Tuesday 20 February 2018

KERAJAAN BN MELAKA SAKIT TENAT?

Apakah yang terlintas di fikiran kita apabila mendapati "seseorang yang sedang berdoa" di hadapan jalan yang berlopak adalah seorang timbalan menteri daripada sebuah kerajaan yang sedang memerintah negara?


Apakah ia aksi yang baik dan normal atau "perangai gila" seorang pemimpin?


Difahamkan jalan yang berlopak dan membahayakan pengguna jalanraya itu segera dibaiki setelah Ahli Parlimen Tangga Batu merangkap Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Innovasi, Dr. Abu Bakar Mohamad Diah memuat naik gambarnya berdoa itu di media sosial sambil mengharapkan ada pegawai daerah, datuk bandar atau ahli majlis turut melalui atau melihat jalan yang berlopak itu.


Jalan itu dikatakan sudah berlopak dan membahayakan pengguna jalan sejak kira-kira sebulan yang lalu.


Kita mungkin tidak hairan jika yang melakukan aksi berdoa itu ialah Ahli Parlimen pembangkang yang tiada kuasa dan peruntukan, itu pun tentunya setelah pelbagai usaha menemui pihak yang berkuasa sudah dilakukan dan tidak mendatangkan apa-apa hasil.


Tetapi, mengapakah Ahli Parlimen parti pemerintah dan berjawatan timbalan menteri pula, sanggup berbuat demikian?


Apakah beliau sudah putus harapan kerana usahanya selama ini agar jalan itu dibaiki tidak diendahkan oleh pihak berkuasa negeri?


Bukankah Abu Bakar adalah Ahli Parlimen Tangga Batu di mana Ketua UMNO Tangga Batu, Idris Haron adalah Ketua Menteri Melaka?


Secara tidak langsung, jalan yang berlopak itu bukan saja dalam jajahan UMNO Tangga Batu, tetapi juga dalan lingkungan kuasa Ketua Menteri untuk bertindak pantas membaikinya?


Kenapa sampai sebulan jalan itu terbiar berlopak dan tidak dibaiki?

Mengapa juga setelah disebarkan dalam media sosial, ia boleh dibaiki hanya dalam masa sehari?


Dalam perbualan spontan dengan beberapa kenalan, diberitakan masalah lambat dan lembab dalam membaiki kemudahan asas yang melibatkan kepentingan rakyat ini turut berlambak-lambak berlaku di banyak kawasan lain di seluruh negara.


Ia dikatakan tidak saja berlaku di kawasan yang diwakili oleh pihak pembangkang, tetapi juga turut terjadi apabila seseorang pemimpin atau wakil rakyat itu tidak sebulu atau mempunyai hubungan tidak baik dengan pemimpin atasan di peringkat negeri.


Tindakan Abu Bakar berdoa di atas jalan sebenarnya tidak lebih merupakan gimik sahaja dan walaupun ia berhasil membuatkan pihak berwajib segera membaikinya, ia juga adalah gambaran kelemahan dan ketidakpedulian kerajaan negeri Melaka terhadap permasalahan semasa rakyat.


Ia dengan sendirinya mengesahkan BN negeri itu kini adalah sebuah kerajaan yang sakit tenat dan perlu segera diganti. (ShahbudinHusin 20/02/2018)

207 comments:

 1. Sendiri pun tenat nk komen org lain

  ReplyDelete
  Replies
  1. Memang Mohammad Sabu seorang tokoh politik yang hebat. Hebat sungguh. Sungguh hebat.

   Mengapa tidak? Bayangkan ketiga tiga tokoh daripada parti Islam Semlaysia (PAS) yang selama ini sangat dikagumi dan disanjungi itu dipertikaikan.

   Dengan kata lain Mohammad Sabu ketika berceramah di Kelantan baru baru ini mempertikaikan ketokohan bekas presiden Pas ustaz Fadzil Mohd Nor.   Bukan setakat itu sahaja beliau mempertikaikan ketokohan bekas mursyidul Am PasTok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat.

   Sebelum ini beliau cuba memburuk buruk nama baik Presiden Pas Datuk Seri Haji Abdul Hadi Awang di khlayak ramai menerusi siri ceramahnya.

   Hari ini beliau berkata "Sekarang saya menjadi Presiden Parti AMANAH. Saya tidaklah sehebat Ustaz Fadzil Mohd Noor, tidak langsung sehebat Tok Guru Nik Abdul Aziz, juga tidak sehebat Tok Guru Haji Hadi. Saya hanyalah pemimpin kecil, memimpin sebuah parti.

   Kata beliau lagi,Sebarang keputusan kami ambil secara perundingan, secara perbincangan. Kerana dalam AMANAH tak ada pemimpin yang boleh dictate, yang boleh mengatakan "ini", "buat ini", "jangan buat itu". Kerana kita cuba selesaikan dalam bentuk musyawarah dan keputusan terbaik kita ambil. Sebab itulah saya tidaklah menjadi ketua setahap pemimpin-pemimpin yang saya sebut tadi."

   Bermakna belaiu buat keputusan secara rundingan dan ketiga tiga tokoh dua orang bekas pemimpin pas buat keputusan secara peribadi yang dinyatakan buat ini dan jangan buat itu.

   Sesungguhnya dari segi agama Islam keputusan yang yang terbaik dibuat secara rundingan (syura) dan amat buruk jika setiap keputusan dibuat mengikut hawa nafsu (peribadi).

   Yang pelik lagi aneh Tun Drm Mahathir Mohammad yang di tuduh diktatur dan maha firaun serta zalim dikagum dan sanjungi semula.

   Pada hal Tun Dr Mahathir yang dikatakan sudah berubah oleh Anwar Ibrahim masih itu tak nampak tanda tanda yang dia sudah berubah.

   Ini menunjukkan dia (Tun DR Mahathir) dikatakan oleh Dr Badrul Amin sudah bertaubat, akan tetapi kelihatan masih belum bertaubat lagi.

   Kalau Tun Dr Mahathir sudah bertaubat mana mungkin masih mempersenda sendakan Islam dengan isu jika babi disembelih sebut nama Allah.

   Kesimpulannya, bahawa Tun Dr Mahathir yang bekerjasama dengan Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng yang jelas dan nyatakan menentang syariat Allah itu lebih baik berbanding Ustaz Fadzil Mohd Nor, Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

   Delete
  2. Walaupun DAP pernah berjanji mahu menyaman bekas aktivis parti itu, Mohamed Razali Abdul Rahman dan Pengarah Penyelidikan PAS Pusat, Dr Mohd Zuhdi Marzuki dua tahun lepas, namun sehingga ke hari ini parti itu tidak mempunyai keberanian untuk menyaman kedua-dua tokoh berkenaan berkaitan isu janji dana Israel RM 1.2 bilion dan persetujuan DAP membenarkan Israel membina Pangkalan Tentera Laut di Port Dickson.

   Menurut aktivis PAS Wilayah Persekutuan, Herman Samsudeen jika DAP tidak berani menyaman berkaitan dengan dakwaan hubungan parti itu dengan Israel bermakna apa yang didedahkan Razali sebelum ini adalah adalah benar semata-mata.

   “Hingga ke hari ini….dah 2 tahun, DAP masih membisu mengenai hubungan parti itu dengan Israel. Sikap membisu dan keengganan DAP untuk menyaman Razali dilihat masyarakat seolah-olah satu pengakuan bahawa benarlah DAP dilatih oleh ejen Israel untuk tawan Putrajaya bersama Pakatan.

   “DAP tidak boleh salahkan masyarakat jika menganggap parti itu bekerjasama dengan Israel. Kerana mereka pun tidak menafikan yang mereka ada menerima latihan dari ejen Israel,”kata Herman dalam Facebook.

   Menurutnya, pendedahan Razali mengenai perancangan-perancangan sulit DAP untuk menawan Putrajaya melalui bantuan ejen Israel adalah sangat mengejutkan.

   Razali yang mendakwa dirinya adalah Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, turut mendedahkan bahawa Lim Guan Eng (LGE) mewujudkan kumpulan G17 untuk merangka strategi untuk DAP menguasai Putrajaya mengunakan Pakatan.

   Beliau mengatakan bahawa kumpulan G17 yang diketuai oleh Tony Pua ini dilatih selama 3 tahun oleh ejen Israel dan pernah mengadakan sesi latihan sulit di Pulau Pinang, di Hotel Shangg, Johor dan di Hotel Quality Shah Alam, Selangor. Tidak cukup dengan latihan mereka juga diberikan bantuan kewangan dari Israel ketika PRU-13.

   Sehingga kini DAP hanya menafikan yang mereka tiada menerima wang 1.2 bilion dari Israel. Tapi bila disemak semua kenyataan Razali memang beliau tidak kata DAP terima wang 1.2 bilion masa PRU-13, tapi itulah nilai yang dijanjikan Israel jika mereka berjaya tawan Putrajaya dan benarkan Israel bina Pangkalan Tentera Laut di Port Dickson. Namun DAP hingga kini masih gagal mencapai apa yang dikehendaki oleh Israel.

   LGE juga enggan memberikan respon bila ditanya mengenai kebenaran dakwaan Razali yang kumpul G17 dilatih oleh Israel. Beliau mengelak dan tidak menjawab soalan wartawan mengenai hal ini.

   LGE hanya fokus untuk mendedahkan kedudukkan Razali yang dikatakan hanya ahli biasa dan bukan Pengarah Strategik seperti yang didakwa Razali.

   Pada 2 Januari 2016, Lim Kit Siang berkata, DAP akan mengemukakan saman terhadap Razali atas pendedahan yang dibuat. Namun pada 4 Januari 2016 Kit Siang mengubah fikiran dan menjelaskan bahawa DAP tidak jadi saman Razali. Kit Siang menyifatkan Razali tidak layak untuk disaman dan dibawa ke mahkamah tetapi lebih sesuai untuk dimasukkan ke hospital mental. Jawapan dan tindakan Kit Siang ini sangat tidak masuk akal.

   DAP kemudian menyerang dan mengugut untuk menyaman pemimpin PAS Dr. Zuhdi Marzuki kerana menyebarkan pendedahan yang dibuat oleh Razali. Namun hingga kini DAP tak berani kemuka saman pada beliau kerana tulisan Zuhdi tidak memberikan locus standi yang kuat untuk DAP bawa ke mahkamah. Zuhdi hanya mengulas kenyataan Razali, bukannya mencipta apa-apa yang boleh disabitkan sebagai fitnah.

   Delete
  3. Tindakan umat Islam yang melakukan perbuatan menyerupai agama lain bukan sahaja ditegah bahkan hukumnya haram.

   Pendakwah, Datuk Hassan Mahmood berkata, Islam melarang umatnya menyerupai agama lain dan budaya mereka, terutama melibatkan unsur kepercayaan.
   "Benda ini berkaitan akidah, jadi kita tidak boleh melakukan sesuatu mengenai kepercayaan agama lain. Sebab apa? Sabda Nabi, barang siapa menyerupai satu kaum, maka dia termasuk golongan mereka.

   "Tetapi kalau hal-hal sosial dan kemasyarakatan boleh. Contohnya, mereka jemput kita makan, itu semua boleh," katanya kepada Sinar Harian, semalam.

   Beliau berkata demikian sebagai respons selepas tular video seorang wanita bertudung dipercayai berada di tokong Buddha.

   Dalam video berkenaan, wanita itu dilihat sedang mencampak bongkah dan kemudian menggoncang bilah buluh yang dipercayai salah satu amalan biasa dalam menilik nasib.

   Mengikut kepercayaan masyarakat Buddha, ia disebut juga 'kau cim', yang mudah ditemui di kebanyakan tokong.

   Meskipun disebarkan tanpa diketahui lokasi berlaku sama ada dalam atau luar negara, tindakan itu mengundang kritikan dalam kalangan netizen.

   Delete
  4. Nampaknya penulis picisan pan yang seorang ini mempunyai sikap yang sama dengan penghulu jin kuasa 10; gagal mengambil ibrah daripada stroke yang Allah s.w.t berikan kepada mereka sebelum ini. Penulis ini masih belum dapat move-on daripada menghimpit PAS demi mencari sedikit ruang dalam dunia penganalisis politik, meskipun seringkalinya analisis dan tulisannya hanya layak dibakul sampahkan dan tiada sebarang nilai tambah kepada mana-mana pihak. Mencari makan dengan cara jijik, akan bersihkah darah daging yang terhasil nantinya?

   Terbaru, penulis picisan bernama MSO ini muncul dengan tulisan berita berkenaan seorang bekas wakil rakyat PAS Kelantan dikatakan menganiaya anak isteri walhal, kesnya baru nak dibawa masuk ke mahkamah syariah pada minggu hadapan. Lebih lajak dari laju si tua ini menjatuhkan hukum.

   Wahai MSO dan sekalian pejuang LGBT dan atheist dalam PH khususnya PAN, itu urusan rumah tangga orang, tak perlu kalian nak ambil tahu. Jika hal rumahtangga orang yang kalian begitu kisahkan, bagaimana pula dengan orang yang meliwat tapi masih mahu kalian angkat sebagai pemimpin?

   Dan jika beliau difitnah, di mana pula pertimbangan akal kalian untuk mengangkat orang yang telah memfitnah seseorang yang baik melakukan zina dan meliwat sebagai pemimpin? Kalian sewajarnya tahu bahawa orang yang menuduh perbuatan liwat mahupun zina terhadap orang yang baik, maka penyaksian mereka tidak akan diterima selama²nya. Bukan kami yang kata, tapi Allah swt yang bagitahu begitu. Adakah hal ini tidak penting bagi kalian? Apa yang Allah swt dah gariskan, kalian kesampingkan begitu sahaja kah?

   Kenapa kalian begitu sibuk nak masuk campur hal rumah tangga orang? Itu hal rumahtangga orang lain, tak perlu nak lebih sudu dari kuah, biarkan mereka selesaikan sendiri.

   Hanya kerana dia seorang bekas ADUN PAS maka kalian nak gunakan sebagai modal politik ke?

   Utk MSO dan sekalian pejuang LGBT, atheist dan penyokong pesta arak, drpd kalian dok sibukkan hal rumahtangga BEKAS WAKIL RAKYAT PAS....lebih baik MSO dan sekalian pandap jaga hal rumahtangga WAKIL RAKYAT PAN tu.....kang ada pulak anak yang kena tangkap jual heroin pulak kang......sblm ni pil kuda saja. Itupun satu tanggungjawab seorang bapa juga tu. Bukan nafkah sahaja tanggungjawab seorang bapa ni.

   Teringat pula satu kes kecurian di sebuah masjid di Kg Laut yang dikatakan melibatkan seorang anak pimpinan PAN Kelantan juga tu, adakah sebab si bapa gagal tunaikan nafkah pada si anak juga hingga si anak terpaksa mencuri?

   Muhasabah sebelum rebah.

   Delete
  5. KAHKAHKAH...2 PERKARA SEBENARNYA. YANG PERTAMA KERAJAAN MEMANG TIADA DUIT. KEDUA, INI SIFAT BIASA PEMIMPIN UMNO YG TERDESAK NAK BERTANDING SEMULA PRU AKAN DATANG. KAHKAHKAH...

   Delete
  6. Melimpah2 copypaste macai umno nak cover malu perbuatan bodoh seorang pemimpinnya...setakat tampal kubang tu brapa sen sangat. Mana pergi peruntukan parlimen beliau? Sudah habis dijoli? Auta la umno..hahaha

   Delete
  7. Setelah terbongkarnya group whatsapp cybertrooper yang mempropagandakan isu-isu menjatuhkan TGHH, kita boleh melihat orang-orang terdapat kumpulan tertentu yang konsisten daripada dulu bekerja mencalarkan imej Ayah Chik.

   1) 2008 : UG

   Berlaku selepas PRU12, sewaktu Pak Lah PM. Cadangan ini dikemukakan oleh Ayah Chik pertamanya dalam dialog PAS Pusat (JKPP). Kebanyakannya respon positif. DAP dan PKR sendiri menyokong.

   UG sebenarnya adalah satu bentuk kerajaan tanpa pembangkang. Yang membuatkan JKPP, DAP dan PKR bersetuju kerana maslahahnya yang cukup besar, iaitu mampu membebaskan mahkamah, media dan badan-badan kerajaan daripada dikuasai oleh satu parti sahaja. Kita berkuasa heret menteri-menteri korup ke mahkamah tanpa boleh disekat. Praktis undang-undang dan demokrasi lebih realistik dibandingkan dengan sekarang.

   Tetapi apabila dicadangkan kepada Pak Lah, UMNO bergolak antara setuju dan tidak. Kebanyakan yang punya rekod buruk tidak menerima kerana takut dihadap ke mahkamah. Lalu idea ini tergantung tanpa persetujuan.

   Tiba-tiba sahaja beberapa kumpulan serentak mencipta isu bahawa PAS nak bergabung dengan UMNO. Ayah Chik jadi sasarannya. Sebahagian JKPP, pemimpin DAP dan PKR yang asalnya bersetuju tiba-tiba mengecam Ayah Chik, seolah-olah mengkhianati perjuangan pembangkang.

   Mereka cipta persepsi bahawa UG ialah PAS masuk dalam BN dan lawan pembangkang. Itu silap bila UG mana ada pembangkang. DAP dan PKR akan duduk sekali dalam kerajaan.

   2) 2009 : PERTEMBUNGAN TGNA - TGHH

   TGNA sendiri telah diberikan gambaran yang silap terhadap maksud UG. Waktu tu Husam Musa sebagai exco kanan, dan penasihat TGNA ialah Anuar Bakri Haron. TGNA berasa marah dan memutuskan tidak akan bersama Barisan Nasional lagi buat kali kedua. Ianya untuk mencipta pertembungan antara TGNA dan Ayah Chik.

   3) 2009: 10 BUDAK HITAM

   10 Ahli Parlimen PAS membuat sidang media dan menurunkan tandatangan menyokong TGNA. Mereka diketuai Hatta Ramli. Turut terlibat ialah Khalid Samad, Kamaruddin Jaafar, Dzulkefly Ahmad, Siti Zailah Yusof, Dr Mariah Mahmud, Dr Mohd Hayati Othman dan Mujahid Yusof Rawa. Kredibiliti Ayah Chik terus dicabar secara halus.

   Namun selepas Ayah Chik berjumpa TGNA di Kelantan dan menerangkan sendiri UG, TGNA boleh menerima dan menyerahkan kebijaksanaan kepada Ayah Chik. Isu pertembungan selesai tetapi perkara ini terus dimainkan.

   4) 2009 : PROJEK LANGGAR HADI

   Aduka Teruna secara terbuka dalam blognya telah melancarkan misi Langgar Hadi; satu projek untuk memburukkan Ayah Chik supaya beliau jatuh dalam muktamar terdekat. Ianya turut dibantu beberapa bloggers yang lain dn memiliki dana khusus.

   Namun projek ini juga gagal kerana sehingga pemilihan 2013, Presiden PAS tidak dicabar.

   Delete
  8. Abu bakar mat diah ni buang tabiat. Menteri boleh bersila buat ritual tgh jalan. Haprak betul kerajaan BN pimpinan najib. Lain kali, bersila tepi kain rosmah..gerenti lulus.

   Delete
  9. 5) 2009 : KEJATUHAN PAS PERAK

   Ianya berlaku hasil sabotaj BN membeli beberapa ADUN PKR sehingga kerajaan pimpinan DS Nizar jatuh. Sebelum itu Anwar terlebih dahulu menggunakan taktik beli ADUN sebegitu dalam projek 16 Septembernya. Tapi BN lebih licik menyebabkan bukan sahaja PKR kehilangan ADUN, TP PR seluruhnya kehilangan negeri.

   Sebenarnya sebelum kejatuhan ini kepimpinan DS Nizar sudah banyak bercanggah dengan PAS negeri dan Pusat. Beberapa tindakannya turut mengundang rasa tidak puashati istana, termasuk isu-isu pembelaan melayu.

   Walaupun pertukaran kerajaan tidak berlaku mengikut undang-undang, tetapi ia senyap begitu sahaja apabila sultan sendiri menyempurnakan majlis angkat sumpah Zambry. Kudeta di Perak langsung tidak dibantah istana. Kelemahan DS Nizar dalam mainan politik tanah melayu mengakibatkan kepimpinannya tidak mampu bertahun setahunpun.

   Tetapi muncung meriam dihalakan pula pada Ayah Chik, kononnya kejatuhan Perak adalah berpunca dari pentadbirannya. Apa kaitan ADUN PKR dibeli dengan PAS? Presiden PAS terus diserang tanpa alasan munasabah.

   6) 2012: KUASAI HARAKAH

   Sebuah blog yang menjadi viral dikalangan penyokong PAS dengan nama Selamatkan Harakah mendedahkan pelbagai percaturan yang dilakukan sejak hampir 8 tahun lalu. Blog tersebut fokus kepada Zulkifli Sulong dan Rashidi Razak sebagai peroska utuama.

   Ini menjawab persoalan Harakah yang dilihat semakin tidak memainkan peranan sebagai lidah rasmi PAS, tetapi lebih kepada lidah rasmi PR. Orang-orang yang ditonjolkan kebanyakannya dari kalangan 10 budak hitam, dan kebanyakan ustaz-ustaz, Pemuda dan Ulama digelapkan dari laporan. Turut terpalit adalah Tuan Guru Presiden sendiri apabila ketokohan pimpinan PR lain lebih ditonjolkan daripada beliau.

   Ahli-ahli yang perasan perubahan ini mula merasa mual dan tidak lagi membaca harakah mengakibatkan prestasi jualan merudum dengan teruknya, dibandingkan dengan prestasi akhbar-akhbar lain.

   7) 2012 : SABOTAJ KUMPULAN TAK SEHALUAN

   Cara nak jatuhkan Presiden, jatuhkan dahulu orang sekelilingnya. Dengan menguasai posisi penting dalam harakah, kumpulan ini menonjolkan diri mereka dalam harakah, dalam masa yang sama melempar persepsi negatif di kalangan ahli. Orang pertama yang menjadi mangsa ialah Ustaz Hasan Shukri dengan membesarkan isu KOHILAL. 2009 mereka berjaya buat pertama kali menjadi majoriti.

   Pemilihan 2011 pula menyaksikan PAS Pusat didominasi oleh mereka. Dengan penguasaan itu, mereka telah berjaya meletakkan polisi-polisi yang mengarut yang tidak selari dengan kehendak Islam. ditambah dengan kekuasaan PAS di 4 negeri, mereka turut mengganggu sehingga Exco Agama Selangor waktu itu, Dr Hasan Ali terkesan dan bertindak diluar jangkaan.

   Dr Hasan Ali dijadikan mangsa seterusnya. Sikap melatah beliau tambah memudahkan rancangan. Selepas beliau, Ustaz Nasha pula mangsanya.

   Selepas menjatuhkan beberapa nama yang tinggi, mereka terus menggantikan takhta tersebut menghampiri jawatan Presiden PAS. Ayah Chik dihimpit keseorangan di puncak.

   8) 2013 : KEJATUHAN KEDAH

   Akibat percakaran dalaman melibatkan Ir Phahrol Razi dan beberapa pimpinan lain, PAS gagal mempertahankan kemenangan di Kedah. Sebelum dari kejatuhan itu, pergolakan dalaman jelas kelihatan dengan isu-isu seperti KUIN dan penolakan jawatan TMB.

   Isu ini kemudiannya dihalakan kepada Presiden, kononnya beliau gagal menghalang pergolakan sehingga PR kerugian sebuah kerajaan. Isu ini digunakan untuk mendesak Ayah Chik melepakan jawatan secara terhormat, kerana tidak ada calon sehingga kini yang dilihat mampu menyaingi jawatan Presiden PAS.

   Kumpulan ini sengaja membutakan fakta bahawa PAS dibawah Ayah Chik telah berjaya mengekalkan kemenangan Kelantan, serta menambah kerusi di Selangor. Kemenangan Kedah dan Perak sebelum ini pun berlaku di bawah kepimpinannya.

   Delete
  10. UMNO BODOH. MENTERI SEWEL AHLI PUN SEWEL. INI TANDA2 DAH NAK MAMPUS. KIH KIH KIH KIH KIH..

   Delete
  11. 9) 2013 : SAMAN 2J

   Sosok ini terus diasak luar dan dalam, apabila kenyataan beliau mempertahankan kerusi-kerusi PAS diputar sehingga mengheret ke mahkamah. Masalah-masalah teknikal sengaja dicipta sehingga berlaku tuntutan JID sebanyak RM2 juta. Perkara ini diviralkan semaksimanya seolah-olah Shamsul telah menang kes akibat kecuaian pihak guaman Ayah Chik.

   Namun disebabkan sokongan luar biasa terhadap Ayah Chik dan komplen yang dilontar kepada peguambela beliau, perkara ini terus dibetulkan dan akhirnya, Ayah Chik bebas dari tuduhan. Saman itu hanyalah fitnah semata-mata. Isu yang asalnya bertujuan menjatuhkan Ayah Chik bertukar menjadi isi yang menaikkan lagi pengaruh beliau dengan sokongan luar biasa ahli. Seluruh pelusuk Malaysia termasuk Sabah Sarawak hadir ke Mahkamah Kuala Terengganu mengikuti siri-siri perbicaraan.

   10) 2014 : KRISIS MB SELANGOR

   Bermula dari Langkah Kajang, PKR menunjukkan belang apabila mencatur politik Malaysia tanpa mengambil kira permuafakatan dalam PR. Anwar ketika mengumumkan dirinya sebagai calon Kajang, secara jelas menyatakan beliau mungkin MB Selangor yang baru. Rakyat terpinga-pinga kehairanan kerana TSKI menjalankan amanah MB tanpa sebarang masalah.

   Apabila TSKI difitnah, Ayah Chik berpendirian untuk membela beliau dan mengarahkan PAS menyokon kepimpinan beliau selagi tidak dibuktikan tuduhan terhadapnya. Ini mengakibatkan Ayah Chik dikritik hebat kerana tidak sependapat dengan DAP dan PKR. Namun Ayah Chik tetap berpegang dengan prinsip keadilan sehingga TSKI dipecat dari PKR.

   Setelah akur kelayakan TSKI telah tiada akibat dipecat, Ayah Chik dituduh tidak mengikut mematuhi mesyiurat PR apabila tetap menghantar lebih dari satu nama kepada istana. Cubaan PR mengingkari tuntutan istana menyebabkan sultan bertitah murka kepada DAP dan PKR. Mujurlah Ayah Chik menyelamatkan maruah PR dengan tindakannya. Tetapi isu ini telah dipulas sehingga memburukkan Ulama Dunia itu.

   11) 2014 : HUDUD

   Setelah berpuluh kali perjumpaan diadakan dengan DAP dan PKR, dan mereka sudahpun bersetuju akan prinsip PAS dalam melaksanakan undang-undang Syariah, tiba-tiba penentangan terhadap hudud sekali lagi diviralkan. Kelantan diserang dengan berbagai peluru dan kesabaran Ayah Chik diuji. Mereka sengaja menimbulkan kemarahan ahli supaya Ayah Chik didesak untuk memutuskan hubungan tahaluf.

   Dalam suasana sekarang, mana-mana pihak yang memutuskan ikatan PR akan dilihat oleh rakyat sebagai pengkhianat. Ayah Chik tetap menyatakan kebersamaan dengan PR dan mereka mati akal.

   12) 2014 : JAWATAN TIMB KETUA ULAMA DUNIA

   Setelah dilantik sebagai Timbalan Kepada Dr Yusof Al-Qardawi, kepercayaan rakyat Malaysia bertambah terhadap Ayah Chik berbanding Anwar yang sudah tercalar teruk imejnya dengan isu MB Selangor. Anwar terpaksa cover dengan menjemput beberapa tokoh-tokoh agamawan Islam untuk mengangkat kembali imejnya. Agamawan ini digunakan untuk mempertikaikan keabsahan Majlis Syura Ulama yang banyak membantu Ayah Chik dalam membuatkan keputusan parti setelah kebanyakan JKPP mencatur keputusan sewenang-wenangnya.

   Isu perlantikan Timbalan Ulama dunia juga digunakan untum mendesak Ayah Chik berundur dari Presiden. Alasan mereka, kerja-kerja Presiden akan mengganggu peranannya di medan antarabangsa. Mereka tidak sedar, Ayah Chik sudah terlibat di peringkat antarabangsa sejak tahun 80an lagi.

   Delete
  12. Mabuk minum todi ke YB??????

   Delete
  13. 13) 2014: KEHADIRAN MEETING

   Lim Guan Eng tiba-tiba mempertikaikan kehadiran Ayah Chik dalam mesyuarat PR yang selama ini berjalan seperti biasa tanpa dengan kehadiran ketiga-tiga wakil. Namun semua itu mudah ditepis oleh Ayah Chik apabila mendedahkan, sejak PR ditubuhkan, Lim Guan Neg lebih banyak tidak hadir mesyuarat darinya, itupun kerana keuzuran beliau yang telah diketahui umum.

   LGE terus menerima padah dari kenyataannya apabila rakan PR di Penang mendedahkan mesyuarat PR di negeri tersebut tidak pernah diadakan sejak beberapa tahun lalu. Dan kehadiran Ayah Chik ke Mesyuarat terakhir PR menutup isu yang sengaja direka ini.

   15) 2015: HAWAII FIVE O

   Pembongkaran kerja tidak bertanggungjawab Dr Hatta Ramli yang menggunakan jentera parti (pasukan gerak saraf) menjalankan kerja memburukkan presiden dan mencatur politik dalaman parti memberi jawapan bahawa segala isu yang timbul adalah rancangan pihak tertentu. Samada pasukan ini dilibatkan dari awal ataupun sejak isu Kajang, yang pasti pendedahan Ketua Pemuda Pahang, pUstaz Fadli Ibrahim itu menggambarkan sebuah perancangan grand design dibelakangnya.

   Ini hanyalah beberapa kronologi ringkas. Banyak lagi isu-isu yang diciptakan kumpulan ini yang sekiranya diperhati satu-persatu. Dan ini hanya bentuk sabotaj terhadap Ayah Chik, belum lagi diceritakan sabotaj terhadap PAS secara khusus yang bermula lebih awal dari kronologi ini.

   Delete
  14. INI KES KENA TINGGAL DENGAN BINI KE?? ATAU KENA KEJAR DENGAN AH LONG??

   Delete
  15. LUBANG BESAR LUBANG ROSMAH PUN TAK BOLEH TURAP, INIKAN PULAK ASYIK UMUM PERUNTUKAN BILIION2...MEMANG RAKYAT ASYIK KENA TIPU DENGAN NAJIB. BN AUTAAAAAAA....

   Delete
  16. DISARANKAN KERAJAAN NEGERI MELAKA KUTIP DERMA JIKA PUTRAJAYA SAMPAI SEKARANG BAGI ALASAN TIADA BUDGET..HAHAHAHAHA

   Delete
  17. Sutan Puasa merupakan orang yang layak dianggap sebagai pembuka Kuala Lumpur, dan bukannya Yap Ah Loy mahu pun Raja Abdullah, demikian menurut pakar sejarah, Prof. Emeritus Tan Sri Dr. Khoo Kay Kim.


   “Ramai yang tidak mengetahui tentang peranan Sutan Puasa dalam membuka Kuala Lumpur kerana tidak banyak cerita mengenai beliau diketahui umum.

   “Dahulu orang Melayu tidak suka menyimpan rekod dan ia juga antara faktor menyebabkan pedagang dari Sumatera, Indonesia itu kedengaran asing dalam sejarah Kuala Lumpur,” katanya, memetik laporan Berita Harian.

   Menurut Jurnal Seni Bina Asia Tenggara 2013 oleh Universiti Kebangsaan Singapura yang disiarkan oleh laman academia.edu, Sutan Puasa atau Sutan Naposo berasal dari Mandailing di Sumatera dan menganut agama Islam.

   Mengikut catatan Mandailing pula, di akhir hayat Sutan Puasa telah menetap di Kampung Rawa (Jalan Melayu sekarang) sebelum berpindah ke sebuah perkampungan Mandailing di Jalan Chow Kit.

   Sutan Puasa yang terkenal sebagai pedagang timah meninggal dunia pada 1905 dan dikebumikan di tanah perkuburan Islam di Jalan Ampang.

   Mengulas lanjut, Khoo berkata, adalah mustahil Yap yang membuka Kuala Lumpur kerana beliau sendiri hanya merupakan kapitan ketiga orang Cina di Kuala Lumpur.

   Sebelum aktiviti perlombongan bijih timah dijalankan di Kuala Lumpur, orang-orang Mandailing telah membina penempatan di sekitar Sungai Gombak dan Sungai Klang, jelas Khoo.

   Pada masa sama, katanya, aktiviti pertanian dan perdagangan turut dijalankan di sekitar kawasan penempatan tersebut.

   Nama Kuala Lumpur diambil dari sebatang sungai bernama Sungai Lumpur, namun nama sungai tersebut ditukar kepada Sungai Gombak pada tahun 1875, tambahnya.

   “Pentadbiran secara tidak langsung yang diamalkan oleh raja dan pembesar pada masa tersebut telah meluaskan pengaruh Sutan Puasa di kalangan orang Mandailing.

   “Sebagai ketua, beliau bertanggungjawab mentadbir dan memastikan tiada kekacauan yang timbul di kalangan orang Mandailing serta akur kepada perintah raja,” katanya.

   Hiu Siew kemudiannya menjadi kapitan Cina Kuala Lumpur pertama dengan sokongan Sutan Puasa yang merupakan orang kaya Mandailing pada ketika itu, ujarnya lagi.

   Delete
  18. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  19. Lubang abu bakar mat diah = Lubang rosmah mansor

   Delete
  20. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  21. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  22. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete  23. KEADAAN jalan yang rosak di sekitar Desa Aman Puri, Kepong, Selangor

   KEADAAN jalan yang rosak di sekitar Desa Aman Puri, Kepong, Selangor

   primport

   Utusan

   02 Julai 2015 12:42 AM


   KEADAAN jalan yang rosak di sekitar Desa Aman Puri, Kepong, Selangor membuktikan kualiti turapan rendah oleh kontraktor.


   Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/berita/wilayah/keadaan-jalan-yang-rosak-di-sekitar-desa-aman-puri-kepong-selangor-1.109462#ixzz57cimVQ2b
   © Utusan Melayu (M) Bhd

   Delete
  24. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  25. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  26. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  27. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  28. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  29. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  30. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete

   Othaman Ahmad20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  31. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete

   Othaman Ahmad20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!X

   Delete
  32. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 16:31
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete

   Othaman Ahmad20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
 2. Baru-baru ini Husam Musa dalam ceramahnya mencerca Presiden PAS Abdul Hadi Awang bagaimana nak tadbir Kerajaan Malaysia, urus Terengganu pun tak sampai sepenggal. Katanya Hadi tak tahu urus rakyat Terengganu pasal itu rakyat tolak mereka dan tak mustahil rakyat Kelantan juga tolak PAS dan sokong AMANAH.
  Husam sekarang mudah lupa. 18 Julai 2011 dialah yang mengecam SPR kerana manipulasi pengundi Terengganu sehingga Terengganu dapat dikuasai oleh UMNO semula. Sebagai contoh Dr. Syed Azman semasa PRU 1999 mendapat majoriti 14,448 undi tapi bila PRU 2004 kalah 1,933 undi.

  Semasa itu Husam Musa mengecam Pengerusi SPR ketika itu kerana menjadi "mastermind" telah membuat konspirasi jahat dengan kerajaan Tun Mahathir Mohamad. Pengerusi SPR ketika itu kalau bukannya Naib Presiden PPBM Tan Sri Rashid Abd Rahman.  Husam Musa, Naib Presiden AMANAH (PAN) yang juga Bendahari HARAPAN kini "cium dan jilat" tangan Naib Presiden BERSATU Tan Sri Rashid Abd Rahman kononnya dia seorang yang hebat. SPR sekarang menipu dulu TIDAK.

  Jangan buat xoxo tergelak udahlah...

  XOXO - Husam jika nak berbohong berpada-pada jangan sampai orang akan lihat tiada kebaikan pada dirinya. Hilang hormat. Kenapa dulu begitu tertid dan beradab semasa bersama Tok Guru Nik Abdul Aziz, tapi kini makin sasau dan kurang ajar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Untuk mereka yang belum baca mengenai isu ini, saya terangkan dengan ringkas.

   1. 981 peneroka di Ijok telah memberikan tanah mereka kepada 2 syarikat swasta, tetapi mereka tidak mendapat pampasan yang dijanjikan.

   2. TSKI merampas tanah tersebut selepas PRU12 kerana 2 syarikat terbabit gagal menunaikan pampasan dan juga tidak membayar cukai premium tanah. Beliau kemudian menyatakan akan memberikan pampasan yang lebih tinggi kepada peneroka kerana nilai tanah semakin meningkat.   3. Syarikat swasta tersebut kemudian talah mengheret kerajaan negeri Selangor ke mahkamah untuk mendapatkan kembali tanah tetapi keputusan memihak kepada Kerajaan Negeri Selangor di Mahkamah Tinggi dan Mahkamah Rayuan.

   4. TSKI digulingkan melalui Kajang Move Rafizi. Azmin Ali menjadi Menteri Besar.

   5. Syarikat membuat rayuan terakhir kepada Mahkamah Persekutuan.

   6. Sebelum perbicaraan bermula, Azmin bersetuju membuat penyelesaian luar mahkamah dan menyerahkan kembali tanah tersebut kepada 2 syarikat swasta terbabit.

   7. Syarikat swasta terbabit telah menjual tanah yang mereka dapat kembali itu kepada syarikat awam pada harga pasaran RM1.18 billion! RM421 juta mereka bayar pampasan kepada peneroka.

   8. Yang menjadi isu adalah untung atas angin yang diperoleh oleh syarikat terbabit iaitu RM757 juta. Kenapa mereka menjual tanah pada harga pasaran kepada syarikat awam terbabit, tetapi peneroka diberi pampasan pada harga 18 tahun dulu?

   9. Inilah yang dipersoalkan oleh TSKI, adakah terdapat penyelesaian tepi? Di mana wang RM757 juta itu pergi?

   10. Azmin dan kuncu2nya sekarang gusar dengan serangan bertalu-talu mengenai isu ini. Malah setiausaha Politik Azmin, Suhaimi menjawab dengan tidak profesional, beliau menuduh "adakah TSKI mahu memenuhi KPI UMNO dengan menyerang Azmin untuk menyertai BN?" (https://www.malaysiakini.com/news/412676)

   11. Ketika kajang move dulu, PKR telah mengeluarkan laporan setebal 91 ms di mana diantaranya mereka menuduh TSKI bersekongkol dengan UMNO. TSKI telah mengheret mereka ke mahkamah yang berakhir dengan permohonan maaf oleh setiausaha agung PKR ketika itu, Saifudin Nasution. Nampaknya fitnah memang menjadi darah daging mereka dengan menuduh sekali lagi TSKI bekerjasama dengan BN dalam menyerang Azmin dalam isu tanah Ijok ini.

   Isu ini sepatutnya dijawab terus oleh Azmin Ali . Kenapa beliau hanya menyuruh macainya yang jawab? Sudah goyangkah? :P

   Lampiran adalah temuramah TSKI di Berita Harian 19 Februari 2018.

   Delete
  2. Menjelang berlangsungnya Konvensyen Nasional Parti Amanah Negara (AMANAH) pada 10-11 Disember 2016, portal berita Free Malaysia Today telah mengeluarkan, pada 7 Disember 2016, satu laporan yang memetik Wan Saiful Wan Jan, Ketua Eksekutif IDEAS, sebagai menasihatkan parti politik itu supaya mengurangkan serangan bukan sahaja kepada PAS tetapi juga kepada BN jika ia benar-benar mahu mendapatkan sokongan daripada rakyat.

   Kata Wan Saiful, yang turut dikongsi oleh Dr Jeniri Amir dari Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), AMANAH perlu menunjukkan ia berbeza dari parti-parti politik lain dengan menawarkan penyelesaian sebenar kepada permasalahan-permasalahan yang dihadapi oleh rakyat dan menggariskan perubahan-perubahan yang ia akan bawa jika ia berada di dalam kerajaan, dan bukan hanya menjadi sebuah lagi parti politik yang hanya tahu komplen sahaja.

   Begitu juga dengan arahan rasmi pimpinan tertingginya sendiri seperti yang telah dikeluarkan oleh Setiausaha Agung AMANAH, Mohd Anuar Tahir, kepada ahli dan penyokong parti politik itu di dalam program Nadwah Ulamak Nahdhah Jadidah (NUNJI) pada 5 Februari 2017 yang berbunyi “maka saya mengarahkan hari ini kepada semua ahli dan penyokong AMANAH agar menghentikan segala kata-kata kesat terhadap parti lawan kita termasuk PAS”.

   Bagaimanapun, nasihat dan arahan penganalisis politik mahupun pimpinan tertinggi AMANAH ini tetap tidak dihiraukan oleh bukan sahaja ahli dan penyokong parti politik itu, malah oleh pimpinannya sendiri, di mana saban waktu kita dapat menyaksikan serangan bertali arus dibuat oleh pimpinan AMANAH terhadap PAS mahupun BN tanpa menawarkan penyelesaian sebenar kepada permasalahan-permasalahan yang dihadapi oleh rakyat.

   Selain daripada penggunaan istilah PIGS yang pernah digunakan oleh pemimpin AMANAH ke atas PAS, satu lagi kata-kata kesat bercorak sindiran terhadap parti lawan AMANAH yang kerap digunakan oleh pemimpin AMANAH, khususnya oleh Pengerusi Biro Undang-Undang (KANUN) AMANAH merangkap Ahli Parlimen Sepang, Mohamed Hanipa Maidin, ialah penggunaan istilah “parti suci” ke atas PAS dan “parti sarkas” ke atas UMNO.

   Di dalam tulisan terbaru beliau bertajuk “AMANAH Dihentam, Parti Sarkas Tak Tercuit” di laman Facebook beliau hari ini, Peguam PAS – Dulu, Hanipa menyelar “pemimpin tertinggi parti suci” semata-mata kerana Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, “diberi ruang oleh akhbar Mingguan Malaysia dalam satu wawancara penuh” yang didakwa digunakan “untuk bantai AMANAH dan DAP khususnya” manakala “parti sarkas dan MO1 tak tercuit”.

   Sebagaimana Wan Saiful dan Dr Jeniri, saya tidak dapat melihat bagaimana AMANAH boleh mendapatkan sokongan daripada rakyat melalui serangan, dengan menggunakan istilah “parti suci” ke atas PAS dan “parti sarkas” ke atas UMNO, pemimpin AMANAH seperti Hanipa ini. Di mana salahnya Datuk Seri Abdul Hadi menggunakan ruang di dalam akhbar yang menjadi milik parti lawan PAS untuk menyebarkan dasar dan matlamat perjuangan PAS?

   Adalah menjadi bukti kebijaksanaan Datuk Seri Abdul Hadi bila beliau boleh menjelaskan pendirian PAS di dalam pelbagai isu ke khalayak yang lebih luas, malah boleh pula memberikan nasihat seumpama “dosa politik tidak boleh dihapuskan dengan menunaikan umrah dan haji, masuk Kaabah dan ziarah maqam Nabi semata-mata”, “jika ada hak rakyat diambil secara salah, maka bertaubat dengan memulangkan kembali kepada rakyat” dan “jika ada dasar yang digubal secara batil dan merosakkan, maka dibetulkan dengan kembali kepada dasar Islam”.

   Melalui budaya politik matang dan sejahtera PAS-lah maka PAS kini mampu menyampaikan pandangan dan memberikan tazkirah ke medan yang lebih luas. Tiada sebab AMANAH perlu cemburu dengannya, malah keobsesan AMANAH dengan PAS ini akan sukar membolehkannya bergerak lebih jauh. Lebih eloklah pemimpin AMANAH menjaga kain sendiri seperti yang dinasihatkan dan diarahkan oleh penganalisis politik mahupun pimpinan tertinggi AMANAH.

   Delete
  3. Gara-gara terlalu cepat membuat andaian, seorang lelaki ditahan polis dan terpaksa menanggung malu apabila didakwa melakukan tindakan keji oleh isterinya sendiri.

   Lelaki itu ditahan apabila disyaki mencabul bayi perempuannya berusia 12 bulan. Bagaimanapun telah dibebaskan selepas siasatan mendapati kesan kemerahan pada kemaluan bayi itu adalah hanya ruam sahaja.

   Lelaki berusia 36 tahun dan bekerja sebagai buruh itu dibebaskan semalam sebaik tempoh reman selama empat hari untuk siasatan selanjutnya mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana mencabul berakhir.

   Menurut sumber, hasil pemeriksaan dijalankan di hospital mendapati kesan kemerahan pada kemaluan mangsa adalah ruam sahaja dan bukannya kesan dicabul seperti didakwa ibu mangsa berusia 28 tahun sebelum ini.

   Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Idris Abd Rafar ketika dihubungi mengesahkan pembebasan lelaki itu.

   Katanya, lelaki tersebut dibebaskan sejurus pengesahan oleh pakar perubatan diterima yang mengesahkan tiada kesan cabul terhadap mangsa.

   Sebelum ini, akhbar melaporkan seorang buruh ditahan apabila disyaki mencabul bayi perempuannya yang berusia 12 bulan sehingga mendapat pelbagai cemurahan dan kejian netizen.

   Bayi berkenaan dijaga secara bergilir-gilir oleh ibu bapanya kerana pasangan tersebut dalam proses penceraian.

   Andaian itu bermula selepas lelaki itu menghantar pulang anaknya ke rumah isterinya di Kampong Manir, Terengganu, pada jam 12 tengah malam, Isnin lalu, dan bayi itu dalam keadaan baik pada mulanya.

   Namun, ketika menukar lampin bayi berkenaan, ibunya mendapati terdapat kesan kemerah-merahan di kemaluan anaknya itu selain kerap menangis setiap kali bahagian sulitnya dicuci.

   Curiga terhadap perubahan itu, wanita terbabit membuat laporan polis berhubung perkara itu sebelum bayi berkenaan dirujuk ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) untuk pemeriksaan.

   –BHarian, Sinar Online

   ......
   KOMEN : MACAM PUAK PAN SUKA BUAT ANDAIN KEPADA PAS DENGAN ANDAIN BURUK.

   Delete
  4. SIKAP kritikal sahabat saya Wan Saiful Wan Jan, Ketua Eksekutif IDEAS (the Institute for Democracy and Economic Affairs), terhadap PAS umumnya dan terhadap Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, khususnya, memang sudah sedia diketahui umum.

   Seawal 28 April 2011 lagi, Wan Saiful telah menukilkan satu rencana bertajuk “Hadi Wajib Tolak Pencalonan Semula, Jangan Jadi Tunggul” di dalam portal berita The Malaysian Insider, di mana rencana ini beliau angkat balik di Facebook beliau pada 29 Ogos 2014.

   Rencana yang ditulis di saat PAS Bukit Bintang mencalonkan Husam Musa sebagai calon Presiden PAS untuk pemilihan parti di dalam Muktamar Tahunan PAS Kali Ke-57 pada 3-5 Jun 2011 ini menggesa Datuk Seri Abdul Hadi berundur dari menjadi Presiden PAS.

   Kata Wan Saiful, “Hadi bukanlah individu terbaik untuk terus menjadi Presiden PAS”, “Hadi tidak mempunyai ketrampilan ataupun ketokohan untuk menjadi Perdana Menteri atau Timbalan Perdana Menteri Malaysia”, “Hadi tidak dilihat sebagai seorang pemimpin untuk rakyat Malaysia secara keseluruhan” dan “Hadi bukan pembawa imej “pemimpin negara””.

   Dengan menyebut nama “Husam Musa dan Nizar Jamaluddin” sebagai “individu-individu yang boleh membawa parti itu ke satu tahap baru”, Wan Saiful pun menggesa, “demi memastikan PAS boleh terus mara ke hadapan, Hadi wajib segera mengumumkan bahawa beliau tidak mahu mempertahankan jawatan Presiden dan menolak semua pencalonan”.

   Apabila gesaan beliau ini tidak mendapat sokongan, tidak sukar untuk ditelah hala tuju Wan Saiful seterusnya, di mana pada 20 September 2014 umpamanya beliau menulis di dalam Facebook beliau “Hadi Awang berjaya melahirkan muktamar paling buang masa dalam sejarah terdekat” ke atas Muktamar Tahunan PAS Kali Ke-60 pada 18-20 September 2014.

   Begitu juga dengan pemilihan bersejarah di dalam Muktamar Tahunan PAS Kali Ke-61 pada 4-6 Jun 2015, dalam mana Wan Saiful mengomen di dalam portal berita The Malaysian Insider pada 2 Jun 2015 bahawa jika Ustaz Ahmad Awang kalah untuk jawatan Presiden PAS maka PAS akan menjadi “a small party which could only get support in the kampong”.

   Sebelum itu, pada 24 Januari 2015, Wan Saiful, mungkin di dalam usaha untuk mempengaruhi undian di dalam Muktamar Tahunan PAS Kali Ke-61 ini, dengan kerasnya menulis di dalam Facebook beliau satu kenyataan berbunyi "Wah! Kebodohan apakah ini?" ke atas laporan portal berita The Malaysian Insider bertajuk "Pilihan Raya PBT Boleh Cetus 13 Mei, Kata Hadi Kepada DAP".

   Bila para pemimpin PAS yang tewas di dalam Muktamar Tahunan PAS Kali Ke-61 ini keluar dari PAS untuk menubuhkan PAN, Wan Saiful dengan bangganya memaklumkan di Facebook beliau mengenai keterlibatan beliau dan Dr Maszlee Malik di dalam Bengkel Perancangan Strategik PAN di Hotel Bangi-Putrajaya pada 5 September 2015.

   Berdasarkan kepada latar belakang inilah, maka saya agak terkejut bila Wan Saiful mengomen, di dalam rencana The Sunday Star bertajuk “Silence Is Golden On Palace Move” hari ini, dengan menyebut bahawa PAN telah diberikan “a terrible blow” ekoran penarikan balik darjah kebesaran Husam Musa dan Wan Abdul Rahim Wan Abdullah.

   Selain dengan yakinnya menyebut bahawa PPBM langsung tiada pengaruh di Kelantan (“has almost no traction in the state and would not be able to dent Umno’s support”), Wan Saiful juga menyebut bahawa peranan PAN di Kelantan hanyalah setakat menjadi pengacau daun terhadap PAS sahaja (“the classic spoiler in the event of a three-corner fight”).

   Delete
  5. “the battle in Kelantan is once again squarely between PAS and Umno”).

   Boleh diperdebatkan hujah Wan Saiful bahawa “berdasarkan kepada sentimen di bawah, Umno mempunyai kelebihan kali ini (“going by the sentiment on the ground, Umno has the upper hand this time”) kerana “Kelantan tidak menikmati pembangunan dan peluang ekonomi” (“Kelantan has not enjoyed economic development and opportunities”).

   Sebagai contohnya, seorang pengkaji politik, Dr Amer Saifude Ghazali, di dalam tesis PhD beliau bertajuk “Politik Pilihan Raya Dan Gelagat Pengundian Pada Pilihan Raya Umum Ke-12 Di Kelantan” pernah menulis: “Pengundi Kelantan juga tidak semuanya terpengaruh dengan kempen-kempen politik yang bersifat materialisme seperti menjanjikan kemajuan dan pembangunan, membawa projek-projek yang besar serta akan menjadikan Kelantan sebuah negeri yang maju daripada aspek kebendaan semata-mata yang bersifat keterlaluan.”

   Begitupun, apa yang jauh lebih penting di sini, bagi saya, ialah tamparan terbuka yang diterima oleh bukan sahaja PKR Kelantan, yang langsung tidak disebut (“tidak masuk buku”), dan PPBM Kelantan, yang didakwa langsung tiada pengaruh, tetapi khususnya oleh PAN Kelantan bila tokoh seperti Wan Saiful yang sebelum ini kelihatan turut mendokongnya kini menidakkan terus peluang PAN di Kelantan.

   Delete
  6. Mereka marah bila dipanggil PAN...mereka nak dipanggil AMANAH..pd hal org nak panggil AMANAH pd mereka pn jelik..tanding kerusi PAS, deposit PAS bagi, jentera dan pelbagai kemudahan disediakan PAS, bila dah menang bawak lari kerusi..AMANAH ke mcm tu?

   Nampak siapa yg mula2 panggil mereka PAN? Kalau betul tak nak dipanggil PAN kenapa tak disanggah bila abang besar DAP memanggil mereka PAN? Nampak sangat la yg depa ni hanya alas kaki DAP saja..

   Bila org lain yg panggil sampai bertekak dlm parlimen...bila abg besar yg mula2 panggil blh pulak buat bodoh...DAP sendiri pn tak istihar PAN sebagai AMANAH lg mau sembang?

   Adiosss..

   Delete
  7. 1MDB adalah mata rantai masalah yang belum diselesaikan secara adil dan menjadi salah satu daripada mata-mata rantai isu yang tiada penyelesaian. Dahulunya BMF, PERWAJA, KWSP, PETRONAS, Tabung Haji, pertukaran wang asing, Skyhawk, Maika Holdings dan PKFZ. Kini muncul 1MDB dan rumah banglo di Pulau Pinang dan mungkin lain-lain lagi. Semuanya dalam tuduhan tanpa tindakan yang seadil-adilnya.

   Puncanya adalah ideologi bertuhankan kebendaan dalam segala urusan hidup yang mencipta banyak lagi penyakit yang wajib dihapuskan seperti salah laku, salah urus dan rasuah yang menjadi wabak di seluruh dunia sehingga mencetuskan peperangan sesama keluarga, bukan sahaja dalam satu bangsa, bahkan satu kemanusiaan dalam satu negara. Kebendaan menjadi matlamat kehidupan di dunia tanpa wawasan akhirat. Hidupnya untuk makan, bukan makan untuk hidup dan menunaikan amanah Allah.

   Saya tetap tidak bersetuju dijemput campur tangan asing terhadap penyelesaian dalaman kita kerana mengundang akibat yang lebih buruk dan tiada keikhlasan kuasa asing dalam dunia hari ini. Langkahnya laksana menebuk kapal untuk mendapatkan air secara mudah.

   Saya tertarik dengan sekawan anjing dalam satu kampung yang berkelahi berebut tulang, mereka tidak menjemput anjing luar datang bersama, sebaliknya bersatu mengejar anjing luar yang datang menyertainya.

   Kita juga tidak boleh menunggu apa yang dinyatakan oleh Allah di dalam Al-Quran tentang bagaimana semua penyangak di dunia ini akan mengutuk sesama sendiri di Hari Akhirat.

   Firman Allah: Masuklah kamu ke dalam Neraka bersama-sama umat-umat yang terdahulu daripada kamu, dari jin dan manusia. Tiap-tiap satu umat yang masuk, mengutuk akan saudaranya (golongannya sendiri); hingga apabila mereka semua berhimpun di dalamnya, berkatalah golongan yang akhir mengenai golongan yang pertama di antara mereka: Wahai Tuhan kami, mereka inilah yang telah menyesatkan kami; oleh itu berilah kepada mereka azab seksa yang berlipat ganda dari (azab) Neraka. Allah berfirman: Kamu masing-masing disediakan (azab seksa) yang berlipat ganda tetapi kamu tidak mengetahui. (38) Dan berkatalah golongan pertama (ketua-ketua), di antara mereka, kepada golongan yang akhir: (Jika demikianlah hukuman Tuhan), maka tidak ada bagi kamu sebarang kelebihan atas kami. (Allah berfirman): Oleh itu rasalah kamu azab seksa disebabkan apa yang kamu telah usahakan (39) (Surah Al-A’araf: 38-39)

   Ayat-ayat ini menyatakan tentang peristiwa di Hari Akhirat sekiranya tidak diselesaikan atau tidak bertaubat di alam dunia ini. Akhirat adalah kehakiman Allah, tidak ada lagi kehakiman dalam negara atau luar negara atau mahkamah antarabangsa seperti di alam dunia ini. Namun, Allah membuka pintu taubat seluas-luasnya, sehingga nyawa sampai ke kerongkong dan matahari naik dari arah barat. Seterusnya menggalakkan taubat dan melakukan islah lebih baik daripada dibawa ke mahkamah.

   PAS tidak boleh menjadi gerabak kereta api yang disangkut kepada kepala yang menuju ke arah yang salah, sekadar membawa perubahan pemimpin yang berkonsep ‘2 x 2’ atau ‘2 + 2’, di mana jawapannya sama.

   PAS tidak boleh mengikut sunnah mereka yang melahirkan saudara-saudara 1MDB dan saudara maranya yang akan lahir selepas ini kerana sunnah yang sama acuannya.

   PAS tetap tegas dan teguh beristiqamah mengikut penyelesaian Islam daripada Al-Quran dan Sunnah Rasulullah S.A.W. walaupun banyak liku dan jauh perjalanannya. Ingatlah pesanan Rasulullah SAW:

   “Sesiapa yang menunjukkan bersama Islam ajaran yang baik nescaya dia mendapat pahalanya dan pahala orang yang mengikut contuh baiknya tanpa dikurangkan pahalanya sedikit pun dan sesiapa yang menunjukkan bersama Islam ajaran yang jahat nescaya dia memikul dosanya dan dosa orang mengambil teladannya selepasnya tanpa dikurangkan dosanya sedikit pun” (Hadis riwayat Muslim)

   Delete
  8. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  9. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  10. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  11. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  12. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  13. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  14. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 16:31
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete

   Othaman Ahmad20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  15. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 16:31
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete

   Othaman Ahmad20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
 3. Bila Umno merasakan ajal semakin tiba, sudah tentu pemimpinnya akan bertindak diluar kewajaran, akibat gangguan mental yg semakin kronik. Maka kita tidak perlu hairan dengan aksi-aksi yg penuh kelucuan demi menagih simpati pengundi kawasan masing-masing. Dalam Umno, macam-macam ada. Hehehekikikihahahakahkahkah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apa yang menarik, sebenarnya konsep kerajaan teknokrat adalah bertepatan dengan sistem politik Islam. Di dalam Islam, syarat utama untuk menjadi pemimpin adalah memiliki kepakaran dalam bidang yang diamanahkan. Firman Allah SWT:


   إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَىٰ أَهْلِهَا

   Sesungguhnya Allah menyuruh kamu supaya menyerahkan segala jenis amanah kepada ahlinya (yang layak menerimanya).
   [An-Nisa':58]

   Juga boleh merujuk kepada perintah Allah kepada NabiNya supaya melantik Talut sebagai raja bagi membebaskan Bumi Palestin. Ini berdasarkan kelayakan yang dimiliki walaupun bukan dari kalangan bangsawan dan politikus. Firman Allah SWT:

   وَقَالَ لَهُمْ نَبِيُّهُمْ إِنَّ اللَّهَ قَدْ بَعَثَ لَكُمْ طَالُوتَ مَلِكًا ۚ قَالُوا أَنَّىٰ يَكُونُ لَهُ الْمُلْكُ عَلَيْنَا وَنَحْنُ أَحَقُّ بِالْمُلْكِ مِنْهُ وَلَمْ يُؤْتَ سَعَةً مِنَ الْمَالِ ۚ قَالَ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاهُ عَلَيْكُمْ وَزَادَهُ بَسْطَةً فِي الْعِلْمِ وَالْجِسْمِ ۖ وَاللَّهُ يُؤْتِي مُلْكَهُ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

   Dan Nabi mereka pula berkata kepada mereka: "Bahawasanya Allah telah melantik Talut menjadi raja bagi kamu. Mereka menjawab: "Bagaimana dia mendapat kuasa memerintah kami sedang kami lebih berhak dengan kuasa pemerintahan itu daripadanya, dan ia pula tidak diberi keluasan harta kekayaan?" Nabi mereka berkata:" Sesungguhnya Allah telah memilihnya (Talut) menjadi raja kamu, dan telah mengurniakannya kelebihan dalam lapangan ilmu pengetahuan dan kegagahan tubuh badan". Dan (ingatlah), Allah jualah yang memberikan kuasa pemerintahan kepada sesiapa yang dikehendakiNya; dan Allah Maha Luas (rahmatNya dan pengurniaanNya), lagi meliputi ilmuNya.
   [Al-Baqarah:247]

   TEKNOKRASI DAN DEMOKRASI

   Secara teori, konsep kerajaan teknokrat agak bercanggah dengan demokrasi. Ini kerana demokrasi tidak mensyaratkan sebarang merit untuk tercalon sebagai pemimpin. Hatta orang bodoh dan jahil boleh menjadi pemimpin. Kalau semua rakyat bodoh atau berjaya diperbodohkan, maka tidak mustahil si bodoh akan menjad pemimpin.

   Populariti dan kemampuan membeli pengundi antara kriteria utama untuk menang dalam PRU. Tidak hairanlah selebriti seperti Arnold Schwazenegger dan Donald Trump boleh terpilih di US. Dan tidak mustahil Oprah Winfrey juga boleh terpilih sebagai presiden US akan datang.

   BEZA TEKNOKRASI MODEN DAN ISLAM

   Kerajaan teknokrat menurut kacamata Islam bukanlah sebuah kerajaan sementara yang akan tamat tempoh setelah objektifnya berjaya. Sebaliknya ia adalah syarat utama sesebuah kepimpinan dan akan kekal selagi mana kelayakan itu masih belum hilang. Tidak kiralah samada ianya menggunakan konsep syura seperti pemilihan Abu Bakar dan Uthman dan Ali ataupun konsep wasiat seperti pemilihan Umar dan raja-raja dinasti Islam lain, meritokrasi mestilah menjadi panduan setiap pemilih.

   Apa yang penting, pemilihan pemimpin mengikut merit tidaklah sampai membenarkan seseorang yang menolak pemartabatan Islam dalam pentadbiran negara dipilih. Walaupun mereka dianggap pakar dan mampu dalam menyelesaikan masalah semasa negara, tetapi PAS mempercayai hanya ajaran Islam sahaja yang boleh menyelesaikan.

   Teknokrat yang dipilih hanya berkuasa menentukan dasar kerajaan dan melaksanakannya, tetapi parti yang terpilih dalam PRU masih berkuasa menentukan undang-undang dan dasar negara. Jika PAS diizinkan sebagai peneraju politik negara, wakil-wakil rakyat PAS akan bertindak sebagai penasihat kepada teknokrat supaya sentiasa selari dan tidak bercanggah dengan ajaran Islam.

   Setidaknya inilah solusi PAS dalam mengatasi ketepuan sistem demokrasi. Bukan sekadar menolak demokrasi mentah-mentah namun tidak memiliki sebarang alternatif tuntas untuk memartabatkan Islam.

   Delete
  2. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  3. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  4. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  5. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  6. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  7. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  8. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 16:31
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete

   Othaman Ahmad20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
 4. Salam. Kerajaan BN Melaka sememangnya dah nazak..Tak dan siapa nak baca Yassin ke?..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bunga pun dh nak layu tu. ..

   Delete
  2. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  3. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  4. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  5. Walaupun DAP pernah berjanji mahu menyaman bekas aktivis parti itu, Mohamed Razali Abdul Rahman dan Pengarah Penyelidikan PAS Pusat, Dr Mohd Zuhdi Marzuki dua tahun lepas, namun sehingga ke hari ini parti itu tidak mempunyai keberanian untuk menyaman kedua-dua tokoh berkenaan berkaitan isu janji dana Israel RM 1.2 bilion dan persetujuan DAP membenarkan Israel membina Pangkalan Tentera Laut di Port Dickson.

   Menurut aktivis PAS Wilayah Persekutuan, Herman Samsudeen jika DAP tidak berani menyaman berkaitan dengan dakwaan hubungan parti itu dengan Israel bermakna apa yang didedahkan Razali sebelum ini adalah adalah benar semata-mata.

   “Hingga ke hari ini….dah 2 tahun, DAP masih membisu mengenai hubungan parti itu dengan Israel. Sikap membisu dan keengganan DAP untuk menyaman Razali dilihat masyarakat seolah-olah satu pengakuan bahawa benarlah DAP dilatih oleh ejen Israel untuk tawan Putrajaya bersama Pakatan.

   “DAP tidak boleh salahkan masyarakat jika menganggap parti itu bekerjasama dengan Israel. Kerana mereka pun tidak menafikan yang mereka ada menerima latihan dari ejen Israel,”kata Herman dalam Facebook.

   Menurutnya, pendedahan Razali mengenai perancangan-perancangan sulit DAP untuk menawan Putrajaya melalui bantuan ejen Israel adalah sangat mengejutkan.

   Razali yang mendakwa dirinya adalah Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, turut mendedahkan bahawa Lim Guan Eng (LGE) mewujudkan kumpulan G17 untuk merangka strategi untuk DAP menguasai Putrajaya mengunakan Pakatan.

   Beliau mengatakan bahawa kumpulan G17 yang diketuai oleh Tony Pua ini dilatih selama 3 tahun oleh ejen Israel dan pernah mengadakan sesi latihan sulit di Pulau Pinang, di Hotel Shangg, Johor dan di Hotel Quality Shah Alam, Selangor. Tidak cukup dengan latihan mereka juga diberikan bantuan kewangan dari Israel ketika PRU-13.

   Sehingga kini DAP hanya menafikan yang mereka tiada menerima wang 1.2 bilion dari Israel. Tapi bila disemak semua kenyataan Razali memang beliau tidak kata DAP terima wang 1.2 bilion masa PRU-13, tapi itulah nilai yang dijanjikan Israel jika mereka berjaya tawan Putrajaya dan benarkan Israel bina Pangkalan Tentera Laut di Port Dickson. Namun DAP hingga kini masih gagal mencapai apa yang dikehendaki oleh Israel.

   LGE juga enggan memberikan respon bila ditanya mengenai kebenaran dakwaan Razali yang kumpul G17 dilatih oleh Israel. Beliau mengelak dan tidak menjawab soalan wartawan mengenai hal ini.

   LGE hanya fokus untuk mendedahkan kedudukkan Razali yang dikatakan hanya ahli biasa dan bukan Pengarah Strategik seperti yang didakwa Razali.

   Pada 2 Januari 2016, Lim Kit Siang berkata, DAP akan mengemukakan saman terhadap Razali atas pendedahan yang dibuat. Namun pada 4 Januari 2016 Kit Siang mengubah fikiran dan menjelaskan bahawa DAP tidak jadi saman Razali. Kit Siang menyifatkan Razali tidak layak untuk disaman dan dibawa ke mahkamah tetapi lebih sesuai untuk dimasukkan ke hospital mental. Jawapan dan tindakan Kit Siang ini sangat tidak masuk akal.

   DAP kemudian menyerang dan mengugut untuk menyaman pemimpin PAS Dr. Zuhdi Marzuki kerana menyebarkan pendedahan yang dibuat oleh Razali. Namun hingga kini DAP tak berani kemuka saman pada beliau kerana tulisan Zuhdi tidak memberikan locus standi yang kuat untuk DAP bawa ke mahkamah. Zuhdi hanya mengulas kenyataan Razali, bukannya mencipta apa-apa yang boleh disabitkan sebagai fitnah.

   Delete
  6. DAP panik selepas Pas merajuk


   KUALA LUMPUR 19 Feb. – Penasihat DAP, Lim Kit Siang dilihat semakin panik berikutan kegagalan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan PAN menarik sokongan masyarakat Melayu terhadap Pakatan Harapan yang diketuai partinya seperti mana ketika mereka bersama de­ngan Pas.

   Penganalisis politik, Prof. Madya Dr. Jeniri Amir berkata, Kit Siang kini terdesak cuba pertahankan DAP sebagai parti untuk semua dan perjuangkan nasib semua kaum.


   “Kerisauan Lim Kit Siang semakin terserlah sejak tahun lalu lagi apabila menyedari sentimen pengundi Melayu semakin berkurangan selepas Pas me­ninggalkan parti berkenaan sekali gus memberi tekanan yang dahsyat sehingga menyebabkan sokongan majoriti kepada parti berkenaan semakin merosot.

   “Ini memberi kesan langsung kepada parti itu yang semakin rapuh apabila pengundi Melayu dan golongan muda khususnya yakin dengan kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak yang lebih mementingkan rakyat,” katanya.

   Delete
  7. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  8. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  9. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  10. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  11. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 16:31
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete

   Othaman Ahmad20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  12. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 16:31
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete

   Othaman Ahmad20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  13. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 16:31
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete

   Othaman Ahmad20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
 5. DAP panik selepas Pas merajuk


  KUALA LUMPUR 19 Feb. – Penasihat DAP, Lim Kit Siang dilihat semakin panik berikutan kegagalan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan PAN menarik sokongan masyarakat Melayu terhadap Pakatan Harapan yang diketuai partinya seperti mana ketika mereka bersama de­ngan Pas.

  Penganalisis politik, Prof. Madya Dr. Jeniri Amir berkata, Kit Siang kini terdesak cuba pertahankan DAP sebagai parti untuk semua dan perjuangkan nasib semua kaum.


  “Kerisauan Lim Kit Siang semakin terserlah sejak tahun lalu lagi apabila menyedari sentimen pengundi Melayu semakin berkurangan selepas Pas me­ninggalkan parti berkenaan sekali gus memberi tekanan yang dahsyat sehingga menyebabkan sokongan majoriti kepada parti berkenaan semakin merosot.

  “Ini memberi kesan langsung kepada parti itu yang semakin rapuh apabila pengundi Melayu dan golongan muda khususnya yakin dengan kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak yang lebih mementingkan rakyat,” katanya.  ReplyDelete
  Replies
  1. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
 6. Kesiannya kat geng2 copy n paste ni.. Kenapa..dah tak ada orang ke layan blog geng sebelah sana..? Sampai terpaksa guna blog geng sebelah sini nak sebar cerita syok sendiri...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Blog sampah nemang tak kaku...kejora cikgu bapuk tolong oromosikan dengan harga murah....tapi tak de jugak yg minat nak beli...cian kejora lembu...

   Delete
  2. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  3. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  4. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  5. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
 7. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak20 February 2018 at 10:37

  Kerajaan BN bukan tak mao baiki...nak baiki jalan tu tapi bajet tak cukup...ade bajet baru boleh baiki...YB ni bukan nak usahakan bajet....ato nak jatuhkan idris haron?...puak umno biasanye bercakaran dlm diam...jatuh menjatuhkan perkara biasa dlm umno...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bayangkan baru bulan2 duit dah tak ada..budget sana budget sini, duit tak sampai2 dari putrajaya. Bila cakap kerajaan bangkrap, bersilat macai umno.

   Delete
  2. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  3. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  4. DAP panik selepas Pas merajuk


   KUALA LUMPUR 19 Feb. – Penasihat DAP, Lim Kit Siang dilihat semakin panik berikutan kegagalan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan PAN menarik sokongan masyarakat Melayu terhadap Pakatan Harapan yang diketuai partinya seperti mana ketika mereka bersama de­ngan Pas.

   Penganalisis politik, Prof. Madya Dr. Jeniri Amir berkata, Kit Siang kini terdesak cuba pertahankan DAP sebagai parti untuk semua dan perjuangkan nasib semua kaum.


   “Kerisauan Lim Kit Siang semakin terserlah sejak tahun lalu lagi apabila menyedari sentimen pengundi Melayu semakin berkurangan selepas Pas me­ninggalkan parti berkenaan sekali gus memberi tekanan yang dahsyat sehingga menyebabkan sokongan majoriti kepada parti berkenaan semakin merosot.

   “Ini memberi kesan langsung kepada parti itu yang semakin rapuh apabila pengundi Melayu dan golongan muda khususnya yakin dengan kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak yang lebih mementingkan rakyat,” katanya.

   Delete
  5. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  6. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  7. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  8. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
 8. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompak20 February 2018 at 10:42

  Melaka salah satu negeri kuat umno dijangka akan jatuh kpd PH kerana perubahan angin sokongan ....umno dah nazak....

  ReplyDelete
  Replies
  1. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  2. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  3. DAP panik selepas Pas merajuk


   KUALA LUMPUR 19 Feb. – Penasihat DAP, Lim Kit Siang dilihat semakin panik berikutan kegagalan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan PAN menarik sokongan masyarakat Melayu terhadap Pakatan Harapan yang diketuai partinya seperti mana ketika mereka bersama de­ngan Pas.

   Penganalisis politik, Prof. Madya Dr. Jeniri Amir berkata, Kit Siang kini terdesak cuba pertahankan DAP sebagai parti untuk semua dan perjuangkan nasib semua kaum.


   “Kerisauan Lim Kit Siang semakin terserlah sejak tahun lalu lagi apabila menyedari sentimen pengundi Melayu semakin berkurangan selepas Pas me­ninggalkan parti berkenaan sekali gus memberi tekanan yang dahsyat sehingga menyebabkan sokongan majoriti kepada parti berkenaan semakin merosot.

   “Ini memberi kesan langsung kepada parti itu yang semakin rapuh apabila pengundi Melayu dan golongan muda khususnya yakin dengan kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak yang lebih mementingkan rakyat,” katanya.

   Delete
  4. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  5. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
 9. sehari dua nak mengundi ada la bakal mp/ dun parti yg diketuai kepalabapak haramjadah dok doa depan jamban

  ReplyDelete
  Replies
  1. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  2. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  3. DAP panik selepas Pas merajuk


   KUALA LUMPUR 19 Feb. – Penasihat DAP, Lim Kit Siang dilihat semakin panik berikutan kegagalan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan PAN menarik sokongan masyarakat Melayu terhadap Pakatan Harapan yang diketuai partinya seperti mana ketika mereka bersama de­ngan Pas.

   Penganalisis politik, Prof. Madya Dr. Jeniri Amir berkata, Kit Siang kini terdesak cuba pertahankan DAP sebagai parti untuk semua dan perjuangkan nasib semua kaum.


   “Kerisauan Lim Kit Siang semakin terserlah sejak tahun lalu lagi apabila menyedari sentimen pengundi Melayu semakin berkurangan selepas Pas me­ninggalkan parti berkenaan sekali gus memberi tekanan yang dahsyat sehingga menyebabkan sokongan majoriti kepada parti berkenaan semakin merosot.

   “Ini memberi kesan langsung kepada parti itu yang semakin rapuh apabila pengundi Melayu dan golongan muda khususnya yakin dengan kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak yang lebih mementingkan rakyat,” katanya.

   Delete
  4. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
 10. Kita selalu disajikan dengan cerita, bila seseorang itu menghampiri ajal, beliau akan melakukan aksi diluar kebiasaan. Untuk YB berdoa sekadar untuk publisiti murahan ini,boleh kita andaikan bahawa YB Umno sedang "BUANG TABIAT". DALAM UMNO, MACAM-MACAM ADA,seperti aksi Chief PENYAMUN MENANGIS DIHADAPAN KAABAH. HEHEHEKIKIKIHAHAHAKAHKAHKAH

  ReplyDelete
  Replies
  1. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  2. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  3. DAP panik selepas Pas merajuk


   KUALA LUMPUR 19 Feb. – Penasihat DAP, Lim Kit Siang dilihat semakin panik berikutan kegagalan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan PAN menarik sokongan masyarakat Melayu terhadap Pakatan Harapan yang diketuai partinya seperti mana ketika mereka bersama de­ngan Pas.

   Penganalisis politik, Prof. Madya Dr. Jeniri Amir berkata, Kit Siang kini terdesak cuba pertahankan DAP sebagai parti untuk semua dan perjuangkan nasib semua kaum.


   “Kerisauan Lim Kit Siang semakin terserlah sejak tahun lalu lagi apabila menyedari sentimen pengundi Melayu semakin berkurangan selepas Pas me­ninggalkan parti berkenaan sekali gus memberi tekanan yang dahsyat sehingga menyebabkan sokongan majoriti kepada parti berkenaan semakin merosot.

   “Ini memberi kesan langsung kepada parti itu yang semakin rapuh apabila pengundi Melayu dan golongan muda khususnya yakin dengan kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak yang lebih mementingkan rakyat,” katanya.

   Delete
  4. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  5. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
 11. klu prmerintah berdoa depan lubang.. elokla ditukar sbb tktau guna kuasa utk urus negeri.

  bg ph utk buktikn blh mntadbir lbh baik.

  sindrom takut berubah mesti dibuang sbb itu tnda dayuz walaupun pandai hunus keris dn berserban tebal.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  2. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  3. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  4. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  5. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
 12. yg pm parti sarkis pula hnya tau masuk maqam nabi saw. ingat blh selesaike kes 1mdb.

  ubahlah.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  2. DAP panik selepas Pas merajuk


   KUALA LUMPUR 19 Feb. – Penasihat DAP, Lim Kit Siang dilihat semakin panik berikutan kegagalan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan PAN menarik sokongan masyarakat Melayu terhadap Pakatan Harapan yang diketuai partinya seperti mana ketika mereka bersama de­ngan Pas.

   Penganalisis politik, Prof. Madya Dr. Jeniri Amir berkata, Kit Siang kini terdesak cuba pertahankan DAP sebagai parti untuk semua dan perjuangkan nasib semua kaum.


   “Kerisauan Lim Kit Siang semakin terserlah sejak tahun lalu lagi apabila menyedari sentimen pengundi Melayu semakin berkurangan selepas Pas me­ninggalkan parti berkenaan sekali gus memberi tekanan yang dahsyat sehingga menyebabkan sokongan majoriti kepada parti berkenaan semakin merosot.

   “Ini memberi kesan langsung kepada parti itu yang semakin rapuh apabila pengundi Melayu dan golongan muda khususnya yakin dengan kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak yang lebih mementingkan rakyat,” katanya.

   Delete
  3. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  4. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  5. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete

   Othaman Ahmad20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
 13. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .

  ReplyDelete
 14. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .

  ReplyDelete
 15. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .

  ReplyDelete
 16. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .

  ReplyDelete
 17. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .

  ReplyDelete
 18. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .

  ReplyDelete
  Replies
  1. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  2. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  3. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  4. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
 19. Kalau setakat nak duduk dan berdoa macam tu tak payah jadi golongan pemerintah lah.

  Golongan pemerintah kenalah jalankan tugas dan bukan duduk semata-mata dan berdo'a.

  Ia tidak lebih daripada wayang PRU yang menampakkan luarbiasanya kebodohan YB-YB UmNo hari ni.

  Wayang bukan saja sebab ia menampakkan kebodohan golongan yang mentadbir tetapi juga disebabkan ia memberikan gambaran salah kepada orang-orang bukan Islam mahupun kepada orang-orang yang jahil seolah-olah di dalam ajaran Islam do'a mestilah dilakukan di hadapan subjek doa itu.

  YB bingung ni sedang membuat bida'ah mahu tunjukkan kalau nak berdo'a kena berdoa menghadap subjek yang didoakan.

  Bayangkan kalau semua manusia punya fikrah super bingung macam si YB ni, maka setiap kali kita mahu doakan kebaikan kepada ibu bapa yang telah meninggal dunia, kena pergi ke kubur mereka dulu baru boleh berdo'a. Kalau tidak do'a tak menjadi. Bagaimana kalau kubur keduanya berjauhan? Maka jadilah kita mendoakan kepada seorang daripada mereka dan mengabaikan seorang lagi.

  Dan kalau ibubapa masih hidup pula tak boleh doakan mereka pada setiap kali selepas solat melainkan mestilah menghadap mereka dulu sebelum berdoa. Kalau duduk atas sejadah pun tinggalkan sejadah itu dan cari ibu minta duduk di hadapan kita dan berdoa untuknya. Kemudian cari pula bapa dan buat perkara yg sama. Maka hilanglah keafdhalan berdoa serta-merta selepas solat dan ketika masih di atas sejadah.

  Bagaimana pula kalau keduanya telah berpisah? Maka sekali lagilah ia hanya akan mampu berdoa kepada seorang dan abaikan doa kepada seorang lagi pada setiap masa dan setiap kali doanya.

  Dan kalau salah seorang telah meninggal dunia, maka kena ada 'brake' selepas doa pertama, dan kemudian baru doakan kepada yang kedua di antara mereka, sama ada menghadap yang hidup dulu baru ke kubur untuk berdoa ataupun sebaliknya.

  Inilah yang dinamakan bodoh bertingkat-tingkat. Seperti GN, ia kebodohan yang tidak mampu dibantu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  2. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  3. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  4. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  5. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  6. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  7. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 16:19
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:20
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!


   Othaman Ahmad 20 February 2018 at 14:21
   ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
 20. Tuan Shahbudin

  Sekali lagi saya mohon padamkan komen yang berbentuk SPAM space bar. Ia adalah gangguan (nuisance) dan bukan kebebasan memberikan pendapat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  2. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  3. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  4. DAP panik selepas Pas merajuk


   KUALA LUMPUR 19 Feb. – Penasihat DAP, Lim Kit Siang dilihat semakin panik berikutan kegagalan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan PAN menarik sokongan masyarakat Melayu terhadap Pakatan Harapan yang diketuai partinya seperti mana ketika mereka bersama de­ngan Pas.

   Penganalisis politik, Prof. Madya Dr. Jeniri Amir berkata, Kit Siang kini terdesak cuba pertahankan DAP sebagai parti untuk semua dan perjuangkan nasib semua kaum.


   “Kerisauan Lim Kit Siang semakin terserlah sejak tahun lalu lagi apabila menyedari sentimen pengundi Melayu semakin berkurangan selepas Pas me­ninggalkan parti berkenaan sekali gus memberi tekanan yang dahsyat sehingga menyebabkan sokongan majoriti kepada parti berkenaan semakin merosot.

   “Ini memberi kesan langsung kepada parti itu yang semakin rapuh apabila pengundi Melayu dan golongan muda khususnya yakin dengan kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak yang lebih mementingkan rakyat,” katanya.

   Delete
  5. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  6. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
 21. budin al-bahlol al-sewel..yg tenat pakatan haram kau terutama simadey dah tenat tua masih nak berangan jadi pm..nampaknya org2 ph semua tua2 belaka..yg muda ada pun tak layak..

  ReplyDelete
  Replies
  1. BUDIN SONTOLOYOOOOO.......

   Delete
  2. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  3. DAP panik selepas Pas merajuk


   KUALA LUMPUR 19 Feb. – Penasihat DAP, Lim Kit Siang dilihat semakin panik berikutan kegagalan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan PAN menarik sokongan masyarakat Melayu terhadap Pakatan Harapan yang diketuai partinya seperti mana ketika mereka bersama de­ngan Pas.

   Penganalisis politik, Prof. Madya Dr. Jeniri Amir berkata, Kit Siang kini terdesak cuba pertahankan DAP sebagai parti untuk semua dan perjuangkan nasib semua kaum.


   “Kerisauan Lim Kit Siang semakin terserlah sejak tahun lalu lagi apabila menyedari sentimen pengundi Melayu semakin berkurangan selepas Pas me­ninggalkan parti berkenaan sekali gus memberi tekanan yang dahsyat sehingga menyebabkan sokongan majoriti kepada parti berkenaan semakin merosot.

   “Ini memberi kesan langsung kepada parti itu yang semakin rapuh apabila pengundi Melayu dan golongan muda khususnya yakin dengan kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak yang lebih mementingkan rakyat,” katanya.

   Delete
  4. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  5. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  6. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
 22. Jho Taek Jib dan konco mengigil tak berani bubar.
  'Penyokong' yg dibeli entah setia tak pd UmnobN? Bg duit ambil lah, ya yk ya, duit 'kita' rakyat pun.Br1m jnji 18 hb pun kencing jugak. Phuiii !!
  Entah percaya yakin lg kah kunci syurga yg ditawar PiS tu? Allah mana ada pakai wakil pun, jgn kencing.
  Masak ler ko Umnootak. Pasnipu...
  Dh cukup ko rosak bangsa dan akidah.Dh cukup ko jual gadai pertiwi.
  Dh lusuh maruah negara.
  MASA UTK SISIH TAEK AKAN TIBA.
  MUNGKAR PERLU DINYAH.
  Rakyat tageh yakin pd janji Allah.
  Masakan tidak.
  Apabila Mampos Umnobnpas.
  Maka Selamatlah Negara.
  Itulah HARAPAN,walau dohijab logonya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. AKTIVIS BERSIH KHALID ISMATH BERTAUBAT & BERPESAN, JANGAN PERCAYA LAGI PAKATAN, MEREKA PEMBOHONG BESAR
   2/19/2018 |
   Bekas aktivis BERSIH, Khalid Mohd Ismath mengakui dakwaan pilihan raya tidak adil dan bersih hanya sekadar propanganda untuk mempengaruhi masyarakat umum bersimpati terhadap pembangkang.
   Khalid yang juga bekas jawatankuasa BERSIH mewakili solidariti mahasiswa berkata beliau sendiri pernah terpengaruh dengan propaganda undi warga asing dan isu blackout, walaupun ia tidak bersandarkan bukti.
   “Saya pun dahulu termakan propaganda Pakatan. Namun selepas PRU, BERSIH sendiri lakukan tribunal dan mengesahkan tiada warga asing mengundi dalam PRU 13 yang lalu. Malah kejadian balckout itu juga tidak dapat disahkan.
   “Jadi waktu itu saya rasa bingung. Saya juga merupakan antara jawatankuasa yang bertugas semasa himpunan BERSIH mewakili entiti solidariti mahasiswa. Saya tak pasti sama ada apa yang saya ikut waktu itu adalah benar dan tepat.
   “Lama juga saya muhasabah sebelum saya bermufarraqah,”katanya dalam Facebook.
   Khalid yang juga Ketua Pemuda Parti Sosialis Malaysia (PSM) berkata BERSIH didalangi oleh Pakatan Harapan (dahulunya Pakatan Rakyat), walau bagaimanapun kini sudah semakin ramai yang sedar dengan propaganda palsu tersebut.
   “Bersyukur juga saya semakin ramai yang sedar propaganda Pakatan ini. Cuma…saya juga masih tak boleh ubah pemikiran kawan-kawan yang memilih lesser evil.
   “Bagi saya kalau dah jahat, tiada apa yang perlu diikut lagi. Yang ada hanyalah perlu dilawan,”katanya lagi

   Delete
  2. HARGA PETROL LAGI MAHAL ZAMAN MAHATHIR
   amin_yatim | February 20, 2018

   Oleh Ab Jalil Backer

   Semalam saya terbaca komen dari penyokong Tun Mahathir Mohamad kononnya bekas Perdana Menteri tersebut menjaga kebajikan rakyat sehinggakan harga petrol kekal murah walaupun harga minyak dunia naik.

   Masalah dengan penyokong Mahathir dan Pakatan Harapan mereka membuat komen berdasarkan persepsi bukan fakta. Hakikatnya harga petrol di zaman Mahathir jauh lebih mahal dari zaman pentadbiran Najib Razak.   Harga minyak dunia zaman Tun Mahathir (2003) ialah USD28 setong. Petrol yang dijual di pam ialah RM1.35 seliter. Manakala Harga minyak dunia hari ini sekitar USD62 setong. Harga yang dijual di pam ialah RM2.33 seliter.

   Berdasarkan harga minyak dunia tanpa ambil kira faktor lain lagi, jika Mahathir masih memerintah maka harga petrol hari ini akan cecah RM3.00 seliter.

   Pada 2003, negara kita merupakan net exporter (minyak yang dikeluarkan melebihi penggunaan domestik) berbanding sekarang kita adalah net importer (penggunaan domestik melebihi pengeluaran minyak kita).

   Hari ini juga kos memproses petrol sudah meningkat berkali ganda berbanding zaman Mahathir.

   Jangan juga lupa RM1.35 seliter pada zaman Mahathir ialah untuk petrol gred rendah iaitu RON92 berbanding sekarang ialah RON95.

   Jika tidak tahu apa itu RON92 maknanya anda tidak pernah hidup zaman Mahathir.

   Jadi siapa jual petrol lagi mahal, Mahathir atau Najib Razak?

   Delete
  3. KENAPA ZAMAN MAHATHIR HARGA MINYAK TAK PERNAH TURUN SEDANGKAN MINYAK DUNIA TURUN NAIK HARI-HARI?
   Adamyan | February 15, 2018   TURUNNYA harga minyak sebanyak 10 sen berkuat kuasa hari ini (tertinggi sejak Mei 2017) hingga minggu depan dan turun naik yang lain sejak subsidi bahan bakar berkenaan dirasionalisasikan kerajaan, membuktikan bahawa selama Mahathir menjadi Perdana Menteri, rakyat telah ditipu lagi dalam soal subsidi minyak ini.

   Mengikut rekod, harga minyak zaman Mahathir tak pernah turun, hanya naik. Malah buat satu tempoh masa yang panjang, harga bahan bakar itu tidak berubah sedangkan kita semua tahu harga minyak dunia turun dan naik hari-hari.

   Kenyataan ini sudah tentulah dengan mengambil kira kos memproses minyak mentah sehingga menjadi minyak yang boleh dituang ke dalam kereta. Logiknya, kalau harga minyak mentah dah mahal mestilah harga minyak selepas proses pun mahal juga, begitu juga masa harga minyak mentah rendah, tapi harga minyak di negara kita zaman Mahathir, tak pernah turun, naik selalulah.

   Apa jadi masa harga minyak dunia rendah tapi harga minyak di Malaysia (pada waktu itu) tak berubah? Takde penjelasan lain, masa itu berlaku (harga minyak dunia rendah), kita rakyat yang memberi subsidi kepada kerajaan Mahathir, bukan sebaliknya. Kita dok ingat Mahathir bagi subsidi minyak, rupanya tidak, kita yang subsidikan dia – kena tipu lagi kita.

   Tak hairan Petronas zaman itu kaya dan Mahathir menjadikannya seperti syarikat mak bapak dia. Baru 10 tahun buat Dayabumi (HQ Petronas), dah dibuat KLCC – pasal rakyat bagi subsidi minyak pada kerajaan Mahathir, bukan sebaliknya. Malah dicukai pulak lagi (SST).

   Nak selamatkan syarikat kapal anak pun, pakai duit Petronas juga. Terkena.

   Justeru, nak dipilih lagi dia menjadi Perdana Menteri? Cukup-cukuplah kena bodoh selama ini, tak mungkin pisang berbuah dua kali. Ini bukan soal minyak turun ke naik, ini soal ketelusan Mahathir dalam memberi apa yang dia kata dia beri. Kalau gebang subsidi, maksudnya subsidilah, bukan ‘rompak’ rakyat dalam diam.

   Bab tunjuk depan baik sedangkan di belakang sebat, ini memang kepakaran Mahathir, bukan dalam hal minyak ini saja. Tol pun macam itu juga, depan rakyat konon nak bantu rakyat dan dengan itu tol tak dinaikkan (turun tak pernah), di belakang, kroni dapat extension konsesi bertahun-tahun panjang sampai kenyang 7 keturunan.

   Delete
  4. BUDIN SONTOLOYOOOOO.......


   Anonymous20 February 2018 at 12:06
   ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  5. Hadi tu bukan je peragai burok..hati pun burok.layak sgt dikeji sebab jual agama utk menang undi

   Delete
  6. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  7. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  8. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  9. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  10. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  11. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  12. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
 23. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .

  ReplyDelete
  Replies
  1. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  2. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  3. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  4. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  5. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  6. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  7. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  8. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  9. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  10. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  11. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  12. ANNOUNCEMENT

   This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

   Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

   Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

   Delete
  13. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
 24. ANNOUNCEMENT

  This portal or entry has been badly damaged beyond repair due to irresponsible & coward act by Kejora idiot.

  Just look at the spacing wastage & pollution this scounndrel made with his garbage stuff.

  Hence, I personally regard this entry as 'OBSOLETE'...!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
 25. cik non spam, apam tembam, makan kiuh talam
  Tak habis2 kiuh talammu tu,mari abang taram
  Pm tepi @ abang, abang geram apam mu tembam
  Sambil tu bole gak apam tembam mu abang pam

  YB tu bukan apa, cuma nak buktikan kata2 To` Guru
  Bila kita doa berdepan, doa kita terus dikabolkan
  Kan dah betol tu, lobang itu kan dah diturap baru
  Benarlah kata To` Guru MO1 Najib tu!bukan hayalan

  Terkutok kamu semua pendukung umnobn musibat
  Pekara khurafat begini umnobn memang terhebat
  Tidak sedar diri segala maksiat semua dibuat
  Konon boleh tobat dekat ahirat tak kena sebat

  Ketahuilah wahai yg terlaknat umnobn semua
  Kamu telah mempermainkan pengajaran ugama!
  Apakah layak tobat org begini Allah terima?
  Kamu menipu diri hasutan setan kamu terima

  ReplyDelete
  Replies
  1. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
 26. banyak masa betul pendedak umno ni

  ReplyDelete
  Replies
  1. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
 27. kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  ReplyDelete
  Replies
  1. ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
 28. kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  ReplyDelete
  Replies
  1. KAH...KAH...KAH...

   TINDAKAN AKU BERJAYA......

   ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
 29. kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  ReplyDelete
  Replies
  1. KAH...KAH...KAH...

   TINDAKAN AKU BERJAYA......

   TERUSKAN....HE..HE..

   ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  2. cik non spam, apam tembam, makan kuih talam
   Tak habis2 kuih talammu tu,mari abang tlg taram
   Pm tepi @ abang, abang geram apam mu tembam
   Sambil tu bole gak apam tembam mu abang pam

   Delete
 30. kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  kami ah bersedia tukar kerajaan
  Go PH
  Sokong PH
  Sokong DAP Sokong Tun M

  ReplyDelete
  Replies
  1. YAHOOOOO....TINDAKAN AKU BERJAYA....

   MAI TERUS MAIN KAT BLOG BUDING...


   ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .   BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

   SEMENTARA KERRRRR!!!!

   KAHKAHKAH....

   NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...   .

   .

   .

   Delete
  2. Betul tu. Sokong Dap dan Sokong Tun M Sokong Taek. Sokong Taek menuju KeHancuran.

   Delete
  3. YB tu bukan apa, cuma nak buktikan kata2 To` Guru
   Bila kita doa berdepan, doa kita kan terus dikabolkan
   Kan dah betol tu, lobang itu kan dah pon diturap baru
   Benarlah kata To` Guru MO1 Najib tu!bukan hayalan

   Terkutok kamu semua pendukung umnobn musibat!
   Pekara khurafat begini umnobn sememangnya hebat
   Sedar tak sedar segala maksiat semua kamu dah buat
   Konon bila2 boleh tobat dekat ahirat tidak kena sebat

   Ketahuilah wahai yg terlaknat ahli umnobn semua!
   Kamu telah mempermainkan pengajaran ugama!!!
   Apakah layak tobat orang yang begini Allah terima?
   Kamu menipu diri umat hasutan setan kamu terima

   Delete
 31. MAI LAGILAHHHH....

  ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .

  ReplyDelete
  Replies
  1. cik non spam, apam tembam, makan kuih talam
   Tak habis2 kuih talammu tu,mari abang tlg taram
   Pm tepi @ abang, abang geram apam mu tembam
   Sambil tu bole gak apam tembam mu abang pam

   Delete
  2. Jika ditakkdirkan Pakatan Harapan menangi PRU14
   Pertama dilakukan HAPOS GST yang membeban rakyat
   Kedua, DS Anuar Ibrahim akan dilepaskan! Bebas!!
   Ayahnda Tun M lepaskan PM utk DSAI ambil tempat!

   Delete
 32. WAK SUMAN TEMPEEEEE & CAI2 HAPRAK FUKATAN HAPRAK MAI LERR....JANGAN BERENTI DULUUUU...


  ERMMMM SEDAPNYE KUIH TALAM NIH.....


  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .  BAGI AKU PELUANG 2 TAHUN LAGI JADI PIEMM....

  SEMENTARA KERRRRR!!!!

  KAHKAHKAH....

  NUAR AL JUBURI DAN PUAK2 PKR KENA TIPU HIDUP2 SAMA MAMAK MATDEY...  .

  .

  .

  ReplyDelete
  Replies
  1. YB tu bukan apa, cuma nak buktikan kata2 To` Guru
   Bila kita doa berdepan, doa kita kan terus dikabolkan
   Kan dah betol tu, lobang itu kan dah pon diturap baru
   Benarlah kata To` Guru MO1 Najib tu!bukan hayalan

   Terkutok kamu semua pendukung umnobn musibat!
   Pekara khurafat begini umnobn sememangnya hebat
   Sedar tak sedar segala maksiat semua kamu dah buat
   Konon bila2 boleh tobat dekat ahirat tidak kena sebat

   Ketahuilah wahai yg terlaknat ahli umnobn semua!
   Kamu telah mempermainkan pengajaran ugama!!!
   Apakah layak tobat orang yang begini Allah terima?
   Kamu menipu diri umat hasutan setan kamu terima

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...