Sunday, 25 February 2018

SIAPA KEUTAMAAN NAJIB - ORANG CINA MALAYSIA ATAU ORANG CINA DARI NEGARA CHINA?


Apabila Najib Razak turut menjadikan hubungan Malaysia dengan negara China sebagai salah satu bahan kempen menjelang PRU 14 akan datang, ia tentu saja menimbulkan beberapa persoalan buat kita semua.

Apakah keutamaan Najib sebenarnya?

Rakyat Malaysia atau negara China?

Orang Cina di Malaysia atau orang Cina dari China?

Dalam ucapan merasmikan sambutan Tahun Baru Cina Hua Zong semalam, Najib berkata, hubungan baik antara Malaysia dengan negara China akan terjejas sekiraya Pakatan Harapan mengambil alih kerajaan selepas pilihanraya nanti.

"Kita tidak akan benarkan perkara ini. Jika pembangkang ambil alih negara, hubungan dengan China akan menjadi teruk, daripada level yang tinggi kepada yang rendah.

"Ini adalah perkara yang kita mesti elakkan untuk kebaikan bersama antara Malaysia dan China," katanya.

Sehubungan itu, kata Najib lagi, beliau bersama barisan kabinetnya akan mempertahankan hubungan dengan China itu dan tidak akan membenarkan perkara sebaliknya daripada berlaku.
Apakah pentingnya China kepada kepada Malaysia?

Atau China hanya penting buat Najib semata-mata?

Jika kita imbas kembali, meningkatnya hubungan Malaysia dengan China kepada level yang tinggi kebelakangan ini, mungkin sangat tinggi sebenarnya, bukanlah berasaskan kejujuran atau perkiraan menang-menang, tetapi lebih kerana Najib terperosok dengan skandal 1MDB yang menyebabkan namanya membusuk di seluruh dunia.

Sebelum itu, kiblat Najib adalah Amerika. Negara itu bukan saja paling kerap dikunjunginya, malah Obama sering meniti sebagai sebutan di bibirnya. Shopping dan cuti-cuti Najib sekeluarga juga adalah di Amerika.

Tetapi, apabila skandal 1MDB meletus yang menyebabkan media-media Amerika menyerangnya, di samping Najib bergelut untuk menyelesaikan hutang RM50 bilion syarikat pelaburan itu, di situlah bermulanya hubungan dengan dengan Amerika dan China mula menjadi tautan baru hatinya.

Bermula dengan menjual Edra Energy dan menyerahkan pembangunan Bandar Malaysia - kedua-duanya milik 1MDB - kepada syarikat China, ia kemudian melebar kepada penyerahan beberapa kontrak pelabuhan dan tanah-tanah untuk pembangunan.

Seterusnya bukan saja Proton, ECRL, keretapi laju KL ke Singapura dan banyak lagi projek diserahkan kepada China, bahkan untuk mendapatkan wang bagi 1MDB membayar hutang kepada IPIC di Abu Dhabi juga ialah dengan cara menjual tanah di Selangor dan Pulau Pinang kepada syarikat China.

Di sebaliknya Najib masih berbangga kononnya 1MDB mencatat untung dan kukuh aliran tunainya, tetapi untuk membayar hutang terpaksa juga menjual tanah yang ada.

Pendeknya, sejak adanya skandal 1MDB yang dikaitkan dengan Najib, penguasaan China begitu meluas sekali di negara kita.

Dalam hal ini, memang China tidak boleh dipersalahkan semuanya. Mereka adalah peniaga dan tentu mahu keuntungan yang maksima. Lebih-lebih lagi apabila berurusan dengan pemimpin yang sedang terdesak dan ada skandal, adalah lumrah untuk sesiapa pun mengambil kesempatan serta menggunakan tekanan.

Selama ini hubungan Malaysia dengan China bukanlah tidak baik, tetapi lebih berasaskan profesionalisme dan keuntungan bersama. Pelaburan China sentiasa digalakkan sebagaimana pelaburan daripada negara-negara lain juga.

Ini kerana semua pemimpin yang mengetuai negara sebelum ini tiada skandal peribadi dan tidak terdesak sifatnya. Sebaliknya,  kerana keterdesakan Najib berikutan pertolongan China dalam menyelesaikan hutang 1MDB, beliau sebenarnya bukanlah menarik pelaburan daripada China, tetapi banyak mencipta hutang daripada negara kuasa besar tersebut, seperti ECRL misalnya serta banyak projek yang lain lagi.

Oleh kerana ianya hutang, kesannya akan ditanggung oleh rakyat dalam jangka masa panjang. Hutang perlu dibayar dan jika tidak cukup wang untuk membayarnya, maka banyak kemudahan untuk rakyat pada masa depan terpaksa dipotong atau cukai GST akan dinaikkan kadarnya.

Jika tidak pun, sama ada ribuan ekar tanah kerajaan atau saham-saham syarikat GLC akan dijual  dengan harga murah kepada China. Apa pun pilihannya, rakyatlah yang rugi akhirnya.

Di Sri Lanka, oleh kerana hutang tak mampu dibayar, pelabuhan akhirnya terpaksa diserahkan kepada China, manakala di Zimbabwe, atas perkara yang sama, penggunaan mata wang yuan telah dijadikan pertukaran untuk melupuskan hutang.

Selain itu, penyerahan beberapa projek dan kontrak kepada China tidak semuanya menggembirakan peniaga-peniaga kaum Cina sendiri. Beberapa rakan peniaga bangsa Cina pernah mengeluh, kontraktor China bukan saja membawa semua bahan mentah, termasuk skru-skru kecil daripada negara mereka, bahkan ayam dan makanan lain juga akan didatangkan daripada sana.

Tiada apa yang kami boleh perolehi daripada kontraktor China yang ada kontrak di sini, selain harga yang ditawarkan pula terlalu rendah, demikian antara keluhan beberapa peniaga Cina.

Kalau orang Cina pun tidak begitu mendapat manfaat daripada kebanjiran kontraktor China, apakah sesiapa yang lain boleh menikmatinya?

Oleh itu, apabila Najib begitu mengagungkan hubungan dengan China dan tidak rela ia terjejas melalui kemungkinan perubahan kerajaan kepada Pakatan Harapan, apakah sebenarnya yang beliau cuba pertahankan?

Rakyat Malaysia yang mencintai Malaysia, orang Cina di Malaysia yang juga mencintai Malaysia atau orang Cina dari negara China yang sudah tentunya cintanya adalah kepada China? (ShahbudinHusin 25/02/2018).

240 comments:

  1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24

    Cina nerah dah ade di malaysia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....

      Delete
    4. Man taik..yg benci puak2 haram kau je..apa kajian kau seluruh rakyat malaysia..klu bodoh tu ngaku saja lah..yg terpengaruh tu pun sbb fitnah2 dajal puak2 rejim pakatan haram..

      Delete
    5. Budin2...
      Wah aggresif betul kau menghentam Najib...tapi sayang fakta tak ada....sekadar mnegelirukan dan untuk menimbulkan kebencian rakyat...

      Tapi kau silap Budin, rakyat Malaysia boleh dapat info dari banyak sumber...

      Rakyat Malaysia pun tak sebodoh yg kau sangka...

      Kau byk sgt makan dedak madey....sebab tu makin gila dan membodohkan orang

      Be gentleman la.....
      Najib nak buat baik untuk negara, si madey sabotaj 1MDB.....lepas dh sabotaj, og course perniagaan 1MDB jadi kelam kabut dan rugi teruk....Tapi inilah yg madey nak sebenarnya demi menjaga kroni2 dia ....


      Delete
    6. Takci..takci..mana aci acamni..?? Najib dah lupakan makanan 'perasak' ker...??

      Sekolah Cina najib nak tambah, abis tuu sekolah bugis & tamil, acamne...??
      8 tahun perintah, sebiji ker, sebuah ker sekolah bugis pun tarak, apa nie.....??

      Takci..takci....!! Pi kojol lah najib, cakap tak serupa bikin. Dgn bangsa bugis pun dia kencing, pihak istana Selangor tak nak marah ker?

      Delete
    7. This comment has been removed by the author.

      Delete
    8. Mana kuih talam palam?

      Kejora musibat tak melantak kuih talam lagi ker....??

      Delete
    9. Undi Cina Msia amat diperlukan demi menyambong talian hayat.

      Hubungan China Komunis jugak sangat diperlukan demi punca support kewangan dan aktiviti klepet.

      Delete






    10. 1. Skandal 1MDB oleh Najib - Jho Low - Riza Aziz punca Malaysia berhutang projek berbillion dengan China Tanah Besar.

      2.Komunis China Tanah Besar sedang melebarkan Jalan Sutera bawah Projek OBOR.

      3. Jika beri peluang lagi kepada Najib dan Jho Low, China Tanah Besar akan masuk Malaysia tanpa halangan lagi.

      4. Tak lama lagi Orang-Orang China Tanah Besar akan pindah Malaysia dan rampas Tanah Hak Milik Kekal.

      5. Mereka akan tuntut tukar Bahasa Pengantar dan Tulisan Kebangsaan kepada Kantonis dan Mandarin.

      6. Orang China Tanah Besar dibawa oleh Najib dan Jho Low akan paksa Agama Islam jadi agama hiasan diganti Atheis dan Buddha.

      7. Raja Melayu mungkin terpaksa tunduk bawah Maharaja China dan kena beri bunga emas setiap tahun yang akan dihantar melalui Panglima Bugis.

      8. Orang-Orang China Tanah Besar akan bertambah ramai masuk Malaysia. Dalam 5 tahun, jumlah mereka mungkin menyamai jumlah 30j rakyat Malaysia!

      9. Awas Orang Melayu jangan sampai kena tipu sebab nak selamatkan hutang berbillion Skandal 1MDB.

      10. Undi Umno = Undi Komunis China masuk Malaysia.

      Delete
    11. Sudah berlaku krisis di Sri Lanka, Maldives, Nepal bawah lingkaran OBOR China Tanah Besar.

      Delete
  2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26

    Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

    lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....

      Delete
    3. Najib yg berhutang suruh dia bayar sendirilah.
      Berani pinjam berani bayarlah.
      Knp rakyat yg kena bayar?

      Delete
    4. Hutang memang dibayar...
      Kerajaan tak ada masalah pun nk byr hutang..

      Hanya parti PBBM yg mintak duit rakyat untuk uruskan parti yg bakal karam!!!

      Delete
  3. cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

    marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apo citer ko ni Man....

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....

      Delete
    4. si Rahman ni duduk dlaam hutan ke???

      Malaysia aman makmur...ekonomi berkembang..
      rakyat happy..rakyat yg susah dibantu kerajaan...
      kerajaan ada wawasan dan hala tuju...
      kerajaan yg uruskan ekonomi dengan baik...

      Of course mana ada negara yg perefct...tapi Malasyia sekarang yg dipimpin oleh UMNo/BN still the best....akan menang besar dalam PRU 14 nanti.....hehehehee...

      Delete
    5. Kepada TUAN ADMIN.....saya mohon tuan delete kopipes komen yg berulang2 oleh Kejora gaampaanggg.

      Jangan dibiarkan pembaca blog ni membaca komen2 kopipes yg sama berulang kali.

      It's very disturbing.

      Delete
  4. seorg penjawat awam menerima hadiah tiada kaitan dengan tugas rasminya.....

    "Boleh diterima tetapi hendaklah sepadan iaitu nilainya kurang ¼ daripada emolumen atau kurang RM500.00 bagi makdsud hadiah yang diberi. Sekiranya tidak sepadan iaitu melebihi emolumen atau melebihi RM 500.00, maka ianya perlu melapor kepada Ketua Jabatannya untuk kelulusan melalui Borang Lampiran A PP 3/98. Walau bagaimanapun jika nilainya melebihi RM 500.00 ianya boleh diterima dalam keadaan tertentu seperti hadiah diterima dari rakan sempena persaraan, pertukaran, pertunangan pegawai dan perkahwinan pegawai. ( Rujuk Para 7 PP 3/1998 ) Sekiranya pegawai awam masih ragu-ragu maka ianya boleh melaporkan penerimaan hadiah itu kepada Ketua Jabatan. ( Rujuk Para 8 PP 3/1998 )"

    kalau limit rm500, mati la najib.....nak beli kanina pun tak cukop!

    najib ada lapur ke dia terima derma dulu ekk???

    memang dasar bangsat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yo kooo....Woiiii hebat tol ko nih!!!!

      Delete
    2. Yg bangsat celaka kau..penjawat awam pun ada yg sokong pembangkang wlu gaji dr kerajaan..yg rasuah tu kemungkinan yg sokong pembangkang..mana kau tau..

      Delete
    3. dad....BABI punya olang......

      Delete
    4. Ohhhh! Gaji dari kerajaan ropernya. Aku ingatkan dari UMNO. Jadi tak salahlah nak undi parti mana pun. Kalau UMNO yg bayar gaji lainlah cerita. Tak malu, duit rakyat nak mengaku duit dia. Weiiii! Kalau konsep bernegara pun kau tak faham, nampaknya kaulah yg bangsat.

      Delete
    5. dad...

      kau ni tak faham ...tapi tulis macam org bododh

      kau tak faham apa yg kau tulis pun!!!
      Bodossss!!!

      Delete
    6. Samdol kaldai 15.53.........apa yg Dad bagitau tu ialah Regulation atau syarat2 penjawat awam yg terkandung dalam paragraph syarat yg ditetapkan.

      Kalo terima hadiah, derma atau imbuhan yg melebihi RM500 hendaklah dilaporkan kewujudan kepada pihak yg disyaratkan.

      Bukan macam orang yg mula2 kata........tak ada duit berbilion dalam akaun peribodynya..........tapi tak lama lepas meletop "money trail" di media antarabangsa......baru nak ngaku......errrrrr....betol ada duit berrrrbilion mengeram dalam akaun peribody.......tapi duit tu duit derrrrrma.

      Dan orang yg sama pada Perasmian Program Pegawai Integriti Bertauliah (CeIO) di Putrajaya pada Februari 2012 telah berkata lebih kurang begini......

      "Sumbangan atau derma kepada parti politik haruslah dimasukkan ke dalam akaun rasmi parti dan bukannya akaun peribadi."

      “Bagi pihak kerajaan saya menganggap isu ini amat penting kerana jika tiada sesuatu dasar yang tepat, telus dan jelas mengenainya, maka ia boleh memberi peluang dan ruang kepada pelakuan rasuah."

      “Sebagai langkah proaktif, demi meningkatkan ketelusan dan keyakinan rakyat terhadap pertubuhan politik di negara ini kerajaan akan memperkenalkan satu lagi inisiatif di bawah GTP (Program Transformasi Kerajaan)."

      Badigol 15.53.......macam P.Ramlee kata ko tu yg bodoh......dah tua pon bodoh...!!

      Delete
    7. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  5. Dgn izin Tn Shahbudin,

    Mohon izin untuk bekongsi tulisan saya di blog KD.

    PER : KRONOLOGI KEJATUHAN NAJIB, KEHANCURAN KE ATAS YANG BATHIL DAN AHLI FITNAH (siri 1/3)
    __________________________

    Sdr Suharli Masrop telah berkata:

    [SUHARLI MASROPFriday, February 23, 2018 5:58:00 PM

    Lawaklah hang neh.... ok lah ... kita tengok jer.]


    Jawapan saya :-

    Terima kasih sdr kerana bersetuju untuk 'tunggu dan lihat'. Untuk memudahkan 'tunggu dan lihat', saya mohon utk menyusun semula 'bacaan' saya dengan lebih teratur dan terperinci, selain menjadikannya di dalam
    bentuk countdown.

    Saya akan menjerut diri saya dengan lebih ketat lagi. Kalau bacaan saya silap, saya mohon maaf. Saya cuma mahu berkongsi selain mahu cuba menunjuki. Allah sahaja Yang Maha Mengetahui.

    Mohon izin tuan blog lepaskan tulisan saya. Sekiranya 'bacaan' saya ini adalah salah tiada siapa pun yang akan rugi. Pada hari ini ia masih lagi berstatus 'ramalan'.

    Begini kronologinya:-


    7 ] Rejab 1439 - Konflik Israel-Palestin

    Berlaku perbalahan besar di antara Palestin dan Israel. Najib langsung tidak menunjukkan keprihatinan kpd nasib rakyat Palestin yg tidak mengundi di dlm PRU Malaysia. Sebaliknya ia bersetiakawan dgn Yahudi Zionist Israel dan Kristian Zionist USA.

    Tun M pula menunjukkan sikap membela dan prihatin kepada orang-orang beriman di Palestin dan sikap tegas kpd Israel dan USA yg sedang menindas.


    6] Ramadhan / Syawal 1439 - pembatalan PPBM yang menjadi tanda orang-orang Islam yang berada atas petunjuk kehilangan jemaah.

    5] berlaku kematian pada salah seorang pemimpin PPBM (ketika itu sudah dibatalkan). Kematian ini akan diiringi oleh dua kematian lain yang akan memberi petunjuk siapakah :-

    (1) orang-orang yang berada di atas petunjuk Allah dan diberi nikmat olehnya;

    (2) orang-orang yang berada di atas jalan kemurkaan Allah; dan

    (3) orang-orang yang tersesat jalan

    Di sinilah tempoh transit golongan bingung yang sebahagian besar mula melihat kebenaran bhw UmNo memang telah berpaling drpd jalan yg lurus.

    4] Interim - PPBM menyertai PRU tanpa parti. Calon-calonnya bertanding secara bebas, dan logo kumpulan bertukar drpd 'bunga raya' kpd sesuatu yg berwarna hitam. Saya percaya ia adalah songkok.

    3 ] Interim - UmNo tewas dengan teruk dalam PRU. Undian orang-orang Melayu kpd UmNo tidak mencecah 20%. Tun M menang di Putrajaya.

    2 ] Interim - berlakunya rusuhan yg dirancang persis 13 Mei 1969 sbg alasan utk mengisytiharkan darurat disebabkan Najib tidak mahu lepaskan jawatan PM. Dharurat diisytiharkan dan Najib memerintah melalui dikri.

    Zulkaedah 1439 menjadi tempoh interim ketika orang-orang Melayu tunduk kepada MKN dan akur kepada penindasan tahap maksimum oleh Najib. Konco-konco Najib menunjukkan sikap 'cintakan dunia' sedangkan penyokong-penyokong Tun M pula menunjukkan sikap takutkan kematian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...next ceramah....

      Delete
    2. Pergi jahanam lah john..munafik..

      Delete
    3. pi MAMPOS masuk To'Kong lah ko Ostad Doe belaan Dapigs.....

      Delete
    4. "Mereka erjuang pada jalan Allah dan tidak takutkan cercaan orang-orang yang mencerca" Al-Maidah : 54

      Silakan mencerca kerana pada hari cercaan itu bertukar menjadi kekerasan, jiwa saya sudah cukup kental untuk menghadapi kekerasan itu, in shaa Allah.

      Delete
    5. Rasanya yg paling byk dapat cercaan ialah Najib dan Bini dia....

      Memnag betul John Doe....najib dan bini dia cool ajer dengan cercaan...dia tahu kerja dia ialah memebnatu rakyat dan memimpin malaysia kearah kejayaan .....bukannya nak melayan satu2 org yg buat cercaaan yg sememangnya bodoh.....hehehehe

      Delete
    6. Ya ka anon 17:08 ? Hehehe..

      Tak mengapalah kerana saya sudah melepasi tempoh 'berbalah' dengan orang-orang yang saya sudah sahkan sbg golongan pendusta pada perkara-perkara yg telah jelas.

      Lihatlah fakta bahawa apabila saya memanggil Mr J 'Pedusta' saya sudah berhenti bebalah denganya kerana segalanya sudah jelas dia memang seorang pendusta.

      Apapun, kita sama-sama akan melihat siapakah yang akan dibinasakan dan siapa pula akan diberikan kemenangan .

      (Pengecualian ke atas Virgo kerana segala petunjuk yang saya lihat menunjukkan bahawa Virgo akan dibinasakan dulu sebelum Najib).

      Wallahu a'lam

      Delete
    7. Assalamualaikum bro John Dow,
      Dengan izin Allah saya bertemu juga dengan tulisan saudara 1/3-3/3. Dan saya sudah simpan sebaiknya.
      Saya sudah lama juga tidak masuk blog budin ini dan sejak dua hari lepas saya kembali. Alhamdulillah kebetulan hari ini article saudara disiar hari ini.
      Saya sabenar nya sudah lama menunggu sejak mula saudara berkata akan dedahkan bila tiba masanya.
      Terima kasih.

      Delete

    8. Saudara HBM

      Terima kasih banyak-banyak kerana sudi menyimpan tulisan saya itu.

      Kalau betullah bacaan saya daripada sumber2 wahyu yg saya lihat, pada bulan Rejab dan Sya'ban ini akan berlaku konflik besar di antara Palestin dan Israel.

      Kalau ia benar-benar berlaku saya akan kongsikan dalil saya bgmn saya dapat mengagaknya, in shaa Allah.

      Cuma bukan di awal Rejab ya, sebab daripada dalil, ia berkaitan juga dengan sambutan Isra' Mi'raj yang berada di hujung Rejab.

      Wallahu a'lam.

      Delete
    9. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  6. PER : KRONOLOGI KEJATUHAN NAJIB, KEHANCURAN KE ATAS YANG BATHIL DAN AHLI FITNAH (siri 2/3)
    ________________________


    1] Zulhijjah 1439H

    Bersempena bulan 'ibadah korban' orang-orang Melayu mula sedar untuk menumpaskan rejim Najib, 'pengorbanan jiwa dan raga' sebenar perlu dilakukan. Terdapat perkembangan yang berlaku di dalam bulan ini di Malaysia dan di bumi Makkah yang meledakkan semangat orang-orang Melayu yang ditindas ini untuk menentang rejim Najib yang memerintah tanpa mandat. Walaubagaimanapun majoriti masih lagi ketakutan dan hanya berani menjadi 'hero cyber' sahaja.

    Berlakunya pertembungan fizikal di antara jentera-jentera Najib dari kalangan anggota-anggota keselamatan yang menyangka mereka tertakluk kpd 'sumpah jawatan' dan 'Akta MKN' dengan sejumlah sekitar 313 penyokong-penyokong Tun M yang benar-benar cekal dan tabah untuk berhadapan pasukan bersenjata ini di sekitar Seri Perdana.

    Najib yang sedang ghairah dengan diri sendiri dan benar-benar menyangka tiada SESIAPA yang MEMERHATIKAN pelakuan-pelakuanya dan tiada SESIAPA yang BERKUASA ke atasnya akan merasa inilah peluang keemasannya untuk 'menghapuskan' terus Tun Mahathir dan pengikut-pengikut tegarnya yang mahu berhimpun dan demikian melanggar dikrinya yang mengharamkan sebarang perhimpunan menentang pemerintah, yang mana para pesalah bagi 'kesalahan' ini adalah layak untuk 'ditembak mati' di bawah undang-undang darurat yang sedang berkuatkuasa.

    Ketika ia kelihatan seolah-olah Tun M dan kumpulannya akan tewas kepada Najib dan konco-konconya, pada ketika itulah berlakunya 'Act of God' yang membinasakan segala yang bathil dan segala yang menjadi lambang zaman fitnah ini daripada manusia seperti Najib sehinggalah kepada bangunan. Bangunan TV3 yang kuat menfitnah adalah di antara yang saya telah 'kenalpasti' berada di dalam senarai 'bangunan-bangunan yang akan dibinasakan'.

    Pada peristiwa di 2 paragraf di atas inilah letaknya alasan dan sebab mengapa saya beberapa kali pernah berkata di dalam blog KD ini bahawa; apabila seruan untuk berkorban itu benar-benar tiba, saya memohon diberi kekuatan oleh Allah untuk berada bersama-sama di dalam perhimpunan orang-orang Melayu yang benar-benar cekal dan tabah yang sedia berkorban jiwa dan raga untuk menjatuhkan rejim Najib yang sedang menindas.

    Ini disebabkan saya langsung tidak ragu-ragu Najib akan tumbang melalui Act of God pada hari itu. Bukankah Najib sendiri pernah lafazkan 'biar halilintar membelah bumi, saya tidak akan letak jawatan', maka pada hari itu Najib akan menuai apa yang ia semai.

    Sdr Suharli Masrop pernah beberapa kali menuduh saya seorang pengecut kerana tidak menggunakan nama sebenar. Pada hari itu akan terbukti 'beyond reasonable doubt' di antara kita, siapa sebenarnya yang pengecut, sdr Suharli Masrop yang menggunakan nama sebenar di dalam blog atau saya yang hanya menggunakan nama samaran sahaja (John Doe bagi saya bukanlah 'si fulan' tetapi adalah nama keturunan).

    Kesemua 'ahli fitnah' ini, manusia dan bangunan perlu dihapuskan untuk memberi laluan kepada Zaman Baru dan petanda bahawa Malaysia adalah negara Islam yang mula-mula sekali meninggalkan zaman fitnah, dan dengan izin Allah, Putrajaya akan menjadi 'Pusat Pentadbiran Muslimin Sedunia'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ostad Doe belaan Dapigs...ko citer sikit rasuah kat Penang dan Selangok....jangan kecoh jer lebih....

      Delete
    2. Ni uztaz iblis jelmaan..cermin dulu pakatan kau..klu dah bersih dari kebatilan baru boleh dakwah..klu tak kau hanya pandai tulis tapi tulisan kau boleh dibakul sampah kan..

      Delete
    3. pi MAMPOS masuk To'Kong lah ko Ostad Doe belaan Dapigs.....

      Delete
    4. Ostad Doe belaan Dapigs....ko kasi sunat itu dulu Lim Kit Sial dan Lim Guan End lahhhh!!!!

      Delete
    5. Cercaan-cercaan di atas dengan sendirinya menyokong tulisan saya memandangkan di dalam surah Al-Maidah : 54 'kaum yang didatangkan' selepas kaum asal berpaling memiliki 2 ciri iaitu :-

      1. Mereka lemah lembut ke atas orang-orang yang beriman sedang mereka tegas terhadap orang-orang yang kafir;

      2. Mereka berjuang pada jalan Allah dan tidak takutkan cercaan orang-orang yang mencerca.

      Ciri kedua kaum ini yang dijanjikan kemenangan mereka di dalam AlQuran dan hadith bukan saja terbukti dengan cercaan-cercaan ke atas Tun M seperti 'Mahkutty', 'Mahataik' dsbgnya tetapi juga ke atas penyokong Tun M seperti saya yang saban hadi dicerca dengan berbagai-bagai cercaan oleh kaum UmNo yang telah berpaling.

      Ciri pertama di atas itu sahaja masih belum dibukitkan dan sebab itulah daripada bacaan saya Israel dan Palestin akan berkonflik pada bulan Rejab dan Syaaban sebab Baitulmaqdis adalah 'pusat pertembungan orang-orang yang beriman dengan kaum kafir yang dimurkai' iaitulah Zionist Yahudi yang diwakili Israel dan Zionist Nasrani yang diwakili oleh USA.

      Apabila berlakunya konflik itu maka akan terbuktilah ciri pertama kaum yang dijanjikan kemenangan ini seperti berikut:-

      "Mereka prihatin ke atas nasib orang-orang yang beriman di Palestin sekalipun saudara-saudara mereka ini tidak layak pun untuk mengundi mereka di Malaysia, dan mereka tetap bertegas terhadap orang-orang kafir (Zionist Yahudi Israel dan Zionist Krisitian USA) sekalipun di negara mereka sendiri (Malaysia) mereka bukan saja tidak berkuasa, malah mereka adalah kaum yang ditindas."

      Ketika Najib, Imam kpd 'kaum UmNo yang telah berpaling' menunjukkan setiakawan kepada Zionist, Tun Mahathir sebagai Imam kepada PPBM 'selaku kaum yang didatangkan selepas kaum asal ini berpaling' pula akan menunjukkan sikap prihatin kepada umat Muslimin Palestin.

      Seperti yang saya katakan, saya tidak mampu untuk memasukkan kesemua dalil yang menjadi asas kepada 'bacaan' saya mengenai apa yang akan berlaku di dalam cerita saya di atas, memandangkan ia akan menjadikan tulisan saya sangat panjang.

      Walaubagaimanapun saya boleh sahkan demi Allah, bagi setiap 1 drpd 7 kronologi yang saya senaraikan di atas, kesemuanya ada dalil di dalam khabar-khabar yang benar di dalam AlQuran dan hadith.

      Tak mahu percaya pun tidak mengapa. Memadailah untuk bersaksi bahawa saya telah pun menyatakannya.

      Wallahu a'lam.

      Delete
    6. Kita sekarang berada difasa akhir, akhir zaman. Zaman pemerintahan almasih addadjal/wakil nya. Jadi tak payah hairan jika Tok Lebai jadi manusia munafik.

      Delete
    7. 15.20, 15.31, 15.32, 15.36......adalah makhlok yg sama.......cuma menjelma berkali2 dengan lain2 komen supaya nampak konoooonnnn deme tu ramai.

      Boleh blaaahhh mahklok gaaampangg.....6% udaaah tinggal 3%.....kessssiaaannn hantar posting berkali2 anonymous.

      Teruskan perjuangan Bro John Doe........kami yg sekapal setia menyokong dari belakang.

      Pedulikan konco2 baadaakk....dugong dan toyol.

      Salam perjuangan bebas dedaaakkk kepada Bro-bro John Doe, Dad, Diny, Mat Noor, Zack, Fan Tun, Perak Man, Msian Cyber, PJL, Pak Othaman, Pak Rahman JPC, Macy & RATK yg dah lama tak kelihatan, HBM dan sumer anon2 yg sekapal.

      Terussskaan perjuangan tanpa letih dan jemu yeoooppp....

      Insha-Allah kita berjaya !!

      Delete
    8. Sdr HBM,

      Hampir betul cuma sedikit pembetulan.

      Kita bukan berada di fasa akhir kepada akhir zaman tetapi di fasa akhir pada zaman fitnah.

      Di dalam keterangan ada disebut mengenai 5 zaman di mana umat Islam akan mengalaminya iaitulah :-

      1. Zaman Nubuwwah ketika baginda Rasulullah masih hidup;

      2. Zaman Khulafa' Ar-roshidin bermula drpd Khalifah Abu Bakar sehinggalah Khalifah Ali;

      3. Zaman menggigit;

      4. Zaman fitnah; dan

      5. Zaman baru.

      Sesetengah orang mentafsirkan zaman menggigit sbg zaman pemerintahan yg zalim. Ini tidak betul dan tidak merujuk kepada fakta sejarah.

      Keterangan wahyu mengatakan zaman menggigit berada di antara zaman khulafa' arroshidin dan zaman fitnah.

      Maka berdasarkan sejarah maksud yang betul bagi zaman menggigit ialah zaman di mana hak untuk memerintah digigit oleh keturunan.

      3 keturunan telah diberi amanah untuk menggigitnya iaitu Bani Umayyah, Bani Abbasiyyah dan Bani Uthmaniah, bermula daripada Saiyidina Muawiyah bin Abi Sufyan dan berakhir pada Khalifah Abdul Mecid Effendi dari Uthmaniyyah.

      Zaman fitnah pula bermula selepas zaman menggigit dan fakta sejarah menunjukkan ia bermula pada tarikh bubarnya khalifah Uthmaniyyah di Turki.

      Berdasarkan hadith Nabi saw bahawasanya Allah akan menghantar seorang mujadid agama di dalam setiap 100 tahun, maka berdasarkan keterangan wahyu, zaman fitnah tidak akan melebihi 100 tahun.

      Empayar Uthmaniyyah tumbang pada 31.10.2018, maka tarikh akhir untuk permulaan zaman ini berubah jatuh pada Oktober 2018 ataupun jika mengikut kiraan kalendar hijrah due date jatuh pada September 2018.

      Ini adalah tally dengan bacaan saya bahawa Najib akan jatuh pada bulan Zulhijjah 1439 kerana bulan Zulhijjah tahun 2018 berlaku di antara Ogos 2018 dan September 2018 sebelum tempoh 100 tahun itu tamat pada Oktober 2018.

      Wallahu a'lam.

      Delete
    9. This comment has been removed by the author.

      Delete
    10. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  7. PER : KRONOLOGI KEJATUHAN NAJIB, KEHANCURAN KE ATAS YANG BATHIL DAN AHLI FITNAH (siri 3/3)
    __________________________

    Sekiranya tarikh kejatuhan empayar Turki Uthmaniyyah pada 31.10.1918 menjadi permulaan 'cut of date' zaman menggigit' dan lengkapnya permulaan zaman fitnah ditandakan dengan pemansuhan jawatan khalifah oleh Parlimen Turki pada 01.11.1922, maka tarikh kebinasaan 'ahli-ahli fitnah' di Malaysia akan menjadi 'cut off date' permulaan Zaman Baru yang akan lengkap sebelum 30.10.2022.

    Ketika Tun Mahathir mengalahkan Najib, orang-orang beriman di Palestin akan bergembira sedang kejatuhan Najib pula akan membuatkan orang-orang Zionist di Israel mula berduka kerana mereka sudah tahu bahawa mereka hanya sedang 'menghitung hari' untuk mengalami nasib yang sama seperti sekutu mereka di Malaysia (UmNo) dan bahawa dateline mereka untuk dibiarkan wujud hanya ada setakat 30.10.2022.

    Inilah 'bacaan' saya tanpa disertakan dalil-dalil kepada bacaan ini untuk mengelakkan tulisan ini menjadi terlalu panjang.

    Sdr Suharli pernah berkata bahawa saya mempunyai 'story board' kelas A dan saya tiada masalah dengannya. Di dalam AlQuran sendiri menceritakan orang-orang dahulukala apabila diberi peringatan oleh para Rasul mereka akan berkata; "ini tiada lain hanyalah dongengan orang-orang purbakala."

    Maka apabila saya membuat 'bacaan' daripada 1001 dalil dan khabar2 yg ada di dalam wahyu (AlQuran dan hadith), dan menyampaikannya kepada orang lain, tuduhan 'penglipur lara' dan malahan 'orang gila' adalah di antara risiko yang saya perlu hadapi. Berbanding Sheikh Imran Hussein dan Ustaz Auni Muhammad yang juga gemar 'membaca' daripada dalil, bacaan saya lebih detail dan demikian amat sukar untuk dipercayai.

    Sdr Suharli; mark my words. Sekiranya 'bacaan' saya adalah betul saudara Suharli adalah di antara orang-orang masih bingung pada hari ini yang akan dapat melihat kebenaran selepas kejadian kronologi no. 5 di atas dan saudara juga akan bermufaraqah daripada UmNo. Bezanya saudara terlepas peluang untuk bersama-sama di dalam 'jemaah yang dijanjikan kemenangan', kerana pada hari saudara bermufaraqah daripada UmNo, jemaah itu (PPBM) sudah pun tidak wujud.

    Entah betul entah salah kesemua 'bacaan' saya di atas hanya masa yang akan membuktikan.

    Kepada saudara Shahbudin, terima kasih di atas laluan dan semoga Allah membalas kenaikan saudara itu dengan kebaikan yang banyak, in shaa Allah.

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. panjang ceramah Ostad Doe belaan Dapigs....

      Delete
    2. pi MAMPOS masuk To'Kong lah ko Ostad Doe belaan Dapigs.....

      Delete
    3. "Mereka erjuang pada jalan Allah dan tidak takutkan cercaan orang-orang yang mencerca" Al-Maidah : 54

      Silakan mencerca kerana pada hari cercaan itu bertukar menjadi kekerasan, jiwa saya sudah cukup kental untuk menghadapi kekerasan itu, in shaa Allah.

      Delete
    4. Rasanya yg paling byk dapat cercaan ialah Najib dan Bini dia....

      Memnag betul John Doe....najib dan bini dia cool ajer dengan cercaan...dia tahu kerja dia ialah memebnatu rakyat dan memimpin malaysia kearah kejayaan .....bukannya nak melayan satu2 org yg buat cercaaan yg sememangnya bodoh.....hehehehe

      Delete
    5. Ya ka anon 16:31? Hehehe..

      Tak mengapalah kerana saya sudah melepasi tempoh 'berbalah' dengan orang-orang yang saya sudah sahkan sbg golongan pendusta pada perkara-perkara yg telah jelas.

      Lihatlah fakta bahawa apabila saya memanggil Mr J 'Pedusta' saya sudah berhenti bebalah denganya kerana segalanya sudah jelas dia memang seorang pendusta.

      Apapun, kita sama-sama akan melihat siapakah yang akan dibinasakan dan siapa pula akan diberikan kemenangan .

      (Pengecualian ke atas Virgo kerana segala petunjuk yang saya lihat menunjukkan bahawa Virgo akan dibinasakan dulu sebelum Najib).

      Wallahu a'lam

      Delete
    6. Saya sedih melihat bangsa saya mulai munuju kesesatan. Amaran 1400 tahun dulu sudah berlaku hari ini.
      Orang jahat dipuja dan orang baik dicerca.
      Mereka sudah sesat......tidak dapat membezakan orang baik dan orang jahat.
      Yang mengaku lebai kebanyakan nya bersifat orang munafik.
      Sudah tidak dapat diperbetulkan lagi.

      Delete
    7. Mahathir kata semua mufti2 dah kafir.... aku dah confused, siapa sebenarnya yg kafir?? Boleh sesiapa bagi pencerahan ?

      Delete
    8. Mamak tua renta tu dah nak MAMPOS dah!!!!!

      Delete
  8. Seksyen 21(2) Akta Pelajaran 1961 memberikan kuasa kepada Menteri Pelajaran untuk menukarkan status SRJK(C) dan SRJK(T) kepada sekolah kebangsaan (SK) sekiranya dirasakan perlu dan sesuai. Peruntukan ini telah menimbulkan kegusaran masyarakat Cina kerana bimbang SRJK(C) akan ditukarkan kepada SK yang menggunakan Bahasa Kebangsaan sebagai bahasa pengantar, selaras dengan matlamat Dasar Pendidikan Kebangsaan.

    Nih!!! Lelongan pertama aku, Kuasa Menteri , Seksyen 21(2) - aku peduli apa? biar menteri jadi tunggul kayu , biar cina buat suka hati, janji aku dapat undi dari cina!

    Lepas ni , aku nak lelong RM biar jadi macam duit cap pokok pisang jaman jepun, tak laku dah, sebab aku nak suruh rakyat guna Yuan dari China!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yo lah tuuuu!!!!

      Delete
    2. anon 14.56

      komen sampah apa yg kau tulis ni??

      Kau ni memang dududk bawah tempurung dan tak tahu apa yg sebenarnya yg berlaku...
      atau otak kau dah korup akibat baca byk sgt info fitnah dlm laman pembangkang...

      Rosak betul sorang ni!!!!

      Delete
  9. kepada anon 14:42

    Hanya malaun bertaraf anak pelacur haramzadah saja yang melontar komen2 cara macam itu .

    Jika kamu bukannya saperti yang saya takrifkan ..henti2kan lah perbuatan kamu itu .

    Sdra GN pun ada berkata ... label yang saya gunakan itu tidak elok serta manis dipandang masyarakat melayu .

    Tetapi jika GN (serta yang lain2) perhatikan rentak celaan saya dari mulanya muncul malaun saperti kamu , dia akan faham .

    Tuduhan saya bukan dari saya , tetapi atas dasar persetujuan kamu .

    Jadi , jika memang sungguh kamu anak pelacur haramzadah ...teruskan kerja2 mulia kamu itu di blog ini ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah lah ko BABUN....

      Delete
    2. Diny...pi MAMPOS lah ko bapak Kera....

      Delete
    3. Pak Diny, komen2 yg penuh maki hamun dan kata2 lucah serta kopipes yg bertalu2 menunjukkan ketakutan mereka pada kebenaran dan juga ketajaman tulisan saudara Shahbudin. Salute sama lu Budin. Teruskan menulis. Biarkan mereka mcm cacing kepanasan. Pada Pak Diny dan yg lain teruskan memberi komen yg bernas.

      Delete
    4. Park Jee Lat...

      ok ajer pun aku...
      Aku tengok si Buidn ni yg dh terdesak...tak ada isu yg nak ditulis

      Dia dh ambil dedak byk sgt terpaksa lah tulis isu2 yg bododh pun jadilah

      Delete
    5. Mana kuih talam palam?

      Kejora musibat tak melantak kuih talam lagi ker....??

      Delete
    6. Bro Diny........kalo tak silap teman lerrr.......Geng Naga pernah kata Mahathir mati jadi babi.......tak caya boleh tanya John Doe.

      Kita sumer udah lama bebenor sabor dengan puak2 jahanam ni.

      Kerana perbuatan dan bahasa deme yg melampau dengan caci-hina, carut-marutlah yg mengundang tindak balas yg kasar.

      Udaaah begitu yg dipinta........sendiri yg cari penyakit.

      Tapi deme kuman seberang deme nampak.......baadaaakkk dugong depan bijik mata deme buta.

      Memang haram jadah !!

      Delete
    7. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  10. Pak Man jpc, ni dari saya,

    Macai2 bangang umnobnpas si haram jadah
    Tabor dikir karut meraban tidak sudah sudah
    Kami menentang maklumat yang tiada faedah
    Tidak mengubah keadaan rakyat tetap susah

    Yang kami mahu manifesto BN kenapa tak didedah
    Senanglah nanti untuk kami hendak buat penilaian
    Macam PH, akan haposkan GST kami tahulah sudah
    Itu yang kami hajatkan, undi utk PH lah kami berikan

    Dah haposkan GST, PH akan banyakkan peluang pekerjaan
    Macamana cara? Tun Mahathir PM22 thn. berpengalaman
    Dibantu rakan, profesional dlm PH kurangkan pengangguran
    Rancakan perindustrian perusahaan tumbuh bak cendawan

    Anak watan, PH utamakan mengisi jawatan dan pekerjaan
    Pekerja asing akan dihantar pulang berperingkat peringkat
    Rasuah, penyeleweng & ketirisan PH perangi habis habisan
    Bukan macam sekarang, habis harta wang rakyat dirembat

    Jikalau PH menang, RCI forensic 1MDB pasti dijalankan
    Bawa pulang segala aset dan wang yang MO1 lesapkan
    Sesiapa yang terlibat, hukuman pasti tidak terelakkan
    Barulah Indek Persepsi Rasuah Malaysia dpt dinaikkan

    Kepada rakyat Malaysia yang budiman
    PRU14 kpd umnoBn jangan diberi undi
    Jika tidak 5 tahun lagilah merana badan
    Putuskan sekarang jangan dibuli lagi!!!

    Undi Pakatan Harapan - Malaysia Berkemajuan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malaysia Berkemajuan????....Ekelehhhh!!!!!

      Delete
    2. Janji pakatan dajal sesat boleh percaya ke..nanti 5th merana..

      Delete
    3. Fukatan HAPRAK...Dajjal Lahanat.....Taik Kucing!!!!

      Delete
    4. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Delete
    5. Tabik u bro 1509..
      kita undi PAKATAN HARAPAN..
      harapan setinggi gunung..
      berkecai musnah UMNOBN..

      x gitu macai macai umnobn..

      Lawan tetap Lawan

      Delete
    6. Kesssiaan puak samun.........sendiri komen sendiri yg balas ye.....

      Bukan ramai pon......ada lerrr seciput dua......menyamar berkali2 hantar komen.

      Kihkihkihkih

      Ni yg P.Ramlee kata ko tu yg bodoh.
      Dah tua pon bodoh !!

      Delete
    7. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  11. Barisan Nasional (BN) yakin untuk merampas kerusi Parlimen Wangsa Maju daripada pembangkang pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) akan datang.



    Ketua UMNO Bahagian Wangsa Maju, Datuk Seri Dr. Mohd. Shafei Abdullah berkata, keyakinan itu berdasarkan sokongan masyarakat terhadap UMNO dan BN yang begitu tinggi berikutan pelbagai program dilaksanakan di kawasan berkenaan.



    “Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, kita menjalankan gerak kerja termasuk mendampingi penduduk yang berdepan sebarang masalah.



    “Pada masa sama kita cuba menangani kos sara hidup ditanggung penduduk apabila menganjurkan Program Jualan Sentuhan Rakyat,” katanya ketika ditemui semasa Konvensyen My Wangsa Maju 2018 di Port Dickson di sini malam tadi.



    Konvensyen itu telah dirasmikan Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Hamzah Zainudin yang juga Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan.



    Seramai 400 ahli UMNO, parti kompenan dan badan bukan kerajaan menyertai konvensyen selama tiga hari bagi merangka strategi memperkuatkan jentera parti untuk menghadapi PRU-14.



    Sementara itu, Mohd. Shafei berkata, beliau sedia dicalonkan sekali lagi di Parlimen yang terletak di ibu negara itu dan ia menepati kehendak ahli UMNO bahagian dan penduduk yang yakin beliau mampu menang di kawasan itu.



    Bagaimanapun, beliau menyerahkan keputusan berhubung perkara tersebut kepada Pengerusi BN, Datuk Seri Najib Tun Razak.



    Pada PRU-13, Mohd. Shafei tewas kepada calon PKR, Datuk Dr. Tan Kee Kwong di Parlimen tersebut dengan majoriti 5,511 undi. – UTUSAN ONLINE

    #######################################################

    Kalau ikut kajian yang dilakukan oleh sebuahNGOpolitik non partisan, petanda bahawa Bn akan menang di wangsa maju memang tidak dapat dinafikan lagi. Ini adalah berdasarkan sentimen warga WM yang kini mula menolak PKR dan PH di situ. Mereka merasakan PKR tidak perform seperti yang diharapkan. Banyak janji2 yang disemaas berkempen dulu tidak dapat ditunaikan. Kalau 100 benda yang dijanjikan, hanya 2 saja yang telah ditunaikan, 98 lagi hanyalah retorik politik saja. Ikut dapatan dari kajian tersebut, bukan WM saja yang akan tumbang, tapi tempat2 lain juga akan mengalami nasib yang sama jugak. PKR and PH..your days are numbered, whether you like it or not!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wangsa Maju ???

      Dream on bro ... saya pernah menetap di Wangsa Maju ...on and off beberapa tahun . Saya masih mempunyai sebuah rumah di Seksyen 5 , Wangsa Maju yang di sewakan . Ramai kenalan di kawasan itu serta sekitarnya . Kebanyakkannya terdiri dari para professional bukan penjawat awam .

      Sentimen mengatakan BN bolih rampas kembali ...Shafei Abdullah bolih bermimpi terus ...

      Delete
    2. Woiii...diamlah ko BABUN...

      Delete
    3. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  12. budin sebenar nak bodek laknat2 cina dapigs belaan pakataan..berapa sgt billionare cina msia..tu pun dari cina2 laknat sokong pembangkang..cina2 ni kedekut nk labur besar2..nk derma berapa sen pun x nampak..terpaksa pulak mintak derma..cina ada sumber dana besar melabur serata dunia..x ambil peluang dr sapa lg..jgn harap cina2 kafir dapigs..jgn jd bahlooool lah kau budin..nk kempen tgu lah pilihanraya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budin ni bukan BAHALOL ....tapi SONTOLOYOOOOO...

      Delete
    2. ah ar la budin berape je kau dapat bila bodek cina dap...cuba kau bodek cina jho lo gerenti kau dapat juta2 macam macai umno dapat..kalau kau tak percaya cuba tanya dgn pencacai2 semua.betul tak cai???

      Delete
    3. Betullah saudara Mohd Nor. Dah dapat jota2 dari abang gemuk tu kenalah kerja kuat sikit.

      Delete
    4. Betol kata Bro Mat Noor..........lain kali suroh Tuan Admin bodek cebok Cina Jho Lo boleh jolok duit berrrrbilionnnnn-bilion.

      Naik kapal mewah boleh selfie bagai.........makan angin ke British Virgin Islands lubok $$$$$.......untong2 boleh nyopping sakan lupa dunia.

      Taaak gitu yeopppp.......??

      Delete
    5. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  13. Barisan Nasional (BN) dijangka tidak menghadapi masalah mendapat undi majoriti mudah pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) berdasarkan prestasi semasa kerajaan dalam menyantuni aspirasi rakyat.

    Dekan Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Dr Mohd Fuad Mat Jali, berkata berdasarkan situasi semasa tidak mustahil Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mampu membawa kemenangan dua pertiga kepada BN.

    Katanya, faktor penolakan terhadap parti pembangkang terutama pakatan harapan (PH) di bawah pengaruh Tun Dr Mahathir Mohamad satu kelebihan kepada BN.

    “Hasil soal selidik dijalankan sebulan lalu, responden menyatakan mereka enggan memilih PH pada PRU-14 kerana tidak bersetuju dengan keputusan menamakan Dr Mahathir sebagai Perdana Menteri.

    “Dalam masa sama, cara Najib menyantuni rakyat seperti pembinaan Tren Aliran Transit Massa (MRT), pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dan Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) berjaya memikat hati pengundi,” katanya selepas membentangkan kertas kerja pada Persidangan Meja Bulat PraPRU-14 : BN kekal atau…?? di Hotel Istana semalam.

    Persidangan itu dianjurkan Kluster Politik, Keselamatan dan Hal Ehwal Antarabangsa Majlis Profesor Negara (MPN).

    Terdahulu, ketika pembentangan kertas kerja itu, Mohd Fuad berkata, hasil soal selidik mendapati BN dijangka memperoleh 55.4 peratus undi pada peringkat Parlimen, manakala pakatan pembangkang membabitkan kerjasama DAP, PKR, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan Parti Amanah Negara (PAN) memperoleh 9.2 peratus dan serta sebagai blok ketiga dengan tujuh peratus.

    Soal selidik itu antara hasil kajian dijalankan penyelidik UKM yang di selaraskan beliau.

    Berdasarkan soal selidik itu yang dijalankan antara Januari hingga minggu kedua bulan ini, mendapati jumlah pengundi atas pagar lebih tinggi iaitu 28.4 peratus berbanding peratusan kemenangan diperoleh PH dan PAS.

    Mohd Fuad berkata, kajian di Johor pula mendapati 57.6 peratus daripada 4,000 responden menyatakan mereka memilih BN, manakala 10.8 peratus memilih PH, sembilan peratus mengundi PAS dan 22.4 peratus menyatakan tidak pasti untuk mengundi parti yang mana boleh dikategorikan pengundi atas pagar.

    Katanya, untuk undi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN), sebanyak 58.1 peratus responden memilih BN, manakala 10.9 peratus mengundi PH, satu peratus PAS dan 30 peratus menyatakan tidak pasti.

    #######################################################

    Kepada kengkawan sekelian, inilah contoh kajian profesional yang dijalankan oleh pakar2 yang faham akan perjalanan politik negara. Kajian yang mereka lakukan ni mengikut prinsip2 kajian yang telah disahkan dan akur kepada semua model kajian yang ada. Kajian seperti inilah yang wajib kita percaya dan terima kerana ia disertakan dengan data2 yang sahih melalui responden2 yang ternyata neutral pegangan politik mereka. bukan macam kajian yang dibuat oleh Pizi dan Invoke tu, semua responden mereka adalah penyokong tegar PKR dan PH, sudah pastilah dapatannya memihak kepada PH. Ikut makluman dari dalam INVOKE sendiri, mereka kerap memanipulasi hasil kajian kerana arahan yang diterima ialah wajib memastikan dapatan tersebut memihak kepada PH.
    Kajian yng dilakukan oleh tokoh aademik di atas bukannya calang2 orang, jadi tidak ada sebab untuk kita mempertikaikannya..biasalah cai2 PH ni, mana nak terima hasil kajian seperti di atas. Come on lah, berlapang dada dan terima kenyataan depan mata, barulah dinamakan gentleman dalam berpolitik!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samdol.........konooonnn tidak menghadapi masalah mendapat undi majoriti mudah..........tapi hari2 siang malam pagi petang duk bertenggek kat blog Pakatan.

      Apa jadah luuuuu sebokkan diri......habiskan segala masa hari2 masok blog Pakatan kalo dah tau boleh menang mudah......??

      Pigi daaah......syok sendiri.
      Dah tua pon bodoh !!

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 21:42

      Teori Geng najis berdentum kalahkan guruh di langit....

      Berdasarkan kegagahan orang2 Inca najib yg dan makan quinoa sepatutnye dah dah berani bubar parlimen...

      Tapi najib makan belacan ker sama makan quinoa tetap penakut......

      Teori geng najis jer lebih2 nak sedapkan hati sendiri.... Hehehe

      Delete
    3. Salam bro semua , beberapa hari lalu , saya ada menerima beberapa keping gambar melalui whatsapp memaparkan uniform yang akan dipakai olih macai BN untuk PRU nanti .

      Mungkin ada dikalangan pengunjung disini ada menerima juga .

      Dari gambar itu jelas menunjukkan kontenar yang sarat dengan kemeja T berwarna biru . Dibahagian belakang tertulis :

      HIDUP RAKYAT
      DAHULUKAN RAKYAT berserta dengan logo dacing dan nama BARISAN NASIONAL .

      Di bahagian hadapan tertera huruf BN Hidup Rakyat .

      Melihat keadaan sekeliling dimana kontenar itu berada , besar kemungkinan T shirt ini di bawa masuk dari Negara luar .

      Delete
    4. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  14. Saya tidak bersetuju dengan perbandingan yg Tuan Budin kemukakan. Antara 2 kelompok etnik Cina yg diperbandingkan tidak berapa mengambarkan kesayangan dan kecintaan yg amat sangat kepada cina yg seorang ini . NAJIB LEBIH SAYANG CINA GEMUK PENDEK bernama JHO TAEK LHO. Hehehekikikihahahakahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini satu lagi mnagkuk!!!! si puaka rimba....memang puaka betul la kau ni...

      Hehehehe.....nampak sangat pembangknag dah terdesak...dulu masa madey buat pandang ke timur (Jepun), tak ada pulak cerita pasal jual negera pada jepun, lebihkan jepun dari org malaysia dan etc2....
      nmemmang sah!!! pembangknag dh terdesak dan tak ada isu

      DAP sedang memerhatikan semua ni....

      madey dan kuncu2 nya akan dihukum oleh org cina DAP

      Delete
    2. Mana kuih talam palam?

      Kejora musibat tak melantak kuih talam lagi ker....??

      Delete
    3. Anon 16:11

      Cuba kamu buka mata terang2 sedikit . Syarikat2 Jepun datang atas dasar MELABUR . Manakala syarikat2 Cina Merah datang atas dasar MELEBUR .

      Tolong kamu tunjukkan , dimana ada syarikat Jepun yang membawa rakyatnya berkapal untuk menjalankan pelaburan mereka . Sehingga kini , saya tidak terlihat ada tembok bagai tembok besar cina di bina di Negara ini .

      Bandingkan pula dengan Forest City serta MCKIP . Cuba kamu lawati tempat ini . Berapa ramai rakyat tempatan yang bekerja disana .

      Delete
    4. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  15. jib. duit gst yg ko kutip berbillion2 tu gue suggest ko gunakan kasi subsidi pd quinoa. rakyat pun nk merasa jugak dol. rakyat pun nk makanan yg sihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh betul pemikiran penyokong pembangkang...

      Hehehe...memang bodoh. Orang nak makan itu ini pun nak dipolitikkan.....

      Nampak sangat pembangkang dah terdesak!!!

      Delete
    2. Mana kuih talam palam?

      Kejora musibat tak melantak kuih talam lagi ker....??

      Delete
    3. ye x ye jugak bro 1604..
      yg ko bro1607 dah biasa mknlh..
      ko loaded boleh lah..
      kan dia cadang..murahlh sikit..kami pun nak rasa juga..nak sihat juga..
      bukan nak politikan tp nak gentik..beb!!

      Delete
    4. slh eja lah beb..jentik..
      jentik kpla bana tu..hahahahhaahhihihii

      Delete
    5. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  16. Rasanya kalau madey seorang yg gentleman....kalau dia ingat yg dia dah tua....kalau dia ingat yg negara ni bukan bapak dia yg punya....kalau dia berhati mulia, tak pendendam......kalau dia tak terhutang budi dnegan kroni2 dia.....kalau dia terima qada & qadar Allah,

    negara malayssia akan aman dan sejahtera..
    Muhyiddin yg tototk UMNO pun terpaksa jilat ludah dia balik disebabkan si madey ni yg pegang telur muhyiddidn

    Sekarang muhyiddin hanya jadi macam keldai malah lebih teruk bila si mukriz ajer yg diwar warkan dlm PBBM ...padahal muhyiddin yg paling senior...
    Dia presiden.....tapi jadi boneka
    madey yg jadi pengerusi telah hijack PBBM
    Muhyiddin tak ada suara ....sekadar jadi pencacai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau TSMY nak hidup senang lenang, baik dia dok senyap aje masa Najib ada 2.6b. Kalau nak memfitnah pun agak2lah sedara. Takkan kerana nak rasa kuinoa saudara sanggup membodohkan diri?

      Delete
    2. setuju dgn bro pjl...kalau nak hidup senang ikut cara macai.kena maki bangang haramjadah terima je la maruah tolak tepi kalo berontak nanti soru miss pulak.

      Delete
    3. madey ni pandai....dulu masa zaman anwar pun dia buat benda yg sama....dia dah tahu semua cerita pasal anwar tapu buat2 tak tahu dan tak percaya...

      sebab dia akan gunakan isu tu bila anwar cuba nak lawan tokey...itu yg terjadi pada anwar

      Sekarang dia pegang telur muhyiddin sebab dia ada skandal dengan bini orang....
      Muhyiddin tak boleh nak buat apa....sebab tu dia kena cakap yg yg madey nal dia cakap masa dlm kerajaan dulu...akibatnya dia sendiri kena tanggung .....sudah pasti Najib akan pecat dia..

      Skrg ni pun tak pasti apa jawatan muhyiddin...?
      Yg lebih2 hanyalah si madey ni...macam parti tu bapak dia yg punya

      Delete
    4. Hari ini budak jual kuih talam tak nampak kelibat pun. Ada siapa nampak?

      Patutlah ada sekor musibat menceceh karut macam aci ladang estet bunting tua mengidam.

      Kejora musibat tak melantak kuih talam lagi ker....??

      Delete
    5. apa ko x faham beb..yg cadang buka parti PPBM tu najib..dia x tahan si din asyik tanya pasal 1Mdb..x habis habis 1mdb..ko blh jlnlh din..umno aku punya..nak kena faham jugak..sinajib sanggup pikul biawak..x caya?.. tanya biawak biawak tu..tuuu kat kabinet tu..selonggok..hehehehekekekehkethekk punya macai

      Delete
    6. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  17. Undi Pakatan???
    Pakatan Hancur....bahaya!!!
    Tak ada masa depan..

    Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

    Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

    Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari ini budak jual kuih talam tak nampak kelibat pun. Ada siapa nampak?

      Patutlah ada sekor musibat menceceh karut macam aci ladang estet bunting tua mengidam.

      Kejora musibat tak melantak kuih talam lagi ker....??

      Delete
    2. Belum cuba belum tau bro..jikalo Tuhan nak panggil dia balik..kami x kesah..yg penting malaysia sejahtera maju aman makmur seperti ko sebut tapi tanpa kakikaki rembat harta harta Rakyat..kalas!!

      Delete
    3. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  18. SEMUANYA kerana pertumbuhan ekonomi yang baik. Tahap perkembangan ekonomi Malaysia yang semakin baik dengan pengukuhan nilai ringgit berbanding US Dolar menyebabkan masyarakat Tiong Hwa di negara ini semakin ceria.


    Rata-rata masyarakat cina yang ditemui sekitar Lembah Klang berasa lega dan seronok dengan kenikmatan ekonomi negara pada hari ini.





    Suasana ini membuatkan mereka terus mempercayai janji-janji dan usaha-usaha yang dilakukan oleh Perdana Menteri Datuk Sri Najib Tun Razak kepada negara kita, khususnya dalam bidang ekonomi.

    Jika pada tahun 2013 lalu, masyarakat cina dilihat ‘anti’ kepada Ah Jib Gor, namun ‘mood’ tersebut mula berubah pada tahun 2018 .

    Ini suatu petanda besar pada PRU14, masyarakat cina yang sebelum ini menolak Barisan Nasional akan kembali turun ke peti undi untuk mengundi parti yang mampu membawa mereka kepada kekayaan, kesenangan dan ketenangan jiwa.

    Mereka telah menguji sejauhmana keikhlasan Perdana Menteri dalam mentadbir negara dan melayan masyarakat cina di Malaysia. Walaupun pada PRU13 lalu, Najib dilihat amat marah dengan golongan Tiong Hwa ini yang tidak memberi undi kepada BN, sedangkan parti kerajaan itu telah banyak memberi bantuan kepada kaum berkenaan.

    Namun kemarahan Perdana Menteri tidak begitu lama. Najib bergerak lebih agresif beberapa tahun selepas PRU13 selesai. Menariknya, beliau tidak langsung ‘menganaktirikan’ masyarakat cina di Malaysia.

    Pelbagai insentif disalurkan kepada masyarakat tersebut. Sehinggakan, beberapa jawatan tertinggi kerajaan juga diberikan kepada keturunan berkenaan selepas Najib memegang kuasa di Putrajaya.



    Apatah lagi buat pertama kalinya, Najib selaku Pengerusi BN mampu menyatukan MCA dan Parti Gerakan dalam satu pentas yang sama atas nama masyarakat cina di Malaysia. Momen ini tidak pernah sesekali berlaku walaupun ketika zaman Mahathir bergelar Pengerusi BN selama 22 tahun dahulu.



    Situasi ini pastinya akan membuatkan Pengerusi Pakatan Harapan Tun Dr Mahathir Mohamad mula risau. Dia yang mengharapkan undi masyarakat cina untuk menawan Putrajaya mungkin sudah tidak keruan apabila ‘mood’ masyarakat itu sudah kembali ‘okey’ terhadap BN sejak sebelum Tahun Baru Cina lagi.

    Oleh sebab itu, Mahathir dan proksinya iaitu DAP sedang giat untuk menghasut rakyat mengikut jalan mudah iaitu fitnah dan menyebarkan berita palsu. –TV14

    #######################################################

    Cuba baca artikel di atas dan kemudian hadamnya dengan hati dan minda yang terbuka. Selama ini DSNR tidak pernah menganaktirikan kaum cina di negara ini dan mereka sentiasa dianggap dan dilayan sama macam kaum cina , india dan bumpputra di sabah dan serawak. Dalam kamus perjuangan BN, tidak aad istilah diskriminasi dan pilih kasih antara kaum..semuanya sama saja dan mendapat hak yang setara.
    Perlu diingat, hubungan baik Msia dengan cina tanah besar hanyalah atas kepentingan ekonomi semata2, tidak timbul DSNR melebihkan mereka dari cina lokal. Sebagai negaar yang berada di atas landasn ekonomimyang betul, sudah tentulah pelanuran dari negara2 luar, bukan dari cina besar saja, amat dialu2kan. Mau tak mau, kita kena akui bahawa cina tanah besar kini adalah powerhouse ekonomi di Asia , pastinya dgn ujudnya hubungan bilateral yang baik dalam bidang politik, ekonomi dan sosial akan mertancakkan lagi pertumbuhan ekonomi tempatan dan menhuntungkan Msia dalam j/maas panjang. China sekarang bi bukan macam dulu lagi, mereka telah mentrasform kepaad negara kapitalis dan ideologi komunis sudah tidak menjadi peganagn utama lagi. Janagnlah kita terlalu takut denagn bayang2 seperti yang diuar2kan oleh PH iaitu negara tergadai kepada China besar. Ini adalah cakap2 bodoh dan tidak bertasas dari PH yang ingin melihat negara terus terkebelakang dalam segala bidang spt katak bawah tempurung. DSNR dan kerajaan lebih maklum apa yang terbaik untuk negara..takanlah mereka begitu mudah nak menyerahkan negara ni begitu saja epada kuasa luar. Fikirlah dengan otak, bukan dengan kepala lutut !!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanya rakyat yg mempunyai hati yg bersih dan ikhlas serta tak terpengaruh dnegan fitnah pembangknag yg akan dapat melihat kejayaan Malaysia dan tahu bersyukur...

      BN/UMNO akan menang besar dalm PRU 14 nnanti..insya Allah

      Delete
    2. Hari ini budak jual kuih talam tak nampak kelibat pun. Ada siapa nampak?

      Patutlah ada sekor musibat menceceh karut macam aci ladang estet bunting tua mengidam.

      Kejora musibat tak melantak kuih talam lagi ker....??

      Delete
    3. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  19. PH adalah parti yg terdiri dari DAP, PKR, PAN dan PBBM
    Pakatan terjun...yg dibuat dah dekat nak PRU
    Tak ada jati diri yg kuat, tak ada sifat kekeluargaan yg jitu antara parti2 serta ahli2 yg tidak dididik denagn asas perjuangan parti yg jelas...

    mereka ni semua salimg kutuk mnegutuk dan tak puas hati di akar umbi..

    Yg kononnya nampak ok hanyalah sandiwara dikalangan pemimpin mereka..

    Pakatan yg paling rapuh sekarang ni...

    Bila2 mereka boleh pecah....percayalah, akan ada parti2 dlm PH akan bertanding sesama mereka semasa PRU 14 nanti.....mungkin ada pertandingan 4 - 5 penjuru

    ReplyDelete
  20. another najib stupid anal lickers!

    "Civil servants should discharge their responsibilities as members of the civil service with undivided support to the government and country based on the principles of the pledge of loyalty and integrity when they first joined the service.

    Public Service director-general Zainal Rahim Seman said the “Aku Janji” should serve as a reminder for civil servants to always realise at all times that they should remain loyal to the Yang di-Pertuan Agong, the government and the country as required under Regulation 4(1) of the Public officers regulations (Conduct and Discipline) 1993."

    once the parliment is disolved, the government cease to exist. so, public officers are free to choose who ever they want to be their new government! that is call election!

    what has najib planted in his bunches of assholes' brain!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dad..
      pegawai kerajaan kena setia dan patuh kepada pemerintah negara yg sedia ada....itu dari dulu lagi semua org tahu

      Nanti kalau PKR menang macam kat selangor, maka kakitangan kerajaan perlu sokong kerajaan PKR yg jadi government




      Delete
    2. betul...semua orang tau. tapi najib dgn geng dia tau ke? dalam seminggu dua ni, dah siap ugut2 org kerajaan!

      Delete
    3. tak ugut pun ...Najib ok jer....cool ..pembangknag ajer yg dah takut dan terdesak...

      Delete
    4. 16:45, saudara kata semua tahu. Tapi kenapa kat blog ni ramai yg beriya-iya kata masa mengundi pun kena wala pada kerajaan yg dah tak wujud sebaik parlimen dibubarkan. Boleh saudara atau pun saudara dad terangkan kenapa konsep yg sebegitu mudah pun mereka tak faham. Yg lebih teruk ada yg ingat duit gaji kakitangan kerajaan itu adalah duit BN. Adakah mereka ini terlalu bengap? Sila beri pencerahan.

      Delete
    5. pjl, masaalah utama bukan org tak paham tetapi tidak mau tengok atau terima realiti.

      dalam peraturan tu simple.....aku janji berlaku selagi kerajaan yang memerintah masih ada. sebelum election, kerajaan dah dibubar, automatik aku janji pending atau batal, what ever word.

      aku janji berlaku lagi setelah kerajaan baru angkat sumpah.

      tapi umporno ni ingat, kerajaan tu umporno punya sampai bila2.....jadi ugutan la dimain2 kan.....terutama melayu muslim ni....kerana mereka la paling ramai pegawai kerajaan.

      Delete
    6. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  21. Seperti yang kami jelaskan sebelum ini, PRU 14 bakal menyaksikan banyak kawasan yang dimenangi DAP sebelum ini bakal memihak semula kepada Barisan Nasional..

    Ini ekoran pelbagai masalah pemimpin dan kepimpinan negeri yang dikuasai DAP yang gagal memterjemahkan segala janji dan kata-kata mereka sebelum ini..

    Peralihan dan kembalinya sokongan pengundi DAP kepada BN tidak mustahil..ia telah berlaku di PRN Sarawak dan PRK Teluk Intan..

    Di Sarawak peralihan pengundi memihak kepada BN kerana DAP tidak menunjukkan kemampuan untuk menunaikan janji-janjinya dan pergeseran konflik dalaman pakatan yang mana PKR dan DAP bercakaran sesama sendiri ketika berkempen..

    Di Teluk Intan pula, Datuk Mah berjaya merampas kerusi tersebut daripada DAP..antara faktor kemenangan ialah hilang kepercayaan kepada DAP serta calon dari DAP yang tidak mempunyai kredibiliti iaitu Dyana Sofia..kalau nak diikutkan Dyana ni jawatannya ialah SU kepada Lim Kit Siang..lagipun pengundi DAP tidak rela kaum Melayu mewakili DAP membuatkan Kit Siang malu besar...

    Kali ini untuk PRU14..kami percaya faktor-faktor kekalahan DAP di Sarawak dan Teluk Intan bakal terjadi di PRU14..

    Umum mengetahui negeri tadbiran DAP iaitu Pulau Pinang menghadapi banyak masalah..kadar cukai berkaitan hartanah terus meningkat sehinggakan rakyat hidup melarat dan ada antara mereka yang terpaksa keluar dari Pulau Pinang kerana tidak tahan dengan peningkatan kos sara hidup yang terlalu tinggi...

    Boleh rujuk grafik di bawah..DAP hanya menurunkan kos cukai ketika 2008 selepas merampas negeri Penang..kemudian satu persatu cukai dinaikkan menyebabkan tekanan ekonomi dan kos sara hidup meningkat mendadak.

    ReplyDelete
  22. Undi Pakatan???
    Pakatan Hancur....bahaya!!!
    Tak ada masa depan..

    Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

    Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

    Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

    ReplyDelete
  23. a video in mandarin for geng najib to watch. if you still believe malaysian chinese suck up to najib!

    https://web.facebook.com/husseinhamid47/videos/10215713539655595/

    ReplyDelete
    Replies
    1. dad ...

      use your brain to analyse the political scenario now....pls read info from both parties (Kerajaan & Pembangknag), and make your stand.

      Dont just read info from one party...

      Delete
    2. if ou want to fine 100 keburukan kerajaan , you will fine it
      Kalau you nak cari 100 kebaikan kerajaan pun you akan dapat...

      Same things to pembangknag....kalau sy nak cari 100 kesalahan dan keburukan pembangknag , pasti sy boleh cari...

      Carilah kebaikan kerajaan yg sedia ada dan tegurlah dengan baik supaya dapat beri yg terbaik....hhehehehe..

      Delete
    3. 1704,
      Fine. FINE ?
      Enough said.
      Hidup, lahap lah Taek Low tu. U are bey9nd help.
      Rakyat tolak kerajaan klepet, perintah 1 hala,mkn quinin.
      Idiot talk big umnobnpas analicker !!

      Delete
    4. anon, i don't just simply read. i read from all sorts of news, and i am able to get all sort of news which most are banned and blocked at home.

      when it is a lie, it is a lie!

      once you lie, you need another thousands of lies to hide. that was what happened to najib, when he started to lie about monies in his account!

      from whom was not the main issue, just yet......but the way he lied to public of the existence of the account.

      there you go....

      Delete
    5. remember nazir razak case? he stepped down temporarily, to let the audit and investigation carry out the allegation. that was a stab in the back for najib, his elder!

      but what najib did? he sacked all who questioned him!

      man lives by his word and honor, the things that cannot be taken away by anybody.......but najib doesn't have any!



      Delete
    6. News asing ke??
      Yg dah kena byr...
      Macam mana you tahu berita tu tak menipu?
      Mana dia dapat all the info kalau sekadar info2 cebisan sana sini yg diperolehi dengan cara tak betul dan tak tahu hujung pangkal

      Siasatan mana yg lebih telus, bila ahli siasaan ada dapat akses untuk lihaat semua dokoemuen dengan jelas serta saisatan dilakukan dengan adanya pemimpin pemebnagknag sekali...dan lepas tu boleh buat kesimpulan 1MDB tak ada salah jenayahg atau rasuah. Cuma tadbir urus yg lemah..

      Jgn percaya denagn "money trail" yg dicipta yg kononnya Najib curi duit dari 1MDB

      Delete
    7. mungkin anon ni tak paham apa yang saya tulis.

      saya tak cakap saya percaya semua yg saya baca, saya tak de pun tulis money trail, 1mdb....

      apa yang saya tulis najib dah menipu, so nak percaya news yg belum tentu betul atau nak percaya orang yg dah terang2 menipu?

      that is the use of our brain and own judgement....

      by the way, i live and work overseas. news asing, editorial asing even pep talk asing......can be access anywhere, not asing anymore.....thanks to licklider for his inspiration for internet!

      Delete
    8. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  24. Budin...Ini tulisan kau pada Feb 2012

    Dalam usahanya membantu Najib dan mengelakkan BN tumbang, Mahathir juga turut membuat andaian buruk tentang masa depan negara jika Pakatan Rakyat memenangi piihanraya dan Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri. Beliau mengaitkan pertukaran kerajaan dengan agenda Amerika dan kaitannya dengan Israel dengan harapan rakyat akan terus mempertahankan kerajaan BN yang ada sekarang serta menolak Pakatan Rakyat yang berhasrat menggantikan BN.


    Harus diakui bahawa Mahathir adalah pemimpin yang hebat dan mampu mempertahankan kuasanya selama 22 tahun. Beliau mempunyai banyak sumbangan kepada pembangunan negara tetapi peranannya kepada perpecahan Melayu juga bukan sedikit. Pengharaman UMNO pada 1988, diikuti penubuhan UMNO Baru dan halangan kepada Tengku Razaleigh serta pengikutnya daripada menyertai parti itu sehingga mengakibatkan penubuhan Semangat 46 adalah dipercayai agenda Mahathir untuk mempertahankan kuasa dan sekaligus menyebabkan Melayu berpecah.

    Atas nama perpaduan Melayu, beliau kemudiannya menjemput Ku Li kembali kepada UMNO tetapi kemudian memecah-belahkan kembali orang-orang Melayu dengan memecat Anwar Ibrahim pada 1998. Ia tidak lain untuk mengelakkan Anwar merampas kedudukannya. Ekoran pemecatan itu, PKR ditubuhkan dan orang-orang Melayu berpecah serta tidak lagi bulat seperti dulu.

    Kalau dulu Melayu hanya berpecah kepada UMNO dan Pas tetapi Mahathir telah menjadikan cabang perpecahan berpecah tiga - suatu ketika berpecah melalui UMNO, PAS dan Semangat 46, sekarang UMNO, PAS dan PKR pula


    ---> Ini tulisan kau Budin...sekarang madey pecahkan lagi melayu dengan menubuhkan PBBM...
    Memang kau sendiri yg akui madey pemecah org melayu..
    Sekarang, kenapa kau sokong dia???

    Hehehe...semua tulisan kau akan aku pastekan kat sini untuk menunjukkan yg memang hipokrit dan lidah bercabang serta tak berpendirian

    ReplyDelete
  25. "MCA is taking advantage of senior citizens, claiming that as a MCA member, they are entitled to free RM100 cash “angpow (monetary gift in red envelope)” as well as free general insurance protection. Your parents may bang their head against wall and beat themselves up, as they couldn’t remember they had ever joined the political party.



    Still, your parents are required to go to MCA office such as Wisma MCA to get the goodies. Chances are they would be forced to attend some sort of brainwashing talks or photo ops for propaganda purposes. MCA also hopes that the bribes could entice some greedy and ignorant Chinese into registering as new member of MCA, and in the process increase its supporters.



    The Chinese-based MCA party is often seen by the Chinese community as a lapdog of UMNO, a Malay-based dominant political party of which Mr. Najib is the president. As a running dog willing to do anything just for some crumbs, MCA was abandoned while opposition DAP gobbled as much as 90% of Chinese vote bank during election 5 years ago."

    chinese votes???? so cheap ka?? rm100??? kanina already more than rm600!

    ReplyDelete
    Replies
    1. It is the way of the Klepto cash is king, Taek low eating...haramjadah umnobnpas rule by fools.
      Rakyat are itching to kick arse tge mafioso communiso religious bigot regime.
      They are scared shit...

      Delete
    2. 17:29....

      What you asserted above has clearly proven that najib don't give a damn to all the Malay Rulers including YDPA.

      Cash is the King, not the Malay Rulers......!!

      Delete
    3. lantak lu la othaman dan dad

      BN/UMNO akan menang besar

      Delete
    4. That dillusional-dumbell idiot Kejora musibat is totally bewildered and lost due the fact that he's fighting against all odds.

      Delete
    5. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!
      Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Delete
  26. Rasanya elok mangkuk2 kat sini e.g Othaman, dad dan some anon bersihkan dulu otak kau yg penuh dengan sampah sarap dan berserabut serta penuh dengan cerita2 rekaan, fitnah dan pendapat bias dari laman2 pemabngkang

    Bila otak tu dh dibersihkan nanti, harap dapat melihat semula kebenaran...

    Tak apa cerita smapah yg korang tulis..

    Tapi korang tak tulis pulak cerita LGE, Terowong, Kes azmin di Ijok, pasir, kes madey...
    Kes2 madey yg dibawak semasa zaman reformasi..
    Dulu, DAP nk penjarakan madey sebab kerugian forex, tapi senyap membisu, dah byk lagi skandal semasa zaman madey...

    Korang ceritalah sikit kat sini...
    hipokrit!!!


    ReplyDelete
    Replies
    1. Lain ulu lain parang.
      Lain dulu lain sekarang.

      Sekali bah.
      Pantai pun berubah.

      DAP duly:
      Democratic Action Party
      DAP kini:
      Dah Ada Perubahan
      Di Atas Pagar

      UMNO dulu:
      United Malay National Organization
      UMNO kini:
      Untuk Macai Najib Only

      Delete
    2. Undi Pakatan???
      Pakatan Hancur....bahaya!!!
      Tak ada masa depan..

      Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

      Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

      Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:13
      Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki


      Anonymous25 February 2018 at 22:26
      http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:22
      Macam biasa...makcik felda dan org tua di kampong hulu,pendalaman akan dijaja dan dihidangkan dgn berita macam ni. Disamping pemberian beras sekampit sorg ketika berkempen.dah biasa dah...hahahaha


      dad25 February 2018 at 18:27
      tahun ni makcik2 tu dapat sekampit kanina....tak pakai beras lagi......he he he


      Anonymous25 February 2018 at 22:24
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...


      Anonymous25 February 2018 at 14:41
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Delete
  27. Robert kuok raja gula bercerita mengenai syarikat perkapalan negara MISC

    TAIKUN besar Malaysia Robert Kuok berkata, beliau menubuhkan syarikat perkapalan kebangsaan pertama iaitu Syarikat Perkapalan Antarabangsa Malaysia Berhad (MISC) atas semangat patriotik, sebelum mengundur diri menjadi pemegang saham minoriti akibat permintaan berulang bekas perdana menteri Tun Abdul Razak Hussein. 

    Dalam petikan autobiografi Kuok, “Robert Kuok, A Memoir” yang diterbitkan oleh South China Morning Post hari ini, "Raja Gula" Malaysia itu menceritakan bagaimana beliau melancarkan syarikat perkapalan kebangsaan itu.

    Katanya, semangat patriotismelah yang membuatkan beliau mahu menubuhkan syarikat itu selepas mendapat tahu syarikat perkapalan terbesar British, Blue Funnel Group akan menubuhkan syarikat perkapalan kebangsaan selepas kemerdekaan Malaysia.

    “Minat saya disebabkan semangat patriotisme — hasrat untuk membantu Malaysia menubuhkan syarikat perkapalan sendiri yang tidak terikat dengan bekas kerajaan penjajah British yang menggunakan Blue Funnel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan jadi macam kacang lupakan kulit...
      Dia berjaya disebabkan dasar2 kerajaan BN masa tu yg membantu mereka...

      Delete
    2. “Saya mula berminat dengan perkapalan sejak 1964 kerana pembelian besar gula kita, gandum untuk kilang gandum kita dan aktiviti perdagangan komoditi antarabangsa kita,” tulisnya.

      Kok, 94, juga orang ke-54 terkaya dunia mengakui beliau “tidak tahu apa-apa mengenai perkapalan” malah tidak mampu untuk menyerah memo permohonan. Itulah sebabnya beliau mendapatkan rakan kongsi.

      Justeru beliau menghubungi Tsao di Hong Kong — lelaki yang arif mengenai perkapalan itu melalui seorang rakan Melayunya, sebelum mencadangkan perkongsian perniagaan yang membawa kepada persetujuan bersama.

      Beliau masih ingat bagaimana beliau mengirim memo atas nama bersama antara Kuok Brothers dan Tsao’s International Maritime Carriers yang kemudiannya menjadi peneraju utama bidang itu.

      Katanya, mereka bertemu di Kuala Lumpur, berjumpa dengan menteri-menteri kabinet dan dalam tempoh dua atau tiga minggu, mereka dipilih Kabinet untuk memulakan syarikat perkapalan kebangsaan itu.

      “Kami umpama kuda hitam yang datang entah dari mana dan berjaya menjadi pilihan! Saya menjadi pengerusi lembaga pengarah dan menyediakan panduan pengurusan perniagaan manakala Tsao menyediakan kepakaran dalam perkapalan,” katanya.

      Bila mendapat tahu timbalan perdana menteri kedua Malaysia Dr Ismail Abdul Rahman meletak jawatan kerana kanser pada 1968 ketika MISC baru ditubuhkan, Kuok menjemput beliau menjadi pengerusi syarikat itu.

      Kuok mengambil alih selepas Dr Ismail kembali ke Kabinat selepas rusuhan 13 Mei 1969.

      Beliau menulis bagaimana dua kapal pertama MISC yang datang dari Jepun dikenali sebagai “kapal berhutang darah” atau “kapal muhibah” sebagai pampasan atas pembunuhan beramai-ramai tentera Jepun terhadap orang Cina Malaya. 

      Pampasan itu datang dari MCA dan disokong oleh bekas perdana menteri Tunku Abdul Rahman.

      “MISC bermula dengan dua kapal kargo ini dan dibayar secara bulanan, secara sewa-carter. Manakala arkitek kapal Tsao dan juruteranya di Hong Kong mengawal selia reka bentuk dan pembinaannya di Jepun.

      “Tunku Abdul Rahman memberi pandangan yang sangat meyakinkan mengenai reka bentuk bendera untuk kapal ini.”

      Kuok berkata MISC mempunyai modal awal sebanyak RM10 juta, yang mana Kuok Brother sebagai pendahulu mendapat 20% dan Tsao sebanyak 15%.

      Memandangkan kedua kapal itu adalah pembaikpulihan dari Jepun kepada MCA, bukannya kepada Malaysia, kapal-kapal itu dinilai dengan nilai yang munasabah. MCA diberi saham MISC sebagai ganti pembayaran.

      “MCA dan persatuan Cina lain keseluruhannya mengambil 20 hingga 30%. Jadi dari mula pegangan Kuok Brothers, Frank dan kumpulan MCA secara bersama adalah lebih daripada 50%.

      “Di awalnya kami mempunya ahli lembaga yang bersatu padu. MISC mula berjalan pada setengah tahun kedua 1969 dan dengan cepat berkembang,” katanya.

      Kuok memberi kredit kepada Tsao sebagai timbalan pengerusi MISC yang memperkenalkan beliau dengan Eddie Shih, orang Shanghai yang bekerja sama dengan Tony Goh, pakar perkapalan dari Singapura yang kemudiannya membawa masuk pengarah pengurusan MISC Leslie Eu, seorang Cina dari Burma.

      Delete

    3. “Dalam tempoh setahun selepas MISC ditubuhkan, Tun Razak yang ketika itu perdana menteri memberitahu saya. Razak cakap, ‘Saya nak isukan saham baharu 20%. Saya kena tekan sebab saham melayu tak cukup tinggi dalam pegangan saham.’

      “Saya kata, ‘Tun, awak seriuskah dengan permintaan ni?’ Beliau jawab, ‘Ya, Robert.’ Jadi saya balas yang saya akan buat. Saya pulang dan dengan sedikit ‘main kata’ berjaya meyakinkan lembaga pengarah untuk keluarkan resolusi mengecualikan hak pemegang saham sedia ada (MISC ketika itu masih belum syarikat awam).

      “Razak meletakkan semua pegangan baharu itu kepada agensi kerajaan. Jadi, pegangan saya dicairkan kepada 20 daripada 120, dan Frank mendapat 15 daripada 120,” kata Kuok.

      Katanya Razak datang kepadanya setahun atau dua tahun kemudian dengan berkata beliau “ditekan hebat” dalam mesyuarat Kabinet.

      Kuok berkata yang Razak memberitahunya: “Kau tahu, Robert, inilah nilai kejayaan kau. MISC sedang baik, ramai orang iri hati.”

      Razak memberitahu beliau untuk mengisukan lagi 20% agar dapat diberikan setiap 5% itu kepada empat bandar pelabuhan di Malaysia.

      “Ini melibatkan peningkatan modal asas kepada 140 daripada 100, menjadikan kerajaan Malaysia sebagai pemegang saham tunggal terbesar dan meletakkan Kuok Brothers pemegang saham kedua terbesar. Dan beliau sekali lagi mahukan saham-saham yang diterbitkan pada harga asal,” kata Kuok.

      Beliau kemudiannya memberitahu Razak: “Tun, saya sentiasa bekerjasama dengan awak, tetapi semakin lama semakin susah. Dah tiga, empat tahun sejak penubuhan, tetapi saya tak selesa untuk meminta premium memandangkan syarikat sedang rancak membesar.

      “Jadi, saya akan balik dan tanya lembaga pengarah untuk isukan saham ini untuk awak. Tapi Tun, bolehkah awak janji ini adalah kali terakhir?’ Beliau senyum dan dengan lembut menunjukkan tanda bersetuju, tanpa berkata apa-apa.”

      Kuok juga berkata, sebelum MISC menjadi syarikat awam pada 1987, beliau membuat tindakan radikal menjual 15% saham syarikat kepada pengarah-pengarah, staf dan kapten kapal yang berhak yang telah bersama menjayakan syarikat itu.

      “Ramai orang yang mendapat manfaat dari tindakan itu. Saya sentiasa percaya dalam beberapa hal yang bersifat socialisme terutamanya bila sudah buat banyak duit. Awak sendiri tahu, bukan awak seorang yang lakukan semua ini; ia adalah kerjasama semua orang.

      “Saya terinspirasi dengan contoh Genghis Khan yang menawan banyak bandar yang kemudiannya akan berkongsi dengan jeneral dan askar-askarnya. Dia bukan seorang yang pentingkan diri, dan sebab itulah dia adalah antara jeneral terhebat di dunia ini,” tulis Kuok. – 27 November, 2017.

      Delete
  28. Undi Pakatan???
    Pakatan Hancur....bahaya!!!
    Tak ada masa depan..

    Kalau madey meninggal sblm PRU, agaknya siapalah yg akan mereka lantik jadi bakal PM ganti madey.....memang tak ada calon pun!!!

    Masa tu PH akan hancur berperang sesama mereka....hehehehe...

    Sebab tu doa orang pergi haji dna umrah dan doa rakyat malaysia yg hendakkan malaysia maju aman makmur akan pasti ditunaikan oleh Allah.....sebab tu BN/UMNO insya Allah akan menang besar!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atok kau pon boleh jadi pm.atok kau kt kg kan pengundi setia umno.smpai la kat kau jadi macai umno hingga mampos anak beranak

      Kikiki

      Delete
    2. http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:22
      Macam biasa...makcik felda dan org tua di kampong hulu,pendalaman akan dijaja dan dihidangkan dgn berita macam ni. Disamping pemberian beras sekampit sorg ketika berkempen.dah biasa dah...hahahaha


      dad25 February 2018 at 18:27
      tahun ni makcik2 tu dapat sekampit kanina....tak pakai beras lagi......he he he


      Anonymous25 February 2018 at 22:24
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...


      Anonymous25 February 2018 at 14:41
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Delete
  29. Othaman dan dad

    Boleh bagi tahu saya siapa akan jadi claon PM jika madey tiba2 tak sihat atau meninggal??

    Ini very important...

    Sebab tu biasanya tak ada parti yg letak org tua macam tu serta ada maslaah jantung untuk bertanding...

    You bagilah jawapan...

    PH akan berperang sesama mereka untuk jadi PM bila madey tak ada...percayalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. PH berperang sesama is ypur stupid andaian.
      Umnobnpas keep sucking jibby arsehole 1 way rule, continue stealing, and eating Taek Low is a confirm.
      Rakyat will choose ypur stupid andaian.
      Get it boy?

      Delete
    2. Bnyak bunyi pulak budak hijau ni.kau macm malaikat pulak tau bila org nak mati.kepala hotak kau lah samdol...

      Delete
    3. Sebab tu kalu parti yg baik kompom dah tukar panglima bugis tu awal2 sebelom pru.ni dah nak mampos mula la kempen cina nak jadi pm,nak hapus melayu,nak jual malaysia,nak sontot rosmah mansur..opssss

      Delete
    4. 1802,
      Itu hari sibuk tanya siapa bakal PM PH.
      Kita dah bagi tau, Tun Mahathir, hah kau,sampai ada KERA2jaan yg dah tercirit birit, deman tak kebah, meracau siang malam kat blog Tuah Shah ni!

      Ni nak tau siapa pengganti Tun M pulak!!!

      Kasi tau kang ada yg teros gol, tak sempat jadi calon pak menteri lak.......

      PH tak bodoh macam mantri2 tunggol kabinat kayu umnobn tuh tau!!!

      Delete
    5. http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

      HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
      USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
      PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
      HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

      NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

      MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

      ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

      BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


      INI KALI LAH.....!!!!!!

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 18:22
      Macam biasa...makcik felda dan org tua di kampong hulu,pendalaman akan dijaja dan dihidangkan dgn berita macam ni. Disamping pemberian beras sekampit sorg ketika berkempen.dah biasa dah...hahahaha


      dad25 February 2018 at 18:27
      tahun ni makcik2 tu dapat sekampit kanina....tak pakai beras lagi......he he he


      Anonymous25 February 2018 at 22:24
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...


      Anonymous25 February 2018 at 14:41
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Delete
  30. http://www.bicara.news/peluang-terakhir-robert-kuok-menukar-kerajaan/

    HARI HARI TERAKHIR TAIKUN HARAMJADAH KOK NYER
    USIA 93 TUA RENTA SAMA TUA DNG ANJING BELAANYA
    PASAL DASAR KJAAN LAH TAIKUN HARAMJADAH KAYA
    HAPUSKAN LEGASI TA RETA BERSAMA HANJING PELIHARAANYA....

    NIMLAH BHANA BERI MUKA PADA ROBERT KWOK OLEH PM DARI UTARA DULU... AKHIR YG BERI KUASA JADI HANJING BELAANYA.... TYA RENTA TUAN DAN HANJINGNYA PERLU DIKUBURKAN BERSAMA LEGASI MASING MASING...

    MELALUI ANAK SEDARA ROBET KOK.... JAMES KWOK AHLI SEUMUR DAP .... ROBERT KWOK MEMBATU API DAN MENGHURU HARAKAN NRGARA UMNO DAN ISLAM.. DASAR TAK KENANG BUDI SI BABI ....

    ROBERT KOK BIMBANG PERANANYA TAKUT DIHIDU OLEH RAKYAT TERUTAMA UMNO... MELAYU AN ISLAM AKAN KEGIATAN SABOTAJ PADA NEGARA...

    BERAMBOSSSSS..... ROBERT KOK TAK PERNAH KAYA MELALUI DAP.....!!!! MOHON BERAMBOSSS


    INI KALI LAH.....!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam biasa...makcik felda dan org tua di kampong hulu,pendalaman akan dijaja dan dihidangkan dgn berita macam ni. Disamping pemberian beras sekampit sorg ketika berkempen.dah biasa dah...hahahaha

      Delete
    2. tahun ni makcik2 tu dapat sekampit kanina....tak pakai beras lagi......he he he

      Delete
    3. Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...


      Anonymous25 February 2018 at 14:41
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....


      Anonymous25 February 2018 at 14:43
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....

      Delete
  31. Ok....ok 1704....aku beri yg baik oleh k`jaan ok....,

    1 BR1M baik bukan?.....rm1200/tahun = 100/bulan + rm900 kerja kilang total rm1000/bln. Tanggongan, diri , isteri, bapak, mak, anak 4, 2 sekolah 2 masih menyusu. Sewa rumah 350+GST (rumah apa ni?), barang dapor 350+GST (beras hancor, bukan quinoa mcm najib makan), ansuran motor 100+GST, bil api air 100?+GST, susu anak 50?+GST, minyak moto 50?+GST = baki rm00, -25 mkn t/hari, -50 w/saku 2 anak sekolah, -30 bas sekolah, total = -rm105 @ tak cukup.
    Dah nasihatkan suh tambah? Sudah! ada kerajaan ikut? Tidak!!! Kenapa? Kerajaan tak budget dah! Rakyat kena berkorban utk negara kata PM. Tapi PMMO1 makan quinoa +rm50 sekilo, tak makan nasi beras hancor macam kita. Maklumlah, dalam akaun bank pon MO1 ada rm2.6bilion!!

    Nasihat doh, dok ikut pong!
    Ke guano 1704????
    Nok keno genyeh di PRU14 bau nak buleh?
    Terrrrrrlambat doh boh! Jualan karnival Rakyat tu pong terlambat doh!!!!! Gula2 PRU14 belaka tuh, bukang kita tok tahu, 7 tahun 8 tahun sudah knape dok buak??? Doh dekak nok putuh nyawo bau nak bui?????

    Acu jawak 1704!!!

    Ni bau 1 kkaro baik dari KERA2jaan umnoBn lo nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...


      Anonymous25 February 2018 at 14:41
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....


      Anonymous25 February 2018 at 14:43
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....

      Delete
  32. Walau PH sengaja tak mahu dilulus.
    Walau Bersatu dilatu.
    Walau media dialog dikelabu,
    Bagi brim beras kita sapu.
    Wang Rakyat semua itu.
    PH dipilih walau lambang kayu.
    UmnoBnPas pemakan Taek teeua layu.
    Penjara, tempat meeeka disitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...


      Anonymous25 February 2018 at 14:41
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....


      Anonymous25 February 2018 at 14:43
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....

      Delete
  33. Yang mana satu FAKE NEWS?

    $oalan : Apakah RM2.6 bilion dari duit 1MDB itu masuk ke akaun Najib Razak? YA @ TIDAK?

    Jawapan 1 : (Diam)

    Jawapan 2 : Akaun itu tidak wujud.

    Jawapan 3 : Ejaan nama Najib Razak oleh WSJ adalah silap.

    Jawapan 4 : 5 Julai 2015 - Selepas Mursyidul Am Pas tidak percaya dakwaan WSJ. Najib Razak - Kalau saya nak menyamun pun takkan saya guna akaun peribadi.

    Jawapan 5 : Najib Razak - Saya tak guna duit itu untuk kegunaan peribadi.

    Jawapan 6 : Penulisan Wall Street Journal adalah berunsur fitnah.

    Jawapan 7 : 5 Julai 2015 - Najib Razak - Saya akan saman WSJ pada hari Selasa.

    Jawapan 8 : Yahudi sedang menyerang Malaysia.

    Jawapan 9 : Adalah bodoh jika Najib Razak guna akaun sendiri untuk terima wang.

    Jawapan 10 : RM2.6 bilion itu tak wujud.

    Jawapan 11 : RM2.6 bilion itu adalah Derma.

    Jawapan 12 : Penderma RM2.6 bilion itu adalah adalah dari Timur Tengah.

    Jawapan 13 : Najib berhak untuk merahsiakan derma.

    Jawapan 14 : Pembangkang perlu isytihar Penderma.

    Jawapan 15 : Tun Mahathir cemburu tak dapat duit derma sebanyak itu.

    Jawapan 16 : Duit itu guna untuk pilihanraya & kerja kebajikan

    Jawapan 17 : Duit itu guna untuk melawan IS

    Jawapan 18 : Duit itu guna untuk melawan DAP & Yahudi.

    Jawapan 19 : Duit itu bukan duit rakyat, jangan dengki dengan rezeki seseorang

    Jawapan 20 : BERSIH juga menerima duit derma

    Jawapan 21 : Jangan ganggu pentadbiran Najib, zaman Tun sudah berlalu

    Jawapan 22 : Zahid Hamidi - Saya sudah berjumpa dengan keluarga penderma

    Jawapan 23 : Najib Razak - Bank Negara tahu, saya tidak melakukan apa apa kesalahan

    Jawapan 24 : Zahid Hamidi - Ada plurals penderma, bukan seorang penderma

    Jawapan 25 : Azalina Othman - Ya kah? Mungkin Zahid lebih tahu dari apa yang kami tak tahu.

    Jawapan 26 : Najib Razak - Saya telah membelanjakan kesemua RM 2.6B untuk kegunaan Umno.

    Jawapan 27 : Hentikan fitnah. Wang itu wang derma bukan rasuah.

    Jawapan 28 : Aishah RA juga difitnah. Tapi sudi memaafkan penfitnah. Aishah RA berjiwa besar.

    Jawapan 29 : SPRM jumpa penderma tunggal, bukan lebih dari seorang.

    Jawapan 30 : RM 2.03B telah di pulangkan kembali kepada keluarga diraja Arab.

    Jawapan 31 : AG baru dilantik Najib Tun Razak jatuh hukuman - Tiada kesalahan jenayah dilakukan oleh PM. Minta SPRM mengugurkan kertas siasatan dan kes ditutup kerana tiada fakta jelas dan tiada bukti. (sambil melambai kertas siasatan SPRM)

    Jawapan 32 : 18 Nov 2015 - Hassan Ariffin, Pengerusi PAC bila ditanya mengapa Najib Tun Razak tidak dipanggil untuk inkuiri.

    " Saya pun cari makan juga."

    Jawapan 33 - Arul Kanda - Debat dengan pembangkang isu 1MDB selepas habis prosiding PAC.

    Jawapan 34 : Arul Kanda - Saya hormat Rafizi, Pandikar tak bagi debat.

    Jawapan 35 : Azalina Othman - Bank Negara arah Pengerusi PAC padam maklumat Good Star laporan PAC - 1MDB

    Jawapan 36 : Oktober 2015 - 7 soalan 1MDB ditolak Speaker.

    Jawapan 37 : Mac 2016 - Speaker Dewan Rakyat minta PM tidak menjawab soalan tentang 1MDB.

    Jawapan 38 : Okt 2016 - Pandikar - Soalan saman sivil Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DOJ) tidak perlu dijawab di Parlimen kerana subjudis.

    Jawapan 39 : Julai 2017 - 30 soalan wakil rakyat tentang 1MDB ditolak oleh Speaker Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia.

    Jawapan 40 : Nazri Aziz - Siapa MO1 ini? Who the hell is MO1?

    Jawapan 41 : Rahaman Dahlan - Hanya orang bodoh yang tidak tahu MO1 ialah Najib Tun Razak. Tetapi dia tidak didakwa DOJ.

    Jawapan 42 : 30 Okt 2017 - Lebih 10 soalan tentang 1MDB , Trump dan China ditolak Speaker.

    1 Dec 2017 : Deputy of the Bank of Malaysia Dr Sukhdave Singh, resigned. “All I can say is that my life in the Bank has been based on certain professional expectations, and when I find myself put in circumstances where those expectations can no longer be met, there could have been no other decision for me”

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jawapan 43.
      Kuok bayar Tun, supaya cina DAP Malaysis dpt tawan Malaysia.
      (Jho Taek Low...shhhhhhhh)

      Delete
    2. 2024, the best Q & A ever written here, congrt.

      and more syahdu one is, the kafir man Deputy Gubenure of the Bank of Malaysia Dr Sukhdave Singh lebih ``beriman`` akan dosa dan pahala berbanding si muslim the gubenur!

      Shame on you Mr Gubenur & Mr MO1Najib the PM!!!

      Delete
    3. anon21:04 ni contoh melayu yg telah diBODOHKAN dgn doktrin PEMBODOHAN MELAYU oleh parti pengkhianat melayu, umno, yg kini dijunjong oleh si dunguuu parti pas sejemaahnya.

      innalillahiwainnalilahiraaaajiun!

      Delete
    4. 2134,
      Minda sempit.
      Ulang baca,telaah elok2 yg tersirat.
      Ok, skrg minta maaf kat saya.

      Delete
    5. Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...


      Anonymous25 February 2018 at 14:41
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....


      Anonymous25 February 2018 at 14:43
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....

      Delete
  34. Bila BN makin kuat cai2 jadi resah dan gusar
    Budin langau terus buat dakyah, kilas & kisar
    Apa salah Najib berbaik China di tanah besar
    Sdg Madey blh berbaik dgn DAP China pasar

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuat kepala bapak kau hahahaha...bodoh tak nampak hakikat sbenar lagi budak ni


      Kikiki

      Delete
    2. Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...


      Anonymous25 February 2018 at 14:41
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....


      Anonymous25 February 2018 at 14:43
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....

      Delete
  35. Puak pembangkang kini kian serba tak kena
    BN makin kuat mereka gelisah tidur tak lena
    Mengelupor ler, cai2 Matdey lahanat durjana
    Bila isu TGHH tak jln bak kuar pula isu China

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tumpang tanya geng parti lebai....

      Cina Malaysia dilebel kafir harbi
      Cina Republik Kominis kafir apa pulokkk???

      Delete
    2. Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...


      Anonymous25 February 2018 at 14:41
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....


      Anonymous25 February 2018 at 14:43
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....

      Delete
  36. Kesihan betul, cai-cai bingai puak haluan kiri
    Temakan dakyah Madey keling tua Malabari
    PH dah nak mampos, hanya membilang hari
    Tapi depa dgn angan Mat Jenin syok sendiri

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiri takpa jangan komunis klepto, bawah telunjuk Kim Kong Jib

      Delete
    2. Leb8h baik dari makan Taek Low.
      Siapa yg kasihan kena masok serang blog siapa? Siapa yg tak berani buka komen diblog2 pro sendiri.
      Ko pun tahu jawapannya. Kasihan kan?

      Delete
    3. Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...


      Anonymous25 February 2018 at 14:41
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....


      Anonymous25 February 2018 at 14:43
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....

      Delete
  37. Puak KERA KERA-jaan kini kian serba tak kena
    PH makin kuat mereka gelisah tidur tak lena
    Mengelupor ler, macai2 MO1PM lahanat durjana
    Bila isu FOREX tak jln bak kuar pula isu gena

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
  38. Ke mana pergi Saman tua bingai, otak sabut
    Tak kan bapok ini udah kecut pelir lari cabut
    Cabaran cikgu Kejora belum lagi dia sambut
    Atau Wak ada masa,/tmpt sendiri, sila sebut

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habis geram tak dpt berhujah..ajak gaduh. Standard samseng kampong ala Sarip Dol Umnobnpas.
      Sebiji singgah kat hidong..melalak panggil emak. Malu siut.

      Delete
    2. Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...


      Anonymous25 February 2018 at 14:41
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....


      Anonymous25 February 2018 at 14:43
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....

      Delete


  39. Awas Orang2 Melayu Jangan Tertipu Dengan Hutang Berbillion 1MDB yang Tun Bongkar!



    1. Skandal 1MDB oleh Najib - Jho Low - Riza Aziz punca Malaysia berhutang projek berbillion dengan China Tanah Besar.

    2.Komunis China Tanah Besar sedang melebarkan Jalan Sutera bawah Projek OBOR.

    3. Jika beri peluang lagi kepada Najib dan Jho Low, China Tanah Besar akan masuk Malaysia tanpa halangan lagi.

    4. Tak lama lagi Orang-Orang China Tanah Besar akan pindah Malaysia dan rampas Tanah Hak Milik Kekal.

    5. Mereka akan tuntut tukar Bahasa Pengantar dan Tulisan Kebangsaan kepada Kantonis dan Mandarin.

    6. Orang China Tanah Besar dibawa oleh Najib dan Jho Low akan paksa Agama Islam jadi agama hiasan diganti Atheis dan Buddha.

    7. Raja Melayu mungkin terpaksa tunduk bawah Maharaja China dan kena beri bunga emas setiap tahun yang akan dihantar melalui Panglima Bugis.

    8. Orang-Orang China Tanah Besar akan bertambah ramai masuk Malaysia. Dalam 5 tahun, jumlah mereka mungkin menyamai jumlah 30j rakyat Malaysia!

    9. Awas Orang Melayu jangan sampai kena tipu sebab nak selamatkan hutang berbillion Skandal 1MDB.

    10. Undi Umno = Undi Komunis China masuk Malaysia.



    ReplyDelete
    Replies
    1. Krisis China Komunis masuk campur dalam Kerajaan telah berlaku di Sri Lanka, Maldives dan Nepal. Awas jangan sampai kita beri peluang Najib jual negara.

      Delete
    2. Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...


      Anonymous25 February 2018 at 14:41
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....


      Anonymous25 February 2018 at 14:43
      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:24
      Cina nerah dah ade di malaysia...

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:37
      Admin ko buang lah kopipes berulang2 oleh kejora bapuk gila babi sabotaj blog ko ni...kalo ko tak block si gila babi ni mengganggu komen...ato ko tutup saje ruangan komen...

      Reply

      KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak25 February 2018 at 14:26
      Cina kominis lah tempat najib bergantung sumber kewangan sekarang...cina hulur dulu banyak mana nak...

      lu tak boleh bayar hutang lu kena kasi sama guwa lu punye aset...

      Reply

      rahman jpc25 February 2018 at 14:34
      cukup2 lah. tahap kebencian kaum melayu/rakyat Malaysia terhadap pasangan klepet in sudah melempah ruah.

      marilah kita bersama sama senaraikan pula strategi tun m serta program PH utk memulihkan 'national strength n pride' Negara yg sdg menuju 'kehancuran'.

      Reply
      Replies

      Anonymous25 February 2018 at 14:39
      Apo citer ko ni Man....

      Delete
    3. Pelabuhan Mambosa di Kenya, Hambantota di Sri Lanka, Djibouti, Piraeus, Darwin hilang kedaulatan akibat berhutang Projek dengan China Komunis Tanah Besar. Awas kedaulatan Malaysia di bawah Najib dan Jho Low!

      Delete
  40. Rounding up



    Hina Orang Jual Nasi Lemak Dan Pemandu Uber, Tanda Mahathir Sudah Terdesak
    Tidak habis habis hendak menghina orang. Itulah sahaja bahan yang ada pada pembangkang sekarang. Mahfuz hina Sultan Pahang.

    Posted onThursday, January 18, 2018


    [Video] Mahathir ‘No 1 Hantu Dalam Malaysia’ – Gobind Singh
    https://youtu.be/ZgyGOr4H560 Ooo ye ke? … begitulah menurut pemimpin DAP Gobind Singh, Perdana Menteri calon Perdana Menteri mereka akan menjadi
    hantu No 1 di Malaysia. Hebat!

    Posted onMonday, January 15, 2018



    [Video] Mahathir Mahu Saki Baki Umurnya Digunakan Sepenuhnya Untuk Kepentingan Keluarga Dan Kelompoknya – Anwar Ibrahim

    https://youtu.be/neNFRQLMB2M Adakah Mahathir dan Daim masih mahu kuasa Perdana Menteri kerana mahu mempertahankan dan memperkukuhkan
    kepetingan mereka serta keluarga dan kawan kawan kroni mereka seperti

    Posted onMonday, January 15, 2018




    Rafizi Bohong Lagi – Kadar Bunga Bon Kerajaan Sekarang 3.85% Berbanding Zaman Mahathir-Anwar 5.5 – 7.0%

    Rafizi kata kadar bunga bon kerajaan kini lebih tinggi berbanding dgn zaman Mahathir-Anwar kerana pelabur tidak yakin pada kerajaan Najib.

    Posted onSunday, January 14, 2018


    Azmin Nak Lari Dari Gombak Sebab Ramai Pengundi PAS, Nak Serah Pada Mahathir
    Parlimen Gombak tak selamat untuk Azmin. Banyak undi PAS di sana dan Azmin pun hendak cabut lari dari sana. Sekarang nak bagi kepada Mahathir pulak?

    Posted onSunday, January 14, 2018



    Berapa banyak pelaburan yang dibawa oleh Mahathir dari Antartika seperti bagaimana Najib berjaya mendapatkan pelaburan Arab Saudi bernilai RM31 bilion di
    Pengerang, Malaysia

    Posted onFriday, January 12, 2018


    PKR Selangor Enggan Tandatangan Kenyataan Bersama Pengisytiharan Mahathir Sebagai Calon PM dan Wan Azizah TPM

    Pakatan gaduh lagi. PKR Selangor sebaliknya diketahui tidak bersetuju dan enggan menandatangani kenyataan bersama pengisytiharan Mahathir sebagai calon
    Perdana Menteri dan Wan Azizah sebagai calon Timbalan

    Posted onFriday, January 12, 2018 -01-12 00:35:28'




    PKR Selangor Tidak Setuju Mahathir Dan Wan Azizah Calon PM & TPM Pakatan Harapan
    Setuju untuk tidak bersetuju. Perkara kecil je kan.. Azmin juga terlampau teringin nak jadi Perdana Menteri. PKR Selangor tak setuju calon PM, TPM
    Pakatan

    Posted onMonday, January 8, 2018 -01-08 17:05:51'



    Isteri saya kawal segala program kerana tidak mahu saya terlalu penat – Mahathir
    Masih berkemampuan kah orang tua itu menjadi Perdana Menteri? ?? ******** Mahathir Letak Jawatan Sebagai Penasihat Petronas Mahathir, Petronas, Perdana
    Menteri, KUALA LUMPUR (Dec 2, … Read More ›

    Posted onMonday, January 8, 2018 -01-08 11:46:57'








    Spongebob-Patrick Calon Yang Lebih Baik Menjadi PM Dan TPM Malaysia Berbanding Dengan Mahathir – Wan Azizah.
    Mahathir dan Wan Azizah baru sahaja diumumkan secara rasmi sebagai calon Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri Pakatan Harapan sekiranya
    mereka menang dalam Pilihanraya Umum … Read More ›

    Posted onSunday, January 7, 2018 -01-07 16:59:57'








    Antara Punca Kemarahan Mahathir Terhadap Najib – Tak Layan Permintaan Penswastaan MAS Kepada Kroninya
    https://youtu.be/fg51ciC-46A Pada 2014, Mahathir marah pada Perdana Menteri Najib Razak kerana tidak membenarkan MAS diswastakan kepada kroninya.
    Asia Sentinel bahkan melaporkan bahawa Mahathir telah menulis … Read More ›

    Posted onSunday, January 7, 2018 -01-07 01:14:32'








    Apa Yang Akan Kita Lakukan Sekiranya Kita Mahathir?
    Foto ini adalah dari taklimat CIMB semalam berkaitan Pilihanraya Umum 14 (PRU14) kepada para pelanggan mereka yang menyatakan bahawa peluang
    Pakatan adalah diantara tipis dan … Read More ›

    Posted onFriday, January 5, 2018 -01-05 19:42:41'





    Mahathir Gelar Mufti Kafir Sebab Tak Tegur Hadi
    Mahathir Mohamad mendakwa amanat Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang adalah punca berlakunya tragedi berdarah Memali. Pada masa sama, bekas
    perdana menteri itu menempelak … Read More ›

    Posted onSunday, December 31, 2017 -12-31 01:02:27'

    ReplyDelete
  41. Jauh beza China Tanah Besar dan Cina tempatan. CEO PROTON dari CHINA TANAH BESAR lebih rasis dan tak malu langsung beri diskaun ikut kaum sendiri secara terbuka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awas Orang Melayu jangan ditipu hutang berbillion Skandal 1MDB. Jangan biarkan Najib dan Jho Low gadai negara.

      Delete
    2. Jika Sri Lanka dan Nepal hilang kedaulatan kepada China sebab hutang Projek tak mampu bayar, apa lagi Malaysia bawah Najib??????????????.....

      Delete
    3. Projek China di Malaysia tak ambil anak tempatan. Tak ada peralatan dan pengangkutan tempatan disewa. Semua dari Tanah Besar China. Pelaburan yang perlu dibayar oleh Malaysia bila tarikh matang. Ini hutang namanya. Jangan biar Najib dan Jho Low jual Malaysia sebab hutang 1MDB.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...