Sunday 28 October 2018

KALAH DAN LEMAH KEPADA WANITA AL-JAZEERA, DI MANA DARAH BUGIS NAJIB?


Menonton interbiu Najib Razak bersama Al-Jazeera semalam, suatu hakikat yang pasti ialah beliau kini dalam keadaan cukup tertekan, emosi tak stabil dan seperti menyimpan banyak kemarahan dalam dirinya.


Daripada awal  program lagi, wajahnya sudah terlihat kemerah-merahan, tidak ceria serta penuh dengan jalur kekeruhan yang gagal diselindungkan.


Untuk itu, tidak menghairankan apabila diasak dengan soalan-soalan berkaitan Jho Low dan Altantuya oleh Mary Ann Jolley, beliau akhirnya gagal mengawal emosi, membuka pekung kemarahan dan akhirnya meninggalkan sessi temubual itu.


Seluruh dunia menyaksikan dengan nyata Najib yang selama ini kelihatan gah telah kalah, lemah dan terkulai kepada seorang wanita dalam program 101 East itu.


Yang jelasnya, watak Najib dalam interbiu itu jauh berbeza sekali dengan sifat tenang dan sabar yang selalu dipamerkannya selama ini.


Ia juga jauh berbeza dengan gambaran yang rakyat fahami apabila membaca tulisan-tulisannya di Facebook, sama ada ketika mengkritik kerajaan dan Tun Mahathir Mohamad, menegur Lim Guan Eng atau mempertahankan dirinya berkaitan 1MDB, Jho Low, derma RM2.6 bilion dan sebagainya.


Apakah yang membuatkan Najib begitu tertekan dan mudah beremosi, sedangkan yang menemubualnya hanyalah seorang wanita saja?


Benarkah beliau tertekan kerana ketika interbiu itu, sebagaimana yang didakwanya, beliau begitu risaukan tentang keadaan isteri dan anak-anaknya yang sedang disoal siasat oleh pihak polis?


Tetapi, bukankah ketika itu Rosmah Mansor, Riza Aziz dan Norashman hanya diambil keterangannya di pejabat Jabatan Siasatan Jenayah Komersil saja dan bukannya dilokap atau digari pun oleh pihak polis?


Lebih daripada itu, kedatangan mereka juga turut ditemani oleh beberapa peguam?


Jadi, untuk apa Najib masih perlu risau keadaan mereka?


Lagi pun, bukankah Najib acapkali mengaku sebelum ini bahawa beliau adalah berketerunan pahlawan Bugis yang pantang menyerah kalah, waima sehingga bumi terbelah dua?


Takkanlah hanya diasak dengan soalan-soalan panas oleh seorang wanita saja sudah mudah mengaku kalah, menjadi lemah dan akhirnya bangun meninggalkan sessi interbiu, suatu pentas perjuangan untuk mempertahankan dirinya sendiri?


Ke mana menghilangnya darah pahlawan Bugis yang ada dalam dirinya selama ini?


Apakah darah Bugis itu hanya mengalir dalam tubuhnya ketika menjadi Perdana Menteri saja?


Ataukah yang sebenarnya membuatkan Najib tertekan sekarang ialah kerana memikirkan 38 pertuduhan mahkamah yang sedang dihadapinya dan 17 lagi pertuduhan melibatkan isterinya?


Jika dengan hanya 55 pertuduhan saja sudah menjadikannya tertekan dan gagal mengawal perasaan di hadapan seorang wanita, bagaimanakah Najib mahu berdepan soalan-soalan pihak pendakwa di mahkamah nanti yang tentunya lebih panas dan berapi lagi? 


Selain itu, bagaimana kalau lebih banyak lagi pertuduhan bakal dihadapinya selepas ini? (ShahbudinHusin 28/10/2018).

92 comments:

 1. Anonymous28 October 2018 at 09:05

  Suman barua pukimak terus diam mcm tugu
  Tak kan dia sibuk, bukan kah inii hari minggu
  Agak nya mlm tadi, mimpi ngeri dtng ganggu
  Diia terbayang dekat JB, aku tercegat tunggu

  ReplyDelete

  Anonymous28 October 2018 at 09:25

  Suman dah tunjuk kan diri, munafiq punya ciri
  Mula2 sangkal, jumpa aku kat bllog Parpukari
  Pas tu kata silat dgn aku, dia yg cakap sendiri
  Tiada helah lagi, yg ifrit jembalang ini dpt beri

  Suman pukimak ngaku Islam tapi kafir harbi
  Memang penipu besar, ini haram jadah babi
  Si tua munafiq ni hari ini kata A, esok kata B
  Samalah juga dgn cabaran pertemuan di JB

  ReplyDelete

  Anonymous28 October 2018 at 10:19

  Dah tak keluar lagi Suman iblis haram jadah
  Dgn aku, barua dajal ini dah teruk dpt padah
  Keburukan dia, dah habiis aku londeh dedah
  Baru ifrit jahanam ini tau, langit atau rendah

  ReplyDelete

  Anonymous28 October 2018 at 10:35

  Dah tak ada bayang Suman iblis pendengki
  Sblm ini kemain lagi dia, megah juah & koki
  Terus senyap saja, walau teruk dicacii maki
  Ternyata barua dajal ini, bapok bukan lelaki

  ReplyDelete

  Anonymous28 October 2018 at 10:50

  Suman rasa diri intan, walhal hanyalah kaca
  Ketakutan dlm diri tua renta ni aku dpt baca
  Tahii kat dlm perut dia dah tinggal secamca
  Diam bodoh je dia walau teruk dicacii cerca

  ReplyDelete

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sejak dpt lesen masuk syurga ni. Dah Pandai mencarut... Diajak Jumpa cabut. Mcm najib la. Cekik la dedak gred babi pun tak nak. Otak pun Dah ikut tuan. Jgn percaya cakap org pas. Dlm alquran takde tulis ahli pas masuk syurga... Jgn percaya ye Bukan sahabat (org bodoh haram kawan dgn Aku) .

   Delete

  2. Hina Najib nie...
   Memalukan tak boleh jawab lari..
   Lagi memalukan kalau ade yg menyokong kerja neraka dia tu...
   Tobat la, udah udah la...


   Delete
  3. Smart Romen..takkan lah kau tak perasan yang wawancara tu segaaj diadakan untuk mengaib dan memalukan mantan PM kita.

   Macam yang ds Najib cakap dalam FB dia, Al jazeera ni dah soal kekuar dari topik yang dipersetujui. Sepatutnya soalan lebih banyak berkisar kepada legasi dan kemajuan ekonomi bawah pemerintahannya..yang disentuh soalan berkaita 1 MDB dan Altantuya tu nak buat apa..kan DSNR telah didapati tiada kaitan dengan isu2 tu oleh AG dan mahkamah msia.

   Nampak sangat..si Jolly tu main pukul curi dan serang hendap untuk memerangkap DSNR agar mengaku terlibat dengan isu2 tersebut.

   Memang patut lah DSNR enggan menjawabnya...nak buat apa yang buang masa dan tenaga untuk melayan wartawan yang sememangnya telah diupah oleh Sang penguasa untuk merendah2 kredibiliti dan kewibawaan DSNR.

   Dari sikap Jolly yang enggan mendengar penjelasan bernas dari DSNR , kita dah tentu boleh ambil kesimpulan bahawa wawancara ni memang telah dirancang dari awal untuk menjatuhkan penghukuman melalui media dan memberi persepsi buruk terhadap DSNR.

   Rakyat Msia yang waras pun pelik kenapa ada orang2 Msia sendiri yang begitu mempercayai tuduhan2 yang direkayasa oleh si Jolly ni dari mempercayai kat2 mantan PM kita tu...takke ini ciri2 pengkhianat agama, bangsa dan negara ???

   Delete
  4. TaK payah la Lari, Ko Lari lagi Malu. Jawab je. Mcm aku tak tengok. Ko penah Tun kena gasak Kat interview masa dulu. Stedy je tun jawab. Lagipun Dah kerja wartawan mcm tu. Baru 1 hari ke Jumpa wartawan mcm tu.

   Delete

  5. Yang masuk saja dah mengkopipes pantun2 dia tiada siapa pun mahu menjawab sejak dulu ini ia lah juga si Mamat yang menggunakan nama GENG NAJIB dll.

   Dia sakit otak seperti di maklomkan seperti berikut:

   GENG NAJIB YANG MENULIS / BERCAKAP DI ATAS BERBAGAI NAMA TERMASUK ANONYMOUS TAK HABIS2 HABIS, PAGI PETANG SIANG MALAM, HINGGA PUKUL 4 PAGI INI IA LAH ORANG GILA -

   Google "talking too much for hours, symptom of ..", keluar keterangan berikut:

   What is excessive talking a symptom of?

   Compulsive talking can be a sign of ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, a mental illness). The DSM-5 lists excessive talking, blurting out, difficulty waiting one's turn in a conversation, and interrupting or intruding on others as symptoms of hyperactivity and impulsivity. Anxiety is another cause of excessive speech.

   Anxiety dia nyata dari kekalahan Najib dan Umno di Pru14.

   Dia perlu jumpa pakar sakit jiwa (psychiatrist) bagi rrawatan, makan pill yang di beri, supaya tidak sampai ke tahap di heret ke Hosptal Tanjung Rambutan.

   Delete
  6. aya nak kongsi berita mutakhir dari urusetia pejabat Mahathir. Sehari suntuk mendengar taklimat penting ini dan kini jadi bahan bualan di mana2......

   Ekoran pecahnya tembelang dan perilaku bacul Najib dalam wawancara Al Jazeera baru2 ini yg tersiar seluruh dunia berkaitan isu 1mdb, derma RM2,6 bilyon & pembunuhan Aktantuya - 40 ahli parlimen UMNO akan menyertai Bersatu menjadikan parti itu kini terkuat dalam parlimen, jauh lebih kuat dari PKR.

   Delete
  7. Kejora Tonggeng @
   Sang Tikus AnonyMOUSE....

   Memandangkan aku kini nasih di KL, apa kata kita berjumpa man to man. Sebut saja di mana, tarikh hari ker, esok lusa ker & waktunya sekali.

   Sidang pembaca blog, sila ambil perhatian & bersaksikah sama ada Kejora Musibat mengotakan cakap2 besar dia selama ini, atau hanya klentong auta syok sendiri seorang gila.

   Delete
  8. Hampir sejam berlalu, si pengecut Kejora Tonggeng @ Tikus AnonyMOUSE menyepi 1000 bahasa, takut ker dia....?? Tadi bila saya tidak berada dalam blog ini, ewahh kemainnn lagi dia punya auta keling.

   Delete
  9. Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.
   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.
   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.

   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.

   Delete
 2. Anonymous28 October 2018 at 03:08

  Suman tua, populariti murahan nak digarap
  Tapi bapok barua ni, kena dgn aku tertiarap
  Terus sepii, entah mana sembunyi terperap
  Tiada kelibat langsung, itu ifrit anjing kurap

  ReplyDelete

  Anonymous28 October 2018 at 03:15

  Suman iblis sblm ini kemain lantang nyaring
  Asyik jer dikutuk kata pantun aku keluar ring
  Tak berani dia ke JB aku cabar ajak sparring
  No fon aku kasi, tapi fon aku tidak berdering

  ReplyDelete

  Anonymous28 October 2018 at 04:00

  Lps solat, aku habis baca 5 surah al-Quran
  Tetiba teringat, nak bagi Suman ifrit ajaran
  Aku nak bagi sampai dia timbul kesedaran
  Biar sampai suara dia tak lagii kedengaran

  ReplyDelete

  Anonymous28 October 2018 at 04:02

  Suman terlopong sambil pantun ku ditatap
  Walau dia cuba buat tak jugak jadi mantap
  Dia terus bersediih pilu, kotey terus sentap
  Ditambah lagi aku cabar dia ajak berentap

  ReplyDelete

  Anonymous28 October 2018 at 05:08

  Aku habis baca alquran, tambah lagi 3 surah
  Suman ibliis tiada walau ku cari merata arah
  Mmg lah si tua bangkai ni udah betul2 parah
  Tiada kelibat, dari mlm sampai ler nak cerah

  ReplyDelete

  Anonymous28 October 2018 at 05:15

  Aku masih nak cabar, Suman tua jubor labuh
  Tak sabar nak ke JB, barua ini nak aku tabuh
  Kini berselimut je ifrit ni menyedapkan tubuh
  Zohor le bangun usah harap nak solat subuh

  ReplyDelete

  Anonymous28 October 2018 at 05:41

  Suman hidup di dlm dunia yng kotor dan keji
  Munafiiq besar, pembohong, tidak tunai janji
  Jahil agama dan tak pernah pun dia mengaji
  Usah harap le, nak pijak Mekah tunaikan haji

  ReplyDelete

  Anonymous28 October 2018 at 05:42

  Suman awalnya kemain dia sombong ranggi
  Tetapi mlm ini, jadi menggeletar berlaga gigi
  Kini baru dia tau, langit tu rendah atau tinggi
  Aku akan sambung tibai, balik surau jap lagi

  ReplyDelete

  Anonymous28 October 2018 at 06:32

  Mlm ni banyak dpt baca quran sbb esok cuti
  Sambiil mununggu, kalu2 ada sms buah hati
  Kat Dtrn JB aku akan berdiri sbg lelaki sejati
  Suman dtg ker tidak aku tetap akan menanti

  ReplyDelete

  ReplyDelete
  Replies
  1. GENG NAJIB,

   BACA LAH YANG BERIKUT INI. KAMU ADA PENYAKIT MENTAL - NARCISSISM.

   PERGI LAH JUMPA PSYCHIATRIST. GOOD FOR YOU AND FOR EVERYBODY ELSE IN HERE.

   AKU NASIHATKAN BEGINI SEBAGAI SUATU SOCIAL SERVICE.

   Narcissism - a mental illness affecting people who think that what they have to say is very important and entertaining.

   Narcissistic personality disorder (NPD) is a personality disorder recognized as a form of mental illness by the American Psychiatric Association.

   Like other types of mental illness, NPD is responsive to treatment, and those who sincerely dedicate themselves to overcoming their narcissistic tendencies have an excellent chance of achieving their goals. Narcissism doesn’t have to rule anyone’s life, if they refuse to let it do so.

   Quick checks:

   Mental Illness and the Spectrum of Narcissism
   NPD as a Mental Health Disorder
   Diagnosing NPD
   Treatment for Narcissistic Personality Disorder

   When narcissism runs out of control it can cause a slew of interpersonal and occupational difficulties, making happiness and success elusive.

   There is no disputing the disruptive capacities of narcissistic personality traits. Narcissists suffer from an extreme self-centeredness, which leaves them incapable and uninterested in seeing things from anyone else’s perspective.

   They suffer from delusions of grandeur boosted by feelings of infallibility, yet they are also highly competitive and insecure. They respond to the success of others with anger and envy, and they feel mistreated and overlooked if others fail to praise and compliment them repeatedly.

   Chronic narcissism often leads to a diagnosis of narcissistic personality disorder (NPD), listed in the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5).

   Delete
  2. Saya nak kongsi berita mutakhir dari urusetia pejabat Tun Mahathir. Sehari suntuk mendengar taklimat penting ini dan kini jadi bahan bualan di mana2......

   Ekoran pecahnya tembelang dan perilaku bacul Najib dalam wawancara Al Jazeera baru2 ini yg tersiar seluruh dunia berkaitan isu 1mdb, derma RM2,6 bilyon & pembunuhan Aktantuya - 40 ahli parlimen UMNO akan menyertai Bersatu menjadikan parti itu kini terkuat dalam parlimen, jauh lebih kuat dari PKR.

   Delete
  3. Kejora Tonggeng @
   Sang Tikus AnonyMOUSE....

   Memandangkan aku kini nasih di KL, apa kata kita berjumpa man to man. Sebut saja di mana, tarikh hari ini ker, esok lusa ker & waktunya sekali.

   Sidang pembaca blog, sila ambil perhatian & bersaksilah sama ada Kejora Musibat mengotakan cakap2 besar dia selama ini, atau hanya klentong auta syok sendiri seorang gila.

   Delete
  4. Hampir sejam berlalu, si pengecut Kejora Tonggeng @ Tikus AnonyMOUSE menyepi 1000 bahasa, takut ker dia....?? Tadi bila saya tidak berada dalam blog ini, ewahh kemainnn lagi dia punya auta keling.

   Delete
  5. Kejora tonggeng mmg penakut...berani berbunyi belakang2..sebenarnya dia rindu kalau sehari tak berdebat dgn en.othman...bila hilang tercari-cari..bila ada sembunyi diri....kesian dgn kejora tonggeng ni

   Delete
 3. Budin, sebelum bumi sempat terbelah, Najib dah tercirit birit blah kerana takut disiku perempuan al jazeera itu. Itulah hakikat seorang pahlawan sauh dilabuh layar dikembang.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bulat kontol..kau tak terfikir ke kenapa Jo0lly ni begitu berani membangkitkan soalan2 tu kalau tak dia telah diupah dengan lumayan oleh sang penguasa dan konco2nya.

   Sapa yang tak nak kalau ternyata usaha tersebut bakal memenuhkan dompetnya..cari makan beb.

   Rasanya kau pun setuju kalau dokatrakan memang ada perancanagan dari awal untuk memerangkap DSNR agar mengaku yang dia terlibat dengan 1MDB dan kes Altantauya tu..tapi macam mana dia nak mengaku kalau sememangnya dia tak terlibat. gila lah kalau ada orang yang nak buat macam tu...tak tau lah pulak kalau kau dan cai2 haprakan sanggup buat macam tu pulak !!!!

   Delete
  2. Kalau wartawan dah berani, sepatutnya Najib kenalah beribu kali berani. Kata pahlawan?. Takkan baru disoal sikit dah tersentap mcm mat kunyit? Itu belum lg pemandu teksi Langkawi yg tanya.

   Delete
  3. Nasihat di internet untuk GENG NAJIB yang bercakap tak renti2 -

   How can I control talking too much?
   1. Minimizing When You Talk
   2. Speak only when it's important. Before you speak, ask yourself if what you're saying is truly important. ...
   3. Avoid speaking to fill empty space. ...
   4. Think about your words carefully. ...
   5. Be aware of time when you speak. ...
   6. Think about whether you speak out of anxiety. ...
   7. Avoid speaking to impress others.

   Delete
 4. Mcm pompuan la kot. Bila kuasa turun. Darah bugis pun turun. Mungkin DSN Harap Yg interview dia level wartawan utusan atau berita Harian. Tapi Yg Dtg Sudah la diusir ketika berkuasa, Mulut plak takde insurance.. Sori la ye. Mereka dilatih utk asak org. Tgk temuramah Tun m dulu. Diasak mcm mane pun. Tenang je tun jawab. Kira Sape Yg tgk boleh tumpang bangga la. Tgk cara Tun mempertahankan pendirian dia. Takde plak Dia Suruh wartawan tu Tanya soalan ikut selera dia. TU la malangnya nasib org Umno. Ade bekas ketua yg gagah masa berkuasa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pak dinySmart Romen...izinkan aku kongsikan dengan kau satu ulasan yang kini sedang viral, berkaitan taktik pukul curi Al Jazeera tu...boleh kan beb !!!

   Najib faced an inquisition dressed up as an Aljazeera interview and in an inquisition you are already presumed guilty.

   What Najib faced yesterday in his Aljazeera interview was an inquisition.

   They wanted to crucify Najib (and in an inquisition they have already decided you are guilty and they just want you to admit with your own mouth that you are guilty).

   The Aljazeera interview was not meant to help Najib clear his name. It was meant to prove to the world that Najib is guilty of all the allegations against him.

   It was a ‘you are guilty, now prove your innocence’ session.

   Anwar Ibrahim and Mahathir also faced the same thing. They crucified Anwar and Mahathir and made them look bad.

   Anwar could not answer a simple question as to whether he is gay while Mahathir could not answer the question regarding the allegations of corruption against him.

   In the interview Anwar was asked three times whether he is gay and he refused to say ‘yes’ or ‘no’.

   When asked, three times, whether he is gay, Anwar refused to say either ‘yes’ or ‘no’.

   When asked about the allegations of corruption against him, Mahathir replied he has never been charged for any corrupt act (and since he was never charged that means he is not corrupt).

   We suppose since Chin Peng was never tried for any terrorist act that means he was not a CT (Communist Terrorist) and never killed anyone.

   The Prosecution needs to prove that Najib is guilty of all the charges against him. Najib just needs to raise reasonable doubt.

   That should be the focus and the task ahead. Does Najib have evidence to prove his innocence? If he does then the Prosecution’s case collapses and Najib walks free.

   Regarding the three murders that they say Najib was involved in, it is now up to the IGP to gather the evidence and to send it to the AG to decide whether to arrest and charge Najib for these murders.

   Gopal Sri Ram will need to prove with tangible evidence and not mere hearsay that Najib is guilty.

   Unless they arrest and charge Najib for three murders, the Rakyat will insist he is not guilty. We will also insist Najib is not guilty because this was what the one-time Director of the Special Branch personally told us.

   And they are anti-Najib so why would they tell me Najib is not guilty of murder unless he is not guilty?

   Nevertheless, even if the IGP or AG announces that Najib is not guilty of three murders, the Pakatan Harapan supporters will not believe it and will still believe he is guilty of murder.

   So why go before Aljazeera to try to clear your name when the result will be zero?

   Najib is facing many charges. He must go to court and rip the Prosecution’s case to shreds. And unless the court says Najib is guilty, then he has to be presumed to be innocent according to the spirit of Pakatan Harapan’s ‘Rule of Law’ doctrine.

   But then even if the court says Najib is not guilty, the Pakatan Harapan people will not accept that and will still insist Najib is guilty.

   Harapan aku dan juga majoriti rakyat Msia yang lain...agar otak kau tu cerah sikit lepas membacanya dan tak lah berkeladak sangat bhai !!!

   Delete
  2. Saya Cuma agak derma tu Dari Arab.

   Delete
  3. Cuma agak Tau. Surat pun ade, Tapi org lain punya tanda tangan...

   Delete
  4. Saya pun tak Tau mcm mane boleh agak Arab yg derma. Pasal saya baik kot. TU Pasal saya pulangkan balik duit tu . Tapi tak pasti Kat sapa..

   Delete
  5. Awak tak adil dgn saya, walaupun saya usir awak dulu, Pasal Malaysia ni dulu saya punya.

   Delete
  6. Berlin merah jambu putra Raja bagi. (putra Raja plak). Pasal saya baik.

   Delete
  7. Berkenaan GENG NAJIB YANG TAK RENTI RENTI BERCAKAP -

   How to deal with a compulsive talker

   Chattiness can become excessive. Overly loquacious folks are seen as opinionated and disrespectful. They repeat the same stories and take too long to do it. They frequently interrupt others and redirect attention back onto themselves.

   The situation can become so pronounced that friends and co-workers avoid talking with them or excuse themselves from the conversation.

   Compulsive talking is a combination of two distinct traits: being highly verbal and failing to accurately read social cues.

   Talkaholics are insensitive to the fact that their listeners are bored, disinterested or restless.

   When their excessive talking is brought to their attention they’re apt to deny it.

   Compulsive talking can be a sign of ADHD. The DSM-5 lists excessive talking, blurting out, difficulty waiting one’s turn in a conversation, and interrupting or intruding on others as symptoms of hyperactivity and impulsivity.

   Anxiety is another cause of excessive speech. Individuals may be uncomfortable with breaks in the conversation so they carry on a nonstop monologue.

   HOW TO DEAL WITH A COMPULSIVE TALKER

   1. Redirect the conversation.

   2. Point out their behavior.

   3. Sweetly share your observations with the overtalker.

   4. Tell the overtalker he/she creates unnecessary hostility. Plus, it makes others feel angry and aggressive

   Yes, excessive talking is annoying.

   Delete
  8. Setuju dgn Smart Pomen.

   Yang membuat dia nampak bodoh benar ia lah: dia tahu wartawan Al Jazeera itu ia lah yang di halau nya keluar bila menginterbiu dia 3 tahun dulu, sekarang bebas masuk di masa PH merintah, mengapa dia setuju di interbiu lagi?

   Dia bangang (naive) sangat ke tak hiraukan mungkin ada perasaan geram, menyoal dia dengan penuh provokasi?

   Kalau tak provokasi pun, tentu wartawan itu punya soalan2 akan bertalu talu sebab Najib banyak sangat tahi.

   Delete
 5. Anonymous28 October 2018 at 06:38

  Aku tau Suman kini dlm keadaan menyesal
  Tersilap orang dia dah gatal pegi cari pasal
  Kini dia dah mula tahu, aku punya usul asal
  Kat sekolah, aku jugak kapten bola & futsal

  ReplyDelete

  Anonymous28 October 2018 at 08:58

  Terus tiada kelibat Suman iblis hati busuk
  Dia rasa bagai kat dada nya keris tertusuk
  Tidur mlm dia mengigau bagai kena rasuk
  Senyap sepi terus ifrit ni tak berani masuk

  ReplyDelete

  ReplyDelete
  Replies
  1. Geng Najib,

   Coba kamu fahamkan dan sedari berikut ini:

   Social psychologist Gemma Cribb says the people who are most likely to be over-talkers are:

   • People with Asperger's-type disorders.

   • People who are anxious and babble out of nerves, trying to please the person they are talking to.

   • Narcissists, who think that what they have to say is very important and entertaining.

   Clinical psychologist Bob Montgomery says some people grow up with the "bad habit" of talking without listening.

   This is a problem, because communication problems often underlie many other problems people have in their relationships.

   "One of the most powerful communication skills you'll learn is good listening," Dr Montgomery said. "Communication is meant to promote understanding. You can't wind up understanding each other if you're not actively listening."

   And if you are trying to convince somebody of something, listening is a much more powerful tool than talking, says Dr Montgomery.

   Geng Najib, pergi lah jumpa Psychiatrist untuk mendapat rawatan. It will be good for you and for others in here. You can then write comments that others will read, not scroll over, like now.

   Delete
  2. Saya nak kongsi berita mutakhir dari urusetia pejabat Tun Mahathir. Sehari suntuk mendengar taklimat penting ini dan kini jadi bahan bualan di mana2......

   Ekoran pecahnya tembelang dan perilaku bacul Najib dalam wawancara Al Jazeera baru2 ini yg tersiar seluruh dunia berkaitan isu 1mdb, derma RM2,6 bilyon & pembunuhan Aktantuya - 40 ahli parlimen UMNO akan menyertai Bersatu menjadikan parti itu kini terkuat dalam parlimen, jauh lebih kuat dari PKR.

   Delete
  3. Kejora Tonggeng @
   Sang Tikus AnonyMOUSE....

   Memandangkan aku kini nasih di KL, apa kata kita berjumpa man to man. Sebut saja di mana, tarikh hari ini ker, esok lusa ker & waktunya sekali.

   Sidang pembaca blog, sila ambil perhatian & bersaksilah sama ada Kejora Musibat mengotakan cakap2 besar dia selama ini, atau hanya klentong auta syok sendiri seorang gila.

   Delete
  4. Hampir sejam berlalu, si pengecut Kejora Tonggeng @ Tikus AnonyMOUSE menyepi 1000 bahasa, takut ker dia....?? Tadi bila saya tidak berada dalam blog ini, ewahh kemainnn lagi dia punya auta keling.

   Delete
 6. Suman terus diam, bagaikan mulut terkunci
  Batang pelir dah sentot tinggal cuma seinci
  Dia udah serupa dgn bapok hindu, meenaci
  Terus diam bodoh walau teruk dicerca caci

  ReplyDelete
  Replies
  1. aya nak kongsi berita mutakhir dari urusetia pejabat Mahathir. Sehari suntuk mendengar taklimat penting ini dan kini jadi bahan bualan di mana2......

   Ekoran pecahnya tembelang dan perilaku bacul Najib dalam wawancara Al Jazeera baru2 ini yg tersiar seluruh dunia berkaitan isu 1mdb, derma RM2,6 bilyon & pembunuhan Aktantuya - 40 ahli parlimen UMNO akan menyertai Bersatu menjadikan parti itu kini terkuat dalam parlimen, jauh lebih kuat dari PKR.

   Delete
  2. Kejora Tonggeng @
   Sang Tikus AnonyMOUSE....

   Memandangkan aku kini nasih di KL, apa kata kita berjumpa man to man. Sebut saja di mana, tarikh hari ker, esok lusa ker & waktunya sekali.

   Sidang pembaca blog, sila ambil perhatian & bersaksikah sama ada Kejora Musibat mengotakan cakap2 besar dia selama ini, atau hanya klentong auta syok sendiri seorang gila.

   Delete
  3. Hampir sejam berlalu, si pengecut Kejora Tonggeng @ Tikus AnonyMOUSE menyepi 1000 bahasa, takut ker dia....?? Tadi bila saya tidak berada dalam blog ini, ewahh kemainnn lagi dia punya auta keling.

   Delete
 7. Suman fikir dia kuat spt durian walhal timun
  Aku sorang je pun, dia rasa mcm dikerumun
  Dah sentap pelir, ini barua syetan penyamun
  Tidak keluar juga walau teruk dimaki hamun

  ReplyDelete
  Replies
  1. aya nak kongsi berita mutakhir dari urusetia pejabat Mahathir. Sehari suntuk mendengar taklimat penting ini dan kini jadi bahan bualan di mana2......

   Ekoran pecahnya tembelang dan perilaku bacul Najib dalam wawancara Al Jazeera baru2 ini yg tersiar seluruh dunia berkaitan isu 1mdb, derma RM2,6 bilyon & pembunuhan Aktantuya - 40 ahli parlimen UMNO akan menyertai Bersatu menjadikan parti itu kini terkuat dalam parlimen, jauh lebih kuat dari PKR.

   Delete
  2. Kejora Tonggeng @
   Sang Tikus AnonyMOUSE....

   Memandangkan aku kini masih di KL, apa kata kita berjumpa man to man. Sebut saja di mana, tarikh hari ker, esok lusa ker & waktunya sekali.

   Sidang pembaca blog, sila ambil perhatian & bersaksikah sama ada Kejora Musibat mengotakan cakap2 besar dia selama ini, atau hanya klentong auta syok sendiri seorang gila.

   Delete
  3. Hampir sejam berlalu, si pengecut Kejora Tonggeng @ Tikus AnonyMOUSE menyepi 1000 bahasa, takut ker dia....?? Tadi bila saya tidak berada dalam blog ini, ewahh kemainnn lagi dia punya auta keling.

   Siapa yg tersentap pelir nih....??

   Delete
 8. INI AKU PAPARKAN DUA EPISOD TERAKHIR DARI SKETSA 'PANTUN DALAM CINTA' ANTARA AKU DN 'SI DIA':

  Anonymous28 October 2018 at 06:35

  DLM PERBUALAN KAMI PTG TADI, 'SI DIA' BAGI TAHU, DIA KINI SGT KERAP PERGI BELAJAR TTG ISLAM DARI SEORANG USTAZAH. KATANYA LAGI, BULAN JANUARI TAHUN DEPAN, DIA NAK PELUK ISLAM. SEMPAT JUGA DIA BERGURAU, "FEBRUARI PULA, NAK PELUK JEJAKA ISLAM..." BEGITU MANJA SEKALI, ADUHAI...
  LPS BALIK DARI SURAU BERJEMAAH SUBUH, AKU TERIMA SMS SI DIA MANJA:

  Duhai kanda, dinda kinii dah betul2 bersedia
  Ingin nak hidup bersama mu kanda ku satria
  Pasti nanti, hidup ku akan lebih riang & ceria
  Dapat suami jejaka tampan yg berhati mulia

  Tak dpt dinda cerita bagaimana hati gembira
  Kalau boleh rasa macam nak bersatu segera
  Bukan semata-mata ingin bercumbu asmara
  Ingin bersolat, berimamkan kekanda perwira

  Redup di senja cerah nya lampu
  Tanda di bangku pudar berkarat
  Hidup adinda nak serah pada mu
  Kanda teman ku dunia dan akhirat

  (PAGI INI AKU KENA JADI IMAM LAGI..
  SI DIA PUN TAHU, AKU JAUH LEBIH 'ALIM & ZUHUD KALAU DIBANDING DGN 'SI TUA' MUNAFIQ TU ATAU PUN 'SI TAIKO' ANAK TOK GURU TU... BAPAK TOK GURU, ANAK HARU BIRU...KI KI KKK...)

  ReplyDelete

  Anonymous28 October 2018 at 06:47

  'SI DIA' CALL, AKU TAK ANGKAT.(NANTI, AKU NAK KENTONG DIA, GI TOILET.. HI HI..). SEBENARNYA, AKU NAK SIAPKAN KARANGAN PANTUN MADAH, NAK BALAS PANTUN NYA TADI. TAK AMBIL MASA LAMA PUN, MAKLUM LAH PEMANTUN BISTARI...
  DAH SIAP, AKU HANTAR SMS KPD SI DIA MANJA DEWI INTAN KU ITU:

  Abg ini dinda, lebih2 lah lagi rasa tidak sabar
  Nak serumah, sebilik, sebantal, juga segebar
  Dlm hati abg asyik saja rasa cemas berdebar
  Mana ler tau nanti ada kumbang lain sambar

  Tumbuh mengkudu, rimbun nya cabang
  Murai berduka, terlena di ranting
  Sungguh ku rindu, kuntum yg kembang
  Sampai ketika, pastinya ku sunting

  (AKU LIHAT TANDA 'DOUBLE RIGHT' BERWARNA BIRU, BERERTI SI DIA DAH BUKA & BACA SMS AKU...DAH BANGUN RUPANYA SI MANJA. AKU CALL, BAGITAU DIA YG AKU MUNGKIN NAK TIDOR SBB MLM TADI BANYAK BERJAGA BERIBADAT... SI DIA FAHAM...)

  ReplyDelete

  ReplyDelete
 9. LAMA JUGA AKU TIDOR DEK KELETIHAN BERJAGA SOLAT & MEMBACA AL-QURAN MLM TADI. AKU TERJAGA DEK BUNYI NADA SMS MASUK KE I-PHONE AKU. MMG SPT YG AKU DUGA, SMS DARI 'SI DIA':

  Perbuatan org tu, mmg diinda sgt tak gemar
  Cinta suci kita, dia sengaja fitnah nak cemar
  Tak sabar le dinda tunggu abg datang lamar
  Akan selamat nanti, bila kita sudah sekamar

  Dia cemburu, bila kita bagai sepasang camar
  Jeleous detik kita yng manis bak buah tamar
  Kemain orang tu, jadi putera pula dia nyamar
  Kalau dinda lelakii, mmg muka dia berdamar

  Nila mati rebah di huma
  Dah hampir berulat perut berlubang
  Bila nanti sudah bersama
  Nak belajar silat berguru kan abang

  (WOWW... SI DIA MANJA.. AKU BETUL2 RESPECT! TAHAP PENULISAN PANTUN SYAIR DIA DAH BOLEH KALAHKAN AKU... HARI INI BARU AKU NAMPAK BETUL2 KEMARAHAN DIA TERHADAP SI TAIKO'... SENSITIF BETUL SI DIA. RUPANYA DIA TERSIRAP DARAH DGN BARIS PANTUN AKU SEBELUM INI:
  'Mana ler tau nanti ada kumbang lain sambar')

  ReplyDelete
 10. Smart pomen sudah pandai bercakap nakal
  Mengaku pomen kereta, padahal pomen basikal
  Orang macam ni biasanya otak dia dangkal
  Lautan dlm jgn diduga kalau kail sejengkal

  ReplyDelete
 11. Janganlah kita menekan Najib sebegitu rupa. Beliau berhak diberi ketenangan dlm menghadapi pelbagai tuduhan. Semoga Najib diberi perbicaraan adil dan saksama di mahkamah nanti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalau ada sesiapa yang menekan pun, ha nya Kak Ros.

   Asyik menekan nakkan berlian hingga Najib mencuri duit 1mdb dan lingkup, sekarang menanti penjara.

   Delete
 12. Smart Romen...Tentu lah kau zsebagai cai lagi balaci tegar Rejim Haprakan ni sedar berkaitan benda ni kan ???

  Satu Malaysia dan mungkin juga satu dunia tumpukan perhatian ke Wisma Putera bila Menteri Luar Arab Saudi, Adel Ahmed Al-Jubeir, membuat lawatan rasmi ke Malaysia...

  Kenapa...

  Sebab nie kali pertama wakil kerajaan Arab Saudi datang ke Malaysia sejak berlaku ketegangan hubungan dua hala antara Malaysia dan Arab Saudi kerana beberapa isu akibat dari dasar kerajaan PH terhadap Arab Saudi...

  Yang paling di nantikan ialah penjelasan dari wakil Arab Saudi mengenai isu derma RM2.6 bilion...


  Bukan satu isu kecil sebab dengan menggunakan isu nie lah pemimpin kerajaan PH sekarang berjaya menumbangkan kerajaan BN dalam PRU 14 sewaktu jadi pembangkang dulu...


  Pada tahun 2016, Adel mengakui dana RM2.6 bilion yang di terima oleh Datuk Seri Najib Razak adalah sumbangan tulen dari kerajaan Arab Saudi...

  Menteri Luar Malaysia, Datuk Saifuddin Abdullah Kata Adel Nafikan RM2.6 Bilion Derma Dari Arab Saudi

  Menteri Luar, Datuk Saifuddin Abdullah cakap dalam pertemuan dia dengan Menteri Luar Arab Saudi, Adel nafikan derma RM2.6 bilion pada Datuk Seri Najib adalah dari Arab Saudi...

  Tu apa yang Saifuddin cakaplah...

  Tapi Mahathir pulak cakap yang dia sendiri takut, oopps silap, maluuu, eh bukan2, tak bercakap tentang isu derma RM2.6 bilion dengan Adel...

  Dan perkara2 yang di bincangkan oleh Saifuddin dengan Adel di peringkat menteri luar banyalah beberapa isu semasa antar Malaysia dengan Arab Saudi mcm isu penarikan balik tentera Malaysia, dasar luar Malaysia yang tak nak campurtangan dalam peperangan negara luar dan dasar berkecuali Malaysia, tu jerrr...

  Tapi dalam sidang media yang sama juga, Mahathir kata yang kononnya Adel nafikan isu derma Arab Saudi tu dan Mahathir pun tak tanya kenapa Adel nafikan...

  Tadi cakap tak bincang langsung isu tu, tetiba kata Adel nafikan pulak...

  Mungkin tetiba Adel syok sendiri kut, orang tak tanya, tetiba dia nak jawab...😉😉😉

  Hai, macam marah jer...

  Dah kenapa...

  Ok lah tu, pengakuan Adel tu dah ikut skrip yang Mahathir nak, betul tak...

  Tapi naper pulak nak cakap apa yang Adel beritahu tu tak penting tapi yang lagi penting ialah dokumen sebagai bukti...

  Kan Datuk Seri Najib dah tunjukkan dokumen sebagai bukti money trail yang duit tu derma dari Arab Saudi...

  Siap surat pengesahan derma lagikan...

  Ker apa yang Adel cakap tu, tak mengikuti kehendak skrip...😛😛😛

  Kenapa Wartawan Tak Di Benar Untuk Dapatkan Pengakuan Terus Dari Adel...🤔🤔🤔

  Apa yang jadi tandatanya, kenapa hanya Saifuddin dengan Mahathir yang ulas tentang apa yang Adel cakap...

  Kenapa tak ada aka tak di benarkan wartawan temuramah Adel untuk dapatkan pengakuan dari Adel sendiri macam pengakuan beliau masa kat Turki dulu...

  Bukan kita tak percaya pada pemimpin PH tapi sememangnya kita sangat2 tak percaya pada mereka sebab dah banyak dah rakyat Malaysia kena kencing dengan pemimpin PH sejak 09 Mei 2018 yang lepas...

  Kalau nak di kira, tak cukup bilangan jari kaki dan tangan...

  Orang tua2 dah pesan, kalau sekali terkena, tu namanya silap...

  Tapi kalau dah dua kali terkena, tu namanya bangang...

  Tapi kalau dah berkali2 kena tipu tapi masih lagi nak percaya pada cakap2 si penipu, tu BAPAK BANGANG namanya...takkan kau tak setuju kot ???

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nampak nya kamu boleh di panggil KEPALA BAPAK BANGANG.

   Ikut apa Najib cakap, sikit.

   Delete
  2. Saya nak kongsi berita mutakhir dari urusetia pejabat Tun Mahathir. Sehari suntuk mendengar taklimat penting ini dan kini jadi bahan bualan di mana2......

   Ekoran pecahnya tembelang dan perilaku bacul Najib dalam wawancara Al Jazeera baru2 ini yg tersiar seluruh dunia berkaitan isu 1mdb, derma RM2,6 bilyon & pembunuhan Aktantuya - 40 ahli parlimen UMNO akan menyertai Bersatu menjadikan parti itu kini terkuat dalam parlimen, jauh lebih kuat dari PKR.

   Delete
  3. Kejora Tonggeng @
   Sang Tikus AnonyMOUSE....

   Memandangkan aku kini nasih di KL, apa kata kita berjumpa man to man. Sebut saja di mana, tarikh hari ini ker, esok lusa ker & waktunya sekali.

   Sidang pembaca blog, sila ambil perhatian & bersaksilah sama ada Kejora Musibat mengotakan cakap2 besar dia selama ini, atau hanya klentong auta syok sendiri seorang gila.

   Delete
  4. Hampir sejam berlalu, si pengecut Kejora Tonggeng @ Tikus AnonyMOUSE menyepi 1000 bahasa, takut ker dia....?? Tadi bila saya tidak berada dalam blog ini, ewahh kemainnn lagi dia punya auta keling.

   Delete
 13. Smart Romen...Takkan kau tak tertanya pada diri kau soalan yang simple ni????

  Penafian Menteri luar Arab Itu Ada Bukti Video ke?

  Rakyat perlu sedar bahawa “penafian” Menteri Arab berkaitan derma yang diterima Datuk Seri Najib Tun Razak pada tahun 2013, adalah datang dari negara mereka, tidak dirakamkan sebaliknya keluar dari mulut orang lain (hearsay).

  Sebaliknya kita ada kenyataan bervideo dari Menteri Arab yang sama, mengesahkan bahawa wang yang diterima itu adalah derma yang tulen.

  Lagipun, ini derma dari individu yang kita katakan, bukan derma dari kerajaan sehingga Menteri Arab itu nak kena tahu – kalau benarlah beliau berkata begitu.

  Najib pun tidak pernah kata kerajaan Arab yang dermakan wang itu tapi dari individu yang berasal disana.

  Difahamkan, semasa proses penyiasatan beberapa tahun dulu, penyiasat agensi anti rasuah negara ini pun dah berjumpa dengan individu (atau wakilnya) tersebut.

  Rakyat juga perlu faham, ini kenyataan yang keluar dari orang yang ada kaitan dengan regim penipu, bukan kita dengar sendiri pun keluar dari mulut Menteri Arab tersebut.

  Justeru sehingga video itu disahkan ujud, anggap lah ini satu lagi penipuan mereka sajalah. Mereka dah tipu banyak benda, apa sangat penipuan yang satu ini lagi?

  Janji yang terang-terang dia tulis pun dia boleh menipukan, ini pulak lagi yang bersifat hearsay.

  Hakikatnya perkara ini tidak pun relevan kerana regim penipu ini masih gagal membuktikan bahawa derma tersebut adalah duit curi dari syarikat SatuMDB.

  Dah berapa bulan sejak mengambil alih, masih tidak ada seringgit pun wang 1MDB yang dapat dibuktikan mereka telah dicuri oleh DS Najib.

  Ini kan cara keadilan di era Rejim ni...tuduh dulu...cari bukti kemudian..betul tak bhai ???

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul kamu inI KEPALA BAPAK BANGANG.

   Nakkan bukti wang 1MDB berbiion Ringgit di curi, tunggu saja lah bicara Najib. Hampir 40 tuduhan di depan muka nya.

   Bukti sentiasa ada. Tapi bukti yang di sahkan mahkamah - tunggu bicara lah.

   Delete
  2. Saya nak kongsi berita mutakhir dari urusetia pejabat Tun Mahathir. Sehari suntuk mendengar taklimat penting ini dan kini jadi bahan bualan di mana2......

   Ekoran pecahnya tembelang dan perilaku bacul Najib dalam wawancara Al Jazeera baru2 ini yg tersiar seluruh dunia berkaitan isu 1mdb, derma RM2,6 bilyon & pembunuhan Aktantuya - 40 ahli parlimen UMNO akan menyertai Bersatu menjadikan parti itu kini terkuat dalam parlimen, jauh lebih kuat dari PKR.

   Delete
  3. Kejora Tonggeng @
   Sang Tikus AnonyMOUSE....

   Memandangkan aku kini nasih di KL, apa kata kita berjumpa man to man. Sebut saja di mana, tarikh hari ini ker, esok lusa ker & waktunya sekali.

   Sidang pembaca blog, sila ambil perhatian & bersaksilah sama ada Kejora Musibat mengotakan cakap2 besar dia selama ini, atau hanya klentong auta syok sendiri seorang gila.

   Delete
  4. Hampir sejam berlalu, si pengecut Kejora Tonggeng @ Tikus AnonyMOUSE menyepi 1000 bahasa, takut ker dia....?? Tadi bila saya tidak berada dalam blog ini, ewahh kemainnn lagi dia punya auta keling.

   Delete
 14. Kengkaawn yang dihormati sekelian...Dah tentu lah menggigil tolor pemimpin2 Rejim Haprakan ni, khususnya si Pengerusi bila mendengar kenyataan DS Zahid ni !!!

  Zahid cadang gabungan baru.

  Zahid cadang BN tukar nama baru

  Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mencadangkan Barisan Nasional (BN) dijenamakan semula dengan nama baru sebagai langkah untuk menghadapi pilihan raya umum ke-15 (PRU15).

  Pengerusi BN itu turut berharap PAS dapat menyertai dan mengukuhkan lagi gabungan baru itu.

  Katanya, beliau menyerahkan urusan berkaitan penjenamaan semula BN kepada Setiausaha Agungnya, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz yang turut bertanggungjawab mempelawa dan berbincang dengan PAS untuk menyertai gabungan itu.

  “Saya cadangkan kita tukar nama BN. Gagasan pembangkang yang ada sekarang perlu diperkuatkan dengan kemasukan parti-parti yang baru supaya kita menawan balik kerajaan pada PRU15.

  “Saya berikan tugas dan tanggungjawab ini kepada Nazri untuk menterjemahkan pelaksanaannya dalam tempoh terdekat ini dan kita harus mengorak langkah untuk menjadikan entiti baru ini sebagai parti pembangkang.

  “Hasrat kita adalah mewujudkan 2 sistem parti bagi menyaingi parti-parti yang telah membentuk kerajaan setakat ini dan kaedah untuk melakukannya, saya akan berbincang dengan rakan-rakan presiden parti-parti teras dalam komponen.”

  Beliau berkata demikian selepas merasmikan Perhimpunan Agung MIC ke-72 hari ini yang turut dihadiri Setiausaha Agungnya, Datuk Takiyuddin Hassan, Naib Presiden PAS, Datuk Iskandar Samad dan bekas exco Selangor, Dr Halimah Ali.

  Nazri diumumkan sebagai pengganti Ahli Parlimen Putrajaya, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor yang menyandang jawatan setiausaha agung BN sejak 2009.

  Rakyat mendoakan agar gabungan baru ni direalisasikan secepat mungkin...tak sanggup lagi rakyat marhaein untuk terus menjalani kehidupan se hari2an di bawah Rejim penipu lagi menzalimi mereka ni !!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mana pergi "Tengku Adnan Tengku Mansor yang menyandang jawatan setiausaha agung BN sejak 2009"? (ramai yang mengata dia bukan Tengku, ha nya Teuku, nama biasa di Acheh).

   Tak berbunyi langsung dia. Apa kah dia ketakutan di heet ke mahkamah terima wang 1MDB?

   Delete
  2. Saya nak kongsi berita mutakhir dari urusetia pejabat Tun Mahathir. Sehari suntuk mendengar taklimat penting ini dan kini jadi bahan bualan di mana2......

   Ekoran pecahnya tembelang dan perilaku bacul Najib dalam wawancara Al Jazeera baru2 ini yg tersiar seluruh dunia berkaitan isu 1mdb, derma RM2,6 bilyon & pembunuhan Aktantuya - 40 ahli parlimen UMNO akan menyertai Bersatu menjadikan parti itu kini terkuat dalam parlimen, jauh lebih kuat dari PKR.

   Delete
  3. Kejora Tonggeng @
   Sang Tikus AnonyMOUSE....

   Memandangkan aku kini nasih di KL, apa kata kita berjumpa man to man. Sebut saja di mana, tarikh hari ini ker, esok lusa ker & waktunya sekali.

   Sidang pembaca blog, sila ambil perhatian & bersaksilah sama ada Kejora Musibat mengotakan cakap2 besar dia selama ini, atau hanya klentong auta syok sendiri seorang gila.

   Delete
  4. Hampir sejam berlalu, si pengecut Kejora Tonggeng @ Tikus AnonyMOUSE menyepi 1000 bahasa, takut ker dia....?? Tadi bila saya tidak berada dalam blog ini, ewahh kemainnn lagi dia punya auta keling.

   Delete
 15. Mental Najib memang tertekan ketika ini . Dengan tonjolan imej gah dan confident saja tidak cukup utk menutupi keresahan di dalam benak dia .

  Katalah dan tulislah apa saja didalam FB atau pun twitter , ia tidak akan berjaya menghapus rasa curiga atau sangsi pembaca . Ini kerana , di FB atau twitter , tiada yg menyoal balas . Apa yg di tulis pun bolih di edit mengikut sedap rasa hati , enak telinga dengar .

  Najib yg perasan hebat padahal mentaliti bacul bersetuju di temuramah olih Al Jazeera kerana liputan stesen ini luas .
  Dia juga beranggapan dia bolih 'sailang' Mary Ann Jolley yg pernah diusir olih dia pada 2015 . Dia terlupa yg walaunta bernama Najib sudak tak punya kuasa untuk 'menggoreng' orang sesuka hati .

  ReplyDelete
 16. if found guilty tempatnya di sg buloh jgn beri alasan nak ke hospital tanjung pulak..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hampir 40 tuduhan di mahkamah. Tak kisah lah jika dia lepas dari 20-30 tuduhan, 2-3 yang sangkut saja jadi lah.

   Boleh 10-15 tahun di Sg Buluh. Rakyat tak boleh terima kurang dari itu. Peguam Negara mesti tentukan Najib dan Rosmah di penjara.

   Delete
  2. Amat pening kepala peguam Najib dan Rosmah - shafee yang dulu terima M9 juta dari Najib, di katakan juga duit 1MDB.

   Peguam Negara mesti di desak lawan hingga peringkat tertinggi - Mahkamah Persekutuan.

   Hakim hakim yang di zaman Najib dulu pulak nya dah banyak bertukar, bersara atau berhenti kerja.

   Delete
  3. Memang lah Hakim Hakim menghakim berdasarkan bukti bukti, fakta fakta dan hujah hujah yang di kemukakan di hadapan nya.

   Tapi bukti bukti Pendakwa Raya kukuh - dokumen2 yang di perolehi dari bank bank, DoJ USA dll.

   Najib nak tunjukkan surat dari Pak Arab yang salasilah nya tidak nyata keturunan nya dan surat itu bukan di tanda tangan kerabat di raja yang di sebut pun.

   Penting nya, Menteri Luar Arab Saudi bahru saja kata wang RM2.6 bilion itu tiada kena mengena dengan mereka.

   Dari segi budibicara (discretion) menghakim pun, Hakim Hakim di zaman Najib sudah bertukar, bersara atau berhenti kerja.

   Jadi, 10-20 tahun penjara lah untuk Najib dan 10-15 tahun untuk Rosmah.

   Delete
 17. Ke mana pergi, Suman pendekar taiik kucing
  Tak keluar, walau pelbagaii cara aku pancing
  Dia lari besembunyi, tah mana lobang cacing
  Kalau dekat, atas kepala dia aku nak kencing

  ReplyDelete
  Replies
  1. GENG NAJIB YANG MENULIS / BERCAKAP DI ATAS BERBAGAI NAMA TERMASUK ANONYMOUS TAK HABIS2 HABIS -SEKARANG TAK HABIS2 MEMANTUN - PAGI PETANG SIANG MALAM, HINGGA PUKUL 4 PAGI INI IA LAH ORANG GILA -

   Google "talking too much for hours, symptom of ..", keluar keterangan berikut:

   What is excessive talking a symptom of?

   Compulsive talking can be a sign of ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, a mental illness). The DSM-5 lists excessive talking, blurting out, difficulty waiting one's turn in a conversation, and interrupting or intruding on others as symptoms of hyperactivity and impulsivity. Anxiety is another cause of excessive speech.

   Anxiety dia nyata dari kekalahan Najib dan Umno di Pru14.

   Dia perlu jumpa pakar sakit jiwa (psychiatrist) bagi rawatan, makan pill yang di beri, supaya tidak sampai ke tahap di heret ke Hosptal Tanjung Rambutan.

   Delete
  2. Saya nak kongsi berita mutakhir dari urusetia pejabat Tun Mahathir. Sehari suntuk mendengar taklimat penting ini dan kini jadi bahan bualan di mana2......

   Ekoran pecahnya tembelang dan perilaku bacul Najib dalam wawancara Al Jazeera baru2 ini yg tersiar seluruh dunia berkaitan isu 1mdb, derma RM2,6 bilyon & pembunuhan Aktantuya - 40 ahli parlimen UMNO akan menyertai Bersatu menjadikan parti itu kini terkuat dalam parlimen, jauh lebih kuat dari PKR.

   Delete
  3. Kejora Tonggeng @
   Sang Tikus AnonyMOUSE....

   Memandangkan aku kini nasih di KL, apa kata kita berjumpa man to man. Sebut saja di mana, tarikh hari ini ker, esok lusa ker & waktunya sekali.

   Sidang pembaca blog, sila ambil perhatian & bersaksilah sama ada Kejora Musibat mengotakan cakap2 besar dia selama ini, atau hanya klentong auta syok sendiri seorang gila.

   Delete
  4. Hampir sejam berlalu, si pengecut Kejora Tonggeng @ Tikus AnonyMOUSE menyepi 1000 bahasa, takut ker dia....?? Tadi bila saya tidak berada dalam blog ini, ewahh kemainnn lagi dia punya auta keling.

   Kenapa buat kerja bodoh kencing kepala kau sendiri, meh datang jumpa aku boleh aku tolong kencing kepala tongong kau itu.

   Sila respon segera tak yah sembunyi2.

   Delete
 18. Suman perangai spt budak2 walau dia datuk
  Berbenjol kepala beruk tua ini, aku dah ketuk
  Kini ifrit ni akan fobea kalu dengar aku batuk
  Diam bodoh je dia walau teruk dicerca kutuk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kejora Tonggeng @
   Sang Tikus AnonyMOUSE....

   Memandangkan aku kini di KL, apa kata kita berjumpa man to man. Sebut saja di mana, tarikh hari ini ker, esok lusa ker & waktunya sekali.

   Sidang pembaca blog, sila ambil perhatian & bersaksilah sama ada Kejora Musibat mengotakan cakap2 besar dia selama ini, atau hanya klentong auta syok sendiri seorang gila.

   Delete
  2. Apa batuk2 kepala atuk engkau....!!

   Hampir sejam berlalu, engkau si pengecut Kejora Tonggeng @ Tikus AnonyMOUSE menyepi 1000 bahasa, takut ker, kau...?? Tadi bila akubtidak berada dalam blog ini, ewahh kemainnn lagi kau punya auta keling.

   Delete
 19. Suman hencot lembik mau lagak pendekar
  Cara dia gertak gempar, jadii lawak kelakar
  Mau menang jer, berbalah atau bertengkar
  Kini bersalin kulit, Alli Jaeger pula bertukar

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kejora Tonggeng @
   Sang Tikus AnonyMOUSE....

   Memandangkan aku kini di KL, apa kata kita berjumpa man to man. Sebut saja di mana, tarikh hari ini ker, esok lusa ker & waktunya sekali.

   Sidang pembaca blog, sila ambil perhatian & bersaksilah sama ada Kejora Musibat mengotakan cakap2 besar dia selama ini, atau hanya klentong auta syok sendiri seorang gila.

   Delete
  2. Hampir sejam berlalu, engkau si pengecut Kejora Tonggeng @ Tikus AnonyMOUSE menyepi 1000 bahasa, takut ker, kau...?? Tadi bila aku tidak berada dalam blog ini, ewahh kemainnn lagi kau punya auta keling.

   Benjol kat mana tuu, meh datang jumpa aku tunjukkan, berani......??

   Delete
 20. Suman terus bisu monyok, seperti kera duku
  Dia tak pandai berpantun, tapi tak nak ngaku
  Merata berbenjol kepala tua iblis ini aku luku
  Dibuat diam bodoh je walau teruk ditaji paku

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kejora Tonggeng @
   Sang Tikus AnonyMOUSE....

   Memandangkan aku kini di KL, apa kata kita berjumpa man to man. Sebut saja di mana, tarikh hari ini ker, esok lusa ker & waktunya sekali.

   Sidang pembaca blog, sila ambil perhatian & bersaksilah sama ada Kejora Musibat mengotakan cakap2 besar dia selama ini, atau hanya klentong auta syok sendiri seorang gila.

   Delete
 21. Suman ibliis terus dlm keadaan resah gusar
  Kini terus sepi, tidak berani lagi cakap besar
  Tonggang labggang bapok ni aku tala sasar
  Aku akan tibai dia lebih teruk lagi lepas asar

  ReplyDelete
  Replies
  1. aya nak kongsi berita mutakhir dari urusetia pejabat Mahathir. Sehari suntuk mendengar taklimat penting ini dan kini jadi bahan bualan di mana2......

   Ekoran pecahnya tembelang dan perilaku bacul Najib dalam wawancara Al Jazeera baru2 ini yg tersiar seluruh dunia berkaitan isu 1mdb, derma RM2,6 bilyon & pembunuhan Aktantuya - 40 ahli parlimen UMNO akan menyertai Bersatu menjadikan parti itu kini terkuat dalam parlimen, jauh lebih kuat dari PKR.

   Delete
  2. Kejora Tonggeng @
   Sang Tikus AnonyMOUSE....

   Memandangkan aku kini nasih di KL, apa kata kita berjumpa man to man. Sebut saja di mana, tarikh hari ker, esok lusa ker & waktunya sekali.

   Sidang pembaca blog, sila ambil perhatian & bersaksikah sama ada Kejora Musibat mengotakan cakap2 besar dia selama ini, atau hanya klentong auta syok sendiri seorang gila.

   Delete
  3. Hampir sejam berlalu, engkau si pengecut Kejora Tonggeng @ Tikus AnonyMOUSE menyepi 1000 bahasa, takut ker, kau...?? Tadi bila aku tidak berada dalam blog ini, ewahh kemainnn lagi kau punya auta keling.

   Tonggang langgang yg kau tala tuu boleh tak direalisasikan. Meh datang jumpa aku, ada berani....??

   Delete
 22. Kemain Suman nyalak spt anjing mengawan
  Sblm ini boleh ler, dia belum berjumpa lawan
  Kini merata ifrit ini lari mcm binatang buruan
  Kena lanyak dgn aku, terus diia sasau sawan

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul, kamu ni dah gila. Pergi lah jumpa doktor sakit otak - psychiatrist.

   Delete
  2. Kejora Tonggeng @
   Sang Tikus AnonyMOUSE....

   Memandangkan aku kini di KL, apa kata kita berjumpa man to man. Sebut saja di mana, tarikh hari ker, esok lusa ker & waktunya sekali.

   Sidang pembaca blog, sila ambil perhatian & bersaksilah sama ada Kejora Musibat mengotakan cakap2 besar dia selama ini, atau hanya klentong auta syok sendiri seorang gila.

   Delete
  3. Hampir sejam berlalu, si pengecut Kejora Tonggeng @ Tikus AnonyMOUSE menyepi 1000 bahasa, takut ker dia....?? Tadi bila saya tidak berada dalam blog ini, ewahh kemainnn lagi dia punya auta keling.

   Kejora,
   Sila respon segera tak yah sembunyi2.

   Delete
 23. Saya nak kongsi berita mutakhir dari urusetia pejabat Mahathir. Sehari suntuk mendengar taklimat penting ini dan kini jadi bahan bualan di mana2......

  Ekoran pecahnya tembelang dan perilaku bacul Najib dalam wawancara Al Jazeera baru2 ini yg tersiar seluruh dunia berkaitan isu 1mdb, derma RM2,6 bilyon & pembunuhan Aktantuya - 40 ahli parlimen UMNO akan menyertai Bersatu menjadikan parti itu kini terkuat dalam parlimen, jauh lebih kuat dari PKR.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kejora Tonggeng @
   Sang Tikus AnonyMOUSE....

   Memandangkan aku kini nasih di KL, apa kata kita berjumpa man to man. Sebut saja di mana, tarikh hari ker, esok lusa ker & waktunya sekali.

   Sidang pembaca blog, sila ambil perhatian & bersaksikah sama ada Kejora Musibat mengotakan cakap2 besar dia selama ini, atau hanya klentong auta syok sendiri seorang gila.

   Delete
  2. Hampir sejam berlalu, si pengecut Kejora Tonggeng @ Tikus AnonyMOUSE menyepi 1000 bahasa, takut ker dia....?? Tadi bila saya tidak berada dalam blog ini, ewahh kemainnn lagi dia punya auta keling.

   Kejora,
   Sila respon segera tak yah sembunyi2.

   Delete
  3. Kejora tonggeng jangan jadi bacul..walaupun dah sah2 bacul tapi orang panggil keluarla..jgn tunjuk sangat mental dah calar

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...