Monday, 6 November 2017

KALAU DAH TAK TAHAN CABARAN, SERAH SAJA JAWATAN PERDANA MENTERI KEPADA TIMBALAN....


Semakin dekat tarikh piliharaya, Najib Razak dilihat semakin tak keruan dan gagal menahan dirinya daripada berkelakuan yang sewajarnya sebagai seorang Perdana Menteri.


Tingkah terbarunya dengan mengungkapkan perkataan "kepala bapak kau" dan "bodoh" adalah kemuncak manifestasi kegagalan dan tidak tahan terhadap  cabaran yang dihadapi.


Dua ungkapan tersebut menyusul perkaraan "haramjadah", "bangang" dan "bangsat" yang pernah diucapkannya sebelum ini.


Semua Perdana Menteri sebelum ada cabaran masing-masing, tetapi tidak pernah kita dengar ada sampai mencarut, memaki dan mengeluarkan perkataan-perkataan yang kasar dan tidak sepatutnya seperti Najib ini.


Selepas ini, tentunya kerana semakin diserang dan diasak oleh Tun Mahathir serta Pakatan Harapan dan kepala Najib akan bertambah bengang kerananya, barangkali lebih banyak lagi perkataan berunsur makian dan carutan yang akan terkeluar daripada mulutnya.


Maka, jika itu berlaku, bukan saja menambah-burukkan lagi imejnya di mata umum serta memungkinkan beliau lebih mudah ditewaskan oleh Tun Mahathir, malah yang lebih sengsara ialah menyukarkan  laskar-laskar maya pro UMNO untuk mempertahankannya.


Bagaimanakah seorang Perdana Menteri boleh dan mampu dipertahankan di media sosial dan kepada makcik-makcik Felda jika perkataan "kepala bapak kau", "bodoh", "haramjadah", "bangang", "bangsat" dan lain-lain sudah menjadi mainan di bibirnya setiap hari?


Tidak mustahil, kiranya dibekalkan dedak tambahan dan ditemani gajet secanggih Iphone X pun mereka tetap menghadapi kesukaran memerah otak mengeluarkan idea-idea bernas, melainkan menjadi "anak murid yang kencing berlari" juga iaitu turut menjadikan bahasa lucah, mencarut dan memaki  sebagai mainan seharian serta sandaran mempertahankan kuasa.


Hakikatnya, tingkah laku seorang Perdana Menteri yang buruk perangainya akan melahirkan pengikut dan laskar maya yang sama atau lebih buruk perangainya.


Kenapa pengikut dan pejuang maya pro Tun Mahathir dan Pakatan Harapan begitu bersopan dan konsisten dengan fakta serta budi bahasa yang tinggi dalam perjuangan mereka?


Jawapannya tidak lain adalah kerana pemimpin-pemimpin di atas sana telah terlebih dahulu menunjukkan teladan yang baik untuk dicontoh oleh semua peringkat bawahannya.


Najib, dalam keadaan berterusan tak keruan dan gagal menahan diri itu sebenarnya sudah tidak layak lagi untuk kekal sebagai Perdana Menteri.


Beliau lebih baik mengundurkan diri dan menyerahkan saja jawatan kepada timbalannya, Ahmad Zahid Hamidi yang walaupun banyak kekurangan dan ketidaklayakan di sana sini, tetapi tentunya sudah lama berangan-angan serta mengidam untuk menjadi Perdana Menteri.


Tetapi, sekiranya Zahid Hamidi tidak begitu boleh dipercayai, manalah tahu bila dapat kuasa nanti beliau boleh mengarahkan siasatan atas skandal 1MDB misalnya, demi untuk mendapatkan populariti dan sokongan rakyat secara mendadak, Najib boleh juga menyerahkan jawatannya kepada Hishammuddin Hussein, sepupunya sendiri.


Sebagai sepupu dan ada hubungan darah daging, Hishammuddin tentu saja akan cuba sedaya upaya melindungi dan mempertahankan Najib selagi kuasa ada dalam genggamannya.


Lagi pula, tiada yang peliknya menyerahkan kuasa kepada sepupu sendiri kerana ketika Tun Razak jadi Perdana Menteri dulu pun, timbalan dan penggantinya adalah birasnya sendiri iaitu Tun Hussein Onn.


Dulu biras, kini sepupu....okaylah tuu....(ShahbudinHusin 06/11/2017)

299 comments:

  1. Replies
    1. Dapigs are dirty,ugly and greedy animals. Why you support them?

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete


    3. Ketua pemuda MCA buat lawak.pasal banjir kemudian minta maaf


      Ah Lim Gor you fcuking bloody bodo bingai tolol otak senget stupid bastard chinapork boy oemuda Mca idiot son of a bitch ugly dog !!!

      Dont make a fool of yourself on mothwr nature

      Pemuda Mca ! I hope your fxuking mother mampossss dalam.banjir F.U !!! Cina babi komunis MCA

      Delete
    4. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    5. Aik..Aikkk..awak tu cepat sentap dan ada tekanan darah tinggi kojol kot nanti
      Kihkihkihkih
      Bertenang kojola bertenang. Dah tak lama lagi dahhh..
      Najib masuk istana sungai buloh kau pun masuk liang lahad

      Delete
    6. Apa MsiaHaru 11.25 ni, DAP punya tali barut
      Kalu tidak, kenapa tetiba jer nak busuk perut
      Nampaknya, hasutan syaitan anda dah turut
      Mana boleh kat sinii, muat komen mencarut

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

      Delete
    7. Kapla hotak.kau

      Najip.bljr dri kami


      Smlm dlam blog ni kami sebut 'kapla butoh' pasal.ada anon komen melayy bugis dan kerala

      Budin tak delete dan anon marah.kami.guna kata kesat

      Rupanyer malam itu ada i.p adress dari JPm ping masuk.blog budin...

      Esoknyer di wisma MCA bapak segala bapak dri putrajaya sebut


      ' kepala bapak kau '


      Dengan izin kami mau ulang lagi





      KAPLA B***H KAU najip !

      Memang komunis dah sapu negara bugis kamu jgn byk cakap



      Apa ko nak cakap kathy kojilat ?

      Delete
    8. MsiaHaru 12:05 unta ke mana tadi
      Jam 12.00 baru nak bangun mandi
      Jgn perasan naga, awak tu ular lidi
      Kenapa sentuh ana punya peribadi

      Kah kaahh kaaahhh kaahhh kaahh

      Delete
    9. Hehe jiban bukan tak nak pas baton tapi dia takut bila pas mahkamah menunggu selepas itu ditambah lagi tiada lagi penganti yg benar benar layak untuk menganti tempatnya utk memastikan dia selamat tanpa dakwaan

      Delete
    10. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    11. Cakap kepala bapak, haramjadah, bangannggg, stupid kat belakang jerrr buat perrr......

      Hadap Tun M di Nothing to Hide 3........pegi maki depan2 lerrrr.

      Ada berani...??

      Delete
    12. Indah sungguh kata2 itu. Salam kepala bapak kau.

      Saya mencadangkan, setiap jabatan gomen, setiap Isnin, bolehlah dimulakan dgn doa2 seperti ini. Salam tuan2 dan puan2, atas nama kepala bapak kau la yg suci murni, kami memohon redha tuhan blablabla. Haramjadah.. blablabla.. Butir taik blablabla..

      Ini pada saya sungguh murni. Terasa rindu pulak ucap2 ini ditujukan kpd saya. Saya memohon tuan2 ucaplah SALAM KEPALA BAPAK KAU kpd saya. Semoga kita diberkati tuhan.

      Delete
  2. TUNGGU PRU14, KITA TGK RAKYAT PILIH SIAPA....

    ReplyDelete
    Replies
    1. SAH HARAP LAH FUKATAN HAPRAK NAK MENANG...MEROYAN JER LAH KO KAT BLOG BUDIN NI...

      Delete
    2. Hahaha..ini jer lar standard cytro A9 jawab seblm 4 jam....

      Delete

    3. Najib, jamal jamban, apa bezanya..

      Delete
    4. parti kelentong rakyat tak layak memerintah..kempenlah cara bersih bukan cakap tak guna otak..

      Delete
    5. Standard laskar cyber najib macam tu laaa..berani cakap depan tuan saja.
      Makan batu cicah gula lah laskar cyber umno lepas ni

      Delete
    6. Tak sabar nak karan kan kotey dowg pas pru nie kahkahkah

      Delete
    7. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    8. Kadang2 maacaaii2 ni saja bagi kita hangat pijor........spiiin liigaattt sumer fakta...

      Kemudian tanya soalan yg sama berkali2 dengan tujuan nak kenakan kita...........sampai kita pon sakit hati dan naik jemu dengan benda yg sama dibaling pada kita.

      Ada tu maacaaiii yg melampau2 provoke dan provoke kita dengan bahasa carut lucahnya sampai benda dalam kain bini dan maknya pon disebut2.

      Kalo gitu memang lerrr menaikkan darah dibuatnya........tu sebab memang padan lerrr deme ni dimaki ajerrrr yeoooppp....

      Kalo berlembut kita dipijak deme.........bila kita elok jerrr sopan lagi deme bermaharajalela......sedap deme jerrr nak kata macam2....

      Kita ni pon manusia biasa.........sabor tu ada hadnya yeop.

      Delete
    9. Alleged that billions were stolen from 1MDB
      US DOJ says "YES" but 1MDB says "NO". Why?
      No other reason Just becos it is all about Jibby
      Even he`s so called Claptocracy he`s not shy

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. Dah ada pun budin pengikut tegar nya mencarut pagi2 isnin ni,kasihan 10.43...begitulah jika hidup byk sgt makan duit haram...dan kerja menipu siang malam,yg ditipu dan dianiaya seagama dan sebangsa pula,ish...ish....

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    3. Awal dah tertangkap mencarut, caii pakatan
      Kalu nak luah marah pun biar lah berpatutan
      Biar lah selaras dgan agama punya tuntutan
      Usah diturut nafsu dan hasutan iblis syaitan

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

      Delete
    4. mak badak ni x suka tau carut carut mak ni suci murni, sbb tu buat program permata..lantakle ape orang nk kate yg penting mak dapt duit berjuta, boleh shopping sikit

      Delete
    5. KAHKAHKAHKAHKAH...JANGAN LER SENTAP BRO....KITA LAYAN SAMA YER....

      Delete
    6. mak badak x pernah sentap mak badak santap je makanan

      Delete
    7. KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...BEST NYER BERMAIN DI ALAM MAYA!!!!

      Delete
    8. Laa dah kiok pula dah. RIP kojol..la

      Delete
    9. Eleh anon anon jiban say pot kettle black kata owg awak yg lebih
      Hidup umpama zombie ajak melawak hancus
      Ajak bermusyawarah kelaut
      Ajak berhujah alih tiang gol
      Berani pula mengkritik kredibiliti pakatan yg konsisten dalam membincangkan ssuatu topik yg budin utarakan
      Pada topik kali nie kita tak perlu nk bercerita prkara teknikal dan yg muluk muluk cam sains politik or rocket science
      Hehe hanya kahkahkah sessi
      Memulang paku buah keras
      Pada dubuk yg menahan emosi tertekan mereka umpama menahan berak hingga bergetar kepala otak
      So topik nie pada pakatan hanya santai
      Tiada perbincangan serius atau anatikal
      Sebab pihak pakatan konsisten tidak akan kuar tajuk bila berhujah
      Jgn marah andai kami menganjing pula kan kahkahkah
      Puak nie dah main taik berani pula menegur yg taik itu najis
      Dasar bingai dan kurang didikan juga tiada kesedaran
      Dah terbongek nk marah lak
      Ngolok owg tak ingat
      Now sendiri kena ngolok
      Kahkahkah
      Padan muka★★★★★★
      berpinar kena bahan

      Delete
    10. KIKIKIKIKI...

      MARE KER....RELAX LER BRO...

      BEST LAH MAIN GAME KAT BLOG BUDIN NI!!!

      KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...

      Delete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cai2 unta mula main menyamar
      Lontar cacian dari dalam kamar
      Usah le begitu admin tak gemar
      Nama PH jugak, nantii tercemar

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

      Delete
    2. Anon 1100 nak sedapkan hati sndiri ekk
      Jiban tue yg dah cemarkan nama baik negara dgn skandal penyelewengan yg terbesar dalam sejarah dunia
      Buat malu dan mencalar maruah negara

      Delete
    3. RATK...KO MENGATA MAMAK MATDEY ORANG TUE NYAYUK TU KER!!!KIKIKIKIKIKI...

      Delete
  6. MANGKUK HAYUN KO LAH BUDIN!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. KIOK...KIOK...KIOK...

      ADMIN GEMAR TU...DIA PUN DOK SENGEH TU HA....

      Delete
    3. Najib kata kapla bapak ko lah ..bkn kapla bapak aku
      Kiok..kiok..kiok

      Delete
    4. Anon kepala bapak ko sama ngan kepala jiban kepala udang penuh taik di otak layak dikubur nanti bersama jiban
      Ko patut malu berbapakan orang berotak udang

      Delete
    5. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  7. Takut beno kalah, nanti kena jadi pelarian, tumpang besan kat kazakhstan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak lari larilah biar mati dalam buangan akibat mengkhianat negara balik sini act of treason kita jatuhkan pada dier

      Delete
    2. RATK...KO MENGATA SI MAMAK MATDEY..ORANG TUA NYANYUK TU KER!!!!KIKIKIKIKI...

      Delete
  8. Syahbas budin,delete aje si pemaki hamun dan pantun lucah dan bodoh,baru le blog hang berkualti mcm blog kadir jasin dan blog Zam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada aku kesah...ko nak delete ...delete jer lah...aku lagi suka ...satu sen pun aku tak rugi....

      Delete
    2. ko memang xrugi mak badak yg rugi sbb ko dah amik duit dari mat maslan ..hp samsung A9 pun ko dah amik

      Delete
    3. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    4. Tgok kenyataan anon jiban
      Kewujudan mereka bukan menaikkan kredibiliti barisan
      Malah menglahanat kan barisan
      Hatta di upah menjadi cytro
      Langsung tiada fungsi malah menjatuhkan imej
      Di upah majikan utk melingkup?
      Mmang bangsat keturunan ko anon1053 tok nenek ko keturunan tali barut zaman jepun dan british ker?
      terus terang kesian ngan jiban sebab upah owg seperti ko

      Delete
    5. BEST BETUL MAIN GAME DALAM BLOG BUDIN NI...

      SUKA SANGAT TENGOK DIORANG MEROYAN....

      KIOK...KIOK...KIOK..KIOK...KIOK...

      Delete
    6. Yeop RATK.........babi mana udah terrrlepaass kandang ni duk kiok kiok tak berenti.

      Cam mana tuannya boleh tercicor sekor dalam blog ni......

      Kiok kiok........rata mencari kepala bapak tuan gamaknya.

      Kesiaaannnn menatang sesat tak reti bahasa.......bior lerrr dia kiok tak berenti sampei mampuih.......

      Delete
  9. Tulah penat dah mak badak bagi nasihat kat jibby ni tp dia x nk dengar..ntahlah nakkk, dasar penyamun bugis

    ReplyDelete
    Replies
    1. KIKIKIKIKIKI....KIKIKIKIKI....JANGAN LER MARE!!!ALAM SYBER JER PUN...KITA ENJOY LER...APA NAK MARE-MARE....

      Delete
    2. mak badak tak marah, cuma geram jer ngan orang amno, taulah yg dalam amno ni memang yg bodoh, sbb tu semua skrip mak dah bagi kat mat maslan

      Delete
    3. cai amno mak badak dah pesan at kj copy paste jer, tp ubah ayat sikit bagi menarik..ni asik nak komen kikikiiki..lowclas la..mak badak ni high clas sbb tu ada beg hermes dan diamond pink

      Delete
    4. MARE KER....AKU SORANG JER KAT SINI NAK HAMPUT KO SOKMO....KIKIKIKIKIKI....
      JANGAN LER MARE...SAMA2 LER KITA BERSUKA RIA DI ALAM MAYA NI...TAK GITU...

      Delete
    5. mak badak memang sentiasa enjoy, sbb dpt duit 2.6 bilion jibby kasik

      Delete
    6. KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...

      Delete
    7. Gila punya orang ketawa sorang2

      Delete
    8. Bodoh bergurau senda tak salah tapi salah meraban tak tahu punca tue gila anon jiban

      Delete
    9. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  10. Duhai penyokong ph jgn terikut2 dgn gelagat geng najib,menyumpah orang siang malam,we are educated people and citizen,facts vs facts...our isu are 1mdb and src

    ReplyDelete
    Replies
    1. KEPALA MAMAK KUTTY KO LER....KIKIKIKIKI...

      Delete
    2. kepala mak badak memanh besar lg besar dari jibby , sbb tu jibby takut ngan ngan mak

      Delete
    3. KIKIKIKIKIKIKI...MARE LER TEW!!!!!

      Delete
    4. mak badak xmarah, kalo mak marah mak C4 jer mcm perempuan mongolia tu.puas hati mak

      Delete
    5. KIOK...KIOK..KIOK..KIOK..KIOK...

      PUAS HATI AKU...BERMAIN GAME DI ALAM MAYA!!!

      Delete
    6. Wei anon1150 puas hati ke tgh hiba dan terbongek kerana kejahilan dan rasa inferior complex sebab kurang ilmu bermain di tempat yg perlukan daya intelektual dalam menaakul ssuatu perkara
      Ini bukan tmpat untuk melawak bangang dan merepek tak tntu hala macam kera yg melompat riang dapat pisang
      Ini tmpat wacana politik
      Harap blah kalo takder keupayaan melayannya
      Tapi aku paham jauh dilubuk hati mu ko amat hiba sebenarnya andai kita semua ditmpat budin nie berdiskusi face to face sure kami tak nmpak muka ko yg bertaraf melukut nie hina sehina hina nya ilmu itu benchmark darjat sseorang manusia
      Khalas

      Delete
    7. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    8. Bro Zack.....ni MAT SENTAP sedang beroperasi.....
      Kikikikikiki

      Delete
  11. Kasihan 10.47 dan 10.48,suruh sekolah tak mau,bila dewasa jd biadap,sah bukan penganut Islam dan bukan orang melayu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KIKIKIKIKI...JANGAN LER MARE....

      KIOK..KIOK...KIOK...KIOK..KIOK..

      Delete
    2. mak badak x suka gi klantan ..kotor, mak suka gi milan boleh nyopping

      Delete
    3. BEST LER MAIN GAME KAT BLOG BUDIN NI!!!

      Delete
    4. Nak main tu main laaa tapi kalau dtg ke rumah orang tunjuklah perangai elok sikit.
      Mana punya kampong entah..

      Delete
    5. Bro pakatan semua biarkan si anon mengekek riang
      Kita kesian kat dia tpi dia masih gak leka
      Takpe nnti budin free kasi delete komen dier abih cerita

      Delete
    6. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    7. Yeop....jangan dilayan Mat Sentap tu.....

      Kita dah bagi dia sebijik dua tu udah lerrr......biorkan ajerr....

      Delete
  12. Iman bukan diwarisi,ibu bapa baik belum tentu anak juga baik,najib jd begini-rendah moral.... disebabkan pengaruh org yg mengelilinginya,tambahan pula otak dia tak cerdik
    Perangai tambah jelek akibat terlalu kerap berckp bohong,kini apabila buka mulut,air liur bersembur2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. yg bohong puak2 kau..yg jelek pemimpin busuk kau..cermin dulu pakatan haprak kau..

      Delete
    3. mak badak masih berharap kat jibby bg takhta pm kat mak

      Delete
    4. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    5. Hehe kami bohong pihak ko strategi politik
      Pihak ko bohong rakyat nk menyusahkan
      Bohong kami dbolehkan sebab ada beberapa perkara yg dibolehkan berbohong
      1)utk damaikan dua pihak yg bertelagah
      2)ketika berperang ngan musuh
      Untuk pencerahan ko bleh tanya ustaz terdekat atau kitab yang muktabar yg bincangkan bab nie malas kawan nk terangkan nnti dispin pas tue curi idea sbab puak ko nie malas menimba ilmu nk bersuap jer mcam lahanat

      Delete
  13. Cai2 haprak sudah mula mau cipta muslihat
    Dimaki admin, konon pro-BN yang buat jahat
    Admin ni org lama, semua itu dia dapat lihat
    Kalu dah tension sgt, elok cai2 pergi berehat

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak badak memang bnyk muslihat sbb tu masa PRu kat serawak dan k.kangsar mak suh letak balu jd calon ..konfem menang..lps ni lps jibby mati mak lah ganti dia kat pekan tu..bijak tak mak?

      Delete
    2. KEPALA MAMAK KUTTY KO LER...

      Delete
    3. Aikkkk..marah?
      Nak sentaplah tu
      Kihkihkih

      Delete
    4. Bro zack dowg tertekann dari semalam g nmpaknyer

      Delete
  14. Usah le kita bergaduh nak bertendang sepak
    Boleh dikata adil, darii apa yng saya nampak
    Madey cerca Najib, dia kata Bugis perompak
    Najib tibaii balik, dikata Madey kepala bapak

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ..sbb tu mak bagi skrip kat jibby xde la merapu..mak sibuk nyopping haritu , lupa bg kat jibby..malu nye mak badak nagn jibby

      Delete
    2. AL BUDIN SONTOLOYO!!!

      Delete
    3. Al BAPOK Auwwwww...Auwwww

      Delete
  15. Kemelut bepunca darii Madey punya mainan
    Bila marahkan Najib, dia hina satu keturunan
    Bukan saja tak disenangi puak haluan kanan
    Bahkan Raja dan Sultan turut tidak berkenan

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak badak memag tau pasal keturunan jibby ni, asal bugis yg dok nyamun orang tu..tp mak xkesah janji dpt jadi wife PM..dia pun ikut je ckp mak

      Delete
    2. KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...

      Delete
    3. Pahlawan bodoh layar dikembangan sauh dilabuh..patutlah kiok.

      Delete
  16. Elok juga Najib kasi si Matdey sikit pelajaran
    Kalau tak, dia fikir dia sorang je panas baran
    Terimalah akibat dari dia punya ketelanjuran
    Dia kena diajar akibat dia punya keceluparan

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mak tahu si jibby ni memang x habis blaja uni..sbb tu dia x pandai nk bg ucapan..rasanye budak tadika Permata mak laagi bijak dari jibby..

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    3. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    4. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  17. Matdey fikir dia sorang jer yg blh main kasar
    Elok juga sesekali Najib tibai balik dan sasar
    Kini Matdey dlm resah gundah risau & gusar
    Lps ini, tobat si tua renta ini tak cakap besar

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak badak x suka mainkasar , mak ni lembah lembut, tp kalo jibby salah, mak siku jer depan orang ramai..terlupa plak LIVE kat tv

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    3. Tak lama lagi najib tu gagap lah..kihkihkih

      Delete
  18. Poor old Mahadir is in deep fear and tension
    He got very upset when Boboi loses election
    In revenge he create slander as an attraction
    This man is a very clear enemy to the nation

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg penting next pru mak badak kemungkinan akn jd calon..cai amno jgn lupe yer sokong mak

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    3. Puhhh...speaking London. Power worrrr..walaupun schòol drop out.
      Kihkihkih

      Delete
    4. Hehe grammar berterabur speaking full london
      Jiban ko yg enemy of state sbab skandal berbagai genre yg tunggu di hitung ulah nya di mahkamah sepatutnya ko risaukan anon jiban

      Delete
  19. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  20. mak badak ngantuk la pulak, cai amno tolong bg komen bernas sikit.kalo x mak potong elaun.mak tido tido ayam jer, eh bukan mak hayam yer..tukarla tido tido badak..cayang cai amno..muah muah muah

    ReplyDelete
    Replies
    1. KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...

      Delete
    2. Isyarat drp kojola tu..nampaknya tak lama lagi dah tu...kalau nak mati pun matilah tapi pi lah bayar hutang tu dulu
      Kuhkihkih

      Delete
    3. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  21. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pegawai ppd kota baru apa kabar? Sehat ke dia skarang ni. Boleh jdi calon ker cikgu sapa tuh, zaini ker, lupa plak namanya..org totok humno

      Delete
    2. BUAT KOJE BUDIN...JANGAN TAK BUAT NANTI AKU POTONG ELAUN KO....KIKIKIKI...

      KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...

      Delete
    3. Bertaubatlah drp dok buat kerja jadi taukeh lombong kat belakang mati tuuuu...

      Delete
  22. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu cikgu kat kelantan ni klau sokong umno bleh jer buat skolah cam bapak dia punya skolah. Suka suka jer join program humno tuang kelas, maklumlah pegawai ppd tu totok humno

      Delete
  23. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  24. THANKS Budin.Quote of the day.

    "Kenapa pengikut dan pejuang maya pro Tun Mahathir dan Pakatan Harapan begitu bersopan dan konsisten dengan fakta serta budi bahasa yang tinggi dalam perjuangan mereka?"

    Jawapannya tidak lain adalah kerana pemimpin-pemimpin di atas sana telah terlebih dahulu menunjukkan teladan yang baik untuk dicontoh oleh semua peringkat bawahannya.


    We fight for the rakyatmarhaen....
    we're not paid...
    we work for the future of our country...not to be colonised again by the imperialist or communist..

    We're waiting to witness the new history in the making...BN no more...merdeka..merdeka..merdeka

    rakyat malaysia dijajah oleh BN/UMNO..

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MANGKUK HAYUN LAH KO!!!

      Delete
    2. Nak kata kat orang ko tu sendiri pun makan nasi yg dibungkus drp surat khabar lama saja pun

      Delete
  26. Sudah sampai masanya umno lenyap
    BERSATU pekan

    ReplyDelete
    Replies
    1. DIPERSILAKN KEKANDA...KIKIKIKIKIKIKI...

      SEDAPNYER MAIN GAME KAT BLOG BUDIN NI...

      Delete
    2. Kat belakang mati tak sedap ker?

      Delete
    3. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    4. Terok betul hari ini Z unta meroyan meraban
      Mesti jiwa dia tak tahan menanggung beban
      Memekak, tak ubah sepertii ayam dlm reban
      Bahasa dia guna, kotor mcm lobang jamban

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

      Delete
  27. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cagu kojora cap ayam..mkn sardin hari2..x do kojo carik kojo kau yo bai..

      Delete
    2. Dgr criter ada cikgu kena langgar kat sek langgar?

      Delete
    3. BUAT KOJE BUDIN...JANGAN TAK BUAT NANTI AKU POTONG ELAUN KO....KIKIKIKI...

      KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...

      Delete
  28. Hamba bagi komen, tidak ada nak mengarut
    Jauh lagi lah, kata mau lucah atau mencarut
    Sambil buat lawak, bagi cai2 rasa gelii perut
    Tapi, mana pergi habis, DAP punya tali barut

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
  29. Bang Shahbudin,mana mau undur bang..maunya sama lama mcm orang tua tu...namun orang tua tu gentlement..letak jawatan..itu pun dah d asak cukup cukup..kita berjaya...ini giliran najib pulak...pengganti?..buatlh survey...xda yg berwibawa pun...maki maki hamun..mengutuk bolehlh dorang..WR d sidang akbar.. masalah rakyat d jawabnya bukan bukan...jawab ambil mudah je...dlm parlimen pun x boleh jawab...serupalh tu PM..lg banyak ponteng..takut nak jawab..hebat sangat ke transformation nak dbuatnya.
    Lwan ttp Lawan
    Mara ttp Mara
    PH ambil alih...UMNOBNPAS ketepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. BANG SHAHBUDIN....KIKIKIKIKIKIKI.....

      RAMLY...ORDER SATU BURGER ...KING BURGER...TAK MAHU SAYUR..TAK MAHU TIMUN....LEKAS SIKIT ...KALAU LAMBAT CANCEL JER!!!

      Delete
    2. mak badak makan steak menate jer

      Delete





  30. Salam CAHAYA....Shbt Semua
    CAHAYA-Cinta NYA...Mekar Bersemi
    CAHAYA-Cinta NYA...Kudus te RASA
    CAHAYA-Cinta NYA, Tak Tau memCURI


    CAHAYA-Cinta NYA, Tak Tau menCURI
    CAHAYA-Cinta NYA, menyuloh yg GELAP
    CAHAYA-Cinta NYA..Kaseh memBERI
    Yg Kaseh memBERI..Sopan ber ADAB


    Ddlm GELAP....'Tension' Gelabah
    Ddlm GELAP....Sarang menCURI
    Bila di SULOH...'Tidur' Tak Sudah
    Gabra di JIWA..Kemana Nak LARI?


    Sulohan CAHAYA...OBAT penCURI
    AUDIT-Sophistikated, Kemas Teliti
    Walau SATU "sen"..TAK-Tiris TAK lari
    Negara kan Makmur, Rkyat di Santuni

    When dLIGHT ofLUV in our HEARTs shine, all Darknesses of Fear FOOLs n Ignorances gone my dearONE..

    "What we SAY-intently in our HEART, we shall b" hi hi..


    ReplyDelete
  31. lantaran jiwa dah x keruan..disebabkn skandal yg dicipta sendiri...mula meracau bagai org hilang akal

    ReplyDelete
    Replies
    1. BUAT KOJE BUDIN...JANGAN TAK BUAT NANTI AKU POTONG ELAUN KO....KIKIKIKI...

      KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...

      Delete
  32. Mak badak sedang berendam
    dalam kubang.jgn kacau nanti
    mak badak merengus.habis
    lumpur terkena badan.bau
    busyuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn menyamar jd mak badak ye..korang jd lah hantu altantoya..kiiki

      Delete
    2. BUAT KOJE BUDIN...JANGAN TAK BUAT NANTI AKU POTONG ELAUN KO....KIKIKIKI...

      KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...

      Delete
  33. Alhamdullilah akhirnya najib dan umno dah Gila amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. BEST BETUL MAIN GAME KAT BLOG SI BUDIN SONTOLOYO NI...

      Delete
  34. Balasan kepada najib sebab kata isteri pertama gila

    ReplyDelete
  35. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak badak high class ye, xsuka carut carut..jibby ni asal penyamun dan lanun sbb tu suka carut..xpe nanti mak badak jumpa bomoh, minta buat air jampi

      Delete
    2. BUAT KOJE BUDIN...JANGAN TAK BUAT NANTI AKU POTONG ELAUN KO....KIKIKIKI...

      KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...KIOK...

      Delete
  36. Sebenarnya bini kedua rosmah mansor Gila rizal mansor gila

    ReplyDelete
    Replies
    1. RELAX LAH BRO...JANGAN LER MARE DAN SENTAP...

      Delete
  37. kENAPA umno/BN mesti ditumbangkan??

    BN zaman najib ingin mengembalikan sistem "FIUDAL".Iaitu menuntut ketaatan rakyat melalui "DEDAK",rakyat hanya jadi pak turut.No question asked.rakyat bersuara akan dikenakan "osa".Bila bangsawan membazir,mengunakan harta rakyat,mereka mesti akur,bila bangsawan bersama imperialist (usa) mereka kena terima,bila bangsawan bersama communist rakyat kena angguk,la disoal inilah jawapannya"kepala bapaq kau,haramjadah pada peneoka felda..

    Najib akan teruskan "DEVIDE & RULE"...Umpamanya.
    dalam komponent BN,ada umno,mca,mic,gerakkan dan parti2 dari sabah/serawak.
    Perhatikan pengunaan bahasa ibunda kita bahasa melayu,tidak di peratikkan:
    Dalam assembly perhimpunan parti bn:
    Umno gunakan bahasa melayu...
    mca gunakan bahasa cina
    mic gunakkan bahasa..
    gerakkan gunakan bahasa inggeris..
    pbs gunakan bahasa kedazan..

    di perhimpunan umno/melayu..Bnagsawan najib kata DAP akan memerintah.Manakala di perhimpunan Mca bangsawan najib kata dap,takkboleh memerintah.

    Berbeza dgn PH..mENJUNJUNG perlembagaan Malaysia.
    Himpunanan PKR gunakan bahasa malaysia.
    himpunan ppbm gunakan bahasa malaysia
    himpunan DAP gunakan bahasa malaysia
    himpunan amanah gunakan bahasa malaysia.
    Bila mereka dikalayak ramai,mereka boleh bersama mengatakan benda yg sama tertakluk pada perlembagaan malaysia.
    Tidak macam MCA pergi ka nagara china merah menandatngani perjanjian.
    Faktor untama bn ditumangkan.
    1. Devide % rule (macam penjajah)
    2. undur kebelakan,sistem fiudal/bangsawan dikekealkan dgn pemberian dedak.
    3.Negara berhutang hampir satu trillion.
    4.Barang Naik mengila.
    5.Gaji rakyat tak naik-naik.
    6.Currency duit negara ...4,2 tak pernah dlm sejarah duit kita teruk.........

    PR14 Nanti pertembungan di antara BANGSAWAN VS MARHAEN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. YER KER TU...LANTAK BAKPI LAH KO..CIKIT PUN AKU TAK TERPENGARUH...

      KIOK...KIOK...KIOK...FUKATAN HAPRAK TETAP AKAN KIOK...

      Delete
    2. Rite anon1234 analisa yg tepat dan bernas mengenai geopolitik dalam negara ini

      Delete
  38. alahhhh budin, sama je dengan mentornya bekas pm 22 tahun. dulu2pun cakap cermat, bertapis. sejak jadi pembangkang ni, cakappun dah ikut dialek pembangkang. apa terlintas di kepala terus terpacul di mulut. orang sebut bugis tu keturunan penyamun maka itu juga yang keluar dari mulut dia. seorang taraf negarawan boleh je lupa bahawa menghina kaum seseorang itu tidak bagus dan hodoh serta buruk. lupakah dia bahawa asal keturunan bapak dia dari kerala? jadi budin jangan sawan memperlekeh najib lebih2 sebab bekas pm 22 tahun dan memegang title negarawanpun boleh terkiok dengan emosi. eloklah, makin dekat pru14 masing2 makin desperate. cakaplah merapu-rapu supaya kebodohan masing2 boleh dinilai oleh rakyat.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Bugis sebagai lanun boleh search di internet. Walaupun gelaran pirate diberikan oleh pedagang luar tetapi sejarah takkan boleh diubah. Tetapi, Bugis kini bukan lagi pirates. Mereka dah maju dan tidak mencuri untuk hidup.

      Malangnya di Malaysia, ada seorang Bugis murtad kembali menjadi penyamun.

      Jika Bugis lain tak makan cili, pasti hanya Bugis murtad ini yang akan kepedasan.

      Delete
    2. Bugis murtad nie jika tidak sedar dalam masa terdekat bersedia lah menerima kifarah yg berat
      Nikmat kuasa pangkat yg diperolehi nya sekarang bukan rahmat tapi istidraj iaitu nikmat yg tidak di redhai allah
      Percayalah andai dicabut nikmat ini secara tiba tiba
      Terngadah tak terkata jawabnya

      Delete
  39. abng z kejora nak ajak abng ngan abng mcy ke rumah rossi..kami nk buat slumber party mlm ni..jho lo yg comel tu pun ade..seronoknye ada jho lo..nak cubit cubit pipi jho lo
    -kejora

    ReplyDelete
  40. Kepala Bapak Kau, Najib bedal parti pembangkang
    PM Najib dah senoning kata kesat menjadi sebutan
    Mana tak senoning skandal penuh melilit pinggang
    Betul kata Shahbudin kalutak larat letaklah jawatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. KEPALA MAMAK KUTY KO LER!!!

      Delete
  41. Najib nak serah kepada Hish..hish...samudin?...gelinya aku.
    Nak serah kepada Wak Jahid?

    APA?...KEPALA BAPAK KAU!
    Ko ingat Malaysia ni Bapak ko yang punya...main serah serah camtu.

    Bubar parlimen!...baru anak bapak!

    KEPALA BAPAK KAU!
    Bangang!...bangsat!....haramjadah!...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KIKIKIKIKI...

      PUTRA KREKO...KO JANGAN LER MARE DAN SENTAP...SABAR AKU KAN SURUH NAJIB BUBAR PARLIMEN...KITA BERGEMBIRA LAH DULU...NANTI LEPAS PRU FUKATAN HAPRAK KALAH...SUNYI PULAK BLOG SI BUDIN NI...
      CIAN PLAK AKU NGAN SI LIM GUAN END...TU LER DULU SOMBONG BONGKAK..SEKARANG NI...PADE MUKA MU...

      Delete
  42. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  43. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  44. Hina besi kerana karat
    hina Bijan kerana jahat
    diberi amanah menjaga rakyat
    rosak negara bagai disiat!

    padanya wang sesungguhnya raja
    boleh upah siapa sahaja
    sokong kerja jahatnya dia
    upah pencarut macam kojola..

    kini dia bertambah risau
    cakap merapu bahasa tak hirau
    'kepala bapak' mainan si hamlau
    'pemimpin' tapi mentah dan hijau!

    kojola disini salah satunya
    biadap perosak budaya agama
    pantun Melayu carut makinya
    tidak beradap dulu, kini dan selamanya!

    ingat pantunnya sungguh berseni
    ajak ke pentas mana berani
    hanya menyorok belakang bini
    mintak bini pun, bini tak kasi!

    bini orang pulak nak tibai
    tak ada maruah berlagak pandai
    hina dina mengalahkan keldai
    nek tempoyak kenapa tak bantai?

    bros Pakatan yang saya kasihi
    John Doe, Pak Othaman, Phantom semua sekali
    lama menghilang bukan tak berani
    masih sentiasa terlekat dihati!

    keliling negara begini maklumat
    Um-no no Bijan dah makin tenat
    itu sebab rasa tak selamat
    Sg Buluh makin menggamat!

    kini Pulau Pinang dia menyerang
    sebab ura2 bonus 3 bulan nak datang
    banjir Pulau Pinang heboh dijulang
    burukkan Pakatan taktik basi, tak matang!

    Tun Mahathir mahu diasak
    ditarik pembantu, dan tukang masak
    ini tindakan manusia terdesak
    busuk hati langsung tak bijak!











    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. biar macai sekor dua pencacai kuttypenyangak ni luah persaaan. Mereka rasa geram kena balun hari2 oleh cikgu pantun kita!

      Lepas tu dendam kegagalan himpunan kleptobasi dan juga pendedahan Clair Yahudi pasal BabiGa isu fitnah Najib-PAS.. menambahkabn lagi celaru otak macai..

      isu nak hadapi PRU xde impak.

      Delete
  45. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  46. Antara banyak skandal yang Pok Jig kendong
    Skandel 1MDB lah yang paling paling kohong
    Seluruh rakyat Malaysia, sudah kena bohong
    Yang bermodalkan hutang tapi dikata untong

    ReplyDelete

  47. Tahniah Zahid satu-satunya contoh pemimpin Pusat yang prihatin. Walaupun KM Pulau Pinang Lim Guan Eng adalah daripada Pakatan Harapan untuk membantu rakyat tetap turun padang. Ini baru cakap serupa bikin, walk the talk.

    Jadikan iktibar bencana bukan untuk jadi bahan politik. Contohnya, di Pahang semasa banjir besar, Speaker Dewan ketika itu langsung tidak memberi perhatian kepada permintaan MP Kuantan sedangkan bantuan diperlukan dengan kadar segera. Semoga sifat kemanusiaan dan ehsan yang ada pada Zahid dicontohi oleh ahli-ahli bawahannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Org UMNO yang sering mereka caci maki hamun pijak gambar inilah yang semasa susah akan jadi kawan.

      Aku tertanya2 mana Asimin JAMBAN.
      Mana Sadeq anak benggali..kata Armada chap munge ahli ada joota2.. apa lagi kerah la mai penang..tunjuk tenaga..

      KuttyPenyagak takmau mai Penang ka.. ziarah.. ??

      Allah Maha kuasa.. jangan Takkabur Sombong. Budeng Beloq Penyangak..harap ambik iktibar!

      tokong pun sudah gelabah..3.30 pagi cari no phone Zahid.. aku ingat cari no phone Madey.. kekekeke

      Apapun syabas tindakan pantas semua pihak termasuk LGE, isu alam sekitar bencana jangan jadikan bahan jajaan politik, dengar lah nasihat dan bantahan rakyat terutama di kawasan2 mudha bencana.. jangan angkuh sombong..mcm Madey.

      Delete
    2. TERKINI:AZMIN ALI-UMUM SUMBANGAN RM 1JUTA UNTUK MANGSA BANJIR PULAU PINANG
      https://www.youtube.com/watch?v=JEgs4fbOOec

      Amalan terbaik untuk menjadi contoh kepada Kerajaan Pusat di bawah Najib.

      Delete
    3. GULA-GULA DARI ASIMIN JAMBAN @ Kelab Penyangak Negara


      woii ngok.. 1 joota untuk berbillion kos sengsara penang ni? kata SelanGok kaya raya.. cat gerbang pun dh berbelas jootaa..

      ini beribu hilang rumah.. prasarana rosak.. feri penang sebiji pun dh 15 juta.. kahakkahahaa


      bongoknye.. tanda PH nak mampos lepas PRU.

      Delete

    4. 13.42 ucapkan tahniah juga pada Azmin. Be matured bro. Usah keanak-anakan ejek-mengejek nama.

      Isu bencana, keselamatan, jenayah dan pertahanan...sepatutnya kita capai kata sepakat tanpa mengira parti, kumpulan atau kaum.

      Isu politik melibatkan kepimpinan lemah, skandal, penyelewengan, salah urustadbir dan lain-lain kita boleh argue mengikut masa dan keadaan. Tanpa perlu maki hamun dan off topic.

      Ingatlah... Hari ini hari mereka, mana tahu esok hari kita pula.

      Delete
    5. amboii macai berlakon jadi waraok setan?

      bukan main maki caci Najib bab banjir.. ke-anak-anakkan..
      sedangkan pusat salur macam2 ko tak terima kasih puji meleleh macam lakonan dedak ASIMIN JAMBAN?

      ASIMIN JAMBAN berlakon wayang.. 1 jootaa utk bagi pada sapa? dia ingat duit banyak tu boleh beli maruah org Penang?

      Kena hempok dengan batang nyoq baru tau.. BODO nak tunjuk BAIK..tp PENYANGAK. samun sana sini..

      time gini buat2 selpie, masuk media canang kunun bantu rakyat.. style anak puaka Ketom.. bagi roti half expired pd org Lembah Pantai..

      masa tgh susah haram tak dtg jenguk!

      Delete
    6. Its up to you bro. Menjadikan bencana dan tragedi sebagai isu politik tidak akan menghasilkan keuntungan kepada mana-mana pihak. Mangsa memerlukan bantuan dan kemudahan.

      Bukan propaganda yang kebudak-budakan.

      Delete
    7. yang menjadikan bencana sebagai isu politik sebelum ni siapa ya?

      So skrg ni dh kena baru nak jadi 'baik' ke chai?

      kah..kah..kah..

      propaganda taraf JAMBAN.. kalo nk bantu mangsa banjir takpayah nk bising2..pegi je kasi bantuan ke rumah2.. bawka genset banyak2 BODO oii!

      ASKAR BODO.. propa ko busuk makan diri!

      Delete

    8. Tahniah juga pada beberapa orang BN yang edar makanan pada penduduk di tempat bencana. Agaknya 14.15 ada juga bersama mereka yang mengharung air sambil edar makanan?

      Sedap juga suara penyokong BN tu menyanyi lagu Ubahlah Kali Ini walaupun lupa lirik.

      Delete
  48. Beloq cacai MahaTaik ni meroyan tak habis2 lagi ke?

    macam dendam pelik pada Najib.. meroyan cari itu ini buat cerita.. selalunya perempuan yang gila talak diceraikan je akan perangai macam beloq Budeng Kelptokutty neh..
    awat ehh???

    ReplyDelete
  49. 1MDB ini, katanya syarikat kepunyaan kerajaan
    Basa omputih GLC samalah mcm PNB dan Khazanah
    Tapi yang dua ni elok je dia punya perniagaan
    Cuma 1MDB ini je bermasalah, jadi punah ranah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budeng Kelab Penyangak Kutty..

      ko main le isu bodo ni..
      org penang tengah mengamok pada tokong dn PH..
      banjir 22 kali.. stau haram tak buat..

      last2 cari Zahid pagi2 buta..

      parti ko nak kalah mampos pru14 nanti ko main le citer mcm2 ni.. silap2 ko kena hempok dengan batang kelapa.. mcm Gobind Gelugor kena maki dengan india semalam!


      ASKAR BODO!

      Delete
  50. Yang peliknya Pok Jig kata 1MDB takdok masalah
    Takdok masalah tapi kena denda dgn Bank Negara
    Lebih rm100 jota 1MDB bayar BNM naksetel salah
    Khabarnya denda paling besar jadi sejarah M`sia

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah..kah..kah 30 billun lesap sampai muflis BNM tu ka paling dahsyat rekod dunia masa tu???

      kakakkaa..

      ko belajar pantun ke chai? tunggu cikgu pantun masok habes la ko.. ASKAR BODO

      kkekekee

      Delete
    2. Beb..apasal ko..hebat sangat ke cikgu ko tu...dia dlm delimalh beb...delusi kot..
      Bro Zach kopipes dah siap belum...kita nak sama level dgn dorang..kj dah risau..zahid pun dah benggang dah..x reti buat nak menepis...mengutuk bolehlh...dah kena pis dgn bos dorang pun x reti reti.

      Delete
    3. mak badak x kesah, jadi mak badak dpt nyopping.pink diamond dah ada

      Delete




  51. Ayuh Shbt Ku...Carilah CAHAYA mu
    CAHAYA-Cinta NYA, Ddlm Kalbu
    CAHAYA Mu Itu...TAK Tau Menipu
    TAK Hingin mnCURI..TAK Khianat Kliru


    CAHAYA-Cinta Mu...Segar n INDAH
    CAHAYA-Cinta Mu....Berseri Seri
    Sentuhan CAHAYA Mu, Mnjdkan Kau GAGAH
    GAGAH Menjulang, MERIT-n-Integrity


    GAGAH Menjulang, MERIT-n-Integrity
    Menyanjung Tggi...INNOVASI-Kreativiti
    AUDIT-Sophistikated, Halus Teliti
    Berlipat2 GANDA..REZEKI-NYA di Limpahi


    Shbt CAHAYA...Shbt Budiman
    Lihatlah Sang MENTARI, Menyinari Alam
    Kaseh memBERI Nya...Abadi Berpanjangan
    Sentiasa memBERI....TAK Pernah Suram


    MemBERI Menerangi....Resmi CAHAYA Mu
    RAKUS mnCURI...."Ego" Mu yg GELAP
    Kaseh memBERI.....Kaseh Yg SATU
    Kaseh Yg SATU...Santun ber ADAB


    "It is NOT how much u do, BUT how much u put dLIGHT ofLUV on d doin", my dearONE, ha ha..

    ReplyDelete
  52. kepada geng2 najib yg kais pagi makan petang,najib akan bagi hadiah terbaik untuk kamu.."BIL ELEKTRIK AKAN NAIK LAGI"...Selamat menikmati hadiah itu..

    ReplyDelete
  53. Sana sini cai parti nak lingkup heboh pasal LGE mintak tolong zahid pasal banjir kat penang! Apa isunya yg jadi heboh tak lah pula jelas. Ini isu berkaitan bencana alam, sesuatu diluar jangkauan manusia sepertimana kalau terjadinya gempa atau tsunami. Jadi, wajarlah pihak berkuasa yg telibat mengambil usaha utk menangani masalah tersebut! Tidak ada kaitan pun dgn politik! Andaikata kerajaan malaysia kecoh bagai nak rak pasal penganiyaan terhadap kaum rohingya, yg dibawah tadbiran negara lain, kenapa pula penang yg terletak didlm malaysia hendak dipolitik dan dijadikan isu. Adakah segala bagai cukai masuk poket LGE? nampaknya pentadbiran najib semakin haru dan kebudak budakan dlm segala tindak tanduk mereka mutakhir ini. Bukannya penang shj dilanda banjir, bahkan kedah dan perak juga menimpa nasib yg sama. Sungguh jelek bila membaca komen separuh masak terutamanya yg bertaraf menteri berkaitan isu banjir ni! Sudah sudahla tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak, peliklah mak badak degan cai..lagipun bukan semua cukai , GSt kerajaan pusat yg amik..dan pihak berkuasa tempatan pun dibawah kerajaan pusat..so kenalah kerajaan pusat tolong..xpe jgn risau nanti mak marahkn jibby tu

      Delete
  54. Cai2 ini kelihatan tak prihatin dan tidak peka
    Buat komen hanya ikut nafsu amarah belaka
    Kenyataan si Madey bikin Sultan naik murka
    Bila Najib balon Madey, rakyat spt rasa suka

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak badak sentiasa tgk cai amno dlm komen ni, senang nak bayar nanti

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...