Saturday, 29 October 2016

ALAHAI, KESIANNYA....


Sebagaimana maklumat daripada laman Facebook dan Twitter Najib Razak sendiri, semalam belau dilaporkan menerima kunjungan sekumpulan imam dan pelajar tahfiz di pejabatnya.

Tetapi, plakad bertulisan apa yang mereka pegang itu?

Cuba kita besarkan satu persatu gambar-gambar mereka agar lebih jelas gambaran atau tulisaa yang ada pada plakad tersebut.







Hehehe...mereka menyokong Najib rupanya!! 

Hahaha...yang memuji Bajet 2017 pun ada juga!!

Siapa agaknya yang menyediakan plakad-plakad yang mereka pegang itu?

Para imam dan pelajar tahfiz berkenaan yang menyediakannya atau mereka hanya disuruh memegangnya saja untuk tujuan diambil gambar?

Lihat pula wajah-mereka? Kenapa masam air muka dan macam terpaksa saja?

Alahai, kesiannya...konon inilah bukti Najib masih popular dan disukai.(SH 29/10/2016).

66 comments:

  1. Menggunakan masscomm bagi memperbodohkan rakyat....
    Pru13...47% yg sokong..
    Pru14 ... tinggal 40% sokong..

    Tapi SPR menipu dengan persepadanan semula.... mungkin bn perintah mesia dgn 40% ngundi kera.a spr nnipu...

    Kita yg Cerdik let undi selain bn@umno

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEGALA2NYA DATANG DARI ALLAH JUA, MAKA SEGALANYA ADALAH BAIK BELAKA MELAINKAN MANUSIA TELAH BUTA KPD HIKMAH DISEBALIK SETIAP KEJADIAN.

      DISINI ALLAH TELAH MENONJOLKAN KPD KITA SEMUA APA YG BENAR DAN APA YG BATIL.

      MENERUSI NAJIB/UMNO/BN YG MENIPU & MENCURI, ALLAH TELAH TELANJANGKAN PERDIRIAN SEBENARNYA PUAK2 UGAMA YG BERSEKONGKOL DGN PENIPU & PENCURI.

      PERINGATAN SURAH YASIN AYAT 8 KE AYAT 11 ADALAH BENAR BELAKA.

      \Jiwa Yg Bebas, Amsterdam Oct 2016.

      Delete

    2. Jalan yg LURUS...Kaseh Mem-BERI
      Mem-BERI Cahaya...Sumber INSPIRASI
      Inspirasi yg Indah...Bila Ber SEMI
      Indahlah NuurrRANI...Minda-PEKERTI


      Minda Ter BUKA...Indah Ber SERI
      Minda yg Indah...Wajah MENAWAN
      Minda yg Kusut...Gerhanalah HATI
      Hati yg Gelap...Gundah dan RAWAN


      Hati yg Gelap...Gundah dan RAWAN
      Hati yg Gelap...Hitam KELABU
      Hati yg Gelap..."Memakan" KAWAN
      "Memakan" Diri...Muflis dan LESU
      "Memakan" Ummah...Musnah CELARU


      Hati yg Gelap...Muflis dan LESU
      Krn Hati yg Gelap..."Menikam" DIRI
      Hati yg Gelap...Fitnah MENIPU
      Sanggup "Menikam"...Rakyat SENDIRI
      Sanggup "Menikam"...Selagi MAHU

      "Menikam" Membunuh...FITRAH Naluri
      "Menikam" Membunuh...FITRAH Syurgawi
      "Menikam" Membunuh...CAHAYA yg Suci
      "Menikam" Membunuh...Yg Kaseh Mem-BERI
      PUNCA Nya Dari...Sang FITNAH menCURI


      Sang FITNAH menCURI...Ibarat Big-PICTURE
      Sang FITNAH menCURI...Dari KEPALA
      Sang FITNAH menCURI...Dari Sang-KUASA
      Bak POHON Be Racun...Dari BENIH Nya
      Batang Dedaunnya...Tiada Ber GUNA
      Akar dan Buahnya...Sangat BAHAYA

      Wajiblah "Hangus"...Di Hapus SEMUA Nya









      Delete
    3. Mak Enon 13:45,

      Hehehe... Ko tersalah masuk kandang kot..

      Baru terlepas drp pusat pemulihan ke?

      Delete
    4. Sama2 diingatkan apa yg 13:45 sampaikan

      Delete
    5. Imam2 dan Hafiz2 = pelacur2 agama.

      Delete
    6. Anon 22:12
      Sekolah Hafiz tu UMNO yang payong, jadi tak kisah dia orang buat peel macam itu
      Kalau dia orang tu Hafiz yang tulen, dia tahu mana hak dan batil.
      Tengok sekeliling kamu. Apa kau masih percaya kepada Tuhan jika kamu berpaksi kepada Imam, Paderi dan Sami. Majoriti ahli agama zaman pada aku sama sesat macam kau.
      Ramai Priest & Nun adalah Child Rapist and Molester, Evangelist pula tukang jual saham syurga dengan 30% gaji masuk gereja , Sami Buddha pulak jadi Tukang Ramal No Ekor dan peniaga tangkal kebal dan ahkirnya Sami Hindu jadi Tukang Sihir dan tukang tilik nasib. Semua mereka adalah jalang

      Delete
    7. syaitan sedang berpesta,
      si jahil menipu dan berdusta,
      si lebai mengampu bermuka muka,
      demi nafsu,kuasa dan harta.....

      Delete
    8. Syaitan ketawa bergembira bila Malasia akan hancur lebur bak Somalia, Venezuela, Bolivia, Honduras, Iraq, Libya, Syria kerana tentera2 syaitan dari golongan fanatic agama termasuk priest, monk and mullah, golongan facist, komunis, golongan semangat nasionalist, capitalist, racist bigot, LBGT dan liberal kerja siang hancurkan Negara dan gelapkan masa depan kita. Majority kami dah muak dan jijik dengan golongan kau orang.
      Tunggulah kamu semua, menang jadi arang kalah jadi abu.

      Delete
  2. Salam Din. Tersadak saya melihat..bertapa terdesaknya Najib..

    ReplyDelete
  3. Salam Din. Tersadak saya melihat..bertapa terdesaknya Najib..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul bro. Ini satu lagi bukti terdesaknya Najib pada sokongan. Dulu kata budak2 sekolah jgn d libatkan dlm politik.
      Kasehan nya Najib.

      Delete
    2. Betul bro. Ini satu lagi bukti terdesaknya Najib pada sokongan. Dulu kata budak2 sekolah jgn d libatkan dlm politik.
      Kasehan nya Najib.

      Delete
    3. Teringat dulu masa kempen PRU13 di Penang beribu2 plakad I Love PM diangkat sampai ada orang yg perasan.

      Bila kira undi DAP yg menang.......yelah Lovelah sangat.......

      Delete
    4. Najib is shameless ...
      dan terus memalukan ugama Rasulullah s.a.w.!!!

      Delete
  4. Mana puak-puak 'ahli syurga', tak ada yang mahu komen? Halalkah pekerjaan menggunakan budak-budak tahfiz apatah lagi agama untuk kemenangan politik? Atau adakah ini hasil nasihat dari 'ulama yang hanya mahu menasihati bukan merampas kuasa Regim'? Celakalah mereka-mereka yang menggunakan ayat-ayat Allah untuk menipu daya!

    ReplyDelete
  5. Din. Aku senyum non stop.

    Presentable promotion..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang yg suka dipuji ialah org yg bodoh.
      Manusia yg suka diampu ialah manusia yg lemah.

      Delete
  6. Bermuka-muka..geli ketiak rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang bermuka talam dua adalah bawakannya si mappadulung bangsatwan ni.

      Delete
  7. Dah mcm cerita Shrek... hina betul dibuatny budak2 tahfiz tu.. tak tido nyenyak 2 3 bulan gambar kena viral... kah3

    ReplyDelete
  8. Tok Lebai, Tok Serban dan Tok Aji diperkuda semau maunya nya sekarang ini dari sikecil mentah hinggalah Tuan Presideng dan Kepala Majlis Syura Parti Agama. Makin terbongkar tembelang rasuah dan korupsi, makin menjadi jadi golongan ini dipergunakan. Kebodohan dan kedunguan Tok Lebai, Tok Serban dan Tok Aji kerana taksub tak bertempat konon atas nama Islam ini sebenarnya menjadi sangga dan penyumbang talian hayat untuk kerjaaan rasuah dan korup pimpinan Melayu UMNO hari ini untuk terus bertahan. Golongan dungu dan bodoh ilmu politik ini seakan mahu mewariskan pimpinan perasuah asalkan atas nama Melayu dan Islam. Kecetekan dan kedangkalan pimpinan golongan ini telah menyulitkan reformasi total dalam perjalanan murni untuk mereformasikan pentadbiran negara secara total. Apa kah golongan ini terlalu yakin bahawa Allah merestui kebodohan tindakan mereka ini?. Mereka mereka ini kelihatan dan tampak jelas lebih rela perasuah dan penyamun harta negara selama ini terus dikekalkan selagi hudud tidak boleh dilaksanakan. Andai golongan ini bersama Rasulullah tatkala Perjanjian Mekah dimetri antara Rasulullah dengan musuh Islam ketika itu, nescaya golongan ini akan menjadi penentang dan seteru Rasulullah kerana mengambil pendekatan beralah sewaktu itu dan membenarkan permintaan musuh untuk tidak dapat memasuki kota Mekah ketika itu. Jelas benar golongan yang berfikiran dan berfahaman seperti ini sebenarnya adalah penghalang sebenar dari sebuah kerajaan yang bebas rasuah dan bersih tertegak di negara Malaysia tercinta ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tok2 lebai ni ingat 2 pm tu sayang depa.tak sodar di Guna utk politik je.

      Delete
  9. Maka benarlah.Iblis yang paling memerlukan agama.Semua agama adalah ciptaan manusia,....ramai akan melenting mendengar hujah ini.Sebab agama itu ciptaan manusialah golongan agama menyembah raja dan menyokong penyamun.Allah sudah beri peringatan di dalam Al-Quran sejelas-jelasnya.Bacalah dengan teliti.

    ReplyDelete
  10. Anak2 dan cikgunya tau ke yang anak tiri pendokong maqasid syariah tu terbitkan filem semi porn kat hollywood, yang dimodalkan duit yang dicuri dari 'sovereign fund' negara? How much low can the regime go?

    ReplyDelete
  11. Sdra Shahbudin,

    Jelas orang yang tak erti apa itu islam memang mudah dipengaruhi. Bukti lihatlah gambar2 di atas...mengapa, nak tunjuk sokongan...ini namanya window dressing atau superficiality. Berfantasi, berauta penuh dengan kepalsuan.

    Institusi islam gagal memartabatkan agama. Mereka rela bersekongkol demi kedudukan duniawi. Setengah komen mengatakan mereka2 ini adalah bystanders, not accomplishers. I think i must agree with him.

    Persoalannya adalah, MENGAPA MUSLIM RELA DIPERKUDAKAN UNTUK MEMPERTAHANKANKAN YANG BERMAKSIAT????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ley nak salahkn jugak bebudak tu... perdana menteri panggil tu oooo... lu ingat senang ke... tp tu la, nak tolak salah, tak tolak cengitu la jd nye... kena pegang sepanduk...

      Delete
  12. Harta negara dan rakyat dia boleh lelong....dia up the ante lagi, Agama pun fair game di pajak nya lanun-bugis!?

    Iraq, Libya, Syria, Egypt have all been sent back 50 years and will need a good 30 years just to get back 10 years ahead amongst the the most underdeveloped country in Africa......now imagine if Malaysia is to become the same (should a 'spring' came about and MKN invoked?).

    Don't think its not possible? Tuh yang dia bawak murid guru tahfiz semua for a propaganda press mileage, berdoa konon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diorang boleh pakai jubah serba putih tapi Yang Maha Esa saksikan hitam putih tiap hati sanubari manusia. Takut2 segumpal darah dalan dada itu jauh dari suci...

      Delete
  13. din, musibat nie dok guna cara lain pulak.
    najib bangsat nie ingat org ramai akan sokong dia lah, dia tak tau yg nama dia pun rakyat dah tak boleh dengaq dah...
    tadi lebih kurang 200 org dah sign form bersatu and kami pakat gunting 2 kad ahli umno musibat.
    aku percaya ramai lagi yg buat cam nie tapi tak share.
    kita make sure umnobn akan dilenyapkan dari bumi malaysia nie.
    najib and seluruh pimpinan umno yg terima rasuah dari najib utk sokong dia akan dilaknat oleh Allah swt.
    rakyat susah kerana umnobn and najib bangsat nie...
    kami tak akan maafkan najib harami nie.

    ReplyDelete
  14. hafal al-Quran tapi langgar perintah yg disebut dlm al-Quran?

    nampaknya setakat menghafal tp tak beriman dengan-Nya. mcm burung kakak tua yg mengulangi apa yg ia selalu dengar tanpa memahami maksudnya.

    apa nak di kato? org yg ngaku mimpi Rasulullah saw dan org yg selalu mimpi jumpa umar pun sokong

    ReplyDelete
  15. Budak-budak tu muka bosan kot..alahai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi aku budak2 tu tak salah, org yg dibelakang depa tu si jamil khir yg terkenal dengan kaki ampunya tu yg harus persalahkan..menggunakan budak2 tahfiz untuk menunjuk nunjuk umno juga amat mementingkan islam merupakan satu penipuan yg nyata..sepatutnya menteri agama beri le nasihat kpd pm, bukan menggunakan agama untuk kepentingan pm..

      Delete
  16. Senang Sungguh kaum melayu dimanipulasi media ...Nasib Baik 99% Melayu Islam Malaysia Sedar dan Dah Bangkit Menetang Kekejaman IS Islam UMNO...

    ReplyDelete
  17. Barangkali ramai yang bersangka buruk terhadap Dato Najib Razak mengenai sumbangan dana terhadap tahfiz sehingga beliau dilabel penjual agama dan pelacur agama. Maka tidak hairanlah kaum2 liberalis macam DAP turut menuangkan minyak tanah ke dalam api fitnah terhadap Dato Najib. Muka-muka anak tahfiz dikatakan masam seolah-olah terpaksa malahan lebih teruk lagi dikatakan mereka dibayar untuk mengangkat poster Dato Najib.

    Maka, saya sebagai Setiausaha Sulit Cabang UMNO ingin menjelaskan bahawa anak-anak tahfiz mengangkat poster Dato Najib atas kerelaan hati mereka sendiri tanpa dipaksa dan dibayar seperti yang difitnah cybertrooper PKR dan DAP (Red bean army). Kenapa muka mereka masam mencuka? Adalah maklum bahawa kanak2 tahfiz menjaga wajah muka mereka, mereka tidak mahu tunjukkan ceria hanya takut hafalan mereka hilang di minda.

    Oleh itu, berhenti-hentilah mempolitikkan satu isu wahai pembangkang sekalian...

    Alumni Newcastle University

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEGALA2NYA DATANG DARI ALLAH JUA, MAKA SEGALANYA ADALAH BAIK BELAKA MELAINKAN MANUSIA TELAH BUTA KPD HIKMAH DISEBALIK SETIAP KEJADIAN.

      DISINI ALLAH TELAH MENONJOLKAN KPD KITA SEMUA APA YG BENAR DAN APA YG BATIL.

      MENERUSI NAJIB/UMNO/BN YG MENIPU & MENCURI, ALLAH TELAH TELANJANGKAN PERDIRIAN SEBENARNYA PUAK2 UGAMA YG BERSEKONGKOL DGN PENIPU & PENCURI.

      PERINGATAN SURAH YASIN AYAT 8 KE AYAT 11 ADALAH BENAR BELAKA.

      \Jiwa Yg Bebas, UWE Bristol, 2016.

      Delete
    2. Rakyat Diperbodoh29 October 2016 at 14:14

      Perkara2 kebaikan yg dilakukan - kalau betul demi agama; kalau betul niatnya lillahi ta'ala... apa payah nk kepoh2 dlm fb/tweeter; nk tunjuk2; nk tayang2; nk hebah2kan ke satu dunia....???

      Wallahua'lam...

      Delete
    3. Ko dpt belaja di Bristol jasa Umno ingat tu bro

      Delete
    4. Anon 18:38,

      Rezeki itu datang drp Allah, bukan drp UMNO.

      Ko kena ingat tu Bro..

      Melainkan, ahem, ko bertuhankan UMNO...

      Delete
    5. Aku ingat jasa umno...umno zaman Tun....bukan zaman selepas tu.

      Illinois 1995.

      Delete
    6. Orang sedang kelemasan..paut jer la pada ape-ape yang boleh dipaut..ranting pon ranting lah..tu la nasib sibijan..terjun dengan labu-labunyer..makin hari makin terok kau der..hehehe..

      Delete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Kalau muka ceria hilang hafalan ????

    ReplyDelete
  20. Pencuri yang dirahmati.... odu hai....

    ReplyDelete
  21. Lain kali bawaklah 30 000 org

    ReplyDelete
  22. Bagus jugak Najib buat propaganda macam ini kerana ia membuktikan bahawa Najib sedar betapa ramainya rakyat (yang tak makan dedak) yang membenci dan tidak menghormati dia.Najib layak digelar PM paling cokia negara ini.

    ReplyDelete
  23. Baca analisa a kadir jasin tentang belian hebat China di malaysia. Urusan patut tanya "APA LAGI CHINA MAHU"?

    ReplyDelete
  24. Cer tanya budak yg pegang placard tu. Apa makna bajet? Tengok apa jawapannya...

    ReplyDelete
  25. PMO punye kerja latu. Nak tunjuk ada yg maseh menyokong beliau. Tengok airmuka anak2 tahfis tu pun dah tau dah.. terdesak sangat la tu..

    ReplyDelete
  26. PMO punye kerja latu. Nak tunjuk ada yg maseh menyokong beliau. Tengok airmuka anak2 tahfis tu pun dah tau dah.. terdesak sangat la tu..

    ReplyDelete
  27. I LOVE PM Dah tak laku La ni dok main plakad agama,sekali sekala hadir majlis sesat ya ha na na

    ReplyDelete
  28. Penat je bayar penasihat komunikasi kalau propaganda setakat tu jer. Ni kumpulan pelacur agama dah berleluasa. Lawak betui baca catatan alumni newcastle university. Muka masam takut lupa hafalan. Mana punya petua ni... Sure petua setiausaha sulit CABANG umno lidah bercabang. Muka manis dan berseri la baru murah rezeki, belajar cepat dapat. Apa la setiausaha sulit CABANG umno ni. Nampak sudah keterdesakan najib n gengnya. JOM TONTON CERITA SINGHAM RETURN dalam TARA HD.

    ReplyDelete
  29. Dlm keadaan skrng ni Perompak akan gunakan apa cara utk meraih undi sokongan utk nya. Sanggup memakai topeng jenis apa utk menutup muka perompaknya. Hati2 dan jgn terpengaruh.
    Perompak jenis ini sanggup mkn dgn org yg menyokongnya kelak

    ReplyDelete
  30. yang untung beso tukang atur prog tersebut..balaci jugak..
    budak2 bukan tahu guna duit banyak pun..

    ReplyDelete
  31. bebudak tu paham ke apa yang depa pegang tu?##

    ReplyDelete
  32. Masuk bakul angkat sendiri, syok sendiri tulah Najib. Kesian budak2 tu mesti kena paksa. Kad pegang tu berapa pulak belanja nak buat. Bukan murah2 belanja.

    ReplyDelete
  33. Down right pathetic.

    Again Islam/Moslems are mere tools...

    ReplyDelete
  34. Saya kesian kpd pelajar2 tahfiz tu. TAPI saya lagi kesian kpd PM...

    ReplyDelete
  35. Saya selalu tertanya2 mengapa orang melayu yang beragama islam dalam umno ini suka dibangsat?

    Pernah mereka terfikir najib dah "jual" maruah dan sovereignity negara pada china?

    Tahukah mereka majib guna bank yahudi?

    Heran.....betul2 heran. Kena sihir ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 19:20,

      Adalah mereka lebih mudah diperbodohkan drp MEYAKINKAN bahawa mereka TELAH diperbodohkan.

      Sepertimana peringatan dlm Surah YASIN ayat 8 ke 11.

      Delete
  36. Tengok gambar kedua dari bawah, siapa di belakang tu (?)

    Najib mungkin jahil banyak bab ugama (?)
    Lu all ingat itu poster datang dari tahfiz skul ke? Dah disiapkan tu bro.. Sekeping sekurang kurang RM500

    ReplyDelete
  37. Apakah beza, atau samanya Jamal ikan bakar & geng dengan imam-imam & geng ini?

    Ada beza. Yang satu agaknya bertemakan zuhud, yang lagi satu sudah pastilah temanya gengster.

    Tiada beza kerana dua-dua makan dedak.

    ReplyDelete
  38. http://www.amenoworld.net/2015/04/selepas-update-aidana-masih-hidup-blog.html?m=1

    ReplyDelete
  39. Tahukah imam-imam bahawa wang 1MDB yang membiayai mereka yang ditaja ke Mekah tu musykil dari segi kehalalannya?

    Mahukah imam-imam bersekongkol dengan penipu lalu mendorong budak-budak tahfiz ini untuk melakukan perkara-perkara mungkar?

    ReplyDelete
  40. http://taipingmali.blogspot.my/2016/10/najib-tak-didik-pun-anaknya-jadi.html?m=1

    ReplyDelete
  41. Astarafirullah..mengucaplah wahai anak anak tahfiz yg terlibat...mengucaplah nak.. awak semua dh dipergunakan tanpa ank2 semua sedar. Najib tu perompak penipu munafiq nak..jgn kita bersekongkol dgn sijahil tu. Harap ada anak yg terlibat, baca komen saya. Sampaikan pd semua..insyaAllah.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...