Wednesday, 27 June 2018

WOWWW....INIKAH YANG DINAMAKAN BANGSAT DAN TERBANGSAT?

Polis hari ini mendedahkan jumlah sebenar wang tunai dan barangan kemas yang dirampas di kediaman dan kondo mewah yang dikaitkan dengan Najib Razak, selepas kejatuhannya dan kekalahan BN dalam pilihanraya 9 Jun lalu.


Jumlahnya sangat mengejutkan dan pasti membuatkan orang kampung dan makcik Felda terbeliak biji mata dibuatnya.


Sebelum ini, jumlah wang tunai dalam 26 jenis matawang asing yang dirampas diumumkan berjumlah RM114 juta.


Tetapi, setelah pengikiraan akhir, jumlah sebenar wang tunai itu ialah RM116. 7 juta.


Barangan lain ialah:-


  • 12,000 jenis barangan kemas berharga RM440 juta, termasuk sebuah rantai berharga RM6 juta. Nilai sebenar barangan kemas tersebut, jika disekalikan dengan kos pembuatan dan rekaan, ia dianggarkan bernilai antara RM660 juta hingga RM880 juta.
  • Barangan kemas itu termasuk 1,409  rantai leher, 2,200 cincin, 2,100 gelang, 2,800 subang, 1,600 kerongsang dan 14 tiara atau mahkota.
  • 567 tas beg tangan mewah bernilai RM51.3 juta.
  • 423 jam tangan bernilai RM78 juta.
  • 234 cermin mata hitam yang semuanya bernilai RM374 ribu.


Secara keseluruhannya, pihak polis menganggarkan jumlah wang tunai dan barangan kemas yang dirampas di kediaman Najib dan di kondo yang dikiatkan dengannya ialah antara RM900 juta hingga RM1.1 bilion.


Wowww...wowww...wowwww...

Jika dikira dengan  RM2.6 bilion yang pernah masuk ke akaun peribadi Najib dan hampir RM1 bilion lagi harta dan kekayaan yang dikaitkan dengan anak tirinya, Riza Aziz yang berjumlah hampir RM1 bilion, jumlah besar kesemuanya ialah hampir mencecah RM5 bilion.


Sekali lagi...wowww...wowww...wowww...


Pernahkah kita terfikir ada pemimpin Melayu daripada UMNO memiliki kekayaan sebanyak itu?


Daripada manakah datangnya semua rampasan itu kalau bukan 1MDB puncanya?


Sebelum ini, Najib pernah mengingatkan bahawa orang Melayu akan jadi terbangsat jika UMNO kalah pilihanraya dan hilang kuasa.


Akhirnya, dengan izin Tuhan, kekalahan UMNO telah menjadi kenyataan, tapi siapakah yang terbangsat dan siapakah yang paling bangsat di Malaysia ini?  (ShahbudinHusin 27/06/2018).

84 comments:

  1. Haram jadah punya pemimpin..laknat sungguh seleweng duit air mata darah rakyat yg penuh munafik di depan orang ramai..diagongkan oleh ahli UMNO yg dibangsatkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KEPALA BAPAK KAU, NAJIB. KEPALA BAPAK KAU, NAJIB. KEPALA BAPAK KAU, NAJIB.

      JEPALA BAPAK KAU, ROSMAH. ROSMAH, KEPALA BAPAK KAU, ROSMAH.

      Korang jngan marah kau maki dia. Aku ha nya ikut kata kata dia.

      Delete
    2. Laknatullah alaikum keatas kedua-kedua pasangan suami & isteri yang selama ini mentekedarah Wang Rakyat dan Negara .........!!

      Delete
    3. 14 tiara... utk 14 negeri... laknat atas tangan dia...

      budak2 universiti mintak biasiswa nak belajar pun masih sampai ke hari ini tersangkut2...

      Delete
    4. Depa laki bini tu la selalu dok nasihat rakyat berbelanja berjimat cermat,berpada2 dan jgn boros...

      Delete
    5. Pencuri duit rakyat patut dihukum mati.

      Delete
    6. Penjilat di umno woi. Tengok lah sendiri. UMNO penuh dengan bangsat yang korup,penuh dengan penbodek,penuh dengan pencuri,penuh dengan crime in partner, penuh dengan manusia jijik. Apa yang mereka kata pembela melayu islam harus dikuburkan dama sekali. Penipu cuba mau menyakin kan rakyat yang mereka tidak tau penyelewengan 1mdb. Kalau begitu bodoh tolong tinggalkan pilitik. Tapi rakyat tau semua berpura pura bodoh. Yang betul2 bodoh adalah kebanyakan ahlinya. Ah semua nya kerana dedak as simple as that. Pengkhuanat bangsa,agama dan negara. Islam konon. Merosakan nama islam yang mulia. Bangsat. Allah yang maha Esa akan melaknat penipu2 dalam umno. Ptuuuiii

      Delete
  2. Lahanat ! Haha ini baru betul Lanun Bugis !

    Alhamdullilah umno kalah Pru 14 , kalau tak habislah licin harta negara Najib anak beranak kerjakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BAWA MASUK KUBUR TAK BISA PAKAI!!! TETAP NAJIB & ROSMAH JADI BANGKAI MAKANAN ULAT DAN SERANGGA

      Delete
    2. Ada ulat yang tak makan bangkai dia berdua.

      Ulat PH.

      Yang mahu dia berdua terus macam di masa hidup dan merasa balasan tingkah laku mereka di masa mati untuk selama lama nya.

      Delete
  3. ahhhhhhhh jilakeeeee

    BANkami Blog

    ReplyDelete
  4. Ini semua harta umno untuk pru kata zahid dan umno

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak Jahit nak nuntut itu semua untuk Umno?

      Kepala Bapak dia.

      Delete
    2. Zahid ini 2 x 5 sepuluh dgn Ahjibgor...

      Delete
  5. Tabung Harapan baru terkumpul RM1.0bil selapas harian sumbangan drpd rakyat.
    Tapi ini semua donation drpd pak arab dan sebahagian utk Umno. Mana ada salah?

    ReplyDelete
  6. Polis tak jumpa ke rantai pink diamond yg berharga lebih 100 juta?...fbi ade bukti rosmah dapat barang kemas ni...

    ReplyDelete
  7. Polis sedang mengesan penderma yg di katakan oleh najib...pebderma yg beri barang mahal mesti orang kaye...polis mesti siasat kekayaan penderma ade kaitan dgn najib ato tidak...

    ReplyDelete
  8. Rampas wang dan barangan mewah di rumah najib Nanti ade puak umno terutamanye Geng Najis akan kata polis buat fitnah kpd najib...

    ReplyDelete
  9. Najib layak masuk dlm senarai billionaire malaysia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bunuh Hussein Najadi & Kevin Morais belum diambil kira lagi...ah ya, Jamaluddin Jarjis ia mati helicopter terhampas adakah pelik sikit tak?

      Delete
  10. wow! ini baru d tip of d iceberg.

    deskripsi saya yg Rosmah mengidap penyakit 'compulsive hoarding disorder' adalah betul n tepat.

    ReplyDelete
    Replies


    1. Setuju.

      Ini penyakit otak - Obeseeive Compulsive Disorder (OCD). A mental disorder, madness -

      Obsessive-Compulsive Disorder (OCD) is a common, chronic and long-lasting disorder in which a person has uncontrollable, reoccurring thoughts (obsessions) and behaviors (compulsions).

      People with OCD may have symptoms of obsessions, compulsions, or both.

      https://www.nimh.nih.gov/health/topics/obsessive-compulsive-disorder-ocd/index.shtml

      Hoarding occurs relatively frequently in obsessive-compulsive disorder (OCD), and there is evidence that patients with hoarding symptoms have more severe OCD and are less responsive to treatment.

      https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0005796701000262

      Najib punya OCD is mencuri. Dah dapat banyak duit kasi Rosmah yang ada Hoarding Disorder, a part of OCD, too.

      Depa dua dua OCD.

      Skang Najib OCD membohong. Asyik jawab tak tau pulak dah.

      Delete
    2. Hollywood patut buat filem pasal dua ekor OCD nih.

      Jangan kasi anak Rosmah Reza Aziz buat. Nanti semua nya cantik, perfect behaviour, penuh teladan dari Najib dan Rosmah.

      Hidup atas gaji saja, tak tinggal sembahyang 5 kali se hari. Sepenuh 9 tahun jadi Perdana Menteri, hehe

      Delete
    3. Ini dia bukti OCD itu ia lah mental disorder, sakit otak:

      Sometimes people with OCD also have other mental disorders, such as anxiety, depression, and body dysmorphic disorder, a disorder in which someone mistakenly believes that a part of their body is abnormal. It is important to consider these other disorders when making decisions about treatment.

      https://www.nimh.nih.gov/health/topics/obsessive-compulsive-disorder-ocd/index.shtml

      Maklumat itu ia lah dari www.nimh.nih.gov, website Kerajaan US, saperti Kementerian Kesihatan depa.

      Delete
    4. Sad to say:

      “This is a very real mental disorder,” says hoarding disorder expert Dr. David F. Tolin of Hartford Hospital's ... There's no X-ray or blood test for a diagnosis.

      https://newsinhealth.nih.gov/2018/02/problem-piles-up

      Nasib lah Najib dah kojol, politicaly. Kalo tak, berpuloh bilion Ringgit lagi akan di songlap nya.

      Kalo depa ngaku depa sakit mental and will seek treatment, aku promise tak akan kata Kepala Bapak depa lagi.

      Delete
    5. najib pulak ada 'out of order' syndrome.

      major symptom, "i don't know" phrase.

      Delete
    6. Ada yang kata OCD timbul di antara "People who have experienced abuse (physical or sexual) in childhood or other trauma".

      Di kes Najib dan Rosmah mungkin selepas mereka kahwin. Kena abuse dan trauma di lakukan satu sama lain.

      Rosmah yang mula abuse dan traumakan Najib. Najib tidak tahan, dia buat kapada Rosmah begitu jugak.

      Najib jadi OCD mencuri wang. Rosmah OCD membelanjakan nya.

      Delete
  11. mana presiden dan timbalan presiden PAS.?????????.
    puas hati dgn arul kanda????

    ReplyDelete
  12. umporno ni worlddddd....mungkin ada kelab umno di 26 negara yg kasi derma kot

    ReplyDelete
  13. Billion aset simpan dlm rumah aje...ini tak termasuk aset harta tanah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gua rasa ada banyak tan duit dalam akaun2 bank di luar negara.

      Lain dari 1MDB, gua rasa ada kickback besau dari projek spt ECRL. Mula2 estimate RM35 bilion tapi signed at RM55 billion.

      Mesti ada tendang belakang tak tau berapa bilion. Contract pulak kata bayar dari Cina tuh punya bank di luar negara jugak. Mana nak trace. Cilaka.

      Delete
  14. jangan hanya pada Mamtan PM Najib
    Macamana dengan menteri2 wakil rakyat ketua ketua bahagian, pemuda, putri dan ketua penjawat awam,,
    Kita di tuntut agar berlaku adil seadil adilnya,
    UMNO seolah olah menjadi kilang membuat duit dan harta untuk mereka yg terlibat
    sejarah menteri2 ketua menteri ,memteri besar, ketua bahagian dan esco/wakil rakyat semua boleh di selidik
    Mereka semua jadi kaya raya dengan kududukan,
    Berlaku lah adil pd semua,,,

    ReplyDelete
  15. Polis kena cari pink diamond yg dikatakan oleh DoJ berharga lebih 100 juta..

    ReplyDelete
  16. Mohd Amar terkejut nilai barang rampasan berkaitan Najib
    N Faizal Ghazali
    27 Jun 2018, 2:02 tengahari (Dikemaskini 27 Jun 2018, 2:17 tengahari)

    A A
    Naib Presiden PAS Datuk Mohd Amar Nik Abdullah menyatakan rasa terkejutnya dengan pendedahan nilai barangan rampasan di hartanah berkaitan Datuk Seri Najib Razak sepanjang bulan lepas oleh polis hari ini.

    Mohd Amar berkata apatah lagi jumlah itu dikatakan milik individu.

    "Kita memang terkejut jika ia milik individu. (Bagaimanapun) Kita tak boleh komen apa-apa, biarlah polis buat keputusan mengenainya," katanya ketika ditemui di majlis hari raya Aidilfitri anjuran Yayasan Islam Kelantan di Kota Bharu, hari ini.

    Beliau yang juga timbalan menteri besar Kelantan ditanya berhubung pendedahan polis bahawa nilai barangan rampasan itu bernilai RM686.37 juta dalam sidang media pagi tadi.

    Malah Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Datuk Amar Singh Ishar Singh berkata berdasarkan nilai pasaran semasa ia boleh meningkat antara RM910 juta hingga RM1.1 bilion.

    PS

    Lepas ni giliran pemimpin pas plak jelaskan punca wang beli keenderaan mewah dan rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya, tuan guru Ahwang 93M ...ada kah Najib Razak dan umno nya itu segalanya kafir lagi mengkafirkan?

      Delete
  17. Replies
    1. Sebab ada bangsat mcm dialah Melayu mudah dibangsatkan oleh pemimpin terbangsat.

      #Gangbangsat

      Delete
  18. Merosakan spesis lanun bugis.sah mampulang jibby Penyamun terbangsat kepala bapak kau bodoh stupid!

    ReplyDelete
  19. pinpinan pas sekarang panas punggung,sebab 2 pegawai peribadi najib disoal siasat.saorang dibebaskan dan saorng lagi di reman seminggu.

    difahamkan kedua2 pegawai ini yg 'DISTRIBUTE' DUIT HARAM dari najib kapada penerima2 rasuah,....

    sesiapa yg makan cili,akan merasa bahangnya! bermakna surat sumpah SD yg dibuat oleh rafizi tentang pembabitan pimpinan pas ada kebenarannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu pasal tak de siapa berani cabar akaun sumpah rafizi...kalo akuan sumpaah rafizi bohong rafizi boleh masuk penjara...

      Delete
  20. sekarang nie rakyat kat bawah nie nak lihat drama najib di heret ke mahkamah dan di jatuhkan hukuman, kemudian di ikut oleh bekas menteri menteri terutama, nazri aziz , rahim azeez dan menteri yang lain

    ReplyDelete
  21. Woww wooowww..alangkah hebatnya mantan pemimpin umno sanjungan kesayangan geng najib..megah parti keramat..k

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keparat..melarat..bangsat..

      Delete
    2. Woii geng najib ooii..kepala bapak ko..haramjadah kepala bapako..itu dia kepala bapako..serta kepala bapako..

      Delete
    3. Bros pakatan harapan..maaf keterlanjuran kata2 disini yg tidak enak bg sesetengah kalian..kami tiada halangan pendapat pandangan waima pihak yg udah jd pembangkang..hanya x boleh kami terima kebiadapan yg menjijikan..itu suatu yg offensive..tiadalh diajar tatabudibicara yg baik hanya kepala bapako geng najib..and we hope it would do fair n square..

      Delete
  22. najib cakap wedding gifts....mmmm....tahniah najwa najib......world record holder....the most expensive wedding gifts ever in history!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Police CCID Chief kata ada yang bertulis nama penghadiah. Kena tanya penderma dulu sabelom tanya Najib dan Rosmah pasai gifts itu.

      Beratus handbag, beribu jewellery (cincin, rantai, jam tangan, dll), mak ai ... lama baru nak abis tanya, Beb.

      Kes2 Polis siasat di bawak mahkamah berlain masa dengan kes2 korapsi yang SPRM siasat ke? Kalo gitu, berpuluh puluh kes mahkamah Najib dan Rozi tuh.

      Penuh lah mahkamah ramai rakyat nak tonton entertainment on Najib and Rosmah kena soal loyar di mahkamah. Nak tengok hidung Rozi nampak tanda2 di operate nak di panjang dan mancungkan. Kot boleh nampak bila merah padam muka meradang dan rasa malu sesangat.

      Malang nya tak boleh booking seat. Nak camping mmcm pemberita buat di jalan masuk rumah Najib pun tak boleh. 40 orang depa tidur atas jalan di situ bila dengar Najib dan Rozi akan di tangkap.

      Aku nak bebenor tengok depa pakai baju oren. Baju lokap. Sabelom di heret ke mahkamah.

      Delete
  23. Najib boleh lah cerita pasal wedding gift bilion....tapi dokumen dan rekod transaksi bank money trail nak nafi mcm mana?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau wedding gift pun pasal apa ada pada ibubapanya...mesti bagi pada pengantin...tak gitu ke?

      Delete
  24. Geng Najib, apa dah jadi
    Bos sapu kau dah bagi
    Parti Keramat dah jadi abdi
    Dia untung negara yg rugi!

    Manyak cilakak ini olang
    Lagi yahat kuat tembelang
    Makan daging campak tulang
    Cepat tangkap kasi palang!

    Terbeliak mata ternganga mulut
    Pada negara dia dah belot
    Rakyat susah hidup bergelut
    Dia licin umpama belut!

    Lia mini manyak lantai
    Suma mahai bayar selesai
    Hutang negala tak boley langsai
    Laki mini busuk pangsai!

    Depan rakyat mintak berjimat
    Enam puluh ringgit se pasang baju
    Konon sederhana penuh cermat
    Belakang rakyat borosnya laju!

    Haiya,cilakak punya olang
    Suma lakyat lia tembelang
    AmeNu holmat kasi julang
    Sikalang GN..apa balang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana perginya penglipur lara kita tu? Agaknya apa yang sedang dilakukannya? Cuba rakan blong semua teka. Teman teka dia sedang menghantuk2 kan kepalanya ke tembok batu. Sambil berkata2... kedekutnya boss aku. Duitnya hampir rm1b... dedak basi jugak dia kasi kat aku... aduh...bodohnya aku dok pertahan dia selama ini....

      Delete
    2. I hope the bloke doesn't come in and goes dead for good.

      Penat mengscroll over kopipes komen2 tahi dia.

      Delete
    3. Terbaik bro fan tun..

      Agaknya GN sibuk diladang
      Bos ada berbilion, dia cuma dapat berkupang
      Punyalah pertahankan bos perompak yang sangat dipuji dan ditatang
      Akhirnya malu tak sudah bila pecah tembelang..

      Bau busuknya usah dicakap
      Terbukti sudah buruknya kata dan juga sikap
      Kepada Tun M diaorang nak biadap
      Bersiap sedialah bijan n da geng untuk ditangkap..

      Marilah kita dengar apa kata pencacai bijan
      Derma, hadiah, Dana Umngok, apa lagi alasan
      Mungkin nanti bosnya kata dia tak tahu dari mana asalnya harta rampasan
      Dan kalau ditanya kak mah pulak, jawapannya semua ini ujian tuhan..




      Delete
    4. Berak man dan Fan Tat... Tentu kau perasan kan..bila atok platinum naik jadi PM...nampak gayanya...semuanya dah jadi balaci dan setan bisu...yes sir..ok sir...no problem sir...takut kena pecat sir...atok banyak zalim sir...nanti kena letak jawatan sir...macam AG..macam ketua hakim negara..hakim persekutuan..macam pengarah SPRM Tan Sri Zulkifli...hmmmm... sapa lagi...ahaaa 17 ribu pekerja kontrak...tapi kita well educated very salute kat Gabenor Bank Negara..sbb letak jawatan...ketua TM..ketua PNB...lagi sapa...sbb mereka ni tak nak bersengkongkol dgn setan badan manusia...ingatlah..doa mereka yng kena aniaya...Allah bayar cash...now akhir zaman...so...kita doa banyak2 tak perlu guling2 atas jalan or kacau perniagaan orang...tu semua puak babi jer yng buat ..kita Islam Melayu...senjata ialah doa...Allah sentiasa bersama2 dengan hamba2nya yang teraniaya bhai !!!!!! Takbir !!!!!!!!

      Delete
    5. Kih kih kih..

      Dalam rumah ada berbilion pun cai masih kata dianiayakan
      Apa gamaknya disumbat dalam diaorang punya pemikiran
      Bercakap agama pandai tapi rasuah tetap depa makan
      Tak tahu nak cakap apa lagi la kalo dah spesis bangang tahap gaban..



      Delete
  25. Kesian Tun Razak.

    Dia hero, anak dia crook.

    Gua ingat banyak bini dia punya pasal.

    ReplyDelete
  26. Tapi najib dan rosmah masih berjoget sakan masa raya hari tu.. Unbelievable!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka buat demikian ha nya untuk diversion dari masalah mereka seribu macam.

      Takkan mereka sentiasa fikir ini "ujian Tuhan". Dah berbulan, mesti rasa depressed, belenggu, monyok dan moronic.

      Nak hilangkan rasa bosan, risau, takut masuk penjara, berjoget lah mereka.

      Delete
  27. Interview Najib dgn Reuters umpama pengakuan seorang pembohong bersiri. Jawapan kpd skandal kecurian duit 1MDB hanya dijawab dgn tidak tahu dan menyalahkan pengurusan dan BOD 1MDB. Najib mengganggap semua rakyat Malaysia bodoh mcm Lokman Adam.

    Yang dia tahu yalah membuat clause 118 MNA 1MDB yg memberi dia sbg Advisor kuasa penuh eksekutif semua transaksi 1MDB mengatasi BOD. Tidak hairan lah Ketua Audit mendapati BOD diperdaya, tidak diberi maklumat, dibelakangi dan CEO merujuk semua keputusan kpd Advisor.

    Clause 118 yalah kunci kpd semua kecurian 1MDB dgn pengetahuan dan tandatangan Najib sbg Advisor.

    Jadi langkah paling strategik utk SPRM mencekup dan tahan remand 2 orang yg paling konsistent diTIA dan seterusnya di1MDB, Ismee dan Shahrol.

    Jika Najib boleh tolak semua blame kpd mereka utk selamat kan diri, mudah jika mereka berpaling tadah menjadi saksi2 SPRM dan pekenakan Najib balik kerana mereka hanya macai2 yg mendapat upah ikut perintah Advisor. Sama langkah yg diambil Suboh, kes SRC yang menyerah diri beza dgn Nik Faisal yg lari ketakutan.

    Teori tidak tahu juga makan diri Najib kerana beliau begitu tahu dan sedar dgn lain2 tindakan spt OSA, memecat Ghani, TSMY, DSA, melantik Apandi utk coverup, menolak MLAs, mengarah Speaker Parlimen tolak semua diskusi 1MDB, tidak menyaman semua media2 USA yg menyiar berita 1MDB yg mengelar beliau penyamun klepto, bergegas mengadap POTUS Trump seolah membawa hantaran2 membantu ekonomi Amerika sbg balasan memohon DOJ meluputkan kes KARI 1MDB.

    Nah, harta gubahan bernilai RM1 billion mungkin lebih lagi jika 30 bag2 yg dibawa bercuti keLangkawi ada harta2 yg terlepas dari radar DS Amar Singh.

    Kita tunggu komentar tanpa nama Unit Komunikasi Strategik Umno yg cuba memberi alibi kpd Najib.

    Tidak hairan big 5, KPMG dan Deloitte menarik balik perakuan audit luar 1MDB. 1MDB yalah syarikat yg tidak pernah diaudit dan memberi implikasi banks, pembeli bond2 dan semua yg berurusan jual beli boleh saman 1MDB kerana tipu helah fraud Audit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Point yang amat bagus. Perkara 118 M&A 1MDB.

      Mesti satu daripada alasan yang besar kerap di gunakan di mahkamah bagi mendapatkan mereka masuk penjara.

      Delete

  28. The Star Online

    Former prime minister Datuk Seri Najib Tun Razak spoke to Reuters in an exclusive interview in Langkawi, Kedah on June 19. He said he didn't benefit from the troubled 1MDB investment fund and didn't have any plans to leave Malaysia due to corruption allegations against him.

    Kepala Bapak Dia.

    ReplyDelete
  29. Tiada beza rampasan barangan mewah Rosmah, Imelda, kata akhbar Filipina

    FMT Reporters
    ShareTweetPinMail

    Hanya penemuan senjata api yang membezakan rampasan barangan mewah milik Rosmah Mansor dan Imelda Marcos.

    PETALING JAYA: Siri rampasan barangan mewah dipercayai milik bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor mengingatkan rakyat Filipina kepada bekas presiden negara itu, Ferdinand Marcos dan isterinya, Imelda, lapor akhbar Filipina.

    Laman Inquirer.net melaporkan, seperti Imelda, Rosmah juga menjadi individu yang dikehendaki pihak berkuasa kerana didakwa terlibat dalam skandal 1MDB.


    Menurut akhbar itu, Rosmah yang digelar “Imelda wannabe” dan “Imelda Marcos of Malaysia” oleh media antarabangsa tidak mempunyai banyak beza dengan isteri bekas presiden itu yang gemarkan gaya hidup mewah.

    Imelda adalah isteri kepada presiden yang memerintah Filipina secara diktator dari 1965 hingga 1986. Beliau amat berpengaruh dan “merompak” harta negara.

    Beliau dikatakan mengamalkan gaya hidup mewah selain gemar berpesta, selain saban hari muncul di kaca televisyen dan di dada akhbar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imelda lawa semula jadi. Rosmah di katakan buat plastic surgery berbagai, termasuk mancungkan hidung.

      Nampak nya surgeon yang kurang cekap. Rupa hidung dia jadi macam witch. Atau Nenek Kebayan.

      Delete
    2. KBB dan Indra Ghandi...Kalau kau orang masih ingatlah apa janji Fuckatan Haprakan dulu masa mula2 jadi kerajaan...........................
      Kerajaan PH menjanjikan penjimatan kos kewangan negara sebelum memerintah. Selepas memerintah, Perdana Menteri sendiri mengumumkan bahawa barisan kabinetnya akan terdiri daripada 39 orang, 1 orang kurang daripada barisan kabinet Mantan Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak.

      Didapati juga melalui laman sesawang Kementerian Pendidikan, mendapati Menteri Pendidikan mempunyai 11 orang Pegawai Khas di Kementerian beliau tidak termsuk Penasihat, Setiusaha Sulit Kanan, Setiausaha Sulit dan Setiausaha Politik.

      Hebat dan zuhud Menteri Pendidikan ini membelanjakan duit Rakyat mengaji Pegawai-Pegawai Khas beliau. Kalau ini dilakukan oleh Kerajaan terdahulu, pasti dituduh boros, membazir duit Rakyat dan salah guna kuasa. Tehtu kau orang setuju....Fuckatan Haprakan ni semuanya ...cakap tak serupa bikin bhai !!!!!

      Delete
  30. haram jadah nye najib gan rosmah.....paling bodoh orang umno yg menyokong haram jadah ni......kalau bukti ni pon masih kata haram jadah ni tak bersalah....harap puak2 ni ammik turn masuk penjara bagi pihak haram jadah ni.....first sekali geng najib.......ammik lama sikit...hehehehehhe
    ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pangkek...Ramai rakyat Msia yang waras, yang aku jumpa mengakui...Malaysia tanpa UMNO sudah jadi macam GILA BABI....
      Dari dulu lagi DS Najib dah bagi amaran.. orang Melayu bakal jadi jadi BANGSAT di negara sendiri jika UMNO tak memerintah... tapi puak2
      puak2 melayu dalam Fuckatan Haprakan tak mau dengar dan percaya cakap dia ...geng2 bangang ni ejek maki Najib..
      maki caci maki caci..

      Allah itu Maha Melihat Maha Adil..
      sekarang betul2 BANGSAT..
      Masih belum sedar ke tak mau sedar lagi ke ???? Agong dan Sultan2 Melayu sudah jadi bahan cacian dan fitnah PH....JAKIM bakal dibubarkan...UITM dah nak dibuka pada kaum lain...masih nak duduk diam dan goyang tolor aje ke haah ????

      Agak2nya...sampai nak tunggu dapigs sembelih babi depan mata suruh orang Melayu makan baru kau mau cakap dapig racist??

      Terloncat2lah gembira si Suoerman Hew bila tengok keadaan melayu sekarang...nampaknya agenda mereka dah hampir mencapai matlamatnya bhai !!!!!

      Delete
  31. Baru barang dlm rumah dan hiasan diri Aje dah 1bilion...dlm akaun laki bini ni lg la mengunung....apa pun org kg yg tegar UMNO skrg btul2 marah...gr bye UMNO....hahahahah

    ReplyDelete
  32. Hadi's Lawyers Accept Nik Abduh Recording Is Genuine After All

    27 June 2018 0

    Lawyers, acting for PAS president Hadi Awang in a legal case being waged in London against Sarawak Report, have now conceded that a controversial recording said to be of a senior PAS MP, Nik Abduh, is genuine.

    Speaking in court yesterday barrister Jacob Dean confirmed that Hadi will not contest the authenticity of the recording, removing the need for expert forensic evidence to identify the speaker. Hadi’s lawyers further indicated that Nik Abduh and possibly others present at the time of the recording (thought to include Hadi’s son-in-law, Zaharuddin Muhammad), would be among the witnesses his client plans to call to give evidence at trial:

    As a result of the indication about the number of witnesses which both parties intend to call, the Judge ordered that the trial, due to start on 1 April 2019, should be listed for 11 days.

    We anticipate 8 or 9 witnesses [for] issues raised by the truth defence. There are       allegations that owners of a religious school received funds. Allegations that the claimant’s political secretary, who was running the election campaign, knew of relevant payments. Then [that] the claimant’s close associate, Dr Marzuki, finally admitted that PAS had received a payment….

    It seems likely he [Dr Marzuki] needs to give evidence. [Also the] Treasurer of PAS. Also 3 trustees of an account that is said to have received corrupt funds, at least one possibly two of those [trustees]. That takes you to six. Then there is the man on the tape, Nik Abduh. That’s our preliminary estimate for witnesses on what is pleaded….. [Jacob Dean, barrister for Hadi Awang]

    Dean informed the judge that Hadi intends to fly the above people from KL to support his case in London, in order to contest those allegations in the Sarawak Report’s Defence.

    Original Denials

    The decision to concede that the voice on the recording was indeed Nik Abduh, stood in marked contrast to previous public denials made by Nik Abduh himself and also appears to conflict with statements made by PAS before the General Election.

    The controversial statements on the recording itselfincluded the following translated remarks:

    “During the Sarawak Election, people did co-operate with UMNO to defeat DAP. Regarding the monetary issue, the fatwa [legal opinion] was already in place. It was apparent that Tok Guru Nik Aziz took UMNO’s money, Tok Guru Haji Hadi took UMNO’s money, I took UMNO’s money, everyone accused took UMNO’s money!!

    Among the reasons why we succeeded was with UMNO’s help. UMNO helped us to achieve victory. In 10-11 of these activities. That is us being smart. Umno is stupid. Why do people keep asking us about UMNO’s money? This issue is now over. Tok Guru Nik Aziz took a considerable amount of UMNO’s money. Not a problem? Tok Guru Harun Din, not a problem. This meeting today not a problem.

    …. I have met Tok Guru Haji Hadi. Tok Guru Haji Hadi said lucky you taking UMNO’s money. Just do whatever we want. But do not use the money for our private matters. For our personal gain. Instead, use it for Islamic purposes. That’s why we have good relations with UMNO today… why Najib can even accept RUU amendments [Translated]

    On 28th February, following the release of the recording online, Nik Abduh denounced the recording on his Facebook page, describing the claim that the speaker was him as ‘rubbish and slander’ and threatening that God would punish those responsible for making what he called defamatory actions by disseminating the tape and for suggesting the speaker was him:

    “The claim that it is me speaking in the conversation is all nonsense and slanderous.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis hadi dan pas...hadi tak berani cabar suara nik abduh dah sah dlm rakaman odio yg mengaku terima wang najib 90 juta..

      Delete
    2. Kecoh dalam PAS akibat kes ini?

      Banyak nampak nya wang Hadi punyai, bersedia menerbangkan beberapa saksi ke Lonndon, bayar penginapan, makan dll.

      Mungkin bersiar siar di London Hyde Park, coba dengar "soap box speeches" untuk ingatan masa berucap di Kelantan.

      Delete
  33. Amar Singh’s press conference spoke 2.6 billion words

    June 27, 2018

    Tan Sri Abdul Gani Patail conspired with Tan Sri Abu Kassim and Tan Sri Zeti Akhtar Aziz to implicate Najib of a crime he didn’t commit.
    Together with Abu Kassim, Gani went on to fabricate a charge sheet that accused Najib of siphoning RM2.6 billion from 1MDB.
    To date, Dr Mahathir Mohamad has yet to ask the current AG to trigger Najib’s arrest despite insisting that Gani’s charge sheet was legitimate.
    That explains why Dato’ Amar Singh Ishar Singh could not properly valuate the items seized from residences linked to Najib despite having ‘slept’ with those items for weeks.
    Mahathir never had anything solid to pin on Dato’ Seri Najib Tun Razak despite insisting that the former premier stole RM2.6 billion from 1MDB.


    THE THIRD FORCE

    A report by The Malay Mail Online (MMO) yesterday revealed that Xavier Andre Justo is back in town. According to the report, the pardoned extortionist returned to the country to help the MACC with discoveries into 1Malaysia Development Berhad (1MDB). What this means, is that contrary to what Dr Mahathir Mohamad told us earlier, neither the MACC not the police have a “near perfect case” against Dato’ Seri Najib Tun Razak in relation to the RM2.6 billion that entered his Ambank account.

    Put differently, both the MACC and the police are frantically hunting for evidence to implicate the former premier of a crime he didn’t commit. Under the circumstances, the “near perfect case” Mahathir spoke of on the 20th of June 2018 probably has to do with something totally unrelated to 1MDB. The Prime Minister needs to pin the blame on Najib for something given the promises he made to people ahead of the 14th general election (GE14).





    The fact that he made such a promise implies that he had the smoking gun to prove Najib’s guilt. But his message to newsmen on the 10th of October 2015 told a very different story. On that day, he candidly revealed that the evidence against Najib wasn’t enough for him to lodge a police report. But his revelation stood in stark contrast to what he had been telling the people all along.



    But what he failed to mention was the conspiracy that existed between him and Gani to commit democratic thievery against Najib. The former AG is said to have communicated with the Wall Street Journal through a third party that helped with the back and forth between the AG’s Chambers and the New York daily. A detailed chronological summary of events as they unfolded paints a picture of conspiracy not even the court of law could possibly deny.

    ReplyDelete
    Replies
    1. It goes as follows:

      On the 6th of March 2015, Gani set up a Special Task Force (STF) to investigate irregularities that concerned 1MDB. On the 8th of July 2015, he told newsmen that the STF was established for the sole purpose of getting to the bottom of claims made by the Wall Street Journal (WSJ). That could only have been true had the daily made those claims before the STF was established. However, the WSJ report surfaced on the 2nd of July 2015, a good 128 days from the day the task force was established by the Government of Malaysia (refer table below).



      Chronological summary of events
      And that can only mean one thing – Gani lied.

      The former AG knew months ahead what the WSJ was about to write. The fact that a conspiracy existed between him and the daily is further advanced when one considers the raid he got the STF to conduct on three business entities. On the 4th of July 2015, Gani announced the seizure of some documents from the said entities based on a 2nd of July 2015 entry by the WSJ (see table above). However, the daily made it clear that the entry was hinged on documentary evidence provided to it by unnamed Malaysian investigators.

      Question is, to which investigators was the WSJ referring to?

      Prior to the raid, neither the police, the MACC, the AG’s Chambers, Bank Negara or even the STF had initiated any probe whatsoever into 1MDB or its dealings. Here itself, you can see how Gani, Tan Sri Zeti Akhtar Aziz and Tan Sri Abu Kassim conspired to implicate Najib of a crime he didn’t commit. Both Zeti and Abu Kassim were members of the STF in their respective capacities as Governor of Bank Negara and the MACC head.



      Gani went on to fabricate a charge sheet that implicated Najib in a conspiracy to siphon RM2.6 billion from 1MDB. The charge sheet was supposed to be presented to Najib during a 29th of July 2015 sitting by the (then) Malaysian Cabinet. But the coup attempt was preempted at the eleventh hour by a certain Tan Sri who told Najib what Gani and gang were up to. To this day, Mahathir insists that the sacking of Gani on the 28th of July 2015 was illegal and done to sweep evidence under the carpet.

      What this means, is that Mahathir still believes the charge sheet both Gani and Abu Kassim prepared in July 2015 is legitimate and can be used to arrest Najib. If indeed that were to be the case, why has the Prime Minister yet to ask the current AG to trigger Najib’s arrest? Was it not he who told us that Gani had enough evidence to throw the former premier under the bus? Well, what’s keeping him from making that evidence known to public now that he’s the Prime Minister of Malaysia?

      The more you read into it, the more you’ll realise that he never had anything solid to pin on Najib despite insisting that the former premier stole RM2.6 billion from 1MDB. The only thing he is capable of doing this very moment is to play media acrobatics with the police to hoodwink the rakyat. That explains why Dato’ Amar Singh Ishar Singh could not properly valuate the items seized from residences linked to Najib despite having ‘slept’ with those items for weeks.

      And to think that this is the dawn of a ‘new’ Malaysian era…

      Delete
    2. WTF is this Third Force ??

      Is he implying that all the seized items have to be found in Rosmah and Najib stomach to proof it belongs to them ??

      How on earth someone will be able to pinpoint the evaluation if you have something so rare and one of the kind bag by the name of BIJAN ??

      Delete
    3. Kes pembunuhan Allahyarham Abdul Jalil Ibrahim semasa zaman Dr M perlu dibuka semula

      June 27, 2018



      ABCD

      CIA telah mendedahkan tentang penglibatan Dr. Mahathir dalam jenayah kleptokrasi menerusi dokumen enam halaman yang dinyah klasifikasikan pada Januari 2017 melibatkan penyaluran berbilion ringgit daripada anak syarikat BBMB, bank yang telah dilupuskan oleh Mahathir, kepada spekulator hartanah Hong Kong, Carrian Group.

      Jenayah kleptokrasi tersebut telah membunuh Pembantu Pengurus Besar BBMB, Abdul Jalil Ibrahim yang sebelum dibunuh, tidak sempat menghabiskan surat yang ditulis kepada isterinya yang memaklumkan tentang gangguan ‘orang atasan’ terhadapnya.

      Rujuk: http://malaysiandigest.com/…/655363-pembunuhan-jalil-ibrahi…





      Memandangkan kes pembunuhan Altantuya Shiiribu hendak dibuka semula setelah kegagalan besar mencari bukti 1MDB, SRC dan RM2.6 bilion, elok benarlah sekiranya kes pembunuhan Allahyarham Abdul Jalil Ibrahim juga dibuka sama.

      Lagipun, Dr. Mahathir dan Tengku Razaleigh Hamzah yang merupakan dua watak yang wujud dalam kes tersebut, masih hidup lagi.

      Seperti Altantuya Shiiribu, Abdul Jalil Ibrahim dan waris serta ahli keluarganya juga perlukan pembelaan. Rakyat Malaysia secara keseluruhannya juga berhak tahu perkara sebenar.

      Pak diny...sebagai rakyat Msia yang waras dan cintakan keadilan, tentu Pak menyokong agar kes di atas tu dibuka semula...kan Pak diny ????

      Delete
  34. Replies



    1. dad dan cai2 Fuckatan Haprakan...Kau tak perasan tak masa PC PDRM yang terkini tu...Polis berkata mereka belum mengesahkan sama ada wang tunai yang dirampas di hartanah berkaitan DS Najib Razak adalah milik UMNO, seperti dakwaan sesetengah pihak. Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Datuk Amar Singh Ishar Singh berkata,

      "Kami tidak tahu sebab tiada tulis 'UMNO'. Jika ada pihak yang mendakwa wang tersebut milik UMNO, polis mahu mengambil keterangan mereka dan menyiasat dakwaan itu. Tetapi setakat ini tiada yang tampil ke depan".

      Peliklah kenyataan pihak polis sekarang. Kalau tiada label UMNO pada duit berkenaan, polis jumpa tak label DS Najib Razak atau keluarga beliau atau 1MDB pada duit, beg tangan dan barang kemas berkenaan?

      'dipercayai', 'berkaitan', 'disyaki' dan lain-lain ayat membawa maksud tidak jelas atau tidak lengkap tidak akan 'withhold in the court of law'. Beban pembuktian adalah di bahu pihak polis. Kalau sekadar mahu sedapkan cerita, berita dan status atau memalukan mana-mana pihak boleh la. Kalau hendak dibuktikan di mahkamah, itu satu perkara lain.

      Terfikir juga, apabila kantoi sahaja isu Vincent Tan membeli 21 juta unit saham T7 Global Berhad yang berkait rapat dengan ECRL yang dinaikkan kos dari RM55 billion ke RM70 billion, tiba-tiba sahaja pihak polis membuat Sidang Media memberitahu jumlah hasil rampasan, tanpa sedikitpun mendedahkan siapa pemilik wang dan barangan yang dirampas. Kebetulan atau mengalihkan perhatian?... Lu dan cai2 kat sini pikir lah sendiri bhai !!!!!

      keh..keh..keh...Harrk..Tuiiii..kikhkiokikihkiok..

      Delete
    2. Sayang nya, Dad, bijan dah jarang di gunakan buat kueh bakar.

      Tapi nate' yang gunakan mcm mcm nama tuh dah mula keluor.

      Gua mau tulis satu komen ini aje, pastu keluar.

      Tak mau dekat dengan itu pariah.

      Delete
    3. isa3 bhai...apasal lah lu nak keluar cepat sangat ..tak syok lah macam ni beb !!!!

      Delete
    4. Geng Najib ...kamu tak payahlah nak putar2 pusing2 isu T7 Global tu .

      Saya ada menerangkan serta bertanya akan hal diatas di posting Budin semalam . Kamu tidak memberi response kepada soalan saya tetapi mengeluarkan semula cerita ini .

      Kalau inilah cara walaunta menangani isu , tidak was2 saya UMNO/BN akan lagi cepat berkubor .

      Cara kamu ni sama sahaja dengan stail bekas naib ketua pemuda UMNO ...entah apa namanya ? Ikhwan , zakwan . Sebab itulah dia kantoi untuk menjadi Ketua Pemuda ...langsung tiada nilai .

      Delete

    5. Pak diny....Terdapat dua isu semalam yang menyebabkan rakyat Msia yang waras agak keliru dengan cara pentadbiran Kerajaan Tomato PH. Pertama berkaitan dengan syarikat pelaburan milik Kementerian Kewangan, 1MDB. Saban hari sejak penubuhan 1MDB, Pakatan Harapan menumpukan segala usaha untuk memburukkan dan memfitnah syarikat berkenaan.

      Ironinya, semalam Kerajaan telah melantik Datuk Asri Hamidon sebagai Pengerusi baharu. Bukan setakat itu sahaja. Jawatankuasa Eksekutif (EXCO) baharu untuk 1MDB juga turut dibentuk. Kegilaan apakah ini?

      Kenapa 1MDB tidak digantung (suspended) atau ditutup (wound up) setelah pendedahan demi pendedahan mengenai syarikat berkenaan seperti korupsi, bangkrapsi, salah guna kuasa dan sebagainya didedahkan kepada umum? Bukankah ini apa yang Pakatan Harapan menyalak di setiap ceramah? Untuk apakah perlantikan ini dibuat? Adakah 1MDB akan dikekalkan dan ditukar nama seperti kelaziman...macam yang dibuat oleh menteri kesihatan bila tukar klinik 1 Msia kepada klinik komuniti?

      Kedua, tonton video Perdana Menteri ditemuramah oleh wartawan Channel News Asia baru-baru ini di bawah. Di dalam temuramah tersebut, Perdana Menteri dengan lenggok bahasa dan riak muka menyindir jumlah kabinet DS Najib Tun Razak yang berjumlah 40 orang.

      Ironinya, apabila ditanya berapakan jumlah barisan kabinetnya, Perdana Menteri menjawab 39 orang! 39 orang Pak diny ooooi.... Banyak benarkah perbezaan di antara 39 dan 40? Bukankah Pakatan Harapan pernah berjanji akan mengurangkan jumlah kerusi kabinet untuk mengelakkan pembaziran? Pak diny percaya tak.......................................
      Menteri Pendidikan Ada 11 Pegawai Khas Tidak Termasuk SUS, SUSK Dan SETPOL, Kata Nak Jimat Kos? Apa citer tu Pak...jimat sangatlah konon..piraaah !!!!!






      Satu lagi hal....Apabila berlaku kelewatan dalam perlantikan barisan kabinet, Perdana Menteri salahkan YDP Agong yang dituduhnya lambat memberi kelulusan. Walhal, Perdana Menteri menghantar senarai kepada YDP Agong pada 20/06/2018 dan YDP Agong telah perkenan serta menyerah kembali kepada Pejabat Perdana Menteri (PMO) 2 hari selepas itu, pada 22/06/2018. Nampak sangat memang PM kita ni nak cari pasal aje dengan YDPA...apa agendanya tu...Pak diny pikir lah sendiri yeeer !!!!!!

      Delete
  35. Haji Najid dah masuk Kaabah! Seorang yang alim fakeh serta zuhud. Haji Najid orang bangsawan orang baik baik bukan macam Kasim Selamat miskin muka kelabu! Kah kah kah.

    ReplyDelete
  36. Bro Perak Man dah tibai GN
    GN baghal dungu kemain
    Tak boleh terima buruk BN
    Semua jahat sorok di kain!

    'Mahathir jahat' pergilah report
    Tak berani ke,atau bukti seciput
    'Derma Tok Arab' masih disebut
    Memang GN akal kat bontot!

    Sebab Geng masuklah sama
    Cell Jibbo dok cengkerama
    Tak mahu Jibbo ikut Big Mama
    Boleh tolong lap selsema!

    ReplyDelete
  37. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...