuk, letih lah kita mengscroll atas bawah. Ada masa kita bosan, tak dapat ikut perbincangan diantara kita, peserta pro-PH diblog ini. Bila itu berlaku, menang lah dia, tercapai lah sebahagian dari tujuan Umno DTD. Jadi, bergantung lah diatas sesiapa yang mahu melayan nya.

   Melayan dia sudah tentu membikin dia masuk dengan lebih banyak kopipes lagi. Gamak nya membunyikan alarm dilaptop nya yang dia kaitkan dengan komen2 kita yang menyebut dia.

   Saya boikot dia. Ha nya sesekali menjawab, bila yang dikomen atau dikopipes nya nampak bodoh sangat, mahu tunjukkan pembaca bahawa dia mengarut. Tak salah meng-counter comment. Tapi dia mengarut.

   INTERNET BOTS

   An Internet Bot, also known as web robot, WWW robot or simply -bot-, is a software application that runs automated tasks (scripts) over the Internet. Typically, bots perform tasks that are both simple and structurally repetitive, at a much higher rate than would be possible for a human alone.

   It is software that performs an automated task over the Internet. More specifically, a bot is an automated application used to perform simple and repetitive tasks that would be time-consuming, mundane or impossible for a human to perform
   Bots can be used for productive tasks, but they are also frequently used for malicious purposes.

   The term "bot" comes from robot. An Internet bot may also be known as a Web robot or WWW robot.

   https://www.techopedia.com/definition/24063/internet-bot

   Delete
 4. Bukan ape encik budin. Niatnya kalau awal2 jadi ahli. Proses pembodohan mudah dilakukan... Budak2 la, nanti disuruh gantung bendera, bagi HP. Top up. Lengkap la utk jahanamkan org melayu. Pakej lengkap. Bagi plak duit utk Minyak moto. Fuh! Kalau yg muda ni bergegar otak dgr BR1M. Yg budak2 sekolah, tu cukup la utk mereka. Kita tak boleh nak jaga anak 24h, tapi Insyaallah tau la aku nak jaga. Moto mwmang aku tak bagi pegang. Nak bawak juga utk nak ambik lesen nanti. Aku duduk belakang. Takpe luang masa utk keluarga. Hp 1 hari 1jam. Tapi umno aku haramkan. Ape pun tahniah la pada ponorogo. Yg Lombok Sebok bawak lari anak org, yg Aceh dah kuasai kedai2 runcit, tapi cuba kita try buka kedai kat sana, tgk ape jadi. Yg ni plak, Ini la malaysia ku tercinta....

  ReplyDelete
 5. Hahaha, UMNO SELEPAS INI DENGAN BUDAK2 SEKOLAH!!!

  Kot ada yang bawak susu ke mesyuarat.

  Dah ketandusan tanaga penyokong nampak nya.

  Moral of the story: Jangan mencuri, merompak dan melanun duit rakyat di 1MD dan lain2. Orang tak mahu sokong. Di Pru14 dah merudum, hingga berdentum.

  RM2.6 bilion bukan sesikit duit. Budak2 muda pun sekarang dah tahu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tu la maksudnya terdesak bagi yg tak tau. Utk elak nampak terdesak atau tersedak. Guna la bahasa akar umbi. Nampak la diplomatik. Tapi darah dlm saya darah pahlawan kata pendekar bugis...

   Delete
  2. Bini rosmah tu!!! Pahlawan apa? Bikin malu Tun Razak saja.

   Delete
 6. umno akn jadi parti budak2. selepas ketua puteri akan ada ketua kanak2 umno pulak.

  dn zahid jd ketua budak. isu pertama yg akn mereka perjuang ialah menentang kezaliman kasut hitam harbi yg mngancam kanak2 melayu.

  hik hik

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul la tu. Dia org mane penting kan otak. Bahaya, nanti melawan. Tgk KJ sejak kalah. Dah mula berfikir, kan dah melawan. Jgn kata 3. 33 jawatan pun aku dah tak lapo. Jadi isu kasut hitam tu akan jadi isu yg besar utk dijadikan point dlm parlimen ...

   Delete
  2. Bro..hitam kan lambang hantu puaka..sesuai pulak kat kaki..tu yg dorsng berang tu..puaka ni tengok cermin x boleh..pecah berkecai..x dterima cermin..hahahaxtaudekuntung

   Delete
 7. Begitu lah jadi nya bila pemimpin Umno mengarut, buat tak senonoh, tak pernah dibuat orang lain sejak 60 tahun di tubuhkan. Di benci dan tak di sokong.

  Pengambilan sebagai ahli budak2 sekolah berumur 16 tahun itu nyata sudah bankrap sokongan.

  Kot nanti Menteri Pendidikan keluarkan peraturan mengharamkan bebuadak sekolah menjadi ahli Umno. Menangis lah Wak Jahit dan MT Umno.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ada lah bagus kalau Menteri Pelajaran haramkan budak budak sekolah dari politik.

   Kalau tidak, nanti ramai yang ikut berdemo jalanan.

   Delete
 8. Sdr Shahbudin kata, "Zahid Hamidi dilaporkan berkata, keputusan membenarkan mereka yang berusia 16 tahun menjadi ahli UMNO ini diambil sebagai memenuhi hasrat akar umbi serta untuk memastikan perubahan dalam parti itu."

  Sudah ada 3.5 juta ahli, mahu apa lagi? Bukan jumlah yang di perlukan tapi mutu ahli.

  Hairan Majlis Tertinggi Umno memikir seperti minda sangkut. Tak boleh memikir lebih dari tahap sekarang - tahap kalah Pru14.

  Tidak munasabah mahu melebihkan ahli lagi. Masakan cara mengembeling tenaga yang ada itu amat mustahak.

  Inikan hingga tidak manis dilihat masyarakat - membenarkan, menggalakkan budak budak sekolah dalam politik. Hitler ke mereka itu?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahmad Zahid yang mencadangkan itu. Nampak lah dia tidak ada idea yang bagus saperti cara cara mendapatkan sokongan padu dari ahli ahli yang ada sekarang.

   Termasuk sokongan seperti mengangkat sepandok dsb nya di rapat umum parti.

   Delete
 9. Ahli umno makin kurang...zahid terpaksa panggil budak2 yg masih tergilakan hiburan dan fesyen jadi ahli...budak sekolah pon layak jadi ahli umno...

  Kecian umno yg dah nak pupus...hilang kuasa hilang sokongan...

  Nanti boleh panggi parti budok sekoloh..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bro..jgn dciankan..bio menggelupo..padan muka dorang..parti beso kepala..

   Delete
 10. Aku lihat Geng Najis sangat gembira bila zahid nak buka umno kpd budak skolah...

  Tapi umno dah tak de kuasa...budak2 ahli umno tak boleh gertak cikgu lagi...cikgu boleh sekeh kepala budak ahli umno...hihihi

  ReplyDelete
  Replies
  1. KBB...Anggap lah tempoh sepenggal kerajaan PH ni memerintah adalah tempoh interim atau peralihan kuasa sebentar aje. Yakin lah... Selepas PRU 15 nanti...ia bakal dikembalikan semula kepada pihak yang berhak iaitu UMNO/BN !!!

   Delete
  2. Macai UMNO dan sasau. Hari tu masa Menteri umumkan kasut putih ke hitam, mereka meroyan sakan macam dunia nak kiamat. Sekarang UMNO nak turun umur keahlian kepada budak2 sekolah, mereka sokong gila. Sebenarnya mereka nak tengok budak2 belajar atau jadi hamba politik mereka?

   Delete
  3. Wak kojola kengkang kepala mancis ayam tua bapok lorong chow kit tu hidup lagi ker?

   Delete
  4. Nak menyedapkan hati tu ye bhai..sebelum pru hari tu msm tulah geng ko cakap pasal ph..ni ko nak ulang lg..apa jd sgor penang kekal..persekutuan ph konker..
   Hahahahadah kena sebat..sebat lg kang..

   Delete
  5. "Selepas PRU 15 nanti...ia bakal dikembalikan semula kepada pihak yang berhak iaitu UMNO/BN !!!"

   Kalo selepas Pru15 pun masih "bakal", makna nya tak menang le di Pru15 tuh.

   Memang ramai orang Umno sudah takda kepercayaan Umno akan menang lagi. Ha nya akan terus "bakal" menang Pru.

   Apa yang Umno berhak ia lah tersungkur dan lingkup, macam Najib.

   Delete
 11. Enam belas tahun bolehlah ahli
  Dua belas tahun menjadi Puteri
  TongGengNajis menjadi kuli
  Jilat Bijan sentiasa berseri!

  Putera Ameno si anak TongGeng
  Lapan tahun masih berlenggeng
  Masuk AmeNo diajar beronggeng
  Sah ahli the Klepto Gang!

  'Wanita AmeNo' baru enam belas
  Buat program tentunya malas
  Mekap tebal nak nampak kelas
  TongGeng tengok, seluar dipulas!

  Umur TongGeng dah layak kakek
  'kakek Ameno' otak dah sengkek
  Gigi takde nak makan cake
  Puteri suap mati tercekik!

  Ijat dah layak 'Nenek AmeNo'
  Gobek sireh buat don't know
  Pakaian, mekap semuanya kuno
  Ketiak kuat bau odorono!

  'Moyang AmeNo' tak nampak lagi
  Kat Sungai Buloh masuk universiti
  Nyang yang satu dah takde gigi
  Nak pilih beg dah tak reti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalau lah di buat nya macam di Philippines dimana dikatakan ada penjara yang warden nya boleh dirasuah hingga boleh tempah makanan dihantar dari hotel 4 bintang dan ada kunci untuk masuk keluar dimasa tertentu, tentu lah dia tukar beg tangan tiap kali keluar masuk!

   Delete
  2. Terbaik bro fan tun..

   Mungkin satu hari kita akan dengar berita
   Cikgu cikgu sekolah akan bercerita
   Kenapa perangai pelajar tingkatan 4
   liar semacam tak dengar kata
   Oh, ahli umno rupanya diorang ni, punahlah anak bangsa kita..

   Bila nanti cikgu tegur kesalahan
   Dikatakan cikgu tu rasis bersikap kepartian
   Di warningnya cikgu jangan disentuh melayu perihal ketuanan
   Banyaklah wujud orang di negara ni nanti seperti logman dan jamal jamban..

   Budak bersekolah biarkan belajar
   Ilmu dan cita cita diri mesti dikejar
   Jangan kerana kepentingan diri dan parti hendak disasar
   Masa hadapan anak bangsa sendiri hendak dicemar..

   Untuk apa mencari ahli yang ramai
   Sepatutnya, kebajikan budak sekolah yang diberi perhatian jangan diabai
   Kononnya umngok parti lama dah pemimpinnya otai
   Budak sekolah pun diaorang nak rekrut, memang otak tak pakai!..
   Delete
 12. Bertambah2 parahlh kaum melayu seawal itu yg dlm kegilaan remajanya akn dpupuk oleh sang puaka untuk kelangsungan parti saka puaka itu..maka telah dsedarilh bhw parti itu akn menuju ke dlm longkang..
  Hahahahaumnosyoksendiri..

  ReplyDelete
 13. Tambah lagilah wak jahid, indon, bangla, nepalese dan pati2 dlm negara untk jadi ahli umno. Bagi je syarat bolih mengundi, tak bolih pegang apa2jawatan. Jawatan hanya untk keldai2 melayu umno je. Senang2 bolih capai 10 juta ahli. Barulah sempol.

  ReplyDelete
 14. Cadangan itu ada baik dan ada buruknya. Apa yang dianalisakan banyak buruk dari baik. Umur muda alangkah baik ditumpukan kepada pelajaran dan ilmu kemahiran utk kerjaya yang terjamin. Kalau setakat ilmu politik sudah memadai semasa belajar disekolah menengah. Pelajaran sivik dan sejarah dah cukup utk jadi patriotik tanpa menyertai partai UMNO. Fikir2lah jangan sia-siakan usia dan merosakkan minda anak nusa bangsa dengan fahaman kebangsaan Melayu yang sempit dan jumud demi kepentingan politik yang usang dan korup.

  ReplyDelete
 15. Kalau menurut Datuk Zahid tujuan diturunkan had umur untuk mendapat perubahan, sepatutnya dia dan rakan2 seangkatan yg patut melepaskan jawatan & beri laluan kpd ahli yg lebih muda. Bukan pelajar2 sekolah yg sepatutnya menuntut ilmu.

  ReplyDelete
 16. la awat tak turunkan ke satu tahun lagi ramai!

  ReplyDelete
 17. Kona sontot bertalu talu, dah tesonyap aku tengok nate' yang pakai nama GENG NAJIB.

  ReplyDelete
  Replies
  1. isa3...Kalau kau perasan lah kan...Nampak gayanya, kedudukan Azmin Ali semakin tergugat di dalam PKR. Semakin ramai pihak yang tidak berpuas hati dengan tindak tanduknya selama ini...khususnya DSAI dan Pizi , Raja Pitnah, hasut dan spin tu.

   Kartel Azmin semakin berleluasa didalam PKR membuatkan Pizi terpaksa tampil untuk merebut jawatan Timbalan Presiden parti dalam pemilihan kali ini. Ikut maluman dari dalam PKR, sebenarnya Pizi belum bersedia lagi untuk menentang Azmin tapi kerana dipaksa oleh DSAI..dia tiada pilihan lagi. Takkan lah nak beta cakap BOS kot..tentu lah buruk padahnya !!!

   Pizi katanya siap sedia membawa 8 orang Kepala Perang untuk menggempur Kartel Azmin secara habis-habisan dari atas sampai ke bawah. Tapi yang peliknya..takde pun keluar senarai kepala perang tu...ramai yang kata Pizi ni propa dan gempak aje...

   Dominasi Menteri Hal Ehwal Ekonomi Rejim Pakatan Hancing itu dalam PKR katanya akan dihapuskan secara total oleh Geng Pizi. Pizi dan DSAI lupa..Azmin mendapat sokongan kuat dari Tun M, YB Mak Lampir serta lebih 40 orang MP2 PKR yang berdiri teguh di belakangnya.

   Laporan menyebut, Geng Pizi ni dah muak dengan percaturan Politik dan Penyelewengan Kuasa yang dilakukan oleh Kartel Azmin selama hari ini. Tapi rasanya Azmin lagi muak dan bosan dengan kesetiaan Pizi yang membabi buta terhadap DSAI, khususnya selepas gagalnya Langkah Kajang dulu, yang direncanakan oleh Pizi.

   Kalau sebelum ini, pemilihan PKR menyaksikan insiden Baling Kerusi dan Pecah Kepala. Mungkin kali ini, ada meja pulak yang terbang melayang dibuatnya...silap2 ada pulak nyawa yang melayang beb!!!

   Delete
 18. Menteri Sumber Manusia M Kulasegaran kata dalam suatu kenyataan,

  "Apa yang saya jelaskan dalam majlis itu adalah orang India berada di Tanah Melayu sejak 2,500 tahun lalu. Agama Hindu dibawa oleh Orang India...(Ia) agama awal yang dianuti penduduk tempatan (ketika itu).

  "Hasil penemuan arkeologi di kawasan Lembah Bujang, terutamanya penemuan Sungai Batu di Kedah telah membuktikan hal ini. Jadi tidak adil jika kaum India digelar pendatang, berdasarkan faktor sejarah ini."

  Kepala Bapak Dia (pinjam kata2 Jibo).

  Macam lah negara ini tarak orang dimasa depa sampai di Kedah tuh.

  ReplyDelete
 19. Tak ada ke undang2 yg melarang kanak2 bawah umor dibenarkan masuk pertubohan politik? Parut sunat pun tak hilang merah lagi dah nak laungkan hidup melayu hidup jawa? Lesen moto pun baru nak boleh mohon. Kawin pun belum boleh lagi. Nak bayar yuran ahli masuk Umno pun minta mak ayah. Bankrap modal sangat ke Umno?

  ReplyDelete

 20. Masih ada lagi Mamak Ali Hamsa sebagai Ketua Setiausaha Negara ke? Najib pecahkan tradisi jawatan itu dipegang oleh pegawai Melayu sejak zaman PTD di kenali sebagai MCS, masa British Kolonial mula kosongkan jawatan itu lagi. Bedebah Najib.

  Dia berkata, tindakan akan diambil terhadap pegawai yang tidak menghormati mandat rakyat kepada kerajaan semasa. Ada beberapa yang nak coba sabotaj. Ali Hamsa tak sedor ke? Atau masih menari ikut lagu Najib ke? Hingga diungkit di media massa. Sekarang baru mengata:

  "Saya menyeru para penjawat awam untuk melaporkan sebarang perlakuan khianat kepada ketua-ketua setiausaha dan ketua-ketua perkhidmatan masing-masing. Saya sendiri akan menangani perkara tersebut.

  "Tidak akan ada sebarang tolak ansur terhadap sebarang cubaan khianat untuk melemahkan kerajaan semasa dan pentadbirannya," katanya dalam kenyataan hari ini.

  ReplyDelete
  Replies
  1. this 'bloody' KSN is d root of all d problems in d civil service.

   it is a well known fact that at any opportunity (especially amongst senior civil servants), he wld cajoled all 2 retain najib n d UMNO/BN govt.

   he shld hv been fired by yesterday. PERIOD!

   Delete
  2. Kot Tun Mahathir masih nak guna dia to get the errant ones in line. A mamak will ampu to the best of his ability and now it's Tun M's turn to be ampu-ed.

   Tun is a master in "the art of getting acquiescence" and those who remain adamant will face "hell hath no fury like the blokes scorned".

   The mamak will have to show results to get any extension of service. With or without results, let him go on his retirement age, not long from now.

   Delete
 21. Kita semua dalam Pakatan
  Melayu pengkhianat berjaya turunkan
  Namun tidak berkerat rotan
  Bangsa, agama teraju watan!

  Jangan kita menang bersorak
  Orang lain pula mengasak
  Mereka halal meminum arak
  Namun kita jangan didesak..

  Sayang Melayu rosakkan bangsa
  Orang lain jadi selesa
  Selama ini memendam rasa
  Kini bebas dah rasa perkasa..

  Mintak itu dan mintak ini
  Akan datang lebih berani
  Berkongsi kuasa berniat murni
  Kita tak tahu hati nurani..

  Yang bersalah pemimpin klepto
  Kerananya bangsa dianggap kotor
  Rasuah, songlap macam diatur
  'cash is king' dah jadi motto!

  Mari bangsaku berganding tangan
  Agama, bangsa teraju watan
  Mana yang salah kita betulkan
  Waspada jangan jadi alatan!


  ReplyDelete
  Replies
  1. Malaysia mengalami barbagai masalah akibat Bretes Kolonial celaka mengseliuh tangan pemimpin2 Melayu sebelom Merdeka supaya setujukan hak kerakyatan "coolies pendatang" yang depa bawak masuk untuk usahakan lombong bijih, tanam getah dll supaya depa boleh cukai, hantaq balik ke Englaaaaaaand duit lebihan selepas bayaq gaji depa disini.

   Dan hantaq bijih timah dan getah untuk kilang2 depa di Englaaaand, bawak balik sini kasut getah, baju hujan dsb nya, dapat untung, cukai lagi. Bedebah Bretes.

   Dahtu kita kena masalah depa pendatang tak fasih BM, masalah perpaduan, maalah taat setia kepada negara (yang paling kaya sudah umumkan dia "twin footed", satu kaki di China). Ramai yang tak hormatkan dan patuhi Perlembagaan, termasuk Perkara2 sensitif didalam nya spt Kedudukan Istimewa Melayu dan Bumiputera Sabah dan Sarawak. Yang sebenar nya tak boleh diungkit langsung.

   Betui kata Fan Tun, dah dapat hak kerakyatan, depa "Mintak itu dan mintak ini". Nasib lah Najib dah tersungkur dan Umno nak lingkup. Kalo tak, lagi banyak dia kasi kat Cina dan China hingga menjejas kedaulatan negara, kata Tun Mahathir.

   Awas semua, jangan lagi kasi bendaklah macam Najib pegang kuasa dinegara ini. Rosak negara dan bangsa dibuat depa. Hamjadah depa, ikut kata Najib.

   Delete


  2. Berkenaan masalah BM dan perpaduan, saya gembira Rais bidas UEC, gesa menteri jangan tunduk kepada tekanan - FMT.

   Bekas menteri itu mengkritik Maszlee Malik dalam satu perhimpunan yang kebanyakannya dihadiri ahli Umno dan PAS.

   Rais Yatim berkata, Malaysia tidak memerlukan sistem pelbagai peperiksaan atau lebih daripada satu sistem peperiksaan.

   PETALING JAYA: Bekas menteri, Tan Sri Rais Yatim yang merupakan ahli PPBM membidas Menteri Pendidikan, Maszlee Malik dalam satu perhimpunan yang kebanyakannya dihadiri ahli Umno dan PAS.

   Rais menyerang rancangan Pakatan Harapan mengiktiraf Sijil Peperiksaan Bersepadu (UEC) yang dikeluarkan sekolah menengah persendirian Cina sebagai kelayakan untuk kemasukan ke universiti awam.

   Rais menyertai Himpunan Kebangkitan Ummah di Kelab Sultan Sulaiman, Kuala Lumpur, yang dihadiri kira-kira 3,000 peserta, termasuk pemimpin PAS dan calon Barisan Nasional di Pilihan Raya Kecil Sungai Kandis, Datuk Lokman Noor Adam.

   “Dong Jiao Zong (pergerakan pendidikan Cina) mahu kerajaan mengiktiraf UEC, tetapi menteri kita sudah mempertimbangkan untuk mengkaji Seksyen 15, 16 dan 13 (Akta Pendidikan) dan sama ada UEC sejajar dengannya? Beliau perlu menjawab soalan ini!” katanya dipetik Malay Mail Online.

   “Bukan kerajaan yang perlu bersama Dong Jiao Zong, tetapi Dong Jiao Zong yang perlu bersama kerajaan dan kementerian,” kata Rais yang terkenal menyokong penggunaan bahasa kebangsaan.

   Pada 15 Julai lalu, Maszlee berkata, sebarang keputusan berhubung pengiktirafan UEC akan bersifat komprehensif dan holistik, tanpa menggugat kedudukan bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan.

   Katanya, Kementerian Pendidikan sedang melakukan kajian holistik sebelum membuat sebarang keputusan berhubung pengiktirafan UEC.

   Rais menggesa Maszlee tidak takut kepada tekanan untuk mengiktiraf UEC.

   “Di Kelab Sultan Sulaiman pagi ini, rakyat sedia menyuarakan apa yang perlu dilakukan.”

   Katanya, Malaysia tidak memerlukan sistem pelbagai peperiksaan atau lebih daripada satu sistem peperiksaan.

   Delete
  3. Kua Kia Soong di Suaram (human rights group)
   mahukan "a new society that is equal, just and tolerant .."

   Dia bercakap melalui hidung. Tun Dr Mahathir pernah kata tidak ada kesama rataan selagi ada Perkara 153 Perlembagaan berkenaan Kedudukan Istimewa Melayu dan Bumiputera Sabah dan Sarawak.

   Dan itu perkara sensitif, tidak boleh di bincangkan pun, apa tah lagi dipinda di Parlimen.

   Ini contoh mereka yang tidak hormatkan dan patuhi Perlembangaan negara. Sudah dapat hak kerakyatan, tidak mahu hormati balasan bagi nya - Kedudukan Istimewa Melayu dll itu dikeramatkan didalam Perlembagaan negara.

   Saya sokong pendapat yang mengatakan orang seperti itu perlu berhijrah ke negara yang Perlembagaan nya mereka hormati dan patuhi.

   Delete
  4. Berbagai masalah, kata Tun Mahathir juga. Tapi yang menggembirakan ia lah dia kata bahawa kalo rakyat dan parti2 komponen mahukan, dia sanggup teruskan tempuh memerintah -

   Talking to CNN, Dr Mahathir said if the people wanted him to serve beyond the time agreed with his coalition partners, he would stay in power.

   "If the condition for us working together is my serving as Prime Minister for two years or three years, for me that is not important. I will abide by the wishes of the people.

   Commenting on winning the 14th General Election (GE14), Dr Mahathir told CNN that he inherited a government saddled with corruption and many officials who could not be trusted.

   Stating that while the damage could be seen from the outside, Dr Mahathir said they had not expected the damage to be 'so extensive'.

   "Most of the top echelons in the government are corrupt," he said.

   He added that it was a very difficult job to work with 'some of those people who are suspect'.

   "..If you don't work with people you trust, you don't know whether what you want them to do will be done or not," Dr Mahathir said.

   Delete
  5. isa3...Rugi besar lah kaalu kau tak hadir program Himpunan Perpaduan Ummah yang telah di adakan hari ni dikelab Sultan Sulaiman. Ia telah diadakan atas keperihatinan NGO2 melayu dan Islam yang begitu risau tentang apa yang berlaku kepada bani Melayu sekarang pasca PRU14 dan di bawah rejim Fuckatan Haprakan.

   Kau tau tak... ramai yang puji ucapan Tan Sri Rais Yatim dalam Himpunan Ummah di Padang Kelab Sultan Sulaiman.

   Katanya Tan Sri Rais Yatim lantang mempertahankan isu berkaitan bahasa Melayu yang diperlekehkan oleh orang lain.

   Tahniah diucapkan buat Tan Sri kerana berani bersuara. Tapi ramai juga yang tertanya-tanya, apa tindakan parti Tan Sri Rais Yatim berhubung perkara yang sama? Nampak gaya pemimpin2 dalam parti tu dah menjadi tonggong dan berdiam diri seperti setan bisu akibat dimanderam oleh Tokong2 DAPigs.

   Pucuk pimpinan parti Tan Sri Yatim, khususnya Tun M lah yang beria2 membuka ruang dan peluang kepada bangsa lain dan chukong2 tu untuk mempersendakan bahasa Melayu dan Perkara 153 dalam Perlembagaan. Malah ada yang dah berani ke tahap menuntut agar JAKIM dan Sekolah2 Tahfiz ditutup serta merta kerana dilihat tidak menyumbang kepaad perpaduan kaum dan agama. Menteri agama yang ada sekarang ni pun dilihat terlalu flexible dan tidak bersungguh2 mempertahankan Islam sebagai agama rasmi di negara ini. Tengok aje lah kenyataannya mengenai LGBT ...

   Parti yang baru dianuti oleh Tan Sri juga yang membenarkan orang lain mempertikaikan bangsa Melayu secara terbuka demi kuasa dan dendam.

   Jangan heran jika selepas ini, bila ditanya pucuk pimpinan parti Tan Sri, sudah pasti mereka akan beri alasan kononnya bekas pemimpin UMNO itu bertindak atas dasar peribadi dan tidak mewakili parti.

   Pokok pangkalnya, parti anutan Tan Sri Rais Yatim iaitu BERSATU lah yang mengabaikan dan tak berani bersuara mempertahankan isu bangsa Melayu dan kedudukan Islam di Malaysia demi menjaga kepentingan Politik Peribadi mereka sendiri sendiri serta lebih rela menjadi balaci serta kuda tunggangan puak2 DAPigs dalam PH tu!!! Pemmpin2 melayu maacm ni ke yang nak kita harapkan untuk membeloa dan mendaulatkan hak2 Islam dan melayu di negara tercinta ini ??? LU PIKIR LAH SENDIRI BHAI ...

   Delete
 22. Apa kah mereka di Umno tidak dapat memikirkan bahawa merendahkan umur keahlian parti hingga membolehkan murid murid sekolah menjadi ahli dan berpolitik itu boleh membawa mudharat?

  Aneh sekali tahap pemikiran mereka.

  ReplyDelete
 23. isa3...Harapan aku agar kau janganlah jadi ultra racist dengan menidakkan sumbangan besar yang dimainkan oleh pendatang2 dari China dan India tu. Rujuk lah sejarah negara dan hadamkan lah dengan mata dan minda yang terbuka betapa besarnya peranan mereka dalam memnggerakkan dan menyubrkan industri getah dan bijih timah tu.

  Tanya lah mana2 sejarwan negara samaada yang melayu atau kaum2 lain..tentu kita akan mendapat jawapan yang konsisten tentang betapa besarnya peranan mereka untuk memacu ekonomi Tanah Melyu, dan kemudiannya Msia.

  Malah kalau kau ni dulu sorang pelajar sekolah di negara ni, takkan lah kau tak terbaca malumat tentang peranan mereka tu dalam buku sejarah dulu.

  Tak dinafikan kaum Melayu adalah kaum bumpputra di negara ini dan sesiapa pun tak boleh mempertikaikan kenyataan sahih tersebut. Tapi tanpa sumbangan besar kaum cin adan india, Msia takkan berkembang maju macam sekarang. Walaupun bijih timah telah lama diusahakan sebelum kedatangan British oleh pembesar2 melayu khususnya di Kelang dan Naning serta di Kinta, tetapi itu hanyalah secara kecil2an dan tidak secara moden. Hasinya pun hanyalah sebagai petukaran dalam sistem barter yang menjadi wadah utama dalam perniagaan waktu tu.

  Dengan usaha British untuk membawa masuk pendatang2 cina melalui sistem Kang chu dan Tiket dari wilayah2 seperi Guangzhou, Yunnan dan annam dapat mengatasai isu kekurangan tenaga buruh untuk mengusahakan lombong2 bijih Timah di tempat2 tersebut.Orang2 melayu yang tidak begitu berminat dengan industri perlombongan yang dilihat sebagai menial lagi memenatkan..mereka lebih suka untuk terus mengusahakan kebun2 kecil, bersawah, menangkap ikan dan hasil2 laut serta kerja2 kampung yang menjadi pekerjaan turun temurun leluhur mereka.

  Dari penempatan2 orang2 cina di lombong lah, berkembangnya perniagaan kecil2an yang kemudiannya menjadi semakin besar bila orang2 melayu juga menjadi pelanggan mereka.

  Dengan pengenalan tanaman getah atau Hevea Brasilianes oleh British, pendatang India dibawa masuk dari selatan india untuk menjadi buruh di ladang2 getah dan juga sebagai buruh pembinaan jalanraya dan keretapi. Dengan adanya sistem jalanraya dan K/api yang semakin lengkap, ekonomi Msia terus maju berkembang dan tempasnya telah dirasai oleh semua penduduk TM termasuklah orang2 melayu.

  Jadi adalah satu tanggapan yang mengelirukan jika kita menidakkan peranan serta sumbangan pendatang2 ni kepada Tanah Melayu dan seterusnya Msia. Setipa kaum ada peranan masing2 untuk terus menjadikan Msia menjadi negara maju dalam segala aspek kehidupan. Cuba2lah kurangkan sikit sikap rasis dan chauvinistic tu..ia takkan membawa kita ke mana2 pun, malah akan menjahanamkan perpaduan yang telah kita bina bersama melalui air mata dan darah !!!

  ReplyDelete
 24. Keh..keh..keh...Kengkawan serta sobat2 yang aku kasihi lagi hormati sekelian. Ini satu berita yang agak lawak dan pastinya menjatuhkan imej sistem kehakiman di negara kita. Tak pernah berlaku dalam sejarah Msia sejak merdeka..tapi bawah kerajaaN FUCKATAN HARAPAN yang tak sampai 80 hari memerintah..dah jadi macam ni pulak. Kita kena tabik spring lah pada rejim ni kerana begitu hebat mentadbir negara !!!!

  Hakim-hakim di mahkamah Kuala Lumpur sudah beberapa minggu terpaksa mencuci tandas sendiri selepas pekerja pembersihan di kompleks berkenaan mengadakan mogok. Menceritakan keadaan itu, salah seorang hakim kanan berang kerana beliau dan kakitangannya terpaksa membasuh bilik air sendiri. "Di mahkamah saya, kakitangan saya telah membersihkan bilik mahkamah, koridor selama berminggu-minggu.

  "Saya telah membasuh bilik mandi saya sendiri. Bayangkan saya membersihkan tandas saya di sini ketika saya tidak perlu melakukannya di rumah," kata salah seorang hakim Mahkamah Tinggi yang tidak dinamakan dipetik sebagai berkata. Hakim berkenaan juga berkata beliau mungkin akan membawa pembantu rumahnya ke mahkamah untuk membersihkan bilik mahkamah dan untuk itu terpaksa membayar gaji tambahan. "Kami mempunyai banyak dokumen, kertas kerja untuk diuruskan. Sebuah mahkamah yang kotor perlu dibersihkan.

  Saya berasa seperti saya berada di reban ayam," katanya. The Star melaporkan, pekerja pembersihan mogok sejak bulan puasa lalu kerana mereka tidak menerima gaji meskipun kontraktor yang bertanggungjawab dikatakan sudah menerima bayaran daripada kerajaan untuk perkhidmatan pembersihan hingga akhir tahun ini.

  Susulan itu, Ketua Hakim Negara Tan Sri Richard Malanjum menganjurkan gotong-royong yang melibatkan hakim dan kakitangan mahkamah Kuala Lumpur esok untuk membersihkan kawasan sekeliling kompleks kehakiman itu. -malaysiakini

  ReplyDelete
  Replies
  1. isa3, KBB, Fan Tat, Ramly jual burger tak laku...kau orang tak teringin ke nak jadi sukarelawan membantu hakim2 tu membersihkan tandas dan persekitaran kompleks mahkamah tu haah ???? ke mana peginya semangat Esprit De Corps kau orang tu bhai !!!!

   keh..keh..keh...Harrrk..Tuiii...kikihokikioikikikm!!

   Delete
 25. Entahlah Labu.....untuk lebih mudah dikenali budak-budak sekolah dimestikan pakai baju seragam sekolah dan satu lagi kemungkinan kehendak akar umbi minta diturunkan umur setahun lagi agar budak sekolah tingkatan tiga boleh ikutserta supaya dapat meningkatkan kelancaran dalam pengucapan awam.....

  ReplyDelete
 26. Sobat2 yang dikasihi sekelian. Rakyat tersangar bersimpati terhadap nasib malang yang menimpa Pak Menteri Pendidikan kerajaan Fuckatan Haprakan ni.

  Semalam dia dipaksa untuk membuat U-Turn dalam isu pemberian bantuan kewangan kepada sekolah2 menengah cina persendirian, kini timbul pula tuntutan agar dia dipecat serta merta oleh chukong2 DAPigs pulak.

  Inilah akibatnya bila orang Melayu yang takde maruah diangkat sebagai pemimpin. Akhirnya, bukan dirinya saja yang dimalukan....tapi bangsa melayu secara keseluruhannya terpalit sama.

  Bahkan agama yang dianuti bangsa itu juga turut diperlekeh dan dipermainkan dengan sewenang-wenangnya oleh orang lain secara terbuka.

  Dek kerana sibuk nak mengejar kuasa dan nak membalas dendam sesama sendiri, maruah Agama serta bangsa itu sendiri sanggup digadaikan begitu sahaja.

  Tambah malangnya ialah apabila pemimpin itu dengan bangga menghina bangsanya sendiri...sanggup menggadaikan maruah bangsa atas desakan chukong2 tu. Maka jangan dipersalahkan orang lain bila bangsa itu menjadi bangsat dibumi sendiri...bukan salah ibu mengandung, tapi salahkan bapak yang menyorong bhai!!!

  ReplyDelete
 27. isa3...My bosom buddy. Don't you realise that Dr Mahathir Mohamad, Tan Sri Rais Yatim and Maszlee Malik are playing a very sinister game????

  The game is simple:

  1. First, Mahathir appoints Mazlee as Minister of Education.

  2. He then gets Mazlee to lean favourably towards the Unified Examination Certificate (UEC).

  3. Days later, he gets Rais to fan Malay sentiments by criticising the UEC.

  4. By doing so, Rais effectively shifts the spotlight away from BERSATU by sending a message to the Malays that the party leadership “disagrees with what Mazlee is doing.”

  5. The Malays get rilled up and train their guns at Mazlee and the DAP, not BERSATU.

  6. It isn’t long before things boil over

  7. The minute that happens, Mazlee quickly retracts his support for the UEC to shift the spotlight entirely on the DAP.

  8. Soon, clashes between the Malays and the authorities erupt.

  9. Mahathir quickly orders the arrest of “all rabble rousers and demonstrators” on the pretext of protecting national security and harmony.

  10. He then lures as many UMNO MPs as he can into BERSATU to prove that the DAP is no longer a dominant force in Pakatan Harapan.

  11. The Malays breathe a sigh of relief upon seeing this and begin to accept PH wholeheartedly.

  The end result?

  Mahathir ends up crippling UMNO and controlling Pakatan Harapan from tip to tail. All hail to Mahathir... the great Dictator !!!!

  ReplyDelete
 28. Aku xsetuju, jika usia keahlian umno.dibuka kpd 16 tahun. Bg aku 16 tahun adalah usia yg mereka perlu utk menumpukn kpd SPM...langkah awal ialah Tingkatan 4 (16tahun).
  Aku setju 18 tahun adalah sesuai utk keahlian semua parti yg daftar dbwh Ros.

  ReplyDelete
 29. Aku xsetuju, jika usia keahlian umno.dibuka kpd 16 tahun. Bg aku 16 tahun adalah usia yg mereka perlu utk menumpukn kpd SPM...langkah awal ialah Tingkatan 4 (16tahun).
  Aku setju 18 tahun adalah sesuai utk keahlian semua parti yg daftar dbwh Ros.

  ReplyDelete
 30. Timah tin...Kaumperasan tak berita ni ???

  Calon PKR Sg. Kandis berkempen meraih undi di hadapan kanak kanak sekolah rendah menggunakan fasiliti sekolah. Ini berlaku di sekolah kebngsaan Jalan Kebun. Gambar tu dah viral seluruh negara.

  Apakah ini budaya baharu yang dibawa oleh kerajaan Pakatan Harapan setelah mereka menjadi Kerajaan?

  Nampak sangat mereka tidak yakin dapat memenangi PRK ni walaupun berjaya menguasai Kerajaan Negeri Selangor dan Kerajaan Persekutuan... sehingga terdesak menggunakan fasiliti sekolah dan kanak-kanak yang masih belum boleh mengundi untuk berkempen??? Mungkin harapan mereka, kanak2 ni bila balik rumah nanti akan berkempen supaya ibu bapa mereka mengundi calon PH kot !!!

  Sebab itu agaknya Kerajaan PH beriya iya mahukan had umur mengundi diturunkan ke 18 tahun agar mereka dengan kuasa sebagai Kerajaan boleh dengan sesuka hati masuk ke sekolah dan institusi pengajian tinggi untuk berkempen dan meracuni fikiran depa semua.

  Pelik lah kan..dulu kutuk dan caci BN kerana gunakan fasiliti kerajaan dan sekolah untuk meraih undi, tapi sekarang mereka pulak yang membuatnya. Inilah yang dinamakan kerajaan cakap tak serupa bikin bhai !!!!


  ReplyDelete
 31. Wak Jahid nak turunkan syarkat umur jadi ahli umno ke 16 ialah supaya dia boleh meracun fikiran kanak2 melayu dgn membenci bukan melayu terutama org2 cina. Juga utk merosakkan budak2 melayu supaya jadi malas (ialah nanti bagi duit minyak nmotor, duit top up) bila ada PRU akan diupah2 budak2 hingusan 16 thn dan 17tahn supaya jadi mat rempit,menganggu himpunan2 parti kjaan PH. Utk menanam fahaman facist umno bahawa tanah nmelayu/Malaysia hanya utk org melayu. Lain2 bangsa tiada hak utk bersuara. Mmng haramjadah la jawa sial Ponorrogo ni. Dah la tak cukup bangsa hang dari indon masuk ramao2 ke Msia, hng nak racun pula budak2 sekolah umor 16 supaya jadi bangsa tak guna mcam bangs umno ke. Racist, perasan bagus walaupun anak2 melaayu ramai yg tercicir dan byk hisap dadah. Yg emlayu2 dewasa dan tuan2 dok harap duit BR1M dan pi buat umrah/haji free. ooi sedar lah diri sket, buangkan tongkat, berdikari dan berusaha lah. Tak kan nak harap org bagi ikan hari2, pi lah cari kerja, beli pancing atau jaring, tangkap ikan sendiri utk makan hari2. Tak lah selalu menanti disuap dedak. Agaknya ramai melayu2 umno suka jika si Klepto dan bini iblis tu memerintah Msia semula, supaya dapat dedak kerap2 ye. Wake up malays! wake up from your slumber and dreams, bangsa2 lain dah maju dari segi ekonomi dan pelajaran (lihat kaum indai dan sikh, walaupun mereka ni minoriti tetepi jumlah anak2 muda mereka berjawatan tinggi, professional dan bergaji selesa, banding dgn org2 melayu yg terlena dan leka asyik dgn dedak dan semua nak bantuan free. mmng ramai melayu yg berjaya dan belajar sampai menara gading, tpi masih terperangkap dgn sindrom utk bangsa dan agama... letakkan agama di hadapan boleh? sbb klau agama, ramai juga yg bukan melayu pun beragama islam.

  ReplyDelete
 32. Good that after 27 days in prison Jamal Jamban realized the agony of being in prison and said,

  'Sekarang saya tahu kenapa Anwar cukup hebat'

  Selepas 27 hari dalam penjara, Jamal akhirnya faham kenapa musuh politiknya itu hebat.

  But no news yet if AG's Chambers will appeal the Court's decision to release the bugger.

  There has been calls for the appeal to ensure that the bastard will not run away from custody again and make fun of the Police trying to catch him.

  The AG's Chambers must appeal. Get the bugger behind bars until and after his court hearing(s) and appeal(s) on his court cases after those - many cases against him.

  ReplyDelete
  Replies

  1. Jamal tuntut reformasi penjara, termasuk izin hisap rokok

   Dia berkata perasaan masuk ke penjara seperti masuk ke lubang kubur. - M'kini

   Harap dia akan di dapati bersalah dan di hukum beberapa tahun penjara bagi beberapa kes yang dia di tuduh itu.

   Bikin dia bukan sahaja sedor buat salah jugak jangan ingat dia besar, sebagai Ketua Bahagian Umno sahaja, tapi mahu permainkan Polis, lari sana sini, keluarkan video berkali kali, macam mengetawakan Polis tak dapat tangkap dia.

   Delete
  2. Setuju dgn 17:06.

   Ada yang kata "Got money can travel in-out prison". Ada yang boleh keluar makan mee atau roti canai, kemudian masuk semula, konon nya.

   Nak tanya: betul ke bgitu? Kalau betul, seram rasa hya keadaan keselamatan di Malaysia ini.

   Najib ada beratus juta Ringgit lagi. Anak2 dll pegang. Baju oren pun tak kena pakai di SPRM. Sg Buluh macam istana ler bagi nya.

   Tolong beri pendapat betul ke tak. Sesiapa saja boleh beri pendapat. Melainkan nate' yang asyik mengkopipes dengan banyak nama di sini. Dia tak boleh di percaya.

   Delete
 33. Saya suka mendengar ini, mahu dengar lagi tindakan2 seperti ini:

  Ketua polis Gombak ditukar 24 jam kerana gagal banteras judi

  Ketua Polis Daerah Gombak, ACP Ali Ahmad diarahkan ditukar dalam tempoh 24 jam susulan kegagalannya membanteras aktiviti perjudian haram di daerah berkenaan.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...