Monday 1 October 2018

DIA CADANG, DIA TUTUP


Siapakah yang teringin serta terghairah untuk menjadi kerajaan dan seperti tidak sanggup lagi jadi pembangkang, lalu menawarkan diri untuk membentuk kerajaan perpaduan dengan parti-parti dalam Pakatan Harapan?


Siapakah pula yang tiba-tiba mengatakan cadangan kerajaan perpaduan itu sudah ditutup?


Lawak dol...27 September cadang, 30 September cadangan ditutup.


Dia yang cadang, kemudian dia juga yang tutup!! (ShahbudinHusin 01/10/2018)

69 comments:

  1. Dia juga yg sokong ,cadangan ditutup. Hehehekikikihahahakahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zahid letak lah jawatan presiden Umno..awak tak mampu.. lesu.. Abah sayang UMNO.

      Delete
    2. Biarkan saja UMNO ini. Jika disahkan UMNO terlibat dgn wang 1MDB yg mana 900 akaun telah dibekukan SPRM, UMNO akan diharamkan.

      Kita tak perlu buang masa nasihat itu ini utk UMNO. Ternyata UMNO akan luput dan hilang dan terpaksa dibubarkan dgn kaitan wang 1mdb.

      Segala harta dan wang milik UMNO akan dirampas dan dimiliknegarakan. Tiada guna pertahankan UMNO lagi. Sedih, syahdu dan pilu.. Kahkahkah..

      Delete
    3. Mana tentera cyber UMNO dan PAS ni, rindu la pulop projek spam bumping copy paste di blog budin ni.

      Delete

    4. Enculez, dah disahkan SPRM dan PDRM UMNO terlibat dgn wang 1MDB, ha nya kita nak lihat bukti2 itu di terima mahkamah ke tak.

      Kalu Umno di bubarkan, aku yakin depa akan tubuhkan Umno 2.0 atau 3.0. Gamak nya Tun akan biarkan RoS luluskan sebab kot dia ada lagi sentimen Umno yng dah 60+ tahun hidup. Tun fedap dgn Najib tapi Al Jibo dan Umno dah tersungkur, tak mungkin merintah lagi 10-20 tahun.

      Delete
    5. Najib sebagai Presiden Umno di masa itu dah kena 25 + 7 tuduhan mahkamah, mana tak Umno tak terlibat. Dia kata RM114 juta wang tunai di sembunyi di Pavillion Residen itu diat Umno, makna nya sah lah Umno terlibat.

      Lebih penting: dia agihkan sebaghagian dari RM2.6 bilion itu - Shahril Samad Umno J ohor Bahru dah terang2 ngaku di media massa ada terima RM1 juta, Mat Maselan Pontian di katakan terima RM2 juta untuk bahagian2 mereka, maka telibat lah Umno dengan 1MDB.

      Dan SPRM dah bekukan akaun bank Umno HQ dan kesemua 190 Bahagian Umno, nyata lah depa terlibat. Ha nya menunggukan mahkamh hakimkan dari segi undang2.

      Delete
    6. This comment has been removed by the author.

      Delete


    7. ANWAR SINGH...


      Abdul Hadi pada sidang akhbarnya turut membidas Anwar yangmenurutnya, tidak konsisten dalam mempertahankan jati diri sebagai seorang Islam.

      “Contohnya, tempat masjid dia jadi imam, tempat Benggali dia pakai cara Benggali, tempat Tamil dia menari Tamil.

      Delete
    8. Apa umno? Mana ada lagi umno. Yg tinggal lagi tu parti KUNYIT saja

      Delete
    9. Zack...

      Cakap kunyit sensitip tau....!! Sekarang nie kisah Cinta Terlarang berputik kembali di Port Dickson.

      Delete
    10. Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.
      Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.
      Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.

      Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.

      Delete
    11. Tonggeng jubor dah menanah-nanah sampai mati akal hanya terpacul mengerang telor orang.

      Delete
  2. GN..JL.. tak bangun lagi ke... gaji dah terima.. bonos lagi pasal rajin cnp... tak ada can dah nk bentuk kerajaan perpaduan...presiden dah tutup...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gaji dorang in advance. Bayar dulu, baru kerja mengampu jalan. Kalau tak dorang gi ambik upah potong rumput.

      Delete
    2. hihihi kalau rumput da bis dimakan oleh lembu-lembu umno dorang leh amek upah potong bulu ketiak rosmah.

      Delete
    3. Macam komen2 ke atas Najib selepas dia ke PAU -

      dia mamposssssss pun lagi baik.

      Negara ini demokrasi, semua orang boleh bersuara, tapi demokrasi jugak membolehkan sesiapa mamposss.

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Tak ada siapa yg peduli zahid..Tolol tongong bahlul otak beku..

    Zahid Komedi woyyy..sumbat kepala ko dlm lubang jamban..
    Kahkahkah..haktuihhhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lubang jamban tak boleh bang.. kena mintak izin jamal jamban dulu

      Delete
    2. Ada yang peduli Wak Jahit - Kerry Okspod KJ ketua puak Double ee Azeez ex-Tabung Haji. Kerry nak guling Wak Jahit tapi dia liberal, nak buka Umno kpd bukan Melayu, mana boleh - Jaafar Onn pun di singkir bila begitu, lama dulu.

      Delete
    3. Si kerdee cadang..sok sek sok sek..pot pet pot pet......

      Si kerdee juga yg tutup.....sok sek sok sek..pot pet pot pet......

      HERO UMNO TERAKHIR UMNO SEBELUM PADAM SELAMA-LAMANYA.

      Delete
  5. Tuan Haji Othman Ahmad yg selalu tulis tonggeng... tonggeng tak bangun tidur lagi ke?
    Kawan baik dia di sini tolong lah nasihatkan dia.
    Dah umur lanjut bawak-bawak bertaubat lah
    Tak elok orang tua siang malam mencarut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu Geng Menjilat Najib sekarang paki Anonymous pulak.

      Bila Othman bagun, mauk sini, kau di sesah nya, terborai kau luncai dengan labu2 nya.

      Aku selalu baca dia celen kau ke Dataran Merdeka KL tapi kau kecut bola, heboh aje dalam alam maya tapi tak berani bersekemuka.

      Delete
    2. Mmg aku takot sbb aku dpt tahu, tuan haji Othman Ahmad ni rupanya ketua gangster di dataran merdeka.
      Kecut telor aku bila dapat tahu.

      Delete
    3. Ko tak tahu ke dia ha nya menyamar sebagai gengster untuk menangkap gengster sebenar macam kau.

      Tapi kecut bola belom jumpa pun, amat besor le kemaluan - 2 inci, gamak nya - ngapa ko tak pinjam genster2 Bang Jibo ikut kau?

      Apa? Jibo tak kenal ko? Kau jilat long distance aje? Nasib ko lah, GENG MENJILAT NAJIB.

      Delete
    4. Kalau tak junpa dia, telor kau mmg sedia kecut pun. Sbb tu kau suka parti tak ada telor.

      Delete
    5. Toksah temberang cakap lebih2 ler. Buktikan kejantanan engkau Kejors sebagai pejuang kebenaran.
      Action man, not talk cock, got it.....??

      Come on suwar...

      KAMU BILA NAK ADA KOTEY UNTUK FACE-TO-FACE- dgn saya agar kamu dapat disunatkan kepala kolop kamu tuu....!!!
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??

      My challenge to you still stand.....!!

      Delete
  6. Zahid Hamidi,dan ramai lagi pemimpin UMNO sudah nyanyuk.Orang nyanyuk mana boleh pimpin negara.

    ReplyDelete
  7. tak lama lagi terpaksa lah laku kan perkahwinan ala 'cina buta'.

    jgn risau abg non ada.

    hi hi!

    ReplyDelete
  8. ameno x pyh buat apa2.. umeno bakal lenyap daah

    ReplyDelete

  9. Wak Jahit cadang, Wak Jahit tutup cadangan itu menunjukkan satu daripada, atau kesemua, yang berikut:

    - dia tak kuat pendirian, kena caci cadangan nya, cabut lari

    - dia fikir cadangan itu tak boleh bawa kpd reliti - cadangn bodoh

    - dia nampak Pak Lobai Hadi takda respek kpd Umno, dia d

    - dia kebingungan banyak sangat masalah Umnoatang ke Muktamar Pas tapi Lobai tak datang ke PAU akibat salah laku Najib Al Jibo

    ReplyDelete
  10. lawak tullah wak!pemimpin parti melayu terbesar di dunia...

    ReplyDelete

  11. Umno ketandusan pemimpin yang berkaliber sejak Tun Mahathir letak jawatan PM dulu hingga sekarang. Wak Jahit dah kira washed out.

    Kerry Okspod KJ tak boleh di benarkan pimpin Umno, habis Umno di jual nya kpd bukan Melayu nanti.

    Tok Mat Hasan pun "not commanding, not impressive enough" untuk menarik Makcik2 macam yang dari Batu Pahat pakai baju oren di PAU itu singkirkan sentimen kpd Al Jibo, Double ee Azeez dsb nya.

    Tak akan sampai ke mana Umno di bawah mereka. Lantak lah. Aku sokong Tun Mahathir dan PH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sdra Isa3,

      Teringat kembali menjelang PRU 14, saya & isteri hampir setiap awal pagi jumpa makcik2 pacik2 sebaya berkempen di pasar2 borong & basah di seluruh JB.

      Akhirnya...UMNO kecundang jua - satu lakaran sejarah.

      Delete
  12. Wahai puak ² umno ! Ini kah jenis presiden korang?.Buang jer la!

    ReplyDelete
  13. Kengkawan...Betul lah kata ramai ulamak dan orang2 alim ...Akhir zaman dah hampir sangat sekarang ni.

    Apa taknya... Nak bantu bina Masjid pun Rejim Pakatan Hancing ni berkira.Baru2 ni tular berita yang mengatakan 9 lagi projek nak membina mesjid telah dibatalkan berkuat kuasa serta merta. Nak juga jaja cerita fitnah kononnya Malaysia berhutang 1 Trillion.

    Sudah la kebajikan rakyat pun tak nak dibantu. Habis semua bantuan ditarik balik dan menyebabkan rakyat menderita disebabkan pembohongan Rejim Pakatan.

    Nampak sangat Rejim Pakatan Hancing ni bukan sekadar tidak menjaga kebajikan rakyat secara menyeluruh. Malah perkembangan Islam pun langsung tidak diambil peduli!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 trilyon terrrmasuk gadaian & bayaran duluan tak selari dgn kerja2 yg disiapkan - nampak sangat gelojoh tak sabar2 nakkan duit songlap.

      9 projek masjid dibatalkan di mana, apa spesifikasinya, berapa kos tiap satu masjid? Kau asyik melalak kosong tanpa pemberitahuan sumber datang dari siapa. Apa ini juga Sumbu mak badak kerrr......??
      Bingai & bangkai betullah si Tonggeng....!*

      Delete

  14. Ini lagi bukti melibatkan diri dalam politik (involved in politics), mengeluarkan pendapat mempertikaikan kewibawaan Tun Dr Mahathir. Aku sokong Nazri Aziz Menteri Najib dulu yang memberi tahu si polan berikut jangan melibatkan diri dalam politik -

    Satu tulisan Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim yang dipinkan di Twitter baginda hari ini hentam siapa?

    Persoalan itu timbul setelah baginda dikatakan menghentam Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman.

    “Orang yang pentingkan kesempurnaan. Sama ada kamu berkhayal atau taasub?

    “Kamu dalam perut mak lagi masa itu, budak. Buat kajian sikit,” tulisnya.

    HRH Crown Prince of Johor
    @HRHJohorII
    Perfectionist? It's either you’re delusional or obsessed. You were still in your mother's belly, kid. Do some research.

    Beliau tidak menyebut pihak yang dimaksudkannya.

    Bagaimanapun terdapat media seperti Free Malaysia Today yang mentafsirkannya merujuk kepada Syed Saddiq.

    Menteri muda itu di Twitter beliau menyifatkan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai “Tun M, the perfectionist” dan berkongsi kisah di sebalik ucapannya di Persatuan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) sebelum ini.

    View image on Twitter

    Syed Saddiq

    @SyedSaddiq
    Tun M, the perfectionist πŸ‡²πŸ‡Ύ
    My story.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro GMN...

      Syed Saddique dah macam kisah Hang Nadim peristiwa Spura dilanggar todak. Kebijaksanaan dia dicemburui & didengki oleh pihak istana hingga dihukum mati dirantai & dicampak ke laut.

      Delete
  15. Editor Sarawak Reporr, Clare Rewcastle-Brown sekali lagi membuktikan bahawa dia adalah perempuan yang mendapatkan sesuap nasi dengan bergantung pada fitnah yang di sebarkan...

    Ada juga spesis manusia mcm nie yer...πŸ™‡‍♂️πŸ™‡‍♂️πŸ™‡‍♂️

    Sultanah Nur Zahirah Failkan Saman Fitnah Ke Atas Clare Kerana Fitnah Baginda


    SULTANAH Nur Zahirah telah mengemukakan tuntutan saman berjumlah RM300 juta kepada Clare Rewcastle-Brown, Gerakbudaya Enterprise dan Vinlin Press Sdn. Bhd. kerana mendakwa baginda terlibat dalam konspirasi dengan ahli perniagaan Low Taek Jho berkaitan skandal 1MDB

    Kalau sebelum nie, Presiden PAS berjaya dalam saman fitnah pada Clare, terkini Sultanah Terengganu pula failkan saman fitnah ke atas editor kaki fitnah dari Sarawak Report (kalau layak di panggil editorlah), Clare Rewcastle-Brown...



    Sultanah Terengganu, Sultanah Nur Zahirah menuntut ganti rugi RM300 juta daripada Clare Rewcastle-Brown, Gerakbudaya Enterprise dan Vinlin Press Sdn. Bhd. kerana mendakwa baginda terlibat dalam konspirasi dengan ahli perniagaan Low Taek Jho berkaitan skandal 1MDB dalam buku 'The Sarawak Report : The Inside Story of the 1MDB Expose'...

    Surat tuntutan yang menuntut setiap mereka membayar RM100 juta telah di hantar Khamis lalu kepada ketiga2 pihak berkenaan :





    Pengasas dan Editor Sarawak Report...
    Gerakbudaya Enterprise Sdn. Bhd. sebagai penerbit buku...
    Vinlin Press Sdn. Bhd. sebagai pencetak buku...

    Peguam Datuk Mohd. Haaziq Pillay yang mewakili Sultanah Nur Zahirah berkata, "Sebarang tuntutan yang bakal di berikan oleh mahkamah akan di dermakan kepada badan kebajikan"...

    Rewcastle Brown di berikan tempoh 8 hari dari 27 September untuk memberikan surat penarikbalikan secara bertulis yang jelas serta di dedahkan kepada umum...

    Juga permohonan maaf secara bertulis dengan syarat2 sebagaimana di luluskan oleh peguamcara Sultanah Terengganu...

    Beliau juga harus memberikan satu akujanji untuk tidak mengulangi kenyataan tersebut...

    Gerakbudaya dan Vinlin Press Sdn. Bhd. turut di berikan tempoh 8 hari dari tarikh yang sama untuk berbuat demikian.




    Pada 14 September lalu, Setiausaha Dewan Pangkuan Diraja Terengganu telah mengeluarkan kenyataan menafikan sekeras2nya pembabitan Sultanah Nur Zahirah sama ada secara langsung atau tidak langsung dalam sebarang urusan pentadbiran kerajaan dan secara khususnya penubuhan Terengganu Investment Authority (TIA)...

    Kenyataan itu menyangkal dakwaan di muka surat tiga buku itu yang menyebut 'Jho was also friendly with a key player in Terengganu, the wife of the Sultan, whose acquiescence was needed to set up the fund and he later cited her support as having been crucial to his obtaining the advisory position'...

    Menurut kenyataan tersebut, sultanah tidak pernah pada bila2 masa mengenali ataupun mempunyai sebarang hubungan dengan penama 'Jho' yang tersebut dalam buku itu menurut kenyataan tersebut...




    ReplyDelete
    Replies
    1. TAK CUKUP2 KAU JILAT NAJIB, WALAU PUN DIA DAH KEOK, TAKDA KUASA, KAU MASIH PAKAI NAMA MENJILAT DIA. ASSOL DAN SEMUA.

      ‘Siti Hasmah tiada pilihan, saya hanya bersara usia 95 tahun’

      Kenyataan beliau itu menerima tepukan gemuruh rakyat Malaysia yang bermastautin di United Kingdom.

      AKU MAHU TUN MAHATHIR TERUSKAN SEBAGAI PM SELAGI DIA BOLEH, TAK KIRA UMUR.

      LOBAI HADI PUN KATA LEBIHKURANG BEGITU.

      BANYAK PUNAH NEGARA INI DI BUAT NAJIB.DARI BERBAGAI ASPEK. PERLU BAIKKI. DAN BANGUNKAN NEGARA KE TAHAP NEGARA MAJU. PEETINGKATKAN EKONOMI MELAYU BUMIPUTERA. AKU TAK YAKIN YANG LAIN BOLEH BUAT DENGAN MEMUASKAN.

      Delete
  16. Sobat2 semua..kau orang tau tak...saman Tetap Di Teruskan Walau Pun Clare Sudah Keluarkan Kenyataan Meminta Maaf

    Dalam kenyataan memohon maaf semalam, Rewcastle-Brown turut menyebut :

    Tulisan buku The Sarawak Report : The Inside Story of The 1MDB Expose di buat berdasarkan kenyataan Jho Low atau nama sebenarnya, Low Taek Jho yang selalu bermegah kerana sering bersosial dengan keluarga di raja termasuk dalam mendapatkan jawatan dalam TIA...

    Kami sedar kaitan antara Jho Low dan keluarga Diraja Terengganu adalah melalui saudara perempuan Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin dan suaminya dari segi perniagaan...

    Atas dasar ini juga cetakan seterusnya buku ini akan mengeluarkan kenyataan yang mengaitkan Sultanah Terengganu dan sebaliknya akan me­rujuk kepada saudara perem­puan Sultan Terengganu...

    Di fahamkan pihak peguam Sultanah Terengganu tetap akan meneruskan saman walau pun Clare telah mengeluarkan kenyataan meminta maaf...

    Mungkin kerana Clare masih lagi tak memenuhi tuntutan pihak Sultanah Nur Zahira yang mahu pihak Sarawak Report menarik balik semua buku yang telah di keluarkan termasuk yang telah berada di pasaran dan bukannya sekadar berjanji untuk mengubah kandungan untuk cetakan yang akan datang!!!

    Tom Wright Tergagap2 Bila Di Minta Kemukakan Bukti Terhadap Dakwaan Beliau Dalam Buku Billion Dollar Whale




    Kalau Clare berhadapan dengan saman RM100 juta sebab fitnah Sultanah Terengganu, Tom Wright, penulis buku Billion Dollar Whale tergagap2 macam budak baru nak belajar bercakap bila di minta membuktikan kebenaran dakwaan beliau dalam buku tersebut...







    Kalau segala apa yang di tulis oleh Tom Wright tu benar maka dia tak perlu teragak2 untuk dedahkan dari sumber mana beliau dapatkan segala maklumat...

    Dalam strategi pemasaran, bukan ker tu boleh melonjakkan lagi jualan buku tersebut kerana umum terutamanya rakyat Malaysia pasti nak tahu dan berhak tahu tentang kebenaran atas segala dakwaan terhadap skandal 1MDB...

    Tapi apa yang pasti, bila Clare berhadapan dengan tindakan saman fitnah, kelam kabut ayam dia keluarkan kenyataan meminta maaf!!!

    Bila Tom Wright di minta buktikan kebenaraan dakwaan beliau dalam buku tulisannya sendiri, tergagap2 dan tercungap2 nak 'divert' soalan...

    Apa nie, mereka menulis tentang satu isu yang dah menjatuhkan satu kerajaan dalam negara yang berdaulat...

    Siapa mereka untuk buat macam tu kat Malaysia nie!!!

    Ternyata Clare dan Tom Wright bukanlah penulis yang berintegriti dan berkredibiliti...

    Harga diri mereka sebenarnya lebih rendah dari pelacur jalanan yang mencari sesuap nasi dengan menjual tubuh badan...

    Kerana mereka bukan sekadar melacurkan maruah mereka demu sesuap nasi malah mencipta dan menabur fitnah...

    Nilai mereka tak lebih dari penulis komik kartun yang gunakan imiginasi tanpa bukti dalam tulisan...

    Nyata isu 1MDB bukanlah satu skandal tapi cuma satu konspirasi untuk menjatuhkan sebuah kerajaan di dalam negara yang berdaulat...

    Di manakah nilai keadilan dalam negara ini...

    Dan yang lebih penting, di manakah kewarasan dan kematangan pengundi2 di Malaysia!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rakyat Msia nak ucapkan....padan muka pada Calre Brown bila kena saman dgn sultanah trengganu. Nak berbohong lagi kata tersilap.

      Terang terang buat fitnah? Sebelum cetak berapa kali dah diteliti? Mcm dia sorang je buat buku. Masa nak jual fitnah terkinja kinja kira untung.

      Takpe call je talian hayat kat atok@93 tolong settlekan nanti. Kecik je tu..bukannya banyak pun..hanya RM 300 juta aje.

      Inilah kebesaran Allah. Kononya nak kenakan org terutama najib tapi secara tdk langsung walau sebut jho lo jho lo jho lo dlm buku tu tapi terkena diri sendiri. Tulis buku suruh org buat persepsi jho lo buat tu semua dgn sape? Patutnya kau dedahkan lah sapa di belakang konspirasi untuk kenakan DS Najib tu..baru lah laku buku kau tu !!!!

      Takpe...siap sedia lah dengan peguam yang bagus untuk masuk mahkamah.. kita sama2 tungguuuuu episod susulan drama clare-sultanah Terengganu seterusnya sambil makan pop corn bhai !!!!!

      Delete

    2. GENG NAJIB TABI'AT MCM JAMAL JAMBAN. TAKDA RASA SEGAN MALU, MUKA TEBAL MACAM KULIT BADAK, MASUK BLOG PRO-PH TAK IKUT SOPAN SANTUN BLOGGING WITH DECORUM AND DECENCY.

      ASYIK KOPIPES PIECEMEAL, LANGSUNG TAK IKUT TAJUK, DI MAKI PUN BUAT DERK AJE.

      TAPI PERLU DI MAKI JUGA KEPALA BAPAK DIA, MAKI BAHASA LATIN PUCCIKAK DIA TAK DIDIK DIA MASA KECIL.

      KOT DIA AKAN IKUT CARA JAMAL JAMBAN NANTI. SELEPAS DI MASUKKAN LOKAP BEBERAPA HARI, MAKAN NASI BUNGKUS, NAK GILA TAK BOLEH HISAP ROKOK, KATA DIA, SEKARANG TAK MENGGILA SANGAT LAGI.

      DI SPEKULASI DIA CABUT LARI DARI UMNO, DIA KELUARKAN VIDEO menafikan spekulasi yang mengatakan beliau keluar parti meninggalkan Umno.

      Delete
    3. Tonggeng..tonggeng..

      Toksah temberang cakap lebih2 ler. Buktikan kejantanan engkau Kejora sebagai pejuang kebenaran.
      Action man, not talk cock, got it.....??

      Come on suwar...

      KAMU BILA NAK ADA KOTEY UNTUK FACE-TO-FACE- dgn saya agar kamu dapat disunatkan kepala kolop kamu tuu....!!!
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??

      My challenge to you still stand.....!!

      Delete
  17. Ini tambahan dari apa yang dipostkan oleh GMN di atas.

    Sadiq Sigarag ni betul2 cari pasal aje..hari tu gaji Lim Teong Kim dipertikaikannya..sekarang nak menjilat Tolor Tun M kaw2 punya..marah dan jeles pulak Wak Suman Tempek nanti brb !!!

    Johor Crown Prince Tunku Ismail Sultan Ibrahim has criticised Youth and Sports Minister Syed Saddiq Abdul Rahman for his praise of Prime Minister Dr Mahathir Mohamad.

    The crown prince’s remark appeared to have stemmed from a Twitter post by Syed Saddiq, who described Mahathir as a “perfectionist” by relating a story on how Mahathir had meticulously prepared his own speeches.

    Without naming Syed Saddiq, Tunku Ismail tweeted a dismissive response this morning.

    “Perfectionist? It’s either you’re delusional or obsessed. You were still in your mother’s belly, kid. Do some research,” wrote Tunku Ismail.


    HRH Crown Prince of Johor
    @HRHJohorII

    Perfectionist? It's either you’re delusional or obsessed. You were still in your mother's belly, kid. Do some research.

    9:32 AM - Oct 1, 2018

    Tunku Ismail’s reaction to Syed Saddiq’s Twitter post appears unprovoked, but Syed Saddiq has had a run-in with the Johor palace before.

    In 2016, Syed Saddiq wrote an open letter on the Johor ruler’s decree banning street protests in his state.

    At the time, Syed Saddiq was a budding opposition politician and it earned him much criticism for challenging the palace.

    The matter was resolved after Johor ruler Sultan Ibrahim Iskandar granted Syed Saddiq an audience.

    ReplyDelete
    Replies

    1. BARUA INI MENCURI, DI KATAKAN MENUDUH POLIS, TAPI TAK NGAKU PULAK - Najib: Bila masa saya, Umno tuduh polis curi wang dari Pavilion Residence

      Datuk Seri Najib Razak berkata beliau atau Umno tidak pernah menuduh polis mencuri wang yang dirampas daripada serbuan di hartanah berkaitan dengannya di Pavilion Residence.

      Bekas perdana menteri itu bagaimanapun enggan mengulas lanjut ketika ditanya tentang kenyataan pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh bahawa beliau gagal membuktikan atau menjelaskan dakwaannya dalam laporan polis bahawa jumlah yang dirampas adalah RM160 juta, bukan RM114 juta seperti yang diumumkan polis.

      Polis pada awalnya berkata wang tunai yang dirampas adalah RM114 juta, tetapi kemudian berkata angka sebenar adalah RM116.7 juta.

      BERSEDIA LER KAMU MASUK PENJARA SELEPAS BERPULUH TUDUHAN MAHKAMAH DI BICARAKAN.

      Delete
    2. GMN,

      Dek umbun2 masih lembik, sekolah level estet pun tak abis, anak terbiar tak didik adab sopan hormat orang tua, Kejora Tonggeng Musibat dungu & bebal, lebih2 lagi tentang sejarah Melayu.

      Syed Saddique dah macam kisah Hang Nadim peristiwa Spura dilanggar todak. Kebijaksanaan dia dicemburui & didengki oleh pihak istana hingga dihukum mati dirantai & dicampak ke laut.

      Delete
  18. Rakyat Msia , khususnya kaum melayu yang cintakan Islam dan perihatin tentang kelangsungan nasib bani melayu yang akan datang di bumi bertuah ini, tabik dan angkat topi tinggi pada UMNO, parti keramat tu.

    Walaupun kini menjadi parti pembangkang, Perhimpunan Agung Umno (PAU) ke-72 selama 3 hari telah membuktikan bahawa pucuk pimpinan UMNO berjaya menyampaikan mesej berguna kepada akar umbi untuk bersama memulihkan parti itu.

    Ahli Umno kini jelas tentang hala tuju parti, selepas kekalahan mengejut dalam pilihan raya umum ke-14 (PRU14) yang menyaksikan Barisan Nasional (BN) kini hanya memiliki 49 kerusi Parlimen.



    Perwakilan dari Kuala Nerus di Terengganu, Zamzaini Zolkeffi berkata, PAU 2018 merungkai segala persoalan yang timbul selepas kekalahan Umno dalam pilihan raya 9 Mei lalu.

    “Ahli sudah jelas hala tuju parti selepas pasca kekalahan PRU14, sebelum ini kita tertanya-tanya.

    “Semalam presiden sudah jelaskan 7 teras dan 21 langkah. Jadi, ahli sudah jelas apa yang perlu kita buat, sekarang bertenang dan taat kepada apa yang dirangka pucuk pimpinan,” katanya kepada FMT.


    Perwakilan Kalabakan, Abdul Karim Abdul Wahid.
    Perwakilan Kalabakan, Abdul Karim Abdul Wahid berkata, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mengetengahkan idea dan nafas baru dalam ucapan pertamanya sebagai presiden.

    “Beberapa langkah seperti had jawatan presiden kepada 2 penggal, tubuh sekolah politik untuk memantapkan ahli Umno ke arah perjuangan lebih menjurus kepada kepimpinan bersatu padu.”

    Seorang perwakilan Johor yang enggan dikenali, menolak cadangan menurunkan had umur keahlian Umno daripada 18 tahun kepada 16 tahun kerana mereka tidak matang berpolitik di usia muda.

    Beliau berkata, Umno juga tidak perlu mengikut parti lawan menubuhkan sekolah politik yang dilaksanakan DAP sekian lama.

    Katanya, masih ada cadangan diketengahkan Zahid yang membawa banyak manfaat untuk memulihkan parti.

    Zahid dalam ucapan dasarnya pada Sabtu menyentuh 7 teras dan 21 langkah untuk mengembalikan kekuatan Umno bagi menghadapi kerajaan Pakatan Harapan.

    Antara rancangan itu ialah penjenamaan semula BN yang terdiri daripada 5 parti komponen dan membenarkan keahlian langsung daripada individu.

    Katanya, BN juga sedia bekerjasama dengan NGO dan parti politik lain yang berkongsi perjuangan sama.


    Orang2 melayu dari Perlis hingga lah ke Sabah amat2 yakin parti ini aakn memainkan peranan yang efektif sebagai pembangkang yang berwibawa untuk terus membawa agenda perubahan dalam negara. Kami juga yakin aap ayng telah ditegaskan oleh DSZH bahawa UMNO bakal kembali berkuasa adlam masa terdekat akan menjadi kenyataan...InsyaAllah....Aminnn !!!!

    ReplyDelete
  19. Mangkok tu pun dalam perut mak jugak dulu.Cakap macam dia lagi pandai drp. Tun.Makan tanggung berak tong.

    ReplyDelete
  20. Dia cadang..dia tutup..
    cakap kencang meletup2..apa yg jd otak udah kuncup..dgn pas dgn pkr konon wow..mau main belakang nakkan kuasa peluk2 kucup2..belai telo hadi anwar mak ai sanggup..bersatu dgodam dtuba nak kasi pecah yup..jd pembangkang jelh walo gugup..apa mau lg bhai udah msk longkang melingkup..ini parti kasi tutup cukup2..p h banyak kerja bro..ramai lg mau kasi cekup..
    Hahahacekupcekupcekup.. keh keh keh heh eh..

    ReplyDelete
  21. ASSALLAQM SOBAT2 SEMUANYA...TENTU KORANG DAH TAU BAHAWA TRUMP DAN PM BRITAIN DENGAN TEGASNYA, TELAH MENOLAK PERTEMUAN DGN PM KE 7, SI LIDAH BERCABANG TU !!!!!

    KEMAIN SIBUK KE SANA KE SINI DENGAN ANAK CUCU SEDARA LAGI... KLU TAK BOLE JUMPA PM BRITAIN DAN TRUMP APA HASIL YG DIBAWA BALIK KE MALAYSIA ... DUIT MINYAK KAPATOBANG DAN BELANJA ANAK CUCU SAPA YG TANGGUNG HAAH..?????

    BILA DSAI DILANTIK JADI PM KE 8 NANTI... MAKA TINDAKAN PERTAMA IALAH MENUNTUT BAYARAN BERATUS BILLION RINGGIT TERHADAP KE EMPAT EMPAT ANAK TUN IAITU MARINA GEREJA MOKHZANI MIRZAN DAN MUKRIS TERHADAP WANG YG TELAH DIGUNAKAN UNTUK BAILOUT SYARIKAT2 MEREKA YANG DAH BANKRAP, OLEH PETRONAS KWSP, PENCEN DAN TH.

    MAKLUMLAH SEMUA RAKYAT DAH TAHU NEGARA NAK BANGKRAP. WANG BAILOUT BERATUS BILLION OLEH ANAK ANAK TUN MAMPU MENYELAMAYKAN NEGARA DARI BANGKRAP

    SEKIRANYA ANAK TUN ENGGAN MEMBAYAR BALIK WANG RAKYAT YG DI BAILOUT DENGAN ARAHAN TUN MAKA TINDAKAN KE ATAS MARINA GEREJA MOKHZANI MIRZAN BOLEH DIAMBIL DAN DIPENJARAKAN.

    TINDAKAN LEBIH DRASTIK JUGA PERLU DIAMBIL PADA MARINA GEREJA KERANA MENSABOTAJ USAHA DAKWAH ISLAM DENGAN MEMPROMOSI AGENDA AJARAN SESAT LGBT PADA NEGARA.

    TINDAKAN PADA SITI KASSIM DAN MENGHARAMKAN NGO NGO YANG MEMPROMOSI AJARAN YG BERTENTANGAN DNG ISLAM JUGA PERLU DIAMBIL TINDAJAN TEGAS

    USAHA MEMBENTRAS KEGIATAN INI PERLU DISEKAT SELAGI SI LIDAH BERCABANG TUA RENTA INI MASIH BERKUASA.

    PERALIHAN KUASA SI RENTA LIDAH BERCABANG PERLU DILAKUKAN SECEPAT MUNGKIN DEMI MENYELAMATKAN MALAYSIA

    SYABAS PM KE 8 ... KERAJAAN PERPADUAN UMNO PAS PKR !!!!! HARAPAN GAN DOA RAKYAT DITITIPKAN AGAR KERAJAAN BARU NI DAPAT MENJADI KENYATAAN DALAM MASA YANG TERDEKAT....INSYAALLAH..AMIIIN !!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Membalas & menyangkal pembohongan biadab kejora tonggeng konon Tun M tidak dihiraukan oleh PM Britain semasa lawatannya ke London baru2 ini. Sebaliknya PM Theresa May yg datang memberi kunjungan hotmat terhadap The Grand Old Statesman. Ini laporannya.......

      September 27, 2018 @ 10:51am
      YUSHAIMI YAHAYA
      NEW YORK: Britain has asked Malaysia to relay its wish to continue working with Asean post Brexit.

      Foreign Minister Datuk Saifuddin Abdullah said British Prime Minister Theresa May had conveyed this to Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad in a bilateral meeting yesterday.

      “United Kingdom had stated its desire to continue working with Asean, considering it had ties with Asean prior to exiting the European Union (EU).

      “After exiting EU, they want to maintain that relationship.”

      Saifuddin said Malaysia would discuss the matter with Asean before any decision was made on Britain’s request.

      “The fact that the British Prime Minister had referred to Malaysia as an Asean member to relay its wish is an honour,” he added.

      Dr Mahathir, he said, had discussed bilateral cooperation enhancement, and also asked Britain to help with anti-palm oil issues in Europe during the 40-minute meeting.

      The European Union (EU) seeks to phase out palm oil from transport fuel. However, earlier this month, EU lawmakers agreed to defer the ban to 2030 from 2021.

      Malaysia and Indonesia are the world’s largest palm oil producers.

      Dr Mahathir also held bilateral meetings with Iranian president Hassan Rouhani and Sri Lankan president Maithripala Sirisena.

      Hassan had sought Malaysia’s understanding and support on issues related to the Joint Comprehensive Plan of Action.

      Known as the Iran nuclear deal or Iran deal, it is an agreement on its nuclear programmes.

      “This matter is becoming more complicated as the US may introduce more sanctions against Iran.”

      Malaysia, Saifuddin said, had asked Iran to give assistance to Malaysian companies investing there, including Petronas.
      ------------------------------------------------------------

      It was splashed 3 days ago at every newspapers in UK, the Hon Theresa May paid courtesy visit to Dr Mahathir in London. Following to that a bilateral meeting took place between the 2 World Leaders dicussing various issues of mutual benefits ranging from investments, security and improving relations between both countries.
      (Siap dgn foto2 lagi).
      -----------------------------------------------------------


      Ps:
      Tonggeng musibat lagi lahanat,

      Kamu memang anak haram jadah pukimak sial menidakkan kenyataan.....!!

      Delete
    2. UNGA: TUN MAHATHIR SLAMS THE 5 SUPERPOWERS, NOTABLY PRESIDENT DONALD TRUMP.

      Buat tatapan si Tonggeng pukimak haramjadah yg tabur fitnah konon Tun M takut nak sound the 5 big super power.

      Aper dia ingat Tun M jenis pengecut macam dia, si tun dol, si tundun najib & si jahit hang kedee kerr.........???
      Ke Bosnia dulu, Tun M turun ke medan perang Balkan menyelamatkan ribuan kanak2 Islam dari penyembelihan puak Serb.
      Pegi daaaa.....,,!!
      ----------------------------------------------------------------
      NEW YORK: A tenacious Tun Dr Mahathir Mohamad marked his return to the United Nations general assembly (UNGA) by lambasting the inaction to democratise the Security Council.

      Picking up where he left off 15 years ago, the prime minister was scathing in his remarks as he again hit out against the veto power held by the United States, United Kingdom, China, Russia and France in the council.

      He had previously called for the veto power in the Council to not be held by just one permanent member but by at least two powers backed by three non-permanent members.

      “I had suggested that the veto should not be by just one permanent member but by at least two powers backed by three non-permanent members of the Security Council.

      “The General Assembly should then back the decision with a simple majority. I will not say more.”

      In his statement at the assembly’s general debate, Dr Mahathir said Malaysia lauded the UN for its efforts to end poverty, protect the planet and maintain peace and prosperity.

      “But I would like to refer to the need for reform in the organisation.

      “Five countries on the basis of their victories 70 over years ago cannot claim to have a right to hold the world to ransom forever.

      “They cannot take the moral high ground, preaching democracy and regime change in the countries of the world when they deny democracy in this organisation.”

      Dr Mahathir has long been a fierce crusader of the abolishment of the veto power held by the five superpowers.

      Critics have argued that the veto power is the main cause for international inaction on war crimes and crimes against humanity.

      The UN has been the subject of criticism for its unwillingness to abolish the veto system which critics claim was due to the superpowers’ major funding of its operations and programmes.

      Dr Mahathir said while the world without the UN would be disastrous, no one should threaten it with financial deprivation.

      “We need the UN, we need to sustain it with sufficient funds.”

      Dr Mahathir said the world was worse off now than when he last spoke at the UNGA 15 years ago.

      “When I last spoke here in 2003, I lamented how the world had lost its way.

      “I bemoaned the fact that small countries continued to be at the mercy of the powerful.

      “I argued the need for the developing world to push for reform, to enhance capacity building and diversify the economy. We need to maintain control of our destiny.

      “But today, 15 years later the world has not changed much. If at all the world is far worse than 15 years ago.

      “Today, the world is in a state of turmoil economically, socially and politically," he said.

      Dr Mahathir pointed out that the UN’s role was to end wars between nations.

      “There is something wrong with our way of thinking, with our value system. Kill one man, it is murder, kill a million and you become a hero.”

      Dr Mahathir said arms manufacturers were selling their weapons to small warring nation for the purpose of testing them and making huge profits.

      “They profit shamelessly from the deaths and destructions they cause. Indeed, so-called peace-loving countries often promote this shameful business".

      Delete
  22. tanahmelayutakberkhatan...Kau nak dengar tak satu lawak antarabangsa terlatest di pentas dunia haah ????

    Kau tentu tau betapa otak Theressa May, PM UK tu twngah berserabut pasal isu nak keluar dari eropah iaitubrexit.
    Pening kapla dia berhadapan dengan sokongan rakayt yang masih tak memihak kepadanya. Malah rakyat negara tu kini memaksanya mengadakan referendum sekali lagi dalam menentukan isu tersebut.

    Trumph pulak berserabut dgn masalah perdagangan ngan china.

    Tapi yang lawaknya tu...PM Msia ke 7 ni ni pulak sibuk pi sana nak bawak citer hutang Msia dah cecah lebih RM 1 Trillion.

    Ko ingat aap diorang kisah dengan hutang Msia???

    Negara dia org hutang lagi teruk. Tak pulak nak bankrap. Sibuk nak bawak citer umno. Parti dia org pun bertelagah sesama sendiri dlm negara. Takde pulak pi negara org cerita keburukan negara.

    Yang lawaknya... takde sape pulak yang sudi nak jumpa si tua renta ni.

    Tapi nak tutup malu, nasib baik ada kawan baik kaya raya yg punya stesen tv menguar- uarkan org berebut nak berselfie dgnnya.

    Selfie juga jd penyelamat. Kahkahkah. Malu weeeui kerusi kosong. Ingatkan org beratur nak dgr dia berucap rupanya beratur nak selfie.

    Apa nak diherankan..Mat Syabu, menteri suka sangat berselfie dengan pramugari2 dalam kapalterbang tu kan ada ikut sama dalam rombongan tu..dah tentu lah dia yang cadangkan sessi berselfie untuk tutup 'kemaluan" PM ke 7 yang besar tu bhai !!!! Amacam......setuju kan kalau aku cakap ini lah lawak terhebat kat pentas dunia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. It was splashed 3 days ago at every newspapers in UK, the Hon Theresa May paid courtesy visit to Dr Mahathir in London. Following to that a bilateral meeting took place between the 2 World Leaders dicussing various issues of mutual benefits ranging from investments, security and improving relations between both countries.
      (Siap dgn foto2 lagi).
      -----------------------------------------------------------


      Ps:
      Tonggeng musibat lagi lahanat,

      Kamu memang anak haram jadah pukimak sial menidakkan kenyataan.....!!

      Delete
    2. WAH....bukan main marah lagi pak man dgn simusibat tu....anyway padan muka dia kah kah kah...😁😁😁

      Delete
  23. tanahmelayutakberkhatan...Nak tanya lah secara jujur dengan kau....boleeeh????

    Kau tak rasa Pelik bin ajaib ke...bila UMNO bersidang, musuh2nya yang jadi tak keruan, tak tidur malam....meroyan macam mati bini !!!!!

    Sama macam PRK PD, UMNO tak bertanding, musuh2nya hilang pedoman, meroyan siang malam....terutamanya si Ah Beng dari DAPigs tu. Sampai bengkak2 mata kirinya kerana marahkan UMNO tak bertanding !!!!

    Dalam demokrasi nak bertanding boleh, tak bertanding pun boleh, nak mengundi boleh, tak mengundi pun boleh, jangan ada siapa marah2, jadi janganlah ribut2, jangan jadi gila babi pulak....

    Terima aje lah penerangan panjang lebar seperti yang telah diberikan oleh DSZH tu...memang ada logiknya cakap2 dia tu bhai !!!

    ReplyDelete
  24. melayutakberkhatan...Tentu kau dah perasan tanda2 dah semakin sewel Rejim Haprakan ni kan.

    Asik asik nak salahkan UMNO. Dah jadi kerajaan yang memerintah pun masih nak salahkan UMNO.

    Hakikatnya... Menteri2 yang tak reti buat kerje dan berlumba2 nak jadi badut dalam kerajaan.. U turn salahkan umno. Bergaduh sesama sendiri pun salahkan umno. Tuduh org umno.

    Balik2 tuduh UMNO hantar orang untuk kacau bilaukan Rejim Haprakan tu.. Ni betul betul mereng. Apa je keluar dari mulut akhirnya salahkan umno.

    Pi ke london pun nak salahkan umno. Berselfiepun nak tunjuk kat umno. Konon tak sama mcm umno. Bodoh betul. Kerja tak tau selfie je lebih!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam 'my foot' khusus istimewa buat kejora tonggeng.

      Ketika Tun M di sana sini dijulang given standing ovation with big round of applause, dìberi penghormatan tertinggi, terbaru di Pusat Pengajian Islam Oxford, London & kini di Perhimpunan Bangsa2 Bersatu, New York......

      Aduh..duh..duh..

      Najib mengerang dalam tahanan rumah menunggu RCI & perbicaraan mahkamah, sesak nafas, makan tak lalu tidur tak lena bagai sedang nazak di hujung hayat.

      Rosmah Mansor pula hilang glamour, wajah semakin hodoh menakutkan, yg tak lama lagi akan diMANSUHKAN buat selama-lamanya.

      Jahit Komidi dah jadi Hang Kedee terus tersengeh-sengeh, terhegeh-hegeh ke sana kemari mengemis belas kesian.

      Keling Pariah Azeeez Raheeeem Kena kualat makan duit tabung haji kini terhina berbaju oren dalam lokap menunggu perbicaraan mahkamah.

      Yg lain2 menunggu giliran bakal menerima nasib seperti si keling pariah Azeeeeeez.

      Kejora Tonggeng pulak hidup sembunyi dalam ketakutan. Untung sabut- kenalah cekup dgn polis, paling2 masuk jel kerana terlalu banyak hasutan/fitnah.
      Tapi jika nasib dia memang sial, berhadapanlah dia dgn aku membayar hutang2 di atas kebiadapan dia terhadap aku, isteriku & kedua almarhum orang tua ku.

      God forgives, but I don't.....!!

      Delete
  25. melayutakberkhatan...Kau terfikir tak pasal hal ni haah ???

    Kenapa perjanjian bersama PKR, DAP, Amanah dan Bersatu sebelum PRU14 dulu dan persetujuan untuk lantik Tun M sebagai pengerusi dan bakal PM ke 7.... takde pulak salahkan umno????

    Perjanjian rahsia bersama takde pulak salahkan umno.

    Perjanjian dalam 2 tahun setelah menjadi kerajaan dan DSAI jadi PM ke 8 takde pulak salahkan umno.

    Bila dah dah bergaduh sesama sendiri semua salah umno.
    Satu nak berkuasa terus. Satu lagi nak naik jadi Pm ke 8 ganti dia. Semua salah umno.

    Masa buat manifestomato bersama nak perdaya rakyat undi depa tak pulak salahkan umno.

    Bila ternyaat dah tak boleh tunai janji semua salah umno.
    Masa kempen penuh janji janji manis tak pulak salahkan umno.

    Bila u turn semua salah umno....Tahniah lah pada cai2 dan balaci2 tengik Haprakan macam kau ni..kena kincin kaw2 sampai basah lencun bhai !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tonggeng musibat lagi lahanat...

      Toksah temberang cakap lebih2 ler. Buktikan kejantanan engkau Kejora sebagai pejuang kebenaran.
      Action man, not talk cock, got it.....??

      Come on suwar...

      KAMU BILA NAK ADA KOTEY UNTUK FACE-TO-FACE- dgn saya agar kamu dapat disunatkan kepala kolop kamu tuu....!!!
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??

      My challenge to you still stand.....!!

      Delete
  26. melayutakberkhatan....kau tentu bersetuju bila dikatakan bahawa....Pelik betul musuh2 UMNO ni kan !!!!

    Anwar nak bertanding PRK PD untuk jadi MP pun mereka salahkan UMNO. Anwar nak jadi PM ke 8 pun mereka salahkan UMNO.

    Rafizi bakal kalah kepada Azmin pun mereka salahkan UMNO.

    Pemimpin2 Bersatu tidak hadir dan bersama2 Anwar dalam berkempen PRK PD pun nak salahkan UMNO, bubar Bersatu N Sembilan betul2 masa PRK PD pun nak salahkan UMNO!!!

    Betul2 pelik bin ajaib....setuju tak bhai ????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa ada heran umno yg bakal terima nasib macam 'Parti Negara' dan 'Kus Semangat 46'....!!

      Nah Tonggeng musibat lagi lahanat...

      Toksah temberang cakap lebih2 ler. Buktikan kejantanan engkau Kejora sebagai pejuang kebenaran.
      Action man, not talk cock, got it.....??

      Come on suwar...

      KAMU BILA NAK ADA KOTEY UNTUK FACE-TO-FACE- dgn saya agar kamu dapat disunatkan kepala kolop kamu tuu....!!!
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??
      Masih kecut takut kerrrr......??

      My challenge to you still stand.....!!

      Delete
  27. melayutakberkhatan....Tentu kau dah tau berita yang terkini dari London ni.

    Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang kembali menerajui tampuk pemerintahan negara pada usia 93 tahun, secara berseloroh menyatakan bahawa umur persaraan baharu beliau ialah 95 tahun

    Jenaka beliau itu menerima tepukan gemuruh rakyat Malaysia yang bermastautin di United Kingdom ini dalam satu perjumpaan dengan beliau di London pada Ahad.

    Dr Mahathir berkata, bahawa beliau berharap akan dapat menyelesaikan banyak masalah yang telah membelenggu negara walaupun beliau tidak berhajat untuk “duduk lama” dalam jawatan itu.

    “Saya berharap saya dapat terus bekerja sehinggalah saya bersara nanti,” kata negarawan ulung itu.

    Ketika ditanya sama ada isteri beliau, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali gembira dengan penangguhan persaraan beliau itu, Dr Mahathir berkata beliau (Siti Hasmah) tiada pilihan lain.

    “Beliau sangat menyokong saya. Beliau mengikut saya ke mana jua saya pergi,” katanya yang menerima tepukan kuat para hadirin.

    Siti Hasmah turut hadir pada majlis itu bersama kira-kira 500 orang rakyat Malaysia lain.

    Persoalnnya..boleh tak rakyat Msia..khususnya ahli2 PKR dan pimpinan tertingginya termasuklah kartel Pizi serta DSAI sendiri boleh mempercayai kata2nya tu???

    Ada tak kemungkinan Tun M boleh buat U-TURN lagi sekali seperti yang selalu dibuatnya sebelum2 ini???

    Nampak gayanya...hajat DSAI nak merasa duduk kat kerusi empuk PM ke 8 tu dalam masa terdekat tak kesampaian lagi..walaupun ditakdirkan menang di PD.

    Logik akal..takkan lah Tun M semudah itu nak serahkan jawatan PM kepada DSAI sedangkan dia dah ada calonnya sendiri iaitu Azmin.

    Lagi pun, seperti yang pernah dikatakannya dulu...masih ada perjuangannya yang belum selesai lagi...apa perjuangannya tu...LU PIKIR LAH SENDIRI bhai !!!!

    Keh..keh..keh...Harrrk..Tuiii..kokikhkikoikikikoih !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. NOT ONLY WORK SMART, TUN M WORKS HARD DAYS & NIGHTS.

      Right sfter attending the United Nations General Assembly in New York, Tun Mahathir flew back to London for his two-day trip. On Sunday, Tun M participated in a programme with Lotus Cars; met Malaysians for high-tea; and attended a briefing on debt and equity.

      Today, he is scheduled to deliver a talk titled Future Democracy in Asia at Chatham House; and attend a briefing session on police and public sector reforms in the UK.

      During the first leg of his UK visit from Sept 21-25, Dr Mahathir delivered a talk titled Challenges of Good Governance in the Muslim World at the Oxford Centre for Islamic Studies; visited Imperial College London; and engaged in dialogues with Malaysians.

      INILAH ANUGERAH ILLAHI YG TAK ADA PADA PEMIMPIN2 LAIN (termasuk Anwar Ibrahim).

      Bayangkan beliau dah berusia 93 tahun tapi masih berEnergi Luarbiasa.......!!

      Delete
    2. Tun Siti Hasmah - takde pulak paparazzi lapor beliau nyopping sakan berkontena-kontena di London maupun New York seperti lazimnya flom mak badak lakukan sepanjang 9 tahun.

      Mungkin kejora tonggeng boleh cerita sikit....??

      Delete
  28. Mengong.... Dia buka, dia tutup.... Sengal. Tolak Zahid ckp mcm Hadi jugak.... Kencing lebih..

    ReplyDelete
  29. Mengong.... Dia buka, dia tutup.... Sengal. Tolak Zahid ckp mcm Hadi jugak.... Kencing lebih..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...