Wednesday 12 July 2017

NAJIB SEDANG PANIK, GELABAH DAN TAHU AKAN KALAH!!


Beberapa respon Najib Razak mengenai perkembangan politik semasa serta  perlakuan dirinya yang terpamer kebelakangan ini jelas menunjukkan beliau sedang panik dan gelabah dalam usaha mempertahankan kuasanya.

Najib juga bagaikan tahu UMNO dan BN di bawah teraju kepimpinannya yang sarat dengan pelbagai masalah sedang menuju kekalahan.

Perkara yang nampaknya paling mengganggu beliau tidak lain ialah Tun Mahathir Mohamad. Bayangan bekas Perdana Menteri itu seolah-olah amat menghantui beliau sehingga hampir setiap perkara yang mahu dilakukannya akan dikaitkan dengan Tun Mahathir.

Bercakap tentang pengangkutan awam, nama Tun Mahathir dikaitkan. Bercakap tentang MRT, nama Tun Mahathir juga dikaitkan. Bercakap tentang ekonomi dan politik, lagi kerap nama Tun Mahathir dikaitkannya. 
Berhari raya dengan kakitangan MAS pun, ingatannya kepada Tun Mahathir tidak pernah terlepas.

Cuba menutup skandal 1MDB yang terkait secara langsung dengan dirinya, apa yang cuba dilakukannya ialah mengungkit apa yang pernah berlaku di era Tun Mahathir.

Yang paling melucukan, beliau juga cuba membandingkan sumbangannya kepada kaum India melebihi apa yang pernah dilakukan oleh Tun Mahathir dahulu.

Mengukuhkan lagi hakikat bahawa kepalanya sedang penuh bersarang dengan bayangan wajah Tun Mahathir ialah kata-kata Najib, "Dan dia (Dr. Subramanian, Presiden MIC) menyebut bahawa saya telah melakukan lebih daripada semua Perdana Menteri sebelum ini, termasuk seorang yang berketurunan dari negara India."

Jika sebelum ini Najib membangga dirinya berketurunan Bugis yang berani, meskipun terbukti saman jepada WSJ sudah lebih 104 minggu tidak juga menjadi, beliau kini memperlekeh pula darah keturunan Tun Mahathir yang gambarannya tidak banyak membantu kaum India, walaupun berketurunan yang sama.

Apakah jenis manusia yang bila berbalah, suka melecehkan keturunan lawannya, melainkan orang itu sudah terlalu lemah, gelabah serta kehabisan fakta untuk terus berhujah?

Adakah manusia yang kuat serta masih mampu untuk terus berhujah dengan fakta sahih, akan melakukan serangan yang mengungkit keturunan dan asal-usul lawannya?

Itulah wajah Najib yang cuba menunjuk kepada umum konon dirinya kuat dan gagah, tetapi sebenarnya sedang gelabah, makin lemah dan menuju ke lembah kalah.

Lebih dari itu, apabila Tun Mahathir sekarang ini sudah berbaik dengan Anwar Ibrahim dan berjaya menjalin persefahaman yang lebih mantap untuk menumbangkannya, Najib hakikatnya tahu tidak saja tsunami Melayu, bahkan tsunami  Malaysia,  boleh meletus pada bila-bila masa.

Gandingan mantap Pakatan Harapan hanya menunggu masa saja untuk menyelesaikan beberapa perkara kecil sebelum mereka bergerak ke seluruh negara mengajak rakyat ke arah perubahan.

Jika dalam PRU 2013, undi popular BN hanya sekitar 47 peratus melalui kekuatan Anwar selaku tunjangnya, kini dengan Tun Mahathir gigih menjelajah dan Anwar, meskipun di penjara tetapi tidak pernah mengalah, gandingan terbaik itu pati akan menyebabkan peratusan tersebut mungkin hanya tinggal 43 atau 40 peratus saja lagi dalam pilihanraya akan datang.

Kalau 40 atau 43 peratus saja undi popular yang dapat diraih, berapakah kerusi yang tinggal untuk UMNO dan BN?

Dengan Tun Mahathir terus berusaha gigih, menjelajah dan tidak pernah mengalah, lebih-lebih lagi pahala besar sedang menunggu perjuangannya kerana yang mahu ditumbangkan ialah sebuah kepimpinan dan kerajaan kleptokrasi yang menyusahkan rakyat, Najib sebaliknya akan terus panik dan mengelabah.

Semua tindak-balas beliau terhadap Tun Mahathir kebelakangan ini, terutama kalau sudah menyebut soal keturunan musuhnya, tidak lain adalah tanda-tanda hampir lemas dan ketakutan yang semakin membesar menuju kekalahan. (ShahbudinHusin 12/07/2017)

141 comments:

 1. Najip nak kutuk background org lain

  Sendiri blaja pun xhabis

  Tu belum bukak cerita madah berhelah lg

  Dah la sepanjang memerintah haram tak perform

  Cuma rekod sebagai pemilik penjilat yg tertinggi sahaja yg dia ada

  Serta isteri pm yg paling berat

  ReplyDelete
  Replies
  1. Otak najib dah hampir nak pecah. Umpama gelembung belon yang maksima.....padat masaalah yg dicipta sendiri. Sudah tidak tertanggung nampaknya.....
   Sama sama kita tunggu dan lihat sekuat mana si najib ini menahan tekanan....

   Delete
  2. Keputusan kerajaan Sarawak menghantar pasukan peguam ke London untuk mengkaji perjanjian dan bahan rujukan Perjanjian penubuhan Malaysia 1963 (MA1963) adalah perkara biasa sahaja tetapi jika dilihat dari sudut keperluan kenapa ia berbuat begitu ia meresahkan Kuala Lumpur.
   Seperti mana kata Ketua Menteri Sarawak Abang Johari Openg perkara itu biasa sahaja, tetapi sudah tentu ia membuat Najib tertanya-tanya kenapa harus dihantar pasukan peguam ketika ini. Dari segi suasana politik pada masa kini tidakan dan keputusan diambil Sarawak itu tidak manis kerana ia memberi implikasi politik dan ia seolah-olah ingin menghantar sesuatu mesej.

   Umum tahun Piraum menjelang tiba, Kuala Lumpur pula sangat berharap kepada suasana dan pengaruh BN Sarawak yang utuh untuk membantu Umno-BN di Semananjung. Apabila tiba-tiba Sarawak menghantar pasukan peguam mengkaji perjanjian berkenaan ia boleh disifatkan Sarawak tidak bersedia menenangkan keadaan apa lagi memberi petunjuk kepada Kuala Lumpur yang BN negeri itu setia dan akur dengan kehendak Kuala Lumpur.

   Tindakan itu juga boleh disifatkan Sarawak sudah tidak begitu mempedulikan naluri orang Kuala Lumpur.

   Seperti mana kata Abang Johari, tujuannya pengiriman pasukan peguam diketuai oleh Menteri Muda Undang-Undang, Perhubungan Persekutuan dan Pemantauan Projek Sharifah Hasidah Sayyed Amen Ghazali itu menujukkan Sarawak sedang memikir sesuatu lebih baik untuk Sarawak tanpa mempedulikan kehendak Kuala Lumpur.

   "Kita hendak menuntut hak kita," tegas Johari.

   Sudah tentu keputusan diambil Abang Johari itu bertitik tolak atas kehendak dan suara rakyat bumi Kanyang. Beliau tidak dapat mengabaikan begitu sahaja suara dan kemahuan rakyat kerana kalau tidak kena cara beliau sendiri akan dilanda rakyat.

   Abang Johari hanya berhelah tindakan itu sebagai meneruskan kerja yang ditinggalkan bekas Ketua Menteri Adenan Satim. Ertinya amanat Aden itu perlu dilaksanakan. Dan amanat itu sudah menunjang dalam minda rakyat Sarawak. Itu alasan sahaja kalau beliau obses dengan Kuala Lumpur beliau boleh menangguhkan sehingga selesai Piraum ke-14.

   Perkembangan di Sarawak itu tampaknya selari dan senada dengan apa berlaku di Sabah, di mana saat ini sudah timbul dan bergerak gelombang rakyat yang menuntut pembebasan Sabah dari cengkaman tajam Kuala Lumpur yang menggunakan rangka perjanjian 1963 penubuhan Malaysia.

   Sabah juga sedang mengkaji dan membuat resolusi positif berhubung isi kandungan perjanjian 1963 itu yang dikira merugikannya malah ada yang menganggap mereka (Sarawak) ditipu lebih 40 tahun secara tektikal dengan perjanjian itu. Kepercayaan itu sangat-sangat membimbangkan dari kontes kesejahteraan Persekutuan Malaysia.

   Slogan Sabah for Sabahans bukan sahaja retorik tetapi suatu realiti. Rakyat Sabah waktu ini sedang bersatu melupai sempadan ethnik dan agama untuk membebaskan bumi di Bawah Bayu itu dari diskirminasi Kuala Lumpur. Satu pakatan baru dikalangan pembangkang wujud sekali lagi di Sabah bak merubah landskap politik di Sabah.

   Mungkin disebabkan gelombang itu kian meledak di Sabah menyebabkan pilihan raya negeri Sabah yang diura-urakan hendak didahulukan ditangguh untu diadakan serentak dengan Piraum 14. Perkembangan di Sabah dan ditambah suasana di Sarawak itu menakutkan Najib untuk mengumumkan tarikh Priaum.

   Perkembangan di Sabah dan Sarawak kian menarik dan mendebarkan dengan langkah Sarawak itu. Apakah dengan keberanian rakyatnya Sabah dan Sarawak ia akan jadi pemandu kepada perubahan politik Semenanjung juga?

   Delete
  3. Tonggak negara bergantung kepada keyakinan rakyat terhadap sistem negara, termasuklah sistem demokrasi berparlimen, sistem pemisahan kuasa dan seluruh institusi penguat-kuasaan negara - samada SPR, SPRM, polis, Institusi Kehakiman, Pejabat Peguam Negara dan lain-lain.   Rakyat perlu yakin kepada seluruh institusi negara, terutamanya institusi penguatkuasaan dan institusi Kehakiman yang bertanggungjawab mempastikan peraturan negara dipatuhi oleh semua termasuk pemimpin terbesar negara tanpa pengecualian sedang berjalan dengan adil dan berfungsi dengan baik.
   Kegagalan mana-mana sistem ini untuk bertindak secara berdikari akan mendedahkan negara kepada situasi yang bahaya bagi negara kerana ia akan mencabut keyakinan rakyat kepada sistem negara.

   Kegagalan kerajaan membina keyakinan rakyat ini akan mendedahkan negara kepada situasi yang bahaya bagi negara. Apabila semua tempat rakyat mengharapkan keadilan bagi membela nasib mereka telah hilang, tidak pelik sekiranya siapa sahaja yang dianggap dapat membantu mereka akan disanjung dan didokong.

   Pendek kata, kegagalan kerajaan atau kerakusan kerajaan yang merosakkan keyakinan rakyat terhadap sistem negara adalah pembuka pintu kepada pihak asing mengambil peluang untuk terlibat di dalam urusan sesebuah negara.

   Inilah yang terjadi dalam sejarah sebahagian besar negara umat Islam samada di era penjajahan atau era moden kini.

   Sejarah campurtangan asing di negara Mesir, Iraq, Libya, Algeria, Sudan dan lainnya membuktikan bahawa kerajaan yang bermasalah akan membuka peluang kepada pihak asing untuk menyalurkan bantuan atau dokongan atas alasan bagi menyelesaikan masalah dan kemelut dalam negara.

   Kerana menemui jalan buntu dan hilang keyakinan terhadap sistem negara yang tidak lagi berfungsi seperti sepatutnya, maka akan ada rakyat yang akan menerima bantuan tersebut tanpa mengetahui bahawa mereka mungkin sebenarnya mendedahkan negara kepada bahana yang jauh lebih buruk.

   Di dalam isu 1MDB, kegagalan institusi penguatkuasaan negara kita untuk menyiasat dan bersikap telus dalam skandal 1MDB telah membuka ruang kepada pihak lain yang sudi menyiasat skandal 1MDB.

   Contohnya, laporan audit terhadap 1MDB kini masih diletakkan di bawah Akta Rahsia Rasmi. SPRM dengan mudahnya menolak kes 1MDB dan berkata ia di bawah siasatan polis. Polis pula berkata kes ini sedang disiasat tanpa ada tempoh waktu yang tetap untuk menyiapkan siasatan.

   Sehingga hari ini, Peguam Negara pula tetap berkata tiada bukti sedangkan bekas Gabenor Bank Negara Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz telah mengesahkan bahawa denda yang dikenakan kepada badan dan institusi kewangan yang melanggar peraturan Bank Negara dalam kes 1MDB mungkin adalah yang tertinggi dalam sejarah.

   Kesannya, apabila Jabatan Keadilan (DOJ) Amerika Syarikat mengeluarkan laporan siasatan dan pendakwaan sivilnya yang melibatkan 1MDB, ia amat menarik perhatian rakyat kita sendiri.

   Persoalannya apakah sistem penguatkuasaan kita sebegitu lemah dibandingkan dengan DOJ? Sudah tentunya tidak.

   Tapi apakah sistem penguatkuasaan kita telah dirosakkan kerana ingin mempertahankan sebuah pasangan berkuasa? Tidak pasti, tapi PAS percaya sebilangan besar rakyat sudah ada jawapannya yang tidak perlu dibicara lagi.

   PAS tidak membela penyelewengan terutamanya isu yang melibatkan salah urus tadbir negara, rasuah dalam pelbagai isu besar negara termasuklah isu 1MDB, kerugian forex Bank Negara Malaysia, kerugian MAS, kronisme syarikat anak-beranak dan segala bentuk program dan polisi yang membazir wang negara.

   Bagi PAS, pelbagai kemelut yang berlaku mesti ditangani dengan cermat dan penuh berhemah. PAS kita berpegang kepada prinsip seseorang itu tidak bersalah sehingga dibuktikan ia bersalah.

   Prinsip inilah yang dipegang dalam pelbagai isu besar yang melanda mana-mana individu dalam negara samada tuduhan terhadap pimpinan pembangkang mahu kerajaan.

   PAS tidak bersikap dwi-standard kerana ia sudah tidak berlaku adil.

   Di dalam isu 1MDB, PAS mengecam kegagalan sistem penguatkuasaan negara untuk bertindak secara berdikari.

   Delete
  4. Madah berhelah...!!!! Itu yang Pak Aji kau suka.....!!! Kenangan PD.....!!

   Delete
  5. Bila siasatan dalaman negara terhadap isu 1MDB akan selesai? Bila laporan audit 1MDB akan didedahkan? Bila Jho Low akan disoalsiasat?

   DOJ telah memulakan pendakwaan sivil terhadap individu yang dikaitkan dengan 1MDB tapi pihak penguatkuasaan negara berkata isu ini masih di peringkat siasatan, sedangkan skandal ini sudah lama berlaku. Macam mana boleh siasatan dalam negara terhadap kes yang berlaku di dalam negara lebih lambat daripada siasatan di luar negara? Tidak malukah kita? Bukan ini menghakis keyakinan rakyat?

   Semua pihak, yang diharapkan rakyat untuk bertindak dalam isu 1MDB telah mengeluarkan kenyataan bahawa tiada kes untuk didakwa. Cuma Bank Negara Malaysia sahaja yang menyatakan bahawa mereka tiada kuasa untuk melakukan pendakwaan terhadap 1MDB, bukannya ianya tiada kes.

   1MDB bertegas bahawa wang mereka tidak hilang, masih ada samada dalam bentuk aset, atau pelaburan. Namun DOJ menyatakan berlaku ‘money laundering’ yang bersumber dari dana 1MDB. Siapa yang betul?

   Oleh kerana pihak penguatkuasaan kita gagal bertindak, maka rakyat kini menunggu perbicaraan di mahkamah Amerika Syarikat apabila beberapa nama yang dikaitkan akan dihadapkan ke mahkamah.

   Jangan pula nanti ada yang tidak percaya kepada keputusan di mahkamah Amerika Syarikat. Jangan kita rasa adil bila hanya ia sesuai dengan kehendak kita, manakala kalau berlaku sebaliknya kita menentang dan menyatakan ianya tidak adil. Mahkamah bukan diwujudkan bagi membenarkan apa yang kita dakwa.

   Memandangkan rakyat sudah hilang keyakinan terhadap sistem penguatkuasaan negara dalam isu 1MDB, maka PAS mendesak agar sebuah Suruhanjaya Diraja yang bebas dan adil yang turut disertai pihak pembangkang diwujudkan bagi menyiasat dan membentang ' kertas putih', berhubung isu 1MDB.

   Isu ini perlu diselesai di dalam negara secepat mungkin supaya tiada pihak yang boleh mengambil kesempatan ke atas isu ini. Diharap semua pihak dapat melobi agar RCI diadakan secepat mungkin untuk 1MDB.

   Walaupun PAS mempunyai pengalaman pahit berhubung kertas putih dalam isu Memali, di mana kertas putih itu pun telah menjadi kelabu asap, tapi itu sahaja pilihan yang ada sementara semua parti politik menanti keputusan rakyat di PRU14.

   Yakni, rakyat memerlukan sebuah kerajaan baru yang berpaksi kepada keadilan berpandukan wahyu Allah, iaitu Al Quran dan Hadis bagi membina masa depan negara yang cemerlang.

   Delete
  6. Aku tak terperanjat kalau si najib ni kena sakit jantung dan terus meninggal. Huhuhu
   Berani curi duit...tak berani tanggung ahhh

   Delete
  7. PENULIS upahan manusia tidak ada prisip dan tidak tidak ada integriti diri. Hidup menjadi pengampu dan pengipas semata-mata. Siapa yang jamu lebih maka ia akan sokong. Politik oportunis, penulis perutism akan berubah angin apabila tuannya jamu tidak cukup. Inilah yang berlaku di dalam Umno dan parti yang sewaktu dengannya.   Kalau dulu dimaki, sekarang dipuji. Dulu macam-macam gelaran, sekarang diangkat sebagai hero. Manusia seperti ini ikut siapa tuan yang memberi dedak dan sagon. Siapa bagi lebih seringgit, maka dia akan tukar kem. Kita pun tidak boleh halang manusia ini, memang itu profesyen dia. Jika tidak siapa mahu bayar duit kereta dan rumah dia.
   Manusia seperti ini ada sepanjang zaman daripada dulu hingga kiamat. Nasib baik dalam kubur dia tidak boleh menulis, jika tidak dia akan menulis pula untuk siapa yang boleh bagi duit kepadanya. Kebanyakan kita kenal peribadi individu ini. Semuanya ada masalah peribadi terutama masalah kewangan

   Lebih dahsyat lagi, penulis ini ada yang menjadi orang kuat Umno satu ketika dahulu. Menjadi pengampu Umno bertaraf lima bintang. Sewaktu itu, pemimpin Umno belum cadang lagi, dia sudah sokong. Sekarang marah kepada pemimpin Umno kerana dedak dan sagon tidak cukup. Setengah itu pernah pegang jawatan di dalam Umno bahagian, ada yang menjadi penulis upahan untuk menghalal tindakan kepada pembangkang.

   Apa yang pelik penulis ini membelasah PAS kononnya PAS mesra dengan Umno, khianat kepada rakyat. Pada hal kita kenal mereka sewaktu di dalam Umno. Tangan merekalah yang menulis dan menyokong dasar Umno yang melingkup pendidikan, ekonomi, politik orang Melayu satu ketika dahulu. Mereka membisu kerana dedak dan sagon cukup.

   Ada juga penulis ini, idea tidak ada. Bahasa yang digunakan kita sudah tahu tahap akhlak dan pemikirannya. Maklumat mengenai PAS dikutip di tepi jalan dan di kedai kopi. Whatsapp dan FB seperti soheh Bukhari Muslim untuk membelasah PAS. Kita juga kenal peribadi mereka. Memang ada masalah peribadi sewaktu bersama dengan PAS. Amat bodohlah jika masalah peribadi kita hendak dedahkan. Biarlah orang ketahui sendiri melalui tulisan dan bahasa yang digunakan.

   Delete
  8. Kesian pas

   Blog sendiri tak laku tetiba btandang mari Rumah orang nak cakap macam2

   Tak tahu malu

   Delete
 2. Budin,
  Cuma melayu yg dah biasa dgn mantaliti rasuah, dapat dedak seciput Dan tak faham dgn kehendak islam dalam hal kepimpinan iaitu AMANAH , BIJAKSANA Serta ADIL yang masih memuja Dan menyokong si NAJIB aka ROSMAH.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Allah sudah beri kita akal untuk berfikir.
   Jika kita pilh jalan yang salah, jangan menyesal kena tanggung akibatnya.
   Mungkin didunia pun balak boleh datang.....sudah tentu nya sesudah mati.

   Delete
  2. Laki plus bini mata duitan,,pantang nampak duit habis semua depa sikat bersih.....!!!

   Delete
  3. Saksikanlah Mappadulung Bangsatwan Busuk ini!!!

   Delete
  4. Specially dedicated to Kojolla:

   2 adik kandung saya dari Spura datang beraya dan membawa berita....

   Former BSI Singapore wealth planner Yeo Jiawei was sentenced to 54 months in jail in a Singapore court today on Wednesday (July 12) for money laundering and cheating in relation to a massive global probe involving billions of dollars allegedly misappropriated from the 1Malaysia Development Berhad (1MDB) state fund.

   Have you got the capacity to understand those English or do I have to translate them in Malay?

   Delete
  5. Owh Wak, you’re looking to meet me in person
   But, you’re urgent to see me for what a reason
   It would be better if you see Nuat at the prison
   If you don’t feel well go and drink some poison

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

   Delete
  6. Fool Wak, why do we need to have conference
   What we had shown had expose our difference
   It seems that, you are now lacking of tolerance
   Stay away, if you don’t have strong endurance

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

   Delete
  7. Wow, Kejora kasi Wak pantun Bahasa Inggeris
   Cantik serta tersusun sama sekata setiap baris
   Mesti dalam hati, Wak rasa amat pedih terhiris
   Lagi terkedu ler ini Wak, Ayah Pin punya waris

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

   Delete
 3. Kesian si Budin pelesit, cai Matdey Malabari
  Kinii dia jugak cai Pak Sheikh, Nuat Al-Jubori
  Dia kata BN akan kalah, bermimpi siang hari
  Tak sabar dia, penjubor jadi perdana menteri

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Najib penjubor altonya...ko lupe yek...

   Delete
  2. Shafei dah hampir 1 bulan bisu takot nak bagi kenyataan bila dituduh terima 9.5 jota dari nsjib beraaal wang rompak 1 mdb...
   Siapa yg mualaf
   Syafeei bayar untuk pastikan anwar ke penjara?...Mahkamah dah perintahkan mualaf syafeei dan najib bentangkan akaun..dua2 ni pucat muka...

   Delete
  3. 1342,
   2 kapir harbi dh serah brg2 haram curi hak kita tu.
   1 melayu islam n hubby Mo1 minang karubo klepet belum serah balik barang haram lagi.
   Tentu ko marah kan?
   Lagi satu ko (dan segala ulat tahek low) mesti tgh marah sebab kerajaan klepetoliban belum Junjong nukilan NAHI MUNGKAT TMJ.
   Awas tu UMNOBNPis, bangsa johor dah nampak tuuu.
   Ko mesti takot dan marah.
   Taubat2 laa.

   Delete
 4. Najib sedang mengira sel mana di sungai buluh inn akan beliau duduki...adekah sel yg sedang di huni oleh Anwar?...bila ingar Tun madey najib terbayang sungai buluh inn..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kojolla bekas penulis upahan dalam blog
   Caci otoman sambil melompat macam frog
   Apa dia Guna K9 digital bukan lagi analog
   Patut gumbira sakan ala ala kimak Goblog

   Kiikkiiiik kiiiiiii kiiiiii

   Delete
  2. Appreciate it from the bottom of my heart, 16:49.

   Have you not got enough bashing, Kojolla...??

   Delete
 5. Kalo dah jenis pencuri, nampak polis pun dah takut..padahal bukan polis tu nak tangkap dia pun..inilah yang sedang bijan rasai...hayat politiknya semakin hampir kepenghujung...Innalillah..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aaminn. . ...

   Delete
  2. duit byk pun x bahagia

   Delete
  3. Badak sumbu tu tak tangkap sekali ke? baju jel ada size dia tak ? Suruh warden sungei buluh tempah dulu... size
   dia XXXXXL

   Delete
 6. Najib tidak boleh pandang muke madey...dia fobia....terpandang muka madey dia akan lari nyorok dlm kain semah...
  ..
  .

  ReplyDelete
 7. Kesian betul cai bingai pakatan puak haprak
  Menyalak puak cai anjing, mcm nak terberak
  Bunyi kempen kat internet gah bagai nak rak
  Tapi tiap kali lepas PRU jer, habok pun tarak

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kesian betul kojola cai puak pendedak
   Mengoink puak cai babi ni, sampai suara dah serak
   Bunyi carut kat intenet gah bagai nak rak
   Pakatun ajak jumpa pun, takut telo pun tarak

   Delete
  2. PRU yang akan datang ni ko tahu la apa akan jadi kat BN.

   Delete
  3. Najib ade berani bubar parlimen sekarang?...

   Delete
  4. 1353,
   Bertaubatlah. Kamu masih diberi tempoh.

   Delete
  5. Keruak si karabau dah tak ada modal dah.

   Asyik2 buat statement dlm media jangan percaya kpd putar belit pembangkang.

   Wahai keruak si karabau. Adakah kau ingat rakyat akan percaya kpd putar belit kau?

   Adakah kau ingat rakyat akan percaya kpd putar belit kerajaan?

   Adakah kau fikir rakyat tidak tahu bahawa kau bermati matian membodek najib untuk mendapat jawatan ketua menteri sabah?

   Karabau2 di kota belud pun tahu?

   Delete
 8. Today, yeojiwei jailed. Singapore banker gets 54 months for 1MDB-related money laundering....

  1. Umno defenders wud say FAKE NEWS
  2. Salleh eah nak compare laws under diferrent PMs

  Apa lagi?????

  I do not idolise Mahathir, tapi he was right to call AG and The Police....BODOH....

  Inilah ikatakan ILMU YANG TAK BERMENAFAAT

  ReplyDelete
 9. Kesian betul kojola cai puak pendedak
  Mengoink puak cai babi ni, sampai suara dah serak
  Bunyi carut kat intenet gah bagai nak rak
  Pakatun ajak jumpa pun, takut telo pun tarak

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jange mureh dio,,,,dio dah mace tu....puak tu serupa belako...muka tembok tak reti malu....kato lah apo apo pun....muka dio tak reti malu.

   Puak Lembu kasi(lembu kembiri)
   Dia tak reti marah sebab kote sudah kena kasi(kembiri).
   Contoh mrj.....awak cakap sumpah dia pun dia tak reti marah. Bos dia pun sama je...

   Delete
 10. Keturunan aku rojak, mak cina bapak keturunan india, nenek jawa, atuk darah inggeris.....haaa apa macam...Kau Najib asal usul kau Sulawesi, Indonesia, bini kau hybrid penguin dan hippo tu asal Sumatera.....haaa apa macam.....Jawablah!

  ReplyDelete
 11. Dah makin terok Budin cai bingai berok mawas
  Tak ubah mcm citer Mat Jenin atau Abu Nawas
  Mimpi siang hari, konon BN mereka kasi tewas
  Tunggu lah PRU, kitorang nak ketawa sepuas2

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
  Replies
  1. jgn sombong......Allah will show u the truth

   Delete
  2. Contoh yang Allah tunjukkan...albeit slowly but surely

   Singapore banker gets 54 months for 1MDB-related money laundering

   Delete
 12. Bro Budin, dulu org ckp kalau jumpa Indian dan ular, pukul si Indian dulu. Skrang gara2 kelakuan Najib, kata2 itu bertukar menjadi: kalau jumpa Bugis n a snake kill the Bugis first.
  No malice to either the Indians or Bugis intended.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saudara Mali

   Kalau kau nampak keruak dgn karabau. Pukul keruak dulu.

   Delete
 13. Tiada lagi kelibat bayang Othaman sial hampas
  Agaknya si tua dajal ini tercungap sesak napas
  Terkedu dia, Kejora cerita kisah dia yang lepas
  Cabut larii ler iblis ini, mcm kudong punya lipas

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
  Replies
  1. jgn sombong......Allah will show u the truth

   Delete
  2. 1451, ko tengah tkut kan? U hv nowhere to hide. Ulat2 pemakan tahek low boleh main alih tiang, kawal media, adun dan simbah berita. Blackout cerita mcm nukilan TMJ. Cash , power semua boleh buat.
   Domestik kasi blackout, Tapi ALLAH kasi londeh satu2 dari luar.
   Ini untuk beri masa ulat2 tahek low dan lobai sherif syurga taubat.
   Sahih.Allah maha pengasih dan penyayang, kan?
   Sudah2 la, mana mungkin Bathil atasi Kebenaran. Mana mungkin ko nak tipu Allah.
   Tak gitu? 1451

   Delete
  3. Jangan banyak sangat gelak 14:51..bahaya kalau tercekik!

   Disaat kamu menunjuk jari(hina) pada orang lain, tanpa kamu sedari.. jari2 tangan yg lain menunjuk ke arah diri sendiri.

   Delete
  4. Tak lama lagi gilalah dia tu.

   Delete
  5. Zack...

   Apa masalah budak gay kojolla nie..? Bila saya tidak ada, bukan kemain lagi dia membentan. Tapi bila diajak berjumpa, bermacam alasan bodoh dia mengelak bersua muka. Budak nie jantan ke pondan, atau pun dia nie lahir tak cukup bulan bersifat khunsa ker...???

   Delete
 14. FUYOOOOOINKKK...

  DAH PANIK NK TEWAS PULAK DAH KATANYA
  1 KERUSI JER SAPA YANG PANIK SEBENARNYA...
  TOKONG KAT SEBELAH TU JELING JELING MANJA
  SI BANGANG TUA BANGKA TAK SERIK SERIK KE..
  SAMBIL TOKONG TUNJUK 1 JARI KAKI KAT MUKA SIBANGANG TUA BANGKA. ....


  KIKIKIKI.. CUKUP CUKUP LA BERANGAN TUHH..

  BERAPA CAWANGAN & BAH CAP MUNGER SKG NI... BUDAK SUMAN SILA JAWAB..?

  TOKONG TUNJUK 1 JARI KAKI KAT MUKA KUTTY
  NAK MAMPOS KE APA DENGAN SATU KERUSI
  PKR & PAN PULAK NK CAMPAK MANA WAHAI KUTY
  TAK KE BABI NAMERNYER SI BANGANG TUA BANGKA NI...?

  SAJA NAK ULANG BAGI BARUA HADAM...KIKIKI

  KEJAP LAGI ADA SI BANGANG KOPI PES..PUIIII..!!


  BERAMBUSSSSSS... BARUA DAP@SONGAPORK  ReplyDelete
  Replies
  1. FUYOOOOOINKKK...MAT BERBUNYI SEPERTI BABI LAPAR

   DAH PANIK NK TEWAS PULAK DAH NAK BUNGKUS.APE YANG DIBUAT MESTI DI SEBUT NAMA TUN..
   1 KERUSI JER BERSATU ADA TAPI MAT YANG PANIK PULAK...KALU TAK PANIK DIAM2 JE LA MENYODOK DEDAK TU KAT SEMAH SEBELAH TU DAH MULA JELING JELING MANJA KAT JHO LOW
   SI BANGANG BIJAN TU TAK SERIK SERIK KE SEMAH TU BEKAS JANDA.ANYTIME JE BOLEH ORANG REMBAT
   AKU HARAP ANAK MAT TUNJUK 1 JARI KAKI KAT MUKA MAT 5 TAHUN LAGI. SEBAB MAT MENJILAT DEDAK BIJAN ....


   KIKIKIKI.. CUKUP CUKUP LA BERANGAN TUHH..CUKUP LA 60 TAHUN

   BERAPA CAWANGAN UMNO LAGI YG AKTIF SKG NI... BUDAK CAII MAT SILA JAWAB..?

   ANAK MAT TUNJUK 1 JARI KAKI KAT MUKA MAT LA LEPAS NI
   NAK MAMPOS MAT NAK LAWAN TUN..BAGAI LANGIT DGN BUMI BEZANYA
   NANTI KITA PAKAT CAMPAK MAT DALAM LONGKANG LEPAS PRU
   TAK KE BABI NAMERNYER SI BANGANG MAT NI...?

   SAJA NAK ULANG BAGI BARUA BIJAN PAHAM...KIKIKI

   KEJAP LAGI ADA SI CAIII PANAS HATI MACAM KOPI BARU BANCUH ..PUIIII..!!


   BERAMBUSSSSSS... BARUA SEMAH@ BIJAN

   Delete
  2. Bodoh punya mat pork.

   Sebelum pru 14 bermula. PH dah dapat 2 kerusi parlimenlah.
   1. Pagoh
   2. Semporna.

   Tunggulah selepas pru 14 nanti kita sama2 tengok berapa kerusi bn yg tinggal.

   Kerusi Pekan pun 50/50.

   Kerusi mat maslan pasti jatuh ke tangan PH.

   Kau kena terus tahan punggong di gay..lang street.

   Delete
  3. Kat Pekan pun 50/50...kalu yang lain2 tu boleh sedekah al fatihah je kat calon umno..yesssssssssssssssss

   Delete
 15. jangan layan mamat yang jawab dengan kah kaahh kahh tu... dah banyak kali saya minta dia jawab dengan fakta tanpa carutan...sampai sekarang dia tak jawab...asyik mencarut sahaja... teramat kesian... kata-kata yang keluar dari mulut menggambarkan keperibadian orang itu...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itu mat singapork panik najib gelabah...dungai buluh innn sedang tunggu nak sambut dan sumbat...

   Delete
  2. Mat pork tu ambil sewa punggong.

   Delete
  3. Zack...

   Nampak gaya budak khunsa lahir tak cukup bulan nie macam apa yg awak nyatakan di atas.

   Delete
 16. Orang seperti bijan ni yang PAS nak sokong???

  Sentiasa berbangga diri dengan perkara yang dibuat untuk rakyat..ikhlas ke?

  Sentiasa bercakap isu berbentuk perkauman.
  Menjadikan bangsa dan kaum sbagai kempen politiknya

  Sentiasa mewujudkan unsur syak wasangka dalam kepimpinan.tidak ada ketelusan dalam dirinya

  Ini yang pas nak berkawan??? Sekadar Atas dasar kemelayuaan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. PAS dah tak relevan, ada ke takde ke sama je.

   Ulama PAS kaki belit, mungkin pandai agama tapi bongok hal ehwal dunia.

   Rela lindungi pencuri duit negara semata-mata nak kuasa.

   Apa kejadah parti islam macam gini ?

   Delete
  2. Tu parti lsle lah bro.
   Parti lobai bodoh.

   Delete
  3. Macam mana mereka belit sarban mereka, begitulah mereka belit agama hingga tak lawas berak sembelit.

   Pas Pis Pus memang pakar belit,

   Delete
  4. Najib ni pusing2 sebut nama tun m..pusing sana sini sebut nama tun m.betul la tu dah panik sgt dh tu nak jatuhkan tun m..

   Duit derma pun dh takde ni nk buat modal 1juta nak bagi ketua cawangan macam pru lepas...mmg patut panik pun dah bijan ni.muka pun dh tak senyum manis.hari tu sampai kat majlis makan MAS pun sebut hal tun..pengumuman MRT pun sebut isu pmbangkang..nmpak dh ketidak profesionalan bijan. Smua urusan nak sebut nama tun

   Sampai mat singopork pun mimpi2 sebut nama tun dh skrg..

   Delete
 17. Pedap lah dgn ayat2, dgn imbuhan dedak , dgn kata2 dusta berita propaganda media, atau haji 1mdb, atau caci maki atau apa sekalipun.

  Mana boleh tipu ALLAH SWT ?

  Telah dirangka semua oleh NYA.
  TSUNAMI MELAYU dan Malaysia tetap AKAN TIBA...

  Marilah bertaubat dan Selamatkan Malaysia.
  Utk anak cucu,utk kita semua,
  Tanpa kira bangsa atau agama.

  ReplyDelete
 18. Mmg Budin jahanam bikin lawak tak kering gusi
  Ini cai, dah termakan aota Mahafiraun kukubesi
  Sedangkan parti cap bunga hanya ada 1 kerusi
  Kemain dia angan2, PRU dia nak mendominasi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
 19. Tiada lagi Othaman ifrit lahanat punya komentar
  Nak tampor bapok tua ni, tangan ni dah terketar
  Agaknya dajal ini, kat katil hospital dah terlantar
  Malekat maut pun udah bersiap dgn buku daftar

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
  Replies
  1. Othaman tak ada kojola ifrit lahanat berani komentar
   Ajak ngeteh pun,ini pondan dah terketar ketar
   Agaknya telor hilang, takut muka kena tampar
   Belakang berani la ini pondan cakap berdegar degar

   Delete
  2. Pepatah mengatakan yg Benar pasti terbela mengalahkan si Bathil. Tanpa turun gelanggang, Kojolla tersungkur kecundang dek penangan orang lain. Terima kasih 18:28.

   Delete
 20. FUYOOOOOINNNKKK..OOINNKK.

  KALAU NAK CAKAP BIO DI BOMI YG NYATA
  INI BOMI BUKAN PLANET KEJORA KIKIKIKI..
  NAK PANIK APANYER SI POSTING BLOGER GILA
  SAJA NAK HIBUR ATI CEMAS GUNDAH GULANA...

  JAWAB DNG BERPANTUN SAMBIL BERSAHAJA
  ADA PLAK BARUA BACA JAMPI & MENTERA
  SAH DAH PANIK SESANGAT PARTI CAP BUNGA
  SI BANGKA YG BANGANG DAH HAMPIR GILA


  KIKIKIKI.. BERAMBUSSS BARUA DAP@SPORK

  INI KALI..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Berambus kikiki, Najib cakap..beliau keturunan Bugis? Kamu pun..keturunan bugis juga kah?

   Janganlah panik,kalut sangat ..kalau Najib & co. Kalah PRU 14..boleh cuba lagi pada PRU 15 kan..?

   Delete
  2. Tak sempat kot sebab lama merengkok dlm penjara.

   Delete
  3. Semakin menjadi-jadi si Gay Kojolla menggelupur, menggelatat, menggigil, menggelabah, gabrah tak tentu hala..merepek meraban..mencarut..berpantun kongkang..

   MAKIN PARAH BUDAK ANAK SIAPA INI...??

   Delete
  4. Aiikk..Wak lari naik atas pulak?

   Komen kat bawah kenapa tak jawab...takut...?

   Itu pun kemain, nak cabar orang...

   Dasar bapok tua mati pucok...kih kih kih...

   Delete
 21. Mana dah tak nampak lagi, Othaman petualang
  Tua kutok ni berani dari jauh mcm bapok jalang
  Terlihat je kelibat Kejora, dia lesap menghiilang
  Kesiaan nasib ini tua kutok punya lebai malang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
 22. kita jgn terlalu riak n takabur.

  selaku petahana,kuasa najib hampir mutlak. segala aparat kerajaan d bawah telunjuk nya.

  memang benar najib n kerajaan nya dlm keadaan tertekan. tetapi selagi PH belum betul2 mantap, UMNO/BN masih mempunyai nyawa utk terus hidup.

  kita harus berwaspada !

  ReplyDelete
 23. Bakti tak ke mana ............... tapi masuk bakul angkat sendiri........... sudah terkenal seantero dunia.........

  ReplyDelete
 24. Lucu jugak, si Othaman tua kutok tak sadar diri
  Masa Kejora tiada, dari belakang dia pukul curi
  Agak nya betul dia bapok, telor udah dikembiri
  Setakat dia ini, Kejora sekeh hanya tangan kiri

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lucu jugak, si kojola carut tak sadar diri
   Masa hidup, dia sokong itu kapla pencuri
   Agak nya betul la dia ni keturunan pencarut bersiri
   Makan nasi pun kita ingat guna tangan kiri

   Delete
  2. Sejuk perut ibu mengandungkan saya, tanpa turun gelanggang ada hamba Allah menyekolahkan si Biadap syiok sendiri bercakap besar tapi pengecut.

   Terima kasih 18:35.

   Delete
  3. Aiikk..Wak lari naik atas pulak?

   Komen kat bawah kenapa tak jawab...takut...?

   Itu pun kemain, nak cabar orang...

   Dasar bapok tua mati pucok...kih kih kih...

   Delete
 25. Najib Si Penyamun adalah PARIA NOMBOR 1 dalam Malaysia.

  ReplyDelete
 26. Mmg ler Budin sasau ini dah terok dibuai mimpi
  Jangan kata menang, tidak pernah pun sipi-sipi
  Puak haprak nak menang hanya harapkan DAP
  Lepas itu, habis cai haprak akan ditolak ke tepi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
  Replies
  1. MAK KAU HIJAU..

   MAK KAU HIJAU !

   MAK KAU HIJAU !

   Hihihi.

   Delete
 27. Najib ini sudah ria namanya, nazubillah min zalik ! Kama bang Jamil tolong nasihat !

  ReplyDelete
 28. Najib dalam KETAKUTAN. PRU14 adalah penentu masa depannya samada masih berkuasa atau akan menjadi pelarian.

  ReplyDelete
 29. Politik Pakatan Haprak langsung tiada matlamat
  Perjuangan depa berteraskan dendam kesumat
  Dapat kat puak inii negara hancor tidak selamat
  Kalu PH menang itu tanda dunia hampir kiamat

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
 30. Othaman bapok tiada lagii kelibat bayang muka
  Islam berasal dari Hindu, kata ini lahanat puaka
  Lepas tu, citer tobat nasuha Israel pula dia reka
  Tak ada lain tempat dia di akhirat selain neraka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kojola manusia jenis bermuka muka
   Mengaku Islam tapi mulut lahanat macam puaka
   Ini orang pasti ada bela saka
   Tak ada lain tempat sesuai melainkan pegi neraka

   Delete
  2. Kpojolla fobia takutkan saya...sampai laa nie hanya berani di sebalik komputer/hp..langsung tak berani bersemuka dgn saya.

   Delete
  3. Aiikk..Wak lari naik atas pulak?

   Komen kat bawah kenapa tak jawab...takut...?

   Itu pun kemain, nak cabar orang...

   Dasar bapok tua mati pucok...kih kih kih...

   Delete
 31. Politik bijan waktu skrg sekadar nak lepas lokap sungai buloh je skrg langsung tiada matlamat.
  Perjuangan depa berteraskan habuan semata2.semuanya nak kejar harta termasuk caiii melayu yang bodoh2 memuja si bijan tu
  Belom memerintah dah dinilai buruk.yg 60 tahun perintah buat melayu merempat puak caiii buat bodo jer negara hancur tidak peduli.asal melayu bijan selamat
  Kalu PH menang itu tanda kiamat bagi umno.

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…parti berteraskan permusuhan dendam perkauman dan agama
  Diperintah puak ini negara hancur

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete


 32. Tidak ada satu sebab pun yg memungkinkan Najib jadi panik. Dulu semasa pru12 dan pru13 ,PAS menyertai pembangkang pun Najib tak panik inikan pula setelah PAS tidak lagi menyokong pembangkang.
  Yang sebenar2nya Mahathir yg panik... Dulu tak angkat plakad 'ANWAR PM KE 7' sekarang dah sokong pulak... Itu tanda org sedang dlm panic ketakutan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bro 16:34

   Berani dia tak sokong, nanti Kit Siang terajang..
   Lagi pulak Nuat ada pegang itu rekod hal Forex. Kalau dia tolong angkat Nuat jadi PM, Nuat pula boleh tolong dia nanti...
   Heh he... aku tolong nko, ko tolong ler aku pulak..

   Delete
  2. .
   .

   Apabila kawan baik uzur selalunya Najib akan menunjukan prihatin nya dengan menziarahi kawan rapatnya.

   Dan sebagai menunjuk-nujuk kan keakraban mereka berdua akan bergambar sebagaimana mereka menguna gambar ketika menziarahi TGNA atas dasar persaudaraan dalam Islam.

   Nak tenguk juga gambar mereka berdua..

   Delete
  3. .
   .

   Jangan kamu sama kan kekuatan Mahathir dengan Lobai Hadi.

   Masa Lobai Hadi duduk bersama pembangkang UMNO masih ada kekuatan lagi.

   Najib dapat Lobai Hadi tetapi sekarang Najib menghadapi dua masalah besar. Mahathir dan 1MDB.

   1MDB pun mula makan maruah PAS yang semakin parah.

   Delete
 33. Othaman nak lagak megah jalan pun nak rebah
  Dia punya komen pun sekadar pinggan tambah
  Digelar si Nuat Ad-Dajal Anus Ibrahim bedebah
  Kini penutoh jubor itu sanggup dia nak sembah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kejora nak lagak megah jalan pun nak kangkang
   Dia punya komen pun mcm nasi kangkang
   Digelar bodoh lagi suka pulak dia ni
   Nanti bini kau kena jubor pulak baru kau tau

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

   Delete
  2. Alamak kojolla, repot kt bos cepat.
   Budak Yeo Soya ni org kanan Cina Gemukbabi Low tuu laah ! Dia p tukar mengaku salah pulak tuu.
   Abis, abis ! Mesti ada plea bargain deal utk kurang hukuman dia neehh!
   Dah tentu lepas ni Jho tkeluar tahek lah low!
   Mcm mana ni, nak kambus berita kt tv3 pun dh tak dapat nii !!
   Nak main aleh2 , tiang pun dh habis.

   Makin dekat dah dgn MO1 dan wife neehhh!
   Mampus bos, next logical step..Jho Low akn buat plea bargain...
   habis bogel bulat,
   nmpak punggong penuh ulat.
   macai2 dn lobai kena cepat.
   Allah beri tempoh, masa dah dekat.

   Moga2 walau cai yg tegar berpalit penuh tahek low pun selamat.
   Walau musuh, kita pesan sama2 umat.
   Tempoh nak tamat.

   Segera lah bertaubat.

   Delete
 34. Belum.jadi pm najip dah membunoh
  Bukan saja budak UtK buat apa di suroh
  Di korek cipap sumbat c4 macam meriam buloh
  Habis berkecai mongol dah puas di tutoh  Kiiiiiih kiiiiih kiiiiiiiiiih

  ReplyDelete
 35. Bila dedak sudah basi,
  Tersentuh jadi kudis dijari,
  Siapa pun tak mahu lagi.
  Bawa mudarat pada diri.
  Cuma Singpaok dan Ms J yg sudi.
  Maka panik sudah mesti.
  Lepas Malaysia dicuci....
  macai2 perlu dicari...
  Simpan jangan kasi lari
  Kurung belakang pintu besi...


  ReplyDelete
 36. Budin fikir PH harimau walhal hanya anak kijang
  Cai bingai masih lagi dgn mimpi langkah Kajang
  Nak harap kekuatan Nuat si peliwat jadi tunjang
  Kalau kuat menutoh ada ler dia, merata ranjang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
 37. Budin sedar realiti nya tapi Matdey dia nak kipas
  Yg panik ketakutan sebenarnya Matdey hampas
  Dulu pun tak boleh menang masa bersama PAS
  Jangan mimpii lah, kerajaan korang nak rampas

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
 38. Othaman dah tiada lagi kat sini mundar mandir
  Mmg ifrit ni akan cabut kalau tahu Kejora hadir
  Atau dah tidak dapat dedak lagii dari si Madey
  Kasihan jugak, ini tua kutok punya Pak Pandir

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
 39. Othaman mau cabar Kejora secara anak jantan
  Jalan pun mengengkang spt belum baik khatan
  Mmg lah dia kaki gebang lebat, ini bapak setan
  Kini bila Kejora ada, iblis ini lesap tak kelihatan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
  Replies
  1. Othaman mau cabar Kejora secara anak jantan
   Tapi othaman tak tahu itu kojola adalah pondan
   Tak boleh jumpa othaman pasal banyak mau layan itu pelanggan
   Ditutoh belakang sambil kejora teguk air setan

   Delete
 40. Langsung tidak berani muncul, Othaman buaya
  Gelagat tua kutok ini, jgn mudah kita terpedaya
  Orang tak kenal akan ingat dia ini hero bergaya
  Agaknya bila malam jadi bapok berbaju kebaya

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
  Replies
  1. Langsung tidak berani ngeteh, kojola buaya
   Gelagat laki carut ini, jgn mudah kita terpedaya
   Dari gaya cakap pun kita boleh agak otak dia
   Banyak skru yang hilang dan putus wire

   Delete
  2. Kojolla..

   In spite of all your lacklustre & stupid howlings...bottom line is..when are you man enough to meet me in person to settle our differences..??

   Delete
  3. Ahhaa.. muncul juga ye, Wak Seman ulat bulu
   Kenaper agak lama sepi, macam malaikat lalu
   Sabarlah Wak, kita berjumpa ler dlm blog dulu
   Apa kat sinii teruk kena tibai, Wak terasa malu

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

   Delete
  4. Othaman tak ada kojola ifrit lahanat berani komentar
   Ajak ngeteh pun,ini pondan dah terketar ketar
   Agaknya telor hilang, takut muka kena tampar
   Belakang berani la ini pondan cakap berdegar degar

   Delete
  5. Diharap kalu kita jumpa, tidak ada lah sengketa
   Bila kita jumpa nantii Wak jgn lupa yer bercerita
   Nak tahu lebih lanjut pasal Nasuha dgn pendita
   Juga yg Wak kata Hindu asal agama Islam kita

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

   Delete
  6. Fool Wak, why do we need to have conference
   What we had shown had expose our difference
   It seems that, you are now lacking of tolerance
   Stay away, if you don’t have strong endurance

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

   Delete
  7. Owh Wak, you’re looking to meet me in person
   But, you’re urgent to see me for what a reason
   It would be better if you see Nuat at the prison
   If you don’t feel well go and drink some poison

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

   Delete
  8. Wow, Kejora kasi Wak pantun Bahasa Inggeris
   Cantik serta tersusun sama sekata setiap baris
   Mesti dalam hati, Wak rasa amat pedih terhiris
   Lagi terkedu ler ini Wak, Ayah Pin punya waris

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

   Delete
  9. Othaman mahu kasi tumbang BN simbol dacing
   Tapi dia sedar, hati rakyat PH tak daya pancing
   Dia marah, mau cari kita sampai lobang cacing
   Tapi sebaliknya dia yang dlm seluar terkencing

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

   Delete
  10. tried to playing you???

   grammer bro grammer...

   Wak tolong ajar BI sikit kat cai 20:30 nih..

   Pity him Wak, this idiot must have got an F9 in his BI during his SPM..he can't afford to get any good jod..that's why he is wandering in this blog, to get some 'dedak'...

   budak sekolah Melayu nak tulis BI..

   kih kih kih...

   Delete
  11. Nak test level BI Kojolla. Tolong terjemahkan ke dalam B Inggeris...

   "Tiap2 pagi ayam jantan Othaman berdiri tegak".

   Boleh buat ker?

   Delete
  12. Nak test level BI Othaman Kadok. Tolong terjemahkan pantun ini ke dalam B Inggeris:

   Othaman penjilat Al-Jubori dan jugak Kit Siang
   Masiih mau lagak bijak, walau dia bodoh piang
   Terkedu lah dia ini mlm, ini mangkok tua biang
   Bila tak reti jawab pantun dlm BI, dia alih tiang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

   Delete
 41. .
  .

  Najib sudah sakit jiwa. Buka mata saja ingat Mahathir. Nah tutup mata ingat Mahathir. Hingga terbawa-bawa dalam mimpi.

  Tahap Najib sama lah macam barua yang makan dedak semata-mata untuk menyakiti hati supaya kita jadi marah.

  Menurut pakar jiwa pemimpin seperti Najib bermasalah dan Najib sebenarnya berlawan dengan dirinya untuk memdapatkan kekuatan.

  Kekuatan yang sebenarnya ialah sabar dan ikhlas.

  Mahathir dan Anwar Ibrahim kuat sehingga hari ini kerana mereka sabar dan ikhlas.

  Wallahhuallam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Cai 18:04 punya komen langsung tidak beralas
   Ya, Sheikh Jubori mmg orang sabar dan ikhlas
   Dah ramai betina dan jantan, penutoh ini balas
   Lobang jubor dan lobang pukii sudah berbelas

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

   Delete
  2. .
   .

   Sabar dan ikhlas adalah proses pembelajaran yang berterusan. Setiap hari kedua-dua sifat tersebut perlu di tingkatkan supaya manusia dapat merasakan perubahan pada diri masing-masing.

   Harta dan pangkat tidak membawa perubahan yang kekal. Ia nya bersifat sementara. Apabila sudah miliki harta atau pangkat adakah memcukupi?

   Bukan Islam pun akhir nya akan sedar harta dan pangkat bukan kebahagian yang sebenarnya kerana it lah orang kaya yang bukan beragama Islam mendermakan sebahagian harta mereka apabila tidak puas-puas atau apabila mereka telah tua.

   Sebaliknya orang Islam tetap juga kejar harta dan pangkat.

   Astagfirrullah.

   Delete
 42. Kejora tu fikir umno akan kekal selamanya..memang adat dunia yang atas akan jatuh,yang kaya akan miskin,yang mida akan tua dan yg last sekali yang merasa dedak akan tersedak dedak akhirnya
  Caiiiiiii umno bikan bingai masih lagi dgn mimpi nak kekal kuasa.dia tak tahu nanti bijan masuk felda selipar mak cik bedah meletup kat kepala dia
  Nak harap kekuatan hadi lagi la..serban pon akan terlilit kat tengkok bagai tali gantung lepas ni
  Kalau bercakap kuat meneran-neran akan ada tahi dia terkeluar merata akhirnya

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…bakal merayu dedak kat lokap kejora ni

  ReplyDelete
  Replies
  1. Udah adat budaya umno sombong dan bongkak udah sebati
   Klau makcik felda ada hati harap jangan undi umno lagi
   Hari hari kejora puji diri sendiri.
   Dia punya komen pun mcm nasi kangkang bodoh dan hampeh
   Digelar bodoh lagi suka pulak dia ni
   Nanti bini kau kena jubor pulak baru kau tau

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Delete
 43. Mmg lawak gila ini artikel dari si Budin bedebah
  Masih tak mengaku Matdey yg panik & gelabah
  Kit Siang DAP tokong, dia rela melutut sembah
  Sanggup junjong Nuat, dari hina punya lembah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
 44. mungkin najib tertekan kerana teguran TMJ.

  TMJ keciwa mempersoalkan apa jadi pada rumah saya yang dulu saya banggakan.?

  dah tak dapat sokongan raja, najib cuba berpaut pada sokongan dari raja...

  rajagopal, rajamaniam, rajasammy..

  dei thamby... poh.. pohraah.. tok sami sendiri ramal najib tumbang.. apa macam?

  tapi orang islam tak boleh percaya lah kan..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dey thamby 18:32

   yenna dey yennay sholey poodachitt..poodahh...

   Ini dari puak tok sami India:

   Dr M backing Anwar only shows his desperation, says MAICCI chief

   PETALING JAYA: Former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad’s (pic) show of support for the deputy he sacked decades ago only shows how desperate he is, says the Malaysian Associated Indian Chambers of Commerce and Industry.

   “Malaysian voters are mature enough to see through the latest ‘sandiwara’ (drama) by Tun Dr Mahathir, and I am confident they will see clearly through his recent deceitful actions and statements,” its president Tan Sri K. Kenneth Eswaran said in a statement Monday.

   Kenneth alleged that Tun Dr Mahathir was actually worried about the recent announcement on the setting up of a Royal Commission of Inquiry to look into the US$10bil (RM4.4bil) foreign exchange loss during his time as prime minister from 1981 to 2003.

   “This is just an attempt to divert the attention away from the real issues,” he said.

   British daily The Guardian last week quoted Dr Mahathir, who had sacked Datuk Seri Anwar Ibrahim as deputy prime minister in 1998, as saying that he would not object to Anwar returning to politics and becoming prime minister if the latter was given a royal pardon.

   The Parti Pribumi Bersatu Malaysia chairman also reportedly said that Anwar had been unfairly treated, and that he had regretted not allowing him to become premier.

   Dr Mahathir has since denied The Guardian report, saying Anwar could not become the next prime minister as he needed to be released from jail first.

   http://www.msn.com/en-my/news/other/dr-m-backing-anwar-only-shows-his-desperation-says-maicci-chief/ar-BBE7rfe?li=BBr8Hnu&ocid=UE07DHP

   Delete
  2. .
   .

   Sami buat ramalan.
   Ada kitab ramalan.
   Tenguk bintang Najib. Banyak sangat bintang kejola. Tak bagus..

   Yang itu pendapat bukan ramalan. itu sebab ayat dan komen sama macam di ulang—ulang. cuma orang nya lain—lain.

   takut jugak macai dengan ramalan..

   Delete
 45. Mmg benar disogok dedak, ini Budin taik palat
  Cuba nak bela Matdey yg tak kenal arah kiblat
  Sanggup biar dirinya puak DAP tokong peralat
  Nuat kakii penutoh jubor, rela disembah & jilat

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
 46. Ewaah kemain konfiden, Budin kata PH menang
  Cai bingai tumpang bersorak, gendang dicanang
  Nak tewaskan BN cai2 bingai ingat kerja senang
  Lepas PRU14, tengok lah air mata cai berlinang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ewaah kemain konfiden, Kojola kata BN menang
   Cai dedak bingai siap sedialah tanah di gali lubang
   BN tewas nanti cai2 dedak bingai jangan hilang
   Lepas PRU14, kita mau tanam korang celebrate PH menang

   Delete
  2. Tahap konfiden PH menang paling tinggi di abad ini
   Cai bingai cuma mampu bersorak dalam lokap kali ni
   Nak tewaskan BN senang je kali ni...modal nak gula2 pru dah abis.dah takde derma arab kali ni
   Lepas PRU14, tengok lah air mata cai berlinang kehabisan dedak

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Delete
 47. Nukilan Nahi Mungkar TMJ adalah bara apibpanas yg tak sanggup disentuh oleh UMNOBNPIS.
  100% news blackout.
  Mainan mimik2 muka setan pembaca berita hasut oleh TV3 suku pun mula pudar.
  PH dah jungjong akur nukilan baginda.
  Tapi tiada seorang Klepetotoliban yg berani tanggong junjong. Tak kan takut patah bahu kot?
  Eh, tak mahu turut nahi mungkar ker?
  Dalam waktu sama sibudak Yeo soya, paling rapat Jho tiba2 mengaku salah, Ada bargain hukuman sebalik plea neeh...masak.
  Lepas Yeo so ya, mau Jho ter klua tahek buat deal pulak neehh...

  Mana tak gabraa...
  Sudah dejat daa..
  mau kucutulo woooii,
  sini tutup sana bukak...aduwoii..

  ReplyDelete
 48. Sudahhhhhh dekattttttt bijannn nakkk kena cekuppp..!!!!!!!

  ReplyDelete
 49. Ini aku punya itu aku punya ini aku punya.. hei lampu, nasib baik kau panas, kalau tak kau pun aku kebas.. kah kah kah.

  ReplyDelete
 50. rakyat tak takut perubahan. parti yg memerintah negara saja yg akan berubah..
  yg di atas tetap islam dan melayu. rakyat tetap akan bernaung di bwh institusi raja2 yg sememangnya islam dan melayu. hanya najib dan segelintir kroninya saja yg takut..

  ReplyDelete
 51. Najip yang tak boleh pakai langsung.

  Ada ke patut dia langsung tak nak bertindak proaktif dan agresif untuk cari dan tangkap si kafir pengkhianat jolo tu...satu dunia dah bagitau jolo tu punca segala kemelut pasal mdb. Tapi dia buat tatau je?

  Pee em apa macam tu? Pengecut! Dayus! Bersubahat! Taboleh pakai!

  Kah kah kah

  ReplyDelete
 52. sejak zaman tun hussein onn memang sentiasa berlaku bekas PM keluar parti umno disebabkan tidak setuju dengan pemerintahan PM yang menggantikannya,contoh nya tunku x setuju dan hentam tun hussein dan mahathir,tun hussein x setuju dengan mahathir.tun mahathir x setuju dengan tun ahmad badwi dan najib. tp semua bekas PM ni x pernah berkelakuan seburuk dan sebiadab najib.Para PM ni bila dikutuk dan dihentam oleh bekas PM sebelumnya, tidak pernah beri reaksi biadab dan kurang ajar sebab rasa hormat kepada jasa bekas PM tu semasa memerintah dulu.contohnya,tun mahathir x pernah hina tunku malah memberi penghormatan kepada tunku dengan menamakan putrajaya sempena nama tunku.walaupun teruk dikecam oleh tunku.tp PM kita yang sekarang ni, kebiadapan nya dah terlalu melampau sampai sanggup menidakkan jasa2 tun mahathir dan cuba menunjukkan yang dirinya lebih berjasa dari tun mahathir. Inikah kualiti pemimpin melayu yang diagungkan oleh parti keramat orang melayu?betapa rugi lah diri mu wahai umat melayu..

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...