Wednesday, 20 September 2017

ADAKAH DASAR PERJUANGAN UMNO SUDAH TAK LAKU UNTUK MENANG PILIHANRAYA?


Berikutan konon gagalnya sebuah misi besar yang akan menumbangkan kerajaan negeri Selangor Ahad lalu di mana akhirnya hanya kuda tua bergelar Mike Tyson yang muncul dalam sidang media tergempar, Ketua Penerangan UMNO, Annuar Musa berkata, lebih ramai pemimpin-pemimpin pembangkang akan menyertai UMNO selepas ini.

Katanya, pengumuman berhubung perkara itu akan dilakukan secara berperingkat-peringkat.

Adakah ini benar atau sekali lagi, ia cuma sekadar penyedap cerita dan  cubaan menutup rasa malu yang tak terkira?

Tetapi, kalaulah benar ada pemimpin parti-parti pembangkang yang akan menyertai  UMNO, sudah tentu ianya melalui proses berbayar dengan kadar yang membolehkan mereka pencen dan membeli kebun berekar-ekar,  apakah UMNO masih memerlukan gimik sedemikian rupa sebelum Najib Razak berani memanggil pilihanraya?
Apa yang dijualnya kepada pengundi - ideologi perjuangan atau suatu tayangan sokongan tipu-tipuan melalui pembelian?

Tindakan menunjuk-nunjuk bahawa ramai pemimpin pembangkang akan menyertai UMNO, sekali lagi disebut ia tentu bukan percuma, dengan jelas membuktikan ideologi perjuangan parti itu sudah tidak laku lagi untuk mendapatkan sokongan daripada pengundi.

Annuar Musa yang mengakui ramai pemimpin pembangkang akan menyertai UMNO sebelum pilihanraya akan datang hanya mengesahkan lagi hakikat itu.

Kenapa ideologi perjuangan UMNO sudah tidak laku?

Adakah UMNO sudah lari daripada asas perjuangannya dahulu?

Adakah dengan "membayar dan membeli" sekian ramai pemimpin pembangkang untuk menyertai UMNO, mampu membuatkan Najib terus kekal berkuasa lagi?

Hakikatnya, bukan lagi rahsia, terutamanya sejak Najib memimpin UMNO dan kerajaan pada 2009, setiap kali diadakan pilihanraya kecil, mesti ada gimik kemasukan beberapa pemimpin pembangkang ke dalam UMNO.

Malangnya, tidak semua gimik itu membuahkan kejayaan, setengahnya menghasilkan keputusan yang sama buruk juga dengan keputusan sebelumnya.

Malah dalam pilihanraya 2013, di sebalik berbagai gimik yang dipromosikan, Najib tetap lebih teruk penghasilannya berbanding keputusan pilihanraya 2008 yang dikendalikan oleh Pak Lah yang dikata banyak pihak sebagai pemimpin lemah.

Siapa yang salah, ideologi yang tidak meresap ke dalam jiwa atau nakhoda yang tidak berguna?

Dalam bab ini, menghairankan sekali kenapa UMNO tidak bersungguh-sungguh mempromosi ideologi perjuangannya, sama seperti parti-parti dalam Pakatan Harapan yang gigih dengan agenda reformasi, membanteras rasuah, penyelewengan, ketirisan, mensejahterakan kehidupan rakyat dan menyelamatkan negara?

Dengan hanya ingin mencapai kemenangan melalui tayangan palsu kononnya sokongan diterima melalui pemimpin-pemimpin yang dibayar untuk menyeberang, apa jadi kepada ideologi perjuangan dan apa yang ingin UMNO selamatkan dalam perjuangannya?

Atau mencapai kemenangan dan dan memastikan Najib terus kekal adalah satu-satunya matlamat perjuangan?

Jika demikian, tidakkah memberikan kemenangan kepada UMNO dan BN secara khususnya hanya untuk menyelamatkan kedudukan peribadi Najib dan keluarganya semata-mata, bukan masa depan parti yang dulu tradisinya adalah membela rakyat jelata?

Jika Najib selamat, apa yang rakyat dapat atau hanya Jho Low mendapat nikmat? (ShahbudinHusin 20/09/2017)

231 comments:

  1. Penat ko budin menulis...tapi blog ko tempat balas pantun sampah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kutip dulu sampah2 sarap kat kelantan tu

      Delete
    2. mana berani dia org banteras rasuah.. mana berani dia org nak tukar kebangangan dia org tu... sbb hakikatny itulah mereka...

      mereka akan gelakkan sama sendiri aje, bila ada yg sebut pasal rasuah, salah guna kuasa,

      mereka hanya senyum2, buat2 tak dengar... banyak sangat minum air longkang tengah2 malam tu la hasilny...

      ameno2... sedih ak tengok korang skang nie...


      Delete
    3. 11.28
      blog sampah pun saudara masuk jugak..

      Delete
    4. Anon 12-11
      Anon 11.28 masuk sebab dia lah sampah terbesar
      1a itu SAMPAH MASYARAKAT
      He He HE

      Delete
    5. 1128 kepanasan ye... Dedak nak putus ke... Orang lain nak kebas

      Delete
    6. lain kali kalau tak nak tulis "first" jangan komen awal

      Delete
    7. yg dah makan cili..lalu je kat blog nie...x berani nak komen.

      Delete
    8. JibaN pemimpin KongKaliKong Kelptokrat

      Delete
    9. Umno KongKaliKong
      PAS KongKaliKong
      Jiban KongKaliKong
      Lobai KongKaliKong

      Delete
    10. nasib ler pkr dah kena main ngan pas....

      ASSMIN MB JAMBAN DAN NUAR AL JUBURI MASIH MENCINTAI PAS...

      PKR AKAN BERSEPAI KAT SELANGOK....

      Delete
  2. Admin, lari tajuk sikit..
    PAS dah jaqab belum 8 saolan Tun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaqab tu apa?kahkahkah

      Delete
    2. Jaqab itu adalah jawab menggunakan iq

      Kikikiki

      Delete
    3. Kelas jawapanmu Kluangman. Win giler dgn mamat malas berpikir tu. Typo error pun dah pening dan muntah2.

      Delete

    4. Kluangman, mantappp!!!


      Delete
    5. Jawab ialah sepertimana Deris kata Mahathir baru ingat rabu, Khamis dan Jumaat.

      Jaqab ialah kepintaran menjawab sepertimana hujah-hujah macai pro Najib di jawab mudah pro Harapan. Kekuatan 'q' pada “ja'q'ab" ialah dari IQ.

      hihihi

      Delete
    6. JibaN pemimpin KongKaliKong Kelptokrat

      Delete
    7. Umno KongKaliKong
      PAS KongKaliKong
      Jiban KongKaliKong
      Lobai KongKaliKong

      Delete
    8. nasib ler pkr dah kena main ngan pas....

      ASSMIN MB JAMBAN DAN NUAR AL JUBURI MASIH MENCINTAI PAS...

      PKR AKAN BERSEPAI KAT SELANGOK....

      Delete
  3. Anuar penuh dengan scandal rasuah xlayak bercakap pun.kata2 beliau adalah dusta

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasuah taik kau..kau ada bukti report la kat sprm dr cakap merepek2..bodoh punya org..

      Delete


    2. Begitu juga kalau nak heboh kan hanya ke masukkan Mat Taib ia lah di awal-awal penubuhan PPBM bukan di hujung tempoh dekat PRU.

      Tapi Najib buat majlis macam 'masa' itu kena pada keadaan nya.

      Komen Anon 13 54 berbalik pada Najib.

      Rumusan tindakan menghebohkan kembali nya Mat Taib sebab Najib dalam kedudukan terdesak.

      Delete
  4. Apabila parti tiada lemasukan ahli baru..
    Kemasukan semula "recyle" dikira satu kemajuan besar bagi umno..

    ReplyDelete
  5. Dua2 kuda tua ni dah tak laku lagi dlm politik malaysia...taring dah tumpul...anuar muso yg dah dipecat dari Pengerusi Mara yg masih dlm siasatan SPRM berhempas pulas menampilkan dirinye masih relevan dengan jual temberang stail lame...
    Mat Taib yg tak puashati merasakan dirinye masih hebat sentiasa berhijrah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MANA LEBIH MUDA....

      MADEY MAMAK KERALA KUTTY KE ..NUAR AL JUBURI...

      CUBA...CUBA KO TEKA...

      Delete
    2. 15.02

      Kesian kat ko.

      Ko beli pedal ayam yang belum di bersihkan. Lepas peniaga keluarkan isi perut ko kata nak pedal yang baru tu..


      Balik rumah ko buang lemak dan tali perut sahaja..

      Pedal dengan isi dalam Pedal tu ko terus goreng dan makan panas-panas.

      Ini dapat sembuh kan rasa gian ko sementara tunggu hujung bulan.

      Delete
  6. Salam. Demi harta dunia, apa pun sanggup mereka jual atau beli. Harga diri mereka sudah tiada nilai dimata rakyat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...TAK TAHU LER.....

      Delete
    2. anon 1507...sah2 ko bodoh...kikiki

      Delete
  7. Nak dgar nuar musa pnya idea boleh tapi jgn guna.
    Korup leader

    ReplyDelete
  8. Nak dgar nuar musa pnya idea boleh tapi jgn guna.
    Korup leader

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak dgar MADEY pnya CERITA boleh tapi jgn guna.
      Korup leader

      Delete
  9. Perjuangan umno untuk mengisi tembolok pemimpin2 nye sahaja...

    Rasuah dan umno berpisah tiada...yg rasuah masih dilantik pegang jawatan
    Najib sendiri yg dikaitkan sebagai MO1 oleh DOJ tetap disokong oleh umno untuk terus mengepalai kerajaan...
    Ape jadi Isa Samad?...SPRM pon dah sepi...hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn relakan diktator mahafiraun yg perintah 23thn kembali..cukup lah tu sengsara dibuatnya..yg kaya anak beranak..yg sokong dpt air liur saja lah....

      Delete
    2. 13:43 sengsara macamana 13:43, tak cukup makan? Ada ijazah tak dapat kerja? Pergi ke luar negara orang tanya ' what happen to your pm?,atau pergi nak tukar duit Malaysia orang Siam tak terima?..........

      Delete
    3. 13:43 budak lg kot...
      Sunat pun tak baik lg.. bapak belikan hphone yea...

      Delete
    4. Perjuangan Fukatan Haprak yang di ketuai Ketua To' Kong Dapigs hanya untuk mengisi tembolok pemimpin2 dan kroninye sahaja...

      Rasuah dan Fukatan Haprak berpisah tiada...yg rasuah masih dilantik pegang jawatan contoh ketara Lim Guan End.
      Madey sendiri yg dikaitkan sebagai Orang Hilang Ingatan dalam isu Forex tetap disokong oleh cai Fukatan Haprak.
      Ape jadi Nuar Al Juburi kat ICU?.....hidup ke lagi...hehehehe...

      Delete
  10. Umno dah punah...Najib percaya manusia perlukan wang...Dengan menabkr wang dia tetap di sokong...KING OF CASH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk membolehkan melayu bergantung dengan wang majoriti melayu mesti di miskin kan...hidup cara ala kadar cukup makan dan mampu bayar hutang beli rumah dan kete kira dah ok...

      Delete
    2. mana lebih mulia? najib "cash is king" atau karpal " singh is king"? :)

      Delete
    3. ape yg ko merepek ni setann ..

      Delete
    4. cap Munge dah punah...Madey percaya manusia perlukan wang...Dengan berjudi wang boleh digandakan..kih...kih...kih...kih..

      Delete
  11. Dasar perjuangan umno? Ada dasar lagi ke umno ni? Ahli umno sendiri pun confuse like hell apa dasar mereka sekarang ni. Apa yg dorang tahu duit mashuk, mashuk mashuk. Rakyat biasa pulak menggangap dasar perjuangan umno adalah taat membuta pekak ahli umno kepada big boss. No questions ask. Hal hal rakyat adalah kerja sampingan pemimpin umno bila ada kelapangan. Kita nak pemimpin yg sanggup kerja overtime untuk rakyat. Jadi umno bukan lagi sebuah parti, tapi lebih kepada kartel jenayah terancang. Dasarnya mengikut mood big boss dialah. Cuma yg beza kita ada piliharaya, tapi tu pun skrip dah siap,tinggal nak mengolah plot supaya endingnya sama dgn kehendak pengarah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dasar perjuangan Fukatan Haprak? Ada dasar ke Fukatan Haprak ni? Ahli cap Munge sendiri pun confuse...go to hell pada Madey Mamak Kerala Kutty yang Hilang Ingatan semenjak dua tiga menjak ni. Apa yg dorang tahu duitdah habih diperjudikan dek Madey dan si Daim. Rakyat biasa pulak menggangap dasar perjuangan Fukatan Haprak adalah taat membuta pekak ahli Fukatan Haprak kepada big boss Madey dan Lim Kit Sial. No way. Hal hal rakyat adalah kerja sampingan pemimpin Fukatan Haprak bila ada kelapangan. Kita nak pemimpin yg sanggup kerja overtime untuk rakyat seperti UMNO. Jadi Fukatan Haprak takkan jadi sebuah parti, tapi lebih kepada kartel jenayah terancang. Dasarnya mengikut mood big boss dialah si Lim Kit Sial tu.

      Delete
    2. anon 1531....tak kesah pun....ko kesah ke? kikiki

      Delete
  12. Keris Umno udah berkarat dalam sarung. Tak boleh dihunus untuk mempertahankan Bani Melayu. Sudah sampai masanya ianya diganti .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keris umno tak de sarong...tu sebab berkarat tak boleh guna membela melayu lagi...untuk membela pemimpin2 umno sahaja...

      Delete
    2. melayu pakatan x ada agenda majukan bangsa melayu..hanya jd kuda tunggangan dapigs..spt kt diktator tersohor..tiada lg ketuanan melayu..hanya ada ketuanan dapigs..hanya bila berdakap dgn dapigs bru blh perintah..

      Delete
    3. Kerakusan,tamak dan bodo ameno buat maruah bangsa diinjak2

      Delete
    4. ...saya tak tahu....

      Delete
  13. tak apalah jika dah fikir sedemikian, namun apa yang pasti hanya kroni2 yang akan kekal lama dalam pakatan harapan melalui kroni Mahathir, Anwar dan Lim Kit Siang, yang lain hanya untuk diperalatkan mencapai misi peribadi..tidak hairan jika akan lebih ramai pemimpin pakatan keluar parti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kroni lah yg banyak bayar cukai koprat kpd kerajaan najib...

      Dasar yg di bawa tun madey untuk keuntungan kpd begara...

      Kalo madey bagi projek kpd ko lingkup malaysia...

      Najib pon banyak hutang tapi ape ade?...mert?...hehehe..aset negara boleh hilang...

      Delete
    2. Ko tak perlu hairan...yg keluar dari PH tu kudis buta warisan umno...

      Delete
    3. Lantakla dia nak pasang kroni keliling pinggang pun, janji subsidi dpt balik dan sifar gst! Sapa sapa nak terus bodoh tu biarkanlah dia. Itu pilihan dia! Macamana malaysia nak jadi negara maju sekiranya ada lagi yg memilih utk jadi bodoh walaupun dia sebenarnya cerdik!

      Delete
    4. Yg bodoh tak ngaku bodoh..yg cedik lagi tak ngaku bodooh...tapi yg cedik tak sedar jadi bodooo...dua2 kena cucuk hidung...hahahaha...melayu dlm dilemma..

      Delete
    5. Contoh jelas mr jerbon dan sahabat jahil...
      Kejora memang dah bodooh semula jadi....hehehehe

      Delete
    6. Naif benar Macy percaya janji janji karut PH. Kan TDM dah kata - dia akan hapus GST 6% dan bawa balik SST 16%. Apakah barang akan bertambah murah? Jelas TDM lesapkan forex nilai 100 billion kini dan berbillion lagi dari segala projek projek dan skandal yg kayakan kroni. Kenapa tak terima hakikat yg jelas ini. Apakah rakyat tak merana krisis 1998 yg dicetuskan dari lesapnya harta negara? Apakah rakyat tak cukup merana tanggung beban cukai kereta? Apakah rakyat tak merana bayar tol dan tarif electric tinggi? Bukankah RCI dedah duit TNB dan Telekom diguna tutup judi forex? Bukalah minda Macy. Yg hanya baik dari TDM masuk PH ialah dia tambah caca marbakan pembangkang. Partinya sendiri makin terurai kerana tiada matlamat lain dari puaskan nafsu politiknya. Sila baca catatan the Edge mengenai angkara TDM dan TDZ dlm isu forex.
      http://www.theedgemarkets.com/article/anwar-daim-and-mahathir-approved-bnm-forex-trading-0

      Delete
    7. Sst maksimum 10%.... Banyak barang yg tak kena cukai...
      GST pukul rata 6%... Banyak barang yg kena gst....ko beli barang kedai eco pon kena bayar cukai...premium insuran kena gst...kedai yg jualannye lebih 500 k setahun kena bayar gst....maknanye teo telor dan nasi lemak dan roti canai pon bayar gst...

      Delete
    8. Najib naikkan tol di berapa lebuhraya...lebohraya karak naik 100 peratus...tambang lrt dan monorai dah naik 40% hingga 100%..

      Delete
    9. Tun dah ada good track record, rakyat tak terbeban masa dia punya ptemiership. If he could do that then, he can do that again! Dia nak sesah berapa ke, apa aku nak kesah, kalau aku x tertekan, senang cari makan! Lagi pun rci dah buktikan x ada anomalies dlm kerugian forex. Najib, on the other hand, x payah nak citer lagilah. Satu kampung dah tahu!

      Delete
    10. Mr jebon masih tak puashati Forex...hahaha...bodoohnye mr J..jho lo kebas billion free ko puahati...

      Delete
    11. j...klu ko tak puas hati dgn rci forex....ko pi komplen kat agung tu....

      Delete
    12. Macy, Dad, bukalah hati. Sebenarnya kau orang saje kat sini yg rasa 'kehilangan' 32 billion itu baik dan okay. Rakyat sangat marah dgn kehilangan harta mereka yg begitu banyak. Org yg dilantik untuk urus harta rakyat mengaku tak tau apa apa. Biar RCI yg buat konklusi lepas meniliti semua maklumat dan dokumen. Jangan hairan kalau konklusinya bukan apa yg dicitakan. Belumkah sedar bahwa manusia ini hilangkan beratus billion melalui forex, BMF, Perwaja, PKFZ, MEC, Proton dsb....rakyat lain dah sedar insyaAllah...

      Delete
    13. Ko yg tak paham... Pegi mampus la kepimpinan nak buat ape... Skang portion rakyat pun depa rembat apehal... Takat brim, ko ingat org ramai suke ke... Bahalol punya MrJ..

      Klu hilang pun reti la nak cover, dulu kita tak rase perit...

      Skang nie, 1mdb pijam duit bnyk2... Tak nampak pun berkemampuan bayar balik... Ko ingat kami nie tak susah hati dgn pemimpin2 bangang, nak uruskn negara...

      Lepas satu, satu kena let go... Esok ko tawar la diri ko tu, lelong dek ameno... Tengok sape yg nak beli...




      Delete
    14. ...tak tahu ler....

      Delete
    15. Siapa masukan duit dlm akaun aku ni?....

      Delete
    16. Setelah beberapa syarikat besar memberhentikan operasi di Malaysia untuk berpindah kenegara lain , kini tiga syarikat lagi akan turut serta .

      Mitsubishi UFJ Financial Group sedang di dalam proses untuk melupuskan pegangan di dalam CIMB . MUFG melabur di dalam CIMB dengan membeli equity pada harga ringgit 11.43 se unit pada Februari 2007 . MUFG akan melupuskan sejumlah 412.5 juta saham CIMB pada kadar ringgit 6.15~6.30 atau sekitar 2.5 billion .

      Great Eastern Holding Bhd juga didalam proses melupuskan pelaburan di Malaysia dengan anggaran sebanyak US 1 billion atau sekitar 4.19 b rinngit .

      Ini di ikuti olih Prudential Holding Ltd.of UK dan Takio marine Holding Ltd of Japan . Di anggarkan , nilai pelupusan dijangka pada US 3 b atau sekitar ringgit 12.5 billion .

      Rancangan ini akan di muktamadkan menjelang akhir tahun ini atau selewat lewatnya awal tahun hadapan .

      So Mr. J , tolonglah kamu sampaikan pesanan kat kamu punya "Grand Master" . Asyik nak korek cerita hangit je , apa ke jadahnya ??? Itu , syarikat2 yang saya sebutkan itu akan melupuskan hampir 20 billion pelaburan di Negara ini serta membawa keluar hasil nya . Inilah akibatnya kalau Negara ini di terajui olih pemimpin2 yang bingai , bodoh serta sentiasa berkelakuan seperti badut .

      Delete
  14. Pejuangan Umno utk bangsa Melayu terbela
    Kekalkan ketuanan Melayu, sampai bila-bila
    Perjuangan PH, dua tiga org yg kuasa digila
    Kepala dongga haprak si tua Matdey Kerala

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nie statement, budak bahalol sekolah tak abis, makan pun masih mintak mak...

      Delete
    2. Saya x baca pun masa sain tu..

      Delete
    3. Dasar perjuangan Fukatan Haprak? Ada dasar ke Fukatan Haprak ni? Ahli cap Munge sendiri pun confuse...go to hell pada Madey Mamak Kerala Kutty yang Hilang Ingatan semenjak dua tiga menjak ni. Apa yg dorang tahu duitdah habih diperjudikan dek Madey dan si Daim. Rakyat biasa pulak menggangap dasar perjuangan Fukatan Haprak adalah taat membuta pekak ahli Fukatan Haprak kepada big boss Madey dan Lim Kit Sial. No way. Hal hal rakyat adalah kerja sampingan pemimpin Fukatan Haprak bila ada kelapangan. Kita nak pemimpin yg sanggup kerja overtime untuk rakyat seperti UMNO. Jadi Fukatan Haprak takkan jadi sebuah parti, tapi lebih kepada kartel jenayah terancang. Dasarnya mengikut mood big boss dialah si Lim Kit Sial tu.

      Delete
  15. patut ler ph tak boleh menang pru
    untuk selama lamanya kat malaysia ni...
    sebab yang nyata sebagai contoh..
    sibudin ni tak ade asas/basic ilmu politik
    malaysia dan dan berkeupayaan untuk berfikir
    dengan waras..
    begitu juga dengan pengikut dan yang
    sewaktu dengannya...
    contoh yang terbaru ni pun terpedaya
    dengan temberang kononya mat taib nak bawa
    8 orang adun nak melompat...macam
    mana boleh tertipu dengan mudah ni..
    tak der akal ker sibudin oiii dan mengikutnya
    mudah tertipu...
    atau tak percaya kat rafizi ...
    to be cont

    ReplyDelete
    Replies
    1. admin tu jahil politik..suka copy paste sj..sbb ada ilmu sikit nak menulis panjang maka tu lah yg dia blh saji..maka berduyun2lah komen2 bodoh maki hamun tak masuk akal..

      Delete
    2. Heranye ko yg cedik tak de blog sendiri untuk mereka cerita...hahaha

      Delete
    3. 13 55

      Kesian kat ko.

      Ko beli pedal ayam yang belum di bersihkan. Lepas peniaga keluarkan isi perut ko kata nak pedal yang baru tu..


      Balik rumah ko buang lemak dan tali perut sahaja..

      Pedal dengan isi dalam Pedal tu ko terus goreng dan makan panas-panas.

      Ini dapat sembuh kan rasa gian ko sementara tunggu hujung bulan.

      Delete
  16. Hamba ini, amat kuat dgn semangat Melayu
    Yg dpt lemahkan hamba, hanya si Macy ayu
    Sbb hamba caya, Macy bunga yg belum layu
    Biar apa pun org kata..oh Macy, I really luv U

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bapok umno dah punch in! Tapi aku pelik dgn bapok ni sbb dia x rasa apa pun org bangsatkan mak bapak dia dan seluruh keluarganya. Kesian mak bapak dia dapat anak macam ni. Ke mmg betul mak bapak dia ni kaki bontot jugak? Kalau aku org caci mak bapak akulah, salah sorang masuk hospitalnyelr. Tapi bapok sopak ni macam suka pulak. Kesian mak dia!

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  17. Pada akhir bulan ini satu majlis meraihkan kemasukan ahli ahli PBS ke Warisan bakal d adakan d Keningau, Sabah.
    Apa mcm TS Anuar?
    Kalau Sabah hanyut gerenti BN d Malaya pun hanyut juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabah dah ubah baa...

      Delete
    2. Maksud anuar musa nak umumkan bekas2 umno yg ade kudis buta nak balik umno...bukan pemimpin ori pembangkang yg nak masuk umno..

      Delete
    3. ...ak tahu ler.....

      Delete
  18. Adun PKR lompat parti sekadar cerita rekaan BY RAFIZI
    Dakwaan kononnya terdapat lapan Adun PKR akan melompat parti menyertai Umno bersama bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Muhammad Muhammad Taib, tidak benar.

    Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli berkata, berita itu hanya rekaan semata-mata yang dibuat pihak tertentu.

    “Berita itu tidak betul. Saya pun tidak pernah dengar. Tidak ada langsung desas-desus. Kita sekarang sedang sibuk membuat persediaan menghadapi PRU14.

    “Saya rasa, cerita itu sengaja direka untuk mengurangkan rasa malu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak (atas pengumuman Muhammad yang menyertai Umno),” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

    Kelmarin, sidang media khas diadakan untuk mengumumkan penyertaan Muhammad kembali kepada Umno.

    Terdapat laporan portal berita mengatakan, Muhammad sepatutnya membawa lapan Adun PKR dan 13 Adun Pas bersama menyertai Umno, namun hanya beliau yang muncul pada sidang media, berkenaan.

    Muhammad sebelum ini keluar daripada Umno untuk menyertai Pas pada 2013, sebelum meninggalkan parti tersebut dan bersama PKR pada tahun 2015.

    Sementara itu, Pengarah Strategi PKR, Sim Tze Tzin turut menafikan laporan berkenaan dan menyatakan ia hanya cerita dongeng yang sengaja direka-reka untuk menutup malu sidang media yang dibuat Najib, kelmarin.

    Dalam pada itu, Rafizi menghormati keputusan Muhammad meninggalkan PKR. Ketiadaan beliau untuk bersama Umno bagaimanapun, tidak menjejaskan PKR.

    “Cuma saya terkilan kerana kami banyak meluangkan masa turun ke kampung-kampung bersama (berkempen) . Saya tahu jiwa beliau rapat dengan orang kampung.

    “Beliau rasa, Umno adalah platform terbaik untuk membela orang Melayu dan penduduk kampung. Saya hormati pandangan beliau. Pendekatan PKR dalam membela orang Melayu berbeza dengan yang dibawa Umno,” katanya.

    ReplyDelete
  19. NILAH MESEJ YANG AZMIN ALI TAKUT KELUAR DARI MAT TAIB?

    Semalam ramai yang terkejut dan ada juga yang bingung mengapa Tan Sri Muhammad Taib diterima kembali dan hari ini kita dapat lihat pembangkang resah dan mula melakukan 'Character Assasination' terhadap TS Muhammad Taib.

    Tetapi belum sempat sejuk, TS Muhammad Taib telah mula mengeluarkan kenyataan yang menjadi ketakutan daripada pihak pembangkang. Berikut adalah mesej yang jelas menyebabkan Pakatan tidak senang duduk.

    Menang sorak kampong tergadai.
    ----------------

    Saya hanya hadir mesyuarat MT Keadilan beberapa kali.

    Mendukacitakan

    Yg kuat bercakap/bertekak Sivarasa, Tian Chua, Surindren, Dr Tan, Wong Chen dan lain2 Cina & India.

    Yang Melayunya asyik berperang antara satu sama lain. Jatuh menjatuh macam tak ada kerja lain. Geng Azmin 'berperang' dgn geng Rafizi.

    Yg bukan Melayu sokong Azmin. Azmin selesa dibuai oleh geng2 ini. Jual banyak tanah2.

    Tak pernah sebut pun hal dan kepentingan Melayu.

    Kalau inilah rupa kerajaan yg nak memerentah negara tak tahu kemana nanti kepentingan orang2 Melayu dan Islam.

    Daripada terlambat biarlah saya balik kpd Umno. Tentu arah perjuangan untuk org Melayu.

    Pemimpin datang pemimpin pergi. Wadah perjuangan tak perlu bertukar.

    Melayu pernah hilang kuasa 1511.

    Mengambil masa yg panjang untuk dapatkan semula kuasa 1957.

    Janganlah pisang berbuah dua kali.

    Amat tak seronok bila pemimpin2 PH dengan megah berkata 'we need only 20% Malay support. 80% we will get from Chinese support'.

    We know who the real 'kingmaker' is!

    Ikhlas

    Tan Sri Muhammad bin Muhd Taib

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kejora suka recycle kopipes...tak de modal baru tak perlu layan

      Delete
    2. Dasar perjuangan Fukatan Haprak? Ada dasar ke Fukatan Haprak ni? Ahli cap Munge sendiri pun confuse...go to hell pada Madey Mamak Kerala Kutty yang Hilang Ingatan semenjak dua tiga menjak ni. Apa yg dorang tahu duitdah habih diperjudikan dek Madey dan si Daim. Rakyat biasa pulak menggangap dasar perjuangan Fukatan Haprak adalah taat membuta pekak ahli Fukatan Haprak kepada big boss Madey dan Lim Kit Sial. No way. Hal hal rakyat adalah kerja sampingan pemimpin Fukatan Haprak bila ada kelapangan. Kita nak pemimpin yg sanggup kerja overtime untuk rakyat seperti UMNO. Jadi Fukatan Haprak takkan jadi sebuah parti, tapi lebih kepada kartel jenayah terancang. Dasarnya mengikut mood big boss dialah si Lim Kit Sial tu.

      Delete
  20. Umno perkasa warisan pribumi,
    Dahulu iya sekarang bukan,
    Menunggu hari umno myembah bumi,
    Dek angkara si bugis pahlawan pekan,

    Pergi berjalan ke pekan bidong,
    Sambil membeli sebiji nangka,
    Konon pahlawan namun gayanya sperti dicucuk hidung,
    Dek angkara sang badak puaka,

    ReplyDelete
  21. Hamba rindukan Macy yg manis cantik lawa
    Dialah penawar, dia jugak sbg pengubat jiwa
    Bukan spt si Kadok tua, yg dah ujong nyawa
    Muka barua ini pun bentuk kepala ular sawa

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian mak kau, menitis air mata org tua tu tgk perangai kau!

      Delete
    2. Hamba muak Bapok kejora kerepot layu
      Bapok kejora tak ubah mcm batang kayu
      Suara bapok kejora serupa ikan puyu
      Berlagak mendayu dayu
      Hamba jijik bapok kejora membodohkan Melayu
      Bapok kejora kerepot memalukan umat Melayu
      Macy nak kasi makan bapok kejora dgn ikan yu

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhh

      Delete
    3. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  22. antara sebab akal tak mampu berfikir secara jelas dan terang adalah disebabkan banyak makan benda yang haram
    dan ada hati yang yang busuk dan kotor ...
    contohnya..sibudin dan yang sewaktu dengannya
    ..lastly insaflah dan bertaubatlah sibudin
    sebelum terlambat..

    cuba tanya yang reka cerita tu satu benda yang senang
    jer.. tak berani namakan mereka/adun PKR yang nak melompat tu jer dah cukup bukti..
    sebab tak der adun yang nak melompat tu..
    nak bukti macammana kan ???
    lepas tu banyak pula terpedaya...

    patut pun ph tak boleh menang pru
    kat malaysia ni selama lamanya kerana
    ada pengikut yang tiada otak dan tak boleh
    fikir ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian kat ko. 13.50

      Ko beli pedal ayam yang belum di bersihkan. Lepas peniaga keluarkan isi perut ko kata nak pedal yang baru tu..


      Balik rumah ko buang lemak dan tali perut sahaja..

      Pedal dengan isi dalam Pedal tu ko terus goreng dan makan panas-panas.

      Ini dapat sembuh kan rasa gian ko sementara tunggu hujung bulan.

      Delete
    2. he..he...he...PEDAL ayam....cap Parti Syafie Bedal Warisan....

      Delete
  23. Kenapa Perdana Menteri Najib Tun Razak mahu jadikan ‘episod Perak’ di Selangor, seperti bagaimana dicadangkan Jahabar Sadiq? Pilihan raya umum akan datang sudah hampir. Jika anda ingin menggulingkan kerajaan negeri melalui pembelotan anda lakukan pada permulaan tempoh dan bukan pada akhir tempoh. Najib tidak akan bodoh untuk mengambil alih Selangor hanya beberapa bulan sahaja. Lebih baik membiarkan sahaja Selangor dan kemudian mengambil alih kerajaan dalam pilihan raya umum, yang boleh berlaku jika Umno Selangor membuat kerjanya dengan betul.

    Selangor lemah dan sedia untuk pengambilalihan. Satu-satunya masalah ialah Umno dan Barisan Nasional Selangor bukannya lebih baik daripada PKR dan Pakatan Harapan Selangor. Jadi bukan pertandingan untuk tempat pertama tetapi pertandingan untuk tempat terakhir. Selangor bukan untuk Pakatan Harapan untuk menang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Begitu juga kalau nak heboh kan hanya ke masukkan Mat Taib ia lah di awal-awal penubuhan PPBM bukan di hujung tempoh dekat PRU.

      Tapi Najib buat majlis macam 'masa' itu kena pada keadaan nya.

      Komen Anon 13 54 berbalik pada Najib.

      Rumusan tindakan menghebohkan kembali nya Mat Taib sebab Najib dalam kedudukan terdesak.

      Delete
    2. ...saya tak tahu...

      Delete
  24. Pembelotan Mat Taib: Cerita Mengarut Jahabar Sadiq
    Jahabar Sadiq dari The Malaysian Insight lakukannya sekali lagi. Hari ini dia keluar dengan cerita tidak masuk akal sekali lagi, yang boleh anda baca di bawah. Jahabar mesti minum terlalu banyak arak malam tadi dan masih lagi mabuk kerana dia pasti masih khayal.

    Menurut Jahabar, ‘sumber’ beliau memberitahunya bahawa pembelotan Muhammad Muhammad Taib a.k.a. Mat Taib semalam sepatutnya bersama dengan lapan orang ADUN Pakatan Harapan atau ADUN. Walau bagaimanapun, itu tidak berlaku, kata Jahabar, dan akhirnya Mat Taib belot seorang sahaja.

    Jahabar mesti pergi ke Sekolah Kewartawanan Clare Rewcastle Brown. Siapa yang disebut sebagai sumbernya ini? Namakan mereka. Janganlah seperti Laporan Sarawak yang selalu bercakap mengenai sumber yang tidak disebutkan namanya, yang hampir dengan siasatan, mengikut dokumen yang mereka lihat, dan sebagainya. Itulah jenis pelaporan klasik Clare Rewcastle Brown: yang banyak bercakap tetapi kosong.
    Yang lebih penting lagi, Jahabar berkata lapan ADUN Selangor seharusnya telah berhijrah bersama Mat Taib. Jika anda tahu terdapat lapan ADUN maka, tanpa ragu, anda akan tahu siapa mereka.

    Namakan mereka! Mengapa melaporkan lapan ADUN tanpa nama?
    Kami mencabar Jahabar Sadiq untuk menamakan sumber yang disebutnya dan juga menamakan lapan ADUN Pakatan Harapan itu dan menceritakan rahsia di sebalik pembelotan Mat Taib semalam – kisah sebenar, bukan kisah dongeng dari Jahabar Sadiq.

    Hanya dua minggu lalu, Mat Taib bertemu dengan ketua Umno Selangor, Noh Omar dan Azeez Rahim di Mekah. Mat Taib dan Noh Omar adalah kawan lama dari sekolah jadi hubungan mereka masih sangat mesra walaupun perbezaan politik mereka.

    Dalam perbualan mereka, Mat Taib merungut tentang masalah yang dihadapi beliau. Beliau berkata DAP secara praktikal adalah pembuat keputusan dalam Pakatan Harapan dan selebihnya perlu melakukan apa sahaja yang diputuskan oleh DAP. “Pakatan Harapan yang sebenarnya Pakatan Cina,” kata Mat Taib. “Melayu hanya baruah Cina.”

    Mat Taib kemudian memberitahu Noh Omar dan Azeez Rahim tentang rasuah yang berleluasa dan terang-terangan di Selangor. “Azmin teruk, lagi teruk dari aku,” kata Mat Taib, yang menyebabkan Noh Omar dan Azeez Rahim tergelak. Sekurang-kurangnya Mat Taib jujur tentang ketidakjujurannya.

    Mat Taib berkata beliau tidak boleh mendapatkan kelulusan kerajaan negeri untuk membangunkan tanah Yayasan FAS di Kelana Jaya melainkan jika beliau bersetuju membayar Menteri Besar Selangor Azmin Ali ‘komisyen di bawah meja’.

    “Azmin nak ambik daging, tinggal aku tulang je,” kata Mat Taib dengan nada marah. Mat Taib menjelaskan bahawa Azmin sedang merancang untuk mengambil alih dari Dr Wan Azizah Wan Ismail untuk jawatan presiden PKR. “Sebab tu dia makan keliling,” kata Mat Taib. Dan Azmin akan memastikan bahawa hanya orang dia sahaja dipilih sebagai calon dalam pilihan raya umum akan datang untuk menjadikan Wan Azizah ‘bersendirian’ dan mengepung beliau dengan orang-orangnya.

    Noh Omar dan Azeez Rahim kemudian bertanya kepada Mat Taib mengapa dia terus membuang masa di Pakatan Harapan. Mengapa tidak kembali kepada Umno? Itulah masanya, hanya dua minggu yang lalu, idea Mat Taib untuk kembali ke Umno telah diperkatakan. Dan ini berlaku di Mekah dan tiada kena mengena dengan ‘Selangor Move’ à la ‘Perak Move’, sebagaimana yang dikelirukan oleh Jahabar Sadiq. Bagaimanakah dalam masa dua minggu mereka dapat merundingkan pembelotan Mat Taib bersama-sama dengan lapan ADUN Selangor? Itu tidak boleh dilakukan antara 31hb Ogos dan semalam.
    Ia adalah mengenai mengapa beliau meninggalkan Pakatan Harapan dengan rasa tidak puas hati. Inilah yang sepatutnya diperkatakan oleh The Malaysian Insight. Dan Mat Taib hanya satu lagi siri pembelotan dari Pakatan Harapan. Dan menurut sumber kami (Malaysia Today juga boleh menulis seperti The Malaysian Insight dan Sarawak Report), terdapat banyak lagi pembelotan yang akan datang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku boleh tulis berjela jela tuduh bukan bukan. Mat taib pun bukan somebody with credibility.

      Delete
    2. Jtu kopypes yg di recycle kejora bodooh...

      Delete
    3. Zahid Hamidi pesan pada jemaah .. jangan pergi menyanyi.. jangan cakap Politik..

      Sia-sia ibadat jauh-jauh..

      Delete
    4. Tak tahulah saya sain jer....

      Delete
    5. Dasar perjuangan Fukatan Haprak? Ada dasar ke Fukatan Haprak ni? Ahli cap Munge sendiri pun confuse...go to hell pada Madey Mamak Kerala Kutty yang Hilang Ingatan semenjak dua tiga menjak ni. Apa yg dorang tahu duitdah habih diperjudikan dek Madey dan si Daim. Rakyat biasa pulak menggangap dasar perjuangan Fukatan Haprak adalah taat membuta pekak ahli Fukatan Haprak kepada big boss Madey dan Lim Kit Sial. No way. Hal hal rakyat adalah kerja sampingan pemimpin Fukatan Haprak bila ada kelapangan. Kita nak pemimpin yg sanggup kerja overtime untuk rakyat seperti UMNO. Jadi Fukatan Haprak takkan jadi sebuah parti, tapi lebih kepada kartel jenayah terancang. Dasarnya mengikut mood big boss dialah si Lim Kit Sial tu.

      Delete
  25. SELEPAS MAT TAIB, MUNGKINKAH MUHYIDDIN PULA SERTAI UMNO?
    KENAPA Presiden UMNO Datuk Seri Najib Razak menyambut kepulangan semula Tan Sri Muhammad Muhd Taib ke dalam parti itu bagaikan mertua sedang menyambut menantunya?

    Ramai yang sudah mula lupa. Sebenarnya, Najib dan Muhammad atau lebih terkenal dengan panggilan Mat Taib merupakan rakan sepasukan yang pernah digeruni kawan dan lawan.
    Team Wawasan dalam UMNO ini cukup berbisa dan telah membuatkan parti keramat tersebut menang bergaya dalam beberapa siri pilihan raya, serta terus memperlihatkan bagaiman Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tun Abdullah Hj Ahmad Badawi amat berpengaruh dalam politik waktu itu.

    Semuanya ‘hasil kerja’ Team Wawasan inilah. Mereka berganding bertiga-tiga dalam memastikan agar Mahathir, Abdullah dan parti terus menjadi sebuah pembela bangsa dan pemaju negara.

    Siapakah Team Wawasan? Mereka terdiri daripada Najib, Mat Taib dan seorang lagi iaitu Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin.
    Arakiannya, kenapa Najib membuat ‘upacara’ menyambut kembali Mat Taib ke dalam UMNO sudah terjawab. Kedudukan Mat Taib pada diri Najib sebenarnya lebih besar daripada apa yang beliau ada sekarang.

    Siapapun tidak terfikir Mat Taib akan bergabung semula dengan Najib dalam mengharungi PRU14. Sedangkan, jika kita amati betul-betul, Mat Taib adalah pemimpin yang kerap duduk di barisan paling depan dan paling hampir dengan Dr Mahathir khususnya bila berceramah di pentas pembangkang.

    Apa mesej yang mahu diberitahu? Fikirlah dengan akal yang panjang.



    Team Wawasan akan lahir semula?

    Cumanya, hanya tinggal seorang sahaja lagi untuk digabungkan menjadi Team Wawasan pasca baharu menjelang PRU14 ini. Sekiranya pemimpin itu kembali ke pangkal jalan dan ingin bersama-sama Najib kembali, maka terbentuklah Team Wawasan baharu.

    Pemimpin berkenaan adalah Muhyiddin, Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia atau PPBM.

    Apakah perkara ini mustahil berlaku?

    Melihat kepada senario politik yang sedang dialami oleh PPBM sekarang ini, Muhyiddin benar-benar berada dalam kancah kekeliruan dan kesempitan sendiri.

    Hakikatnya, Muhyiddin sudah mula kecewa sekarang ini kerana dalam PPBM itu peranan serta fungsinya sudah semakin kecil berbanding peranannya ketika dalam UMNO dan kerajaan dahulu.

    Apatah lagi bossnya, Dr Mahathir tidak langsung memberi ruang dan peluang kepadanya. Semua perkara yang penting akan didominasi sendiri oleh Dr Mahathir walaupun dia sekadar Pengerusi parti.

    Dr Mahathir juga telah menggunakan jawatannya itu untuk melebih-lebihkan anak kandung sendiri yang juga Timbalan Presiden PPBM, Datuk Seri Mukhriz Mahathir. Tidak hairanlah, kerana itupun cita-citanya dalam menentang Najib.

    Dalam herarki Pakatan Harapan juga Muhyiddin dilihat sekadar ‘fill in the blank‘ dan tidak ubah seperti ‘kayu tunggul’.
    Percayalah, tidak mustahil dengan roh Team Wawasan berpuluh tahun dahulu yang dibina dengan prinsip setiakawan yang utuh, Muhyiddin akhirnya akan mengikut jejak langkah Mat Taib untuk kembali ke pangkal jalan.

    Jika benar bagai dikata, maka PPBM akan bertukar menjadi sebuah parti keluarga yang hanya dikuasai oleh anak beranak semata-mata.

    Oleh yang demikian, khusus kepada Timbalan Presiden PKR Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dan pembangkang harus lebih berhati-hati selepas ini sekiranya Najib atau UMNO membuat kejutan lagi dengan mengadakan sidang media khas di PWTC.

    Pada saat itu, semua mata harus tertumpu dan mencari dimanakah kelibat susuk tubuh bekas Team Wawasan UMNO bernama Muhyiddin Mohd Yassin.

    ReplyDelete
  26. Pecah dan Perintah....kejatuhan Melaka ada lah benar. melayu and layu adalah benar.Melayu berpecah adalah benar.Pemimpin melayu yg rakus dan tamak adalah benar.Apa yg kita tunggu kebenarannya adalah benar.Yg rugi adalah Melayu benar.Berbersengketa lah sehingga kita hilang Bumi yg sebenar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg merompak oleh pemimpin melayu adalah benar..

      Delete
    2. Yg merompak dari hasil judi oleh pemimpin melayu adalah benar..

      Delete
  27. Perdana Menteri @NajibRazak Yang Mengadakan Sidang Media Parti, Kenapa Pembangkang Yang Melompat?
    Mungkin inilah 'Lembu', 'Kaldai' dan 'Anjing' yag dikatakan oleh bekas ahli Parti Chap Bunga, Ainina Saadudin ketika berucap semasa meninggalkan parti dua hari lepas. Mungkin Ketua Armada, Parti Chap Bunga ini terlalu mentah untuk membicarakan tentang Sidang Media bagi pembubaran Parlimen.

    Perdana Menteri memanggil perjumpaan Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO untuk mendapatkan kembali persetujuan menerima kembali TS Muhammad Taib. Di dalam kes TS Muhammad Taib, adalah penting persetujuan daripada Ahli MKT diperolehi memandangkan sebelum TS Muhammad Taib keluar dari UMNO, beliau adalah orang yang penting dalam hireiki parti.

    Inilah pembangkang, bila dibuat pengumuman, dikatakan tidak penting. Jika tidak dibuat pula, dikatakan keputusan tidak mengambil kira pandangan dan persetujuan Ahli MKT UMNO. Perlu diingat pentadbiran parti UMNO bukanlah dibuat melalui 'Whatsapp Group' sahaja seperti parti PKR dan Parti Chap Bunga.

    Kedua, takkanlah pembangkang tidak mengetahui tatacara Sidang Media atau pengumuman pembubaran Parlimen? Syed Saddiq lainlah. Dia bodoh. Membubarkan Parlimen adalah urusan Kerajaan bukan parti UMNO. Perdana Menteri akan menghadap YDP Agong, mengadakan Mesyuarat Kabinet yang terakhir sebelum mengumumkan pembubaran Parlimen di Jabatan Perdana Menteri.

    Ketiga, pastinya semua pemimpin-pemimpin komponen Barisan Nasional akan dijemput ke majlis tersebut. Sekalipun sudah mendapat perkenan daripada YDP Agong, adalah tidak munasabah pengumuman mengenainya dibuat di PWTC dan pada hari minggu dan cuti hari Ahad. Tidak mungkin pengumuman dibuat tanpa kehadiran Anggota Jemaah Menteri. Namun apabila sidang akhbar dipanggil bersama Majlis Tertinggi UMNO, dibuat di Ibu Pejabat parti di PWTC, maka ianya pasti adalah hal parti dan politik.

    Kenapa pembangkang bodoh sangat. Kalau Syed Saddiq, saya boleh terimalah. Ini Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali juga turut terkena 'troll' daripada Perdana Menteri. Lihatlah posting di laman sosial Twitter beliau bagaimana beliau meroyan. Sekali-sekala Perdana Menteri bergurau pada hari Ahad, janganlah emosi sangat.

    Azmin Ali mungkin terlupa, apabila TS Muhammad Taib menyertai PKR, beliaulah intan dan berlian. Apabila beliau meninggalkan parti berkenaan, beliau menjadi surat khabar lama. Mungkin Azmin Ali terlupa kata-katanya dahulu, saya tolong ingaatkan balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasal Mat Taib panggil semua MT.

      Pasal 1MDB dan pasal Jho Low .. TPM tak tahu. Husni pun tak tahu..

      Delete
    2. ...tak tahu ler....

      Delete
  28. TIDAK MUSTAHIL MAHATHIR KEMBALI KEPADA UMNO SELEPAS KUCAR-KACIRKAN PEMBANGKANG,
    Lebih ramai bekas ahli UMNO akan kembali ke pangkuan UMNO kerana kecewa dengan perjuangan parti pembangkang dalam tempoh terdekat, kata Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Annuar Musa.

    “Insya-Allah akan ada lagi bekas ahli UMNO yang bakal menyertai keluarga besar ini,” katanya.

    Semalam bekas Naib Presiden UMNO, Tan Sri Muhammad Muhd Taib diterima semula oleh UMNO selepas menyertai PAS dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) selama lima tahun.

    Bekas Menteri Besar Selangor itu menyfatkan perjuangan bersama pembangkang adalah sia-sia kerana PKR tidak memperjuangan hak Melayu dan agama. Beliau bimbang parti lain akan mengambil alih kuasa berikutan perpecahan Melayu yang ketara sekarang ini.

    secara sinis meramalkan Pengerusi PPBM Tun Dr. Mahathir Mohamad kemungkinan kembali menyertai UMNO menuruti jejak Muhammad yang meninggalkan parti pembangkang semalam.
    tidak mustahil andai Tun Dr Mahathir pula diumum kembali menyertai UMNO kerana seperti sedia maklum, Mahathir telah berkhidmat dengan baik untuk mengucarkacirkan pembangkang dan berjaya memberi kredit kepada UMNO untuk bertahan pada PRU 14

    ReplyDelete
    Replies
    1. he...he...he....kalau Janda Tua Madey ni nak balik kat UMNO balik...beri PENYAPU jer.....

      Delete
  29. SELEPAS KEMASUKAN MAT TAIB KE UMNO, WHO IS NEXT?
    Pertama sekali, UMNO sekarang sudah berjaya mengurangkan musuh kita. Mat Taib yang dahulunya “musuh” kerana berada dalam Pembangkang kini sudah menjadi kawan. One enemy down.

    Kedua, Mat Taib terlibat dengan pihak pembangkang di Selangor selama 5 tahun. Ini bermakna kita (UMNO) mendapat seorang ahli baru yang telah berada behind enemy lines. Sudah semestinya beliau mempunyai maklumat-maklumat sulit yang boleh digunakan oleh UMNO – BN bagi merampas Selangor pada PRU – 14 yang akan datang.

    Ketiga, penerimaan semula Mat Taib kedalam keluarga besar UMNO oleh YAB Presiden parti serta kepimpinan MKT membuktikan pemimpin UMNO berjiwa besar dan tidak pernah berdendam. Apa yang dilakukan dan segala keputusan yang dibuat adalah supaya perjuangan memartabatkan Agama, Bangsa dan Negara diteruskan secara konsisten dan istiqamah.

    Persoalanya sekarang, selepas kemasukan Mat Taib, siapa lagi yang akan membuat U-Turn dan masuk semula kedalam keluarga besar UMNO?

    ReplyDelete
    Replies



    1. Mat Taib tak di beri sebarang peranan penting. Kalau ada maklumat pun dari buang cakap punya cerita.

      Jika Mat Taib dikatakan ada kelebihan yang boleh di guna kan mengapa tak bersama AMANAH ?

      Tak guna masuk AMANAH sebab misi Mat Taib ialah masukkan jarum halus dalam PAS dan PKR.

      Mat Taib hampir-hampir berjaya. Allah tidak menyebelahi Najib dan mahu Najib ingat siapa yang lebih berkuasa ..

      Delete
    2. WHO IS NEXT?....Wak Suman Tempe Bapuk atau Ustaz Doe Fkatan Haprak....kih...kih...kih...

      Delete
  30. MENGENALI NAJIB, IA BUKAN HABIS SETAKAT SIDANG MEDIA…
    APRIL 2013 lalu, bekas Naib Presiden Umno Tan Sri Muhammad Muhd Taib bertindak keluar parti kerana terpedaya dengan hasutan PKR dan DAP.



    Apatah lagi pada ketika itu dia dipercayai dijanji dengan pelbagai perkara daripada pembangkang menjelang PRU13.



    Hari ini, dihadapan Datuk Seri Najib Tun Razak, bekas Menteri Besar Selangor itu mengumumkan kembali semula kepada parti lamanya itu.



    Ramai di media sosial seolah-olah mengejek dan merendah-rendahkan tindakan Presiden Umno yang bagi mereka membuang masa dan membuat lawak – anjurkan sidang media tergempar semata-mata untuk umumkan Muhammad kembali ke Umno.



    Bolehlah mereka bergelak ketawa dan mengejek sakan Umno pada hari ini sejurus Muhammad kembali kepada Umno.



    Sedangkan mereka akan alpa serta tergamam sendiri selepas ini dengan langkah Najib yang seterusnya.



    Apa maknanya? Maknanya sidang media kemasukan semula Muhammad ke Umno ini adalah langkah pertama sahaja. Langkah yang hanya ingin melihat ‘mood‘ rakyat serta pembangkang.



    Yang ramai tidak tahu bahawa Najib mempunyai 6 lagi langkah hingga mengcukupkan 7 langkah kesemuanya bagi ‘menghancurkan’ Pakatan Harapan secara ‘smart‘.



    Hanya yang mahir berfikir sahaja akan dapat menghidu setiap langkah dan gerak geri Najib ini. Percayalah, sidang media tergempar pada Ahad petang ini bukanlah setakat itu sahaja.



    Presiden Umno tersebut seorang pemerhati, pendengar dan pembuat keputusan dalam kecemasan yang amat baik. Justeru, langkah kedua Najib akan tiba tidak lama lagi.



    Sedikit demi sedikit setiap langkah Najib ini akhirnya akan membunuh Pakatan Harapan sehingga terduduk.



    Ya, gelaklah kamu wahai pembangkang pada petang ini. Tapi percayalah, tidak lama lagi kamu akan meraung kesakitan dan kalah tersungkur di kaki Najib Tun Razak.



    Tak percaya? Tunggu dan lihat nanti… Bak kata Najib ketika ditanya oleh wartawan ‘Ada apa-apa lagi kah Datuk Seri?’



    Lantas beliau menjawab ‘Sabar dahulu…

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko x mau pembangkang gelak ker?
      kah.kah.kah.kah..
      dah malu mula nak buat cerita konon taktik..taktik apanya..dah kena kincinn.
      gelak sat noh..
      kah..kah..kah..

      Delete
    2. ko langkah la berapa banyak2 ko nak

      Delete
    3. Najib sendiri sengaja gagal kan langkah pertama di mana sepatutnya 8 adun Pakatan Harapan menyertai Mat Taib.

      Tujuan Najib ialah sengaja diri nya di ketawakan oleh nitizen. Biar lah..

      8 orang tersebut sebenarnya telah bersedia tetapi itu lah Najib... dia cuma ada 7 langkah tetapi dia ada seribu langkah untuk N2H2.

      Kepada 8 orang itu lah di minta oleh Najib supaya sabar dahulu. Mereka akan melompat apabila Najib rasa dirinya dalam keadaan lemah dan tidak bersemangat.

      Najib memang seorang yang pandai mem buat pementasan kerana anak tiri nya yang buat filem memberi idea kepada Najib.

      Oleh itu se belum Pakatan Harapan terduduk dibunuh oleh Najib, mari lah kita ketawa. KAH.. KAH.. KAH..

      Delete
    4. ...tak tahu ler....

      Delete
  31. HANYA SENI POLITIK HALUS BUATKAN PEMBANGKANG MEROYAN SAKAN

    KHAS UNTUK BAHLOL BAHLOL YANG TAK TAHU SIFIR ASAS GAMES/ PSYKO POLITIK TAHU SEMBANG LEBIH TERUTAMANYA SIBUDIN
    http://headbomb.blogspot.my/2017/09/hanya-seni-politik-halus-buatkan.html

    FROM ARMAND AZHA

    SYABAS PM ...
    Majoriti menganggap Najib akan bubarkan Parlimen, tetapi mereka hanya semberono mengatakan begitu, sedangkan itu adalah mesyuarat tergempar MT UMNO. Sekiranya ingin bubarkan Parlimen untuk apa diadakan di PWTC.

    Dikalangan pembangkang sendiri sudah menjadi kalut, apakah sebenar yang ingin Najib lakukan, manakan tidak, mereka ternanti-nanti, mandi tidak basah, makan tidak kenyang, tidur tidak lena kerana PERMAINAN TEKA-TEKI INI.
    Seni politik adakalanya mampu buatkan lawan jadi sawan, malah jadi tidak keruan, mereka pening, mereka tergugat, malah mereka belum bersedia untuk pilihanraya walaupun mereka kalau sembang, ibarat langit boleh runtuh,
    Setelah teka-teki terjawab, rupanya selepas bermesyuarat bersama barisan MT UMNO, DS Najib mengumumkan bahawa TAN SRI MUHAMAD BIN MUHD TAIB (MAT TAIB) KEMBALI KE UMNO!

    Selepas pengumuman itu, ramai berkeluh kesah, malah ada yang mengatakan permainan apa ini semua, tetapi hakikat, seni ini sudah membuatkan pemimpin atasan pembangkang juga terperangkap.

    Sudahlah itu adalah Mesyuarat UMNO, sidang media UMNO, yang penatkan diri menunggu untuk apa?
    'Perang ini bukan hanya untuk anda menilai, tetapi untuk anda menghadapkannya realiti perang politik pada zaman ini'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian laskar siber najib! Terpaksa berhempas pulas mencari alasan utk menutup malu akibat kecelaruan yg di laku kan oleh najib. Daripada lawatan ke amerika, sidang media dan rci, semuanya tak menghasilkan result seperti yg diharapkan. Terpaksalah Cytroop mereka mereka sesuatu yg enak didengar dan dalam masa yg sama kononnya betapa bijak najib dlm physco war. Tapi secara tak sengaja mendedahkan kedunguan mereka sendiri. Seorg jeneral x akan mendedahkan strategi perangnya kepada musuh. Jika najib bermain physco war, kenapa pula didedahkan itu adalah strateginya? Hakikatnya, ia bukanlah physco war tapi cover up kepada blunder yg bertimpa timpa ke atas mereka semenjak dua menjak ni!

      Delete


    2. Perang politik?

      Macam Korea Utara yang buat ujian nuklear ?

      Yang kena ialah MT UMNO. Mereka betul-betul di uji oleh Najib macam program Apprentice Trump.

      MT UMNO berjaya kerana mereka tidak ketawakan Najib dan sedikit pun tidak merasakan mereka di bodohkan oleh Najib.

      Macai Najib sendiri tak sependapat. Ada yang kata Pakatan Harapan sengaja ada kan cerita dengan guna hujah Rafizi dan ada yang kata akan ada yang melompat ..

      Mana satu antara dua itu .... KAH.KAH.KAH.. tetap lawak !

      Delete
    3. Kesian laskar siber Madey! Terpaksa berhempas pulas mencari alasan utk menutup malu akibat kecelaruan pemikiran yg di lakukan oleh Madey. Lepas balik dari Cuti Belajar ke London, hilang ingatan nyer semakin menjadi-jadi plak. Terpaksalah Cytroop mereka mereka sesuatu yg enak didengar dan dalam masa yg sama kononnya betapa bijak Madey dlm bab perjudian. Tapi secara tak sengaja mendedahkan kedunguan mereka sendiri. Seorg jeneral x akan mendedahkan strategi perangnya kepada musuh. Jika Madey suka bermain judi dengan si Daim, kenapa pula buat tak tahu atau itu adalah strateginya? Hakikatnya, ia memang kuat berjudi tapi cover up ole Nor Mohd Yackop. Patut ler semenjak dua, tiga menjak ni Nampak muka Madey macam Singa lapar....!

      Delete
  32. Orang sudah berubah hanya Mahathir tak mahu berubah
    MUHAMMAD KHALIL ABDUL HADI 20 SEPTEMBER 2017

    MUTAKHIR ini serangan Mahathir terhadap PAS makin menjadi-jadi. Isu amanat, kafir mengkafir, dedak Umno dan lain-lain lagi.

    Kalau dahulu DAP juga menjadi sasaran serangan Mahathir tapi sekarang tidak lagi. Mahathir menjadi pelindung kepada DAP. Dalam kenyataan saya sebelum ini; Undi PH adalah Undi DAP; tidak adapun kenyataan pimpinan DAP yang menyanggah; yang ada hanyalah kenyataan PAN, PKR dan ditutup dengan kenyataan Mahathir yang menyangkal dakwaan itu dengan menyebut; Undi PAS adalah Undi BN. mungkin Mahathir terlupa; PAS bukannya kompenan BN berbeza dengan PKR, PAN dan Bersatu yang menjadi kompenan bersama dalam Pakatan Harapan yang didominasi dan hanya mengharapkan kekuatan DAP.
    Ketika rakyat Malaysia sudah berubah kerana kesedaran yang berlaku hasil daripada kelantangan PAS dan seangkatannya dalam mempertahankan kesucian Islam. Hanya Mahathir yang tak nak berubah, masih lagi tidak menarik kenyataan-kenyataannya yang menghina ajaran Islam. Orang tak lupa kenyataan Mahathir yang menghina sunnah Nabi Muhammad SAW menyimpan janggut. Kata Mahathir; Nabi Muhammad SAW tak cukur janggut kerana pada zaman itu tidak ada pisau Gillette. Rakyat juga tidak lupa Mahathir secara rasminya melalui surat kepada almarhum Tuan Guru Nik Abdul Aziz menolak kanun jenayah syariah Kelantan.

    Rakyat Malaysia termasuk juga orang-orang Umno sendiri ramai yang sudah berubah ke arah penghayatan Islam yang sebenar khususnya dalam isu hukum jenayah Islam; hudud dan qisas. Berpuluh tahun PAS bersabar menghadapi pelbagai tohmahan-tohmahan dengan menjawab dan memberikan penerangan dan penjelasan kepada masyarakat samaada Islam atau bukan Islam akan kedudukan hukum jenayah Islam. Akan tetapi Mahathir tak nak berubah, masih lagi mempertahankan kenyataannya hudud di Kelantan adalah hudud PAS. Dalam himpunan RUU 355 beberapa bulan lepas rakyat Malaysia termasuk ramai di kalangan orang Umno yang menyokongnya kerana mereka menyedari apa yang diperjuangkan oleh PAS adalah benar. Mahathir masih lagi dengan dogma kafir mengkafir walaupun rakyat Malaysia sudah lama menolaknya.

    Ketika rakyat Malaysia sudah berubah kepada Islam, Mahathir masih lagi mempertahankan Kasim Ahmad yang hina Islam kerana sikap anti hadisnya. Hari ini ditambah lagi bersama-sama dengan puak Siti Kasim yang memperjuangkan agenda Islam liberal yang mana mereka juga telah bersama PH.

    Barangkali Mahathir sudah gelabah kerana pekungnya sudah terdedah satu persatu, daripada isu Memali sehinggalah isu penyelewengan Forex, BMF dan lain-lain lagi. Apa yang boleh dibuat ialah mengalihkan pandangan orang ramai kepada isu-isu yang sudah lapuk.

    Muhammad Khalil Abdul Hadi
    29 Zulhijjah 1438 / 20 September 2017

    ReplyDelete
  33. Anwar atau Mahathir mungkin U-Turn kepada Umno?
    MAT Taib atau nama penuhnya Tan Sri Muhammad Bin Muhd Taib telah sah menyertai Umno semula.

    Penyertaan semula dalam keadaan Umno begitu terdesak mendapatkan tokoh-tokoh, dan kembali menggunakan propaganda kemasukan ke dalam Umno sebagai strategi berdepan penurunan undi rakyat.

    Maka gegak gempita sekali alam siber dan seluruh media online melaporkan kononnya Datuk Seri Najib Razak akan mengumumkan pembubaran Parlimen, hingga lawatan kerja Timbalannya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi pun disingkatkan.

    Umpama "bullet" besar yang mahu dibidik Umno tatkala mengumumkan kemasukan semula Mat Taib atau Mike Tyson ini ke khemah lapuk Umno.

    Rata rata netizen dan penggemar cerita hangat berteka teki, ada juga yang buat fitnah melulu kononnya Najib mahu umum kerjasama dengan PAS untuk merampas Selangor. Nakal dan jahat sekali fitnah di alam siber.

    Tuduhan ini dinafi sekeras kerasnya oleh Pengarah Jabatan Pilihan Raya PAS Selangor, Roslan Shahir Datuk Mohd Shahir di laman Facebooknya dan kemudian mengecam tindakan mereka yang memfitnah itu.

    Sementara beberapa lagi sanggahan juga dibuat atas tuduhan jahat itu.

    Muhammad Taib dikenali suatu masa lalu dalam kes membawa jumlah wang yang besar ke luar negara dan kemudiannya "kantoi" .

    Penyertaannya dalam PAS tidak pun menberi impak besar apatah lagi selepas itu beliau menyertai PKR bersama orang kuat Anwar Ibrahim iaitu Datuk Kamaruddin Jaffar yang pernah menjadi Pengarah Urusan Harakah dan Setiausaha Agung PAS.

    Muhammad Taib juga diketahui agak rapat dengan Anwar Ibrahim, namun tidak serapat hubungan Anwar dengan Najib ketika dalam team Pemuda Umno suatu masa lalu.

    Ini menjadi sejarah, dan pastinya Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi tahu hubungan baik Najib Anwar sementelahan Zahid juga berada dalam pasukan yang sama.

    Begitu juga beberapa penghubung Anwar dengan Najib iaitu antaranya Datuk Johari Abdul orang kuat BTN suatu masa lalu dan tidak dinafikan Datuk Saifudin Nasution Ismail juga berperanan melalui abangnya yang menjadi orang kanan Najib iaitu Datuk Shahlan Ismail.

    Ingat sahaja pelan rekonsilasi nasional yang disebutkan dibincang antara Najib dan Anwar sebelum Pilihan Raya Umum 13 lalu di dedahkan sendiri oleh bekas bekas saksi kejadian.

    Usah lah menuduh PAS mahu ber "UG" dengan Umno tatkala PAS berulang kali menyatakan tidak akan bersama dengan Umno.

    Malah apa yang diperhatikan Umno sebenarnya lebih dekat parti Bersatu, PKR dasarnya tidak jauh berbanding Umno.

    Tidak mustahil dalam keadaan terdesak mendepani politik Tun Mahathir dalam menjelang PRU 14 ini, Anwar akan dikembalikan ke dalam Umno semula oleh rangkaian yang disebutkan tadi.

    Apatah lagi ia strategi yang paling ampuh untuk melumpuhkan PKR yang kini berpecah belah angkara beberapa pemimpin tidak sehaluan.

    Dan tidak mustahil bagi Najib yang terdesak mempertahankan survival politiknya dengan membebaskan Anwar dari penjara, kemudiannya menjadikan Anwar sekutu rapatnya dalam mendepani PRU 14.

    Apatah lagi dalam keadaan Pakatan Harapan sudah punah Harapan bagi Anwar untuk memujuk PAS bersama.

    Sedang Anwar tahu hakikat bahawa undi Melayu juga boleh datang dengan jumlah besar dari PAS.

    Ataupun Mahathir sendiri akan kembali kepada Umno selepas melihat PH yang dipimpinnya berantakan tidak keruan hala tuju, dengan sikap DAP yang semakin dominan ditambah Bersatu yang kian hilang punca apabila ramai pengasasnya keluar parti seperti Datuk Hamidah Othman.

    Ini sifir yang tidak boleh dinafikan kerana dalam politik apa juga boleh terjadi, apatah lagi Najib naik jadi PM ketika kempen Mahathir menjatuhkan Pak Lah berjaya dilaksana.

    Hakikatnya PAS tidak berasa kehilangan Anwar ketika ini, apatah lagi kalau Mahathir ‘u turn’ kepada Umno.

    Tetapi lebih terasa adalah penyokong Anwar dan Mahathir merasai kehilangan dan kekecewaan jika dua bekas orang kuat Umno kembali melutut ke dalam parti yang telah menjadikan mereka seteru politik.

    ReplyDelete
  34. Tun Mahathir buat-buat lupa
    USTAZ IDRIS AHMAD
    TUN Mahathir kata kerana kewujudan PAS Melayu berpecah. Bukankah sebelum adanya Umno 1946, sudah ada Parti Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM) pada 17 Oktober 1945 yang ditubuhakn di Ipoh Perak. Pimpinan awalnya Mokhtarudin Laso, Dr Burhanudin Alhelmi, Ahmad Boestaman, Ustaz Abu Bakar Al Baqir.

    Persoalannya Umno dengan PKMM siapa beranak dulu. Parti mana yang pemecah orang Melayu, PAS atau Umno? Melayu paling teruk pecah zaman beliau. Bukan setakat Melayu berpecah, Umno asal pun hancur. Tiga Timbalan Perdana Menteri dan Timbalan Presiden terpelanting. Kata dulang, paku serpih, mengata orang dia yang lebih.

    Apa hendak hairan dengan Tun Mahathir fakta sejarah pun dia putar belit. Dulu Tun pernah sebut PAS ditubuh oleh penjajah. Dia cuba hendak padam sejarah bahawa Umno sebenarnya dalam dakapan penjajah.

    Ketika semua parti politik kiri diharamkan oleh penjajah Inggeris 1948, Umno hidup segar bugar. Tidak ada siapa berani sanggah fakta Tun, kerana dia berkuasa penuh. Siapa lawan siap. Sekarang apabila tidak ada kuasa baru Tun sedar Rabu, Khamis Jumaat.

    Apa yang pemimpin Umno buat sekarang kepada dia, hasil air tangannya. Insya-Allah umur Tun Mahathir panjang sebagaimana doa Almarhum Ustaz Fadhil Nor. Biar Tun Mahathir tengok hasil kerja tangannya selama 22 tahun.

    Yang paling kelakar demi cita-cita politik, Tun Mahathir sanggup pakai tag "Free Anwar". Siapa yang aib DS Anwar? Mata DS Anwar lebam pun dia kata Anwar yang cedera sendiri. Siapa yang perosok DS Anwar dalam penjara? Sekarang beliau U turn 360 darjah. Sejahtera Bersama Islam, bersama Gagasan Sejahtera

    ReplyDelete
  35. MUNGKINKAH KLCC HELAH MAHATHIR UNTUK TUTUP RM 32 BILLION YG LESAP?
    KETIKA majlis pecah tanah KLCC dimulakan pada tahun 1993, Petronas sebenarnya tidak ada keperluan mendesak pun untuk mempunyai sebuah ibu pejabat yang baru. Ibu pejabat Petronas pada waktu itu yang terletak di Kompleks Dayabumi, baru sahaja 9 tahun beroperasi sejak siap pada tahun 1984. Masih kukuh dan masih elok

    Begitu juga dengan status negara maju, tidak ada kriteria yang mengatakan mesti ada bangunan tertinggi di dunia sebelum pengiktirafan itu boleh diberi. Singapura tidak ada pun bangunan setinggi KLCC tapi sudah mencapai negara maju seawal 1996. Pendek kata, tidak ada keperluan mendesak untuk KLCC dibina pada waktu itu

    Jadi apa tujuan sebenarnya Mahathir bina KLCC?

    Mengenali Mahathir, ada besar kemungkinan KLCC dibina untuk alih perhatian. Skandal Forex yang menelan RM 32 billion wang rakyat ini terlalu besar jumlahnya untuk ditutup dengan sandiwara yang biasa-biasa. Mahathir perlukan monumen yang besar untuk alih perhatian rakyat dari bercakap mengenai duit sebanyak itu yang sudah lesap.

    Tak hairanlah kenapa KLCC begitu penting kepada Mahathir. KLCC adalah Mahathir dan Mahathir adalah KLCC.

    Menyentuh sikit pun KLCC ibarat menyentuh Mahathir, montaj TV3 tanpa KLCC sama seperti cuba menghilangkan legasinya, memadam namanya dari sejarah dan pelbagai yang lain. Ketinggian KLCC dah lama diatasi bangunan-bangunan lain tapi Mahathir masih mahu rakyat ‘memuja’ KLCC, kononnya semua bangunan itu (yang mengatasi ketinggian KLCC) hanyalah satu sedangkan KLCC ada dua.

    KLCC tidak berjasa kepada Melayu, KLCC tidak berjasa kepada rakyat, KLCC hanya berjasa kepada Mahathir. Kerana KLCC, rakyat terleka dan terlupa dibawah pentadbiran Mahathir, RM 32 billion lesap begitu saja. Skandal yang berlangsung dari 1989-1992 itu hanya diketahui kerugian sebenarnya pada tahun 2017, sebab kita dilekakan Mahathir dengan KLCC.

    ReplyDelete
  36. PEMBANGKANG SEPERTI DAHAN RAPUH
    Parti-parti pembangkang di negara ini diumpamakan seperti dahan yang rapuh, sekali gus tidak mampu menjadi penyelamat kepada rakyat.

    Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Dr. Salleh Said Keruak berkata, keadaan itu jelas terbukti apabila beberapa pemimpin utama pembangkang bertindak keluar parti atas pelbagai alasan seperti merasakan perjuangan mereka adalah sia-sia, selain bimbang melihat perpecahan orang Melayu.

    Katanya, mereka turut men­dedahkan pengalaman bersama parti berkenaan yang disifatkan tidak pernah berjuang untuk kepentingan ahli dan rakyat, sebaliknya lebih mengutamakan kepentingan peribadi serta kroni, di samping menjadi alat DAP.

    “Lihat sahaja perkembangan yang berlaku dalam Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM). Mereka gagal menyatukan ahli untuk kekal bersama parti. Dua hari lepas, bekas Menteri Besar Se­langor, Tan Sri Muhammad Muhd. Taib kemba­li ke pang­kuan UM­NO. Sebelum itu, bekas Penolong Se­ti­ausa­ha Srikandi PPBM, Hasnita Hi­s­ha­mu­­­din; bekas Se­­tiausaha PPBM, Ka­­­marul Azman Ha­­bibur Rahman; Naib Presidennya, Da­tuk Hamidah Osman dan Ketua Srikandi yang juga antara pengasas PPBM, Anina Saadudin keluar parti.

    “Pertanyaannya, bolehkah ki­ta percaya kepada parti sebegini untuk memerintah negara kita?” katanya dalam blog, sskeruak.blogspot.my, hari ini.

    Salleh Said berkata, berdasarkan tulisan Bill Clinton dalam bukunya berjudul Back to Work: Why We Need Smart Government for a Strong Economy, ada me­nyatakan sesebuah negara perlukan kerajaan yang bijak untuk ekonomi yang kuat.

    Katanya, Clinton tu­rut menyatakan, se­buah kerajaan yang bijak adalah kerajaan yang kukuh, bersatu, menjaga ke­bajikan rakyat dan yang tidak ber­pe­cah-belah.

    Dalam konteks itu, kata beliau, ha­nya UMNO dan Barisan Nasional (BN) di negara ini mempunyai ciri-ciri ber­kenaan.

    “Lees-Marshment dalam bu­kunya The Political Marketing Game turut menyatakan, untuk menang dalam pilihan raya, sesebuah parti mesti mempunyai strategi pemasaran politik yang baik. Satu daripada strategi tersebut ialah berasaskan kepada pasaran, iaitu parti hendaklah mempunyai satu produk besar yang boleh dipasarkan kepada rakyat,’’ katanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa masukkan duit dlm akaun aku ni?....

      Delete
    2. ....saya tak tahu....

      Delete
    3. Macy...cuba ko tanyer Madey....

      Delete
  37. Dasar perjuangan UmNo kah?

    Kalau di bawan Najib Razak dasarnya adalah:-

    CASH IS KING.

    Kholas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dasar perjuangan Fukatan Haprak? Ada dasar ke Fukatan Haprak ni? Ahli cap Munge sendiri pun confuse...go to hell pada Madey Mamak Kerala Kutty yang Hilang Ingatan semenjak dua tiga menjak ni. Apa yg dorang tahu duitdah habih diperjudikan dek Madey dan si Daim. Rakyat biasa pulak menggangap dasar perjuangan Fukatan Haprak adalah taat membuta pekak ahli Fukatan Haprak kepada big boss Madey dan Lim Kit Sial. No way. Hal hal rakyat adalah kerja sampingan pemimpin Fukatan Haprak bila ada kelapangan. Kita nak pemimpin yg sanggup kerja overtime untuk rakyat seperti UMNO. Jadi Fukatan Haprak takkan jadi sebuah parti, tapi lebih kepada kartel jenayah terancang. Dasarnya mengikut mood big boss dialah si Lim Kit Sial tu.

      Delete
  38. Kejora hanya pandai recycle kopipes saje....

    ReplyDelete
  39. Kalau Tun Daim Dan Tun Dr Mahathir Tak Tau Apa Pasal Kerugian Forex, Apa Lagi DS @NajibRazak Wahai @LimKitSiang
    Dua hari lepas di dalam Siasatan Suruhanjaya Di Raja (RCI) mengenai kerugian perjudian forex yang melebihi RM30 billion, Mantan Perdana Menteri pada masa itu, Tun Dr Mahathir dan Menteri Kewangan pada masa yang sama, Tun Daim Zainuddin mengambil jalan mudah dengan membela diri dengan berkata, saya tak tau, saya tak ingat, saya tidak dibagi tahu dan sebagainya.

    Kebetulan atau tidak, semalam Mantan Timbalan Perdana Menteri pada waktu itu, DS Anwar Ibrahim telah dimasukkan ke hospital akibat tekanan darah tidak menentu. Mungkin sakit jiwa melihat drama sinetron kedua-dua Tun kot?

    Sementara itu, Lim Kit Siang pula semalam mengeluarkan kenyataan bahawa RCI Forex telah ditamatkan lebih awal semalam untuk mengelakkan Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak untuk memberi keterangan. Mungkin Lim Kit Siang cuba buat lawak badut DAP, sayangnya tidak menjadi.

    Pertama, Lim Kit Siang sewaktu membentangkan penyelewengan RCI di Parlimen suatu waktu dulu tidak pernah melibatkan nama DS Najib Tun Razak. Begitu juga dengan tulisan beliau di dalam buku-buku skandal kewangan beliau.

    Kedua, DS Najib Tun Razak pada waktu berkenaan menjawat jawatan sebagai Menteri Kebudayaan, Belia dan Sukan dan kemudiannya berpindah portfolio kepada Menteri Pertahanan.

    Kalau Menteri Kewangan sekalipun tidak tahu, bagaimana Menteri Kebudayaan, Belia dan Sukan dan Menteri Pertahanan yang tidak terlibat secara langsung dengan Bank Negara Malaysia (BNM) hendak tahu? Bodoh benar Lim Kit Siang ini.

    Ketiga, memang benar DS Najib Tun Razak merupakan salah seorang Menteri Kabinet pada masa itu. Namun, salah satu penemuan di dalam RCI yang berlangsung adalah kabinet langsung tidak dimaklumkan mengenai kerugian hasil perjudian BNM.

    Kesimpulannya, kalau saya menjadi DS Najib Tun Razak, saya langsung tidak risau untuk dipanggil ke hadapan Suruhanjaya Di Raja Kerugian Forex. Saya yakin dan pasti jawapan saya adalah ... saya tak tau, saya tak ingat dan saya tak dibagi tahu.
    Kelihatan dua ekor dinasour luput tarikh ni semakin kurang waras bila dah semakin tua. Apa relevannya najib dipanggil untuk rci forex sedangkan jawatan kabinet najib sekitar tahun 1990-an tiada kene mengena dengan isu BNM pun??

    Lebih menambahkan kekurangwarasan dinasour-dinasour tu, kalau najib sebagai salah seorang ahli kabinet waktu tersebut dipanggil untuk inkuiri rci, sepatutnya seluruh ahli kabinet tahun 1988-1994 juga turut dinasour tu heret sekali ke siasatan rci. Kalau setakat motif untuk memalukan najib, lebih baik dua-dua dinasour tu tutup mulut dari terus membangangkan diri sendiri dan fool dog peliharaan mereka di Malaysia ni....
    Yang tulis buku berkaitan kerugian forex tu LKS bukan?...

    Apa lagi panggil dia beri keterangan, dari sumber mana yg dia dapat segala maklumat yg di tulisnya.

    Apa pasal nak panggil org yg tidak ada kena mengena dg forex.

    ReplyDelete
  40. Insyallah hancur hapus lenyap umno bn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah hancur hapus lenyap cap Munge, Amanah,Dapigs dan Pkr dalam Fukatan Haprak ni...

      Delete
  41. Ini dia Kepala Kudeta!

    Komplot Kudeta Selangor itu sebenarnya telah lama dirancang tetapi ramai kalangan kita yang terlepas pandang dan tidak berapa peduli mengenainya walaupun Hj Hadi sendiri pernah membuat kenyataan mengenainya pada 5 Mei lalu :

    Perubahan kerajaan negeri Selangor mungkin boleh berlaku, kata Presiden PAS Abdul Hadi Awang kepada Utusan malaysia, menambah sekiranya ia benar-benar berlaku, ia bukanlah sesuatu yang mengejutkan.

    "Biasalah, kemungkinan (boleh) berlaku," Kata Hadi apabila mengulas khabar angin yang wakil rakyat di Selangor dari PKR, PAS dan Umno sedang cuba mengadakan rampasan kuasa untuk menyingkirkan Menteri Besar Selangor Azmin Ali.

    Bagaimanapun, dia mengatakan yang wakil rakyat dari PAS di Selangor akan mematuhi arahan daripada kepimpinan pusat tentang apa sahaja perkara melibatkan kerajaan negeri. ~ sumber

    Akhbar STRAITS TIMES pernah melaporkan mengenai kerjasama Pas dengan Umno rampas Selangor dengan secara jelas menyatakan perkara-perkara berikut: 

    1. Bahawa Dato’ Seri Hadi Awang, Presiden PAS berhubung dengan Dato’ Seri Najib Tun Razak, Perdana Menteri “hampir setiap hari sejak beberapa bulan” mengenai rancangan kerjasama PAS-Umno untuk merampas negeri Selangor. 

    2. Bahawa Tan Sri Khalid Ibrahim, mantan Menteri Besar Selangor disebut-sebut sebagai calon Menteri Besar yang ingin diangkat melalui kerjasama ini dan telah dilihat mengunjungi pejabat Dato’ Seri Najib beberapa kali.

    3. Dato’ Seri Najib kerap bercakap dengan Dato’ Seri Hadi melalui telefon termasuk semasa Dato’ Seri Hadi sedang berehat selepas menjalani rawatan pembedahan dalam bulan Mei lalu.

    Maka penafian Pas dan KeADILAN tentang adanya penglibatan kalangan adun mereka hanyalah sekadar penafian yang tidak dapat memberikan keyakinan kepada orang ramai!

    Cuba kita amati kenyataan Iskandar Abdul Samad yang berkata : 

    "Jika ADUN PAS berbuat demikian, ia akan mengurangkan mereka menjadi sebahagian daripada pembangkang di Selangor." ~ sumber

     DUN Selangor mempunyai 56 kerusi. Adalah jelas, jika lapan Adun KeADILAN bergabung bersama 12 Adun Umno dan 13 Adun PAS serta bekas Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim sudah tentulah membentuk barisan 34 Adun bagi membentuk sebuah kerajaan di Selangor. Tentu ramai yang geli hati dan ketawa bila Iskandar kata Pas sekadar jadi pembangkang!

    Begitu pula Rafizi Ramli tanpa sedar, beliau tidak begitu yakin dengan penafiannya sendiri dengan menyebut 'Saya rasa'.Bagaimana dia mahu menyakinkan orang lain ? 

    “Saya rasa, cerita itu sengaja direka untuk mengurangkan rasa malu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak (atas pengumuman Muhammad yang menyertai Umno),” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

    Benar sebagaimana kata Rafizi PM Najib berasa malu - Najib hanya malu kerana lapan Adun KeADILAN itu tidak hadir bersama Muhammad sebagaimana yang dirancang!

    Adalah tidak masuk akal, jika PM Najib memanggil seluruh pemimpin utama Umno di seluruh negara hadir di sidang media hanya mengumumkan kemasukan semula Tan Sri Muhammad Muhammad Taib ke dalam Umno.

    Tentulah ada agenda yang lebih besar .... iaitulah pengumuman Kudeta Selangor!

    ReplyDelete
  42. Perasaan sebenar Macy, hamba dapat hiidu
    Macy marah tu, dlm bentuk 'benci tapi rindu'
    Bila Macy muncul, hamba rasa amat syahdu
    Kalau dia tidor, pasti mcm puteri sdg beradu

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian mak bapak kau tengok perangai kau macam ni, menitis air mata mereka. Kecewa betul orgbtua kau bapok!

      Delete
    2. Hamba muak Bapok kejora kerepot layu
      Bapok kejora tak ubah mcm batang kayu
      Suara bapok kejora serupa ikan puyu
      Berlagak mendayu dayu
      Hamba jijik bapok kejora membodohkan Melayu
      Perangai buruk memalukan umat Melayu
      Macy nak kasi makan bapok kejora dgn ikan yu

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhh

      Delete
    3. I pun really luv U Macy......mai ler main macam stail Nuar Al Juburi....kih...kih...kih...

      Delete
  43. RCI Forex : Kit Siang Langsung Tidak Hadir Beri Sokongan Moral
    Bagi DAP terbukti skandal dagangan mata wang asing memang masalah Pengerusi Bersatu, Mahathir Mohamad, bekas Timbalan Perdana Menteri, Anwar Ibrahim dan bekas Menteri Kewangan, Daim Zainuddin kerana veteran DAP, Lim Kit Siang tidak pernah hadir langsung dalam prosiding Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) skandal Forex untuk beri sokongan moral.

    Sepatutnya, sebagai rakan sekutu kuat dalam Pakatan Harapan (PH) Kit Siang sepatutnya hadir ke Istana Kehakiman beri sokongan kepada Mahathir dan Anwar kerana mereka adalah sama-sama pemimpin dalam PH.

    Dalam isu Forex ini, Kit Siang hanya hadir ketika dipanggil oleh Pasukan Petugas Khas sahaja untuk beri keterangan itu pun hanya selama kira-kira 30 minit sahaja.

    Beliau umpama tidak mahu ambil tahu berkenaan skandal itu biarpun beliau ada menulis sebuah buku perihal skandal itu yang bertajuk “The Bank Negara RM30 Billion Forex Losses Scandal” setebal 38 muka surat ditulis pada tahun 1994.

    Kit Siang sepatutnya berminat dengan prosiding ini untuk mengetahui apa sebenarnya yang berlaku serta siapa dalangnya yang menyebabkan Bank Negara Malaysia (BNM) rugi sampai RM32 bilion.

    Bagi beliau, jika datang dan beri sokongan kepada Mahathir, Kit Siang akan dilihat seperti sudah memaafkan sepenuhnya dosa Mahathir ketika menjadi Perdana Menteri.

    Beliau tidak mahu dilihat sama-sama menanggung dosa Mahathir yang ada kaitan dengan kerugian besar itu oleh BNM.

    Kit Siang juga awal-awal sudah elakkan diri dari dipersoal mengapa hadir beri sokongan sedangkan Mahathir hanya menjawab bahawa beliau tidak tahu bahawa BNM ada menjalankan urusniaga berkenaan.

    Yang hadir hanyalah Presiden Bersatu, Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk beri sokongan kepada Mahathir ketika beri keterangan kepada panel RCI kelmarin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak guna citer lagi..RCI dah lingkop...

      Delete
    2. Madey ni tak tahu lagi dia akan kena Kencin dek Ketua To' Kong Dapigs..macam mana Pas dah kena dulu...Rumusan RCI sok mampos ler Mamak Kutty tu...

      Delete
  44. PETALING JAYA, Sept 20 — Malaysian youths do not care much about politics and are instead more concerned about the economy, a recent study showed.

    The “Youth Perception on Economy, Leadership and Current Issues” survey conducted by the Merdeka Center found that only 30 per cent of the youths polled cared about politics.

    The survey was carried out via phone in August with a sample size of 604 Peninsular Malaysians ranging in ages from 21 to 30.

    Among the issues that are of concern to these young Malaysians are unfavourable economic conditions, inflation and corruption in the country.

    Inflation got 51 per cent of the votes, while corruption is a concern for almost 34 per cent of those polled and 56 per cent felt their household economy is worst off now than a year ago.

    About of 65 per cent of them said it was difficult to enter the job market and only 56 per cent feel secure in their current employment.

    ReplyDelete
  45. TIDAK PERLU JADI HERO, MEMADAI JADI NETIZEN YANG BERANI TANGGUNGJAWAB....U CAN RUN BUT U CANNOT HIDE..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...RUN TO HIDE....KAH...KAH...KAH...

      Delete
  46. Anon 13.50,

    Akal yg tumpul dan hati yg kotor
    mungkin bersebab makan duit haram,
    Menjadi hinalah lalu hilang jatidiri,
    Rasa-rasanya puak umno lah yang suka menyondol tak kira halal haram,
    Sendiri tepuk air di dulang terpercik ke muka sendiri,

    Astaghfirullah

    ReplyDelete
  47. Dulu, kini, selamanya Madey menipu untuk nyamun
    1.Semasa mengambilalih pimpinan UMNO dari Hussein Onn dalam perhimpunan agong 1981 itu Madey telah berjanji kepada ahli-ahli UMNO melalui perwakilan di Dewan Nirwana, Hotel Hilton, yang beliau meminta rakyat memberikan ‘signal’ jika ada tanda-tanda yang ada segelintiran rakyat yang tidak menyukai beliau. Dengan tanda-tanda itu beliau berjanji akan mengundurkan diri secara terhormat Itu janji beliau secara terbuka yang beliau luahkan semasa ucapan penangguhan sebaik sahaja beliau menjadi Presiden kepada parti yang telah beliau matikan pada tahun 1988 itu.

    Tetapi akhirnya beliau tidak menunaikan janji beliau itu dan telah membawa masalah besar yang kita warisi pada hari ini. Beliau tidak mahu berundur walaupun jawatan beliau itu telah dicabar dan beliau hanya mendapat kemenangan yang begitu tipis.

    2.Beliau telah mematikan pendaftaran UMNO dan dalam usaha melakukan itu beliau mendapat reaksi keras dari ahli-ahli UMNO maka beliau telah membuang dan memecat beberapa hakim Mahkamah Agong termasuk Ketua Hakim Negara Tun Salleh Abas. Badan eksekutif yang beliau ketuai telah masuk campur dalam hal perundangan dan kehakiman untuk memungkiri janji-janji beliau itu. Akhirnya tindakan beliau itu telah memberikan banyak masalah kepada negara dan rakyat sehingga ke hari ini.

    Apa yang beliau katakan dalam Utusan itu benar tetapi beliau sendiri tidak mahu menunaikan janji-janji beliau dan sanggup membunuh semua institusi demokrasi negara semata-mata keinginan beliau untuk berkuasa terus menerus sambil memungkiri semua janji-janji beliau semasa mula-mula mengambilalih kepimpinan dari Hussein Onn pada tahun 1981 itu.

    3.Madey telah pergi ke Sabah dan berucap dan berjanji secara terbuka yang beliau akan ‘swim and sink’ dengan Berjaya. Beliau memihak kepada Berjaya pimpinan Haris Salleh dan berulang-ulang kali berjanji untuk berenang dan tenggelam bersama Berjaya.

    Tetapi apabila Berjaya tewas termasuk Presiden Berjaya, Harris Salleh yang ditewaskan oleh Kaduh Agundun di Tenom, tapi Harris cerdik Kaduh itu adalah orang dia jugak. Madey telah lari dan memungkiri janji-janji beliau dengan parti Berjaya, Harris tau Madey akan belot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa polis tak tangkap madey menyamun....ko temberang

      Delete
    2. ....HAAA YANG NI AKU TAHU......

      Delete
  48. 4.Janji-janji beliau untuk membangunkan negara tidak sampai ke mana kerana beliau hanya mampu untuk membina bangunan tinggi-tinggi, jambatan yang panjang-panjang di dunia. Beliau hanya mampu membina pembangunan fizikal yang merupakan sebahagian pembangunan negara. Pembangunan fizikalnya pesat kerana ia melibatkan projek-projek runding terus yang mahal-mahal untuk kepentingan kroni-kroni dan kebanyakan projek-projek tersebut adalah projek-projek cadangan kroni-kroni dan bukannya untuk keperluan rakyat dan negara. Projek-projek tersebut hanya memberikan keuntungan kepada segelintiran kroni dan keluarga beliau .

    Tetapi dalam pembinaan sikap dan ‘mentality’ terhadap rakyat tidak ada langsung sehinggakan pembangunan infrastruktur yang besar-besar itu tidak ‘commensurate’ dengan pembangunan nilai dan budaya bangsa. Rakyat menjadi ahli masyarakat yang ‘materialistic’ yang mengutamakan pengisian perut dan tempolok mereka yang hampir kepada kuasa dan rakyat dipermainkan dengan gula-gula serta coklat manis-manis untuk melekakan mereka dan meneruskan sokongan terhadap kepimpinan yang tidak jujur dan ikhlas itu.

    5.Tetapi sekarang Madey mahu semuanya mengundi sesiapa sahaja yang diturunkan oleh parti untuk menjadi calon. Beliau telah ‘obsess’ dengan kehendak beliau untuk memenangkan BN sehinggakan beliau meminta semua pemimpin bersumpah tidak akan mensabotaj parti dalam pilihanraya yang akan datang ini sedangkan beliau sendiri adalah pensabotaj UMNO yang terbesar dalam sejarah kewujudan parti itu, sehinggakan beliau sanggup membunuhnya. Madey bukan sahaja setakat pensabotaj parti tetapi beliau adalah pembunuh parti itu.

    Habis keliru rakyat dengan kata-kata Madey ini. Nak diikut nasihatnya nanti beliau akan menasihati kita melakukan perkara yang dulunya beliau tidak suka. Entah yang mana satu nasihat yang patut diikuti dan entah mana satu kata-katanya yang benar. Lidahnya sentiasa berubah dan jika ada kesempatan elok kita minta Madey membuka mulutnya lebar-lebar untuk melihat apa jenis lidah yang ada di dalam mulut beliau itu. Kalau ia bercabang hendak juga kita tahu berapa cabangnya.

    Sesungguhnya Madey hanyalah seorang yang bermain-main dengan politik yang melakonkan berbagai-bagai watak. Kadang-kadang watak baik tetapi selalunya beliau melakonkan watak sebagai orang jahat yang tidak senang dengan kebaikan yang dilakukan oleh orang lain.

    Tetapi apa pun watak yang dilakonkan oleh beliau, Madey gagal untuk menjadi negarawan tapi sasauwan garanti lah. Beliau tidak mungkin mampu untuk menjadi negarawan lagi kerana beliau hanyalah seorang aktivis politik yang sekarang bermain dengan pihak yang hendak digugurkan oleh rakyat ramai.

    MADEY JUARA PECAH BELAH RAKYAT,JUARA CAKAP BANYAK,JUARA PENIPU RAKYAT DAN JUARA TAK TAU...kkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib bina aoe?...besarkan hutang...hilangkan aset negara...mahalkan harga barang.....tak reti nak pulih ringgit yg naxak..

      Delete
  49. PEMIKIR PAN SELAK "RAHSIA DALAM KELAMBU" PKR!!!
    Pemikir PAN tampil mendedahkan rahsia di sebalik strategi PKR yang bersungguh-sungguh mahu mewujudkan kerjasama dengan PAS bagi merealisasikan cita-cita ‘satu lawan satu’ pada PRU 14.

    Menurutnya, strategi itu memerangkapkan PAS supaya tewas di semua kerusi yang dipertandingkan, namun dalam masa sama kerusi yang ditandingi PKR selamat dengan sokongan Pakatan.
    “PAS tidak bertanding di kerusi PKR. PAS akan kalah semua kerusi walaupun bertanding satu lawan satu. Yang akan menang hanyalah PKR dan DAP sekaligus memerintah beberapa negeri dan mungkin Malaysia,” dedah Abdul Rahman dalam Facebook.
    Tambahnya, idea mewujudkan kerjasama dengan PAS ini dikemukakan oleh kumpulan peguam dan aktivis hak asasi yang mempengaruhi pemikiran Si Ketua Penipu tu dan juga Azmin Ali.

    Kumpulan itu terdiri dari kalangan beberapa orang individu yang Pro Kartel Azmin seperti Si Tipah Koya dan kekasihnya, N Surendran serta bekas Pengerusi Bersih, Ambiga Sreenevasan.
    “Tujuan utama hendak membunuh gerakan politik Islam di Malaysia. Kita jangan lupa orang seperti Sivarasa, Surendran, Ambeega dan sebagainya adalah dari Bar Council. Waktu kes Lina Joy dulu Sivarasa antara yang menyolong murtad Lina Joy.
    “Latheefa Koya memang kepala otak liberal berlagak alim tapi jahil. Mereka ni semua membawa agenda liberal pro homosexual, pro feminsima, anti politik Islam, pro LGBT dan saya suspek mereka mendapat wang dari badan-badan NGO antarabangsa (takda bukti),” dedahnya lagi.
    Pendedahan itu sekaligus membuktikan bahawa masih ada lagi dikalangan puak PAN tu yang curiga dengan agenda sebenar PKR dan menganggap parti itu tidak boleh dipercayai sama sekali.

    Sebelum ini, PKR tampil membuat kenyataan bahawa parti itu sedang dalam rangka kerja untuk kembali mewujudkan kerjasama Politik dengan PAS bagi menghadapi Pilihan Raya Umum.

    Namun PKR menegaskan, hubungan kerjasama Politik yang baru itu hanya melibatkan kedua - dua parti itu sahaja dan tidak membabitkan parti lain dalam gabungan Pakatan Haprak tu.

    Tindakan PKR itu menimbulkan rasa tidak puas hati bukan sahaja dikalangan parti - parti gabungan Pakatan, bahkan menyebabkan pemimpin parti itu sendiri meletakkan jawatan serta merta.

    Ekoran daripada ketidak-puasan hati itu membuatkan Pakatan secara tegas mengambil ketetapan secara konsensus menolak sebarang usaha bagi mengadakan rundingan kerjasama dengan PAS untuk menghadapi Pilihan Raya Umum yang akan datang!!!

    ReplyDelete
  50. copy paste dari blog yg takde org nak baca....nak komen pun tak boleh....kecuali jilay telo jibo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerja kejora bodoh yg tak reti nak berhujjah...

      Delete

    2. Kena berterima kasih pada kawan yang balas komen berjela dengan ringkas. Dari situ boleh tahu isi komen yang berjela ..

      Komen dari PAS pulak macam menyorong-nyarong.. harap-harap adalah yang balas. Sebagai tanda ada juga orang membaca nya.

      Delete
  51. Sampai panggil lanun dan umpamakan mereka yang ada dalam PPBM seperti anjing, keldai dan lembu, ini sudah gaduh besar.

    Sebelum ini mungkin ramai tak mahu percaya bahawa PPBM diurus secara diktator atau kuku besi. Namun pengasasnya sendiri akhirnya telah tampil membuka pekung di dada dengan menceritakan segala-galanya.

    Selepas mengumumkan keluar parti kerana kecewa dengan pentadbiran 3M iaitu Mahathir, Muhyiddin dan Mukhriz dalam PPBM, bekas Ketua Srikandi Anina Saadudin kini menceritakan perkara yang sebenar.

    Beliau merujuk kepada cara ‘kejam’ pemecatan ke atas dirinya daripada jawatan Ketua Srikandi PPBM dan kemudian digugurkan sebagai ahli MPT dengan ‘menendangnya’ daripada kumpulan WhatsApp MPT PPBM tanpa sebarang notis rasmi.

    Kena “remove” dari ‘group WhatsApp’ macam kena buang dari partilah. Itulah cara parti bunga mentadbir partinya. Hanya buat mesyuarat MT dalam ‘group WhatsApp’ sahaja.

    Keputusan dibuat di WhatsApp dan kemudian tendang mana mana ahli yang difikirkan tidak sesuai lagi berada dalam MT. Dulu ada mesyuarat tingkap, ini mesyuarat dalam WhatsApp sahaja. Apa kelas mesyuarat MT bincang dalam WhatsApp sahaja?

    Ainina mulalah mengungkit. Ainina berkata “pertamanya TSMY menyentuh tentang kononnya saya tidak datang untuk berbincang dengan beliau tentang isu kepimpinan yang saya bangkitkan.

    “Seperkara lagi, saya ingin menyarankan supaya TSMY menjawab isu dengan isu yang tepat. Jika TSMY persoalkan tentang locus standi, saya jawab tentang locus standi. Jika TSMY cakap tentang kepimpinan, saya jawab tentang isu kepimpinan. Jadi, saya harap TSMY akan menjawab isu dengan betul.

    “Kenapa begitu buruk sekali tadbir urus parti ini. Lebih 40 tahun dalam kabinet dan berpengalaman terkeluar dalam barisan kabinet kerajaan, takkan TSMY tak tahu bagaimana untuk pecat pemimpin parti. Datuk Seri Najib pecat TSMY pun dipanggil berdepan untuk berbincang, ada pemakluman dan ada hitam putihnya.

    Jika pecat pemimpin parti seperti lanun yang humban kelasinya ke dalam laut, bagaimana rakyat nak yakin TSMY boleh memimpin negara,” katanya kepada sebuah portal melalui sistem aplikasi WhatsApp. Ainina pun padan muka sama, galak sangat hendak masuk PPBM. Kan sudah kena getah.

    Ini bukti kukuh bahawa pemimpin PPBM adalah ‘lanun’ dalam dunia politik tanah air. Bahayanya lanun ini jika dibiarkan berkuasa, mereka akan ‘menyedut’ semua kekayaan hasil bumi dan rakyat jelata untuk kepentingan sendiri sahaja. Lepas habis sebut senang sahaja, mereka akan jawab ‘tidak tahu”.

    Jika ada mana-mana pihak yang ingkar dengan arahan mereka (lanun), maka hukuman pancung atau dihumban ke dasar laut akan dikenakan tanpa sedikit pun bicara. Inilah cara PPBM melayan orang yang ada jawatan dalam parti mereka.

    Adakah gambaran sebegini yang mahu kita lihat di Putrajaya? Sudah tentu tidak sama sekali, jangan biarkan PPBM dan abang besarnya DAP masuk ke Putrajaya. Sudah pasti apa yang akan DAP buat adalah membuang sejumlah besar kakitangan awam di Putrajaya.

    Sejumlah 1.2 juta orang kakitangan awam akan dibuang kata Penang Institute. Ainina ini baru seorang yang kena tendang sebegitu sahaja. Itu mereka baru ada satu kerusi sahaja, belum ada banyak kerusi lagi. Belum ada kuasa lagi. Kalau ada kuasa, habis akan kena buang dengan PPBM dan DAP.

    Inilah cara pentadbiran cara lanun yang diamalkan oleh PPBM. Parti yang baru setahun 10 hari diluluskan oleh ROS. Parti yang jumlah ahlinya pun, mereka enggan umumkan berapa ramai.

    Parti yang hanya tahu anak pengerusi parti sahaja jadi Perdana Menteri. Perkara lain mereka tidak tahu, tanyalah apa sahaja mereka akan jawab tidak tahu. Yang mereka tahu adalah hendak kejar kuasa dan jadi Perdana Menteri sahaja. Silap silap hilang pula duit di bank, kalau pembangkang diberi kuasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita temberang...kaki auta

      Delete
    2. Ainina kudis buta umno ...hehehe

      Delete
  52. Kalu ler dpt Macy, abg dah tentu berbangga
    Macy yang ayu abg rindu, tika lena dan jaga
    Jika ketika hayat ini, Macy, abg tak dpt juga
    Abg kan tunggu mu sayang, di pintu syorga

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok jer kau sedekah al fatihah kat org tua kau kalau mereka dah meninggal. Lagi ada faedah. Kesian orgtua tu, menangis tengok anak macam ni!

      Delete
  53. Rosmah Di dahulukan Rakyat DiTinggalkan.

    Bersama Rakyat Membina Negara Semula.

    ReplyDelete
  54. Rasa rindu kpd Macy kini dah semakin terok
    Resah di hati abg tak dapat lagi nak disorok
    Macy bukan spt Kadok tua kongkang berok
    Bapok tu, muka hodoh, perangai pula burok

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamba muak Bapok kejora kerepot layu
      Bapok kejora tak ubah mcm batang kayu
      Suara bapok kejora serupa ikan puyu
      Berlagak mendayu dayu
      Hamba jijik bapok kejora membodohkan Melayu
      Perangai buruk memalukan umat Melayu
      Macy nak kasi makan bapok kejora dgn ikan yu

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhh

      Delete
  55. Macy bagai kuntum mawar kembang beseri
    Disanjung, dipuja sang kumbang setiap hari
    Biar pun diri mu mekar di tangkai yg berduri
    Demi Macy sayang, abg sanggup luka di jari

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamba muak Bapok kejora kerepot layu
      Bapok kejora tak ubah mcm batang kayu
      Suara bapok kejora serupa ikan puyu
      Berlagak mendayu dayu
      Hamba jijik bapok kejora membodohkan Melayu
      Bapok kejora kerepot memalukan umat Melayu
      Macy nak kasi makan bapok kejora dgn ikan yu

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhh

      Delete
  56. Umno tumbang kerana najib...perjuangan umno tak tentu hala....kdnk naik tapi ringgit tetap nazak..

    Harga barang melambong....
    Dasarnye menyerah diri kpd cina kominis membahayakan untuk jangka masa panjang..

    ReplyDelete
  57. Macy manja ibarat kuntuman bunga nirwana
    Kembang mu itu, menjadi penghias suasana
    Bukan sj harum tapi penuh keindahan warna
    Tiadalah tandingan nya dalam dunia yg fana

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian bapok ni, x ada org nak layan. Mak dia lagi kesian, merintih pilu dgn perangai anak dia

      Delete
  58. Anwar musa cakap umno banyak peluru akan guna tapi pembangkang pakatan dah habis peluru nanti, tapi rakyat dah sedar peluru umno tembak hanya peluru kapur/auta shj sehingga rakyat sangsi semua alasan diberi fasal 1MDB, FGV dsb .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anuar muso kaki temberang...politician yg dah malap kelabu asap...hehehe

      Delete
  59. Umno man hails Nor Yakcop’s exit from Khazanah Nasional
    Robin Augustin
    ShareTweetPinMail
    Puad-Zakarshi

    PETALING JAYA: Umno supreme council member Mohd Puad Zarkashi has welcomed Nor Mohamed Yakcop’s resignation from Khazanah Nasional, describing the move as “appropriate”.

    Yesterday, Nor Mohamed announced his resignation as deputy chairman of Khazanah, two weeks after he took full responsibility for the forex losses at Bank Negara Malaysia (BNM) about 25 years ago.

    Speaking to FMT, Puad, who had previously criticised Nor Mohamed over the scandal, said the former BNM assistant governor had made the right decision to resign from Khazanah.

    “This is about transparency and credibility because the forex losses were linked to him.”

    Puad said Khazanah’s credibility could be affected if Nor Mohamed stayed on and that he had done the right thing by leaving rather than waiting for the Khazanah board to decide his fate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puad Gergasi bos JASA melepas geram...tapi masih tetap stress sama mcm mr JEBON selagi tun madey tidak dihukum...2 orang umno yg bodoh...

      Delete
    2. idiot puad...

      1mdb scandal linked to jibo. shouldn't he resign as well?

      Delete
  60. Mmg abg akui, diri ini hanyut di alam fantasi
    Tak dpt abg nak lari dari bayangan mu Macy
    Untuk mu sayang abang akan ciptakan puisi
    Bila tibanya ketika abg akan buat deklemasi

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
  61. Banjir isyarat Pas akan menang besar di P Pinang, dakwa ketua pemuda
    BORHAN AHMAD - September 20, 2017 11:12

    Afnan mendakwa banjir adalah isyarat Pas akan menang besar di Pulau Pinang.

    Pas yakin banjir yang melanda Pulau Pinang baru-baru ini adalah isyarat penolakan terhadap DAP di negeri itu dan Pas akan menang besar dalam pilihan raya umum nanti.

    Ketua Pemuda Pas Pulau Pinang, Afnan Hamimi Taib berkata, ia akan mengulangi sejarah di Kelantan yang menang besar dalam pilihan raya 1990 lalu.

    “Banjir yang berlaku di Pulau Pinang sehari dua ini adalah isyarat, sama seperti Kelantan dahulu.

    “Kelantan kena banjir besar, tahun 1990 Pas menang besar dan memerintah Kelantan,” kata Afnan dalam himpunan hijau anjuran Pemuda Pas Pulau Pinang Ahad lalu.

    Katanya, banjir besar berlaku di Pulau Pinang kali ini juga berlaku di sebelah pulau iaitu di kawasan penduduk bukan Muslim iaitu Cina.

    “Mereka sendiri mula marah kepada kerajaan DAP yang memerintah,” kata Afnan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahulah, saya sain jer....

      Delete
    2. Macam2 lah alasan untuk menyedapkan hati sendiri tapi pengikut di pinang hanya ciput shj, bagitahu berapa pejabat bahagian dah buka sekarang dipinang dan ahli kawasan itu??

      Delete
  62. Terbayang Macy sdg sibuk berhias & mekap
    Perasaan terbuku di hati nya dpt ku tangkap
    Marah Macy, kpd hamba, hanya pada cakap
    Di hati kecil Macy itu, seperti minta didakap

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
  63. Mmg sungguh syahhdu bila Macy bersahaja
    Bilaa Macy marah, makin dia nampak manja
    Abg nak pinang, cakap je dik, berapa belanja
    Biar pun timbunan duit, setinggii paras meja

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
  64. Maaflah, kiranya sblm ini, Macy abg belasah
    Bukan saja menyesal, tapi timbul rasa resah
    Tak berkesudahan, kalau asyik mimpi basah
    Mari Macy sayang, kita bina ikatan yang sah

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
  65. Benak fikiran abg, kini udah jadi tak menentu
    Asyik teringatkan Macy saja tidak kira waktu
    Rasa nya dah tiba masa, kita ini perlu disatu
    Semoga ayah dan ibu Macy, akan berii restu

    Kah kashh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya sain jer, tak baca pun

      Delete
    2. Ptg ni mmg betul2 kanan hamba melangkah
      Dah tak kisah lagi parti mana nak dipangkah
      Macy tak mau baca, sign terus borang nikah
      Nampaknya, Sept thn depan, kami ke Mekah

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaashhhh

      Delete
    3. ANON 1625 YE KER...TAK KESAH PUN...

      Delete
  66. Buat le apa aje,aku sekeluarga 11 org dah bulat tekad undi PH.

    ReplyDelete
  67. Abg kini tidor tak mau lena & makan tak lalu
    Asyiik teringat Macy siang mlm, mcm selalu
    Udah tiba masa kita berdua kompang dipalu
    Macy tolak tau, kalu si Nuat dtg pinang dulu

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. anon 1617..tak kesah pun....ko kesah ke?..kikikik

      Delete
    2. ABANG ANON 1617....ABG PUNYA ADA BIJIK TAK?...KALO MACAM BIJIK BIJAN TAK NAK LA

      Delete
  68. Hatii hamba tersangat lapang dan rasa lega
    Lamaran hamba akhirnya, Macy terima juga
    Hidup kini terasa bagaikan berada di syorga
    Hambaa & Macy akan dirikan rumah tangga

    Kah kashh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAK NAK LA ABG ANON 1633...YANG ABG PUNYA BAU LA...NAK MUNTAH KITA...

      Delete
    2. tak sunat lagi kot....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...