Wednesday, 18 May 2016

"BESAR KEMALUAN" DENGAN BERITA INI


Sekali lagi, angkara Najib Razak, rakyat Malaysia yang tinggal di London tentunya berasa malu dengan jiran tetangga, kenalan atau rakan-rakan mereka di sana.

Setelah banyak media antarabangsa seperti WSJ, ABC News, New York Times, Whashington Post, Sarawak Report dan sebagainya membuat laporan ke seluruh dunia mengenai dakwaan rasuah melihatkan Najib, kini Chanel 4, sebuah stesen penyiar di UK pula berbuat demikian.

Lebih memalukan lagi kerana penyiaran itu dilakukan ketika Najib sendiri sedang melakukan lawatan rasminya ke London dan berucap dalam sebuah majlis berkenaan pelaburan di sana.

Kecuali golongan pemakan dedak yang "kemaluannya tetap kecil" dengan penyiaran-penyiaran berita seumpama itu, mereka yang lain tentu saja terasa seperti diaibkan maruah dan harga diri sebagai rakyat Malaysia yang selama ini dihormati, disanjung dan dinilai tinggi intergritinya.

Hanya di zaman  Najib "kemaluan demi kemaluan"  rakyat Malaysia di dalam dan luar negara "dibesarkan"  silih berganti dan bagaikan tiada titik hentinya.

Oleh itu, segeralah BERUNDUR WAHAI NAJIB daripada terus menyusahkan rakyat  sendiri. (SH 18/05/2016).

43 comments:

  1. Mengikut pendapat tuang punasihat;
    Bagi yg berbini 2, 3 or 4...membesarkan "kemaluang" adalah satu "keperluang"
    ha ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sapa nak letak jawatan??? Selagi duit masyukkk bilyon2.. selagi kaki bodek mampu bodek, insyaAllah Najib Rosmah kekal utk Malaysia utk 20 tahun lagi.

      Delete
    2. Tak betul tu tuan, yang berbini satu pun kena mantap kemaluangnya. Asal ada bini, kemaluang mesti mantap, mantap=cukup besar dan panjang sesuai dengan bini.

      Delete
  2. Najib jenis yang tak peduli apa-apa semuanya dia langgar....!!! Dia tak ambil kisah dengan keadaan rakyat jelata..!!

    ReplyDelete
  3. apa nk malu kalao hati tu dh hitam pekat dh xnmpk jln yg benar.Bagi kes beliau kemaluanny masih tidak perasan ada atau tidak.jilake

    ReplyDelete
  4. Sebenarnya Najib malu, tetapi kabinetnya dan ahli UMNO yang tak malu. Jadi sebagai PM dan Presiden, terpaksalah dia yang memikul TAK MALU nya. Inilah PM dan Presiden sejati !!!!!

    ReplyDelete
  5. Kemaluan aku besar juga tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akan tetapi jenis ahjib & macai sdn. takde had diorang tak akan malu walaupun kemaluan diorang terdedah sedunia ...

      Delete
    2. Aku punya pong..big, strong, and friendly

      Delete
    3. kemaluan kak mah mcmna ya? siapa tau, kongsi sama

      Delete
  6. Semua rakyat Malaysia mendapat "kemaluan besar" gara gara Najib Razak. TAHNIAH rakyat Malaysia dan tahniah Najib Razak kerana rekod ini. Belum pernah satu orang pun PM Malaysia sebelum ini mampu "membesarkan kemaluan" rakyat Malaysia melainkan Najib Razak sorang ini. Dia layak dapat anugerah tertinggi dunia!

    ReplyDelete
  7. di blog ini kita berfakat
    negara kita sudah pun tenat
    kita bertindak sedar masyarakat
    harta negara dia yang rembat

    betapa malu rakyat Malaysia
    pee emm hampeh sering dicerca
    dari dalam dan luar negara
    suruh turun tak mahu bersara

    kalau dulu negara dipuji
    semua tinggal kenangan kini
    negara malu diumpat keji
    gara gara dia takutkan bini...



    ReplyDelete
  8. Satu kelebihan Najib yg saya respek: dia semcm x ada malu. Selamba saja.
    Mungkin ini yg d maksudkan dgn bila hati sdah hitam.
    Kalau saya d tempat dia, silap2 saya sdah mati kufur dgn cara membunuh diri.

    ReplyDelete
  9. Satu kelebihan Najib yg saya respek: dia semcm x ada malu. Selamba saja.
    Mungkin ini yg d maksudkan dgn bila hati sdah hitam.
    Kalau saya d tempat dia, silap2 saya sdah mati kufur dgn cara membunuh diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pemimpin lain bila satu persatu skandal kena bongkar tengok muka bila berucap dah boleh nampak gelabah dia tapi Najib steady je tersenyum dengan bibir merahnya... ini memang kita respeklah hahaha

      Delete
  10. Penyanggak malaysia memang takda kemaluan da operate suami dia badak gedik yg control.telor sori da membesuk di pijit pembangkang selama 6 tahun losakk

    ReplyDelete
  11. Agak2nya dgn tuhan pun tak malu jugak?, buatlah engkau nak buat apapun selagi nyawa belum sampai ke halkum, dah pasti nama kamu tak harum lagi selepas tiada nanti

    ReplyDelete
  12. Allah berfirman,

    يَاأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا إِن جَآءَكُمْ فَاسِقُُ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَن تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَى مَافَعَلْتُمْ نَادِمِينَ

    “Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu”. [Al Hujurat : 6].

    wahai admin...klu nk menyebarkan berita pastikan sahih..bukanya copy dr malaysiakini..igt kita ni akan mati..tahit lalat dimuka saudara bukanya mampu memadam api neraka..igt saudara..salam sejahtera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iblis juga sangat rajin mempergunakan ayat-ayat,malah iblislah yang paling perlukan agama.

      Delete
    2. Anon 15.15 - saya turut mendapat email daripada pembaca blog ini yang menetap di London yang mengatakan memang mereka malu dengan siaran Chanel 4 yang disiarkan bertepatan dengan kedatangan Najib itu, malah diketawa oleh rakan2 di sana. Ia bukan berita tak sahih, sahihnya sama macam duit RM2,600 juta yang masuk akaun peribadi Najib.

      Delete
    3. Yg kau nak bela najib yg ambik rasuah tu apahal???? Allah dan Rasulnya mengutuk pengamal rasuah dan org2 yg menyokongnya/

      Najib sapu RM42million dari SCRI. Sprm telah memperakukan supaya dia dituduh dibawah ssk.403 Kanun Keseksaan. duit RM2.6billion tu adalah duit yg dia curi bersma2 JLow sebanyak US4bilion dan US1billion dimasukkan dlm akaun dia yg termasuk '681 Amereican pies'.

      Tah tah...kau yg fasik..menyokong pengamal rasuah yg disiasat satu dunia. Atau munkin weorang yg duduk dlm kawasan Felda dan tidak pernah membaca laporan2 agensi FBI. Swiss AG, Spore commercial crime menyiasat kes yg melibatkan kecurian duit 1MDB. Tu fasl tak tahu kerasuahan dan sifat penyamun Najib.

      Delete
  13. org yg mnjilat madir ni bukanya tahu bab agama ustaz..tgkla masa pmipin dia jadi pm..sebab tu la lahir manusia tahit lalat ni..kata org makan dedak..tp diri sendiri hati hitam bab buntut kuali..bawak2la mengucap sedara..udahlah mjilat

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang macai mappadulung mahu mati2 membela malang malaysia

      Delete

    2. 15.15 copy paste sikit saja ayat-ayat terus saja 15.18 gelarkan ustaz.

      Mudahnya.

      Delete
    3. Jgn terpedaya..1515,1518 dgn 1521 adalah macai yg sama,org yg sama..konon2ny nak menyamar jd org yg berlainan..igt pembaca bodoh mcm dia agak ny..taktik macai sangap dedak..ppuuiihh!

      Delete
  14. xpuas minum kencing madir..minum air kencing mahyudin..pastu minum plak air kencing boboi..patutla bodo bertingkat2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Engkau da taipkan surah beserta terjemahan ny sekali tadi lepas tu ko nak sembang kotor..ugama ape yg ko blaja ni..nak mengampu najib pegi main jaoh2,jgn nak mencemarkan ayat suci dgn politik dedak ko kat sini..barua..!

      Delete
    2. 15.21 pegi lpk mykmu je, jilat najib sesuai utk macai mcm jalil backer & khir poyo. menyemak kt sini..

      Delete
  15. Bagaimana aset 1mdb boleh di pindah dan wujud perbadanan baru bawah kementetian kewangan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laporan PAC pun boleh main padam2..letak bwh OSA. Nape takut sgt? Jho low punya pasal, sampai skrg x siasat.

      Delete
  16. Satu kaedah melepaskan najib. Tak didakwa dimahkamah?
    Satu lagi konspiradi skongkol kroni najib
    Tiada wibawa. Tiada ibtigriti
    Semuanya sebab majlis raja dan agung membisu.

    ReplyDelete
  17. Bile la anak keruak nak maki Najib sebsb da jatuhkan ke-maluan Malaysia????? Mane pemakan d3dak laen..

    ReplyDelete
  18. Glad to visit the site very nice and interesting.

    ReplyDelete
  19. Soalan cepu emas

    Siapa YB yang beli rumah RM130 Juta di Lygon Place, Belgravia, London ???

    Siapa dapat jawab aku bagi RM2.60sen

    ReplyDelete
  20. Jijik dah dgn manusia sebegini yang tak tahu malu

    ReplyDelete
  21. Jijik dah dgn manusia sebegini yang tak tahu malu

    ReplyDelete
  22. Bisnes online....tak daftar smm denda dan penjara...bodoh punya cukai...adyik nak untung..kacau periuk nasik penaiaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas umum gst,...ade menteri suh rakyat wat 2kerja,...bisnes online adalah pilihan terbaik,...bile rakyat ade untung sket,...kerajaan buh cukai lagi?!,...bkn ke GST itu sendiri dikatakan cukai menyeluruh,...kenapa perlu ade lagi penambahan dalam percukaian?!,....

      Delete
  23. Ekonomi berkembang bukan sebab najib bodoh tv3

    ReplyDelete
  24. Bila lagi Anifah tak Aman nak sound chanel 4 tu. Dah tak dapat dedak lagi ke

    ReplyDelete
  25. Zaman najib .. banyak menyusahkan rakyat jelata .. cukai ...cukai ..cukai

    ReplyDelete
  26. bila nuar diberi pengampunan nt harap2 boleh jd senator ganti tmpat izam. klu boleh lantik jd menteri. tmpt nuar didlm pnjara isi lah penentang pm pulak. agakbya gitu lah. cuba pikir sapa dia ..mungkin semua yg sign deklarasi . yg x sign kak wan dan klrga dah tentu selamat.

    ReplyDelete
  27. Sejak Najib di Kem Pertahanan dia dah langgar terlalu banyak peraturan kementerian utk dpt habuan dlm.projek Kementah. Jadi sekarang dia dpt kuasa maksima...pahamlah apa yg berlaku hari ni. Jadi hanya turunkan dia shj pilihan yg ada pd rakyat.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...