Friday, 17 November 2017

22 TAHUN JADI PM, MEMANG TUN MAHATHIR TERBUKTI PALING LEKEH DAN TAK GUNA SAMA-SEKALI...

Kata Perdana Menteri yang berdarah pahlawan Bugis, Najib Razak, walaupun Tun Mahathir Mohamad berpeluang menerajui negara selama 22 tahun, tetapi tidak pernah sekali pun dia melawat Hospital Tung Shin dan Hospital Bersalin Cina yang terletak di Jalan Pudu, Kuala Lumpur.

"Saya amat gembira dapat melawat Hospital Tung Shin yang ditubuhkan 136 tahun lalu dan Chinese Maternity Hospital yang sudah berusia 104 tahun.

"Saya difahamkan saya adalah Perdana Menteri Malaysia yang pertama melawat dua hospital ini. Ada seseorang yang jadi Perdana Menteri selama 22 tahun, tapi tidak pernah melawat hospital ini," kata Najib lagi.

Dalam erti kata lain, oleh kerana tidak pernah menjejakkan kaki melawat Hospital Tung Shin dan Hospital Bersalin Cina tersebut, Tun Mahathir adalah pemimpin paling lekeh dan tak guna sama-sekali.

Ya...memang Tun Mahathir paling lekeh dan tak guna walaupun berkuasa selama 22 tahun. 

Bukan saja dua hospital tersebut tidak pernah dilawatinya, bahkan banyak lagi perkara lain tak mampu atau tak terbuat oleh beliau.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu menjadikan akaun bank peribadinya ada wang sebanyak RM2,600 juta.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu mencari seorang Pak Arab yang pemurah dan sanggup menderma banyak wang kepadanya.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu meningkatkan hutang negara sehingga mencecah hampir RM700 bilion seperti yang ada sekarang.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu menubuhkan sebuah syarikat pelaburan yang dapat menjana hutang sehingga lebih RM50 bilion.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu membina MRT yang tujuannya hanya dapat dibanggai kerana dapat meningkatkan jualan sate Kajang.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu menurunkan harga barang, waima harga sayur kangkung sekali pun untuk membuatkan rakyat berbangga dengan peranan kerajaan membantu meringankan beban hidup seharian.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu melahirkan walau seorang anak muda seperti Jho Low yang tiba-tiba menjadi bilionaire sekelip mata dan dapat berhibur sakan dengan artis-artis Hollywood.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu menjadikan anak tirinya seorang penerbit separa porno Hollywood, sambil mampu membeli beberapa kondo mewah di London dan Amerika Syarikat.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu membahagiakan isterinya, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali dengan kerlipan emas berlian berupa rantai, cincin, gelang dan perhiasan barang kemas lainnya yang mencecah ratusan juta ringgit nilainya.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu membenarkan isterinya bebas menggunakan jet eksekutif kerajaan ke mana-mana secara sendirian.

Selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir tak mampu menaikkan harga minyak setiap minggu sehingga hari Rabu adalah hari yang sentiasa menjadi penantian bagi setiap rakyat Malaysia.

Ahhh....kalau mahu dihitung, memang banyak sekali ketidakmampuan Tun Mahathir sepanjang 22 tahun menjadi Perdana yang membuktikan beliau adalah pemimpin paling lekeh dan tak guna sekali di Malaysia ini.

Dan untuk makluman seluruh rakyat Malaysia, kemampuan Najib dapat melakukan lawatan ke Hospital Tung Shin dan Hospital Bersalin Cina adalah suatu pencapaian yang jauh lebih tinggi berbanding melahirkan idea membina Menara Kembar KLCC.

Maka, memang lekeh dan tak guna sekali Tun Mahathir ini. (ShahbudinHusin 17/11/2017)

324 comments:

  1. Selama 22 tahun baru 5 kali first..he2

    ReplyDelete
    Replies



    1. Legasi najip



      China komunis beli forex city

      China buat keretapi

      China buat trx


      China buat pelabuhan

      China rembat spratly laut china selatan

      China beli proton


      China sapu tanah bandar malaysia


      China sapu anak dara melayu

      China buat great wall of kuantan

      China beli unit tnb

      China jual eleltrik



      SEMUA CHINA GARA GARA 1MBABJ BANKRAP... BAGI KAPLA BTH KPD CHINA


      MAJIP BAGI CHINA PEGANG TELOR DIA SEBAB NAK BAYAR HUTANG 50B 1MBABI !

      CILAKA NAJIP.. BUAT 1MDB PUN TAK MENJADI.. KATANYA PAKAR EKONOMI UNIV NOTINGHAM..TEMPAT ROBIN HOOD

      BUAT APA YG MENJADI

      TUTOH MONGOLIA PUN SUDAHNYA KOJOL MINAH TUH

      APA LEGASI NAJIP

      ????

      Delete
    2. Wow.. Tahniah! 5 kali first kira dah hebat dah tu! Wow.. Hehe

      Delete
    3. Nak beli undi Cina?
      Uruskan Jamal dulu. Berikan jawapan yg puas bila anjing ini serang Petaling Street...
      Kami tak aka lupa.

      Delete
    4. Org cina bijak... dah tau MCA adik kepala.lanun.. cina tak.mau ..

      Sekapir cina.. depa tak mau subahat melanun negara..

      Tapi ahli pas nih.. se islam mereka snaggup syubahat dgn lanu maha bugis..merembat 1mdb sampau laaa ni terduduk..hutang 50b

      Ini lah ahli pas yg wala..kpd ketua ajaran sesar taraf nabi..

      Di suruh bebaik dgn umno gadoh dgn dap.. ahli wala tolol ni ikut buat macam zombie..

      Sebab sejahat jahat umno seburuk buruk umno dia tetap islam.. umno mencuri membunoh tak apa.. asalkan dia islam..

      Ketika umno membunoh dan menxuri dia dalam islam lagi..dia masih beriman kpd allah..

      Asal.umno islam.. tak mengapa diaencuri dan membunoh.. dia buat ni semua pun sebab islam..kerana allah!!!

      Delete
    5. Mengata tak pernah lawat hospital Cina tuh konon nya nak ambik hati Cina dia ada lawat.

      Tapi dah lewat. Dia dah banyak meliwat kepentingan kaum Cina tempatan dengan memberi itu ini kapada kaum Cina mainland China. Cina tempatan gigit jari, tak boleh bersaing dengan depa dari tanah besar China yang duit banyak, modal besar besar masuk sini.

      Termasuk takda duit nak beli unit2 high class apertments di Forest City, Johor, ha nya menggigit jari.

      Jual sovereignty negara ini, kata Tun Dr Mahathir. Betul, sokong penuh kata kata Tun itu. Tak kisah Najib maki, mengata Kepala Bapak. Sebab Kepala Bapak dia Tun Razak bagus tapi kepala Najib haprak dan bahaya di beri undi kpd dia dan Umno/Bn di Pru 14.

      Delete
    6. Ya.. First sekali yang nak mampos...

      Lepas ini berlawan antara semua yang dapat First nak mampos.. tengok siapa yang paling First nak mampos di antara yang suka sangat dapat First!

      John Doe.. saudara kata yang syok dapat First adalah peminta blog.. saudara kata tak apa lah anak muda... dan sekadar melawak..

      melawak apa? muda apa nya kalau dah 5 kali First..

      Bang.. nak tanya berapa umur abang dan berapa lama melibatkan diri dengan blog ini dan termasuk yang lain..

      Kalau 22 tahun... sebaya Tun tapi akal tak baligh..

      Delete
    7. Hehe kepala bapak meroyan
      Sebab sekor dua ekor yg tak hormat dia?

      Siapa yg ada ekor?

      Nampak dah gelabah cipan lah tu

      Delete
    8. Jangan jeles dia first..

      Anta pun boleh kalau anta ada internet speed 2gbps dan bukan 300mbps macam sial telekom malaysia fibre..

      Atau anta selalulah BERIMANKAN blog budin ni.. bawa ke mana saja walau nak buang tahik dlm.jamban
      .

      Ada tgh drive accident baca bkog budin

      Selalu lah bawa blog budi ni macam bawa alkoran

      Kerana blog budin ini kita dapat berdakwah dan bse

      Delete
    9. Aikkkk! Pgi pgi lagi kawan kita tu ngamuk apahal! Bini dia x kasi smlm kottt! He2 he2

      Delete
    10. Adik kepada bekas menteri besar Kelantan Allahyarham Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat diberi penghormatan memimpin solat hajat PAS Kelantan di Wisma Tok Guru di Salor, Kota Bharu malam ini.

      Nik Razi Nik Mat, 72 mengimamkan solat berkenaan selepas Mahkamah Tinggi Kota Bharu hari ini menolak permohonan injunksi Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Salor Datuk Husam Musa terhadap pemilik tanah yang menempatkan wisma berkenaan.

      Bangunan itu turut menempatkan pusat khidmat ADUN Salor.

      Dianggarkan sekitar 2,000 penyokong PAS menghadiri majlis kesyukuran malam ini dan mula membanjiri pekarangan Wisma Tok Guru seawal jam 6.30 petang.

      Bagaimanapun tiada kelibat penyokong AMANAH kelihatan meskipun Husam sebelum ini menegaskan pihaknya tidak akan keluar dari bangunan berkenaan selagi tiada keputusan mahkamah dibuat.

      Majlis malam ini juga berlangsung dengan aman bermula dengan solat magrib dan isyak berjemaah sebelum disusuli solat sunat hajat.

      Walaupun ruang pekarangan Wisma Tok Guru terhad, penganjur turut menempatkan orang ramai untuk bersolat di atas jalan raya berhampiran.

      Turut hadir Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob dan timbalannya, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah serta barisan exco negeri dan pemimpin parti peringkat negeri Kelantan.

      Sementara itu, PAS juga menaikkan sebuah bendera parti bersaiz gergasi di hadapan bangunan berkenaan sebagai tanda meraikan kejayaan menduduki semula tanah tersebut sebelum program ceramah diteruskan.

      Terdahulu Malaysiakini melaporkan Mahkamah Tinggi Kota Bharu menolak permohonan injunksi Husam terhadap pemilik tanah itu, Mohd Yasin Yusoff bagi menghalang daripada menggunakan tanah dan bangunan tersebut.


      Delete
    11. FIRST TOLAK KLEPET
      LAST KARAN KAN KOTEY KEPALA BAPAK

      SIMPLE ANON KEPALA BAPAK
      SILA REDEEM HADIAH DI SERI PERDANA K

      MEROYAN PULA TAK DAPAT TEMPAT PERTAMA

      KHAUDU BETOL HATIMU EKK

      Delete
    12. haaa...kan dah kena. parti sekongkolan dap dah kena usir atas perintah mahkamah. itulah, ikut nafsu dan serakah sangat. baik muhasabah diri, elok ke berpecah-pecah dari jemaah Islam...

      Delete
    13. Orang yang beriya nak dapat First umpama angkat tangan semasa mesyuarat .. bila tanya ada apa-apa cadangan atau yang mahu di kongsi ?

      Di jawab nya ....tak eh ! Nak dapat First yang akan tangan .. dengan muka menyeringa terkulat-kulat..

      Gua berani bertaruh lah... malaun First tak baca langsung artikel Budin ...selepas dapat hantar First baru baca .. kalau dah tua pun buat macam itu, low class punya mentaliti..

      Gua sedang berdakwah lah ni supaya yang si tua tu sedar diri sikit..

      Delete
    14. kau baca ini pulak macy;

      1. Semalam rakyat Malaysia dikejutkan dengan pendedahan perjanjian berat sebelah yang dilakukan oleh Pengerusi Pakatan Harapan Dr. Mahathir Mohamad dengan taikun berbangsa Cina Tan Sri Francis Yeoh, pemilik syarikat YTL yang memiliki perkhidmatan ERL Ekspress dan Transit.
      2. Ketika menjawat jawatan sebagai Perdana Menteri, Dr. Mahathir telah mengkhinati kepercayaan yang diberikan oleh rakyat Malaysia kepada beliau apabila Dr. Mahathir telah menandatangani satu perjanjian konsesi yang berat sebelah dengan YTL sehingga merugikan kerajaan dan rakyat Malaysia.
      3. Dalam perjanjian yang ditandatangani oleh Dr. Mahathir dan Francis Yeoh, YTL melalui ERL dibenarkan untuk mengutip cukai lapangan terbang bagi setiap penumpang tang terbang dari KLIA / KLIA2.Jumlah ini meningkat setiap beberapa tahun dan tidak kira sama ada penumpang ini menggunakan ERL atau tidak.
      4. Secara mudahnya, pendapatan YTL akan sentiasa berada pada tahap yang baik kerana walaupun tiada penumpang yang menaiki perkhidmatan ERL, YTL tetap akan menerima cukai dari penumpang yang mengunakan KLIA/KLIA2. Persoalanya, apa punya bodoh Dr. Mahathir buat perjanjian konsesi yang hanya merugikan wang kerajaan dan rakyat dengan memberikan keuntungan buta - buta kepada YTL?
      5. Malah mengikut perjanjian konsesi, tambang yang dipersetujui untuk tempoh 10 tahun antara 2009 dan 2018 telah ditetapkan pada kadar RM56 dan RM74. Namun kerajaan sedar tambang RM 74 sehala yang perlu dinaikkan akan bebankan pengguna oleh itu Kerajaan membenarkan ia dinaikkan hanya kepada RM55 sahaja tahun ini. Oleh sebab ini sahaja kerajaan kena lanjutkan tempoh konsesi lagi 30 tahun kepada YTL!
      6. Konklusinya, ini baru satu dari beratus kontrak konsesi yang ditandatangi oleh Dr. Mahathir dengan kroni - kroni beliau yang hanya merugikan rakyat dan negara ini. Oleh itu saya berpandangan, tidak perlulah Dr. Mahathir mahu selamatkan Malaysia tetapi yang sepatutnya adalah rakyat Malaysia diselamatkan dari Dr. Mahathir.

      #macy dan lain2 cybertrooper pakatan, sila berhujah dengan fakta untuk nafikan kerja2 Dr. Mahathir yang saya hidangkan di atas. Hujah atas topik, bukan maki hamun keluar topik pulak ok!

      Delete
    15. Off topik! Yieee haaaaa!

      Delete
    16. Persoalan itu dah dijawab dlm posting terdahulu! Secara general tanpa merujuk kepada isu specifik, mahathir bukanlah melaikat yg semuanya suci dari dosa dan kesalahan. Tetapi secara keseluruhan, beliau tidak menekan rakyat dgn pelbagai cukai yg membebankan rakyat. Subsidi juga dikekalkan malah peruntukan setiap kementerian cukup mewah, dimana disitulah kontraktor bumi kebanyakkannya mula bertapak.

      Mmg akan ada unsur unsur yg tidak berpihak kepada kerajaan, tetapi hak rakyat tidak terjejas. Itu perbezaan yg majoriti rakyat sgt terasa akan kekurangan najib ditambah pula skandal penyelewengan terbesar abad ini!

      Delete
    17. Macy...pagi2 Jumaaat ni kau ok ker!!!

      Delete
    18. Ek eleh..

      Kalau tan sri ytl dan datuk nadzmi salleh tak buat perjanjian..


      Sampai mati pun takde erl...ko naik kereta lembu pegi klia...


      Nak.bagi komunis china ker buat erl

      Woiiiit


      55b najip jual negara kepada china buat ecrl !!

      Babi najip ! Semua yg kerja komunis. Simen oun impot dari beijing... babi najip !!!!






      Ecrl 55b lagi teruk ko nak kecoh erl 1b! Pkmak betul ANON

      Delete
    19. Zaman tun

      Buat klia 6b tak termasuk erl 1b setanding osaka apot.. yg 2 tahun awal d buka.


      Zaman najip buat klia2 kokak low cost mcm chibai pun 4b!. Erl pun tak buat.. selalu aku sampai lambat klia2.. aircibaiasia kata dtg 4jam awal... cibai betul...

      Sibuk.nak buat ecrl.dgn komunis.. tapi erl ke klia2 tak upgrade

      Bodoooo

      Dh tpksa menyusahkan gue punya chauffer dan family members tlg hantar bila dah tak sempat..


      Babi betul najip buat klia2 tapi tak upgrade ERL ! Babiii

      Delete
    20. kalau dah tahu tun mahathirpun bukan manusia suci (baca teruk semasa beliau memerintah kerana kotoran berjaya disorok), buat apalah berhempas pulas mempertahankan beliau kini! bising2 pasal najib kini sedangkan dulupun tun mahathir menyusahkan rakyat juga. mungkin dulu korang semua budak2 berhingus meleleh, tak tahu susahnya hidup masa tu. kini walaupun kemana2 berkereta sendiri tapi kufur nikmat dengan tidak bersyukur, malah hari2 meratib dengan menyalahkan orang lain.

      Delete
    21. Helloooo! Dulu gaji seribu dah boleh pakai kete s/hand dan bayar dan beli apartment bangang kat pinggir bandar! Skang gaji 3 ribu dapatlah pakai kete, tapi rumah sewa jer! Miskin bandar lgi! Kau tu budak hingusan yg baru pakai pamper masa tu kot aku dah makan epal dulu dari kau lagi!

      Dan satu lagi, ini bukan berkenaan Tun, ni pasal najib, rakyat dgn najib! Sebelum Tun kuar join pakatan, kami dah lama against umno, parti yg membangsatkan org melayu. Skang ni lagi lah dgn majjal kat atas tu! Mmg all out! Yieee haaaaaaaaaa!

      Delete
    22. Spin dari 2 3 ekor dari dubuk kepala bapak

      Kesimpulan duit kita sekarang lebih pada angka bukan nilai

      So duit indon takkan 1000rupiah sama nilai dgn 1000us dolar?

      Dulu 1us dolar=rm2++
      Sekarang 1us dolar=rm3++

      Ekonomi bagus ke kalo ikut nilai tukaran sekarang?

      Bagus macammana?

      Kuasa beli dah kurang
      Ekonomi bagusker?

      Gaji tambah angka?
      Petunjuk ekonomi negara sihat ker?

      Kalo buta ekonomi
      Yg banyak ingat untung

      Padahal yg banyak tu tanda negara nak di lelong

      Kata kita nk jual Sovereignity
      Sovereignity per
      Sovereignity kepala bapak kau
      Stupid very stupid
      Kepala bapak fan nie

      Delete
  2. Fuhh second... ��

    ReplyDelete
    Replies


    1. Sedih bila.cerita pasal najip

      Semua dia buat hancur

      Takde apa yg boleh bangga

      9 tahun najip pegang malaysia..

      Barang naik... harga rumah gila gila... harga kangkong jer turun

      Dah merembat khazanah negara sampai bankrap.. buat gst nak cover



      Woi babi

      Minyak dunia dah naik ekoran raja muda gila saudi wahabi gilababi nak perang dgn semua org.. petronenas pun dah untung

      Apa perlu lagi gst? Atau najip dan dato joe kfc urus ekonomi macam tahik macam robin hood

      Kapla bapak ko najip

      Zaman tun takde gst ...ramai boleh pergi luar negara belajar

      Zaman atatoya mongolia habis budak mara beljar d unikl biol.. pensyarah pun local.. tahap botol kicap

      Budak 10A kena bljr d unikl..betul biol

      NAJIP IS CLEARLY SECOND TO TUN M

      NAJIP ALWAYS SUKA SECOND

      BOROSMAH PUN SECONDHAND DIA SANGGUP BYR 1 JUTA..WEI 80an 1 juta byk wei.. duit genting bang


      ...

      ...
      ...

      Kepala bapak second hand punya PM

      Tolol

      Delete


    2. Lagi seorang.. si tua yang nak mampos..

      awak tu dah tua.. buat lah perangai tua..

      kalau budak remaja time ini pergi kerja atau masih berdengkur..

      orang tua bodoh..

      Delete
    3. Najib bukan second kpd Tun. Bukan secondhand.

      Dia nuuun jauh di bawah. Takda bandingan. Gila, seleweng 1MDB dan songlap berbliiion ringgit. "Misappropriation of 1MDB funds and money laundering," kata DoJ USA.

      Setakat ini sejumlah US$4.5 bilion (lk RM20 bilion) "identified as misappropriated and laundered," kata depa.

      Memang celaka si Najib - Kamus DBP kata celaka = bawa malang.

      Mana tak malang nya, 1MDB terhutang RM50 bilion, rakyat kena tanggung, sebab 1MDB dah gomen ambik segala tanggung jawab hutang nya.

      Bedebah. Kamus DBP kata ....

      Delete


    4. Bugis mana tahu bahsa melyu.. jauh sekali nak baca kamus..

      Dia main semborono

      Apa DBP kata pazal ayat sembrono

      Delete
    5. Gerakan Belia 4B Kawasan Kuantan hari ini membuat laporan polis terhadap pemilik akaun Facebook bernama Asiah Abd Jalil berhubung kenyataannya yang didakwa menghina keperibadian dan keluarga Nabi Muhammad S.A.W.

      Pengerusinya Mohd Jalaludin Fikri Jamal berkata kenyataan Asiah yang disedarinya pada pukul 9.40 malam, 12 November lalu berhubung hak wanita itu juga dibimbangi boleh memesongkan akidah umat Islam kerana status itu mendapat sokongan pembaca.

      "Sebagai seorang Islam, dia (Asiah) tidak seharusnya mengeluarkan kenyataan sebegitu yang menghina Nabi Muhammad dan membangkitkan kemarahan serta mengguris perasaan umat Islam di negara ini.

      "Dia juga dilihat memanipulasi surah dan hadis," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuantan pada pukul 12.30 tengah hari ini.

      Delete
    6. Wanita itu orang biasa .. Tapi ustaz dan ahli parti suci yang ada ilmu agama apa kurang nya ... boleh ke membantu dan menolong penyamun duit rakyat sehingga ulama pun membisu terima 90 juta ..

      Ramai orang macam itu kerana dalam keadaan pemimpin Islam macam sekarang ini membuat orang longgar pegangan nya ..apa lagi terhimpit dengan kehidupan dimana orang agamawan lebih suka berkecuali..



      Delete
    7. M'sia Haru...ingat2 sikit hari ini hari Jumaat....

      Delete
    8. Laaa gue ingat hari ahad..

      Tak kira hari


      Setiap hari najip bawak sial.dan bala kepada negara kami

      Baca surah 62 aljumuah...

      Maka.tinggal lah jual.beli.dan segere lah buat ibadah pula..

      Dan kami tami tambah sikit utk anon


      Segeralah NASIHAT PENGUASA ZALIM HENTIKAN KEZALIMAN
      ..

      INI HARI JUMAAT TAAAAUUUU tolol

      Delete
  3. Replies
    1. Dah tau najip sewel


      Knp si lebai haji korup 90juta sanggup bermesra dgn najip..

      Knp Pas berkecuali di parlimen usul.bajet2018?

      Kenapa pas sokong GST? Ahli pas semua tak cukup makan nak mampos.. projek kerajaan pun umno sapu.. ahli biasa kebulur..


      Ketua pas hardy wang sanggup mesra dgn kepala bapak lanun bugis..sokong di parlimen..

      Kenapa?

      Delete
    2. Kepala bapak nk jual sate kajang dekat jack ma
      Satu cucuk berapa harga?
      Nk order sate blh beli kat ali baba dot com
      Nk kena con boleh beli kat kasim baba dot com
      Kalo mengidam salah masuk web
      Masa beli sate
      kna bayar dua kali
      Pasal ngidam
      Terbayarlak kat kasim baba
      Lidi sate pun tak dapat

      Kikikikiook

      Delete
    3. Lebai kadang kala rasa pelik juga cara berfikir pendokong PAKATAN HARAPAN dikalangan parti Islam baru AMANAH (PAN) khusus mereka yang menyertai gerakan IKRAM yang bersungguh-sungguh membantu mengerakkan parti Islam baru ini.

      Yang peliknya mereka; terutama yang berkecimpung dalam cybertropper menyanjung kehebatan DAP dalam isu pembelaan pemakaian pekerja hotel.

      Lebai dapat masej daripada mereka. Kata mereka PAS pandai bising lihat DAP mampu buat. Hebatkan DAP??

      Mereka berkata, DAP menawarkan bantuan guaman kepada pekerja-pekerja hotel yang terjejas dengan polisi larangan bertudung, khususnya di bahagian khidmat pelanggan atau kaunter depan.

      Katanya lagi (Geng IKRAM) DAP menyifatkan larangan itu, sebagai diskriminasi dan tidak berperlembagaan, tambahhnya Timbalan Pengerusi DAP, Gobind Singh Deo berkata, tidak ada sebab mengapa perlu ada dasar yang menghalang penggunaan tudung dalam industri perhotelan.

      Mereka menambah, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng tidak bersetuju dengan dasar yang melarang pekerja wanita beragama Islam yang ditugaskan di perkhidmatan pelanggan daripada memakai tudung. Presiden MAH Pulau Pinang, Khoo Boo Lim berkata Guan Eng sendiri telah menghubungi beliau bagi menyatakan bantahan yang secara khususnya merujuk kepada kenyataan Presiden MAH, Samuel Cheah Swee Hee berhubung isu itu.

      Logik berfikir, mari lebai ajar berfikir..
      DAP bantu isu tudung mereka lihat hebat, tenggelam DAP bantah HUDUD dan RUU355 yang nak memperkasakan undang-undang Islam untuk orang Islam sendiri yang tak ada kaitan dengan bukan Islam. Itu MEREKA BUTA dan akal mereka BEKU nak berfikir secara logik.

      Tak hairanlah UMNO boleh tipu rakyat dengan menjual Islam sebagaimana DAP jual Islam kepada penganut parti Islam baru AMANAH (PAN) termasuk IKRAM.

      Dulu UMNO jual agama Islam di kampung dengan mengatakan, siapa yang bina MASJID?? UMNO mendaulatkan Islam dengan bina masjid. Negeri kuat PAS, misalnya di Terengganu UMNO jaja mereka bina lebih daripada 60 masjid. PAS Terengganu bina berapa masjid semasa mereka memerintah?? Orang kampung tertipu sebagai sekarang ini pendokong HARAPAN tertipu dengan Islamnya DAP.

      UMNO dan DAP sama sahaja.

      Ada orang tanya kenapa lebai hentam IKRAM. Kan IKRAM tu gerakan Islam yang banyak buat kebaikan??

      Engkau orang nak tahu?? IKRAM makan dedak DAP. Puak-puak IKRAM selalu kutuk kononnya PAS makan dedak UMNO tapi biasalah orang yang jahat dia akan tuding kepada orang lain agak jahatnya tersembunyi.

      Delete
    4. Hehe kopipes lak kuar tabik hormat kepala bapak

      Sila claim dedak dari kepala bapak

      Pastu lh teman kak ros main badminton

      Delete
    5. Tak ada beza nya tak boleh pakai tudung dengan solat minta tanah atas rumput ...

      Ada Walaun jawab pasal isu dobi. Suka hati lah tuan punya kedai macamana cara dia nak berniaga ..

      Nak salahkan orang .. pasal dia orang tenguk Bini PM tak pakai tudung ... apa salah nya kod etika pakaian seragam mereka tak pakai tudung ?

      Delete
  4. Nampaknya sakit jiwa kepala bapak ko ni makin parah,sgt kronik,kira senang ckp le,dah GILA,confirm tak jd masuk Sg Buluh jail tapi ke tanjung rambutan perak atau tampoi johor...
    Bahana rm2.6 b,setiap saat teringat Tun...jiwa parah...baik cepat2 geng najib bawa si gila ni berubat,jika tak,miss dedak...

    ReplyDelete
    Replies

    1. Lihat legasi tun

      Baru jadi p.m

      Dah ada kilang intel. Panasonic. GE.

      ADA MPOB kelapa sawit.. ADA AMAMAH SAHAM.NASIONAL DAN PNB

      ADA PROTON

      ADA KLCC

      ADA PUTRAJAYA CYBERJAYA KLIA

      ADA LANGKAWI. ADA MASJID SHAH ALAM.


      zaman najip haram ada MASJID sebesar masjid shah alam?
      Najip tak.minat buat masjid besar..dia suka bagi kontrak unahsuai surau kpd ahli pas...

      Walau dah cantik surau dia ubahsuai lagi 10x.. nak habis duit bajet.. satu haram masjid sebwsar shah alam pun takde 9 tahun jadi p.m

      Bugis ni mana minat islam macam Tun.. dia lanun..

      BAGI SAYA SATU LEGASI NAJIP

      Delete
    2. Mungkin kali ni dia nak aleh tumpuan dan kemarahan
      rakyat mengenai kenaikkan harga petrol dan disel
      dikala harga di pasaran dunia jatuh.
      Manusia yg faham sikit2 bab ekonomi pun akan tahu
      kos bahan bakar mainkan peranan besar dlm melonjakkan
      kos barang2 dan perkhidmatan. Ini pula dlm suasana perniagaan yg muram dan pengangguran yg berpanjangan,
      sesekali dgn nilai ringgit yg terus rendah.
      Beliau pilih untuk mengungkit kononnya Mahathir tak pernah
      buat lawatan ke Rumah Sakit Tung Shin.

      Delete
    3. Legasi najib sarkis dan silap mata
      Tak hormat dier tumbuh ekor nanti
      Ni baru ada 2 3 yg berekor

      Delete
    4. Timbalan Menteri Besar, Datuk Mohd. Amar Nik Abdullah menyifatkan Datuk Husam Musa sebagai ‘penipu’ berikutan tuduhannya terhadap Kerajaan Pas Kelantan selama ini yang kebanyakkannya tidak benar sama sekali.

      Ketika berucap di kawasan Husam sempena Himpunan dan Solat Hajat Perdana di Wisma Tok Guru, Salor di sini malam tadi, Mohd. Amar turut yakin rakyat tidak akan terpengaruh dan percaya dengan pelbagai tuduhan oleh Naib Presiden PAN itu.

      "Husam ini pelawok (penipu) setiap kali dalam ceramahnya yang menyerang kerajaan negeri, dia (Husam) menipu bukan sekali, tetapi sudah banyak kali.

      "Individu beginikah kita hendak jadikan sebagai pemimpin. Dia tuduh kita terima duit UMNO RM90 juta, makan duit balak, seleweng tetapi tidak tunjuk bukti.

      "Selama ini, saya tidak pernah sebut nama dia, hari ini sebab datang tempat dia (Salor) saya sebut," katanya di hadapan lebih 2,000 orang yang hadir dalam himpunan sempena meraikan kejayaan Pas mendapatkan kembali tanah di kawasan Wisma Tok Guru itu.

      Mengulas lanjut dalam sidang akhbar selepas himpunan itu, Mohd. Amar yang juga Naib Presiden Pas berkata, pada peringkat awal, pimpinan kerajaan negeri sememangnya mengambil sikap tidak menjawab serangan Husam.

      Bagaimanapun, katanya, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Salor itu dilihat terus melemparkan tuduhan demi tuduhan tidak berasas termasuk ketika sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) tahun lalu dengan mendakwa wakil rakyat telah dipaksa bersetuju dalam soal kenaikan gaji.

      "Tuduhan Husam terhadap kerajaan boleh dikatakan semua tidak betul. Begitu juga dalam isu Kijang Kuari, dia tuduh kerajaan telah menjualnya namun hakikatnya perkara itu tidak benar," katanya.

      Delete
    5. Lebai kak ros jmput g knduri perhimpunan kopipes permata hari nie

      Jasa ada bukak bengkel cara cara meng kopipes dgn meraban

      Delete
  5. Kepala bapak najib

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami bukan bina rumah atas tanah, rumah kami atas pokok! Ini bukan rumah haram, ini rumah makruh. Lawak laa P. Ramlee yang jadi ikutan Husan Musa kerana Bangunan Salor atas pokok RUMPUT... he he



      Gelak pagi jumaat

      Delete
    2. Senator DAP, Dr Ariffin Omar berazam mahu melenyapkan PAS sepenuhnya pada Pilihan Raya Umum ke -14 demi untuk menyelamatkan Malaysia.

      “Jika kamu mahu Malaysia selamat, sila pastikan bahawa PAS dilenyapkan terus (dihapuskan sepenuhnya) dalam PRU akan datang,”kata Ariffin dalam satu kenyataan.

      Ariffin merupakan bekas Naib Pengerusi DAP yang dilantik, namun begitu beliau tewas dalam pemilihan Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC) parti itu Ahad lalu.

      Jika sebelum ini, walaupun tewas dalam pemilihan CEC, namun beliau dilantik Naib Pengerusi DAP (kouta Melayu), namun kini tempatnya telah diganti dengan tokoh lain, iaitu Tengku Zulpuri Shah Raja Puji.

      “Sebegitu bencinya Senator kita ini pada PAS ya hingga mahu ia dilenyapkan terus dalam PRU 14.

      “Cuma jangan sampai Senator kita ini pula yang dilenyapkan terus dari DAP selepas ini sudahlah,”

      Delete
  6. Orang melayu percaya kononnya,jika setiap hari disumpah seramai 40 org ,selama 40 hari,orang yg disumpah tu akan gila...ini yg menyumpuh 30 juta rakyat msia yg teraniaya,lama pulak tu,sejak kes tembelang mdb dan src pecah sejak 2015,mana mau lari...dan tipu mcm mana lagi?

    ReplyDelete
    Replies


    1. Dah jelas 1mdb gagal

      Hutanh 50b

      Haram bangunan pun tak nampak dah 9 tahun mdb dintubuhkan

      Haram pelaburan 1b duit minyak royalty TIA pun tak nampak..

      10billion goldman schs yahudi tolong MDB dapatkan dari dana yahudi donia..mana hasil 10b ni..setiap tahun bayar bunga riba kpd yahudi 600 juta usd.

      Mana hasil?

      Nak bayar bunga kpd yahudi pun kena pakai duit GST..

      Mama CEO 1MDB? dah takde..bankrap..?
      Sudahnya KSU bebalwangan jadi pemangku CEO..

      Apa jadah najip buat.. tau ke tidak urus syarikat korporat?

      Tahu ke tidak najip jadi perdana menteri?

      Bukan jadi ketua lanun selat melaka.. main tembak meriam sampai dapat jadi sultan..

      Ini 2020.. jadi PM tak sama jadi ketua lanun 1760..


      Tau ke najip mcm mana jadi PM?

      Urus sebuab negara?

      Delete
    2. Hehe sekor dua ekor jer?

      Delete
    3. Tak pe, cuma dua tiga EKOR saja......no problem kan jib

      Delete
    4. SAMAN TERHADAP DR ARIFFIN OMAR, SENATOR DAP

      Sejak tiga hari kebelakangan ini saya agak tertekan bila dimaklumkan oleh ramai rakan mengenai kewujudan artikel bertajuk “Dr Ariffin Omar nasihati Kamarul supaya guna akal” dan “Senator DAP nasihati Kamarul supaya guna akal” di dalam laman web dan page portal berita rasmi DAP, Roketkini, dan di dalam laman web dan page portal berita Malaysiakini, beserta komen-komen yang dibuat di bawahnya yang memburuk-burukkan saya dengan agak teruk.

      Artikel yang memburuk-burukkan saya ini adalah berpunca daripada kenyataan Senator DAP dari Pulau Pinang merangkap Naib Pengerusi DAP yang tidak dilantik semula ke jawatan itu pada 12 November lalu, iaitu Dr Ariffin Omar, di mana beliau dipetik sebagai:

      (i) Menempelak “tuduhan semberono pensyarah Universiti Utara Malaysia (UUM) Dr Kamarul Zaman Yusoff yang mendakwa kononnya barisan kepimpinan baru DAP mengukuhkan lagi dakwaan kononnya DAP mempunyai agenda Kristianisasi.”

      (ii) Berkata “Tidak hairan sekiranya mutu akademik institusi pendidikan di negara ini merosot memandangkan wujud sebilangan ahli-ahli akademik negara ini berfikiran seperti pensyarah berkenaan.”

      (iii) Berkata “Sebelum dia (Dr Kamarul) buka mulut, elok dia fikir dulu sebelum bercakap – elok baca balik Perlembagaan DAP.”

      (iv) Berkata “Dia ni tak ada kerja lainkah? Nak cari pasal pun carilah yang munasabah sikit. Adakah ini tahap ahli akademik kita?”

      Kesemua kenyataan Dr Ariffin Omar ini membawa maksud dan difahami bahawa:

      (i) Saya adalah seorang ahli akademik yang suka membuat tuduhan semberono.

      (ii) Saya adalah seorang ahli akademik yang menjadi antara punca mutu akademik institusi pendidikan di negara ini merosot.

      (iii) Saya adalah seorang ahli akademik yang tidak berfikir dan tidak menggunakan akal sebelum bercakap.

      (iv) Saya adalah seorang ahli akademik bertahap rendah yang suka menimbulkan isu yang tidak munasabah.

      Saya sangat tidak menyangka seorang yang mempunyai ijazah doktor falsafah seperti Dr Ariffin Omar boleh menghina tahap keintelektualan saya dengan menyifatkan saya sebagai seorang ahli akademik bertahap rendah yang tidak berfikir dan tidak menggunakan akal.

      Ini kerana kenyataan yang dibuat oleh Dr Ariffin Omar ini adalah maklum-balas beliau terhadap kenyataan Facebook saya pada 12 November lalu yang diterbitkan semula oleh portal-portal berita Harakah Daily, Isma Web, Malaysia Kini dan The Malaysian Insight.

      Kenyataan Facebook saya ini pula merupakan satu komen sangat munasabah yang mempersoalkan kewajaran DAP melantik tokoh-tokoh Kristian ke Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC) DAP pada 12 November lalu di saat ia sedang diserang dengan isu Kristianisasi.

      Ini kerana, pada pendapat saya, tindakan DAP melantik sekurang-kurangnya 7 daripada 10 orang ahli tambahan CEC DAP ini dari kalangan penganut agama Kristian hanya akan memperkuatkan lagi dakwaan bahawa DAP memang mempunyai agenda Kristianisasi.

      Saya sertakan sama bukti bahawa 7 orang ahli tambahan CEC DAP ini, iaitu Stephen Wong Tien Fatt, Thomas Su Keong Siong, Dr Ong Kian Ming, Hannah Yeoh Tseow Suan, Yeo Bee Yin, Dr John Brian Anthony dan Jannie Lasimbang, adalah penganut agama Kristian.

      Apa yang sepatutnya Dr Ariffin Omar serta pemimpin DAP atau pemimpin sekutu DAP lakukan untuk menjawab hujah saya ialah untuk sama ada menafikan 7 orang ahli tambahan CEC DAP ini adalah penganut agama Kristian atau memberi sebab mengapa mereka dilantik.

      Memperlekeh-lekehkan saya dengan menyuruh saya membaca Perlembagaan DAP yang menyebut bahawa “DAP dari dulu parti sekular” dan “siapa-siapa pun boleh sertai DAP” bukanlah cara yang betul kerana saya tidak mempersoalkan mengenai keahlian DAP.

      Yang saya persoalkan adalah mengapa sekurang-kurangnya 7 daripada 10 orang ahli tambahan CEC DAP ini adalah penganut agama Kristian dan ini hanya boleh dijawab oleh ahli-ahli CEC DAP yang dipilih dalam Kongres Khas DAP pada 12 November lalu.

      Delete
  7. Orang johor sedih....dia jual tanjung pagar,dosa yg tak boleh dimaafkan....juga rembat 2.6b duit mdb dan 42 j duit src
    Bawah pemerintahan kepala bapak ni semua inst negara hancur...tabung haji,mara,kwsp,petronas,proton dan byk lagi
    Dah tu ekskutif,legislatif dan judiciary,beruk tu senang2 melacurkannya...maka jadi le sprm,spr,ros,pdrm,hasil,dsn mcm lembu bodoh...kementerian2 jgn cite lagi le,mcm bapak aku punya...

    ReplyDelete
    Replies


    1. Tuan

      Jangan risau

      Bala kepada saudee wahabi gilababi akan tiba sejak saudi.menipu kata 2.6b duit kerajaan saudi..

      Pertama xalam sejrah sudi

      EKONOMI SAUDI RECESSION..

      EKONOMI SAUDI 2017 MEMGUNCUP 0.3%

      wahabi setan ni akan terima bala sebab syubahat dgn lanun bugis

      Sebagai balasan 16 ekar tanah putrajaya yg Tun M buat dia bagi bapak setan wahabi..

      Ape ke jadah najip ni gila ker

      Dulu main komunis china

      Skrg main wahabi setan

      Tuan

      Temgok saudi akan pupus..jgn kita bersedih kononya saudi ni sunah wal jamah..

      Kita kena ajar puak sesat ASWJ dan beri peluang saidina ali dan para pemgikutnya mwmerintah meklah madinah insyallah

      Jahanam wahabi !!!

      Delete
    2. Kata najib tak pe, cuma `dua tiga EKOR saja`

      Delete
    3. hari tu kan kepala bapak kau cakap bukan tanah johor.....stupid dia cakap

      Delete
    4. dad...pagi Jumaat ni kau ok ker!!!

      Delete
  8. Kepala bapak najib. Pooodah!

    ReplyDelete
  9. Bertenang saudara msia baru,kawal penggunaan bahasa anda,ckp pasal fakta aje,ok.jgn rendahkan taraf anda spt geng najib dan mr J
    Salam perjuangan....never say die..let kepala bapak ko die.

    ReplyDelete
  10. Yg curi, rompak,penipu depan mata.
    Sebab takut, terus dia nail gila.
    Sesiapa yg ikut,makan upah, terus subahat dgn orang yg sudah gila, wajar di beri ambil tindakan.
    1. Tindakan pertama beri cuti sekurang2 5 tahun.
    2. hadapi undang2. n hukum
    3. Pulihkan kerosakan yg dilakukan.
    4. Usulkan hospital T7ng Shun bina wad pesakit gila.

    Hanya tindakan2 minima diatas dapay waraskan semula negara ini

    ReplyDelete
  11. Salam Jumaat Tuam Budin dan semua pengunjung blog.

    Itulah level minda pak Ajib. Kejayaan seorang Perdana Menteri diukur daripada lawatan ke sebuah hospital. Patutlah ia perasan ia PM yang berjaya sedang Tun M pula PM yang gagal. Kah kah kah...

    Malangnya nasib negaraku dapat PM berminda lemah lagi kebudak-budakan macam ni. Bak kata Dato Khairudin Abu Hasan 'minda lemah otak udang'.

    Tuan Budin, nanti cuba cover cerita self acclaimed pahlawan Bugis ni boleh pula dengan muka selamba badak mengaku dihormati (dibaca; dirinya la tu) pemimpin-pemimpin dunia seperti Presiden China dan Presiden US (kah kah kah,sampai berpusing badan dia tengok Presiden US mengelak laluan depan sebab tak mau salam dengan Jibby, ada lidah mengaku dihormati) dan hanya 'seekor dua ekor dalam negara no saja yang tak hormatkan dia'.

    Kalau Mr J dengar ucapan Najib mau dia gelak berguling-guling (pendedak lain tak disebut sebab minda depa pun setaraf dengan Jibby, cuma Mr J kaki putar alam ja).

    Bukan setakat berminda lemah dan kebudak-budakan, Jibby juga ternyata seorang narsisis yang obses dengan Tun M dan seorang yang sedar dirinya haprak tetapi telah teruskan hidup di dalam dunia sindrom penafian yang tebal. Sebab tu asyik kaitkan kejayaan diri sendiri membuat sesuatu itu sebagai bukti ia lebih berjaya daripada Tun M. Mengaku pahlawan bugis dan menghina mamak Kerala sudah, bilalah agaknya Jibby nak mengaku ia lebih hensem dan ramai peminta wanita berbanding Tun M...

    Jibby masih boboy... Hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. *peminat dan bukan peminta

      Delete
    2. Teringat masa kecik kecik dulu bila bgaduh dgn kwan, masing masing ungkit kehebatan diri masing masing sampai ada sorang tu cakap dia boleh teranjang org sampai melepasi jambatan! Tak ada yg percaya pun!

      Najib, mengimbau kembali zaman kanak kanak, dimana sifat kebudak budakkannya terserlah disbbkan mungkin fikiran beliau yg bercelaru dan cemas! Esok lusa mungkin jasa bapak beliau pulak diungkit!...

      Delete
    3. Doe & Macy..pagi Jumaat ni kau orang ok ker!!!

      Delete
    4. Anon sempena hari segala.penghulu.ini kami doakan kau cepat insaf..


      Terima kasih ingatkan kami.ini hari jumaah..

      Jom solat jemaah di masjid tak kira ko poenyokong najip zalim sial atau harapan yg suci lagi amanah

      Delete
  12. MME LEKEH PON SI TUA RENTA ....
    CUCU ANOK TOK WAN COMANGO TOKSIK
    DAH NOK MATI PUN KENA BULI PULA
    DEMI KRONI ANOK CUCU YG HIPOKRIT


    BERAMBOSSSS JERRR LA.... BARUA SINGAPORJ@DAP



    INI KALI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seekor dikesan hormat kepala bapak
      Mmuah dari kak ros

      Delete
    2. dad...pagi Jumaat kau ok ker!!!

      Delete
    3. Memang sekor jer bro dad tapi kebolehan mereka boleh jadi berekor ekor sbab tulis komen reply sendiri sebab nk tunjuk banyak
      Maaf kata ganti banyak dipakai bukan ramai sebab ramai adalah kata yg diguna utk manusia
      So banyak?
      Faham faham jelah
      Kalo tak faham tntu bm fail

      Delete
  13. Najib kalau boleh,berak pun dia nak bandingkan dgn Tun. Gaya dia berak lagi cantik dari Tun. Tapi makin di burukkan org tua tu, makin celaru otak najib kelihatannya. Makin sukar cai pelahap taik jho lo nak cover najib..nasibla kau cai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macy ..rendah nyer taraf ko ni...pagi Jumaat pulak tu!!!

      Delete

  14. Putrajaya to give 2 Chinese hospitals RM3 million
    Prime Minister Najib Razak says because he’s impressed with what Tung Shin Hospital and Chinese Maternity Hospital are doing, he will support them financially. – The Malaysian Insight pic by Nazir Sufari, November 16, 2017.

    THE government will provide RM3 million to Tung Shin Hospital and Chinese Maternity Hospital, said Prime Minister Najib Razak.

    “In the name of the federal government, we will give RM3 million to Tung Shin Hospital.

    “This fund will be provided in the near future,” said Najib when visiting the hospital today.

    “Because I’m very impressed with what these two hospitals are doing so, I must support them,” he said.



    Kasi 3 million? Pelik sungguh, hospital swasta ni kaya raya. Pernah ambil treatment di tung shin, mahal juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa susah bro... Najib bagi ambil saja la... sokong BN...NOOOO

      Delete
    2. 22tahun matdey memerintah
      Tak prnah pergi ke amerika untuk memperkasakan ekonomi amerika

      Kepala bapak memang hebat
      Jangan tak hormat

      Delete
    3. 810! Apa peliknya? - itu lah bukti CASH IS KING amalan MO1 SEEKOR ni. dulu 2013 tanya ,apa lagi cina mau....tup tup sjkc dpt rm3milion, undi cina ke mana? , la ni giliran spital tu lak dpt rm3milion lagi tapi undi cina tetap tak dpt punya. Sekolah Tahfiz sampai hangus terbakar, mohon sumbangan umara` tak lulus lulus.

      ANAK KECIL MAIN API, api dah mula MARAK jib....

      Delete
    4. API DAH MULA MARAK MEMBAKAR PARTI CAP MUNGE...HABIH BERKUBURAN LAH SEBELUM PRU.....TAK LAMA LAGI...DENGAN MATDEY2 SENDIRI TERKUBUR....

      Delete
  15. Ya...selama 22 tahun ...
    Matdey berjaya mengumpul kekayaan berbilion2...duit melimpah ruah sampai ke anak cucu...
    Mana datang semua itu, kalau bukan rasuah...
    Matdey sendiri yg cakap, GAYA HIDUP MEWAH, PETUNJUK RASUAH...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Repot polis leer...prngecut...

      Delete
    2. Ekor yang ketiga hormat kepala bapak
      Kak ros mmuah sekali

      Delete
  16. Hospital swasta kaya raya, bagi 3 juta lagik?
    Buat apa tu? Dana pembinaan wad gila kot? Ada ramai MP Umnobnpas akan oerlukan khodmat wad ini.
    Mereka dah terlalu lama bekrrja. Rakyat nak bahi cuti.
    Malaysia nk buat spring cleaning

    ReplyDelete
  17. Ya..22 tahun Matdey udah sakau & rasuah
    Petunjuknya gaya hidup terlampau mewah
    Dlm neraka, dia di tingkat yg paling bawah
    Dia dan cai2 akan direbus dlm satu kawah

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh

    http://www.kelabchedet.com/gaya-hidup-mewah-petunjuk-seseorang-itu-rasuah-tun-m/

    http://idealismalaysia.blogspot.my/2017/11/cucu-mahathir-mewah-kaya-kapal-layar.html

    http://www.suara.tv/2017/11/13/cucu-mahathir-dikecam-tidur-dengan-anjing/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekor yg kedua hormat kepala bapak
      Mmuah dari kak ros

      Delete
    2. Tenberang rasuah....ana buktinye...meroyan si kepala bapak....

      Delete
    3. 0853

      Buktinya, kekayaan yg melimpah ruah dan kemewahan yg terlampau itu lah..bongok...

      Matdey sendiri cakap:
      "GAYA HIDUP MEWAH, PETUNJUK RASUAH"

      http://www.kelabchedet.com/gaya-hidup-mewah-petunjuk-seseorang-itu-rasuah-tun-m/

      Delete
    4. 'Gaya hidup mewah petunjuk seseorang itu rasuah’ – Tun M

      KUALA LUMPUR: Gaya hidup mewah perlu dijadikan bukti oleh mahkamah di Malaysia bahawa wujudnya unsur rasuah pada seseorang individu, kata bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

      Memetik laporan portal berita The Malaysian Insider, katanya gaya hidup seperti memiliki banyak kereta mewah merupakan satu petunjuk kepada rasuah.

      Menurut Dr Mahathir, jika mahkamah mengambil tindakan berdasarkan petunjuk tersebut, gejala rasuah akan berkurangan.

      “Jika anda mahu mengesan rasuah di peringkat tertinggi, lihat pada gaya hidupnya,” kata Dr Mahathir seperti yang dipetik portal tersebut.

      Beliau berkata demikian dalam ucaptama pada Simposium Peperangan Malaysia Menentang Rasuah 2015 di Kuala Lumpur pada Rabu.

      Tambahnya, seseorang yang rasuah tidak akan mampu mengawal dirinya daripada membelanjakan wang yang diperolehi, kerana khuatir akan menemui ajal sebelum ianya sempat dibelanjakan.

      “Tidak seronok jika kumpulkan wang berkotak-kotak dan kemudiannya mati,” kata Dr Mahathir.

      http://www.kelabchedet.com/gaya-hidup-mewah-petunjuk-seseorang-itu-rasuah-tun-m/

      Delete
    5. Mmg le bengap betul 0853 cai Matdey kutty
      Tak kan lah si baghal inii, baca pun tidak reti
      Hamba tunjuk kenyataan kalau tak puas hati
      Ini : 'gaya hidup mewah perlu dijadikan bukti'

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

      Delete
    6. Macy are you ok....

      Delete

  18. Insyallah..

    satu hari nanti Najib melawat hospital Tanjung Rambutan..

    Dan merupakan PM pertama yang melawat dan terus tak keluar, keluar..

    Insyallah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 0826
      Tak logic..
      kalau si tua nyanyuk tu, besar kemungkinan...

      NTAH, SAYA TAHU TAHU...SAYA TAK INGAT...

      Delete
    2. KO TAHU JEPALA BAPAK KO...HEHEHEhehehe

      Delete
    3. Dua ekor yg hormat kepala bapak g sri perdana
      Kak ros nak mmuah kowg
      Sorg sekali

      Delete




    4. Kah kah kaaaaah


      Amiiiiiiin...


      Najip melawat kubor atatuya

      Bila.lagiiii

      Delete
    5. SEBUT PUN TAK BETUL....DAH MACAM ORANG TERENCAT AKAL....

      Delete
  19. tun mana mampu lawat usa, siap bantu pulihkan ekonomi lagi..

    ReplyDelete
  20. Tun mana pernah beli teh tarek dgn kos2 ini.
    Plastik 80 sen
    Taki Ikat tepi 4 sen
    Teh 16 sen.

    Pengurusan berheMAH sungguh.
    Hebat la Najib.
    Lagi hebat pentaksub dan upahan2 beliau.

    ReplyDelete
  21. Semakin hari pm tersayang semakin hilang daulat sebagai pemimpin
    Inilah akibat khianat amanah
    Tanda kufur nikmat

    ReplyDelete
  22. Selama 22 tahun jadi perdana menteri, tak pernah Dr. Mahathir KUTIP CUKAI dari fakir miskin..

    ReplyDelete
  23. Selama 22 tahun jadi perdana menteri, tak pernah Dr. Mahathir JUAL TANAH kerajaan kepada negara asing..

    ReplyDelete
  24. Eleh dah 9 tahun baru melawat nak biding.nak pikat undi cina

    ReplyDelete
  25. Selama 22 tahun jadi perdana menteri, tak pernah Dr. Mahathir JUAL ASET-ASET negara kepada negara asing..

    ReplyDelete
  26. Kassim baba tak melawat mugabe?

    ReplyDelete
  27. Kufur nikmat yg membawa ke istidraj
    Atau mendapat nikmat yg tidak diredhai allah
    Apakah ada berkat?

    Biar sikit tapi berkat
    Andai banyak berkoyan koyan
    Tapi berkat tiada
    Umpama menarah bukit menjadi rata

    ReplyDelete
  28. Selama 22 tahun jadi perdana menteri, tak pernah Dr. Mahathir HAPUS SUBSIDI barangan keperluan harian...

    ReplyDelete
  29. Sudah sampai kemuncak kariernya.
    Jubbo sudah boleh digelar
    KLEPTO-LUNATIC.

    Rayuan pada yg masih mahu menyokong,makan upah atau ambil kesempatan dari situasi ini:

    Kasihanilah pesakit2 mental ini. Biarkan lah mereka UMNOBN bercuti, sekurang2nya 5 tahun.
    Lebih penting, Negara kita pun perlu dibersihkan dari daki2 kotor.
    Moga kita sama2 dapat manafaat.
    Dan Hadi boleh teruskan jihad Claire. Jgn tarek balik tau.
    Tak beer !!!
    (*non alchoholic eg. Barbican)

    ReplyDelete
  30. Hehe kepala bapak
    Jual durian musang king
    Ngan sate

    Tun tak da
    Kagumnya dgn kepala bapak
    Jgn mmuah saya kak ros
    Nnti 1 2ekor yg hormat kepala bapak jeles lak
    Errks

    ReplyDelete
  31. Selama 22 tahun jadi perdana menteri, tak pernah Dr. Mahathir keluar perkataan KEPALA BAPAK KAU!!..

    ReplyDelete
  32. Kepala bapak terbongek
    Abang teram layan duterte ngan jokowi

    Kepala bapak jadi melukut jer

    ReplyDelete
  33. Abang teram jmpa ngan presiden sabit tukul bicang south china sea
    Tersedak sedak kepala bapak
    Owh abg teram sebut kot
    Csm pendek umur je

    ReplyDelete
  34. Derma kat tung shin jerrr? Tak aci laaa; what about Pantai, Columbia Asia, Gleneagles, Loh Guan Lye, KPJ dan lain2 hospital swasta...sana pun ramai jugak pesakit kaya yg perlu kan bantuan!!!

    ReplyDelete
  35. Mmg 22 tahun, tiada apa yg dapat dibangga
    Kalau ada sedikit pun, hanyalah Proton Saga
    Yg ada berbilion hasil rasuah si pala dongga
    Sampai ke anak cucu mewah tidak tehingga

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh


    http://www.kelabchedet.com/gaya-hidup-mewah-petunjuk-seseorang-itu-rasuah-tun-m/

    http://idealismalaysia.blogspot.my/2017/11/cucu-mahathir-mewah-kaya-kapal-layar.html

    http://www.suara.tv/2017/11/13/cucu-mahathir-dikecam-tidur-dengan-anjing/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon933 kamu ini cikgu paling bodoh lagi gelenyar
      Patutlah murid murid kini jadi bingai kurang hajar
      Cikgu asyik berpolitik hilang fokus untuk mengajar
      Mahathir Negarawan Malaysia satu dunia hormatinya

      Delete
    2. Mmg le bengap betul 1048 cai Matdey kutty
      Tak kan lah si baghal inii, baca pun tidak reti
      Hamba tunjuk kenyataan kalau tak puas hati
      Ini : 'gaya hidup mewah perlu dijadikan bukti'

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh


      'Gaya hidup mewah petunjuk seseorang itu rasuah’ – Tun M

      KUALA LUMPUR: Gaya hidup mewah perlu dijadikan bukti oleh mahkamah di Malaysia bahawa wujudnya unsur rasuah pada seseorang individu, kata bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

      Memetik laporan portal berita The Malaysian Insider, katanya gaya hidup seperti memiliki banyak kereta mewah merupakan satu petunjuk kepada rasuah.

      Menurut Dr Mahathir, jika mahkamah mengambil tindakan berdasarkan petunjuk tersebut, gejala rasuah akan berkurangan.

      “Jika anda mahu mengesan rasuah di peringkat tertinggi, lihat pada gaya hidupnya,” kata Dr Mahathir seperti yang dipetik portal tersebut.

      Beliau berkata demikian dalam ucaptama pada Simposium Peperangan Malaysia Menentang Rasuah 2015 di Kuala Lumpur pada Rabu.

      Tambahnya, seseorang yang rasuah tidak akan mampu mengawal dirinya daripada membelanjakan wang yang diperolehi, kerana khuatir akan menemui ajal sebelum ianya sempat dibelanjakan.

      “Tidak seronok jika kumpulkan wang berkotak-kotak dan kemudiannya mati,” kata Dr Mahathir.

      http://www.kelabchedet.com/gaya-hidup-mewah-petunjuk-seseorang-itu-rasuah-tun-m/

      Delete
  36. DAH HABIS MODAL INILAH JADINYA.

    Semua benda nak dipolitikkan. Dari cucu-cicit yang hidup mewah sampai kepada lawatan ke spital Cina, SIAPA PERNAH MELAWAT, SIAPA TIDAK PERNAH MELAWAT, SIAPA SUKA MELAWAT!!!!
    Semuanya usaha menaikkan image Najib - perkara-perkara yang Najib ubat, tapi Tun Mahadir tidak mampu buat.
    Satu perkara yang sah TUN MAHADIR TAK BOLEH BUAT ialah MERAPU MACAM NAJIB UNTUK JATUHKAN LAWAN!

    ReplyDelete
    Replies
    1. EKELEH..CIK MINAH OIII...MAMAK MATDEY TU LAGI KUAT MERAPU...BAPAK U TURN LAGI!!!!

      Delete
  37. Abang teram pun kepala bapak tolong
    Apa sangat lah hospital nie

    Janji hormat
    Derhaka nanti tumbuh ekor lak

    ReplyDelete
  38. SAYA AMAT KESIAN KPD ARWAH TUN RAZAK KERANA BAKA NYA YG INI KURANG CERDIK - kebudak budakan (childish).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rahman are you ok pagi Jumaat ni!!!!

      Delete
    2. anon 12:01

      I m perfectly ok but a bit disturbed by d illogical rhetoric (childish) coming from MO1.

      Delete
  39. 22 tahun bersama BN dia tumpang bertapak
    Mmg liciik, digunakan proxy, org tak nampak
    Berbilon harta negara dia dah sakau rompak
    Padan pun kalau PM balun dia kepala bapak

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari2 melalak jual temberang fitnah...nak kebalai polis tulur tak ade...

      Delete
    2. 1055,...ko mengata cai2 Mamak Matdey ker!!!

      Delete
  40. 'Kami dengar Tun Mahathir ada 20 tan emas di luar negara' - Ramesh Rao


    PUTRAJAYA: : Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin, Ramesh Rao menggesa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia menyiasat dakwaan berhubung pemilikan harta yang luar biasa oleh bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

    Menurut Ramesh, SPRM juga perlu menyiasat dakwaan mengenai kekayaan luar biasa yang dimiliki oleh bekas perdana menteri itu di luar negara.

    "Saya tidak tuduh Tun Mahathir rasuah dalam isu ini, tapi ada banyak juga portal mendakwa kekayaan luar biasa seperti di Argentina, Amerika.

    "Ada juga berita melaporkan Tun Mahathir memiliki 20 tan emas di luar negara, kita pun tengah tunggu dokumen dan biar SPRM yang menentukan sama ada perkara ini benar atau sebaliknya," katanya semasa ditemui di ibu pejabat SPRM di Putrajaya pada Selasa.

    Selain itu, Ramesh turut membuat aduan berhubung pemilikan aset milik Dr Mahathir, PT855 dan PT895 di Sungai Besi.

    Persoalan yang dibangkitkannya ialah adakah keseluruhan aset tersebut diperoleh mengikut nilai pasaran semasa atau sebaliknya.

    Justeru itu, Ramesh mendesak supaya SPRM menilai dan menyiasat sekiranya wujud penyelewengan berpandukan kepada peruntukan di dalam Akta SPRM 2009.

    Ini bukan kali pertama Ramesh membangkitkan isu dakwaan kekayaan luar biasa milik bekas perdana menteri itu.

    Februari lalu, beliau menghantar memorandum di di Yayasan Kepimpinan Perdana mendesak supaya Dr Mahathir memberi penjelasan mengenai dakwaan pemilikan harta luar biasa di dalam dan luar negara.

    https://www.google.com/amp/www.astroawani.com/berita-malaysia/kami-dengar-tun-mahathir-ada-20-tan-emas-di-luar-negara-ramesh-rao-108848%3famp=1#ampshare=http://www.astroawani.com/berita-malaysia/kami-dengar-tun-mahathir-ada-20-tan-emas-di-luar-negara-ramesh-rao-108848

    ReplyDelete
    Replies
    1. Korek cai, jgn x korek! Sambil sambil tu korek lubang jubor kau skali! Yiee haaaaaa!

      Delete
    2. Alamak...Ranesh Rao...ape yg keling ni tau...semua dia tahu....hehehehe

      Delete
    3. Kami dengar keling Ramesh Rao kuat kincin...ramai melayu bodoos tadah kincin keling ni....keh keh keh..

      Delete
    4. Kami dengar, kami dengar, kami dengar, .....
      apa ni 1035???? klu basa wk jahid jawa ni lah namanya ``hearsay`` so, nonsense, rubbish, buktikan, then i belive, if not, better go to hell u n rao.....

      Delete
    5. 1104...TAK YAH DOK SENTAP...MEMANG BENAR MAMAK MATDEY SATU KELUARGA ANAK BERANAK KAYA RAYA...MAMAK MATDEY NI MANA NAK PEDULI SAMA AHLI2 DI BAWAHANNYER...TU SEBAB RAMAI YG DAH MELUAT DAN KELUAR PARTI CAP MUNGE....YG NAK DINAIKKANNYER SI BOBOI SORANG TU...LAIN2 AHLI SAH HARAP LER...

      Delete





  41. Salam CAHAYA..


    selfLESS adalah...Sifat CAHAYA
    selfLESS Kau Lihat, Kaseh "IBU" Mu
    memBERI Kaseh...Tak Minta diPUJA
    memBERI Segalanya, Yg "dia" ter Mampu



    Salam CAHAYA...Shbt Budiman
    Kita Belajar...Mnjd CAHAYA
    Mnjd CAHAYA...Indah Menawan
    Bak Kaseh "IBU", Tiada TARAnya


    Bak Kaseh "IBU"...Tiada TARAnya
    Begitulah Sifat..."pemimpin" SEJATI
    selfLESS n selfLESS, Without AGENDA
    Agenda Utamanya...memBERI ber BAKTI


    Lets dLIGHT ofLUV, d greatest mightiest GIFT from GOD in ur HEART shines n owes shining even stronger my dearONE hmm hmm..


    selfLESS n selfLESS, Tiada AGENDA
    MERIT-Integrity, Kaseh memBERI
    selfLESS n selfLESS, Tiada-Tipu-SANDIWARA
    Setulus Kaseh "IBU", Seindah Sang MENTARI


    ReplyDelete
  42. TERKINJA KINJA BARUA DAP@SPORK KUTY
    REGE MINYOK NAIK RIUH RENDAH CAM MONYET
    BILO REGE MINYAK TURUN SENYAP SEPI
    TAK PULO REGE BARANG Di TURUN KAN NYET.....!!!




    KIKIKIKI.... BERAMBOSSSSS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepala bapak ko...bila minyak turun baawah 2 ringgit seliter?...ko tadah ler kincin kassim baba...keh...keh...keehhh..

      Delete
    2. 1050...KALAU KO NAK MURAH KO ISI MINYAK MOTOR DAN KERETA PAKAI AIS SUNGAI LAH!!!

      Delete
  43. http://thekl-chronicle.blogspot.my/2017/11/dr-mahathir-lebih-elok-selamatkan-parti.html?m=1

    KUTY JIDIN BOBOI TOKONG NK SELAMAT MESIA
    SELAMAT KAN CAP MUNGA MATI TEGAK BERDIRI
    ADE ATI NAK CAKAP SELAMAT RAKYAT JELATA
    CER PERIKSA JUBO TU DOLU KLU TELO JUNTAI KANAN DAN KIRI



    KIKIKIKIKI.... BERAMBOSSSS BARUA DAP@SPORK


    INI KALI MONSUN DAH BERALIH ARAH.. SENJATA HAARP DAH READY.... BERENANG LAH LAGIII....!!


    KIKIKIKIKI...

    ReplyDelete
  44. daaa......dah claim pulak dah....kepala bapak cina!

    ReplyDelete
  45. Kit Siang, No 1 racist, says Dr M

    PERMATANG PAUH: Former prime minister Dr Mahathir Mohamad launched a blistering attack on DAP, calling it a racist party and labelling its veteran politician Lim Kit Siang as “number one racist”.

    He also said that PKR de facto leader Anwar Ibrahim and Islamist party PAS are destroyers of Malay unity in the country.

    He said the DAP led by Kit Siang adopted a “Malaysian Malaysia” political theme from Singapore’s PAP, merely to unsettle Chinese-based MCA.

    He said the DAP used its “Malaysian Malaysia” battle cry to defeat and replace MCA as Chinese representative party.

    He added that the DAP has made all of sorts of demands for the Chinese and instigated the Chinese to hate the Malays.

    Mahathir said Lim wanted meritocracy to ensure Chinese would get all.

    He said Lim and the DAP did not want the Malays to enjoy any benefits on their own motherland.

    He lumped anyone who opposed Malay rights as racists.


    The DAP is a racist and chauvinist party. Kit Siang is number one racist,” he told an indoor Umno-organised election gathering here last night.

    He also hit ouat at old foe Anwar and PAS for destroying Malay unity and being subservient to the DAP to safeguard their selfish political interests.

    For instance, he said Anwar and PAS have sold out Malays in the country by agreeing to the DAP demand to allow Christians to use the term “Allah” in their Malay edition of the Bible.

    Labelling Anwar as the biggest liar in the world, Mahathir said the Pakatan Rakyat stalwart seemed to have a lot of money as he was seen shuttling around in chartered flights and helicopters recently from Langkawi to Alor Setar and then to Naka in Kedah.

    He called on the Permatang Pauh constituents to reject Anwar if they reject lies.

    “Permatang Pauh is not owned by Anwar. It’s owned by the people of Permatang Pauh. They have the right to choose a truthful representative, not a liar,” he said.

    He also urged Malaysians to reject Pakatan and vote in Barisan Nasional tomorrow.

    http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2013/05/04/kit-siang-no-1-racist-says-dr-m/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak sungai lagi berubah, ini kan pula hati manusia! Yiee haaaaa!

      Delete
    2. Kerana anak, Matdey rela berpaliing tadah
      Dulu, Kit Siang dan Nuat, mcm2 dia dedah
      Kini, bagaikan anjiing je, dia menjilat ludah
      Mmg ler si tua renta ini barua haram jadah

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh

      Delete
    3. Shukur Tun dah insaf! Dia nak betulkan balik apa yg terkhilaf! Shukran! Shukran! Ya hu!

      Delete
    4. At least madey sempat taubat

      Madey join kami.buat solat hajat utk.anwar.d.surau munawarah bangi

      Cahaya air muka.madey..kami ada di saf belakanh madey..

      Tun you are our truly saviour..

      We luv U tun!

      Takbiiiiiiiir


      Alllaaaaaahooooooakhbaaaar !!!!

      Delete
    5. M'SIA HARU...BUAT SOLAT HAJAT UNTUK NUAR AL JUBURI....KIKIKIKIKIKIKIKIKIKI!!!!!!

      KAT KUBU KUAT PAS PLAK TU.....KIHKIHKIH....

      Delete
    6. Kemelut yg berlaku Madey lah jadi punca
      Setiap hari ada saja Najib dia kutok cerca
      Dia semayang hajat itu mamak kari dalca?
      Apa yang si renta jahil fasiq itu tahu baca

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhhh kaaaahhh

      Delete
  46. lepas ni ajib gile ni berlawan laa....

    1. pm pertama lawat jamban kat rest area highway timur barat
    2. pm pertama lawat jamban kat stesen petronas kat kuala pilah
    3. pm pertama lawat pasar malam kat ranau
    4. pm pertama berak kat public toilet stesen bas
    5. pm pertama yg jadi kepala bapak lanun!

    ReplyDelete



  47. Woiit MAT MASLAN HIDUP LAGIII LAAA


    Kerajaan menaikan harga minyak utk kurangkan kemalangan !!


    Apa ke bodo mat maslan nii


    Agak agak la nak kelentong rakyat pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. kepala bapak dia dah bodoh....anak2 kepala bapak semua ikut la sama bodoh...klu lebih pandai nanti....kene backhand dgn badak

      Delete
    2. dad..kau ok ker T/hari Jumaat ni...

      Delete
  48. sah najib dah sakit jiwa nak mampus! sate kajang pun dikaitkan dengan mrt! budus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1115..yg sakit jiwa tu kau!!!

      Delete
  49. Madey negarawan yng asyik dihentam tunjal
    Cucu betina dia dedah lurah paha gebu pejal
    Tak sedar, dah tak berapa hari nak temui ajal
    Mmg tua renta inii, penyangak munafiq dajal

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh




    http://www.suara.tv/2017/11/13/cucu-mahathir-dikecam-tidur-dengan-anjing/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shukur mak badak dah bertudung! Yieee haaaaaaa!

      Delete
    2. E....ehhhh...,
      bila tu Macy, kat mana, acara apa? Comel tak???

      Delete
    3. Shukur Siti Hasmah..Bini Mamak Matdey dah bertudung! Yieee haaaaaaa!

      Delete
    4. Boleh ker rambut palsu dikira sebagai tudung?
      Ust Doe, boleh bagi sikit pencerahan...?

      Delete
    5. macamana macy...rambut landak tu nak tutop?? 4 meter kain kot?

      Delete
    6. Pakai baldi jer, tapi kena jenama plg kurang baldi gucci! He2 he2

      Delete
  50. Nak jatuhkan Najiib, mcm2 cara Matdey lobi
    Dulu Matdey hina kata DAP racist kafir harbi
    Kinii, nak diguna DAP, bantu dia fitnah 1MDB
    Jilat ludah bagai anjiing, perangai mcm babi

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mat jubor di hari jumaat! Yieee haaaa!

      Delete
    2. Jubor? Al-Jubori..?
      kih kiih kiih... Mekcy bapok pondae
      Yo paka gincu, bebedok bedandae
      Besolek sokmo pandar jago badae
      Beloh siae wat pak taing kijo bidae

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

      Delete
  51. 1127, hamba faham dengan itu kenyataan tiada bersalahan
    Ianya hanyalah garisan panduan 2015 Mahathir cadangkan
    Sampai skarng Najib tak laksanakan sbb takut makan tuan
    1127, hamba dah kata kamu cikgu bodoh lagi dibodohkan

    ReplyDelete
  52. Madey bab ugama, langsung tak ambil berat
    Cara hidup keluarga, tak ubah spt kafir barat
    Dgn anjing serupa adik beradik berpelok erat
    Skirt pendek, tayang lurah paha, dedah aurat

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh


    http://www.suara.tv/2017/11/13/cucu-mahathir-dikecam-tidur-dengan-anjing/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa hooooooo! Budak tolol! Yiee haaaa

      Delete
    2. Najib tu baguih la sangat kan. Anak yang tua dok mengangkut artis pelacur ke hulu ke hilir boleh lah pulak

      Delete
    3. Bagi link...

      Delete
    4. Nk link anon.g lah jenguk malaysia unplugged blogspot dot com
      Bukan.takat bikin filem
      1MDB ada invest rangkaian kelab malam hakkasan.lagi
      Untung boleh bawak haji baok g tunai haji

      Delete
  53. Najib, bini dia pandai baca ayat suci alQuran
    Bini Matdey, sepatah tak pernah kedengaran
    Hidup depa sekeluarga penuh dgn kekufuran
    Dlm rumah, berkawan dgn anjing berkeliaran

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    http://www.suara.tv/2017/11/13/cucu-mahathir-dikecam-tidur-dengan-anjing/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat majlis ugama pun tak tutup aurat! Baca kalau tak menghayati pun x elok gak! Yieee haaaaa! Pantun beruk!

      Delete
    2. Segala jasa Mahathir seolah 1206 tak dpt lihat
      Marahnya kamu kepada Mahathir sampai tak ingat
      Hamba lihat jurus politik kamu tidaklah sangat
      1206 hamba rasa kamu ni melepas dendam kesumat

      Delete
    3. Mungkin tragedi Memali kamu ada terlibat
      Menjadikan diri kamu merasa amat teranaya
      Akui lah realiti amali ilmu yang kita dapat
      Sesungguh nya Allah Maha Penerima taubat

      Delete
    4. Setakat tido


      Kami siap makan dgn anjing sekali

      Ya anjing najip.yang dok.menaip dalam.blog ni

      Delete
    5. Tido dan makan dgn anjing lebih mulia perbuatan

      Daripada makan hasil yg bukan hak dan khianat dalam amanah yg diberi

      Perbuatan ini lebih hina dari babi

      Delete





  54. dLIGHT ofLUV..


    In dLIGHT ofLUV...u'll owez b d WINNER
    u wont be FOOLED-Cheated... n b d LOSSER
    we r in dLIGHT ofLUV, Thts Peace-HEPI-Together
    d "ABUNANCE" of Wisdom n Wealth, Growing n BIGGER


    Believe n believe IT my dearONE: As what u GIVE u'll get DOUBLE more n MORE.. n what we SAY-intently we shall be, hi hi..



    Salam CAHAYA...Shbt Budiman
    Kita Belajar...Mnjd CAHAYA
    Mnjd CAHAYA...Indah Menawan
    Bak Kaseh "IBU", Tiada TARAnya


    Bak Kaseh "IBU"...Tiada TARAnya
    Begitulah Sifat..."pemimpin" SEJATI
    selfLESS n selfLESS, Without AGENDA
    Agenda Utamanya...memBERI ber BAKTI


    Lets dLIGHT ofLUV, d greatest mightiest GIFT from GOD in ur HEART shines n owes shining even stronger my dearONE hmm hmm..


    selfLESS n selfLESS, Tiada AGENDA
    MERIT-Integrity, Kaseh memBERI
    selfLESS n selfLESS, Tiada-Tipu-SANDIWARA
    Setulus Kaseh "IBU", Seindah Sang MENTARI


    Bak CAHAYA sang Mentari yg kaseh kaseh n kaseh memBERI CAHAYAnya dgn percuma-FREE, begitu juga kaseh "IBU" setulus kaseh selfLESS n selfLESS yg tiada agenda korup SANDIWARA menipu menCURI pentingIRI..

    ..n begitulah sbnr2-sbnr2-sbnr2 CAHAYA yg WAJIB dimiliki oleh sbnr2 "pemimpin" selfLESS yg SEJATI, yg sgt2 kita hajati n kita rindui hi hi..

    ReplyDelete
    Replies

    1. dLIGHT of LUV..

      Bak Kaseh "IBU"...Tiada TARAnya
      Begitulah Sifat..."pemimpin" SEJATI
      selfLESS n selfLESS, Without AGENDA
      Agenda Utamanya...memBERI ber BAKTI


      Agenda UTAMAnya...Kaseh memBERI
      Bukannya Cover-UP Sandiwara, s Kroni menCURI
      Agenda TULUS nya.. selfLESS tiada pentingDIRI
      Bukanya Kaya-HARTA-n-Kuasa..GLAMOR beraja diHATI


      Delete
  55. malaya dan melayu semua sekali sudah pun dilelong secara borong kepada china merah! kah! kah! kah! kah! lawak sungguh! kah! kah! kah!

    ReplyDelete






  56. CAHAYA-Cinta NYA..


    CAHAYA menyuloh...TERANG Melihat
    CAHAYA menyuloh....SENANG Memilih
    CAHAYA-NYA...Menerangi keGELAPan Umat
    dLIGHT ofLUV is selfLESS, Tulus ber Kaseh

    ReplyDelete
  57. 000000000(((( >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    BILA NINJA BERKATA-KATA

    bilo pilihanrayo nihh..
    Eden tak sabo nak juang PH!!!!
    PH mosti monang punya!!!
    Eden sokong lerrr,,,kalo Tun jadi PM,,
    lOPEH TU, anwar lak,,,

    Eden memang tunggu Pru!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waghihhhhhh! Yieee haaaa!

      Delete
    2. macy....macy...ahhhhhhhhhh

      Delete
    3. macy...macy ..I'm coming.....
      ahhhhhh......ahhhhhhhh

      Delete
    4. Eden pun.
      Gilo apo nak upah musang bagi jaga ayam lagi.
      Dah la tu, upah 84% tuuu, cukai pau lagi. Melambak kna appky br1m, pakat susah. Peluang kerja dah pupus. Ehhh, macam2 la, undang2 dah jd udang2.
      Nak undi UmnoBnPas lagi...oh tentu tidak sana sekali.
      Kita dah ada janji cuci 100 hari. Taek dah bersepai dlm rumah, nak biar lagi.Taubat Nasuha.

      Delete
    5. aku di kedah dok tunggu PRU jugak
      kami dah korek kuboq umno sini

      kalau hang tak caya..
      tengok result pru nanti

      Delete
    6. Johor pru 14
      The next state goverment similar to selangor state goverment
      Base and powered by PAKATAN
      johor people lets throw barisan candidate

      VOTED PAKATAN
      TO WIN AND MAKE JOHOR
      MORE PROSPER AND SAFE

      Delete
  58. Tak ada justifikasi munasabah dia hadiahkan rm3juta pada hospital swasta ini semata-mata utk meraih undi orang cina. Betul ke ada orang kata hospital kerajaan kena potong bajet. Kalau betul ini sungguh malang kerana majoriti pesakit adalah melayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Caiii dedak mane nak hairan pun...kalau bijan berak dalam periuk nasi umah diorg pun tetap sokong sampai mamposssss.bajet kemterian ksihatan kena cut,tapi bileh pulak pi derma berjuta kat hspital private. Hspital cina plk tu

      Delete

  59. GLOBAL
    Isteri Mugabe mahu rampas jawatan presiden?
    16 NOVEMBER 2017
    Isteri Mugabe mahu rampas jawatan presiden?
    Grace Mugabe. - Foto sumber AFP
    A- A+ (Ubah saiz teks)
    ISTERI Presiden Zimbabwe, Grace Mugabe didakwa sebagai antara individu yang memberi tekanan kepada Robert Mugabe supaya meletak jawatan.

    Grace sebelum ini terkenal dengan sikapnya yang suka 'shopping' sehinggakan beliau digelar 'Gucci Grace'.

    Beliau kini mempunyai profil yang tinggi dalam parti kerajaan, Zanu-PF sebagai pengerusi sayap wanita.

    Semenjak meluaskan pengaruhnya dalam bidang politik, Grace didakwa menjatuhkan beberapa pengganti yang berhasrat untuk menggantikan suaminya.

    Advertisement


    Pesaing utama beliau, Timbalan Presiden, Emmerson Mnangagwa dituduh tidak setia dan dipecat pada awal bulan ini.


    Grace telah pun memenangi sokongan penting dari parti Zanu-PF, termasuk dari suaminya sendiri.

    Selepas dipecat, Emmerson melarikan diri dari Zimbabwe dan semminggu selepas itu, tentera kerajaan menawan stesen televisyen nasional, ZBC.

    Apa yang sebenarnya berlaku? Adakah pihak tentera menyokong Emmerson dan mahukan beliau menggantikan Mugabe?

    Grace: 'Rakyat Zimbabwe akan undi saya'

    Selepas menawan ZBC, pihak tentera mengatakan mereka sedang menjalankan misi 'yang menyasarkan penjenayah di sekeliling pemerintahan Mugabe yang telah menyebabkan kerosakan ekonomi dan sosial'.

    [ARTIKEL BERKAITAN: Tentera rampas kuasa, Zimbabwe kini bergolak]

    Sebelum ini, Grace pernah menafikan mahu bertanding untuk jawatan presiden tetapi kata-kata Grace pada satu perhimpunan pada 2014 telah menghantui sesetengah pihak.


    "Mereka kata saya mahu jadi presiden. Mengapa tidak? Bukankah saya seorang rakyat Zimbabwe?"

    Awal tahun ini, Grace mengatakan rakyat Zimbabwe akan tetap menyokong beliau menjadi presiden walaupun beliau telah mati dan menjadi mayat.

    Zanu-PF bagaimanapun tetap mahukan Mugabe sebagai presiden, tetapi khabar mengenai kesihatan Mugabe yang semakin teruk telah menimbulkan kebimbangan.


    Dituduh meracun Mugabe

    Mugabe pernah jatuh sakit ketika di satu perhimpunan dimana beliau dikejarkan ke hospital menggunakan helikopter.

    Penyokong Zanu-PF yang masih menyanyangi Mugabe menuduh Grace meletakkan racun dalam ais krim yang dimakan oleh Mugabe sebelum kejadian.

    Ais krim tersebut pula dilaporkan dihasilkan dari ladang tenusu milik Grace.

    Mugabe mengesahkan sendiri beliau telah meracun, tetapi menafikan bahawa Grace yang telah meracunnya.

    Apa akan berlaku di Zimbabwe selanjutnya?

    Ketika ini, Mugabe dikenakan perintah tahanan rumah di kediamannya.

    Grace ditahan secara berasingan tetapi masih berada berhampiran lokasi Mugabe sekaran.

    Wakil dari Zanu-PF mengatakan Mugabe mungkin boleh mempertahankan jawatannya sehingga mesyuarat kongress yang akan berlaku Disember lepas, dimana Emmerson didakwa akan kembali dan diberikan jawatan presiden parti dan presiden negara tersebut.

    Perniagaan dan kegiatan rutin rakyat Zimbabwe pula masih berjalan seperti biasa, walaupun pihak tentera dirakam mengawal beberapa kawasan penting di ibu negara dan di lapangan terbang antarabangsa negara tersebut.

    Untuk mereka yang berada di Zimbabwe, mereka hanya mampu menunggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha zombabwe ada gucci, malaysia ada hermes

      Delete
    2. Hehehehe...bijan pun tak lama jadi kuli rosmah la gamaknyer

      Delete
    3. Dah jpon jadi kuli rosmah....sekali rosmah herdik terberak najib...hehehe

      Delete
  60. http://taipingmali.blogspot.my/2017/11/gaya-hidup-mewah-anak-pemimpin-dap.html?m=1

    FUYOOOOOINKKKKK...

    ANOK PEMIMPIN PH MME TAK SEDO DIRI RUPONYE
    ADO KAPA LAYAR TIDO MENGHANJING SUMA ADO
    BAPAK LIBERAL PLURALIST ANOK CUCU COMANGO ADENYE
    SAMBUT KRISMAS MACE SBUT AIDILFITRI SUMA HADO...


    SUMA MELAYU HAPRAK NK SELAMAT KAN MESIA KIKIKIKIKI...



    BOLE BERAMBOSSS INI BARUA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AKAK JORA,
      TAKKAN SAMPE RM200 ,1 ROUND
      KURANG SIKIT LERR

      KALU RM150, PAKE JADI

      Delete
    2. So ko anon kepala bapak ape nilai pada komen ko nie yg pembaca dapat ceduk buat pengetahuan?
      MAAF PENGETAHIKKAN JELAS DAPAT KALO IKUT KOMEN KO YG VERY STUPID NIE

      TAHIK DIBUAI DIBUAT MAIN
      DI MAKAN PULA OLEH KO PENGHORMAT KEPALA BAPAK
      TAK PERLU DIHAIRANKAN
      IA RUTIN AKTIVITI DUBUK KEPALA BAPAK YG BEREKOR

      Delete
    3. Akak jora kena yeast inffection! Busuk pekung! Yieee haaaaa!

      Delete
  61. Najib PM kuat menipu....terbaru laporan bank dunia najib palsukan data ekonomi...

    Malu rakyat malaysia PM menipu dan merompak....cai2 bodoss tak berkemaluan...

    ReplyDelete
  62. 9 tahun najib jadi PM....satu2 PM yg paling tak takut bini...tak takut tun madey...hehehe

    ReplyDelete
  63. 3 juta sikit pada jubbo. Hospitak yu pun gelak,buat celah gigi. Specialist situ ramai, mungkin tampong pun , utk biaya epatuh hari saja. Dulu Gangnam.
    Jerit kat penuntun.." U want BN?!!
    Penonton jawap "NO NO Noooo !.
    Bebyainya die, tanya 3 kali lagi.
    Tak mau jadi 12 kali No tuuu?
    Adey adey laaa, malu melayu. Oops Jubbo palawan bugis. Silap.

    Masalahnya besar nya tabur duit tu, duit sapa?
    DUIT KEPALA BAPAK DIA?!

    ReplyDelete
  64. https://theflyingkick.blogspot.my/2017/11/tony-pua-dan-dap-sepatutnya-menyalak.html?m=1

    INI KEPALA BANA PUNYA HAPRAK
    NO WONDER KETURUNAN MCM BEWAK
    UTAMAKAN KRONI DAN ANAK BERANAK
    ADE ATI SELAMAT MESIA PALA BAPAK...


    KIKIKIKIII... PUIIIIII



    BERAMBOSSSSS...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...