Sunday, 1 May 2016

KALAU NAJIB PUN TAK TAHU, PENCACAI LAGILAH TAK TAHU APA-APA

Berucap di Johor Bahru, Jumaat lalu, Muhyiddin Yassin membidas Najib Razak yang hanya mendiamkan diri seolah-olah tidak tahu mengenai transaksi kewangan 1MDB yang tidak dapat disahkan berjumlah AS$7 bilion atau RM28,000 juta, meskipun sudah didedah dalam Laporan PAC, baru-baru ini.

"AS$7 bilion mengalir kepada pihak yang tak tahu siapa terima, siapa yang luluskan?

"Najib perlu bertanggungjawab, tapi dia tak pernah jelaskan soal itu," kata Muhyiddin di depan ribuan hadirin.

Sebetulnya memang Najib tak tahu apa-apa pun, yang beliau tahu hanyalah tandatangan saja. Sebab itu, bukan saja duit hilang dia tak tahu, duit SRC International masuk dalam akaun sendiri pun dia tak tahu.

Mujur dia masih tahu berbelanja dan agih-agihkan duit daripada akaun peribadinya. Itulah Najib....
Pencacai?

Kalau Najib tak tahu, pencacai lagilah tak tahu apa-apa. Tak hairan mengapa jawapan mereka bukan saja berbeza-beza, tapi semuanya tak betul belaka. Mereka jawab main bedal saja, mungkin ikut berapa banyak dedak yang diterima.

Sekarang ini bila semakin banyak isu 1MDB terdedah, semua diam belaka. Rahman Dahlan, Salleh Said Keruak, Shabery Cheek, Azalina Othman Said, Nazri Aziz, Annuar Musa, Ahmad Maslan dan yang lain-lain semuanya sudah hilang suara mengenai 1MDB.

Hakikatnya, Najib dan pencacainya sama saja - tak tahu apa-apa. Itulah wajah pemimpin dan kerajaan yang kita ada. (SH 01/05/2016).

36 comments:

  1. Najib sekarang sedang tersepit oleh hutang 1MDB.
    Bergolek, mati. Telentang pun mati!
    Dia perlu cari duit untuk bayar utang tu.
    Takda jalan lain, kecuali naikkan GST kepada 9-10%.
    Mampu ke dia lakukannya sekarang.......?????
    Dia akan adakan snap election selepas PRN Sarawak
    denganharapan dia akan menang.
    Bila menang, dia akannaikkan GST kepada 10%.
    Selesailah masalah 1MDB.
    Dia pun akan terima berb illion derma arab untuk
    Rosmah bershopping.
    Selamat MELAYU.
    Selagi ada Najib MELAYU TAKKAN HILANG DI DONIA!!!
    UNDILAH BN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib bukan buat buat TAK TAHU ...dia tahu bau KENTOT Tu datang dari jeburnya begitu juga pencacai dia...mereka Tau BAU Tu siapa yg lepaskan sebab BAU KENTOT Tu bau yg sama bila mereka pernah nampak ROSMAH cubit perut NAJIB bila bau Ni merebak dulu...Jadi hari Ni bila satu DUNIA dah dapat HIDU BAU KENTOT Ni mereka terpaksa tutup hiding di sebalik sepu tangan mahal yg di hadiah NAJIB DAN ROSMAH semasa MAJLIS NIKAH ANAKnya..dan hari Ni mengapa MAHJUDIN DAN SEKUMPULANNYA tersedak sedak dgn BAU KENTOT Ni sebab mereka baru tahu SAPU TANGAN mereka tak sama nilainya dgn macai macai NAJIB...TERTANYA AKU SENDIRI berapa banyak kota tisu yg di gunakan pihak istana utk menekup hiding Dari BAU KENTOT Ni?..aku Rasa orang SARAWAK buat mass Ni TIDAK ADA MASAALAH DGN BAU BUSUK KENTOT Ni sebab mereka dah terbiasa dgn BAU KENTOT orang UTAN yg tiada beza dengan BAU KENTOT NAJIB..asalkan NAJIB boleh hulur PISANG EMAS utk BERUK BERUK di hutan..Percayalah BAU KENTOT Ni akak hilang bilamana BAU Ni senarai dgn BAU MINYAK WANGI BUATAN ARAB.

      Delete
    2. Hulur pisang tanduk kat azalina

      Delete
    3. Skrg rakyat cuma harapkan Majlis Raja-Raja bertindak segera.

      Delete
  2. Takbir......najib!!!

    ReplyDelete
  3. 1MDB - Najib and lacikabinetnya sekarang semua buat bodoh, pencacainya lagilah bangang

    ReplyDelete
  4. Tak tahu itu satu masalah, tetapi yang lebih masalahnya sebab najib langsung tak ada keinginan untuk ambil tahu untuk memberitahu rakyat yang teramat nak tahu. Buat bodoh jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sign dokumen pun tak baca.
      Sebab tak baca jadi apekebenda berkenaan dokumen tu tak tahu.
      Duit masuk akaun pun tak tahu.
      Bayar duit berbilion kat company tapi company tu company penipu pun tak tahu.
      Semuanya tak tahu.......
      Kalau semua tak tahu lebih baik BERUNDURLAH.

      Delete
    2. Najib bukan tak tahu; atau buat-buat tak tahu; dia mesti tahu sebab kalau betui-betui tak tahu tak kan lah dia siap-siap lagi tepon bank bagi tahu masa Cik Mah shopping sakan luluskan bayaran untuk caj kredit kad dia. Giler la wehh.. bukan sehinggit; bukan dua hinggit tapi juta hinggit...

      Delete
  5. Dia bukan setakat tak tahu tapi muka punya la tak malu.Yang paling haram jadah dan bangsat ialah pak menteri,MKT umno,kuncu kuncu dan macai macai,kalau najib tak tahu kemalu depa ini lagi lah tak ada maruah sebagai manusia.

    ReplyDelete
  6. Dia bukan setakat tak tahu tapi muka punya la tak malu.Yang paling haram jadah dan bangsat ialah pak menteri,MKT umno,kuncu kuncu dan macai macai,kalau najib tak tahu kemalu depa ini lagi lah tak ada maruah sebagai manusia.

    ReplyDelete
  7. Sepatutnya dalam situasi bermasalah ini Raja-Raja Melayu lah yang jadi penyelesainya.Kerana mereka adalah Tuan Tanah.Sayangnya, mereka juga diberi ufti berupa dedak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan berharap....

      Delete
    2. Kesultanan JDT je yg nampaknya mengambil berat tentang masalah rakyat. titah Baginda (GST terhadap perkhidmatan kerajaan tidak masuk akal) :-


      "Perkara ini adalah tidak masuk akal kerana perkhidmatan kerajaan adalah tanggungjawab asas kepada rakyat dan tidak wajar untuk ditambah lagi dengan beban bayaran GST oleh rakyat," titah baginda.

      Ini kerana tanggungjawab kerajaan adalah untuk memberikan perkhidmatan kepada rakyat, justeru itu adalah tidak patut untuk membebankan rakyat dengan caj-caj sebegini.

      Delete
    3. Hmmm.. Johor? Hmmm...

      Delete
  8. Adakah sudah 'bertapak' satu mazhab baru selain dari Hanafi, Hambali, Maliki dan Shafii di Mesia ni?

    Rasa-rasa macam ada dan ianya digelar 'Fulusi'. Hakikatnya Islam tapi tafsirannya wang....wang...dan wang!!!!

    ReplyDelete
  9. tu lah rakyat dok tanya, why tuanku tuanku senyap aja? tuanku tau betapa bebannya rakyat dibawah najib nie, tuanku jugak tau yg rakyat dak tolak najib and his geng, tuanku jugak tau segala galanya, tapi aku heran teramat heran, pasai apa tuanku tak buat apa apa pun ?
    ramai tertanya tanya laa nie, awat tuanku dok diam saja ?
    ampun tuanku, patek harap tuanku tuanku do something bagi selamatkan rakyat, agama, bangsa and negara malaysia nie.
    Ampun Tuanku.
    Esok Isnin and lusa Selasa Din....

    ReplyDelete
  10. NO RETREAT....NO SURRENDER...ini kata pahlawan bugis dlm ucapan menutup perhimpunan agung umno baru2 ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan berok2 umno beri tepukan gemuruh dlm dewan...

      Delete
    2. Yg lagi byk dpt dedak..siap tepuk sambil berdiri lagi..

      Delete
    3. PRU 14 pakat beringatlah.
      Jangan terpedaya lagi, kata janji manis.
      Banyak janji dicapati.
      PRU 14 akan datang kita jangan nak jadi bodoh lagi.
      Bertindak sebelum hidup kita rakyat bawahan ni makin tersepit makin terhimpit.
      Jom pakat kaleh semua.

      Delete
    4. percayalah.., org.melayu sememangnya lol. lwbih2 lagi yg.dihujung2 kpg.,macik/pacik difelda2, pasti berpendirian dgn."dulu, kini & selamamya" bila minit2 terakhir pru14.. amenu tabur dedak, habih semua lupa. sememangnya pon "melayu mudah lupa".., perkara yg. sama juga akan terjadi.

      Delete
  11. Maaf.. saya rasa Najib maha tahu kemnana segala duit 1MDB pergi tapi dia memang buat-buat,atau pura pura tak tahu...bagi macai macai yang lain mereka memang buta kayu tak tahu..macam orang buta raba gajah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju..haramjadah tu mmg tau semuanya..tapi buat muka kulit biawak mcm tak tau apa2..

      Delete
  12. Satu kandang tokoh hebat pencacai najib senyap jer sekarang.....tak mengembekkk lagi....tolong panggil jabatan haiwan mungkin kena infeksi mulut.

    ReplyDelete
  13. Dia buat bodoh saja tak tahu mana hilang duit 1mbd tu sebenarnya mereka tahu bahkan tengah senyum nak bahagi2kan kpd pembodek dan pemakan dedak supaya dapat sokongan itu saja jalan ceritanya yg melopong pengundi yg tolol menang sorak kampong tergadai

    ReplyDelete
  14. Dia buat bodoh saja tak tahu mana hilang duit 1mbd tu sebenarnya mereka tahu bahkan tengah senyum nak bahagi2kan kpd pembodek dan pemakan dedak supaya dapat sokongan itu saja jalan ceritanya yg melopong pengundi yg tolol menang sorak kampong tergadai

    ReplyDelete
  15. Wah semenjak IPIC nak saman MOF Malaysia, Singapura dah mula nak dakwa 2 orang yang cuci duit 1MDB dan BNM kompound 1MDB, awak terus cerita benda2 lain ya?

    Terus lupa pasal 1MDB? Terus lupa pasal pemimpin songlap duit rakyat bilion-bilion ya? Dulu awak kata kalau betul ada orang songlap duit negara memang orang tu patut kena hukom la kan.

    Lepas tu awak cakap mana bukti, mana bukti, mana bukti.
    Lepas tu awak kata SR, WSJ penipu, Justo bagi bukti palsu.
    Lepas tu awak kata Mahadey penipu bukan 42bilion yang hilang.
    Lepas tu awak kata Muhidin tak setia sebab bangkitkan pasal 1MDB.

    Bila SR, WSJ, NYT keluar kata pihak berkuasa luar dah siasat memang ada bukti,
    awak kata itu SR, WSJ, NYT gempak keling,
    Bila Linton Besser, Jaya Balendra, Elise Worthington dari 4 Corners ABC lapor pasal 1MDB
    awak kata itu semua khayalan semata,
    Tapi bila penyiasat Swiss kata memang ada bukti penipuan bersangkutan 1MDB lebih US4billion
    awak mula cuak dan kata ini mesti perancangan dari orang yg lebih tahu pasal kewangan antarabangsa,
    awak mula nak cuit cuit NMY, awak sudah banyak guna tulisan dari RPK yang awak tahu banyak pembohong dan LSS yang tulisan nampak gah tapi isinya kosong,
    Bila Pak Arab kata dia "aware" yg najib dapat donation, semangat awak naik balik walaupon di hati kecil awak tau itu semua stage act,
    Bila IPIC kata yg mereka tak terima duit sebab syarikat yg dibagi duit tu bogus,
    awak lagi cuak.
    Bila Arul Kanda sendiri kata ada penipuan dari IPIC dan munkin pihak 1MDB sendiri terlibat awak lagi cuak.
    Bila IPIC kata dia IMDB dan kerajaan MOF dah tak lunaskan apa yg dijanji awak lagi cuak.
    Awak terima kata LSS yang Arab susah nak buat deal tapi awak jugak lupa yg baru je awak sokong Arab yg kata "aware" pasal najib donation dan awak lupa yg dulu-dulu awak beria-ria kata yg Arab memang banyak duit, tak de hal nak derma berbilion dolar pon.
    Sekarang bila Swiss, Singapura, Amerika, Luxembourg, Seychelles, Hong Kong memang menguatkan siasatan awak lagi cuak.
    Sebagai orang yg mengaku pernah kerja bank, awak tahu paper trail Bank memang tak boleh dihapuskan sekurang-kurangnya 7 tahun, tambah-tambah lagi zaman IT ini.
    Awak juga tahu yg Swiss kata ada bukti bahawa duit 1MDB yg disalurkan keluar tu masuk ke syarikat filem hollywood (semestinya kepunyaan Riza?)
    Jadi ini membetulkan teori Arul Kanda yang ada penipuan dari 1MDB.
    Dan duit ini disalur ke syarikat bogus ke pembuat filem, melalui Husein al Badawy yg mengaku sponsor syarikat anak tiri Najib?

    Awak boleh tanya mana bukti, mana bukti, mana bukti.
    Tapi awak tak boleh menghilangkan hakikat yang benar itu benar.
    Api tak boleh ditutop dengan kertas.
    Jangan kerana wang awak jadi MUNAFIK.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Din, kat atas ini jawapan saya pada tukang pertahan Najib.

      Delete
    2. Sesiapa yg menipu rakyat dan mereka yg pertahankan penipuan ini walau apa kedudukan pangkat mereka memang besar punya haram jadah.

      Delete
  16. Salam,
    Sekarang ni, menjadi Rakyat Malaysia, Apa yang boleh dibanggakan. Bayangkan kita berkumpul dengan kawan-kawan kita dari pelbagai Negara di Luar Negara, apa yang boleh membanggakan diri kita sebagai Orang Malaysia. Tolong bagi saya idea, bagaimana harus saya bercakap tentang Negara kita Malaysia apabila ditanya oleh rakan-rakan saya dari Negara lain. Kerana diri saya sendiri sudah terasa kecil, seperti kecilnya Duit kita bila bertukar pada Duit asing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu bila berada di luar negara kita sebut malaysia mereka sebut mahathir smbil tunjuk isyarat best.

      Delete
  17. Jasa Tun Mahathir
    1)membangun Negara dengan pesat
    2)membina Putrajaya/cyberjaya
    3)melancarkan Proton
    4)membangun KLCC
    5)membangun menara Petronas
    6)membina KLIA
    Jasa Najib Tun Razak
    1)memberi GST
    2)mengorbankan Altantuya
    3)membeli kapal selam scorpene yang tak boleh selam
    4)merompak RM2.6B (derma)
    5)merancang kes Saiful Bukhari fitnah DS Anwar Ibrahim
    6)mencuri duit 1MDB
    7)SRC investment ghaib
    8)rasuah Berleluasa dan hidup berfoya -foya
    9)memberi dedak kepada kroni-kroni nya
    10)jual tanah Negara dengan harga murah
    Tak ada satu perkara dan perbuatan Najib yang saya dan seluruh rakyat Malaysia dapat banggakan,,memalukan lagi ada..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM yang paling aku respect dan kagumi. Tun M.
      Banyak kemajuan dikecapi semasa pemerentahan Tun M. Harap-harap negara kita akan dapat semula seorang PM yang setanding dengan Tun M untuk memimpin kita.

      Delete
  18. Menteri menteri yang pertahan najib
    atas isu 1mdb bengong belaka.termasuk
    juga anuar musa dan ketua ketua bahagian.
    wang 1mdb betpuluh ribu juta lesap mereka
    masih sokong najib.otak lembu belaka

    ReplyDelete
  19. Kecoh Dah …. Satu Dunia Dah Tahu !!
    >>> KLIK HERE !! <<<

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...