Wednesday 11 July 2018

BEKAS MENTERI BESAR SARAN AHLI UMNO SERTAI BERSATU


Setuju dengan pandangan dan saranan YAB Tun Mahathir, orang Melayu perlu ada satu parti dominan untuk mewakili kaum itu.


Senario politik hari ini  sememangnya merugikan orang Melayu yang berpecah pecah yang akhirnya orang Melayu mula merasakan apa yang sepatutnya mereka miliki sebagai peribumi negara ini mula dipersoalkan oleh orang lain.


Pilihan yang ada bagi orang Melayu hari ini sebagai tindakan awal adalah untuk lihat Umno dan Bersatu membentuk satu parti sama ada Umno perlu dikuburkan atau pun Bersatu perlu mengalah.


Oleh kerana YAB Tun telah menyatakan secara jelas Bersatu perlu jadi kuat dan dominan dalam Pakatan Harapan mengambil alih tanggung jawab Umno dalam Barisan Nasional sebelum ini.


Siituasi politik tanah air telah jauh berubah. Umno telah tidak dipedulikan lagi oleh orang Melayu terutamanya golongan muda. Malah menjadi bahan tohmahan golongan ini ditambah lagi ada pihak yang mengapi apikan politik kebencian berfaktakan fitnah.


Tidak dapat kita nafikan isu peribadi yg membaluti Dato Seri Najib Razak seperti 1MDB dan SRC dan gaya kepimpinan beliau yang kurang disenangi oleh pihak tertentu memberi kesan pada pilihan raya lepas, diparahkan lagi dengan mengenakan cukaian GST.


Perjuangan yang berjaya perlu mendasari  perjuangannya atas dasar realiti dan keperluan semasa bukan atas kenangan masa lampau.


Umno mesti sedar perkara ini dan mesti sanggup membuang ego dan kepentingan peribadi pemimpin nya. Sanggup turun semula ke bawah menjadi ahli biasa dalam parti Bersatu tanpa sebarang alasan, jika benar benar ikhlas untuk berjuang demi agama bangsa ini. Jika  mereka benar benar pemimpin yang berwibawa pastilah mereka akan diangkat semula suatu hari nanti.


Bersatu pula perlu berjiwa besar sanggup menerima Umno dengan  penuh hemah. Walaupun saya tahu rasa marah, benci dan takut serta tergugat jawatan yang mereka miliki pasti hadir dalam diri mereka, jika mereka jujur berjuang untuk agama bangsa janganlah  perasaan itu dijadi halangan untuk melihat Bersatu menjadi dominan seperti yang di harapkan oleh YAB Tun.


Saya tidak rasa dengan membiarkan situasi ahli umno tercari cari wadah perjuangan baru ini berpecah pecah menyertai parti lain seperti PKR, AMANAH, PAS waima DAP.  Ini pasti merugikan orang Melayu seluruhnya juga Bersatu secara khususnya.


Saya setuju dengan Ungku Aziz yang mengatakan perpaduan Melayu itu hanya angan angan kosong, satu impian yang terawang awang menjadi harapan yang takkan kesampaian bagi orang Melayu tetapi menjadi hantu bagi orang bukan Melayu.


Tidak mustahil untuk orang Melayu memperjuangkan hak dan cita cita mereka melalui satu parti Melayu yang dominan kerana mereka telah melakukannya sebelum ini dan mereka lakukannya sebahagian besarnya bersama YAB Tun Dr. Mahathir Mohammad,  mengapa tidak sekarang?Dr. Mohamad Khir Toyo

Bekas Menteri Besar Selangor.

120 comments:

 1. Replies
  1. Apekebendenye tuh, Pemandu?

   Delete
  2. Salam Pemandu dan Isa3,

   Syed Saddik perlu menggalas tugas untuk menyatukan melayu dalam Bersatu. Beliau perlu membuat tindakan untuk menarik belia melayu menyertai Bersatu. Mungkin memakan masa tapi sekiranya usaha ini dilakukan secara berterusan, pada masa depan mungkin lima atau sepuluh tahun lagi akan kita dapati orang-orang melayu kebanyakkan akan bernaung dibawah Bersatu.


   Lancarkanlah kempen untuk belia sertai Bersatu secara besar-besaran bermula sekarang sementara kepanasan kemenangan PH masih terasa......

   Mungkin ini boleh dijadikan KPI untuk beliau sebagai Ketua Armada bagi Parti Pribumi Bersatu Malaysia. .

   Delete
  3. Saya sokong kempen besar2an untuk menarik belia away from dadah.

   Apa saja, termasuk bermotorsikal beribu orang di jalan raya hingga ke stadum, contoh nya.

   Tapi adakan kegiatan berfaedah lah di stadium itu. Kalo pidato aje, tak lama depa bosan.

   Yang dikasi jawatan, gaji besar dan berbagai kemudahan, perah lah otak memikiorkan itu semua.

   Delete
  4. Lupa nak kata wassalam, fauziasmara. Wassalam.

   Delete
  5. Fauziasmarasejenis

   Sadiq Sigaraga tak berminat dlm hal2 penyatuan Melayu. Dia lebih cenderung kpd hal2 memperjuangkan LGBT.

   Delete
  6. ISLAM DAN INDIA BARAT   1. INDIA TERBAHAGI KEPADA DUA IAITU INDIA BARAT DAN INDIA TIMUR….INDIA BARAT ADALAH INDIA YANG KITA FAHAMI SEPERTI HARI INI…INDIA TIMUR IALAH ALAM/DUNIA MELAYU YANG KITA KURANG PENGETAHUAN TENTANGNYA…SEJARAH MELAYU BERMULA SEMASA HIDUP NABI IBRAHIM AS DI MANA BAGINDA TELAH MEMERINTAHKAN ANAK-ANAK BAGINDA SUPAYA BERHIJRAH KE KAWASAN EMPAYAR MELAYU PADA ZAMAN DAHULU….SEJARAH EMPAYAR MELAYU DIRAKAMKAN SEAWAL KELAHIRAN NABI ISA AS BERMULA DI FUNAN DAN CHAMPA IAITU APA YANG KITA KENALI HARI INI SEBAGAI INDOCHINA.


   2. TAMADUN INDIA BARAT DI KATAKAN BERMULA DENGAN BANGSA CAMPURAN ARYA DAN DRAVIDA…INDIA DIBERI NAMA SECARA RASMI OLEH PENJAJAH INGGERIS..KENAPA INGGERIS DATANG MENJAJAH?? SEBABNYA IALAH MEREKA DATANG DENGAN SEMANGAT PERANG SALIB…INDIA BARAT TERMASUK SALAH SATU JAJAHAN DI BAWAH EMPAYAR ISLAM…SEJARAH INDIA BARAT DAN INDIA TIMUR LEBIH KURANG SAMA DARI SEGI MULA MENJAJAH DAN KEMERDERKAAN…


   3. AGAMA HINDU TIDAK SEPERTI AGAMA-AGAMA LAIN KERANA TIDAK DAPAT DIKETAHUI SECARA PASTI SIAPA PEMBAWA PERTAMA AJARAN-AJARANNYA….INI MERUPAKAN SALAH SATU KESULITAN DALAM MEMPELAJARI DALAM MEMPELAJARI AGAMA HINDU…NAMA HINDU YANG SEKARANG LAZIM DIKENAL DAN TELAH DIPERGUNAKAN SECARA UMUM SELURUH DUNIA,,,MERUPAKAN NAMA ASING KERANA NAMA ITU DIBERIKAN OLEH ORANG BUKAN HINDU…NAMA INDIA DIJELASKAN DARI NAMA SUNGAI SINDHU,,,,YANG MENGAIRI DAERAH BARAT INDIA..BANGSA PERSIA MENYEBUT SUNGAI ITU SUNGAI HINDU…KEMUDIAN NAMA INI DIAMBIL ALIH OLEH ORANG YUNANI,,,SEHINGGA NAMA ITULAH YANG TERKENAL DI DUNIA BARAT.


   4. LEBIH KURANG SERATUS TAHUN SELEPAS KEWAFATAN BAGINDA NABI MUHAMMAD SAW,,,,,PEDAGANG-PEDAGANG ISLAM DARI ASIA BARAT DATANG KE INDIA…INDIA BERLINDUNG DENGAN PEMERINTAH ISLAM KERANA MEREKA PADA MASA ITU MENGHADAPI SERANGAN BERTALU-TALU DARI BANGSA PARSI DAN MONGOL,,PENGARUH AGAMA DAN KEBUDAYAAN ISLAM MELUAS KE SELURUH INDIA DAN PADA ABAD KE 12 BERDIRILAH KESULTANAN DELHI YANG MELAHIRKAN SUATU DINASTI ISLAM DI INDIA SELAMA BEBERAPA ABAD LAMANYA…DI SINI BERMULALAH SEJARAH GEMILANG DAN KEMUNCAKNYA TAMADUN INDIA…HINGGA SEKARANG MASIH TAMPAK DENGAN JELAS PENINGGALAN-PENINGGALAN ISLAM DI INDIA DENGAN TERDAPATNYA MASJID-MASJID DAN MAKAM-MAKAM ISLAM DI SELURUH INDIA SEPERTI TAJ MAHAL DAN LAIN SEBAGAINYA..DI SAAT-SAAT KEMUNDURAN INDIA LAHIRLAH AGAMA-AGAMA BARU SEPERTI SIKH DAN SELEPAS ITU QADIANI…SEHINGGA DIRAMPAS PENJAJAH KAFIR.


   5. PANGGILAN KEPADA PENGANUT HINDU TIDAK TERSEBUT DI DALAM VEDA DAN UPANISHAD. JIKA MERUJUK KEPADA VEDA PENGANUTNYA DIPANGGIL VEDANTIS…JADI HINDU SEBENARNYA BUKAN MERUJUK KEPADA AGAMA TAPI SEBENARNYA BANGSA HINDU YANG MENETAP DI KAWASAN TERSEBUT TANPA MENGIRA AGAMA..JIKA KITA MENGKAJI KITAB-KITAB TERSEBUT KITA AKAN JELAS BAHAWA TERDAPAT AJARAN MENGESAKAN TUHAN DAN TERDAPAT AJARAN-AJARAN YANG MENYAMAI AJARAN ALQURAN. BEGITU JUGA DALAM KITAB TERSEBUT TERDAPAT RAMALAN KEDATANGAN NABI AKHIR/PENUTUP…SEBAGAI CONTOH NAMA AYAHNDA NABI SAW ADALAH VISHNU YASH ( HAMBA ALLAH ) JIKA DITERJEMAH KEPADA BAHASA ARAB MENJADI ABDULLAH….IBUNDA NABI SAW BERNAMA SUMATHI ( PEACE AND SERENITY ) JIKA DITERJEMAH MENJADI AMINAH..DAN LAIN-LAIN CIRI PENGECAMAN BAGINDA SEPERI 4 SAHABAT YANG HEBAT IAITU ABU BAKAR, OMAR, OTHMAN DAN ALI RA.

   6. BERDASARKAN KETERANGAN DI ATAS TIDAK SYAK LAGI BAHAWA KITAB HINDU YANG ADA PADA HARI INI ASALNYA ADALAH DI BAWA OLEH BANGSA ARYA…..KITAB ITU SEBELUM BERLAKU PERUBAHAN/PINDAAN/PAGANISME ADALAH LEMBARAN/SUHUF YANG TERAWAL NABI IBRAHIM DAN MUSA AS SEBAGAIMANA TERAKAM OLEH ALQURAN 87 : 18 - 19

   Delete
  7. Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.
   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.
   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.

   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.

   Delete
 2. Jika benar ikhlas berjuang, umno takkan terlingkup mcm hari ini dan macai pun takkan berkeliaran mcm kera sarkis cuba menegakkan benang basah.

  ReplyDelete
  Replies
  1. PERKATAAN WALI DALAM ALQURAN


   1. APABILA DISEBUT SAHAJA PERKATAAN WALI RAMAI YANG MEMAHAMI WALI NIKAH ATAU WALI ALLAH YANG MEMPUNYAI KERAMAT DAN PERKARA LUAR BIASA YANG BERLAKU KE ATASNYA. SEBENARNYA PERKATAAN WALI YANG DIGUNAKAN OLEH ALQURAN ADALAH LEBIH LUAS DARIPADA ITU.

   2. TERLEBIH DAHULU SAUDARA DIPERINGATKAN SUPAYA TIDAK PERLU PERCAYA KEPADA MANA-MANA TOKOH AGAMA KERANA MEREKA TIDAK KEBAL DARIPADA API NERAKA APALAGI HENDAK MENYELAMATKAN ANDA DARI AZAB TERSEBUT. PELAJARI DAN KAJI SENDIRI SUPAYA ANDA DAPAT SELAMATKAN DIRI DARIPADA ANCAMAN TERSEBUT.


   3. ALQURAN DITURUNKAN DALAM BAHASA ARAB YANG MEMPUNYAI KEPELBAGAIAN SENI…DI ANTARANYA ISTILAH YANG DIGUNAKAN BERSIFAT MELUAS PENGGUNAANNYA….WALI ADALAH BERMAKSUD AMAT DEKAT KEPADA SI POLAN,,,MENGIKUTINYA,,,MELINDUNGI TANPA BATAS,,,MENOLONGNYA,,,MENGASIHANINYA,,,MENGUASAI NEGERI,,,MENJADI WALI SATU NEGERI,,,PEMERINTAH,,,GABENOR…..WALI JUGA ADALAH NAMA BAGI TUHAN.

   4. SATU LAGI ISTILAH YANG DIGUNAKAN OLEH ALQURAN IALAH WALIJAH IA BERMAKSUD KAWAN ATAU SEKUTU.


   5. ALQURAN 4 : 44 – 45 MENGINGATKAN KITA SUPAYA BERWASPADA DENGAN PARA ILMUAN YANG MEMAHAMI KITAB SUCI TAPI MEMBELI KESESATAN DAN BERMAKSUD MENYESATKAN ORANG RAMAI DARI JALAN YANG BENAR…ALLAH MAHA TAHU MUSUH-MUSUH KAMU…CUKUPLAH ALLAH SEBAGAI WALI DAN CUKUPLAH ALLAH SEBAGAI PEMBANTU.

   6. AL QURAN 8 : 88 MENEGUR ORANG BERIMAN BAGAIMANA MEREKA BOLEH BERPECAH DUA BILA BERHADAPAN DENGAN GOLONGAN MUNAFIK SEDANGKAN ALLAH TELAH KEMBALIKAN MEREKA KEPADA KEKAFIRAN AKIBAT PERBUATAN MEREKA…ADAKAH KAMU BERMAKSUD MEMBERI PETUNJUK KEPADA MEREKA YANG ALLAH TELAH SESATKAN??...BARANGSIAPA YANG DISESAT OLEH ALLAH KAMU TIDAK LAGI DAPAT MENEMUI JALAN PETUNJUK UNTUKNYA….OLEH ITU JANGANLAH KAMU LANTIK DI KALANGAN MEREKA ITU SEBAGAI WALI,,,,,

   7. ALQURAN 9 : 55 – 57 MENEGASKAN BAHAWA HANYA YANG LAYAK MENJADI WALI IALAH ALLAH,,,RASULNYA DAN ORANG BERIMAN YANG MENDIRIKAN SOLAT,,,MENGELUARKAN ZAKAT DALAM KEADAAN TUNDUK KEPADA ALLAH….ALLAH MEMBERI JAMINAN KEMENANGAN KEPADA MEREKA..


   8. ALQURAN 8 : 72 SESUNGGUHNYA ORANG YANG BERIMAN,,,BERHJRAH,,,BERJIHAD DENGAN HARTA DAN NYAWA MEREKA PADA JALAN ALLAH,,,MEMBERI PERLINDUNGAN DAN MEMBELA…MEREKA INILAH YANG MENJADI WALI SESAMA MEREKA..

   9. ALQURAN 8 : 73 ORANG KAFIR ITU ADALAH WALI SESAMA MEREKA…JIKA KAMU TIDAK MEMBANTU SESAMA ORANG BERIMAN PASTI AKAN TERJADI FITNAH DI MUKA BUMI DAN KEROSAKAN YANG BESAR..


   10. ALQURAN 46 : 32 BARANG SIAPA YANG TIDAK MENYAHUT SERUAN MAKA DIA BUKANLAH DAPAT MELEMAHKAN ALLAH DI MUKA BUMI DAN TIADA SELAIN ALLAH WALI BAGINYA.

   11, ALQURAN 2 : 28 JANGANLAH ORANG BERIMAN MENGAMBIL ORANG KAFIR SEBAGAI WALI DENGAN MEMBELAKANGKAN ORANG BERIMAN….BARANG SIAPA MELAKUKANNYA IA TIDAK MENDAPAT PERTOLONGAN ALLAH.


   12. AL QURAN 9 : 23 WAHAI ORANG BERIMAN JANGANLAH KAMU MENGAMBIL AYAH DAN SAUDARA KAMU SEBAGAI WALI SEKIRANYA MEREKA LEBIH MENYINTAI KUFUR DARIPADA IMAN….BARANG SIAPA DI KALANGAN KAMU MENGAMBIL MEREKA SEBAGAI WALI MAKA MEREKA INI ORANG YANG ZALIM..


   13. AL QURAN 4 : 138-139 BERILAH KHABAR GEMBIRA KEPADA PARA MUNAFIK BAHAWA MEREKA LAYAK MENDAPAT AZAB YANG PEDIH IAITU MEREKA YANG MELANTIK ORANG-ORANG KAFIR SEBAGAI WALI DENGAN MENINGGALKAN ORANG BERIMAN….ADAKAH MEREKA INGINKAN KEMULIAAN DI SISI ORANG KAFIR ITU….SESUNGGUHNYA SEMUA KEMULIAAN ITU MILIK ALLAH..

   Delete
 3. Kiki. . Iyo la..
  Ahli tak cukup ke nk lawan dap?
  Minoriti.. Sian.. Dia ckp org tanak dongau.. Kiki

  ReplyDelete
  Replies
  1. Banyak kerusi tp x dpt jadi menteri... Lagi malu. Kulit tebal seinci mcm kulit kikikiki.

   Delete
  2. Bulat kontol...memang betul lah cakap2 rakyat Msia yang mengatakan Kerajaan Fuckatan Haprakan ni kerajaan MUNAFIQ...cakap lain..tapi buat lain..Tak caya kau baca beita sahih ni !!!!

   SEPANJANG beberapa tahun sebelum Pilihan Raya Umum ke-14, Pakatan Harapan mengecam Datuk Seri Najib Tun Razak yang didakwa menjual negara kepada China.
   Pelaburan langsung China di banyak tempat seluruh negara dikatakan penjajahan dan penyerahan kedaulatan negara kepada China.
   Retorik yang menipu dan menakutkan rakyat ini menyumbang kepada kemenangan PH dalam pilihan raya yang lepas.
   Rakyat menjangkakan kerajaan PH yang sangat kritis dengan pengaruh China ini akan lebih tegas dan melaksanakan dasar yang memelihara kedaulatan negara.
   Malangnya, retorik anti-China itu hanyalah drama untuk menghasut rakyat membenci Najib dan kerajaan Barisan Nasional.
   Sifat munafik ini terserlah apabila didedahkan sikap yang dahulu anti-China itu sekadar kempen anti-Najib dan bukan sebenarnya demi memelihara kedaulatan negara.
   Pengiktirafan sijil peperiksaan sekolah Cina berdasarkan kurikulum asing UEC ialah bukti paling nyata sikap munafik ini.
   Pengiktirafan UEC mungkin tidak melibatkan pelaburan infrastruktur berbilion dan menggemparkan seperti pelaburan infrastruktur China yang sering dimomokkan.
   Tetapi pengiktirafan UEC berlandaskan bahasa Cina dan kurikulum negara asing ialah satu pencabulan terhadap identiti negara ini yang telah dinyatakan dalam perlembagaan.
   Ia juga satu pengkhianatan terhadap pejuang awal negara yang menetapkan dasar-dasar pendidikan negara.
   Pengiktirafan UEC akan mengubah landskap pendidikan negara apabila bahasa Melayu tidak lagi diletakkan sebagai syarat utama.
   Kurikulum asing dari negara luar juga bermakna sistem dan syarat sedia ada seperti kelayakan kelulusan bahasa Melayu sebagai tidak relevan kerana boleh diatasi dengan syarat lain.
   Pertubuhan pendidikan Cina sendiri telah dengan sombongnya mengatakan mereka tidak akan mengubah kurikulum UEC agar selaras atau mencapai tahap sistem pendidikan negara.
   Kewujudan sekolah Cina sudahpun menjadi faktor yang menjejaskan perpaduan kaum apabila satu segmen masyarakat dididik dalam satu sistem yang asing.
   Realitinya, sistem pendidikan Cina ini mewujudkan dan mengukuhkan satu sistem lain yang menyaingi arus perdana kehidupan masyarakat Malaysia.
   Sistem pendidikan yang terasing inilah yang menyukarkan integrasi nasional dan hubungan harmoni anggota masyarakat berbilang kaum.
   Kewujudan sistem pendidikan Cina ini terdiri daripada jaringan sekolah, pertubuhan dan parti-parti politik Cina yang menyokong satu sama lain.
   Tidak keterlaluan kalau dikatakan mereka tidak menghiraukan identiti negara, bahasa kebangsaan dan ketetapan-ketetapan dalam Perlembagaan Persekutuan.
   Sudah berkali-kali menjelang pilihan raya kita dengar persatuan pendidikan Cina ini mengemukakan tuntutan melampau kepada kerajaan.
   Matlamat mereka hanyalah kepentingan sempit mereka sendiri tanpa memandang langsung pada kontrak sosial yang telah membenarkan keberadaan mereka di negara Malaysia ini.
   Pengiktirafan UEC yang mengancam keutuhan identiti negara kita ini telah membuktikan sikap hipokrit PH dalam isu kedaulatan negara.
   Terbukti retorik mereka kononnya menentang “penjajahan China” hanyalah slogan palsu.
   Selepas mendapat kuasa, perkara paling awal mereka lakukan ialah merobek asas negara ini dengan mengiktiraf sijil UEC. – Mynewshub.tv

   Delete
  3. Xperlu malu xdpt jdk menteri.
   Tapi patut malu ade presiden kleptokrat lahanat.
   Lg malu beriya iya mempertahankan si kleptokrat.

   Sian. Dia ckp org tanak dongau, melingkop dh bn

   Delete
  4. 14. BERDASARKAN AYAT-AYAT DI ATAS KITA BOLEH FAHAMI BAHAWA MELANTIK ORANG KAFIR MENJADI WALI MEMBUATKAN SESEORANG ITU BERSIFAT MUNAFIK,,,TIDAK PERLU MENJADIKAN ILMUAN YANG MENJUAL AGAMA MENJADI WALI,,,,,JANGAN MELANTIK MEREKA YANG MENYEBABKAN PERPECAHAN DI KALANGAN UMAT ISLAM MENJADI WALI KERANA MENGHADAPI GOLONGAN MUNAFIK,,,,,ORANG BERIMAN WAJIB MELANTIK SESAMA ORANG BERIMAN YANG MENUNAIKAN SOLAT DAN ZAKAT SERTA BERHIJARAH,,BERJIHAD DENGAN HARTA DAN NYAWA,,,,MEMBERI PERLINDUNGAN DAN MEMBELA SESAMA ORANG BERIMAN…..ORANG KAFIR ADALAH WALI SESAMA MEREKA JADI KENAPA ORANG BERIMAN BERSUSAH PAYAH HENDAK MELANTIK MEREKA….MEREKA YANG MELANTIK ORANG KAFIR TIDAK MENDAPAT PERTOLONGAN ALLAH….HATTA SAUDARA TERDEKAT PUN TIDAK BOLEH DILANTIK JIKA MEREKA LEBIH SAYANG KEPADA KEKUFURAN APALAGI YANG TIADA PERKAITAN KELUARGA….

   15. APA PULA PERKAITAN PERKATAAN WALI DENGAN NAMA ALLAH,,,,INI ADALAH KERANA JIKA SILAP MEMILIH KAFIR SEHINGGA MEMBELAKANG HUKUM ALLAH IA AKAN SAMPAI MENUHANKAN MEREKA…SYIRIK BUKAN SAHAJA DENGAN MENYEMBAH TOKONG TAPI BERSEKUTU DALAM MEMBUAT PERUNDANGAN DENGAN MENOLAK HUKUM ALLAH.

   Delete
 4. ,cuba bayangkan kan mp muslim 58 orang ,mp Non muslim 66 org dalam ph .Apa yg patut di lakukan mp muslim di luar ph khususnya UMNO ? Duduk diam saja kah ? ,Terus bermusuh?Atau lebih baik isytihar sokongan terbuka kepada PM Tun Mahathir tanpa perlu menyertai ph yg boleh memberi isyarat kepada mp Non muslim dalam ph bahawa "anda jgn cuba main² " Amalkan politik cerdik sikit wahai mp muslim! bukan politik kurang cerdik

  ReplyDelete
  Replies
  1. Umno tak pernahnya cerdik. Masa ada kuasa kena pijak kepala. Dah tak ada kuasa, bukan saja kepala, mulut pun dikahakkan orang. Kikiokiokiokioki

   Delete
  2. Bulat Kontol...Rakyat Msia yang waras termasuklah kau, ingin mengucapkan syabas kepada PDRM kerana bertindak terhadap mereka yang menggesa sistem diRaja dimansuhkan di negara ini.

   July 11, 2018

   TTF: Syabas saya ucapkan melada pihak PDRM yang menyoal siasat peguam wanita yang menggesa sistem diraja dimansuhkan.
   Bagaimana pula dengan laporan polis terhadap Amrit Sekhon yang meyatakan bahawa “(the Agong) was too busy fu*king his Ukranian chick in Singapore…?”
   KUALA LUMPUR – Peguam wanita dilaporkan menggesa sistem diraja dimansuhkan telah dipanggil polis untuk soal siasat.   Fadiah Nadwa Fikri yang juga aktivis Pakatan Harapan memaklumkan perkara itu melalui ciapan di Twitternya, hari ini.

   “Saya telah dipanggil oleh polis untuk siasatan bawah Seksyen 4(1) Akta Hasutan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia.

   “Soal siasat di IPD Brickfields esok jam 4 petang,” tulisnya.

   Kontroversi melanda wanita muda ini selepas beliau mendakwa sistem Raja Berperlembagaan sudah lagi tidak relevan dalam institusi demokrasi negara.

   Kenyataan itu mendapat kritikan banyak pihak dan menuntut beliau dikenakan tindakan tegas.

   Sumber: Sinar Online

   Jangan beri mulka kepada mereka yang mengaku rakyat Msia tapi takde kesetiaandan hormat langsung kepada institusi Kesultanan di Msia ni. Inilah akibatnya kalau kaduk dah naik junjung....semuanya dibolehkan atas nama kebebasan bersuara dan mengeluarkan pendapat di bawah kerajaan PH era baru ni kan !!!!!

   Delete
  3. APA HEBATNYA BANGSA MELAYU

   1. NABI IBRAHIM AS PERNAH MENJEJAKKAN KAKI KE BUMI INI UNTUK MELIHAT TEMPAT TINGGAL CUCU-CICIT ISTERI YANG KETIGA DENGAN MENINGGALKAN SEBILAH SENJATA SEPERTI TANDUK RUSA ATAU KIJANG YANG KITA NAMAKAN KERIS. SEBAB ITULAH CIK SITI WAN KEMBANG TANAH SERENDAH SEKEBUN BUNGA MENJADIKAN BINATANG INI SEBAGAI PERLAMBANGAN NEGERI KELANTAN.

   2. KENAPAKAH PULA CIK SITI WAN KEMBANG MEMBUAT KOTA DI GUA MUSANG DAN BUKANNYA DI KOTA BHARU. INI ADALAH KERANA KEADAAN DI SANA ADA HUTAN DAN GUA SAMA SEPERTI CUCUNDA BELIAU RASULLAH SAW YANG MELAKUKAN PERTAPAAN DI GUA HIRA'...DIA INGIN BERTAHANNUTH DI GUA TERSEBUT DENGAN KIJANG ADALAH PERLAMBANGAN SEBAGAI BINATANG YANG MEMILIKI KANTUNG KASTURI...KAJILAH SEJARAH PASTI ADA PERTALIAN ANTARA SATU SAMA LAIN..

   3. SEKARANG LIHAT KEPADA BANGSA INI YANG CUKUP SINONIM DENGAN BUNGA..KALAU DULU DI KAMPUNG-KAMPUNG SEKURANG-KURANGNYA ADA SEJENIS POKOK BUNGA YANG DITANAM DI HALAMAN RUMAH. KERAJAAN KEMBOJA,,CEMPAKA,,MELATI,,PATTANI...LANGKASUKA ADALAH NAMA SPESIS BUNGA...KERAJAAN MELAYU UTARA TERMASUK SEGENTING KRA..EMPAYAR CHERMIN JEDDAH....DI TENGAH,, KELANTAN,,PAHANG,,JOHOR,,,MELAKA,,,KEDAH TUA DAN SELANGOR....DI SEBELAH TIMUR,, FUNAN ( 65M - 555M ),,,OKINAWA DAN SULU..SEBELAH BARAT SUMATERA,,RIAU,,DAN JAWA..INI AKHIRNYA DIKEMBANG OLEH MAHARAJA SRIVIJAYA DAN MAHARAJA KESULTANAN MELAKA SAMPAILAH KEPADA KITA HARI INI.

   4. MEREKA TELAH MEMBUKA SATU DEMI SATU SEJARAH SERTA NEGERI-NEGERI DAN WILAYAH-WILAYAH YANG LAIN..SEBAB ITULAH BILA DISEBUT MELAYU PERNAH SAMPAI KE HUJUNG MADAGASKAR DAN PALING JAUH DI KEPULUAN HAWAII..TERDAPAT DI UNIVERSITI OF TENNESSE SATU ALAT APUNGAN MILIK HULUBALANG MELAYU DAHULU YANG DITEMUI DI KEPULAUAN HAWAII...SEBAB ITU HULUBALANG MELAKA MENGGUNAKAN LALUAN KEPULAUAN CEBU MEREKA TIDAK SESAT BILA TIBA DI KEPULUAN HAWAII..DI HALL CHAMBER ADA SEBILAH KERIS SEDANGKAN ORANG JEPUN GUNA PEDANG SAMURAI ( TANAKA ) DAN KAIZEN BUSHIDO….PADA KERIS TERSEBUT ADA TULISAN RENCONG..PROFESSOR DARI UNIVERSITI COLLEGE OF LONDON BILA DIA MENELITI KERIS TERSEBUT RUPA-RUPANYA RAMUAN UNTUK MEMBUAT KERIS TERSBUT ADALAH RAMUAN TUJUH PA….BIASANYA PENDERKAR DAN HULUBALANG YANG TAHU APA DIA RAHSIA BESI TUJUH PA…

   5. PARA ARKEOLOGI JEPUN BILA MEREKA TEMUI INI,,,BILA DIKAJI KERIS TADI YANG DIJUMPAI DI OKINAWA BUKAN MILIK BANGSA JEPUN…DI DARATAN PULA DI PULAU YONAGUNI ADA SATU MINORITI PENDUDUK SATU KAMPUNG YANG PENGHUNINYA ADA 63 ORANG SAHAJA…BILA PERGI MEREKA GUNA BAHASA JEPUN…SOAL SIASAT DAN TEMU RAMAH TAPI LANGSUNG TIDAK DIFAHAMI OLEH MEREKA..GUNA BAHASA JEPUN TAK PANDAI TAPI BILA MEREKA BERCAKAP DITULIS OLEH PENEMU RAMAH TADI MEREKA MENYEBUT TIGA PERKATAAN IAITU MATA,,BATU,,DAN AIR…INI BAHASA SIAPA?...INI BAHASA MELAYU

   Delete
 5. Bila sudah jadi isu politik, perpaduan Melayu taidak akan timbul.

  Mana boleh PPBM, UMNO, PAS menjadi satu. Ahli2 Umno cbut lari, masuk PPBM pun ramai yang lain mau bermati matian sebagai ahli Umno. Begitu jugak PAS. Tak payah cerita pasal ahli PPBM lah sebab parti itu bahru sahaja ditubuhkan.

  Najib akan pegang kad Umno hingga mati. Dia tak mungkin naik lagi dalam struktur pemimpin parti, tapi dia kata dia tak bersalah, dia mesti nakkan platform menyindir pihak paihak lain.

  Bila dia dah dalam penjara 10-20 tahun, lain kira.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Najib said he only realised his account was frozen when his personal cheque issued for the payment of his daughter's medical treatment bounced.

   Medical treatment RM1 million? Requiring his cheque? The husband cannot afford to pay? Or just propaganda that even medical treatment cheque bounced?

   Btw, impossible you dunno yr acct was frozen, Jibo. It's all over the news.

   "This bank account had no other transactions, as it was only used to receive my salaries as a Member of Parliament and my pension as the Menteri Besar of Pahang," he said in a statement on Facebook Wednesday (July 11).

   "This account has nothing to do with politics. It has nothing to do with matters relating to the investigation conducted by the authorities," he added.

   Aiseh, Mister, you cannot think that any moneys in your bank account may need to be used to pay back the money you stole from 1MDB, eh?

   thestar.com.

   Delete
  2. Readers would guess but I must also point out that the source of the info - thestar.com - should hv been placed after the second last paragraph.

   Delete
  3. najib still assumes malaysians are stupid by acting dumb! is he going to pay his lawyer peanuts? definitely millions! so, where are those millions hidden?

   grandchild and daughter are the collateral damages, he does not care at all.

   he can eat shit and choke! despicable asshole!

   Delete
  4. APA HEBATNYA HUDUD

   1. SEMUA ORANG KECUT PERUT BILA DENGAR PERKATAAN HUDUD.. ,,BELUM LAGI DILAKSANAKAN....KALAU SUDAH DILAKSANAKAN TENTULAH IA AKAN MEMBERI KESAN MAKSIMA KEPADA PENURUNAN JENAYAH...

   2. ANDA MENYALAHKAN ORANG LAIN KERANA TIDAK MELAKSANAKAN HUDUD SEDANGKAN APA PERANAN ANDA SEBAGAI SEORANG MUSLIM/BERIMAN.,, JIKA ANDA MENGATAKAN HUDUD TIDAK DAPAT DILAKSANAKAN KERANA PERLUKAN SOKONGAN MAJORITI. MAKA ANDA BERUSHALAH BIAR DAPAT MAJORITI.,, MAHATHIR JADI PM PUN BUKAN DARI PARTI MAJORITI.. BILA ANDA KATA TIDAK SESUAI KERANA ADA KAUM DAN AGAMA LAIN DI MALAYSIA MAKA UNDANG-UNDANG LORD REID LEBIH TIDAK SESUAI DILAKSANAKAN KERANA TIDAK ADA KENA MENGENA PUN DENGAN MANA-MANA UGAMA DAN BANGSA DI MALAYSIA.

   3. HUKUM HUDUD BUKANLAH BARU DIPERKENALKAN OLEH ALQURAN TETAPI TELAH DIPERKENALKAN LAMA DULU OLEH TAURAT/INJIL LAGI.,,,SILA RUJUK SEBAGAI CONTOH HUKUMAN POTONG TANGAN DISEBUT OLEH BIBLE : MARKUS 5:29-30 & 9:43-48, HUKUMAN REJAM/MATI UNTUK PENZINA : DEUTERONOMY 22:22-24,, LEVITICIUS 20:10.. HUKUMAN REJAM DALAM TANAKH YAHUDI : ULANGAN : 17 : 2-17

   4. DI MALAYSIA SENDIRI PERNAH DILAKSANAKAN UNDANG-UNDANG MELAKA PADA ABAD 15 SEHINGGA AWAL ABAD 16...ANTARA LAIN HUKUMAN TERSEBUT IALAH HUKUM BUNUH KE ATAS MUHSAN YANG BERZINA ( FASAL 2 ),,,QISAS: BUNUH DI BALAS BUNUH ( FASAL 5 ),,,POTONG TANGAN KERANA MENCURI ( FASAL 7 ),,,,EKONOMI HARAM AMBIL RIBA ( FASAL 30 ),,,,HUKUMAN MURTAD JIKA TIDAK TAUBAT DIBUNUH ( FASAL 36 ).

   6. HUDUD DARI SEGI BAHASA BERMAKNA BATASAN/HAD/LIMITATION. ISTILAH HUDUD DIGUNAKAN ALQURAN UNTUK HUKUM YANG BERKAITAN DENGAN NIKAH KAHWIN,,FARAID DAN PENGGUNAAN ISTILAH HUDUD JUGA DIGUNAKAN SECARA UMUM KEPADA SEMUA HUKUM-HAKAM LAIN..DAN AHKIRNYA PENGGUNAAN ISTILAH HUDUD DIKENALI UMUM SEBAGAI HUKUM JENAYAH YANG MELIBATKAN ROGOL, MENCURI DAN SEBAGAINYA.

   7. SEBABNYA HUDUD DINAMAKAN HAD/BATASAN/LIMITATION IALAH KERANA HUKUM ISLAM MEMPUNYAI 3 LAPISAN/LEVEL HUKUM IAITU HUDUD,,,QISAS DAN TA'ZIR...BERBEZA DENGAN UNDANG-UNDANG SIVIL YANG HANYA MEMPUNYAI SATU LAPISAN SAHAJA...

   8. IA BERMAKSUD UNDANG-UNDANG SIVIL TIDAK KEBAL DARI DICEROBOHI OLEH TANGAN-TANGAN MANUSIA...AKAN ADA PEMIMPIN YANG MENGATASI UNDANG-UNDANG YANG MEREKA KUAT-KUASAKAN..PEMIMPIN INI HAKIKATNYA TELAH MENJADI TUHAN SELAIN ALLLAH SWT.

   9. DALAM UNDANG-UNDANG ISLAM,, DUA LAPISAN ATAS IAITU HUDUD DAN QISAS TIDAK ADA CAMPUR TANGAN MANUSIA SAMA SEKALI HATTA SETINGGI MANAPUN KEDUDUKAN PEMIMPIN ITU...HANYA LAPISAN KETIGA IAITU TA'ZIR SAHAJA YANG DIBENARKAN DIPUTUSKAN OLEH DEWAN RAKYAT/NEGARA.

   10, DALAM ALQURAN ADA DISEBUTKAN BAHAWA ORANG-ORANG KAFIR MENGAMBIL PENDETA/PADERI MEREKA SEBAGAI TUHAN SELAIN ALLAH SWT... INI ADALAH KERANA PADERI/RAHIB MEREKA TELAH MENJADI TUHAN DENGAN MENGUBAH UNDANG-UNDANG ASAL YANG DITURUNKAN OLEH ALLAH SWT... BARANG SIAPA YANG SETUJU DENGAN UNDANG-UNDANG CIPTAAN MANUSIA TERSEBUT TELAH TERKELUAR DARI IMAN/ISLAM KERANA MELAKUKAN KESYIRIKAN.

   11. OLEH KERANA KITAB-KITAB SUCI SEBELUM ALQURAN TELAH DINODAI DAN DIUBAH OLEH TANGAN-TANGAN PADERI/RAHIB/SAMI/PEMUKA AGAMA MAKA ALLAH MENURUNKAN ALQURAN DENGAN JAMINAN TIADA LAGI PENGUBAHAN OLEH TANGAN-TANGAN MANUSIA UNTUK DIDAULATKAN DI MUKA BUMI.

   Delete
 6. Najib kata dia Bugis, orang kata Ahmad Zahid Jawa, yang lain mengata Banjar, Mendiling, mcm mcm lagi.

  Mengata dengan pemikiran puak depa tuh yang Melayu tulin dsb nya.

  Kepala Bapak depa. Depa perlu baca dan fahamkan betul2 bahawa Melayu ia lah semua yang berasal diGugusan Pulau Pulau Melayu ini - the Malay Archipelago.

  Mereka mula dikawasan ini 6,000 tahun lalu. Sebut niyor semua ak diGugusan Pulau2 Melayu itu tahu. Ada banyak lain kata2 induk yang sama diantara berbagi puak di Gugusan Pulau2 Melayu itu. Orang Jawa ada lah Melyu, orang Filipino ada lah Melayu - buku pahlawan nasionalis Filipino, Jose Rizal, depa namakan "The Great Malayan". Dulu ada Duta Besar depa bernama Malayan. Di tahun 1960an, Presiden Philippines Diasdado Macapagal cadangkan penubuhan MAPHILINDO - MALAYSIA, PHILIPPINES, INDONESIA.

  Baca lah buku2 "Tamadun Alam Melayu" dan "The Malay Civilization" terbitan Persatuan Sejarah Malaysia, boleh dibeli diWisma Sejarah, depan IJN, Jalan Tun Razak, KL.

  Bila sudah terima itu semua, baru lah ckp pasal perpaduan Melayu. Kalo tidk, buang masa aje.

  ReplyDelete
 7. Bulat Kontol....Allahhuakbar....Inilah bukti yang terang lagi nyata bahawa DS Najib merupakan Khalifah Islam terulung yang pernah terajui kepimpinan negara.

  July 11, 2018


  Hamba Allah

  Zainuddin Maidin mahukan semua sekolah tahfiz ditutup.

  Justeru itu, marilah kita kita imbas kembali apa yang telah diusahakan DS Najib selama menjadi PM Msia :  1. Tahukah anda bahawa beliau berhasrat untuk menubuhkan Universiti Al-Quran?

  2. Tahukah anda bahawa di bawah pentadbiran DS Najib, julung kali diwujudkan Dasar Pendidikan Tahfiz Negara?

  3. Tahukah anda bahawa di bawah pentadbiran DS Najib, wujudnya percetakan Nasyrul Quran (pusat percetakan al-Quran) di Precint 14 Putrajaya, pusat percetakan al-Quran kedua terbesar di dunia selepas Madinah, Arab Saudi?

  4. Tahukah anda bahawa DS Najib sangat menyantuni pelajar-pelajar tahfiz, memberi bantuan dan keluarga beliau mewakafkan tanah untuk pusat tahfiz?

  5. Tahukah anda bahawa kira-kira 100 pelajar dari pusat Tahfiz Ittifaqiyah yang pernah terbakar hadir ke kediaman DS Najib bagi menyempurnakan ibadah berbuka puasa bagi menghargai sumbangan dan keperihatinan beliau terhadap nasib pelajar-pelajar tahfiz?

  6. Tahukah anda bahawa di bawah pentadbiran DS Najib, berpuluh juta disalurkan bagi membantu melahirkan gradu­an huffaz yang mempunyai kese­imbangan ilmu agama dan akademik duniawi pada masa depan?

  7. Tahukah anda, bahawa di bawah pentadbiran DS Najib, dana RM80 juta telah diperuntukkan bagi memperkukuh Sekolah Pondok, SMAR Dan Institusi Tahfiz Berdaftar?

  8. Tahukah anda, bahawa dari dana tersebut, RM20,889,600 juta telah diagihkan kepada 133 institusi di Kelantan, 104 institusi di Kedah (RM13,257,550 juta), 206 di Selangor (RM9,227,720.00 juta), 76 institusi di Perak (RM7,150,520.00), 104 institusi di Johor (RM6,289,140.00 juta ), 57 institusi di Pahang (RM 4,922,720.00 juta), 40 institusi di Pulau Pinang (RM4,184,140.00 juta), 25 institusi di Negeri Sembilan (RM3,601,890.00 juta), 14 institusi di Terengganu (RM 2,718,950.00 juta), 16 institusi di Wilayah Persekutuan (RM1,361,400.00), 14 institusi di Melaka (RM1,241,930.00 juta), 17 institusi di Sarawak (RM 853,460.00 juta), 11 institusi di Perlis (RM 730,400.00 juta) dan 2 institusi di Sabah (RM39,540.00 juta)?

  Anda nilailah sendiri.

  Saya bukannya ahli UMNO, tetapi saya merupakan hamba Allah....

  Kau fikir dan hadamkan sendiri kata2nya tu bhai ...mana tau terbuka pintu hati kau kan yang dah cukup lama tertutup tu !!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Macam robin hood je....tapi robin hood rompak org Kaya bagi org miskin....ni rompak duit rakyat....pastu buat charity bagi agih sejuta sapu berbillion.....hmmm memang berjasa jibby

   Delete
  2. Zainuddin maidin masih ahli umno...huhuhu

   Delete
  3. KENAPA SISTEM BERAJA PERLU DIPERTAHANKAN

   1. JIKA HENDAK TAHU MENGAPA SESUATU SISTEM ITU MEMBAWA KEBAIKAN ATAU TIDAK, KAWAN-KAWAN PERLU MENYELIDIK ADAKAH SISTEM TERSEBUT DI GEMARI ATAU TIDAK OLEH ZIONIS/ILLUMINITI/FREEMASON. JIKA DIKAJI SISTEM BERAJA SEMEMANGNYA DIBENCI OLEH MEREKA. JADI INI BERMAKNA SISTEM BERAJA ADALAH SISTEM YANG TERBAIK.

   2. BEGITU JUGA JIKA HENDAK DIKETAHUI SESUATU AMALAN ITU BAIK ATAU TIDAK, CUBA KITA KAJI SYIATAN GEMAR ATAU TIDAK?..ADAKAH ARAK JUDI, ZINA DAN MENIPU DISUKAI SYAITAN, JIKA DISUKAI BERMAKNA PERKARA ITU TIDAK BAIK. ADAKAH SYAITAN MENGGEMARI JIKA HUKUM-HAKAM ISLAM DILAKSANAKAN?. JAWABNYA TIDAK. SELALUNYA DAN DALAM KEBANYAKAN HAL SISTEM ISLAM HANYA DAPAT DILAKSANAKAN OLEH SISTEM BERAJA. TENGOK SAHAJA SEPERTI BERUNAI DARUS SALAM. KENAPA NEGARA TERSEBUT TIDAK BERMASALAH MELAKSANAKAN SISTEM ISLAM. JAWABANNYA ADALAH KERANA SISTEM BERAJA YANG DIAMALKAN.

   3. SISTEM ISLAM INI BUKANLAH BARU. SISTEM INI DILAKSANAKAN SECARA SISTEMATIK SEMENJAK NABI MUSA SEPERTI KITAB TAURAT. NABI-NABI YANG MENYUSUL KEMUDIAN MENGGUNAKAN UNDANG-UNDANG TAURAT TERSEBUT. OLEH KERANA ITULAH SAMPAI SEKARANGPUN KALAU KITA MEMBACA INJIL TERDAPAT OLD TESTAMENT(ASALNYA TAURAT) KERANA ISA A.S DIMINTA MELAKSANAKAN HUKUM-HAKAM TAURAT. JIKA KITA MEMBACA AL QURAN, ALLAH MEMERINTAH MUHAMMAD MEMINTA YAHUDI UNTUK MEMILIH SAMADA MEMILIH HUKUM ALQURAN ATAU TAURAT.

   4. SISTEM DEMOKRASI YANG DIAMALKAN ADALAH SISTEM DAJJAL YANG SEMEMANGNYA DIDOKTRINKAN UNTUK TIDAK MEMBENAR PELAKSANAAN HUKUM HAKAM ISLAM. SEBAGAI CONTOH MESIR DAN ALGERIA APABILA PARTI ISLAM BERJAYA MENGAMBIL ALIH NEGARA SERTA MERTA KERAJAAAN TERSEBUT DIGULINGKAN… SISTEM INI HANYA MEMENANGKAN GOLONGAN MAJORITI TANPA MENGIRA MAJORITI ITU BETUL ATAU TIDAK…SEDANGKAN ISLAM MENYOKONG KEBENARAN ( TRUTH SHALL PREVAIL )…SEBAGAI CONTOH DI USA ARAK PERNAH DIHARAMKAN TAPI BERTUKAR MENJADI HALAL KERANA MAJORITI…ADAKAH SISTEM BEGINI DISOKONG ORANG BERIMAN??

   5. SISTEM DEMOKRASI TIDAK MEMPUNYAI NILAI MORAL. SEBAGAI CONTOH NAHENDA MODI PM INDIA MEMPUNYAI REKOD MEMBUNUH 2000 MUSLIM DAN DI SENARAI HITAMKAN UNTUK MEMASUKI BEBERAPA BUAH NEGARA. TAPI SETELAH MENANG MENJADI PRESIDEN LARANGAN TERSEBUT SERTA MERTA DI HAPUSKAN. BEGITU JUGA,, KATAK DAN KADOK POLITIK YANG TIDAK BERMORAL DI BENARKAN DALAM SISTEM DEMOKRASI MALAYSIA.

   6. DI ACEH, HUKUM HAKAM ISLAM HANYA BERJAYA DILAKSANAKAN APABILA SETELAH SETENGAH ABAD PEJUANG-PEJUANG ISLAM BERJIHAD DAN MENDAPAT AUTONOMI SENDIRI BARULAH HUKUM ISLAM DAPAT DITEGAKKAN. ADAPUN DI DAERAH-DAERAH LAIN INDONESIA UMAT ISLAM BERKECAMUK DENGAN SEGALA MACAM FAHAMAN DAN AGAMA SEHINGGA SEBUAH RUMAH MEMPUNYAI KELUARGA YANG MEMPUNYAI PELBAGAI AGAMA. GEREJA DIGILIR-GILIRKAN UNTUK MELAKSANAKAN PELBAGAI RITUAL SEMUA AGAMA SECARA BERGILIR. INILAH AKIBATNYA PELAKSANAAN SISTEM REPUBLIKAN.

   7. NEGARA-NEGARA SEPERTI BELANDA,,,,BELGIUM,,,,SWEDEN,,,NORWAY,,,DENMARK,,,,SEPANYOL,,,,JEPUN,,,QATAR,,,,ENGLAND DAN THAILAND MASIH MENGAMALKAN SISTEM BERAJA TIDAK DIPERSOALKAN SEMATA-MATA KERANA MEREKA BUKAN BERAGAMA ISLAM.

   8. DI INDONESIA DARI SEGI AMALAN BERAGAMA,,, NEGARA ITU MEMAKAI KONSEP PLURALISMA/PANCASILA YANG CUBA MENYAMA RATAKAN SETIAP RAKYATNYA….. SEMUA AGAMA DIANGGAP SETARA…. MASYARAKAT DI INDONESIA LEBIH BEBAS SEHINGGA MUNCUL PELBAGAI ALIRAN FAHAMAN YANG KALAU DI NEGARA ISLAM LAIN SENANG-SENANG DIANGGAP AJARAN SESAT…. MALAH TERDAPAT BANYAK ALIRAN KEBATINAN MENGAKU ISLAM TETAPI MENOLAK SOLAT DAN PUASA SECARA TERANG-TERANGAN TANPA PERLU TAKUT DITUDUH MURTAD LALU DIHUKUM PIHAK BERKUASA.

   9. DI SINGAPURA PULA SETELAH SISTEM PRESIDEN DILAKSANAKAN UMAT ISLAM BERBONDONG-BONDONG MENGANUT FAHAMAN SESAT QADIANI.

   10. JADI SISTEM BERAJA ADALAH SISTEM YANG DOMINAN UNTUK MENDAULATKAN HUKUM HAKAM ISLAM. SESIAPA YANG TIDAK BERSETUJU DENGAN HUKUM HAKAM ISLAM DILAKSANAKAN ADALAH KAFIR/MUNAFIK/HIPOKRIT/MURTAD/PENGIKUT DAJJAL.

   Delete
 8. Bulat Kontol...Apa komen kau tentang berita ni yang baru aje viral ....kau tak terasa apa2 keer haah ????

  Adakah Zainuddin berusaha mencetuskan perang suci di Malaysia?

  July 11, 2018

  TTF: Adakah Zainuddin Maidin berusaha menimbulkan kemarahan kaum muslimin dan muslimat sehinggalah tercetusnya perang suci di Malaysia?


  PORTAL PAK DIN: Zainuddin Maidin, bekas Menteri Penerangan yang dikenali ramai sebagai penyokong tegar Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, hari ini mengulangi desakan supaya operasi sekolah tahfiz di seluruh negara ditutup sepenuhnya.

  “Saya harap Mujahid (Menteri di Jabatan Perdana Menteri) akan dapat memainkan peranan berani dan tegas untuk membawa umat Islam negara ini kepada realiti dan keperluan kepada sikap dinamik dan menolak kearaban sebagai keislaman.

  “Pertama sekali langkah mesti diambil untuk menutup semua sekolah tahfiz di negara ini yang tidak memberikan harapan masa depan kepada generasi baru Islam,” kata Zainuddin yang juga dikenali dengan nama pena Zam dalam tulisan di blognya hari ini.  Menurut penulis buku politik ‘Mahathir Di Sebalik Tabir’ itu lagi, usaha juga perlu dilakukan untuk mencegah sekolah agama dari menjadikan kupiah dan jubah sebagai pakaian di sekolah.

  “Cegahlah sekolah-sekolah agama menjadikan pakaian Arab sebagai uniform sekolah. Galakkan memakai songkok, berseluar dan berkemeja.

  “Cegah kupiah dan berjubah. Sunnah Nabi tidak ada lagi dalam jubah yang telah pun dimodenkan oleh commercialism,” katanya lagi.

  Pada September tahun lalu, penyokong kuat Dr Mahathir itu juga pernah mencetuskan kontroversi apabila mendesak kerajaan mengharamkan sekolah tahfiz susulan tragedi kebakaran yang meragut 23 nyawa pelajar dan guru Pusat Tahfiz Darul Quran Iftifaqiyyah.

  “Menteri pendidikan tak anggap urgent syor saya supaya sekolah tahfiz diharamkan dahulu sehingga ada standard sistem. Hari ini dia bayar harganya.

  “Pengetua Pusat Tahifiz yang terbakar patut ditangkap kerana tak patuh arahan (peraturan keselamatan) DBKL dan BOMBA,” kata Zam menerusi akaun twitternya pada 14 September 2017.

  Zam yang waktu itu giat menyokong usaha Dr Mahathir untuk menjatuhkan Datuk Seri Najib Tun Razak juga cuba mempolitikkan insiden kebakaran yang mengorban pelajar tahfiz itu dengan mengaitkan lawatan kerja Najib ke Amerika Syarikat (AS).

  “25 pelajar tahfiz Keramat Hujung Datuk Keramat mati terbakar pagi ini. Berita ini tenggelamkan berita kejayaan Najib jumpa President Trump,” katanya di laman twitter yang sama.

  Apabila netizen membidas tulisannya yang mengaitkan lawatan Najib ke AS dengan kebakaran tersebut, Zam kemudiannya mendakwa insiden tersebut berlaku kerana kelalaian kerajaan pimpinan Najib.

  “Mana boleh tak ada hubungan. Tragedi besar di negaranya kerana kelalaian pemerintahannya,” kata Zam dengan yakin mempertahankan tulisannya.

  Bagaimanapun hasil siasatan pihak polis dan bomba mendapati insiden kebakaran sekolah tahfiz itu disebabkan tindakan khianat sekumpulan remaja yang berdendam dengan pelajar tahfiz sekolah berkenaan.

  Sumber: Portal Pak Din

  Bahaya betul pemikiran macam ni kalau dibiarkan beterusan tanpa sebarang tindakan. Yang jadi persoalannya...takkalah ZAM berani memgeluarkan kenyataan macam tu kalau takde 'Orang Besar dalam kerajaan " yang memayunginya...betul tak bhai ?????

  ReplyDelete
  Replies
  1. KENAPA INSTITUSI ISLAM WAJIB DIPERTAHANKAN


   1. ALQURAN SATU-SATUNYA KITAB SUCI DI DUNIA INI YANG MASIH TINGGAL SEPERTI ASAL KEASLIANNYA.


   2. ALQURAN TERBUKTI PERKATAAN TUHAN YANG TULEN 100% BERDASARKAN KAJIAN SAINTIFIK.

   3. ANTARA LAIN MUKJIZAT ALQURAN ADALAH KITAB INI DIHAFAL SEPENUHNYA OLEH JUTAAN PENGANUTNYA. TIDAK ADA MANA-MANA KITAB LAIN YANG SANGGUP DIHAFAL.

   4. AIR ZAM ZAM ADALAH AIR YANG TIDAK PERNAH KERING DAN PUTUS WALAUPUN MEMBERI KEHIDUPAN KEPADA BERJUTA-JUTA UMAT DALAM KEADAAN TANAH PASIR YANG KERING DAN GERSANG. BEGITU JUGA LAH ALQURAN DAN ALHADIS YANG TIDAK KERING PENGAJARAN DAN IKTIBAR SERTA MENCABAR MANUSIA DARI SUDUT SAINTIFIK.

   5. SAYA SALIN KATA-KATA MORGAN FREEMAN : ‘”ONE OF THE MOST HAUNTING AND BEAUTIFUL SOUND IN THE WORLD IS THE MUSLIM CALL FOR PRAYER”””…. SAUDARA SEKELIAN KAJILAH SENDIRI BERAPA RAMAI MEREKA YANG REVERT TO ISLAM ADALAH MEREKA YANG HANYA PADA MULANYA TERTARIK DENGAN SUARA AZAN….MENGAPA MEREKA TERTARIK..BECAUSE THE VOICE IS CALLING YOU TO ENTER THE PARADISE…

   5. ISLAM ADALAH AGAMA MANUSIA PERTAMA ADAM A.S. MUSLIM BERMAKSUD MANUSIA AMAN YANG MENYERAHKAN JIWA RAGA KEPADA ALLAH. DALAM BIBLE ( VERSI JAMES : YOHANNES : 5 : 30 )…SENDIRI MENYEBUTKAN ISA A.S ADALAH SEORANG YANG MENYERAHKAN DIRINYA KEPADA ALLAH SWT. JADI ISA A.S ADALAH SEORANG MUSLIM. KERANA PERKATAAN KRISTIAN TIDAK WUJUD DALAM BIBLE….. SEBAGAI CONTOH SILA RUJUK BIBLE VERSI JAMES : YOHANNES : 5 : 30 ….JADI SELURUH PADA NABI SEHINGGA MUHAMMAD SAW ADALAH MUSLIM KESEMUANYA.

   5. PERSAMAAN ALQURAN DENGAN KITAB-KITAB LAIN ADALAH : I) HANYA SATU TUHAN YANG ESA. TIDAK BOLEH DIGAMBARKAN, DIPATUNGKAN DAN DIBUAT APA SAHAJA RUPA BENTUK. II) RAMALAN KEDATANGAN NABI AKHIR ZAMAN DAN PENYUDAH SEKELIAN NABI IAITU NABI MUHAMMAD SAW. JIKA SEMUA PENGIKUT AGAMA-AGAMA LAIN TERIMA DUA HAKIKAT TERSEBUT KITA SEMUA AKAN BERSATU DAN MENJADI MUSLIM.

   6. SEBAGAI CONTOH UNTUK PERKARA I) DI ATAS RUJUKAN KITAB HINDU SEPERTI BERIKUT : YAJURVEDA 32:3, BHAGAVAD GITA 7:20. UNTUK PERKARA II) KITAB BUDHA CHAKKAVANI SINHNAD SUTTARTA 116:76, SACRED BOOK OF EAST VOL 35 PAGE 225, VOL 11 PG 36, VOL 11 PG 97, MAHA PARINIBBANA SUTTA VOL 2 VERSE 32, GOSPEL BUDDHA PG 217-218..BIBLE VERSI JAMES : YOHANNES : 16 : 12 – 14,,,,17

   7. SAUDARA SEKELIAN JANGAN PERCAYA KEPADA MANA-MANA TOKOH AGAMA. KAJI SENDIRI SEGALA KITAB-KITAB SUCI. JIKA TERDAPAT KESAMARAN DAN KETIDAKPASTIAN BARULAH BERTANYA KEPADA MEREKA.

   Delete
 9. Pak diny...Kami mohon Pak diny untuk mremberi komen berkaitan dengan berita dari Nikkei Asean Review ni. Jadi nampaknya memang betullah cakap2 yang mengatakan pelabur2 memang berlumba2 menarik pelaburan mereka keluar dari Msia sejak Kerajaan Fuckatan Haprakan memerintah lah yeer !!!!!

  Nikkei Asian Review: Pelabur tak yakin dengan dasar Dr Mahathir

  July 11, 2018

  Akhbar berpengaruh Jepun, Nikkei Asian Review mendakwa dana saham terus mengalir keluar dari Malaysia disebabkan pelabur tetap tidak yakin bahawa Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad boleh mewujudkan laluan pertumbuhan yang berdaya maju.

  Menurut akhbar tersebut, dasar-dasar kewangan yang tidak kukuh termasuk pemberhentian cukai barangan dan perkhidmatan (GST) telah menyumbang kepada penyusutan nilai ringgit berbanding dolar Amerika Syarikat (AS) dan masih menyaksikan penurunan sekarang.

  Penanda aras indeks FBM KLCI yang kukuh sejak awal tahun, jatuh selepas Dr. Mahathir mengambil alih kepimpinan negara dan sejak itu merudum 10 peratus.

  Menurut akhbar itu lagi, kerajaan tidak memberi ba­nyak keyakinan dari segi dasar ekonomi baharu tetapi sebaliknya, Dr. Mahathir telah melaksanakan semula dasar-dasar yang diamalkannya semasa menjadi Perdana Menteri antara 1981 hingga 2003.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pak diny ...Ini berita yang lengkap yang dipetik dari Agenda Daily...mungkin berita kat atas tu tak berapa mencukupi buat Pak diny !!!!

   AGENDA DAILY: Akhbar berpengaruh Jepun, Nikkei Asian Review mendakwa dana saham terus mengalir keluar dari Malaysia disebabkan pelabur tetap tidak yakin bahawa Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad boleh mewujudkan laluan pertumbuhan yang berdaya maju.

   Akhbar kewangan terbitan Nikkei terbesar di dunia dengan edaran lebih tiga juta naskah itu melaporkan, dasar-dasar kewangan yang tidak kukuh termasuk pemberhentian cukai barangan dan perkhidmatan (GST) telah menyumbang kepada penyusutan nilai ringgit berbanding dolar Amerika Syarikat (AS) dan masih menyaksikan penurunan sekarang.

   Katanya, ringgit stabil sejurus selepas Dr. Mahathir mengambil alih jawatan pada Mei kerana mempercayai beliau boleh memberi lebih tumpuan kepada pasaran setelah membawa Malaysia keluar ketika kegawatan ekonomi pada akhir 1980-an.   “Tetapi mata wang itu semakin lemah hingga melebihi RM4 berbanding dolar Amerika Syarikat (AS) hingga akhir Jun, ketika wujud kebimbangan mengenai kemampuan kewangan negara.

   “Kenyataan bahawa hutang kerajaan jauh lebih tinggi daripada sebelumnya dipercayai lebih daripada RM1 trilion menyebabkan keadaan semakin buruk,” jelas laporan tersebut.

   Penanda aras indeks FBM KLCI yang kukuh sejak awal tahun, jatuh selepas Dr. Mahathir mengambil alih kepimpinan negara dan sejak itu merudum 10 peratus.

   Malah, ketegangan antara AS dan China semakin memberi tekanan kepada pasaran saham Asia dan dasar kerajaan baharu turut menyumbang kepada penurunan itu di Malaysia.

   Selepas dua bulan, kerajaan telah memenuhi manifesto untuk menghapuskan GST tetapi ia juga menambah kebimbangan mengenai hasil kewangan negara.

   Kerajaan juga menilai semula projek infrastruktur utama yang dilaksanakan oleh Datuk Seri Najib Tun Razak dahulu.

   Projek kereta api berkelajuan tinggi yang melibatkan Singapura menjadi mangsa kepada perubahan dasar tersebut dengan saham-saham berkaitan infrastruktur itu seperti YTL jatuh.

   Selain itu, menurut laporan Nikkei Asian Review lagi, Dr. Mahathir tidak berhenti-henti menangani tanggungjawab kerajaan untuk memerangi rasuah sehinggalah Najib telah didakwa atas tuduhan menggelapkan dana kerajaan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

   “Kerajaan tidak memberi ba­nyak keyakinan dari segi dasar ekonomi baharu tetapi sebaliknya, Dr. Mahathir telah melaksanakan semula dasar-dasar yang diamalkannya semasa menjadi Perdana Menteri antara 1981 hingga 2003.

   “Ini termasuk mencari ruang untuk membentuk sebuah syarikat pengeluar kereta kebangsaan yang baharu dan mempelajari amalan kawalan kualiti Jepun sebagai sebahagian daripada Dasar Pandang ke Timur yang diperbaharui,” katanya.

   Tetapi dengan perubahan industri automotif global yang sentiasa berubah, sebarang usaha baharu akan berdepan dengan prospek kejayaan yang tidak jelas.

   Proton Holdings, yang ditubuhkan Dr. Mahathir sebelum ini adalah usaha untuk mewujudkan sebuah kereta kebangsaan, tetapi sukar untuk mencapai kejayaan sebaliknya menghadapi jualan yang lembap sejak kebelakangan ini.

   Syarikat itu kini dimiliki 49.9 peratus oleh China’s Zhejiang Geely Holding Group

   Sumber: Agenda Daily

   Delete
  2. FAKTA EKONOMI : ANTARA MAHATHIR DAN NAJIB

   1. SAUDARA SEKELIAN JANGAN PERCAYA SESIAPA KERANA MEREKA ADALAH HIPOKRIT TERUTAMA ORANG POLITIK.

   2. HANYA PERCAYA KEPADA FAKTA DAN ANGKA.

   3. KETIKA MAHATHIR-1.0 AMBIL KUASA NEGARA, RINGGIT MALAYSIA ADALAH RM2.50 BERBANDING USD. KETIKA EKONOMI MALAYSIA SETEGUH SINGAPURA. RINGGIT JATUH TERGOLEK SEHINGGA TERPAKSA DIIKAT. KETIKA MAHATHIR TINGGALKAN JAWATAN KETIKA ITU RINGGIT DITAMBAT RM3.80. INI BERMAKNA RINGGIT TELAH JATUH SEBANYAK 52%.

   4. SESIAPA YANG BIASA DENGAN BURSA SAHAM TENTU FAHAM KENAPA NILAI PASARAN JATUH. INI BERMAKNA THE DROP OF INTRINSIC VALUE. KENAPA JADI BEGITU?. INI ADALAH KERANA TERDAPAT KEBOCORAN BESAR ATAUPUN HUGE CORRUPTION...KEADAAN INI SETERUSNYA MENYEBABKAN INFLASI AND AS A RESULT OF INFLATION, THE PURCHASING POWER OF A UNIT CURRENCY FALLS.

   4. KETIKA NAJIB TINGGALKAN KUASA,,, RINGGIT JATUH RM3.90.... INI BERMAKNA RINGGIT JATUH HANYA 2% DIMASA NAJIB.

   5. JANGAN TERPEDAYA RINGGIT PERNAH JATUH SEHINGGA RM4.40 KERANA KETIKA ERA MAHATHIR JUGA RINGGIT PERNAH JATUH SEBANYAK ITU TAPI DITAMBAT RM3.80.

   6. EKONOMI ERA NAJIB ADALAH LEBIH TEGUH BERBANDING MAHATHIR KERANA HANYA JATUH 2% DALAM KEADAAN RINGGIT DIAPUNGKAN. INI BERMAKNA NAJIB LEBIH GENTLEMAN SEMENTARA MAHATHIR PENGECUT.

   7. ANGKA DI ATAS MENGGAMBARKAN SKANDAL KEWANGAN DI MASA MAHATHIR ADALAH JAUH LEBIH BESAR DIBANDINGKAN DI ERA NAJIB.

   8. BAGAIMANA PULA DENGAN HUTANG NEGARA?. PAKAR EKONOMI BERPENDAPAT ADALAH TIDAK BAIK BAGI SESEBUAH NEGARA JIKA TIADA HUTANG LANGSUNG KERANA TIADA APA-APA AKTIVITI EKONOMI DALAM NEGARA TERSEBUT.

   9. BAGAIMANA PULA DENGAN JUMLAH HUTANG NEGARA? JIKA A MEMPUNYAI HUTANG RM6,000 TAPI PENDAPATAN RM3,000, TENTU HUTANG ITU TIDAK SIHAT. TAPI JIKA B MEMPUNYAI HUTANG RM10,000 TAPI MEMPUNYAI PENDAPATAN RM15,000 TENTU HUTANG ITU TIADA MASALAH BAGINYA. JADI JUMLAH HUTANG TIDAK PENTING YANG PENTIING BAGI NEGARA HASIL PENDAPATAN YANG DIKENALI SEBAGAI GDP.

   10. KETIKA NAJIB TINGGALKAN TAMPUK NEGARA HUTANG NEGARA ADALAH 50.8% TAPI DI ERA MAHATHIR 1986 HUTANG NEGARA PERNAH MENCECAH 103%. JADI SAUDARA SEKELIAN BOLEH MENILAI SENDIRI SIAPAKAH LEBIH TERUK MENGURUS EKONOMI NEGARA.

   11. APA ERTINYA MATA WANG JATUH 52%,,,,,,IA BERMAKNA RAKYAT MALAYSIA MENJADI MISKIN KERANA TELAH KEHILANGAN LEBIH SEPARUH HARTA MEREKA AKIBAT DI CURI TANPA DISEDARI.

   12. KAJIAN INI BUKANLAH BERTUJUAN MENYOKONG NAJIB/MAHATHIR KERANA KEDUANYA DALAM DOKONGAN DEMOKRASI/KAPITALIS YANG SAMA DAN TIDAK MEMPUNYAI ILMU/AMAL ISLAMI YANG MANTAP.

   Delete
 10. "Saya bukan ahli AmeNo
  Berpihak mana? I don't know
  Sokong Najib? Heh..heh..no"
  Bantai Pakatan cara sembrono!

  kosmetikkan Bijan nampak molik
  Sekali ke tahfiz berita naik
  Panggil press tulis terbaik
  Pakar songlap di sebalik!

  Gambaran pijak semut tak mati
  Belakang rakyat mewahkan isteri
  Muka slamber buat tak reti
  Billionaire macam menang loteri!

  Pakar jilat Unit Komisyenkasi
  Sudah pencen dari bertani
  Sekarang jual air liur basi
  Muka tebal masuk sini!

  Jawatan tetap sekarang sandang
  Kopipes dungu orang meradang
  Sejak parti kena tendang
  Terpaksa korban kerja ladang!

  Konon pakar 'pembela' semua
  Sesekali masuk bab agama
  Pakatan tibai bertukar nama
  Bab mencarut tetap ternama!

  ReplyDelete
  Replies

  1. Fan Tat....kau tak perasan keer sekarang ni...

   IMEJ DAN INTEGRITI SPRM KINI IBARAT TONG SAMPAH DI MATA KERAJAAN FUCKATAN HAPRAKAN ???

   Secara tidak langsungnya, DAPigs berjaya menghapuskan imej dan integriti SPRM apabila ketelusan badan penguatkuasaan itu mula menjadi persoalan dikalangan rakyat.

   Ditambah pulak dengan seorang Ketua Pengarah yang dikaburi pengadilannya dengan sifat kebencian dan menyimpan dendam terhadap Kerajaan terdahulu memudahkan lagi usaha DAPigs untuk mencemar nama baik Suruhanjaya tersebut.

   Malah tahap integriti dan maruah SPRM pada ketika ini bukan sahaja dianggap sebagai Tong Sampah, tetapi mereka juga hanya dilihat sebagai Alas Kaki pihak Rejim Pakatan Haprak itu semata-mata.

   Kemungkinan selepas ini, DAPigs dengan mudah dapat menggunakan peluang untuk memberi tekanan kepada SPRM agar mengikut telunjuk dan memenuhi kemahuan mereka.

   Nak pulak bila ada kes berkaitan dengan kepimpinan tertinggi parti itu yang didakwa oleh SPRM masih lagi tertangguh dan belum dibicarakan di mahkamah.

   Tak mustahil sekiranya selepas ini kes tersebut akan digugurkan begitu sahaja tanpa dibicarakan...patutlah depa semua beria2 nak bentuk kerajaan..rupa2nya nak di'bebaskan' dari segala pendakwaan kan !!!

   Delete
  2. Terbaik bro fan tun..

   Kasihan tengok macai meroyan sakan
   Terutamanya petani yang mengaku non-partisan
   Sejak bila diaorang ni ambil peduli integriti dan imej sprm punya jabatan
   Zaman kepala bapak dulu telah lama semua ini dihancurkan..

   Hanya kerana hendak mensucikan diri dan parti
   Semua kepala jabatan ditukar ganti
   Yang malang ada yang tak tahu diri sendiri telah diberhenti
   Nak tanya sikit, ini ker yang petani maksudkan dengan intergriti?..

   Sudah sudahlah hidup membuat fitnah
   Semua yang kerajaan PH buat dia kata salah
   Cakap agama pandai tapi belajar le menerima apa yang ada, bersyukurlah
   Dah takdir pemimpin pujaan ko tu tumbang, ko redha ajelah..
   Delete
  3. Berak Man, member kamcing Fan Tat...kau perasan tak berita ni yang dah viral di media sosial baru2 ni haah...buat malu company aje lah kan ????

   Pesuruhjaya Tinggi Australia Perli English Menteri Pertahanan Malaysia Di Laman Sosial?
   Apakah tujuan Pesuruhjaya Tinggi Australia ke Malaysia, Andrew Goledzinowski memuat naik perbualan beliau dengan Menteri Pertahanan Malaysia, Haji Muhammad Sabu seperti di atas???

   Adakah tujuan untuk perli bahasa English Menteri Pertahanan yang 'berpiawaian tinggi'? Persoalan seterusnya apa yang cuba dimaksudkan oleh Abang Mat ini???

   Untuk pengetahuan kau... Senator Marise Payne ialah Menteri Pertahanan Australia. Yang kita dan pesuruhjaya Australia tak faham ialah bila Abang Mat cakap Menteri Pertahanan Australia ini menteri kita juga. Apa sebenarnya yang nak disampaikan tu haah ???? Bila masa pulak menteri pertahanan Australia jadi menteri kita jugak...bukankah hanya ada sorang ajeer menteri pertahanan Msia iaitu Mat Syabu ???

   Adakah kita semua boleh membuat andaian bahawa perbualan di atas boleh disamakan dengan perbualan berikut:

   "How is your wife?"

   "Good"

   "She is not just your wife, she is my wife too!"

   Kesimpulannya...."Oh my English". Apabila Abang Mat speaking English...bukan aje Bang Mat sendiri tak faham apa cakap2nya tu... orang putih sendiri lagi lah. Sebab taraf English Abang Mat tinggi sangat.

   Tahniah lah Bang Mat oooi... Menteri Pertahanan Malaysia sudah jadi 'laughing stock'dalam kalangan diplomatic circle pulak dahhhh!!!!!

   Delete
  4. Berak Man...Ini aku turnkan perbualan antara Pesuruhjaya Tinggi Australia, Andrew Goledzinowski dengan Mat Syabu seperti yang diviralkan dalam Tweetnya tu :

   Abang Mat : How is your Defence minister ?

   Me : Good

   Abang Mat : She is not just your defence minister, she is our minister too!.

   Rakyat ada satu komen ajeer pada Mat Syabu....APA CELOP TOQ !!!!

   Delete
  5. Kalau abg mat tak tahu english, kenapa disini ko meroyan
   Pergilah jumpa dia tolong ajar dan betulkan
   Janganlah kerja mengutuk orang, berperangai syaitan
   Sebab perangai begini la kerajaan barisan ditolak rakyat dan ditumbangkan..

   Delete
  6. KOS SARA HIDUP ISU UTAMA PRU14 : BERDASARKAN FAKTA DAN ANGKA

   1. TUJUAN KAJIAN INI ADALAH UNTUK MENENTUKAN PIHAK MANAKAH YANG PATUT DIPERSALAHKAN BERHUBUNG KENAIKAN KOS SARA HIDUP DI MALAYSIA. SEKALI LAGI DI INGATKAN,,, SAHABAT SEKALIAN TIDAK PERLU PERCAYA KEPADA SESIAPA KERANA MEREKA ADALAH HIPOKRIT TERUTAMA ORANG POLITIK. PERCAYALAH KEPADA FAKTA DAN ANGKA... FIGURES NEVER LIE.

   2. ASAS KEHIDUPAN MANUSIA IALAH MAKANAN, PAKAIAN DAN TEMPAT TINGGAL. KAJIAN INI BERDASARKAN FAKTA DAN ANGKA UNTUK MENUNJUKKAN FAKTOR KENAIKAN KOS SARA HIDUP. KAJIAN INI JUGA TERTUMPU KEPADA NEGERI YANG PALING MAJU DI MALAYSIA IAITU NEGERI SELANGOR DAN PULAU PINANG.

   3. KAJIAN SEBELUM INI TELAH MENUNJUKKAN BAHAWA ERA MAHATHIR,,,PENURUNAN NILAI MATA WANG RINGGIT IALAH SEBANYAK 52% BERBANDING ERA NAJIB 2%. KAJIAN DITERUSKAN LAGI DENGAN MEMBANDINGKAN INFLASI INDEKS HARGA PENGGUNA (IHP) DENGAN KOS SARA HIDUP BERDASARKAN LAPORAN OLEH BANK NEGARA MALAYSIA DI MANA KADAR INFLASI TERTINGGI IALAH 3,9% PADA TAHUN 2016. BERBANDING IHP PADA 2015 IALAH 3.6%...INI MENUNJUKKAN IMPAK GST TELAH MEMBERI KESAN SEBANYAK 0.3% TERHADAP INFLASI BERDASARKAN TARIKH EFEKTIF GST PADA 1 APRIL 2015.

   4. HARGA HARTANAH TELAH NAIK MENDADAK SEMENJAK TAHUN 2008 AKIBAT KENAIKAN HARGA PREMIUM TANAH YANG DIKUAT KUASAKAN OLEH PAKATAN HARAPAN DI NEGERI SELANGOR DAN PULAU PINANG. DI SELANGOR KENAIKAN HARGA HARTANAH TELAH NAIK SEBANYAK 400% DAN PULAU PINANG SEBANYAK 1800%. FAKTOR INI MENYEBABKAN KESUKARAN MEMILIKI RUMAH TERUTAMA GENERASI MUDA.

   5. BERDASARKAN ANGKA-ANGKA DI ATAS BOLEH DISIMPULKAN BAHAWA PENYUMBANG TERBESAR KOS SARA HIDUP RAKYAT YANG TINGGI IALAH KERANA KUASA BELI TELAH MENURUN AKIBAT DARI NIILAI RINGGIT YANG TELAH JATUH LEBIH DARI SEPARUH. SEMENTARA KENAIKAN KOS TEMPAT TINGGAL TERUTAMA DI LEMBAH KELANG TELAH DISUMBANGKAN OLEH KADAR PREMIUM TANAH YANG TINGGI.

   Delete
 11. Macau police publicly calls PDRM liars!

  July 11, 2018


  The Phantom of the Pakatan Opera

  In a statement released to media related to Jho Low, The Macau Police Department said it regretted how Malaysian police had spread “news about Macau that is not in line with facts.”

  “However, the person responsible for the relevant country’s (Malaysia) national police force’s recent statements to the media regarding news about Macau is not in line with facts. The Macau police force regrets this deeply.”  Essentially, the Macau police has in polite official terms called our PDRM as liars!

  While we understand and support that the new PH govt wants to pursue Jho Low over the 1MDB investigations, we urge our PDRM to be careful when making allegations that may backfire on our country’s reputation.

  ReplyDelete
  Replies
  1. M'sian police statements on Jho Low ‘not in line with facts’, say Macau cops.

   Published: 10 Jul 2018

   Macau police have disputed the veracity of recent media statements made by Malaysian police following the latter’s request for help in arresting 1MDB-linked businessperson Low Taek Jho.

   In a statement issued to local journalists received by Malaysiakini, the Macau Police Department said it regretted how Malaysian police had spread “news about Macau that is not in line with facts,” but did not elaborate further.

   “The Macau branch of China Interpol has received a request from the relevant country and has made a reply.

   “However, the person responsible for the relevant country’s national police force’s recent statements to the media regarding news about Macau is not in line with facts. The police force regrets this deeply.

   “Following the provisions of the law, the police force does not openly reveal an individual’s entry and exit information,” the statement read.

   Malaysiakini has contacted the Macau police for further clarification on the specific information it found to be factually inaccurate.

   Earlier today, it said it was “verifying the contents” of a request from Malaysian authorities to arrest Low.

   In a press conference this morning, inspector-general of police Mohamad Fuzi Harun announced that Bukit Aman had made a formal request to Macau police to help apprehend the businessperson wanted in connection to the 1MDB scandal.

   "We have yet to deploy our team to Macau as we are waiting for our counterparts to respond (to our request)," the IGP said.

   Low fled to Macau

   Fuzi said last week that Low fled to Macau from Hong Kong after the arrival of a team of Malaysian police officers there.

   "The latest we know he was in Macau. In fact, the other day, we sent our team to Hong Kong, but immediately when we arrived, he left to Macau," he said.

   Low, often referred to as Jho Low, is a key figure in the 1MDB affair.

   The US Department of Justice claimed in its civil forfeiture suits that the businessperson was involved in multiple instances where 1MDB funds were allegedly misappropriated.

   He was accused of having used 1MDB funds to purchase the Equanimity superyacht, jewellery for Australian model Miranda Kerr, as well as a US$27.3 million pink diamond necklace for the wife of who the DOJ termed “Malaysian Official 1 (MO1).”

   The DOJ claimed the pink diamond was purchased using the US$620 million that MO1 claimed to have returned to a royal Arab donor, but was instead channelled to accounts controlled by Low.


   MO1 has been identified as former prime minister Najib Abdul Razak.

   Delete

  2. Maklumat pasal Jho Taek diatas ini nmpak nya mengarut, punca cerita nya tak nyata, mungkin mainan jahat ajen2 Jho Taek.

   Berikut ini naklumat yang tepat, siap dengan punca2 maklumat yang sah:

   Macau Secretary for Security Wong Sio Chak has confirmed that businessperson Low Taek Jho has left the country.

   Wong did not name Low, citing Macau's law that prevents the disclosure of people entering or leaving the special administrative region of China.

   Instead, he referred to a recent request put in by a police force from abroad for a Malaysian businessperson.

   Wong's response was published on the portal of the Macau Information Department.

   He added that the Macau Judiciary Police, through China's National Central Bureau's Macau branch Interpol, received a request for assistance with regard to the Malaysian businessperson.


   Wong said an investigation was carried out in response to the request.

   "He (Wong) said the result of the investigation in response to the country that made the request over the person concern found that he was not in Macau," the article on the Information Department portal read.

   Wong said the statement made by the police chief from the originating country of the request was therefore not "in line with the facts."

   Earlier today, inspector-general of police Mohamad Fuzi Harun said they were informed by Macau counterparts that Low had left the region.

   https://www.malaysiakini.com/news/433730


   Delete
  3. KENAPA EKONOMI ISLAM MESTI DIPERTAHANKAN

   1. DALAM DUNIA INI TERDAPAT TIGA KATEGORI EKONOMI IAITU SOSIALIS, KAPITALIS DAN ISLAM.

   2. SOSIALIS DAN KAPITALIS DI CIPTA OLEH KARL MARK SI YAHUDI LAKNAT.

   2. KAPITALIS IALAH SISTEM KAUM PEMODAL YANG MENGUTAMAKAN UNTUNG SEBESAR MUNGKIN DENGAN MODAL SEKECIL MUNGKIN. CIRI UTAMA KAPITALIS IALAH RIBA DAN MEMBOLOT KEKAYAAAN NEGARA OLEH GOLONGAN TERTENTU... DALAM DUNIA SEKARANG KAPITALIS ADALAH DOMINAN DI MANA HANYA 60 ORANG SAHAJA MENGUASAI KEKAYAAAN DUNIA. DI MALAYSIA MEREKA INI DINAMAKAN SEBAGAI PROKSI YANG MEMBOLOT KEKAYAAN NEGARA.

   3. SISTEM EKONOMI ISLAM BERADA DI TENGAH-TENGAH KEDUA SISTEM DI ATAS YANG MELAMPAU.

   4. DALAM SISTEM KAPITALIS,,,BANK-BANK RIBA ADALAH TERAS KEPADA SISTEM INI DI MANA BANK-BANK INI MEMCIPTA WANG DENGAN MENGENAKAN INTEREST KEPADA PEMINJAM…ISLAM MELARANG RIBA DAN MENGHALALKAN PERNIAGAAN/PELABURAN….JADI SISTEM SEBENARNYA YANG PERLU DIJALANKAN IALAH BANK MENJANA KEUNTUGAN DENGAN PELABURAN BUKANNYA MENJADI CETI MODEN…WARREN BUFFET IALAH SEORANG FUND MANAGER DI MANA RAMAI PELABOR YAKIN DENGAN KEBOLEHANNYA MELABURKAN WANG MEREKA…BELIAU ADALAH FUNDAMENTAL INVESTOR DI MANA TERAS SESUATU SYARIKAT AKAN DINILAI SEBELUM PELABURAN DIBUAT….SYARAT-SYARAT SEPERI EPS/PE/ROI/ROE AKAN DIBERIKAN SYARAT KETAT SELAIN PERKARA LAIN SEPERTI SESEBUAH SYARIKAT ITU MESTI KUKUH BEROPERASI SEKURANG-KURANGNYA 10 TAHUN…DAN SEBUAH SYARIKAT ITU MESTILAH DIFAHAMI CARA KERJANYA…

   5. JADI ORANG SEPERTI WARREN BUFFET INILAH CONTOH PELABUR YANG BIJAK DAN SEBENARNYA DIA ADALAH BANKER YANG SEBENAR…..OLEH ITU BANK YANG PATUT DIWUJUDKAN IALAH INVESTMENT BANK DAN BUKANNYA INTEREST BANK SEPERTI YANG ADA HARI INI DI NEGERA-NEGARA ORANG ISLAM KHUSUSNYA…..INVESTMENT BANK AKAN MEMBERIKAN PULANGAN YANG TINGGI MENGIKUT KEUNTUNGAN BERBANDING INTEREST BANK YANG HANYA MAMPU MEMBERIKAN HANYA 3% HINGGA 4% SAHAJA… ITUPUN BAGI FD….

   6. DENGAN CARA BEGINI EKONOMI AKAN MENJADI BERTAMBAH MAJU DENGAN MENGGALAKKAN SYARIKAT-SYARIKAT BERLUMBA-LUMBA MENUNJUKKAN PRESTASI TINGGI DAN PELABOR AKAN MENJADI KAYA-RAYA SETERUSNYA ISLAM MEMASTIKAN SEBAHAGIAN KEKAYAAAN TERSEBUT KEMBALI KEPADA MASYARAKAT YANG KURANG BERNASIB BAIK…

   7. EKONOMI BERASASKAN RIBA PADA SATU CYCLE AKAN MENGALAMI KEBUNTUAN DAN KETEPUAN DAN MENYEBABKAN KEMELESETAN EKONOMI…KERANA KEKAYAAN NEGARA TIDAK BERKITAR DAN BERKISAR SEPERTI YANG SEPATUTNYA…KERANA SISTEM INI LEBIH MEMBERI PELUANG KEPADA HANYA ORANG YANG KAYA…

   8. JIKA DITINJAU TERDAPAT LEBIH KURANG 20 NEGARA-NEGARA DI DUNIA YANG MENGAMALKAN 0% INTEREST RATE MANAKALA LEBIH KURANG 10 BUAH NEGARA LAIN YANG MENGENAKAN LEBIH ATAU KURANG 0% INTEREST RATE DAN MERUPAKAN NEGARA YANG THE BEST COUNTRIES TO LIVE IN.

   9. SEBABNYA ISLAM MELARANG DIKENAKAN INTEREST KERANA PASARAN HENDAKLAH DIBIARKAN BEBAS MENENTUKAN NILAINYA... DENGAN MEMAINKAN KADAR TERSEBUT AKAN MEMBUATKAN EKONOMI TIDAK STABIL... KITA BOLEH LIHAT APA YANG TERJADI PADA USA.

   10. ISLAM MAHU HARTA NEGARA DIKITARKAN DARI SI KAYA KEPADA SI MISKIN. JIKA HARTA KEKAYAAAN NEGARA DI KITARKAN SESAMA SANG KAYA MAKA AKAN MEWUJUDKAN JURANG EKONOMI ANTARA MASYARAKAT YANG MENYEBABKAN BERLAKU CLASS HATRED DAN AKHIRNYA CLASS WAR... AKHIR SEKALI NEGARA AKAN HANCUR KE LEMBAH PEPERANGAN... OLEH KERANA ITU RIBA DI ANCAM OLEH ALQURAN DENGAN PERANG OLEH ALLAH DAN RASULNYA.

   Delete
 12. ular lidi nak telan naga..balik rumah sils tgok cermin dlu

  ReplyDelete
  Replies
  1. APA ERTINYA ANDA MENGAKU MUSLIM

   1. ISLAM DIAMBIL DARI PERKATAAN SILMI IAITU KEDAMAIAN DAN KEAMANAN.

   2. MUSLIM DIAMBIL DARI PERKATAAN ASLAMA IAITU MENYERAHKAN JIWA RAGA KEPADA
   ALLAH SWT.

   3. JADI MUSLIM BERMAKSUD SEORANG YANG AMAN DAN MENYERAHKAN DIRI KEPADA ALLAH... MENERIMA SEGALA KETENTUAN OLEH ALQURAN... ALQURAN JUGA MEMERINTAH SUPAYA TAAT KEPADA RASUL. JADI MUSLIM WAJIBLAH MENYERAHKAN SEGALA KEHIDUPAN DAN JIWA RAGANYA KEPADA KEHENDAK ALQURAN DAN ALHADIS SAHIH.

   4. DALAM SOLAT SETIAP MUSLIM MEMBACA SESUNGGUHNYA SOLATKU, IBADATKU, HIDUPKU DAN MATIKU ADALAH SEMATA-MATA KERANA ALLAH TAALA.

   5. DALAM HADIS DINYATAKAN MUSLIM ADALAH SEORANG YANG SELAMAT MUSLIM YANG LAIN DARI ANCAMAN LIDAH DAN TANGANNYA.

   6. JIKA ANDA TIDAK MENYERAHKAN KEPADA ALLAH BERMAKNA SECARA LANGSUNG ATAU TIDAK ANDA TELAH MENYERAHKAN DIRI KEPADA IBLIS/LUCIFER BERTANDUK DUA ATAU DAJJAL/ANTI CHRIST BERMATA SATU. IF YOU DONT CHOOSE TO SUCCEED YOU CHOOSE TO FAIL. JIKA ANDA TIDAK MEMILIH SYORGA BERMAKNA ANDA MEMILIH NERAKA TIADA YANG KETIGA.

   Delete

 13. Fan Tat....Baru2 ni ada rakyat Msia dan berbangsa Melayu dah mula berani mempertikaikan kedaulatan Institusi Kesultanan Melayu atas prinsip pendemokrasian Bersuara dan kebebasan bersuara yang dijanjikan oleh Kerajaan Fuckatan Haprakan Era Baru ni. Kau sokong dan setuju keer dengan apa yang diperjuangkan oleh aktivis ni haah ?????

  AKTIVIS REJIM PAKATAN DESAK HAPUSKAN SISTEM MONARKI...AJEER BETUL PENYOKONG2 FUCKATAN HAPRAKAN NI !!!

  Adalah satu perkara yang tidak menghairankan sangat apabila ada dikalangan Pendedak Rejim Pakatan Haprak ni yang menuntut agar sistem Beraja di Malaysia ini dihapuskan.

  Kalau dilihat dari segi dasar perjuangan Pakatan yang berteraskan kepada agenda DAPigs, memang hasrat mereka adalah untuk mewujudkan sistem Republik di Malaysia ni.

  Dengan wujudnya sistem Republik itu, golongan Raja-Raja Melayu sudah tidak ada kuasa untuk menentukan hala tuju Negara.

  Bahkan kedudukan dan keistimewaan Melayu juga sudah tidak lagi wujud sekiranya sistem Raja-Raja ini dihapuskan. Malah kedaulatan agama Islam sebagai agama rasmi Negara juga akan turut tergugat.

  Persoalannya, sejauh mana pendirian kepimpinan Rejim Pakatan Haprak berhubung desakan yang dikemukakan ini? Adakah mereka juga turut bersetuju dengannya ???

  ReplyDelete

 14. Umno considers legal action to reclaim RM116.7mil cash seized from Najib-linked premises

  PETALING JAYA: Umno may take legal action to claim back RM116.7mil in cash that had been seized by the police in premises linked to former prime minister Datuk Seri Najib Tun Razak.

  The party has appointed law firm Tetuan Scivetti & Associates, and a team of lawyers led by Datuk Hariharan Tara Singh, to represent Umno in claiming back these funds.

  Umno's legal bureau chief Datuk Seri Azalina Othman said that the party was studying the legal issues on claiming back this money.

  Mana boleh, Cik oi. Duit tuh bukan dirumah Najib. Kalo dirumah Najib, lain ler.

  Korang ada bukti ker jumlah tu ada masuk akaun Umno jumalh yang sama, masuk bank, keluarkan dari bank, bila hantar ke rumah anak Najib, apasal hantar situ, mcm2 lagi? Dan saksi2 bagi tiap satu hal tuh?

  Bunyi mengarut ler mike' me'.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ANTARA WAHABI ,SYIAH DAN QADIYANI

   1. WAHABI ADALAH ALIRAN FAHAMAN YANG DIASASKAN OLEH MUHAMMAD ABDUL WAHAB.,, YANG JELAS WAHABI INI ADALAH RAJA ARAB SAUDI DAN PARA PEMIMPIN MEREKA... ADAPUN PARA PENGIKUT YANG LAIN ADALAH TIDAK JELAS KERANA TIADA PENGAKUAN YANG DIBUAT.,, BEGITU JUGA DENGAN MENISBAHKAN MEREKA KEPADA IBNU TAIMIYYAH JUGA TIDAK JELAS KERANA ULAMA TERSEBUT HIDUP 500 TAHUN SEBELUM MUHAMMAD ABDUL WAHAB DAN BERFAHAMAN AHLU SUNNAH WAL JAMAAH.

   2. AHLU SUNNAH WAL JAMAAH BERPEGANG KEPADA AL QURAN DAN HADIS-HADIS SAHIH DARI NABI MUHAMMAD SAW. WAHABI ADALAH BERMAZHAB HAMBALI JUGA TERMASUK DI DALAM AHLU SUNNAH WAL JAMAAH..

   3. TIDAK SEPERTI SYIAH YANG JELAS MENGAKU DAN MEMBUAT PROPAGANDA DOKTIN MEREKA.... SYIAH ADALAH SATU-SATUNYA ALIRAN SESAT YANG MEMPERAKUI BAHAWA ALQURAN ADALAH TIDAK LENGKAP DAN MEREKA BERPEGANG KEPADA PENDAHYAH HADIS MEREKA ALKULAINI DI DALAM KITAB AL KAFI.

   4. SYIAH HANYA KELIHATAN SECARA ZAHIR SAHAJA ISLAM TAPI MEMPUNYAI AJARAN YANG PELIK-PELIK DI DALAM AGAMA MEREKA... KINI SYIAH YANG DOMINAN DI DUNIA ADALAH IMAMIAH IMAM 12.... FAHAMAN INI DI ASASKAN OLEH ABDULLAH BIN SABA' SEORANG YAHUDI YANG MUNAFIK.

   5. ANTARA KESESATAN SYIAH IALAH MENGANGGAP SAHABAT NABI SAW KAFIR,, KARBALA TANAH SUCI,,, NIKAH KONTRAK,,IMAM 12 MEREKA ADALAH MAKSUM DAN MEMPUNYAI SIFAT-SIFAT KETUHANAN,,BADA'(RESURECCTION PAGANISM)

   6, JADI JELASLAH WAHABI DAN SYIAH MEMANG CIPTAAN ILLUMINITI/FREEMASON BERTUJUAN MEMPERLAGAKAN UMAT ISLAM DAN SETERUSNYA MEWUJUDKAN PERANG ANTARA ARAB SAUDI DAN IRAN. AKHIRNYA MENCETUSKAN PERANG DUNIA KETIGA DAN SETERUSNYA MEMBUKA JALAN KEPADA KEMUNCULAN RAJA YAHUDI DAJJAL/ANTI CHRIST.

   7. SYIAH ADALAH KAFIR/MURTAD,,,SAMA SEPERTI PENGIKUT QADIANI..TIADA LAGI SELEPAS KEBENARAN KECUALI KESESATAN….TINGGAL LAGI KENAPAKAH MAJLIS AGAMA MENGANGGAP MEREKA AJARAN SESAT??..INI ADALAH KERANA MEREKA MASIH BOLEH DIKAWAL DAN DIPANTAU DENGAN CARA BEGITU DAN ORANG RAMAI TIDAK MUDAH TERPENGARUH. BERLAINAN JIKA MEMBENARKAN MEREKA BEBAS AKAN MENYEBABKAN BILANGAN MELAYU AKAN SESAT LEBIH RAMAI SAMA SEPERTI APA YANG BERLAKU DI INDONESIA/SINGAPURA….ORANG RAMAI TIDAK BOLEH MENILAI HUJAH SEBENAR…SEPERTI KANAK-KANAK YANG DIBIARKAN BERMAIN DITEPI SUNGAI JIKA TIDAK DITEGAH APA AKAN JADI????

   8. KERANA MEREKA MAHU BIARKAN RAKYAT MELAYU MENJADI SESAT ITULAH YANG MENYEBABKAN GOLONGAN LIBERAL BERIA-IA BENAR HENDAK BEBASKAN AJARAN-AJARAN SESAT SUPAYA ISLAM MENJADI CELARU DAN SUKAR DITEGAKKAN DI MUKA BUMI ALLAH INI…..MEREKA INI TIADA LAIN ADALAH KUNCU-KUNCU FREEMASON/ILLUMINITI/DAJJAL/LUCIFER/IBLIS SAMADA MEREKA SEDAR ATAU TIDAK..

   Delete
 15. Fan Tat...Baru2 ni Tokong Kit Siang dah buat u-Turn lah. Dia ada kuarkan statement akan bela DSNR habis2an jika ternyata DSNR adalah mangsa dendam politik dalam pendakwaannya di mahkamah baru2 ni.

  Rakyat nampak Kit Siang dah beri warning pada Tun M lah...dia tak mahu Tun masih tetap dengan cara pentadbiran semasa jadi PM selama 22 tahun dulu. Bagus jugak Tokong ni...ada jugak orang yang berani menegur orang tua tu. Kalau tak...dah tentu dia akan memerintah umpama Beraja di mata..Bersultan di hati..ikut suka hati dia aje lah kan.

  Kita pun tau..antara orang yang ditakuti oleh Tun dalam Msia ni adalah Tokong ni..dari dulu lagi dia yang paling kuat mengecam cara pentadbiran Tun M , khususnya dalam parlimen. Tengok aje lah kes FOREX BNM dulu..berpeluh jugak Tun nak menepis segala persoalan darinya.

  Sekarang ni Tun kena hati2 sikit...dia ada dua musuh besar politik yang memerhatikan segala tindak tanduknya..iaitu DSAI dan Tokong ni. Kalau terkucil aje dari landasan yang telah dipersetujui ...memang kena tibai kaw2 punyalah kan !!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. APA HEBATNYA ALQURAN


   1. JIKA ANDA KUMPULKAN SELURUH KITAB-KITAB SUCI YANG ADA DI MUKA BUMI INI DAN BUAT UJIAN FAKTA-FAKTA SAINS DALAMNYA SEMUA KITAB-KITAB SUCI TADI GAGAL KECUALI ALQURAN SAHAJA YANG MELEPASI TAPISAN TERSEBUT.


   2. ALBERT EINSTEIN ADA MENYEBUTKAN “SCIENCE WITHOUT RELIGION IS LAME….RELIGION WITHOUT SCIENCE IS BLIND…..

   3. ALQURAN ADALAH BOOK OF SIGNS NOT BOOK OF SCIENCE…PUN BEGITU BANYAK TERDAPAT FAKTA-FAKTA SCIENCE DALAM ALQURAN.


   4. ALQURAN 21 :30 MENYEBUTKAN PASAL BIG BANG…ALQURAN 79 : 30 BERKENAAN BUMI BULAT….ALQURAN 21 : 61 BERKENAAN CAHAYA BULAN BERASAL DARI MATAHARI….ALQURAN 21 :33 PASAL MATAHARI BERPUSING PADA PAKSI.

   5. ALQURAN BERCAKAP BERKENAAN BOTANI,,,BIOLOGI,,,ZOOLOGI,,,EMBRIOLOGI,,,,GENETIKA DAN LAIN-LAIN LAGI…..THE ONLY RELIGIOUS SCRIPTURE THAT PASSES THE TEST IS GLORIOUS ALQURAN..


   6. CUBA KITA RENUNGKAN,,,,BAGAIMANA MUNGKIN MUHAMMMAD SAW YANG HIDUP 1400 TAHUN YANG LAMPAU BOLEH BERCERITA BERKENAAN SEMUA ITU SEDANG BELIAU TINGGAL DI PADANG PASIR DAN TIDAK TAHU MENULIS DAN MEMBACA,,,SEDANG FAKTA SEJARAH TERSEBUT BAHARU SAHAJA DAPAT DIBUKTI DALAM 2 HINGGA 3 ABAD BARU-BARU INI….TIDAK LAIN TIDAK BUKAN KERANA BAGINDA MENDAPAT WAHYU DARI ALLAH SWT….INI MEMBUKTIKAN ALQURAN ADALAH SATU-SATUNYA KITAB SUCI YANG MASIH MENGEKALKAN KEASLIANNYA SEBAGAIMANA IA MULA DITURUNKAN….

   Delete
 16. Kengkawan semua...Kau orang ada tengok berita tak baru2 ni ?????

  LGE@Ah Beng ada cakap sekiranya Malaysia batal projek HSR Singapura tuntut pampasan RM700JUTA... Sedangkan kenyataan Tun Madey dan PM Singapore pula menegaskan pampasannya ialah RM500JUTA.. Balance RM200JUTA yang lebih tu masuk poket sapa pulak haah..?? Puihhh....Ada tak cai2 Fuckatan Haprakn kat sini yang nak tolong beri pencerahan pada kami semua....Boleeeehhh ????

  ReplyDelete
  Replies
  1. APA HEBATNYA ALHADIS AN NABAWI   1. JIKA ADA ORANG YANG MENENTANG HADIS NABI MUHAMMAD SAW BERITAHU MEREKA,,, SEBELUM MEREKA MENGKRITIK HADIS TERSEBUT BUAT GESAAN SUPAYA FAKULTI-FAKULTI SEJARAH DI MANA-MANA UNIVERSITI DI TUTUP TERLEBIH DAHULU….INI ADALAH KERANA SEHEBAT MANAPUN CERITA SEJARAH TIDAK BOLEH MENANDINGI SELEMAH-SELEMAH HADIS.

   2. AL HADIS ADALAH SUMBER KEDUA ISLAM SETELAH ALQURAN BERDASARKAN BANYAK SEKALI AYAT-AYAT ALQURAN SUPAYA MENTAATI ALLAH DAN RASULNYA….SESORANG MUNGKIN TIDAK DAPAT MENUNAIKAN SOLAT,,,ZAKAT,,,DSB NYA DENGAN PRAKTIKAL TANPA ADANYA HADIS NABI SAW…

   3. HADIS-HADIS NABI DINILAI BERDASARKAN RIWAYAH DAN DIRAYAH….RIWAYAH IALAH SANAD TURUN TEMURUN DARI BAGINDA NABI SAW SEHINGGA SAMPAI KEPADA PERAWI YANG AKHIR….DIRAYAH PULA IALAH INTISARI FAKTA KEBENARAN DALAM HADIS TERSEBUT…


   4. JIKA PERAWI THIQAH (DIPERCAYAI) SETIAP PERINGKAT ADALAH RAMAI MAKA HADIS ITU SAMPAI KE PERINGKAT TAWATIR IAITU AUTHENTIC TANPA DIPERTIKAIKAN LAGI DAN MENJADI PEGANGAN AKIDAH.

   5. ALQURAN DITULIS DAN DIBUKUKAN SEJAK NABI SAW HIDUP LAGI…NABI MELARANG MENULIS HADIS KETIKA PENULISAN ALQURAN DIBUAT TAKUT NANTI MENGELIRUKAN PEMBUKUAN ALQURAN…AL HADIS DI TULIS SETELAH PEMBUKUAN ALQURAN TELAH LENGKAP….


   6. HADIS-HADIS DIKLASIFIKASIKAN KEPADA SAHIH,,HASAN,,,DHAIF DAN SEBAGAINYA BERDASARKAN TAHAP STANDARD SPESIFIKASI YANG DITETAPKAN OLEH ULAMA ISLAM...BERDASARKAN PENILAIAN TERSEBUT HADIS-HADIS PALSU DAPAT DIBERSIHKAN DARI PENGKALAN HADIS…

   Delete
 17. Keh...keh..keh...Ini ada satu berita yang dipetik dari media Global yang berbunyi...

  Robert Mugabe, President Zimbabwe telah mengarahkan pasangan GAY yang berkahwin di negara tersebut di tahan dalam penjara yang sama. Mereka hanya akan dibebaskan jika pasangan tersebut melahirkan anak.

  Agak2nya...samapi kucing bertanduk pun takkan lah adanya pasangan tersebut melahirakan anak kan.

  Tengok...negara Afrika tu pun tak merestui gerakan GAY ni di negara mereka...takkanlah Msia yang jauh lebih maju nak menongkah arus pulak sampai nak melantik penyokong kuat gerakan ni sebagai pegawai khas di KKBS...ada akai ka Pak menteri kat kementerian tu haah ????

  ReplyDelete
  Replies
  1. HANG TUAH MEMANG WUJUD


   1. DR. ROHAIDAH BERSAMA PROFESSOR HASHIM MEMBUAT KAJIAN TENTANG PENEMUAN KERIS DI RYUKYU (OKINAWA ) JEPUN…MAKLUMAN DARIPADA KEMENTERIAN JEPUN BAHAWA BUKAN SAHAJA KERIS TAPI MEREKA ADA BUKU YANG DIPANGGIL “REKIDAI HOAN” IAITU CATATAN KERAJAAN JEPUN DAHULU BERNAMA RYUKYU DI BAWAH JAJAHAN CHINA TENTANG PERJALANAN MAHARAJA DI SANA…BUKU ITU DITULIS DALAM TEMPOH 444 TAHUN SEMENJAK TAHUN 1414M.

   2. DALAM CATATAN ITU ADA SEPULUH PUCUK SURAT PERHUBUNGAN DIPLOMATIK ANTARA KERAJAAN RYUKYU DENGAN KERAJAAN MELAKA….DI SEBUT BEGINI “SURAT HANG TUAH LOH SIMANA MARAKA 1480”…SEDANGKAN DALAM HIKAYAT HANG TUAH HANYA DINYATAKAN HANG TUAH KE RYUKYU…ANTARA LAIN CATATAN ITU LAGI “THE LAKSAMANA IS THE FAMOUS MAN THAT WAS WRITTEN IN IN ALFONSO DE ALBUQUERQUE COMMENTARIES”…DITULIS DISITU LAKSAMANA DARI MELAKA…BUKU DE ALFONSO MENYATAKAN PADA 1511M HANG TUAH MASIH HIDUP DAN HENDAK KEMBALI KE MELAKA TAPI ALFONSO MENAHAN BELIAU DI SUNGAI MUAR KERANA MEMPUNYAI “UNCOMMON CAPABILIETIES”.


   3. SUME ORIENTAL IALAH CATATAN PEDAGANG-PEDAGANG OLEH PENULIS BERNAMA TOME PIRES MENULIS TENTANG KEGAGAHAN LAKSAMANA MELAKA INI…JADI SAHLAH LAKSAMANA YANG BERTUGAS SEMASA SULTAN MANSUR SHAH DAN SULTAN ALAUDDIN HANYA HANG TUAH….HANG TUAH PERGI KE CHINA MEWAKILI SULTAN ALAUDDIN IAITU CUCU HANG TUAH MELALUI PERKAHWINAN SULTAN MANSUR SHAH DENGAN PUTERI LAKSAMANA JUGA TERCATAT DALAM SUME ORIENTAL.

   Delete
 18. Rakyat Msia yang waras nak tanyalah...Perlukah Panglima-Panglima Perang Malaysia Beratur Mengucapkan Selamat Hari Lahir Kepada Perdana Menteri??????

  Betulkan jika berlaku kekhilafan fakta..... Pernah atau tidak berlaku sepanjang Malaysia merdeka selama 61 tahun dan mempunyai 6 Perdana Menteri sebelum ini, Panglima Angkatan Tentera termasuk Panglima Tentera Darat, Laut dan Udara berbaris mengucapkan selamat hari lahir kepada Perdana Menteri?

  Angkatan Tentera Malaysia (ATM) berada di bawah bidang kuasa DYMM YDP Agong.

  Sekali lagi betulkan jika berlaku sekali lagi kekhilafan fakta. Pernahkah kita melihat keempat-empat Panglima Perang negara mengeluarkan kenyataan memperingatkan Rakyat agar jangan menghina atau mencaci institusi Di Raja sewaktu Institusi berkenaan diserang dan YDP Agong dihina serta dicaci?

  Rakyat boleh terima jika stesen TV tempatan seperti TV3 dan Astro Awani berlumba-lumba menyiarkan siaran langsung ucapan hari lahir. Ini memandangkan mereka perlu menjadi penjilat tegar kepada 'government of the day' nombor wahid untuk survival dan masa depan syarikat komunikasi mereka. Namun, agak janggal bagi Panglima-Panglima perang negara melakukan perkara yang sama. Tak pernah dibuat dalam sejarah angkatan tentera negara ni...ini kah yang dikatakan kerajaan Era Baru Fuckatan Haprakan ni haah ????

  ReplyDelete
 19. Pakar putar dah kasi pusing
  Kata Kit Siang dok main gasing
  Sokong Bijan, Tun dilesing
  TongGeng putar basikal racing!

  Institusi Di Raja takkan musnah
  Pakatan jaga ia sejarah
  Digembar gembur GN jin tanah
  Tagih simpati AmeNo dah parah!

  Dulu TongGeng kuat canang
  Kit Siang PM, Pakatan menang
  Mahathir PM TongGeng tak senang
  Hati pilu, airmata berlinang!

  Ofisnya atas pucuk kelapa
  satu teropong Lokman dah derma
  Intip Pakatan TongGeng tak lupa
  Unit Komisyenkasi elaun terima!

  Lupa sudah kobis diladang
  Kangkung, cili tak lagi pandang
  Kering kontang kebun dan bendang
  lembu, badak mati di kandang!

  Wahai kengkawan cuba bayangkan
  Parti yg nazak TongGeng pertahan
  AmeNo mati apa nak makan?
  Taik Jibbo kunyah perlahan!
  ReplyDelete
 20. Fan Tat....Tentu kau setuju kan bahawa hari ini ialah hari lawak sedunia.

  Selepas lawak Abang Mat dengan episod 'Mind Your Language', Kerajaan PH meneruskan dengan lawak Jamal Yunos. Apa tidaknya. Susah payah pihak PDRM pergi reman Jamal di hospital. Buru Jamal sampai ke Indonesia. Keluar amaran merah Interpol. Hantar pegawai beberapa orang pegawai PDRM ke Indonesia untuk membawa Jamal balik. Iringi Jamal dengan kawalan keselamatan yang ketat.

  Apa kesudahannya? Akhirnya Jamal dijatuhkan hukuman yang sangat berat kerana "memecahkan botol arak menggunakan penukul besi yang merupakan kesalahan yang mesti didenda kerana memecahkan botol arak di depan pejabat Menteri Besar boleh mendatangkan bencana, bahaya dan kegusaran awam."

  Hukumannya adalah denda RM400. Saya rasa tiket kapal terbang untuk membawa Jamal pulang ke Malaysia mungkin lebih mahal. Pihak Interpol dan Kerajaan Indonesia pasti panas telinga mendengarnya. Jangkaan Kos Operasi Tangkapan Dato Jamal Yunos yang telah menggunakan duit rakyat.

  Kos pencarian: RM30,000
  Kos komunikasi: RM5,000
  Kos logistik: RM10,000
  Kos ekstradisi: RM45,000

  Jumlah keseluruhan: RM90,000

  Denda kesalahan Jamal Yunos: RM400

  Kesimpulannya, Di negara pasir dua butir, jika anda memecahkan botol arak, anda mungkin diburu seperti penjenayah. Walau bagaimanapun, jika anda mengadakan pesta minum arak seperti October Fest, anda akan dianggap berfikiran terbuka dan moden.

  Apa nak diherankan...Kau tengok aje lah...dua orang pelancong asing yang menari di atas tembok mesjid pun didenda RM25 aje bhai !!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. GN

   KERAjaan sarkas menteri2 pasola Pasir Bedengung ni tunggu hari jer nak terlungkup...

   Delete
  2. Tengoklah kesan perlakuan jamal jamban
   Untuk menangkapnya sahaja berapa banyak habis duit kerajaan
   Pemimpin umngok ni, udahlah buat salah lagi menyusahkan
   Yang menyokong dan mempertahankannya pulak memang spesis baghal tiada pemikiran..


   Delete
  3. Berak Man...Tentu kau kena tabik spring dan angkat topi tinggi2 kerana kehebatan Menteri Pertahanan Malaysia, Haji Muhammad Sabu.

   Manakan tidak...Satu hari beliau boleh menjadi seorang juruterbang ala watak Pete 'Maverick' Mitchell dalam filem Top Gun. Tentu kau pernah tengok filem tu kan ????

   Di hari berikutnya pula, orang yang sama berkebolehan memegang watak Mamak dalam filem yang belum diterbitkan, Teh Tarik Satu.

   Yang beruntung adalah Rakyat Malaysia. Bayar gaji Menteri mahal-mahal bukan setakat mereka boleh menjalankan tugas sebagai Menteri malah mereka juga berkebolehan untuk buat teh tarik kaw2 punya dan yang terbaru....si Sadiq Sigarga dah jadi pekerja majlis perbandaran kutip sampah di stadium. Takkanlah gaji sebagai menteri tak cukup lagi sampai nak rampas kerja orang lain pulak ????

   Rakyat masih tertunggu2 bilalah Abang Mat nak Scorpene di basenya di Sepanggar tu... yang dikatakan tidak boleh menyelam.

   Dulu masa Bang Mat jadi pembangkang, Bang Mat jugak yang galak menghentam pembelian kapal selam tu..takkalah dah lupa kot ????

   Diharapkan Abang Mat dapat menaiki kapal selam tersebut dan membuktikannya ia betul2 boleh menyelam...oooo..jangan lupa buat kuih samperit dan teh tarik kat kapal tu nanti yeeer !!!!!

   Delete
  4. Bang Mat... Asal naik kapal wajib pergi dapur, bergambar, sana sini masuk dapur tunjuk skill, rakyat taulah Bang Mat ni ada diploma dalam masakan tak payahlah nak tayang2 sangat...

   Rasanya rakyat dah penat dengan lakunan dan gelagat publicity murahan ini. Tahukah kengkawan semua, berapa kos nak deploy satu2 kapal perang atau jet pejuang semata2 nak bawak Mat Sabu?

   Contohnya bawa naik kapalterbang dari KL ke Pulau Pinang? Sangat mahal beb... ianya wang rakyat... Rakyat nak tanya lah... dah siap ke lapuran dakwaan dan siasatan sana sini yang di umumkan dahulu wahai Mat Sabu? Sekarang ni dah lebih 60 hari Fuckatan Haprakan jadi kerajaan..masih berjoli sakan lagi keer haah??

   Tak risau ke negara2 jiran dah jauh terkehadapan dalam memperkuatkan sistem pertahanan mereka...tengok Spore tu..diorang dah peruntukkan lebih dari 40% p bajet tahunan negara untuk permodenan sistem pertahanan dan upgtradekan logistik2 tenter mereka mereka..begitu juga Indonesia dan Thailand.

   Rakyat masih tertunggu2 apakah polisi baru yang Bang Mat nak perkenalkan dan implementkan untuk pertahanan mereka. Setakat jadi chef dan tukang buat teh tarik tu...tak payahlah diberikan tumpuan sangat, skill tu bukan boleh tolong negara bila kita diserang oleh kuasa luar nanti ..bolehkan Bang Mat ??????

   Delete
  5. Bang Mat....Rakyat bukan nak tengok Bang Mat buat teh tarik atau tunjuk skill didapur.

   Rakyat nak tengok apa forward planning yang bakal dilaksanakan oleh kementerian pertahanan dan apa tindakan Bang Mat bila negara China melukiskan sempadan mereka betul2 didalam halaman rumah orang2 Sabah dan Sarawak nanti ???? Takkanlah nak biarkan benda tu berlaku baru nak bertindak...nanti terlambat pulak Bang Mat !!!!!

   Delete
 21. Tidak..tidak sama sekali
  Mana nak setuju si gila petani
  Ikan haruan dikata keli
  Sebab minum pacitani..!

  Bro Perak Man,terbaek tibai
  TongGeng kerap menyamar lebai
  Gaung dalam sudah melambai
  Tak lama lagi mampoi..goodbye!

  Dok sini si kera sumbang
  Ganti Kojola buat kerja jalang
  Cai dah takde, parti dah tumbang
  Ladang tak jadi dah tumbuh lalang!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Terbaik bro fan tun..

   Apalah sangat dia mampu buat
   Hanya disini boleh bising dan menyalak kuat
   Kononnya dialah seorang pejuang rakyat
   Mamat ni memang ada masalah mental yang berat..

   Ntah2 dia ni kojola menyamar
   Bersalin kulit umpama ular
   Kalau tengok komennya banyak mencarut, dah gila nanar
   Kita mintak tolong otai kita pak othaman kasi penampar..
   Delete
  2. Fan Tat...kau tau tak, sekarang ni Thomas and Friends dah Pening kapla lah bhai.... Peguam Negara Switzerland amat2 Konsisten bahawa DS Najib Razak Bukan Tertuduh dan Pesalah dalam kes 1MDB ni.
   Pejabat Peguam Negara (OAG) Switzerland konsisten bahawa DS Najib bukan suspek yang dituduh dalam siasatan 1MDB di Switzerland tu.

   Untuk pencerhan minda kau yang dah makin kelabu asap tu.... berikut adalah kronologi kejadian:

   14 Ogos 2015:

   Pejabat Peguam Negara Switzerland mengumumkan prosiding jenayah dimulakan berhubung 1MDB.

   02 Februari 2016 :

   Dalam satu temubual dengan Nikkei Asian Review, jurucakap Pejabat Peguam Negara Switzerland, Andre Marty berkata, DS Najib bukan pegawai awam yang disenarai dalam prosiding jenayah tersebut.

   10 Julai 2018 :

   Selepas Peguam Negara Switzerland, Michael Lauber mengadakan pertemuan dengan Peguam Negara, Tommy Thomas, suatu kenyataan dikeluarkan kepada Reuters bahawa DS Najib tidak termasuk dalam penjawat awam yang dituduh.

   Thomas & Friends tengah pening kapla... atas dan bawah sekarang. Patutlah Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) DS Mohd Shukri Abdull berkata siasatan berhubung kes 1MDB telah 50% selesai. Begitu lama menyiasat..baru setakat tu ajeer dapatannya keeer???? 50% selebihnya pun dia pening nak siasat di mana....sekarang dah buntu beb !!!!

   Kesimpulannya bolehlah aku ringkaskan kat bawah ni :

   1. Pihak polis Macau kata PDRM buat kenyataan tidak selari dengan fakta.

   2. Ketua Peguam Switzerland kata DS Najib bukan suspek di dalam siasatan kes 1MDB mereka.

   3. Bank Dunia tidak setuju hutang negara adalah RM1.0 trillion.

   Secara jujur....aku nak tanyalah...Adakah kau nampak corak penerimaan institusi kewangan di seluruh dunia terhadap Malaysia? Adakah mereka ni seolah2 tidak setuju dengan polisi yang dilaksanakan oleh 'government of the day' dewasa ini????

   Memang patutlah berebut2 pelabur2 keluar dari pasaran di Msia seperti yang dilaporkan oleh Nikkei tu....mereka tak confident bahawa kerajaan Fuckatan Haprakan ni mampu menjadi lebih baik dari kerajaan BN yang terdahulu..Tang ni aku konpom kau pun setuju..betul tak bhai ????


   Delete
 22. Thomas berak pun TongGeng nak tahu
  Adakah wangi atau berbau
  Makan berak pun TongGeng mahu
  Asalkan dapat dedak baru..

  Ayam baru saja melintas
  TongGeng kata telur menetas
  Orang baru nak diri pentas
  TongGeng berebut naik ke atas!

  Kalau berita 'menangkan' dia
  Terus putar seluruh benua
  Fakta takde dia beria
  Macam sah betul semua..

  Esok pulak dia cerita
  Tun Mahathir dah ternak unta
  Lim Kit Siang dah jadi duta
  Tun Siti simpan permata!

  Cerita bos dia nak padam
  AmeNo kalah lama dah diam
  Sekarang kalah dia dah hadam
  Dengan Pakatan nak tembak meriam!

  TongGeng ayam merapu seorang
  Bos Pemantau dah kasi belerang
  Terkonteng sorang ajak berperang
  Otak tumpul akalnya kurang!


  ReplyDelete
  Replies
  1. Fan tat...Ini aku hidangkan pada kau coretan luhur lagi ikhlas dari DS Najib. Kalau kita ni mengaku sebagai insan yang ada sifat2 kemanusiaan, simpati dan empati dalam diri kita...tentunya kita turut terkesan dan menjiwai penderitaan yang dilalui oleh DS Najib sekeluarga.Mereka tidak mengharapakan wang ringgit dari kita semua...cukuplah sekadar doa ikhlas dari kta semua untuk membuktikan bahawasanya DS Najib tidak bersalah dan hanya menjadi mangsa dendam kesumat dari " orang "tu.

   Mantan PM @NajibRazak dedah kezaliman yang dilakukan terhadap beliau dan keluarga


   Rekod saya sebagai seorang ahli politik sudah membuktikan saya seorang demokrat. Saya yakin dengan proses yang adil dan integriti mahkamah, perkhidmatan awam dan sistem kehakiman kita.

   Saya mengakui kekalahan selepas pilihanraya dan tidak campur tangan dalam proses pilihanraya. Peralihan kuasa kerajaan hari ini yang berlaku secara aman juga bukti kepada hakikat ini.   Saya tidak pernah membantah mahupun mencampuri sebarang siasatan. Rekod turut menunjukkan saya telah memberikan kerjasama penuh dengan pihak berkuasa yang menjalankan siasatan.

   Bagaimanapun, beberapa pihak berterusan menyebar dakyah politik. Pelbagai tuduhan dibuat terhadap saya dan bagaimana saya mengendali kabinet, reputasi saya dicemarkan dan jika kita berfikir secara rasional, terdapat banyak naratif yang tidak berasas, ekoran tiada bukti bagi menyokong naratif itu.

   Seperti anda, saya hanya seorang rakyat negara ini yang tidak terkecuali dari hak tidak bersalah, akses kepada keadilan dan hak kepada perbicaraan yang adil dan telus.

   Saya akur bahawa rakyat telah memilih dan memberi mandat kepada kerajaan baharu. Itu menunjukkan kita telah bergerak ke arah demokrasi yang lebih baik. Saya juga memegang kepada janji yang dibuat kerajaan hari ini.

   Seperti yang anda tahu, saya turut ditahan pada Selasa lalu dan didakwa hari berikutnya. Ikat jamin diberikan oleh mahkamah pada hari sama bagi satu jumlah RM1 juta melalui dua pembayaran.

   Dua anak saya menjadi penjamin dan mematuhi perintah mahkamah. Pada Isnin lalu, hasil sokongan dari keluarga, rakan-rakan dan penyokong, saya telah mematuhi syarat ikat jamin yang ditetapkan oleh mahkamah.

   Ramai yang tahu, akaun bank anak-anak dan cucu saya telah dibekukan tanpa sebarang notis selepas bayaran ikat jamin pertama dibuat pada Rabu lalu.

   Mengapa anak-anak saya turut tertakluk kepada layanan seumpama itu biarpun mereka sebahagian dari sebarang transaksi malah tidak pernah menerima sebarang kontrak atau membuat urusan perniagaan dengan kerajaan?

   Selain itu, ramai yang tidak tahu akaun peribadi saya juga dibekukan minggu lalu.

   Delete
  2. Akaun bank ini tidak mempunyai sebarang transaksi lain kerana ia digunakan untuk menerima gaji saya sebagai Ahli Parlimen dan pencen sebagai Menteri Besar Pahang selepas berkhidmat untuk kerajaan negeri dan persekutuan.

   Pada pagi ini, saya difahamkan akaun anak-anak saya sudah dilepaskan dari pembekuan dan ini menunjukkan tindakan pembekuan itu dibuat tanpa sebarang asas.

   Bagaimanapun, akaun peribadi saya tetap dibekukan. Akaun ini tidak ada kena mengena dengan politik. Ia tidak ada kaitan dengan siasatan yang dijalankan pihak berkuasa.

   Saya hanya menyedari akaun ini dibekukan apabila cek peribadi saya bagi pembayaran perubatan anak saya tidak diterima.

   Perbuatan agensi terbabit dan masa diambil untuk membekukan akaun saya ini adalah tidak wajar. Saya kecewa dengan tindakan ini, waktu ia dilakukan, yang saya anggap satu tindakan dakronian atau menindas kerajaan hari ini.

   Mengapa kebebasan peribadi dinafikan setelah mahkamah membenarkan ikat jamin terhadap saya sementara menunggu perbicaraan dan fakta bahawa saya telah mematuhi syarat ikat jamin ditetapkan mahkamah?

   Ada yang membuat spekulasi bahawa waktu ia dilakukan bagi pembekuan akaun ini, adalah bagi menafikan atau menghalang usaha saya mendapatkan wang membayar ikat jamin dan jika dilihat secara keseluruhannya, ia sekaligus menggambarkan suatu niat buruk mahu dilakukan terhadap saya.

   Ini semua berlaku di sebalik kerjasama penuh yang sudah saya berikan kepada pihak berkuasa yang menjalankan siasatan.

   Pihak berkuasa perlu tahu saya juga rakyat biasa. Sebagai ketua keluarga, saya juga mempunyai bil untuk dibayar, bil perubatan untuk dijelaskan dan sebuah keluarga untuk dijaga. Tindakan pihak berkuasa membekukan akaun bank saya ini menyebabkan pelbagai kesukaran dan kepayahan untuk saya laksanakan tanggungjawab ini.

   Sebagaimana rakyat lain, saya berhak untuk mengakses kebebasan peribadi saya sehingga perbicaraan selesai. Saya memohon semua pihak berkaitan untuk berpegang kepada keluhuran undang-undang dan siasatan tidak berbelah bahagi.

   Jika kita tidak menghormati keluhuran undang-undang dan perlembagaan persekutuan, kita akan menjadi sebuah negara yang gagal....a failed state.

   Sedihkan...ialah berat2 mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Rakyat ..termasuklah kau dan aku sangat2 bersetuju dengan kenyataan yang dibuat oleh DSAI baru2 ni...Perbicaraan terhadap kes 1MDB dan SRC ni wajiblah mengikut rule of law dan bukannya bersandarkan kepada undan2 rimba. DS Najib wajib dianggap tidak bersalah sehinggalah dibuktikan sebaliknya oleh mahkamah...dan rakyat juga memohon agar perbicaraan kes ini dilakukan sesegera mungkin, bukan dilambat2kan hingga ke tahun hadapan....takkanlah Thomas and Friends masih terkial2 lagi mencari bukti untuk mensabitkan DS Najib...ataupun sebenarnya mereka belum bersedia untuk mendakwa DS Najib, tapi atas arahan "orang" tu, terpaksa disegerakan jugak walaupun bukti belum mencukupi lagi. Ntahlah..adakah ini merupakan keadilan era baru di bawah kerajaan Fuckatan Haprakan ni....Wallahhuaklam !!!!!

   Delete
  3. Kira bersyukurlah bijan di malaysia dibicarakan
   Ada proses mahkamah, boleh pulak tu diberi jaminan
   Kalau di negara china dia buat camni punya kesalahan
   Kengkawan pun tahu hukuman apa yang akan dia terimakan..


   Delete
  4. Berak Man...kalau kau perasan lah kan..setelah Kerajaan Baru Fuckatan Haprakan menawan Putrajaya, perkara paling penting untuk membuat musuh politik terkapai-kapai adalah dengan memalukannya.

   Tindakan tuduh dahulu, bukti kemudian nampaknya sudah melihatkan satu pengkhususan gelojoh oleh pihak kerajaan.

   Misi utama adalah memberi imej buruk kepada Najib, Rosmah dan semua individu yang berkaitan dengannya.

   Duit, barang kemas dan barang milik peribadi Najib dan keluarganya dirampas, diperlakukan ibarat mantan PM itu bersalah dan jahat.

   Tahukah kau orang berapa tan dosa satu Malaysia dapat dalam bergembira bila aib seorang Bekas PM diperlakukan sedemikian rupa?

   Kata seorang agamawan, doa orang teraniaya biasanya makbul bila sang penguasa yang zalim, kejam dan pemdendam menganggap segala perbuatannya itu adalah cukup untuk melempiaskan segala nafsu dendamnya.

   Moga kebenaran itu mampu menjahanamkan kejahilan. Ini dah menjadi lumrah sejak azali lagi...Allahhuakbar !!!!!

   Delete
  5. sejak bila pulak najis ni jadi luhur dan ikhlas....mmmmm.......i don't know

   Delete
 23. Kengkawan semua..khususnya Fan Tat dan Berak Man...tentu kau yang merupakn penyokong tegar Fuckatan Haprakan sedar tentang benda ni kan .

  Hari ini genap 2 bulan sejak Pakatan Harapan memegang tampuk pentadbiran kerajaan. Bermakna kurang 40 hari untuk mereka menunaikan 10 janji 100 hari mereka. Semakan terhadap janji tersebut adalah seperti ini:

  1) Menghapuskan GST dan mengurangkan kos sara hidup dengan pelbagai inisiatif peduli rakyat.

  Belum ditunaikan!  GST belum dihapuskan, hanya dikadar sifarkan. Dijangka akan ada pembentangan memansuh akta GST pada sidang Dewan Rakyat bermula minggu depan. Kadar sifar GST tidak terbukti mengurangkan harga barangan. Tiada juga pengenalan apa-apa inisiatif peduli rakyat.

  2) Menstabilkan harga minyak dan memperkenalkan semula subsidi petrol secara bersasar.

  Belum terlaksana!

  Harga RON95 sebelum PRU-14 masih kekal dan akan terus kekal sehingga akhir tahun. Kerajaan tidak melaksanakan subsidi bersasar sebaliknya kembali semula kepada subsidi pukal yang memberi lebih banyak kelebihan kepada golongan berpendapatan tinggi berbanding golongan yang memerlukan. Sistem subsidi pukal sebelum ini dikritik oleh badan antarabangsa seperti Bank Dunia.

  3) Menghapuskan hutang-hutang tidak wajar yang dipaksa ke atas peneroka FELDA.

  Belum dilaksana!

  Masih belum ada perkembangan lanjut berkaitan janji ini. Sebaliknya terdapat aduan dari peneroka FELDA yang masih belum menerima pembayaran wang sara hidup bulanan.

  4) Memperkenalkan skim caruman KWSP untuk suri rumah

  Ditangguhkan!

  Kerajaan memberi alasan masalah kewangan negara menyebabkan janji ini tidak dapat dilaksanakan buat masa ini. Kerajaan juga memberi alasan peruntukan undang-undang tidak membenarkan perkara ini. Tiada kepastian sama ada akan terdapat pindaan terhadap akta KWSP pada sesi parlimen akan datang.

  5) Menyamaratakan gaji minimum seluruh negara dan seterusnya memulakan proses meningkatkan gaji minimum.

  Belum tertunai!

  Menteri Tenaga Kerja telah menyatakan gaji minimum baharu sektor swasta akan diumumkan pada bulan Ogos. Perintah Gaji Minimum setiap 2 tahun yang diperkenalkan kerajaan BN sememangnya akan tamat pada tahun ini selepas pelarasan terakhir pada 2016. Tun Dr Mahathir sebelum ini pernah menyatakan gaji minimum akan menjejaskan peniaga kecil.

  6) Menangguhkan pembayaran balik pinjaman PTPTN kepada semua peminjam yang mendapat gaji kurang dari RM4000 sebulan dan memansuhkan dasar senarai hitam ke atas peminjam.

  Hanya sebahagian!

  Peminjam yang disenarai hitam sebelum ini telah dibebaskan dari sekatan perjalanan namun penangguhan bayaran sehingga gaji RM4,000 tidak dapat dilaksanakan atas alasan kedudukan kewangan negara.

  7) Menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja 1MDB, FELDA, MARA dan Tabung Haji, dan merombak semula struktur kepimpinan mereka.

  Tiada Suruhanjaya DiRaja ditubuhkan, siasatan hanya diperingkat jawatankuasa siasatan.

  8] Menubuhkan Jawatankuasa Khas Kabinet untuk segera menyemak dan melaksanakan Perjanjian Malaysia 1963.

  Tiada perkembangan!

  Sebaliknya Petronas telah memfailkan petisyen bagi mendapat perisytiharan memiliki kuasa eksklusif bagi mengawal selia industri minyak dan gas di seluruh Malaysia, termasuk Sarawak.

  9) Memperkenalkan Skim Peduli Sihat dengan memberi RM500 pembiayaan untuk rawatan asas di klinik swasta berdaftar untuk golongan B40.

  Belum ditunaikan!

  Kerajaan baru hendak menubuhkan jawatankuasa khas bagi mengkaji skim ini.

  10) Melancarkan kajian terperinci mengenai projek-projek mega yang dianugerahkan kepada negara asing.

  Belum terlaksana!

  Tiada apa-apa hasil kajian secara lanjut dibentangkan untuk apa-apa projek mega. Sebaliknya kos pembinaan ECRL naik dari RM55 bilion kepada lebih RM80 bilion di bawah pentadbiran PH.

  Kau orang tak bau hancing keer kena kincin dengan diorang selama ni haaah ????

  ReplyDelete
  Replies
  1. GN,Udahlah hari tu ko tak undi pakatan harapan
   Apahal pulak ko yang panas janji pakatan tak ditunaikan
   Kitaorang yang mengundi relax dan cool aje lihat perkembangan
   Kalau ko tak suka ini kerajaan, sila cari tempat lain untuk penempatan..
   Delete
  2. Berak Man..mana kau tau kau tak undi calon PH pulak..kan dalam posting Budin yang lepas aku dah declare pangkan calon PH kat tempat aku dan menangkannya bhai !!!!

   Delete
 24. Fan Tat dan Berak Man...pada pendapat kaulah...agak2nya strategi politik mana paling berkesan ketika era moden dan akhir zaman ini?

  Kita semua tau politic is all about power, how you achieve it and how you use it to your own advantage. Politik adalah semata2 untuk mendapatkan kuasa dan apa yang perlu digunakan untuk mendapatkannya.

  Sekiranya demokrasi itu perlu dibuktikan dengan cara PROPAGANDA menyerang musuh tanpa belas kasihan....so be it. Yang penting adalah the end result...The End justifies the means... Matlamat Menghalalkan Cara.
  Kalau kau orang perasan....Inilah yang berlaku kepada mantan PM ke 6, DS Najib Razak, yang kini didakwa atas pertuduhan penggubahan wang haram baru2 ni.

  Mengapa serangan kejam dan zalim ni ditujukan kepada DS Najib sehingga belas kasihan serta nilai2 kemanusiaan sudah hilang dari radar UMAT ISLAM di bumi Malaysia ini?

  Untuk mengatakan beliau begitu zalim masa pemerintahannya, tidaklah sebegitu. Beliau diakui oleh rakyat jelata sebagai PERDANA MENTERI yang prihatin kepada golongan bawahan. Telah terbukti depan mata kita semua beliaulah yang gigih dan bertungkus lumus membantu orang-orang susah dan kurang berkemampuan serta warga peneroka, petani, nelayan dan pesawah padi. Kalu tak caya..tanyalah golongan yang telah banyak menerima menafaat dari bantuannya. Tapi kini...golongan2 ini seolah2 mula dipinggirkan dan kebajikan mereka tidak diendahkan langsung oleh kerajan baru ni. Bantuan kewangan bulanan untuk para nelayan telah dihentikan...elaun sara hidup para peneroka Felda dan Felcra telah dihentikan..semuanya atas alasan hutang negara dah mencapai RM 1 Trillion.  Daru sudat ekonomi, walau hakikat GST yang diperkenalkan itu baik, namun serangan propaganda keterlaluan oleh pihak musuh kepadanya agak jelek dan melampaui batas.

  Seorang penganalisa politik non partisan yang aku temui mengatakan, kita sudah sampai ke tahap untuk menerima apa sahaja fitnah dan tuduhan tidak berasas terhadap DS Najib itu adalah benar dan sahih, para netizen yang sudah tidak peduli baik atau buruk, hanya mahu DS Najib disabitkan dengan kesalahan seperti dalam pertuduhan terhadapnya baru2 ni.

  Mengapa kejam dan sadis keadaan rakyat Malaysia yang begitu menzalimi diri mereka sendiri dengan mempercayai segala fitnah dan tuduhan2 ini...di manakah kewarasan minda dan akal mereka dewasa ni ??????

  Apa yang terjadi kepada DS Najib sekeluarga, Parti UMNO dan pemimpin-pemimpinnya sekarang ini adalah kerana semasa BN berkuasa... kita terlalu berlembut dengan spesis manusia yang suka menabur fitnah, kita tidak mengawal media dan tidak berlaku brutal terhadap musuh-musuh politik.

  Pernah dahulu diperkenalkan satu idea.... mengapa tidak melawan musuh dengan keras lawan keras, biar mereka tau apa rasanya jika buku bertemu dengan ruas...

  Apabila spesis tersebut sudah berkuasa, kita lihat bagaimana kerasnya mereka dan tekanan tidak berperi kemanusiaan terhadap musuh dilakukan dengan cara cukup halus dan lembut. CEO2 GLC dan GLIC telah dikenakan tekanan untuk melepaskan jawatan mereka jika tidak mahu dikenakan tindakan yang lebih keras...

  husus pemahaman kita, Strategi politik mana paling berkesan ketika era moden dan akhir zaman ini? Bagi penulis, politik untuk kuasa, apa yang perlu digunakan, sekiranya demokrasi itu perlu dibuktikan dengan cara PROPAGANDA menyerang musuh dengan tanpa belas. Matlamat Menghalalkan Cara.
  Ini berlaku kepada mantan PM ke 6, Najib Razak, yang kini didakwa atas pertuduhan pengubalan wang haram.

  Mengapa serangan tanpa belas ini ditujukan kepada Najib sehingga belas kasihan serta kemanusia sudah hilang dari radar UMAT ISLAM di bumi Malaysia ini? Untuk kata beliau begitu zalim masa pemerintahannya, tidaklah sebegitu, beliau antara PERDANA MENTERI yang prihatin kepada golongan bawahan, nampak kerjanya membantu orang-orang susah dan kurang berkemampuan.  ReplyDelete
  Replies
  1. Dari sudat ekonomi, walau hakikat GST yang diperkenalkan itu baik, namun serangan propaganda keterlaluan oleh pihak musuh kepadanya agak jelek dan melampaui batas.

   Seorang sahabat aku mengatakan, kita sudah sampai ke tahap apa sahaja fitnah yang dilemparkan terhadap DS Najib itu adalah benar dan sahih, netizen yang sudah tidak peduli baik atau buruk, hanya mahu Najib bersalah.

   Mengapa kejam dan sadis rakyat Malaysia yang begitu menzalimi diri mereka dengan mempercayai segala fitnah-fitnah ini????

   Apa terjadi kepada Najib sekeluarga, Parti UMNO dan pemimpin-pemimpinnya, adalah kerana masa bila BN berkuasa, kita terlalu berlembut dengan spisis manusia yang suka menabur fitnah, kita tidak mengawal media dan tidak berlaku brutal terhadap musuh-musuh politik.

   Pernah dahulu diperkenalkan satu idea, fakta orang letak ke tepi, mengapa tidak melawan musuh dengan keras lawan keras.

   Apabila mereka sudah berkuasa, kita lihat makna keras dan tekan terhadap musuh dilakukan dengan cara cukup teliti.   Sampai ke hari ini, mereka sudah berkuasa, strategi menekan musuh tanpa belas tetap berlaku, walaupun Najib sudah didakwa, ditahan oleh SPRM, ia tidak mampu memberi nikmat kehidupan kepada mereka selagi minda madani itu memang digunakan berlulang-ulang terhadap Najib.

   Tentunya kau orang, aku dan ramai lagi rakyat Msia berasa sayu melihat mantan PM diperlakukan sebegitu, Allah mengujinya dengan berat.

   Kena ingat satu perkara, mengapa kejahatan kerap menang? Ini terjadi kerana cara2 yang haram dan bercanggah dengan undang2 sudah dihalalkan iaini... matlamat menghalalkan cara adalah salah satu perkara penting dalam menumbangkan musuh.

   Teknik dan strategi sudah berbeza, kata Sun Tzu, "apabila kita sudah kalah dengan teruk, berundurlah, letakkan senjata, jadi orang biasa, tidak perlu melawan dengan nada yakin pada masa sekarang, kumpulkan kekuatan, kemenangan itu lambat tetapi ada harapan."

   Ingat dunia ini berputar ibarat roda. Kuasa datang dan pergi, Jahat dan Baik sentiasa bertempur....tapi yakinlah yang Haq akan sentiasa mengatasi yang bathil... ini janji Allah s.w.t sejak azali lagi !!!!! Allahhuakbar !!!!

   Delete
  2. Bro nak kata zalim secara terus x lg tp sepi adalh..kami kata dia pembohong..kaki klepet..itu udah cukup kuat dlesing dia ke lubok puaka..bkn cukai gst membantu rakyat tp membantu menyelesaikan duit yg dia rembat..itu pasal dia mcm buat dono je..mcm buat bodoh bila kena dakwa..
   Strategi politik yg berkesan era modern ni..kahwin 4..supaya jurang antara bangsa ko dan bangsa lain gah melebar..jd xlh bimbang ko merempat dlm negara ko ni..kan..jd sebelum bangsa lain mengambil alih negara tercints ni buat ank ramai2..x gitu..namun kami pujilh semangat kemelayuan korang beb..hahahahastrategibaikpunyahihihi

   Delete
 25. UNTUK MAKLUMAN PEMBACA YANG TIDAK REGULAR DIBLOG NI:

  Yang pakai nama GENG NAJIB, Kojolla, justice league, lebaimodern dan berbagai lain nama itu ia lah petugas Umno yang dijangka bekerja diUmno Dirty Tricks Departmnt (DTD), dibayar gaji cara biasa atau berdasarkan berapa banyak komen di masukkan nya ke sini.

  Dia masuk siang dan malam, tak kira pukul berapa, ada masa nampak seperti dia tidur ha nya 3-4 jam sehari sahaja.

  Tujuan nya ia lah seperti di arah Umno DTD: propaganda, misinformation, disinformation, twists, spins, sabotaj, dan apa sahaja yang boleh menjatuhkan imej PH, menaikkan imej UMNO/BN.

  Cara2 nya termasuk mengcewakan (frustrate), menyakitkan hati pembaca dengan mengkopipes apa saja, sebnyak mana yang boleh, untuk mencapai tujuan itu. Maka diletakkan nya komen2 dan/atau kopipes tersebut dsebagai jawpan kepada setiap komen pro-PH. Biasa nya, tidak berkaitan dengan tajuk pos atau komen2 pro-PH itu.

  ReplyDelete
  Replies

  1. Bila bendaklah yang menggunakan nama GENG NAJIB, justice league dll itu masukkan kopipes hingga seminit tiap satu, maka nampak lah dia gunakan cara Internet Bots atau Robot. Definasi nya ada dikomen berikut ini.

   Siapa yang ada masa melayan nya, sila lah. Kalau tidak, biorkan aje, boikot dia. Siapa yang sebut sahaja nama dia tentu akan menyebabkan dia masuk. Jenis keras kepala, jenis kejarkan bayaran bagi komen2 dia dari Umno DTD.

   Bila dia masuk, letih lah kita mengscroll atas bawah. Ada masa kita bosan, tak dapat ikut perbincangan diantara kita, peserta pro-PH di blog ini. Bila itu berlaku, menang lah dia, tercapai lah sebahagian dari tujuan Umno DTD.
   Jadi, bergantung lah diatas sesiapa yang mahu melayan nya.

   Saya boikot dia. Ha nya sesekali menjawab, bila yang dikomen atau dikopipes nya nampak bodoh sangat, mahu tunjukkan dia mengarut.


   Delete

  2. INTERNET BOTS

   An Internet Bot, also known as web robot, WWW robot or simply -bot-, is a software application that runs automated tasks (scripts) over the Internet.

   Typically, bots perform tasks that are both simple and structurally repetitive, at a much higher rate than would be possible for a human alone.

   It is software that performs an automated task over the Internet. More specifically, a bot is an automated application used to perform simple and repetitive tasks that would be time-consuming, mundane or impossible for a human to perform

   Bots can be used for productive tasks, but they are also frequently used for malicious purposes.

   The term "bot" comes from robot. An Internet bot may also be known as a Web robot or WWW robot.

   https://www.techopedia.com/definition/24063/internet-bot

   Delete
  3. Isa isa...
   Dah tak reti nak counter hujah2 bernas GN tu, mula lah internet bot ler, internet sampan ler, internet kapal ler...ki kik kik...

   Delete
  4. Anonymous,

   Neri fakta fakta dsudag bampak nya kamu tidak bijak.

   Isa3

   Delete
  5. Komen di atas disalah tekan, taip semula:

   Anonymous,

   Nampak nya anda tidak bijak. Isa sudah beri fakta fakta dan hujah hujah. Anda tidak langung counter dia.

   "hujah2 bernas GN"? Anda tidak sedar kah dia pada umum nya ha nya keluarkan kopipes. Itu yang Isa tujukan dalam komen nya.

   Kamu sama orang nya dengan yang gunakan nama GENG NAJIB ke? Sekarang gunakan nama Anonymous pulak?

   Tulis lah komen yang berfaedah kepada masyarakat blogging ini. Saya perlu ha nya memberi tahu anda demikian dikomen ini.

   Moga moga anda berguna kapada masyarakat Malaysia ini.

   Delete
  6. X kiralh anonmouse..internet bot ke apake..yg tergambar gn ni ular 1 badan kepala 7..puaka dr lubok umno..hahahahaanmpaktak..

   Delete
  7. isa3...Kau ni dah gila ke sasau tahao gaban haah???? Ada ke manusia yang berdarah dan berdaging serta mempunyai minda yang waras macam aku ni kau samakan dengan robot????

   Lawak betul sampai berguling2 bila baca kau kata aku ni berkerja di Dirty Tricks Deparment UMNO. HQ UMNO di PWTC tu pun aku tak pernah jejakkan kaki seumur hidup aku...apatah lagi kat DTDnya..itu pun kalaulah department tu ujud. Aku tak ambik pot pun pasal apa yang berlaku kat HQ diorang tu..nak buat apa..bukannya aku ahli UMNO pun. Dah berbuih mulut aku menegaskan aku ni bukan ahli UMNO atau pun kenal dengan Dato' Lokman Adam seperti yang selalu dituduh oleh Fan Tat dan Berak Man tu.Pelik betullah kau orang ni...benda simple yang aku explain ni pun aku orang tak paham2 lagi.

   Aku juga dah tegaskan..Kojolla, Lebai modern, Justice League tu semuanya kau tak kenal langsung...hanya tau diorang ni selalu masuk ke blog Budin ni aje. Kebetulan perjuangan mereka selari dengan prinsip aku...menentang kemungkaran dan menegakkan yang haq. Takkan lah tu pun satu dosa besar pulak di mata kau orang.

   For the last time, aku nak pasakkan kat telinga kau orang..aku hanyalah sorang rakyat marhaein yang kerdil..berprofesi sebagai sorang pekebun sayur dan sawit.

   Aku dan keluarga ku tak pernah menganggotai mana2 parti politik di negara ni..baik UMNO atau yang lain2 tu. Cuma ingin melihat keadilan untuk semua ditegakkan mengikut rule of law..bukan atas prinsip membalas dendam yang tidak berkesudahan. Harapan aku agar kau, Fan Tat, Berak Man dan yang sewaktu dengannya berpuas hati dengan pencerahan dari aku ni.

   OK lah..aku terpaksa memendekkan perbualan kita pagi ni...dah ada temu janji dengan pemborong2 sayur yang akan menghantar bekalan sayuran segar ke Spore. Petang pula..nak pergi menyawit di kebun sawit ku...inilah gaya hidup sebagai sorang petani yang berbudi pada tanah. InsyaAllah..jika tiada aral melintang, kita boleh menyambung semula di blog Budin ni pada malam nanti. Wassallam sedara2 ku !!!!

   Delete
  8. Terbaik GN
   Syabbas bro (ambil kata2 mintri LGBT)

   Delete
 26. Peguam Negara Tommy Thomas
  Ketua Hakim Negara Richard Malanjun
  Elok lah tu...

  ReplyDelete
  Replies
  1. ye bertsmbah elok lg yg merompak dn akn didakwa adalah khalifah negara islam al najib waltahfiz. dan permaisuri alrosmatul walgelangi.

   bg kt melayu jawatn2 tu semua dedak sekongkol buat zalim. apa guna klu kekuatan kita pihak2 berkuasa bersenjata yg jd benteng negara pun mkn dedak? sapa lg nk diharapkn.

   kerana itu memerangi rasuah dn dedah adalah asas pebyskit utama yg wajib dibenteras.

   Delete
 27. Kita membincang cadangan Melayu bersatu, Najib melaungkan "'draconian' on account freeze."

  Bunyi macam anjing menyalak pokok, daun pun tak gugur.

  Melayu perlu memikirkan usaha usaha bersatu, biarkan Najib memikirkan hidup dalam penjara.

  ReplyDelete
 28. Setuju dengan pendapat bahawa Melayu perlu ketepikan hal kita Bugis, Jawa, Banjar dan sebagai nya. Kalau tidak susah mahu bergerak ke arah bersatu padu.

  Politik yang menyebabkan itu semua. Tetapi tidak mustahil kita boleh bersatu walau pun didalam keadaan demikian.

  Cina pun banyak suku kaum nya, bahasa ibunda nya juga berlainan. Mereka bersatu bila mengejarkan hal hal memajukan hak dan kepentingan mereka. Seperti sekolah Cina, UEC dll.

  Melayu septut nya begitu juga. Melayu bahru ada 30% kekayaan koporat. Bila, bagaimana boleh maju lagi? Dasar Ekonomi Bahru yang Tun Dr Mahathir laksanakan di zaman pemerintahan 22 tahun nya dahulu mesti di giatkan lagi.

  Semua puak Melayu dan parti parti politik Melayu perlu laungkan itu.

  ReplyDelete
 29. morning news that say it all.....

  "PETALING JAYA: Global Royalty Trading SAL, which has labelled Datin Seri Rosmah Mansor as a “long-standing customer”, is a jewellery firm so exclusive that not just anyone would be able to easily engage them – even if they have the money.

  The Lebanon-based firm is an international jewellery supplier with exclusive clientele that includes royal families, celebrities and politicians.

  A check shows that among its clients are award-winning actress Angelina Jolie, supermodel and actress Naomi Campbell, American media mogul Oprah Winfrey, Saudi Arabia royalty and other extremely rich Middle Easterners.

  A source said the firm dealt at levels where clients need not go to them but they would instead meet the customers.

  “That is the process of how the really wealthy buy their bling. Jewellery are sent to them; they choose what they want and pay for just that.

  “The people they deal with are well-known and some are in the same circle of VIPs, most of whom are already regular customers and have a good track record of paying,” said the source.

  The source added that it would be no problem for jewellers of that magnitude to deliver consignments to clients for the customers to “take their own sweet time” to choose.

  The source said it was usually a matter of waiting for a “couple of months” for “millions of dollars” in sales.

  It is not known if, besides Rosmah, Global Royalty has any other Malaysian customers.

  Global Royalty, in a RM60mil lawsuit against Rosmah, alleged that it would deliver jewellery to the former prime minister’s wife on a consignment basis at her request for her to evaluate, which she would thereafter purchase.

  It also said that in some instances, Rosmah would borrow some jewellery, which would then be returned to Global Royalty."

  should be interesting to hear what kak ros would say in court.....perhaps...."saya tengok jeee".....

  kan gitu geng najis?

  ReplyDelete
  Replies
  1. How can Rosmah afford to buy such high-end jewellery?
   Soalan diMalaysiakini.

   Tak kisah di mana dia dapat duit tuh. Semua dah tau laki dia sebat dari 1MDB. Ha nya pnyokong Umno butakan mata, pekak kn telinga, tak mau caya.

   Tapi gambor yg di keluorka di link ini bikin dia ampak lagi teruk - https://www.malaysiakini.com/news/433802

   Gelang yang hampir tak muat lengan, jam ditangan entah apekebende begitu besau, bikin dia nampak gemok gedempol, pendek macam .... pikior aje le.

   Delete

 30. Report: Hunt for Jho Low narrows in on West Indies

  Mai kereket gamak ya dia.

  Aku harap dia kena bowled out. Atau kena out sebab LBW - Leg Block Wicket masa kena bowled.

  Bretes kata orang yang tak senonoh pe'el nya tuh tak main kreket. Jho Taek ni lebih teruk. Dia lumurkan taek diatas kayu bat dia. Dipenjara nanti, usah kasi dia toilet, hehe

  ReplyDelete

 31. HFMD cases up 28pct, Health DG sounds alarm

  27,296 cases of hand, foot and mouth disease have been reported nationwide as of June 30, exceeding warning levels

  Tangkap Lembu Kondo, quarantine kan dia, hehe.

  Enjoy the little jokes, folks. Hv a good day.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lembu ni bahaya.
   Ikut kata Kera Bapok Bodo, Melayu jadi bodoh sbb makan lembu. Kalau nak pandai, dia cakap kena makan babi...

   Astaghfirullah...

   Delete
  2. Petikan dari blog KD (Kluangman):


   Kejora Bapuk Bodo Wednesday, July 11, 2018 5:56:00 PM

   Pemakan babi cedik..pemakan lembu plak jadi bodooo..subahat dgn prompak...

   Delete
  3. Inilah jadinya bila dah terhutang undi dgn puak kafir harbi.
   Semua yg menyalahi Islam sanggup dikatakan baik.

   Perjuangan LGBT baik...

   Peguam Negara & Ketua Hakim Negara kafir baik...

   Makan babi pun baik...

   MINTAK SIMPANG MALAIKAT 44.

   Delete
 32. Siasatan pembelian Scorpene berjalan lancar - Duta Perancis
  Nabilah Saleh, Bernama
  12 Jul 2018, 10:19 pagi (Dikemaskini 12 Jul 2018, 11:05 tengahari)

  A A
  Siasatan berhubung pembelian kapal selam Scorpene yang kontroversial berjalan lancar dengan kedua-dua pihak berkuasa dalam bidang kehakiman Malaysia dan Perancis mengendalikan kes itu, kata Duta Besar Perancis ke Malaysia, Frédéric Laplanche.

  Bercakap kepada Bernama baru-baru ini berhubung isu itu, yang menjadi lebih utama dalam kalangan rakyat Malaysia sejak dua bulan kebelakangan ini susulan pilihan raya umum lepas, Laplanche berkata kerjasama antara kedua-dua pihak adalah lancar.

  “Kerjasama antara pihak berkuasa kehakiman di Perancis dan Malaysia amat baik. Mereka telah berhubung dengan Peguam Negara Malaysia yang baharu mengenai semua isu berkaitan persoalan pada masa lampau dan saya dapat merasakan kesediaan yang kuat untuk menjalin kerjasama di kedua-dua pihak.

  ReplyDelete
 33. Agaknya Kera Bapuk LGBT Bodo ni ni berfikiran sealiran dgn Hanipa Maidin, "kalau aku jadi Tuhan" atau spt atok nyanyuk dia, "lbh baik berkawan dgn syaitan yg dikenali dpd berkawan dgn malaikat yg kita tak kenali..."

  Astaghfirullahal'adziim...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ini nak tuju khas dekat Kera Bapuk Bodo (itu pun kalau dia masih lagi Islam dan beriman):

   Surah Al-Baqarah ayat 172/173:

   يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ڪُلُواْ مِن طَيِّبَـٰتِ مَا رَزَقۡنَـٰكُمۡ وَٱشۡكُرُواْ لِلَّهِ إِن ڪُنتُمۡ إِيَّاهُ تَعۡبُدُونَ (١٧٢) إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَيۡڪُمُ ٱلۡمَيۡتَةَ وَٱلدَّمَ وَلَحۡمَ ٱلۡخِنزِيرِ وَمَآ أُهِلَّ بِهِۦ لِغَيۡرِ ٱللَّهِ‌ۖ فَمَنِ ٱضۡطُرَّ غَيۡرَ بَاغٍ۬ وَلَا عَادٍ۬ فَلَآ إِثۡمَ عَلَيۡهِ‌ۚ إِنَّ ٱللَّهَ غَفُورٌ۬ رَّحِيمٌ (١٧٣)
   Wahai orang-orang yang beriman! Makanlah dari benda-benda yang baik (yang halal) yang telah Kami berikan kepada kamu dan bersyukurlah kepada Allah, jika betul kamu hanya beribadat kepadaNya. (172) Sesungguhnya Allah hanya mengharamkan kepada kamu memakan bangkai, darah, DAGING BABI dan binatang-binatang yang disembelih tidak kerana Allah maka sesiapa yang terpaksa (memakannya kerana darurat) sedang dia tidak mengingininya dan tidak pula melampaui batas (pada kadar benda yang dimakan itu), maka tidaklah dia berdosa. Sesungguhnya Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (173)

   Komen:

   Agaknya Kera Bapuk Bodo tu makan babi sbb dia dlm keadaan darurat, maklumlah nak ambil hati puak2 kafir harbi yg tolong bantu bagi PH menang tumbangkan BN. Tapi kalau dia kata untuk bagi jadi cerdik mesti dia mentekedarah banyak dan sudah tentu melampaui batas. Dah pasti berdosa & tiada pengampunan dari Allah...

   Wallaahu 'aklaam...

   Delete
  2. Ostad kampongan belajar dgn ostad sesat... Ostad kampongan makan BABI tuduh orang lain plak..

   Ostad Kalo makan lembu tak sokong dan subahat dgn prompak...tak ikut ajaran setan..betul tak....hihiji..pi belajar ugama yg betul dulu baru boleh cerita...

   Delete
  3. Surah Al-Baqarah ayat 42:

   وَلَا تَلۡبِسُواْ ٱلۡحَقَّ بِٱلۡبَـٰطِلِ وَتَكۡتُمُواْ ٱلۡحَقَّ وَأَنتُمۡ تَعۡلَمُونَ (٤٢)
   Dan janganlah kamu campur adukkan yang benar itu dengan yang salah dan kamu sembunyikan yang benar itu pula padahal kamu semua mengetahuinya.

   Komen:

   Kita semua orang Islam mengetahui makan babi itu haram (yg benar). Sudah tentu ada sebabnya Allah mengharamkan daging babi. Jgnlah pula kita nak kempen makan babi dgn alasan puak2 kafir harbi jadi cerdik sebab makan babi (yg bathil).

   Ni dah dekat Raya Korban, risau pula nanti ramai orang Melayu tidak berani makan daging lembu, takut jadi bodo (ikut pendirian Kera Bapuk Bodo).

   Lebih merisaukan kalau Kera Bapuk LGBT ini berkempen buat korban kerbau pendek tu pulak...

   Pohon dilindungi Allah SWT.

   Delete
  4. Cina yg makan Babi benci prompak...mcm mana ostad kampongan boleh sokong prompak?...

   Delete
  5. Tengok tu Kera Bapuk LGBT ni...ayat Quran pun dia tolak, kerana taksub dgn perjuangan parti sarkasnya itu.

   Delete
  6. Baca hadis dan quran kunun...ayat jangan buat dan dubahat kemungkaran ko sorok celah mana?....

   Delete
  7. Nak tunjuk pandai konon...belajar ugama tak habis...puuii...hihihi

   Delete
  8. Ko nak suruh aku tolong cari ke ayat2 tu...
   Siaan...Kera Bapuk LGBT ni jahil murakab, tak pernah buka Quran gamaknya...ki kik kik...

   Delete
  9. Ost John... tolooonnngg...cepaaattt...

   Kera Bapuk LGBT ni dah nak tenggelam nih...

   Delete
 34. Pasaran saham tempatan dijangka kembali kukuh

  Oleh Mahanum Abdul Aziz
  mahanum_aziz@nstp.com.my


  KUALA LUMPUR: Tinjauan pasaran saham tempatan dijangka positif untuk tempoh 12 ke 18 bulan akan datang, demikian mengikut AmBank Research.

  Firma penyelidikan itu mengunjurkan pendapatan Indeks FBM KLCI dijangka masing-masing meningkat sebanyak 5.8 peratus dan 7.0 peratus bagi 2018 dan 2019.

  Ia, katanya dipacu oleh pertumbuhan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) 5.5 peratus serta 5.3 peratus bagi tahun ini dan tahun depan.


  AmBank Research mengekalkan sasaran akhir tahun indeks penanda aras Bursa Malaysia bagi 2018 kepada 1,900 mata, sementara 2,040 mata pada 2019 berdasarkan pendapatan 18.5 kali bagi kedua-dua tahun.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Cai2 tak boleh komen lagi pasal pasaran saham...

   Delete
 35. Raya Korban tahun ini sakan ler puak2 Melayu PH buat korban kerbau pendek. Al-maklumlah, mereka yg selama ini bodo tertelan air kencing rasa teringin pula nak jadi cerdik semula.

  Kera Bapuk LGBT Bodo lah nanti jadi ketua khalifah tukang sembelih.

  Bak ku tey...
  Ki kik kik...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ko ni telan kencing anak najib dengan amoi Taiwan...tu pasal kuatv merapuuu
   .

   Delete
 36. Kera Bapuk LGBT Bodo sedang nangis hentak kepala kat tiang...

  Hu huu huu...auw auww auuww...tak kuaser I...

  Ki kik kik...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itu ler Kera Bapuk Tomato Bodo ni, masa kecik mak soh pi belajar ngaji Quran, dia main pondok2 ngan bebudak jantan. Sudahnya kener sontot, terus terlibat dgn LGBT. Hadoi...

   Delete
  2. Haduuui....sejak kalah perang ko makin kuat meroyan...kenapa jadi gitu cai bodoois....hihihihihk...ape yg ko sedihkan hingga merana?..

   Delete
  3. 2 ekor ni dah kalah perang masih nak tunjuk lagak lagi...

   Delete
  4. Bro..ko layan je ausstodi anonmouse n ausstodi melayu kampuang ini..boleh pakai lu punya perumpamaanlh beb 'pemkn lembu bodoh pemkn babi pandei'..ini khas untuk pihak dorang tukan..baik..kami faham tp ausstodi x..sentaplh tu..
   hahahahaustodilahlubhai..

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...