Thursday, 10 May 2018

TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA


Sekarang sudah pukul 1.35 pagi, tetapi SPR masih lagi belum mengumumkan secara rasmi keputusan PRU 14.

Bagaimanapun, keputusan tidak rasmi menunjukkan Pakatan Harapan telah dapat membentuk kerajaan baru dengan berjaya mengalahkan BN.

Ini juga bermakna Tun Mahathir Mohamad akan kembali menjadi Perdana Menteri buat kali kedua dalam usianya yang sudah mencecah 93 tahun.

Dilaporkan, keputusan tidak rasmi menunjukkan Pakatan Harapan berjaya memenangi 131 kerusi, BN 74 dan Pas 17. 

Namun, jumlah kerusi itu mungkin berubah apabila keputusan rasmi diumumkan oleh SPR nanti. (Keputusan rasmi PRU 14 yang diumumkan SPR pada kira-kira 5 pagi tadi ialah PH 122, BN 79, Pas 18 dan lain-lain parti 3)

Pakatan Harapan juga dilaporkan berjaya menguasai negeri Pulau Pinang, Kedah, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor.

BN hanya berjaya mengekalkan kuasa di Pahang dan Perlis, selain Sarawak.

Pas pula berjaya mempertahankan Kelantan dan merampas kembali Terengganu.

Keputusan pilihanraya kali ini adalah kejayaan terbesar kebangkitan rakyat di seluruh negara sejak merdeka sehingga berjaya mewujudkan tsunami untuk menolak Najib Razak, UMNO dan BN.

Tsunami rakyat kali ini juga mengakibatkan ramai menteri ditimpa kekalahan dan bakal kehilangan jawatan masing-masing.

Sebelum Pakatan Harapan melangkah ke episod lain yang ditunggu-tunggu oleh semua, buat sementara ini ucapan setinggi-tinggi tahniah dan syabas harus diucapkan kepada seluruh rakyat Malaysia yang berani membuat keputusan untuk perubahan.

Saya sendiri merasa kepuasan yang tidak terhingga malam ini apabila perjuangan melalui tulisan dalam blog dan buku-buku politik untuk mengajak rakyat ke arah perubahan dan menolak BN sejak bertahun-tahun lalu, akhirnya menemui titik kejayaannya.

Dengan perubahan dan tumbangnya BN ini, Malaysia diharapkan akan melangkah ke dunia baru yang mudah-mudahan memberi lebih kebaikan dan kesejahteraan kepada rakyat.

Syabas dan tahniah buat seluruh rakyat Malaysia dan syukur kepada Tuhan atas kejayaan perubahan ini. (ShahbudinHusin 10/05/2018)

157 comments:

  1. Syukur Alhamdulillah.
    Kejora,lebai moden Dan Pejuang rakyat boleh perlahan lahan undur diri dgn terhormat
    Jangan lagi nak maki hamun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa GengNajib yg asyik dgn khabar burungnya. Slps ini para macai diminta utk berkemas... Dedak dah habis.
      Kpd rakan2 seperjuangan.. Tahniah utk anda.

      Delete
    2. T kasih shahbudin krn tuan adlh sebahagian drpd yg mnyumbang kpd agenda perubahan ini. T kasih yg tak terhingga dr sy yg lemah ini.

      Delete

    3. Salam Budin,

      Terima kasih atas usaha tuan selama ini juga ruang untuk saya berkongsi dalam blog tuan.

      Semoga Allah merahmati tuan sekeluarga.

      Delete
    4. Terima kasih saudara budin,
      Dari komen saya sebagai anon skrg sudah berani tonjol diri,
      Terima kasih rakyat Malaysia,
      Shukur pada tuhan

      Delete
    5. Tahniah dan Syabas kepada semua Rakyat Malaysia Tak Kira bangsa dan agama.........terima Kasih Budin di atas kerja keras anda......!!

      Delete
    6. Congratulations and Salute to all Pakatans.

      Terutama kepada Ayahanda Tun Dr Mahathir Mohamad yg dengan jayanya menyatu-padukan semua parti2 komponen Pakatan di bawah satu gagasan.....satu simbol......dan satu menifesto.

      Inilah bukti Tsunami Rakyat !!

      To the new government of Malaysia 2018........this is something you should take into account......DO NOT TAKE THE RAKYAT FOR GRANTED.

      Seperti yg saudara Salahuddin Ayub sebut......para pemimpin Pakatan jangan lupa diri, jangan sombong.......kalo tidak rakyat akan bertindak balas.

      Mari bersama kita belajar dari kesilapan kepimpinan yg lepas........jangan sekali-kali MEMPERBODOHKAN RAKYAT....!!

      Kepada pemimpin2 kerajaan baru......TOLONG JAGA ISTERI MASING2..........JANGAN LEBIH SUDU DARI KUAH.

      Ingat......yg diundi dan dipilih rakyat tu ialah anda......bukan isteri anda.

      Jadi para isteri pon silalah ambik IKTIBAR dari yg telah sudah.........tak perlulah sombong bongkak menunjuk kuasa.

      Kepada yg menang.......berkhidmatlah dengan rasa rendah diri, jujor dan amanah.........kuasa di tangan bukan hak yg mutlak. Bila2 masa boleh ditarik semula oleh RAKYAT.

      Sekali gelombang rakyat bertindak..........segalanya berubah.
      Ini satu IKTIBAR.

      Moga Kerajaan Malaysia yg baru meletakkan badan2 dan jabatan2 berkanun secara langsung di bawah Parlimen dan bukannya di bawah kuasa PM..........hanya dengan itu maruah rule of law Malaysia akan terbela kembali dihormati.

      Syabas dan tahniah diucapkan kepada Kerajaan Malaysia yg baru.......kepada Perdana Menteri ke 7 Tun Mahathir Mohamad dan isteri Tun Siti Hasmah Mohd Ali.

      Hidop Tun.....Hidop tanahairku !!

      Kepada sumer sahabat2 perjuangan sekapal sama ada yg lama dan baru.......anda berrrjayaaaa.....!!

      Salam hormat dari teman.

      Delete
    7. Salam, semua rakan yang menyokong Pakatan Harapan. Tahniah!

      Delete
    8. Mantap bro phantom dan sejuta tahniah buat rakan2 yang tak reti kenal erti penat dalam perjuangan menentang kebathilan.

      Dari jauh ku salute kepada anda semua.

      HIDUP TUN
      HIDUP TUN
      HIDUP TUN
      SEMOGA MALAYSIA TERUS BERJAYA SEPANGJANG MASA.

      Delete
    9. Ini sebagai untuk Iktibar dan renungan kita di hari cuti ini.
      Sesungguhnya sebagai Melayu Islam kita telah diberi peringatan dan dididik sebagai pemimpin tertinggi janganlah sesekali berlaku zalim kpd rakyat (menipu,merompak dan mencuri)harta rakyat, memfitnah, menabur pasir keatas periuk nasi orang lain dan berlaku zalim.Kalau kita ada merancang sesuatu dengan niat serong, Allah Taala akan juga mengatur perancanganNya dan akan membuat perhetongan secaraTUNAI didunia lagi sebelum sampai ke akhirat.Allah hu A'lam.

      Delete
    10. Ishhh lenyak betul tido tadi, time tido pun senyum aje haha.

      Kleptocrat telah ditumbangkan.
      Syukur Alhamdullilah !

      Delete
    11. Kejayaan ini adalah kejayaan rakyat yg selama 10 tahun dianiaya oleh pemerintah kejam.

      Saya harap ianya satu pengajaran kpd pemerintah baru bahawa KUASA sebenar adalah di tangan rakyat, bukan pemerintah, hatta Raja sekalipun.

      Pemerintah. Penguasa2 & Raja2 adalah pemegang amanah rakyat.....!!

      Delete
    12. tanda majoriti rakyat tak suka diperbodoh dan diperlekehkan oleh pimpinan. hang nadim's spirit takes over the monster.

      Delete
    13. By law, UMNO adalah parti haram. Jika demikian, semua kerusi UMNO tak sah & terbatal. PH should pursue this possibility.

      Bila musuh dah lemah, kita harus lanyak hingga dia tak mampu bangkit!

      Delete
  2. Syukur alhamdulillah. Sekarang it's payback time

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya babibudin

      RINA YG KO KATA KALAH 8000

      MENANG 4500 UNDI




      BABIBUDIN



      Delete
    2. 2 mgu aku tak.post apa apa



      tolong rina



      skrg aku post



      babibdin silap



      Delete
    3. What's wrong with u bro?

      Delete
  3. Segala puji bagi Allah
    Doa rakyat, BN dah kalah
    Keadilan telah ditegak sudah
    Pasti sekarang ada yang resah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeop......teman tak boleh lupa dengan orang yg cakap....."nama dia Mahathir bin Iskandar Kutty."

      Lagi satu yg cakap......"kapala bapak kau....!!"

      Sekarang boleh tak suruh deme tu ulangkan balik...??

      Delete
    2. aku just nak org yg kata TUN lrmpar btu kat cermin x pecah tu keluar n sekali lg pertahankan ayat dan kenyataan beliau..bukan nak bals dendam..cumanya di mana budi pekerti dan kematangan beliu dalam memberikan kenyataan..so sudah terbukti Tun x perlukan batu utk dilemparkan ke cermin dgn hanya merenung xermin da pecah..wakakakakakakakaka..aku penat dgn mengikuti segala kempen tapi aku berasa sngat bangga dengan keputusan yg memihak utk pembentukan kerajaan batu..ehhh silap..baharu...hehehee..tahniah kepada semua pengundi yg mahukan perubahn..anda adalah pemenang dlm perlumbaan ini dan nikmtilh rehat yg diberikn utk menyimpan tenaga kerana selepas ini masih jauh perjalanan kita..syabasssss..syabasssss..

      Delete
  4. Alhamdulillah, umno najib tewas juga akhirnya ditangan rakyat.
    Terimakasih saya ucapkan kepada budin yang tidak kenal penat lelah dalam perjuangan dengan dua penulisan setiap hari.
    Terimakasih juga kepada semua rakan-rakan seperjuangan.
    Terimakasih kepada semua pengundi yang mengundi harapan di pru14 ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kepada Tuan Admin Shahbudin atas sumer kupasan.
      Terrrbaiiikkk yeoooppp !!

      Delete
  5. Wak kojola kengkang kepala mancis terpaksa berniaga di tepi longkang katlorong chow kit lagi laa

    ReplyDelete
  6. Cyber trooper Umno has completed their task. Thanks for anger us that makes us to vote opposition (opp... new Government).

    Pl quickly go & collect your dedak & allowance, or they will run out of cash to pay you.

    Yes, u deserve this dedak.

    ReplyDelete
  7. Cyber trooper Umno has completed their task. Thanks for anger us that makes us to vote opposition (opp... new Government).

    Pl quickly go & collect your dedak & allowance, or they will run out of cash to pay you.

    Yes, u deserve this dedak.

    ReplyDelete

  8. pejuang rakyat9 May 2018 at 17:24
    berita pada 1030 malam rabu 9 may 2018

    Spr telah mencipta rekod cemerlang dalam
    pengurusan PRU14 2018 dengan pengumuman
    tercepat dalam sejarah...
    Lebih kurang pukul 730 petang tadi keputusan
    pertama telah diterima dan baru lebih kurang
    30 minit tadi 222 kawasan parlimen
    telah diketahui pemenang-pemenangnyya

    keputusan rasmi adalah BN telah menang dengan
    cemerlang 150 kerusi parlimen, Pas dengan 40 kerusi
    dan calon dap yg guna logo PKR 32 kerusi.

    ini juga bermakna calon dari PKR dan Parti Bunga raya
    telah dikuburkan oleh rakyat malaysia buat selamanya.

    Pihak PDRM dengan Kerjasama Pihak Lapangan Terbang seluruh malaysia juga telah menahan lebih kurang 30
    pesawat persendirian/sewa khas yg cuba meninggalkan
    negara Malaysia sejak pukul 7 petang tadi

    Difahamkan pesawat tersebut membawa tokoh pembangkang terkenal dan keluarga mereka .Pemeriksaan telah dibuat
    di pesawat tersebut dan mendapati setiap pesawat tersebut mengandungi wang tunai USD dan eeuro sekurangnya 100 juta dan jongkong emas dan
    barang kemas bernilai dalam
    anggaran 500-600 juta USD

    ini berita yg baru diterima...
    salah seorang yg ditahan tersebut telah
    dimasukkan ke IJN sebentar tadi dan didapati
    dalam keadaan masih tidak sedarkan diri
    Beliau yg namanya dirahsiakan dan berumur
    dalam lingkungan 90an tiba tiba jatuh pengsan
    apabila diberitahu beliau dan beberapa orang
    yg lain ditahan kerana belbagai kesalahan lampau
    dan akan dibawa ke mahkamah untuk tahanan reman

    YDP Agung sebentar tadi telah bersetuju untuk
    menerima mengadap Dato seri najib untuk upacara
    mengangkat sumpah jawatan perdana menteri

    pihak hospital bahagia tanjung rambutan dan tampoi
    dikejutkan dengan penerimaan pesakit secara mendadak
    bermula pukul 7 petang tadi..Sumber memberitahu lebih kurang 10,000 kes baru pesakit yg tiba-tiba menjadi
    hilang akal dan gila babi apabila mendengar keputusan
    pru14 sebentar tadi.

    pihak kariah masjid/surau seluruh negara terkejut dan bersyukur apabila masjid/surau mereka penuh dgn
    jemaah baru dan memohon supaya diajar cara cara
    solat taubat.mereka yg di temui berkata selama
    ini mereka telah jauh terpesong dan terpedaya
    dengan hasutan syaitan dan mereka mengakui sangat
    menyesal dan hendak kembali ke pangkal jalan
    Imam massjid berkenaan berkata..Sesunggunhnya ALLAH maha pengasih dan maha penyayang dan maha menerima taubat hambanya yg telah sedar

    ..aku kopipes dr pejuang rakyat...dah boleh report bwh akta berita palsu mamat nih

    ReplyDelete
  9. Kejora...nak pegi mana tu??

    KAU TAK NAK BERPANTUN DAH KE ...????

    ReplyDelete
    Replies
    1. rindu la pantun dunguuuuu kau tu..

      Delete
    2. Abis la dah tak boleh dgar lagi azan lepas ni kat malaysia...

      Delete
    3. Pejuang dunguuuu....mana lu bro.dah abis ke kopipes ?? Antar ler lagi bebanyak masuk sini

      Delete
    4. Sibangang tu dah tak dapat dedak.Tu yg senyap tu.

      Delete
    5. Wak kojola kengkang nak pi berniaga laa tu

      Delete
  10. Terima kasih tuan budin serta penyokong harapan yg telah membawa kesedaran. Ini satu kejayaan yg amat manis dan akan terus diingati dalam lipatan sejarah Malaysia. Alhamdulillah. Seronok sgt perjuangan yg sgt mencabar ini.

    ReplyDelete
  11. Sy peminat setia shahbuddin... Menunggu utk melihat post setiap Ms... X pernah berani mengomel.... Sy guru penakut yg kini rasa Sgt bebas... Terbang tinggi dgn linangan air mata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah...steady bro.
      Lapang dah hati.sekarang kita cuma perlu pantau kerajaan baru.tegur dan tegur sekiranya mereka silap

      Delete
  12. syukur alhamdulillah, saya ingin mengambil kesempatan di sini utk mengucapkan tahniah kpd rakan2 seperjuangan yg teguh berjuang utk kemakmuran negara, lebih2 lagi tuan blog ini, tuan shahbudin yg setiap hari tak jemu2 menulis demi keadilan dan kemakmuran bumi tercinta

    ReplyDelete
  13. Tuan Budin..adakah tuan akan berhenti menulis selepas kejayaan ini?saya harap akan terus menulis kerana tuan telah mempunyai follower yg setia..

    ReplyDelete
  14. bn mungkin bentuk kerajaan di perak. bn 27, ph 29, pas 3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kesiornye pas nak bgabung dgn bi end tu

      Bukannya bpekdah pun udah bi end bukannya parti pemerintah lagi bukannya dia ada duit lagi dah hbis jolinya..

      Delete
    2. Msia dapat pembangkang baru yeoooppp....

      Selamat bertugas...!

      Delete
    3. Betul tu bro panthom depa duduk kat kandang sebelah

      Delete
  15. Alhamdulilah,syabas Pakatan
    Cari kojola,kita nak rotan
    Kera ini humban ke hutan
    Atau hantar Tanjong Rambutan!

    Tahniah Tun, Pakatan hebat
    AmeNo sombong dah kena sebat
    Sokongan rakyat teramat lebat
    Mulut kojola dah kena sumbat!

    Rakyat gembira seluruh negara
    Monyok muka hanya kojola
    Sekarang mana ini kera
    Meh sini kita nak sula!

    Lobai,Pejuang di mana kamu
    Masuklah sini janganlah malu
    Hina Mahathir kamu tak jemu
    Sekarang kamu mana nak lalu?

    Lepas ini apa nak buat
    Dok termenung cai dah penat
    Kojola semput dah cari ubat
    Meh sini kita nak sunat!

    Terima kasih kat Tuan Budin
    Rakan2 Pakatan sebaju sekain
    AmeNo kalah dah muka sadin
    Berlagak sombong eksyen kemain!

    Kojola sekarang di mana kamu
    Cai menangis tak berlagu
    Mahathir general banyaknya ilmu
    Pak Klepto dah tupang dagu!

    Sungai Buloh sudah melambai
    Pak Klepto dah lemah longlai
    Dengan sedih ucap goodbye
    Mak badak nangis mengilai!

    Kojola,kera marilah sini
    Kutuk Tun tidak terperi
    Agaknya lari mana berani
    Kita nak tengok dia digari!

    Satu dunia ucap tahniah
    Pada Pakatan besar hadiah
    Kojola dah lari ke Gua Niah
    Lari kengkang memanglah payah!



    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbaik bro fan tun..

      Usah dikenang hal yang lalu
      Toyol dan polong pasti dah malu
      Kalau muncul lagi akan dipalu
      Ludah dan kahak sendiri di jilat dulu..

      Usaha dan doa kita semua telah dimakbulkan
      Pakatan harapan menempah kejayaan
      Klepto pasti menerima hukuman
      Negara akan balik semula pada landasan..

      Delete
    2. Saudara kembar berdua.......kejayaan sudah di tangan......teman ucapkan syabaaasss kepada kome.

      Pantun yg dulu disusun cantik.....sekarang sudah membuahkan hasil.

      Syabaaasss yeooooppp....!!

      Delete
    3. Hadi Ah Wang tu tak bagi tempat selindung ke Jibgor dan Bomoh Mah ke? Aduhai, tak kan Rusilah takde apartment yang molek-molek oi Hadi Sang Takfir?

      Delete
  16. Tn Shabuddin, tn adalah sebahagian dr kejayaan ini, semuga tn sentiasa diberkati Allah swt..Salute tuan

    ReplyDelete
  17. Eh, mana pergi Kejora & Pejuang Rakyat? Dah mampos?

    ReplyDelete
  18. Bismillahirrahmanirrahim.
    Alhamdulillahirabbilalaamiin.

    Horeeey Umno BN jadi pembangkang.

    Aamiin Ya Allah.

    ReplyDelete
  19. Kempen caci maki, buka aib dan perkauman semakin tidak laku.

    Rakyat Malaysia yang cerdik semakin jauh meninggalkan pihak yang kurang cerdik, tidak mengamal peradaban hidup (sebagaimana Allah perintahkan dan larangi) dan menjadikan isu perkauman sebagai sarapan dan makanan ruji minda.

    Amalkan bersangka baik dengan Allah Subhanahuwatalla. Bercakap yang baik-baik. KATA ITU DOA. In Syaa Allah. Aamiin Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim.

    Apakah rakyat banyak menolak pemimpin yang tidak mengamal budaya bahasa bersopan santun?
    Sokongan rakyat banyak kepada PH adalah jawapannya. Untuk menolak pemimpin berisyarat lucah dan berkata kesat biadap kurang ajar.
    Undang-undang minit akhir fake news makan diri pemimpin salah guna kuasa dan tamak haloba.

    Aamiin Ya Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ternyata Cash is not King.
      Life is not all about money.

      Maruah dan jujor jugak yg dipandang orang.

      Delete
  20. syukur alhamdulillah... perubahan kerajaan sudah berjaya.. diharapkan segala kebenaran tentang 1mdb akan terbongkar juga demi keadilan rakyat sejagat

    ReplyDelete
  21. Terima Kasih Tuan diatas Blog ini dlm menyampaikan Maklumat.

    P44N11 Saluran 5 SKPP

    ReplyDelete
  22. Terima Kasih Tuan diatas Blog ini dlm menyampaikan Maklumat.

    P44N11 Saluran 5 SKPP

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah......sejarah in the making and I was there to see it. Terlalu gembira...bro Din....tqvm for all the info.

    ReplyDelete
  24. Terima Kasih Tun Dr.M, Tuan Shahbuddin dan Rakyat Malaysia.

    ReplyDelete
  25. Terima kasih tuan atas pandangan yg membina selama ini

    ReplyDelete
  26. MALAYSIAN SPRING....bravo malaysian....

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah..

    Makbul sudah doa kita

    Geng2 balaci semua dah cabut

    Saya ada satu cadangan

    Apa kata kita adakan perjumpaan utk semu ahli setia blog ni?

    Stakat minum2 n borak2 lepas penat "bkebun"

    Kalau ok nnt tn budin boleh tlg set

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadik!let tuan budin decide venue,time,date,to thanks to him.

      Delete
    2. Yes yes yes aku yang jauh ni pon nak join korang semua kalau jadi....mesti turun punya.

      Delete
    3. Saya pun nak tumpanag lah, meraikan kejayaan PH dan Tuan Budin termasuk semua saudara2 perjuangan PH. Plse let me know the date, time and venue. Klau bole buat le kat KL ke atau Sgor. Sbb keadaan kesihantan dan kaki saya tak mengizin travel jauh2 huhuhu. Tq

      Delete
  28. Sampai hati korang xnk undi mak badak tau...muka mak yg chantek ni pun korang x suka

    ReplyDelete
  29. Saya selalu baca je tak pernah komen. Tahniah PH, tahniah rakyat Malaysia dan tahniah cik budin. Unsung hero cik budin ni.

    ReplyDelete
  30. Alhamdulillah syukur pd ALlah Ya Rabbal Alamin, doa2 kita penyokong2 seperjuangan Tuan Budin dan PH dimaqbul Allah juga akhirnya. Victory is ours, BN and Najib dikalahkan bukan saja oleh raklayt tpi dikalahkan ALlah, sbb dia dan partinya terlampau zalim, melampau dan emnjadi2 kejahatan, khianat, penipu dan tak serik2 salah guna duit rakyat utk kemewahan dan kepentingan masing2 saja utk terus berkuasa dan bermaharaja lela. Namun semalam dari pagi dan hingga kini, mereka2 ini telah tersungkur juga. Assalam semua pembaca2 perjuangan terutama Tuan Budin. (Saya membahasakan "pembaca2 instead of rakan2 sbb no one here knows me or ever akcnowledge me here, tho saya kerap juga contribute comments2 dan replies especially to stupid zero brain Kejora tu.

    Takpa lah maybe sbb saya ni perempuan and most of times banayk membaca komen2 dari memberi komen2.

    Saya pulang ke Penang mengundi dan baru tdi 11,30pm tiba di rumah. Sesampainya di rumah, terus capai remote tv/astro mengikuti perkembangan keputusan undi. Gembira tidak terhingga, dgn izin Allah dipekenankan doa2 rakyat yg teraniaya. Diharap Pakatan Harapan dan pemimpin2nya tekad utk mengota jajnji mereka melakukan perubahan2 yg termaktub dlm manifesto PH.

    Mmng tepat pepatah inggeris "men proposes, God disposes. Allah disposed all the big wet greedy, dirty and evil appetitite of Najib and his cohorts". Harap2 Najib, org2 UMNO dan BN bermuhasabah diri mereka, analyse, review dosa2 dan kesalahan salahguna kuasa, korupsi dan rasuah mereka selama ini. Tumbangnya seorang kleptokrat terbesar dunia. (Baru tadi tonton bertia dnia BBC-diselitkan berita kejauaan parti pemabngkang PH berjaya dirikan kerajaan setelah menjatuhkan BN dan Najib.

    Allahuakhbar, terus berjuang. Yey! : )) Happy sangat!

    ReplyDelete
  31. Si Kacak. suka baca komen2 you abt mak badak.
    Mak Badak skrang sedang meraung2 nangis sampai guling2 mcam sajian "babi guling"tu di kediaman mereka di Sri Perdana ditemani minsiter2 tertinggi umno, MIC dan MCA. Amek kau badak, berlagak sgt dgn hairdo, brg kemas berlian, beg birkins dan jetting shopping sana sini. Hah skrang laki kau dah takde jawatan dlm kjaan, padan muka kau tak bole dah nak mejulur tangan pendek gemok kau tu dlm "country"s and rakyat's coffers"

    Ari tu tonton youtube, YB Azmin ada cakap sebaik2 saja mengentahui atau diumumkan PH memenangi PRU14, Azmin kata nak tangkap dua2 laki bini klu nampak mereka berdua cuba melarikan diri naik kapalterbang kat KLIA. Hah apa tunggu lagi, siap pagi nanti selepas Tun M mengagkat sumpah di istana negara jadi PM kali kedua, arahkan polis dan kastam kat KLIA tu tangkap Najib dan ROsmah. Juga jgn lupa Kak Jat si Lembu betina kondo tu. Tangkap dia, suaminya dan anak2 nya yg cekik duit NFC berjuta2. Amboi sonang kau, just bcoz Najib protect you, no court action taken, hangpa guna akta Bafia utk tangkap dan penjara YB Rafizi yg dedahkan korupsi Si Ijat anak beranak,

    Skrang PH dan jadi kjaan dan Tun M dilantik PM sekali lagi, apa tungg lagi ayuh tangkap Ijat dan hukum mereka di mahkamah. Minta semua duit NFC tu yg disonglap. Agaknya skrang Si Ijat, suami dan anak2 pun sedang susah hati di sisi Najib dan Mak Badak.

    Arrest the Crooks !

    ReplyDelete
  32. alhamdulillah.perjuangan kita mencapai kejayaan.

    ReplyDelete
  33. Tahniah2..teruskan penulisan saudara.ada
    lagi ke komenkomen2 nk jilat najib?

    ReplyDelete
  34. Bro John Doe di mana dia
    Dari dulu kita bersama
    Kerajaan baru sudah sedia
    Bro John Doe,sila menjelma!

    Pak Suman silalah masuk
    Hai old timer..awak seronok?
    Bee End Johor sudah terperesuk
    Sudah senyap kojola tenok!

    Bro Pomen tinggal di Kelang?
    Jom masuk..Pakatan cemerlang
    Sama dulu membanting tulang
    Bertekak,menepis kojola jembalang!

    Tahniah Budin,bros Pakatan
    Juga sis Khatijah Nuno
    Mana hilang kojola setan
    Cai senyap buat don't know!

    Mana nama tidak disebut
    All bros Pakatan in one boat
    Kejayaan Pakatan sama disambut
    Kojola takut dia dah cabut!

    Takde lagi pantun mencarut
    Kopipes panjang isi mengarut
    Perangai budak memakai barut
    Leher kera sudah terjerut!

    Rakyat Malaysia terima kasih
    Yang kotor wajib dibersih
    Taman baru siram selasih
    Cara klepto mintak selisih!

    Tun Mahathir negarawan ulung
    Satukan pembangkang,BN digulung
    Sekali bagi penumbuk sulung
    AmeNo BN terpekik terlolong!

    Hidup Pakatan Hidup Mahathir
    Derita Anwar akan berakhir
    Klepto dengan semua pak pandir
    Ke mahkamah cepat dibawa hadir!

    Jangan lupa Rafizi kita
    Whistleblowing terus derita
    Towkey lembu masih bertahta
    Itu nanti boleh cerita!

    Teringat pula kisah Felda
    Duit hilang apa cerita
    Kasi tenyeh cili lada
    Senyap kes,takde berita!

    ReplyDelete
  35. Setuju, Budin perlu di ucapkan ribuan terima kasih mengeluarkan banyak pos yang memberangsangkan kita buat komen2 membantu Tun Mahathir dan Pakatan Harapan mengnyahkan Mr Cash Is King dari jawatan PM.

    Terima Kasih banyak, Budin. Jangan pulak ada yang mikir kita yang panggil dia Budin ni tak sopan, macam ada yang mikir kawan (orang Johor Bahru ada yang gunakan kawan = saya, aku) tak sopan marahkan Mufti Perlis coba pengaruhi pengundi dengan mengata Tun M sudah tua, sebut kubur dll, masakan dia Pegawai Kerajaan dan perlu tumpukan perhatian dia kapada hal2 agama.

    Memanggil dia Budin timbul dari perasaan erat, rapat dengan dia.

    ReplyDelete
  36. Apa pun keputusan, Kejora tetap bertenang
    Adat bertanding, ada kalah, ada yg menang
    Namun hati Kejora masih tetap kan senang
    Dgn Mas dah janji, lps PRU akan bertunang

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    BN kalah pun Kejora tak rasa sangat hampa
    Bagi Kejora, siapa kerajaan pun tak jadii apa
    Hamba kerja kerajaan gaji masih lah serupa
    Cuma suspen, Mas nak letak belanja berapa

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    Kalah dan menang itu, mmg adat bertanding
    Hamba ini, tak ada kat siapa jari nak dituding
    Dgn si dia tu tidak lama lagi akan bersanding
    Pasangan pengantiin lulusan menara gading

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    Adat bertandiing, ada menang dan ada kalah
    Siiapa pun kerajaan, tak lah sgt jadii masalah
    Hamba masiih juga tetap berada kat sekolah
    Mas nak terus dgn kerja lecturer, biar sajalah

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    Mas dah kata, tak kisah siapa yang tumbang
    Bagi kami bedua ni syurga sudah di ambang
    Dah tak lama nak ke pelamin punya gerbang
    Masih ingat dia kata 'hati Mas hanya utk abg'

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kejora Musibat.....

      Engkau masih menebal muka mengilai bilis 'Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh'......??

      Ingatlah... ramai saksi di sini melihat kesombongan & cakap besar engkau tiap2 hari di blog ini.
      Engkau pun sampai saat ini tidak ada tanda2 kekesalan di atas tingkah buruk engkau itu.

      Kamu telah menghinjak-jinjak maruah & harga diriku, isteri & anak2 ku.

      Justru...aku tetap tuntut di dunia & akhirat.

      So... jgn lupa tanggal 9 Jun, 2018 jam 11:00 malam di dataran Bandaraya, Johor Bahru......!!

      Delete
  37. Pengundi Selangor paling bijak, mereka bersatu tolak BN kerana mereka tahu pemimpin BN tidak AMANAH.

    ReplyDelete
  38. BN tumbang, hamba ada jugak rasa terharu
    Tapi kta semua setakat dlm politik je seteru
    Kjaan PH tunaikanlah janji, hamba nak seru
    Semoga rakyat ceria di alam Malaysia Baru

    Amir Dahlan (M.Bakri) - MALAYSIA BARU
    (https://youtu.be/S84PGmMby5c)

    Andai hidup tak punya cinta
    Pada bangsa maupun wanita
    Hidup tak punya ertinya
    Kenikmatan tidak dirasa

    Cinta bangsa rasa mulia
    Cinta wanita rasa bahagia
    Menjadi kita penuh daya
    Mencipta hidup sempurna

    Chorus:

    Andai kita lalai sertalah lupa
    Masa akan lari sia-sia
    Jiwa kosong tak berharga
    Dunia bukan syurga

    Oleh itu mari kawanku
    Berpimpin tangan berganding bahu
    Segera capai cita yang satu
    Di alam Malaysia baru

    ______________________
    Untuk si dia ratu hati ku,
    Salam rindu di angin nan lalu.

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh


    ReplyDelete
    Replies
    1. Kirimm salam ngan badak ye kejora..pasni ko noleh gi shopping ngan dia..ko tolong bayarkan ek

      Delete
    2. GengNajib, lepas ni belajar2lah wala. BN dah jadi pembangang... Oppss. Pembangkang. Sila berikan taat setia anda kepada kerajaan baru. Kehkehkeh...

      Delete
    3. Kesian juga aku lihat wak kojola kengkang yg terpaksa teruskan perniagaan hisap rokok john kat lorong chow kit tu.

      Delete
    4. Dia dah tak mencarut dah

      Ada perubahan sikap

      Delete
  39. Alhamdulillah, tahniah Tuan Admin dan rakan2 semua yang tidak pernah putus asa meyuarakan sokongan kpd Pakatan Harapan.

    Sekarang rakyat boleh bernafas lega negara akan dipimpin oleh negarawan sebenar. Kita raikan langkah2 100 hari pertama PH disamping membongkar kebenaran dan mengambil tindakan keatas semua salah laku kerajaan klepto Najib terutama sekali kecurian 1MDB.

    Moga2 Allah terus memberi kemudahan kpd TDM.

    ReplyDelete
  40. Ok, sekarang kita tidak mahu bermusuh di antara kita, perlu menembak ke hadapan, hala ke musuh, yang masih ada, sekarang menjadi Pembangkng pulak.

    Tun M dah beri 2 hari cuti tapi kata pemimpin PH tidak bercuti, jadi, kita yang bukan pemimpin PH, pun boleh ikut tauladan dia - terus berkerja, memulihkan keadaan negara.

    Beberapa jam lagi, Tun M akan mengadap YDP Agong, terima Warkah Lantikan, angkat sumpah, dan mula menjadi PM dengan resmi nya. Dan Mr Cash Is King tidak lagi PM.

    Saya yakin Tun M tahu dan pernah kata apa yang perlu di buat, dan dia dah kata tak akan "revenge" ke atas "pencuri, perompak, pelanun" (kata2 dia) yang songlap berbilion duit rakyat di 1MDB dan di Perbendaharaan negara. Tapi saya nak ketarakan 1-2 cadangan / permintaan:

    1. Pecat Apandi Ali serta merta selepas angkat sumpah, tanpa notis atau sebab munasabah, macam Najib buat kapada Gani Pattail, lantik Peguam Negara baru di masa sama. Selagi Apandi ada, tak akan bergerak usaha2 "mengadilkan" Mr Cash Is King dan sekutu nya. Bukan balas dendam, tapi perlu mengadilkan keadaan.

    2. Bila sudah tubuhkan Jemaah Menteri, mulakan tindakan meng"review" keputusan2 Najib yang menjahanamkan kepentingan bangsa Melayu dan kepentingan negara. Termasuk

    a) jualan2 begitu banyak tanah hingga menjejas kedaulatan negara, contoh nya kawasan industri China Kominis di Pahang itu pakai bahasa depa sendiri, peraturan depa sendiri, bawak masuk barang2 depa sendiri, gunakan pekerja2 depa sendiri, mcm mcm lagi - mengarut

    b) Forest City di Johor Bahru yang 700,000 unit kediaman mahal di sasarkan kapada rakyat China Kominis x 4 orang satu famili = 2.8 juta rakyat China di beri taraf penduduk tetap (permanent residence), selepas 10 tahun, layak memohon kerakyatan, akan mencairkan jumlah dan kuasa politik Melayu di Johor dan di Malaysia.

    c) ECRL yang anggaran nya RM35 billion, di beri kapada CCCC, syarikat besar China Kominis dengan harga RM55 bilion, dan di beri pula kecualian GST, mengarut.

    3) Review jugak undang undang yang ada berkenaan apa yang bekas Menteri Nazri Aziz sendiri kata "royalty is above the law and should not dabble in politics" di Johor.

    ReplyDelete
  41. Tamatlah sudah rasanya episod keji mengeji
    Diharap PH akan tunaikan, segala yng dijanji
    5 tahun jer rakyat berikan untuk depa ni diuji
    Kalu buat karut juga, rakyat akan bangkit taji

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kipidup bro...akhirnya dah terlaksana demokrasi tulen kat bumi malaysia kita ni

      Delete
    2. Kejora, kamu kata "kalau buat karut JUGA" kan? Maknanya kamu mengaku BN selama ini buat kerja BURUK, tapi kamu pertahankan. Inilah perangai orang seperti kamu.

      Delete
    3. Yang menyuburkan keji-mengeji itu kamulah.

      Delete
    4. Kejora Musibat.....

      Engkau masih menebal muka mengilai iblis 'Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh'......??

      Ingatlah... ramai saksi di sini melihat kesombongan & cakap besar engkau tiap2 hari di blog ini.
      Engkau pun sampai saat ini tidak ada tanda2 kekesalan di atas tingkah buruk engkau itu.

      Kamu telah menghinjak-jinjak maruah & harga diriku, isteri & anak2 ku.

      Justru...aku tetap tuntut di dunia & akhirat.

      So... jgn lupa tanggal 9 Jun, 2018 jam 11:00 malam di dataran Bandaraya, Johor Bahru......!!

      Delete
    5. Wak kojola kengkang..dpt berapa customer dah?

      Delete
  42. Baru aman sikit rasa hati ni....kalau sebelom ni hari2 rasa berkobar kobar jer semangat nak kalahkan barisan.bila dah brjaya begini rasa macam ak percaya lah pulak. hahahaha..
    Harap pemimpin2 pakatan dapat betulkan semula kerosakkan2 yg telah bnyak dilakukan oleh pemimpin kita yg lepas.
    Terima kasih byk2 kpd tuan tanah en shahbudin ,tun M,bro2 sahabat kt sini ,dan semua rakyat malaysia yg undi pakatans

    ReplyDelete
  43. Itu sebabnya jangan bongkak
    Bila kuasa masih dicekak
    Mata buta telinga pekak
    Kuat mencarut,suka bertekak!

    Kita Pakatan manusia berakal
    Dicarut dihina tetap cekal
    Orang khianat tak boleh kekal
    Dari mercedes naik basikal!

    Dah tu carut tidak beragak
    Mentang2 sokong Najib Razak
    Mana yg condong taknak tegak
    Dibagi kalah terasa nazak!

    Paling dahsyat hina Othaman
    Apa dikata tidak siuman
    Mahu lanyak bunga ditaman
    Sedangkan bunga sudah berteman!

    Bila carut sudah terlalu
    Orang membalas rasa tak malu
    Bila marah dah hilang silu
    Keluar cerita segala bulu!

    Usik mengata orang tak kisah
    Jangan bini orang nak sesah
    Terlalu hina nak cerita susah
    Bini sendiri taknak belasah?

    Hina Mahathir buruk sekali
    Segala tuduhan takde bukti
    Caci hina berkali kali
    Hormat negarawan tak pernah reti!

    kahwin 'Mas' tak siapa kisah
    Jangan bini orang nak celah
    Nanti diri sendiri susah
    Jalan elok kengkang sebelah!

    Langit tidak selalu cerah
    Senjakala awan pun merah
    Sudah kalah sedia pasrah
    Mahathir PM..jangan marahhh..

    Buat baik dibalas baik
    Kerja 'guru' Pakatan tak tarik
    Masuk ke sini jangan buat taik
    Nanti gila urat pun terik!






    ReplyDelete
    Replies
    1. Pantun anda Tetap power mcm dulu...

      Delete
    2. Thanks a lot bro Fan Tun.

      Henceforth, I've got this message to that bloody scoundrel....

      Kejora Musibat,

      Engkau masih menebal muka mengilai iblis 'Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh'......??

      Ingatlah... ramai saksi di sini melihat kesombongan & cakap besar engkau tiap2 hari di blog ini.
      Engkau pun sampai saat ini tidak ada tanda2 kekesalan di atas tingkah buruk engkau itu.

      Kamu telah menghinjak-jinjak maruah & harga diriku, isteri & anak2 ku.

      Justru...aku tetap tuntut di dunia & akhirat.

      So... jgn lupa tanggal 9 Jun, 2018 jam 11:00 malam di dataran Bandaraya, Johor Bahru......!!

      Delete
  44. Alhamdullillah...syukur! Terima kasih Tuan Budin atas segala usaha yg dicurahkan... Hanya Allah jua yang dapat membalasnya....

    ReplyDelete
  45. Syukur le PRU dengan aman selamat selesai
    Tapi ada dua orang yg hamba nak tarik misai
    Suman iblis yg hutangnya masih blm langsai
    FuckTun yg lagak tinggi tak sedar diri bonsai

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape pun Ko gentle la. Ni lepas ni nak claim dgn Sape ni... Jgn dgn Tun ye. Bukan ape. Takut botol Yg tak Pecah melekat Kat muke Ko plak.... Kkikikiki.. Pinjam gelak Wak simen... By the way... Bile nak jumpe. . Bleh ngeteh.. Segar udara pagi ni...

      Delete
    2. Kejora Musibat.....

      Engkau masih menebal muka mengilai iblis 'Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh'......??

      Ingatlah... ramai saksi di sini melihat kesombongan & cakap besar engkau tiap2 hari di blog ini.
      Engkau pun sampai saat ini tidak ada tanda2 kekesalan di atas tingkah buruk engkau itu.

      Kamu telah menghinjak-jinjak maruah & harga diriku, isteri & anak2 ku.

      Justru...aku tetap tuntut di dunia & akhirat.

      So... jgn lupa tanggal 9 Jun, 2018 jam 11:00 malam di dataran Bandaraya, Johor Bahru......!!

      Delete
  46. alhamdulilah... Segar udara pagi ni. Rindu Kat kawan2 dlm ni. Ada baca. Tapi bila baca komen 2 Dari simen, org bernama bintang... Innoying... Ape pun tahniah.. Perjuangan 5 tahun brrbaloi . By the way, mane dia org... Wak simen tu kene Cari keje la. Habis la Ko simen.. Meh la simen borak dgn Aku... Ko Kan suke maki Aku... Meh ye... Aku tungguuuuu. Pada sahabat perjuangan .. Tahniah... Insyaalah Satu hari Nanti kita bersua Muka. .. Salam Dari klang selangor...

    ReplyDelete
  47. Mari le kita semua ucap syukur & berselawat
    PRU berlalu dgn aman &tak ada kecoh gawat
    SPR telus berkesan dgn penggunaan dakwat
    Tapi heran, kenapa Suman masih ekor cawat

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Telus kepala hotak kamu. Berapa banyak orang yang sepatutnya boleh mengundi tak dibenarkan mengundi semalam. Kamu tahu?

      Delete
    2. Mengilai Sini seperti jiwa parah
      Dlm hati mcm masih ada barah
      Apa luka lama, masih berdarah
      Dah menang pun tetap marah2

      Kah kaahh kaahh kaahh kaahh

      Delete
    3. Yg menang mmg aman. Tak tahulah bagaimana dgn yg kalah. Apa2 pun belajarlah utk wala. Rakyat dah bersuara tak nakkan perompak. Terimalah kenyataan ye?

      Delete
    4. Alamak . Makin sakit ni. Takpe2. Ko bagi no akaun Kat Aku. Nanti Aku sponsor. Org gelak sorang2. Bahaya skit. TK bleh Dekat. Takpe. Aku bayar 1 komen 0.02 sen. Ko buat 1000 pantun Aku bayar $20. Tak bleh la 0.20sen. Komen semua sampah. Aku cuma simpati je. Bagi no akaun ye. Kalau nak Cepat Ko bagi no HP sekali. Aku bagi duit. Tapi mamber Aku Yg lain bagi maki la. OK ye. I'm waiting. ..

      Delete
    5. Kejora Musibat.....

      Engkau masih menebal muka mengilai iblis 'Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh'......??

      Ingatlah... ramai saksi di sini melihat kesombongan & cakap besar engkau tiap2 hari di blog ini.
      Engkau pun sampai saat ini tidak ada tanda2 kekesalan di atas tingkah buruk engkau itu.

      Kamu telah menghinjak-jinjak maruah & harga diriku, isteri & anak2 ku.

      Justru...aku tetap tuntut di dunia & akhirat.

      So... jgn lupa tanggal 9 Jun, 2018 jam 11:00 malam di dataran Bandaraya, Johor Bahru......!!

      Delete
  48. Tuan Budin dan rakan2.

    Saya rasa agenda yang paling urgent bagi kerajaan baru TDM, mengatasi pelan 100 hari yalah merungkai kesahihan perundangan parti Umno yang bertanding PRU14 atas ehsan dan mala fide ROS.

    Apa mungkin dgn semua baru dan telus.. AG, ROS, Judiciary scenario dapatan Umno parti yang tidak sah mengikut undang2 jadinya null dan void semua kemenangan Umno? BN?

    Menarik pusingan roda karma politik ini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang (Tak) Berhormat MPs dan ADUNs BN tuh tak boleh di buang / di haramkan.

      Sebab depa di pilih pengundi sebelom mahkamah istiharkan UMNO haram.

      Di DUN yang kemenangan tipis, Yang (Tak) Berhormat bernilai amat tinggi, ada prospek di beli sebagai katak lompat dengan harga berjuta Ringgit.

      Instant millionaires.

      Delete
  49. Najib dan Rosmah kita tak perlu kesihankan. Sebab depa melampau. Hingga Najib gunakan kata2 "Kepala Bapak Kau" bila di keritik pasal 1MDB dll. Tun dah janji akan ambil tindakan, ikut undang2.

    Tak tahu lah Arul Kanda CEO 1MDB macam mana nasib dia.

    Sebenar nya, dia a good officer, coba beri penerangan di lebih 30 ceramah. Walau pun "plugging the Najib line" punya penerangan. Taat setia kpd Najib.

    Kot Tun Mahathir simpan dia. Berguna nak dapatkan balik duit 1MDB banyak bilion dari pihak2 tertentu di dalam dan di luar negara. Kot dia boleh taat setia kpd Tun Mahathir, buat segala yang perlu ke arah itu.

    Dan cari Jho Taek yang dia kata pernah jumpa. Nego deals yang boleh dapatkan balik berbilion Ringgit. Ikut apa Tun M kata.

    Aku nak mintak kapal apakenama tuh. Nak berlayar cuti berbulan sampai setok makanan di dalam nya habis, hehe. (Mesti gelak sikit sekarang PH dah menang, Beb).

    ReplyDelete
  50. PH tidak tersusun serupa barang2 atas rakit
    Cuma kali ni rakyat nak kasi peluang sedikit
    Ingat lah, tahun 2023 nanti BN akan bangkit
    Masa tu tengok le PH pula akan dapat sakit

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la encik.. kah kah kah haakk tuihhhh

      Delete
    2. Kejora Musibat.....

      Engkau masih menebal muka mengilai iblis 'Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh'......??

      Ingatlah... ramai saksi di sini melihat kesombongan & cakap besar engkau tiap2 hari di blog ini.
      Engkau pun sampai saat ini tidak ada tanda2 kekesalan di atas tingkah buruk engkau itu.

      Kamu telah menghinjak-jinjak maruah & harga diriku, isteri & anak2 ku.

      Justru...aku tetap tuntut di dunia & akhirat.

      So... jgn lupa tanggal 9 Jun, 2018 jam 11:00 malam di dataran Bandaraya, Johor Bahru......!!

      Delete
  51. Apa apa pon tahniah. Syukur. Terima kasih tak terhingga juga kat abg Budin yang x putus putus memberi kata kata semangat & usaha memberi info dan penerangan kepada rakan blog dan juga rakyat Malaysia. Saya sayang negara Malaysia. Terima kasih sekali lagi abg Budin. Terus kan menulis. Amin

    ReplyDelete
  52. From Sabah...
    I just got call from counting Center, all Warisan candidates now gathered at Shafie’s house in KK. He about to go to Istana. Warisan candidates are being offered RM20million each to jump to BN. Anifah Aman initially lost his Parliamentary seat, after many recounts now he won, Musa Aman initially lost his state seat after many recounts now he won. Musa now at Istana, Shafie on his way.
    Latest. BN is negotiating with Warisan who won many seats. If Warisan joins BN then PH cannot form government. Pray that Warisan will not betray the people of the country. This is why SPR delays in announcing results.

    Maybe this still going on...����

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upko dah jumpa shafeii...dont worry...shafeei masih ingat sprm kerjakan dia atas arahan najib...

      Lepas ni shafeei arahkan sprm kerjakan musa aman plak...

      Delete
  53. Mmg lah PRU-14 ini BN sudah gelap bintang
    Kita pun akui, yg BN sudah tewas terlentang
    Tapi hamba masih ada Suman utk ditentang
    Dia dgn hamba masih belum langsai hutang

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kejora Musibat.....

      Engkau masih menebal muka mengilai iblis 'Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh'......??

      Ingatlah... ramai saksi di sini melihat kesombongan & cakap besar engkau tiap2 hari di blog ini.
      Engkau pun sampai saat ini tidak ada tanda2 kekesalan di atas tingkah buruk engkau itu.

      Kamu telah menghinjak-jinjak maruah & harga diriku, isteri & anak2 ku.

      Justru...aku tetap tuntut di dunia & akhirat.

      So... jgn lupa tanggal 9 Jun, 2018 jam 11:00 malam di dataran Bandaraya, Johor Bahru......!!

      Delete
  54. Syukur kehadrat ilahi..
    Kami ucapkan beribu terima kasih kpd perjuang2 kepimpinan PH serta ahli2nya..penyokong2 PH..pengomen2 pro PH serta pro Umnobn..
    udah sekian lama kami menanti..dr mula kebangkitan
    Reformasi..akhirnya tercapai jua kemenangan yg cukup mengembirakan ini..hooray!!
    Kpd Bang Shah khasnya..terima kasihlh banyak2 yg oleh kerna sentiada mencetuskan semangat kami dlm tulisan2nya.

    Keadilan mesti menang@
    Lawan tetap lawan!..harus diteruskan menuju Malaysia Baru!

    ReplyDelete
  55. Ingat lah bhw kita ini, sebangsa & seagama
    Sengketa hamba dgn cai2 berlalu dah lama
    Usah bermusuh, biar ideologi kita tak sama
    Kala hamba nak join pakatan, blh ke terima?

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies



    1. JORAH



      AKU BOLEH MENAIKKAN SESEORANG



      DAN MENJATUHKAN



      DAN KAU BABI BAPOK



      JUBO KAU DAH READY KEER ???


      Delete
    2. Kejora Musibat.....

      Engkau masih menebal muka mengilai iblis 'Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh'......??

      Ingatlah... ramai saksi di sini melihat kesombongan & cakap besar engkau tiap2 hari di blog ini.
      Engkau pun sampai saat ini tidak ada tanda2 kekesalan di atas tingkah buruk engkau itu.

      Kamu telah menghinjak-jinjak maruah & harga diriku, isteri & anak2 ku.

      Justru...aku tetap tuntut di dunia & akhirat.

      So... jgn lupa tanggal 9 Jun, 2018 jam 11:00 malam di dataran Bandaraya, Johor Bahru......!!

      Delete
  56. Kertas2 undi PRU14 sudah pun siap dibilang
    Kita terima PH menang dan BN kuasa hilang
    Bermaafan le kita, puasa pun dah menjelang
    Mari kita bersatu membina negara gemilang

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf kepala butoh kau !!!?




      siapa raja yg maki Tun M




      ko cakap dkt aku


      aku nak tahu ada ke takde



      kaaaaaaah kaaaaaaaahhhhh kaaaahhhhh

      Delete
    2. Kejora Musibat.....

      Engkau masih menebal muka mengilai iblis 'Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh'......??

      Ingatlah... ramai saksi di sini melihat kesombongan & cakap besar engkau tiap2 hari di blog ini.
      Engkau pun sampai saat ini tidak ada tanda2 kekesalan di atas tingkah buruk engkau itu.

      Kamu telah menghinjak-jinjak maruah & harga diriku, isteri & anak2 ku.

      Justru...aku tetap tuntut di dunia & akhirat.

      So... jgn lupa tanggal 9 Jun, 2018 jam 11:00 malam di dataran Bandaraya, Johor Bahru......!!

      Delete
  57. BN tewas sbb org tak suka dia punya ketua
    PH menang, walau pun pengerusi udah tua
    Hamba pulak dgn Mas tak lama lagi bersua
    Do'akan lah, utuk kebahagiaan kami berdua

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah kalau cam tu. semoga bahgia selamanya...

      tapi ingatlah... jgn beri anak isteri makan dari sumber2 yang haram.

      Delete
    2. Kejora Musibat.....

      Engkau masih menebal muka mengilai iblis 'Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh'......??

      Ingatlah... ramai saksi di sini melihat kesombongan & cakap besar engkau tiap2 hari di blog ini.
      Engkau pun sampai saat ini tidak ada tanda2 kekesalan di atas tingkah buruk engkau itu.

      Kamu telah menghinjak-jinjak maruah & harga diriku, isteri & anak2 ku.

      Justru...aku tetap tuntut di dunia & akhirat.

      So... jgn lupa tanggal 9 Jun, 2018 jam 11:00 malam di dataran Bandaraya, Johor Bahru......!!

      Delete
    3. dah tak lama dah dia bolih terus mengilai.

      saya sdg menunggu siapa menteri komunikasi baru. kita akan telanjangkan dia di sini.

      tunggu !!!

      Delete




  58. MALAYSIABARU !!!??






    HIDUUUUPPPPP banana REPUBLIK


    hiduyyypppp Majalah Republica !!!



    R.E.P.U.B.L.I.C



    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape mcm bro malaysia baru?..

      Kan dah cakap pas bn menang bendera sahaja...jangan cepat kalut...

      Delete
    2. ya betul KBB


      biar kalut dulu asal punggung panas semua gerak lajuu

      Delete
  59. kita jgn suka sangat.

    bijan masih ada berilyun2 dlm tangan dia. dia boleh beli mp adun PH spt yg pernah dilakukan di perak dulu.

    ReplyDelete
  60. Out of ignorance and arrogance, Najib still refused to concede defeat.... this son of a bitch......!!

    Pls google at Youtube 'BREAKING | Najib: No party has simple majority, Agong to decide'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PUBLIC'S OUTCRY AND RAGE TO NAJIB'S ARROGANCE:

      Dawardin Din 6 minutes ago
      jangan salahkan sisiapa kalau kita ok rakyatpun ok tapi kalau kita melencong rakyatpun beraleh.

      Ahmadi Ahmadi 36 minutes ago
      Mane pula suara najib. Suara org nal masuk lokap je

      Adam Rosdin 37 minutes ago
      Butooo la sial babi dah kalah kalah lah kimak babi najib pukimak

      Umar Porang 18 minutes ago
      Selamat dan terima kasih rakyat malaysia karna sudah memilih dan mempercayai dr tun mahatir muhamad dan pakatan untuk memimpin malaysia 5 tahun kedepan. Semoga beliau dapat menjalankan amanah yg di emban dengan baik jujur dan transparan.
      Salam dari Indonesia.

      Mazlan Ali 28 minutes ago
      Terima saja hakikat kekalahan. Jangan melibatkan agung kononya tiada parti mendapat simple majoriti. penegerusi dah bagitahu Simple majoriti 112.
      Selamat jalan Pahlawan Bugis !

      choong kah wei Mikey scam 35 minutes ago
      Tun mahathir. I want u bicarakan najib and the geng about penyelewengan. And i want tv3 mohon maaf secara terbuka kerana tv3 terlalu byk kutuk dan hina Tun. Tun jgn bagi muka pada najib and the geng and tv3.

      MUHD ARIF 33 minutes ago
      Lawak jenaka apakah ini?? No Party with simple majority?? BN should change to BS la i think..

      Fook Siang 21 minutes ago
      Last minute, Still very naive. Want to lie to rakyat. Come on la. Be gentlemen, and accepted as fail to govern this nation. Still naive as proud to up bringing the economy. Hey, wake up. Still day dream. Didn't sleep whole night. But he realised, its not perfect to govern this nation. He not enough sleep. Blur there. Not about Agong believe or not. Is about final results shown that the rakyat has elected PH for their new government.

      marina adline 39 minutes ago
      tegar BN.. rakyat tak nampak xpe.. bg nereka rasa dulu apa yg mereka nak

      Boston Nik 32 minutes ago
      apa buat macam ni najib terimalah kekalahan..mana rimba bara,silok 60 sekolahkan pemimpin korang ni dah kalah kalah la

      Its. Danz 29 minutes ago
      Kenapa sedih-sedih ni najib? Meh saya belanja cendol alololo HAHAHAHAHA

      Muhammad Tahir Zamri 29 minutes ago
      Terimalah kekalahan tu DSN . Bila diberi mandat memerintah tak jalankan dgn.betul. Macam2 hal.dibuatnya. Now rakyat dah sedar. Selamat tinggal DSN dan Kak Mah mana pegi?

      Zyny1212 Omar 28 minutes ago
      Apa yg baik yg telah kau lakukan,menyusahkan rakyat adalah.

      Khairul Azhar 20 minutes ago (edited)
      Najib x nk trun ,mintk bntuan pas ,warisan ,bebs bntok krajaan.harap2 xde lmpat parti

      One Crypto 27 minutes ago
      Dah sudahlah jib.Ucapan Tahniah pun Takda,Huh..Nampak sangat perangai BN. Sbap tak menipu tulah BN kalah.

      Delete
    2. Gambit Baboon 38 minutes ago
      BN nyawa2 ikan

      Joe Dagon 30 minutes ago
      Jgn nak hasut agong pulak. Dah kalh sudah.. 8 negeri Kurt pH menang. Tak kn hg nk JD pm lg

      Ajak Kodi 28 minutes ago
      Majoriti lah PH, ketakutan melanda diri

      Joan Tan 34 minutes ago
      Malaysia negara demokrasi bukann bn kamu punya ,,buat macam komuniss

      Ajak Kodi 48 minutes ago
      Kes 2.6B, kes rasuah kapal selam, komisyen kapal selam, kes bunuh altantunya, skandal 1MDB, Skandal Felda, M01 dan byk lg kes jenayah yg di lakukan...tangkap najib, tangkap rosmah. tangkap semua yg terlibat & terbabit

      Ezran Zulnaid 51 minutes ago
      Ape nye xde parti dpt simple majority?

      Danial the Don 43 minutes ago
      Najib muka x malu. Kau tak faham bahasa ke syaiton. Dlm erti kata lain BN dah gulung tikar. Semua penyangak2 BN boleh pergi jahanam

      Sha Ezwan 47 minutes ago
      Sy yakin dan percaya yg dipertuan agong sangat bijak dan tidak memalukan institusi diraja kerana rakyat berhak memilih siapa pemimpin yg layak meneraju negara...kalau dah agong boleh decide kenapa perlu mengundi...binawe tul..haha

      Joe Dagon 52 minutes ago
      Pihak pas , msa ni la hampa nk gugurkn najib, jgn berbalah dgn pH. Buang najib dulu, nnti atur belakang.. Demi rakyattt

      Simple Mind 52 minutes ago
      Kalau kita perhatikan Najib masih mahu jawatan PM utk dirinya sendiri.... sebab itu dia mahu Agung buat pilihan..... Mengapa dia buat begitu... adakah kerana takut didakwa DOJ atas jenayah... kerana dulu DOJ tak dakwa beliau adalah sebab beliau ketua negara.... jadi inilah saja harapan beliau...

      CrazySoon9413 54 minutes ago
      Lol BN tu komunis !!!

      Master Sardonic 31 minutes ago
      WTF how can this douchebag still hope to win by appealing from Agong even though BN has lost?! PH won yet this happen... What kind of level of troll is this?

      Ismail Bin Abu 31 minutes ago
      Muka tak sedar diri. Tun lupa Kan nak kasi muka sial ni chance. Cepat cepat siasat sama RCL jatuhkan hukuman dan cepat cepat sumbat dlm istana harapan sungai buloh.

      Eric T 49 minutes ago
      This MF must be jailed as soon as he stepped down with life sentence without parole ... Puki Mak!!

      Ushadevi Ramoo 40 minutes ago
      It's the public to decide la

      hussin said 43 minutes ago
      IMF and World bank recognition of Malaysian economy is not really count what really matter is people's acknowledgement because they are the ones who has the final saying. Najib himself has brought down the BN not the PH

      blackmaria 41 minutes ago
      Apa lagi dia ni nak

      Faisul Ahmad 52 minutes ago
      sadehhhhh...piluuuu....

      Delete
    3. Gila Gila 37 minutes ago
      dlm sistem demokrasi rakyat yg pilih pemimpin bukan agong...agong umum je...butuh kau najib...muka xmalu perompak negara..kau bakal jdi penjenayah terkenal seluruh dunia xlama lgi...taniah

      Click Video Videofull 25 minutes ago
      NAJIB giler

      Wiko Wiko 29 minutes ago
      Sengaja tangguh PM br lepas Cetus huru hara dan2 pulak istihar darurat....syyyyiiaaallll la ko jib

      Wiko Wiko 27 minutes ago
      Altantuya xjwb,mh370 xde jwb,1mdb suh menteri yg jwb smbil pusing2,nfc xjwb...ehhh lancau lah.

      Muhammad Azrinnizam 24 minutes ago
      kenapa perlu budi bicara agong ???
      bukan kah kemenangan PH atas mejoriti RAKYAT!!!

      Keydayteammalam@gmail.com 36 minutes ago
      Orang dah xmaw dah umno bn SB tu lar pakatan menang najib oi,padan muka kaw n zahid Dan yg lain2 kaki kencing

      Matthew Tan 55 minutes ago
      Haiz sudh kalah tpi xnk turun lagi
      
      Yt Yee 49 minutes ago
      Sudah kalah,umumlah serah kuasa.bukan sekarang baru bagi tau rakyat apa yang bn lakukan utk rakyat selama ini dan minta jasa.rakyat sendiri tahu, pemimpin langsung x payah bagi tahu pun.

      Galaxyv Galaxyv 36 minutes ago
      Saya sangat terasa bagitu bertanya adakan press konferan ini sabagai pernyarahan kuasa kerajaan ini secara iklas menerima kekalan tapi maseh sikap tudohan itu maseh berlaku,saya merayu semua ahli bn cuba terims kenyataan yg sebenar kita boleh merangcang allah yg menentu kan .Dari itu sekap sombong dan bongkak itu membawa kita ke jurang jahanam.

      ordinary person 35 minutes ago
      U are bad bad boy jibby

      ajna indigo 29 minutes ago
      bila nak masuk sg buloh?????

      Kaklong Emma 53 minutes ago
      Ni sembang apa lagi xtau ...

      Ajak Kodi 51 minutes ago
      Sirul leh bongkar semua pasal Altantuya

      Ajak Kodi 48 minutes ago
      yg telah kerja siang dan malam menyamun hak rakyat Malaysia

      Supermotard Kuantan 29 minutes ago
      smpai tghari ni xleh dpt result....

      O. Ahmad 41 minutes ago
      Eeeek, dah kalah pun nak kencing lagi. POOOOODAHHHHH

      Zaff Ridza 27 minutes ago (edited)
      Terima kasih...Najib, sila letak jawatan sbgai Perdana Menteri...(klu rakyat tidak paksa mana mau lepas)...n terima kasih krn selama pemerintahan, awak telah membawa nama Malaysia terkenal seluruh dunia ...mjadikn Msia tkenal No.1 dgn kleptokrasi...mjadi PM n Menteri² yg paling RASUAH terBESAR d dunia...
      Penyelewengan dana Rakyat paling BESAR di dunia...
      DUNIA mengakui Msia No.1 dbwh pentadbiran awak...TERIMA KASIH bbyk².
      Lagi mau pegang jawatan ker...muka tak ada malu ker... Org dh BUANG awak..buat muka sedih pulak merayu pada Agung... Wooi...ini Kuasa Rakyat laaa...PH menang dgn Majoriti Mudah!!! Lagi tak mau paham ker...Bekas PM yg BODOH n apa lagi yg kau mau lagi... Syaitoon Oooo!! Enough is Enough....

      sundar mann 55 minutes ago
      Kuasa rakyat itu lebih teguh dari orang yang sedang berkuasa.

      Red Sky 41 minutes ago
      Aku ttp ckp there's smthing wrong frm his speech jst now. Lookslikes smthing will be happen..TM hrs jmpa Agung a.s.a.p

      Haris Shahmi 1 hour ago
      Teruskan perjuangan mu wahai BN bg peluang kpada kerajaan yg bru plakk untuk memerintahh .

      Roti Canai Burger 51 minutes ago
      Niat tidak menghalalkan cara Woi Najib!!

      Roti Canai Burger 48 minutes ago (edited)
      Pengerusi ROS yg baru nnt patut batalkan Umno sbb tidak buat pemilihan dalaman parti dlm mesyuarat agong dah lebih 5tahun

      007 007 58 minutes ago
      menteri menteri syaitan umno semua tangkap 
      Muhd Raies Bin Wahid Muhd Raiz Bin Wahid 47 minutes ago
      Kebabian apakah ini

      Mohd AshraF 48 minutes ago
      skali data habis pulak

      Ammar Ashraff 26 minutes ago
      Kepala bodoh engkau la.

      6Jahanam 49 minutes ago
      mu tu yg hasut rakyat dgn duit.dh la tu penyamun oi.kalau dh kalah tu,trime jelaa. Allah maha mendegar dan melihat.Allah makbulkn doa org yg dizalimi.

      Delete
  61. Nasuk blog umno...cian tengok cai masih bersedih...tak berani cakap besar lagi...hihihi..

    Lobaimoderen kuno dan pejuang rakyat dikuti geng najis dan kajora tulur kicik masih demam tak kebah kena penangan orang tua..

    Kah kah..kaah...kaaaah..

    ReplyDelete
  62. MAAF TIDAK SEMPAT BERKONGSI PENDPT SEJAK BEBERAPA HARI KEBELAKANGAN INI KERANA TLH TURUN PADANG MEMBANTU RAKAN2 D PARL PEKAN.

    TAK TERLAWAN KITA KERANA KUASA 'CASH IS KING' AMAT UNGGUL.

    NAJIB TLH MENANG SEMUA KERUSI2 DUN N PARLIAMENT PEKAN.

    TAPI APA YG MENGEMBIRAKAN IA LAH KEMENANGAN TERSEBUT TIADA NILAI LANGSUNG KERANA PUTRAJAYA TLH D TAWAN N PASANGAN KLEPET INI MUNGKIN AKAN MENJADI 'TAHANAN' DLM MASA TERDEKAT.

    SYABAS RAKYAT MALAYSIA YG SEBAHAGIAN BESAR NYA TLH TIDAK TERPENGARUH DGN JANJI2 MANIS N HADIAH2 YG D BERI OLIH UMNO/BN.

    SAYA NAK TERUS KAN MIMPI INDAH. ADIOS.

    WASSALLAM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang si tak Guna Bugis tu dari awal2 telah tabur dedak byk2 pd org negeri dia dan kaw2 Felda utk menggula2 puak2 dedak tegar ni agar terus beri sokongan pd Pemimpin Kelptokrat mereka ini. Aku yakin dlm byk2 wang yg disonglap dari 1Mdb sebahagian besar disogok pd negeri Pahang dan Felds2 lain di selutuh Msia. Dia ingat cuma org2 Pahang dan org2 Felda saja rakyat Msia. Maka dijaga dan disuap habuan yg best2 pd mereka2 ni, tetapi pd rakyat2 dinegeri lain dianaktirikan, terutama negeri bawah pemerintahan pembangkang sepertiSelangor dan P.Pinang. Tetapi Selangor ok, tak seserious negeri P.Pinang dianaktirikan Najib dan BN/umno. Sampaikan KM LGE menangis2 ikhlas minta bantuan Kjaan Persekutuan utk membantu rakyat P.Pinang yg thn sudah dilanda banjir paling terok dlm sejarah P.Pinang. Si Kejam Bugis ni bole perli2 dan sindir lagi LGE sbb nangins minta bantuan pd BN. Habis disidnir dan hina juga rakyat Pg terutama melayu sbb padankan muka kami kerna angkat parti pembangkang terajui P.Pinang dan UMno/BN ditolak rakyat P.Pinang. Janji nak bagi bantuan 5Juta utk mangsa2 banjir, mana ada. Malah beberapa bulan kemudian disalur bantuan 2J pd rakyat Pahang yg dilanda banjir. Amboi untung rakyat Pahang ye bermenterikan anak Pekan hangla si Bugis tu, semua hangpa yg dapat byk. Tak kisah la Dia nk bantu rakayt2 negeri lain terutama negeri dia Pahang uud tu (uud maksudnya dlm bahasa melayu Pg terbelakang/backwards atau org yg befrikiran kuo/sempit/bodoh) tetapi tepati lah janji bantuan tu pd rakyat negeri lain. Pg dan Selangor antara negeri yg tertinggi pendapatan perkapita dan rezab yg tinggi berbanding dgn Federal dan Pahang. Pahang apa ada, habis ditarah bukit2, tebas hutan2 dan pokok balak tamak mcam menteri/ketua mereka si Bugis tu, punya nk buat duit. lomobg haram bauksit lagi, habis rosak alam sekitar dan semulajadi kat Pahang tu.
      You people destroyed your own resources and your environment, and yet you peopl get the best aide from ex PM Najib org negeri hangpa.

      This time PH will make sure all states get same and equal aide, not like your Bugis pilh kasih dan aniaya pemberian dana dan bantuan pd rakyat2 negeri2 pembangkang.

      I guess PH govn shud conduct a brainstorming sessions and brainwashing all this dedak eaters/hardcore supporters of UMNO/Najib in all Felda settlements terutama negeri Pahang ni. Agar org2 Felda, org2 kg, org2 melayu dan ketua kg ni tersedar dari mabuk dan guna2 dedak/BRIM Najid dan Rosmah/ SO that they too must be concerned and care of other rakyat2 in other states needs and aide tu. Pendapatan negara dan pendapatan rezan negeri2 pemabngkang dulu Selangor dan PG bukan hanya utk disalurkan pd warga2 Felda, org2 kg dicucuk hidung tu, terutama Pahang ye.

      Kita semua rakyat malaysia, jadi semua berhal dapat peruntukkan, perhatian dan bantuan dari kjaan sama adil. Long lvie Tun M, hidu pPH, hidup Anwar!, hidup PKR/DAP.

      Delete
  63. Terkini;

    Agong telah bersetuju dgn DSWA utk meletakkan Tun sbgai PM ke 7

    Istana telah mengesahkan majlis angkat sumpah akan diadakan pukul 5pm hari ini

    Rumor yg mengatakan Najib negotiating dgn shafei Afdal adalah tidak benar.
    Shafei tlh mengangkat sumpah sbg ketua menteri dan Jeffrey Kitingan sbgai timbalan

    Semoga dipermudahkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan.....Shafiee Afdal beserta semua Wakil2 Parlimen dari parti Warisan, DAP & parti Bebas yg berjaya di PRU 14 telah membuat perakuan bertulis menyatakan sokongan untuk perlantikan Tun Dr Mahathir sebagai perdana menteri yg baru.

      Delete
    2. dlm akhbar sebut shafie tak dibenarkan masuk pg td sbb musa aman and kuncu2 ada kat dlm???

      Delete
  64. Terima Kasih Tuan diatas Blog ini dlm menyampaikan Maklumat.

    P44N11 Saluran 5 SKPP

    ReplyDelete
  65. pejuang najis, kojola, lebai 3 suku......take your time to redeem yourselves. be a proud malaysian....

    dengar najib punya speech, nampak yg dia takde langsung keikhlasan dalam diri dia. masih sombong. dia anggap rakyat ni masih bodoh, masih boleh digula2. klu masih tak berubah......this will be the end of him. i don't see anything in him to be a good opposition leader.

    as tgku razaleigh said, tun is special.

    he is special indeed. he brought umno up to the point of invincibility, then he brought umno down on their knees. he has predicted umno downfall more than 20 years ago. tuan guru, if not mistaken fadil noor, prayed that tun to live long to see the downfall of umno, lo and behold....he is the one that sink umno.

    we may never get a malaysian as special as him.....perhaps another hundred years.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dad...

      Few months back, he was unceremoniously stripped off in disgrace by the same Ruler.

      Today, the entire world witness the same Ruler, under the country’s constitution, the HM Yg Dipertuan Agung is obliged to appoint Tun Mahathir who has the majority support from other lawmakers as prime minister.

      The 'fearless living legendary true hero' who fights against all odds & times for the sake of the nation and the rakyat.......

      The One and Only Grand Old Statesman, Tun Dr. Mahathir Mohamed......!!

      Delete
  66. Alhamdulillah syukur pd ALlah Ya Rabbal Alamin, doa2 kita penyokong2 seperjuangan Tuan Budin dan PH dimaqbul Allah juga akhirnya. Victory is ours, BN and Najib dikalahkan bukan saja oleh raklayt tpi dikalahkan ALlah, sbb dia dan partinya terlampau zalim, melampau dan emnjadi2 kejahatan, khianat, penipu dan tak serik2 salah guna duit rakyat utk kemewahan dan kepentingan masing2 saja utk terus berkuasa dan bermaharaja lela. Namun semalam dari pagi dan hingga kini, mereka2 ini telah tersungkur juga. Assalam semua pembaca2 perjuangan terutama Tuan Budin. (Saya membahasakan "pembaca2 instead of rakan2 sbb no one here knows me or ever akcnowledge me here, tho saya kerap juga contribute comments2 dan replies especially to stupid zero brain Kejora tu.

    Takpa lah maybe sbb saya ni perempuan and most of times banayk membaca komen2 dari memberi komen2.

    Saya pulang ke Penang mengundi dan baru tdi 11,30pm tiba di rumah. Sesampainya di rumah, terus capai remote tv/astro mengikuti perkembangan keputusan undi. Gembira tidak terhingga, dgn izin Allah dipekenankan doa2 rakyat yg teraniaya. Diharap Pakatan Harapan dan pemimpin2nya tekad utk mengota jajnji mereka melakukan perubahan2 yg termaktub dlm manifesto PH.

    Mmng tepat pepatah inggeris "men proposes, God disposes. Allah disposed all the big wet greedy, dirty and evil appetitite of Najib and his cohorts". Harap2 Najib, org2 UMNO dan BN bermuhasabah diri mereka, analyse, review dosa2 dan kesalahan salahguna kuasa, korupsi dan rasuah mereka selama ini. Tumbangnya seorang kleptokrat terbesar dunia. (Baru tadi tonton bertia dnia BBC-diselitkan berita kejauaan parti pemabngkang PH berjaya dirikan kerajaan setelah menjatuhkan BN dan Najib.

    Allahuakhbar, terus berjuang. Yey! : )) Happy sangat!

    ReplyDelete
  67. Memang si tak Guna Bugis tu dari awal2 telah tabur dedak byk2 pd org negeri dia dan kaw2 Felda utk menggula2 puak2 dedak tegar ni agar terus beri sokongan pd Pemimpin Kelptokrat mereka ini. Aku yakin dlm byk2 wang yg disonglap dari 1Mdb sebahagian besar disogok pd negeri Pahang dan Felds2 lain di selutuh Msia. Dia ingat cuma org2 Pahang dan org2 Felda saja rakyat Msia. Maka dijaga dan disuap habuan yg best2 pd mereka2 ni, tetapi pd rakyat2 dinegeri lain dianaktirikan, terutama negeri bawah pemerintahan pembangkang sepertiSelangor dan P.Pinang. Tetapi Selangor ok, tak seserious negeri P.Pinang dianaktirikan Najib dan BN/umno. Sampaikan KM LGE menangis2 ikhlas minta bantuan Kjaan Persekutuan utk membantu rakyat P.Pinang yg thn sudah dilanda banjir paling terok dlm sejarah P.Pinang. Si Kejam Bugis ni bole perli2 dan sindir lagi LGE sbb nangins minta bantuan pd BN. Habis disidnir dan hina juga rakyat Pg terutama melayu sbb padankan muka kami kerna angkat parti pembangkang terajui P.Pinang dan UMno/BN ditolak rakyat P.Pinang. Janji nak bagi bantuan 5Juta utk mangsa2 banjir, mana ada. Malah beberapa bulan kemudian disalur bantuan 2J pd rakyat Pahang yg dilanda banjir. Amboi untung rakyat Pahang ye bermenterikan anak Pekan hangla si Bugis tu, semua hangpa yg dapat byk. Tak kisah la Dia nk bantu rakayt2 negeri lain terutama negeri dia Pahang uud tu (uud maksudnya dlm bahasa melayu Pg terbelakang/backwards atau org yg befrikiran kuo/sempit/bodoh) tetapi tepati lah janji bantuan tu pd rakyat negeri lain. Pg dan Selangor antara negeri yg tertinggi pendapatan perkapita dan rezab yg tinggi berbanding dgn Federal dan Pahang. Pahang apa ada, habis ditarah bukit2, tebas hutan2 dan pokok balak tamak mcam menteri/ketua mereka si Bugis tu, punya nk buat duit. lomobg haram bauksit lagi, habis rosak alam sekitar dan semulajadi kat Pahang tu.
    You people destroyed your own resources and your environment, and yet you peopl get the best aide from ex PM Najib org negeri hangpa.

    This time PH will make sure all states get same and equal aide, not like your Bugis pilh kasih dan aniaya pemberian dana dan bantuan pd rakyat2 negeri2 pembangkang.

    I guess PH govn shud conduct a brainstorming sessions and brainwashing all this dedak eaters/hardcore supporters of UMNO/Najib in all Felda settlements terutama negeri Pahang ni. Agar org2 Felda, org2 kg, org2 melayu dan ketua kg ni tersedar dari mabuk dan guna2 dedak/BRIM Najid dan Rosmah/ SO that they too must be concerned and care of other rakyat2 in other states needs and aide tu. Pendapatan negara dan pendapatan rezan negeri2 pemabngkang dulu Selangor dan PG bukan hanya utk disalurkan pd warga2 Felda, org2 kg dicucuk hidung tu, terutama Pahang ye.

    Kita semua rakyat malaysia, jadi semua berhal dapat peruntukkan, perhatian dan bantuan dari kjaan sama adil. Long lvie Tun M, hidu pPH, hidup Anwar!, hidup PKR/DAP.
    Delete

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...