Monday 7 January 2019

"PELAN PERALIHAN KUASA SUDAH DIPERSETUJUI"


Saya menyedari terdapat berbagai-bagai andaian terkait soal peralihan kuasa yang dipetik oleh media perdana dan media sosial dengan mengandaikan wujudnya pertembungan dalam kalangan pimpinan. 


Saya ingin mengulangi bahawa tidak wujud sebarang pertelingkahan antara saya dan Tun tentang soal peralihan kuasa. Kita telah bersetuju berkenaan proses dan pelan transisi tersebut, dan juga turut dimuafakati di peringkat Pakatan Harapan.  


Sejurus pertemuan saya bersama Tun Dr Mahathir pada hari Rabu yang lalu, saya mengulangi pendirian saya bahawa Tun wajar diberi ruang dan dukungan untuk mengemudi kerajaan. 


Kepimpinan Pakatan Harapan harus kekal fokus terhadap isu-isu yang menekan dengan meringankan beban rakyat, menyegerakan reformasi institusi dan mengheret mereka yang mencurangi dana awam ke muka pengadilan.


Saya mendukung pernyataan Perdana Menteri Tun Mahathir bahawa kerajaan Pakatan Harapan adalah kerajaan yang kuat. Kerajaan sedang bekerja dan berusaha memenuhi janji-janji kepada rakyat Malaysia, dan kerajaan ini adalah kerajaan yang mewakili semua rakyat rentas kaum dan agama, dan menolak sebarang bentuk prejudis dan ancaman mengganggugugat ketenteraman awam. 


Walaupun telah banyak yang dicapai, cabaran-cabaran yang mendatang memerlukan kerjasama dan dukungan kuat semua pihak dalam Pakatan Harapan. 


Kita juga menyedari wujudnya watak-watak yang ingin melihat kita gagal. Saya menggesa pimpinan untuk berwaspada dengan pemuka-pemuka ini yang lebih senang dengan budaya kronisme, dan cubaan mereka untuk menimbun harta kekayaan, dan mengabaikan keadilan dan kebajikan rakyat. 


Mari kita bergerak ke depan dan bekerja ke arah memungkinkan sebuah Malaysia yang progresif, sejahtera dan aman sentosa. 


ANWAR IBRAHIM

7 JANUARI 2019.

223 comments:

 1. nah..nampak tu budin? anwar bgtau tda masalah ttg peralihan kuasa jd PM... tp yg ko merepek selama ini knape? mcm ko pulak yg terhegeh2 nak jd pm, haha...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dia bukan saja merepek bro,tapi dari ulasan-ulasan bernilai perjuangan masa lalu berobah menjadi bloq nya nih sebuah kandang babi.Setiap huruf besar yang bagi setiap perkataan yg ditulis, ibarat ibu babi sementara huruf-hurufkecil yang berturutan menjadi anak-anak babi!

   Tak cukup dengan itu,dikalangan ibu dan anak-anak babi,muncol pula bapak babi buta yang kuat menyondol,dia dah tak kira apa-apa,janji sondol,geng apakan geng.

   dialah GMN : Geng Menutuh Nonok

   Delete
  2. Dahla kejora monyet!!!..ingat org x kenal ko ke?? Berapa banyak personaliti yg ko ada? Ungka? Beruk? Ekikikiki

   Delete
  3. WoiiiTTT

   Ip- ini bapokkkk

   dah berapa kali ponggong hang kena sondol

   Delete
  4. Apa punya bahlol Ip man setan gondol
   Apa spesies babi ni yg kuat menyondol
   Kepala hotak kamu sewel bodoh samdol
   Kau tonyoh je muka kau kat kuali dodol

   Delete
  5. Aku ni ingin tanya ko sikit, wahai Ip kera
   Mcm mana ko tahu yng aku ni Singgora
   Dan kau jugak tahu, aku ini jugak Kejora
   Boleh tahu, ko pakai apa jampi mentera?

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh


   Jgn kengkawan tak tau siapa dia Ip man
   Dia jelmaan GMN lahanat yg tak siuman
   Juga jelmaan si renta dajjal Wak Suman
   Munafiq jahanam yang udah rosak iman

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete

  6. Setuhu dan sokong sepenuh nya apa Ip man kata - "kejora monyet!!!..ingat org x kenal ko ke?? Berapa banyak personaliti yg ko ada".

   Dia complex stricken, multiple personality complex, low self esteem, tak cayakan diri sendiri, mesti coba pakai banyak nama dan personaliti nakkan pembaca caya apa dia cakap.

   Tapi malang, sudah terkenal sebagai GENG NAJIB YANG SENTIASA MENJILAR NAJIB, TARAK SIAPA PUN CAYA DIA WALAU PUN PAKAI BANYAK NAMA.

   Delete
  7. KAMI BUKANLAH PENDUKUNG MANA-MANA PARTI POLITIK. KAMI HANYA MEMPERJUANGKAN KEADILAN DAN KEBENARAN. BAGI KAMI BN DAN PH ADALAH SAMA. BAHKAN PH ADALAH JAUH LEBIH TERUK. OLEH ITU KAMI MEMPERJUANGKAN PIHAK KETIGA SEHINGGA MEMEGANG TAMPUK PEMERINTAHAN NEGARA. APABILA SAMPAI HASRAT TERSEBUT KAMI AKAN BIARKAN PIHAK LAIN PULA MENGKRITIK. SEMASA ERA PAKATAN RAKYAT KAMI ADALAH GOLONGAN BERKECUALI TIDAK KELUAR MENGUNDI. INI ADALAH COGAN KATA KAMI : BERATUS POSTING YANG DIHANTAR SEBAGAI BUKTI. KAMI TIDAK MEMINTA SIMPATI HANYA RAHMAT ILLAHI


   PH = ICERD = LGBT = UEC = PBT ELECTION = RASIS = ULTRA KIASU = LIBERALIS = SEKULARIS = PLURALIS = NEPOTISME = BOROS KRONI = KELENTONG KRASI = TERORIST LTTE = SYIAH = anti melayu = anti islam TULEN = ANTI RAJA = EVANGELIST = SUBAHAT KUASA ASING = SLOW SLOW TIPU ( SST )= SELECTIVE PROSECUTION = BN = SIS = G25 = MUNAFIK = KEDEKUT RAKYAT = anti hudud = ANTI TAKZIR = KENCING HANCING SATU MALAYSIA = BARU BERAPA BULAN DAH BUAT MACAM-MACAM BENDA TAK SENONOH = islam ikut kepala hotak dia = PARTI SODOM = HIPOKRIT = MAHU ISLAM IKUT NAFSU DIA = puak SESAT = KERAjaan SARKAS = BAPOK PONDAN = KAKI BULI = PENDENDAM = MAKIN HARI MAKIN MEMBUSUK = KELDAI DAP = TUMMY TOM CAT AG LAW OF JUNGLE = KENCING SEPANJANG JALAN = BERAK TENGAH JALAN = FIRAUN = BANDUAN HOMO = GOVERMENT OF THE APE = parti dajjal BENDERA MATA SATU = BAIL OUT SPLASH MAHAL GILER MULALAH BEBANKAN RAKYAT NAIK TARIF = MENJARAH HARTA RAKYAT DENGAN MEMBAHAGI ANTARA FAMILY PRESIDEN PPBM, DAP & PKR = TEGAK BENANG BASAH = PARTI ANAK BERANAK = KELING MAMAK BENDAHARA PALING PEMALAS DI DUNIA
   = KAPIR CINA DAP PALING PENIPU = PEROMPAK KERUSI PARLIMEN = THE RISE OF THE PLANET OF THE FROGS = AMANAH RAKYAT DIPERMAINKAN = TIADA KEADILAN = TIDAK DEMOKRATIK = MAHA ZALIM FANATIK DAN MEMECAH BELAHKAH MELAYU = DOC-DOC IKRAM PROLIBERAL & SEKULAR = HORMATLAH SIKIT KAT EX-PM TU KAU TU DAH LAH HANCING TERKINCIT DALAM PAMPERS PULAK TU = MENGABAIKAN DAN MEMINGGIRKAN NEGERI MAJORITI MELAYU = PERAS UGUT MP UMNO DENGAN PERALAT SPRM = PENINGKATAN KOS KESIHATAN RAKYAT = SERBU RUMAH ORANG TUA TAK TAHU MALU = MP UMNO JADI ASET KOMODITI = JANJI DICAPATI = MENIFESTO DIMUNGKIIRI = HANYA PANDAI CAKAP KOSONG TIDAK SERUPA BIKIN = AHMAD MASLAN EHHH MASLEEE = JUAL ARAK MERATA TAK KISAH = LELONG-LELONG MP UMNO HARGA RM10 JUTA SIAPA MAHU JADI BIDDER, SIAPA MAHU BELI BOLEH BUAT HAMBA ABDI = SUKA KAMBING HITAMKAN PIHAK LAIN ATAS KESALAHAN SENDIRI = PKR KONGSI GELAP = PRESIDEN PKR BERGELUMANG TAHI = MuJAHAT INGAT DIA CUKUP BAGUS DENGAN DAKYAH DIA SEBAB ADA Pangkat Hasad Dengki = MAT SYABU SYIAH VS MAT SABUN KAKI BETINA DOK JAJA SATY DUNIA 4 BUAH JE JET FIGHTER BOLEH TERBANG TAK KE DUNGU NAMANYA = JAJA NEGARA BANGKRAP SELURUH DUNIA TAK ADA MARUAH BETUL = TAKUT BUAT DASAR ANTI LOMPAT PARTI DASAR PEROMPAK = DARI MuJAHIL JADI MuJAHAT = MAT DIR FAMILY = LIM FAMILY = ANU WAR FAMILY =TIDAK MENDAULATKAN BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA KEBANGSAAN = DIBAYANGI MALAYSIAN MALAYSIA = MP UMNO JADI MANGSA POLITIK RAKUS PH = TIDAK HORMAT PERLEMBAGAAN MALAYSIA = MELAYU PH PUNCA BUKAN MELAYU JADI KURANG AJAR= PUSAT JUDI DAN MAKSIAT TIDAK TERKAWAL NAK SENANG-SENANG PERGI TUTUP PUSAT TAHFIZ = SUPER LIBERAL ANTI HUDUD ANTI RAJA MELAYU ANTI BAHASA MELAYU = PH SEKARANG JADI SUPER PENDEDAK TIDAK BOLEH SALAHKAN MANA-MANA PIHAK LAIN LAGI = OLEH KERANA PEMIMPIN PH TIDAK MAHU MENDAULATKAN HUKUM ALLAH MAKA APA SAHAJA YANG DIBUAT TIDAK MENJADI = Punahkan Harapan rakyat = JIKA BN ULAR SAWA PH NAGA = MuJAHAT TAK FASIH BAHASA INGGERIS ITU SEBAB DIA DENGKI DENGAN DR. ZAKIR NAIK = DAH 37 ORANG MATI SEBAB ARAK KULIT SAMAK TAK SIBUK PUN SURUH TUTUP KEDAI ARAK = REMAJA SEKARANG DI USIA AWAL SUDAH TERDEDAH DENGAN SEKS ADA YANG MENGANDUNG SEAWAL USIA 14 TAHUN JADI APA MASALAH DICEPATKAN USIA KAHWIN = KAYU UKUR PH ADALAH BARAT BUKANNYA ISLAM = MULUT SONGSANG KENA JAHIT OLEH DAP ( MUJAHIT ) = PM-4 TELAH MEMBUAT DASAR LANGIT TERBUKA TANPA TAPISAN MENYEBABKAN GENERASI BARU ROSAK AKHLAK DAN MORAL = MENTERI AGAMA ISLAM TAPI JAGA AGAMA LAIN TAK JAGA AGAMA ISLAM =

   Delete
  8. PH = PAS MESTI BERHATI-HATI MELANTIK MP ORANG SEPERTI MuJAHAT, KULIT SAMAK & MAT SYABU MEREKA BUKAN SAHAJA BAWA LARI KERUSI BAHKAN MEMBURUKKAN IMEJ ISLAM = UMNO JATUH DITIMPA TANGGA SUDAHLAH HARTA DIRAMPAS MP-MP PULA KENA KEBAS NASIBLAH KAU UMNO MASA PEGANG KUASA TAK BUAT BETUL-BETUL JAGA ISLAM = SARAWAK REPORT MAKAN DEDAK MAT DIR & TOKONG ITU SEBAB DOK CARI SALAH PAS DAN RAJA MELAYU = BUDIN DULU KUTUK ANU WAR SEKARANG AMPU PULAK DAPAT DEDAK BARU TAK = MAT DIR THE GOD FATHER OF CONSPIRATOR = DAH SAHIH PENJENAYAH SODOM MASUK PENJARA 10 TAHUN PH MASING PUJA ORANG TU INIKAN PULA JIBENG YANG BELUM ADA APA-APA KEPUTUSAN MAHKAMAH LAGILAH PUAK UMNO PUJA = PAS PATUT SAMAN MP-MP PENGKHIANAT SEPERTI MuJAHAT, KULIT SAMAK & MAT MIDIN YANG MEMBUAT KEROSAKAN TERHADAP PARTI, NEGARA DAN AGAMA = PALU SULAWESI DI BALA KAN OLEH ALLAH KERANA LGBT DENGAN TSUNAMI DAN GEMPA BUMI MAKA INSAFLAH WAHAI PENYOKONG PH KEMBALILAH PERJUANGKAN HUKUM ALLAH YANG SEBENAR = TUMMY TOM CAT BUAT HAL LAGI NAK JUGA BAGI CALON PAS LAYAK JADI MP PD WALAU TIADA FREE PARDON = MuJAHAT BUAT HAL LAGI NAK TAMBAH BIAKKAN LAGI ANAK LUAR NIKAH DAH ANGKA SEKARANG RATUSAN RIBU = DULU KITA ORANG KUTUK JUGA POK JIB TAPI SEKARANG KESIANLAH PULAK BUKAN APA PH NI AMAT TERUK SANGATLAH = PLURALISME & LIBERALISME LIL ALAMIN = LEPAS SATU-SATU KELUAR BENDA TAK ELOK DARI PH KALAU DIBIARKAN MACAM-MACAM BALA BENCANA TUHAN AKAN MENIMPA BALA EKONOMI BALA HURA HARA MASYARAKAT BALA BENCANA ALAM = MP UMNO LEPAS SORANG-SORANG KENA TAHAN LEPAS NI BUNGKUSLAH UMNO TAKTIK YANG TELAH DIJANGKA JIKA MAHA ZALIM PERINTAH = PATUT LA GAMUDA KENA TAMATKAN KONTRAK RUPANYA MAJORITI PEKERJA BUMIPUTRA = FIRAUN MODEN GUNA TEKTIK PENJAJAH PRIBUMI MALAS = KEPADA PENGUNDI PH PRU-14 YANG MENYESAL UNDI PH JANGANLAH MENYESAL DAN BERPUTUS ASA KEMBALILAH KEPADA KEBENARAN SEPERTI YANG DIKEHENDAKI OLEH ALQURAN & SUNNAH BAIKI DIRI DAN UNDILAH PIHAK KETIGA IAITU PAS AND THE GENG SUPAYA DAPAT MEMBERI WAJAH BARU KEPADA MALAYSIA = KAMI TELAH YAKIN SEJAK SEBELUM PRU-14 LAGI AKAN BERLAKU PERKARA MALANG KEPADA RAKYAT MALAYSIA KERANA MEMILIH PH AKAN TETAPI KERANA TERLALU TAKSUB MEMBUANG JIBENG MEREKA TELAH TERLANJUR = GS BAIK TAPI DIANGGAP JAHAT = PH JAHAT TAPI DIANGGAP BAIK = SEGALA JANGKAAN TENTANG PH ADALAH TEPAT KERANA KAMI TELAH MENGENALI FIGURE SEPETI MAT DIR, ANU WAR-WAR, MuJAHAT, TOKONG DLL = NEGARA SEMAKIN HARI SEMAKIN TERUK DI BAWAH PH = PAKAR BISNES BUAT HARTA PAKAR HANCING JUAL HARTA = ERA BN MAHKAMAH DOK BELAH BN ERA PH MAHKAMAH DOK BELAH PH SPRM PUN SAMA = NASIB LA KAU JIBENG MASA KAU PEGANG KUASA TAK BALUN HABIS-HABIS MAT DIR. BILA DIA PEGANG KUASA DI HENTAM KAU HABIS-HABIS. TAK PE LA JIB NANTI KAU DAPAT KUASA BALIK KAU BELASAHLAH DIORANG HABIS-HABIS = DEMOKRASI PH PELIWAT BANDUAN PUN BOLEH NAIK JADI MP DAH TU SILAP-SILAP JADI PM PUNYALAH BANGANG BAHALOL = JOM TONG DRAM HANYA ULAS EKONOMI ERA BN-JIB SAHAJA TAK ADIL BETUL. DAH DAPAT DEDAK TAK. MANA DIA BN-MAT DIR LAGI TERUK TAK ADA APA-APA KOMEN PUN = MuJAHAT TAK RISAU DICOP LIBERAL. LAMA-LAMA BOLEH JADI MURTAD TAK TAKUT KE MASUK NERAKA JAHANAM = SITI MASIN DAH TAHU SEKARANG PH TERUK JUGAK BILA DAPAT KUASA = MAT DIR MINTA NASIHAT SI YAHUDI NAK KENAKAN CUKAI BARU SAMPAI ORANG MATIPUN KENA BAYAR = TUMMY TOM CAT KURANG PENGALAMAN TAKUT JADI KETUA PENDAKWA IMDB TIDAK SEPERTI AG-AG SEBELUMNYA = SST 10% TAPI HARGA BARANG NAIK 40% = PH & BN PENGKHIANAT RAKYAT TIDAK GUBAL AKTA ANTI LOMPAT PARTI = BN ROSAK KERANA SEKULARIS, NATIONALIS DAN KAPITALIS = PH TAMBAH PARAH LAGI KERANA DI TAMBAH LIBERALIS, PLURALIS DAN MALAYSIAN MALAYSIA = MPS UMNO FOR SALE. RM20M AUCTION PRICE = ADAKAH ANU WAR-WAR SEORANG PELIWAT. JIKA BUKAN MAHA ZALIMLAH PELIWAT SEBENAR. SEORANG MESTI JADI PELIWAT SEBENAR = ELOKLAH TOK DIR LETAK JAWATAN. DAH DEKAT DENGAN PINTU KUBUR SELANGKAH JE LAGI. DULU DAH PEGANG 6 PENGGAL. JIBENG PUN DAH JATUH. APA NAK TUNGGU LAGI. NANTI TAK PASAL-PASAL ORANG KATA TAK HABIS-HABIS KENCING = BIARLAH PULAK LEPAS NI PRESIDEN PARTI FREEMASON MALAYSIA PULA KENA HENTAM = MAT SYABU BUKA AIB ATM DAH TU MAT SABUN PULA PULAK KATA JANGAN BUKA AIB

   Delete
  9. PH = BN & PH KERJA PECAHKAN REKOD BURUK DUNIA. BN PECAHKAN REKOD DENGAN MEMBERIKAN KEWARGANEGARAAN PERCUMA KEPADA SEMUA WARGA NEGARA ASING MENYEBABKAN MEREKA MENGUASAI EKONOMI NEGARA KERANA TIDAK HIRAU HALAL DAN HARAM. PH PECAH REKOD DENGAN MEMBERI ORANG TUA BANGKA JADI PM DAN WAITING PM. SELEPAS EKONOMI TERLEPAS DARI TANGAN MELAYU BERI PULA KUASA POLITIK KEPADA BANGSA ASING = BANGSA ASING BUKAN NAK BERSYUKUR DAN BERTERIMA KASIH. MEREKA HIDUP SENANG DAN MEWAH DI BUMI MELAYU SEHINGGA BANGSA MELAYU SENDIRI MEREMPAT. BANGSA ASING TIDAK AKAN MENIKMATI APA YANG MEREKA DAPAT PADA HARI INI JIKA MEREKA HIDUP DI TANAH BESAR CHINA DAN INDIA = KINI BANGSA ASING HENDAK RAMPAS SEGALANYA DARI TANGAN MELAYU DENGAN BANTUAN MELAYU BANGSAT DAN PEMBELOT = CROOKED PM BANGKITKAN LAGI PASAL SUBSIDI, SAJA NAK KENCING RAKYAT MALAYSIA, TAK PAYAHLAH ZAMAN SEKARANG SATU DUNIA DAH TAHU. KRONI SAMPAI HABIS KAUT SAMPAI HARTA NEGARA TINGGAL KUAH JEE. NAK BAGI KEPADA RAKYATPUN BERKIRA. YANG JADI BILLIONAIRE TU YANG DAPAT SUBSIDI LAH TU KALAU TIDAK MANA BOLEH JADI KAYA RAYA MACAM TU, BAGI LESEN, PERMIT, TANAH, MONOPOLI SATU-SATU BISNES, DAH TU KATA MELAYU MALAS, SEBENAR MAHA KENCING NI NAK BUAT PROJEK LAIN BUANG DUIT, JAMBATAN BENGKOK LAH, 3RD NATIONAL CAR LAH, SAJALAH NAK HAPPY GO LUCKY GUNA DUIT RAKYAT, NANTI DIA YANG DAPAT NAMA, PAYAH BETUL MELAYU JADI YAHUDI NIE, MENJAJAH BANGSA SENDIRI = P. PANDIR TAK SEDAR DAH TUA NAK MAMPUS SIBUK JADI BARUA DAP NAK BUANG MELAYU&ISLAM&RAJA. TAK TAKUT MUNGKAR NAKIR TUNGGU NAK BELASAH DALAM KUBUR = NAK TAHU MACAM MANA BODOH PH, TENGOKLAH PERANGAI SIGARAGA BUDAK MENTAH BERHINGUS CAKAP MEREPEK-REPEK TAK SEDAR JADI KALDAI DAP = SIAPA TUAN? SIAPA KULI? BANGSA MANA KUASAI EKONOMI DAN POLITIK NEGARA? BANGSA MANA BERSUSAH-PAYAH MENJAGA PERBATASAN DAN PERAIRAN NEGARA?BANGSA MANA MENGAWAL KEAMANAN BANDAR DAN KAMPUNG? KUIL, TOKONG BERSERAKAN MERATA TEMPAT, APA LAGI YANG BANGSA ASING MAHU? BANGSA MANA PALING RAMAI MISKIN? NEGERI MAJORITI BANGSA MANA YANG PALING TERABAI?= KAMI SOKONG NAJIB JATUH TAPI KAMI MENENTANG SEKERAS-KERASNYA USAHA JEJASKAN BANGSA DAN AGAMA KAMI DAN TANAH TUMPAH DARAH KAMI = KEADAAN TERDESAK BEGINI MEMAKSA PAS DAN UMNO MEMBULATKAN GAGASAN POLITIK SATU LAWAN SATU DI PRU=15 = TOK PAU TAK PAYAH BERLAGAK ALIM LEBAI DAH TENTU LOMPAT PARTI HUKUMNYA HARAM, MAHA DAYUS PLAK SYIK TAPIS DAH TU BOLOS = KEMENTERIAN BARU HAL EHWAL LGBT DI BAWAH MENTERI DATO` SERI MuJAHAT = MP2 UMNO DOK BERLAGAK BERINTEGRITI PATUT DIAM JE LAH JIBENG TU SAMPAI MAHKAMAH PUTUSKAN, KORANG JUGAK DULU BERMATIAN DOK SOKONG DIA SEBELUM PRU-14, DAH JADI MACAM PH GUILTY UNTIL PROVEN INNOCENCE , POODAH = MALAYSIAN MALAYSIA DAH DAPAT KUASA, LANGKAH SETERUSNYA IALAH MENGHANCURKAN ISLAM MELAYU YANG SEMEMANGNYA TELAH DILEMAHKAN SEMASA PEMERINTAHAN BN YANG TUNDUK KEPADA TUNTUTAN MCA/MIC = MANA ADA HUTANG BAGUS BODOH, BON SAMURAI TU HUTANG BUNUH DIRI NAMA NYERR = MAHA FIRAUN PEMIMPIN ULTRA MALAY TELAH MENCETUSKAN PERISTIWA BERDARAH 13 MEI UNTUK MENJATUHKAN TUNKU SEPERTI YANG DICERITAKAN OLEH TAN SRI GHAZALI SHAFIE = MAHA ZALIM JANGAN SALAH GUNAKAN KUASA DIBERI RAKYAT UNTUK MEMCETUSKAN KERESAHAN MASYARAKAT DENGAN ISU ISLAM MELAYU. SIAPA YANG MULAKAN ICERD, UAE & LGBT KALAU TIDAK PUAK HAPRAK KAMU. KAMU SEMUA AGEN FREEMASON = TOKONG TAK PAYAH NAK SUSAHKAN MASYARAKAT YANG TELAH SUSAH DENGAN KENAKAN UNDANG-UNDANG BARU CARI PASAL NAK TAMBAH KANTUNG PH. BUAT LAW TO CONTROL POLITICAL FINANCING DULU. MANA KAMU DAPAT DANA SEHINGGA DAPAT TUMBANGKAN KERAJAAN BN. BUKANKAH DARI ISRAEL DAN IRAN? = MAK LAMPIR DAYUS MASUK PARTI DAYUS BERSAMA MAHA DAYUS MAHUKAN PULUS = TOK PAU DAH KENA HINA DAN DIPERLECEH OLEH MAK LAMPIR, JADI AHLI KELAS KEDUA, TUNGGU APA LAGI BELAHHH LAAA = MAHA BELIT PADAM ELEKTRIK SELURUH NEGARA NAK BUAT IPP = YANG PENTING DAKWA, PERBICARAAN TAK PENTING, MASYUUUUUKKKK =

   Delete
  10. PH = DI NEGARA MAJU MANA ADA JAMINAN MAHKAMAH SAMPAI HARGA JUTAAN HANYA GOVERMENT OF THE APE SAHAJA BUAT GITU = NELSON MANDELA MENJADI TAHANAN POLITIK KERANA MEMPERTAHANKAN BANGSANYA AKIBAT DASAR APARTHEID, ALJUBURI PULA DITAHAN KERANA KORUP DAN MASALAH PERIBADI JADI JANGAN DISAMAKAN KEDUANYA = JAMINAN MAHKAMAH BEGITU TINGGI SEKALI MENUNJUKKAN SESEORANG ITU BERSALAH SEHINGGA DIBUKTIKAN SEBALIKNYA = KULIT SAMAK SEJAK JOIN PARTI KUALI DAH JADI BANGANG. APA DIA INGAT JACK MA KUALI MACAM DIA KE = ASAL BERKENAAN ISLAM ADA JE NAK KRITIK. PASAL KHITAN PUN TAK PUAS HATI. JIJAH&IJAH TAK BERKHATAN KE = ALJUBURI NAK MINTA PAS KRITIK PASAL IMDB. TAK TAU KE TENGAH PROSIDING MAHKAMAH KAN JADI HINA MAHKAMAH PULAK. KERJA KAU CEPATKAN KEPUTUSAN BIAR RAKYAT TAHU = HEBAT PH MENTERI TAK ADA PARTI PUN BOLEH HURU HARA KAN NEGARA = MEMANG BENAR KERAjaan BERUK, BARU 6 BULAN PERINTAH NEGARA DAH LUPA TUNTUTAN MALAYSIA BARU NAK TELUS NAK DEMOKRASI, SEKARANG DAH JADI AUTOKRASI LEBIH TERUK DARI BN, = HIMPUNAN 8 DISEMBER BESAR MAKNANYA KERANA TELAH DIPERMAINKAN OLEH KAFIR DAN MUNAFIK. WALAUPUN SETAHUN JAGUNG MEMERINTAH MEREKA SUDAH MENCABAR ISLAM MELAYU DENGAN PELBAGAI CUBAAN. JADI APA SALAHNYA RAKYAT MEMBERI ISYARAT SUPAYA LEBIH BERHATI-HATI = SIAPA PETANI SIAPA PEKEBUN, TIDAKKAH MEREKA SEMUA BANGSA MELAYU. NEGERI MANA PALING MISKIN. TIDAKKAH NEGERI MAJORITI MELAYU = KALAU DIKUMPUL ASET TOKEY BANGSA CINA TENTU KEKAYAAN MEREKA MELEBIHI NEGARA. DENGAN ASET SEBANYAK ITU MRREKA DENGAN MUDAH BOLEH MENUMBANGKAN NEGARA = RAJA GULA BAWA LARI HARTA MALAYSIA KE HONG KONG, RAJA BOLA BELI KELAB LUAR NEGARA = MAHA KRONI DALAM MASA 10 TAHUN PERTAMA PENSWASTAAN TELAH SWASTAKAN 75 SYARIKAT KERAJAAN MENYEBABKAN KRONI MEREKA TERMASUK ANAK MAHA BELIT MENJADI BILIONARE HANYA DALAM MASA 8 TAHUN SAHAJA KE-9 TERKAYA. KRONI ALJUBURI TERLIBAT SAMA. SELEPAS 1993 LEBIH BANYAK DISWASTAKAN. ANAK MAHA KRONI ADA 203 SYARIKAT 12 LISTED COMPANY TETAPI MAHA BELIT BERDALIH KAYA DENGAN USHA SENDIRI = PH KACANG LUPAKAN KULIT = KERAjaan PH TAK PANDAI JANA EKONOMI HANYA TAHU POTONG SANA CANTAS SINI = ICERD BARU TANGGUH BUKAN BATAL LAGIPUN BANYAK LAGI TEKANAN DARI LUAR PASTI MENERJAH KEDAULATAN ISLAM MELAYU = DEMO 8 DIS. BANYAK ISU YANG HENDAK DILUAHKAN RAKYAT BUKAN HANYA ICERD KERANA SEJAK PH PERINTAH NEGARA PELBAGAI ISU YANG TIMBUL YANG MERESAHKAN RAKYAT = MENTERI PH LEBIH GEMARKAN MENUNJUKKAN KUASA DARI MERAIH HATI RAKYAT = PARTI KADOK BERSATU TERIMA LAGI 3 EKOR KADOK JADI AHLI, SEKIAN DIMAKLUMKAN = PM-4 SWASTAKAN SYARIKAT KERAJAAN, PM-7 SWASTAKAN GLC PLAK, BALIK-BALIK PUSING SITU JUGAK, AKHIRNYA YANG KAYA IALAH KRONI, BILA RUGI BAIL OUT RAKYAT TANGGUNG = MELAYU TIDAK ISTIMEWA KERANA TANAH INI ADALAH TANAH MEREKA. YANG ISTIMEWA IALAH PENDATANG YANG MENDAPAT PELBAGAI KEISTIMEWAAN = SEBELUM PERUSUH MEMBELASAH PENJAWAT AWAM PEMIMPIN PH TELAH BERTALU HENTAM MEREKA = BERITA SENSASI : 5 EKOR LAGI KADOK JADI AHLI PARTI KADOK BERSATU. HARAP MAKLUM = MAMAK BENDAHARA BELASAH PENJAWAT AWAM 6 BOMBA MATI, BELASAH LAGI 1 PARAH. PENJAWAT MELAYU ITULAH YANG KENA KUTUK DAN DIPERLUKAN SAAT KECEMASAN DAN MENGGADAI NYAWA = PH RACIST BUKTINYA RUSUHAN KUIL KENAPA TANGKAP MELAYU SAHAJA MANA INDIA TAK KENA YANG BAKAR KERETA DAN PUKUL HAMPIR MATI PENJAWAT AWAM = PENYOKONG PH GANGSTER PEMIMPIN PH PUN GANGSTER HABIS KUCAR KACIR SATU NEGARA = ICERD BERMAKNA HAPUSKAN SEKOLAH KEBANGSAAN CINA DAN INDIA DAN MEREKA HENDAKLAH PULANG KE NEGARA MASING-MASING = BANGUNAN TINGGI NAMA MEREKA, PROFESIONAL NAMA MEREKA, HARTA NEGARA HABIS DIKAUT TAPI MEREKA MASIH MENGHARAPKAN KERAJAAN BANTU BANGSA MEREKA = MAHA KELING KEDEKUT NAK MAMPUS SUKA SANGAT KACAU PENJAWAT AWAM. TAK TAHU KE DIA RAKYAT MALAYSIA MAKIN BERTAMBAH RAMAI. NISBAH SEBENAR ADALAH BERPATUTAN = ALKISAH EXAM SPM 2018 : SEKOLAH CINA MENDAPAT SOALAN BOCOR. SOALAN PULAK LUAR TARAF DAN ADA YANG TIDAK MEMPUNYAI JAWAPAN DAN MACAM-MACAM LAGI PERSOALAN. MAKIN TERUKLAH DIKERJAKAN PUAK HAPRAK = PARTI KUALI NAMPAK SANGAT SOKONG SYIAH BILA PERSOAL SAUDI SERANG YAMAN. KENAPA TIDAK DISOAL IRAN SERANG SYRIA =

   Delete
  11. PH = MELAYU HANYA 10% SOLAT 5 WAKTU PATUTLAH BILA MENGUNDI PANGKAH KAFIR DAN MELAYU MUNAFIK. APAPUN BOLEH DIMAAFKAN LAGI SEBAB MELUAT DENGAN JIBENG. TAPI PRU-15 PASTIKAN PANGKAH GS = PRESIDEN PARTI FREEMASON MALAYSIA MINTA MELAYU BELAJAR BAHASA CHINA TAK KE BIOL PATUT MINTA KAUM CHINA LAH BELAJAR BAHASA MELAYU. DIA TAK TAHU KAH ADA YANG TINGGAL LAMA BERANAK PINAK MASIH TAK TAHU BAHASA MELAYU. BANGLA DATANG LIMA ENAM BULAN DAH TAHU CAKAP MELAYU = TOKONG MANA NAK INSAF DALAM KEPALA HOTAK DIA KERJA NAK JATUHKAN ISLAM MELAYU JE MANA DIA NAK TOLONG TEKSI MALAYSIA DAN NEGERI PANTAI TIMUR BETUL TAK = JIBENG DAH TERPAKSA INSAF KAN MANA DIA ADA KUASA LAGI = CROOKED PM JE YANG TIDAK INSAF KATA NAK LETAK PANDAI MENGACAH BERLAKON YEA = SIGARAGA DOK SIBUK BALA RASUAH. BN & PH SAMA-SAMA RASUAH JE MEMAMG RAKYAT MALAYSIA BANYAK KENA BALA SEBAB MEREKA = DAP BANYAK BUAT BALA. BALA NEGERI DENGAN TANAH RUNTUH DAN RATUSAN BANJIR. BALA NEGARA DENGAN BALA EKONOMI. RAKYAT SUSAH RAMAI MENGANGGUR DAN BERHENTI KERJA. KERJA TUDUH JIBENG YANG HILANG KUASA = PANDIR JASIN TUDUH SABOTAJ DALAMAN. SEDARLAH DIRI SIKIT SEBAB KAU BUAT TAK BAIK LAH ORANG MARAH KAU = MAK LAMPIR HATI TISU TAK SEDAR DIRI DARI MANA DATANG. LUPA BANGSA LUPA PERLEMBAGAAN NAK BUANG MELAYU. BANGSA LAIN DAULATKAN BANGSA SENDIRI. KAU PULAK NAK BUANG BANGSA SENDIRI. KALAU BOLEH AGAMAPUN NAK BUANG SAMA = TOKONG EGO SERANG KELANTAN LUPA PP JIBENG BANYAK BANTU KURANGKAN HUTANG. SI JIBENG PULAK ABAIKAN NEGERI MAJORITI MELAYU. PADAN MUKA JATUH TERJELEPUK. = MAK LAMPIR DAN SIGARAGA JADI BARUA DAP, PUJA KETUANAN BUKAN MELAYU. NON-MALAY DAH KUASAI EKONOMI DAN POLITIK. DIA ORANG BARU TIGA GENERASI KAT NEGARA NI. CUBA BAYANGKAN APA NAK JADI PADA ANAK CUCU CICIT MELAYU SEDIKIT MASA LAGI = MuJAHAT DAN GAY PERGILAH MAMPUS KAU SEMUA. MENTERI AGAMA KERJA BILANG BERAPA GAY KAT MALAYSIA. BODOH PUNYA MENTERI = SEBELUM PECAT PENJAWAT AWAM PECAT DULU MENTERI-MENTERI BODOH MACAM SIGARAGA, TOKONG, MASLAN EHHH MASLEEE, TONY PUAKA DLL = TOK PAU DAYUS JADI KADOK YANG SI MAHA DAYUS PULAK BOLEH TERIMA MASUK PARTI DAYUS, ELOKLAH TU SEMUANYA DAYUS BELAKA = LEPAS NI SATU-SATU PIMPINAN UMNO KENA BERCUTI DAN LEPAS TU TAK ADA LAGI PEMIMPIN LEPAS TU UMNO TERBUBAR SENDIRI = MULA-MULA TOLAK BANGSA SENDIRI LEPAS TU TOLAK AGAMA SENDIRI PULAK, INILAH KERENAH MELAYU PH = JIBENG DAH JADI SAMPAH TAPI MP PH JADI LIPAS & TIKUS JADI ADA BENDA PADA JIBENG YANG MASIH BOLEH PAKAI = TIADA APA PEMBAHARUAN YANG DIBUAT PH HANYALAH MENGULANG APA YANG TELAH DIBUAT BN BAHKAN MENAMBAH PARAHKAN LAGI MASALAH NEGARA = LIBERALIS PH MEMUJA DAN MENDEWA EROPAH SEHINGGA APA SAHAJA YANG DATANG DARI SANA ADALAH SEMUANYA BAIK BELAKA = DENGAN MEMPROMOSI LGBT TENGOKLAH ANGKA GOLONGAN ITU TELAH BERTAMBAH BERLIPAT GANDA = PH HANYA SATU JE MODAL DIA JIBENG SELEBIHNYA KACAU KIRI KACAU KANAN MACAM DAJJAL = MARAHKAN JIBENG KAKI BUAT HUTANG TAPI PH PUN SAMA BUAT HUTANG NAK BAYAR HUTANG, KERJA MAIN GALI KAMBUS JE = PH KERJA DIA TUDUH SANA TUDUH SINI DAKWA SANA DAKWA SINI, BETUL KE SALAH KE BELAKANG KIRA YANG PENTING DAPAT TEBUSAN. SIAPLAH MP PEMBANGKANG LEPAS NI KENA SEDIAKAN RM10JUTA SETIAP ORANG, PANDAI MAHA ZALIM BUAT DUIT. SATU ORANG 50 TUDUHAN KIRA PERANGKAP KENA MANA SATU TAK BOLEH LEPAS = MAHA ZALIM ANTI SUBSIDI ANAK BERANAK DIA SEMUA DAH JADI BILIONAIRE ANGKUT HARTA NEGARA. NAK BAGI RAKYAT MAKAN PUN SUSAH SANGAT, CAKAP LAH TERUS TERANG KEDEKUT ANTI MELAYU. BANGSA CINA DAH KAYA LEBIH DARI KERAJAAN BOLEH PULAK KERAjaan BANTU = TUJUAN HIDUP ADALAH UNTUK BERBAKTI KEPADA AGAMA, BANGSA DAN NEGARA. INI TIDAK PH NI KERJA DIA NAK MEROSAKKAN APA YANG DAH BAIK DAN BAGUS

   Delete
  12. PH = KELANTAN NEGERI MAJORITI ISLAM MELAYU SUDAH TARIK BALIK SAMAN..BILA LAGI POK MIN NAK BAYAR ROYALTI, INI MESTI KES KENCING LAGI = BANGSA BABI HUTAN PATUT MENGHALAKAN KEMARAHAN MEREKA KEPADA TOKEY-TOKEY CINA YANG KAYA RAYA MENJARAH HARTA NEGARA DAN BAWA LARI KE LUAR NEGARA DENGAN TIDAK MEMULANGKAN KEKAYAAN TERSEBUT KEPADA MEREKA = MuJAHAT APA SAHAJA KELUAR DARI MULUT DIA SAMPAH DAN MENYAMPAH. SAMPAH SYIK MERUGIKAN ISLAM/MELAYU, MENYAMPAH BILA JANDA GLAMOUR TAK LAYAN DIA VIRALKAN SATU MALAYSIA = MAHA KRONI KALAU JIBENG DIA KATA RASUAH KALAU DIA DUIT KOPI = KERAjaan BERUK MEMANG TAK PANDAI JANA EKONOMI HANYA TAHU POTONG PERUNTUKAN DAN JUAL ASET. JUAL SAHAM PH BERPOTENSI MURAH2 DAH TU SEKEJAP NAIK MELAMBUNG, KRONI DIA JUGAK YANG UNTUNG MACAM PM-4 DULU SWASTAKAN SYARIKAT KERAJAAN YANG UNTUNG. TUT2 SEKEJAP JE ANAK DIA JADI BILIONAIRE = KULIT SAMAK BUAT KEPUTUSAN RUGIKAN MELAYU BILA SURUH PENIAGA GUNA FODD TRUCK, MANA NAK CARI MODAL BESAR, DAH LAH AIM DAH TUTUP MANA LAGI NAK DAPAT PINJAMAN MUDAH = PARTI FREEMASON TIDAK DEMOKRATIK BILA JAWATAN PARTI BUAT SECARA LANTIKAN. LAIN KALI TAK PERLULAH SUSAH2 BUAT PEMILIHAN = MAHA ZOMBIE TAK HABIS2 SALAHKAN MELAYU. KALI INI SURUH MELAYU SALAHKAN DIRI SENDIRI KERANA MISKIN. YANG KAU DULU PM-4 MENGAYAKAN KRONI DAN ANAK SENDIRI SAMPAI LUPA ORANG MELAYU MISKIN = KALAU BENAR PH NAK BINA MELAYASIA BARU UBAHLAH APA YANG DISEPAKATI OLEH SEMUA PARTI TERMASUK PEMBANGKANG SEPERTI AKTA ANTI LOMPAT PARTI, AKTA PEMBIAYAAN PARTI , PEMISHAN KUASA ANTARA PEGUAM NEGARA DAN PENDAKWA RAYA DSB = PAKAR HADAS SUKA FITNAH PARTI ISLAM, SEKARANG FITNAH BALIK KEMBALI KE BATANG HIDUNG MEREKA . ADA KE MASUK AKAL 25 IMAM KENA PECAT, 10 LAGI KENA TUKAR TEMPAT KERJA DENGAN ALASAN REMEH TEMEH. RUPANYA ADA LAGI KES SEBELUM ITU APABILA 16 IMAM TELAH DIPECAT, KETERBUKAAN PANDANGANLAH KONON, BERLAPANG DADALAH SANGAT. PATUT PAKAR HADAS DAH LAMA KENA PECAT KERANA AMANAT RAJA MELAYU LANUN = APA RULE OF LAW YANG DIMAKSUDKAN MAHA ZOMBIE, DI MANA KEADILAN DALAM KES TOKONG JOSEPH NOBITA, KEMATIAN MUHAMMAD ADIB, KES PREBET ADAM DAN KES BERDARAH MEMALI. DI MANA HERO2 PH SEBELUM PRU-14 YANG MAHU SURUHAN JAYA DIRAJA = MAHA ZALIM SIBUK PERSOAL KEKEBALAN RAJA, YANG KAU MACAM2 SKANDAL PM-4 TAK BERSIH SAMPAI SEKARANG = RAKYAT JADI MISKIN ERA PM-4 BILA RINGGIT JATUH LEBIH SEPARUH DARI RM2,50 JADI RM3.80, TIDAK LAIN KERANA KORUPSI YANG MAHA TERUK. ERA PM-7 RINGGIT JATUH LAGI = DI KALA RAKYAT SUSAH PEMIMPIN PH POSING MELANCUNG KELUAR NEGARA = RIZAB BNM LESAP SEJAK PH PERINTAH NEGARA, TERNYATA PH HANYA PANDAI KOREK TABUNG NEGARA = BAGUS JUGA PEKERJA RESTORAN INDIA KENA PENAMPAR, BARU TERDEDAH BUKAN MAMAK RUPANYA. PARIA MOORTY JAJA KELUAR NEGARA BANGSA INDIA DI NEGARA INI DITINDAS TAPI SEBENARNYA MEREKA TIPU MELAYU DAPAT DUIT JUTA2 =

   Delete
  13. Cara-Cara Mengenal Pasti Restoran Mamak Muslim Atau Tidak   Sekiranya anda ke kedai-kedai mamak, cuba periksa lauknya: adakah terdapat masakan berlaukkan daging lembu.

   Ya, daging lembu. Inilah kunci untuk membezakan di antara kedai mamak Muslim dengan bukan mamak yang berlagak Muslim.

   Kenapa daging lembu? Sebab, tidak mungkin penganut-penganut agama hindu tergamak hendak menyembelih, memasak dan menghidangkan “tuhan” mereka! Di dalam agama Hindu, lembu merupakan haiwan suci yang dianggap tuhan mereka.

   Justeru, masakan yang berasaskan daging lembu tidak akan dihidangkan oleh restoran-restoran yang Hindu bukan Muslim yang menyamar Muslim.

   Mungkin mereka boleh menipu pelanggan dengan menggantungkan poster-poster al-Quran atau menggaji pekerja-pekerja India Muslim yang mampu menjawab salam apabila disapa, tetapi mereka tidak akan sekali-kali menggadaikan “aqidah” mereka dengan menyembelih, memasak dan menghidangkan tuhan mereka itu.

   Jom kita lihat bagaimana nak kenal pasti restoran mamak muslim atau tidak:

   1. Hari Deepavali sebegini adalah waktu paling sesuai untuk membezakan antara restoran mamak ori atau tidak. Restoran mamak tiruan semestinya akan bercuti di waktu-waktu sebegini. Cuma cara ini hanya boleh dibuat setahun sekali.

   2. Ada lagi cara lain yang boleh dilakukan waktu biasa. Periksa sama ada makanan mereka ada masakan lembu atau tidak. Restoran mamak Muslim akan ada masakan daging lembu. Jika mamak tiruan, selalunya tidak menghidangkan masakan daripada haiwan suci mereka.

   Saya pernah test satu restoran “mamak”.

   “Mamak, daging ada?”

   “Kambing ada. Lembu tak ada”

   “Kenapa lembu tak ada?”

   Jika dia jawab tergagap-gagap, berhati-hati.

   3. Cara paling ampuh, berikan salam dengan lafaz “Assalamualaikum”. Jika jawab salam tergagap-gagap, lari jauh-jauh. Cara ini boleh diuji kepada tauke dan pekerja mereka. Ada juga kadang-kadang tauke Muslim tapi pekerja non-Muslim.

   4. Restoran mamak Muslim akan ditutup waktu solat Jumaat. Malah ada yang menyediakan tempat solat atau surau untuk pelanggan. Jika restoran Mamak palsu tidak ada.

   5. Jangan mudah terpengaruh dengan poster-poster dan frame gambar tulisan-tulisan jawi yang nampak seperti ayat-ayat suci Al-Quran, gambar masjid, gambar Mekah dan sebagainya. Ia selalunya dijadikan hiasan untuk menarik pelanggan Muslim datang ke restoran.

   Sumber: http://www.kepohkuat.com/cara-cara-mengenal-pasti-restoran-mamak-muslim-atau-tidak/

   Delete
  14. Mana Prinsip Bantah Lompat Parti? Tanya Hamidah Osman   KUALA LUMPUR – Pemimpin-pemimpin dalam Pakatan Harapan sepatutnya menentang keras tindakan lompat parti.

   Kata Datuk Hamidah Osman yakni antara pengasas Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) sebelum menjadi kerajaan parti itu sering lantang memperjuangkan prinsip bahawa lompat parti tindakan tidak beretika.

   “Ketika ada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN-ADUN) daripada Pakatan Harapan ketika itu melompat parti ke Barisan Nasional rata-rata pemimpin Pakatan Rakyat yang hari itu bising.

   “Malah mengatakan ini perbuatan itu tidak beretika,” katanya kepada SuaraTv.

   Namun kini Pakatan Harapan tambah Hamidah hanya membiarkan kemasukan beramai-ramai wakil rakyat daripada UMNO hanya kerana ia memberikan keuntungan kepada parti itu.

   “Sekarang benda itu seolah halal kenapa tidak ada yang mempertikaikan tindakan itu secara lantang. Mempertahankan pendirian lama.

   “Ia dikira halal l halal semata-mata ia menguntungkan Pakatan Harapan,” ujarnya lagi.

   Untuk rekod, sejak Pilihan Raya Umum (PRU) 9 Mei lalu, seramai 16 orang MP telah keluar UMNO dan 12 yang menjadi wakil rakyat BEBAS namun menyatakan sokongan mereka kepada Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad.

   Pakatan Harapan kini berbaki 29 lagi kerusi untuk meraih majoriti dua pertiga di Parlimen.

   Setakat ini, parti komponen PH yang terdiri daripada BERSATU, Parti Amanah Negara (PAN), PKR dan DAP menguasai 119 daripada 222 kerusi parlimen, sementara 9 dipegang Warisan yang merupakan rakan sekutu mereka.-SuaraTv

   KOMEN : Jangan harap PH akan tunai janji mereka

   Delete
 2. Mungkin ada yg sedang cuba2 mencari dahan untuk berpaut

  ReplyDelete
 3. Ye la tu.... Suman cendol, LAPOOOOOR!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Woi Suman cendol, ko ni pokak ko apo? Huh !

   Delete

  2. Sejak mula ajer blog post keluar binatang GENG NAJIB YANG SENTIASA MENJILAT NAJIB NI PUN KELUAR MACAM ULAR.

   JUMPA KELING DENGAN ULAR, HENTAM BINATANG GENG NAJIB NI DULU.

   Delete
 4. Cakap orang politik memang macam tu. Macam dulu dulu. Mat Nuar akan ganti saya jadi PM. Tau tau esoknya Mat Nuar kena guling! Kaaah kah kah.

  ReplyDelete
 5. selamat bertaubat drpd perbuatan2 keji bro anwar.

  tapi banyak juga yg masih tertunggu tunggu drpd mulut sdr yg sdr bukanlah seorang 'bisexual'.

  insan yg berkuasa yg tlh mengampunkan u sudah menerima balasan duniawi - mungkin berkat doa mangsa2 yg tak terbela.

  sementara itu selamat terus berangan angan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kesian sdra Kita ni kena ngan sheikh!! Sakit x? Lain kali bawakla ky cam sepol tu!! Ekakakaka!

   Delete
  2. Ip ?

   internasional Bapok Man bin Kepala Bapak

   Delete
  3. Salah!!! Cuba lagi ok beruk!!!

   Delete
  4. Aiiikkkk aku kenal kau lah!!

   hi.....hi....

   Pergi la cari klimaks kau!!

   Jangan lopa balasan tuhan dengan perbuatan liwat kau.

   kah....kah....

   Seronok juga bermain lidi-lidi dengan anak berok tak dak ilmu ni.

   Delete
  5. Salah lagi!! Cuba lagi skali beruk pondan! Kah kah kah

   Delete
  6. Si Peliwat dah ambil peranan sebagai Spokeman Tun M pulak dah.

   Rakyat hanya ingin tahu,

   Si Peliwat Sahih & Di Sabitkan oleh mahkamah lakuan ketika Meliwat Saiful:

   (1) Menjilat Bontot ke
   (2) Sambil Menjilat Menguyah Kunyit ke
   (3) Mengolok Bontot sj le
   (4) Mengorek dgn Jari je ke
   (5) Men"doggie" ke?

   Bila Si Peliwat berjaya " Pemuka Pemuka yg senang dgn budaua kronisma Dan Menghimpun kekayaan, Ada tak possibility, Rakyat benar benar ingin tahu, samada kau Membontot.

   Delete
 6. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 7. Perang Kemuncak akan berlaku dalam bulan Jun 2019!
  Dalam peristiwa ini,Tun dan kumpulannya akan menang!

  Tun di tentukan tuhan untuk menentang pengkhianatan Yahudi terhadap negara , dan yang melumpuhkan ekonomi Asia Timur pada 1997. Dan kini sebagai penyelamat kita dari kebangkitan "mata satu".

  Hanya mereka yang berhati bersih dan pejuang kebenaran akan memahami maksud yang ku sebut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apa yg ko merapu ni monyet??

   Delete
  2. Hanya mereka yang berhati bersih dan pejuang kebenaran akan memahami maksud yang ku sebut!

   Buktinya penyamaran "Ip Man tengkorak di atas"

   Lihat komennya...dia yg monyet,dikatakan orang!

   Delete
  3. Dah dah la beruk!!!! Kalau bukan monyet, berukla!!! Kah kah kah

   Delete
  4. This comment has been removed by the author.

   Delete
  5. Whatever lah beruk pondan!!! Kah kah kah

   Delete
  6. Betollah Bloq budin dah jadi kandang babi!!!

   Dah diberi nasihat,ada yang masuk!

   Contohnya si Ip -Ini Pondan Man

   Tak dak ilmu,masuk bloq ,perangai menyondol

   Tak ke babi tu!!!!

   kahhhhhh kahhhhhhhhh kahhhhhhhhhhh kahhhhhhhhhhhhh

   Delete
  7. Pembaca budiman semua!! Klu nak tahu, singgora adalah kejora! Harap maklum!

   Delete
  8. Aku ni ingin tanya ko sikit, wahai Ip kera
   Mcm mana ko tahu yng aku ni Singgora
   Dan kau jugak tahu, aku ini jugak Kejora
   Boleh tahu, ko pakai apa jampi mentera?

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  9. Jgn kengkawan tak tau siapa dia Ip man
   Dia jelmaan GMN lahanat yg tak siuman
   Juga jelmaan si renta dajjal Wak Suman
   Munafiq jahanam yang udah rosak iman

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  10. Salah lagi!!! Kwang kwang kwang!! Cuba lagi singgora kejora beruk!!!! Kah kah kah

   Delete

  11. ENTAHAPEKEBENDENYE PERANG KEMUNCAK YANG DI PARROT GORA @ GENG NAJIB DARI KATA2 USTAD YANG PAKAI NAMA KRISTIAN JOHN DOE YANG TAK JAWAB2 SOALAN AKU.

   DIA MENCELAH AKU NGENTAM GORA MENGATAKAN DIA GORA = KOJOLLA, DIA NAFIKAN TAPI TAK KASI BUKTI.

   DAN DI KOMEN2 DI BLOG POST INI AKU LIHAT DEPA DUA DAH MENYEKEL KEPALA ANTARA SATU SAMA LAIN. BAK KATA NAJIB AL JIBO, PANJI HITAM KEPALA BAPAK DEPA.

   Delete
 8. Kat atas ada sekor beruk nama Ape man
  Beruk baru muncul hari ini beri komen
  Slalu dlm semak dgn bapuk dia beromen
  Tak lama lagi dah, sebelum kena simen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kan wa dah cakap! Kah kah kah

   Delete
  2. Kejora dah terlondeh, nampak ekor!!! Kah kah kah

   Delete
  3. Aku ni ingin tanya ko sikit, wahai Ip kera
   Mcm mana ko tahu yng aku ni Singgora
   Dan kau jugak tahu, aku ini jugak Kejora
   Boleh tahu, ko pakai apa jampi mentera?

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  4. Mcm mana tau? Ada benda ni yg dipanggil teknoloji! Tapi beruk mana tau pasal teknoloji ni, ye tak? Kah kah kah

   Delete
  5. HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!
   Anak babi nyamar jadi lp = l piq

   Delete
  6. HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!
   Anak babi nyamar jadi lp = idiot pig

   Delete

  7. Dah begitu lama menulis baru binatang Kojolla nih nak nuduh Ip man itu GENG MENJILAT NAJIB YANG SENTIASA HENTAM GENG NAJIB SEBAB DIA SENTIASA MENJILAT NAJIB.

   Begitu lah tahap IQ nya yang sama level dgn beruk, spt di gelar Ip man.

   Dia tak reti langsung bezakan orang dari gaya bahasa, cara cakap, jenis hentaman kpd dia. Lantak lah, pahal pun, dia binatang.

   Delete
 9. Dah jelas sekarang kan pendirian DSAI .dia relaks jer .Tapi yg duk terlebih gelabah ialahShahabudin Husin bersama Rafizi /Johari Abdul and the gang.

  ReplyDelete
  Replies

  1. Well done matpetai, kamu menulis ada kaitan dgn tajuk pos.

   Tak mcm binatang yang pakai banyak nama spt GORA, GENG NAJIB YANG SENTIASA MENJILAT NAJIB.

   Delete
 10. Entah dari mana asal ini Ape man beruk
  Tak tahu usul asal datang dari mana ceruk
  Lama kat sini muncung dia sumbing teruk
  Tunggulah nanti Budin cincang buat jeruk

  ReplyDelete
 11. Dari segi logiknya, siapa yang anti sangat dengan Mat Nuar nih? Cer citer..! Puak UMNO dan yang se DNA denganya... logik ke tak logik woi Suman cendol.? Kah kah kah.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kat sini takde tulang jadi anjing2 sekelian takyah nak merayap kat sini. Heh heh heh.

   Delete
  2. Mulut tu elok beli insuran! Kah kah kah

   Delete
  3. Lu nak buat apa? Nah, suck my john! Huhuuu

   Delete
  4. Kwang kwang kwang! Match stick you mean?? Kah kah kah

   Delete
 12. Whatever lol. Anwar Ibrahim boleh terus rancang, tetapi Allah SWT menentukan.

  ReplyDelete
 13. Mengikut kenyataan msdey hari ni DAP yg menentukan siapa PM...Madey ngaku dia di lantik oleh Dap...

  Jadi bila madey bersara Dap yg akan tentukan siapa pm...madey tak boleh namakan anwar ganti dia...

  ReplyDelete
 14. Datang rumah orang bukak dada tunjuk hebat
  Ape man beruk, memang perangai mcm musibat
  Berjalan tempang tapi lagak mcm Hang Jebat
  Berangan jadi hero, muka macam tauhu sumbat

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kejora dah terlondeh nampak ekornya yg kontot!!! Kah kah kah

   Delete
  2. Senangnya dalam hati....
   Kejora sudah kena kantoi....
   Nampak ekornya yg kontot...
   Hai..Rupa rupanya beruk...

   Ikut irama lagu p ramlee

   Kah kah kah

   Delete
  3. Betina yg dia dok angau tu mas joko! Pondan!! Kah kah kah

   Delete
  4. Aku baru saja dtek!

   Ropanya babi yg bernama Ip Man nih GMN!!

   Pengecut kau yerrrrrr

   Beropa pulak si sondol nih!

   Takut di taji!!!!

   Delete
  5. Sudah sudahla singgora kejora beruk pondan! Ko bukan computer savvy cam aku!! Jgn nak blagak pandai pulak! Tapi boleh cuba lagi .. good try! Kwang kwang kwang

   Delete
 15. Woiii! Kejora singgora beruk! Wiring ko dah short teruk! Kononya gaduh berebut betina, tapi gaduh dgn diri sendiri!! Kah kah kah

  ReplyDelete
  Replies

  1. Setuju dan sokong sepenuh nya kata2 ip man itu. Tak lain, tak bukan, wiring dia dah short, terbakar, selalu menggelupur di sini.

   Delete
 16. Adun jeram bendahari Bersatu selangor di kecam kerana cetak gambar di beg sekplah budak...

  Mcm2 masalah orang parti bersatu sekarang...baru setahun jagong...

  Madey tak boleh kawal orang bersatu kerana pening dgn ekonomi merudum tambah plak akan ngadap Agong baru yg tegas sikit..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apa nak heran bai...bersatu tu kan Umno..parti peribumi bersatu Malaysia..United Malaysian Natives Organisation...bukan ke Umno tuuu!! Prangai org2 Umno ni takkan berubah!! Kah kah kah

   Delete
 17. Apalah bodoh punya ape man bapak beruk
  Tak ada orang kenal asal usul mana ceruk
  Guru dia si John Doe sudah cedera teruk
  Tunggu masa je barua ni nak kena jeruk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mas joko apa kabar?? Ekakakakakaka

   Delete
  2. Ip Man adalah pemilihan nama yang menarik. Ia membawa 2 maksud.

   Pertama IP membawa maksud Internet Protocol dan Man membawa maksud lelaki. Maka IP Man membawa maksud seorang lelaki yang computer savvy.

   Kedua, Ip Man adalah nama seorang ahli kungfu yang terkenal yang telah berjuang demi maruah bangsa Cina dan menewaskan Twister, seorang Petinju British yang menghina bangsanya. Maka maksud kedua Ip Man ialah 'pejuang bangsa'.

   Pemilihan satu nama yang mempunyai 2 maksud. Sama seperti nama Fan Tun yang membawa dua maksud, maksud pertama ialah Fan of Tun atau Pro-Tun dan kedua ialah Fantun atau 'pantun' yang ditulis di dalam huruf Arab, yang bermaksud seorang yang sangat gemar berpantun, dan malahan bukan sekadar gemar, tetapi juga hebat berpantun. Sdr Fan Tun adalah pemantun yang tidak pernah ditewaskan.

   Sekadar cadangan dari saya. Kekalkan nama Ip Man. Ia nama samaran yang baik sama seperti Fan Tun.

   Syabas!!!!

   Delete
  3. Apa yg ngko merapu ini, Doe ubi keledek
   Naper Ip biol itu tetiba je nko mau bodek
   Buka ke Gora cakap Ip tu kerbau pendek
   Atau boleh juga kalau, Ip = 'India pundek'

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  4. Nama siapa pun boleh reka!

   Yang pentingnya sifat!

   Ada guru ajaran sesat yang menamakan dirinya Allah!

   Adakah kita patut mengucapkan "syabas" pada beliau?

   Delete
  5. Ip Man adalah penyamaran baru GMN bedebah!!!

   Delete

  6. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   Gora @ Kojolla @ ANONYMOUS @ GENG NAJIB YANG SENTIASA MENJILAT NAJIB DAH BANTAI USTAD YANG PAKAI NAMA KRISTIAN JOHN DOE -

   Anonymous7 January 2019 at 23:41
   Apa yg ngko merapu ini, Doe ubi keledek
   Naper Ip biol itu tetiba je nko mau bodek

   Delete
 18. Kejora ckgu sekolah yg mengajar matematik
  Dia mahir dlm algebra, kalkulus dan statistik
  Di sekolah dia pegang bola, silat & gimnastik
  Pelajar2 kat sekolah gelar dia ckgu fantastik

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh


  Mas pula, pensyarah dalam bidang linguistik
  Dia dgn Kejora, bertentangan fahaman pllitik
  Awal nya, dgn Kejora dia asyik jer mengkritik
  Tapi dek kerna pantun cinta mereka berputik

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh


  Mas mmg nya seorang gadis yg amat cantik
  Kulit dia tegang dan licin, tiada apa berbintik
  Halus dan gebu tak ubahnya kulit buah betik
  Bibir merah delima tak perlu nak guna lipstik

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh


  Percintaan mereka amat syahdu & romantik
  Asyik jer saling berindu asmara, setiap detik
  Mas bak bunga kembang, madu kini menitik
  Kejora si kumbang, 5 Feb ni tampil nak petik

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kah kah kah kah....bercinta konon...mas jokok!!!! Kah kah kah

   Delete
  2. Ekor kontot!!! Kih kih kih..sakit perut aku!!!!

   Delete
  3. Ikut suka ngko lah hai GMN babi bunting
   Ko kata apa pun, aku tak akan melenting
   Cinta aku & Mas, itulah yng lebih penting
   5 Feb ini Mas tunggu saja aku gi sunting

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete

  4. Binatang GORA @ ANONYMOUS @ GENG NAJIB YANG SENTIASA MENJLAT NAJIB Memuji diri sendiri bukan main. Sekali cakap kerja tanam sayur, sekali cakap guru, sekali cakap angkat tong taik membaja sayur ...

   Penipu, pembelit, pemfitnah, Njib curi duit rakyat RN2.6 biliun di 1MDB pun di kata nya duIt KEPALA BAPAK DIA, BUKAN CURI.

   Delete 19. ….A……A…..
  …///………\\\
  ///….O…..O..\\\
  ………….00………
  ...)))0000Y000((
  ……))………..((….
  …….AAAAAAA….
  …………((…………

  Ip Man- In Piq Man


  GMN kepala bana tukar jadi lp Man

  Takut juga kau yerrr dengan aku?

  HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!
  HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!
  HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!
  HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!
  HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. KONON NAK NYAMAR!

   Tak lepas juga dengan huruf P=PIQ

   memang GMN di anak babi sesat kat blog Kandang Babi Budin

   Delete
  2. Kih kih kih...ekor kontot...mas jokok pondan!!! Sakit perut aku!!!

   Delete
  3. Beruk short wiring!! Kih kih kih..sakit perut aku

   Delete
  4. HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!
   HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!
   HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!

   HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!

   Anak babi nyamar jadi lp = l piq

   Delete
  5. ….A……A…..
   …///………\\\
   ///….O…..O..\\\
   ………….00………
   ...)))0000Y000((
   ……))………..((….
   …….AAAAAAA….
   …………((…………

   Ip Man- I Piq Man

   WOIIII LELAKI BABI!!!

   KAU SONDOL LAIN MACAM
   masa kau sondol,tiba ada babi lain sondol lubang jubo kau


   Seronok juga layan si Lelaki Babi ni!!

   HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!
   HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!
   HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!
   HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!
   HA!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!!HA!!!!!!HA!!!!!!

   Delete
  6. Ehhh!!! Emo ke beruk pondan!!! Jangan la cam tu!! Nanti panggil mas jokok pujuk ye!! Kih kih kih, sakit perut aku

   Delete
  7. kut suka ngko lah hai GMN babi bunting
   Ko kata apa pun, aku tak akan melenting
   Cinta aku & Mas, itulah yng lebih penting
   5 Feb ini Mas tunggu saja aku gi sunting

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
 20. Sobat2 sekelian...Baru terima satu berita yang dikirmkan oleh sorang rakan.

  Tergerak hati pulak nak sharekan dengan korang...macam tak betul aje lah kalau makan sorang2 kan beb !!!!

  Anwar will soon be delivered an ultimatum by Mahathir???

  If you study Anwar’s history carefully, you’ll notice, that whenever he says he’s good with someone, things are not really that good.

  Back in 1997, he repeatedly stressed that he was good with Mahathir, that the latter had agreed to a plan of succession for the government’s top leadership.

  Yet, he got kicked right out of government and straight into the cells of Sungai Buloh after being found guilty of corruption and Sodomy.

  It was more or less the same thing in 2014, albeit with a twist.

  Back then, Anwar swore heaven and earth that he was on good terms with the then Menteri Besar (MB) of Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

  However, some weeks after his wife, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, won the Kajang by-election, he went straight for Khalid’s jugular by alleging that the MB was unfit to hold office.

  Therein the twist:

  In 1998, the person Anwar was against gave him the sack.
  In 2014, it was the person who Anwar was against that got the sack.

  And today, we’re been hearing Anwar say over and over again that “there is no issue whatsoever” between him and Mahathir.

  So what will it be?

  Will it be 2014 all over again, where we see Mahathir get deposed from government, or will we see a repeat of 1998, with Anwar finding himself without a party?

  Either way, history does have a strange way of repeating itself.

  On the 20th of September 2018, a famous blogger wrote:

  26. He (Anwar) is also said to be involved in four other sodomy related acts that have yet to be made public.

  27. Mahathir seems to be in possession of material evidence related to two of those acts.

  28. I am told, he plans to make public those acts the way he did in 1998 by telling Malaysians that he gave Anwar a second chance “but the man doesn’t seem to want to change.”

  29. Anwar faces definite jail time on one count alone relating to “carnal intercourse against the order of nature” that he committed on home ground.

  30. Another count relates to a 40 year old man who met me personally in Melaka last week.

  31. This man allowed me to sight audiovisual evidence showing clearly that Anwar was involved in “carnal intercourse against the order of nature” with him.

  32. The man in question is willing to testify at any material time in the spirit of truth and justice.

  33. It is not clear at this point if Mahathir is in possession of evidence related to this man.

  As we speak, Mahathir is planning to use the evidence (point 27) to do precisely what I told you he would do (point 28) should Anwar reject an offer he is set to negotiate with the latter in the coming weeks.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kejora ckgu sekolah yg mengajar matematik
   Dia mahir dlm algebra, kalkulus dan statistik
   Di sekolah dia pegang bola, silat & gimnastik
   Pelajar2 kat sekolah gelar dia ckgu fantastik

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Delete
  2. Ye ke??? Tak tanya pun!!

   Delete


  3. baru aku tahu dia ni cemburu

   ka...ka....ka...

   Delete
  4. Kih kih kih...dia dah tertukar..patutnya pakai anonymous utk pantun...ni pakai singgora...confirm org yg sama....kantoi..kih kih kih

   Delete
  5. Mas mmg nya seorang gadis yg amat cantik
   Kulit dia tegang dan licin, tiada apa berbintik
   Halus dan gebu tak ubahnya kulit buah betik
   Bibir merah delima tak perlu nak guna lipstik

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Delete
  6. lp MAN= I piq man

   Baru aku tahu kau ni jantan cemburu
   dari awal dah aku agak

   Kalu ko nak tino,aku boleh cari
   Bukan melayu!
   Bukan Cina!
   Bukan India!

   Tapi negro bro!
   Sekali dia hentak kau....kojol

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Delete
  7. Ko pernah rasa negro punya ke?? Cam pernah jer!! Kih.kih.kih

   Delete
  8. Tak pernah!

   Aku akan buatkan kau bahan kajian!

   teori keputusan ku,memang kau akan dihentak

   Harap-harap kau tak kojol la na!

   Delete

  9. BINATANG YANG PAKAI BANYAK NAMA TERMASUK GENG NAJIB MENJILAT NAJIB INI RAJA KOPIPES DI SINI.

   DULU SELALU DI BALUN, DAH KURANG. SEKARANG DIA MULA KOPIPES, AKAN DI BALUN LAGI. PADA MASA2 NYA DENGAN KOPIPES JUGA - KASI DIA A TASTE OF HIS OWN MEDICINE.

   Delete
 21. Ada org ni kan!! Kan!! Kena kantoi terlondeh sampai terjulur kluar ekor kontot dia!! Kesian..mas jokok...kih kih kih

  ReplyDelete
  Replies
  1. Percintaan mereka amat syahdu & romantik
   Asyik jer saling berindu asmara, setiap detik
   Mas bak bunga kembang, madu kini menitik
   Kejora si kumbang, 5 Feb ni tampil nak petik

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Delete
  2. Ikut suka ngko lah hai GMN babi bunting
   Ko kata apa pun, aku tak akan melenting
   Cinta aku & Mas, itulah yng lebih penting
   5 Feb ini Mas tunggu saja aku gi sunting

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  3. Mas jokok ke yg ko nak sunting?? Kih kih kih..mas jokok pondan tu? Kih.kih.kih sakit perut aku

   Delete
  4. Betol ka kau babi bunting Ip

   Kalu gitu kau branak saja kat bloq ni na!

   aku gelak keraih perut!!!!!!!!!!!!!!!!!ka ka

   Delete
  5. Kalu le Mas bulan, Kejora adalah bintang
   Bagai minyak yng penuh Mas aku tatang
   Tak kan ku tukar walau emas segantang
   Moga 5 Feb ini tak ada aral yg melintang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  6. Ip Man adalah pemilihan nama yang menarik. Ia membawa 2 maksud.

   Pertama IP membawa maksud Internet Protocol dan Man membawa maksud lelaki. Maka IP Man membawa maksud seorang lelaki yang computer savvy.

   Kedua, Ip Man adalah nama seorang ahli kungfu yang terkenal yang telah berjuang demi maruah bangsa Cina dan menewaskan Twister, seorang Petinju British yang menghina bangsanya. Maka maksud kedua Ip Man ialah 'pejuang bangsa'.

   Pemilihan satu nama yang mempunyai 2 maksud. Sama seperti nama Fan Tun yang membawa dua maksud, maksud pertama ialah Fan of Tun atau Pro-Tun dan kedua ialah Fantun atau 'pantun' yang ditulis di dalam huruf Arab, yang bermaksud seorang yang sangat gemar berpantun, dan malahan bukan sekadar gemar, tetapi juga hebat berpantun. Sdr Fan Tun adalah pemantun yang tidak pernah ditewaskan.

   Sekadar cadangan dari saya. Kekalkan nama Ip Man. Ia nama samaran yang baik sama seperti Fan Tun.

   Syabas!!!!

   Delete
  7. Tank u brother John doe!

   Delete
  8. Sungguh bertuah, miliki Mas cantik lawa
   Bagi ku, Mas ini insan yang sgt istimewa
   Dia adalah intan payung dan juga nyawa
   Ke atas awan pelangii, dia akan ku bawa

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  9. Apa yg ngko merapu ini, Doe ubi keledek
   Naper Ip biol itu tetiba je nko mau bodek
   Buka ke Gora cakap Ip tu kerbau pendek
   Atau boleh juga kalau, Ip = 'India pundek'

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  10. Nama siapa pun boleh reka!

   Yang pentingnya sifat!

   Ada guru ajaran sesat yang menamakan dirinya Allah!

   Adakah kita patut mengucapkan "syabas" pada beliau?

   Delete
  11. Gora meluah, apa yg di hatii terbungkam
   Bak bidalan, jauhari saja kenal manikam
   Dia tak suka, cara si Doe Kristian terkam
   Kini, Doe fasiiq, si Gora panah dan tikam

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete

  12. DAH TUA, NYANYOK, GORA @ BINATANG GENG NAJIB DLL YANG SELALU MENJILAT NAJIB INI TERSASUL -

   PUTRA SINGGORA / MAS7 January 2019 at 22:40
   Percintaan mereka amat syahdu & romantik

   Dia yang selalu cerita pasai gufreng nya tapi dah tak lama nak masuk kubuur dia kata "percintaan mereka", bukan "aku".

   PULAK NYA DIA HENTAM USTAD YANG PAKAI NAMA KRISTIAN JOHN DOE YANG PERNAH PERTAHAN DIA MASA AKU HENTAM DIA DULU, DENGAN MENGATA

   Dia tak suka, cara si Doe Kristian terkam
   Kini, Doe fasiiq, si Gora panah dan tikam

   HABIS LAH BARISAN PERANG KLIMAKS KAMU, USTAD. KAMU PUN SILAP, PERTAHANKAN ORANG YANG GILA, SEKARANG KAU DI PANAH DAN DI TIKAM.

   Delete
 22. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 23. Nak tanya lah...Korang tak rasa pelik ke, yang nampaknya beriya2 sangat membela maruah YDPA ke 15 ialah dari UMNO, tapi takde satu suara pun yang keluar dari mulut pemimpin2 melayu dalam Rejim ni.

  Mana suara ketua Ketua Armada yang kononnya begitu lantang menuntut perletakan jawatan Waytha Moorthy ..tapi sampai sekarang ni tak diendahkannya pun..buat derrrk aje.

  ini lah akibatnya jika diperkudakan oleh DAPigs...langsung tak berani nak mengeluarkan sebarang kenyataan mengutuk tindakan Eric Liew tu. Bukan apa..kalau tersalah tegur pulak nanti, kena bambu dan balun pulak dengan Tokong kit Sial dan DAPigs tu.

  Sebab tu lah depa semua senyap sunyi macam baru lepas dilanda garuda pulak ..setuju kan kengkawan????

  ReplyDelete
  Replies

  1. Emotions flare as Umno Youth members appear at Cisco's office over royal insult

   Umno Youth today submitted a memorandum of protest to Cisco Systems Malaysia over a Facebook comment made by one of its employees, which ...

   Read more at https://www.kinitv.com/#cwbMqf2uj3w0ushg.99

   Delete
 24. Berita ni khas ditujukan pada Wak Suman..orang lain jangan menyibuk pulak yeer..melainkan dia jugak anak jati Johor beb !!!!

  Sultan Johor menerima mengadap Dr Mahathir Khamis ini?


  Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar, dijangka menerima mengadap Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, di Istana Bukit Serene, dekat sini, Khamis ini.

  Difahamkan pertemuan pertama antara Sultan Johor dengan Dr Mahathir sejak dilantik semula sebagai Perdana Menteri selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) itu, turut disertai isterinya, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali.

  Bagaimanapun mengikut sumber, agenda pertemuan itu tidak dapat dipastikan tetapi difahamkan pertemuan itu akan turut membincangkan mengenai isu peletakan jawatan Sultan Muhammad V sebagai Yang di-Pertuan Agong Ke-15.

  “Dr Mahathir dan isteri diberi perkenan untuk mengadap Sultan Johor pada Khamis ini. Agenda pertemuan itu tidak diketahui tetapi sudah pasti itu menarik perhatian kerana ia pertama kali Perdana Menteri diterima mengadap sejak perubahan kerajaan tahun lalu.

  “Sejak kembali mentadbir negara, Perdana Menteri tidak pernah secara rasmi bertemu Sultan Johor. Jadi, ini adalah pertemuan pertama mereka,” kata sumber kepada NSTP, hari ini.

  Sementara itu, sumber menafikan khabar angin mengenai kebimbangan pihak tertentu di Putrajaya bahawa Sultan Johor mahu melaksanakan cara sendiri jika dilantik menjadi Yang di-Pertuan Agong.

  “Di Johor, Baginda menetapkan setiap Rabu, Menteri Besar, EXCO atau pegawai jabatan kerajaan boleh mengadap bagi mengemukakan sebarang isu atau laporan.

  “Terdapat kebimbangan bahawa jika Sultan Johor menjadi Yang di-Pertuan Agong, Baginda akan menggunakan cara itu untuk Perdana Menteri dan Kabinet. Perkara itu tidak benar,” katanya.

  Agak2 korang lah...apa sebab Tun baru sekarang ni nak terhegeh2 mengadap Baginda Sultan Johor....dah tentu lah Tun sedar Baginda Sultan bakal bergelar YDPA ke 16 dalam masa terdekat dan Tun datang untuk mintak "nyawa" dari Sultan Johor tu lah..setuju kan semua????

  ReplyDelete
  Replies
  1. politik demokrasi kuasa rakyat!

   Jika dalam keadaan tak kena,
   Rakyat kan bangkit!

   Delete
  2. Bro GN:

   Ini mmg satu berita yng sangat istimewa
   Ko dah buat aku berdekah-dekah ketawa
   Pembawa panji hitam pergi minta nyawa
   Kita tunggu ost Doe kristian punya fatwa

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  3. Singgora kejora huru hara!! Kih kih kih cantik nama anak ko dgn mas nanti..mas jokok pondan..kih kih kih

   Delete
  4. Rakyat Msia khususnya orang2 melayu ni tak perlu lah dipertikaikan kecintaan dan penghormatan tinggi yang diberikan mereka terhadap Institusi Kesultanan di negara ini.

   Tengok aje lah..komen netizen si Eric Liew dalam kes menghina Sultan Kelantan tu telah mendapat kecaman hebat dari kaum melayu hingga dia terpaksa memadamkan status FBnya tu.

   Begitu jugak kecaman ahli majlis Daerah Pontian, yang jugak ahli DAPigs terhadap TMJ dalam isu pulau kukup jiga mendapat perhatian dari bangsa melayu , khususnya warga johor yang tampil membela TMJ.

   Jadi..dalam sejarah melayu, belum ada peristiwa rakyat bangkit menentang Institusi Kesultanan ..kerana mereka tetap teguh dengan ungkapan Raja dan rakyat berpisah tiada..mereka umpama payung besar yang memayungi rakyat , khususnya bani melayu!!!!

   Delete
  5. GI TIDO LAH l pIQ!

   kO KAN TONGAH BONTING!!!

   Piq bunting kena rehat banyakkk!!!!


   Esok kau kembali lagi dengan samaran GMN

   jANGAN TAKOT NA!!

   jAM 8.00 - 12.00 Aku ke ladang!

   Delete

  6. "I DON'T WANT TO COMMENT ON THESE IDIOTS", said Rafidah -

   “I don’t care whether Umno is making a comeback or not.

   “Why should I waste my vision looking at them?” Rafidah Aziz replied when asked about the party’s fortunes following its crushing defeat in the 14th general election.

   Chatty in her signature no-holds-barred style throughout her interview with Malaysiakini, the former Umno Wanita chief turned tight-lipped when it came to the party she once helped lead.

   “I don’t want to comment on this stupid party.

   “I could not care less about what they want to suggest,” she retorted again when asked about Umno Youth chief Khairy Jamaluddin Abu Bakar’s suggestion to open up party membership to Malaysians regardless of race.

   After much persuasion, she eventually let in on her views.

   M'kini TV

   Delete
 25. Astagfirullah..Dah lebih2 pulak DAPigs ni, sampai berani keluarkan amaran pulak kepada KWSP yang telah mendedahkan perkara yang sebenarnya,

  Tentu korang semua tak caya kan..kalau macam tu, jom kita layan aap ulasan terbaru dari DS Najib tu beb!!!!

  Najib: KWSP terima amaran dari Pengerusi Lembaga Getah lantikan menteri DAP

  Giliran KWSP pula hari ini untuk menerima amaran dari pengerusi Lembaga Getah Malaysia (LGM) lantikan menteri DAP.

  Ini berikut dari tindakan KWSP mengeluarkan kenyataan bahawa pembelian tanah LGM dilaksanakan dengan cara profesional serta pada nilai yang adil.

  Sebenarnya, KWSP untung besar selepas membeli tanah ini dengan harga RM2.28 bilion kerana nilai pembangunan kasar projek KWSP di atas tanah ini ialah sekurang-kurangnya RM50 bilion.

  Saya telah jelaskan dan buktikan beberapa kali bahawa syarikat Aset Tanah Nasional Berhad yang menjual tanah itu kepada KWSP ialah syarikat milik penuh Kementerian Kewangan.

  LGM milik penuh kerajaan menjual kepada ATNB milik penuh kerajaan dan seterusnya menjual kepada KWSP.

  Satu kroni pun tidak kelihatan di dalam proses penjualan ini kecuali kroni-kroni di KWSP iaitu pencarum KWSP.

  Tetapi pengerusi ini masih bertegas bahawa RM800 juta sudah "hilang".

  Mengapa pengerusi ini tidak berani meminta penjelasan dari Guan Eng dan menuntut kembali RM800 juta ini dari dia jika masih tidak puas hati dan bertegas bahawa LGM sudah mengalami kerugian akibat tanah dijual "di bawah harga pasaran"?

  Oleh : Najib Razak

  ReplyDelete
  Replies
  1. Masalahnya naper kwsp x beli terus dri LTM klu nak untung lebih? Cuba check tgok ada lgi x duit atnb tu hasil drp untung jual tanah tu? Konpom dah luak banyak nyer! Mana pegi? Hmmmm

   Delete
  2. ehhhhh...hang tu bunting! gi tidoq

   Delete
  3. "Hakim sekarang ini 'lembik'," kata bekas hakim

   Hakim hari ini mempunyai kecenderungan untuk mengambil pendirian yang lembut dalam menjatuhkan hukuman individu yang disabitkan rasuah, kata bekas hakim Mahkamah Rayuan, Datuk Mohd Noor Abdullah.

   "Hakim-hakim yang 'lembut' kerana masyarakat juga lebih lembut (bertolak ansur rasuah)," kata Mohd Noor kepada pemberita selepas menghadiri mesyuarat Pencegahan Rasuah Malaysia Lembaga Penasihat.

   Mohd Noor yang juga merupakan ahli lembaga penasihat SPRM, sebelum ini berhujah bahawa denda yang dikenakan terhadap individu disabitkan dengan rasuah sering jauh lebih rendah daripada jumlah yang didapati merasuah.

   "Apa yang berlaku kepada hakim-hakim kita? Kes rasuah melibatkan wang dihukum dengan denda, dan (yang disabitkan itu) masih boleh untung.

   "Hukuman yang tidak setimpal dengan jenayah itu. Mereka harus dihantar ke penjara," tambah Mohd Noor.

   KOMEN: ketegasan bekas hakim negara dan bekas ketua polis negara seperti ini yg kita nak...bukan nya SOTONG DAN KERBAU seperti skang....yg ada skang sume PAK TURUT!!!!!.....

   NAJIB BOLEH HARAP 10-20 TAHUN DALAM PENJARA LER.

   Delete
 26. PERANG KLIMAKS SEMAKIN MENDEKATI KITA

  KITA SAMA-SAMA DI PIHAK TUN!

  KITA PASTI MENANG!


  TQ,BRO JOHN DOE
  ANDA INSAN TERHEBAT YANG DIBUKA HIJAB OLEH TUHAN

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalau nak rasa KLIMAKS..kena lah bersenggama dulu..betul tak beb????

   Delete
  2. senggama tu apa dia tuan?

   saya pemuda yang tak tau bahasa tuan

   Delete
  3. X yah singgora nak jadi geng JD, ko dah kantoi org yg sama ngan kejora! Masih ada hati nak menyamar lagi!! Kih kih kih

   Delete
  4. kejora guru pakar matematik

   Singgora ahli perniagaan

   Delete
  5. Ip Man lak babi bunting jantan!

   ehhhhh...hang tu bunting! gi tidoq

   Delete
  6. John Doe hatinya putih!

   Ibarat kata pepatah"sekilas ikan diair,dah tahu jantan betina"

   Dia dapat membezakan antara penulisan insan!


   Kau pulak hatinya hitam!

   Bak kata pepatah"Sekilas berok melompat,disangkanya ranting yang patah"

   Delete
  7. Mmg lah cai2 haprak ni, banyak masalah
   Berkelahi, spt taraf budak-budak sekolah
   Gora dan Ip@GMN kini kembali berbalah
   Ost Doe kristian pasti makin serba salah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  8. Yes lah tu! Dah tertukar nama masa berpantun pun masih nak auta lagi!!! Kih kih kih...terlondeh nampak ekor mu yg kontot singgora kejora beruk pondan! Kih kih kih

   Delete
  9. Boleh rujuk 22:39 utk pengesahan

   Delete
  10. Ulasan itu menunjukkan yg engkau adalah GMN..

   pernah aku duga engkau dahulu!

   dengan cara yg. sama!

   sibodoh yg berlagak pandai!

   kau yg menggelarkan John Doe ustaz kristian!

   malam ini kau keluar dengan samaran lain!

   memang sifat kau dengan banyak samaran!

   Ptuiiihhh BABI BUTING!

   Delete
  11. Ip dungu, sengaja nak menempah padah
   Tetiba jer, dia buat perangai haram jadah
   Dia tak tau yg Gora itu along taiko dadah
   Tak pasal2, muka Ip beruk ini kena ludah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
 27. Kan dah betul telahan rakyat bahawa Tun ni takde kuasa lamgsung dalam membuat keputusan dalam kerajaan...semuanya WAJIB mendapat green light dari Tokong Kit Sial dan DAPigs dulu.

  Kalau Tun sebagai PM pun mereka berani buat macam tu..kita tak heran lah menteri2 melayu lain dalam rejim ni umpama kerbau balau yang dicucuk hidung aje..betul tak beb????

  DAP Yang Tentukan Kedudukan Saya Sebagai Perdana Menteri – Dr Mahathir

  Tun Dr. Mahathir Mohamad hari ini mengakui DAP memainkan peranan penting dalam menentukan segala perkara dalam pentadbiran kerajaan Pakatan Harapan (PH) termasuk berkaitan kedudukannya sebagai Perdana Menteri.

  Dr. Mahathir berkata, memang pada awalnya dalam politik, DAP adalah sebuah parti seteru namun keadaan telah berubah menjadikan parti tersebut sebagai rakan sekutu kepada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) di bawah satu pakatan, PH.

  “Saya tahu ada pendapat mengatakan DAP parti musuh, tapi saya nak bagi tahu bahawa yang tentukan saya akan jadi pengerusi PH dan bakal PM (Perdana Menteri) jikalau menang dalam PRU lalu adalah DAP.

  “Mereka (DAP) tentukan siapa pemimpin dan siapa akan pegang jawatan selepas berjaya ambil alih kerajaan, semuanya ini datang dari DAP. Jadi, kalau orang kata (DAP) musuh, kenapa pilih saya.

  “Mereka juga sedar, kerosakan yang dilakukan pemimpin kerajaan terdahulu perlu disingkirkan dan sebab itulah kita menang dalam PRU-14,” katanya.

  Dr. Mahathir yang juga Pengerusi PH merangkap Pengerusi Bersatu menyatakan perkara itu ketika berucap merasmikan Pejabat Bersatu Negeri Terengganu di Ladang Tok Pelam di sini hari ini.

  ReplyDelete
  Replies

  1. my parents told me when Dr. Mahathir is in power in the government, he would do anything for the country own good, some of his decision may seems extreme, but the goal never changed. He developed Putrajaya is a fact, KLCC & KL Tower were constructed during his time is a fact, he developed the country is a fact. You have the right to hate him, but not without your respect toward the father of development.

   umranrc
   umranrc
   8 months ago
   Tun,
   I don't always agree with your policies, but in all honesty, you are a great leader. You always stand your ground. And the best is, you admitted that decisions can be either right or wrong, but at any particular time a decision has to be made nonetheless.

   Respect Tun.

   Delete
 28. Wahai saudara2 ku di blog ni..dalam kita sibuk berperang sesama sendiri untuk menyokong DSAI mahu pun Tun , kita nampaknya terlupa dan terlepas pandang akan agenda dari Kaum Cina dan DAPigs ni yang semakin menjadi realiti dalam masa terdekat ni !!!

  AWAS, kemaraan hegemoni pendidikan Cina di Msia ni!!!!

  Di mana 'political will' pemimpin Pakatan Harapan (PH) untuk menjadikan pendidikan sebagai wadah utama integrasi nasional? Pemimpin Melayu PH pula masih bermimpi menganggap rasis hanya milik orang Melayu?

  Mengapa sistem pendidikan berorientasikan kaum tinggalan penjajah yang kemudiannya memberi talian hayat selama 60 tahun kepada BN yang PH label sebagai mengamalkan politik perkauman boleh diteruskan malah disalurkan lagi peruntukan kerajaan?

  Muka depan akhbar China Press hari ini memaparkan barisan menteri dan timbalan menteri yang semacam meraikan kejayaan pendidikan Cina.

  Sejak kelmarin lagi, jika kita rajin meneliti pola berita TV jam 8 malam...kita akan dapati apa kandungan dalam berita tersebut tu.

  Pada ketika siaran berita TV berbahasa kebangsaan Jumaat lalu sibuk bercakap isu nasional daripada penurunan harga minyak dan ancaman ribut Pabuk di pantai Timur Semenanjung, berita Cina TV2 fokusnya jelas kepada kepentingan kaum mereka. Tidakkah itu mencerminkan nilai rasis cuba untuk dinormalisasikan?

  Lihat pada bukti catatan masa pada gambar-gambar berikut. Pada jam 8.08 malam, berderet berita tentang pendidikan Cina saja.

  Yang sempat ditonton berita tentang sidang media Tun Dr Mahathir berhubung pengiktirafan UEC iaitu sijil peperiksaan sekolah menengah persendirian Cina (SMPC).

  Dilanjutkan pula dengan khabar gembira tentang peruntukan kerajaan kepada SMPC.

  Menyaksikan kegembiraan menteri dan timbalan menteri Cina terhadap kejayaan pendidikan berorientasikan kaum mereka selain fokus berita TV dan akhbar Cina, adakah ini tidak cukup mencelikkan kita tentang ANCAMAN jangka panjang terhadap PENDIDIKAN KEBANGSAAN?

  Adakah Malaysia Baru hanya laungan palsu lantaran dieksploitasi untuk kepentingan kaum dan ruang untuk menonjolkan HEGEMONI CINA?

  Jika ikhlas mahu mencapai PERPADUAN NASIONAL, bagaimana Malaysia Baru hanya pejam mata membiarkan dasar pengasingan kaum diteruskan dalam aspek paling penting kita hidup bernegara iaitu PENDIDIKAN?

  Bagaimana ketika orang Melayu diingatkan supaya tidak RASIS tetapi semangat perkauman kaum lain yang disuburkan dalam pendidikan vernakular tinggalan kolonial dibiar malah dirai?

  Bagaimana ketika banyak lagi Sekolah Kebangsaan sama ada peringkat rendah dan menengah termasuk nun di pedalaman Sabah dan Sarawak memerlukan lebih banyak peruntukan, RATUSAN JUTA RINGGIT dana kerajaan "hangus" disalurkan kepada Sekolah Jenis Kebangsaan (SJK) dan Sekolah Menengah PERSENDIRIAN Cina yang sudah sedia mewah didanai elit ekonomi kaum mereka?

  Takakn lah korang yang mengaku hebat2 kat blog ni masih tak perasan lagi agenda mereka semua tu haah???

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fajar Monique

   Everyone wants a perfect Prime Minister. Baik dan lengkap semualah. Truth be told, there isn't one. But the closest we have to the best thing, irregardless of his shortcomings, is Tun Mahathir.

   A true negarawan, he cared about us the rakyat, our standards of living and education, the growth of our economy and the vision to make Malaysia a developed country by 2020.

   He wasn't perfect, far from it, but he is our negarawan.

   Delete
 29. Mas si dara manis jelita, kulit nya putih gebu
  Cantik nya tak padan dengan belanja 20 ribu
  5/2 di rumah panjang kami akan sekelambu
  Hujung tahun ini, aku pasti, dia akan jadi ibu

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 30. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 31. APA KATA SAUDARA JOHN

  Sekadar cadangan dari saya. Kekalkan nama Ip Man. Ia nama samaran yang baik sama seperti Fan Tun.

  Syabas!!!!
  Ip man7 January 2019 at 23:27

  APA KATA Ip Man
  Toi! Toi! Kantoi!


  Tank u brother John doe!

  KOMEN AKU!
  Tidak ada sesiapa pon yang masuk ke bloq ni, cuba menyamakan Kejora dengan Singgora.Orangnya tidak lain dari GMN bedebah. Sifat bongkaknya dan tidak dapat menerima bukti atas tuduhannya.Masuknya ke bloq telah memporak perandakan kumpulan penyokong Tun.


  Bedebah ini akan terus aku terjah!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Perang Kemuncak akan berlaku dalam bulan Jun 2019!
   Dalam peristiwa ini,Tun dan kumpulannya akan menang!

   Tun di tentukan tuhan untuk menentang pengkhianatan Yahudi terhadap negara , dan yang melumpuhkan ekonomi Asia Timur pada 1997. Dan kini sebagai penyelamat kita dari kebangkitan "mata satu".

   Hanya mereka yang berhati bersih dan pejuang kebenaran akan memahami maksud yang ku sebut!


   LIHAT SAUDARA JOHN,APA KOMENNYA !

   Ip man7 January 2019 at 20:37

   Apa yg ko merapu ni monyet??

   Delete
  2. PUTRA SINGGORA / MAS 8 January 2019 at 00:01

   Nama siapa pun boleh reka!

   Yang pentingnya sifat!

   Ada guru ajaran sesat yang menamakan dirinya Allah!

   Adakah kita patut mengucapkan "syabas" pada beliau?

   _______________________________________


   Gora meluah, apa yg di hatii terbungkam
   Bak bidalan, jauhari saja kenal manikam
   Dia tak suka, cara si Doe Kristian terkam
   Kini, Doe fasiiq, si Gora panah dan tikam

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  3. LIHAT LAGI SAUDARA JOHN

   KOMEN BALAS Ip Man selepas komentar Rahman JPC   rahman jpc7 January 2019 at 20:16

   selamat bertaubat drpd perbuatan2 keji bro anwar.

   tapi banyak juga yg masih tertunggu tunggu drpd mulut sdr yg sdr bukanlah seorang 'bisexual'.

   insan yg berkuasa yg tlh mengampunkan u sudah menerima balasan duniawi - mungkin berkat doa mangsa2 yg tak terbela.

   sementara itu selamat terus berangan angan.
   Reply
   Replies


   LIHAT KOMEN BALAS Ip Man@GMN

   Ip man7 January 2019 at 20:40

   Kesian sdra Kita ni kena ngan sheikh!! Sakit x? Lain kali bawakla ky cam sepol tu!! Ekakakaka!

   Delete
  4. Gora dah jadi spt orang yg mabuk candu
   Dekat Doe Kristian dia kini sdg mengadu
   Aku pula, dgn Mas terus bercinta syahdu
   Baru jer lepas 'call', saling melepas rindu

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  5. Bagus ler juga dgn kemunculan beruk Ip
   Kalu tidak, blog ini akan jadi senyap sepi
   Tapi mana lagi cai kaki penjilat kafir DAP
   Mampos ker, cai2 neraka punya kayu api

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  6. Rahman jpc dah tua kerepot masih sebar fitnah...kubor kata mari rumah kata pergi masih tak sedar diri...

   Delete
 32. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 33. Kalut blog ini, dgn kemunculan Ip katak puru
  Gora kata Ip tu bapok yg mula rasa cemburu
  Dia tajii Gora, Doe puji dia, dah jadi bercelaru
  Nampaknya, akan jadi peperangan 3 penjuru

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Udah2 ler GMN bapok bingai @ Alli Jaga
   Penyamaran nko dari awal aku dah duga
   Mcm ler aku tak kenal ko kepala dongga
   Nko tulis mcm mana pun aku kenal juga

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
 34. Ip beruk makyeh, terus bisu dalam duka lara
  Duduk elok2, dia sengaja mau cari sengsara
  Teruk dia mlm ni, kena hentam dgn tok Gora
  Itu belum ler lagi penangan dari ckgu Kejora

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Udah2 ler GMN bapok bingai @ Alli Jaga
   Penyamaran nko dari awal aku dah duga
   Mcm ler aku tak kenal ko kepala dongga
   Nko tulis mcm mana pun aku kenal juga

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
 35. Korang perasan tak mlm ni tidak ada Suman
  Adakah ke Tg Rambutan dek kurang siuman
  Atau, dek hina Agong, dia kena tahan reman
  Atau, dia lah yng muncul nyamar jadi Ip man

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Udah2 ler GMN bapok bingai @ Alli Jaga
   Penyamaran nko dari awal aku dah duga
   Mcm ler aku tak kenal ko kepala dongga
   Nko tulis mcm mana pun aku kenal juga

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
 36. Apa udah jadi Doe tentera hitam punya panji
  Mlm ini tiada apa pun yng ost Kristian ni saji
  Masuk pun, sekadar Ip beruk itu dia nak puji
  Apa yg dia dapat, dgn Tok Gora dia kena taji

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kih.kih.kih..singgora kejora ekor kontot dah terlondeh! Teruk wiring beruk sekor ni! Ada penyakit multiple personality! Pastu...kih..kih..kih adaka mas joko pondan disangkanya gadis!!! Kih ..kih..kih sakit perut aku x abis abis lagi

   Delete
  2. Udah2 ler GMN bapok bingai @ Alli Jaga
   Penyamaran nko dari awal aku dah duga
   Mcm ler aku tak kenal ko kepala dongga
   Nko tulis mcm mana pun aku kenal juga

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
 37. Tadi aku terbangun, selepas ku bermimpi
  Selalu mimpi Mas yg cantik bersolek rapi
  Kekadang mimpi ku cium Mas punya pipi
  Tapi tadi mimpi aku penampor si beruk Ip

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

  ReplyDelete
 38. DSAI tahu, dirinya itu TDM mahu peralat
  Sebab itu ler DSAI macam kalut bersilat
  Rakyat mula nampak, PH ni kian berulat
  Ok lah aku nak pegi ke surau tunai solat

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh

  ReplyDelete
 39. Semoga mereka yang begitu lancang mulutnya terhadap YDPA ke 15 akan diambil tindakan yang sewajarnya oleh pihak berwajib!!!

  SEJAK 9 Mei 2018, ramai individu telah menghina secara keterlaluan YDPA dan sultan. Mereka menggunakan kata-kata kesat, lucah dan fitnah di media-media sosial.

  Semalam, individu bernama Eric Liew yang bekerja di Cisco System telah menghamburkan kata-kata kurang ajar terhadap YDPA.

  Komentar biadap yang dilakukan olehnya telah mengguris perasaan rakyat Malaysia dan umat Islam khususnya.

  Sebelum ini, ramai individu termasuk blogger pro pemerintah juga telah melakukan tindakan yang sama.

  Mereka sewenang-wenangnya melakukan demikian seolah-olah kebal dengan tindakan undang-undang meskipun banyak laporan polis telah dibuat.

  Sebaliknya, apabila seorang individu menghina PM, dia telah ditangkap pada bulan Mei yang lalu. Terbaru, seorang individu juga mengkritik Adun DAP di Sarawak, turut ditahan selama beberapa hari.

  Mengapa berlaku tindakan terpilih dan dibiarkan pihak yang menghina insititusi raja dan YDPA? Adakah mereka ‘dijaga’ oleh orang atasan?

  Adakah ini makna kebebasan yang dilaungkan selama ini? Sewajarnya tindakan biadap mereka boleh disabitkan di bawah Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588).

  Selayaknya tiada kompromi terhadap pihak yang menghamburkan penghinaan, fitnah dan biadap terhadap YDPA, institusi raja atau siapa sahaja di negara ini.

  Islam Memimpin

  NASRUDIN HASSAN
  Ketua Penerangan PAS Pusat

  ReplyDelete
  Replies

  1. jasmine6662010

   Our Tun is exceptional....incomparable to all his successors. He built the country to a great height....unlike the ones that took over after Tun.

   Tun is our father of modernization, Malaysia is known internationally, had a great standard aND pride. Tun
   worked hard to build our nation......and not interested in developing some other developed nation, and ignoring one of their own.

   NAJIB OF COURSE WANTED TO HELP DONALDO TRUMPO DEVELOP US AND GAVE THE MAINLAND CHINESE LAND ETC UNTIL ALMOST AFFECTING OUR TERRITORIAL INTEGRITY AND NATIONAL SOVEREIGNTY.

   Delete
 40. Dr M bertemu Sultan Johor pada Khamis, kata sumber

  FMT Reporters - January 7, 2019 11:00 PM
  315
  Shares
  PETALING JAYA: Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad disahkan akan bertemu Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar pada Khamis.

  Perkara berkenaan disahkan sumber, yang memberitahu FMT bahawa Sultan Johor mengarahkan pertemuan diadakan.

  “Iya. mereka akan bertemu pada Khamis. Sultan Johor sudah menitahkan untuk pertemuan diadakan bersama Dr Mahathir buat masa ini,” katanya.

  Sumber bagaimanapun enggan mendedahkan agenda pertemuan itu, memandangkan ia kali pertama Dr Mahathir diterima bertemu selepas kerajaan bertukar tahun lalu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kan dah cakap kat atas tu..Tun nak mintak "nyawa" dari Baginda Sultan johor yang bakal bergelar YDPA ke 16...takkan lah kau tak baca posting aku kat atas tu beb ????

   Delete
  2. Eeikkk...dah kena perintah mengadap?...boleh ker kalo madey tak mau masuk mengadap?...

   Delete
  3. Ini yg buat pentaksub madey gelisah....blm tahu panjang mana umor di putrajaya...silap2 tak sempat kibar panji itam jon doo....hihihi.

   Delete
  4. Memang nak kena piat telinga lah kalau Tun tak nak mengadap...tak kan nak lawan Tokey kot????

   Delete
  5. Tuanku nak peringatkan madey supaya tingkatkan ekonomi kot kerana madey sibok berpolitik hingga ekonomi mesia dah 8 bulan merudum.....

   Delete
  6. "mengarahkan pertemuan diadakan"?

   Punya bodoh siapa yang menulis berita itu dan pengarang yang membenarkan perkataan begitu.

   Delete
 41. Fuuuuh...Azmin dah balun Anwar kaw2 punya berkaitan isu Wan Saiful membuat laporan terbuka mengenai dirinya yang telah telah digugurkan dari jawatan S/U Bersatu Perlis akibat mendedahkan korupsi dalam Bersatu negeri itu.

  Apa kaitan Anwar dengan isu ni pulak yeer????

  PKR deputy president Datuk Seri Mohamed Azmin Ali made a sarcastic remark today about Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) member Wan Saiful Wan Jan’s open complaint of corruption in PPBM’s Perlis chapter.

  PKR lawmaker Maria Chin Abdullah tweeted her support of Wan Saiful, who alleged earlier today corrupt practices in Perlis PPBM, the same day the state chapter dropped Wan Saiful as Perlis PPBM secretary.

  “Support you @wansaiful. That’s what the people voted for,” Maria tweeted.

  Azmin replied the Petaling Jaya MP, saying: “It’s better to criticise internally. Many platforms have been provided for such criticism. Sounds familiar. Hehehe.”

  Azmin’s public complaint about recent appointments to the PKR leadership had triggered censure from party president Datuk Seri Anwar Ibrahim and secretary-general Datuk Saifuddin Nasution Ismail, both of whom advised Azmin not to use the media to raise internal party issues.

  Oooo..patut lah Azmin ni tweet macam tu pada Maria Chin....rupa2nya dia nak kenenkan pada Anwar ..kira macam pukul anak sindir menantu lah kan.

  Takkan lah Anwar tak terasa kot..yang pastinya perseteruan antara mereka berdua takkan berkesudahan bhai!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dah kena buang baru wan sefool repot polis...kalo tak kena buang mungkin tompang tui juga?...

   Lebih kurang dgn madey...kalo najib undur najib tak kena dakwa....kalo najib ikut perintah madey najib masih pm... walo banyak mana pon najib nak merompak....

   Kan gitu Geng Najid kaki temberang?..

   Delete
  2. Pembetulan sikit bro... Dia dibuang akibat dedahkan perkara tersebut dgn alasan supaya boleh fokuskan ptptn....Dan juga dinasihatkan utk menarik balik laporan polis yg dibuatnya!

   Delete

  3. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   Punya sengit sindir ke atas Najib Al Jibo dan Keling Islam Double ee Azeez Raheem -

   'Kita tak lantik orang macam Azeez terajui GLC'
   Jelas Rais Hussin.

   Pelantikan pemimpin Bersatu menerajui GLC bukan sesuatu yang perlu dirisaukan.

   TAK MACAM NAJIB AL JIBO BUAT DULU.

   Delete
 42. ENTAH KENAPA, BALIK SAJA DARI SURAU SOLAT SUBUH TADI, TETIBA AKU TERINGAT SANGAT DEKAT 'SI DIA'. SAMBIL AKU BERSIAP UNTUK KE SEKOLAH, AKU BUKA RADIO. SECARA KEBETULAN, LAGU KEGEMARAN KU BERKUMANDANG. LANTAS AKU CAPAI I-PHONE PHONE & KARANG KIRIMAN MADAH BESERTA LAGU ITU UTK KU TUJUKAN KPD SI DIA MANJA KU ITU:

  Abg ni baru je balik surau tunai sembahyang
  Tak tau kenapa, fikiran ini asyik jer melayang
  Teringat senyuman manis, adinda ku sayang
  Setiap saat asyik saja muncul dan terbayang

  Mmg tak tahan, tanggung rindu yg membara
  Mengingat dinda, hati ini sentiasa resah lara
  Di kesempatan ini, ku kirim lagu utk mu dara
  Utk mu Mas, abng ucapkan, salam sejahtera

  _________________________________
  SALAM SEJAHTERA - SAMUDERA
  (https://youtu.be/2dxaSJMaTyc)

  Tiada secantik bahasa mu
  Ku gubah lalu menjadi lagu
  Tidak setanding paras
  Wajah mu itu menjadi rindu

  Andainya bulan retak seribu
  Bayang mu ada dimana-mana
  Jika kaca berderai
  Luka tertusuk
  Seluruh jiwa

  Chorus:

  Kita pun diibaratkan
  Kasih suci yang bahagia
  Aku turut merasakan
  Mahligai yang
  Jadi nyata… bersama mu

  Pertama dan kau lah segalanya
  Riwayat yang menghikayat cinta
  Kasih jangan biarkan
  Kata yang nista
  Membakar kita

  Kata janji bukan ukuran
  Hanya sejati dalam diri
  Kuburkan aku dihati mu
  Demi cinta sebelum mati

  Sejauh manapun terpisah
  Kau dihati ku dan ku sama
  Dalam tidur dalam terjaga
  Ku ucapkan salam sejahtera

  ____________________________
  Buat dinda yg ku rindu selalu
  Salam rindu di angin nan lalu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tentu car hati mas jokok tu yer! Untung pondan tu dpt beruk putus wayar!! Kih..kih..kih adih dih dih...sakit perut sampai ke pagi!

   Delete
  2. Udah2 ler GMN bapok bingai @ Alli Jaga
   Penyamaran nko dari awal aku dah duga
   Mcm ler aku tak kenal ko kepala dongga
   Nko tulis mcm mana pun aku kenal juga

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete

 43. Waaah, nama aku selalu di sebut - terima kasih.

  Tak sangka aku ni popular, sebut ler selalu, di Pru15 aku akan bertanding. Lawan binatang yang pakai banyak nama spt Singgora dan GENG NAJIB YANG SENTIASA MENJILAT NAJIB.

  Sekarang nak buat satu round menghentam dia yang dah bikin blog Budin ni sarkas penuh dengan binatang yang berbagai rupa tapi ha nya sekor dia saja, mcm Ip man kata.

  Pastu aku akan tulis komen2 yang berisi dan berfaedah kpd pembaca2 yang tidak mengeluarkan komen di sini. Bikin fair to them, kesian asyik di dera dek binatang GENG NAJIB YANG SENTIASA MENJILAT NAJIB.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aiikk.. Ip man bercakap sendiri...

   Ki kik ki kik ki kik ki kik...

   Delete
  2. Salah tembak lagi!! Good try!! Singgora kejora kontot!! Terlondeh ekor...kih kih kih..sakit perut aku sampai ke pagi

   Delete
  3. Udah2 ler GMN bapok bingai @ Alli Jaga
   Penyamaran nko dari awal aku dah duga
   Mcm ler aku tak kenal ko kepala dongga
   Nko tulis mcm mana pun aku kenal juga

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
 44. Rakan2 sekelian...Pernah tak korang bertanya kepada diri sendiri atau kengkawan korang kenapa Mahathir wants UMNO to return Daim’s and Vincent Tan’s money???

  Ini ada kaitannya dengan crony-capitalism beb!!!!!

  The concept was first introduced by Tun Dr Mahathir two years after the 1982 general election concluded.

  Right after he ‘chased’ Dato’ Seri Najib Tun Razak out of the Ministry of Finance (MoF), he began working behind the scenes with Tun Daim Zainuddin to trigger Tengku Razaleigh Hamzah’s departure from the ministry.

  He then contrived multiple business schemes together with Daim and awarded projects to the closest of his friends.

  These friends ended up pumping billions upon billions of ringgits into UMNO’s war chests over a span of some eighteen or so years.

  These billions were billions that could have gone into the expansion of companies and industries. That would have helped government generate more revenue as those billions snowballed into trillions over the years.

  Instead, not only did Mahathir keep government business limited to his circles, he handed overly priced projects to members of his own family.

  While that did help keep him in power, he deprived thousands upon thousands of Malaysians of opportunity and a better livelihood.

  Is that what Abdul Rashid wants?

  Is he going to rob government of revenue all over again by doing exactly what Mahathir did? PPBM is nothing but a carbon copy of the UMNO Mahathir created in 1988.

  The only reason he wants UMNO Members of Parliament (MPs) to join PPBM is because he wants to sink UMNO so bad, its acting president would agree to transfer all its assets to PPBM by saying yes to a merger.

  Once that happens, Mahathir will have access to assets he helped purchase using money that once belonged to Daim, Tan Sri Ananda Krishnan, Tan Sri Vincent Tan and Tan Sri Francis Yeah.

  Do you now see what Mahathir is after?

  Memang ada logiknya jugak apa yang diterangkan kat atas tu...itu lah pasal selagi UMNO tak dikuburkan, maka peluang untuk mendapatkan balik duit dua orang billionaire tu takkan menjadi kenyataan !!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rashid nak hidupkan semula budaya politik wang warisan umno kedalam bersatu supaya budaya umno tak pupus......

   Delete
  2. Bukan nak hidupkan tapi sentiasa hidup...bersatu!! Bersatu penuhkan poket sendiri..mari Kita rapatkan saf...kah kah kah

   Delete

  3. Pelantikan pemimpin Parti Pribumi Bersatu (Bersatu) menerajui syarikat berkaitan kerajaan atau badan berkanun bukanlah suatu yang perlu dirisaukan, kata Pengarah Strategi Bersatu, Dr Rais Hussin Mohamed Ariff .

   Jelas Rais, perkara yang perlu dibimbangkan orang ramai adalah sekiranya orang seperti bekas pengerusi Lembaga Tabung Haji, Abdul Azeez Abdul Rahim dilantik menerajui GLC.

   "Kita harus melihat ia secara holistik, ia bukan lantikan seperti pengerusi (Lembaga) Tabung Haji (Abdul Azeez) yang tidak ada pengalaman dan daya saing.

   "Saya fikir kalau kita lihat kepada ketiga-tiga lantikan tersebut mereka adalah golongan profesional. Lihat (peguam) Haniff Khatri Abdulla, dia adalah peguam profesional, sangat berkelayakan dan peguam yang berpengalaman.

   "Lihat Sukiman Sarmani, dia bukan saja seorang doktor tetapi juga profesor emeritus dan kita lihat Akhramsyah (Akhramsyah Muammar Ubaidah Sanusi), dia sangat berkelayakan dan merupakan pengarah urusan di Shell Malaysia," katanya kepada Malaysiakini.

   Delete
 45. Wooiii...Korang tau tak kenapa Tun membiarkan si Ah Beng dan DAPigs tu menjarah aset2 melayu seperti yang ada kat dalam TH dan Felda tu beb????

  Kalau korang nak tau sebabnya...apa lagi..teruskan lah membaca ..boleh kan ????

  Right after the 14th general election, a report by credit rating corporation Moody’s put our Debt-to-GDP ratio at a healthy 50.8%, meaning, Najib left Mahathir with a vibrant economy.

  As a matter of fact, the ratio had never once exceeded the 55% mark under Najib but way surpassed the 80% mark under Mahathir.

  Then, soon after the DAP-led Pakatan Harapan took over government, Lim Guan Eng frightened investors off by alleging that the national debt stood at RM1 trillion and was over 80% of GDP.

  Although Moody’s was quick to rubbish the claim, our economy took a severe beating as investors began pulling out commitments worth more than RM12 billion.

  The situation was further aggravated when the government undertook to withdraw three foreign direct investment projects that cost the country RM16.4 billion.

  These setbacks were deliberately contrived by the DAP together with Mahathir to plunge the values of Malay-Muslim assets belonging to Tabung Haji and Felda.

  Once these assets were rendered cheap enough, the government undertook to conduct new audits on them by relying on existing market factors.

  However, the transactions evaluated by firms conducting the new audits were approved under the previous Barisan Nasional administration at a time when prices of the assets were much higher.

  Not only was this a transgression in established auditing practices, it resulted in mismatches between audit reports produced by the new firms and those obtained from previously appointed firms.

  This became the basis for the DAP-run Ministry of Finance to rob assets belonging to Malay-Muslims.

  Mahathir was willing to let the DAP get away with it because the assets will involve transactions that the Ministry of Finance (MoF) agreed to conduct via Khazanah National, a Sovereign Wealth Fund fully under his control.

  Through Khazanah, Mahathir plans to redirect some of the wealth derived from these assets to the coffers of his cronies.

  The cronies, the likes of Tan Sri Vincent Tan and Tan Sri Ananda Krishnan, happen to be people involved with the MoF owned Khazanah one way or the other.

  Notwithstanding, the only reason Vision 2020 can’t be achieved is because Mahathir allowed the DAP screw with the economy just to gain control of Tabung Haji and Felda assets.

  Had it not been for him, we may have achieved a developed nation status by next year and become the fastest growing economy in Southeast Asia.

  But thanks to him, we’re making headway towards becoming the region’s biggest blunder in terms of economic planning, management and budgeting.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ko bagi bukti aset TH telah dijarah..

   Delete
  2. Khazanah di pengerusikan oleh pm bukan ah beng...azmin ahli lembaga pengarah...

   Ko kutip cerita temberang ni dari tong sampah mana?..

   Delete

  3. Pengarah Strategi Bersatu, Dr Rais Hussin Mohamed Ariff mentahikan kritikan anggota Parlimen Rembau Khairy Jamaluddin berhubung lantikan pemimpin Bersatu menerajui badan berkaitan kerajaan yang dibuat Menteri Pembangunan Wilayah dan Luar Bandar, Rina Harun.

   Khairy dalam kenyataan di Twitternya, mengingatkan janji Pakatan Harapan (PH) dalam manifesto untuk memastikan pelantikan ahli lembaga pengarah ke dalam syarikat berkaitan kerajaan (GLC) adalah dari kalangan golongan profesional, dan bukan berdasarkan kaitan politik.

   "Malaysia Baru... Mungkir janji sejak 10 mei 2018," katanya.

   Terdahulu, Rina mengumumkan pelantikan dua anggota Majlis Tertinggi Bersatu, Sukiman dan Akhramsyah yang masing-masing menerajui Universiti Teknikal Mara (Unitek-Mara) dan Mara Corporation Sdn Bhd.

   Haniff Khatri, peguam yang pernah mewakili Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad pula dilantik sebagai pengerusi Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (Perda).

   Delete
 46. Mlm tadi aku gelak si Suman tak kering gusi
  Agaknya si tua tu biol, kote dia tak berfungsi
  Dia nyamar menyondol, sbg Ip pulak beraksi
  Habis dia sondol, aku, si Gora & Rahman jpc

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Singgora kontot! Beruk pondan putus wayar!!!! Kih kih kih

   Delete
  2. Udah2 ler GMN bapok bingai @ Alli Jaga
   Penyamaran nko dari awal aku dah duga
   Mcm ler aku tak kenal ko kepala dongga
   Nko tulis mcm mana pun aku kenal juga

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...