Tuesday 15 January 2019

PKR BERPECAH KERANA TUN MAHATHIR?


Bibit-bibit perpecahan jelas ternampak semakin ketara dan nyata dalam PKR sekarang ini.


Malah, Anwar Ibrahim yang mengasaskan PKR sebagai landasan memperjuangkan reformasi dalam negara sepertinya kian tidak dihormati lagi oleh mereka yang dulu adalah merupakan “budak-budaknya” saja.


Pasca pemilihan PKR baru-baru ini yang menyaksikan Azmin Ali, Khalid Jaafar dan beberapa pemimpin lain mempertikaikan perlantikan yang dibuat oleh Anwar, keadaan terus bertambah kusut hari demi hari kebelakangan ini.


Terbaru, Zuraida Kamaruddin, Naib Presiden PKR turut menyerang Anwar dengan melabelnya sebagai pengkhianat kepada demokrasi serta mengamalkan kepimpinan diktator.


Kenapakah tiba-tiba PKR bergolak dan seakan menuju perpecahan sekarang ini?


Mengapa semakin ramai begitu berani mempertikaikan perlantikan yang dibuat oleh Anwar, sedangkan atas kuasanya sebagai Presiden PKR beliau bebas melantik sesiapa saja?


Kenapakah dalam pemilihan-pemilihan sebelum ini di mana ia turut menyaksikan Azmin dicabar juga kedudukannya, tetapi PKR tetap tenang sebaik pemilihan berakhir?


Mengapakah kali ini hanya kerana Rafizi Ramli yang menentang Azmin dan kemudian dilantik sebagai Naib Presiden, gelora dan hempasan ombak serta badai yang melanda PKR seakan berterusan dan tidak berhenti-henti?


Apakah Rafizi yang menjadi punca perpecahan dalam PKR?


Apakah semua ini juga memperlihatkan kepimpinan Anwar tidak lebih baik penerimaannya oleh ahli-ahli PKR berbanding kepimpinan Dr. Wan Azizah Wan Ismail?


Lebih musykil, kenapa semakin ramai yang berani bersuara dan melakukan penentangan terhadap Anwar sedangkan beliau adalah bakal Perdana Menteri selepas ini?


Jika kita imbas dan teliti kembali, riak-riak perpecahan dalam PKR ini berlaku hanyalah selepas Pakatan Harapan berjaya menubuhkan kerajaan dan Tun Mahathir kembali memegang jawatan Perdana Menteri buat kali kedua.


Sebelum dan sebaik Pakatan Harapan menang, memang sudah dipersetujui Anwar adalah bakal pengganti kepada Tun Mahathir yang  mana tempoh peralihan itu disebut sendiri oleh Perdana Menteri ialah dalam  jangkamasa dua tahun.


Tetapi, soal pengganti itu tiba-tiba jadi bercelaru dan nama Azmin segera menjadi sebutan sebagai bakal Perdana Menteri ke-8 tidak lama selepas bekas Menteri Besar Selangor itu dilantik sebagai Menteri Hal Ehwal Ekonomi, meskipun namanya tidak disenaraikan oleh PKR untuk menduduki sebarang jawatan menteri.


Untuk apa Tun Mahathir memberi jawatan kanan dalam kerajaan kepada Azmin jika bukan untuk mewujudkan persaingan dan menanam benih-benih perpecahan?


Perlantikan beliau sebagai menteri kanan dalam kabinet Tun Mahathir dilihat oleh banyak pemerhati sebagai isyarat bahawa Perdana Menteri mahu menyerahkan kuasa kepada Azmin dan bukan kepada Anwar.


Lebih jelas kemudiannya, Tun Mahathir terus menunjukkan keakrabannya terhadap Azmin serta melantiknya sebagai Timbalan Pengerusi Khazanah, badan pelaburan utama kerajaan.


Di kalangan Bersatu dan PKR pula berkembang desas-desus yang bukan lagi terselindung dengan menyebut Azmin adalah bakal Perdana Menteri ke-8 dan ini secara tidak langsung mewujudkan persaingan antara beliau dengan Anwar.


Hakikatnya, jika Tun Mahathir tidak melantik Azmin sebagai Menteri Hal Ehwal Ekonomi dan membiarkannya terus kekal sebagai ketua kerajaan negeri Selangor, pergolakan dan perpecahan dalam PKR mungkin tidak seperti yang ada sekarang.


Kiranya Tun Mahathir tidak melantik Azmin sebagai menteri di kementerian yang kanan juga, mungkin tidak timbul isu tentang tergugatnya kedudukan Anwar sebagai bakal Perdana Menteri.


Jika Azmin masih Menteri Besar Selangor dan tidak diura-urakan sebagai bakal Perdana Menteri ke-8, Khalid Jaafar, Zuraida Kamaruddin dan lain-lain pemimpin PKR barangkali tidaklah seperti sekarang beraninya mengkritik dan menyerang Anwar.


Realiti, inilah gaya "pecah dan perintah" atau "divide and rule" yang menjadi amalan Tun Mahathir sehingga beliau mampu berkuasa selama 22 tahun melalui UMNO sebelum ini.


Dulu beliau melakukannya dalam UMNO, kini ia dilakukan kepada PKR . Dulu musuh kuasa Tun Mahathir ada dalam UMNO, tapi kini ancaman kepada kuasanya berada dalam PKR.


Maka itulah "pecah dan perintah 2.0" dilakukannya kepada PKR. (ShahbudinHusin 15/01/2019)

170 comments:

 1. Alaaaaaaa.....Budin dah tak cayang mamak mahathir lagi ke? Keciannnn.....Kah Kah Kah!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sendiri berak kemudian lempar ke kipas siling bertabur merata tempat lalu salahkan kipas. Itulah ibarat PKR..Jika Abam Nuar tidak mahu mengukur pengaruh, nescaya beliau tidak membiarkan pertandingan berlaku di antara Azmin dan Rafizi.

   Lantak kau orang la....

   Delete
  2. Sdra Budin pernah membongkar konspirasi PUAK2 Rafizi sejak dulu2 lagi mahukan Anwar Ibrahim jadi PM ke 7, bukan Tun M.

   Sila rujuk tulisan sdra Budin pd 25/5/2017 bertajuk "ANWAR PM KE-7, ADAKAH IA MESEJ PKR TAK MAHU MENANG PRU 14...??".

   Agak heran, kenapa kini sdra Budin berlebihan mengkritik & mengecam Tun Mahathir....??

   Delete
  3. INI TULISAN PENUH SDRA BUDIN membongkar konspirasi PUAK2 Rafizi sejak dulu2 lagi mahukan Anwar Ibrahim jadi PM ke 7, bukan Tun M.
   --------------------------------------------------------
   Tidak cukup dengan mencetak plakad bertulis "Anwar PM ke-7" semasa Kongres PKR pada Ahad lalu, usaha mempromosi semula bekas Timbalan Perdana Menteri itu sebagai calon Perdana Menteri Pakatan Harapan diteruskan lagi melalui kajian oleh Invoke, sebuah NGO yang diterajui oleh Rafizi Ramli.

   Dalam kajian itu, dapatan umum dilaporkan mendapati Anwar kekal sebagai calon Perdana Menteri paling dikehendaki sekiranya pihak pembangkang berjaya memenangi pilihanraya umum akan datang.

   Anwar didapati mendapat sokongan sebanyak 23.5 peratus, meninggalkan pesaing terdekatnya Hadi Awang yang memperolehi sokongan 17.6 peratus, Tun Mahathir 16.5 peratus dan Muhyiddin Yassin 12.6 peratus.

   Sebenarnya tidaklah salah untuk mempromosi dengan ligat dan berterusan untuk meletakkan Anwar sebagai calon Perdana Menteri akan datang, apalagi jika semua parti dalam Pakatan Harapan memberi sokongan kepadanya.

   Tetapi, yang utama dan sangat penting daripada menonjolkan nama Anwar itu ialah pastikan UMNO dan BN dapat dikalahkan terlebih dahulu. Tidak guna menonjolkan nama beliau secara berterusan jika akhirnya Pakatan Harapan kecundang dan Najib Razak terus kekal lagi sebagai Perdana Menteri selepas PRU 14 akan datang.

   Yang kedua, kenapa Anwar ditonjokkan sebagai Perdana Menteri ke-7?

   Semua orang tahu Anwar kini berada di dalam penjara dan tidak mungkin dapat bertanding dalam pilihanraya akan datang. Selepas dibebaskan pula, beliau tersekat lagi selama lima tahun untuk boleh bertanding semula. Dalam proses biasa, hanya dalam PRU 15 Anwar layak bertanding semula.

   Anwar bagaimanapun boleh dilepaskan daripada sekatan itu dan layak bertanding lebih awal daripada PRU 15 jika memperolehi pengampunan Diraja, tetapi ia memerlukan Pakatan Harapan menang PRU 14 terlebih dahulu untuk membolehkan usaha itu dilakukan.

   Bermakna, jika Pakatan Harapan menang PRU 14, perlu ada seseorang lain terlebih dahulu menjadi Perdana Menteri sebelum Anwar boleh diletakkan ke kerusi idaman kalbu itu.

   Ertinya, seseorang yang lain itulah Perdana Menteri ke-7.

   Bersambung......

   Delete
  4. Sambungan.....

   INI TULISAN PENUH SDRA BUDIN membongkar konspirasi PUAK2 Rafizi sejak dulu2 lagi mahukan Anwar Ibrahim jadi PM ke 7, bukan Tun M.
   --------------------------------------------------------
   Jika selepas itu Pakatan Harapan bersetuju mencalonkan Anwar sebagai Perdana Menteri, beliau sebenarnya adalah PM ke-8, bukan ke-7.

   Walaupun seseorang yang lain itu hanya merupakan Perdana Menteri sementara, Perdana Menteri interim, Perdana Menteri peralihan atau apa istilah sekali pun, dalam sejarah negara bilangan ke-7 itu tetap miliknya.

   Anwar tidak mungkin dapat menjadi Perdana Menteri ke-7 berdasarkan realiti dan hakikat yang menimpa dirinya.

   Rafizi sendiri dalam ucapan penggulungan di Kongres PKR, Ahad lalu ada menghuraikan bagaimana Anwar boleh diangkat untuk menjadi Perdana Menteri. Kata beliau, dalam tempoh sebulan selepas Pakatan Harapan menguasai Putrajaya, akan diusahakan pengampunan Diraja untuk Ketua Umum PKR itu dan di bulan seterusnya pula akan menyusul perletakan jawatan seorang Ahli Parlimen PKR untuk memberi laluan kepada Anwar bertanding semula.

   Secara tidak langsung, Rafizi sendiri mengakui Anwar adalah Perdana Menteri ke-8 dan bukan Perdana Menteri ke-7. Mana mungkin selepas menang pilihanraya kerusi Perdana Menteri dibiarkan kosong begitu saja semata-mata untuk menanti Anwar?

   Perdana Menteri yang bersifat sementara, interim dan peralihan itu tetap menjadi Perdana Menteri yang ke-7 walaupun hanya menjalankan tugas selama dua bulan saja.

   Tetapi, kenapa PKR masih ditonjolkan Anwar sebagai Perdana Menteri ke-7 juga?

   Dalam soal ini, jika benar kemenangan dalam pilihanraya akan datang sebagai matlamat utama, adalah lebih baik PKR berhenti mempromosi Anwar sebagai PM ke-7 kerana ia secara tidak langsung memberi gambaran PKR sebenarnya tidak mahu menang PRU 14 akan datang.

   Anwar hanya boleh dijadikan Perdana Menteri ke-7 Malaysia sekiranya kemenangan Pakatan Harapan diperolehi dalam PRU 15 dan bukannya PRU 14. Ketika itu, iaitu PRU 15, Anwar memang sudah bebas untuk bertanding dan tidak terhalang lagi dari segi undang-undang untuk menjadi Ahli Parlimen. Selepas menang PRU 14, Anwar lebih sesuai dijadikan Perdana Menteri ke-8.

   Adakah dengan menonjolkan Anwar sebagai Perdana Menteri ke-7, PKR sebenarnya hanya mahu Pakatan Harapan dengan adanya pengaruh Tun Mahathir Mohamad bersama gabungan itu sekarang sekadar berjaya mengurangkan majoriti BN daripada 133 kerusi yang diperolehinya dalam PRU 13 lalu saja?

   Dan target sebenar yang diimpikan oleh PKR untuk menggapai kemenangan ialah dalam PRU 15, bukan PRU 14 supaya Anwar benar-benar dapat menjadi Perdana Menteri ke-7?

   Sekali lagi, adakah itu sebenarnya mesej tersirat PKR di sebalik penonjolan Anwar sebagai Perdana Menteri ke-7 itu?

   Dalam pada itu, sejak minggu-minggu terakhir ini muncul juga perkhabaran yang mengatakan ada pihak tertentu dalam PKR yang lebih menyasarkan untuk menang menyingkirkan UMNO dan BN dalam PRU 15 dan PRU 14 hanya medan untuk mengurangkan lagi majoriti semata-mata.

   Jika bukan demikian mesej yang tersirat, PKR perlu segera kembali kepada realiti untuk lebih memenangi PRU 14 berbanding usaha keterlaluan menonjolkan Anwar. Tidak salah untuk menobatkan Anwar, apatah lagi jika mendapat sokongan Pakatan Harapan ke arah itu, tetapi yang jauh lebih penting ialah kemenangan mesti dicapai terlebih dahulu.

   PRU 14 adalah medan terbaik untuk mengalahkan Najib, UMNO dan BN berdasarkan terlalu banyak isu dan rasa menyampah pengundi terhadap Perdana Menteri.

   Tidak menang PRU 14, mungkin peluang terbaik Pakatan Harapan tidak akan muncul lagi selepas itu dan Anwar pun akhirnya terlepas terus impian menjadi Perdana Menteri.
   (ShahbudinHusin 25/05/2017).

   Delete
  5. Apakah manafaat yg abg budin dapat sekiranya dsai menjadi pm ke8 dan apa yg abg budin rugi jika azmin yg naik?

   And vice versa..

   Ada nk naik jadi calon ke abg budin ni?

   Atau skg dh dpt elaun khas macam jasa dulu?

   Delete
  6. Pak Othman Ahmad, politik adalah suatu yg dinamik. Bukan macam Quranic. Ianya berubah² ikut keadaan bagi pemerhati politik.

   Melayu adalah spesis dubuk. Dengan kawanan sendiri pun dia gigit. Itulah Melayu ug perasan lemah lembut, saling menghormati, ada adab dan budaya sendiri yg kaya dgn entahapa². Yolah.. Bila masuk politik, lihatlah sendiri. Sama² bergelumang dalan tangki najis jua. Kahkahkah.

   Delete
  7. Bro Othman....
   Jika seorang budak memberi tahu kawan kawan nya 'MALAM TADI AKU BERMIMPI MENJADI RAJA'.....ada kah kita yakin budak ini dapat menjadi raja sedangkan budak ini BUKAN ANAK RAJA?.
   Sudah tentu Raja itu beri peluang kapada anaknya bukan budak ini.....he....he....

   Delete
 2. Memang pun tun m master pecah perentah politik malaysia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sdra Budin pernah membongkar konspirasi PUAK2 Rafizi sejak dulu2 lagi mahukan Anwar Ibrahim jadi PM ke 7, bukan Tun M.

   Sila rujuk tulisan sdra Budin pd 25/5/2017 bertajuk "ANWAR PM KE-7, ADAKAH IA MESEJ PKR TAK MAHU MENANG PRU 14...??".

   Agak heran, kenapa kini sdra Budin berlebihan mengkritik & mengecam Tun Mahathir....??

   Delete
  2. Fulus sudah terima maka terpaksa hentam Tun Mahathir bertubi tubi

   Delete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Amboi..sedapnya En Budin menyalahkan org lain bila pepecahan berlaku dalam PKR.

  Pernahkah Budin terpikir, sejak Anwar keluar jail macam2 kes berlaku dalam parti itu. Demokrasi yang dicanangkan dibuang ke longkang.

  Suka2 Anwar nak lantik siapa dia nak. Diri dia sendiri pun berlagak diktator menang tanpa bertanding konon padahal takut nak bertanding.

  Baguslah ramai yang dah sedar siapa yang tak serik main belakang sekarang. Semuanya sebab terlalu taksub nak sangat jadi PM.

  ReplyDelete
  Replies
  1. "Suka2 Anwar nak lantik siapa dia nak."

   Memang hak dia nak lantik sape2 dia nak...itu hak Presiden. Engkau ni mmg tak tau perlembagaan parti..

   Delete
 5. Pandai nye buat speculation..buruk sangka tu sifat2 mazmumah tau!!

  ReplyDelete
 6. Anwar lebih dihormati jika menjadi penasihat kp parti & pihak kerajaan tak perlupun menjadi sebhgn dari pemerintahan.

  ReplyDelete
 7. Setuju ngan Budin. Kartel dah mula terkesan. Langkah dah makin sumbang. Laluan tak semudah yang dirancang. Kalau dah jual maka beli je la. Mari kita lihat sapa yang kena...! kah kah kah.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Abbang Din (Kejora)...

   Stop bullshitting..,,!!

   I repeat.... gather your gut, let's meet at the earliest possible date, say within 7 days hereof.

   Delete
  2. Sorry Wak, you got it wrong.. that's not Kejora...

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  3. Suman nak lepas geram dah tak tau cara
   Dlm hati nya pedih ngilu, derita sengsara
   Maka dimula nya lah balik, perangai kera
   Ada ker Abang Din, dikatanya cgu Kejora

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  4. Kejora,

   Whatever your stupid denial...I"ll make it simple and clear, stop bullshitting, psrticularly that thrash pantatoon of yours. Tarikh 9/5/19 yg kau bagi tuu jauh sangat, aku sangsi engkau akan kencing lagi macam insiden pd 1/2/18 di Dataran Merdeka yg mana kau langsung tak muncul2.

   How naive you are when almost at all times you evade to accept my challenge giving all kind of silly excuses. Admit you're so scared that you literally peed your pants running away from me again and again.

   I repeat.... gather your gut, let's meet at the earliest possible date, say within 7 days hereof.

   Delete
 8. Zuraida Kamarudin dah buat penafian kunun pernyataanya bukan ditujukan pada Mat Nuar.. takde sapa nak percaya wei...! Mat Nuar kena cari jalan cantas puak kartel yang tak sedar diri lawan tokey ni.. rakyat dah muak dengan pengkhianatan! Kah kah kah.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Abang Din (Kejora)...

   Stop bullshitting..,,!!

   I repeat.... gather your gut, let's meet at the earliest possible date, say within 7 days hereof.

   Delete
  2. Sorry Wak, you got it wrong.. that's not Kejora...

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  3. Suman nak lepas geram dah tak tau cara
   Dlm hati nya pedih ngilu, derita sengsara
   Maka dimula nya lah balik, perangai kera
   Ada ker Abang Din, dikatanya cgu Kejora

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  4. Kejora,

   Whatever your stupid denial...I"ll make it simple and clear, stop bullshitting, psrticularly that thrash pantatoon of yours. Tarikh 9/5/19 yg kau bagi tuu jauh sangat, aku sangsi engkau akan kencing lagi macam insiden pd 1/2/18 di Dataran Merdeka yg mana kau langsung tak muncul2.

   How naive you are when almost at all times you evade to accept my challenge giving all kind of silly excuses. Admit you're so scared that you literally peed your pants running away from me again and again.

   I repeat.... gather your gut, let's meet at the earliest possible date, say within 7 days hereof.

   Delete
  5. Usah aota megah le Suman kepala bana
   Riak angkuh ngko itu, tak bawa ke mana
   Bukan ker tarikh19 Mei sudah direncana
   Terima je le padah di Dtrn Merdeka sana

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  6. Kejora,

   Whatever your stupid denial...I"ll make it simple and clear, stop bullshitting, psrticularly that thrash pantatoon of yours. Tarikh 9/5/19 yg kau bagi tuu jauh sangat, aku sangsi engkau akan kencing lagi macam insiden pd 1/2/18 di Dataran Merdeka yg mana kau langsung tak muncul2.

   How naive you are when almost at all times you evade to accept my challenge giving all kind of silly excuses. Admit you're so scared that you literally peed your pants running away from me again and again.

   I repeat.... gather your gut, let's meet at the earliest possible date, say within 7 days hereof.

   Delete
  7. Tak usah ko aota ler Suman anjing kurap
   Populariti murahan usah nko cuba garap
   Bukan aku tak nak spt mana yg ko harap
   Cuma aku ini takut akan dikencing kerap

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  8. Buktikan apa & di mana yg aku aota.....??

   Sebaliknya, pembohongan & sikap biadab serta pengecut engkau semua terang lagi bersuluh sepertimana aku paparkan semula posting2 kita pd 1Feb, 2018.

   Delete
 9. tak abis abis tuan laga kan orang DLM block tuan INI.kalau tak lantik YB azmin menteri kanan so padangan tuan nak sapa?

  ReplyDelete
 10. Bukan kali pertama. UMNO dah berapa kali pecah gara gara Tun. Semangat 46 dan PKR adalah pecahan UMNO. Baru ni PPBM ditubuhkan untuk jadi tunggangan kembali berkuasa. Apakah dah lupa sebahagian orang kat sini betapa mereka sokong PPBM dulu? Tun manusia yg boleh gadai apa saja untuk berkuasa. Digadaikannya kesatuan bangsa dan agama bila bersekutu dengan DAP. Kini DAP kuasai sebahagian kerajaan dan Melayu dan Islam juga jadi sasaran mereka. Sedih, manusia yg khianati agama dan bangsa masih jadi pujaan sebahagian Melayu Islam - akibat taksub buta.

  ReplyDelete
 11. Perpecahan PKR kinii, dah makin meruncing
  Ia makin menjadi, sejak PH kalahkan dacing
  Punca nya ialah, Anwar cuba mau dikencing
  Baru kini dia sedar, yg Bersatu tu taik kucing

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sdra Budin pernah membongkar konspirasi PUAK2 Rafizi sejak dulu2 lagi mahukan Anwar Ibrahim jadi PM ke 7, bukan Tun M.

   Sila rujuk tulisan sdra Budin pd 25/5/2017 bertajuk "ANWAR PM KE-7, ADAKAH IA MESEJ PKR TAK MAHU MENANG PRU 14...??".

   Agak heran, kenapa kini sdra Budin berlebihan mengkritik & mengecam Tun Mahathir....??

   Delete
  2. Fulus masuk untuk hentam Tun Mahathir itu saja ceritanya

   Delete
 12. Buat masa ni Suman lemah, dia pun beredar
  Atas katil kat wad asyik terkucil basah cadar
  Napas makin kencang, mata pula kian pudar
  Dibuatnya jugak komen ketika sekejap sedar

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tarikh 9/5/19 yg bagintuu jauh sangat, aku sangsi engkau aksn kencing lagi macam insiden pd 1/2/18 di Dataran Merdeka yg mana kau langsung tak muncul2.

   Di bawah ini dialog kita (masih tersimpan dalam arkib bkig ini) pd hari tsbt sebagai bukkti engkau takut menghadhirkan diri untuk bertemu dgn aku.

   BUKTI KEJORA TAKUT JUMPA SAYA PD 1FEB 2018:

   Inilah fakta posting komunikasi saya & Kejora pd 1 Feb 2018 bukti dia langsung tak muncul kerana takut berhadapan dgn saya,
   Saya serahkan pada pembaca blog menilaikan tingkah si Musibat sekor nie.
   ---------------------------------------------------------------------------

   Anonymous 1 February 2018 at 22:09
   Hamba kini sdg menunggu si Suman puaka
   Tak sabar mau cepuk, ini bapok tua bangka
   Inii mlm, iblis ini akan tempuhi nasib celaka
   Jam 23.00, meniarap le dia di Pdg Merdeka
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Anonymous 1 February 2018 at 22:28
   WAK SUMAN TEMPE....
   WAK KAT MANA...WAK KAT MANA...WAK KAT MANA...
   WOI KELUAR LAH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....
   HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah..
   Kahkahkah..
   Kahkahkah..
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 22:33
   Saya dah berada di Bangunan Sulaiman, bersebelahan Dataran Merdeka.

   Replies
   Anonymous 1 February 2018 at 22:38
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah....
   Kahkahkah....
   Kahkahkah....
   Kahkahkah....
   Kahkahkah....
   Kahkahkah....
   Kahkahkah....
   Kahkahkah....
   Kahkahkah...
   BODOOOO...BODOOOOO.....HHHHHH...

   Anonymous 1 February 2018 at 22:41
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola...

   Anonymous 1 February 2018 at 22:42
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola.

   Anonymous 1 February 2018 at 22:43
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola...

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:16
   Kejora..
   Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka.
   Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam 'rayban', tinggi 175.26 cm.

   Anonymous 1 February 2018 at 23:05
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:17
   Kejora..
   Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka.
   Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam 'rayban', tinggi 175.26 cm.

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:18
   Kejora..
   Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka.
   Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam 'rayban', tinggi 175.26 cm

   Bersambung.....

   Delete
  2. Nampaknya Suman kedi makin teruk gila
   Bila masa aku tulis, ajak Budin main bola
   Orang laiin yg tulis, difitnah kata aku pula
   Takkan le aku nak tipu depan Allah Taala

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  3. Suman berang, menggigil mengetap gigi
   Terkantoi tak reti jwb pantun BI aku bagi
   Setiap mlm, ifrit ni meroyan sampai pagi
   Kini, khazanah muzium dia bak kuar lagi

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  4. Othman Ahmad15 January 2019 at 21:11
   Sambungan..... (bukti kejora musibat seorang bengap & pengecut).
   -------------------------------------------------------------

   Anonymous 1 February 2018 at 23:45
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola...

   Anonymous 1 February 2018 at 23:46
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola...

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:49
   Kenapa kamu tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang,
   Kejora....??

   Anonymous 1 February 2018 at 23:49
   Lawak Suman bikin hamba ketawa meronta
   Adakah si jahanam bapok tua ini orang buta
   Mlm2 dipakai nya hitam punya cermin mata
   Suman...Sumaan...udah2 ler kelentong aota
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:52
   Sengaja berkaca mata hitam supaya mudah kamu mengenali saya.
   Kenapa kamu masih tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang, Kejora, kenapa..kenapa..kenapa....?

   Anonymous 1 February 2018 at 23:53
   Kecewa hamba, mlm inii tak dpt bayar hutang
   Suman bapok hamba nanti, tak berani datang
   Dia sedari, Kejora dia tak kan mampu tentang
   Kalau berjumpa dah pasti dia akan terlentang
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:59
   Apa yg kamu merepek nie, kejora.
   Saya masih berdiri tercegat menanti kamu di tengah2 Dataran Merdeka.
   Toksah temberanglah........!!

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:57
   Satu dunia boleh lihat betapa pengecut, auta, pembohong, penipu si bedebah kejora bila dia tak berani berdepan berjumpa saya face-to-face.
   Saya dah buat persiapan, berbelanja beratus-ratus ringgit duit perjalanan dan masa berjam-jam sejak semalam lagi.
   Hasilnya, kejora kecing lagi......!!

   Othaman Ahmad 2 February 2018 at 00:03
   P E R H A T I A N S E M U A :
   Tolong hebahkan kalau2 Kejora terlepas pandang.
   Saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka.
   Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam 'rayban' (untuk mudah dia kenali saya, tinggi 175.26 cm.

   Anonymous 2 February 2018 at 00:08
   Pak Man....Pak Man....Buat ape nak di layan si sial kejora ni nihh!
   Dia tak akan datang punya!!!!!
   Baru tadi aku nampak KEJORA rayau kat co ket
   pakai skirt atas lutut
   Lepas dia letak Plekad
   "DISKAUN 90%"
   sejak juboq dia koyak ari tu
   dia makin menjadi

   Othaman Ahmad 2 February 2018 at 00:10
   Hoiiii Kejora bacul lagi pengecut....
   Kenapa kamu masih tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang, Kejora...??Kenapa, haaaaaaa, takut kerrr........?

   Othaman Ahmad 2 February 2018 at 00:18
   Cakap bukan main kencang lagi, siap pantatun sampah, bagi masa, tarikh & tempat lagi...tapi habuk pun tarak......!!
   Hoiiii Kejora bacul lagi pengecut.... Kenapa kamu masih tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang...??
   Kenapa, haaaaaaa, takut kerrr........????

   Othaman Ahmad 2 February 2018 at 00:32
   Kejora macam Najib, berani cakap besar belakang2.
   Bila diajak face-to-face, haram dorang tak berani, kecut macam tak ada buah perlir.
   Cakap bukan main kencang lagi, siap pantatun sampah, bagi masa, tarikh & tempat lagi...tapi habuk pun tarak......!!
   Hoiiii Kejora bacul lagi pengecut....
   Kenapa kamu masih tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang...??
   Kenapa, haaaaaaa, takut kerrr........????

   Bersambung....

   Delete
  5. Sambungan..... (bukti kejora musibat seorang bengap & pengecut).
   -------------------------------------------------------------
   ps:

   Hoiiii Kejora bacul lagi pengecut.... Kenapa kamu masih tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang...??
   Kenapa, haaaaaaa, takut kerrr........????

   Othaman Ahmad 2 February 2018 at 00:32
   Kejora macam Najib, berani cakap besar belakang2.
   Bila diajak face-to-face, haram dorang tak berani, kecut macam tak ada buah perlir.
   Cakap bukan main kencang lagi, siap pantatun sampah, bagi masa, tarikh & tempat lagi...tapi habuk pun tarak......!!
   Hoiiii Kejora bacul lagi pengecut....
   Kenapa kamu masih tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang...??
   Kenapa, haaaaaaa, takut kerrr........????


   Othaman Ahmad6 May 2018 at 01:27
   Sambungan...... (bukti kejora musibat seorang bengap & pengecut).
   ------------------------------------------------------------------

   Othaman Ahmad 2 February 2018 at 00:41
   Kejora....
   Kenapa masih diam membisu...kamu sembunyi di mana, haaaa...??
   Cakap bukan main kencang lagi, siap pantatun sampah, bagi masa, tarikh & tempat lagi...tapi habuk pun tarak......!!
   Kenapa kamu masih tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang...??
   Kenapa, haaaaaaa, takut kerrr........????

   Othaman Ahmad 2 February 2018 at 01:23
   Sekarang 1Malaysia & satu dunia boleh lihat betapa pengecut, auta, pembohong, penipu si bedebah kejora bila dia tak berani berdepan berjumpa saya face-to-face.
   Saya dah buat persiapan, berbelanja beratus-ratus ringgit duit perjalanan dan masa berjam-jam sejak semalam lagi.
   Hasilnya, kejora kecing lagi......!!

   Othaman Ahmad 2 February 2018 at 02:08
   Penat saya menunggu Kejora tak kunjung tiba. Saya akan minta anak saya menggantikan sebentar tempat saya sementara saya berehat sekejap dalam kereta.
   Saya akan terus menunggu kejora, itu azam & tekad saya.

   Anonymous 2 February 2018 at 02:28
   Aiikk...Wak Suman Tempe konon hebat, tapi bawa anak teman...
   Kih kih kih...tak berani ke berdepan sorang sama sorang dgn cikgu tu...
   Kih kih kih.

   Othaman Ahmad 2 February 2018 at 02:30
   Baik, sekarang saya kembali di tengah2 Dataran memakakai cap/topi 'nike' tanpa pakai spec 'rayban'.
   Amacam, boleh datang sekarang......??

   Anonymous 2 February 2018 at 02:42
   Udah2 ler Wak Suman Tempe...
   Pembaca dah boleh nilai kelentong aota Wak tu...Wak dah dua kali kantoi & terperangkap dgn cikgu matematik tu...gi tidor le Wak

   Anonymous 2 February 2018 at 02:56
   Mmg kehadiran Suman dari awal hamba ragu
   Sia-sia lah saja, malam inii hamba menunggu
   Tak mungkin ifrit itu berani berdepan ini cikgu
   Niaya ler dia, kalu penumbok singgah di dagu
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

   Othaman Ahmad 2 February 2018 at 03:07
   Hey bangsat, dah lebih dua jam setengah saya tercegat menunggu kamu di tengah2 Dataran Merdeka....kenapa kamu tak datang, takut ker.....???

   Othaman Ahmad 2 February 2018 at 03:36
   Di Perhimpunan P Harapan pada bulan Sept tahun lepas, Kejora tak berani muncul jumpa face-to-face dgn saya.
   Kemudian di perjumpaan felda Taib Andak pun dia tak berani datang setelah dia perlekeh-lekehkan jumlah ahli cawangan PPBM di sana.
   Kini, dia yg sendiri menetapkan tempat, tarikh & masa tapi tak juga muncul2 datang berjumpa dgn saya setelah saya tercegat berdiri di tengah2 Dataran Merdeka lebih 3 jam.
   Jenis apa si bangsat ini, bukankah terang2 dia pengecut & bacul.....??
   Benar kata orang tua2, orang yg 'tak kota janji' memang penipu & tak boleh dipercayai walau sepatahpun kata2nya.
   Apatah lagi, bila dia mempermain-mainkan ayat2 suci dan mengata 'Allah meliwat dunia akhirat Tun Mahathir.
   -----------------------------------------------------------------
   ps:
   Itulah fakta posting komunikasi di antara saya & Kejora pd 1 Feb 2018 bukti dia langsung tak muncul kerana takut berhadapan dgn saya.

   Delete
  6. KRONOLOGI REKOD POSTING DLM BLOG INI BUKTI KEJORA PENGECUT TAK BERANI FACE-TO-FACE DGN SAYA

   Anonymous 1 February 2018 at 22:09
   Hamba kini sdg menunggu si Suman puaka
   Tak sabar mau cepuk, ini bapok tua bangka
   Inii mlm, iblis ini akan tempuhi nasib celaka
   Jam 23.00, meniarap le dia di Pdg Merdeka
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Anonymous 1 February 2018 at 22:28
   WAK SUMAN TEMPE....
   WAK KAT MANA...WAK KAT MANA...WAK KAT MANA...
   WOI KELUAR LAH...

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 22:33
   Saya dah berada di Bangunan Sulaiman, bersebelahan Dataran Merdeka.

   Anonymous 1 February 2018 at 22:36
   Di Pdg Merdeka, kini hamba tercegat berdiri
   Kalau Suman tiba, hamba mudah saja dicari
   Jeket hiitam, sapu tangan putih di poket kiri
   Awak pula Suman dajal, tolong perkenal diri
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Anonymous 1 February 2018 at 22:38
   Kahkahkah..

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:11
   Kejora..
   Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah dataran merdeka.
   Saya track suit biru, berkaca hitam 'rayban', tinggi 175.26 cm

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:16
   Kejora..
   Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka.

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:17
   Kejora..
   Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka.
   Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam 'rayban', tinggi 175.26 cm.

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:18
   Kejora..
   Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka.
   Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam 'rayban', tinggi 175.26 cm.
   Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam 'rayban', tinggi 175.26 cm.

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:19
   Kejora..
   Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka.
   Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam 'rayban', tinggi 175.26 cm.

   Anonymous 1 February 2018 at 23:22
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah..
   Kahkahkah...
   Kahkahkah..
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah.
   Kahkahkah...
   Kahkahkah..
   Kahkahkah...
   Kahkahkah.
   Kahkahkah...
   Kahkahkah..
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah..
   Kahkahkah...
   Kahkahkah.
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...

   Anonymous 1 February 2018 at 23:09
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola...

   Anonymous 1 February 2018 at 23:10
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola...

   Anonymous 1 February 2018 at 23:10
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola...

   Bersambung....

   Delete
  7. hari-hari Budin main bola...

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:22
   Kejora..
   Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka.
   Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam 'rayban', tinggi 175.26 cm.

   Anonymous 1 February 2018 at 23:25
   Kahkahkah.
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah..
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah.
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah..
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...

   Anonymous 1 February 2018 at 23:26
   WAK SUMAN TEMPE DAH MACAM ORANG GILA...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...

   Anonymous 1 February 2018 at 23:11
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola...

   Replies
   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:23
   Kejora..
   Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka.
   Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam 'rayban', tinggi 175.26 cm.

   Anonymous 1 February 2018 at 23:29
   WOIII...WAK SUMAN GILO....
   Kahkahkah
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...

   Anonymous 1 February 2018 at 23:18
   Jam 11.00, hamba tunggu bagaii yg dikata
   Tak menyahut pun Suman bapok tua renta
   Ternyata pak kadok inii hanya banyak aota
   Bacul dayus, udah kecut peliir ini pendusta
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh

   Replies
   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:21
   Kejora..
   Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka.
   Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam 'rayban', tinggi 175.26 cm

   Anonymous 1 February 2018 at 23:31
   WOIII...WAK SUMAN GILO....
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:25
   Kejora..
   Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka.
   Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam 'rayban', tinggi 175.26 cm.


   Bersambung....

   Delete
  8. Anonymous 1 February 2018 at 23:32
   WOIII...WAK SUMAN GILO...
   Kahkahkah.
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...

   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:28
   P E R H A T I A N :
   Tolong hebahkan kalau2 Kejora terlepas pandang.
   Saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka.
   Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam 'rayban', tinggi 175.26 cm.

   Replies
   Anonymous 1 February 2018 at 23:34
   WOIII...WAK SUMAN GILO....
   Kahkahkah.
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...

   Anonymous 1 February 2018 at 23:34
   Yennadey Suman, yengge poodachit poodah
   Pembohongan si bacul ni ternyata lah sudah
   Mlm2 pakai cermin mata hitam apa ke jadah
   Huerghh...ptuihh..muka ifrit ni aku nak ludah
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Replies
   Anonymous 1 February 2018 at 23:38
   WAK SUMAN TEMPE DAH GILO....
   Kahkahkah.
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   Kahkahkah...
   BODOOOO...
   BODOOOOO.....HHHHHH...

   Anonymous 1 February 2018 at 23:39
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola...

   Anonymous 1 February 2018 at 23:40
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola...

   Delete
  9. Bersambung......


   Othaman Ahmad2 February 2018 at 19:01
   Anonymous 1 February 2018 at 23:41
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola...

   Anonymous 1 February 2018 at 23:44
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola..

   Anonymous 1 February 2018 at 23:45
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola...

   Replies
   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:47
   Kenapa kamu tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang, Kejora....??

   Anonymous 1 February 2018 at 23:46
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola...

   Replies
   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:47
   Kenapa kamu tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang, Kejora....??

   Anonymous 1 February 2018 at 23:46
   Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!!
   Budin suka main bola...
   hari-hari Budin main bola...

   Replies
   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:49
   Kenapa kamu tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang, Kejora....??

   Anonymous 1 February 2018 at 23:49
   Lawak Suman bikin hamba ketawa meronta
   Adakah si jahanam bapok tua ini orang buta
   Mlm2 dipakai nya hitam punya cermin mata
   Suman...Sumaan...udah2 ler kelentong aota
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Replies
   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:50
   Sengaja berkaca mata supaya mudah kamu menfenali saya.
   Kenapa kamu tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang, Kejora....??

   Anonymous 1 February 2018 at 23:49
   Lawak Suman bikin hamba ketawa meronta
   Adakah si jahanam bapok tua ini orang buta
   Mlm2 dipakai nya hitam punya cermin mata
   Suman...Sumaan...udah2 ler kelentong aota
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Replies
   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:52
   Sengaja berkaca mata hitam supaya mudah kamu mengenali saya.
   Kenapa kamu masih tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang, Kejora, kenapa..kenapa..kenapa....?

   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:57
   Satu dunia boleh lihat betapa pengecut, auta, pembohong, penipu si bedebah kejora bila dia tak berani berdepan berjumpa saya face-to-face.
   Saya dah buat persiapan, berbelanja beratus-ratus ringgit duit perjalanan dan masa berjam-jam sejak semalam lagi.
   Hasilnya, kejora kecing lagi......!!

   Anonymous 1 February 2018 at 23:53
   Kecewa hamba, mlm inii tak dpt bayar hutang
   Suman bapok hamba nanti, tak berani datang
   Dia sedari, Kejora dia tak kan mampu tentang
   Kalau berjumpa dah pasti dia akan terlentang
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

   Replies
   Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:59
   Apa yg kamu merepek nie, kejora.
   Saya masih berdiri tercegat menanti kamu di tengah2 Dataran Merdeka.
   Toksah temberanglah........!!

   Bersambung.....

   Delete
  10. Wak Suman..kalau ikut firasat saya dan ramai lagi rakan2 kat blog ni, ternyata lah Wak yang tidak menepati janji dan penakut untuk bertemu dan berdepan dengan dengan Anon tu..bukannya dia.

   Terima lah hakikat depan mata tu Wak...tak payalah buang masa menegakkan benang yang basah...Cuba ngaku kat blog ni, sebenarnya Wak tu lah yang pengecut dan dayus. tak payah spin lagi..orang kampung semua dah tau bhai !!!!

   Delete
  11. Hari itu dari jam 11.00 malam sampai 4.00 pg saya tercegat berembun menunggu kamu di tengah2 Dataran Merdeka tapi kelibat kamu pun tiada.
   Kamu beri alasan konon saya pakai spec hitam macam orang gila konon tapi sebenarnya untuk memudahkan kamu mengenali saya.
   Kemudian kamu beri alasan sebab kehadhiran anak lelaki saya (yg memang menetap di Tmn Tun Dr Ismail). Apa salahnya, saya pun dah 2 bulan tak sempat menjenguk isteri, anak & cucu2 di sana. Lagipun saya perlu dia jadi pemandu supaya saya dapat rehat secukupnya.
   Dah lah pengecut, kini kami tabur fitnah saya konon mempermainkan agama Islam dgn mengatakan, 'Islam berasal dari Hindu' & 'Allah sama dgn Visnu'.
   Apa buktinya, mana buktinya, bukankah kamu sering memutar belit dan membohong serta memfitnah orang,........???
   Tak hal, kamu sendiri siang malam menyebut-nyebut nama dewa2 hindu & tuhan jesus. Munafik betul kamu....!!Demi Allah, sekiranya aku berjumpa budak kurang ajar seperti kamu satu hari nanti, akan ku ajar kamu secukup-cukupnya.....!!!
   Apapun 1Malaysia & dunia dah menyaksikan kamu hanya cakap besar saja tapi isi kosong, dah tuu pengecut pulak

   Kesimpulannya:
   Sepajang malam hingga dini hari saya tercegat menunggu kemuncukan kejora, tapi kelibat atau bayangnya pun tak ada.
   Kenapa dia tak datang jumpa saya, apakah dia nie memang benar2 bapok mulut celupar macam jalang di Chow Kit Road....??

   Delete
  12. Nampaknya Suman kedi makin teruk gila
   Bila masa aku tulis, ajak Budin main bola
   Orang laiin yg tulis, difitnah kata aku pula
   Takkan le aku nak tipu depan Allah Taala

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman berang, menggigil mengetap gigi
   Terkantoi tak reti jwb pantun BI aku bagi
   Setiap mlm, ifrit ni meroyan sampai pagi
   Kini, khazanah muzium dia bak kuar lagi

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  13. Mmg teruk perangai Suman macam iblis
   Dia ni, sakit otak dan mungkin juga siplis
   Komen dari anon laiin, dikata Kejora tulis
   Mmg akhirat nanti, sah lahanat ini muflis

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  14. Suman tua iblis, hatinya busuk bernanah
   Ini ler jadinya bila solat ifrit ni tak pernah
   Bila kalah berhujah dia main tabur fitnah
   Siap le dia nanti, malekat tibai dlm tanah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  15. Usah aota megah le Suman kepala bana
   Riak angkuh ngko itu, tak bawa ke mana
   Bukan ker tarikh19 Mei sudah direncana
   Terima je le padah di Dtrn Merdeka sana

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  16. Tarikh 9/5/19 yg kau bagi tuu jauh sangat, aku sangsi engkau akan kencing lagi macam insiden pd 1/2/18 di Dataran Merdeka yg mana kau langsung tak muncul2.

   Delete
  17. Tak usah ko aota ler Suman anjing kurap
   Populariti murahan usah nko cuba garap
   Bukan aku tak nak spt mana yg ko harap
   Cuma aku ini takut akan dikencing kerap

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  18. Buktikan apa & di mana yg aku aota.....??

   Sebaliknya, pembohongan & sikap biadab serta pengecut engkau semua terang lagi bersuluh sepertimana aku paparkan semula posting2 kita pd 1Feb, 2018.

   Delete
  19. PEMBOHONGAN & SIKAP PENGECUT KEJORA STOR KUNYIT

   - Di Perhimpunan Pskatan Harapan di Padang Merbuk, Sekangor,npada bulan Sept tahun lepas, Kejora tak berani muncul jumpa face-to-face dgn saya.

   -Kemudian di perjumpaan Felda Taib Andak pun dia tak berani datang setelah dia perlekeh-lekehkan jumlah ahli cawangan PPBM di sana.

   - Di Dataran Merdeka od 1/2/18 dia sendiri menetapkan tempat, tarikh & masa tapi tak juga muncul2 datang berjumpa dgn saya setelah saya tercegat berdiri di tengah2 Dataran Merdeka lebih 3 jam.

   - Di Dataran Bandaraya JB pd 9/618 (selepas PRU 14) juga dia tidak muncul2.


   ps:
   Jenis apakah si bangsat ini, bukankah terang2 dia pengecut & bacul.....??
   Benar kata orang tua2, orang yg 'tak kota janji' memang penipu & tak boleh dipercayai walau sepatahpun kata2nya.
   Apatah lagi, bila dia mempermain-mainkan ayat2 suci dan pernah tergamak dgn biadabnya mengata "Allah meliwat dunia akhirat Tun Mahathir"

   Delete
  20. Keadaan mental Suman semakin gawat
   Sanak sedara elok bawak dia pegi rawat
   Penerangan pasal tu, ost Doe udah buat
   Virgo Lara yg kata, si Matdey Allah liwat

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Makin mereng teruk Suman memerang
   Fitnah yang sama, iblis ini ulang karang
   Tak malu kah si tua babi ni dekat orang
   Kan ke itu Virgo Lara, si Doe dah terang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Teruk lah Suman tua fasiq tiada agama
   Asyik jer ifrit ni ulang2 fitnah yang lama
   Nanti 19/5 tau ler padah dia kan terima
   Akan aku tampar keluar hingus gelema

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh

   Delete
  21. Suman tua iblis, hatinya busuk bernanah
   Ini ler jadinya bila solat ifrit ni tak pernah
   Bila kalah berhujah dia main tabur fitnah
   Siap le dia nanti, malekat tibai dlm tanah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Itu le kalu tuan2 nak kenal Suman puaka
   Dia ni lahir siap dgn sifat bangsat celaka
   Bila kantoi, mula lah fitnah dia akan reka
   Akhirat nanti sah le tempat dia di neraka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
 13. Belum apa-apa dah bergaduh sesama sendiri
  Ada yg tuduh ini semua angkara mamak kari
  Masing2 tunjuk hero dan nak tonjolkan diri
  Sampai bila pun jadi bakal Perdana menteri

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stop bullshitting, Kejora..,,!!

   I repeat.... gather your gut, let's meet at the earliest possible date, say within 7 days hereof.

   Delete
  2. Sorry Wak, thats not Kejora...

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  3. Suman nak lepas geram dah tak tau cara
   Dlm hati nya pedih ngilu, derita sengsara
   Maka dimula nya lah balik, perangai kera
   Ada ker Anon lain, dikatanya ckgu Kejora

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  4. Kejora,

   Whatever your stupid denial...I"ll make it simple and clear, stop bullshitting, psrticularly that thrash pantatoon of yours. Tarikh 9/5/19 yg kau bagi tuu jauh sangat, aku sangsi engkau akan kencing lagi macam insiden pd 1/2/18 di Dataran Merdeka yg mana kau langsung tak muncul2.

   How naive you are when almost at all times you evade to accept my challenge giving all kind of silly excuses. Admit you're so scared that you literally peed your pants running away from me again and again.

   I repeat.... gather your gut, let's meet at the earliest possible date, say within 7 days hereof.

   Delete
  5. Usah aota megah le Suman kepala bana
   Riak angkuh ngko itu, tak bawa ke mana
   Bukan ker tarikh19 Mei sudah direncana
   Terima je le padah di Dtrn Merdeka sana

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  6. Tarikh 9/5/19 yg kau bagi tuu jauh sangat, aku sangsi engkau akan kencing lagi macam insiden pd 1/2/18 di Dataran Merdeka yg mana kau langsung tak muncul2.

   Delete
  7. Tak usah ko aota ler Suman anjing kurap
   Populariti murahan usah nko cuba garap
   Bukan aku tak nak spt mana yg ko harap
   Cuma aku ini takut akan dikencing kerap

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  8. Kejora,

   Whatever your stupid denial...I"ll make it simple and clear, stop bullshitting, psrticularly that thrash pantatoon of yours. Tarikh 9/5/19 yg kau bagi tuu jauh sangat, aku sangsi engkau akan kencing lagi macam insiden pd 1/2/18 di Dataran Merdeka yg mana kau langsung tak muncul2.

   How naive you are when almost at all times you evade to accept my challenge giving all kind of silly excuses. Admit you're so scared that you literally peed your pants running away from me again and again.

   I repeat.... gather your gut, let's meet at the earliest possible date, say within 7 days hereof.

   Delete
  9. PEMBOHONGAN & SIKAP PENGECUT KEJORA STOR KUNYIT

   - Di Perhimpunan Pskatan Harapan di Padang Merbuk, Sekangor,npada bulan Sept tahun lepas, Kejora tak berani muncul jumpa face-to-face dgn saya.

   -Kemudian di perjumpaan Felda Taib Andak pun dia tak berani datang setelah dia perlekeh-lekehkan jumlah ahli cawangan PPBM di sana.

   - Di Dataran Merdeka od 1/2/18 dia sendiri menetapkan tempat, tarikh & masa tapi tak juga muncul2 datang berjumpa dgn saya setelah saya tercegat berdiri di tengah2 Dataran Merdeka lebih 3 jam.

   - Di Dataran Bandaraya JB pd 9/618 (selepas PRU 14) juga dia tidak muncul2.


   ps:
   Jenis apakah si bangsat ini, bukankah terang2 dia pengecut & bacul.....??
   Benar kata orang tua2, orang yg 'tak kota janji' memang penipu & tak boleh dipercayai walau sepatahpun kata2nya.
   Apatah lagi, bila dia mempermain-mainkan ayat2 suci dan pernah tergamak dgn biadabnya mengata "Allah meliwat dunia akhirat Tun Mahathir"

   Delete
  10. Keadaan mental Suman semakin gawat
   Sanak sedara elok bawak dia pegi rawat
   Penerangan pasal tu, ost Doe udah buat
   Virgo Lara yg kata, si Matdey Allah liwat

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Makin mereng teruk Suman memerang
   Fitnah yang sama, iblis ini ulang karang
   Tak malu kah si tua babi ni dekat orang
   Kan ke itu Virgo Lara, si Doe dah terang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Teruk lah Suman tua fasiq tiada agama
   Asyik jer ifrit ni ulang2 fitnah yang lama
   Nanti 19/5 tau ler padah dia kan terima
   Akan aku tampar keluar hingus gelema

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh

   Delete
  11. Suman tua iblis, hatinya busuk bernanah
   Ini ler jadinya bila solat ifrit ni tak pernah
   Bila kalah berhujah dia main tabur fitnah
   Siap le dia nanti, malekat tibai dlm tanah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Itu le kalu tuan2 nak kenal Suman puaka
   Dia ni lahir siap dgn sifat bangsat celaka
   Bila kantoi, mula lah fitnah dia akan reka
   Akhirat nanti sah le tempat dia di neraka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  12. Kejora Stor Kunyit....

   Kau, TongGeng Najib & justice league sering melontar tohmah konon Menteri Agama, Dr Mujahid Yusof dan Kerajaan PH pejuang LGBT, Naudzubillah Minzalik,,,!!

   Syukuran, Allah SWT telah menelanjangkan tohmahan2 itu berbalik kpd diri engkau bila engkau sendiri dgn angkuh serta biadab (pakai sebut nama Kejora tanpa selindung-selindung lagi) menukilkan betapa jijik & Kotornya keperibadian engkau sebagai.....

   KEJORA HOMOSEKSUAL & GILA SEKS.....!!

   Di bawah adalah petikan2 posting kau yg menunjukkan bagai dah terang lagi bersuluh bahwa kau seorang gila seks dan pengamal seks songsang sesama jenis terkutuk lagi terlaknat. Yg amat mejijikkan sekali ialah kau melafazkan kata2 itu di hampir2 menjelang bulan puasa Ramadhan al Mubarak.....

   KEJORA 6 May 2018 at 14:28
   Ini juga perkara serious dan bukan olok-olok
   Tiap mlm jadi resah, bila dakap bantal pelok
   Terasa seperti sdg menggomol Mekcy Golok
   Entah bila jubor bapok ini dapat hamba jolok
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Macy 6 May 2018 at 14:42
   Sudah2lah bapok!! Klu boleh puki babi pun kau nak sondol!! Bawak mengucap!!! Kan kena langgar lori kang nyesal!! He2 he2

   KEJORA 6 May 2018 at 22:52
   Mekcy punya tetek, mcm ubii keledek
   Bontot bulat, dia jalan terkedek-kedek
   Suman bapok tua dia cuba nak bodek
   Bapok2 ini DAP punya kerbau pendek
   Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh

   Macy 6 May 2018 at 22:57
   Bapok khinzir!!!!

   KEJORA 7 May 2018 at 00:05
   Hamba ni asyik khayalkan Mekcy bapok
   Dia inii dada montok, jubor pulak empok
   Teringiin sgt, jubor dia hamba nak tepok
   Lps itu tutoh jubor dia atas tilam empok
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh

   Macy 7 May 2018 at 00:25
   Bapok khinzir!!!

   ps:
   Sebenarnya banyak lagi tapi cukuplah sekadar ini kerana ianya amat kotor dan menjijikkan.

   Delete
  13. Kesiian Suman tua iblis tidak ada agama
   Sampai selongkar, bak keluar kisah lama
   Ia hanya spt sketsa cerita sebuah drama
   Saling lwn tuduh menuduh bapok sama2

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Semua org lihat Suman badut ini kelakar
   Kena dgn Kejora, hatinya panas terbakar
   Tapi kucing tua ini, masih nak mencakar
   Hinggakan posting2 lama, dia selongkar

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kesian benar aku dgn Suman tua si kitol
   Lawak badut tua ini mengalah Mt Sentol
   Mmg sah le, iblis ini pemabuk kaki botol
   Dia tak tau yg mana gurau dgn yng betul

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kasihanlah betul dgn Suman tua bangka
   Ramai kasi sekolah, dia malu tebal muka
   Kini dia korek kuar, posting lama pusaka
   Tapi dia tak tau beza yg betul dgn seloka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman bengang bila PM8 dpt kat Anwar
   Sakit parah dirasanya kat dalam dan luar
   Dek tahan marah, dia terkucil dlm seluar
   Kini, posting dari muzium, dia bak keluar

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman menahan marah, menggigil dagu
   Di dalam hati dajal ini nangis tak berlagu
   Nak berlawan, dia bodoh semacam tugu
   Dungu, mana boleh nak lawan dgn cikgu

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kesian betul si Suman Pak lebai malang
   Kucing tua nak berlagak harimau belang
   Buat komen, serupa nyah pondan jalang
   Komen yng lama & sama, asyik diulang2

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Mmg puas hari ini, Sumam kedi ku bedal
   Terjongkit bontot dia aku baji dan sendal
   Tapi si tua bebal ni buat perangai sundal
   Ulang2 kopipes, itu ajer dia punya modal

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman bingai, nak berpantun dia tak reti
   Bila ckgu Kejora cekap dia jadi sakit hati
   Lalu dicuba raih pembaca punya simpati
   Di kutip 'posting' dari muzium punya peti

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kesiian Wak Suman peminat cendol basi
   Aku cabar gi Dtrn Merdeka, dia pucat lesi
   Seorang diri, dia terasa takut nak beraksi
   Maka dicuba kait, mahu pengaruhi Macy

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Hoi Wak Suman, konon ko hebat garang
   Gaya cakap, mengalah panglima perang
   Aku cabar ngko tu, sorang lawan sorang
   Kenapa pulak, ko nak libatkan lain orang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
 14. Azmin sbg TP PKR sememangnya wajar diberi kementerian kanan, apatah lagi Presiden PKR sendiri yang menolak sebarang jawatan kabinet di dalam kerajaan PH pimpinan Tun.

  Timbalan Presiden PKR diberi satu jawatan kanan disalahkan dan dikatakan begitu dan begini. Tidak diberi jawatan kanan pun akan disalahkan juga dan dituduh begitu dan begini.

  PKR berpecah salah Tun kerana Tun melantik Azmin ke jawatan penting? Hahahaha... Bangau, ikan, rumput, kerbau, perut kerbau, nasi, kayu api, hujan dan katak juga akan gelakkan orang yang membuat dakwaan ini, untuk menutup punca perpecahan adalah daripada tindakan-tindakan dirinya sendiri, selain ketidakupayaan dirinya menjadi seorang pemimpin yang benar-benar berkesan di dalam kumpulannya sendiri.

  Tun sentiasa membuat keputusan yang betul di dalam setiap keadaan, jadi kalau sesiapa yang mahu menuduh begitu dan begini, maka biarkan. Orang-orang yang mengutamakan kepentingan diri memang sentiasa tidak akan berpuas hati apabila melihat keadaan tidak seperti yang diharapkan untuk kepentingan dirinya. Biarkan hati mereka terus bernanah, asalkan kebaikan itu dinikmati oleh bangsa Mim keseluruhannya.

  Setakat PKR berpecah dua disebabkan Tun, itu kecil punya hal lah. John Doe telah berkongsi telahannya bahawa kelak akan sampai masanya, apabila Raja-raja Melayu yang ramai itu juga akan terbahagi kepada dua kumpulan, satu kumpulan menyokong Tun dikekalkan sebagai PM dan satu kumpulan lagi menyokong pencabarnya yang mahu menjatuhkan Tun sebelum Tun menggenapkan tempoh 2 tahunnya.

  Akhirnya seluruh bani Mim akan berpecah kepada dua kumpulan. Kumpulan pertama adalah penyokong Tun M dan kumpulan kedua ialah penyokong lawan-lawan Tun M yang bersekutu sesama mereka untuk menjatuhkannya.

  Persekutuan ini bakal membawa kepada berlakunya PERTEMPURAN KLIMAKS di antara Tun M dan 313 pendokongnya dengan pasukan-pasukan bathil yang bersekutu itu. Ia adalah PERTEMPURAN untuk menguasai Seri Perdana, Putrajaya.

  Keputusan PERTEMPURAN ini juga telah dikongsi oleh John Doe di alam maya ini, iaitu pasukan Tun M menang mutlak dan muncul sebagai "mereka itulah orang-orang yang berada di atas petunjuk daripada Tuhannya dan mereka itulah golongan yang menang".

  Senjata kemenangan juga telah dikongsi; iaitulah ilmu, hikmah dan karamah. 3 senjata ini yang selama ini menjadi rahsia tertutup bagaimana Tun M boleh kekal menjadi ketua pasukan yang tidak pernah tewas, bakal terbongkar pada hari tersebut.

  Simbol dan tanda kemenangan mutlak pasukan Tun M juga telah dikongsi, iaitulah berkibarnya panji-panji hitam di seluruh negara yang berpunca dari Putrajaya.

  Ada pula pemimpin pasukan-pasukan lawannya daripada golongan para pendusta dan ahli fitnah bakal tewas mutlak dan hasilnya, para pengikut mereka daripada golongan ruwaibihah iaitu orang-orang yang bingung akan diselamatkan daripada kebingungan zaman fitnah.

  Selepas tewas mutlaknya pasukan-pasukan bathil yang bersekutu itu, Tun M bakal mendapat sokongan dan baiah mutlak sebagai Perdana Menteri kesemua anak2 bani Ta-Mim iaitu Tanah Melayu @ Malaysia sebelum beliau benar-benar menunaikan tugas akhirnya sebagai Pemuda Ta-Mim, iaitulah menjadi Pemasyhur Khalifah Akhir Zaman di Masjidilharam, dan menandakan sempurnanya proses umat ini meninggalkan zaman fitnah dan masuk ke zaman baru.

  Pembenci Tun dipersilakan untuk mencerca, memperolok-olokkan dan memutarbelit. Asal sahaja kelak jangan cakap John Doe tak payung.

  Panji-panji Hitam pasti akan berkibar.

  Que sera sera, In shaa Allah.


  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Payung john doe tak setanding dgn syafaat Allah dan rasul

   Delete
 15. Fuyooo....Lak lak leng..mata juling...laporan teah dibuat kepaad SPRM...rakyat nak tengok apa tindakan selanjutnya dari mereka dalam isu rasuah politik ni !!!!

  Sivarraajh pointed out that in his case judgement, it was stated that any gift offered to constituents – even petrol or cigarette money – is tantamount to vote-buying, and that the DAP admitted to paying petrol money (dubbed “petrol reimbursements”) to 60 Orang Asli volunteers.

  “I accept… what happened to me. (Now), I just want the MACC to probe this case as best as they possibly can,” he added.

  Semoga..tindakan yang sewwajarnya perlu diambil demi keadilan kepada semua!!!!

  ReplyDelete
 16. Budin.kesian.terjual juga kau. Di mana integriti dan jati diri ?
  Jgn taksub budin ! Jadilah penulis yg adil dan selami jiwa majoriti rakyat....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Setuju dengan Anda. Budin tak perlu taksub

   Delete
 17. saya sokong budin memang betul PKR jadi huru hara, chandra musaffar letak jawatan kerana mahathir, ezam keerana mahathir, nordin kerana mahathir, nalla karupa kerana mahathir khalid ibrahim kerana mahathir, nurul kerana mahathir, banyak lagi kerana mahathir.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha ha Spot on...agreed!tambah 1 lagi, Malaya merdeka pun sebab Cet Det...heck! comes to think of it everything is due to him. Semua drpd dia ghupanye..ish ish ish awat lagu tu.

   Delete
 18. Wak Suman...Wak sebagai orang kuat Dato Osman Sapian dan penyokong tegar Bersatu, takkan lah tak perasan benda ni kot?????

  Pengagihan Lembaga Pengarah Yayasan Pelajaran Johor, Ibarat Skrip Filem P Ramlee, "Satu Untuk Kau, Satu Untuk Aku" dalam Pelantikan lembaga baharu Yayasan Pelajaran Johor.

  Sekurang-kurangnya sembunyilah sedikit atau orang putih kata 'cover' sikit jawatan politik tu. Letak lah jawatan NGO kangkung mana-mana pun.

  Ini sudahlah tidak kisah nak 'cover', segan dan malu sudah tidak ada dalam diri. Zaman Kerajaan PH, parti menguasai kerajaan!

  Sebelum menang PRU14, Janji mereka TIADA lantikan politik dalam agensi atau badan berkaitan Kerajaan, di peringkat Persekutuan atau Negeri.

  Di Johor, dilantik Ketua Bahagian PPBM menjadi lembaga Pengarah Yayasan Pelajaran Johor. Bukan seorang tapi dua orang.

  Mungkin kerana kelayakan mereka yang sangat profesional. Hidup Malaysia Baharu!!!! ikut acuan dan kehendak Tun Madey....  ReplyDelete
 19. Fuuuhhh..Tak abis2 lagi rupanya isu pelantikan Eric paulsen ni lah Wak Suman. Pelik kan, orang macam ni yang telah dipilih oleh Rejim Haprakan pulak..ada agenda jijik dan gelap oleh mereka ke haah???

  Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki menyelar tindakan kerajaan Pakatan Harapan (PH) melantik individu pengkritik agama Islam, Eric Paulsen sebagai wakil baharu Malaysia ke Suruhanjaya Antara Kerajaan ASEAN Mengenai Hak Asasi Manusia (AICHR).

  Asyraf berkata kerajaan seolah-olah mahu menunjukkan pendirian sebenar kerajaan terhadap agama Islam berikutan Eric Paulsen sebelum ini terkenal sebagai peguam yang banyak memperlekeh dan menghina institusi serta dasar Islam.

  “Melantik seorang yang banyak menghina, mengkritik dan memperlekeh institusi dan dasar Islam Kerajaan sebelum ini di media sosialnya ke peringkat antarabangsa bagi mewakili negara dalam isu Hak Asasi Manusia hanya akan memesongkan pandangan dunia terhadap prinsip Malaysia dalam perkara berkaitan hak asasi manusia.

  “Ini juga menyerlahkan sikap sebenar Kerajaan hari ini yang semakin jelas mahu membawa negara ke arah acuan kefahaman mengenai Hak Kebebasan dan Hak Asasi Manusia sebagaimana yang dikehendaki negara Barat,” katanya melalui kenyataan pada Isnin.


  Mengulas lanjut, Asyraf berkata langkah tersebut sekaligus bertentangan dengan acuan tempatan dan prinsip agama serta adat budaya Nusantara yang selama ini mendasari kekuatan negara Malaysia.

  Asyraf turut mempersoalkan tindakan parti PPBM dalam komponen PH yang tidak terkesan malah seolah-olah merestui pelantikan Eric.

  “Apa sebenarnya agenda Kerajaan Pakatan Harapan?

  “Apakah parti PPBM atau BERSATU masih boleh diharap menjadi pembela Islam dan Melayu dalam PH?” ujarnya.

  Agak2 Wak lah..ada ke sikit pun niat Tun dan Bersatu untuk membela Islam dan melayu haaah????

  ReplyDelete
 20. Jangan nak salahkan Tun jika Anwar yang gagal menjadi pemimpin dan president yang berwibawa! Please open your heart and mind. Don’t be narrow minded

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sdra Budin pernah membongkar konspirasi PUAK2 Rafizi sejak dulu2 lagi mahukan Anwar Ibrahim jadi PM ke 7, bukan Tun M.

   Sila rujuk tulisan sdra Budin pd 25/5/2017 bertajuk "ANWAR PM KE-7, ADAKAH IA MESEJ PKR TAK MAHU MENANG PRU 14...??".

   Agak heran, kenapa kini sdra Budin berlebihan mengkritik & mengecam Tun Mahathir....??

   Delete
  2. INI TULISAN PENUH SDRA BUDIN membongkar konspirasi PUAK2 Rafizi sejak dulu2 lagi mahukan Anwar Ibrahim jadi PM ke 7, bukan Tun M.
   --------------------------------------------------------
   Tidak cukup dengan mencetak plakad bertulis "Anwar PM ke-7" semasa Kongres PKR pada Ahad lalu, usaha mempromosi semula bekas Timbalan Perdana Menteri itu sebagai calon Perdana Menteri Pakatan Harapan diteruskan lagi melalui kajian oleh Invoke, sebuah NGO yang diterajui oleh Rafizi Ramli.

   Dalam kajian itu, dapatan umum dilaporkan mendapati Anwar kekal sebagai calon Perdana Menteri paling dikehendaki sekiranya pihak pembangkang berjaya memenangi pilihanraya umum akan datang.

   Anwar didapati mendapat sokongan sebanyak 23.5 peratus, meninggalkan pesaing terdekatnya Hadi Awang yang memperolehi sokongan 17.6 peratus, Tun Mahathir 16.5 peratus dan Muhyiddin Yassin 12.6 peratus.

   Sebenarnya tidaklah salah untuk mempromosi dengan ligat dan berterusan untuk meletakkan Anwar sebagai calon Perdana Menteri akan datang, apalagi jika semua parti dalam Pakatan Harapan memberi sokongan kepadanya.

   Tetapi, yang utama dan sangat penting daripada menonjolkan nama Anwar itu ialah pastikan UMNO dan BN dapat dikalahkan terlebih dahulu. Tidak guna menonjolkan nama beliau secara berterusan jika akhirnya Pakatan Harapan kecundang dan Najib Razak terus kekal lagi sebagai Perdana Menteri selepas PRU 14 akan datang.

   Yang kedua, kenapa Anwar ditonjokkan sebagai Perdana Menteri ke-7?

   Semua orang tahu Anwar kini berada di dalam penjara dan tidak mungkin dapat bertanding dalam pilihanraya akan datang. Selepas dibebaskan pula, beliau tersekat lagi selama lima tahun untuk boleh bertanding semula. Dalam proses biasa, hanya dalam PRU 15 Anwar layak bertanding semula.

   Anwar bagaimanapun boleh dilepaskan daripada sekatan itu dan layak bertanding lebih awal daripada PRU 15 jika memperolehi pengampunan Diraja, tetapi ia memerlukan Pakatan Harapan menang PRU 14 terlebih dahulu untuk membolehkan usaha itu dilakukan.

   Bermakna, jika Pakatan Harapan menang PRU 14, perlu ada seseorang lain terlebih dahulu menjadi Perdana Menteri sebelum Anwar boleh diletakkan ke kerusi idaman kalbu itu.

   Ertinya, seseorang yang lain itulah Perdana Menteri ke-7.

   Bersambung......

   Delete
  3. Sambungan.....

   INI TULISAN PENUH SDRA BUDIN membongkar konspirasi PUAK2 Rafizi sejak dulu2 lagi mahukan Anwar Ibrahim jadi PM ke 7, bukan Tun M.
   --------------------------------------------------------
   Jika selepas itu Pakatan Harapan bersetuju mencalonkan Anwar sebagai Perdana Menteri, beliau sebenarnya adalah PM ke-8, bukan ke-7.

   Walaupun seseorang yang lain itu hanya merupakan Perdana Menteri sementara, Perdana Menteri interim, Perdana Menteri peralihan atau apa istilah sekali pun, dalam sejarah negara bilangan ke-7 itu tetap miliknya.

   Anwar tidak mungkin dapat menjadi Perdana Menteri ke-7 berdasarkan realiti dan hakikat yang menimpa dirinya.

   Rafizi sendiri dalam ucapan penggulungan di Kongres PKR, Ahad lalu ada menghuraikan bagaimana Anwar boleh diangkat untuk menjadi Perdana Menteri. Kata beliau, dalam tempoh sebulan selepas Pakatan Harapan menguasai Putrajaya, akan diusahakan pengampunan Diraja untuk Ketua Umum PKR itu dan di bulan seterusnya pula akan menyusul perletakan jawatan seorang Ahli Parlimen PKR untuk memberi laluan kepada Anwar bertanding semula.

   Secara tidak langsung, Rafizi sendiri mengakui Anwar adalah Perdana Menteri ke-8 dan bukan Perdana Menteri ke-7. Mana mungkin selepas menang pilihanraya kerusi Perdana Menteri dibiarkan kosong begitu saja semata-mata untuk menanti Anwar?

   Perdana Menteri yang bersifat sementara, interim dan peralihan itu tetap menjadi Perdana Menteri yang ke-7 walaupun hanya menjalankan tugas selama dua bulan saja.

   Tetapi, kenapa PKR masih ditonjolkan Anwar sebagai Perdana Menteri ke-7 juga?

   Dalam soal ini, jika benar kemenangan dalam pilihanraya akan datang sebagai matlamat utama, adalah lebih baik PKR berhenti mempromosi Anwar sebagai PM ke-7 kerana ia secara tidak langsung memberi gambaran PKR sebenarnya tidak mahu menang PRU 14 akan datang.

   Anwar hanya boleh dijadikan Perdana Menteri ke-7 Malaysia sekiranya kemenangan Pakatan Harapan diperolehi dalam PRU 15 dan bukannya PRU 14. Ketika itu, iaitu PRU 15, Anwar memang sudah bebas untuk bertanding dan tidak terhalang lagi dari segi undang-undang untuk menjadi Ahli Parlimen. Selepas menang PRU 14, Anwar lebih sesuai dijadikan Perdana Menteri ke-8.

   Adakah dengan menonjolkan Anwar sebagai Perdana Menteri ke-7, PKR sebenarnya hanya mahu Pakatan Harapan dengan adanya pengaruh Tun Mahathir Mohamad bersama gabungan itu sekarang sekadar berjaya mengurangkan majoriti BN daripada 133 kerusi yang diperolehinya dalam PRU 13 lalu saja?

   Dan target sebenar yang diimpikan oleh PKR untuk menggapai kemenangan ialah dalam PRU 15, bukan PRU 14 supaya Anwar benar-benar dapat menjadi Perdana Menteri ke-7?

   Sekali lagi, adakah itu sebenarnya mesej tersirat PKR di sebalik penonjolan Anwar sebagai Perdana Menteri ke-7 itu?

   Dalam pada itu, sejak minggu-minggu terakhir ini muncul juga perkhabaran yang mengatakan ada pihak tertentu dalam PKR yang lebih menyasarkan untuk menang menyingkirkan UMNO dan BN dalam PRU 15 dan PRU 14 hanya medan untuk mengurangkan lagi majoriti semata-mata.

   Jika bukan demikian mesej yang tersirat, PKR perlu segera kembali kepada realiti untuk lebih memenangi PRU 14 berbanding usaha keterlaluan menonjolkan Anwar. Tidak salah untuk menobatkan Anwar, apatah lagi jika mendapat sokongan Pakatan Harapan ke arah itu, tetapi yang jauh lebih penting ialah kemenangan mesti dicapai terlebih dahulu.

   PRU 14 adalah medan terbaik untuk mengalahkan Najib, UMNO dan BN berdasarkan terlalu banyak isu dan rasa menyampah pengundi terhadap Perdana Menteri.

   Tidak menang PRU 14, mungkin peluang terbaik Pakatan Harapan tidak akan muncul lagi selepas itu dan Anwar pun akhirnya terlepas terus impian menjadi Perdana Menteri.
   (ShahbudinHusin 25/05/2017).

   Delete
  4. Wak Suman...apa nak diherankan...alangkan pantai lagi berubah, ini pulak prinsip seseorang macam Tn. Budin ni.

   Wak ni pun satu lah..sepatutnya Wak mengucapkan tahniahndan syabas kepada dia kerana telah kembali ke pangkal jalan..selama ni dia telah tersalah sokong kepada PH dan Tun Madey tu.

   Ternyata lah, segala kemelut yang berlaku dalam PH dan Msia ni adalah gara2 tangan Tun Madey di belakangnya. Kita pun tau...perseteruan antara Azmin dan Bang Non pun atas arahan dari Madey agar PKR jadi lemah dan mudah di robak rabekkan dari dalam.

   Tn. Budin dah mula nampak permainan kotor lagi jijik Tun ni..sebab tu lah dia tak mahu lagi bersekongkol lebih lama dengan Tun. Dia ternyata tak mahu terus bersubahat untuk menjejaskan kewsyumulan Islam, kedaulatan Institusi Kesultanan serta kelangsungan ani melayu di masa2 akan datang..dia tak sanggup nak lihat tanah melayu ni tergadai kepada Tokong Kit Sial dan DAPigs tu.

   Sepatutnya...Wak WAJIBlah sedar dan buka mata serta minda agar tak terus terbuai dengan agenda keji Tun dan DAPigs tu,,sampai bila lagi Wak nak jadi balaci tegar dan kerbau balau Tun yang dicucuk hidung tu, diheret ke sana ke mari sesuka hatinya...takkan lah nak tunggu sampai kiamat pulak kot????

   Delete
 21. Mengapa harus salah Tun. Kredibiti dan kepimpinan DSAI hancur bila diberi keampuan dan keluar penjara. Tak sama dengen Nelson Mandala. DSAI banyak liabilities dan baggage. Tanya sama hudhud

  ReplyDelete
  Replies
  1. cara anwar cakap pun tak spt dulu...
   spt tergagap2 tak tau apa nak ckp

   Delete
  2. Tun pun kadang2 cakap tergagap2 tak tau apa nak cakap sebab dah lanjut usianya

   Delete
 22. anwar yg tak pandai jd ketua...
  terhegeh2 sini sana..
  kempen jawatan dulu bukan main lg rapiji hentam azmin
  bila kalah, anwar lantik pulok jd naib prsiden...
  s/u pkr pulak lantik balik saifudin yg ketara menyebelahi rapiji time kempen
  anwar mmg tdk layak jd ketua...
  habislah ko budin ayam tambatan tak menjadi...

  ReplyDelete
 23. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 24. Welcome To Malaysia Putra Singgora !

  Aku baru balik..tengok-tengok....blog budin

  ha....ha...ulasan Budin macam manusia tak sekolah

  Sebab,perjuanganya bukan untuk bangsa dan negara lagi!
  Bermotif peribadi semata-mata.

  SELAMAT TINGGAL BLOQ BUDIN!

  jumpa lagi bila ada rasa rindu!
  teruskan perjuangan mu wahai rakan disebelah kebenaran!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mampuih pi lah...ada kita orang keeesaah haah????

   Tak ambik port langsung bhai kalau lu nak chow !!!!

   Delete
 25. Seperti pesan Mas Elina!

  KITA DAH MENANG ABANG!

  jangan gaduh-gaduh lagi ye sayanggg!!

  MAS!

  Abang membenarkan kata-kata mu
  wahai permaisuri syurga!

  ReplyDelete
 26. kengkawan kat blog ni..boleh tak sesapa yang cukup handal untuk memberi jawapan yang memuaskan kat soklan yang simple ni haah????

  Why is Wan Azizah still Deputy Prime Minister? Is Anwar Ibrahim out of Sungai Buloh? Yes.

  Has Anwar Ibrahim been granted a pardon to enable him to do what ever it is that he wants to do politically? Yes.

  Has Anwar Ibrahim got a seat in parliament? Yes. Are there people, Anwar included, more capable than Azizah to be our DPM? Yes.

  So why is Azizah still DPM? The silence from the PH coalition as to why Azizah is still DPM is deafening.

  Surely Tun Mahathir should ask her as to when she will go? After all the Segambut Mob and many in PKR are asking loudly when Tun Mahathir will go.

  Or…it is really Azizah that is refusing to go?

  And another thing we have had to suffer….PKR have not stopped reminding us all that they are the party with the largest number of seats within the PH coalition.

  Therein lies the crux of why the Mob at Istana Segambut (of which Azizah is the head honcho/wears the trousers/is a Rosmah wannabe) and the party they call their own, PKR, have become what it is today. Irrelevant. Clueless. Irresponsible. Overbearing. Arrogant.

  The object of derision as we see what happened during their recent party elections and the object of fear and loathing of Malaysians.

  When we say they have become an object of “fear”….this is the “fear” that we have of what will happen to our nation should this “biggest” partner in the Pakatan Harapan coalition brings the chaos, mayhem and factionalism that has wrecked PKR apart to Putrajaya and into the Pakatan Harapan government.

  As for “loathing”….that was the feelings we once had for Umno. No need to ask if Anwar Ibrahim, Azizah and PKR is now the object of that loathing….it is already a fait acccompli.

  PKR is heading for a fall of catastrophic proportions when the next GE comes and if the largest member of the coalition is heading for a fall, it goes without saying, so would this Pakatan Harapan government.

  But the next GE is still years away so “what’s me worry” seems to be the preferred option taken by this PH government.

  Meanwhile day by day, the inability of the PH government to address the festering problem of having a PKR that is not only tearing itself apart, but in the process, is also rapidly losing relevance in a very fluid political conundrum after the collapse of the Umno led BN in the last election, makes one asks if Pakatan Harapan is, in the parlance of the pop music world, a “one hit wonder?”

  For now, the authority exudes by Tun Mahathir, rules over Pakatan Harapan…but for how long? Are we to have Umno back in Putrajaya dalam “masa terdekat?”

  ReplyDelete
 27. Boleh caya ke cakap SETIAUSAHA POLITIK LIM KIT SIANG ni... BN MEMANG RASUAH, PH PULA ADA BEZA SIKIT, IA BUKAN RASUAH #hancing

  Kalaulah Pemimpin PH ini mengatakan taik itu boleh dibuat donut, nescaya melompat riang pentaksub mereka mengiyakannya, sedangkan mereka tahu, taik itu kan busuk dan kotor.

  Inilah masalahnya bila ingin memperbodohkan orang, tetapi konar baring tidak nampak bersungguh, terang-terang gambar pemberian duit kepada orang asli.

  Bila sudah kantoi, pening kepala nak menjawab, malah semua agensi perlu menjawab untuk berikan penjelasan, namun tidak mampu untuk menjelaskan hal sebenar berkaitan upah minyak.

  Nak nafikan itu rasuah, terpulang, sedangkan kalian lah yang berkokok melunyaikan BN perihal pemberian duit kopi ketika kamu menjadi pembangkang.

  Ehh, bila sudah jadi kerajaan, segalanya sudah tukar, malah bila kantoi, macam-macam mantera alih tumpuan nak buat supaya rakyat percaya. Namun ia gagal.

  Padan Muka.

  SIAPA LAGI NAK PERCAYA DENGAN PAKATAN HANCING NI?

  Beza sogokan BN di Cameron dan bayaran perjalanan untuk Orang Asli

  Pada 14 Januari lalu, akaun Twitter rasmi Barisan Nasional (BN) telah membuat ciapan bahawa kemenangan pilihan raya oleh wakil rakyat BN yang terdahulu telah diisytiharkan batal apabila calon tersebut memberi wang kepada sukarelawannya.

  Ciapan ini dipercayai merujuk kepada keputusan Hakim Azizah Nawawi yang bersidang sebagai Hakim Pilihan Raya di Kuala Lumpur, di dalam petisyen pilihan raya yang difailkan oleh calon Pakatan Harapan dalam pilihan raya kecil Cameron Highlands, Manogaran Marimuthu terhadap kemenangan calon BN ketika itu, C Sivarraajh.

  Ini adalah suatu percubaan terang-terangan oleh akaun Twitter BN untuk menyamakan bayaran untuk perjalanan yang diberikan kepada sukarelawan Orang Asli yang telah mencetuskan kontroversi baru-baru ini, dengan perbuatan rasuah yang telah menyebabkan keputusan pilihan raya bagi kawasan Parlimen Cameron Highlands (P78) pada Mei tahun lalu diisytiharkan sebagai terbatal.

  Kedua-dua scenario ini adalah berbeza bagai siang dan malam, dan tidak patut digolongkan dalam suatu kategori.

  Seperti yang telah dijelaskan oleh Arvind Bharet, pembantu kepada ketua operasi Pakatan Harapan Jelai, gambar-gambar yang tersiar dalam media sosial menunjukkan sukarelawan parti di Cameron Highlands dibayar balik untuk perbelanjaan mereka menghadiri majlis penamaan calon bagi pilihan raya kecil, yang akan diisytiharkan sebagai sebahagian daripada perbelanjaan kempen.

  Seperti yang dinyatakan oleh Thomas Fann, Pengerusi Bersih 2.0 di dalam ulasannya kepada media mengenai insiden tersebut, membayar balik sukarelawan adalah sah di sisi undang-undang sekiranya bayaran itu adalah termasuk dalam RM200,000.00 yang dibenarkan sebagai perbelanjaan kempen, dan diisytiharkan selepas pilihan raya tamat.

  ReplyDelete
 28. Entah apa mau jadi, Suman mulut tempayan
  Meracau bebel je dia, serupa nenek kebayan
  Difitnahnya cgu Kejora, pembaca tidak layan
  Tun ditaji Budin, dia teruk meraban meroyan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kejora,

   Whatever your stupid denial...I"ll make it simple and clear, stop bullshitting, psrticularly that thrash pantatoon of yours. Tarikh 9/5/19 yg kau bagi tuu jauh sangat, aku sangsi engkau akan kencing lagi macam insiden pd 1/2/18 di Dataran Merdeka yg mana kau langsung tak muncul2.

   How naive you are when almost at all times you evade to accept my challenge giving all kind of silly excuses. Admit you're so scared that you literally peed your pants running away from me again and again.

   I repeat.... gather your gut, let's meet at the earliest possible date, say within 7 days hereof.

   Delete
  2. Tak usah ko aota ler Suman anjing kurap
   Populariti murahan usah nko cuba garap
   Bukan aku tak nak spt mana yg ko harap
   Cuma aku ini takut akan dikencing kerap

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  3. Tarikh 9/5/19 yg kau bagi tuu jauh sangat, aku sangsi engkau akan kencing lagi macam insiden pd 1/2/18 di Dataran Merdeka yg mana kau langsung tak muncul2.

   Delete
  4. Buktikan apa & di mana yg aku aota, Kejora.....??

   Sebaliknya, pembohongan & sikap biadab serta pengecut engkau semua terang lagi bersuluh sepertimana aku paparkan semula posting2 kita pd 1Feb, 2018.

   Delete
  5. PEMBOHONGAN & SIKAP PENGECUT KEJORA STOR KUNYIT

   - Di Perhimpunan Pskatan Harapan di Padang Merbuk, Sekangor,npada bulan Sept tahun lepas, Kejora tak berani muncul jumpa face-to-face dgn saya.

   -Kemudian di perjumpaan Felda Taib Andak pun dia tak berani datang setelah dia perlekeh-lekehkan jumlah ahli cawangan PPBM di sana.

   - Di Dataran Merdeka od 1/2/18 dia sendiri menetapkan tempat, tarikh & masa tapi tak juga muncul2 datang berjumpa dgn saya setelah saya tercegat berdiri di tengah2 Dataran Merdeka lebih 3 jam.

   - Di Dataran Bandaraya JB pd 9/618 (selepas PRU 14) juga dia tidak muncul2.


   ps:
   Jenis apakah si bangsat ini, bukankah terang2 dia pengecut & bacul.....??
   Benar kata orang tua2, orang yg 'tak kota janji' memang penipu & tak boleh dipercayai walau sepatahpun kata2nya.
   Apatah lagi, bila dia mempermain-mainkan ayat2 suci dan pernah tergamak dgn biadabnya mengata "Allah meliwat dunia akhirat Tun Mahathir"

   Delete
  6. Keadaan mental Suman semakin gawat
   Sanak sedara elok bawak dia pegi rawat
   Penerangan pasal tu, ost Doe udah buat
   Virgo Lara yg kata, si Matdey Allah liwat

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Makin mereng teruk Suman memerang
   Fitnah yang sama, iblis ini ulang karang
   Tak malu kah si tua babi ni dekat orang
   Kan ke itu Virgo Lara, si Doe dah terang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Teruk lah Suman tua fasiq tiada agama
   Asyik jer ifrit ni ulang2 fitnah yang lama
   Nanti 19/5 tau ler padah dia kan terima
   Akan aku tampar keluar hingus gelema

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh

   Delete
  7. Suman tua iblis, hatinya busuk bernanah
   Ini ler jadinya bila solat ifrit ni tak pernah
   Bila kalah berhujah dia main tabur fitnah
   Siap le dia nanti, malekat tibai dlm tanah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Itu le kalu tuan2 nak kenal Suman puaka
   Dia ni lahir siap dgn sifat bangsat celaka
   Bila kantoi, mula lah fitnah dia akan reka
   Akhirat nanti sah le tempat dia di neraka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  8. Kejora Stor Kunyit....

   Kau, TongGeng Najib & justice league sering melontar tohmah konon Menteri Agama, Dr Mujahid Yusof dan Kerajaan PH pejuang LGBT, Naudzubillah Minzalik,,,!!

   Syukuran, Allah SWT telah menelanjangkan tohmahan2 itu berbalik kpd diri engkau bila engkau sendiri dgn angkuh serta biadab (pakai sebut nama Kejora tanpa selindung-selindung lagi) menukilkan betapa jijik & Kotornya keperibadian engkau sebagai.....

   KEJORA HOMOSEKSUAL & GILA SEKS.....!!

   Di bawah adalah petikan2 posting kau yg menunjukkan bagai dah terang lagi bersuluh bahwa kau seorang gila seks dan pengamal seks songsang sesama jenis terkutuk lagi terlaknat. Yg amat mejijikkan sekali ialah kau melafazkan kata2 itu di hampir2 menjelang bulan puasa Ramadhan al Mubarak.....

   KEJORA 6 May 2018 at 14:28
   Ini juga perkara serious dan bukan olok-olok
   Tiap mlm jadi resah, bila dakap bantal pelok
   Terasa seperti sdg menggomol Mekcy Golok
   Entah bila jubor bapok ini dapat hamba jolok
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Macy 6 May 2018 at 14:42
   Sudah2lah bapok!! Klu boleh puki babi pun kau nak sondol!! Bawak mengucap!!! Kan kena langgar lori kang nyesal!! He2 he2

   KEJORA 6 May 2018 at 22:52
   Mekcy punya tetek, mcm ubii keledek
   Bontot bulat, dia jalan terkedek-kedek
   Suman bapok tua dia cuba nak bodek
   Bapok2 ini DAP punya kerbau pendek
   Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh

   Macy 6 May 2018 at 22:57
   Bapok khinzir!!!!

   KEJORA 7 May 2018 at 00:05
   Hamba ni asyik khayalkan Mekcy bapok
   Dia inii dada montok, jubor pulak empok
   Teringiin sgt, jubor dia hamba nak tepok
   Lps itu tutoh jubor dia atas tilam empok
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh

   Macy 7 May 2018 at 00:25
   Bapok khinzir!!!

   ps:
   Sebenarnya banyak lagi tapi cukuplah sekadar ini kerana ianya amat kotor dan menjijikkan.

   Delete
  9. Kesiian Suman tua iblis tidak ada agama
   Sampai selongkar, bak keluar kisah lama
   Ia hanya spt sketsa cerita sebuah drama
   Saling lwn tuduh menuduh bapok sama2

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Semua org lihat Suman badut ini kelakar
   Kena dgn Kejora, hatinya panas terbakar
   Tapi kucing tua ini, masih nak mencakar
   Hinggakan posting2 lama, dia selongkar

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kesian benar aku dgn Suman tua si kitol
   Lawak badut tua ini mengalah Mt Sentol
   Mmg sah le, iblis ini pemabuk kaki botol
   Dia tak tau yg mana gurau dgn yng betul

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kasihanlah betul dgn Suman tua bangka
   Ramai kasi sekolah, dia malu tebal muka
   Kini dia korek kuar, posting lama pusaka
   Tapi dia tak tau beza yg betul dgn seloka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman bengang bila PM8 dpt kat Anwar
   Sakit parah dirasanya kat dalam dan luar
   Dek tahan marah, dia terkucil dlm seluar
   Kini, posting dari muzium, dia bak keluar

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman menahan marah, menggigil dagu
   Di dalam hati dajal ini nangis tak berlagu
   Nak berlawan, dia bodoh semacam tugu
   Dungu, mana boleh nak lawan dgn cikgu

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kesian betul si Suman Pak lebai malang
   Kucing tua nak berlagak harimau belang
   Buat komen, serupa nyah pondan jalang
   Komen yng lama & sama, asyik diulang2

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Mmg puas hari ini, Sumam kedi ku bedal
   Terjongkit bontot dia aku baji dan sendal
   Tapi si tua bebal ni buat perangai sundal
   Ulang2 kopipes, itu ajer dia punya modal

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman bingai, nak berpantun dia tak reti
   Bila ckgu Kejora cekap dia jadi sakit hati
   Lalu dicuba raih pembaca punya simpati
   Di kutip 'posting' dari muzium punya peti

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kesiian Wak Suman peminat cendol basi
   Aku cabar gi Dtrn Merdeka, dia pucat lesi
   Seorang diri, dia terasa takut nak beraksi
   Maka dicuba kait, mahu pengaruhi Macy

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Hoi Wak Suman, konon ko hebat garang
   Gaya cakap, mengalah panglima perang
   Aku cabar ngko tu, sorang lawan sorang
   Kenapa pulak, ko nak libatkan lain orang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  10. Buktikan apa & di mana yg aku aota, Kejora....??

   Sebaliknya, pembohongan & sikap biadab serta pengecut engkau semua terang lagi bersuluh sepertimana aku paparkan semula posting2 kita pd 1Feb, 2018.

   Delete
 29. Kesian sungguh Suman kongkang kera duku
  Dikorek khazanah muzium, serupa dgn buku
  Tapi semua sampah dijaja langsung tak laku
  Sebalik nya pala dia, terus Cikgu Kejora paku

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kejora,

   Whatever your stupid denial...I"ll make it simple and clear, stop bullshitting, psrticularly that thrash pantatoon of yours. Tarikh 9/5/19 yg kau bagi tuu jauh sangat, aku sangsi engkau akan kencing lagi macam insiden pd 1/2/18 di Dataran Merdeka yg mana kau langsung tak muncul2.

   How naive you are when almost at all times you evade to accept my challenge giving all kind of silly excuses. Admit you're so scared that you literally peed your pants running away from me again and again.

   I repeat.... gather your gut, let's meet at the earliest possible date, say within 7 days hereof.

   Delete
  2. Usah aota megah le Suman kepala bana
   Riak angkuh ngko itu, tak bawa ke mana
   Bukan ker tarikh19 Mei sudah direncana
   Terima je le padah di Dtrn Merdeka sana

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  3. Tak usah ko aota ler Suman anjing kurap
   Populariti murahan usah nko cuba garap
   Bukan aku tak nak spt mana yg ko harap
   Cuma aku ini takut akan dikencing kerap

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  4. Tarikh 9/5/19 yg kau bagi tuu jauh sangat, aku sangsi engkau akan kencing lagi macam insiden pd 1/2/18 di Dataran Merdeka yg mana kau langsung tak muncul2.

   Delete
  5. Buktikan apa & di mana yg aku aota, Kejora....??

   Sebaliknya, pembohongan & sikap biadab serta pengecut engkau semua terang lagi bersuluh sepertimana aku paparkan semula posting2 kita pd 1Feb, 2018.

   Delete
  6. PEMBOHONGAN & SIKAP PENGECUT KEJORA STOR KUNYIT

   - Di Perhimpunan Pskatan Harapan di Padang Merbuk, Sekangor,npada bulan Sept tahun lepas, Kejora tak berani muncul jumpa face-to-face dgn saya.

   -Kemudian di perjumpaan Felda Taib Andak pun dia tak berani datang setelah dia perlekeh-lekehkan jumlah ahli cawangan PPBM di sana.

   - Di Dataran Merdeka od 1/2/18 dia sendiri menetapkan tempat, tarikh & masa tapi tak juga muncul2 datang berjumpa dgn saya setelah saya tercegat berdiri di tengah2 Dataran Merdeka lebih 3 jam.

   - Di Dataran Bandaraya JB pd 9/618 (selepas PRU 14) juga dia tidak muncul2.


   ps:
   Jenis apakah si bangsat ini, bukankah terang2 dia pengecut & bacul.....??
   Benar kata orang tua2, orang yg 'tak kota janji' memang penipu & tak boleh dipercayai walau sepatahpun kata2nya.
   Apatah lagi, bila dia mempermain-mainkan ayat2 suci dan pernah tergamak dgn biadabnya mengata "Allah meliwat dunia akhirat Tun Mahathir"

   Delete
  7. Keadaan mental Suman semakin gawat
   Sanak sedara elok bawak dia pegi rawat
   Penerangan pasal tu, ost Doe udah buat
   Virgo Lara yg kata, si Matdey Allah liwat

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Makin mereng teruk Suman memerang
   Fitnah yang sama, iblis ini ulang karang
   Tak malu kah si tua babi ni dekat orang
   Kan ke itu Virgo Lara, si Doe dah terang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Teruk lah Suman tua fasiq tiada agama
   Asyik jer ifrit ni ulang2 fitnah yang lama
   Nanti 19/5 tau ler padah dia kan terima
   Akan aku tampar keluar hingus gelema

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh

   Delete
  8. Suman tua iblis, hatinya busuk bernanah
   Ini ler jadinya bila solat ifrit ni tak pernah
   Bila kalah berhujah dia main tabur fitnah
   Siap le dia nanti, malekat tibai dlm tanah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Itu le kalu tuan2 nak kenal Suman puaka
   Dia ni lahir siap dgn sifat bangsat celaka
   Bila kantoi, mula lah fitnah dia akan reka
   Akhirat nanti sah le tempat dia di neraka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  9. Kejora Stor Kunyit....

   Kau, TongGeng Najib & justice league sering melontar tohmah konon Menteri Agama, Dr Mujahid Yusof dan Kerajaan PH pejuang LGBT, Naudzubillah Minzalik,,,!!

   Syukuran, Allah SWT telah menelanjangkan tohmahan2 itu berbalik kpd diri engkau bila engkau sendiri dgn angkuh serta biadab (pakai sebut nama Kejora tanpa selindung-selindung lagi) menukilkan betapa jijik & Kotornya keperibadian engkau sebagai.....

   KEJORA HOMOSEKSUAL & GILA SEKS.....!!

   Di bawah adalah petikan2 posting kau yg menunjukkan bagai dah terang lagi bersuluh bahwa kau seorang gila seks dan pengamal seks songsang sesama jenis terkutuk lagi terlaknat. Yg amat mejijikkan sekali ialah kau melafazkan kata2 itu di hampir2 menjelang bulan puasa Ramadhan al Mubarak.....

   KEJORA 6 May 2018 at 14:28
   Ini juga perkara serious dan bukan olok-olok
   Tiap mlm jadi resah, bila dakap bantal pelok
   Terasa seperti sdg menggomol Mekcy Golok
   Entah bila jubor bapok ini dapat hamba jolok
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Macy 6 May 2018 at 14:42
   Sudah2lah bapok!! Klu boleh puki babi pun kau nak sondol!! Bawak mengucap!!! Kan kena langgar lori kang nyesal!! He2 he2

   KEJORA 6 May 2018 at 22:52
   Mekcy punya tetek, mcm ubii keledek
   Bontot bulat, dia jalan terkedek-kedek
   Suman bapok tua dia cuba nak bodek
   Bapok2 ini DAP punya kerbau pendek
   Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh

   Macy 6 May 2018 at 22:57
   Bapok khinzir!!!!

   KEJORA 7 May 2018 at 00:05
   Hamba ni asyik khayalkan Mekcy bapok
   Dia inii dada montok, jubor pulak empok
   Teringiin sgt, jubor dia hamba nak tepok
   Lps itu tutoh jubor dia atas tilam empok
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh

   Macy 7 May 2018 at 00:25
   Bapok khinzir!!!

   ps:
   Sebenarnya banyak lagi tapi cukuplah sekadar ini kerana ianya amat kotor dan menjijikkan.

   Delete
  10. Kesiian Suman tua iblis tidak ada agama
   Sampai selongkar, bak keluar kisah lama
   Ia hanya spt sketsa cerita sebuah drama
   Saling lwn tuduh menuduh bapok sama2

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Semua org lihat Suman badut ini kelakar
   Kena dgn Kejora, hatinya panas terbakar
   Tapi kucing tua ini, masih nak mencakar
   Hinggakan posting2 lama, dia selongkar

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kesian benar aku dgn Suman tua si kitol
   Lawak badut tua ini mengalah Mt Sentol
   Mmg sah le, iblis ini pemabuk kaki botol
   Dia tak tau yg mana gurau dgn yng betul

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kasihanlah betul dgn Suman tua bangka
   Ramai kasi sekolah, dia malu tebal muka
   Kini dia korek kuar, posting lama pusaka
   Tapi dia tak tau beza yg betul dgn seloka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman bengang bila PM8 dpt kat Anwar
   Sakit parah dirasanya kat dalam dan luar
   Dek tahan marah, dia terkucil dlm seluar
   Kini, posting dari muzium, dia bak keluar

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman menahan marah, menggigil dagu
   Di dalam hati dajal ini nangis tak berlagu
   Nak berlawan, dia bodoh semacam tugu
   Dungu, mana boleh nak lawan dgn cikgu

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kesian betul si Suman Pak lebai malang
   Kucing tua nak berlagak harimau belang
   Buat komen, serupa nyah pondan jalang
   Komen yng lama & sama, asyik diulang2

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Mmg puas hari ini, Sumam kedi ku bedal
   Terjongkit bontot dia aku baji dan sendal
   Tapi si tua bebal ni buat perangai sundal
   Ulang2 kopipes, itu ajer dia punya modal

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman bingai, nak berpantun dia tak reti
   Bila ckgu Kejora cekap dia jadi sakit hati
   Lalu dicuba raih pembaca punya simpati
   Di kutip 'posting' dari muzium punya peti

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kesiian Wak Suman peminat cendol basi
   Aku cabar gi Dtrn Merdeka, dia pucat lesi
   Seorang diri, dia terasa takut nak beraksi
   Maka dicuba kait, mahu pengaruhi Macy

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Hoi Wak Suman, konon ko hebat garang
   Gaya cakap, mengalah panglima perang
   Aku cabar ngko tu, sorang lawan sorang
   Kenapa pulak, ko nak libatkan lain orang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  11. Sekadar pantatoon sampah siapa kisah.
   Penuh fitnah, tohmah, bohong dan lucah.
   Makian, carutan biadab tidak bermaruah.
   Tanpa isi & bukti hanya kahh kahh kahh

   Delete
  12. PEMBOHONGAN & SIKAP PENGECUT KEJORA STOR KUNYIT

   - Di Perhimpunan Pakatan Harapan di Padang Merbuk, Sekangor pada Sept 2017, Kejora tak berani muncul jumpa face-to-face dgn saya.

   -Kemudian di perjumpaan Felda Taib Andak pun dia tak berani datang setelah dia perlekeh-lekehkan jumlah ahli cawangan PPBM di sana.

   - Di Dataran Merdeka od 1/2/18 dia sendiri menetapkan tempat, tarikh & masa tapi tak juga muncul2 datang berjumpa dgn saya setelah saya tercegat berdiri di tengah2 Dataran Merdeka lebih 3 jam.

   - Di Dataran Bandaraya JB pd 9/618 (selepas PRU 14) juga dia tidak muncul2.


   ps:
   Jenis apakah si bangsat ini, bukankah terang2 dia pengecut & bacul.....??
   Benar kata orang tua2, orang yg 'tak kota janji' memang penipu & tak boleh dipercayai walau sepatahpun kata2nya.
   Apatah lagi, bila dia mempermain-mainkan ayat2 suci dan pernah tergamak dgn biadabnya mengata "Allah meliwat dunia akhirat Tun Mahathir"

   Delete
  13. Buktikan apa & di mana yg aku aota, Kejora....??

   Sebaliknya, pembohongan & sikap biadab serta pengecut engkau semua terang lagi bersuluh sepertimana aku paparkan semula posting2 kita pd 1Feb, 2018.

   Delete
 30. Ini saja nak sharekan satu berita terlatest yang baru diterima beb !!!!

  HEBOH! 10 PEJABAT MARA AKAN DITUTUP, MALANG TAK SUDAH ORANG MELAYU DI MALAYSIA BARU #hancing #viral

  "Kepentingan orang-orang Melayu akan lebih terjaga pada era kerajaan Pakatan Harapan" kata pemimpin PPBM

  Dengar boleh, percaya jangan.. Hakikat sebenar sekarang ni, satu demi satu kepentingan umat Islam dan orang-orang Melayu dikacau ganggu dan satu demi satu akan ditutup..

  Salah siapa? UMNO Parti terbesar orang Melayu gagal mainkan peranan atau kerajaan PH kini tunduk dengan satu demi satu desakan DAP ??

  TERKINI!

  Hasil maklumat dalaman daripada mereka yang sayangkan masa depan MARA dan kepentingan serta aset-aset MARA, akan berlaku penutupan besar-besaran Pejabat-pejabat MARA di 7 buah negeri iaitu Kedah, Pulau Pinang, Perak, Pahang, Selangor, Johor, dan Terengganu.

  Pengirim mohon supaya nama dan nombor telefon dia dirahsiakan atas faktor keselamatan.

  Inilah akibatnya bila parti Melayu hilang kuasa, mereka (DAP) akan 'samun' dan rampas hak kita atau apa sahaja yang boleh sementara mereka ada di Putrajaya. SST = Slow Slow Tibai

  Jadi macam mana dengan masa depan anak cucu kita?

  Di mana pejuang-pejuang Melayu yang diharapkan untuk pertahan hak hak kaum sendiri seperti termaktub dalam perlembagaan ?

  Nampak gayanya..kalau nak diharapkan pada pemimpin2 melayu dalam Rejim Haprakan ni, memang takde lah jawabnya..semuanya sibuk menggemukkan tembolok masing2 bhai !!!!

  ReplyDelete
 31. Tuan Shahbudin ada dedak di sebalik batukah? Obses sakan menjulang Anwar yg jelas ........

  ReplyDelete


 32. Korang perasan tak....Bila kena batang hidung sendiri, mulalah buat skrip drama pusing dan cakap macam tak bersalah.

  Calon PH, M Manogaran berkata isu penularan gambar penyokong kerajaan mengagihkan wang beberapa hari lalu bukanlah masalah yang besar, kecuali ia diberikan sambil mengharapkan balasan undi.

  Anggota DAP itu turut menafikan terdapat sebarang ugutan atau sogokan berlaku serentak dengan kejadian berkenaan.

  "Isu yang kita hadapi sekarang bukanlah masalah yang besar. Pemberian wang oleh sukarelawan untuk makanan dan pengangkutan itu tidak salah dari segi undang-undang.

  ANDA CUMA FIKIRKAN, KALAULAH KEADAAN PEMBERIAN WANG ITU DIBUAT OLEH BN?

  APA AKAN JADI?

  KEPADA RAKYAT MALAYSIA YANG MAMPU BERFIKIR, ANDA SEKARANG HIDUP DI KERAJAAN BARU.

  SELAMAT DATANG. SELAMAT TINGGAL KEADILAN DEMOKRASI!

  Anda lihat sendiri dan menilai dengan hati yang terbuka, dengan tiba-tiba BERSIH boleh kata ok sahaja, tetapi masa BN kerajaan dahulu mereka kritik perihal upah dan duit saku ni, hanya Tuhan yang tahu.

  Pengerusi Bersih Thomas Fann berkata, tidak menjadi kesalahan pilihan raya bagi sesebuah parti politik membayar balik kos petrol sukarelawan yang terlibat kempen parti mereka.

  Fann berkata demikian ketika diminta mengulas berhubung gambar yang tersebar memaparkan individu berpakaian jentera kempen Pakatan Harapan (PH) bagi pilihan raya kecil (PRK) Cameron Highlands mengagihkan wang.

  GILA TAK KERAJAAN BARU NI...SETUJU TAK KENGKAWAN SEMUA HAAH?????

  ReplyDelete
 33. Suman dah tak tahu, apa lagi yg nak dikupas
  Mcm mana dibuat pun, pala dia aku hempas
  Bila2 pun, dgn Kejora, dia pasti akan tumpas
  Kini ifrit ini cabut lari spt kudung punya lipas

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kejora,

   Whatever your stupid denial...I"ll make it simple and clear, stop bullshitting, psrticularly that thrash pantatoon of yours. Tarikh 9/5/19 yg kau bagi tuu jauh sangat, aku sangsi engkau akan kencing lagi macam insiden pd 1/2/18 di Dataran Merdeka yg mana kau langsung tak muncul2.

   How naive you are when almost at all times you evade to accept my challenge giving all kind of silly excuses. Admit you're so scared that you literally peed your pants running away from me again and again.

   I repeat.... gather your gut, let's meet at the earliest possible date, say within 7 days hereof.

   Delete
  2. Usah aota megah le Suman kepala bana
   Riak angkuh ngko itu, tak bawa ke mana
   Bukan ker tarikh19 Mei sudah direncana
   Terima je le padah di Dtrn Merdeka sana

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  3. Tak usah ko aota ler Suman anjing kurap
   Populariti murahan usah nko cuba garap
   Bukan aku tak nak spt mana yg ko harap
   Cuma aku ini takut akan dikencing kerap

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  4. Tarikh 9/5/19 yg kau bagi tuu jauh sangat, aku sangsi engkau akan kencing lagi macam insiden pd 1/2/18 di Dataran Merdeka yg mana kau langsung tak muncul2.

   Delete
  5. Buktikan apa & di mana yg aku aota, Kejora.....??

   Sebaliknya, pembohongan & sikap biadab serta pengecut engkau semua terang lagi bersuluh sepertimana aku paparkan semula posting2 kita pd 1Feb, 2018.

   Delete
  6. PEMBOHONGAN & SIKAP PENGECUT KEJORA STOR KUNYIT

   - Di Perhimpunan Pskatan Harapan di Padang Merbuk, Sekangor,npada bulan Sept tahun lepas, Kejora tak berani muncul jumpa face-to-face dgn saya.

   -Kemudian di perjumpaan Felda Taib Andak pun dia tak berani datang setelah dia perlekeh-lekehkan jumlah ahli cawangan PPBM di sana.

   - Di Dataran Merdeka od 1/2/18 dia sendiri menetapkan tempat, tarikh & masa tapi tak juga muncul2 datang berjumpa dgn saya setelah saya tercegat berdiri di tengah2 Dataran Merdeka lebih 3 jam.

   - Di Dataran Bandaraya JB pd 9/618 (selepas PRU 14) juga dia tidak muncul2.


   ps:
   Jenis apakah si bangsat ini, bukankah terang2 dia pengecut & bacul.....??
   Benar kata orang tua2, orang yg 'tak kota janji' memang penipu & tak boleh dipercayai walau sepatahpun kata2nya.
   Apatah lagi, bila dia mempermain-mainkan ayat2 suci dan pernah tergamak dgn biadabnya mengata "Allah meliwat dunia akhirat Tun Mahathir"

   Delete
  7. Keadaan mental Suman semakin gawat
   Sanak sedara elok bawak dia pegi rawat
   Penerangan pasal tu, ost Doe udah buat
   Virgo Lara yg kata, si Matdey Allah liwat

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Makin mereng teruk Suman memerang
   Fitnah yang sama, iblis ini ulang karang
   Tak malu kah si tua babi ni dekat orang
   Kan ke itu Virgo Lara, si Doe dah terang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Teruk lah Suman tua fasiq tiada agama
   Asyik jer ifrit ni ulang2 fitnah yang lama
   Nanti 19/5 tau ler padah dia kan terima
   Akan aku tampar keluar hingus gelema

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh

   Delete
  8. Suman tua iblis, hatinya busuk bernanah
   Ini ler jadinya bila solat ifrit ni tak pernah
   Bila kalah berhujah dia main tabur fitnah
   Siap le dia nanti, malekat tibai dlm tanah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Itu le kalu tuan2 nak kenal Suman puaka
   Dia ni lahir siap dgn sifat bangsat celaka
   Bila kantoi, mula lah fitnah dia akan reka
   Akhirat nanti sah le tempat dia di neraka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  9. Kejora Stor Kunyit....

   Kau, TongGeng Najib & justice league sering melontar tohmah konon Menteri Agama, Dr Mujahid Yusof dan Kerajaan PH pejuang LGBT, Naudzubillah Minzalik,,,!!

   Syukuran, Allah SWT telah menelanjangkan tohmahan2 itu berbalik kpd diri engkau bila engkau sendiri dgn angkuh serta biadab (pakai sebut nama Kejora tanpa selindung-selindung lagi) menukilkan betapa jijik & Kotornya keperibadian engkau sebagai.....

   KEJORA HOMOSEKSUAL & GILA SEKS.....!!

   Di bawah adalah petikan2 posting kau yg menunjukkan bagai dah terang lagi bersuluh bahwa kau seorang gila seks dan pengamal seks songsang sesama jenis terkutuk lagi terlaknat. Yg amat mejijikkan sekali ialah kau melafazkan kata2 itu di hampir2 menjelang bulan puasa Ramadhan al Mubarak.....

   KEJORA 6 May 2018 at 14:28
   Ini juga perkara serious dan bukan olok-olok
   Tiap mlm jadi resah, bila dakap bantal pelok
   Terasa seperti sdg menggomol Mekcy Golok
   Entah bila jubor bapok ini dapat hamba jolok
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Macy 6 May 2018 at 14:42
   Sudah2lah bapok!! Klu boleh puki babi pun kau nak sondol!! Bawak mengucap!!! Kan kena langgar lori kang nyesal!! He2 he2

   KEJORA 6 May 2018 at 22:52
   Mekcy punya tetek, mcm ubii keledek
   Bontot bulat, dia jalan terkedek-kedek
   Suman bapok tua dia cuba nak bodek
   Bapok2 ini DAP punya kerbau pendek
   Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh

   Macy 6 May 2018 at 22:57
   Bapok khinzir!!!!

   KEJORA 7 May 2018 at 00:05
   Hamba ni asyik khayalkan Mekcy bapok
   Dia inii dada montok, jubor pulak empok
   Teringiin sgt, jubor dia hamba nak tepok
   Lps itu tutoh jubor dia atas tilam empok
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh

   Macy 7 May 2018 at 00:25
   Bapok khinzir!!!

   ps:
   Sebenarnya banyak lagi tapi cukuplah sekadar ini kerana ianya amat kotor dan menjijikkan.

   Delete
  10. Kesiian Suman tua iblis tidak ada agama
   Sampai selongkar, bak keluar kisah lama
   Ia hanya spt sketsa cerita sebuah drama
   Saling lwn tuduh menuduh bapok sama2

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Semua org lihat Suman badut ini kelakar
   Kena dgn Kejora, hatinya panas terbakar
   Tapi kucing tua ini, masih nak mencakar
   Hinggakan posting2 lama, dia selongkar

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kesian benar aku dgn Suman tua si kitol
   Lawak badut tua ini mengalah Mt Sentol
   Mmg sah le, iblis ini pemabuk kaki botol
   Dia tak tau yg mana gurau dgn yng betul

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kasihanlah betul dgn Suman tua bangka
   Ramai kasi sekolah, dia malu tebal muka
   Kini dia korek kuar, posting lama pusaka
   Tapi dia tak tau beza yg betul dgn seloka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman bengang bila PM8 dpt kat Anwar
   Sakit parah dirasanya kat dalam dan luar
   Dek tahan marah, dia terkucil dlm seluar
   Kini, posting dari muzium, dia bak keluar

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman menahan marah, menggigil dagu
   Di dalam hati dajal ini nangis tak berlagu
   Nak berlawan, dia bodoh semacam tugu
   Dungu, mana boleh nak lawan dgn cikgu

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kesian betul si Suman Pak lebai malang
   Kucing tua nak berlagak harimau belang
   Buat komen, serupa nyah pondan jalang
   Komen yng lama & sama, asyik diulang2

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Mmg puas hari ini, Sumam kedi ku bedal
   Terjongkit bontot dia aku baji dan sendal
   Tapi si tua bebal ni buat perangai sundal
   Ulang2 kopipes, itu ajer dia punya modal

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman bingai, nak berpantun dia tak reti
   Bila ckgu Kejora cekap dia jadi sakit hati
   Lalu dicuba raih pembaca punya simpati
   Di kutip 'posting' dari muzium punya peti

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kesiian Wak Suman peminat cendol basi
   Aku cabar gi Dtrn Merdeka, dia pucat lesi
   Seorang diri, dia terasa takut nak beraksi
   Maka dicuba kait, mahu pengaruhi Macy

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Hoi Wak Suman, konon ko hebat garang
   Gaya cakap, mengalah panglima perang
   Aku cabar ngko tu, sorang lawan sorang
   Kenapa pulak, ko nak libatkan lain orang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  11. Sekadar pantatoon sampah siapa kisah.
   Penuh fitnah, tohmah, bohong dan lucah.
   Makian, carutan biadab tidak bermaruah.
   Tanpa isi & bukti hanya kahh kahh kahh

   Delete
  12. PEMBOHONGAN & SIKAP PENGECUT KEJORA STOR KUNYIT

   - Di Perhimpunan Pskatan Harapan di Padang Merbuk, Sekangor,npada bulan Sept 2017, Kejora tak berani muncul jumpa face-to-face dgn saya.

   -Kemudian di perjumpaan Felda Taib Andak pun dia tak berani datang setelah dia perlekeh-lekehkan jumlah ahli cawangan PPBM di sana.

   - Di Dataran Merdeka od 1/2/18 dia sendiri menetapkan tempat, tarikh & masa tapi tak juga muncul2 datang berjumpa dgn saya setelah saya tercegat berdiri di tengah2 Dataran Merdeka lebih 3 jam.

   - Di Dataran Bandaraya JB pd 9/618 (selepas PRU 14) juga dia tidak muncul2.


   ps:
   Jenis apakah si bangsat ini, bukankah terang2 dia pengecut & bacul.....??
   Benar kata orang tua2, orang yg 'tak kota janji' memang penipu & tak boleh dipercayai walau sepatahpun kata2nya.
   Apatah lagi, bila dia mempermain-mainkan ayat2 suci dan pernah tergamak dgn biadabnya mengata "Allah meliwat dunia akhirat Tun Mahathir".

   Delete
  13. Buktikan apa & di mana yg aku aota, Kejora....??

   Sebaliknya, pembohongan & sikap biadab serta pengecut engkau semua terang lagi bersuluh sepertimana aku paparkan semula posting2 kita pd 1Feb, 2018.

   Delete
 34. Suman jahanam perangai dia macam sialan
  Mmg sah ler, bapok ini lahir tak cukup bulan
  Dimain lempar fitnah, bila tak tahan pukulan
  Namun semua fitnah busuk nya itu tak jalan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kejora,

   Whatever your stupid denial...I"ll make it simple and clear, stop bullshitting, psrticularly that thrash pantatoon of yours. Tarikh 9/5/19 yg kau bagi tuu jauh sangat, aku sangsi engkau akan kencing lagi macam insiden pd 1/2/18 di Dataran Merdeka yg mana kau langsung tak muncul2.

   How naive you are when almost at all times you evade to accept my challenge giving all kind of silly excuses. Admit you're so scared that you literally peed your pants running away from me again and again.

   I repeat.... gather your gut, let's meet at the earliest possible date, say within 7 days hereof.

   Delete
  2. Fitnah kepala hotak & banak engkaulah Kejira.....??

   Sebaliknya, pembohongan & sikap biadab serta pengecut engkau semua terang lagi bersuluh sepertimana aku paparkan semula posting2 kita pd 1Feb, 2018.

   Delete
  3. PEMBOHONGAN & SIKAP PENGECUT KEJORA STOR KUNYIT

   - Di Perhimpunan Pskatan Harapan di Padang Merbuk, Sekangor,npada bulan Sept tahun lepas, Kejora tak berani muncul jumpa face-to-face dgn saya.

   -Kemudian di perjumpaan Felda Taib Andak pun dia tak berani datang setelah dia perlekeh-lekehkan jumlah ahli cawangan PPBM di sana.

   - Di Dataran Merdeka od 1/2/18 dia sendiri menetapkan tempat, tarikh & masa tapi tak juga muncul2 datang berjumpa dgn saya setelah saya tercegat berdiri di tengah2 Dataran Merdeka lebih 3 jam.

   - Di Dataran Bandaraya JB pd 9/618 (selepas PRU 14) juga dia tidak muncul2.


   ps:
   Jenis apakah si bangsat ini, bukankah terang2 dia pengecut & bacul.....??
   Benar kata orang tua2, orang yg 'tak kota janji' memang penipu & tak boleh dipercayai walau sepatahpun kata2nya.
   Apatah lagi, bila dia mempermain-mainkan ayat2 suci dan pernah tergamak dgn biadabnya mengata "Allah meliwat dunia akhirat Tun Mahathir".

   Delete
  4. Keadaan mental Suman semakin gawat
   Sanak sedara elok bawak dia pegi rawat
   Penerangan pasal tu, ost Doe udah buat
   Virgo Lara yg kata, si Matdey Allah liwat

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Makin mereng teruk Suman memerang
   Fitnah yang sama, iblis ini ulang karang
   Tak malu kah si tua babi ni dekat orang
   Kan ke itu Virgo Lara, si Doe dah terang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Teruk lah Suman tua fasiq tiada agama
   Asyik jer ifrit ni ulang2 fitnah yang lama
   Nanti 19/5 tau ler padah dia kan terima
   Akan aku tampar keluar hingus gelema

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh

   Delete
  5. Suman tua iblis, hatinya busuk bernanah
   Ini ler jadinya bila solat ifrit ni tak pernah
   Bila kalah berhujah dia main tabur fitnah
   Siap le dia nanti, malekat tibai dlm tanah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  6. Itu le kalu tuan2 nak kenal Suman puaka
   Dia ni lahir siap dgn sifat bangsat celaka
   Bila kantoi, mula lah fitnah dia akan reka
   Akhirat nanti sah le tempat dia di neraka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  7. Kau, TongGeng Najib & justice league sering melontar tohmah konon Menteri Agama, Dr Mujahid Yusof dan Kerajaan PH pejuang LGBT, Naudzubillah Minzalik,,,!!

   Syukuran, Allah SWT telah menelanjangkan tohmahan2 itu berbalik kpd diri engkau bila engkau sendiri dgn angkuh serta biadab menukilkan betapa jijik &
   Kotornya keperibadian engkau sebagai.....

   KEJORA HOMOSEKSUAL & GILA SEKS

   Di bawah adalah petikan2 posting kau yg menunjukkan bagai dah terang lagi bersuluh bahwa kau seorang gila seks dan pengamal seks songsang sesama jenis terkutuk lagi terlaknat. Yg amat mejijikkan sekali ialah kau melafazkan kata2 itu di hampir2 menjelang bulan puasa Ramadhan al Mubarak.....

   KEJORA 6 May 2018 at 14:28
   Ini juga perkara serious dan bukan olok-olok
   Tiap mlm jadi resah, bila dakap bantal pelok
   Terasa seperti sdg menggomol Mekcy Golok
   Entah bila jubor bapok ini dapat hamba jolok
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Macy 6 May 2018 at 14:42
   Sudah2lah bapok!! Klu boleh puki babi pun kau nak sondol!! Bawak mengucap!!! Kan kena langgar lori kang nyesal!! He2 he2

   KEJORA 6 May 2018 at 22:52
   Mekcy punya tetek, mcm ubii keledek
   Bontot bulat, dia jalan terkedek-kedek
   Suman bapok tua dia cuba nak bodek
   Bapok2 ini DAP punya kerbau pendek
   Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh

   Macy 6 May 2018 at 22:57
   Bapok khinzir!!!!

   KEJORA 7 May 2018 at 00:05
   Hamba ni asyik khayalkan Mekcy bapok
   Dia inii dada montok, jubor pulak empok
   Teringiin sgt, jubor dia hamba nak tepok
   Lps itu tutoh jubor dia atas tilam empok
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh

   Macy 7 May 2018 at 00:25
   Bapok khinzir!!!

   ps:
   Sebenarnya banyak lagi tapi cukuplah sekadar ini kerana ianya amat kotor dan menjijikkan.

   Delete
  8. Kesiian Suman tua iblis tidak ada agama
   Sampai selongkar, bak keluar kisah lama
   Ia hanya spt sketsa cerita sebuah drama
   Saling lwn tuduh menuduh bapok sama2

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Semua org lihat Suman badut ini kelakar
   Kena dgn Kejora, hatinya panas terbakar
   Tapi kucing tua ini, masih nak mencakar
   Hinggakan posting2 lama, dia selongkar

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kesian benar aku dgn Suman tua si kitol
   Lawak badut tua ini mengalah Mt Sentol
   Mmg sah le, iblis ini pemabuk kaki botol
   Dia tak tau yg mana gurau dgn yng betul

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kasihanlah betul dgn Suman tua bangka
   Ramai kasi sekolah, dia malu tebal muka
   Kini dia korek kuar, posting lama pusaka
   Tapi dia tak tau beza yg betul dgn seloka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman bengang bila PM8 dpt kat Anwar
   Sakit parah dirasanya kat dalam dan luar
   Dek tahan marah, dia terkucil dlm seluar
   Kini, posting dari muzium, dia bak keluar

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman menahan marah, menggigil dagu
   Di dalam hati dajal ini nangis tak berlagu
   Nak berlawan, dia bodoh semacam tugu
   Dungu, mana boleh nak lawan dgn cikgu

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kesian betul si Suman Pak lebai malang
   Kucing tua nak berlagak harimau belang
   Buat komen, serupa nyah pondan jalang
   Komen yng lama & sama, asyik diulang2

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Mmg puas hari ini, Sumam kedi ku bedal
   Terjongkit bontot dia aku baji dan sendal
   Tapi si tua bebal ni buat perangai sundal
   Ulang2 kopipes, itu ajer dia punya modal

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Suman bingai, nak berpantun dia tak reti
   Bila ckgu Kejora cekap dia jadi sakit hati
   Lalu dicuba raih pembaca punya simpati
   Di kutip 'posting' dari muzium punya peti

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Kesiian Wak Suman peminat cendol basi
   Aku cabar gi Dtrn Merdeka, dia pucat lesi
   Seorang diri, dia terasa takut nak beraksi
   Maka dicuba kait, mahu pengaruhi Macy

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Hoi Wak Suman, konon ko hebat garang
   Gaya cakap, mengalah panglima perang
   Aku cabar ngko tu, sorang lawan sorang
   Kenapa pulak, ko nak libatkan lain orang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  9. Kejora Musibat.....

   Engkau masih menebal muka mengilai seperti setan iblis 'Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaaaahhhh'...??

   Ingatlah... ramai saksi di sini melihat kesombongan & cakap besar engkau tiap2 hari di blog ini.
   Engkau pun sampai saat ini tidak ada tanda2 kekesalan di atas tingkah buruk engkau itu.

   Kamu telah menghinjak-jinjak maruah & harga diriku, isteri & anak2 ku.
   Justru...aku tetap tuntut di dunia & akhirat.

   Delete
  10. Apa yg ko cakap ini Suman dajal keparat
   Keadaan ko ini, dah spt babi masuk jerat
   Takkan le org mcm ko ni percaya akhirat
   Sedangkan tiap hari nko buat dosa berat

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Wahai Suman iblis tua bangka kaki untut
   Cakap nko tu spt dari jubor keluar kentut
   Aku pun, ada lagi banyak yg nak dituntut
   Nko asyik fitnahkan aku tak padan patut

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  11. Udah2 ler wahai Suman tua ungka beruk
   Cermin muka dulu, nak kata orang buruk
   Perangai ngko tu lah yg lebih kotor teruk
   Sbb itu ler, ko dibenci org segenap ceruk

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  12. Sekadar pantatoon sampah siapa kisah.
   Penuh fitnah, tohmah, bohong dan lucah.
   Makian, carutan biadab tidak bermaruah.
   Tanpa isi & bukti hanya kahh kahh kahh

   Delete
  13. PEMBOHONGAN & SIKAP PENGECUT KEJORA STOR KUNYIT

   - Di Perhimpunan Pskatan Harapan di Padang Merbuk, Sekangor,npada bulan Sept 2017, Kejora tak berani muncul jumpa face-to-face dgn saya.

   -Kemudian di perjumpaan Felda Taib Andak pun dia tak berani datang setelah dia perlekeh-lekehkan jumlah ahli cawangan PPBM di sana.

   - Di Dataran Merdeka od 1/2/18 dia sendiri menetapkan tempat, tarikh & masa tapi tak juga muncul2 datang berjumpa dgn saya setelah saya tercegat berdiri di tengah2 Dataran Merdeka lebih 3 jam.

   - Di Dataran Bandaraya JB pd 9/618 (selepas PRU 14) juga dia tidak muncul2.


   ps:
   Jenis apakah si bangsat ini, bukankah terang2 dia pengecut & bacul.....??
   Benar kata orang tua2, orang yg 'tak kota janji' memang penipu & tak boleh dipercayai walau sepatahpun kata2nya.
   Apatah lagi, bila dia mempermain-mainkan ayat2 suci dan pernah tergamak dgn biadabnya mengata "Allah meliwat dunia akhirat Tun Mahathir".

   Delete
  14. Buktikan apa & di mana yg aku aota, Kejora....??

   Sebaliknya, pembohongan & sikap biadab serta pengecut engkau semua terang lagi bersuluh sepertimana aku paparkan semula posting2 kita pd 1Feb, 2018.

   Delete
  15. Keadaan mental Suman semakin gawat
   Sanak sedara elok bawak dia pegi rawat
   Penerangan pasal tu, ost Doe udah buat
   Virgo Lara yg kata, si Matdey Allah liwat

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Makin mereng teruk Suman memerang
   Fitnah yang sama, iblis ini ulang karang
   Tak malu kah si tua babi ni dekat orang
   Kan ke itu Virgo Lara, si Doe dah terang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Teruk lah Suman tua fasiq tiada agama
   Asyik jer ifrit ni ulang2 fitnah yang lama
   Nanti 19/5 tau ler padah dia kan terima
   Akan aku tampar keluar hingus gelema

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Suman tua iblis, hatinya busuk bernanah
   Ini ler jadinya bila solat ifrit ni tak pernah
   Bila kalah berhujah dia main tabur fitnah
   Siap le dia nanti, malekat tibai dlm tanah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Itu le kalu tuan2 nak kenal Suman puaka
   Dia ni lahir siap dgn sifat bangsat celaka
   Bila kantoi, mula lah fitnah dia akan reka
   Akhirat nanti sah le tempat dia di neraka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  16. Kesiannyer....

   Sekadar pantatoon sampah siapa kisah.
   Penuh fitnah, tohmah, bohong dan lucah.
   Makian, carutan biadab tidak bermaruah.
   Tanpa isi & bukti hanya kahh kahh kahh

   Delete
 35. Memang segala punca masalah dalam PKR datang dari Rafizi. DSAI bodoh. Mamat tu cita2 tinggi tapi mental budak2 suka cium ketiak...

  ReplyDelete
 36. Dulu Mahathir mamat ni sanjung
  Yang satu tak layak Perdana Menteri
  Kini kaduk dah naik junjung
  'Orang tak layak' ditonjol diri..

  Serba serbi Mahathir di salah
  Hilang sudah jasa dan bakti
  Dijanji kebun diberi galah
  Beralih arah nak tagih ufti!

  Jika kecamuk kampung sendiri
  Orang lain disalah jangan
  Taksub jawatan Perdana Menteri
  Orang suruhan bersingsing lengan!

  Hilang sudah akal dan budi
  Air najis dia menyiram
  Asalkan ringgit semuanya jadi
  Tidak dikira halal dan haram..

  Kilau emas intan permata
  Pangkat darjat jadi taruhan
  Dulu celik kini dah buta
  Tongkat baru boleh ke tahan?

  Berwatak 'Smeagol'Geng Najib lagi
  Sekejap menyanyi sekejap menari
  Cameron Highland tidak ke pergi?
  Tolong matmaslan masak kari!

  ReplyDelete
 37. Telahan berubah2 hari itu Sistem Raja Monarki blasphemous dan bekas YDPA rampas takhta tapi lately mengaku Monarkis pulak hanya bertunjang kpd Sultan Nazrin sahaja.

  Bahaya tuduhan blashphemy ini, kalau diPakistan, Maulana2 fanatik akan membunuh.

  Gaya pembawakan dan tuduhan Mamat ni layak SOSMA/POCA diMalaysia.

  Riak, takkabur, angkuh sama mcm Ashaari AlArqam dulu, malah teori pun lk sama malah warning preemptive dipayungkan pun sama. Sepintas lalu, Mamak ni mcm saki baki Arqam tapi camouflage proTDM.

  Bezanya Ashaari ada jemaah berdaya maju bangun kan ekonomi self-reliant dan beranak pinak isteri ramai, Mamat ni bariskan first eleven ngok2 yang tulis pro kat dia dan Ashaari tidak suka menfitnah kerana tahu dosa menfitnah.

  Tetapi boleh pulak mengaku, teori2 Panji Hitam dan siapa Pembawa Panji ini berbeza2 diIndonesia, Asia Barat, Asia tengah spt bezanya pengamal2 tarekat2. Syok sendirilah self-justify ikut sedap nak klentong Pembaca2.

  Perlu kpd pihak berkuasa utk menyuraikan kekeliruan dia dan payung dia spt dilakukan kpd Ashaari Arqam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tidak ada apa-apa yang berubah.

   Telahan pokok John Doe kekal seperti berikut:-

   1. Pembawa Panji Hitam @ Pemuda Tamim : Tun Mahathir

   2. Bani Tamim : anak-anak bangsa Melayu

   3. Pasukan Panji Hitam : 313 pendokong Tun M dari kalangan bangsa Melayu.

   3. Bandaraya Akhir Zaman : Putrajaya

   4. Al-Malhamah Al-Kubra : pertempuran klimaks di antara pasukan Tun dengan pasukan-pasukan lawannya yang bersekutu.

   Berlakunya blasphemy di negara ini adalah fakta. Dahulunya Allah dituduh mencarut memaki hamun dan menyumpah seranah. Kini seseorang telah memakai gelaran Yang Maha Mulia tanpa meletakkan Duli di hadapan, dan menjadikan ia bersifat absolute sama seperti sifat Allah Yang Maha Mulia. Ini adalah fakta.

   Nama Mahathir di sebuah negara di mana kalimah Maha membawa maksud yang tersendiri dan raja-rajanya juga memakai gelaran ini di hadapan nama mereka juga bukan satu kebetulan, sebagaimana nama Malaysia itu sendiri yang sekiranya diterbalikkan akan berbunyi Aisyalam yang bermaksud selamatlah itu juga bukan satu kebetulan.

   John Doe sememangnya seorang monarkis sejati. Sebab itulah ketika negeri Kelantan mengangkat anakanda seorang Sultan yang masih hidup menjadi Sultan yang baru ketika ayahandanya masih hidup, John Doe telah bersedih hati kerana melihat prinsip monarki telah dilanggar.

   Kini, negeri Pahang pula melakukan perkara yang sama, dan John Doe bersedih lagi. Kenapa John Doe bersedih? Kerana John Doe adalah seorang monarkis sejati, dan tidak mencampurkan prinsip demokrasi ke dalam monarki dan sebaliknya.

   John Doe mengasihi Sultan Nazrin bukan di atas kepentingan peribadi tetapi kerana John Doe sebagai monarkis sejati melihat Sultan Nazrin benar-benar memahami maksud dan peranan 'Raja di atas takhta'.

   John Doe juga tidak pernah memaksa sesiapa pun percaya telahannya. Sebaliknya hanya meminta para pembaca supaya bersaksi bahawa John Doe telah mengatakannya.

   Maka mengapa lemas di atas daratan? Adakah kerana di dalam hati saudara telah terdetik 'bagaimana sekiranya telahan John Doe adalah benar'?

   Sekiranya telahan John Doe adalah benar maka ia akan terjadi. Sekiranya telahan ini meleset maka ia tidak akan terjadi. Tiada sesiapa perlu lemas di atas daratan melainkan sekiranya ia merasa takut bagaimana kalau telahan John Doe itu benar dan ia pula berada di pihak yang salah? Sekiranya ia telah terdetik sebegitu maka sudah tiba masanya untuk menilai semula keadaan. Sekiranya tidak percaya langsung pula, maka abaikan saja dan tidak perlu sesiapapun lemas di atas daratan. Tidak semua manusia akan mengambil nasihat dan peringatan yang diberikan secara percuma tanpa mengharapkan balasan.


   Wallahu a'lam.

   Delete
 38. banyak lagi perkara yg bolih d letak kan d atas bahu tun m e.g bulan d selindungi awan, duit curi berjaya d kesan n d kembalikan k dlm kantung negara n bro anwar yg bisexual dll.

  pendek kata semua mala petaka yg terjadi adalah berpunca drpd tun m. PUAS?

  ReplyDelete
 39. Padan muka dia, Suman jebon kongkang
  Mlm tadi dia aku taji hingga terkangkang
  Sampai dekat pagi mata nya disengkang
  Kini dia terguling, membuta terbongkang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sekadar pantatoon sampah siapa kisah.
   Penuh fitnah, tohmah, bohong dan lucah.
   Makian, carutan biadab tidak bermaruah.
   Tanpa isi & bukti hanya kahh kahh kahh

   Delete
  2. PEMBOHONGAN & SIKAP PENGECUT KEJORA STOR KUNYIT

   - Di Perhimpunan Pskatan Harapan di Padang Merbuk, Sekangor,npada bulan Sept tahun lepas, Kejora tak berani muncul jumpa face-to-face dgn saya.

   -Kemudian di perjumpaan Felda Taib Andak pun dia tak berani datang setelah dia perlekeh-lekehkan jumlah ahli cawangan PPBM di sana.

   - Di Dataran Merdeka od 1/2/18 dia sendiri menetapkan tempat, tarikh & masa tapi tak juga muncul2 datang berjumpa dgn saya setelah saya tercegat berdiri di tengah2 Dataran Merdeka lebih 3 jam.

   - Di Dataran Bandaraya JB pd 9/618 (selepas PRU 14) juga dia tidak muncul2.


   ps:
   Jenis apakah si bangsat ini, bukankah terang2 dia pengecut & bacul.....??
   Benar kata orang tua2, orang yg 'tak kota janji' memang penipu & tak boleh dipercayai walau sepatahpun kata2nya.
   Apatah lagi, bila dia mempermain-mainkan ayat2 suci dan pernah tergamak dgn biadabnya mengata "Allah meliwat dunia akhirat Tun Mahathir".

   Delete
  3. As such.....

   How naive you are when almost at all times you evade to accept my challenge giving all kind of silly excuses. Admit you're so scared that you literally peed your pants running away from me again and again.

   I repeat.... gather your gut, let's meet at the earliest possible date, say within 7 days hereof.

   Delete
  4. Keadaan mental Suman semakin gawat
   Sanak sedara elok bawak dia pegi rawat
   Penerangan pasal tu, ost Doe udah buat
   Virgo Lara yg kata, si Matdey Allah liwat

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Makin mereng teruk Suman memerang
   Fitnah yang sama, iblis ini ulang karang
   Tak malu kah si tua babi ni dekat orang
   Kan ke itu Virgo Lara, si Doe dah terang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Teruk lah Suman tua fasiq tiada agama
   Asyik jer ifrit ni ulang2 fitnah yang lama
   Nanti 19/5 tau ler padah dia kan terima
   Akan aku tampar keluar hingus gelema

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh


   Suman tua iblis, hatinya busuk bernanah
   Ini ler jadinya bila solat ifrit ni tak pernah
   Bila kalah berhujah dia main tabur fitnah
   Siap le dia nanti, malekat tibai dlm tanah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Itu le kalu tuan2 nak kenal Suman puaka
   Dia ni lahir siap dgn sifat bangsat celaka
   Bila kantoi, mula lah fitnah dia akan reka
   Akhirat nanti sah le tempat dia di neraka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  5. Usah aota megah le Suman kepala bana
   Riak angkuh ngko itu, tak bawa ke mana
   Bukan ker tarikh19 Mei sudah direncana
   Terima je le padah di Dtrn Merdeka sana

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  6. Kesiannyer....

   Sekadar pantatoon sampah siapa kisah.
   Penuh fitnah, tohmah, bohong dan lucah.
   Makian, carutan biadab tidak bermaruah.
   Tanpa isi & bukti hanya kahh kahh kahh

   Delete
  7. Buktikan apa & di mana yg aku aota, Kejora....??

   Sebaliknya, pembohongan & sikap biadab serta pengecut engkau semua terang lagi bersuluh sepertimana aku paparkan semula posting2 kita pd 1Feb, 2018.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...