Wednesday, 6 July 2016

SALAM AIDIL FITRI


Dalam kesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri kepada semua pembaca blog ini, sama ada yang berada di Malaysia mahu pun di luar negara.

Raikanlah Hari Raya ini bersama keluarga, anak-anak, adik beradik, saudara-mara, kawan-kawan dan sesama manusia yang menjadi sebahagian daripada kehidupan kita.

Mahathir marah Najib
Najib marah Muhyiddin
Sebulan berpuasa amalan wajib
Maaf dipohon zahir dan batin

Muhyiddin kena pecat
Zahid jadi pengganti
Kepada yang jauh dan juga dekat
Maaf saya ikhlas dari hati

Akhirnya, semoga kita semua terus diberi kekuatan untuk sama-sama berbuat kebaikan dan menolak kemungkaran di negara tercinta ini. (SH 06/07/2016).

29 comments:

  1. Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin.sya ingin mengucapkan ribuan terima kasih untuk tulisan yg berinspirasi dan semangat utk lawan tidak keadilan dlm negara tercinta ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keluar UMNO shafie afdal
      Kena pecat muhyidin yasin
      Mkn minum minta halal
      Moga berjumpa di hari lain

      Najib sudah kaya,
      Rosmah jadi Datin,
      Selamat Hari Raya,
      Maaf Zahir dan Batin

      Delete
    2. i cannot forgive najib m rosmah..penipu dan pencuri duit rakyat

      Delete
  2. Amin ya Rabbil Alamiin!

    Selamat Hari Raya Mubarakah
    Tuan Shahbudin & Sekeluarga!

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya tuan budin & family..

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya tuan budin & family..

    ReplyDelete
  5. Bairam Mubarak - Selamat Hari Raya Shahbudin Husin & Family.

    Semoga dipermudahkan umat Islam di Malaysia dan di seluruh Dunia dalam berurusan harian dan seterus nya.

    Amin Ya Rab.

    MLN

    NY State, Mid-West North America & Central Canada

    ReplyDelete
  6. Selamat Hari Raya Aidilfitri Bro.
    Keep the news factory coming.

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Raya jugak kapada Shahbudin dan semua peserta di blog ni.

    Doakan sihat, panjang umur, murah rezeki dan bahagia selalu.

    Harap suasana Hari Raya tak di pudarkan oleh sesiapa yang masuk buat komen secara kurang sopan.

    ReplyDelete
  8. SHR Bro.....yes keep the news flowing.
    Saya suka baca komen cai2 najib.
    Apa yang di lakukan oleh najib membuat saya marah.
    Response cai najib pula membuat saya ketawa.....langsung tak masuk akal dan amat lucu sekali!
    Tahniah Ahmad Maslan....secara tak langsung awak lah idola cai2 najib.

    ReplyDelete
  9. SHR Bro.....yes keep the news flowing.
    Saya suka baca komen cai2 najib.
    Apa yang di lakukan oleh najib membuat saya marah.
    Response cai najib pula membuat saya ketawa.....langsung tak masuk akal dan amat lucu sekali!
    Tahniah Ahmad Maslan....secara tak langsung awak lah idola cai2 najib.

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Raya Aidil Fitri saya ucapkan kepada Bro Shahbudin dan juga kepada semua pembaca blog serta keluarga anda.
    Maaf Zahir dan Batin.
    Selamat beraya.

    ReplyDelete
  11. السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ.


    * 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
    • ˚Selamat★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
    •。★Hari Raya!★ 。* • ˚。
    ° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
    ˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚ ˛
    ˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門| ˚

    *SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI*
    *MAAF ZAHIR DAN BATIN...*

    Sempena ketibaan Syawal yg penuh berkah, saya sekeluarga mengambil kesempatan mengucap.......
    'SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI'.

    🕌Jadikanlah peluang menyambut Aidilfitri ini utk menjernihkan yg keruh dan saling maaf bermaafan. Semoga Allah menerima segala amalan ibadah puasa di bulan Ramadhan dan mengekalkan kita dlm ketaatan serta ikhlas dlm melakukan kebaikan.

    عن جُبَيْرِ بْنِ نُفَيْرٍ قَالَ :

    كَانَ أَصْحَابُ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِذَا

    اِلْتَقَوْا يَوْمَ الْعِيدِ يَقُولُ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ :

    تَقَبَّلَ اللَّهُ مِنَّا وَمِنْك . قال الحافظ : إسناده حسن .

    Dari Jubair bin Nufair berkata :
    Bahawa apabila para sahabat Rasulullah sallallahu ‘alaihi wa sallam berjumpa/bertemu sesama mereka pada hari ‘ied (Idul Fitri atau Idul Adha), maka mereka satu sama lain mengucapkan :
    “ Taqobbalallahu minna wa minka "
     (Semoga Allah menerima amalan ku dan amalan kalian).”
    Al Hafiz Ibnu Hajar mengatakan bahwa sanad hadits ini adalah hasan.

    " Selamat Hari Raya "

    " تقَبَّلَ الله ُمِنَّا وَمِنْكُمْ "

    “Semoga Allah menerima amalan kami dan amal kalian.”

    Ikhlas dari Nur Barzakh...

    ١ شوال ١٤٣٧ = 6/7/2016
    ماشاءالله تبارك الله....

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  12. SALAM LEBARAN BUDIN & FAMILY... SAYA PEMINAT SETIA BLOG ANDA...
    TERUSKAN PERJUANGAN DEMI TANAHAIR TERCINTA...

    ReplyDelete
  13. Shah serata peminat blog shah saya mengulur jari sepuluh utk mengucapkan selamat menyambut hari lebaran maaf zahir batin jika ada terkasar bahasa kerana saya hanya manusia biasa aammmiiiinnnn

    ReplyDelete
  14. Shah serata peminat blog shah saya mengulur jari sepuluh utk mengucapkan selamat menyambut hari lebaran maaf zahir batin jika ada terkasar bahasa kerana saya hanya manusia biasa aammmiiiinnnn

    ReplyDelete
  15. Salam El-Fitri kepada Budin dan pembaca2, Di hari yang Mulia ini, maaf zahir batin...

    ReplyDelete
  16. Selamat hari raya Din. Sempat lagi tu menyelit dalam duk berpantun..kih kih kih..; )

    ReplyDelete
  17. Hadamkan lah makna...carilah erti
    Carilah hakikat...Zat yg suci
    Idul Fitri itu...FITRAH sejati
    Yg TAK wujud FITNAH...Rasuah=menCURI


    Allahu'Akbar...Takbir ber gema
    Lambang sumpah...TAQWA di kalbu
    TAK wujud onar...Berbelit berdusta
    TAK lahir FITNAH...Samar KELIRU
    Dan lahirnya KASEH...ikatan bahagia
    Yg kaseh Mem-BERI...saling membantu
    Kan hadirnya CINTA...Keinsafan yg mulia
    Bukankah kita semua ini...ummat yg'SATU?


    Bukankah kita ini...hamba yg'SATU?
    Adam dan Hawa...permulaan CINTA
    Mengapa di beza2kan...Arab Cina dan Melayu?
    Bukankah Integrity-TAQWA...mnjd Matlamat kita semua!?


    ReplyDelete
  18. Shah serata peminat blog shah saya mengulur jari sepuluh utk mengucapkan selamat menyambut hari lebaran maaf zahir batin jika ada terkasar bahasa kerana saya hanya manusia biasa aammmiiiinnnn

    ReplyDelete
  19. Shah serata peminat blog shah saya mengulur jari sepuluh utk mengucapkan selamat menyambut hari lebaran maaf zahir batin jika ada terkasar bahasa kerana saya hanya manusia biasa aammmiiiinnnn

    ReplyDelete
  20. Din, Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin. BARELAAN LAH KITA....hehehe

    ReplyDelete
  21. Saya juga ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada Tuan Shahbudin dan semua pemintat blog ini - Semoga tercapai segala perjuangan kita.

    ReplyDelete
  22. Selamat hari raya tuan shah. Esok ada story tak?
    Minta tuan shah terus menulis

    ReplyDelete
  23. Saya juga mengambil kesempatan mengucap salam lebaran buat Tuan Shahbudin. Tulisan dan blog tuan banyak info terkini. Moga terus update dengan info terbaru.
    Wassalam
    http//:usryabdullah.blogspot.com/p/blog-page.html

    ReplyDelete
  24. Saya juga mengambil kesempatan mengucap salam lebaran buat Tuan Shahbudin. Tulisan dan blog tuan banyak info terkini. Moga terus update dengan info terbaru.
    Wassalam
    http//:usryabdullah.blogspot.com/p/blog-page.html

    ReplyDelete
  25. Salam Shah selamat hari raya
    Juga kepada rakan blog yg setia
    Bukan dedak kita tak harap jadi kaya
    Tegak kebenaran itu bagus sangat mulia

    Mohon maaf jika ada kasar bahasa
    Maklumlah flykite hari hari maki hamun
    Kita fakta tapi dia yang terasa
    Lagak hebat orang tahu cai Penyamun

    Banyak info kita dpt dari Shah
    Shah lapur ada orang lagi gelisah
    macam2 dia buat untuk kasi kita susah
    jatuhnya dia kiri kanan kena belasah..

    Tq Shah.


    ReplyDelete
  26. Aslamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang pengusaha dibidang data dan anak anaknya, ditengah tagihan utang yg menumpuk dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini saya bertemu dengan seorang teman dan bercerita kepadanya, Alhamdulilah beliau memberikan saran kepada saya, dulu katanya dia juga seperti saya stelah bergabung dengan AKI ZYEH MAULANA hidupnya kembali sukses, awalnya saya ragu dan tidak percaya tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsu hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari Astagfirullahallazim, Alhamdulilah Ternyata benar benar terbukti dan 5M yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir dari Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda.” sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI ZYEH MAULANA dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon di 085298275599 Untuk yg di luar indon telefon di +6285298275599,Atau Lihat Di internet KLIK DISINI saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyah Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia.

    PESUGIHAN MENGUNAKAN MINYAK GHAIB

    PENARIKAN UANG MENGGUNAKAN MUSTIKA

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...