Tuesday 24 July 2018

KERTAS SIASATAN SURAT JPM KEPADA CIA SUDAH DIBUKA?


Persatuan Patriot Kebangsaan atau Patriot akhirnya tampil sebagai pihak pertama yang membuat laporan polis berhubung surat memohon agar Amerika Syarikat menyokong kerajaan BN pimpinan Najib Razak yang ditulis dan ditandatangani oleh Ketua Pengarah Bahagian Penyelidikan, Jabatan Perdana Menteri, Hasanah Ab.Hamid kepada Pengarah CIA, Gina Haspel lima hari sebelum hari pengundian PRU14 pada 9 Mei lalu.


Laporan polis tersebut dibuat di ibu pejabat polis daerah Subang Jaya, hari ini.


Dalam laporan polisnya Patriot menuntut agar Hasanah disiasat dengan segera untuk menjelaskan mengenai surat yang ditulis dan ditandatanganinya kepada Pengarah CIA itu.


"Ia adalah kesalahan serius dan berbentuk pengkhianatan kepada negara apabila menjemput pihak luar untuk campurtangan dalam hal ehwal dalaman negara.


"Di manakah kesetian Hasanah kepada negara ini?" soal Presiden Patriot, Mohamed Arshad Raji.


Selain mempersoalkan apakah pertolongan yang diharapkan daripada CIA dan Amerika Syarikat, Patriot juga mahukan jawapan sama ada Hasanah menulis serta menandatangani surat itu atas arahan pihak tertentu atau beliau mendapat imbuhan daripadanya?


"Semua itu perlukan jawapan," tegas Mohamad Arshad lagi.


Dengan adanya laporan polis oleh Patriot ini, tiada sebab lagi bagi pihak polis untuk tidak bertindak dengan segera membuka kertas siasatan dan memanggil Hasanah bagi tujuan penyiasatan.


Sementara itu, satu sumber lain memberitahu bahawa berikutan adanya laporan polis oleh Patriot itu, pihak polis sudah pun membuka kertas siasatannya ketika ini.


Apa pun, syabas kepada pihak polis atas tindakan pantas ini dan rakyat kini tidak sabar lagi untuk melihat  sesiapa juga yang dianggap pengkhianat kepada negara dibawa ke muka pengadilan dengan segera dan seterusnya dihukum sewajarnya. (ShahbudinHusin 24/07/2018).

70 comments:

 1. melayu begini la yang dibangga- banggakan oleh macai umno...asal bukan mintak kerjasama dgn DAP sudah.tak gitu cai?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahathir dah tegur tapi Menteri dan MP Kerajaan degil   Anggota Parlimen diperuntukkan sejam setengah untuk berehat dan makan tengah hari semasa sidang Dewan Rakyat.

   Walau bagaimanapun, ini tidak mencukupi sehingga menyaksikan sidang pada sebelah petang terpaksa ditangguhkan selama lima minit apabila wakil rakyat daripada pihak kerajaan gagal memenuhi kuorum minimum 26 anggota.

   Apabila loceng dibunyikan menandakan berakhirnya waktu rehat dan makan tengah hari, Speaker Dewan Rakyat, Datuk Mohammad Ariff Md Yusof masuk ke dewan dan meminta Datuk Noor Azmi Ghazali (Bebas-Bagan Serai) untuk menyambung perbahasannya.

   Walau bagaimanapun, Datuk Alexander Nanta Linggi (PBB-Kapit) kemudian menyoal speaker sama ada kuorum untuk Dewan Rakyat telah dipenuhi.

   Beliau memetik Peraturan Mesyuarat berhubung perkara tersebut.

   "Malah menteri dan timbalan menteri juga belum masuk," katanya.

   Situasi itu menyebabkan Datuk Seri Ismail Mohamed Said (BN-Kuala Krau) secara berseloroh mengingatkan penyokong kerajaan tentang kenyataan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang tidak berpuas hati dengan prestasi kehadiran menteri dan timbalan menteri dalam sidang Dewan Rakyat semalam.

   “Apalah... baru perdana menteri tegur semalam,” katanya.

   Ini mendorong sekretariat parlimen untuk membunyikan loceng sekali lagi, sebelum cukup anggota Parlimen mula masuk semula bagi membolehkan sidang diteruskan.


   : Sedikit sebanyak nak mula rasa selesa, dah mula nak ikut perangai BN.. lagi pun ramai asal daripada BN....

   Delete
  2. Alih ting gol nampak.....!!

   Memang mamposlah kali ini puak2 pengkianat negara.

   Delete
  3. KEJATUHAN KERAJAAN ISLAM MELAKA

   1. PERKATAAN MELAKA DIAMBIL DARI BAHASA ARAB ( MULAQAT ) IAITU TEMPAT PERTEMUAN ( PEDAGANG-PEDAGANG DARI SELURUH DUNIA )…KERAJAAN ISLAM MELAKA DI KEMUNCAK KEGEMILANGANNYA ADALAH PADA MASA PEMERINTAHAN SULTAN ALAUDDIN RIAYAT SHAH DI MANA BELIAU ADALAH SEORANG YANG ALIM DAN FAQIH DALAM HUKUM-HAKAM ISLAM…DI ZAMAN BELIAULAH HUKUM HUDUD DILAKSANAKAN…KEPERIBADIAN BAGINDA SEPERTI UMAR AL KHATTAB DI MANA BAGINDA PADA MALAM HARI MERONDA SEORANG DIRI DAN BERJAYA MEMBUNUH 5 ORANG PEROMPAK DENGAN KEHANDALAN BAGINDA BERSILAT…

   2. SEBELUM ITU KERAJAAN MELAYU FUNAN DI CATAT SEBAGAI EMPAYAR PERTAMA DI ASIA TENGGARA BEBERAPA ABAD SEBELUM MASIHI….KERAJAAN INI BERTEMPAT DI CHAMPA ( KAMPUCHEA )…UMAT MELAYU MENJADI BANGSA YANG MAJU DAN BERTAMDDUN DAN BEGITU HEBAT DALAM PERLOMBONGAN EMAS DAN TIMAH…SELAIN ITU BANGSA MELAYU MENJADI RAJA MARITIM DUNIA SEHINGGA LAUT DI SITU DINAMAKAN LAUT CHAMPA….OLEH KERANA SERANGAN YAJUJ MAKJUJ ( CINA/VIET ) BANGSA MELAYU TELAH BERUNDUR KE SELATAN DAN LAUT TERSEBUT TELAH BERTUKAR NAMA KEPADA LAUT CHINA SELATAN….KERAJAAN-KERAJAAN MELAYU LAIN YANG TURUT SAMA TERTUBUH IALAH LANGKASUKA 2M ( PATANI & THAI ),,,KEDAH TUA 5M ( LEMBAH BUJANG KEDAH ),,,GANGGA NEGARA 5M( PERAK ),,,,TAN TAN 6M ( TRENGGANU ),,,CHIH TU 6M ( KELANTAN ),,,SRIVIJAYA 7M ( SUMATERA ) DAN MAJAPAHIT 13M ( JAWA )


   3. KERAJAAN MELAKA KETIKA ITU MEMPUNYAI KELENGKAPAN PERANG YANG TERCANGGIH DI DUNIA KERANA KERAJAAN INI ADALAH SEBAHAGIAN DARIPADA EMPAYAR OTTHMANIAH TERMASUK KERAJAAN ACHEH DAN KERAJAAN SULU…SEPERTI KELENGKAPAN TENTERA AMERIKA JIKA HENDAK DIBANDINGKAN ZAMAN SEKARANG….KELENGKAPAN KETENTERAAN MELAKA KETIKA ITU IALAH 6,000 ARTILERI ( MERIAM BESAR ),,,20 GAJAH PERANG SERTA SENJATA API DI KENALI SEBAGAI ISTINGGAR ( SENAPANG PANJANG ) BAJU BESI SERTA MERIAM-MERIAM KECIL ( ZAMAN SEKARANG SEPERTI RPG YANG MUDAH DIANGKUT ) HASIL KREATIVITI BANGSA MELAYU YANG DICEMBURUI PENJAJAH KETIKA ITU…KOTA MELAKA PULA KETIKA ITU ADALAH DIBINA DARIPADA BATU….

   4. DARI SEGI KELENGKAPAN TENTERA LAUT DAN PERKAPALAN… ANGKATAN LAUT MELAKA YANG SERING MERONDA SEPANJANG SELAT MELAKA,,,LALUAN DAGANG TERSIBUK DI DUNIA SAMPAI SEKARANGPUN DIAKUI KECEKAPANNYA…DI BAWAH KEPIMPINAN TOKOH-TOKOH BERWIBAWA SEPERTI BENDAHARA TUN PERAK DAN LAKSAMANA HANG TUAH,,IA TELAH BERJAYA MEMUKUL MUNDUR ARMADA LAUT THAI…JUGA ANCAMAN MANA-MANA PIHAK…BUKANKAH IA CUKUP BESAR DAN KUAT UNTUK MENJAMIN KESELAMATAN PENDUDUK,,,PENDATANG DAN PEDAGANG SEPANJANG SELAT MELAKA??? …MAMPU MERONDA DARI UTARA SEMANANJUNG SEHINGGA SELATAN KE PULAU JAWA..MEMANTAU DAN MENGHIDU PERGERAKAN MUSUH SEBELUM MEREKA DAPAT MENGHAMPIRI PUSAT PEMERINTAHAN DI KOTA MELAKA…LALU BAGAIMANA KOTA MELAKA YANG DIGELAR BARAT SEBAGAI “VENICE OF THE EAST” BOLEH KALAH DENGAN MUDAH???...PIHAK PORTUGIS SENDIRI MENGAKUI BAHAWA PEJUANG-PEJUANG MELAYU MELAKA ADALAH GAGAH PERKASA DAN TERLATIH DALAM ILMU PEPERANGAN SERTA DILENGKAPI PELBAGAI JENIS SENJATA POTENSI…


   5. INI ADALAH GAMBARAN BAHTERA MELAYU MELAKA ABAD KE 15 YANG DIBERI NAMA MENDAM BERAHI….DALAM SEJARAH MELAYU SULATUS SALATIN DAN HIKAYAT HANG TUAH ADA DICERITAKAN TENTANG BAHTERA SULTAN MAHMUD SHAH MELAKA INI…DIBINA SEKITAR 1453 DI BAWAH SELIAAN BENDAHARA DAN LAKSAMANA TUN TUAH…PANJANG 180 KAKI,,, LEBAR 36 KAKI…IA JAUH LEBIH PANJANG DAN BESAR DARIPADA FLOR DE LA MAR PORTUGIS…MEMPUNYAI 2 DEK..DEK DEPAN UNTUK NAKHODA DILENGKAPI 3 MERIAM…DEK BELAKANG ADALAH DEK DI RAJA…MEMPUNYAI 3 LAYAR DAN SERATUS DAYUNG..BOLEH MEMBAWA 400 PERAJURIT….SEMASA DI BAWAH KENDALIAN LAKSAMANA BAHTERA INI MEMBUAT 9 EKPEDISI BESAR…ANTARANYA KE MAJAPAHIT,,,MING ( CHINA ),,,SAILONG ( CEYLON ),,,SIAM UNTUK BELI 4 EKOR GAJAH DAN ISTANBUL UNTUK BELI MERIAM….SAYANGNYA PIHAK BERKUASA MELAKA SEKARANG TIDAK BERMINAT MEMBINA REPLIKA BAHTERA INI….YANG DIBINA REPLIKA FLOR DE LAR MAR…ALANGKAH HINANYA BANGSA YANG TELAH DIJAJAH BERBANGGA DENGAN PENJAJAH!!!!!

   Delete
 2. Bila pulak tali barut CIA nak disiasat. .??! Ana tau. ..Ana tau..!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tali barut tuh informer, Bang. Ini kes "agent provocateur", pengkhianat negara, ajak badan perisik negara paling kuat didunia masuk negara ini.

   Suruh defend Najib kalo kalah PRU13, gamak nya.

   Mana boleh.

   Delete
  2. SAMBUNGAN : KEJATUHAN KERAJAAN ISLAM MELAKA


   6. KERIS ADALAH SENJATA WARISAN PENINGGALAN NABI IBRAHIM AS KEPADA ANAK CUCU BAGINDA….BANGSA MELAYU ADALAH TERKENAL PEMBUAT KERIS YANG CUKUP SENI DAN HEBAT…TAMADUN MEREKA BERUSIA 4000 TAHUN….BERMAKNA MEREKA ADALAH HEBAT DALAM PEMBUATAN BARANGAN LOGAM…ADA KAJIAN YANG DIJALANKAN MENUNJUKKAN KERAJAAN-KERAJAAN MELAYU DI NUSANTARA ADALAH PEMBUAT DAN PENGELUAR SENJATA-SENJATA API TERBAIK DI DUNIA MENEWASKAN BELANDA,,,PORTUGIS SERTA SEPANYOL….CATATAN-CATATAN PENGEMBARA DAN PEDAGANG AWAL EROPAH DAN CINA JUGA MENUNJUKKAN KERAJAAN-KERAJAAN NUSANTARA YANG MENGELILINGI KERAJAAN MELAYU MELAKA KETIKA ITU ADALAH PENGELUAR-PENGELUAR UTAMA MERIAM-MERIAM HEBAT DAN BERKUASA DI DUNIA SEPERTI KESULTANAN BRUNEI,,KESULATANAN PATTANI,,,KESULTANAN SULU DAN BEBERAPA KERAJAAN MELAYU LAIN DI ASIA TENGGARA….MALAHAN KERAJAAN TURKI OTHMANIAH JUGA PERNAH MEMBELI MERIAM-MERIAM YANG BERKUALITI DARIPADA KERAJAAN KESULATANAN MELAYU DI NUSANTARA….


   7. ANGKATAN LAUT PORTUGIS PERTAMA YANG MENYERANG MELAKA DIKETUAI OLEH GONZALO PAREIRA…DENGAN KEKUATAN 7 BUAH KAPAL,,,10 BUAH GALI PANJANG DAN 13 BUAH FUSTA,,,ANGKATAN PAREIRA INI TIDAK SEMPAT MENGINJAK KAKI KE BUMI MELAKA KERANA KEHANDALAN TUN HASSAN TEMENGGUNG DAN KEBIJAKSANAAN BENDAHARA MELAKA ,,,PORTUGIS GAGAL…NAMUN PORTUGIS YANG PADA AWALNYA DATANG BERDAGANG PADA 1509,,,MULA MENCARI TITIK KELEMAHAN KERAJAAN MELAYU ISLAM MELAKA…AKHIRNYA KERAJAAN MELAKA TUMBANG PADA TAHUN 1511…

   8. JAWAPAN KEPADA SOALAN DI ATAS IALAH KERANA KERAJAAN ISLAM MELAKA SUDAH MULA MELUPAKAN AJARAN ALQURAN SUPAYA BENAR-BENAR BERIMAN DENGAN TIDAK MEMBERI KEPERCAYAAN KEPADA ORANG KAFIR DAN BERWASPADA KEPADA MUNAFIK/HIPOKRIT..APABILA KESULTANAN MELAKA TELAH MEMBERIKAN KEDUDUKAN DAN JAWATAN KEPADA PEDAGANG ASING DAN AKHIRNYA MEREKA MEMECAHKAN RAHSIA KERAJAAN KEPADA MUSUH….MEREKA JUGA TIDAK BERTAKWA DENGAN BERINTEGRITI DALAM AMALAN HARIAN SEPERTI MENGAMALKAN RASUAH DAN KRONISME SERTA MENGIKUT KELEMAHAN DIRI…SIKAP DAN AMALAN YANG SAMALAH YANG MENYEBABKAN EMPAYAR AGUNG OTTHMANIAH TUMBANG…


   9. PORTUGIS DENGAN SEMATA-MATA KEKUATAN TENTERA MEREKA TENTU SAMA SEKALI TIDAK DAPAT MENGALAHKAN KERAJAAN MELAKA YANG TERLALU TEGUH,,,KUAT DAN HEBAT…TAPI PORTUGIS MENDAPAT SOKONGAN DARI TALIBARUT DAN PENGKHIANAT DARIPADA KERAJAAN-KERAJAAN MELAYU YANG LAIN DENGAN MENGHANTAR ARMADA MEREKA…ANALISA LEBIH MENDALAM PERLU DIBUAT UNTUK MENGENAL PASTI MANAKAH KERAJAAN-KERAJAAN TERSEBUT YANG TERLIBAT DALAM MENJATUHKAN KERAJAAN MELAKA….KERAJAAN-KERAJAAN YANG DITUDUH MUNGKIN KERAJAAN MELAKA SENDIRI KERANA SABOTAJ DARI DALAM ,,,KERAJAAN PAHANG,,,KERAJAAN RIAU-LINGGA DAN KERAJAAN JOHOR…

   Delete
 3. Nak tanya... pengkhianat negara yg impot bangla dan nepal ramai2 sampai negara di gelar banglasia dan nepalisia macam mana pulak... sila patriot buat laporan polis..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mengata Wak Jahit ke, Bang?

   Dengor khabor keluarga dia banyak dapat duit mengimpot Bangla.

   Delete
  2. Patriot bwat repot polis pasai surat cia ,wow..wow..
   Patriot, nama seriau dengar,depani pencen sojar kot,
   Alang-alang bwat repot polis pasai surat cia,bwat repot polis sekali pasaipa cina jd tokeh dlm malaisa mlayu jd kolibatak cina.
   Hangpa tau ke atu bwat-bwat takmao ambik tau.
   Masa hangpa reja sojar biasa masok utan lawan komeneh bila pencen pakat reja dgn komeneh jd jaga ada kepatut....suroh polis siahsat.

   Sapa yg jd talibarot bangsa.
   Sapa pula yg jd pengkianat dan lahanat.
   Sapa pula yg jd pakturot mcm lembu dcocok hidongnya.
   Siahsat betoi-betoi jgn sesah sat-sat. sat-sat sesah.
   Mlayu dgn watak pak pandiag tak boleh pisah,bagitu juga cina dgn komeneh.

   Delete
  3. WANG FIAT

   1. PERJANJIAN BRETTON WOOD IALAH PERJANJIAN YANG MELIBATKAN SANDARAN MATA WANG NEGARA DUNIA KEPADA EMAS….NAMUN PERJANJIAN TERSEBUT TELAH DIBATALKAN OLEH PRESIDEN AMERIKA,,,RICHARD NIXON PADA TAHUN 1972….SEJAK ITU MATA WANG DUNIA TIDAK LAGI DISANDARKAN KEPADA EMAS TAPI IA PERNIAGAKAN DENGAN MENJADIKAN MATA WANG SEBAGAI KOMODITI…IA DIPERNIAGAKAN DALAM BENTUK PASANGAN ( PAIR ) DENGAN BERDASARKAN PERMINTAAN DAN TAWARAN…

   2. ALAM MELAYU ADALAH ALAM YANG MEMANG KAYA…DI ANTARANYA YANG PALING UTAMA IALAH EMAS…BANGSA MELAYU YANG BERTAMADUN TELAH MENJADI PELOMBONG EMAS DAN KALAU KITA MEMBACA SEJARAH KITA BOLEH INGAT UMPAMANYA KERAJAAN MELAYU PERNAH MENGHANTAR UPETI EMAS KEPADA KERAJAAN THAI DAN BURMA….SALAH SATU FAKTOR ALAM MELAYU DICEMBURUI KETIKA MENJADI EMPAYAR FUNAN IALAH KEPAKARAN MEREKA DALAM PERLOMBONGAN EMAS….KERAJAAN MELAYU PERNAH MENYELAMATKAN NEGARA CHINA YANG PERNAH JATUH MUFLIS SATU MASA DAHULU…KERAJAAN BRITIAN SEKARANG YANG MATAWANGNYA 5 KALI MATAWANG MALAYSIA IALAH KERANA MEREKA MEMPUNYAI SIMPANAN EMAS YANG DIDAPATI SEMASA MEREKA MENJAJAH TANAH MELAYU….CATATAN KERAJAAN NABI SULAIMAN DULU PERNAH MENYEBUTKAN BAHAWA ISTANA BELIAU DIBUAT DARIPADA EMAS KERANA DIAMBIL OLEH JIN DARIPADA KAWASAN INI…PTOLEMY SEORANG AHLI GEOGRAFI YUNANI MELUKIS PETA SEMENANJUNG TANAH MELAYU,,,BELIAU TELAH MENAMAKAN SEMANANJUNG INI “GOLDEN CHERSONESE” YANG BERMAKSUD SEMENANJUNG EMAS KETIKA MANUSKRIP-MANUSKRIP INDIA PURBA MENAMAKAN TANAH INI SEBAGAI ‘SUVABNARHUMI” IAITU TANAH EMAS…


   3. EKONOMI DUNIA TELAH DIKUASAI OLEH “SECRET SOCIETES” IAITU PELBAGAI KELUARGA ILLUMINITI/FREEMASON YANG MENGAWAL SEGENAP KEGIATAN HIDUP DUNIA HARI INI….DALAM PENGUASAAN TERHADAP EKONOMI DIKUASAI OLEH ROCKEFELLER DI MANA MATA WANG TIDAK LAGI DISANDARKAN KEPADA EMAS…MEREKA MEMPUNYAI AGENDA SULIT DI MANA MEREKA DAPAT MENGAWAL DAN MENJATUHKAN EKONOMI MANA-MANA NEGARA DENGAN HANYA MENJATUHKAN MATA WANG MEREKA BERMODALKAN SPEKULASI….DENGAN CARA ITU JUGA AMERIKA DAPAT MEMBELI PELBAGAI SUMBER ALAM DAN KOMODITI DARI NEGARA LAIN HANYA BERMODALKAN KERTAS,,,,DAKWAT DAN PRESS PRINTER SAHAJA….NEGARA-NEGARA LAIN HANYA MENJADI SEPERTI KELDAI YANG DIBEBANKAN DENGAN BUKU-BUKU DI ATAS BELAKANG SEPERTI YANG DIGAMBARKAN OLEH ALQURAN…

   4. OLEH ITU MALAYSIA PERLU BERWASPADA DENGAN MENCETAK MATA WANG HANYA MENGIKUT SIMPANAN EMAS…WALAUPUN DASAR KEWANGAN ANTARABANGSA TIDAK MENGHALANG MANA-MANA NEGARA MENCETAK SEBANYAK MUNGKIN MATA WANG…..SELALUNYA MANA-MANA NEGARA AKAN MENCETAK MENGIKUT KADAR 3% TOTAL GDP…OLEH ITU PERTIMBANGAN YANG TEPAT IALAH PENAMBAHAN CETAKAN WANG HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN PENAMBAHAN SIMPANAN EMAS…

   Delete
 4. Replies
  1. ALQURAN MENDAHULUI SAINS DAN TEKNOLOGI : TIDAK SEPERTI INJIL/GEREJA YANG TIDAK RELEVAN MENYEBABKAN BARAT MEMBERONTAK DAN LAHIRNYA LIBERALISME/PLURALISME/SEKULARISME


   1. PLURALISME/LIBERALISME/SEKULARISME LAHIR AKIBAT PEMBERONTAKAN BARAT TERHADAP BIBLE/GEREJA YANG MENOLAK SAINS DAN TEKNOLOGI YANG BERKEMBANG BEGITU PESAT DARI DUNIA ISLAM KETIKA ITU..BERIKUT ADALAH KEMAJUAN-KEMAJUAN SAINS/TEKNOLOGI DICAPAI OLEH SAINTIS ISLAM YANG TELAH MENGUBAH DUNIA SEPERTI YANG KITA NIKMATI HARI INI…

   2. NABI MUHAMMAD SAW MERUPAKAN INSAN PERTAMA MENGGUNAKAN KAYU SUGI DARIPADA POKOK MISWAK SEBAGAI BERUS GIGI UNTUK MENYEGARKAN NAFAS…IA MENJADI ASAS KEPADA PENCIPTAAN BERUS GIGI…EKSTRAK DARIPADA MISWAK DIBUKTIKAN 20 KALI GANDA LEBIH BERKESAN DARIPADA PUDINA BIASA...KITA DIAJAR PENJAJAH MENGGOSOK GIGI 2 KALI SEHARI SEDANGKAN BAGINDA MENGGOSOK BEGITU KERAP…OLEH ITU MUSLIM SEPATUTNYA MENGGOSOK GIGI SEKURANG-KURANGNYA 5 KALI SEHARI SETIAP KALI SEBELUM MENUNAIKAN SOLAT…

   3. AL KHINDI DALAM RISALAHNYA YANG BERTAJUK “ SEBUAH MANUSKRIP DALAM MENTAFSIR MESEJ KRIPTOGRAFHI”MENERANGKAN BAGAIMANA PEMBACAAN TULISAN RAHSIA DILAKUKAN…BELIAU MERUPAKAN ORANG PERTAMA MEMBERIKAN PENERANGAN BERKENAAN KRIPTOGRAFI..DALAM RISALAH ITU BELIAU JUGA MENGHURAIKAN KAEDAH ANALISA KEKERAPAN YANG PERTAMA DI DUNIA…


   4. AL KHAWRIZMI MERUPAKAN AHLI MATEMATIK ISLAM PERTAMA SEKALI MENCIPTA ALGEBRA…BELIAU JUGA TERKENAL DI SELURUH DUNIA MEMBERI IDEA PENGGUNAAN NOMBOR..SELAIN ITU AL KHAYYAM DAN SHARAF AT DIN AT TUSI JUGA MENYUMBANGKAN DALAM BIDANG MATEMATIK DENGAN MEMPERKENALKAN GEOMETRI ALGEBRA DAN MENYELESAIKAN PERSAMAAN KUBIK…SUMBANGAN MEREKA TIDAK TERHENTI SETAKAT ITU SAHAJA DENGAN MEMPERKENALKAN SISTEM PERNOMBORAN BERANGKA OLEH AL KHAWRIZMI DAN AL KHINDI..

   5. PAKAR PERUBATAN DARI GREEK ADALAH ORANG PERTAMA YANG MENGKAJI PEREDARAN DARAH DARI KANAN KE VENTIKEL KIRA JANTUNG MELALUI LALUAN SEPTUM….NAMUN TEORI INI TELAH DIBUKTIKAN OLEH AHLI PERUBATAN SYRIA,,IBNU AN NAFIS DENGAN RAMALANNYA YANG TEPAT MENGATAKAN BAHAWA DARAH BERGERAK DARI KANAN KE VENTRIKEL KIRI MELALUI PARU-PARU…TAMBAH BELIAU LAGI,,,DARAH YANG MELALUI PARU-PARU ITU DICUCI UNTUK DIGUNAKAN KEMBALI OLEH BADAN….TEORI OLEH IBNU AN NAFIS TIDAK DIBERI PERHATIAN SEHINGGALAH ABAD KE 20..

   6. SAINTIS PERTAMA YANG MEMPERKENALKAN PROSES PENAPISAN YANG MEMISAHKAN BEBERAPA JENIS CECAIR MERUPAKAN AHLI KIMIA ISLAM TERKEMUKA DAN DIBERI GELARAN “BAPA KIMIA” IAITU JABBIR BIN HAYYAN…PROSES PENAPISAN ALKEMI YANG SANGAT BERGUNA DAN DIGUNAKAN SECARA MELUAS SEHINGGA KE HARI INI SEPERTI PENYEJATAN,,,PENAPISAN,,,PENULENAN,,,PENGOKSIDAAN,,,DAN PENGHABLURAN OLEH BELIAU…


   7. KETIKA DALAM PEMERINTAHAN EMPAYAR OTTOMAN,,IBRAHIM EFENDI SEORANG ARKITEK ISLAM TELAH MENCIPTA KAPAL SELAM PERTAMA DI DUNIA YANG DIBERI NAMA “TAHTELBAHIR” PADA TAHUN 1720M…SEORANG BERNAMA HUMAYUN IAITU PENULIS OTTOMAN MEMBANDINGKAN KAPAL SELAM INI DENGAN SEEKOR BUAYA DALAM BENTUK MESIN YANG BOLEH TENGGELAM DALAM AIR DAN MEREKA YANG BERADA DI DALAMNYA BERNAFAS MELALUI PAIP…

   8. AL ZAHRAWI MERUPAKAN SEORANG PAKAR BEDAH ISLAM YANG TELAH MEMPERKENALKAN PEMBEDAHAN KEPADA DUNIA…DI GELAR SEBAGAI BAPA PEMBEDAHAN,,,DOKTOR HEBAT INI TELAH MENCIPTA BERATUS-RATUS PERALATAN BEDAH YANG ANTARANYA MASIH KEKAL DIGUNAKAN SEHINGGA KINI DALAM PEMBEDAHAN MODEN SEPERTI GUNTING TEPAT,,,JARUM,,,GERGAJI TULANG DAN BANYAK LAGI…BUKU PERUBATAN YANG SANGAT TERKENAL DAN BERPENGARUH DALAM BIDANG PERUBATAN IAITU KITAB AL TASRIF YANG MERANGKUMI RAWATAN BERATUS-RATUS PENYAKIT DAN PELBAGAI KAEDAH PEMBEDAHAN DITULIS OLEH SAINTIS ISLAM INI….

   Delete
 5. Tak payahlah kita berangan sangat surat itu akan meninggalkan kesan kepada kedudukan Najib ataupun penyokongnya. Yang pasti bila dah sejuk keadaan, perkara ini akan masuk cold storage saja. Ibaratkan mengisi air dalam baldi yang bocor. Tak mampu dah. Pihak berkuasa pun dah tak menang tangan dengan kes2 yang lain. Terlalu banyak. Lagi diungkit kes2 serupa ini maka lebih banyak penyokongnya merosakkan harmoni rakyat dengan modal lama - melayu, islam dan raja under attack dan perlu dipertahankan. Entah bila masa nak jadi kuat asyik lemah perlu dipertahan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gua tak setuju. Mana yang buat salah mesti diambil tindakan. Tak kisah lah depa lain eksploitasi mengata itu telatah Melayu, Islam dsb nya. Ingat, depa pun ada buat salah Jho Taek tak buat salah ke?

   penyokongnya merosakkan harmoni rakyat? Mana yang terbukti buat begitu, Polis boleh ambil tindakan.

   Raja under attack? Akibat Tun Mahathir kena tunggu dalam dewan berhawa dingin mengokol 5 jam sabelom dapat diadakan

   Delete
  2. Dah termaktub dalam perlembagaan negara...kedudukkan raja tak akan berubah. Raja under attack hanya momokkan bani melayu umno utk kekal berkuasa

   Delete
  3. sabelom dapat diadakan angkat sumpah sebagai PM?

   Atau apa yang di panggil spat between former Unmo Nazri Aziz with TMJ wanting to "dabble in ;politics"?

   Kena perbetulkan mana yang tak betul, Bang. Banyak sudah di perkatakan, contoh nya:

   Stay out of politics or get whacked, Nazri tells TMJ - Nation | The Star ...
   https://www.thestar.com.my/news/nation/.../nazri-tells-tmj-to-stay-away-from-politics/
   Jun 13, 2015 - PETALING JAYA: The Crown Prince of Johor has been told to stay out of ... be subject to the same rule and we will whack him," said Datuk Seri Nazri Aziz. ... against Datuk Seri Najib Tun Razak for not attending a tell-all public forum. ... Nazri added that the royalty should keep out of politics because "we are ...
   Missing: dabble ‎| ‎Must include: ‎dabble

   Who said I'm God, Nazri asks Johor prince as spat blows up | Malaysia ...
   https://www.malaymail.com/.../who-said-im-god-nazri-asks-johor-prince-as-spat-blow...
   Jun 15, 2015 - Tourism and Culture Minister, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz ... like Malaysia's, members of the royal family should not dabble in politics. ... Nazri added that he would not have criticised the prince if the latter had not ... TMJ calls Singapore a 'neighbour and friend' for assistance during drought seasons ...

   At least I was elected, Nazri tells Crown Prince - Nation | The Star Online
   https://www.thestar.com.my/news/nation/2015/06/16/nazri-tells-prince-i-was-elected/
   Jun 16, 2015 - SABAK BERNAM: Tourism and Culture Minister Datuk Seri Nazri Aziz said that he was elected ... If I do not carry out my duties then the rakyat will punish me in due time. ... Last Saturday, Nazri had told Tunku Ismail to stay out of politics ... The royals, he said, should keep out of politics because “we are the ...

   Who said I'm God, Nazri asks Johor prince as spat blows up | Malaysia ...
   https://www.malaymail.com/.../who-said-im-god-nazri-asks-johor-prince-as-spat-blow...
   Jun 15, 2015 - Tourism and Culture Minister, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz ... like Malaysia's, members of the royal family should not dabble in politics. ... Nazri added that he would not have criticised the prince if the latter had not ... TMJ calls Singapore a 'neighbour and friend' for assistance during drought seasons ...


   Delete
  4. isa3...Baru2 ni aku tertengok satu video di youtube mengenai wawancara menteri pendidikan baru dengan sorang pendakwah. Terperanjat jugak aku bila dia ada beri komen mengenai orang2 melayu yang menerima BR1M. Walaupun aku bukan salah sorang penerima kerana tak layak..tapi cara dia menghina penerima bantuan tu sungguh2 tak patut, khususnya bila keluar dari mulut sorang menteri melayu.

   Kini episod Melayu Hina Melayu Berulang Untuk Kesekian Kalinya..... Walaupun Sudah Menjadi Kerajaan Dan Menteri..... Pemikiran Sebegini Masih Belum Hilang Dari Minda Pemimpin Pakatan.

   Tidakkah Mereka Sedar.... Br1m Ini Bukan Soal Miskin Atau Kaya.. Ianya Soal Berkongsi Hasil Pendapatan Negara Dengan Rakyat ??? Adakah Kakitangan Kerajaan Yang Menerima Bonus Dan Bantuan Khas Saban Tahun Itu Lebih Mulia Dari Penerima Br1m???

   Adakah Pengundi Pakatan Yang Melalak Saban Hari Tentang Kos Sara Hidup, Harga Minyak Dan Cukai Itu Lebih Kaya Dari Penerima Br1m??? Adakah Penoreh Getah, Pekebun Pesawah Nelayan, Ibu Tunggal Warga Emas Itu Sungguh Hina Dimata Menteri Pakatan Sehingga Dikatakan Pemalas ???

   Rakyat Nilaikan Sendiri Bala Apakah yang Terhidang Depan Mata Kita Ini....Tak payah nak tunggu bangsa lain nak hina melayu, keje tu dah dibuat oleh kaum melayu sendiri bhai !!!

   Delete
  5. Kenapalah tonggeng tongong nie tersangat goblok berterusan menyongsang lari tajuk nonggeng-menonggeng menadah bontot untuk melakukan kerja2 luar tabie.......??

   Delete
  6. SAMBUNGAN : ALQURAN MENDAHULUI SAINS DAN TEKNOLOGI : TIDAK SEPERTI INJIL/GEREJA YANG TIDAK RELEVAN MENYEBABKAN BARAT MEMBERONTAK DAN LAHIRNYA LIBERALISME/PLURALISME/SEKULARISME   9. TEKNIK INOKULASI ATAU VAKSINASI YANG DIKATAKAN TELAH DICIPTA OLEH EDWARD JENNNER DAN LOUIS PASTEUR ADALAH TIDAK BENAR….IA SEBENARNYA TELAH DICIPTA OLEH SAINTIS ISLAM UNTUK MERAWAT PENYAKIT CACAR DI TURKI YANG DIPERKENALKAN KE EROPAH OLEH ORANG TURKI…CACAR LEMBU DIGUNAKAN UNTUK MEMVAKSIN KANAK-KANAK DI TURKI BAGI MERAWAT PENYAKIT CACAR 50 TAHUN SEBELUM BARAT MENEMUKAN TEKNIK ITU….SAINTIS ISLAM JUGA MEMPERKENALKAN PROSES AWAL MENGGUNAKAN TUMBUHAN SEBAGAI UBATAN UNTUK MENYEMBUHKAN PENYAKIT…IBNU SINA SEORANG SAINTIS TERKEMUKA ISLAM TELAH MEMBERIKAN SUMBANGAN YANG SANGAT BESAR DALAM BIDANG PERUBATAN DENGAN BUKUNYA “AL QANUN FII TIB” YANG MENERANGKAN BEBERAPA KAEDAH FARMAKOLOGI SERTA BERATUS-RATUS JENIS UBAT…SAINTIS ISLAM JUGA MENCIPTA MERKURIK KLORIDA YANG DIGUNAKAN UNTUK MENYEMBUH LUKA….

   10. ANTARA SUMBANGAN LAIN SAINTIS ISLAM DALAM BIDANG MATEMATIK MERUPAKAN PERSAMAAN KUADRATIK YANG DICIPTA OLEH AHLI METAMATIK PARSI IAITU ABDUL WAFA BUZJANI…BELIAU JUGA BANYAK MEMBANGUNKAN PERSAMAAN QUADRATIK LAIN DAN BANYAK DARIPADANYA MASIH DIGUNAKAN SEHINGGA KINI…ILMU MATEMATIKNYA SANGAT HEBAT BELIAU DAPAT MENYELESAIKAN 13 BENTUK PERSAMAAN KUBIK…..


   11. AHLI FIZIK ISLAM IBNU SAHAL MERUPAKAN ORANG YANG BERTANGGUNG JAWAB MENCIPTA HUKUM SNELL YANG DIGUNAKAN UNTUK MENCARI HUBUNGAN ANTARA SUDUT TUJU DAN PEMBIASAN…BELIAU MEMBENTANGKAN PELBAGAI JENIS BENTUK KANTA YANG MENUMPUKAN CAHAYA TANPA PENYIMPANGAN GEOMETRI DALAM NASKAHNYA “ON BURNING MIRRORS AND LENSES”…BELIAU JUGA ADALAH PENCIPTA KANTA ASFERA….

   12. JIKA ANDA MENGAMBIL GAMBAR ATAU BERSELFIE,,,ANDA PATUT BERTERIMA KASIH KEPADA AHLI SAINS ARAB YANG BERNAMA IBNU AL HAYTAM…BELIAU BUKAN SAHAJA MENYUMBANG DALAM BIDANG MATEMATIK,,,,ASTRONOMI DAN FIZIK,,,BELIAU MALAH TELAH MEMBERIKAN PERUBAHAN KEPADA BIDANG OPTIK….KAMERA PINHOLE ( KAMERA DENGAN APERTURE PINHOLE TANPA KANTA ) DICIPTA OLEH BELIAU MENGGUNAKAN TEKNIK YANG BELIAU TEMUI KETIKA MEMBUAT KAJIAN MENGGUNAKAN CAHAYA YANG DIPANCARKAN MELALUI LUBANG PADA TINGKAPNYA DAN MEMBUAT KESIMPULAN BAHAWA SINAR CAHAYA AKAN MENJADI SEMAKIN TAJAM JIKA LUBANG ITU SEMAKIN KECIL….BELIAU JUGA MEMBUKTIKAN BAHAWA SINAR CAHAYA BUKAN MENINGGALKAN MATA SEBALIKNYA MASUK KE DALAM MATA…


   13. ORANG PERTAMA YANG MENCIPTA BEKAS KACA DAN KANTA PEMBESAR ADALAH SAINTIS ISLAM BERNAMA ABBAS IBNU FIRNIS DAN DENGAN KANTA TERSEBUT BELIAU MENCIPTA CERMIN MATA…CERMIN JUGA DICIPTA OLEH ORANG ISLAM YANG KEMUDIANNYA DIPERLAJARI OLEH ORANG ITALI AKAN TEKNIK PEMBUATANNYA PADA ABAD KE 9 DAN KE 10.

   14. DUA ORANG AHLI KIMIA ARAB IAITU JABIR IBNU HAYYAN DAN ALKINDI ADALAH ORANG PERTAMA YANG MEMBANGUNKAN INDUSTRI MINYAK WANGI MANAKALA ALKINDI PULA MENGGABUNGKAN BEBERAPA JENIS TUMBUHAN DAN HERBA UNTUK MENGHASILKAN PELBAGAI JENIS BAU DAN WANGIAN…


   15. KESIMPULANNYA IALAH NEGARA BARAT MENJADI MAJU KERANA MENINGGALKAN BIBLE/GEREJA MANAKALA SEBALIKNYA EMPAYAR ISLAM MENJADI MAJU KERANA MENJUNJUNG TINGGI ALQURAN DAN AL HADIS….

   Delete
 6. Alamak, baru dapat tahu Hasanah Binti Ab. Hamid, Ketua Pengarah, Bahagian Penyelidikan itu ia lah pompuan.

  Kesian dia. Gigil lah lutut dia skang Patriot dah buat laporan Polis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. slow la bro isa3...hehehe kan topik yang lepas aku ada kenen nak picit biji yang mana tu.ingat tak?

   Delete
  2. Hu Alloh, guano tok ghoyyak, Abe'? Ambo ingak mu dok seloro aje aritu.

   Ambo nih memang le selalu tak tahhu sokmo. Ambo ghoyyak ambo bebenar tak tahhu demo tak caya. Demo tak mau dengor Rosmah ghoyyak ambo nih ore' yang ikhlas, jujur, mace mace lagi, hehe

   Delete
  3. isa3 dan Mohamed Noor...Kita tinggalkan sekejap politik yang semakin menyesakkan kepala kita ni. Kita chill sekejap sambil layan citer yang akan memberi pengajaran yang amat2 berharga pada kita ..k...

   Ksah ni brlaku di sebuah sekolah menengah di sebuah bandar di selatan Tanah Air kita. Suatu hari tu, Dr Maszlee, menteri pendidikan kerajaan Fuckatan Haprakan ni telah membuat lawatan mengejut ke sekolah tersebut. Kebetulan maas dia datang tu adalah waktu rehat dan ramai pelajar sedang menjamu selera di kantin sekolah. Dr Maszlee telah beramah mesra dengan pelajar di situ. Sambil duduk di bangku, dia telah bertanya soalan kepada sorang pelajar...

   Dr Maszlee : Assalammualaikum dik. Apa khabar ...sihat keer ???

   Pelajar : Walaikum salam Tuan. Alhamdulillah..sihat. TK kerana bertanya Tuan.

   Dr. Maszlee : Tengah buat apa tu ???

   Pelajar : Eeerk..Tuan ni buta ke haah ???? Tentulah tengah makan mee. Takkan lah tengah basuh baju pulak ...( sambil ketawa berdekah2 hingga berguling2 di lantai kantin )

   Dr. Maszlee : Alaah...saya saja nak buat lawak bodoh...saya bukannya pandai sangat pun ...

   Pelajar : Tau tak pe...ni mengendenga kat sini nak apa...nak mintak belanja makan yeer...pakai smart macam ni takkanlah takde duit kot ????

   Dr, Maszlee : Taklah...nak tanya satu soalan pada adik lah..boleh????

   Pelajar : Apalah tuan ni, tak boleh tengok orang senang lah...kacau aje orang nak menjamu selera..haah..soalan apa yang nak ditanya tu ???

   Dr. Maszlee : Antara kasut hitam dengan kasut putih, yang mana adik lebih suka ???

   Pelajar : Tuan...sebenarnya dua2 pun saya tak suka.

   Dr. Maszlee : Habis...apa yang adik suka ???

   Pelajar : Saya lebih suka kalau kerajaan sekarang menunaikan janji2 yang mereka buat sebelum PRU dulu. Terutamanya jika tol dihapuskan. Tuan tau tak menteri pendidikan baru ni janji tol ke Simpang renggam nak dihapuskan kalau dia menanag jadi ahli parlimen dulu. Dia siap cakap..rakyat di Simpang Renggam kena tuntut dengan dia kalau dia dah menang, tapi dah banyak hari sampai sekarang masih tak dikotakannya..sembang aje kencang, gajah pun boleh terbang !!!!

   Dr. Maszlee : Eeeeeh..sayalah menteri pendidikan yang buat janji macam tu..

   Pelajar : Eeeeh..ye ke ??? Maaflah tuan..sapa yang makan cili..dia yang terasa pedasnya.

   Dr. Maszlee : InsyaAllah...saya akan berusaha bersungguh2 untuk menunaikan janji2 tu dik.

   Pelajar : Ada aku kesahhhh???? Jangan sampai semua janji2 tu dicapati sudah lah kan ..

   Dr. Maszlee terus mengangkat punggong dan berlalu dari situ dengan mendapat kemaluan yang amat besar...

   Amacam kengkawan...lawak tak citer tu ????

   Keh..jkeh..keh...Harrrk ..Tuiii..kikhkikoikhkik!!!

   Delete
  4. Kenapalah tonggeng tongong nie tersangat goblok berterusan menyongsang lari tajuk nonggeng-menonggeng menadah bontot untuk melakukan kerja2 luar tabie.......??

   Delete
  5. ADAKAH ANDA PERCAYA BERASAL DARI BERUK : JIKA TIDAK ANDA SEBENARNYA TELAH MENOLAK FAHAM LIBERALISME/PLURALISME/SEKULARISME/LGBT


   1. FAHAMAN LIBERALISME/SEKULARISME/PLURALISME/LGBT ADALAH BERTUNJANG KEPADA FAHAMAN MANUSIA BERASAL DARI BERUK….ADAKAH BENAR SEPERTI YANG DIDAKWA OLEH MEREKA??...JIKA ANDA SELIDIKI TIADA SATUPUN BUKU YANG BERTAJUK FACT OF EVOLUSION…SEMUA BUKU BERTAJUK THEORY OF EVOLUSION….INI MENUNJUKKAN TEORI MANUSIA BERASAL DARI BERUK BUKANLAH FAKTA SEBENARNYA…ALQURAN DAN HADIS SEBAGAI FAKTA MENYEBUTKAN BAHAWA MANUSIA BERASAL DARI ADAM AS..

   2. DALAM BUKU DARWIN “THE ORIGIN OF SPECIES” DICERITAKAN KETIKA CHARLES DARWIN BELAYAR KE PULAU KALATROPIS DENGAN MENAIKI KAPAL HMS BEAGLE,,,DI SANA DIA MELIHAT BURUNG LUBANG KAYU,,,BERGANTUNG KEPADA LUBANG YANG DIPATUK,,,PARUHNYA MENJADI PANJANG DAN PENDEK…KAJIAN INI DIBUAT PADA SPESIES YANG SAMA BUKAN PADA SPESIES BERLAINAN….CHARLES DARWIN MENULIS SURAT KEPADA TEMANNYA THOMAS THOMTON PADA TAHUN 1861…BELIAU MENGATAKAN AKU TIDAK PERCAYA KEPADA NATURAL SELECTION SEBAB TIADA BUKTI,,,AKU HANYA GUNAKANNYA UNTUK MEMBANTUKU DALAM KLASIFIKASI EMBRIOLOGI,,,MORFOLOGI DAN RUDIMENTARY ORGAN…CHARLES DARWIN SENDIRI MENGATAKAN ADA MATA RANTAI YANG HILANG ( MISSING LINK ) ANTARA TAHAP-TAHAP EVOLUSI DARI LUCY,,,HOMO SAPIEN,,,NEO NAENDRATA DAN CRO MAGNON….CHARLES DARWIN JUGA TIDAK SETUJU DENGAN TEORI TERSEBUT…


   3. ALASAN TEORI INI DIKEMBANGKAN KEPADA SELURUH DUNIA DENGAN MANIPULASI SEBAGAI FAKTA SAINS ADALAH KERANA JIKA ANDA BUAT ANALISA,,,GEREJA TELAH MENENTANG SAINS SEBELUMNYA DAN MENGHUKUM MATI GALILEO KERANA IA MEMBUAT PERNYATAAN MENGENAI ASTRONOMY DAN LAIN-LAIN YANG BERCANGGAH DENGAN BIBLE…MAKA KERANA ITU POPE SEKARANG TELAH MEMINTA MAAF…JADI KETIKA CHARLES DARWIN DATANG DENGAN TEORI YANG MENOLAK BIBLE MEREKA TIDAK MEMERLUKAN BUKTI YANG CUKUP,,,”THE ENEMY OF MY ENEMY IS MY FRIEND”…JADI MEREKA YANG MENDOKONG TEORI INI ADALAH KERANA SEMATA-MATA IA BERCANGGAH DENGAN BIBLE/GEREJA BUKANLAH KERANA IA FAKTA/BENAR…

   4. TERDAPAT RATUSAN SAINTIS DAN PENERIMA HADIAH NOBEL YANG MENENTANG TEORI EVOLUSI…DI KALANGAN MEREKA ADA YANG MENULIS BUKU YANG KHUSUS….ANTARA MEREKA ITU IALAH P.P GRASE,,,1971 KETUA KAJIAN EVOLUSI,,,UNIVERSITI SAJERIO,,,PARIS,,,,,SIR ALBERT GEORGE PENERIMA HADIAH NOBEL ATAS PENEMUAN VITAMIN C,,,,,SIR FRED HOYLE DENGAN KARYANYA,,,,RUPERT ALBERT MENULIS SEBUAH TEORI BARU MENENTANG TEORI EVOLUSI…SIR FRANK SALISBURY,,,SIR WHITEMEAT AHLI BIOLOGI DENGAN KARYANYA,,,,


   5. PENYOKONG-PENYOKONG TEORI EVOLUSI MENGGUNAKAN ALASAN ADA BUKTI PADA TINGKAT LEBIH RENDAH IAITU AMEOBA DAPAT BERUBAH MENJADI PAREMISHIA…ALQURAN TIDAK MENGATAKAN AMEOBA TIDAK BOLEH BERUBAH MENJADI PAREMISHIA NAMUN SEBENARNYA TIADAPUN BUKTI PERKARA TERSEBUT…

   6. JIKA ANDA LAKUKAN PERBANDINGAN PROBABILITY DARI SATU BENTUK DNA,,DARI KERA KE MANUSIA KEBARANGKALIANNYA ADALAH NULL ( ZERO ),,,BERMAKNA TEORI EVOLUSI ADALAH PALSU…


   7. PENYOKONG TEORI DARWIN TELAH MENGEMBANGKAN TEORI TERSEBUT KEPADA HOMOSEKSUALITAS ADALAH GENETIK…SETELAH DISELIDIK TERNYATA MANIPULATORNYA ADALAH SEORANG HOMOSEKSUAL….

   Delete
 7. Siapa yg arahkan pompuan ni buat surat kpd CIA?...

  ReplyDelete
  Replies
  1. KBB dan Fan Tat....Malas rasanya nak buat huraian panjang lebar sebab ramai yang undi puak Rejim Pakatan Haprak ni pun dari kalangan Mahasewel yang bijak pandai dan golongan k pop ni juga.

   Kononnya diorang kata Kerajaan Barisan Nasional sebelum ini membebankan diorang dengan menyenarai-hitamkan nama dalam senarai bankrapsi kerana tak dapat bayar hutang PTPTN.

   Maka diorang undi Rejim Pakatan yang pada mulanya berjanji nak hapuskan hutang PTPTN ni jika mereka berjaya merampas Putrajaya.

   Tapi disebabkan diorang tak dapat nak hapuskan hutang, Rejim Pakatan Haprak tu kata diorang nak tangguhkan pembayaran balik bagi yang berpendapatan bawah RM 4,000.

   Malangnya, bila dah berjaya merampas kuasa dan menjadi pemerintah, janji yang dibuat tidak dilaksanakan oleh puak Pakatan Haprak tu. Malah diugut akan diambil tindakan tegas jika masih gagal membayar balik hutang tu.

   Mereka yang masih gagal membayar balik hutang PTPTN itu tetap akan disenaraikan dalam senarai bankrapsi sebelum disenarai-hitamkan. Takkan dikompromi lagi. Lebih kurang sama je dengan dakwaan yang dibuat terhadap Kerajaan BN sebelum ni. Nmapak gayanya..kena kincin lagi lah diorang ni sampai basah lencun kan. Inilah habuannya kerana mengundi calon2 PH tu!!!

   Delete
  2. Kenapalah tonggeng tongong nie tersangat goblok berterusan menyongsang lari tajuk nonggeng-menonggeng menadah bontot untuk melakukan kerja2 luar tabie.......??

   Delete
  3. KENAPAKAH ALQURAN MELARANG ORANG BERIMAN DARI MEMBERI KEPERCAYAAN KEPADA ORANG KAFIR/MUNAFIK


   1. MUSLIMS ARE THE MOST HYGIENIC PERSONS IN THE WORLD….MEREKA BUKAN SAHAJA BERSIH DARI SEGI BADAN DAN PAKAIAN BAHKAN SEMUA KEHIDUPAN HIDUP MEREKA…KEBERSIHAN PALING UTAMA IALAH KEBERSIHAN AKIDAH ATAUPUN PEGANGAN HATI/PEGANGAN HIDUP….IAITU TAUHID DENGAN MENGESAKAN ALLAH TUHAN YANG SATU…ALLAHLAH SATUNYA-SATUNYA TEMPAT TUMPUAN SELURUH MAKHLUK…TIDAK BERANAK DAN TIDAK PULA DIPERANAKKAN…DAN TIADA SUATUPUN YANG BOLEH DIBANDINGKAN DENGANNYA….

   2. BAIK MACAM MANAPUN SEKALIPUN SESEORANG ITU JIKA DIA MENSYIRIKKAN ALLAH MAKA SUDAH TENTU ADA TIDAK KENA DENGAN PERJALANAN HIDUPNYA….KATALAH DIA BERBUAT BAIK DENGAN MASYARAKAT TAPI DIA TIDAK SETIA PADA BIG BOSS TENTULAH ADA MASALAH BESAR….KATALAH SI A,,,BERKHIDMAT DENGAN SYARIKAT ZZZ TAPI IA TIDAK MENJALANKAN AMANAH DENGAN SEBAIKNYA DENGAN TIDAK PATUH KEPADA ATURAN PEJABAT SEPERTI TIDAK HADIR KERJA SEBAGAIMANA DI TUNTUT TAPI DALAM MASA SAMA DIA BEKERJA DENGAN SYARIKAT YYY…DIA MENDAPAT GAJI DARI KEDUA-DUA SYARIKAT TERSEBUT…DIA MALAH BERKELAKUAN BAIK DENGAN KAWAN DAN MASYARAKAT DENGAN MEMBERI DERMA DAN BERBELANJA….BEGITULAH KEADAAN SEORANG ITU BILA DIA MENDUAKAN ALLAH…DALAM KEADAAN PERCAYA PERCAYA KEPADA ALLAH TAPI DIA JUGA MENYEMBAH PATUNG DAN DEWA….ASSOCIATE PARTNER WITH ALLAH INILAH YANG TIDAK DITERIMA OLEH ALLAH DI AKHIRAT BESOK WALAUPUN DIA SEORANG YANG BAIK TINGKAHLAKUNYA SEMASA DI DUNIA…..


   3. SYIRIK ADALAH NAJIS/CEMAR/KOTOR DALAM AKIDAH/TAUHID….JIKA DENGAN ALLAH DIA SUDAH BERLAKU CURANG APALAGI DENGAN MANUSIA TENTU TIADA LAGI MASALAH BAGINYA….HANYA ORANG MEMBUTA-TULI SAHAJA BOLEH MENERIMA PAGANISME SEPERTI ITU….KAFIR MUSYRIKIN MENDAKWA MEREKA JUGA MENERIMA KONSEP SATU TUHAN TAPI PADA PRAKTIKALNYA TIDAK BEGITU….

   4. JIKA SUDAH KOTOR DALAM AKIDAH/PEGANGAN HATI TENTU JUGA AKAN KOTOR DALAM CARA HIDUPNYA….MINUM ARAK,,,BERJUDI,,,,ADALAH MAINAN BIASA KEHIDUPAN MEREKA…MEREKA TIDAK SEDAR ARAK/DADAH ADALAH AMALAN YANG MENGOTORKAN AKAL/FIKIRAN MEREKA YANG WARAS….BERJUDI JUGA MENGOTORKAN PENDAPATAN/HARTA MEREKA…BABI JUGA DIHARAMKAN KERANA KOTOR KERANA BABI ADALAH OMNIVOUR YANG MAKAN SERBA-SERBI TERMASUK KEKOTORAN SELAIN MERUPAKAN VEKTOR KEPADA VIRUS/PARASITE…


   5. ORANG YANG BERFIKIRAN KOTOR DAN MENGAMALKAN CARA HIDUP KOTOR….KALAU SUDAH TANPA SEGAN SILU MENSYIRIKKAN ALLAH,,,MERASAKAN DIA TIDAK DIPERHATIKAN OLEH ALLAH DALAM KEHIDUPAN SEHARIANNYA,,,,TENTU IA JUGA TIDAK AKAN TAKUT MELAKUKAN KESALAHAN DAN JENAYAH JIKA DAPAT MELEPASKAN DIRI DARI MATA/UNDANG-UNDANG MANUSIA….

   6. HIDUP MUSYRIKIN BERGELUMANG DENGAN NAJIS SYIRIK DENGAN MENYEMBAH BATU,,,KAYU,,,LOGAM DAN BINATANG….MEREKA JUGA MENYEMBAH DEWA ( MANUSIA SEPARA TUHAN )…KETURUNAN MEREKA JUGA NAJIS BERZURIATKAN ZINA DAN SEKS BEBAS…DIERA DNA SEKARANG MASYARAKAT MEREKA MAKIN BERKECAMUK SETELAH UJIAN MENGESAHKAN ANAK MEREKA BUKAN DARI BENIH MEREKA KERANA KECURANGAN PASANGAN MEREKA…MEMAKAN NAJIS BANGKAI….TIDAK TAHU CEMAR ATAU CUCI YANG SEBENARNYA…FIKIRAN DAN CARA MEREKA BERFIKIR JUGA NAJIS KERANA MINUM AIR KENCING SYAITAN ( ARAK )..


   7. KERANA ITULAH ALQURAN MELARANG KAFIR DARIPADA MEMASUKI TANAH HARAM MAKKAH..KERANA MEREKA HAKIKATNYA NAJIS/KOTOR BATIN DAN ZAHIR…

   8. ALQURAN JUGA MEMBERI AMARAN ORANG KAFIR LEBIH MEMPERCAYAI SESAMA MEREKA ..JADI MENGAPA PULA ORANG ISLAM BERIA-IA BENAR MEMPERAYAI ORANG KAFIR….TIDAK LAIN DAN TIDAK BUKAN MELAINKAN KERANA MEREKA MEMPUNYAI PENYAKIT NIFAQ ( MUNAFIK ) DALAM HATI….


   9. JIKA KITA ANALISA,,,ANTARA PUNCA KEJATUHAN EMPAYAR ISLAM APABILA MEREKA MULA MENARUH KEPERCAYAAN KEPADA KAFIR…LORD ALLENBY( KAFIR )/LAWRENCE OF ARABIA( MUNAFIK ) ADALAH NAMA YANG TIDAK ASING LAGI MENYUMBANG KEPADA KEJATUHAN EMPAYAR UTHMANIAH DENGAN BERSUBAHAT DENGAN PEMUKA ARAB/WAHABI…BEGITU JUGA KOTA MELAKA ROBOH KERANA PEMUKA MELAYU BERSUBAHAT DENGAN KAFIR PORTUGIS DAN MENYERANG DARI BELAKANG…

   Delete
 8. Replies
  1. LIBERALISME FAHAMAN/AGAMA BARU YANG SESAT   1. LIBERALISME ADALAH FAHAMAN YANG DIIMPORT DARI BARAT/KRISTIAN YANG TIDAK ADA KENA MENGENAPUN DENGAN MANA-MANA AGAMA DAN BANGSA DI MALAYSIA…..TAPI KENAPA PULA KEBELAKANGAN INI RAMAI RAKYAT MALAYSIA BERIA-BERIA BENAR MEMPERTAHANKAN ISME TERSEBUT?

   2. LIBERALISME BERMULA APABILA BARAT MENENTANG AGAMA KRISTIAN YANG KETINGGALAN ZAMAN BERCANGGAH DENGAN FAKTA SAINS…DI SAAT DUNIA ISLAM CEMERLANG DAN GAH DENGAN KEMAJUAN SAINS DAN TEKNOLOGI,,,KETIKA ITU KELUAR TOKOH-TOKOH ISLAM YANG HEBAT SEPERTI ALBIRUNI,,,ALKHAWARIZMI,,,ALFARABI,,DAN BEGITU RAMAI FIGURA YANG HEBAT….SAINS DAN MATEMATIK DI ASASKAN OLEH ISLAM BESERTA CIPTAAN SAINS YANG HEBAT…DI INDIA BARAT KETIKA ITU DI BAWAH PEMERINTAHAN ISLAM DI BANDAR AGRA ,,,,TAJ MAHAL PADA PUNCAKNYA SAINTIS ISLAM MELETAK BERLIAN/INTAN DI MANA PADA MALAM HARI BANDAR AGRA TERANG BENDERANG KERANA PANTULAN CAHAYA..ITULAH BETAPA HEBATNYA SAINTIS ISLAM….( SETELAH BRITISH MENJAJAH INTAN ITU TELAH DIBAWA PULANG KE BRITIAN )….. BARAT KETIKA ITU DI ZAMAN GELAP (DARK AGE)….GEREJA KRISTIAN TELAH MENYIKSA SEBAHAGIAN SAINTIS BARAT DAN ADA YANG DIBUNUH…SAINTIS BARAT YANG MULA MENERIMA ILMU DARI BAGHDAD,, KOTA ILMU KETIKA ITU KERANA TIDAK SEHALUAN DENGAN FAHAMAN GEREJA….


   3. LIBERALISME LAHIR EKORAN FAHAMAN SEKULARISME YANG MENOLAK AGAMA KRISTIAN DARI PEMERINTAHAN/POLITIK…MEMBOLEHKAN SESUATU TINDAKAN ATAU AMALAN BEBAS DARIPADA KETENTUAN AGAMA…FAHAMAN INI TERUS MENJALAR DAN MELARAT KEPADA ISLAM AGAMA SUCI/TAUHID YANG TIADA KENA MENGENA DENGAN AGAMA-AGAMA PENGANUT BERHALA DAN DEWA (PAGANISME)

   4. JUARA/PEMUKA LIBERALISME ADALAH YAHUDI/KAFIR LAKNATULLAH….MEREKA IALAH DARI SCOTLAND DAVID HUME,,,ADAM SMITH,,,,IMMANUEL KANT ( JERMAN ),,,DARI PERANCIS IALAH VOLTAIRE DAN JEAN-JACQUES ROUSSEAU…MEREKA MEMPERSOALKAN KUASA GEREJA SEMASA ZAMAN RENAISSANCE DAN REVOLUSI GEMILANG DI GREAT BRITAIN….LIBERALISME SECARA UMUMNYA MENENTANG PERATURAN-PERATURAN KERAJAAN DI DALAM,,KESUSTERAAN,,,SENI,,,AKADEMIK,,,PERJUDIAN,,,SEKS,,,PELACURAN,,,PENGUGURAN KANDUNGAN,,PENGUNAAN PENGAWALAN PENGANDUNGAN,,,KESAKITAN MUKTAMAD,,,ARAK,,,GANJA DAN BARANG-BARANG KAWALAN YANG LAIN,,,TERMASUK JUGA MENJATUHKAN KUASA RAJA DARI SEGI POLITIK

   5. DENGAN FAHAMAN INILAH, MAKA LAHIRNYA IDEOLOGI PANCASILA DI INDONESIA…DARINYA JUGA,,,PENGANUT FAHAMAN ISLAM LIBERAL MENYERU AGAR DIBENAR PERKAHWINAN CAMPUR ANTARA AGAMA KERANA SEMUA AGAMA ADALAH BENAR DAN BETUL DAN PERKAHWINAN SEBEGINI SEMEMANGNYA TELAH DIAMALKAN DI INDONESIA MENUNJUKKAN KEJAYAAN BESAR GOLONGAN ISLAM LIBERAL DI SANA….DI MALAYSIA,,,PENULARAN FAHAMAN PLURALISME DAPAT DILIHAT DALAM KES-KES SEPERTI :- A) SAMBUTAN KONGSI RAYA,,,,B) BEBERAPA MENTERI MUSLIM DAN SEBUAH NGO MUSLIM ( SIS ) TELAH MENYOKONG PENUBUHAN INTER FAITH COUNCIL (IFC) SEBAGAIMANA DICADANGKAN OLEH MAJLIS KRISTIAN,,,BUDDHA,,,HINDU DAN SIKH MALAYSIA….C) MENDESAK AGAR DIBERIKAN HAK KEBEBESAN MURTAD UNTUK PENGANUT ISLAM DI MALAYSIA..D) AYAT-AYAT ALQURAN PERLU DITAFSIR SEMULA AGAR SELARI DENGAN PEREDARAN ZAMAN….E) MEMPERTIKAI SYARIAT ALLAH DAN HUKUM-HAKAM FIQH….F) MENOLAK PENGUATKUASAAN UNDANG-UNDANG MORAL AGAMA..

   6. JIKALAU BENAR SEMUA AGAMA ADALAH BENAR DAN BETUL,,,,MASUK SAHAJA KE DALAM AGAMA ISLAM KERANA ITU DI SEBUT DALAM SEMUA KITAB-KITAB SUCI….KENAPA MEREKA ENGGAN??...TIADA LAIN KERANA INI SEMUA AGENDA IBLIS/LUCIFER/ILLUMINITI/FREEMASON….MEREKA TIDAK SEDAR MEREKA SEDANG DIPERALATKAN UNTUK MENJADI HABUAN NERAKA BERSAMA IBLIS LAKNATULLAH…..

   Delete
 9. Satu cara Haanah boleh lepas dari tindakan apa jenis pun ia lah jika Najib mengaku dia arahkan nya tulis surat tuh.

  Tapi mau ke Najib buat gitu? Ten tu dia akan di ketawakan di seluruh dunia kalo dia ngaku beri arahan apnggil CIA masuk Malaysia kalo dia kalah PRU14.

  Nampak nya Hasanah will get fried.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tun Dr Mahathir boleh beri arahan pihak Polis tidak payah ambil tindakan ke atas Datuk Hasanah di atas sebab sebab kepentingan negara, perhitungan faktor keselamatan dan sebagai nya.

   Tapi Tun sudah kata badan intelligence itu akan di bubarkan, gomen Pakatan sudah ada cukup intelligence, atau momokan seperti itu.

   Bolak balik, Hasanah will have to face her own music. Kalau dia keluarkan kenyataan (di katakan sedang bercuti sekarang) mengatakan Najib yang mengarahkan nya, panjang lah cerita. Mungkin satu lagi kes mahkamah bagi Najib.

   Delete
  2. Indra Ghandi...Rasa nak menangis pulak bila tengok video Pak Menteri Rejim Pakatan Haprak ni buat penjelasan dalam sidang Dewan Rakyat.

   Jawapan yang diberikan itu membuatkan orang ramai terfikir, ini Parlimen ke Sarkis? Ada juga yang menonton televisyen takut tersalah alih siaran, diorang ingatkan rancangan Maharaja Lawak Mega.

   Kalau sebelum ni, puas Pak Menteri Rejom ni kira jumlah bilangan ikan kembong yang ada didalam laut. Hari ini, nak kira Lembu pun tak reti ke?

   Memang sah bebal Pak Menteri Rejim ni. Jangan ada yang marah pulak kalau selepas ni orang panggil dia Menteri Lembu sebab 7 ekor dengan 7 ribu ekor pun dia tak tau nak beza. Macam manalah diorang dilantik jadi menteri ni..macam main2 aje kan!!

   Delete
  3. APA HEBATNYA ISLAM


   1. ALLAH MENEGASKAN DALAM ALQURAN BAHAWA HANYA ADDIN/AGAMA/CARA HIDUP SATU-SATUNYA DITERIMA OLEH ALLAH DARI DULU,,,,KINI DAN SELAMA-SELAMANYA IALAH ISLAM…ISLAM YANG DIANUTI OLEH MANUSIA PERTAMA ADAM AS SEHINGGALAH SELURUH PARA NABI DAN RASUL SEPANJANG ZAMAN MENGAJAK MANUSIA KEPADA KEBENARAN SEHINGGALAH PENUTUP SEGALA RASUL IAITU NABI MUHAMMAD SAW.

   2. JIKA ADAM AS DISEBUT ABUL INSAN ( BAPA MANUSIA )…MEMBAWA SYARIAT ADAM… MAKA IBRAHIM AS DISEBUT ABUL ANBIYAA ( BAPA PARA NABI )…MEMBAWA SYARIAT IBRAHIM KERANA DARIPADA BAGINDA TERBIT SEGALA NABI-NABI SELEPAS BAGINDA,,,RAJA-RAJA SERTA SERTA PEMIMPIN UMAT-UMAT KEMUDIAN,,,JUGA PECAHAN BANGSA-BANGSA ARAB ( DARIPADA ISTERI SITI SARAH ),,,BANI ISRAEL YANG TURUT BERSAUDARA DENGAN BANGSA-BANGSA ATAUPUN EROPAH ( DARI SITI SARAH )…DAN BANGSA JAWI ( DARI ISTERI KETIGA ; SITI BATTURAH ) YANG TIDAK SEMUA ORANG TAHU KEWUJUDANNYA….


   3. MAKA ITU,,,JIKA DITELITI KITAB-KITAB MELAYU LAMA,,,,AGAMA YANG ADA DISEBUT WUJUD SEBELUM KEMUNCULAN NABI MUHAMMAD SAW ADALAH SYARIAT NABI IBRAHIM AS IAITU AGAMA ISLAM JUGA…..WUJUD SATU ISTILAH UNTUK MEMANGGIL PENGIKUT AJARAN NABI IBRAHIM AS SEBAGAI SEBAGAI ORANG-ORANG HANIFIAH IAITU MEREKA YANG LURUS…..APAPUN HAKIKATNYA ORANG HANIFIAH ADALAH ORANG ISLAM KERANA MEREKA MENGIKUT JALAN YANG LURUS DALAM PENYERAHAN KEPADA ALLAH SWT….BUKANKAH NABI MUHAMMAD SAW SENDIRI MENGAMALKAN SYARIAT NABI IBRAHIM SEBELUM BAGINDA MENDAPAT WAHYU DAN MENJADI RASUL?..BUKANKAH BAGINDA SERING MELAKUKAN SOLAT DUA RAKAAT SEPERTI DIAMALKAN NENEK MOYANGNYA?...

   4. NABI YANG TIDAK KURANG PENTINGNYA IALAH NABI ZULKIFLI AS LAHIR LEBIH KURANG 600 TAHUN SEBELUM NABI ISA AS ATAU LEBIH LAMA LAGI…DALAM ALQURAN ADA DISEBUT DUA ORANG LAGI TOKOH DENGAN BERMULA PANGKAL NAMA ZU/ZUL IAITU ZULQARNAIN DAN ZUNNUN (NABI YUNUS AS)…NABI ZULKIFLI DINISBAHKAN KEPADA KIFLI DI MANA DALAM BAHASA ARAB BERMAKSUD TANGGUNGAN…TIADA TANGGUNGAN PALING BESAR MELAINKAN SEBAGAI PEMERINTAH/RAJA….BAGINDA ZULKIFLI ADALAH RAJA DI ZAMANNYA….BAGINDALAH SEBENARNYA NAMA AGUNG DISEBUT SEBAGAI SIDARTHA GAUTAMA…DALAM KITAB BUDHA ADA DISEBUTKAN BAGINDA MEMIMPIN PERANG MELAWAN TENTERA BERGAJAH….ALQURAN 95 : 1 – 3 DEMI TIN DAN ZAITUN,,DEMI TUR SINA ( BUKIT SINAI ),,,DEMI NEGERI ( MEKAH ) YANG AMAN INI……NABI ZULKIFLI DILAHIRKAN DI KIFLI ( SELATAN BAGHDAD DI TEPI SUNGAI EUFRAT )…DISEBUT DALAM KITAB BUDHA BAHAWA SIDHARTA ADALAH SINONIM DENGAN POKOK TIN/FIG/BODHI DI MANA JIKA DIKAJI ASAL POKOK TIN ADALAH DARI TIMUR TENGAH….ZAITUN ADALAH ISYARAT KEPADA NABI ISA AS….TUR SINA KEPADA NABI MUSA AS DAN MEKAH IALAH MUHAMMAD SAW..KITAB BUDDHA JUGA MENYEBUT KEDATANGAN MAITREYA IAITU NABI AKHIR/PENUTUP MEMBAWA RAHMAT KEPADA SEKELIAN ALAM BERSIFAT UNIVERSAL/ALAMI…JIKA DITELITI KESEMUA CIRI-CIRI YANG DISEBUTKAN TIDAK LAIN DAN TIDAK BUKAN NABI MUHAMMAD SAW….NABI-NABI SEBELUM MUHAMMAD SAW BERSIFAT NATION/LOCAL PADA BANGSA MASING-MASING…SEBAB ITULAH DALAM KESEMUA KITAB-KITAB SUCI DISEBUTKAN DENGAN KEDATANGAN NABI AKHIR ZAMAN YANG BERSIFAT UNIVERSAL SUPAYA SEMUA PENGANUT KITAB-KITAB TERSEBUT MENERIMA MAITREYA/KALKI AVTAR BILA BAGINDA DIUTUSKAN..

   5. ALQURAN MENEGASKAN BAHAWA BARANGSIAPA YANG MENCARI ADDIN/AGAMA/WAY OF LIFE SELAIN ISLAM MAKA IA TIDAK DITERIMA….DI AKHIRAT KELAK TERMASUK DI KALANGAN ORANG YANG RUGI

   Delete
 10. Eh! Saya tak Tau. Surat tu pun saya tak Tau, Siapa Yg buat pun saya tak Tau, nak hantar Kat Sapa pun saya tak Tau, CIA tu menatang apa saya tak Tau, coklat mahal saya hilang saya Tau la.

  ReplyDelete
  Replies


  1. Smart Romen...Kau tak tak...akibat kerana memalukan Tun Daim semasa lawatannya ke China, kedudukan DS Shukri, KP SPRM kini seperti telor di hujung tanduk. Bila2 masa aje boleh dipecat dari jawatan tu bhai !!!

   Dalam satu berita yang ditularkan oleh Sabahkini2...ia mendedahkan lawatan Daim Zainudin Pengerusi Majlis Penasihat Kerajaan sebagai utusan Dr Mahathr ke China dimalukan apabila isu rundingan antara Malaysia dan China belum selesai tetapi SPRM dibawah Dato’ Sri Shukri Ketua Pesuruhjayanya mengarahkan serbuah memalukan syarikat milik China di 13 lokasi Lembah Kelang dikaitkan dengan projek ECRL, Multi-product Pipeline (MPP) dan Trans-Sabah Gas Pipeline (TSGP).

   Portal Free Malaysia Today turut mengupas insiden memalukan Daim di China itu. Tidak banyak media yang menyiarkannya namun kemarahan Daim kepada SPRM tidak dapat disorokkan. Nampaknya kedudukan Shukri Abdull dihujung tanduk dengan kes ini.

   Sama ada serbuan itu memalukan Daim atau memberikan tekanan kepada China sudah tentu operasi demikian dengan Malaysia mahu menyembah kaki China ia sebagai lawatan yang sangat tragis. Mampukah hubungan Malaysia -China dipulihkan?

   Ini semua adalah kifarah dan sikap KP SPRM yang sekarang lebih berdendam namun kini berhadapan kemarahan Daim Zainudin. Apakah SPRM akan menikam Daim dari belakang dengan fail-fail lama Daim? Kita tengok sambil makan popcorn....yang pasti akan ada collaterl damage dalam isu ni..tak tau sapalah kan !!!! Agak2 kau sapa eeerk ???

   Delete
  2. HANG TUAH MEMANG WUJUD


   1. DR. ROHAIDAH BERSAMA PROFESSOR HASHIM MEMBUAT KAJIAN TENTANG PENEMUAN KERIS DI RYUKYU (OKINAWA ) JEPUN…MAKLUMAN DARIPADA KEMENTERIAN JEPUN BAHAWA BUKAN SAHAJA KERIS TAPI MEREKA ADA BUKU YANG DIPANGGIL “REKIDAI HOAN” IAITU CATATAN KERAJAAN JEPUN DAHULU BERNAMA RYUKYU DI BAWAH JAJAHAN CHINA TENTANG PERJALANAN MAHARAJA DI SANA…BUKU ITU DITULIS DALAM TEMPOH 444 TAHUN SEMENJAK TAHUN 1414M.

   2. DALAM CATATAN ITU ADA SEPULUH PUCUK SURAT PERHUBUNGAN DIPLOMATIK ANTARA KERAJAAN RYUKYU DENGAN KERAJAAN MELAKA….DI SEBUT BEGINI “SURAT HANG TUAH LOH SIMANA MARAKA 1480”…SEDANGKAN DALAM HIKAYAT HANG TUAH HANYA DINYATAKAN HANG TUAH KE RYUKYU…ANTARA LAIN CATATAN ITU LAGI “THE LAKSAMANA IS THE FAMOUS MAN THAT WAS WRITTEN IN IN ALFONSO DE ALBUQUERQUE COMMENTARIES”…DITULIS DISITU LAKSAMANA DARI MELAKA…BUKU DE ALFONSO MENYATAKAN PADA 1511M HANG TUAH MASIH HIDUP DAN HENDAK KEMBALI KE MELAKA TAPI ALFONSO MENAHAN BELIAU DI SUNGAI MUAR KERANA MEMPUNYAI “UNCOMMON CAPABILIETIES”.


   3. SUME ORIENTAL IALAH CATATAN PEDAGANG-PEDAGANG PORTUGIS OLEH PENULIS BERNAMA TOME PIRES MENULIS TENTANG KEGAGAHAN LAKSAMANA MELAKA INI…JADI SAHLAH LAKSAMANA YANG BERTUGAS SEMASA SULTAN MANSUR SHAH DAN SULTAN ALAUDDIN HANYA HANG TUAH….HANG TUAH PERGI KE CHINA MEWAKILI SULTAN ALAUDDIN IAITU CUCU HANG TUAH MELALUI PERKAHWINAN SULTAN MANSUR SHAH DENGAN PUTERI LAKSAMANA JUGA TERCATAT DALAM SUME ORIENTAL.

   Delete
 11. Fan Tat dan kengkaawn semua....kau orang masih ingatkan..Dulu semasa DS Najib jadi PM, beliau luluskan projek ECRL dan HSR bukan sebab nak tanggung hutang. Beliau tahu kedua projek ini berkait rapat dengan hasrat China mewujudkan jalinan ‘One Belt One Road’ atau OBOR.

  Atas memahami keterdesakan China, DS Najib buat perjanjian timbal balas dengan dagangan bernilai RM2 trilion untuk mengeksport hasil kelapa sawit dan lain-lain sumber bahan mentah negara ke China.

  Jika dibandingkan dengan RM200 bilion pinjaman pun, negara masih untung dengan hasil RM2 trilion nilai dagangan serta pembangunan disekitar jajaran ECRL dan HSR.

  Yang untungnya rakyat Malaysia. Warga Felda pun boleh senyum lebar. Pengusaha durian pun boleh tumpang sekaki.

  Bila Mahathir ambil-alih kuasa, beliau huru-harakan perjanjian ECRL dan HSR semata-mata mahukan kroninya mendapat untung.

  Hasilnya, kerajaan China menghentikan import produk kelapa sawit dari Malaysia dan beralih kepada Indonesia.

  Yang untungnya syarikat kroni Mahathir di Indonesia kepunyaan Robert Kuok yang telah menandatangani perjanjian mengeksport kelapa sawit bernilai RM3 bilion ke China.

  Antara rakyat dan kroni, lebih baik pilih kroni. Rakyat tak boleh jaga kepentingan Mahathir, tetapi kroni boleh memastikan hingga 70 keturunan Mahathir hidup senang-lenang.

  Mahathir bijak, rakyat dia je yang bodoh ...termasuklah cai2 PH yang melambak kat sini !!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. APA HEBATNYA ALHADIS AN NABAWI : PENGIKUT SYIAH DIMINTA KEMBALI KE PANGKAL JALAN   1. JIKA ADA ORANG YANG MENENTANG HADIS NABI MUHAMMAD SAW BERITAHU MEREKA,,, SEBELUM MEREKA MENGKRITIK HADIS TERSEBUT BUAT GESAAN SUPAYA FAKULTI-FAKULTI SEJARAH DI MANA-MANA UNIVERSITI DI TUTUP TERLEBIH DAHULU….INI ADALAH KERANA SEHEBAT MANAPUN CERITA SEJARAH TIDAK BOLEH MENANDINGI SELEMAH-SELEMAH HADIS.

   2. AL HADIS ADALAH SUMBER KEDUA ISLAM SETELAH ALQURAN BERDASARKAN BANYAK SEKALI AYAT-AYAT ALQURAN SUPAYA MENTAATI ALLAH DAN RASULNYA….SESORANG MUNGKIN TIDAK DAPAT MENUNAIKAN SOLAT,,,ZAKAT,,,DSB NYA DENGAN PRAKTIKAL TANPA ADANYA HADIS NABI SAW…

   3. HADIS-HADIS NABI DINILAI BERDASARKAN RIWAYAH DAN DIRAYAH….RIWAYAH IALAH SANAD TURUN TEMURUN DARI BAGINDA NABI SAW SEHINGGA SAMPAI KEPADA PERAWI YANG AKHIR….DIRAYAH PULA IALAH INTISARI FAKTA KEBENARAN DALAM HADIS TERSEBUT…


   4. JIKA PERAWI THIQAH (DIPERCAYAI) SETIAP PERINGKAT ADALAH RAMAI MAKA HADIS ITU SAMPAI KE PERINGKAT TAWATIR IAITU AUTHENTIC TANPA DIPERTIKAIKAN LAGI DAN MENJADI PEGANGAN AKIDAH…PERAWI-PERAWI DIKRITIK TAHAP KEKUATAN INGATAN DAN INTEGRITI MEREKA DALAM CABANG PENGKHUSUSAN RIJALUL HADIS.

   5. ALQURAN DITULIS DAN DIBUKUKAN SEJAK NABI SAW HIDUP LAGI…NABI MELARANG MENULIS HADIS KETIKA PENULISAN ALQURAN DIBUAT TAKUT NANTI MENGELIRUKAN PEMBUKUAN ALQURAN…AL HADIS DI TULIS SETELAH PEMBUKUAN ALQURAN TELAH LENGKAP….


   6. HADIS-HADIS DIKLASIFIKASIKAN KEPADA SAHIH,,HASAN,,,DHAIF DAN SEBAGAINYA BERDASARKAN TAHAP STANDARD SPESIFIKASI YANG DITETAPKAN OLEH ULAMA ISLAM...ILMU BERKENAAN DENGAN KLASIFIKASI INI DIBAHAS DENGAN PANJANG LEBAR DALAM MUSTALAHUL HADIS….BERDASARKAN PENILAIAN TERSEBUT HADIS-HADIS PALSU DAPAT DIBERSIHKAN DARI PENGKALAN HADIS…HADIS-HADIS YANG DIBUKUKAN IALAH BUKHARI,,,MUSLIM,,,TARMIZI,,,ABU DAUD,,,,AN NASAI,,,IBNU MAJAH DLL…

   7. PENGIKUT SYIAH/ANTI HADIS DIMINTA KEMBALI KEPADA AJARAN SUNNAH YANG SEBENARNYA DENGAN MENINGGALKAN HADIS PALSU KARANGAN ALKULAINI…KAJIAN YANG DIBUAT MENUNJUKKAN BAHAWA PENDUKUNG MEREKA BERLATAR BELAKANGKAN FAKULTI SEJARAH TULEN…MEREKA HENDAKLAH SEDARLAH SEDAR,,,BILA BERHADAPAN INTEGRITI ALHADIS YANG MEGA DAN GAGAH PERKASA MEREKA ADALAH IBARAT KUMAN.

   Delete
 12. Fan Tat, KBB dan isa3...Kau tau tak berita ni. Pada 30 April 2018, Rezab negara ialah USD 109.5 BILLION , tapi pada 29 Jun 2018, ia telah menyusut kepada USD 104.7 Billion. Ertinya RM 19.54 Billion telah lesap sejak kerajaan Fuckatan memerintah. kLau kau orang tak caya, sila ke website BNM dah kau rang tengok dengan mata kepala sendiri beb.

  Persoalan yang maha besar kat sini ilah...Tak takut ke Gabenor Bank Negara yang baru ni keluarkan status "kehilangan" Rizab Negara. Bukan sikit lak tu, RM19.54 Bilion tu.... kalau dibahagi kepada 70 hari bersamaan RM 279,142,857 sehari...

  Fuyooo...Hebat betul lah kerajaan baru ni mentadbir dan menguruskan kewangan Msia. Ini baru 70 hari lebih sikit..belum pun sampai 100 hari. Cuba kau orang bayangkan apa akan jadi pada rezab kita dalam masa 5 tahun lagi atau bersamaan 1780 hari...Lu kiralah sendiri bhai, mau bangkrap negara tercinta ni kan ????

  keh..keh..keh...harrk..Tuii..kikhkioikioikhkikokokokok !!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. APA HEBATNYA ALQURAN


   1. JIKA ANDA KUMPULKAN SELURUH KITAB-KITAB SUCI YANG ADA DI MUKA BUMI INI DAN BUAT UJIAN FAKTA-FAKTA SAINS DALAMNYA SEMUA KITAB-KITAB SUCI TADI GAGAL KECUALI ALQURAN SAHAJA YANG MELEPASI TAPISAN TERSEBUT.


   2. ALBERT EINSTEIN ADA MENYEBUTKAN “SCIENCE WITHOUT RELIGION IS LAME….RELIGION WITHOUT SCIENCE IS BLIND…..

   3. ALQURAN ADALAH BOOK OF SIGNS NOT BOOK OF SCIENCE…PUN BEGITU BANYAK TERDAPAT FAKTA-FAKTA SCIENCE DALAM ALQURAN.


   4. ALQURAN 21 :30 MENYEBUTKAN PASAL BIG BANG…ALQURAN 79 : 30 BERKENAAN BUMI BULAT….ALQURAN 21 : 61 BERKENAAN CAHAYA BULAN BERASAL DARI MATAHARI….ALQURAN 21 :33 PASAL MATAHARI BERPUSING PADA PAKSI.

   5. ALQURAN BERCAKAP BERKENAAN BOTANI,,,BIOLOGI,,,ZOOLOGI,,,EMBRIOLOGI,,,,GENETIKA DAN LAIN-LAIN LAGI…..THE ONLY RELIGIOUS SCRIPTURE THAT PASSES THE TEST IS GLORIOUS ALQURAN..


   6. CUBA KITA RENUNGKAN,,,,BAGAIMANA MUNGKIN MUHAMMMAD SAW YANG HIDUP 1400 TAHUN YANG LAMPAU BOLEH BERCERITA BERKENAAN SEMUA ITU SEDANG BELIAU TINGGAL DI PADANG PASIR DAN TIDAK TAHU MENULIS DAN MEMBACA,,,SEDANG FAKTA SEJARAH TERSEBUT BAHARU SAHAJA DAPAT DIBUKTI DALAM 2 HINGGA 3 ABAD BARU-BARU INI….TIDAK LAIN TIDAK BUKAN KERANA BAGINDA MENDAPAT WAHYU DARI ALLAH SWT….INI MEMBUKTIKAN ALQURAN ADALAH SATU-SATUNYA KITAB SUCI YANG MASIH MENGEKALKAN KEASLIANNYA SEBAGAIMANA IA MULA DITURUNKAN….

   7. PENGIKUT SYIAH DIMINTA BERTAUBAT DARI AJARAN MEREKA YANG MENGATAKAN ALQURAN TIDAK LENGKAP..

   Delete
 13. Fan Tat ....Tentu kau juga berasa sedih dengan berita ni. Tak sangka..pemimpin2 melayu dalam kerajaan Fuckatan Haprakan ni sanggup menurut aje arahan dari puak2 DAPigs untuk terus menghakis kedaulatan agama islam di negara ni...dah jadi setan bisu ke depa semua tu haah ???

  Penutupan Institut Kajian Strategik Islam Malaysia (IKSIM) sudah bermula apabila badan pengkaji itu sudah kekurangan dana dan tidak dapat membayar penuh gaji kakitangan sejak bulan Jun. Segala peruntukan kewangan yang sepatutnya diterima oleh IKSIM telah dibekukan serta merta oleh kerajaan PH.

  Ini dinyatakan dalam satu tulisan editorial laman Menara kendaliannya hari ini, yang mengkritik sikap politik kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang didakwa menyokong liberal dan memusuhi IKSIM.

  Tulisan itu mendakwa IKSIM menjadi mangsa politik dendam kerajaan PH yang berkongsi sikap dengan pemimpin-pemimpin liberal anti-Islam yang mendominasi pakatan itu.

  “IKSIM, sebuah institusi yang selama ini dipertanggungjawabkan untuk memantau dan menguruskan isu-isu ancaman terhadap kedaulatan Islam ini, kini menjadi sasaran utama balas dendam politik mereka,” jelas tulisan itu.

  Menurut tulisan itu, penjelasan oleh Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Fuziah Salleh “bahawa dana zakat fi sabilillah itu telah dibekukan tentunya menimbulkan rasa puas di kalangan kelompok liberalis sekularis dan ekstrimis Evangelis serta penyokong PH.”

  IKSIM didakwa telah menghadapi kesukaran kewangan termasuk gagal membayar penuh gaji kakitangannya.

  “Pemberhentian (penyaluran dana itu) menyebabkan berlakunya penganiayaan kemanusiaan apabila gaji kakitangan IKSIM tidak dapat dibayar penuh sejak Jun, komitmen pembayaran dengan pelbagai pihak, sewaan dan sebagainya yang terbantut, yang langsung tidak diambilkira oleh pihak CEO MAIWP sejak bulan Mei 2018.”

  Kenapalah kerajaan PH begitu zalim dan melakukan penganiayaian sebegitu rupa kepada IKSIM???? Ni ..lepas IKSIM, pasti JAKIM pulak yang akan menjadi sasaran mereka. Bangkitlah umat melayu untuk mempertahankan kelangsungan perkembangan islam di negara tercinta ini !!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ISLAM DAN INDIA BARAT   1. INDIA TERBAHAGI KEPADA DUA IAITU INDIA BARAT DAN INDIA TIMUR….INDIA BARAT ADALAH INDIA YANG KITA FAHAMI SEPERTI HARI INI…INDIA TIMUR IALAH ALAM/DUNIA MELAYU YANG KITA KURANG PENGETAHUAN TENTANGNYA…SEJARAH MELAYU BERMULA SEMASA HIDUP NABI IBRAHIM AS DI MANA BAGINDA TELAH MEMERINTAHKAN ANAK-ANAK BAGINDA SUPAYA BERHIJRAH KE KAWASAN EMPAYAR MELAYU PADA ZAMAN DAHULU….SEJARAH EMPAYAR MELAYU DIRAKAMKAN SEAWAL KELAHIRAN NABI ISA AS BERMULA DI FUNAN DAN CHAMPA IAITU APA YANG KITA KENALI HARI INI SEBAGAI INDOCHINA.


   2. TAMADUN INDIA BARAT DI KATAKAN BERMULA DENGAN BANGSA CAMPURAN ARYA DAN DRAVIDA…INDIA DIBERI NAMA SECARA RASMI OLEH PENJAJAH INGGERIS..KENAPA INGGERIS DATANG MENJAJAH?? SEBABNYA IALAH MEREKA DATANG DENGAN SEMANGAT PERANG SALIB…INDIA BARAT TERMASUK SALAH SATU JAJAHAN DI BAWAH EMPAYAR ISLAM…SEJARAH INDIA BARAT DAN INDIA TIMUR LEBIH KURANG SAMA DARI SEGI MULA MENJAJAH DAN KEMERDERKAAN…


   3. AGAMA HINDU TIDAK SEPERTI AGAMA-AGAMA LAIN KERANA TIDAK DAPAT DIKETAHUI SECARA PASTI SIAPA PEMBAWA PERTAMA AJARAN-AJARANNYA….INI MERUPAKAN SALAH SATU KESULITAN DALAM MEMPELAJARI DALAM MEMPELAJARI AGAMA HINDU…NAMA HINDU YANG SEKARANG LAZIM DIKENAL DAN TELAH DIPERGUNAKAN SECARA UMUM SELURUH DUNIA,,,MERUPAKAN NAMA ASING KERANA NAMA ITU DIBERIKAN OLEH ORANG BUKAN HINDU…NAMA INDIA DIJELASKAN DARI NAMA SUNGAI SINDHU,,,,YANG MENGAIRI DAERAH BARAT INDIA..BANGSA PERSIA MENYEBUT SUNGAI ITU SUNGAI HINDU…KEMUDIAN NAMA INI DIAMBIL ALIH OLEH ORANG YUNANI,,,SEHINGGA NAMA ITULAH YANG TERKENAL DI DUNIA BARAT.


   4. LEBIH KURANG SERATUS TAHUN SELEPAS KEWAFATAN BAGINDA NABI MUHAMMAD SAW,,,,,PEDAGANG-PEDAGANG ISLAM DARI ASIA BARAT DATANG KE INDIA…INDIA BERLINDUNG DENGAN PEMERINTAH ISLAM KERANA MEREKA PADA MASA ITU MENGHADAPI SERANGAN BERTALU-TALU DARI BANGSA PARSI DAN MONGOL,,PENGARUH AGAMA DAN KEBUDAYAAN ISLAM MELUAS KE SELURUH INDIA DAN PADA ABAD KE 12 BERDIRILAH KESULTANAN DELHI YANG MELAHIRKAN SUATU DINASTI ISLAM DI INDIA SELAMA BEBERAPA ABAD LAMANYA…DI SINI BERMULALAH SEJARAH GEMILANG DAN KEMUNCAKNYA TAMADUN INDIA…HINGGA SEKARANG MASIH TAMPAK DENGAN JELAS PENINGGALAN-PENINGGALAN ISLAM DI INDIA DENGAN TERDAPATNYA MASJID-MASJID DAN MAKAM-MAKAM ISLAM DI SELURUH INDIA SEPERTI TAJ MAHAL DAN LAIN SEBAGAINYA..DI SAAT-SAAT KEMUNDURAN INDIA LAHIRLAH AGAMA-AGAMA BARU SEPERTI SIKH DAN SELEPAS ITU QADIANI…SEHINGGA DIRAMPAS PENJAJAH KAFIR.


   5. PANGGILAN KEPADA PENGANUT HINDU TIDAK TERSEBUT DI DALAM VEDA DAN UPANISHAD. JIKA MERUJUK KEPADA VEDA PENGANUTNYA DIPANGGIL VEDANTIS…JADI HINDU SEBENARNYA BUKAN MERUJUK KEPADA AGAMA TAPI SEBENARNYA BANGSA HINDU YANG MENETAP DI KAWASAN TERSEBUT TANPA MENGIRA AGAMA..JIKA KITA MENGKAJI KITAB-KITAB TERSEBUT KITA AKAN JELAS BAHAWA TERDAPAT AJARAN MENGESAKAN TUHAN DAN TERDAPAT AJARAN-AJARAN YANG MENYAMAI AJARAN ALQURAN. BEGITU JUGA DALAM KITAB TERSEBUT TERDAPAT RAMALAN KEDATANGAN NABI AKHIR/PENUTUP…SEBAGAI CONTOH NAMA AYAHNDA NABI SAW ADALAH VISHNU YASH ( HAMBA ALLAH ) JIKA DITERJEMAH KEPADA BAHASA ARAB MENJADI ABDULLAH….IBUNDA NABI SAW BERNAMA SUMATHI ( PEACE AND SERENITY ) JIKA DITERJEMAH MENJADI AMINAH..DAN LAIN-LAIN CIRI PENGECAMAN BAGINDA SEPERI 4 SAHABAT YANG HEBAT IAITU ABU BAKAR, OMAR, OTHMAN DAN ALI RA.

   6. BERDASARKAN KETERANGAN DI ATAS TIDAK SYAK LAGI BAHAWA KITAB HINDU YANG ADA PADA HARI INI ASALNYA ADALAH DI BAWA OLEH BANGSA ARYA…..KITAB ITU SEBELUM BERLAKU PERUBAHAN/PINDAAN/PAGANISME ADALAH LEMBARAN/SUHUF YANG TERAWAL NABI IBRAHIM DAN MUSA AS SEBAGAIMANA TERAKAM OLEH ALQURAN 87 : 18 - 19

   Delete
 14. Fan Tat dan Berak Man...Aku tak pandai berpantun macam kau berdua, tapi aku aku cuba usahakan satu pantun untuk kau orang. Kalau tak betul rimanya...jangan marah yeer !!!

  Buah tomato dibawa belayar
  Masak sebijik diatas peti
  Tol tak hapus masih kena bayar
  Sudah menang kena kencing bertubi-tubi !!!!

  Keh..keh..keh...Harrrk...Tuiii...kokokhikikikiokihki !!!

  ReplyDelete
 15. Fan Tat...Fuyooo...kau kena tabiklah pada keberanian KJ ketika berhujah dalam Parlimen. Dia tak kira sapa..walaupun PM pun dia sapu semacam..apatah lagi menteri2 hu=ingusan macam Dr. Maszlee dan Salahuddin Ayb tu. Semalam dia dengan selambanya mengungkit keperluan perlantikan council of orang2 tua yang dilihat kuasa mereka tu terlalu besar hinggan boleh memaksa ketua hakim, ketua SPRM dan mantan AG letak jawatan. Tu tak termasuk CEO2 melayu dalam GLC dan GLIC. Ini aku turunkan komen TTF mengenai kehebatan KJ tu bhai !!!

  Khairy Jamaluddin did an exemplary job highlighting the questionable role played by the Council of Eminent Persons (CEP) which, according to him, was “unaccountable and unelected.” The Rembau Member of Parliament (MP) was right to point out that the council overstepped its prescribed role as an advisory body by effecting the immediate resignations of two top judges.

  Khairy also questioned if Tan Sri Zeti Akhtar Aziz’s appointment as chairperson of both Permodalan Nasional Berhad (PNB) and Sime Darby Properties was with conflict of interest.

  Apa pendapat kau...kau rasa council of orang2 tua kokeh ni masih releven lagi ke setelah menteri2 dan timbalan2 menteri kabinet dah lengkap sepenuhnya sekarang ni ???

  ReplyDelete
  Replies
  1. SAMBUNGAN PERKATAAN WALI DALAM ALQURAN


   14. BERDASARKAN AYAT-AYAT DI ATAS KITA BOLEH FAHAMI BAHAWA MELANTIK ORANG KAFIR MENJADI WALI MEMBUATKAN SESEORANG ITU BERSIFAT MUNAFIK,,,TIDAK PERLU MENJADIKAN ILMUAN YANG MENJUAL AGAMA MENJADI WALI,,,,,JANGAN MELANTIK MEREKA YANG MENYEBABKAN PERPECAHAN DI KALANGAN UMAT ISLAM MENJADI WALI KERANA MENGHADAPI GOLONGAN MUNAFIK,,,,,ORANG BERIMAN WAJIB MELANTIK SESAMA ORANG BERIMAN YANG MENUNAIKAN SOLAT DAN ZAKAT SERTA BERHIJARAH,,BERJIHAD DENGAN HARTA DAN NYAWA,,,,MEMBERI PERLINDUNGAN DAN MEMBELA SESAMA ORANG BERIMAN…..ORANG KAFIR ADALAH WALI SESAMA MEREKA JADI KENAPA ORANG BERIMAN BERSUSAH PAYAH HENDAK MELANTIK MEREKA….MEREKA YANG MELANTIK ORANG KAFIR TIDAK MENDAPAT PERTOLONGAN ALLAH….HATTA SAUDARA TERDEKAT PUN TIDAK BOLEH DILANTIK JIKA MEREKA LEBIH SAYANG KEPADA KEKUFURAN APALAGI YANG TIADA PERKAITAN KELUARGA….

   15. APA PULA PERKAITAN PERKATAAN WALI DENGAN NAMA ALLAH,,,,INI ADALAH KERANA JIKA SILAP MEMILIH KAFIR SEHINGGA MEMBELAKANG HUKUM ALLAH IA AKAN SAMPAI MENUHANKAN MEREKA…SYIRIK BUKAN SAHAJA DENGAN MENYEMBAH TOKONG TAPI BERSEKUTU DALAM MEMBUAT PERUNDANGAN DENGAN MENOLAK HUKUM ALLAH.


   16. CUBA PERHATIKAN NEGARA SEPERTI SYRIA DIPERINTAH OLEH SYIAH KAFIR PARTI BA`ATH,,,WALAUPUN PUN PADA MULA PEMERINTAHAN HAFIZ ALASAD TELAH MENURUNKAN HARGA BARANGAN KEPADA 15% DAN SEMUA RAKYAT BERGEMBIRA TAPI LIHATLAH APA KESUDAHANNYA….DENDAM KESUMAT YANG TIDAK KUNJUNG HABIS…LIHAT PULA APA TERJADI PADA MYAMMAR HABIS DILANYAKNYA UMAT ISLAM…DIBUNUH,,,DIPERKOSA,,,,DIRAMPAS HARTA MEREKA….LIHAT PULA APA JADI DULU PADA SEPANYOL DIPAKSA UMAT ISLAM TUKAR AGAMA….MANA-MANA YANG TIDAK SEMPAT LARI HABIS SEMUA MATI DIBUNUH…PERKARA YANG SAMA BERLAKU DI FILIPINA…….INILAH AKIBATNYA JIKA DIBIARKAN KAFIR MEMERINTAH,,,ALLAH TELAH MEMBERI PERINGATAN BAHAWA MANUSIA YANG PALING BERMUSUH KEPADA KAMU IALAH YAHUDI DAN MUSYRIKIN ( PENYEMBAH BERHALA DAN DEWA )…

   Delete
 16. The big question is... who is Daim to Malaysian government nowadays, most powerful figure next to Tun M, yes everybody knows Tun and Daim but dont be so obvious, every tom, dick and harry are beginning to question why Daim was given such status overiding all the ministries and it seems the answer from the Law minister telling us that even cabinet have to report to Daim eventhough not binding but can we smell something rotten there. whatever it is the answer from the minister are far from satisfaction.

  Salute to KJ anyway at least he got balls to raised the issue. Due to so many uneducated people 'kunun' as per mahathir saying , he wrongly presumed that other member party are observing every step he moves. There must be a prawn behind the stone....or cagu in the sepatu !!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. APA HEBATNYA BANGSA MELAYU

   1. NABI IBRAHIM AS PERNAH MENJEJAKKAN KAKI KE BUMI INI UNTUK MELIHAT TEMPAT TINGGAL CUCU-CICIT ISTERI YANG KETIGA DENGAN MENINGGALKAN SEBILAH SENJATA SEPERTI TANDUK RUSA ATAU KIJANG YANG KITA NAMAKAN KERIS. SEBAB ITULAH CIK SITI WAN KEMBANG TANAH SERENDAH SEKEBUN BUNGA MENJADIKAN BINATANG INI SEBAGAI PERLAMBANGAN NEGERI KELANTAN.

   2. KENAPAKAH PULA CIK SITI WAN KEMBANG MEMBUAT KOTA DI GUA MUSANG DAN BUKANNYA DI KOTA BHARU. INI ADALAH KERANA KEADAAN DI SANA ADA HUTAN DAN GUA SAMA SEPERTI CUCUNDA BELIAU RASULLAH SAW YANG MELAKUKAN PERTAPAAN DI GUA HIRA'...DIA INGIN BERTAHANNUTH DI GUA TERSEBUT DENGAN KIJANG ADALAH PERLAMBANGAN SEBAGAI BINATANG YANG MEMILIKI KANTUNG KASTURI...KAJILAH SEJARAH PASTI ADA PERTALIAN ANTARA SATU SAMA LAIN..

   3. SEKARANG LIHAT KEPADA BANGSA INI YANG CUKUP SINONIM DENGAN BUNGA..KALAU DULU DI KAMPUNG-KAMPUNG SEKURANG-KURANGNYA ADA SEJENIS POKOK BUNGA YANG DITANAM DI HALAMAN RUMAH. KERAJAAN KEMBOJA,,CEMPAKA,,MELATI,,PATTANI...LANGKASUKA ADALAH NAMA SPESIS BUNGA...KERAJAAN MELAYU UTARA TERMASUK SEGENTING KRA..EMPAYAR CHERMIN JEDDAH....DI TENGAH,, KELANTAN,,PAHANG,,JOHOR,,,MELAKA,,,KEDAH TUA DAN SELANGOR....DI SEBELAH TIMUR,, FUNAN ( 65M - 555M ),,,OKINAWA DAN SULU..SEBELAH BARAT SUMATERA,,RIAU,,DAN JAWA..INI AKHIRNYA DIKEMBANG OLEH MAHARAJA SRIVIJAYA DAN MAHARAJA KESULTANAN MELAKA SAMPAILAH KEPADA KITA HARI INI.

   4. MEREKA TELAH MEMBUKA SATU DEMI SATU SEJARAH SERTA NEGERI-NEGERI DAN WILAYAH-WILAYAH YANG LAIN..SEBAB ITULAH BILA DISEBUT MELAYU PERNAH SAMPAI KE HUJUNG MADAGASKAR DAN PALING JAUH DI KEPULUAN HAWAII..TERDAPAT DI UNIVERSITI OF TENNESSE SATU ALAT APUNGAN MILIK HULUBALANG MELAYU DAHULU YANG DITEMUI DI KEPULAUAN HAWAII...SEBAB ITU HULUBALANG MELAKA MENGGUNAKAN LALUAN KEPULAUAN CEBU MEREKA TIDAK SESAT BILA TIBA DI KEPULUAN HAWAII..DI HALL CHAMBER ADA SEBILAH KERIS SEDANGKAN ORANG JEPUN GUNA PEDANG SAMURAI ( TANAKA ) DAN KAIZEN BUSHIDO….PADA KERIS TERSEBUT ADA TULISAN RENCONG..PROFESSOR DARI UNIVERSITI COLLEGE OF LONDON BILA DIA MENELITI KERIS TERSEBUT RUPA-RUPANYA RAMUAN UNTUK MEMBUAT KERIS TERSBUT ADALAH RAMUAN TUJUH PA….BIASANYA PENDERKAR DAN HULUBALANG YANG TAHU APA DIA RAHSIA BESI TUJUH PA…

   5. PARA ARKEOLOGI JEPUN BILA MEREKA TEMUI INI,,,BILA DIKAJI KERIS TADI YANG DIJUMPAI DI OKINAWA BUKAN MILIK BANGSA JEPUN…DI DARATAN PULA DI PULAU YONAGUNI ADA SATU MINORITI PENDUDUK SATU KAMPUNG YANG PENGHUNINYA ADA 63 ORANG SAHAJA…BILA PERGI MEREKA GUNA BAHASA JEPUN…SOAL SIASAT DAN TEMU RAMAH TAPI LANGSUNG TIDAK DIFAHAMI OLEH MEREKA..GUNA BAHASA JEPUN TAK PANDAI TAPI BILA MEREKA BERCAKAP DITULIS OLEH PENEMU RAMAH TADI MEREKA MENYEBUT TIGA PERKATAAN IAITU MATA,,BATU,,DAN AIR…INI BAHASA SIAPA?...INI BAHASA MELAYU..

   Delete
 17. Fan Tat, Berak Man and KBB, not forgetting isa3...I'm sure you'll gree that the CEP is the ‘real’ Government of Malaysia… based on the report below...

  PETALING JAYA: The Council of Eminent Persons (CEP) is locking horns with Pakatan Harapan (PH) leaders over the direction of government decisions, Singapore’s Straits Times has reported.

  The CEP, which is an advisory body, had brought about important personnel changes in the government, including the resignation of the Bank Negara governor, two top judges and the position of Dewan Rakyat speaker.

  The DAP reportedly wanted a different candidate for the speaker post. CEP member Tun Daim Zainuddin was said to be facing resistance from PH leaders.

  Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad had said the CEP would only last for 100 days but the report said there were concerns it could now remain beyond that time frame.  “Mahathir has to be careful about not overplaying Daim’s hand as a troubleshooter, but then again, can Mahathir even stop someone like Daim?” a senior fellow at the S Rajaratnam School of International Studies, Johan Saravanamuttu, was quoted as saying by the Straits Times.

  The report said Daim had disagreed with the renegotiation of the LRT3 and MRT2 projects, favouring a re-tendering.

  However, Finance Minister Lim Guan Eng had announced a renegotiated LRT3 deal that will see its cost cut from RM31.45 billion to RM16.63 billion.

  However, Minister in the Prime Minister’s Department Liew Vui Keong has said the CEP only acts as advisers to the government.

  “The question of accountability does not arise with the CEP, and its members are not bound by specific laws. They only act as advisers to the government,” he said in the Dewan Rakyat today.

  He was replying to a query by Khairy Jamaluddin (BN-Rembau) on the accountability of the CEP and whether it was acting beyond its role as an advisory body.

  Source: The Sun Daily

  So..what says you ????

  ReplyDelete
  Replies
  1. CEP and dictator are acting for self interest and greed to PILFER much more from the Nation.....
   3 master criminals , dictator, daim and zeti working hand in hand.......DAP, PKR AND AMANAH di perbodohkan ajeerr... macam kerbau balau kena cucuk hidung !!!!

   Fools who idolised dictator, now you fools see his true cunning sly nature.........save the nation...malaysia baru.....

   Delete
  2. The Rakyat just don't understand how PH could not have seen this coming at all when they propped up Mahathir as their choice of PM.

   Both Pak Lah and Najib told Mahathir to go play far far away when they took over, UMNO knows best on what Mahathir's true nature is....

   Delete
  3. CEP is the mouthpiece of Tun M and they are the real power in the government. Sorry la.... The people of Malaysia including all those in the PH parties have been taken for a ride....best tak haah ???

   Delete
  4. "CEP only act as advisers to the government?"

   Kalau dilihat PH Goverment kena ikut perintah Majlis Penasihat Kerajaan PH (CEP)...iaitu Tun Daim. Robert Kuok tabik spring pada Mahathir dan berkata Mahathir "selamatkan Malaysia" (menang pilihanraya) atas sebab pertolongan Daim. Besar peranan Daim ni...sebaba tu lah semua menteri dan timbalan menteri kena dapatkan green light darinya dulu sebelum membuat apa2 keputusan bhai !!!!!

   Delete
  5. ".. the CEP, and its members are not bound by specific laws. They only act as advisers to the government,”?


   NOT EVEN THE RULE OF LAW? Maybe jungle law lah..
   The Rakyat wonder... How come 'an adviser' goes to china and represented the country and talk to officials of china's government?

   Fuhhh...TDZ is much2 more powerful than the foreign minister or any other ministers in the cabinet...even more powerful than the Deputy PM..

   So..if you want to be above he law..join the CEP lah..you can be as powerful as Tun Daim !!!!

   Delete
  6. APA HEBATNYA HUDUD

   1. SEMUA ORANG KECUT PERUT BILA DENGAR PERKATAAN HUDUD.. ,,BELUM LAGI DILAKSANAKAN....KALAU SUDAH DILAKSANAKAN TENTULAH IA AKAN MEMBERI KESAN MAKSIMA KEPADA PENURUNAN JENAYAH...

   2. ANDA MENYALAHKAN ORANG LAIN KERANA TIDAK MELAKSANAKAN HUDUD SEDANGKAN APA PERANAN ANDA SEBAGAI SEORANG MUSLIM/BERIMAN.,, JIKA ANDA MENGATAKAN HUDUD TIDAK DAPAT DILAKSANAKAN KERANA PERLUKAN SOKONGAN MAJORITI. MAKA ANDA BERUSHALAH BIAR DAPAT MAJORITI.,, MAHATHIR JADI PM PUN BUKAN DARI PARTI MAJORITI.. BILA ANDA KATA TIDAK SESUAI KERANA ADA KAUM DAN AGAMA LAIN DI MALAYSIA MAKA UNDANG-UNDANG LORD REID LEBIH TIDAK SESUAI DILAKSANAKAN KERANA TIDAK ADA KENA MENGENA PUN DENGAN MANA-MANA UGAMA DAN BANGSA DI MALAYSIA.

   3. HUKUM HUDUD BUKANLAH BARU DIPERKENALKAN OLEH ALQURAN TETAPI TELAH DIPERKENALKAN LAMA DULU OLEH TAURAT/INJIL LAGI.,,,SILA RUJUK SEBAGAI CONTOH HUKUMAN POTONG TANGAN DISEBUT OLEH BIBLE : MARKUS 5:29-30 & 9:43-48, HUKUMAN REJAM/MATI UNTUK PENZINA : DEUTERONOMY 22:22-24,, LEVITICIUS 20:10.. HUKUMAN REJAM DALAM TANAKH YAHUDI : ULANGAN : 17 : 2-17

   4. DI MALAYSIA SENDIRI PERNAH DILAKSANAKAN UNDANG-UNDANG MELAKA PADA ABAD 15 SEHINGGA AWAL ABAD 16...ANTARA LAIN HUKUMAN TERSEBUT IALAH HUKUM BUNUH KE ATAS MUHSAN YANG BERZINA ( FASAL 2 ),,,QISAS: BUNUH DI BALAS BUNUH ( FASAL 5 ),,,POTONG TANGAN KERANA MENCURI ( FASAL 7 ),,,,EKONOMI HARAM AMBIL RIBA ( FASAL 30 ),,,,HUKUMAN MURTAD JIKA TIDAK TAUBAT DIBUNUH ( FASAL 36 ).

   6. HUDUD DARI SEGI BAHASA BERMAKNA BATASAN/HAD/LIMITATION. ISTILAH HUDUD DIGUNAKAN ALQURAN UNTUK HUKUM YANG BERKAITAN DENGAN NIKAH KAHWIN,,FARAID DAN PENGGUNAAN ISTILAH HUDUD JUGA DIGUNAKAN SECARA UMUM KEPADA SEMUA HUKUM-HAKAM LAIN..DAN AHKIRNYA PENGGUNAAN ISTILAH HUDUD DIKENALI UMUM SEBAGAI HUKUM JENAYAH YANG MELIBATKAN ROGOL, MENCURI DAN SEBAGAINYA.

   7. SEBABNYA HUDUD DINAMAKAN HAD/BATASAN/LIMITATION IALAH KERANA HUKUM ISLAM MEMPUNYAI 3 LAPISAN/LEVEL HUKUM IAITU HUDUD,,,QISAS DAN TA'ZIR...BERBEZA DENGAN UNDANG-UNDANG SIVIL YANG HANYA MEMPUNYAI SATU LAPISAN SAHAJA...

   8. IA BERMAKSUD UNDANG-UNDANG SIVIL TIDAK KEBAL DARI DICEROBOHI OLEH TANGAN-TANGAN MANUSIA...AKAN ADA PEMIMPIN YANG MENGATASI UNDANG-UNDANG YANG MEREKA KUAT-KUASAKAN..PEMIMPIN INI HAKIKATNYA TELAH MENJADI TUHAN SELAIN ALLLAH SWT.

   9. DALAM UNDANG-UNDANG ISLAM,, DUA LAPISAN ATAS IAITU HUDUD DAN QISAS TIDAK ADA CAMPUR TANGAN MANUSIA SAMA SEKALI HATTA SETINGGI MANAPUN KEDUDUKAN PEMIMPIN ITU...HANYA LAPISAN KETIGA IAITU TA'ZIR SAHAJA YANG DIBENARKAN DIPUTUSKAN OLEH DEWAN RAKYAT/NEGARA.

   10, DALAM ALQURAN ADA DISEBUTKAN BAHAWA ORANG-ORANG KAFIR MENGAMBIL PENDETA/PADERI MEREKA SEBAGAI TUHAN SELAIN ALLAH SWT... INI ADALAH KERANA PADERI/RAHIB MEREKA TELAH MENJADI TUHAN DENGAN MENGUBAH UNDANG-UNDANG ASAL YANG DITURUNKAN OLEH ALLAH SWT... BARANG SIAPA YANG SETUJU DENGAN UNDANG-UNDANG CIPTAAN MANUSIA TERSEBUT TELAH TERKELUAR DARI IMAN/ISLAM KERANA MELAKUKAN KESYIRIKAN.

   11. OLEH KERANA KITAB-KITAB SUCI SEBELUM ALQURAN TELAH DINODAI DAN DIUBAH OLEH TANGAN-TANGAN PADERI/RAHIB/SAMI/PEMUKA AGAMA MAKA ALLAH MENURUNKAN ALQURAN DENGAN JAMINAN TIADA LAGI PENGUBAHAN OLEH TANGAN-TANGAN MANUSIA UNTUK DIDAULATKAN DI MUKA BUMI….


   Delete
 18. Fan Tat...Macam tak caya pulak berita ni, tapi ia dah disiarkan kat media negara jiran kita di selatan Tanah air tu.

  The DAP sabotaged Daim’s China trip to protect Lim Guan Eng

  July 23, 2018

  According to The Strait Times Singapore, Daim Zainuddin came to know that the MACC raided two Chinese state-owned entities moments before he met Chinese Foreign Minister Wang Yi.

  An MACC insider who spoke to The Third Force (TTF) on condition of anonymity revealed that Wang warned Daim “never to cross the diplomatic line” and accused Malaysia of intimidating China.

  According to the insider, MACC Chief Dato’ Seri Mohd Shukri Abdull told Daim soon after the meeting that the Special Task Force (STF) into 1MDB received a tip-off that somehow linked state-owned China Petroleum Pipeline Bureau (CPPB) to the wealth fund and two former ministers from Barisan Nasional.

  TTF has since discovered that the tip-off was from a DAP leader who faked the information to sabotage Daim’s billion-dollar negotiations with Chinese premier Li Keqiang

  Sehebat2 MACC pun terkena jugak dengan DAP. Akibat dari serbuan ke atas syarikat2 Chin a tu..kini Tun Daim menghadapi masalah dalam perundingan dengan kerajaan China . Dah tentu projek2 berbillion2 ringgit yang nak dirundingkan untuk kroni2 dah kena cantas dengan kerajaan China. Mesti mengamuk sakan Tun Daim tu..siaplah KP MACC bila dia balik nanti ke Msia !!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. KENAPA SISTEM BERAJA PERLU DIPERTAHANKAN

   1. JIKA HENDAK TAHU MENGAPA SESUATU SISTEM ITU MEMBAWA KEBAIKAN ATAU TIDAK, KAWAN-KAWAN PERLU MENYELIDIK ADAKAH SISTEM TERSEBUT DI GEMARI ATAU TIDAK OLEH ZIONIS/ILLUMINITI/FREEMASON. JIKA DIKAJI SISTEM BERAJA SEMEMANGNYA DIBENCI OLEH MEREKA. JADI INI BERMAKNA SISTEM BERAJA ADALAH SISTEM YANG TERBAIK.

   2. BEGITU JUGA JIKA HENDAK DIKETAHUI SESUATU AMALAN ITU BAIK ATAU TIDAK, CUBA KITA KAJI SYIATAN GEMAR ATAU TIDAK?..ADAKAH ARAK JUDI, ZINA DAN MENIPU DISUKAI SYAITAN, JIKA DISUKAI BERMAKNA PERKARA ITU TIDAK BAIK. ADAKAH SYAITAN MENGGEMARI JIKA HUKUM-HAKAM ISLAM DILAKSANAKAN?. JAWABNYA TIDAK. SELALUNYA DAN DALAM KEBANYAKAN HAL SISTEM ISLAM HANYA DAPAT DILAKSANAKAN OLEH SISTEM BERAJA. TENGOK SAHAJA SEPERTI BERUNAI DARUS SALAM. KENAPA NEGARA TERSEBUT TIDAK BERMASALAH MELAKSANAKAN SISTEM ISLAM. JAWABANNYA ADALAH KERANA SISTEM BERAJA YANG DIAMALKAN.

   3. SISTEM ISLAM INI BUKANLAH BARU. SISTEM INI DILAKSANAKAN SECARA SISTEMATIK SEMENJAK NABI MUSA SEPERTI KITAB TAURAT. NABI-NABI YANG MENYUSUL KEMUDIAN MENGGUNAKAN UNDANG-UNDANG TAURAT TERSEBUT. OLEH KERANA ITULAH SAMPAI SEKARANGPUN KALAU KITA MEMBACA INJIL TERDAPAT OLD TESTAMENT(ASALNYA TAURAT) KERANA ISA A.S DIMINTA MELAKSANAKAN HUKUM-HAKAM TAURAT. JIKA KITA MEMBACA AL QURAN, ALLAH MEMERINTAH MUHAMMAD MEMINTA YAHUDI UNTUK MEMILIH SAMADA MEMILIH HUKUM ALQURAN ATAU TAURAT.

   4. SISTEM DEMOKRASI YANG DIAMALKAN ADALAH SISTEM DAJJAL YANG SEMEMANGNYA DIDOKTRINKAN UNTUK TIDAK MEMBENAR PELAKSANAAN HUKUM HAKAM ISLAM. SEBAGAI CONTOH MESIR DAN ALGERIA APABILA PARTI ISLAM BERJAYA MENGAMBIL ALIH NEGARA SERTA MERTA KERAJAAAN TERSEBUT DIGULINGKAN… SISTEM INI HANYA MEMENANGKAN GOLONGAN MAJORITI TANPA MENGIRA MAJORITI ITU BETUL ATAU TIDAK…SEDANGKAN ISLAM MENYOKONG KEBENARAN ( TRUTH SHALL PREVAIL )…SEBAGAI CONTOH DI USA ARAK PERNAH DIHARAMKAN TAPI BERTUKAR MENJADI HALAL KERANA MAJORITI…ADAKAH SISTEM BEGINI DISOKONG ORANG BERIMAN??

   5. SISTEM DEMOKRASI TIDAK MEMPUNYAI NILAI MORAL. SEBAGAI CONTOH NAHENDA MODI PM INDIA MEMPUNYAI REKOD MEMBUNUH 2000 MUSLIM DAN DI SENARAI HITAMKAN UNTUK MEMASUKI BEBERAPA BUAH NEGARA. TAPI SETELAH MENANG MENJADI PRESIDEN LARANGAN TERSEBUT SERTA MERTA DI HAPUSKAN. BEGITU JUGA,, KATAK DAN KADOK POLITIK YANG TIDAK BERMORAL DI BENARKAN DALAM SISTEM DEMOKRASI MALAYSIA.

   6. DI ACEH, HUKUM HAKAM ISLAM HANYA BERJAYA DILAKSANAKAN APABILA SETELAH SETENGAH ABAD PEJUANG-PEJUANG ISLAM BERJIHAD DAN MENDAPAT AUTONOMI SENDIRI BARULAH HUKUM ISLAM DAPAT DITEGAKKAN. ADAPUN DI DAERAH-DAERAH LAIN INDONESIA UMAT ISLAM BERKECAMUK DENGAN SEGALA MACAM FAHAMAN DAN AGAMA SEHINGGA SEBUAH RUMAH MEMPUNYAI KELUARGA YANG MEMPUNYAI PELBAGAI AGAMA. GEREJA DIGILIR-GILIRKAN UNTUK MELAKSANAKAN PELBAGAI RITUAL SEMUA AGAMA SECARA BERGILIR. INILAH AKIBATNYA PELAKSANAAN SISTEM REPUBLIKAN.

   7. NEGARA-NEGARA SEPERTI BELANDA,,,,BELGIUM,,,,SWEDEN,,,NORWAY,,,DENMARK,,,,SEPANYOL,,,,JEPUN,,,QATAR,,,,ENGLAND DAN THAILAND MASIH MENGAMALKAN SISTEM BERAJA TIDAK DIPERSOALKAN SEMATA-MATA KERANA MEREKA BUKAN BERAGAMA ISLAM.

   8. DI INDONESIA DARI SEGI AMALAN BERAGAMA,,, NEGARA ITU MEMAKAI KONSEP PLURALISMA/PANCASILA YANG CUBA MENYAMA RATAKAN SETIAP RAKYATNYA….. SEMUA AGAMA DIANGGAP SETARA…. MASYARAKAT DI INDONESIA LEBIH BEBAS SEHINGGA MUNCUL PELBAGAI ALIRAN FAHAMAN YANG KALAU DI NEGARA ISLAM LAIN SENANG-SENANG DIANGGAP AJARAN SESAT…. MALAH TERDAPAT BANYAK ALIRAN KEBATINAN MENGAKU ISLAM TETAPI MENOLAK SOLAT DAN PUASA SECARA TERANG-TERANGAN TANPA PERLU TAKUT DITUDUH MURTAD LALU DIHUKUM PIHAK BERKUASA.

   9. DI SINGAPURA PULA SETELAH SISTEM PRESIDEN DILAKSANAKAN UMAT ISLAM BERBONDONG-BONDONG MENGANUT FAHAMAN SESAT QADIANI.

   10. JADI SISTEM BERAJA ADALAH SISTEM YANG DOMINAN UNTUK MENDAULATKAN HUKUM HAKAM ISLAM. SESIAPA YANG TIDAK BERSETUJU DENGAN HUKUM HAKAM ISLAM DILAKSANAKAN ADALAH KAFIR/MUNAFIK/HIPOKRIT/MURTAD/PENGIKUT DAJJAL…

   Delete
 19. elle suriati mesti buat demo ni...bantah penggunaan bahasa english dlm surat ke CIA. ini pengkhiatan kpd bahasa melayu tau

  cia blh ambik penterjemah dpd pas utk surat tu. dont worry.

  begitulah umno bila terdesak cr kafir harbi minta nyawa.

  patutnya minta la ust dasuki ahzab berdoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. KENAPA INSTITUSI ISLAM WAJIB DIPERTAHANKAN


   1. ALQURAN SATU-SATUNYA KITAB SUCI DI DUNIA INI YANG MASIH TINGGAL SEPERTI ASAL KEASLIANNYA.


   2. ALQURAN TERBUKTI PERKATAAN TUHAN YANG TULEN 100% BERDASARKAN KAJIAN SAINTIFIK.

   3. ANTARA LAIN MUKJIZAT ALQURAN ADALAH KITAB INI DIHAFAL SEPENUHNYA OLEH JUTAAN PENGANUTNYA. TIDAK ADA MANA-MANA KITAB LAIN YANG SANGGUP DIHAFAL.

   4. AIR ZAM ZAM ADALAH AIR YANG TIDAK PERNAH KERING DAN PUTUS WALAUPUN MEMBERI KEHIDUPAN KEPADA BERJUTA-JUTA UMAT DALAM KEADAAN TANAH PASIR YANG KERING DAN GERSANG. BEGITU JUGA LAH ALQURAN DAN ALHADIS YANG TIDAK KERING PENGAJARAN DAN IKTIBAR SERTA MENCABAR MANUSIA DARI SUDUT SAINTIFIK.

   5. SAYA SALIN KATA-KATA MORGAN FREEMAN : ‘”ONE OF THE MOST HAUNTING AND BEAUTIFUL SOUND IN THE WORLD IS THE MUSLIM CALL FOR PRAYER”””…. SAUDARA SEKELIAN KAJILAH SENDIRI BERAPA RAMAI MEREKA YANG REVERT TO ISLAM ADALAH MEREKA YANG HANYA PADA MULANYA TERTARIK DENGAN SUARA AZAN….MENGAPA MEREKA TERTARIK..BECAUSE THE VOICE IS CALLING YOU TO ENTER THE PARADISE…

   5. ISLAM ADALAH AGAMA MANUSIA PERTAMA ADAM A.S. MUSLIM BERMAKSUD MANUSIA AMAN YANG MENYERAHKAN JIWA RAGA KEPADA ALLAH. DALAM BIBLE ( VERSI JAMES : YOHANNES : 5 : 30 )…SENDIRI MENYEBUTKAN ISA A.S ADALAH SEORANG YANG MENYERAHKAN DIRINYA KEPADA ALLAH SWT. JADI ISA A.S ADALAH SEORANG MUSLIM. KERANA PERKATAAN KRISTIAN TIDAK WUJUD DALAM BIBLE….. SEBAGAI CONTOH SILA RUJUK BIBLE VERSI JAMES : YOHANNES : 5 : 30 ….JADI SELURUH PADA NABI SEHINGGA MUHAMMAD SAW ADALAH MUSLIM KESEMUANYA.

   5. PERSAMAAN ALQURAN DENGAN KITAB-KITAB LAIN ADALAH : I) HANYA SATU TUHAN YANG ESA. TIDAK BOLEH DIGAMBARKAN, DIPATUNGKAN DAN DIBUAT APA SAHAJA RUPA BENTUK. II) RAMALAN KEDATANGAN NABI AKHIR ZAMAN DAN PENYUDAH SEKELIAN NABI IAITU NABI MUHAMMAD SAW. JIKA SEMUA PENGIKUT AGAMA-AGAMA LAIN TERIMA DUA HAKIKAT TERSEBUT KITA SEMUA AKAN BERSATU DAN MENJADI MUSLIM.

   6. SEBAGAI CONTOH UNTUK PERKARA I) DI ATAS RUJUKAN KITAB HINDU SEPERTI BERIKUT : YAJURVEDA 32:3, BHAGAVAD GITA 7:20. UNTUK PERKARA II) KITAB BUDHA CHAKKAVANI SINHNAD SUTTARTA 116:76, SACRED BOOK OF EAST VOL 35 PAGE 225, VOL 11 PG 36, VOL 11 PG 97, MAHA PARINIBBANA SUTTA VOL 2 VERSE 32, GOSPEL BUDDHA PG 217-218..BIBLE VERSI JAMES : YOHANNES : 16 : 12 – 14,,,,17

   7. SAUDARA SEKELIAN JANGAN PERCAYA KEPADA MANA-MANA TOKOH AGAMA. KAJI SENDIRI SEGALA KITAB-KITAB SUCI. JIKA TERDAPAT KESAMARAN DAN KETIDAKPASTIAN BARULAH BERTANYA KEPADA MEREKA.

   Delete
 20. Umno Perlis masih merengkut dengan masalah krisis MB Perlis

  Shahidan minta jelaskan fasal Perlembagaan Perlis isu krisis MB

  Fasal yang dirujuknya adalah Artikel 39(4) Perlembagaan Perlis yang "memberi kuasa kepada Raja Perlis untuk melantik menteri besar tidak mengikut syarat-syarat yang mengehadkan kuasanya dalam melantik MB jika pada pendapatnya mustahak untuk berbuat demikian."

  "Pada pandangan saya, ada kelemahan ketara dalam undang-undang tubuh Perlis terutamanya dalam pentakrifan Artikel 39(4) di mana Raja boleh sesuka hati (melantik menteri besar) sepatutnya diolah dan termaktub dengan terperinci... secara ringkasnya, tiada sesiapa lebih tinggi daripada undang-undang," kata Shahidan, yang merupakan bekas pengerusi Umno Perlis, dalam sesi perbahasan di Dewan Rakyat hari ini.

  Kalo so'al interpretasi, pihak yang berkuasa punya interpretasi le yang betul, Mat.

  ReplyDelete
  Replies

  1. Naib Presiden Umno Khaled pulak di beritakan nak jumpa pemimpin Umno Perlis tak lama lagi pasal krisis MB dulu tuh -

   Itu pung, ada masalah lagi demo di Umno tuh. Khaled sahkan ada protes lantikannya sebagai pengerusi perhubungan parti di negeri itu.

   Dahtu, gilo, dia bekas MB Johor, di lantik pengerusi perhubungan Umno Perlis pulok. Guano mung ore' Meno?

   Delete
  2. Ketua Bahagian Umno Jamal Jamban pulak nampak bodoh dimasa bicara saman fitnah terhadapnya oleh bekas pengerusi BERSIH 2.0, Maria Chin -

   Hakim tegur Jamal - mahkamah bukan kedai kopi

   Hakim Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur menegur Jamal supaya tidak menjadikan mahkamah sebagai kedai kopi.

   Ini berlaku ketika ditanya semasa pemeriksaan balas oleh peguamnya bahawa dia telah melakukan pencarian dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia mengenai status BERSIH 2.0 dan tidak menemui sebarang maklumat.

   Hakim Datuk Mohd Zaki Abdul Wahab memberitahu Jamal: "Mahkamah ini bukan seperti kedai kopi sendiri.

   "Mana keputusan carian kamu? Ini bukti dalam mahkamah atau luar mahkamah? Ingat, ini adalah mahkamah dan bukan kedai kopi."

   Bila kena tegur begitu, Jamal tergamam, mengikut suatu laporan berita.

   Delete
  3. FAKTA EKONOMI : ANTARA MAHATHIR DAN NAJIB

   1. SAUDARA SEKELIAN JANGAN PERCAYA SESIAPA KERANA MEREKA ADALAH HIPOKRIT TERUTAMA ORANG POLITIK.

   2. HANYA PERCAYA KEPADA FAKTA DAN ANGKA.

   3. KETIKA MAHATHIR-1.0 AMBIL KUASA NEGARA, RINGGIT MALAYSIA ADALAH RM2.50 BERBANDING USD. KETIKA EKONOMI MALAYSIA SETEGUH SINGAPURA. RINGGIT JATUH TERGOLEK SEHINGGA TERPAKSA DIIKAT. KETIKA MAHATHIR TINGGALKAN JAWATAN KETIKA ITU RINGGIT DITAMBAT RM3.80. INI BERMAKNA RINGGIT TELAH JATUH SEBANYAK 52%.

   4. SESIAPA YANG BIASA DENGAN BURSA SAHAM TENTU FAHAM KENAPA NILAI PASARAN JATUH. INI BERMAKNA THE DROP OF INTRINSIC VALUE. KENAPA JADI BEGITU?. INI ADALAH KERANA TERDAPAT KEBOCORAN BESAR ATAUPUN HUGE CORRUPTION...KEADAAN INI SETERUSNYA MENYEBABKAN INFLASI AND AS A RESULT OF INFLATION, THE PURCHASING POWER OF A UNIT CURRENCY FALLS.

   4. KETIKA NAJIB TINGGALKAN KUASA,,, RINGGIT JATUH RM3.90.... INI BERMAKNA RINGGIT JATUH HANYA 2% DIMASA NAJIB.

   5. JANGAN TERPEDAYA RINGGIT PERNAH JATUH SEHINGGA RM4.40 KERANA KETIKA ERA MAHATHIR JUGA RINGGIT PERNAH JATUH SEBANYAK ITU TAPI DITAMBAT RM3.80.

   6. EKONOMI ERA NAJIB ADALAH LEBIH TEGUH BERBANDING MAHATHIR KERANA HANYA JATUH 2% DALAM KEADAAN RINGGIT DIAPUNGKAN. INI BERMAKNA NAJIB LEBIH GENTLEMAN SEMENTARA MAHATHIR PENGECUT.

   7. ANGKA DI ATAS MENGGAMBARKAN SKANDAL KEWANGAN DI MASA MAHATHIR ADALAH JAUH LEBIH BESAR DIBANDINGKAN DI ERA NAJIB.

   8. BAGAIMANA PULA DENGAN HUTANG NEGARA?. PAKAR EKONOMI BERPENDAPAT ADALAH TIDAK BAIK BAGI SESEBUAH NEGARA JIKA TIADA HUTANG LANGSUNG KERANA TIADA APA-APA AKTIVITI EKONOMI DALAM NEGARA TERSEBUT.

   9. BAGAIMANA PULA DENGAN JUMLAH HUTANG NEGARA? JIKA A MEMPUNYAI HUTANG RM6,000 TAPI PENDAPATAN RM3,000, TENTU HUTANG ITU TIDAK SIHAT. TAPI JIKA B MEMPUNYAI HUTANG RM10,000 TAPI MEMPUNYAI PENDAPATAN RM15,000 TENTU HUTANG ITU TIADA MASALAH BAGINYA. JADI JUMLAH HUTANG TIDAK PENTING YANG PENTIING BAGI NEGARA HASIL PENDAPATAN YANG DIKENALI SEBAGAI GDP.

   10. KETIKA NAJIB TINGGALKAN TAMPUK NEGARA HUTANG NEGARA ADALAH 50.8% TAPI DI ERA MAHATHIR 1986 HUTANG NEGARA PERNAH MENCECAH 103%. JADI SAUDARA SEKELIAN BOLEH MENILAI SENDIRI SIAPAKAH LEBIH TERUK MENGURUS EKONOMI NEGARA.

   11. APA ERTINYA MATA WANG JATUH 52%,,,,,,IA BERMAKNA RAKYAT MALAYSIA MENJADI MISKIN KERANA TELAH KEHILANGAN LEBIH SEPARUH HARTA MEREKA AKIBAT DI CURI TANPA DISEDARI.

   12. KAJIAN INI BUKANLAH BERTUJUAN MENYOKONG NAJIB/MAHATHIR KERANA KEDUANYA DALAM DOKONGAN SEKULAR/KAPITALIS YANG SAMA DAN TIDAK MEMPUNYAI ILMU/AMAL ISLAMI YANG MANTAP.

   Delete

 21. Laluan RUU355 makin sukar, kata Pemuda Umno Kelantan

  Hahaha, tentu le susah RUU 355 nak lulus di Parlimen, Cik Abe' wei. Umno dah tarak kuasa, bukan gomen lagi dah.

  Tapi mu tok sedor ke, masa Umno jadi goemng pung, depa kasi lip service aje kpd PAS, bukan serius nak tolong push RUU itu supaya lulus Parlimen.

  ReplyDelete
 22. Hok dio nih pulok maroh Pengerusi Bernama puji Pakatan Harapan -

  Pembangkang kecam pengerusi Bernama kerana puji HARAPAN
  "Sudah tentu dengan apa yang dia tulis, dia akan kekal sebagai pengerusi Bernama," kata Puad Zarkashi.

  Dah, Pakatan Harapan memang the best, nak wat camno, demo yang mudo2 ghoyyak.

  ReplyDelete

 23. Betul apa Patriot kata -

  Ex-servicemen question loyalty of top intelligence officer

  The National Patriots Association says Hasanah Ab Hamid, Head of the Research Division (otherwise known as the Malaysian External Intelligence Organization) may have acted treacherously in writing a letter to the CIA before the May 9 polls.

  The letter reportedly appealed to the United States to support former prime minister Datuk Seri Najib Tun Razak's administration, even if Barisan Nasional won with a simple majority or a single seat.

  In a press conference at its office in Subang Jaya, Patriots president Brig Jen (Rtd) Datuk Mohamed Arshad Raji claimed Hasanah had committed a serious offence by inviting an outside party to delve into the country's internal matters.

  "Her action could affect the sovereignty of the country. What kind of help would the CIA offer even if it was willing to help? If the help materialised, eventually we would have to bow to them," said Mohamed Arshad. (CIA has vast resurces, US i the most powerful country in the world).

  The association also questioned Hasanah's loyalty to the country and asked whether she was under the instruction of a certain party.

  "Did she receive instruction from a certain party? Did she get an incentive for writing the letter? Or was she threatened to write the letter?

  "And what did she mean when she mentioned that Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad is anti-West and anti-Semitic? Why was it necessary that she tarnish Mahathir's image in such way?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apa kah dia intelligence officer yang tidak intelligent?

   Lulus universiti, pegang jawatan tinggi, macam mana jadi begitu?

   Delete
 24. THE ATTORNEY-GENERAL AS THE PUBLIC PROSECUTOR MUST CONSIDER THE LETTER TO THE CIA AND ITS CONTENTS WRITTEN BY A FORMER SENIOR AND HIGH-RANKING MALAYSIAN PUBLIC SERVANT IN THE THEN PRIME MINISTER’S DEPARTMENT AS SECURITY OFFENCES UNDER SOSMA WHICH PROVIDE FOR SPECIAL MEASURES RELATING TO SECURITY OFFENCES FOR THE PURPOSE OF MAINTAINING PUBLIC ORDER AND SECURITY AND FOR CONNECTED MATTERS

  The transmission (by whatever means) of the letter and its contents to the CIA by the former director general of the Research Division in the then Prime Minister’s Department (hereinafter referred to as “the Letter”), must be seen as an action that has been taken and that the possibility of further action is threatened by a substantial body of persons both inside and outside Malaysia, namely the then Research Division of the then PM’s Department and the Central Intelligence Agency (CIA), which is a foreign intelligence service of the federal government of the United States of America, certainly has the ability to compromise Malaysia’s internal security. Declassified CIA Reports by the Foreign Subversion and Instability Center, a part of the CIA, denote the “purposely provocative” manner in which the CIA will subvert and destabilize a nation. The CIA is a world-renowned organization that has the legacy of covert U.S. involvement in the seven successful coups (not to mention a number of U.S. military interventions against hostile regimes and U.S.-supported insurgencies and failed assassination attempts).

  The clear results of the 9th May 2018 Malaysian General Elections and the large majority win of the Pakatan Harapan coalition further discerns that the pre-elections transmission of the letter and its contents, e.g. para 14, pertain to an activity or activities detrimental to Parliamentary Democracy or an attempt or attempts to commit activity detrimental to Parliamentary Democracy, being criminal offences under sections 124B and 124C of Act 574 (the Penal Code). It is also a criminal offence under s.124I for the dissemination of false reports in relation to the first sentence of para 11 of the letter, as it is clear as the Sun that the Kleptocratic Regime did not win the 14th GE adequately to form the federal government.

  Furthermore, the transmission of the letter and its contents must be seen as a sabotage of or an attempt to sabotage the well-enshrined constitutionally protected participatory democratic and electoral rights of the majority of Malaysian citizens in choosing their democratically-elected federal government, both being criminal offences under sections 124K and 124L of Act 574.

  All of the above are security offences specified in the First Schedule of Act 747 (SOSMA) as Chapter VI offences of the Penal Code are classified under Sosma as "security offences", thus allowing the preventive detention law to be invoked.

  Two Malaysian lawyers, Matthias Chang in his YouTube vidposé (video exposé) and Haniff Khatri in his Malaysiakini interview have pointed out the criminality of such acts.

  Till date, the individual and others in her then Research division of the then PM's Department have not been detained and investigated under SOSMA.

  https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2018/07/20/is-this-the-letter-from-najibs-officer-to-cia-boss/

  https://www.thestar.com.my/news/nation/2018/07/31/former-meio-dg-lodges-police-report-over-cia-letter/

  https://www.mintpressnews.com/declassified-cia-report-exposes-25-years-u-s-plans-destabilize-syria/225553/

  https://foreignpolicy.com/2013/08/20/mapped-the-7-governments-the-u-s-has-overthrown/

  https://www.malaysiakini.com/news/436821

  https://www.youtube.com/watch?v=FkdimxESspI

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...