Saturday, 18 November 2017

SELEPAS NAJIB DAN ZAHID, ELOKLAH MT UMNO BUAT ROMBONGAN KHAS MELAWAT ANWAR DI HKL PULA...


Semalam Najib Razak dan Rosmah Mansor meluangkan masa melawat Anwar Ibrahim di Hospital Kuala Lumpur.

Susulan kedatangan Najib itu, blog ini turut melontarkan pertanyaan bila agaknya Timbalan Perdana Menteri, Ahmad Zahid Hamidi mahu melawat bekas bossnya yang baru selesai menjalani pembedahan bahu itu.
Hari ini, Zahid Hamidi bersama isterinya, Hamidah Khamis akhirnya muncul di HKL untuk melawat Anwar.

Anwar nampaknya benar-benar menjadi rebutan dan kekal berjiwa besar menerima kunjungan musuh-musuh politiknya.

Dalam tempoh tidak sampai 24 jam, dua pemimpin utama kerajaan sanggup meluangkan masa menziarahi beliau.

Ehem..ehem...

Selepas ini, siapa lagi agaknya pemimpin UMNO yang akan melawat Ketua Umum Pakatan Harapan dan PKR itu?
Hishammuddin Hussein? Tengku Adnan Tengku Mansor? Shahrizat Jalil? Annuar Musa?

Atau siapa?

Mungkinkah Majlis Tertinggi UMNO, menteri-menteri atau Ahli Parlimen BN akan melakukan satu rombongan khas ke HKL untuk melawat Anwar pula dalam sehari dua ini?

Kahkahkah....(ShahbudinHusin 18/11/2017)

211 comments:

  1. Menteri2 dll berani lah lawat anwar....nanti ade wakil najib datang nak berunding dgn anwar dengan tawaran untuk selamatkan najib...

    Bisa penangan tun madey keatas najib hingga najib terdesak dan panik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seblm ni anwar pernah di masukkan ke hospital...tak de sape peduli walo pon anwar mati....malah cai pandir tuduh anwar berlakon nak masuk hospital...

      Sekarang najib dan konco 2 terdesak lawat anwar....tentu ade udang dusebalik mee...

      Delete
    2. Kahkahkah budin mmg bikin panas kepala bapak

      Delete
    3. Sat lagi tengku palsu tu pun nak pi

      Delete
    4. Ini semua sandiwara politik untuk menentukan talian hayat dan kuasa masing-masing berpanjangan. Demi survival politik saja.

      Menziarah bukan kerana mereka kasih dan prihatin pada Anwar tapi hanya untuk mengaburkan mata pengundi supaya nampak kononnya mereka baik dan bersikap positif.

      Orang kalau sudah terdesak akan buat apa saja walaupun terpaksa berpura-pura.

      Janganlah kita tertipu dengan sandiwara wayang kulit menjelang PRU14 ini.

      Cukup-cukuplah kita sudah dikencingkan berkali-kali.

      Delete
    5. Kawalan keselamatan terhadap Mat Nuar perlu dipertingkatkan dan jangan terlepas pandang dikala berok buat lawatan..! Kah kah kah.

      Delete
  2. Ostad jahid adalah orang yg dibesarkan oleh anwar dlm politik...tapi bila anwar di tendang dan dipenjarakan oleh tun madey Ostad Jahid kekal bersama umno untuk kumpul kekayaan ratusan jotaan....

    ReplyDelete
    Replies




    1. HIDUP NAJIB
      HIDUP ANWAR
      HIDUP ZAHID





      Delete
    2. Anwar kata lawan tetap lawan pru...anwar dah tahu najib terdesak sangat nak mampos...pas tak boleh diharap lagi...hehehe...cian ko...

      Delete
    3. Jawapan dari dsai dgn pantun ckup wat najib terbongek
      Itu bukanlawatan ke hospital menziarah namanya
      Pantun dsai cukup memgibaratkan najib ada mengatakan ssuatu pd dsai
      Hanya mereka yg tahu

      Manakala lawatan menziarahi hadi awang berehh kata kepala bapak

      Delete
  3. lepas ni ramai2 kluar umno...
    tingal najib rosmah.. jadi mr/mdm mugabe 2...

    ReplyDelete
  4. senarai 10 tercepat,hebat gua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setelah ROS menghalang ppbm
      Setelah kepala bapak menziarah dsai

      Kini kepala bapak telah pergi ke sarawak
      Tanda kepala bapak sudah mula memukul gendang pru14
      Ia bermula di sarawak?
      Fixed deposit barisan lahanat untuk menunjukkan dan mengerakkan jentera parti bersaka itu dgn tidak mengumumkan tarikh election secara spesifik

      Delete
  5. Sekali lagi - kepala bapak kau

    Najib terus dikepung. Najib terus diasak. Najib terus terpinggir. Suara menuntut Najib dinyahkan semakin nyaring. Gerakan nyah Najib semakin merebak. Gerakan ini sedang berjalan dalam dan juga di luar negara.

    Sentimen nyah Najib ini telah berjaya menjalar masuk ke lubang telinga ahli parti United Malays National Organisation. Ini jelas sedang berlaku.

    Secara senyap-senyap ahli parti telah mula 'berbisik-bisik' sesama sendiri. Sohseh sohseh tung tang tung tang telah mula kedengaran. Najib ini dikatakan lebih banyak membawa bala dari membawa laba. Najib ini akan menjadi beban penolak undi dalam PRU14 nanti.

    Bukan sahaja undi bukan Melayu yang menolak Najib. Kes Najib yang bertampuk-tampuk ini telah juga menghakis banyak undi Melayu. Ini dibuktikan dengan tertubuhnya parti BERSATU.

    Kalau Parti Keadilan Nasional wujud pada tahun 1999 bermula dengan bencikan Mahathir yang membuang Anwar, BERSATU pula lahir pada tahun 2017 kerana bencikan Najib yang didakwa mencuri duit.

    Ahli-ahli parti United Malays National Organisation dalam gelak hilai berseloroh tentang betapa beratnya memikul beban Rosmah di mata pengundi. Kini ditambah pula dengan beban memikul seorang yang didakwa mencuri.

    Tetiba sebuah laman pro parti ketuanan Melayu telah menulis berita dalam Bahasa Inggeris - Kepala Bapak Building Gateway Home on Koh Samui Island. Apakah makna tulisan - Kepala Bapak Membuat Rumah untuk Lari di Pulau Koh Samui? Apakah Kepala Bapak telah bersedia hendak lari. Kenapa lari ke Siam tidak ke Shanghai?

    Sayangnya berita ini belum sempat dipungut oleh Malaysian Insider atau Malaysiakini telah menjadi 404 - hilang lesap. Bila dicari tajuk berita ini Lebai Google akan menjawab - Sorry the page you were looking for in this blog does not exist. Khalas. Apakah dedak telah bertukar tangan? Walahhualam.

    Sesiapa pun yang diserang bertalu-talu seperti ini akan berjiwa kacau. Jiwa kacau akan melahirkan sakit jiwa. Sakit jiwa ini telah dimanifestasikan dengan jeritan - "kepala bapak kau".

    Sebenarnya sesiapa pun boleh menjeritkan "kepala bapak kau". Malah jeritan ini bukan satu yang baru atau satu yang unik. Ia juga bukan jeritan sakral. Tetapi apabila Najib menjeritkan "kepala bapak kau", ia membawa makna lain.

    Malah tempat si Najib menjeritkan "kepala bapak kau" ini juga wajib difahami dan diteliti.

    Hakikatnya, "kepala bapak kau" ini adalah jeritan orang sakit jiwa. Ini tanda-tanda sakit jiwa yang maha sangat. Jika seseorang tidak sakit jiwa, dia tidak akan menjerit. Sosok yang dilamun kebahagiaan akan tersenyum lebar hingga ke telinga.

    Saya tidak perlu mengulangi kembali kenyataan Jabatan Keadilan Amerika (DOJ) atau kenyataan peguam negara Switzerland. Atau berkisah tentang kes Scorpene Najib yang telah bermula di mahkamah Paris. Atau kes jenayah 1MDB di mahkamah Los Angles. Atau kes tertangkap, tertuduh dan terpenjara beberapa orang pegawai bank di Singapura. Semua ini telah beberapa kali kali saya tulis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon, dah bertahun kitar semula cerita basi ini. Bila agaknya nak terima kebenaran dan pulang ke pangkal jalan. Sudah sudahlah dgn perbuatan fitnah berdosa ini.

      Delete
    2. 17:29....

      Kita senada seirama demi yg haq & menumpaskan kebathilan serta kepura-puraan Najib & Rosmah.

      Excellent job & keep it UP & ON....!!!

      Salam perjuangan.

      Delete
    3. Jebon ...najib makin panik...bisa oenangan orang tua baling gelas tak pecah...yg basi tu lah menghantui najib hingga sanggup sembah anwar yg dia penjarakan dengan jubo sefool...hehehehe..

      Delete
    4. Tun madey anwar ibrahim dan najib...dlm dunia politik najib paling bodooo....habye bergantun dengan cash....sekarabg cash makin kurang power......mampukah Jebon and co selamatkan najib yg hampir rebah...no no no no....

      Delete
    5. Andai ppbm tidak diluluskan tiga penjuru akan terjadi
      Kepala bapak akan mengheret sesiapa mengikut strategi yg dia rancang kerana tun adalah arch enemy padanya
      Setelah serangan pada personaliti tun tidak memberikan impak positif
      So persoalan ahli umno yg cenderung bersatu adakah alan berpaling tadah kembali pada kepala bapak atau swing kepada lebai?
      Pihak pakatan perlu memikirkan strategi yg seterusnya

      LAWAN TETAP LAWAN

      Delete
    6. Dedak bukan sebarang dedak. Dedak siap dgn jampi..

      Delete
    7. Malaysian Cybertrooper18 November 2017 at 20:43

      Kepala Bapak Kau la J

      Kalau ko yg bawak cerita tipu dan basi boleh pulak? Kalau orang lain bawak sebab menghentam poojaan hati ko tu ko marah. Double standard punya talibarut.

      #KepalaBapakKau

      Delete
  6. Nanti akan ada tohmahan mengatakan terdapat DNA Anwar dalam dubur masing-masing. Kemudiannya nama Anwar akan dibusukkan lagi oleh puak-puak UMNO, tak padan dengan sebagai pesakit dalam wad pun, sempat lagi tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak paham aoe yg ko meraban ni....najib makin nazak ko plak neraban....bertambah tenat najib...

      Delete
    2. Kahkahkah anon takde la sampai camtu kita sangka baik kat kepala bapak
      Tapi hati hati kena ada
      Penyamun mmg licik

      Delete
  7. ZAHID,
    AWAK LULUSKAN DULU LOGO PH

    BARU LAWAT ANWAR
    BARU KENA !!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yetakye bro 17:33
      betoi punyai pendapat

      Delete
    2. Tepat anon1733 quote kawan terjawab sudah

      Delete
  8. Menteri kesihatan bila mau pigi tengok yiituuu anwar? Ada pigi kalu, tengok juga apasal yiituuu hospital ubat tarak cukup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bajet obat dah disakau oleh 'biji permata' & pejabat 'FLOM' serta nak bayar hutang2 riba 1mdb.

      Delete
    2. WAK SUMAN TEMPE...NONOK KO KULUP LAGI TAK...MAI SINI AKU TOLONG SUNATKAN...TAPI LEPAS TU KO BEREHAT LER SEBULAN...TAK BOLEH NGENTOT NGAN BINI KO!!!

      Delete
  9. BETUL, TUAN BUDIN, UMNO DISARAN SEWA BAS ZIARAHI DSAI. SIAPA YANG ZIARAH TENTULAH DISAYANGI... EH, SAYA NOMBOR 11. ALAMAK, TERLEPAS PELUANG BERADA DALAM KELOMPOK 10 TERAWAL. HEHEHE...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si bapok wak Kojola kengkang berkepala mancis tu pun nak pi...kot2 dapat buah limau.

      Delete
    2. Kahkahkah mahligai kslo bawak satu bas ziarah dsai dari cepat sembuh jadi tak sembuh
      Najib n wak jahid berebut rebut melawat
      Why?

      Delete
  10. Replies
    1. Hampir nak mampos daa....sembah abwar pon dah terlambat...

      Delete
    2. Dah tinggal nyawa tikus
      yang lemas.kini kanan
      ombak besar

      Delete
  11. MahhHhh! Adoiii! Naper la anwar tu keras kepala sgt Mah, setengah billion bukan skit tu Mah oiii! Bebas pulak tu..pening kepala bapak abg ni mah oiii. Umah kita kat koh samui tu pun lambat pulak siap! Binawe btul la..ni mah punya pasal la nak mewah mewah sgt..ishhhh! Bawak valium tu mah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa valium...tok bomoh lagi powerful. Tak gitu wak kojola kengkang 4 kupang!!!

      Delete
    2. sembang kencaag la..kalu berni jom jumpa macy dan zack bapok..pasangan gay ke?

      Delete
    3. Yuck!!!! Pengidap virus hiv/aids.
      Sewa powerbank...

      Delete
    4. zack macy pasangan ..yihaaa

      Delete
    5. Valium takder la bang
      Ni abang teram ada kirim xanax
      Kata dier mujarab buat abang
      Tapi jgn telan banyak banyak
      Nnti meracau n mengigau lak

      Delete
  12. Selepas ahli MT melawat Anwar, boleh lah kementerian pendidikan mengaturkan rombongan sekolah presint 14 Putrajaya pula. Hehehekikikihahahakahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tok guru hj hadi awang tak pi ziarah ker?

      Delete
    2. Tok guru tak suka melawat tapi suka di lawat bro zack

      Delete
  13. Tak pe lah tuan Budin. Mereka si macai Umno akan mengatakan Ziarah orang sakit itu tuntutan agama. Hanya jauhari mengenal manikam dan sekilas ikan di AIR , dah tau yang mana spesis jantan,yang mana spesis betina. Dan tidak ketinggalan yang jenis spesis pondan darai.Hehehekikikihahahakahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanya Jauhari yg mengenal manikam.
      Seperti mana si bapok wak kojola kengkang 4 kupang mengenal John Menikam...
      Woiii..wak dah dapat rokok John ker?

      Delete
  14. lepas ni boleh la tekunan, salih kelawaq, big boss nanzri, mamat deanlist 3.85..buat rombongan pg hospital.

    minyak dah mahal, sewa bas rapid 1 biji, ramai2 naik. tunjuk contoh pada rakyat, kongsi kete. bawak la sekali musang king yg dah murah tu pg hospital.....klu dia bagi masuk la.

    leaps brgambar ramai2....masukan dalam utusan.....1 minggu gambar tu diulang oleh utusan.

    kepala bapak dah nazak! kesian deh loe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok sgtlah dia pi melawat hospital skrng ni tak lama lagi dia pun akan masuk ke hospital bahagia tanjong rambutan...baru dia tahu ubat kena bayar

      Delete
    2. Haha bro dad rupanya puak kepala bapak mmg ada sense of humour lah tak kering gusi dari start dowang pegang kerajaan sampai lanie
      Tapi sbab kita dah letih gelak pru nie kita kembali serius skit tak yh bagi dowg pegang
      Nnti pecah lak perut kita ketawa lagi
      Kahkahkah

      Delete
  15. Mungkin Husni pulak yang datang melawat lepas ni.

    ReplyDelete
  16. Anak2 pompuan Nuar pun tak senyum langsung, berdiri kaku saja,kekok tengok karenah wak jahid.

    ReplyDelete
  17. yang ko sakit hati sangat tu apasal budin, bukankah agama kita pun galakkan buat benda2 mcm gini..kalau hati dah busuk buat apa pun tak kena kat mata ko kan..sudah2 la..benda mcm ni tak perlu dijadikan isu..byk lagi perkara lain yg boleh ko tulis..matang la sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woiiii wak kojola kengkang powerbank hang lagi hanyir laa...

      Delete
    2. Agama tak galakkan orang buat fitnah .. dah buat fitnah, bila yang kena fitnah tu sakit pergi pulak melawat .. maknanya si Anwar tu tak meliwat ...

      Si Husni nak kata apa ? Patutnya pemimpin UMNO simpati lah dengan Husni sebab darah daging dia di liwat ..

      Delete
    3. Owh kalau bab nie anon kepala bapak petik hukum agama
      Tapi kepala bapak skandal klepet diam jer
      Ko ingat hukum agama tu apa
      Suka amik tak suka buang
      Besar celaka puak kepala bapak nie

      Delete
  18. HEHEHEHEHEHEhehehehehehh

    Masa anuar mula2 kena tangkap dulu,nuar minta tilam,sebab dia baring takada tilam,tapi najib/zahid buat dekk ajerr?/

    Bila kereta yg membawa nuar dari hkl di langgar,sampai nuar cedera!! pkr minta polis siasat siapa yg langgar kereta yg dinaiki nuar!!tapi zahid buat dekk jerr!!

    Bila husni buat u-turn kata,nuar liwat sorang alagi anak saudarnya!!tapi bila ditanya siapa dia tak jawappun!!


    hahahha..nampak sangat wayang najib/zahid..bila cubaan ini tak berjaya,mereka berlakon,untuk kelabuii,penyokong2 pkr dan mereka cuba nak melaga-lagakan TUN dan Nuar!!

    sorrylah beb!! nuar tak macam hadi,bila najib melawat terus tukar haluan!!
    NOWAY MAN!! TUN DAN NUAR Akan pastikan malaysia milik PH.Mereka sama2 sudah tua,mereka akan pastikan negara ini jatuh kepada orang2 yg boleh diharapkan!! bukan dari umno/bn..

    reformasi..reformasi..reformasi...dari rakyat untuk rakyat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depa pi lah supaya wartawan boleh buat story kat depa..nak tunjuk baik kat orang kampong dan makcik pak cik felda saja pun.

      Delete
    2. Mungkin dosa mereka dengan Anwar Kira selesai ..

      Di Sana ... tanggung lah azab nya ..

      Ingat dosa macam itu senang di ampun kan ke ..

      Delete
  19. PERBEZAAN REFORMASI DAN TRANSFORMASI

    Najib /BN TRANSFORMASI...Macam transformer..

    Boleh tukar sklipmata..
    Dari pencuri,perompak,penyangak....tooooing..jadi Lobai
    duit curi 2.6billion.....toooing jadi duit derma...
    penjarakan nuar.........tooooooooing...buat2 dia bersama nuar..
    didepan melayu...dap berkuasa,,toooooingdidepan cina dap tak berkuasa...

    PH..REFORMASI...BAIK-PULIH..BINA SEMULA NEGARA..Tidak ada magic,tipu-sana tipu sini..

    Ada GST Reform takada gst..
    pembajiran reform belanja berhemaH..
    sistem korrup rEform jadi sistem ADIL

    bANYAK LAGI kE arak kebaikkan rakyat...

    Dari Rakyat untuk Rakyat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rakyat yg sayang negara reformasi
      Rakyat pembangsat negara transformasi

      Anda semua di pihak mana?

      Undi pakatan
      Kami sayangkan negara

      Delete
  20. Keikhlasan TUN JUMPA NUAR!!
    tUN JUMPA NUAR SEMASA dalam perbicaraan kes aniayai nuar!!Nampak keikhlasan Tun disitu dan sama-sama maaf,memaafi di antara satu-sama lain.

    Adakah zaid/najib berani melawat nuar semasa dibicarakan!!

    Kalau siapa2 ikuti bicara nuar memang lawak!! atas bukti airmani..Tetapi nuar dah monophose/takada airmani lagi dia dah berumur.Doktor dah mengesahkan bontot saiful taada kesan apa2.Saiful siap kata sejak kena bobntok,tak mandi selama 3 hari..Dia muda 23thn..nuar70..kenapa dia tak terajang ajerr semasa dia kena..lepastu 3 x pula tu!!

    Di malaysia best,si saiful boleh berjumpa najib dulu,sebelom perbicaraan,seprti razak baginda boleh sms razak baginda!!
    Nuar minta mahkamah syariah sebab dia islam,Tapi najib buat dekk ajerr,Hadi pun buat dekk!!Nuar minta 4 saksi tapi Hadipun buat dekk ajerr.

    Yg kelakar,bila orang tanya hadi,najib ada 2.6billion dlm accont,hadi kata :kena ada 4 orng saksi...


    Dunia oooh duniaa,,,,,,Nilah dinamakan TRANSFORMASI..

    hADI..ALLAHUAKBAR.....ISLAngg...BLA..hUDUD...BLA..

    nAJIB ..taranform hadi...tooooing.....ru355

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon negarawan tak sama dgn negarasawan

      Sama lah ngan nelson mandela tak sama dgn ultraman

      Ultraman wayang
      Nelson mandela realiti

      Delete
  21. CAHAYA.....caHAYA ...

    kegelapan ini terlalu membutakan
    teraba insan -insan mencari cahaya...
    seperti kelkatu..mengejar cahaya..
    akhir terjatuh jadi mangsa cicak

    cAHAYAkan datang bila kegelapan menghilang
    fajar putih dan merah pasti datang..
    Pru di geli-gelikan...
    kerana pemutusnya dalam ketakutan...
    bukannya apa,,,.hanya takutkan cahaya

    cahaya..tak rama rakyat ni buta..
    yang ramainya sukakan cahaya
    ...cahaya pada wajah..
    ...cahaya dalam kehidupan
    ...cahaya masa depan
    ...anak-anak bangsa
    yang kebingungan mencari cahaya....

    cahaya pasti datang
    bila PH ke putra jaya.
    UNDILAH PH




    ReplyDelete
  22. Confirm umnoooo semakin tiba kp ajalnya,alhamdulillah,hidup tenang dan gembira bangsa msia selps kejatuhan regim perompak,penipu dan perosak negara dan bangsa
    Tak sabar nak tunggu pru 14,bagi ko gila kp beend.

    ReplyDelete
  23. khairulryezall osman18 November 2017 at 20:00

    Papagomo tk nk melawat ke???👅👅👅👅👂👄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si bapok wak kojola kengkang pun pi melawat tapi masuk salah bilik teruk kena sula dgn Mr Taram Singh merangkak dia balik ke lorong chow kit
      Kihkihkihkih..

      Delete
    2. Ehhh..lupa nak gelak
      Kihkihkihkihkih

      Delete
    3. Bro zack!wak kengkang gi amik pil perancang sambil gi buat pat smear! He2 he2..pondan pun buat pat smear gak! Yieee haaaaa!

      Delete
    4. pasangan songsang

      Delete
  24. sangat aktif zack dgn macy..hubungan songsang ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. apalah nak di jeles akak..
      kan akak depan belakang negro sapu

      Delete
    2. Manusia ini amat kerdil. Allah maha mengetahui sesuatu yang didepan. Malah kuasa Allah begitu hebat sehingga tidak dapat dijangkau akal fikiran manusia. Yang pasti apa yang sedang berlaku adalah tidak permulaan perpecahan amno yang ibarat kaca pecah seribu. Saya amat yakin ada segelintir ahli amno yang akan berpindah ke parti lain pada saat saat ini. Blog2 pro amno now akan pening kepala kerana sedikit masa lagi akan ada tsunami terbesar dlm sejarah. Bayangkan kekuasaaan Allah kalau ini terjadi.

      Delete
    3. pendapat lu 20:29 sama dengan gua

      Delete
    4. Najib dah hilang daulah sbgai pemimpin
      Daulah ni kurniaan allah pada setiap pemimpin tak kira apa jua pimpinan dari peranan yg kecil atau yg besar

      Hilang daulah kerana mengkhianati amanah

      Aib mereka akan di tunjukkan satu persatu di hadapan allah kelak

      Delete
  25. 000000((>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    LIDAH SAMURAI

    Jika strategi pengecut terus digunakan
    untuk mengharamkan PPBM,

    Semua pemimpin PPBM
    kenalah tanding tiket BEBAS

    Dan pastinya
    negeri Kedah akan pecah rekod
    di mana Parti BEBAS bentuk kerajaan.

    RAKYAT KEDAH BERSAMA MU, TUN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rite anon kepala bapak baru terfikir kot pening kpala lgi

      Delete
    2. dengan ini di haramkan semua calon
      bebas bertanding dalam PRU-14...

      PENYUDAH SI PENGECUT

      Delete
  26. Najib makin melupakan lobai hadi dan Pas...bagi ratos jota tapi tak boleh diharap....Pas makin lemah rupenye..najib terpaksa tukar plan

    1... Tunjuk baik dengan sembah anwar di sepital...dah beberapa kali anwar masuk sepital haram najib tak peduli...musuh ketat
    2. Lawat dan hulur sedekah 3 jota kpd sepital cina nak pujuk undi cina...

    Demi selamatkan jepala bapak dia najib sanggop buat ape saje...

    Tapi anwar dah tahu najib sangat terdesak....dulu najib gunakan jubo sefool penjarakan anwar...saat untuk anwar untuk balas dendam dan singkirkan semua musuh2 nye seperti husni nazri dan ostad jahid dan sefool
    hampir tiba...cai2 umno seronok harapkan anwar sokong najib....fantasi cai pandir...

    Pru lawan tetap lawan kata anwar...baru najib boleh rasa wang bukan segalanye...

    Najib boleh pilih cell mana dia suka di sungai buluh inn.....

    Orang tua renta yg baling gelas tak pecah dah luku kepala najib....baru najib dan umno tau betapa bisa orang tua renta yg baling gelas pon tak pecah...

    ReplyDelete
  27. mana cai amno ni? mentang la mak badak gi vietnam..semua curik tulang ek

    ReplyDelete
  28. Umno dah boleh bincang untuk pilih bakal ketua pembangkang ganti najib lepas pru14.... Dah jelas umno akan tumbang....najib dan istad Jahid sendiri tak yakin lagi umno akan menang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moral start dah down
      Pada penyokong umno selamat kan diri kapal dah nk karam

      Delete
    2. Mampuihlah hang wak kojola kengkang berkepala mancis oiiii...
      Kihkihkihkih..

      Delete

  29. Apabila kempen PRU nanti ..

    HARAPAN terus di kutuk kerana tetap mencalunkan Anwar sebagai PM ..

    Modal Anwar mempunyai peribadi yang sangat memalukan ..

    Mr J.. komen sikit..


    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai yg dah tahu ini kerja najib takut kpd anwar....loyar mualaf shafeei tak berani nafikan terima 9.5 jota untuk pastikan anwar masuk penjara...

      Zaman tak de internet boleh najib klentong....
      Yg tua2 totok pas dan umno ramai dah kojol....anak2 dengan internet kuat pengaruhi mak ayah di kampong...


      Tu pasal kajian najib boleh dapat 60 kerusi saje yg buar najib bertambah panik...

      Delete
  30. Leave Zimbabwe now': thousands of protesters call for Robert Mugabe to go
    Tens of thousands of people have gathered in the centre of Harare to call for the resignation of Robert Mugabe, as moves to force the Zimbabwean president to stand down gather pace.
    Euphoric crowds filled streets in the capital on Saturday morning and cars honked their horns. “It’s like Christmas,” said one marcher, Fred Mubay. He said Zimbabweans had been suffering for a long time and were now, finally, happy.
    Many carried national flags. One had a poster with a message for the 93-year-old president: “Leave Zimbabwe now!!!” while a vendor at an intersection held up a newspaper with the headline: “Mugabe cornered.”
    The army seized power four days ago but Mugabe has refused its demands to leave office. The military and senior officials within the ruling Zanu-PF party now appear set on forcing Mugabe out within 48 hours

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berapa ramai agaknye akan iringi nsjib ke sungai buluh inn?...berapa banyak kereta yg akan bunyikan hon tanda gembira?....

      Yg pasti tiada penyokong umno akan bersedih....

      Bapuk tua kojola gengster najis dan mr Jebon bersedih kerana putus sudah talian dedak....

      Delete
    2. Judging from his questionable education level and his fuck-tough English, I wonder whether Kojolla understand what he copy-pasted.

      My gracious.....!!

      Delete
    3. Alahai Pak Othaman

      Wak kojola kengkang berkepala mancis ni taik kucing pun dia kata cheese cake. Selamba jer dia makan..

      Delete
    4. WAK SUMAN TEMPE...NONOK KO KULUP LAGI TAK...MAI SINI AKU TOLONG SUNATKAN...TAPI LEPAS TU KO BEREHAT LER SEBULAN...TAK BOLEH NGENTOT NGAN BINI KO!!!

      Delete
  31. Kan saya dah kata pada posting tuan budin sebelum ini.

    Simpan tulisan saya ini.

    Saya fikir ROS tak akan luluskan pendaftaran PH (PPBM belum berjaya didaftarkan. Semua pandaftaran gabungan parti dah ok baru ROS boleh buat kerja untuk PH pula)

    PRU 14 berlangsung dengan BN menentang wakil dari setiap parti lawan yang guna logo parti masing-masing.
    Kuputusan yang tidak memihak kepada BN akan berpihak kepada parti campuran (BN + PKR + PAS) untuk bentuk kerajaan. (Ziarah TSDAI oleh pemimpin UMNO/BN ada makna tu. Jika UMNO hanya boleh kekalkan 60; PAS yakin dengan 40; takkan tak cukup jika PKR hanya perlu menyumbang 12 kerusi untuk majoriti mudah dan bentuk kerajaan campuran...)

    Memang bukan Najib akan menerajui tetapi tetap wakil dari UMNO yang akan jadi kepala.

    Berhati-hati dengan PKR (bukan niat nak pecah belahkan PH)

    Kecuali pimpinan PH buat sesuatu sebelum PRU 14 yang boleh beri jaminan / pastikan gabungan parti sedia ada dalam PH tidak belot selepas PRU 14...

    ReplyDelete
  32. Rata2 rakyat Msia yang waras berbangga memilikki PM yang berjiwa besar spt DSNR. W/Pun puas dicaci hina dan ditelanjangi luar dalam oleh DSAI satu ketika dulu, tetapi ternyata beliau tidak menyimpan sebarang dendam kesumat, walau sebesar zarah pun. Tapi malangnya kehadiran ikhlas DSNR menziarahi mantan bos keduanya dicanangkan sebagai tindakan terdesak dan semaat2 utk meraih political mileage utk dirinya dan kerajaan. Susah betul sekarang ni, nak hidupkan sunnah ziarah orang sakit , yang begitu tinggi ganjarannya di sisi Allah s.w.t diperlekehkan manakala amalan2 maksiat spt judi, arak dan LGBT disanjung dan digalakkan , khususnya di selangor dan penang. Lihat betapa jauhnya terpesong warga kedua2 negeri tersebut, semata2 atas sebab sumber2 ini merupakan penyumbang terbesar kpd kantung perbendeharaan negeri.
    Ni aku saja nak share dengan semua. Kat tempat aku, YBnya yg juga exco kerajaan negeri lama dah jadikan amalan menziarahi pesakit2 yang terlantar di hospital sebagai aktiviti rutin beliau. Hampir saban minggu, beliau memperuntukkan sebahagian dari masanya yang sibuk tu untuk meluangkan masa bersama dgn pesakit2 khususnya yang kronik penyakitnya. Beliau faham betapa besarnya makna ziarah ini kpd mereka, w/pun dalam masa yang singkat. Lembayung sayap para malaikat yang berdoa memohon keampunan dosa2 orang yang datang menziarahi dan yang diziarahi menjadi penggerak utama kpd beliau untuk terus menghidupkan amalan sunnah ini, dan kini ia telah dihidupkan oleh 1 biro khas yang ditubuhkan oleh beliau iaitu Biro ziarah untuk ummah. Ada saja orang2 sakit yg terlantar di rumah diziarahi mereka dengan diakhiri dgn bacaan doa khusus utk memohon agar dipercepatkan pulih dari penyakit. Aku rasa. tempat2 lain pun ada juga menghidupkan amalan mulia ni, cuma tidak diuar2kan kpd umum kerana kebajikan spt ini tak perlulah diheboh2kan..biarlah antara mereka, pesakit dgn Allah saja.
    Jadi rasanya, takdelah sesuatu yang amat ganjil jika PM menziarahi DSAI atas kapasiti hubungan yg akrab antara mereka satu ketika dulu dan berlainan parti serta dasar perjuangan ketika ini tidak sekali2 akan memutuskan hubungan persaudaraan sesama insan, selagi kalimah toiyibbah masih ada tertancap rapat dalam hati. DSNR dah lama memaafkan DSAI dalam hal2 cacaian, kutukan dan hinaan yg dilemparkan keatasnya dulu2 dan terpulanglah kpd DSAI untuk memuasabahkan dirinya...apatah lagi, penyakit yang dihadapinya berkemungkinan besar sebagai satu petunjuk dari Allah s.w,t untuk mengkifarahkan dosa2nya yg lepas2 tu. Itu tandanya, Allah masih sayangkan hamba2nya lagi.
    Rakyat Msia memohon agar isu ziarah ini tak perlulah dipolitikkan lagi demi kepentingan mana2 pihak sekalipun...cukuplah sekadar dengan menyatakan bahawa ini adalah satu amalan sunnah Nabi s.a.w yang ingin dihidupkan semula oleh DSNR dan DS Rosmah....jika tidak dimulakan semula, tidak mustahil ia akan terkubur dan dilupakan begitu saja oleh umat Islam di negara tercinta ini, yg mengaku dirinya cinta dan kasih kpd Rasulullulah s.a.w!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah 3 kali anwar di masukkan ke sepital...dah dekat pru baru nak lawat...ade udang dlm mee bila datang sembah anwar...

      Buat teori ape pon....kalo tun madey mssuk sepital beranikah najib datang melawat?.....hehehe...

      Lawan tetap lawan...

      Delete
    2. Tang jiubor lawat anwar jiwa besar, tang Tun baik ngan anwar lain pulak criter ye dak geng bodoh? Yieee haaaa!

      Delete
    3. Najib jiwa besar tapi otak kecik sama mcm gengster najis....

      Masa lobai hadi dan pas sokong najib rasa kuat...bila sedar pas dah lemah terhegeh2 datang sembah anwar konon jiwa besar....

      Delete
    4. panjang bonar GN.. karang
      siape la nak bace !!!!!

      baru bace baris 1, pun dh naik muak

      GN......GN...APALAH SUSAH-SUSAH.

      Delete
    5. Gormal & temberangnya tak seorang pun baca apatah lagi nak percaya, kecuali dirinya sendiri yg selama ini kita pun tahu dia memang syok sendiri. Itulah Kejora yg mengakhiri do'anya bukan dgn 'ameen' tapi dgn ketawa & mengilai bagai jin hantu puaka.

      Delete
    6. geng ni copy paste dr blog geng2 dia....he he ..takde org nak baca. kan dah cakap.....blm sempat 2 hari...blog2 penjilat dah mula menjaja gambar kepala bapak....politik matang??? politik malang kot?

      kepala bapak kau!

      Delete
    7. Bacaan taik utk pembaca yaik macam gemg najib

      Delete
    8. Tak pe GN, penat awak tulis kan! Saya baca, sebab saya tak nak awak terus terusan sesat dari kalimah toiyibah yg awak sebutkan tu. Awak kaji balik apa Rukun2 dan Syarat2 sahnya. Sanngat penting tu. Macam solat kitalah kalau tak sah sesia je tonggeng tonggek penat sesaja pahala yillek, tarak pahala habuan neraka la jawapnya kan GN.....

      Delete
    9. Syabas GN...teruskan sampai diorang Meroyan....

      Yieeeee Haaaaaa!!!kikiki...

      Delete
    10. GN! Bukan ke smlm ko tulis macam ni? - Ikut 1 laporan yang sahih dari sumber yang tak mau disebutkan, DSZH sudah pun menziarahi Nuar kaki sontot, sebelum DSNR lagi. DSZH ni tak nak ziarah tersebut dibeasr2kan kerana dia ni jenis sorang pemimpin yang low profile dan tidak mahu perkara ni dituduh umum sebagai mengambil kesempatan demi political mileagenya. Yang penting, apa saja yang kita lakukan adalah ikhlas dan mendapat keredhaaNya dunia akhirat. Inilah prinsip yang menjadi pegangan hidup DSZH!
      .... Tup2 hari ni ko kantol. Dlm tv keluar berita zahid baru pegi lawat anwar. Lepas najib lawat. Hari ni lu nak spin apa pukak? Kau tak mslu je menipu? Tak sMpai 24jam Tuhan dah bukak tembelang ksu. Mungkin ksu ingat politik boleh menghalalkan apa saja. Kau silap besar. Kau tunggu aje harinya nanti. Kau sepatutnya tak takut pada cash is king aje, tp patut takut Tuhan bg cash kat kau. Adios.

      Delete
    11. Tak lama lagi dah bro PJL..

      Lepas pru 14 nanti kita ramai2 pi hantar wak kojola kengkang 4 kupang tu berehat kat hospital bahagia Tanjong Rambutan...
      Kihkihkih

      Delete
  33. Yang Penting bagi aku..Cukuplah umno dan PAS...

    uMNO DAH LAMADAH TIPU MELAYU...iDUP BANGSA..
    PAS dah lama tipu melayu.......idup islam..

    DAH >50 Tahun...Apa yg melayu dapat COMMON..

    BANGSWAWAN UMNO/BRAHMIN PAS:KAYA -RAYA..

    Kita2,macai,walaunta..hahahahhehehe siang-malam nak BELA Mereka..

    Hanya undi PH,Adalah harapan rakayt!!tiada bn/tiada umno/tiada pas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju bro....jangan pakai teori gengster najis...najib kincin merata....biar gengster najis yg tadahkan...

      Delete
    2. GN tu dok tonggek lama dahhh...

      Delete
  34. MalaysiaHaru! TPM Zahid bawak berapa jota plok nak beli anwar tu???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru berkira2 ngok....leoas ni baru runding...anwar bukan mcm ostad Jahid...

      Delete
    2. Hei bodooo....ko ingat anwar sama mcm lobai hadi boleh di beli?...

      Delete
    3. Si Sontoloyo Jahid muka sengeh tuu boleh dipercayai ker? Dulu mengampu DS Anwar hentam Tun Mahathir. Bila terdedah dia sendiri songlap ratusan juta, dia mengampu Tun Mahathir. Kini dia mengampu Najib sebab jadi Timbalan Pengampu Menteri merangkap Menteri Seluar Dalam Negeri sambil songlap ratusan juta melalui membawa masuk bangla2 & nepal.

      Delete
    4. WAK SUMAN TEMPE...NONOK KO KULUP LAGI TAK...MAI SINI AKU TOLONG SUNATKAN...TAPI LEPAS TU KO BEREHAT LER SEBULAN...TAK BOLEH NGENTOT NGAN BINI KO!!!

      Delete
    5. Ngko dah gi lawat Nuat ke, Wak perut bujal
      Dulu kemain terok si Nuat itu, ko tibai tunjal
      Ngko kata Nuat itu, Anus Ibrahim Ad-Dajjal
      Gi le cium tangan, sblm ngko menemui ajal

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaaahhhh

      Delete
    6. OTHAMAN (PENJILAT LUDAH KAHAK GELEMA HIJAU) EMPAT TAHUN DULU

      (PETIKAN KATA-KATA OTHAMAN AHMAD DARI BLOG PARPUKARI)

      OTHMAN AHMADJUNE 29, 2013 AT 2:24 PM
      AnonymousJune 29, 2013 at 12:12 PM menyatakan:
      Sukarno udah conquer mana Negara bung? Indon udah kena kongkeq ada lah ...
      ----------------------------------------------------------------

      Komen balas Othaman Ahmad:

      Sukarno adalah diakui Pemidato Terhebat Kelas Dunia mengalahkan Mussolini dari Italy. Pidato dan seruannya amat mengesankan hingga rakyat bangkit dgn cangkul & bambu runcing menentang Belanda dan Inggeris. Itu sejarah dan tak dapat kita nafikan. Namun.....setelah dia berkuasa menjadi Presiden, negara Indonesia hancur lebur, tersisih dari masyarakat antarabangsa, ekonomi negara lingkup hingga menjadi bankrup dan paling menyedihkan memusuhi & memerangi saudara serumpun seagama Malaysia. Itulah padahnya apabila beliau menerapkan FAHAMAN LIBERAL (KESETARAAN) YAKNI, AGAMA ITU SEMUA SAMA TARAFNYA, KOMUNISME & AGAMA disepadukan di bawah panca sila. Akibatnya, HARAM & HALAL TIDAK LAGI JADI PEDOMAN HIDUP malah kahwin campur tanpa tukar agama berleluasa di Indonesia sehingga kini.

      INILAH FAHAMAN YG DIDUKUNG OLEH AD DAJAL MALAYSIA, SI ANUS IBRAHIM yg mahu diterapkan di bumi Malaysia. Setelah sekian lamanya Malaysia menikmati kemakmuran & keamanan di bawah pentadbiran Tun Dr. Mahathir, Malaysia mula mengalami keadaan buruk apabila TUN DOL MELEPASKAN ANWAR DAJAL DARI KANDANG TAHANAN, konon mahu jadi pemimpin baik, popular, liberal tidak racist dan bukan diktator. Tahu-tahunya, Tun Dol terkena kualat/kutukan karma akibat pengkhianatan dan pendurhakaan terhadap Tun Dr. Mahathir.

      Salam Hormat & Ikhlas dari
      Othaman Ahmad
      MELAYU MUDAH LUPA

      Delete
    7. Usah jadi munafiq le Wak hantu jerankong
      Dulu ko kata fahaman liberal Nuat dokong
      Kini, kemain gila2 lagi, Bg Nuat ko sokong
      Bahkan ko menyembah juga, DAP tokong

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhhh

      Delete
  35. "Saya rasa Yang Amat Berhormat (Najib) pun tak tahu. Lepas itu dia tanya saya, when you think we should have (pilihan raya). Saya kata i don't knowlah, i don't know politik," kata Rosmah.

    Pengakuan JUJUR seorang SUAMI yang tidak mencampuri urusan politik ISTERInya.

    ReplyDelete
  36. masa Tun berkelahi dengan Anwar, semua nya tunduk lari senyap.. langsung tak berani nak jenguk apalagi nak dekat dengan Anwar..

    Bila Tun baik dengan Anwar, semua nya mengendeng-gendeng dengan Anwar.

    Najib bukan ikut sunnah.. tapi Najib, Zahid dan yang lain-lain cuba memutuskan sekali lagi silaturahim antara Tun dengan Anwar seperti mana telah mereka lakukan satu ketika itu..

    Dalam keadaan apa pun atau bil-bila.. Mahathir dan Anwar tidak boleh di biarkan bersatu... jika tidak semua pemimpin UMNO susah cari makan atau secara tepat kebas duit rakyat.

    Mahathir dan Anwar hanya boleh bersatu luar dari UMNO..

    ReplyDelete
  37. Rakyat Msia yang waras berasa pelik lagi hairan...kenapa sehingga sekarang ni, Madey Al Kutty masih belum memcemar duli lagi menziarahi Nuar kaki sontot di hospital. Rakyat boleh bandingkan erti kesibukan antara Madey dgn DSNR...Madey sibuk dengan menjaja fitnah dan hasutan ke seluruh negara, tapi DSNR sibuk dgn urusan pentadbiran dalam dan luar negara. Tengok ajelah, dalam kesibukan 24 jam DSNR tersebut, masih ada ruang utk beliau menziarahi Nuar KS....sedangkan Madey taklah sesibuk mana pun kan. Yyasan Perdana tu bukannya jauh sangat dari hospital, kalau ke Serawak sanggup dia ke sana, takkanlah dalam KL pun dia tak dapat meluangkan masa. Jangan pulak diberi alasan kerana jalan jem...sesak...apa gunannya disediakan kerajaan polis pengiring dan body guard utk memberi keselesaan pergerakan beliau ke sana ke mari? Takkan kemudahan tu hanya diperlukan bila hendak mengiringi beliau untuk program2 menjaja fitnah dan hasutan2 semata2...kalau inilah gayanya, ia ternyata satu pembaziran yg amat2 nyata sekali.
    DSZH, mentee Nuar KS pun dah menziarahinya..tak terasa apa2 ke Madey? Timbul persoalan yg maha besar, betul2 ikhlas dan jujur ke Madey bila dia mengatakan dia memohon maaf kpd Nuar KS dan keluarga atas tuduhan liwat dulu tu, ataupun itu hanyalah lip service utk meredakan kemarahan kak wan sepet kipas lipas dan penyokong2 Nuar KS yang masih melambak2 lagi dalam PKR. Madey tau dan amat faham, selagi ahli2 PKR tidak memaafkan nya, peluangnya utk menjadi PM ke7 andaikata PH menang adalah amat2 tipis. Tidak mustahil, w/pun Assmin MB Jamban telah menyatakan kesediaan PKR utk menyerahkan kerusi2 tertentu kpd cap munge dalam PRU 14 nanti, kemungkinan penyokong2 PKR akan mensabotaj dan mengakibatkan kekalahan
    calon2 cap munge tu tetap ada.
    Hakikatnya, jika pun Madey menziarahi Nuar KS , ia takkan mengubah pendirian dan tekad yang telah diambil oleh ahli2 PKR...Madey tak boleh dipercayai dan takkan memberi sebarang laba kpd PH, dia kini dianggap tua renta kutuk yang ternyaya menjadi liabiliti dan bukannya aset berharga lagi kpd perjuangan PH!

    ReplyDelete
    Replies
    1. What the hell are you trying to say? Silap terbaca, tapi as always, full of shits! Gn tukang karut kepala biol!

      Delete
    2. ha ha ha....dah kena batang pelir sendiri....sekarang cuba2 nak alihkan...

      kepala bapak dah nazak!

      Delete
    3. siapa yang hadir dan jumpa Anwar semasa di mahkamah?

      Yang mana satu antara bergambar dengan Anwar di hospital atau yang bersalaman dan one to one dengan Anwar yang lebih bererti?

      Perlu di ingat Anwar ialah banduan dan sesiapa yang ingin melawat mesti lah mendapat kebenaran dari Jabatan Penjara.

      Wad yang ditempatkan untuk Anwar di kawal oleh Pegawai Penjara tak kurang 10 orang siang dan 10 orang malam..

      Sementara menunggu kebenaran Jabatan Penjara.. Anwar pun dah balik ke Sungai Buluh...

      Delete
    4. Mencemar duli kakak ko geng najib at least ko respek gak ngan tun

      Akan tetapi cash is the king tak mencemar duli melawat dsai yg berstatus banduan atau narapidana?

      Hehe cash is the king hanya mencemar negara itu fakta yg nyata

      Delete
    5. siapa yang hadir dan jumpa Anwar semasa di mahkamah?

      Yang mana satu antara bergambar dengan Anwar di hospital atau yang bersalaman dan one to one dengan Anwar yang lebih bererti?

      Perlu di ingat Anwar ialah banduan dan sesiapa yang ingin melawat mesti lah mendapat kebenaran dari Jabatan Penjara.

      Wad yang ditempatkan untuk Anwar di kawal oleh Pegawai Penjara tak kurang 10 orang siang dan 10 orang malam..

      Sementara menunggu kebenaran Jabatan Penjara.. Anwar pun dah balik ke Sungai Buluh...

      Delete
    6. Ni melawat atau nak mintak tips duduk di penjara. Maklum le lepas pru nanti segalanya serba berkemungkinan. Org dlm mungkin keluar. Yg kat luar masuk dalam pulak.

      Delete
  38. kah...kah...kah...

    Cai2 Haprak dok Meroyan sesama sendiri...seronok tengok...macam dah menang PRU...tapi Habuk pun TARAK!!!!Lantak demo ler!!!!

    Yieeee Haaaaa.....kihkihkih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah mng dah
      Sejak 16 sept 2008 lagi

      Delete
    2. Wak...tak hisap rokok john ker malam ni???
      Kihkihkih

      Delete
  39. Bilakah pengerusi PAN Imayam tamilkoddy nak ziarah Anwar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. BN cuma boleh menang 60 kerusi. Najib ziarah Anwar dengan harapan dapat 80 kerusi..

      Jika Mahathir ziarah Anwar.. dari 60 kerusi tinggal 25 kerusi..

      Mahu kah Najib benarkan Mahathir ziarah Anwar dengan risiko kehilangan kerusi?

      Delete
  40. Bangang punya orang. Apa dia dapat tak habis2 defend kepala bapak kau. Bila dedak semakin kurang barula tau nasib depa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorang x dapat apa pun, dah mmg species beruk kena jolok jubor ngan kera..mengatal jelah kejer dorang nih! Kot kot najib bagi king kong pulak jolok jubor, baru rabak..yiee haaaaa!

      Delete
    2. Wak kojola kengkang
      Mau ker try kingkong punya
      Kihkihkih

      Delete
  41. kah...kah...kah...kah....kah...

    Makin Teruk Cai2 Haprak dok meroyan kat Blog ni...

    Yieee Haaaaa!!!..kikikiki...

    ReplyDelete
  42. 000000((>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    LIDAH SAMURAI

    Kalau jadi pergi ke Tokyo
    Jangan lupa berbaju batik
    Apa jadi GN dah muka poyo
    Hari-hari tulis karang taik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yiee Haaaaaa!!!kikiki...

      Delete
    2. Bukan saja setakat karang taik. Dia pun makan taik...

      Delete
  43. ok lah datang melawat.Dari pada Madeyyy tuduh anwar tumbuk mata sendiri semasa berada ditampuk pemerintahan MAHA zalim ketika dulu. Masa itu saudara buat apa? mesti buat penerangan kepada masyarakat bahawa Anwar memang tumbuk mata sendiri.kesiaan walak sngat denagan Madeyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. MADEY DAN NUAT(ABANG SAYANG KU)
      DAH BERMAAFAN DAN BERSATU
      DALAM SATU PAKATAN.

      YANG KO DOK PELAGA, APA HANG NAK????

      geli-geli..yeahhhhh ho

      Delete
    2. sekarang ni nuat dan Matdey sama2 laga Juboq....si Ketua To' Kong Lim Kit Sial...dok perati sambil ketawa....kihkihkih!!!!

      Delete
  44. Rombongan UMNO melawat Anwar ... kahkahkah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukannye ape...
      nak uji Tun tu.....
      strategi budak-budak...
      kakakakakakakakakakak

      Delete
    2. Nak tengok...si Nuat tu patah tang Tengkok ker atau patah tang Konek dia....kikiki.....

      Yieeee Haaaaaa!!!!!

      Delete
  45. Dalam tulisan Zaid Ibrahim yang bertajuk politics and the court, beliau begitu beria2 untuk mengatakan bahawa TGHHA sudah melakukan kesilapan besar dengan menyaman Clare Brown dalam kes RM 90 juta tersebut. Kenyataan beliau telah disokong sepenuhnya oleh Hanipa Maidin, Pizi dan Husam kusam. Kita semua tahu, tuduhan2 CB terhadap TGHHA dan pemimpin2 PAS yang lain adalah semata2 bersandarkan hearsay tanpa satu pun bukti yg kukuh dan boleh diterima oleh mahkamah di sana. CB menyatakan bahawa Ambigaga telah menyalurkan maklumat2 tersebut kpdnya sedangkan bila diinterogasi oleh PDRM, ternyata dokumen maupun bukti utk menyokong tuduhan CB tidak ujud sama sekali dan Ambigaga sendiri telah mengesahkannya.
    Zaid juga memainkan taktik reverse psikologi dengan menyatakan bahawa firma guaman yang diupah oleh TGHHA tersebut adalah tersangat mahal dan di luar kemampuan TGHHA..tapi dia terlupa bahawa hampir semua kes yg diwakili oleh firma tersebut telah dimenangi oleh mereka. Jadi kenapakah Zaid beria2 sangat meminta TGHHA menarik balik saman tersebut. Sebagai seorang seasoned lawyer dan politican, beliau sebenarnya dah nampak bahawa CB akan kalah dalam kes ini dan pastinya kekalahan ini kan memberi tamparan hebat kepada PH, yang amat2 mengharap agar kemenangan akan berpihak kepada CB, untuk meraih political mileage yang amat2 diperlukan setelah isu2 spt 1 MDB dan Felda tidak berjaya memberi laba politik spt yg mereka sangkakan.
    Nampak gayanya, setelah begitu banyak belanja yang telah dicurahkan untuk mengupah Ambigaga dan CB , 2 watak paling utama dalam kes ini oleh dalang tersohor...yang kita semua boleh agak sapa orangnya tu. ternyata satu pembaziran begitu saja.
    Ini mengingatkan kita kepada konspirasi 1 MDB yang didalangi oleh Madey dengan k/sama 3 TS..dikhabarkan memakan belanja 3 bilion dan dirancang secara rapi sejak 2013 dan akhirnya terburai di tengah jalan tanpa sebarang hasil, yang memberi pulangan kepada kroni2nya yang menyediakan dana tersebut. Apa lagi isu yang nak direkayasa oleh Madey dan PH dalam masa terdekat ni...faham2 ajelah, kalau dah terdesak sangat apa2 pun sanggup dilakukannya, hatta menjual anak isteri pun sanggup dibuatnya asalkan matlamat akhirnya tercapai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Z...AKU TAHU LER MAK KO TGH BUNTING KARABAU...LEPAS KENA BALUN 3 EKOQ JANTAN GIGOLOK...NAK HARAPKNA BAPAK KO...YG KONEK SONTOT TU...TERHEGEH2 LER GAMAKNYER...DITENDANG LAH DEK MAK KO BAPAK KO TU...TAPI MAK KO DLM KEADAAN BUNTING TU NAK JUGAK MENGANGKANG KAT CHOW KIT...LEPAS TU KO TGH TUNGGU PUNGUT KOMISEN....KIKIKIKI....

      YIEEEE HAAAAAA!!!!

      Delete
  46. Hati2 DSAI, bimbang jgk kalau tetiba air mani awak do ada dlm rahim datinseri2 yg dtg melawat tu, lagi parah depa klaim dah termengangong anak awak lak nanti. zaman canggih kan ni.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 0031...Nuat Termengandungkan Bini orang.....jeng..jeng...jeng...

      Delete
    2. kejora bunting dah masuk pital
      esok beranak kot

      buktinya, pantun nya dah tak dak

      Delete


    3. Yang buat kerja macam itu KP bercuti di Bali dengan bini orang tapi kesalahan tersebut di cover oleh Pemimpin UMNO ..

      Delete
  47. (000000((>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    LIDAH SAMURAI

    Kalau jadi pergi ke Tokyo
    Jangan lupa berbaju batik
    Apa jadi GN dah muka poyo
    Hari-hari tulis karangan taik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bang Non,,,Nuat Al Juburi tu...bukan setakat 3-4 jantan jer dia dah jolok...China doll...dan Bini orang pun dia dah dok Jolok....Cai2 Haprak buat2 dah lupa pulak...Matdey ingat kot...hikhikhik...

      Betul lah kata orang...kerana Nafsu Badan Binasa...Nasib ko ler Badan.....

      Delete
    2. Najib dan Zahid akhir nya tunduk dan minta nyawa dari Anwar..

      Memang bagus lawat bekas bos ..

      Dulu Anwar ialah ketua pada Najib dan Zahid... Tapi jangan lupa Mahathir ialah bos kepada Anwar ..

      Tapi Mahathir yang pergi jumpa Anwar ...

      Anwar yang di hina... semakin di sanjung tinggi oleh rakyat .

      Delete
    3. 0106...SEBAB MAMAK MATDEY DAH NYANYUK...TAK INGAT APADAH!!!!SEKARANG DOK MENYEMBAH SI KETUA TO KONG DAPIGS UNTUK SELAMATKAN NYAWA SI BOBOI....KIKIKI

      YIEEEEE HAAAAAA!!!!!

      Delete
    4. Hang sakit pungkoq ka wak. Dok mengerang sakan aku dengaq

      Delete


    5. Najib dan Zahid pun dah tak ingat atas fitnah mereka lah Anwar terlantar atas katil sebagai seorang banduan.

      Nyanyuk-nyanyuk Mahathir pun Anwar kena ingat juga siapa yang ambil dia jadi pemimpin UMNO dan TPM. Bukan Najib dan bukan nya Zahid ...

      Dan kerana Mahathir berbaik dengan Anwar lah baru Najib dan Zahid pandang tinggi pada Anwar ..

      Delete

  48. Kes berjalan .. dah tak boleh tarik balik. Kenyataan Zaid nak bagi pemimpin PAS menyesal dan nak tunjukkan kebodohan pemimpin PAS yang tak berfikir panjang ..

    Dari belanja 3 billion untuk upah .. lebih baik guna untuk belanja kempen PRU ...

    Tahun ini PAS banyak keluar duit ....dengan berbagai program, bayar saman, beli tanah dan kos mahkamah di London.. Duit masuk .. dari mana sumber PAS dapat duit tersebut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 00.46...eeeh..kau dah lupa ke..bukan ke pala bapak kau yang bagi duit tu? Tanya dari mana sumber dapat duit pulak! kikihkikokikikihkiki..

      Delete
    2. MO1 kan had0.....ye dak mak....

      Delete
    3. 0058...DEN ADO NUAT AL JUBURI BAKAL PIEM KE 7...KO HADO...KIKIKI

      YIEEE HAAAA!!!!

      Delete


    4. GN..

      Kepala Bapak tu kan di kaitkan dengan Najib.. Yang popular kan ialah Si Bugis ..

      Kalau di tukar ayat tuan ..

      00.46...eeeh..kau dah lupa ke..bukan ke pala bapak kau yang bagi duit tu?

      Jadi

      00.46...eeeh..kau dah lupa ke..bukan ke najib yang bagi duit tu?

      Sekarang tunggu perbicaraan .... di London nanti akan terbongkar jua kebenaran itu..

      Terima Kasih GN kerana mengaku juga akhir nya .

      Delete
    5. Tu diaaa...hangpa dengaq tu.... mengerang sakan wak kojola kengkang kena jubur.
      Aku nak tidoq pun tak boleh.
      Hingaq sungguh dia. Sakan punya mengerang.

      Delete
    6. TU DIAAA Z...KO TENGOK MAK KO TU...TENGAH BUNTING KARABAU PUN SANGGUP MENONGGENG MENADAH LANGIT KE TUJUH JUBOQ MAK KO...JANTAN GOLOK APA LAGI TAK KIRA LER MAK KO TU BUNTING KER...JANJI TONGENG..MAK KO JANJI ADA MASYUK...OK LER TU...NANTI KO PUN DAPAT KOMISION....KIKIKI...

      YIEEEEE HAAAAAA!!!!

      Delete
  49. mak badak dah outus darah boleh he mengandong......

    ReplyDelete
    Replies
    1. EKELEH...AKU INGAT SI NUAT OPERATE KONEK KASI BESAU LAGI....ROPE NYER TERKEHEL BAHU!!!!KIKIKI

      YIEEEE HAAAAAA!!!

      Delete

    2. Mak badak ok .. bila-bila boleh mengandung..

      Tapi laki dia yang tak ada telor .


      Delete
    3. 0116...TELOQ KO SAMBANG KER...HIKHIKHIK....MAI SINI AKU GOYANG KAN ....

      Delete

    4. 01 33

      Tak hingin ..

      Kau tiap malam buat kerja .. cuci bersih pun tak .. nanti bawak penyakit ..

      Kau ke yang tertelan telor laki Mak badak ?

      Delete


    5. 01 33

      Kalau cakap pasal bapak kau.. Kau tak kisah ..

      Sebab tu cakap pasal Laki Mak Badak tak ada telor...gerenti kau marah ..

      Sampai kau sanggup buat apa pun .. orang punya pun kau rela buat kan
      ..

      Delete
    6. 0147...batang konek ko tak naik ker...mai sini aku goyang kan sikit tolo ko tu...kalau tak pun aku jentikkan tolo kau.....

      Delete
  50. Awat tak boleh mengandung pulak? Sedangkan si bapok wak kojola kengkang yg berkepala mancis tu pun boleh bunting!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 0049...BOLEH MENGANDUNGLAH...TENGOK MAK Z...SEKALI HAYUN JER SAMA 3 EKOQ JANTAN GIGOLOK...TERUS MELEKAT...APA TAK NYER MAK Z TU PUNKOQ DIA TONGGEK..GERAM LER SI GIGOLOK TU..HABIH 3 LOBANG SEKALI HAYUN...Z SUKA LER TEW..AKAN DAPAT ADEK KEMBAU SIAM...KUAR2 PUN NANTI MACAM KARABAU BALAU...SILAP HARIBULAN SEROPE MUKA NYOK..LEMBU PENDEK...KIKIKI...

      YIEEEEE HAAAAA!!!!!

      Delete
  51. Replies
    1. Z...MAK HANG LAGI TERROR...TIAP TAHUN BUNTING KARABAU...HASIL MENGANGKANG KAT GOLOK DAN OVERTIME KAT CHOW KIT...SUSUN PAKU ADEK KAU...BAPAK KO PUN TERHEGEH2 TOMPANG GUMBIRA...KIKIKI...

      YIEEE HAAAAAAA!!!!

      Delete


  52. Anwar sedang baring tersenyum .. walaupun hari dah larut malam ..
    Sambil mengenang berok dua ekor ..
    Satu Pahlawan Bugis dan satu lagi Pendekar Jawa ..

    Tanpa di sedari kedua-dua tangan Anwar di letak di bawah kepala ketika tersenyum puas..

    Tiba-tiba Anwar teringat satu lagi kawan ..
    Yang pernah herdik dia ...
    Yang juga sakit macam dia ..
    Tapi kawan itu tak pernah masuk penjara ..


    Rasa syukur yang teramat ...
    Sungguh Engkau lah yang Maha Pengatur ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. NUAT SEDANG BARING TERSENYUM...SEBAB CHINA DOLLL DOK PASANG LUKAH KAT KELENGKANG...PUAS HATI BANG NON NUAT...SI CHINA DOLLL TERKAKU LAYU DALAM JOLOKAN BERAYUN...KIKIKIKI...

      YIEEEE HAAAAA!!!!

      Delete
  53. Ramai pulak tukang pujok rayu bila dah tahu hayat politik tinggal lagi kurang 6 bulan lebih saja... Kesian Umno sekarang macam nyawa-nyawa ikan nampaknya nak hidop lagi. Mampos je wahai pencuri, itulah balasan terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HE...HE...HE...SETAHU AKU PARTI CAP MUNGE YG TINGGAL NYAWA-NYAWA IKAN...NAK MAMPOS LER TEW...MAMAK MATDEY...DARI KO SIBUK NGAN PARTI ORANG...LEBIH BAIK HANG JAGA PARTI SENDIRI YG DAH HAMPIR TERLONDEH TU....PI SEMBAH CEPAT SI KETUA TO' KONG DAPIGS TU....KIKIKIKIKI...

      YIEEE HAAAAAA!!!

      Delete
    2. Hidup ke mati ke munge no hal...PH jadi pilihan....

      Ko susah hati yeer najib nak kojol...hehehe

      Delete
  54. Selesai solat tahajjud, hati lapang lah pula
    Teringat nak jengah cai2 si Matdey kerala
    Zahid lawat Nuat, kenapa yg cai2 jadi gila
    Matdey peniaya Nuat dulu Zahid yng bela

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poorah zahid pembelot...sibok nak kaut kekayaan...

      Delete
  55. Tahun 1998, politik Matdey sangat gawat
    Sebaliknya pengaruh Nuat semakiin kuat
    Untuk survive, tektik dajal si Matdey buat
    Maka dibuatnya konspirasii Nuat meliwat

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhhh

    ReplyDelete
  56. Mcm kejahatan, di otak Matdey bersarang
    Maka berhabis-habisan lah, Nuat diserang
    Nuat juga dituduh berzina dgn isteri orang
    Akhirnya Nuat masuk ke dlm pagar jarang

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhhh

    ReplyDelete
  57. Matdey sangat takut kuasa dia Nuat tawan
    ‘Grass-root’ si Nuat kuat, dia tidak terlawan
    Dituduh si Nuat, sesama jantan mengawan
    Salah seorang mangsa, Sukma Dermawan

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
  58. 1998.. menggamit kenangan sejarah silam
    Masa itu Matdey dah dekat nak tenggelam
    Dia rancang supaya Nuat masuk ke dalam
    Sampai ke mahkamah, diarah bawak tilam

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhhh

    ReplyDelete
  59. Asal Nuat ke penjara, Matdey lah director
    Zaman dia perintah, dia tu sorang dictator
    Kini nak ulang lagii, dia punya tektik kotor
    Nak jatuhkan Najib rancangan baru diator

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhhh

    ReplyDelete
  60. Masa Nuat dibicarakan tercetus reformasi
    Hari2 rakyat keluar jalan buat demonstrasi
    Tapi Mahafiraun guna dia punya kukubesi
    Akhirnya sel penjara tempat Nuat kena isi

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhhh

    ReplyDelete
  61. Nuat terpaksa jalani hukuman dngan tabah
    Sebaliik nya Matdey pula yg panik gelabah
    Mau naikkan Boboi, Najib mesti kasi rebah
    Nuat dulu dianiaya, kini Matdey gi sembah

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhhh

    ReplyDelete
  62. Mcm2 cara kotor Matdey kempen melobi
    Tidak jalan juga Najib dia hentam bertubi
    Matdey gii sembah pulak DAP kafir harbi
    Muka si Matdey lebih tebal dari kulit babi

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhhh

    ReplyDelete
  63. Utk Boboi, kubang babi Matdey rela redah
    Dengan Umno/BN dia rela berpaling tadah
    Tiada rasa malu dijilatnya kahak dan ludah
    Mmg Madey ni kepala segala haram jadah

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhhh

    ReplyDelete
  64. Nuat terseksa kerana lwn Madey Malabari
    Biila Madey terdesak, si Nuat pula dia cari
    Bagaikan setahun, daku lalui hidup sehari
    Dlm dunia ini, bagiku Mas adalah bidadari

    _________________________________
    LELA: BIDADARI
    (https://www.youtube.com/watch?v=jBGJmL0byXY)

    Kenangan silam
    Aku dan diri mu
    Berdua sesama bermadu
    Saling berjanji
    Sehidup semati
    Hakikat di dunia ini

    Segala yang dikata
    Harus dikota
    Ibarat adam dan juga hawa
    Alangkah indah
    Sewaktu bercinta
    Tiada senjata
    Yang dapat menghalangnya

    Chorus:

    Kau umpama bidadari
    Suci bagai embun pagi
    Tapi aku belum pasti
    Apakah cinta mu itu suci

    Kau hadir membawa erti
    Penawar dikala sepi
    Sehangat dian
    Yang menyinari
    Bersama cinta mu abadi…

    (Ulang chorus)

    Kau umpama bidadari
    Suci bagai embun pagi
    Tapi aku belum pasti
    Apakah cinta mu itu suci
    Kau hadir membawa erti…

    __________________
    Buat si dia bidadari ku,
    Salam rindu di angin nan lalu.
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
  65. Najib seksa anwar sumbat kedlm jel guna jubo sefool...sekarang dengan muka selamba datang sembah nuar nak mintak belas kasihan...hehehehe....

    Bapuk kengkang amat susah hati najib bagi signal nak tumbabg harapkan anwar tolong selamatkan...

    Ko dah terlambat najib...

    ReplyDelete
  66. Heyy Bapuk kengkang.....ko tak payahlah susah hati kalo najib tumbang...Najib bukan bapak tiri ko...

    Mat Maslan kan ade boleh ganti Najib...

    Huhuhuhuuuu.....huhuhuuuuuu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...