Sunday, 5 March 2017

TUN MAHATHIR SUDAH SAHUT CABARAN, NAZRI JANGAN LAGI BERI ALASAN MACAM-MACAM!!


Tun Mahathir Mohamad akhirnya melakukan tindakan "dua dalam satu"  iaitu menyahut cabaran Nazri Aziz untuk berlawan dalam PRU 14 akan datang dan dalam masa yang sama mencabar Menteri Pelancongan dan Kebudayaan itu agar bertanding di Langkawi.


Kata Tun Mahathir, Nazri seharusnya lebih tahu bahaw beliau berkhidmat untuk negara, bukan hanya kepada penyokongnya di Padang Rengas semata-mata.


“Mengapa dia mahu saya pergi ke tempatnya? Datanglah ke tempat saya.


“Awak menteri seluruh negara, bukan untuk Padang Rengas saja" tegas Pengerusi Bersatu itu lagi.

Selain menjadi Pengerusi Bersatu, Tun Mahathir juga baru-baru ini diumumkan memegang jawatan sebagai Ketua Bersatu Bahagian Langkawi, Kedah.


Dengan menyahut cabaran Nazri dan kemudian mencabarnya untuk berlawan di Langkawi, ini adalah petunjuk yang amat jelas bahawa Tun Mahathir akan kembali bertanding sebagai Ahli Parlimen dan memilih Langkawi sebagai tempat barunya untuk bertapak.


Walaupun sudah lama bersara, tetapi demi menunjukkan kesungguhan untuk menyingkirkan Najib dan menyelamatkan negara, Tun Mahathir nampaknya tiada pilihan selain perlu bertanding semula dan cabarannya kepada Nazri agar datang ke Langkawi tentunya adalah khabar gembira bagi penantian sebuah perubahan yang semakin cerah cahayanya.


Langkawi sangat dekat di hati Tun Mahathir sejak  beliau mengisytiharkannya sebagai pulau bebas cukai yang kemudian menyaksikan pembangunannya menjadi rancak serta terkenal di seluruh dunia sebagai destinasi percutian dan pelbagai acara peringkat antarabangsa seperti pameran, konvensyen dan sebagainya.


Dikhabarkan Tun Mahathir sangat popular, dikenali dan disukai oleh penduduk Langkawi atas jasa dan sumbangannya memajukan pulau tersebut, sekaligus menjadikan harapannya untuk menang adalah cerah jika bertanding di situ.


Kerusi Parlimen Langkawi kini diwakili oleh calon BN, Nawawi Ahmad yang menang dalam pilihanraya 2013 lalu dengan majoriti 9,546 undi.  


Meskipun perkhabaran mengatakan Tun Mahathir cukup popular dan berpeluang cerah untuk menang, majoriti kemenangan BN sebaliknya terlihat agak selesa.


Oleh itu, amatlah wajar agar Nazri yang berkawan dengan Najib sejak zaman muda lagi  dapat meyakinkan Perdana Menteri untuk memberi kebenaran atau izin khas kepadanya bertanding di Langkawi untuk berdepan dengan Tun Mahathir.


Di Padang Rengas, Nazri cuma menang 2,300 undi tetapi dengan berpindah ke Langkawi, majoriti di atas kertas yang menunggunya ialah 9,546 undi.


Takkan tak jantan  dan Nazri  masih mahu memberi pelbagai lagi untuk mengelak daripada berlawan dengan Tun Mahathir yang sudah berusia 92 tahun? (Shahbudin 05/03/2017).

192 comments:

  1. Hah, padan muka si polan yang di kenali sebagai "the man with a foot in his mouth".

    Mesti tak berani punya si Mamat itu bertanding di Langkawi.

    Betul kata Tun, Nazri berkhidmat untuk negara, mengapa nak berkidmat kpd rakyat di Padang Rengas saja.

    Tosonyap dia gamak nya. Another foot in his mouth?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu apa lagi nazri?
      Jawab....semua org tunggu....jgn berkokok macam Anak Ayam Togel!

      Delete
    2. Haha. Apa mcm Dato Celupar, ada berani kah?

      Delete
    3. Laa aku ingat Mahathir nak mai P. Rengas. APA nak takut dg budak tu, mari la lawan di sini, kami sokong padang benders.

      Delete
    4. in the first place nazri cabar tun M di pdg rengas dah menunjukkan dia sebenarnya kecut teloq. buat cabaran pun hanya sbg syarat saja utk bagi najib nmpk dia berkokok.

      Delete
    5. Orang putih kata:

      "Don't wuss out on me man! Don't you have any balls?"

      Delete
    6. Tunggu ajrlah PRU 14...

      Nanti Nazri lawan Madey di langkawi

      Dan Madey lawan nazri di padang renggas

      Delete
    7. for politician....cabar mencabar dah perkara biasa...

      Tak heran pun!!!

      Delete
    8. Nah kau Nazri botak.
      Baling gelas tak pecah...

      Delete
    9. Cuba baling gelas ke kepala dia yg mcm belon tu. Tengok meletup ke tidak!!!!
      Itu baru gelas belum lagi dgn buah durian.
      Samseng tak kena tempat

      Delete
    10. Kihkihkih.. Apa punya gila babi nya nih kita nk undi BN lg, BN tu barang naik.. Serik siot.. Jom ubah PM najib dan simen kan BN selamanya. Satu undi PH.. Untuk masa depan yg lebih baik dari BN.. Kihkihkih.. Salam ya salam.. Allahurabi nak kena tipu lg 5 tahun oleh tuan politik BN yg penipu..kihkihkih.. Nukilan khas juga alumni Newcastle.. Hak tui.. Kt pala bijan dan Rossy..

      Delete
  2. .
    .

    Tak kan Nazri takut dengan cabaran orang tua 99 tahun ?

    Langkawi akan lebih masyhur jika ada seorang Menteri Pelancungan bertanding di Langkawi.

    Kelebihan pada Nazri.

    1 UNDI BN = 1 UNDI RASUAH.
    1 UNDI PH = 1 UNDI MARUAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 undi PH 1 undi menghina Islam

      Delete
    2. i undi ph = 100% undi fitnah bohong dajal laknat yahudi batu api.

      Delete
    3. annoying 16:42 dan annoying 17:05

      Panas bontot nampak.....

      Cuba terang sikit kat mana menghina Islam, fitnah dan bohong

      Delete
    4. Sudah terang tak perlu bersuluh

      Delete
    5. 1 undi BN - makmur negara
      1 undi PH - huru hara negara

      Delete
    6. Bn..barang naik (huhu) jibby n semah badak

      Delete
    7. ostad audi ruu355 dah ko dgn maza di perlis.

      Delete
    8. 19.18, $€m@h badak kemetot.

      Delete
  3. Salam. Nazri dah terjerat dengan lukah yang dipasang nya sendiri. Kita tengoklah. Ada jantan ke tidak si Nazri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahathir le takut nak lawan di P Rengas. Dah Jadi PM 22 thn pun takut ke?

      Delete
    2. .

      Dan berapa lama pula Nazri jadi Menteri ?

      Nazri sepatutnya berundur dan beri peluang pada pemimpin muda.

      Apa jadi pada Nazri selepas tidak ada jawatan ?

      1 UNDI BN = 1 UNDI RASUAH.
      1 UNDI PH = 1 UNDI MARUAH.

      Delete
    3. Mahathir nampak dah jadi key figure dlm pembngkang...

      Apa dah jadi dgn pemimpin lain seperti Wan azizah, Mat sabu dlll....terus tenggelam

      Pembangknag akan hancur sebab Mahathir..
      Percayalah!!!

      1 undi BN - makmur negara
      1 undi PH - huru hara negara

      Delete
    4. Anon 18:57 Ini sajakah modal kau? Balik kampong pi kerja kilang sudahlah.

      Delete
  4. Kedua2n ya bangang.
    Tambah lg si kuda tua.
    Baik tambah amal ibadat dr hidup menyusahkan org lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamatkan Negara dari dirosakkan pemimpin yang korup juga satu ibadat.

      Delete
    2. 1519, kamu lebih menyusahkan orang lain. Cakap pun tarak alasan, main bukak mulut aje, banyak angin keluar.

      Angin busuk. Reverse fart.

      Delete
    3. 15:19, ko kata diorg bangang tapi diorg bekas pm dan menteri malaysia
      ...ko yg cerdik sgt tuh skang jawatan apa? Pencacai jibbo....kihkihkih..bukan stakat busuk mulut tapi hati pun busuk..

      Delete
    4. Anjing boleh jilat basuh jubo sendiri selepas berak, atau selepas kencinh. 1519 punyai kemahiran yg sama. Tahniah.

      Delete
    5. pesanan tmbh ibadat ni tak kira tua muda kerana ajal maut kita tak tau bila menjemput.

      Delete
    6. Annoying 15:19

      Tambahlah amal ibadat dengan membangangkan orang dan panggil orang lain kuda tua.

      Tanya sikit.... kau agama apa yek?????

      Delete
    7. Menentang Kemungkaran yang dilakukan oleh MO1 & Jho Low juga adalah amal makruf nahi mungkar,, dapat pahala disisi Allah Ta'ala ..!!

      Delete
    8. siapa yg korup??

      Zaman madey, malaysia hilang lebih 200 billion ....cuba tanya LKS...dia pun ada tulis buku pasal tu...


      Delete
    9. Tun M nak selamatkan malaysia konon...

      Tapi dia dulu LKS dan anwar suruh step down sebab rasuah, kroni dan bail out syarikat anak dia...etc....Ada tak dia step down??

      Sekarang nak suruh Najib pulak step down!!

      Hipokrit!!!

      Delete
    10. 1901 hipokrit pengkhianat rakyat. Nampaknya suka pada LKS pula. Mau masuk pembangkang ? Sorrylah. Menyalak macam rotweiler tapi kami tau kau cuma anjing poodle saja ,tidak diterima.

      Delete
    11. Poodle pun bukan

      Anjing kurap sahaja tu

      Tunggu masa nak makan penyepak

      Delete
    12. Anon 15:19 kau ada duit lagi ke nak beli beras.

      Delete
  5. Jgn jd mcm ostat Q7 mula2 bkn main cabar berdebat org sambut mcm2 alasan dia bg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Somi tu siap buat wajah bingai lakon makan martabak. hahaha

      Delete
  6. Apa lagi nazri....sahutlah cabaran tun tu..kata lempar gelas tak pecah...kihkihkih..ini tun cakap bukan main main tau, politik mesti mau ada telor..bukan menyundal saja mau ada telor...jgn dok bagi alasan macam2 lagi..ayuh tunjukkan kehebatan aksimu seiring mulut mu..tun tunggu di langkawi..mai tanding no, jgn tak mai...kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jika nazri tak berani sahut cabaran yg buat sendiri, nazri patut kalah di padang rengas. Kecuali pengundi padang rengas jenis makan rumput masih nak terima lagi pemimpin spt ini.

      Delete
    2. Kat Pdg Rengeh, deme sedut habuk simen segunung..kikiki

      Delete
    3. Tunggulah PRU 14 nanti...

      Politician memang perangai suka cabar mencabar...

      Tak heran pun!!!

      Delete
    4. Kalau nak cabar pun ukurlah dulu baju di badan sendiri

      Delete
  7. I like this polemic. What if tdm n nazri fight it out in a neutral seat?

    Let us see whether nazri ada teloq or not?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tu berani cakap sajalah kot jauh.

      Delete
  8. Jangan khuatir.

    Bila Tun buat keputusan menjawab cabaran Nazri dan meng counter challenge the fellow, dia dah buat kajian yang cukup.

    Walau pun Wakil Rakyat BN di situ sekarang dulu mnang namyak undi.

    Tun pernah kerja sebagai Medical Officer di Langkawi. Di masa remaja nya. Tambah pula, sebagai PM selama 22 tahun dia selalu ke Langkawi, bermacam2 di aturkan nya untuk kemajuan Langkawi.

    Nyata terbanbang hasil dasar2 Tun bagi memajukan Langkawi.

    Wakil Rakyat BN yang ada sekarang tuh kot boleh banggakan oublic toilets dsb nya yang mugki dia aturak di bikin dai Langkawi. Mana boleh banding dengan sumbangan Tun.

    ReplyDelete
  9. Barua dan anjing paling tua dlm sejarah boneka dlm dooonia yg bertuankan Singapork dan proksi DAP.... ada rasa nak bertanding lagi...aakaksssss.....

    kubo kata mai sini... partì cap bunga berambos pergi.....

    cuķup2 la jadi boneka dan anjing penjajah Singapork@Isreal Asia Tenggara...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 15:43, Lebih mulia berpakat dg cina untuk menumbang raja yg zalim dari hidup jadi anjing suruhan memakan bangkai.kamu ini tidak cukup asuhan agama kot?
      Bukan salah ibu mengandung.
      Hidup ini pilihan sendiri jika memilih memaksn bangkai....kesian orang melayu....

      Delete
    2. 1543 dah mai gila kuat...stok ketulan taek low dgn kingcin Lobai jampi lahanat dh nak abeh la tu. Nasib la Melayu jenis ni dh tak ramai dh. Nanti anak cucu cicit elokla buat tandas awam percuma atas kubur 1543 ni

      Delete
    3. ini saja kualiti hujah pemakan dedak benak hati
      dap lah
      israel lah
      dah tua lah
      awat tuan hang pun muda lagi ka
      rambut pun penuh satu kepala beruban

      Delete
    4. Annoying 15:43 aka akak Anon srlangor

      Adalah sikit perubahan dari komen hang sebelum ini... tapi masih tipikal. Tunjuklah idea bernas sikit

      Mana hilang UBAH DAN SIMEN?????

      Delete
    5. .

      Kubur kata mai sini ?

      Menantu TPM cuma buat rawatan gigi pun jadi arwah..

      Kubur tak payah kata mai... sebab bukan kubur yang menentukan ajal manusia.


      1 UNDI BN = 1 UNDI RASUAH.
      1 UNDI PH = 1 UNDI MARUAH.

      Delete
    6. 1 undi BN - makmur negara
      1 undi PH - huru hara negara

      Delete
    7. 1905 saya rasa kau sedang makan rumput sekarang dan tunggu dedak.
      1 undi PH- huru hara negara? Belum tau lagi tetapi yang kita sudah tau
      1 undi BN- sudah kena klepet.

      Delete
    8. .
      .

      Rasuah lah yang menyebabkan negara jadi huru-hara. Ekonomi entah mana. Agama entah mana. Sistem Kewangan perbankan entah mana.

      Tetap ..

      1 UNDI BN = 1 UNDI RASUAH.
      1 UNDI PH = 1 UNDI MARUAH.

      Delete
    9. Undi BN pakai nampak lingkup Negara,
      dari atas hingga ke bawah semua dok mentekedarah rasuah.......!!!

      Delete
    10. Anon 15:43 komen anda tak senonoh dan penuh kebodohan yang nyata....!!

      Delete
  10. Orang mempunyai karisma seperti tun m dan anwar, depa tubuh parti baru ka atau buat apa ker, org hormat jasa mereka tambah pula kalau mereka bertanding di tempat asal depa, jgn harapla org lain nak menang...boleh mimpi je la kalo hang nak menang nazri oi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menang?
      Nak bertentang mata dgn Tun Mahathir pun dia dah cabut. Sama jugalah dgn bijan sontot tu

      Delete
  11. Nazri bekas anjing salakan Mahatir. Tk kn making salakan berani lawan bekas tuannya. Nazri berani menyalak dlm kandang dia shj. Suh keluar dari kandang, tentu tk bergamot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu pun ada hati nak gigit tangan tuan dia

      Delete
  12. Nazri bekas anjing salakan Mahatir. Tk kn anjing salakan berani lawan bekas tuannya. Nazri berani menyalak dlm kandang dia shj. Suh keluar dari kandang, tentu tk berani.

    ReplyDelete
  13. TUN MAHATHIR SUDAH SAHUT CABARAN, NAZRI JANGAN LAGI BERI ALASAN MACAM-MACAM!!...
    nasihat khas untuk sibudin@yg tidak ada/ tak tahu asas permainan/taktik politik Malaysia merangkap penjilat @ pemakan dedak seumur hidup=

    Cuba faham yer si budin/ pelajaran /konsep ni/ analisa
    Orang yang rasa dirinya kuat/hebat dalam konteks politik Malaysia ialah orang yang boleh bertanding di mana mana contohnya semua kawasan Cina seperti geng-geng DAP..
    Untuk ahli politik Melayu..mereka telah membina sejak lama asas kukuh @ kubu kuat/kawasan mereka masing -masing
    seperti mana juga BUDAYA KONGSI GELAP dan BUDAYA PEMASARAN BARANG- BARANG /produk
    Jadi Nazri mencabar U turn bertanding dikawasan beliau sebab itu kawasan dia..dan dia merasakan di boleh menang

    Tapi yang pelik UTurn ni tak pulak cabar Nazri bertanding
    kawasan Kubang Pasu??Bukan ke kawasan tu dia menang dalam
    siri awal bermula berpolitik dan beberapa PRU sebelum dia pencen dan last bertanding 1999 ??
    Tak kan tak tahu budin ????
    Jawapan nya di kawasan tu dia dah ditolakkk
    ulang lagi sekali dah ditolak
    ulang lagi sekali dah ditolak..
    lagi satu di Kubang Pasu anggaran lebih kurang 65,000 pengundi bukan kerja senang yer..U Turn tu tahu dan dah kira..U turn melabur duit banyak pun tak boleh menang dan dia tahu benda ni...dan bagi ahli parlimen yang sekarang lawan U Turn pun kalau kena dengan gayanya u Turn boleh hilang deposit ..faham si budin

    Kenapa Langkawi ??? dengan anggaran lebih kurang jumlah pengundi 40,000...peluang disini cerah...isu faktor calon
    adalah faktor utama dan faktor kedua RM yang akan dilaburkan oleh Uturn mungkin ada ..
    Si budin >>> nak menang kat Langkawi si U turn, labur secara purata rm1000 seorang = rm 20 juta untuk dapat lebih kurang 20,000 undi dan menang...bagi u turn ni rm 20juta minima...boleh jadi rm50juta celah gigi jer..
    faktor calon...memang advantage kat u turn le jika di langkawi..hatta najib pun gerenti kalah kalau bertanding di langkawi ni...
    Jadi si budin faham tak ???
    Kalau rasa diri kuat dan hebat ..masuk bertanding/ langgar kawasan orang..bukan suruh orang masuk kawasan sendiri dan seperti Nazri dia rasa di kuat di Padang Rengas sebab itudi cabar U Turn bertanding kat kawasan dia..dia suruh U turn yang merasakan diri nya masih hebat
    lagi supaya langgar kawasan dia...tapi u turn tetap dengan u turn nya..cabar orang bertanding kawasan yang dah dijangka boleh menang..si budin pun terus terusan menjilat..

    sibudin...angka dan wang dalam politik malaysia sangat rapat dan tak boleh dipisahkan..faham konsep yer sibudin admin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 16.15 tak payah sibuk dgn apa jua alasan....nazri menteri malaysia, jadi di mana jua kerusi tak penting, sahut jer lah cabaran. kita mau nazri yg jawab.

      Delete
    2. Konsep ko ni konsep neraka sebab tu lah negara ditimpa bala..
      konsep ni lah yang bijan pakai sampai maruah dan harta negara sudah tergadai,
      Orang berkuasa dan berharta boleh manipulasi apa saja
      Mereka ingat bila dah mati terlepas begitu aja
      Kalo cash is king jadi penentu
      Patut la sibijan dah jadi hantu..
      Jom kita ubah sebelum negara rebah!

      Hidup Tun.

      Delete
    3. aku pengundi kubang pasu
      undi bn pun pd pru lepas
      tp hang toksah ckp pandai
      sentimen grassroots di sini dah beralih
      joe baharum pun kami tak lyn dah
      kalau manih muka pun di depan saja
      jamil khir pun mai sggh food court sapa pun tak teguq
      sorry la
      tun anytime mai sini kami sambut bukan hanya sebab bersatu tp sbg mngenang jasa dia terhadap negara

      Delete
    4. seperti yang hang kata..
      pegi ler buat demo/petisyen ke suruh Uturn
      bertanding kat KUBANG PASU kawasan lama dia tu...next pru// dan suruh dia jadi ketua bahagian bersatu Kubang Pasu..tapi kenapa pilih jadi ketua bersatu Langkawi...untuk Ahli yg berjuang...Parti No 1 individu yg mengkhianat parti pasti ditolak
      ini politik ler bro...

      Delete
    5. aritu naik satu flight ngan si mustapha mohamed xde xde sape tegur..dia nk lalu dpn aku pun aku buat deq je.

      Delete
    6. setuju sangat dengan Anon 16;15

      Terbaekkk!!!

      Delete
    7. .
      .

      Langkawi dengan Mahathir tidak boleh di pisah.

      Asal Langkawi ialah padang jarak padang terkukur.

      Tidak ada sesiapa pada masa itu boleh menyangka kan Langkawi boleh di bangun kan dengan sumpahan Mahsuri. Tetapi Mahathir bangunkan pulau tersebut dan kini bukan sahaja Langkawi malah semua pulau yang berpotensi telah di jadikan sebagai tempat pelancungan.

      Nazri jangan kan pulau bukak tanah jadi kampong kat Padang Rengas pun tak ada.

      Mahthir memiliki kedai roti di Langkawi, apa yang Nazri ada di Padang Rengas ?

      1 UNDI BN = 1 UNDI RASUAH.
      1 UNDI PH = 1 UNDI MARUAH.

      Delete



    8. Maruah kpd Dap

      BARUA kpd Melayu


      Delete
    9. Bro 2104 tolong jangan ada sifat perkauman. Kita semua bro tidak kira bangsa. Semua bangsa oun ada yang susah. Bela rakyat malaysia sama rata. Makasih

      Delete
  14. 1615, dengar sini bingai.
    Nazri menang 2k lebih sj di Pdg Rengeh.
    BN, ulang BN , menang 9k lebih di Lkw, Ulang 9k lebih.
    Sepatutnya Nazri siap ada advantage 9k tuu.
    Lagipun Nazri Menteri Negara, bukan JKK Pdg Rengeh.
    TUnM tua tu hempok mangkok pun tak pecah, kem mon man, apa ko auta ni. Takkan kecut kot? Sepatutnya taiko kamu kna kata..Bring it ON!
    Kita tgk laaa.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Kalo Nazri menang dg 2K, memang tak Jadi masalah utk Mahathir datang ke P Rengas , jumpà ko kat sana Mahathir

      Nazrey

      Delete
    2. nampak sangat 1636 tak faham asas permainan politik
      malaysia nak komen..sama dengan penjilat admin..
      ia bukan kira menteri ke bekas perdana menteri ker
      ia berkisar kepada pengundi
      ulang sekali lagi.pengundi faham tak sibingai 1636
      tak sama di kepala dan hati masing masing
      Malaysia ada 222 kawasan..setiap
      ahli politik jaga kawasan masing masing..
      si bingai 1636...tak faham lagi..
      kalau rasa 22 tahun hebat dan nak selamatkan malaysia kononnya ..masuk/langgar le kawasan orang
      bukan suruh orang masuk kawasan dia

      Delete
    3. 17.41 dah mula tai ci...yg cabar tu nazri, bukan tun. Yg sahut cabaran tun. Sepatutnya pencabar bertaraf menteri tu yg kena berani ceroboh kawasan orang, bukan suruh orang datang kawasan dia. Lagi pun dia menteri, jadi sepatutnya satu malaysia ni kawasan dia.

      17.41 ni nak perlekeh orang, tapi tak sedar diri sendiri jadi bahan lawak. No la tahap 6% yg tinggal. Pi la ke mykmu; hujah kau akan disanjung tahap intelek di sana...bukan di sini

      Delete
    4. Annoying 17:41

      Panas bontot nampak!!!

      Biarlah Nazri yang jawab...
      Atau.... Kalau rasa hebat sangat, gantilah Nazri... Kau pulak yang bertanding di Langkawi

      Delete
    5. Sedih melihat ramai melayu bodoh kat sini...

      Siapa nak bertanding dan kat mana, kenapa nak gaduh gaduh kat sini!!!

      Tunggu ajerlah PRU 14 nanti

      Kalau Allah kata Bn menang, maka menanglah BN. Biarpun , PH letak calon paling kuat macam madey..

      Faham tak???

      Delete
    6. 1970 yg bengong..aku sejak jibby bubarkan taskforce siasat 1mdb, pecat peguam negara, zeti, bubarkan pac..nmpak sangat jahat..sebab tu anon 1910 yg bodoh..xleh pikir lojik..

      Delete
    7. .

      .
      PH menang atau BN menang itu rahsia Allah. Allah merahsiakan nya supaya manusia membuat yang terbaik untuk diri nya supaya menjadi hamba kepada Nya. Jangan ingat kalah atau memang yang menentukan seseorang di terima menjadi hambaNya.

      Adakah Nabi saw tahu Islam akan memang dalam peperangan ? Jika Nabi saw yakin Islam menang dalam peperangan mengapa di hantar orang ke medan perang ?

      1 UNDI BN = 1 UNDI RASUAH.
      1 UNDI PH = 1 UNDI MARUAH.

      Delete
    8. aku 1636 ni. woi bonhok 1741, spin awam dh tumpul.
      Baik la ,kalu dh tak faham aku mudahkan contoh.
      Ko anggao pulak TunM yg tua hempas kaca tak pecah tu cabar Taiko ko tanding diLkw.
      Boleh? Brani?
      Aik? tak kan Taikoko sj boleh cabar, gentke la 2 way.
      Aku rasa otak ko damage terhempas dumbbell 100g. kikokiko

      Delete
    9. 19:10, masalahnya...ada Allah kata ker BN menang? Tak ada pon...dah setaraf ayahpin dah cakap ko ni..mengucap la...kihkihkih

      Delete
    10. .
      .

      Makna nya BN boleh kalah lah ya ?

      Delete
    11. Insha Allah, sama2 kita doa akan yg mungkar di tumbangkan dan kebenaran di junjung...Hidup tun!

      Delete
  15. disini bertempatnya kumpulan manusia manusia yg
    tak der asas politik malaysia berkumpul dan membuat komen
    termasuk admin..
    contoh yang senang
    mereka yang tidak pernah tendang bola seumur hidup
    tiba tiba mmemberi komen tentang pasukan mana yang menang dan kalah dalam bola sepak ataupun apa apa sukan..
    selok belok tak tahu..ada hati nak komen
    patut ler parti bersatu/ dap / pembangkang tak
    menang2 pilihanraya...sebab ada orang macam
    ni yang tak tahu buat kerja..tapi kononnya
    pandai mengomen..
    teruskan memberi komen tanpa ada ilmu yang cukup/kukuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Disini jugalah pemakan dedak 6% spt kamu datang menjenguk...dan melepas taik kamu. Pergi lah kamu ke mykmu...mereka perlu kan kamu di sana utk menaikkan rating mereka yg sedang nazak. Dan tidak perlu disentuh soal ilmu, kalau pemikiran tahap felda totok

      Delete
    2. blog buang masa..komen2 yang boleh dianggap tak berlandas akal yang waras....memang layak dihuni oleh puak2 bergelar sampah masyarakat..

      Delete
    3. 17.14 Sampah masyarakat adalah pemakan dedak yg tidak sedar yg mereka sedang mensialkan bangsa sendiri. Anyway, the intellectual capacity of the 6% is too negligeble to be taken into account, and that's the very reason as to why utusan malaysia is sinking and sinking fast. Paham?

      Delete
    4. abis kalau ikut pikiran kau yg cetek tu yg pandai main bola saja ka ble tgk bola dan bg komen
      keluar la dr tempurung

      Delete
    5. Annoying 16:50

      Kau datang sini pun tak ada siapa undang
      ikut tuan tanahlah dia nak tulis apa
      Yang kau berbulu sangat apasal
      Tak suka.... boleh belah

      Delete
    6. 1658 dan 1730..percubaan yg baik untuk putarbelit dan buat orang keliru..
      tengok bola boleh tak der siapa melarang
      yang dilarang ialah percaya bulat/bulat kepada
      komen orang yang tidak pernah tendang bola seumur hidup + tak tahu peraturan permainan bolasepak..nak bagi contoh ke??
      kita baru nak belajar main bola
      mana kita suka/pilih : dengar nasihat /tunjuk ajar daripada mereka yg tak tahu pasal bola//tak pernah tendang bola
      atau
      mereka yang sekurangnya kurangnya main bola tapi setakat wakil daerah..
      (andaian kalau susah sangat nak dapat mereka yang pernah wakil negara )
      tak kan nak percaya org yg takder latarbelakng/ilmu..sekurangnya dapat dengar
      nasihat bekas pemain yg wakil daerah pun ok jugak ??

      Delete
    7. 18.18 apa kau melalut ni? Kau sapa hebat mana nak ajar orang nak nasihat orang pasal politik? Apa kelulusan kau? Apa cv kau?

      Delete
    8. yg banyak melalut kat sini termasuk 1818 menunjukKan ada banyak ciri -ciri yang tak pernah tendang bola termasuk admin...tetapi bersemangat nak komen pasal perlawanan bola..main lah bola dulu..kemudian cuba jadi wakil sekolah ..wakil daerah..wakil..negeri kalau hebat terpilih wakil negara dan ada rezeki dapat main dengan kelab luar negara..lepas tu kalau dah bersara awal atau inject/kaki dah tak boleh pakai..baru jadi komentar..baru orang suka dengar dan orang boleh percaya dengan analisa/pendapat kita...ni..tak pernah pegang bola/sepak bola dan lebih dasyat lagi baru tengok permainan bola peringkat kampung live( belum pernAah tengok world cup dari zaman 80aan)..ada hati nak komen...harap faham..perumpamaan /kiasan ni yer..

      Delete
    9. Sedih melihat ramai melayu bodoh kat sini...

      Siapa nak bertanding dan kat mana, kenapa nak gaduh gaduh kat sini!!!

      Tunggu ajerlah PRU 14 nanti

      Kalau Allah kata Bn menang, maka menanglah BN. Biarpun , PH letak calon paling kuat macam madey..

      Faham tak???

      Delete
    10. .

      .
      PH menang atau BN menang itu rahsia Allah. Allah merahsiakan nya supaya manusia membuat yang terbaik untuk diri nya supaya menjadi hamba kepada Nya. Jangan ingat kalah atau memang yang menentukan seseorang di terima menjadi hambaNya.

      Adakah Nabi saw tahu Islam akan memang dalam peperangan ? Jika Nabi saw yakin Islam menang dalam peperangan mengapa di hantar orang ke medan perang ?

      1 UNDI BN = 1 UNDI RASUAH.
      1 UNDI PH = 1 UNDI MARUAH.

      Delete
    11. .
      .

      Ramai pengurus dan.jurulatih bolasepak bukan yang pandai main.bila atau pernah jadi pemain kelab ternama.

      Pengurus dan jurulatih bolasepak yang tidak ada pengalaman bermain dalam perlawanan besar selalu juga menang mengalahkan pasukan bola sepak yang di kendalikan oleh bekas pemain ternama.


      .

      .
      PH menang atau BN menang itu rahsia Allah. Allah merahsiakan nya supaya manusia membuat yang terbaik untuk diri nya supaya menjadi hamba kepada Nya. Jangan ingat kalah atau memang yang menentukan seseorang di terima menjadi hambaNya.

      Adakah Nabi saw tahu Islam akan memang dalam peperangan ? Jika Nabi saw yakin Islam menang dalam peperangan mengapa di hantar orang ke medan perang ?

      1 UNDI BN = 1 UNDI RASUAH.
      1 UNDI PH = 1 UNDI MARUAH.

      Delete
    12. Woi pendedak...kata blog ni tak pandai politik la apa bagai..yang ko datang melalak dan menganjing kat sini pehal...kang tak pasal pasal kena baling batu lari sambil jual kain..(kaing,kaing,kaing)...

      Delete




    13. Maruah untuk Dap yg boleh memBARUAkan penyokong PH



      Delete
    14. Kesian benenor nengok barisan 6 persen najip

      Memberi komen saling xtumpah mcm budak kecik yg kena sakat

      Mulut merampuih2 memaki hamun dgn segala carutan yg baru dibelajarnya TapI ayor mata dh merambu2 keluornye

      Delete
  16. Nazri hanya juara air mani yg terbanyak pancut nya....
    sebab tu apa yg keluar kat mulut dia macam apa yang
    keluar kat pelir dia...tak berguna langsung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen apa ni??? Bodah la kamu ni!!!!

      Delete
    2. Hahaha 1912 pengkhianat rakyat kerana dedak. Komen 1713 pun kau tidak faham. Begitu bodoh kah kau. Hai kesian. Pergilah ke mykemut

      Delete
    3. Tu pun Nazri tak menang

      Kalah lagi dia dgn bung mokhtar

      Delete
  17. Hoi... 16.50. Politik itu hak pengundi. Siapa pun boleh komen. Termasuk le 1650 yang bodoh. Kita pilih le pemimpin yang cerdik dan bertanggungjawab. Jangan macam si bijan dan nazri mulut busuk. Senang cerita semua ahli bn le.

    ReplyDelete
    Replies
    1. .percubaan yg baik untuk putarbelit dan buat orang keliru..
      tengok bola boleh tak der siapa melarang
      yang dilarang ialah percaya bulat/bulat kepada
      komen orang yang tidak pernah tendang bola seumur hidup + tak tahu peraturan permainan bolasepak..nak bagi contoh ke??
      kita baru nak belajar main bola
      mana kita suka/pilih : dengar nasihat /tunjuk ajar daripada mereka yg tak tahu pasal bola//tak pernah tendang bola
      atau
      mereka yang sekurangnya kurangnya main bola tapi setakat wakil daerah..
      (andaian kalau susah sangat nak dapat mereka yang pernah wakil negara )
      tak kan nak percaya org yg takder latarbelakng/ilmu..sekurangnya dapat dengar
      nasihat bekas pemain yg wakil daerah pun ok jugak ??

      Delete
    2. 18.20 post sekali dah la tak payah repeat sana sini...desperate for attention sangat la kau ni...6% dapat OT ka hari ahad ni?

      Delete
    3. yg banyak kat sini menunjukKan ada banyak ciri -ciri yang tak pernah tendang bola termasuk admin...tetapi bersemangat nak komen pasal perlawanan bola..main lah bola dulu..kemudian cuba jadi wakil sekolah ..wakil daerah..wakil..negeri kalau hebat terpilih wakil negara dan ada rezeki dapat main dengan kelab luar negara..lepas tu kalau dah bersara awal atau inject/kaki dah tak boleh pakai..baru jadi komentar..baru orang suka dengar dan orang boleh percaya dengan analisa/pendapat kita...ni..tak pernah pegang bola/sepak bola dan lebih dasyat lagi baru tengok permainan bola peringkat kampung live( belum pernAah tengok world cup dari zaman 80aan)..ada hati nak komen...harap faham..perumpamaan /kiasan ni yer..

      Delete
    4. 18.59 kiasan tahap felda...nobody cares about your kiasan. You are just like sahabat, all you could do is goreng...just like most umno fellers.

      Delete
    5. Pilih pemimpin cerdik macam Najib...
      Bukan macam madey dan pemimpin pembangkang yg lain...

      heheh...BN akan menang bergaya insya Allah..
      Pembangkang akan kalah teruk sebab madey.
      Parti baru nak merangkak, ada hati nak calonkan anal dia atau muhyiddin sebagai PM..

      Bila kena belasah dgn pemimpin PKR dan DAP, terus senyap dan tak nak sebut lagi pasal siapa jadi PM...

      Bodoh punya orang!!!

      Delete
    6. 1915 ni gerenti dapat berkarung karung dedak. Panas nampaknya bila tuan dia kena hentam. Hahaha kesian.

      Delete
    7. Kesian pecacai najip

      Bersungguh2 alih tiang gol

      Penyudahnya ke padang bola je la yg dia terpikir

      Lps tu ulang le 18 ribu kali

      Delete
  18. Ini yg aku respect TunM... orang cabar atau persoalkan beliau, tak perlu jurucakap untuk menjawap. Itulah jati diri pemimpin UMNO dulu. Lihatlah TunM, DS Anwar, Tan Sri Sanusi Junid, Rafidah, Zam, dan ramai lagi. Sekarang kebanyakkan mereka dah tinggalkan UMNO atau pengkritik UMNO.

    Kalau pemimpin UMNO sekarang, cabaran dan pertanyaan sekadar dijawab oleh jurucakap saja. Sendiri seolah2 tiada keberanian langsung untuk bersuara.

    Sebab itu aku tak percaya pada pemimpin UMNO sekarang. Mungkinkah mereka ini sekadar BONEKA sahaja? Langsung tidak menunjukkan jatidiri atau keberanian.

    Fikir2lah....Selamatkan Malaysia dari penyamun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamatkan Malaysia dari ex-Mahafiraun, ex-Mahazalim, ex- Diktator.....yang dah hilangkan duit lebih 200 bilion dlm zaman pemerintahan dia.

      Cuba tanya LKS....dia ada tulis buku jugak pasl benda ni. Sebab tu dulu dia pernah kata Malaysia akan bangkrap!!

      Masa tu tak ada internet. Media semua dikontrol oleh madey...

      Sekarang LKS dah jadi singa pondan!!!

      Delete
    2. Hihihi panas betul anjing poodle1919 ni. Kesian. Woi binatang kau masuk salah kandang lah. Ini kandang manusia da. Pergilah mykemut kandang binatang

      Delete
    3. Dia tu kalau dicampak ke kandang buaya di tuaran pun buaya ndak mau makan tu bah..

      Delete
  19. Ni apa cerita belit belini.....????? Korang ni kan semua punnn korang nak telan.
    Acanilah ... korang boleh tegur atau menjuihkan bibir dengan perangan naRi tu.... dia ni memang suka provoke. Ya betul dia cabar Tun lawan ngan dia di padang rengas. Sekarang Tun dah sahut...TAPI apahal plak hg kome kata Tun berani sahut cabaran? Nazri cabar Tun dulu tanding si padang rengas.... korang tak nampak ker Tun pun kecut telur sebenarnya tapi lagak berani sanggup sahut canaran... tapi hendak di langkawi.... ini semua sama ajer macam kecut nak lari dan mengelak. CERITANYA... TUN TAK BERANI DI PADANG RENGAS..... Sembang boleh ler. Lepas ni ada yg akan kata memanglah padang rengas tu tempat nazri.... habis tu Langkawi?.... nak gaduh cari gelanggang lah Nazri... bukan buat depan laman rumah.... sebab orang yang kamu cabar tu takderlah berani sangat. Sembang lebih...pastu anak buah julang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spin la spin.....logik orang umno ni memang tahap sampah. Sapa kata tun kena ikut terma dan syarat nazri? Pernah tak kita cabar orang datang rumah kita nak lawan? Nak lawan, pi la rumah orang tunjuk hebat. Macam forum nothing to hide dulu la, sama jerr logiknya, bila tun sampai...forum tutup terus sebelum pun ianya bermula. Gitu juga dicabar dedah laporan audit 1mdb, cabar tubuh RCI 1mdb, cabar dedah penderma rm2.6b...semua tak berani, macam macam spin. Logik umno kah kah kah

      Delete
    2. Annoying Suharli Masrop

      Betul sangat kata kau.....

      Quote: nak gaduh cari gelanggang lah Nazri... bukan buat depan laman rumah....

      Dari awal, Nazri memang tahu akan kalah kalau bertanding melawan Tun di mana-mana pun.

      Delete
    3. Tun cabar RCI forex rm30b..ada berani?

      Delete
    4. Buat RCI 2.6B, 1MdB dan 30B Forex.
      Syaratnya jangan di OSA kan pulak!

      Ada teloq tak wahai Org UMNO yg kononnya berpihak pada yang benar.

      Delete
    5. Silap besar lah kalau cakap Tun tak berani di Padang Rengas.

      Tak perlu Tun M, pun dalam keadaan hari ini batang pisang pun boleh kalahkan Nazri tu.

      Sebenarnya daripada pandangan saya Nazri sedang bagi indirect request dkt Jibo supaya pilih dia semula sbg calon di Padang Rengas. Nothing more than that.

      Sebodoh2 Nazri tentu dia tahu Tun M sbg bekas PM 22 tahun bukan levelnya bertanding Padang Rengas.

      Level Tun M saya rasa tak perlu bertanding pun dan rasanya Tun M pun tak minat nak bertanding. Cuma Tun M sengaja nak jawab balik kepada samseng bermulut longkang ni.

      Sebab kalau dia tak jawab si mulut longkang ni akan kata Tun M takut nak bertemu dengannya di Padang Rengas. So Tun M pun cakaplah something balik.

      Anjing kalau banyak sangat menyalak kekadang kita perlu acah batu atau kayu balik utk senyapkan dia. Tak bermakna kita benar2 nak taring bertemu batu @ kayu.

      Kalau Tun M nak bertanding pun paling baik untuknya ialah di Putrajaya dan bukan di Padang Rengas.

      Sepertimana Nazri berani mencabar sebab dia tahu Tun M tak berminat utk bertanding apatah lagi di Padang Rengas, sebegitulah juga Tengku palsu tak berani cabar Tun M bertanding di Putrajaya sebab dia tahu berkemungkinan cabaran itu disambut dan silap haribulan boleh hilang deposit dibikinnya.

      Apa pun tak payah cakap banyak. Kunci gelanggang di tangan MO1. Suruh ja MO1 buka gelanggang dan kemudian bolehlah kita bermain permainan sebenar.

      Ayuh, minta MO1 buka gelanggang.

      Delete
    6. Selamatkan Malaysia dari ex-Mahafiraun, ex-Mahazalim, ex- Diktator.....yang dah hilangkan duit lebih 200 bilion dlm zaman pemerintahan dia.

      Cuba tanya LKS....dia ada tulis buku jugak pasl benda ni. Sebab tu dulu dia pernah kata Malaysia akan bangkrap!!

      Masa tu tak ada internet. Media semua dikontrol oleh madey...

      Sekarang LKS dah jadi singa pondan!!!

      Delete
    7. woi totok 1920. masa bila yg tak ada internet. Ko tu yg baru jenguk bawah tempurong.
      Kaku dh bengap sgt jgn datang siji ka,...dekat mykemut tu segagan ko. kesian pun ada..

      Delete
    8. Aku seut nazri nak lawan jangan depan laman rumah..... sekacara kiaanya... yang korang bangga sangat TUN sambut cabaran tu kenapa?.... sebab Langkawi tu lubok siapa?.... perli simple macam ni pun korang tak leh nak cerna.maksud aku... tak ada yg nak di bangga dwngan sahutan tu....

      Delete
    9. Sdr Suharli.

      Perkara tersebut telah saya jawab. Tun bukan menyahut cabaran bodoh tu tetapi sekadar mengacah balik.

      Petikan komen balas saya di atas:-

      Sebab kalau dia tak jawab si mulut longkang ni akan kata Tun M takut nak bertemu dengannya di Padang Rengas. So Tun M pun cakaplah something balik.

      Delete
    10. Buat john,

      Kalau Tun m nk btanding di putrajaya, telondeh lagi la seluar mamat sorang tu - silap2 dgn seluar dalam pun telondeh sekali

      Si suhaili ni lama menyepi

      Panjang bebenor berator dalam gua nunggu ambik gaji dari Ketua penyamun ye yob?

      Kut ye mike hebat bebenor malah lebih syg najip pd kamu bebanding Nazri maka elokle mike je yg btanding lawan tun m tu

      Bior Nazri dok umah ngeronyam bini baru die tu je

      Delete
    11. Bro Tajul.

      Saya pernah baca interview dgn Nazri di akhbar tak silap The Star. Ini cerita lama, mungkin di zaman Tun Dol PM rasanya.

      Bila ditanya bgmn dia begitu vokal menyerang Tun M dia jawab dia sbg seorang ahli parlimen BN dia hanya perlu gembirakan Pengerusi BN yg akan memilih calon utk bertanding dan pengundi Padang Rengas yg akan memilih wakil drpd calon2 yg bertanding. So dia tak hairan dgn sesiapa selainnya.

      Tengoklah mentaliti pendedak camna. Patutlah masa Reformasi dulu dia yang paling awal berjumpa Tun M, cium tangan dan declare dia menyokong Tun M.

      Itu dulu sblm PPBM ditubuhkan dan UMNO menjadi musuh rakyat. Hari ini dia tidak lagi boleh pleasekan keduanya. Sama ada dia pleasekan Najib ataupun pleasekan rakyat kebanyakan termasuklah majoriti pengundi Padang Rengas.

      Dalam kelongkangan mulutnya masih bagi signal kpd Najib supaya dipilih semula. Hanya pendedak tak boleh nak faham.

      Kalau Suharli yg dipilih mahu mengamuk Nazri ni dan sabotaj balik Suharli. Habis segala skandal-skandal Suharli pun akan dihebahkan utk tunjukkan 'tak ada siapa boleh ganti aku di Padang Rengas'.

      Tapi Suharli ni mungkin bersih drpd skandal. Tapi kalau Kejora memang win habis skandalnya kalau didedahkan. Hehe..

      Berkenaan dgn Teuku Nan itu sebenarnya pada pilihanraya umum yang dulu (tak ingat ke 12 atau ke13) survey oleh UMNO sendiri menunjukkan Putrajaya berkemungkinan tumbang.

      Teuku yang jadi calon merayu kepada Tun M supaya berkempen untuknya sebab dia pun dah goyang.

      Disebabkan besarnya hati Tun maka dia pun turun kempen di Tun M sehingga Teuku menang.

      Kalau Tun M umum bertanding di Putrajaya sudah pasti seluar dalamnya pun terlondeh.

      Tapi analogi saya di Putrajaya dan Padang Rengas adalah tetap serupa. Dalam keadaan hari ini batang pisang pun boleh tewaskan calon BN.

      Bukan setakat Teuku dan Nazri, Jamil Khir dan Asyraf Wajdi pun boleh bungkus.

      Cuma Tok Pa ja kot yang nampak kukuh sikit berbanding yg lain2.

      Apa pun kita tunggu dan lihat. Tak lama dah pun.

      Delete
  20. Nazri memang tak tahu malu.Menteri samseng!

    ReplyDelete
  21. kenapa banyak yang jahil dan tak celik-celik
    politik ni...ni semua perang saikologi
    benda senang nak faham pun...
    nazri ajak U turn lawan kat padang rengas..
    uturn tahu memang dia gerenti kalah
    1-0
    kemudian U turn fikir nak menang..
    U turn ajak nazri lawan kat Langkawi..
    dan secara halusnya nazri memang tahu...
    kalau lawan kat langkawi memang dia kalah
    jadi u turn anggap dia menang-
    jadi 1-1 sekarang

    mana ada kawasan berkecuali dalam peperangan politik...
    kalau rasa hebat dan kuat...
    sama ada kau langgar aku kat kawasan aku
    atau aku langgar kau kat kawasan kau..
    clear bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita tak jahil, tak keliru. 6% yg cuba kelirukan orang di sini...tapi tarak sapa makan umpan

      Delete
    2. Saja puak2 disini nak belajar2 cara mematahkan hujah lawan, mana tau masa depan mungkin dipilih menjadi YB.

      Delete
  22. U turn kan rasa diri dia masih hebat...
    22 tahun..dan pakar selamatkan malaysia konon
    langgar ler kawasan orang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasnya elok Madey selamatkan diri dan keluarga dari siksa kubur dan api neraka...

      Suruh wife dia bertudung..
      Suruh anak2 dia yg terlalu liberal macam marina untuk bertaubat dan mendekati islam semula

      Ini yg dia sepatutnya perlu selamatkan!!


      Delete
    2. Kenapa kau pengkhianat rakyat tidak suruh sosma pakai tudung. Itu lah tahap kau. Binatang tetap binatang. Ptuui

      Delete
    3. .
      .

      19 26

      Sepatutnya yang menjadi teladan kepada orang yang di pimpin ialah Najib sebab dia PM dan menunjuk-nunjuk dia pergi Haji.

      Sekarang dia berbaik pulak dengan ulamak. Tentu dia di peringatkan mengenai Rosmah yang berambut kembang. Muka kedua-duanya selalu keluar TV.

      1 UNDI BN = 1 UNDI RASUAH.
      1 UNDI PH = 1 UNDI MARUAH.

      Delete
  23. Jangan bimbang Nazri tak bertanding Pru14.
    Dia dah tua kepala dah botak, nyanyok pula.
    Najib takkan pilih dia jadi calon Bn/Umno.
    Kah... kah... kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benar kamu, hahun depan dah 92, nak berjalan pun terhegeh2 kena orang papah

      Delete
  24. Selamatkan Malaysia dari ex-Mahafiraun, ex-Mahazalim, ex- Diktator.....yang dah hilangkan duit lebih 200 bilion dlm zaman pemerintahan dia.

    Cuba tanya LKS....dia ada tulis buku jugak pasl benda ni. Sebab tu dulu dia pernah kata Malaysia akan bangkrap!!

    Masa tu tak ada internet. Media semua dikontrol oleh madey...

    Sekarang LKS dah jadi singa pondan!!!

    ReplyDelete
  25. Madey dah jadi key figure pembangknag sekarang ni...

    pemimpin yg lain Wan Azizah, Mat Sabu dan lain lain dah macama tenggelam tak bertaring lagi...

    Semua mengharap aura madey...Kalau madey meninggal sblm PRU 14, dah tentu pembangknag akan haru biru macam anak ayam kehilangan ibu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apalah pengundi Pdg Rengas ni,memang otak selut,botak ni blh menang sebab kwsan tu ada majoriti melayu bengong,klau ada kaum cina ramai mesti botak penggemar betina muda ni dah cirit

      Delete
    2. melayu masih rasional...Yg dah lupa ialah madey..

      Kita tak nak ex-Mahafiraun, ex-Mahazalim, ex- Diktator.....yang dah hilangkan duit lebih 200 bilion dlm zaman pemerintahan dia.....untuk diangkat sebagai pemimpin semula....

      Ada faham!!!

      Delete
    3. Ko pon kena ingat kita tak nak kaki klepet jadi pemimpin...

      Ada faham!!!

      Delete
    4. Berok belaan najip ni dok ngadap blog budin ni sampai time maghrib pun dia ada

      Post sendiri komen sendiri

      Lps ni semua org yg bela Ayam jgn bg Ayam mkn dedak lg

      nnt habis semua jd bodoh bin bangang mcm penjilat2 najip dlm ni

      Delete
  26. Rasnya elok Madey selamatkan diri dan keluarga dia dari siksa kubur dan api neraka...

    Suruh wife dia bertudung..
    Suruh anak2 dia yg terlalu liberal macam marina untuk bertaubat dan mendekati islam semula

    Ini yg dia sepatutnya perlu selamatkan!!

    Nanti ada pula yg tulis...how about Najib.

    Sebenarnya kita sama sama mengingatkan!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooh..kak ros dah pakai tudung ke?

      Delete
    2. Ros badak tu mak mentua anon 19:29

      Delete
    3. Nazri g klabing dgn Anaknya tu dia ada ajak kau sekali ke anon 1929 oi?

      Delete
  27. Pilih pemimpin cerdik macam Najib...
    Bukan macam madey dan pemimpin pembangkang yg lain...

    heheh...BN akan menang bergaya insya Allah..
    Pembangkang akan kalah teruk sebab madey.
    Parti baru nak merangkak, ada hati nak calonkan anal dia atau muhyiddin sebagai PM..

    Bila kena belasah dgn pemimpin PKR dan DAP, terus senyap dan tak nak sebut lagi pasal siapa jadi PM...

    Bodoh punya orang!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerdik?

      Bila sauh dilabuh layar dikembang?

      Freehold leasehold pun tak reti beza?

      Rembat duit dlm akaun tak tau sape punya?

      1+1 = 3?

      Bla bla bla..cerdik la sangat!

      Kah kah kah kah kah..

      Delete
    2. jiby cerdik..hahah..boleh bezakan harga kangkong dgn minyak ko kata cerdik..adoii..duit dah masuk ke?

      Delete
    3. Amende cerdiknya najip tu?

      Takut bini adalah dia tu

      Delete
  28. Jangan gaduh2. Melayu fikirlah dengan fikiran rasional Bukan dengan kepala lutut. Hargailah sumbangam tun M pada Negara ini. Org muda di sini jgn sombong Dan celupar mulut. Anda lahir dlm suasana senang tak biasa Susah. Sedarlah diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org muda pun dah tak mau kaum puak jahiliah UMNOBN Pas laknat kingcash kingcin tu semua.
      Yg kurang6% tu semua puak lahap taek low dan kincin lobai berjampi. Yg 94 pulak tak boleh dok diam sejuk lagi, skrg dh kritikal. Sekurangnya masuk sini berlatih pukul anjing2

      Delete
  29. Botak anak beranak kaki betina ... Mcam tu pun nak undi juga , memang samdol,jumud asyik tengok tv1 dan tv3 saja...

    ReplyDelete
  30. Barua dan anjing suruhan Singapork psling tua dijsdikan barua dalam srjarah si kitol moden.... cukup la mamak ďah tua jada barua Singapork.... kubo dah panggil ssgt tuhhhh...... cùkup cukup la jadi barua...

    ReplyDelete
  31. Anjing suruhan najib kalau tak ada modal tutup mulut sajalah. Tak lama lagi boleh tutup kedai...
    Punggah!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Zack,

      Mana boleh diam saja nanti tak masyuuuk..

      Pencen lagi tu..

      Kalau tak bersungguh-sungguh kang ditamatkan khidmat sebelum tamat penggal tak dak leh pencen bro...

      Delete
  32. Padang Rengas sudah berlengas
    macam orang baru bertangas
    cabar Tun dia dah cemas
    masuk suhaili nak tolong kipas

    Tun istimewa orang ternama
    Padang Rengas ini siapa
    dulu tertunduk masa Tun ketua
    cium tangan bagai nak gila

    kata baling gelas tak pecah
    ke Padang rengas Tun nak acah
    Dia gelisah makin gelabah
    terus demam baru nak kebah

    hari hari Tun dikeji
    sebab mahu bos perhati
    kalau tak maki tak tonjol diri
    nanti bos suruh berhenti

    Rugi penduduk diPadang Rengas
    orang begini mahu digalas
    nanti mengundi janganlah malas
    undilah Tun memang class!

    dulu rumah pernah dirompak
    harta hilang wang pun banyak
    rakyat nak tahu bukan mendesak
    adakah wang sendiri cetak?

    pada pendedak yang buta hati
    Mahathir the Best Perdana Menteri
    jika mahu dibanding kini
    umpama Hakim dengan pencuri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbaik bro fan tun!!

      Dalam belukar ada duri
      Ada anjing dlm semak
      Kalo dah bos kaki pencuri
      Pendedak pula suka melalak

      Delete
    2. Bro Fan Tun..

      Pantun2 bro memang terbaik.

      "Mahathir the Best Perdana Menteri".

      Sebenarnya Tun Mahathir bukan sahaja PM terbaik Malaysia pernah dapat tapi bagi saya Tun M adalah pemimpin terbaik dunia yang masih bernafas pada hari ini.

      Dihormarti kawan dan disegani lawan. Sehinggakan almarhum Yasser Arafat pernah berpesan kpd para pemimpin Palestin lainnya kalau ada masalah maka carilah Tun Mahathir dulu berbanding semua pemimpin dunia Islam yang lain sebab Tun Mahathir akan cuba bantu anda sesungguh-sungguhnya.

      Sudah bersara pun Tu Mahathir ke Cechnya Ramzan Kadirov Presiden Chehnya minta Tun Mahathir diikuti oleh pegawai keselamatannya untuk pastikan keselamatan Tun Mahathir.

      Israel pun dikritik selamba di PBB. Amerika yang cuba membolot hak carigali minyak di Afrika pun ditewaskan oleh Tun Mahathir melalui PETRONAS dan dihalang sabotaj daripada Amerika dgn cara memberi sub kontrak kecil kepada China tanpa sedikitpun menjejaskan kedaulatan negara. Serangan Subuh dan Buy British Last menyebabkan bekas penjajah tunduk melukut kpd bekas tanah jajahan.

      Listnya panjang lagi tp memadailah.

      Nak banding dgn Jibby? Hahaha...

      Delete
    3. Bila anjing dah galak melalak tandanya dah nampak puaka boss dah mai.
      Sifat anjing hanya garang bila di depan boss.
      Di belakang boss kita belum lagi ambil batu nak baling anjing2 tu dah cabut lari terkangkang kangkang.

      Delete
  33. Love you Tun.

    ReplyDelete
  34. .
    .

    Sepatutnya orang politik kelas Nazri berbangga di cabar oleh Mahathir.

    Sekiranya Mahathir di kalahkan ianya sejarah dan orang itu ada kelayakan untuk jadi PM.

    Nazri tidak sepatutnya menolak cabaran Mahathir. Malah Mahathir sebenarnya mempertaruhkan Langkawi untuk Nazri.


    1 UNDI BN = 1 UNDI RASUAH.

    1 UNDI PH = 1 UNDI MARUAH.

    ReplyDelete
  35. Macam macam di m'sia lani, duit hilang, pastor hilang,kapal terbang hilang dan 136,272 pengundi di selangor hilang dari senarai pemilih. Yg kami nak dengar sangat bn hilang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan kasi bn hilang bang

      Kasi tarok dalam sg buloh dulu

      Delete
  36. A,kum semua, best borak. Lambat la masuk. Tadi pun kena kerja, bagi saya la, jika nazri rasa Tun dah tidak diterima rakyat, dia tak patut cabar tun kat tempat dia. Betul gak tulisan tuan bidin. Buka Cabaran kepada tun kat mane2 pun. Cakap mane tun bertanding, kat situ dia dtg. Atau mungkin dia rasa selamat kat lubuk sendiri. Mcm sesetengah gangster kg la. Dia cari makan kat 1 tempat je. Mane berani ceroboh tempat org. Kalu kat tempat sendiri, org jeling pun nak digulainya, cuba tempat lain. Org jentik bola dia pun tunduk je. Jadi berani jual, jual la kat mane pun org nak beli. Jgn tunjuk hebat depan org sendiri. Ape pun sikap tun buat saya terharu sgt. Di usia bonos pun dia sanggup korbankan masa pencen yg sepatutnya layak dia nikmati. Setelah penat lelah menaikkan nama negara dimata dunia, kerana ketamakan sesetengah pihak yg merugikan negara dia sanggup lupakan segalanya. Terima kasih Tun. Allah sahaja yg membalasnya.

    ReplyDelete
  37. Bro Pomen thank you
    Bukankah Tun hero Melayu?

    Pendedak takde lain kerja
    Burukkan Tun diTV tiga

    Tun turun Padang Rengas
    Taiko gerun ketiak berlengas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tup bro Fun tun. Seperti P.Ramli, sudirman, mokhtar dahari yg belum ada penganti, begitu juga Tun Mahathir yg belum jumpa org yg boleh mengambil tanggungjawab seperti nya.

      Delete
    2. Bukan ketiak saja berlengas tapi telur pun dah tersentak naik ke ubun ubun kepala

      Delete
  38. 22 tahun berkuasa mmasih tak puas.... akhir hayat jadi barua dan anjing suruhan Singapork.... Singapore gagal hasut dan fitnah di Pengerang si barua diminta fitnsh dan sabotaj Forest City pulak....Forest City ancaman baru ekonomi Spork.... cukup cukup lah jadi barua Sìngapork yg tak senang kalai jiran maju dan makmur.......... tercatat guiness book of rècord.... barua paling tua jadi bahan Singapork...

    Cukup cukup la...... dah gayut dah

    Ini kali lah kita ajar barua2 Singapork

    UBAH dan SIMEN....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan tun yg jual tanjung pagar.

      Delete
    2. Bukan tun jual tanah yg bernilai tinggi diseluruh malaysia. Beli murah, jual mahal. Sape yg buat. Ingat kalau tun yg buat. Emm, Terang2 ke dlm. Tapi tak pe. Sementara masih berkuasa. Semua boleh tutup, sampai org sihat digugurkan dgn alasan tak sihat. Pasal ape, nak gali lubang yg cuba DISEMEN. Harap takde yg kena tong drum dan disimen lagi. Nasib baik ade PAS. Boleh buat pecah undi. Tak mustahil umno menang lagi PRU14 ni dgn bantuan pas. Tapi kuasa ALLAH yg menentukan. Amin

      Delete
  39. PRU 14 ni jadi atau tangguh? Kata bicara orang politik berstrategi dokongan UMNO sedang mengkhabarkan unit parti pembangkang sedang berpecah belah?
    Tapi kalau Tun M bertanding menentang BN di kubu kuat BN di Langkawi... akan beri masalah pada calon UMNO disana. Atau jika PM bertanding di kwsn Putrajaya ....maka lagi hebat masalah menimpa UMNO.
    Melihat pendekatan Tun M berpolitik ketika diluar UMNO dan berhadapan dengan puak dan juak yg bukan dikalangan orang yang menyokong UMNO..... beliau adalah luarbiasa dan berani meredah untuk berjumpa taikun-taikun pembangkang termasuk DSAI.
    Dalam UMNO pula masih ada menteri yang belum menghentam Tun M.Golongan ini yang membebankan DSN.
    Orang UMNO tidak membenci Tun M. Tapi mereka berusaha mencipta strategi untuk menunjukkan sokongan terhadap DSN.Ini resmi UMNO.
    Orang UMNO panik ketika Tun M mengumum meletak jawatan Presiden....dan sekarang UMNO sudah mulai cemas dengan tindakan konsisten Tun M yg mahu melihat UMNO tewas dalam PRU 14. Mujurle PAS yg bertalkin mendoakan kematian UMNO di setiap kali PRU, sudah bertelangkup utk tidak mematikan UMNO.
    Yang pasti Tun M jika terbabit dalam pemilihan kerusi Parlimen ibarat sebuah pertandingan tumpuan...... belum hari pertandingan Tun M dah jadi tumpuan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa makan t.hari tadi ada tgk Tv3. Biase la kutuk2 tun. Kat sabah rasanya. Tapi yg raspek. Boleh dgr dgn jelas org tak berapa nak tepuk.. dgn alasan tun tak buat h,way kat sabah. Kat semenanjung je ada, Takpe, kita tgk pan borneo. Jgn janji masa undi je. Lepas 5 tahun janji lagi. Ape cerita jambatan yg diumum masa PRK kuala kangsar. Dah pacak tiang ke atau baru pacak papan kenyataan.

      Delete
    2. Silap2 papan kenyataan pun dh xada

      Dh kena rembat dek gila besi

      Delete
  40. Tadi saya ada komen kat blog lain . Saya komen kat sini plak ye. Saya tak tau sama ada nak sedih ke atau nak gelak tgk pembela org yg menekan hidup org lain demi mengejar sesuatu yg tak sepatutnya dia miliki. Org mcm ni ada 2 jenis. 1 jenis org yg jenis anak org berduit yang nak duit je mintak org tua. Tak tau mcm mane susahnya mencari rezeki diluar. Atau jenis tak peduli anak bini aku makan ape, nak duit je, minta bini. Makan hasil bini la senang cakap. Atau yg kedua memang dibayar oleh pihak yg dibela. Yg ni tak heran la. Memang patut pun. Mcm ayam. Dah dibagi makan, kena la tadah leher utk dipotong. Ape pun sama je memang tak berjenis, org yg sama beratur utk isi minyak bila harga nak naik, org yg sama mengeluh bila harga brg naik.org yg sama marah bila perlu keluar duit lebih utk bayar GST. Tak ramai mane pun, tinggal 6% je. Tapi negara memang perlu org mcm ni masa pru nanti. Ape pun tahniah la ye kerana berjaya bertahan dari pupus. Kami pun perlukan hiburan gak dikala harga barang yg tak nampak akan turun. Bab pembangkang pula tak heran la kerana kita nak kan perubahan. Ape yg ditakut utk berubah pu tah la. Balik2 DAP yg 50 kerusi yg jadi modal. Mcm la awak hantar kereta ke moto ke bengkel melayu. Alow, bekas ketua kampung aku, bengkel melayu dpn mata. Dibantai hantar kat bengkel cina. jauh2 pun sanggup. Alasan melayu buat tak bagus. Bila kempen cina jahat. Tu pasal org tak support dia. Benci cina mcm mana pun tetap tak boleh lari dari kenyataan. CINA KUASAI EKONOMI KITA. Selagi ujud melayu yg 6% tu. Hadap lah sampai mati. Dan last sebelum nak tidor ni, jgn makan rezeki tak elok lebih2 rasuah. Jahanam negara jahanam diri sendiri dan akan masuk neraka jahanam. Jgn jadi kan kata2 pemuda parti ### sebagai pegangan. Tapi yg betul jgn tak sembahyang. Tu tetap ke neraka jahanam, dan jahanam diri dan keluarga. Nauzubillah min zalik. Amin.

    ReplyDelete


  41. Antara negara-negara Asia yang sudah jual negara kepada Arab Saudi. Termasuk Negara Kuasa Ekonomi Terbesar, China


    Antara negara-negara Asia yang sudah jual negara kepada Arab Saudi dengan harga berbilion-bilion.

    Antara negara-negara Asia yang sudah jual negara kepada Arab Saudi dengan harga berbilion-bilion.

    Di Korea Selatan S-Oil Corp dikuasai lebih 60% sedangkan di Loji Penapis di RAPID Pengerang Petronas 50% dan Saudi Aramco 50%

    China yang merupakan negara kuasa ekonomi terbesar pun memberikan pegangan 25% dalam Fujian Refining & Petrochemical Co.

    Korea Selatan tiada pengeluaran minyak. Usaha eksplorasi luar pesisir setakat ini gagal. Merka bergantung sepenuhnya kepada import minyak dan gas untuk keperluan menjana tenaga.

    China mengimport 6.7 juta barel minyak mentah sehari kerana pengeluaran domestik tidak mampu menampung permintaan akibat pembangunan yang semakin pesat.

    Usahasama dengan Saudi Aramco memastikan bekalan minyak mentah dari Arab Saudi berterusan, situasi menang-menang sama seperti pelaburan di RAPID Pengerang dimana Saudi Aramco akan membekalkan 70% keperluan minyak mentah.

    ReplyDelete


  42. Forest City Semudah 1-2-3


    1. Sebelum ini, tidak ada apa-apa disitu.

    2. Jika kita melaksanakannya, kita mendapat manfaat beratus-ratus bilion. Singapura mengalami kerugian berbilion kerana rakyat mereka akan membeli hartanah di sana manakala Kerajaan Singapura tidak mendapat apa-apa.

    3. Jika orang lain melaksanakannya, kita kehilangan beratus-ratus juta daripada rakyat Malaysia yang membeli hartanah di sana. Beratus bilion dan puluhan ribu pekerjaan diketepikan, Singapura akan menjana beratus-ratus bilion manakala Kerajaan Malaysia tidak mendapat apa-apa.







    Ia adalah semudah ini.

    Jika kita tidak membenarkan pelabur asing untuk melaksanakannya di sini, kita fikir mereka tidak boleh memohon dari negara lain?

    Lagipun, mereka yang akan membiayai jumlah keseluruhan untuk membina sesuatu yang TIDAK PERNAH WUJUD sebelum ini.

    Sama ada projek itu pajakan atau pegangan bebas, saya tidak pasti kerana Kerajaan Johor yang perlu untuk mengesahkannya.

    Secara jujur, ia tiada perbezaan. Pegangan bebas juga perlu membayar cukai setiap tahun kepada kepada kerajaan negeri. Adakah tidak perlu membayar bill air atau tidak perlu membayar TNB untuk tenaga elektrik?

    Pegangan pajakan juga akan akhirnya akan diperbaharui sepanjang masa. Saya tidak fikir Mahathir pernah dibatalkan atau tidak memperbaharui mana-mana tanah pegangan pajakan sebelum ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa yg dapat berbilion?

      Ade ke rakyat di kasi peluang tumpang semangkok?

      Ada ke kontrekter Melayu boleh dapat kontrek di situ?

      Sapa yang dapat beli unit2 kediaman mahal dan di beri taraf penduduk tetap, lepas 10 tahun kot jadi rakyat?

      Tak ke jahanam keadaan perseimbangan nisbah Melayu:Cina:India:dll di negara ini?

      Tak ke terbalik status quo?

      Sangat boro rah itu semua, masuk tembolok pemaju aje, disrupting status quo, menjejas kepentingan Melayu dll.

      Delete


  43. RM2.6 Bilion: “Pahlawan’ Tua Mahathir Pun Tidak Berani Bertanya


    Lawatan Raja Arab Saudi, Raja Salman ke Malaysia telah berakhir dan baginda sudah berangkat ke Indonesia.

    Namun bukan itu yang kita perkatakan sebaliknya apa yang mahu diutarakan di sini adalah ketika Raja Salman berada di negara ini dan bagaimana puak dan pihak Tun Dr. Mahathir Mohamad begitu sunyi dan senyap.

    Puak yang amat vokal dan lantang sebelum ini dengan kenyataan `Arab bodoh’ dan `Arab gila’ dalam isu derma RM2.6 bilion, tiba-tiba berdiam diri serta menikus.

    Kita perlu tahu, Tun Mahathir tidak ambil peluang untuk bertanya sendiri kepada Raja Salman kerana beliau sendiri pun sudah tahu jawapannya memandangkan isu derma berkenaan adalah ciptaan beliau sendiri untuk menjatuhkan Datuk Seri Najib Razak.

    Tun Mahathir yang menuduh RM2.6 bilion bukan wang Arab Saudi tetapi wang 1MDB. Maka jika beliau mahu bertanya maka tindakan itu seolah-olah memperbodohkan dirinya sendiri.

    Tetapi bagi pahlawan-pahlawan tuanya yang tidak tahu mengenainya, sepatutnya mereka mengambil peluang membuat permohonan kepada kerajaan untuk mengizinkan mereka menghadap Raja Salman dan bertanya sendiri akan isu derma itu.

    Jika kerajaan Najib menolak permohonan mereka, maka ini boleh dijadikan peluang dan alasan untuk menyatakan bahawa Najib takut dan bersalah. Namun malangnya pahlawan tua ini tidak pula membuat permohonan berkenaan.

    Orang seperti Tan Sri Sanusi Junid, Datuk Kadir Jassin dan Zainuddin Maidin boleh membuat permohonan bagi pihak Tun Mahathir untuk diberi peluang menghadap Raja Salman.

    Namun kini, Raja Salman sudah berangkat ke Indonesia, maka peluang untuk bertanya sendiri kepada baginda telah berakhir.

    Umum juga tahu bahawa Dr Maza yang telah diberikan ruang menghadap Raja Salman sebagai Mufti pun telah dihentam begitu teruk di media sosial kerana tidak bertanya kepada Raja Salman sendiri.

    Malahan netizen telah menyindir beliau kerana takut untuk bertanyakan soalan cepu emas itu kepada Raja Salman.

    Jika Dr Maza yang suka menyindir dan menyindir kerajaan dijadikan bahan lawak jenaka dan bahan troll, apatah lagi pahlawan tua Mahathir yang sering vokal dan melalak berkenaan hal 1MDB dan derma RM2.6 bilion.

    20170302-dr-asri-2-6bil-raja-salman

    Sebenarnya isu derma itu adalah ciptaan Tun Mahathir maka beban pembuktian adalah di bahu beliau sendiri. Hanya jika beliau berjaya mengemukakan bukti, maka barulah Najib bertanggungjawab untuk membalas dakwaan beserta hujah dan bukti balas.

    Sehingga itu, biarlah Tun Mahathir yang membawa buktinya. Untuk pengetahuan ramai, sesiapa pun tidak akan izinkan namanya dipergunakan bagi tujuan transaksi wang di bank atau dalam apa jua keadaan apatah lagi Raja Arab Saudi kerana ia melibatkan reputasi baginda.

    Dan apabila Najib memberitahu wang itu adalah derma daripada Arab Saudi, negara itu langsung tidak membantah malah diakui sendiri oleh Menteri Luarnya.

    Kini dengan selesainya lawatan Raja Salman, elok sangat lah episod pembohongan derma oleh Mahathir dihentikan. Rakyat jangan diperbodohkan lagi, melainkan mereka memang suka dibodohkan.

    Jika tiada bukti, eloklah duduk diam, jika ada sila kemukankan, itu tanggungjawap penuduh, jika tidak ia jatuh sebagai fitnah.

    Semua pun tahu isu derma RM2.6 bilion dan 1MDB adalah nyawa politik Tun Mahathir bagi mengkaburi mata rakyat.

    Apabila Raja Salman sudah berangkat, maka kita lihatlah gelagat pahlawan tua ini yang akan kembali beraksi dengan sajak dan sindiran mereka. Inilah hero pembela Mahathir, mengecut telurnya apabila kebenaran datang ke Malaysia dan peluang untuk bertanya dilepaskan begitu sahaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amat ngang le penulis di atas ih. Tun Tak menanya dsb nya tak bermakna RFM2.6 bilion dah halal.

      Kamu tak reti ke bahawa orang datang ke rumah awak, awak tak boleh ungkit dan sindir isu2 yang sensitif. Kamu tak tahu adat sopan santun ke?

      Meluat aku tengok.

      Delete
    2. "isu derma itu adalah ciptaan Tun Mahathir " -

      Orang cakap tak baik, kita pun rasa nak godam tak baik. Tapi hmmm ... takpa lah kita coba cakap cara sederhana aje kpd si Mamat 06:53 itu.

      Tapi perlu sebut: mengarut le mengatakan "isu derma itu adalah ciptaan Tun Mahathir ".

      Bukan kah masa mula meletup skandal 1MDB, Najib diam aje, kemudian baru akui ada terima RM2.6 bilion dalam akaun bank nya?

      Bukan kah bila di tanya dari siapa, untuk apa, tak di jawab, hingga seorang hamba Allah senaraikan 40 jawapan yang berlainan dari kroni2 nya?

      Lama lama baru keluar cerita wang itu derma anak Raja Arab konon. Dan sekarang DoJ dah kata ada "misappropriation of 1MDB funds and money laundering" berkaitan asset anak tiri dan kroni dia di US yang nak di sita depa.

      Bukan kah itu bukan Tun Dr Mahathir yang "mencipta" nya?

      Sori, gua sudah panas, tak mahu mencarut, tulis setakat itu saja le buat kali ini.

      Delete
    3. Biar saya carut. Barua binatang dedak 0653 tu main cakap tanpa fakta. Dia cuma mau dedak. Menonjol saja kepala binatang tu asalkan boss dia nampak tapi komen tutup mata tutp otak. Adakah derma tu ciptaan Tun. Cuba tengok mamat ni merapu. Gang gang dia di mykemut pun ketawa. Jadi apa gunanya kita bersopan kepada pengkhianat rakyat. Maki hamun saja. Kalau dia peduli kesusahan rakyat dia tidak akan putar belit sehingga dia sendiri pun berputar putar. Ini jelas binatang. Nerakalah tempat yang sesuai untuk mu kerana hati mu terlalu busuk. Dapat dihidu melalui hp saya. Bangsat.

      Delete
    4. anon 0653: banggang ...ketinggalan bas betul..itulah... asyik tengok tv 3 suku dengan mentekedarah dedak banyak sangat ini...isu 2.6bil..tu dah seluruh dunia orang tau siapa yang terima...dan dari mana datang nye...masih nak deny lagi...benggong betull...kah kahhh

      Delete
  44. Secara jujur my foot. Kalu sampai lani hang masih kelabu tentang status kedudukan tanah tersebut tak payah komen disini buat semak saja. Keep on tengok tv3,baca utusan hang akan bertambah cerdik. Berita lain jangan baca sebab senang saja yahudi punya. Ketika kita lahir kita menangis orang lain ketawa, bila kita meninggal kita masih menangis dan orang lain akan ketawa. Kalu datuk nenek kita dahulu berfikiran macam hang kita masih lagi dibawah penjajah. Orang lain sanggup berperang mempertahankan wilayah tapi jenis hang gembira menhadiahkan wilayah kepada orang lain. Orang lain pi shopping di new york dan paris hang dah gembira setakat shopping di danok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana nazri aziz? Suruh dia masuk ke dlm blog ni lah. Tengok siapa yg kena whack!!
      Setakat hantar anak2 anjing nak buat apa nazri aziz oiiii

      Delete
  45. Nazri bertanding langkawi!????

    Cantekkk tu. Whisky murah ri. Anak branak bleh layan karoke smbil kena whisky tarikk

    ReplyDelete
  46. Adalah dipohon UMNoBNPas hantar masok pengomen yg ada nilai bahas yg lebih baik.
    Tahap jingcai 6% yg masok komen skrg terlalu rendah IQ mereka ini. Terasa malu lah nak berhujah balas.
    Marilah UMNO BNPas ,kita sama2 tingkatkan level berhujah. UMNOBN Pas juga yg malu apabila,tulis bersandarkan sampah TV3 suku dan utusan yg dimanipulasi kangkong2 busuk dan lembek.
    Fikur2 lah.
    Sekurangnya malu lahbpada Tn Budin Tuan rumah. Kalau nk tulis samapah disyorkan terus sj di blog spt MyKemut (UMNO)dan Tranungkite (PAS) tu.
    Faham kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes bro 1057 spot on. Thats why i said do not be soft with nation traitors. Whack these good untill they send someone that talk fact then we will hv a sensible debate with them. Good day to all my bro's n Tuan Budin.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...