Friday 18 January 2019

NAJIB PERDANA MENTERI KE-8, SESUATU YANG MUNGKIN ATAU MUSTAHIL?


Lim Kit Siang dalam suatu kenyataan kempennya semalam membayangkan kemenangan calon BN di Cameron Highlands pada 26 Januari nantii akan memungkinkan Najib Razak kembali sebagai Perdana Menteri semula selepas PRU15 akan datang.


Tambahnya, dengan kembalinya Najib sebagai Perdana Menteri, bermakna akan memberinya kekebalan untuk terlepas daripada semua skandal 1MDB telah didedahkan selama ini.


Veteran DAP itu turut mengaitkan kemungkinan tersebut dengan keputusan Najib melanjutkan masa kempennya di Cameron Hihglands daripada dua hari kepada empat hari.


Sebelum itu, dalam suatu paparan video di media sosial, Najib sendiri dilihat tersenyum lebar apabila namanya dibayangkan akan kembali sebagai Perdana Menteri ke-8.


Secara tidak langsung bermaksud Najib sendiri teringin mahu kembali semula menduduki Seri Perdana bersama keluarganya.


Persoalannya, adakah mungkin Najib mampu kembali sebagai Perdana Menteri ke-8 atau ia sesuatu yang mustahil?


Dalam hal ini, Lim Kit Siang tidak seharusnya terlalu obses dengan cuba mengaitkan keputusan pilihanraya kecil Port Dickson dengan kemungkinan Najib kembali sebagai Perdana Menteri.


Lagi pun, kerusi Cameron Highlands memang sudah milik BN sebelum ini dan menang atau sebaliknya, ia tidak memberi sebarang kelebihan kepada Najib.


Blog ini sudah menulis pada minggu lalu bahawa secara realistiknya adalah sukar untuk Najib muncul sebagai Perdana Menteri ke-8 berikutan penghalang utamanya ialah pemimpin UMNO sendri.


Oleh kerana Najib bukan lagi Presiden UMNO dan katalah jika BN mampu menewaskan Pakatan Harapan dalam PRU15 akan datang, sudah tentu yang akan menjadi Perdana Menteri ialah Presiden UMNO ketika itu.


Jika Mohamad Hassan jadi Presiden UMNO, beliaulah yang akan jadi Perdana Menteri, begitu kalau Hishammudidn Hussein atau Khairy Jamaluddin yang jadi Presiden UMNO, merekalah yang bakal menduduki kerusi paling berkuasa itu.


Tentulah agak mustahil kiranya sesiapa yang menjadi Presiden UMNO, tetapi mereka masih sedia bermurah hati memberi laluan kepada Najib menduduki kerusi Perdana Menteri itu buat kali yang kedua.


Mungkin ada sebahagian ahli UMNO atau rakyat biasa yang masih menyokong dan bersimpati kepada Najib, tetapi yang menentukan siapa harus jadi Perdana Menteri ialah para pemimpin UMNO, bukannya ahli bawahan yang banyak menghabiskan masa di media sosial.


Di mana logiknya Najib yang sudah diletakkan sebagai beban atau punca kekalahan BN dalam PRU14 lalu mahu diberikan semula jawatan Perdana Menteri oleh pemimpin-pemimpin yang menguasai UMNO.


Habis, bagaimana caranya Najib boleh kembali jadi Perdana Menteri ke-8?


Oleh kerana melalui UMNO ternampak mustahil untuk mencapai tujuan itu, Najib dalam hal ini perlu menubuhkan sebuah parti baru untuk bertanding dalam pilihanraya akan datang sebagaimana yang dilakukan oleh Tun Mahathir Mohamad.


Di waktu yang sama, memandangkan blok politik negara ini sudah terbahagi kepada dua - parti pemerintah iaitu Pakatan Harapan dan pembangkang yang secara tidak rasminya merangkumi BN dan Pas yang telah berkahwin secara senyap-senyap, parti baru Najib juga tidak boleh terasing daripada dua blok yang ada itu.


Pilihannya ialah sama menyertai Pakatan Harapan atau BN.


Untuk menyertai Pakatan Harapan, lebih-lebih lagi sebelum PRU15 akan datang, rasanya boleh dikata suatu kemustahilan yang sudah nyata.


Pakatan Harapan bukan saja akan menjauhi Najib, malah ketika ini sedang berusaha untuk memenjarakannya berkaitan skandal 1MDB yang telah menyebabkan negara menanggung hutang yang tinggi.


Maka, adalah mustahil Najib yang menyebabkan BN hilang kuasa mahu dibawa pula ke dalam Pakatan Harapan, kecuali untuk menambahkan kesengsaraan yang ada.


Najib sendiri juga tentunya tidak mahu bergabung dengan Pakatan Harapan yang ada sekarang.


Jalan yang mungkin ada cahaya bagi Najib ialah memilih menyertai BN dan berusaha keras untuk menumbangkan Pakatan Harapan. Tetapi oleh kerana UMNO adalah "abang besar" dalam BN, laluan Najib untuk muncul sebagai calon Perdana Menteri hanya akan tiba jika partinya mampu memenangi lebih banyak kerusi Parlimen berbanding  UMNO itu sendiri.


Jika tidak, calon Perdana Menteri pilihan BN tetap daripada siapa yang menjadi Presiden UMNO.


Jika parti Najib memilih bertanding bersendirian pula dalam pilihanraya akan datang yang menyaksikan berlakunya pertandingan tiga penjuru, kemungkinan untuk partinya menang satu kerusi pun akan jadi mustahil.


Kalau tidak mampu menang satu kerusi pun, sudah tentu kuasa untuk tawar menawar sama ada kepada Pakatan Harapan atau BN, terkubur dengan sendirinya.


Jadi, bagaimana Najib mampu muncul sebagai Perdana Menteri ke-8?


Barangkali hanya keajaiban yang benar-benar ajaib saja mampu merealisasikan angan-angan itu menjadi kenyataan. (ShahbudinHusin 18/01/2019)

40 comments:

 1. Replies
  1. KAMI BUKANLAH PENDUKUNG MANA-MANA PARTI POLITIK. KAMI HANYA MEMPERJUANGKAN KEADILAN DAN KEBENARAN. BAGI KAMI BN DAN PH ADALAH SAMA. BAHKAN PH ADALAH JAUH LEBIH TERUK. OLEH ITU KAMI MEMPERJUANGKAN PIHAK KETIGA SEHINGGA MEMEGANG TAMPUK PEMERINTAHAN NEGARA. APABILA SAMPAI HASRAT TERSEBUT KAMI AKAN BIARKAN PIHAK LAIN PULA MENGKRITIK. SEMASA ERA PAKATAN RAKYAT KAMI ADALAH GOLONGAN BERKECUALI TIDAK KELUAR MENGUNDI. INI ADALAH COGAN KATA KAMI : BERATUS POSTING YANG DIHANTAR SEBAGAI BUKTI. KAMI TIDAK MEMINTA SIMPATI HANYA RAHMAT ILLAHI


   PH = ICERD = LGBT = UEC = PBT ELECTION = RASIS = ULTRA KIASU = LIBERALIS = SEKULARIS = PLURALIS = NEPOTISME = BOROS KRONI = KELENTONG KRASI = TERORIST LTTE = SYIAH = anti melayu = anti islam TULEN = ANTI RAJA = EVANGELIST = SUBAHAT KUASA ASING = SLOW SLOW TIPU ( SST )= SELECTIVE PROSECUTION = BN = SIS = G25 = MUNAFIK = KEDEKUT RAKYAT = anti hudud = ANTI TAKZIR = KENCING HANCING SATU MALAYSIA = BARU BERAPA BULAN DAH BUAT MACAM-MACAM BENDA TAK SENONOH = islam ikut kepala hotak dia = PARTI SODOM = HIPOKRIT = MAHU ISLAM IKUT NAFSU DIA = puak SESAT = KERAjaan SARKAS = BAPOK PONDAN = KAKI BULI = PENDENDAM = MAKIN HARI MAKIN MEMBUSUK = KELDAI DAP = TUMMY TOM CAT AG LAW OF JUNGLE = KENCING SEPANJANG JALAN = BERAK TENGAH JALAN = FIRAUN = BANDUAN HOMO = GOVERMENT OF THE APE = parti dajjal BENDERA MATA SATU = BAIL OUT SPLASH MAHAL GILER MULALAH BEBANKAN RAKYAT NAIK TARIF = MENJARAH HARTA RAKYAT DENGAN MEMBAHAGI ANTARA FAMILY PRESIDEN PPBM, DAP & PKR = TEGAK BENANG BASAH = PARTI ANAK BERANAK = KELING MAMAK BENDAHARA PALING PEMALAS DI DUNIA
   = KAPIR CINA DAP PALING PENIPU = PEROMPAK KERUSI PARLIMEN = THE RISE OF THE PLANET OF THE FROGS = AMANAH RAKYAT DIPERMAINKAN = TIADA KEADILAN = TIDAK DEMOKRATIK = MAHA ZALIM FANATIK DAN MEMECAH BELAHKAH MELAYU = DOC-DOC IKRAM PROLIBERAL & SEKULAR = HORMATLAH SIKIT KAT EX-PM TU KAU TU DAH LAH HANCING TERKINCIT DALAM PAMPERS PULAK TU = MENGABAIKAN DAN MEMINGGIRKAN NEGERI MAJORITI MELAYU = PERAS UGUT MP UMNO DENGAN PERALAT SPRM = PENINGKATAN KOS KESIHATAN RAKYAT = SERBU RUMAH ORANG TUA TAK TAHU MALU = MP UMNO JADI ASET KOMODITI = JANJI DICAPATI = MENIFESTO DIMUNGKIIRI = HANYA PANDAI CAKAP KOSONG TIDAK SERUPA BIKIN = AHMAD MASLAN EHHH MASLEEE = JUAL ARAK MERATA TAK KISAH = LELONG-LELONG MP UMNO HARGA RM10 JUTA SIAPA MAHU JADI BIDDER, SIAPA MAHU BELI BOLEH BUAT HAMBA ABDI = SUKA KAMBING HITAMKAN PIHAK LAIN ATAS KESALAHAN SENDIRI = PKR KONGSI GELAP = PRESIDEN PKR BERGELUMANG TAHI = MuJAHAT INGAT DIA CUKUP BAGUS DENGAN DAKYAH DIA SEBAB ADA Pangkat Hasad Dengki = MAT SYABU SYIAH VS MAT SABUN KAKI BETINA DOK JAJA SATY DUNIA 4 BUAH JE JET FIGHTER BOLEH TERBANG TAK KE DUNGU NAMANYA = JAJA NEGARA BANGKRAP SELURUH DUNIA TAK ADA MARUAH BETUL = TAKUT BUAT DASAR ANTI LOMPAT PARTI DASAR PEROMPAK = DARI MuJAHIL JADI MuJAHAT = MAT DIR FAMILY = LIM FAMILY = ANU WAR FAMILY =TIDAK MENDAULATKAN BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA KEBANGSAAN = DIBAYANGI MALAYSIAN MALAYSIA = MP UMNO JADI MANGSA POLITIK RAKUS PH = TIDAK HORMAT PERLEMBAGAAN MALAYSIA = MELAYU PH PUNCA BUKAN MELAYU JADI KURANG AJAR= PUSAT JUDI DAN MAKSIAT TIDAK TERKAWAL NAK SENANG-SENANG PERGI TUTUP PUSAT TAHFIZ = SUPER LIBERAL ANTI HUDUD ANTI RAJA MELAYU ANTI BAHASA MELAYU = PH SEKARANG JADI SUPER PENDEDAK TIDAK BOLEH SALAHKAN MANA-MANA PIHAK LAIN LAGI = OLEH KERANA PEMIMPIN PH TIDAK MAHU MENDAULATKAN HUKUM ALLAH MAKA APA SAHAJA YANG DIBUAT TIDAK MENJADI = Punahkan Harapan rakyat = JIKA BN ULAR SAWA PH NAGA = MuJAHAT TAK FASIH BAHASA INGGERIS ITU SEBAB DIA DENGKI DENGAN DR. ZAKIR NAIK = DAH 37 ORANG MATI SEBAB ARAK KULIT SAMAK TAK SIBUK PUN SURUH TUTUP KEDAI ARAK = REMAJA SEKARANG DI USIA AWAL SUDAH TERDEDAH DENGAN SEKS ADA YANG MENGANDUNG SEAWAL USIA 14 TAHUN JADI APA MASALAH DICEPATKAN USIA KAHWIN = KAYU UKUR PH ADALAH BARAT BUKANNYA ISLAM = MULUT SONGSANG KENA JAHIT OLEH DAP ( MUJAHIT ) = PM-4 TELAH MEMBUAT DASAR LANGIT TERBUKA TANPA TAPISAN MENYEBABKAN GENERASI BARU ROSAK AKHLAK DAN MORAL = MENTERI AGAMA ISLAM TAPI JAGA AGAMA LAIN TAK JAGA AGAMA ISLAM =

   Delete
  2. PH = PAS MESTI BERHATI-HATI MELANTIK MP ORANG SEPERTI MuJAHAT, KULIT SAMAK & MAT SYABU MEREKA BUKAN SAHAJA BAWA LARI KERUSI BAHKAN MEMBURUKKAN IMEJ ISLAM = UMNO JATUH DITIMPA TANGGA SUDAHLAH HARTA DIRAMPAS MP-MP PULA KENA KEBAS NASIBLAH KAU UMNO MASA PEGANG KUASA TAK BUAT BETUL-BETUL JAGA ISLAM = SARAWAK REPORT MAKAN DEDAK MAT DIR & TOKONG ITU SEBAB DOK CARI SALAH PAS DAN RAJA MELAYU = BUDIN DULU KUTUK ANU WAR SEKARANG AMPU PULAK DAPAT DEDAK BARU TAK = MAT DIR THE GOD FATHER OF CONSPIRATOR = DAH SAHIH PENJENAYAH SODOM MASUK PENJARA 10 TAHUN PH MASING PUJA ORANG TU INIKAN PULA JIBENG YANG BELUM ADA APA-APA KEPUTUSAN MAHKAMAH LAGILAH PUAK UMNO PUJA = PAS PATUT SAMAN MP-MP PENGKHIANAT SEPERTI MuJAHAT, KULIT SAMAK & MAT MIDIN YANG MEMBUAT KEROSAKAN TERHADAP PARTI, NEGARA DAN AGAMA = PALU SULAWESI DI BALA KAN OLEH ALLAH KERANA LGBT DENGAN TSUNAMI DAN GEMPA BUMI MAKA INSAFLAH WAHAI PENYOKONG PH KEMBALILAH PERJUANGKAN HUKUM ALLAH YANG SEBENAR = TUMMY TOM CAT BUAT HAL LAGI NAK JUGA BAGI CALON PAS LAYAK JADI MP PD WALAU TIADA FREE PARDON = MuJAHAT BUAT HAL LAGI NAK TAMBAH BIAKKAN LAGI ANAK LUAR NIKAH DAH ANGKA SEKARANG RATUSAN RIBU = DULU KITA ORANG KUTUK JUGA POK JIB TAPI SEKARANG KESIANLAH PULAK BUKAN APA PH NI AMAT TERUK SANGATLAH = PLURALISME & LIBERALISME LIL ALAMIN = LEPAS SATU-SATU KELUAR BENDA TAK ELOK DARI PH KALAU DIBIARKAN MACAM-MACAM BALA BENCANA TUHAN AKAN MENIMPA BALA EKONOMI BALA HURA HARA MASYARAKAT BALA BENCANA ALAM = MP UMNO LEPAS SORANG-SORANG KENA TAHAN LEPAS NI BUNGKUSLAH UMNO TAKTIK YANG TELAH DIJANGKA JIKA MAHA ZALIM PERINTAH = PATUT LA GAMUDA KENA TAMATKAN KONTRAK RUPANYA MAJORITI PEKERJA BUMIPUTRA = FIRAUN MODEN GUNA TEKTIK PENJAJAH PRIBUMI MALAS = KEPADA PENGUNDI PH PRU-14 YANG MENYESAL UNDI PH JANGANLAH MENYESAL DAN BERPUTUS ASA KEMBALILAH KEPADA KEBENARAN SEPERTI YANG DIKEHENDAKI OLEH ALQURAN & SUNNAH BAIKI DIRI DAN UNDILAH PIHAK KETIGA IAITU PAS AND THE GENG SUPAYA DAPAT MEMBERI WAJAH BARU KEPADA MALAYSIA = KAMI TELAH YAKIN SEJAK SEBELUM PRU-14 LAGI AKAN BERLAKU PERKARA MALANG KEPADA RAKYAT MALAYSIA KERANA MEMILIH PH AKAN TETAPI KERANA TERLALU TAKSUB MEMBUANG JIBENG MEREKA TELAH TERLANJUR = GS BAIK TAPI DIANGGAP JAHAT = PH JAHAT TAPI DIANGGAP BAIK = SEGALA JANGKAAN TENTANG PH ADALAH TEPAT KERANA KAMI TELAH MENGENALI FIGURE SEPETI MAT DIR, ANU WAR-WAR, MuJAHAT, TOKONG DLL = NEGARA SEMAKIN HARI SEMAKIN TERUK DI BAWAH PH = PAKAR BISNES BUAT HARTA PAKAR HANCING JUAL HARTA = ERA BN MAHKAMAH DOK BELAH BN ERA PH MAHKAMAH DOK BELAH PH SPRM PUN SAMA = NASIB LA KAU JIBENG MASA KAU PEGANG KUASA TAK BALUN HABIS-HABIS MAT DIR. BILA DIA PEGANG KUASA DI HENTAM KAU HABIS-HABIS. TAK PE LA JIB NANTI KAU DAPAT KUASA BALIK KAU BELASAHLAH DIORANG HABIS-HABIS = DEMOKRASI PH PELIWAT BANDUAN PUN BOLEH NAIK JADI MP DAH TU SILAP-SILAP JADI PM PUNYALAH BANGANG BAHALOL = JOM TONG DRAM HANYA ULAS EKONOMI ERA BN-JIB SAHAJA TAK ADIL BETUL. DAH DAPAT DEDAK TAK. MANA DIA BN-MAT DIR LAGI TERUK TAK ADA APA-APA KOMEN PUN = MuJAHAT TAK RISAU DICOP LIBERAL. LAMA-LAMA BOLEH JADI MURTAD TAK TAKUT KE MASUK NERAKA JAHANAM = SITI MASIN DAH TAHU SEKARANG PH TERUK JUGAK BILA DAPAT KUASA = MAT DIR MINTA NASIHAT SI YAHUDI NAK KENAKAN CUKAI BARU SAMPAI ORANG MATIPUN KENA BAYAR = TUMMY TOM CAT KURANG PENGALAMAN TAKUT JADI KETUA PENDAKWA IMDB TIDAK SEPERTI AG-AG SEBELUMNYA = SST 10% TAPI HARGA BARANG NAIK 40% = PH & BN PENGKHIANAT RAKYAT TIDAK GUBAL AKTA ANTI LOMPAT PARTI = BN ROSAK KERANA SEKULARIS, NATIONALIS DAN KAPITALIS = PH TAMBAH PARAH LAGI KERANA DI TAMBAH LIBERALIS, PLURALIS DAN MALAYSIAN MALAYSIA = MPS UMNO FOR SALE. RM20M AUCTION PRICE = ADAKAH ANU WAR-WAR SEORANG PELIWAT. JIKA BUKAN MAHA ZALIMLAH PELIWAT SEBENAR. SEORANG MESTI JADI PELIWAT SEBENAR = ELOKLAH TOK DIR LETAK JAWATAN. DAH DEKAT DENGAN PINTU KUBUR SELANGKAH JE LAGI. DULU DAH PEGANG 6 PENGGAL. JIBENG PUN DAH JATUH. APA NAK TUNGGU LAGI. NANTI TAK PASAL-PASAL ORANG KATA TAK HABIS-HABIS KENCING = BIARLAH PULAK LEPAS NI PRESIDEN PARTI FREEMASON MALAYSIA PULA KENA HENTAM = MAT SYABU BUKA AIB ATM DAH TU MAT SABUN PULA PULAK KATA JANGAN BUKA AIB

   Delete
  3. PH = BN & PH KERJA PECAHKAN REKOD BURUK DUNIA. BN PECAHKAN REKOD DENGAN MEMBERIKAN KEWARGANEGARAAN PERCUMA KEPADA SEMUA WARGA NEGARA ASING MENYEBABKAN MEREKA MENGUASAI EKONOMI NEGARA KERANA TIDAK HIRAU HALAL DAN HARAM. PH PECAH REKOD DENGAN MEMBERI ORANG TUA BANGKA JADI PM DAN WAITING PM. SELEPAS EKONOMI TERLEPAS DARI TANGAN MELAYU BERI PULA KUASA POLITIK KEPADA BANGSA ASING = BANGSA ASING BUKAN NAK BERSYUKUR DAN BERTERIMA KASIH. MEREKA HIDUP SENANG DAN MEWAH DI BUMI MELAYU SEHINGGA BANGSA MELAYU SENDIRI MEREMPAT. BANGSA ASING TIDAK AKAN MENIKMATI APA YANG MEREKA DAPAT PADA HARI INI JIKA MEREKA HIDUP DI TANAH BESAR CHINA DAN INDIA = KINI BANGSA ASING HENDAK RAMPAS SEGALANYA DARI TANGAN MELAYU DENGAN BANTUAN MELAYU BANGSAT DAN PEMBELOT = CROOKED PM BANGKITKAN LAGI PASAL SUBSIDI, SAJA NAK KENCING RAKYAT MALAYSIA, TAK PAYAHLAH ZAMAN SEKARANG SATU DUNIA DAH TAHU. KRONI SAMPAI HABIS KAUT SAMPAI HARTA NEGARA TINGGAL KUAH JEE. NAK BAGI KEPADA RAKYATPUN BERKIRA. YANG JADI BILLIONAIRE TU YANG DAPAT SUBSIDI LAH TU KALAU TIDAK MANA BOLEH JADI KAYA RAYA MACAM TU, BAGI LESEN, PERMIT, TANAH, MONOPOLI SATU-SATU BISNES, DAH TU KATA MELAYU MALAS, SEBENAR MAHA KENCING NI NAK BUAT PROJEK LAIN BUANG DUIT, JAMBATAN BENGKOK LAH, 3RD NATIONAL CAR LAH, SAJALAH NAK HAPPY GO LUCKY GUNA DUIT RAKYAT, NANTI DIA YANG DAPAT NAMA, PAYAH BETUL MELAYU JADI YAHUDI NIE, MENJAJAH BANGSA SENDIRI = P. PANDIR TAK SEDAR DAH TUA NAK MAMPUS SIBUK JADI BARUA DAP NAK BUANG MELAYU&ISLAM&RAJA. TAK TAKUT MUNGKAR NAKIR TUNGGU NAK BELASAH DALAM KUBUR = NAK TAHU MACAM MANA BODOH PH, TENGOKLAH PERANGAI SIGARAGA BUDAK MENTAH BERHINGUS CAKAP MEREPEK-REPEK TAK SEDAR JADI KALDAI DAP = SIAPA TUAN? SIAPA KULI? BANGSA MANA KUASAI EKONOMI DAN POLITIK NEGARA? BANGSA MANA BERSUSAH-PAYAH MENJAGA PERBATASAN DAN PERAIRAN NEGARA?BANGSA MANA MENGAWAL KEAMANAN BANDAR DAN KAMPUNG? KUIL, TOKONG BERSERAKAN MERATA TEMPAT, APA LAGI YANG BANGSA ASING MAHU? BANGSA MANA PALING RAMAI MISKIN? NEGERI MAJORITI BANGSA MANA YANG PALING TERABAI?= KAMI SOKONG NAJIB JATUH TAPI KAMI MENENTANG SEKERAS-KERASNYA USAHA JEJASKAN BANGSA DAN AGAMA KAMI DAN TANAH TUMPAH DARAH KAMI = KEADAAN TERDESAK BEGINI MEMAKSA PAS DAN UMNO MEMBULATKAN GAGASAN POLITIK SATU LAWAN SATU DI PRU=15 = TOK PAU TAK PAYAH BERLAGAK ALIM LEBAI DAH TENTU LOMPAT PARTI HUKUMNYA HARAM, MAHA DAYUS PLAK SYIK TAPIS DAH TU BOLOS = KEMENTERIAN BARU HAL EHWAL LGBT DI BAWAH MENTERI DATO` SERI MuJAHAT = MP2 UMNO DOK BERLAGAK BERINTEGRITI PATUT DIAM JE LAH JIBENG TU SAMPAI MAHKAMAH PUTUSKAN, KORANG JUGAK DULU BERMATIAN DOK SOKONG DIA SEBELUM PRU-14, DAH JADI MACAM PH GUILTY UNTIL PROVEN INNOCENCE , POODAH = MALAYSIAN MALAYSIA DAH DAPAT KUASA, LANGKAH SETERUSNYA IALAH MENGHANCURKAN ISLAM MELAYU YANG SEMEMANGNYA TELAH DILEMAHKAN SEMASA PEMERINTAHAN BN YANG TUNDUK KEPADA TUNTUTAN MCA/MIC = MANA ADA HUTANG BAGUS BODOH, BON SAMURAI TU HUTANG BUNUH DIRI NAMA NYERR = MAHA FIRAUN PEMIMPIN ULTRA MALAY TELAH MENCETUSKAN PERISTIWA BERDARAH 13 MEI UNTUK MENJATUHKAN TUNKU SEPERTI YANG DICERITAKAN OLEH TAN SRI GHAZALI SHAFIE = MAHA ZALIM JANGAN SALAH GUNAKAN KUASA DIBERI RAKYAT UNTUK MEMCETUSKAN KERESAHAN MASYARAKAT DENGAN ISU ISLAM MELAYU. SIAPA YANG MULAKAN ICERD, UAE & LGBT KALAU TIDAK PUAK HAPRAK KAMU. KAMU SEMUA AGEN FREEMASON = TOKONG TAK PAYAH NAK SUSAHKAN MASYARAKAT YANG TELAH SUSAH DENGAN KENAKAN UNDANG-UNDANG BARU CARI PASAL NAK TAMBAH KANTUNG PH. BUAT LAW TO CONTROL POLITICAL FINANCING DULU. MANA KAMU DAPAT DANA SEHINGGA DAPAT TUMBANGKAN KERAJAAN BN. BUKANKAH DARI ISRAEL DAN IRAN? = MAK LAMPIR DAYUS MASUK PARTI DAYUS BERSAMA MAHA DAYUS MAHUKAN PULUS = TOK PAU DAH KENA HINA DAN DIPERLECEH OLEH MAK LAMPIR, JADI AHLI KELAS KEDUA, TUNGGU APA LAGI BELAHHH LAAA = MAHA BELIT PADAM ELEKTRIK SELURUH NEGARA NAK BUAT IPP = YANG PENTING DAKWA, PERBICARAAN TAK PENTING, MASYUUUUUKKKK =

   Delete
  4. PH = DI NEGARA MAJU MANA ADA JAMINAN MAHKAMAH SAMPAI HARGA JUTAAN HANYA GOVERMENT OF THE APE SAHAJA BUAT GITU = NELSON MANDELA MENJADI TAHANAN POLITIK KERANA MEMPERTAHANKAN BANGSANYA AKIBAT DASAR APARTHEID, ALJUBURI PULA DITAHAN KERANA KORUP DAN MASALAH PERIBADI JADI JANGAN DISAMAKAN KEDUANYA = JAMINAN MAHKAMAH BEGITU TINGGI SEKALI MENUNJUKKAN SESEORANG ITU BERSALAH SEHINGGA DIBUKTIKAN SEBALIKNYA = KULIT SAMAK SEJAK JOIN PARTI KUALI DAH JADI BANGANG. APA DIA INGAT JACK MA KUALI MACAM DIA KE = ASAL BERKENAAN ISLAM ADA JE NAK KRITIK. PASAL KHITAN PUN TAK PUAS HATI. JIJAH&IJAH TAK BERKHATAN KE = ALJUBURI NAK MINTA PAS KRITIK PASAL IMDB. TAK TAU KE TENGAH PROSIDING MAHKAMAH KAN JADI HINA MAHKAMAH PULAK. KERJA KAU CEPATKAN KEPUTUSAN BIAR RAKYAT TAHU = HEBAT PH MENTERI TAK ADA PARTI PUN BOLEH HURU HARA KAN NEGARA = MEMANG BENAR KERAjaan BERUK, BARU 6 BULAN PERINTAH NEGARA DAH LUPA TUNTUTAN MALAYSIA BARU NAK TELUS NAK DEMOKRASI, SEKARANG DAH JADI AUTOKRASI LEBIH TERUK DARI BN, = HIMPUNAN 8 DISEMBER BESAR MAKNANYA KERANA TELAH DIPERMAINKAN OLEH KAFIR DAN MUNAFIK. WALAUPUN SETAHUN JAGUNG MEMERINTAH MEREKA SUDAH MENCABAR ISLAM MELAYU DENGAN PELBAGAI CUBAAN. JADI APA SALAHNYA RAKYAT MEMBERI ISYARAT SUPAYA LEBIH BERHATI-HATI = SIAPA PETANI SIAPA PEKEBUN, TIDAKKAH MEREKA SEMUA BANGSA MELAYU. NEGERI MANA PALING MISKIN. TIDAKKAH NEGERI MAJORITI MELAYU = KALAU DIKUMPUL ASET TOKEY BANGSA CINA TENTU KEKAYAAN MEREKA MELEBIHI NEGARA. DENGAN ASET SEBANYAK ITU MRREKA DENGAN MUDAH BOLEH MENUMBANGKAN NEGARA = RAJA GULA BAWA LARI HARTA MALAYSIA KE HONG KONG, RAJA BOLA BELI KELAB LUAR NEGARA = MAHA KRONI DALAM MASA 10 TAHUN PERTAMA PENSWASTAAN TELAH SWASTAKAN 75 SYARIKAT KERAJAAN MENYEBABKAN KRONI MEREKA TERMASUK ANAK MAHA BELIT MENJADI BILIONARE HANYA DALAM MASA 8 TAHUN SAHAJA KE-9 TERKAYA. KRONI ALJUBURI TERLIBAT SAMA. SELEPAS 1993 LEBIH BANYAK DISWASTAKAN. ANAK MAHA KRONI ADA 203 SYARIKAT 12 LISTED COMPANY TETAPI MAHA BELIT BERDALIH KAYA DENGAN USHA SENDIRI = PH KACANG LUPAKAN KULIT = KERAjaan PH TAK PANDAI JANA EKONOMI HANYA TAHU POTONG SANA CANTAS SINI = ICERD BARU TANGGUH BUKAN BATAL LAGIPUN BANYAK LAGI TEKANAN DARI LUAR PASTI MENERJAH KEDAULATAN ISLAM MELAYU = DEMO 8 DIS. BANYAK ISU YANG HENDAK DILUAHKAN RAKYAT BUKAN HANYA ICERD KERANA SEJAK PH PERINTAH NEGARA PELBAGAI ISU YANG TIMBUL YANG MERESAHKAN RAKYAT = MENTERI PH LEBIH GEMARKAN MENUNJUKKAN KUASA DARI MERAIH HATI RAKYAT = PARTI KADOK BERSATU TERIMA LAGI 3 EKOR KADOK JADI AHLI, SEKIAN DIMAKLUMKAN = PM-4 SWASTAKAN SYARIKAT KERAJAAN, PM-7 SWASTAKAN GLC PLAK, BALIK-BALIK PUSING SITU JUGAK, AKHIRNYA YANG KAYA IALAH KRONI, BILA RUGI BAIL OUT RAKYAT TANGGUNG = MELAYU TIDAK ISTIMEWA KERANA TANAH INI ADALAH TANAH MEREKA. YANG ISTIMEWA IALAH PENDATANG YANG MENDAPAT PELBAGAI KEISTIMEWAAN = SEBELUM PERUSUH MEMBELASAH PENJAWAT AWAM PEMIMPIN PH TELAH BERTALU HENTAM MEREKA = BERITA SENSASI : 5 EKOR LAGI KADOK JADI AHLI PARTI KADOK BERSATU. HARAP MAKLUM = MAMAK BENDAHARA BELASAH PENJAWAT AWAM 6 BOMBA MATI, BELASAH LAGI 1 PARAH. PENJAWAT MELAYU ITULAH YANG KENA KUTUK DAN DIPERLUKAN SAAT KECEMASAN DAN MENGGADAI NYAWA = PH RACIST BUKTINYA RUSUHAN KUIL KENAPA TANGKAP MELAYU SAHAJA MANA INDIA TAK KENA YANG BAKAR KERETA DAN PUKUL HAMPIR MATI PENJAWAT AWAM = PENYOKONG PH GANGSTER PEMIMPIN PH PUN GANGSTER HABIS KUCAR KACIR SATU NEGARA = ICERD BERMAKNA HAPUSKAN SEKOLAH KEBANGSAAN CINA DAN INDIA DAN MEREKA HENDAKLAH PULANG KE NEGARA MASING-MASING = BANGUNAN TINGGI NAMA MEREKA, PROFESIONAL NAMA MEREKA, HARTA NEGARA HABIS DIKAUT TAPI MEREKA MASIH MENGHARAPKAN KERAJAAN BANTU BANGSA MEREKA = MAHA KELING KEDEKUT NAK MAMPUS SUKA SANGAT KACAU PENJAWAT AWAM. TAK TAHU KE DIA RAKYAT MALAYSIA MAKIN BERTAMBAH RAMAI. NISBAH SEBENAR ADALAH BERPATUTAN = ALKISAH EXAM SPM 2018 : SEKOLAH CINA MENDAPAT SOALAN BOCOR. SOALAN PULAK LUAR TARAF DAN ADA YANG TIDAK MEMPUNYAI JAWAPAN DAN MACAM-MACAM LAGI PERSOALAN. MAKIN TERUKLAH DIKERJAKAN PUAK HAPRAK = PARTI KUALI NAMPAK SANGAT SOKONG SYIAH BILA PERSOAL SAUDI SERANG YAMAN. KENAPA TIDAK DISOAL IRAN SERANG SYRIA =

   Delete
  5. PH = KELANTAN NEGERI MAJORITI ISLAM MELAYU SUDAH TARIK BALIK SAMAN..BILA LAGI POK MIN NAK BAYAR ROYALTI, INI MESTI KES KENCING LAGI = BANGSA BABI HUTAN PATUT MENGHALAKAN KEMARAHAN MEREKA KEPADA TOKEY-TOKEY CINA YANG KAYA RAYA MENJARAH HARTA NEGARA DAN BAWA LARI KE LUAR NEGARA DENGAN TIDAK MEMULANGKAN KEKAYAAN TERSEBUT KEPADA MEREKA = MuJAHAT APA SAHAJA KELUAR DARI MULUT DIA SAMPAH DAN MENYAMPAH. SAMPAH SYIK MERUGIKAN ISLAM/MELAYU, MENYAMPAH BILA JANDA GLAMOUR TAK LAYAN DIA VIRALKAN SATU MALAYSIA = MAHA KRONI KALAU JIBENG DIA KATA RASUAH KALAU DIA DUIT KOPI = KERAjaan BERUK MEMANG TAK PANDAI JANA EKONOMI HANYA TAHU POTONG PERUNTUKAN DAN JUAL ASET. JUAL SAHAM PH BERPOTENSI MURAH2 DAH TU SEKEJAP NAIK MELAMBUNG, KRONI DIA JUGAK YANG UNTUNG MACAM PM-4 DULU SWASTAKAN SYARIKAT KERAJAAN YANG UNTUNG. TUT2 SEKEJAP JE ANAK DIA JADI BILIONAIRE = KULIT SAMAK BUAT KEPUTUSAN RUGIKAN MELAYU BILA SURUH PENIAGA GUNA FODD TRUCK, MANA NAK CARI MODAL BESAR, DAH LAH AIM DAH TUTUP MANA LAGI NAK DAPAT PINJAMAN MUDAH = PARTI FREEMASON TIDAK DEMOKRATIK BILA JAWATAN PARTI BUAT SECARA LANTIKAN. LAIN KALI TAK PERLULAH SUSAH2 BUAT PEMILIHAN = MAHA ZOMBIE TAK HABIS2 SALAHKAN MELAYU. KALI INI SURUH MELAYU SALAHKAN DIRI SENDIRI KERANA MISKIN. YANG KAU DULU PM-4 MENGAYAKAN KRONI DAN ANAK SENDIRI SAMPAI LUPA ORANG MELAYU MISKIN = KALAU BENAR PH NAK BINA MELAYASIA BARU UBAHLAH APA YANG DISEPAKATI OLEH SEMUA PARTI TERMASUK PEMBANGKANG SEPERTI AKTA ANTI LOMPAT PARTI, AKTA PEMBIAYAAN PARTI , PEMISHAN KUASA ANTARA PEGUAM NEGARA DAN PENDAKWA RAYA DSB = PAKAR HADAS SUKA FITNAH PARTI ISLAM, SEKARANG FITNAH BALIK KEMBALI KE BATANG HIDUNG MEREKA . ADA KE MASUK AKAL 25 IMAM KENA PECAT, 10 LAGI KENA TUKAR TEMPAT KERJA DENGAN ALASAN REMEH TEMEH. RUPANYA ADA LAGI KES SEBELUM ITU APABILA 16 IMAM TELAH DIPECAT, KETERBUKAAN PANDANGANLAH KONON, BERLAPANG DADALAH SANGAT. PATUT PAKAR HADAS DAH LAMA KENA PECAT KERANA AMANAT RAJA MELAYU LANUN = APA RULE OF LAW YANG DIMAKSUDKAN MAHA ZOMBIE, DI MANA KEADILAN DALAM KES TOKONG JOSEPH NOBITA, KEMATIAN MUHAMMAD ADIB, KES PREBET ADAM DAN KES BERDARAH MEMALI. DI MANA HERO2 PH SEBELUM PRU-14 YANG MAHU SURUHAN JAYA DIRAJA = MAHA ZALIM SIBUK PERSOAL KEKEBALAN RAJA, YANG KAU MACAM2 SKANDAL PM-4 TAK BERSIH SAMPAI SEKARANG = RAKYAT JADI MISKIN ERA PM-4 BILA RINGGIT JATUH LEBIH SEPARUH DARI RM2,50 JADI RM3.80, TIDAK LAIN KERANA KORUPSI YANG MAHA TERUK. ERA PM-7 RINGGIT JATUH LAGI = DI KALA RAKYAT SUSAH PEMIMPIN PH POSING MELANCUNG KELUAR NEGARA = RIZAB BNM LESAP SEJAK PH PERINTAH NEGARA, TERNYATA PH HANYA PANDAI KOREK TABUNG NEGARA = BAGUS JUGA PEKERJA RESTORAN INDIA KENA PENAMPAR, BARU TERDEDAH BUKAN MAMAK RUPANYA. PARIA MOORTY JAJA KELUAR NEGARA BANGSA INDIA DI NEGARA INI DITINDAS TAPI SEBENARNYA MEREKA TIPU MELAYU DAPAT DUIT JUTA2 = SEBAB PH DENGKI SANGAT DENGAN JAKIM ADALAH KERANA JAKIM BERJAYA MENGEKANG AJARAN2 SESAT DAN MEMPROMOSI HALAL KE SELURUH DUNIA. AJARAN SESAT MULA BERKEMBANG BIAK SELEPAS PH AMBIL ALIH NEGARA BERMULA DENGAN MELEPASKAN QADIANI SECARA BEBAS BERGERAK = HATI2 MAHA ZOMBIE MAYAT HIDUP YANG MIND CONTROLLED BY PARTI BABI HUTAN = MALAYSIAN MALAYSIA MEMBAWA KEPADA NEGARA REPUBLIK KERANA ITU MEREKA CUBA MENCARI JALAN MENJATUHKAN SISTEM BERAJA. PM-4 TELAH MENCANTAS KUASA RAJA KINI TUNGGUL YANG TINGGAL HENDAK DICABUT = ISLAM LIBERAL BERMAKSUD BILA ANAK MENGANUT AGAMA BUKAN ISLAM IBU BAPA TIDAK BERHAK MENYOAL = APA DISEBALIK SAUDI PERANGI YAMAN, DI SYRIA DAN IRAQ SYIAH TELAH MEMBUNUH JUTAAN SUNNI KERANA BAGI MEREKA DARAH SUNNI HALAL DITUMPAHKAN DAN IBADAT MEREKA. MEREKA TELAH MENYUSUP MASUK KE YAMAN BERTUJUAN MENYERANG MAKKAH KERANA TANAH SUCI SYIAH IALAH KARBALA = DRAMA MELAYU KINI DI TV MENJADI2 DENGAN PEGANG TANGAN DAN BERSENTUHAN BODY CONTACT DENGAN BUKAN MAHRAM, MENGAPA PAKAR HADAS TIDAK SIBUK KOMEN, KENAPA SIBUK MAIN POLITIK MASJID SURAU. DISURUHNYA IMAM YANG DIPECAT SAMAN, PUAK MANGKUK HAYUN NI TAK FIKIR KE NAK TURUN NAIK MAHKAMAH PERLUKAN WANG & MASA BUKAN SEDIKIT =

   Delete
  6. PH = BAPAK MAK SYABU ANAK MAT GANJA = SEMENJAK PARTI BABI PERINTAH PP TARIF AIR SUDAH NAIK 4 KALI, SEDARLAH DIRI SIKIT WAHAI PENYOKONG PH = LOKMAN ADAM DITAHAN DI BAWAH AKTA HASUTAN PH TAK BISING TAPI BILA PENGKUTUK SULTAN DITAHAN BISING PULA = SATU2NYA WANITA PARTI BABI ADA COCK ANTI CONSTITUTION TAK SETUJU ISLAM AGAMA RESMI. SATU PERSATU KEBENCIAN MEREKA KEPADA ISLAM DITUNJUKKAN = TO PH, OPPOSITIONS ARE GUILTY UNTIL PROVEN INNOENT. BUKTINYA JAMINAN YANG TELALU TINGGI BILA KES MAHKAMAH = MAHA ZALIM GOPOH NAK JADI PM MALAM PRU-14 DENGAN SALAHKAN AGONG = SETELAH MAHA KORUP SELESAI TUBUH UMNO 3.0 BN 2.0 TIBA SAAT AZMIN JADI PM DENGAN HISHAMUDDIN TPM = APA NAK DIHERANKAN SALIB BESAR DI PP. BUKANKAH PEMIMPIN PARTI BABI DIBARISI EVANGELIST = BEKALAN AYAM TEMPATAN KURANG TAPI PH MASIH NAK EKSPORT NAMPAK SANGAT TAK PERIHATIN MASALAH RAKYAT = PAKAR HADAS AKUI PECAT IMAM BUKAN BAWAH BIDANG KUASA TAPI KENAPA MANGKUK HAYUN TU BUAT KENYATAAN. NAMPAK SANGAT NAK HURU-HARAKAN MASYARAKAT = SEBENARNYA SEMUA DALAM PH TAK LAYAK JADI PM. MAHA ZOMBIE PALING BANYAK BUAT SALAH, ALJUBURI JADI PM BUSUK NAMA NEGARA SATU DUNIA, JADI PILIH GS KITA TENGOK MACAM MANA = KENAPA MELAYU SANGGUP JADI BALACI KEPADA KAFIR HARBI BILA TAK PUAS2 NAK RAMPAS UITM SATU2NYA MILIK BUMIPUTRA, PROFESIONAL NON BUMI YANG JAUH LEBIH RAMA, KENAPA BIUL SANGAT, BELAJAR JE TINGGI TAPI OTAK BERKARAT = PH BIKAN SAHAJA KENAKAN SST TAPI PELBAGAI CUKAI TERMASUK YANG TIDAK DIHEBOHKAN DALAM MEDIA SELAIN MENAIKKAN TARIF = PH KAKI PAU, APA TIDAKNYA MINYAK SAWIT TURUN TAPI MINYAK MASAK TAK TURUN, INGAT PETROL JE KENA PAU, CUKAIPUN MACAM2 DAAA = MENTERI PH BELUM PRU BERLAGAK SUCI, LEPAS PRU SEGALANYA KOTOR, BELUM PRU RASUAH, LEPAS PRU DUIT MINYAK, BERSIH & SPR PULA KATA KALAU ISTIHAR KIRA BERSIH, KALAU GITU SIAPA YANG BAGI RASUAH BOLEHLAH ISTIHAR = TOKONG KIT SIAL DAH PANDAI BERDALIH MACAM BN DULU YEA = LOMPAT PARTI ADALAH RASUAH BESAR, PH TAHU NAK KENCING RAKYAT JEE, SAMPAI SEKARANG TAK GUBAL AKTA ANTI LOMPAT. MAHA KATAK PENYOKONG KUAT PENYOKONG UTAMA KATAK2 LOMPAT = TOKONG NOBITA BAGI PERUNTUKAN KEPADA TIGA KOLEJ SWASTA YANG TIADA PERUNTUKAN DALAM BAJET. KAN DAH KATA INI AKIBATNYA BIARKAN KAFIR HARBI PERINTAH NEGARA = TOKONG KIT SIAL BILA LAGI NAK KELUAR PH, BERANI UGUT JE, MEMANG SAH TAK DE TELOR = PERANGAI PEMIMPIN2 MELAYU YANG MENAGIH SIMPATI UNDI DARI BUKAN MELAYU NON MUSLIM AMAT MEMALUKAN KERANA MEREKA HILANG JATI DIRI DAN SANGGUP MENGGADAI PRINSIP =

   Delete
  7. Laaa...belum mampos rupanya Justice League ini...hari tu orang cakap kena langgar lori babi selepas balik dari melakukan kerja tak senonoh di Jalan Imbi......

   Anyway, keberangkalian untuk Najib kembali menjadi PM ke 8 adalah SEBESAR keberangkalian Abam Nuar menggantikan Tun M. "Ini suatu kenyataan yang berani", kata Ahmad Maslan. Saya ulangi...keberangkalian untuk Najib kembali menjadi PM ke8 adalah SEKECIL keberangkalian Abam untuk menggantikan Tun M sebagai PM.

   Jika laluan kepada najib amat berliku, maka begitu jugalah rintangan dan cabaran yang bakal ditempuhi Abam untuk bertakhta di atas kerusi PM. Namun begitu untuk bertakhta di Istana Segambut, tidaklah sukar walaupun ada Laksamana dan Orang-Orang Besar Negeri sentiasa menunggu peluang untuk menderhaka....

   heh he he...jangan mare...

   Delete
  8. TongGeng....

   Terlebih dahulu, boleh kau buktikan Tun M berkelahi dgn Allahyarham Tun Ghafar Baba, sepertimana kau dakyahkan semalam...??

   Jika kau gagal, jelas kau pembawa fitnah yg memang berdendam benci tersangatlah mendalam terhadap Tun Mahathir.....!!

   Delete
  9. mano ado layi pru15 ... Budin2 ko mabok ko apo.

   Delete
 2. sungai buloh hotel besi menanti...selamat bercuti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kejora dan Othman belum keluar lagi
   Letih bertekak agaknya malam tadi
   Mencari ilham taji mentaji
   Siapa tak tahan tentu sakit hati

   Delete
  2. Kejora & Othman in intense fighting
   Dragging Asrul into their squabbling
   I always have this wishful thinking
   they would make up hugging and kissing


   kah kah kah

   heh he he

   Delete
  3. Suman dgn aku, sorang2 dia tidak berani
   Kat rumah, dia asyiik ditengking, dgn bini
   Hari tu, dia kena balun dgn Mahligai Seni
   Lps tu, kena lanyak pulak, dgn Asrul Sani

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

   Delete
  4. Komen Asrul Sani, aku tak ambil pusing
   Tak hingin lah si tua tu, aku nak 'kissing'
   Kalu jumpa, mmg sahih aku akan lesing
   Biar badan dia berpusing2, mcm gasing

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh

   Delete
  5. Hi hi hi

   Stor kunyit taik kucing.....!!

   Delete
 3. "tetapi yang menentukan siapa harus jadi Perdana Menteri ialah para pemimpin UMNO, bukannya ahli bawahan yang banyak menghabiskan masa di media sosial". Onanimouse le tu...😂😂😂

  ReplyDelete
 4. Dengan izin tuan blog, mohon lari tajuk sedikit tetapi masih berkaitan.

  Individu pertama; seorang bekas PM, yang juga bekas ketua sebuah jemaah bani Mim yang masih berpengaruh di dalam jemaah tersebut, yang terdesak mahu melepaskan diri daripada hukuman mahkamah dunia akibat segala pengkhianatan yang ia lakukan semasa menjadi PM.

  Individu kedua; seorang ketua jemaah kepada sebuah jemaah bani Mim yang meroyan mahu merasai nikmat menjadi menteri sebenar sehinggalah ke peringkat membuat perbarisan tentera yang palsu dengan menggunakan ahli-ahli jemaahnya yang telah dibingungkannya. Individu ini juga terdesak mahu menutup lubang penipuannya di dalam satu perbicaraan di Mahkamah England tentang dakwaan ia dan rakan-rakan kepimpinannya telah menerima wang curi dari individu yang pertama.

  Kedua-duanya telah menghampiri jalan mati kepada segala penipuan-penipuan mereka. Mereka hampir tidak boleh melarikan diri lagi, walaupun memiliki pengikut yang ramai daripada kalangan orang-orang yang bingung untuk menilai kebenaran.

  Satu-satunya jalan keluar bagi mereka untuk tidak didapati bersalah dan dihukum dan terhukum ialah untuk mereka memiliki kuasa dan menyalahgunakan kuasa itu.

  Untuk melakukannya melalui pintu hadapan sistem demokrasi kelihatan tidak sempat memandangkan PRU15 masih lama lagi tempohnya. Lubang mereka akan pecah sebelum itu. Adat kata mereka akan didapati bersalah sebelum penggal PRU14 tamat.

  Satu-satunya jalan keluar bagi mereka untuk berkuasa ialah melalui pintu belakang iaitu dengan menjatuhkan PM sedia ada melalui proses di Parlimen.

  Tetapi mereka tidak mempunyai nombor yang cukup untuk melakukan perkara tersebut. Mereka memerlukan sekutu yang ketiga, yang pada kira-kira mereka mempunyai nombornya.

  Dan orang yang paling sesuai untuk diambil menjadi sekutu mereka yang ketiga tidak lain dan tidak bukan ialah ketua sebuah jemaah lain yang tunggak ahli-ahlinya ialah bani Mim sendiri yang kelihatan sama terdesak dan sama meroyan dengan mereka; bukan untuk melepaskan diri daripada apa-apa pertuduhan mahupun hukuman, tetapi terdesak untuk merasai kerusi PM yang telah diidamkannya selama puluhan tahun dan telah dua dekad ia cuba mendapatkannya melalui bermacam-macam cara tetapi kekal di dalam kegagalan. Meroyan sungguh ia mahu merasai menajdi PM sehingga ia mentafsirkan que sera sera sebagai 'apa nak jadi pun, jadilah', dan bukan di atas maksudnya yang sebenar iaitu 'apa yang akan berlaku tetap akan berlaku'.

  Ramuan yang sempurna untuk membawa kepada PERTEMPURAN KLIMAKS di antara pasukan yang benar dan pasukan-pasukan bathil yang bersekutu sesama mereka.

  Dengan izin Allah, apabila mereka benar-benar bersekutu sesama mereka, mereka semua bakal tewas mutlak di tangan pasukan yang benar.

  Klu pasukan manakah pasukan yang benar ini adalah amat mudah. Mereka adalah satu pasukan yang tidak pernah tewas kepada mana-mana pasukan pun di dalam pertempuran-pertempuran yang telah mereka sertai.

  Individu pertama dan individu ketiga hanya merasai kemenangan ketika berada di dalam pasukan ini dan tewas apabila berada di pasukan lawan, sedang individu kedua yang tidak pernah berada di dalam pasukan ini kekal tewas sepanjang masa.

  Mereka inilah golongan yang sentiasa diberikan pertolongan dan dengan izin Allah mereka akan muncul sebagai pasukan "mereka itulah orang-orang yang berada di atas petunjuk daripada Tuhan mereka dan mereka itulah golongan yang menang'.

  Que sera sera, in shaa Allah.


  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apalah khasiat jadi Mahacai? Dari gambaran syurga dunia kalau PH menang kepada ekonomi yg makin meleset. Janji dicapati. Bantuan rakyat dipotong atau dihapuskan. Yg tambah hanya bantuan untuk sekolah swasta Cina. Begitu kafir perbodohkan Melayu. Tun sendiri mengaku DAP berkuasa naikannya sebagai PM. Kini manusia uzur iman dan qudrah ini tiada daya nak tadbir negara. Mungkin tujuannya hanya untuk pastikan kepentingan kroni dan keluarga. Mahacai tak dapat apa pun....

   Delete
  2. You are absoluteky rifht Tuan John Doe. Que sera sera. Wallahuakam

   Delete
 5. bukan rani kulup ke ?

  kipidap, dongibab. HI HI!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi hi hi

   Yessss...these are Manglish goons' product....!!

   Manglish (Malaysian English) is an English-based pidgin or creole spoken in Malaysia. ... The Malaysian Manglish is sometimes known as Rojak or Bahasa Rojak.

   Delete
  2. Notably by the one who relentlessly disposes his
   trash PANTAToon.....!!

   Delete
  3. This comment has been removed by the author.

   Delete
  4. Ketika Tun bersara pd 2003, dunia tercari-cari siapakan pemimpin Islam yang berani bersuara mengecam Amerika dan kuncu-kuncunya secara terbuka sambil menegakkan keagongan Islam? Ha7nya Tun yang berani mengkritik dasar Bush di bumi Amerika sendiri. Tidak ada pemimpin lain yang mempunyai pandangan yang konsisten dan berani menegakkan kebenaran yang dibawa oleh umat Islam. Tidak ada pemimpin Islam yang berani mengkritik Amerika yang telah menghancurkan bumi Iraq dan Afganistan, dan kini cuba mencerobohi Iran dan Syria. Pemimpin Arab tunduk dan takut kepada Amerika.

   Seharusnya, ketika ekonomi dunia menghadapi 'great deppression' berpunca dari kebobrokan Amerika, Pemimpin Islam harus bersatu dan membawa kekuasaan ekonomi kembali ke bumi mereka. Allah menganugerahkan lebih 2/3 kekayaan bumi kepada Arab, mereka seharusnya menggunakan kuasa ini untuk memimpin dunia, membawa kembali kegemilangan dan kekuasaan Islam sebagaimana abad 13. Inilah masanya! - Shifting of world power from West to East.

   Hanya Tun Dr Mahathir sajalah pemimpin agong dunia Islam abad 21. Semalam di Senegal, 27 negara2 Africa ternanti-nanti tunjuk ajar Tun M bagaimana nak membangunkan ekonomi negara.

   Selamat menunaikan fardhu solat berjemaah Jumaat...!!

   Delete
  5. Takut benar Mahacai dengan DSN. Begitu power DSN. Adakah kerana tiap poll yg dibuat netizen lebih suka DSN pada Tun? Baru semalam poll oleh Sayyid Sadiq tunjukan 85% netizen suka DSN sebagai PM dari Tun. Mana tak - DSN ikhlas dan banyak bantu rakyat. Tun hanya dusta dan khianah untuk dapat kuasa. Dah berkuasa kepentingan rakyat dibuangnya. Mereka yg tertipu ramai dah sedar? Mahacai bila lagi.
   Lim Kit Siang masih mimpi ngeri dengan DSN. Tiap tiap hari mesti keluar artikel burukkan DSN. Walau DSN tak beritahu dia tak nak jadi PM. Ingat digila kuasa macam Tun. Namun Apek dan Mahacai masih tidur tak lena....

   Delete
  6. This comment has been removed by the author.

   Delete
  7. He he he - cakap kosong yg tak ada nas, dalil & bukti.....!*

   Delete
  8. Mmmg betoi sgt. Mr J (Jamban), berhujah dan comment yg takda value, zero facts sbout Najibon tu hahaha..

   Delete
 6. Payah nak naik semula. Tradisi UMNO tak mungkin DSNR naik semula sebagai PM ke 8. Dalam UMNO... cantas mencantas amalan biasa....

  ReplyDelete
 7. Bukan setakat payah, UMNO memang dah PUNAH dek ulah Najib Nazak....!!

  ReplyDelete
 8. Tak habis-habis blogger taik ni sibuk pasal UMNO dan PAS.
  Nak tutup kemaluan yg besar sbb tak mampu tunaikan manifesto
  Kerajaan yg memerintah sekarang kita namakan Pakatan Hampas
  Cuba nak tutup telor yg dah makin laboh tetapi terkantoi.

  ReplyDelete
 9. Tak payahlah sibuk pasal parti pembangkang
  Pakatan Harapan sendiri dah lintang-pukang
  Sampai bila nak menipu? Hingga dlm longkang?
  Tunggu masa je nak ranap dan terbongkang

  ReplyDelete
 10. Dah tak ada apa nak tulis ka?Otak dah jadi buntu,sebab hanya pandai tulis pasal PM sahaja.

  ReplyDelete
 11. budin oo budin...
  kenapa asyik merepek ni?
  umno yg disangka tdk dpt ditumbangkan pun tewas setelah lebih 60 tahun...
  mahathir yg sdh jd pm4 pun boleh jd pm7
  apa lagi klu setakat najib jd pm8...
  prestasi ph skrg ini mmg hancusss...

  ReplyDelete
 12. Saja rakyat negara ini nak menempah sengsara jika menaikkan Najib semula sebagai Perdana Menteri. Barulah 'Tiada beban batu digalas...' dan 'Sudah jatuh ditimpa tangga...' jadinya...

  ReplyDelete
  Replies
  1. En Mus..lebih tepat "sudah ditimpa si badak Rosmah...hahahaha

   Delete
 13. LKS seorang politikus yang berpengalaman dan dia tahu apa yang dia perkatakan. Ini hanya strategi. Komen ini hanya hendak menakut-nakutkan mereka yang tidak suka dengan najib dan BN supaya mereka terus menyokong PH. Lee Kuan Yew sebelum satu pilihanraya di Singapura pernah mengugut rakyat negara itu supaya terus menyokong PAP atau negara itu akan di perintah semula oleh Malaysia? Begitu murdah perkara sedemikian berlaku?

  ReplyDelete
 14. Ooi, tak may la Najib dilantik semula jadi PM. Apa ni just bcoz baru2 ni Sultan Pahang dilantik jadi Agong. Ai takkan the next PM pun org senegeri- Pahang kot. Hebat sgt ka OM dari negeri tu, the recent one ex PM dari Pahang tu da bahi pelingkuo ekonomi negara dan merompak dana negara. Lain la ex PM yg dulu dari Pahang, Allahyarham Tun Razak, arwah mmng byk jasa bkn saja pd org2 Melayu, Bumiputra, malah pd negara.
  Hati2 klu Najib jdi PM kali kedua, org2 melayu semua jadi papa kedana, kot pakai cawat, dok atas pokok dan dlm hutan huhuhu..silao2 evolve jadi org hutan huakakakaka.. dah jafi mcam tu elok lantik Najib Rosmah jadi Tarzan dan Jinn (bukan Tarzan and Jean) hahahaha..adus senak perot aku ketawakan dan bayangjan, Najib Rosmah in Tarzan and Jean costume...eiik buroknya, hodoh. Sorang botak, yg sorang lagi rambut mengerbang. Bergayutan dari pokok ke pokok.. cuba, cuba tuan tuan bayangksn :D

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...