Sunday 14 October 2018

ANWAR LAGI SELANGKAH JADI PM, RAFIZI LAGI MUDAH KALAHKAN AZMIN


Semua orang tahu bahawa arkitek atau perancang yang akhirnya berjaya meletakkan Anwar Ibrahim menang dengan bergaya sebagai Ahli Parlimen Port Dickson semalam ialah Rafizi Ramli, bekas Ahli Parlimen Pandan dan Naib Presiden PKR.


Daripada mendesak Anwar perlu segera berada di Parlimen, memilih masa yang sesuai untuk diadakan pilihanraya, menentukan Port Dickson sebagai kawasan pilihan, menyerahkan surat perletakan jawatan Danyal Balagopal Abdullah ke Parlimen, mengatur sidang media berkaitan dengannya dan hampir segala-galanya adalah dilakukan oleh beliau.


Bersama membantunya dengan penuh semangat dan kesetiaan untuk mengembalikan Anwar sebagai Ahli Parlimen ialah Saifuddin Nasution Ismail selaku Setiausaha Agung, Johari Abdul, Abdullah Sani  serta beberapa yang lain lagi.


Sebelum melakukan semua itu, Rafizi sudah pun mengumumkan keputusannya bertanding jawatan Timbalan Presiden PKR menentang Azmin Ali.


Sesuai dengan usaha meletakkan semula Anwar sebagai Ahli Parlimen adalah untuk membolehkannya menjadi pengganti kepada Tun Mahathir Mohamad, Rafizi tanpa berselindung menyatakan hasratnya bertanding jawatan nombor dua dalam PKR juga tidak lain ialah untuk memastikan kerusi Perdana Menteri itu benar-benar dapat diduduki Anwar kali ini.


Anwar yang telah disahkan menang tanpa bertanding sebagai Presiden PKR, menurut keyakinan Rafizi, akan terhalang atau setidak-tidaknya tergugat daripada menjadi Perdana Menteri jika Azmin terus menjadi Timbalan Presiden PKR.


Digambarkan bahawa Azmin yang sudah mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar Selangor, tetapi kemudian dilantik menjadi Menteri Hal Ehwal Ekonomi, meskipun namanya tidak dicalonkan oleh PKR, adalah pilihan masa depan Tun Mahathir untuk mengambil alih teraju kepimpinan negara ini mendahului Anwar yang telah dijanjikan kedudukan itu.


Di suatu ketika ketika Rafizi mengumumkan Port Dickson sebagai kawasan yang akan ditandingi Anwar, beberapa pemimpin PKR menzahirkan perasan sedikit tidak setuju dengan mengatakan perkara itu tidak pernah dibincangkan dalam mesyuarat Biro Politik parti dan pelbagai hujah yang lain.


Ada juga yang berhujah dengan melahirkan kebimbangan "Langkah Port Dickson" akan menjadi sama seperti "Langkah Kajang" sebelum ini yang akhirnya menemui kegagalan dan menyebabkan Anwar dipenjara dalam kes liwat kedua.


Tetapi, dengan kejayaan cemerlang serta bergaya yang berjaya dicapai Anwar di Port Dickson ini, nama Rafizi yang sedang bersaing rapat dengan Azmin merebut jawatan Timbalan Presiden PKR, kini secara automatiknya melonjak sama.


Meskipun kemenangan Anwar sebahagian besarnya dicapai kerana usaha gigihnya berkempen dengan mengadakan antara 12 hingga 14 program setiap hari bermula jam 7.00 pagi hingga 12.00 tengah malam, namun yang memulakan segala-galanya adalah Rafizi.


Daripada enam negeri yang sudah selesai mengadakan pengundian, Rafizi memenangi empat negeri iaitu Kelantan, Terengganu, Pahang dan Wilayah Persekutuan, manakala Azmin menang di Pulau Pinang dan Johor.


Daripada 88 cabang yang telah melalui proses pengundian, 51 daripadanya memihak kepada Rafizi dan 37 menyebelahi Azmin.


Dari segi undi pula, walaupun minggu lalu diumumkan Rafizi mendahului Azmin dengan kelebihan 49 undi, tetapi apabila semakan semula dilakukan, Azmin didapati sedang berada di atas dengan kelebihan satu undi. Undi Azmin setakat ini ialah 19,584 dan Rafizi 19,583.


Proses pengundian di seluruh negara akan berakhir pada pertengahan November dan sembilan daripada 22 cabang di Selangor mengadakan pengundiannya hari ini. Lebihan 13 cabang lagi akan menyusul mengadakan pengundian pada 21 Oktober.


Namun, dengan persaingan yang nampak sama rata antara Azmin dan Rafizi sekarang ini, kemenangan cemerlang dan bergaya Anwar di Port Dickson semalam dengan sendirinya menyebabkan nama bekas Ahli Parlimen Pandan itu melonjak tinggi di hati ahli-ahli PKR yang sejak sekian lama mengimpikan Anwar menjadi Perdana Menteri.


Kemenangan Anwar itu pasti dilihat sebagai strategi bijak yang diatur oleh Rafizi untuk memudahkan lagi laluan Anwar menjadi Perdana Menteri.


Sudah tentu kemenangan di Port Dickson itu akan diiringi dengan peralihan undi yang lebih banyak memihak kepada Rafizi berbanding Azmin di negeri-negeri seterusnya bagi memudahkan beliau bekerja dan menjadi pendokong yang benar-benar akan berusaha menjadikan kerusi Perdana Menteri dapat diduduki oleh Anwar.


Dalam erti kata lain, kemenangan cemerlang di Port Dickson dengan majoriti 23,560 dan kemampuan meraih 71 peratus undi bukan saja berita gembira yang menjadikan Anwar  hanya selangkah lagi menjadi Perdana Menteri, bahkan juga menjadi laluan lebih mudah untuk Rafizi dalam perjuangannya mengenepikan Azmin.


Kegembiraan Port Dickson tidak membuatkan Azmin gembira sebagaimana Rafizi gembira dengannya. (ShahbudinHusin 14/10/2018)

141 comments:

 1. Yes, rapiji won this battle, but the war is not over yet. Tunggu n lihatlah budin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rafizi Ramli yang naikkan Dato Seri Anwar Ibrahim dan lantaran Rafizi jugalah tak mustahil akan jatuhnya sekali lagi DSAI,,dari itu setiap langkah Rafizi wajib di awasi agar peristiwa pahit DSAI tidak berulang lagi........!!

   Delete
  2. KAMI BUKANLAH PENDUKUNG MANA-MANA PARTI POLITIK. KAMI HANYA MEMPERJUANGKAN KEADILAN DAN KEBENARAN. BAGI KAMI BN DAN PH ADALAH SAMA. BAHKAN PH ADALAH JAUH LEBIH TERUK. OLEH ITU KAMI MEMPERJUANGKAN PIHAK KETIGA SEHINGGA MEMEGANG TAMPUK PEMERINTAHAN NEGARA. APABILA SAMPAI HASRAT TERSEBUT KAMI AKAN BIARKAN PIHAK LAIN PULA MENGKRITIK. SEMASA ERA PAKATAN RAKYAT KAMI ADALAH GOLONGAN BERKECUALI TIDAK KELUAR MENGUNDI. INI ADALAH COGAN KATA KAMI : BERATUS POSTING YANG DIHANTAR SEBAGAI BUKTI. KAMI TIDAK MEMINTA SIMPATI HANYA RAHMAT ILLAHI


   PH = LGBT = UEC = RASIS = ULTRA KIASU = LIBERALIS = SEKULARIS = PLURALIS = NEPOTISME = BOROS KRONI = KELENTONG KRASI = TERORIST LTTE = SYIAH = anti melayu = anti islam TULEN = ANTI RAJA = EVANGELIST = SUBAHAT KUASA ASING = SLOW SLOW TIPU ( SST )= SELECTIVE PROSECUTION = BN = SIS = G25 = MUNAFIK = KEDEKUT RAKYAT = anti hudud = ANTI TAKZIR = KENCING HANCING SATU MALAYSIA = BARU BERAPA BULAN DAH BUAT MACAM-MACAM BENDA TAK SENONOH = islam ikut kepala hotak dia = PARTI SODOM = HIPOKRIT = MAHU ISLAM IKUT NAFSU DIA = puak SESAT = KERAjaan SARKAS = BAPOK PONDAN = KAKI BULI = PENDENDAM = MAKIN HARI MAKIN MEMBUSUK = KELDAI DAP = TUMMY TOM CAT AG LAW OF JUNGLE = KENCING SEPANJANG JALAN = BERAK TENGAH JALAN = FIRAUN = BANDUAN HOMO = GOVERMENT OF THE APE = parti dajjal BENDERA MATA SATU = BAIL OUT SPLASH MAHAL GILER MULALAH BEBANKAN RAKYAT NAIK TARIF = MENJARAH HARTA RAKYAT DENGAN MEMBAHAGI ANTARA FAMILY PRESIDEN PPBM, DAP & PKR = TEGAK BENANG BASAH = PARTI ANAK BERANAK = KELING MAMAK BENDAHARA PALING PEMALAS DI DUNIA
   = KAPIR CINA DAP PALING PENIPU = PEROMPAK KERUSI PARLIMEN = THE RISE OF THE PLANET OF THE FROGS = AMANAH RAKYAT DIPERMAINKAN = TIADA KEADILAN = TIDAK DEMOKRATIK = MAHA ZALIM FANATIK DAN MEMECAH BELAHKAH MELAYU = DOC-DOC IKRAM PROLIBERAL & SEKULAR = HORMATLAH SIKIT KAT EX-PM TU KAU TU DAH LAH HANCING TERKINCIT DALAM PAMPERS PULAK TU = MENGABAIKAN DAN MEMINGGIRKAN NEGERI MAJORITI MELAYU = PERAS UGUT MP UMNO DENGAN PERALAT SPRM = PENINGKATAN KOS KESIHATAN RAKYAT = SERBU RUMAH ORANG TUA TAK TAHU MALU = MP UMNO JADI ASET KOMODITI = JANJI DICAPATI = MENIFESTO DIMUNGKIIRI = HANYA PANDAI CAKAP KOSONG TIDAK SERUPA BIKIN = AHMAD MASLAN EHHH MASLEEE = JUAL ARAK MERATA TAK KISAH = LELONG-LELONG MP UMNO HARGA RM10 JUTA SIAPA MAHU JADI BIDDER, SIAPA MAHU BELI BOLEH BUAT HAMBA ABDI = SUKA KAMBING HITAMKAN PIHAK LAIN ATAS KESALAHAN SENDIRI = PKR KONGSI GELAP = PRESIDEN PKR BERGELUMANG TAHI = MuJAHAT INGAT DIA CUKUP BAGUS DENGAN DAKYAH DIA SEBAB ADA Pangkat Hasad Dengki = MAT SYABU SYIAH VS MAT SABUN KAKI BETINA DOK JAJA SATY DUNIA 4 BUAH JE JET FIGHTER BOLEH TERBANG TAK KE DUNGU NAMANYA = JAJA NEGARA BANGKRAP SELURUH DUNIA TAK ADA MARUAH BETUL = TAKUT BUAT DASAR ANTI LOMPAT PARTI DASAR PEROMPAK = DARI MuJAHIL JADI MuJAHAT = MAT DIR FAMILY = LIM FAMILY = ANU WAR FAMILY =TIDAK MENDAULATKAN BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA KEBANGSAAN = DIBAYANGI MALAYSIAN MALAYSIA = MP UMNO JADI MANGSA POLITIK RAKUS PH = TIDAK HORMAT PERLEMBAGAAN MALAYSIA = MELAYU PH PUNCA BUKAN MELAYU JADI KURANG AJAR= PUSAT JUDI DAN MAKSIAT TIDAK TERKAWAL NAK SENANG-SENANG PERGI TUTUP PUSAT TAHFIZ = SUPER LIBERAL ANTI HUDUD ANTI RAJA MELAYU ANTI BAHASA MELAYU = PH SEKARANG JADI SUPER PENDEDAK TIDAK BOLEH SALAHKAN MANA-MANA PIHAK LAIN LAGI = OLEH KERANA PEMIMPIN PH TIDAK MAHU MENDAULATKAN HUKUM ALLAH MAKA APA SAHAJA YANG DIBUAT TIDAK MENJADI = Punahkan Harapan rakyat = JIKA BN ULAR SAWA PH NAGA = MuJAHAT TAK FASIH BAHASA INGGERIS ITU SEBAB DIA DENGKI DENGAN DR. ZAKIR NAIK = DAH 37 ORANG MATI SEBAB ARAK KULIT SAMAK TAK SIBUK PUN SURUH TUTUP KEDAI ARAK = REMAJA SEKARANG DI USIA AWAL SUDAH TERDEDAH DENGAN SEKS ADA YANG MENGANDUNG SEAWAL USIA 14 TAHUN JADI APA MASALAH DICEPATKAN USIA KAHWIN = KAYU UKUR PH ADALAH BARAT BUKANNYA ISLAM = MULUT SONGSANG KENA JAHIT OLEH DAP ( MUJAHIT ) = PM-4 TELAH MEMBUAT DASAR LANGIT TERBUKA TANPA TAPISAN MENYEBABKAN GENERASI BARU ROSAK AKHLAK DAN MORAL = MENTERI AGAMA ISLAM TAPI JAGA AGAMA LAIN TAK JAGA AGAMA ISLAM =

   Delete
  3. PH = PAS MESTI BERHATI-HATI MELANTIK MP ORANG SEPERTI MuJAHAT, KULIT SAMAK & MAT SYABU MEREKA BUKAN SAHAJA BAWA LARI KERUSI BAHKAN MEMBURUKKAN IMEJ ISLAM = UMNO JATUH DITIMPA TANGGA SUDAHLAH HARTA DIRAMPAS MP-MP PULA KENA KEBAS NASIBLAH KAU UMNO MASA PEGANG KUASA TAK BUAT BETUL-BETUL JAGA ISLAM = SARAWAK REPORT MAKAN DEDAK MAT DIR & TOKONG ITU SEBAB DOK CARI SALAH PAS DAN RAJA MELAYU = BUDIN DULU KUTUK ANU WAR SEKARANG AMPU PULAK DAPAT DEDAK BARU TAK = MAT DIR THE GOD FATHER OF CONSPIRATOR = DAH SAHIH PENJENAYAH SODOM MASUK PENJARA 10 TAHUN PH MASING PUJA ORANG TU INIKAN PULA JIBENG YANG BELUM ADA APA-APA KEPUTUSAN MAHKAMAH LAGILAH PUAK UMNO PUJA = PAS PATUT SAMAN MP-MP PENGKHIANAT SEPERTI MuJAHAT, KULIT SAMAK & MAT MIDIN YANG MEMBUAT KEROSAKAN TERHADAP PARTI, NEGARA DAN AGAMA = PALU SULAWESI DI BALA KAN OLEH ALLAH KERANA LGBT DENGAN TSUNAMI DAN GEMPA BUMI MAKA INSAFLAH WAHAI PENYOKONG PH KEMBALILAH PERJUANGKAN HUKUM ALLAH YANG SEBENAR = TUMMY TOM CAT BUAT HAL LAGI NAK JUGA BAGI CALON PAS LAYAK JADI MP PD WALAU TIADA FREE PARDON = MuJAHAT BUAT HAL LAGI NAK TAMBAH BIAKKAN LAGI ANAK LUAR NIKAH DAH ANGKA SEKARANG RATUSAN RIBU = DULU KITA ORANG KUTUK JUGA POK JIB TAPI SEKARANG KESIANLAH PULAK BUKAN APA PH NI AMAT TERUK SANGATLAH = PLURALISME & LIBERALISME LIL ALAMIN = LEPAS SATU-SATU KELUAR BENDA TAK ELOK DARI PH KALAU DIBIARKAN MACAM-MACAM BALA BENCANA TUHAN AKAN MENIMPA BALA EKONOMI BALA HURA HARA MASYARAKAT BALA BENCANA ALAM = MP UMNO LEPAS SORANG-SORANG KENA TAHAN LEPAS NI BUNGKUSLAH UMNO TAKTIK YANG TELAH DIJANGKA JIKA MAHA ZALIM PERINTAH = PATUT LA GAMUDA KENA TAMATKAN KONTRAK RUPANYA MAJORITI PEKERJA BUMIPUTRA = FIRAUN MODEN GUNA TEKTIK PENJAJAH PRIBUMI MALAS = KEPADA PENGUNDI PH PRU-14 YANG MENYESAL UNDI PH JANGANLAH MENYESAL DAN BERPUTUS ASA KEMBALILAH KEPADA KEBENARAN SEPERTI YANG DIKEHENDAKI OLEH ALQURAN & SUNNAH BAIKI DIRI DAN UNDILAH PIHAK KETIGA IAITU PAS AND THE GENG SUPAYA DAPAT MEMBERI WAJAH BARU KEPADA MALAYSIA = KAMI TELAH YAKIN SEJAK SEBELUM PRU-14 LAGI AKAN BERLAKU PERKARA MALANG KEPADA RAKYAT MALAYSIA KERANA MEMILIH PH AKAN TETAPI KERANA TERLALU TAKSUB MEMBUANG JIBENG MEREKA TELAH TERLANJUR = GS BAIK TAPI DIANGGAP JAHAT = PH JAHAT TAPI DIANGGAP BAIK = SEGALA JANGKAAN TENTANG PH ADALAH TEPAT KERANA KAMI TELAH MENGENALI FIGURE SEPETI MAT DIR, ANU WAR-WAR, MuJAHAT, TOKONG DLL = NEGARA SEMAKIN HARI SEMAKIN TERUK DI BAWAH PH = PAKAR BISNES BUAT HARTA PAKAR HANCING JUAL HARTA = ERA BN MAHKAMAH DOK BELAH BN ERA PH MAHKAMAH DOK BELAH PH SPRM PUN SAMA = NASIB LA KAU JIBENG MASA KAU PEGANG KUASA TAK BALUN HABIS-HABIS MAT DIR. BILA DIA PEGANG KUASA DI HENTAM KAU HABIS-HABIS. TAK PE LA JIB NANTI KAU DAPAT KUASA BALIK KAU BELASAHLAH DIORANG HABIS-HABIS = DEMOKRASI PH PELIWAT BANDUAN PUN BOLEH NAIK JADI MP DAH TU SILAP-SILAP JADI PM PUNYALAH BANGANG BAHALOL = JOM TONG DRAM HANYA ULAS EKONOMI ERA BN-JIB SAHAJA TAK ADIL BETUL. DAH DAPAT DEDAK TAK. MANA DIA BN-MAT DIR LAGI TERUK TAK ADA APA-APA KOMEN PUN =

   Delete
  4. Kena kepala terasa pedih ulu hati   PAS sudah lali dengan politik persepsi dan fitnah, terutama sebelum PRU14. Terutama isu PAS makan duit RM90 juta daripada umno. Banyak orang termakan dengan diayah fitnah ini. Walaupun berkali-kali dijelaskan. Masih diputar oleh portal dan cyber trooper (CT) yang tidak bertanggungjawab dan pemakan dedak dan kanji ubi kayu. Menghalalkan cara untuk mencapai matlamat. Tanpa mengambil kira dosa dan pahala, syurga dan neraka.

   PAS konsisten tidak bersetuju dengan politik fitnah. Tuduhan tanpa asas. PAS menyokong Akta Antiberita Tidak Benar di sidang Parlimen Mac 2018. Walaupun ada kesan negatifnya. Tetapi PAS melihat dari sudut moral dan akhlak, apakah wajar kita boleh menerima berita tidak benar.

   Biasalah sifat manusia yang rakus dengan kuasa. Apabila kena kepada PAS, bersorak seantario dunia.

   Tidak cukup CT di Malaysia, guna pula media dan penulis upahan di luar. Apabila kena atas kepala sendiri, baru terasa pedih sampai ulu hati atau seperti kulit yang disimbah dengan cuka getah.

   Baru pandai guna istilah tabayyun, tanya dulu, siasat dulu, dengar dulu, telefon dulu, bincang dulu, dengar sampai habis, jangan baca sekerat-sekerat. Jikalau kepada orang lain, sila saman kalau tidak betul. Tuduh dulu, bicara kemudian, tuduh dahulu, maaf kemudian. Asalkan cita-cita politik songsang tercapai.

   Benar firman Allah SWT bermaksud: “Rencana yang jahat itu tidak akan menimpa selain orang yang merencanakan sendiri”. (Surah Fatir: 43)

   Allah Maha Kaya dan Maha Berkuasa ke atas hamba-Nya. Hasbunallah wani’mal wakil.

   USTAZ IDRIS AHMAD
   NAIB PRESIDEN PAS

   Delete
  5. Octoberfest bukan pesta arak kata geng PH... acara tahunan minum teh tarik aje
   Octoberfest ini bermula disambut secara tahunan di Munich Germany pada minggu pertama pada bulan Oktober.
   Satu sambutan yang menjadi budaya di German yang bermula untuk sambutan perkahwinan antara King Ludwig I (1825-1848) dengan Therese Of Saxe-Hildburghausen pada 12 October 1810.

   Di situlah bermula para jemputan dapat menikmati Traiteurs bersama wine dan beer sehingga menjadi satu acara terbuka dan rasmi pada 1819.

   Nak kata apa pun..dah memang budaya mereka. Malah ambo pernah melawat ke sebuat syarikat automotif di Germany, menurut pengurusnya, pekerja dibenarkan minum alkohol ditempat kerja diwaktu kerja kerana budaya mereka begitu terutama di bahagian selatan Germany seperti di Waghäusel.

   Dah tu kenapa yang non Muslim di Malaysia pula nak sambut Octoberfest. Kalau muslim lagilah tak boleh.

   Sekarang ada yang bersungguh nak sambut Octoberfest....nanti boleh pula sambut WoodStock Concert acara kegemaran di US.

   Penyanyi popular bogel atas pentas dan penonton pun. Siap boleh buat "project" Live atas pentas. Bukan sehari tapi sampai seminggu. Tidur situ...makan situ depan pentas.
   Kat Malaysia kita buat Woodstock dekat Dataran Merdeka baru ngam.

   Bongok !!!!

   Delete
  6. Rupanya ramai manusia kaki kencing
   Harap, akak ni bacalah status saya, 2 hari lepas akak ni whatsap saya, mintak amik barang kat pejabat pos, kebiasaannye saya akan cas rm10 sekitar pasir gudang, rm10 tu saya cas minyak saya, upah beratur, maintanance motor, dan insurans sendiri, dia mintak kurang rm5, maaf ye kak, rm5 minyak moto saya, tak bergajilah saya jawabnye, akhirnya akak tu pun setuju,

   ok onn, urgent punye pasal, hujan pun jalan, lepas settle amik barang, akak ni suruh hantar ke rumah, dan akan transfer ke bank waktu malam , dia ada kat kampung, line tak berape baik, ok saya letak kat dalam rumah, malam setiap jam saya check acc bank, tak masuk jugak, pagi check tak masuk jugak, whatsap tak berbalas, petang tadi ke rumah dia semula, alhamdulilah dah balik, kereta pun ade..yahoo.

   beri salam, assalamualaikummmmmmmmmmmmmmm..

   tak berjawab 15 mnit, goncang pagar pulak, tak jawab jgak, pergi rumah jiran sebelah, jiran sebelah cakap ade kat dalam rumah tu, ok , saya dah pesan kat jiran, kalau jumpe akak, runner datang rumah tadi, kalau akak ada niat nak bayar, whatsap lah saya, bukan nilai rm10 yang diambil kira, tapi kerja saya ni memang perlukan upah, bukan sekali saya ditipu, minggu ni je dah 3 kes sama, memang betul ada yg cakap kena bank in dulu baru terima tugas, tapi kadang-kadang saya memang kena guna budi bicara sendiri, kalau tak, saya takkan bertahan lama jadi runner, jangan anggap saya runner, pandang saya ni sebelah mata..

   karangan khas untuk 24 custumer saya sepanjang 3 tahun
   (gambar lama ihsan RTM)

   IZAHAM TARMIZ


   : Akak tu mesti geng PH kaki kencing ....

   Delete
  7. Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.
   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.
   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.

   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.

   Delete
 2. Replies
  1. PKR KONGSI GELAP


   Adakah PKR kini jadi kongsi gelap, Tian Chua tanya Rafizi   PETALING JAYA: Naib Presiden PKR, Tian Chua hari ini mempersoalkan kenyataan calon timbalan presiden, Rafizi Ramli berhubung keputusan penting hanya dibincangkan antara beberapa pemimpin dalam parti itu.

   Katanya, kenyataan bekas ahli Parlimen Pandan itu semalam tidak sama dengan tindakannya sebelum ini yang sering bercakap mengenai ketelusan dan keterbukaan.

   “Sebelum ini, anda sering bercakap mengenai keterbukaan, ketelusan dan kebenaran; sekarang ia adalah okey untuk mendakwa hanya beberapa orang tertentu boleh membuat keputusan penting untuk parti tanpa berunding dengan pimpinan lain.

   “Adakah ini sebuah parti demokratik atau kongsi gelap?” soalnya menerusi Twitter.

   Hari ini, Rafizi dilaporkan berkata, perbincangan mengenai pengosongan kerusi Parlimen untuk Anwar hanya diadakan antara bekas ketua pembangkang itu bersama Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, dirinya dan beberapa pemimpin lain.

   Katanya, memang dari segi operasi dan kempen PKR selama ini, hanya mereka yang lebih rapat terlibat.

   “Saya tidak akan sebut sesuatu yang melibatkan Datuk Seri Anwar dan Wan Azizah tanpa persetujuan mereka.

   “Cuma ada keputusan penting tidak dibincangkan dengan semua dan hanya dilakukan dengan beberapa orang dalam kalangan kami,” katanya selepas Program Jelajah Reformasi 20 tahun di Kuantan, malam tadi.

   Tian Chua sebelum ini menyelar Rafizi yang disifatkan mendahului Azizah apabila mengumumkan satu kerusi Parlimen akan dikosongkan minggu depan bagi memberi laluan kepada Anwar memasuki Parlimen dan menjadi perdana menteri ke-8.

   Bekas ahli Parlimen Batu itu mempertikaikan tindakan berkenaan yang didakwa dilakukan tersorok dan tidak diketahui pimpinan parti.

   : Sediakan popcorn drama perang saudara dah nak mula....

   Delete
 3. I believe that is what Rafizi is only really good at. He has already begun cricisng all the PH ministers so telwe'llling everyone he is better than them, even better than Tun M himself. That's Rafizi.
  This is what Rafizi is only good at. Anwar first, not Malaysia first. The greed is pretty obvious. He is on his way to replacing Lim Guan Eng as Finance Minister when Anwar ousts Tun M. We already know Anwar's modus
  operandi going by historical events. Remember Suhaimi and Ghafar Baba and then Tun M?


  Between him and Anwar PH will collapse and maybe we'll all live to see a PKR+UMNO government taking over.

  Be warned. I simply don't trust them.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rafizi Ramli dari pandangan peribadi Saya ialah seorang ahli politik yang sombong dan ego,,dari kacamata beliau semua orang politik tidak bagus dan hebat seperti beliau,,inilah di antara penyakit beliau.......!!!

   Delete
  2. Siasatan Tidak Lengkap, Pendakwaan Ke Atas Najib Gagal Patuhi Seksyen 51A – Tan Sri Shafee


   – Peguam Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah mempunyai keyakinan tinggi untuk mengetepikan empat pertuduhan ke atas Datuk Seri Najib Razak susulan pendakwaan gagal mematuhi Seksyen 51A.

   Muhammad Shafee berkata, pendakwaan gagal menyerahkan dokumen sebenar dan hanya diberikan cakera padat (CD) sejak hari pertama pertuduhan dibuat ke atas bekas Perdana Menteri itu.

   “Dalam pertuduhan itu, saya dapati terdapat kecacatan serius dan kita mempunyai pembelaan yang kuat kerana ada fakta yang mencurigakan serta pendakwaan tidak mempunyai siasatan lengkap.

   “Sejak 8 Ogos lalu, kami hanya diberikan CD dan pihak pendakwaan kata semua dokumen dalam CD tersebut, di mana cara ini tidak betul dalam serahan dokumen.

   “Kami sepatutnya diberikan dokumen sebenar, salinan fotokopi pun tiada masalah, kita mesti diberikan dokumen sebenar yang terikat dengan indeks,” katanya pada sidang media di lobi Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur, di sini, hari ini.

   Terdahulu Muhammad Shafee mewakili Najib hadir ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bagi pengurusan kes empat pertuduhan anak guamnya.

   Antaranya, tiga pertuduhan pecah amanah skandal SRC International Sdn Bhd dan satu lagi penyalahgunaan jawatannya sebagai Perdana Menteri dan Menteri Kewangan membabitkan RM42 juta.

   Empat pertuduhan berkenaan dibuat di bawah Seksyen 409 Kanun Keseksaan dan Seksyen 23 Akta Suruhajaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009.

   Muhammad Shafee juga mendakwa, CD yang mengandungi dokumen pendakwaan tidak dapat dibuka dan sukar dibaca kerana kebanyakan dokumen berkenaan rosak.

   “Bila kami datang balik (pengurusan kes) dan kita buka CD tersebut, kebanyakan dokumen itu rosak, kami tak boleh buka (baca), kami hanya boleh lihat garisan sahaja dan sedikit saja boleh dibaca.

   “Paling teruk mereka tidak meletakkan jujukan tertentu yang logik supaya kita boleh ikut apa pendakwaan yang disebutkan ketika prosiding mahkamah,” katanya lagi. – MalaysiaGazette   : Bukan nak bela Najib selagi PH tak boleh menghukum Najib dengan bukti yang benar dan nyata selagi itu imej PH adalah imej KENCING....

   Delete
 4. Elok sangatlah kalau Anwar naik cepat jd PM. Kasi cantas semua menteri kepala bana tak reti mengira, decimal point pun boleh silap, perkara mustahak tak check betul, cakap sekali ekonomi ok, sekali tak ok.
  Bagi Rafizi pulak handle MOF.
  Maaf cakap laaa, sebahagian besar menteri yg dilantik sekarang sama level je dgn mat Maslan, malah sesetengah tu level mangkuk jamban Puduraya tahun 80-an.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tonggeng kentut @ Tongkeng Ayam...

   Buaya batuk harimau demam
   Dah kena ketuk pun tak faham2...!!

   Dengar nie...

   Tun M merancang, ketentuan urusan Illahi. Succession/pengganti tak diamalkan oleh Rasulullah maupun para sahabat2.

   Yg Tonggeng terkinja2 buat U-Turn terikut-ikut puak2 Geng Rafizi, aper ker hal.......??

   Dah puas tonggeng di sini, nak tukar haluan tonggeng kat sana ganti Saiful ker..??

   Delete
  2. Semalam Britain, Hari Ini Australia Pulak, Siapa Kerajaan Di Malaysia Sekarang?


   Presiden UMNO, DS Dr Ahmad Zahid Hamidi, menerima kunjungan hormat Pesuruhjaya Tinggi Australia, Andrew Goledzinowski di ibu pejabat parti di sini, hari ini.

   Turut bersama ialah Setiausaha Pertama Suruhanjaya Tinggi Australia, Jane Barrlett dan Setiausaha Kedua, Elizabeth Le Bas.

   Ini adalah kunjungan hormat kedua dibuat oleh perwakilan asing di Malaysia ke atas beliau, selepas perwakilan Britain semalam.

   Dalam pertemuan hari ini, mereka bertukar pendapat mengenai suasana politik semasa serta kerjasama erat di antara UMNO dan Australia.

   Pening lalat Kerajaan Pakatan Harapan dibuatnya. Siapa yang memerintah Malaysia sekarang sebenarnya?

   Delete
 5. PERJUANGAN DAN KENANGAN:

  JB jadi tempat untuk suatu perancangan
  Kat situ, aku nak ajar si tua iblis bajingan
  Sorang sama sorang, bergelut berlengan
  Dia akan parah dgn aku punya penangan

  JBbukan saja akan tercatat kemenangan
  Di bandar itu, tersimpan seribu kenangan
  Ia akan kekal di ingatan ku berpanjangan
  Di sana aku terlanjur dgn bakal tunangan

  RENTETAN PERISTIWA....

  Ia nya berlaku tahun lepas, hujung mingu
  Selalunya aku tak kontek tak nak ganggu
  Dia kata tidak tahan rindu membelenggu
  Aku drive gi JB, sbb dia tak sabar tunggu

  Kami berjalan bersama berpimpin tangan
  Bersiar tepi pantai, melihat pemandangan
  Di hari itu, air mata nya jernih berlinangan
  Aku kena balik KL hadir satu persidangan

  Masa itu, dia sdg buat research tesiis PhD
  Dia ajak aku singgah biliknya aku pun sudi
  Kata nya nak ambil satu file tertinggal tadi
  Pada hari itu lah peristiwa hitam itu terjadi

  Masa itu kat luar angin kencang hujan ribut
  Syaitan menghasut, dirinya ku belai lembut
  Dia begitu ayu ketika dakapan ku disambut
  Kami terlanjur, tapi "anu" sempat aku cabut

  PENYESALAN & TANGGUNGJAWAB...

  Tak ingat apa langsung masa dia kurangkul
  Mmg ptg itu dosa aku yng tercatat berbakul
  Rumah panjang tahu kalu pasti aku dipukul
  Namun tanggungjawab, tetap akan ku pikul

  Tiidak perlu lah kita sesalkan, duhai adinda
  Kita udah hanyut tika kesucian mu ternoda
  Abng akan pergii bertemu, ayah dan bonda
  Tunggulah sahaja pinangan pihak kekanda

  Mengenang peristiwa itu aku merasa sebu
  Nasib baik petang itu pihak JAIJ tak serbu
  Bermula perbalahan kami akan sekelambu
  Untuk bakal anak2ku dia akan menjadi ibu

  Abang mengasihi ayang di sepanjang usia
  Diri mu itu tak mungkin abang akan persia
  Untuk menyunting mu abang dah bersedia
  Kita akan hidup bersama, aman & bahagia

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muhsin bin Abdul Latheef v Pendakwa Raya, Lim Guan Eng and Phang Li Koon


   1. Pemohon, Muhsin bin Abdul Latheef, memfailkan sendiri notis usul dan afidavit sokongan pada 19 September 2018 untuk memohon satu perintah agar keputusan Mahkamah Tinggi dalam kes jenayah Pendakwa Raya v Lim Guan Eng dan Phang Li Koon pada 3 September 2018 adalah boleh dikaji semula atau diubah.

   2. Pemohon menemui saya pada 1 Oktober 2018 dan meminta agar saya mewakilinya semasa pendengaran pada 3 Oktober 2018 (hari ini). Sebelum ini saya hanya menulis surat representasi kepada Pendakwa Raya bagi pihak pemohon meminta agar perbicaraan kes jenayah tersebut tidak diberhentikan.

   3. Setelah meneliti dokumen-dokumen yang difailkan oleh pemohon, saya mendapati permohonan beliau mempunyai merit dan kes ini sesuai dan wajar untuk diputuskan oleh Mahkamah.

   4. Walaubagaimanapun, saya meletakkan syarat bahawa saya hanya akan mewakili pemohon sekiranya pendengaran permohonan ini ditangguh ke satu hari lain yang lebih sesuai. Ini adalah kerana saya memerlukan masa untuk membuat persediaan yang rapi dan juga kerana saya mempunyai kes lain di Mahkamah Tinggi Malaya di Shah Alam pada masa yang sama.

   5. Pemohon bersetuju dan saya, pada hari yang sama (1 Oktober 2018), menghantar surat kepada Mahkamah serta salinan kepada peguam responden-responden melalui emel meminta penangguhan.

   6. Saya telah menghubungi Mahkamah beberapa kali pada 2 Oktober untuk mendapatkan kepastian sama ada pendengaran akan dijalankan atau tidak, namun saya tidak mendapat sebarang jawapan.

   7. Ketika itu, Mahkamah juga tidak pasti Hakim mana yang akan mendengar permohonan tersebut. Menurut notis pendengaran bertarikh 29 September 2018, pendengaran ini sepatutnya diadakan di hadapan Y.A. Abdul Wahab bin Mohamed tetapi di saat-saat terakhir dipindah ke hadapan Y.A. Hadhariah binti Syed Ismail.

   8. Oleh itu, saya menulis satu lagi surat bertarikh 2 Oktober 2018 kepada Mahkamah serta salinan kepada peguam responden-responden melalui emel untuk memaklumkan tarikh-tarikh lapang saya sekiranya pendengaran ditangguh.

   9. Saya juga memaklumkan Mahkamah dalam surat yang sama sekiranya pendengaran tidak ditangguh, maka pemohon akan membuat hujahan sendiri berdasarkan pada nasihat yang saya telah berikan.

   10. Memandangkan permohonan ini melibatkan kepentingan awam dan integriti Jabatan Peguam Negara, maka saya akan mempelawa Majlis Peguam untuk mencelah dalam prosiding ini demi menegakkan keadian.

   Sekian, terima kasih.

   Gunamalar Joorindanjn
   M/s. Gunamalar Law Chambers
   Peguambela Pemohon

   3 Oktober 2018

   Delete
 6. Ini pesanan ku, utk pemantun bingai unta
  Untuk nak berlwn ada syarat yg aku pinta
  Pantun berupa syair, bunyi hujung sekata
  Ada isi hujah, jgn hantam membabii buta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tonggeng kentut...

   Yg bingai tuu, siapa haaa....??
   Cikgu sekolah estet kau ajar macam tuu ker?

   Kau perhatikan baik2 pantun pusaka berabad-abad berikut.....

   Kalau ada sumur di LADANG
   Boleh saya menumpang MANDI
   Kalau ada umur yg PANJANG
   Boleh kita berjumpa LAGI

   Pulau pandan jauh ke TENGAH
   Gunung daik bercabang TIGA
   Hancut badan dikandung TANAH
   Budi yg baik dikenang JUGA

   Yg kau merepek krepek 'hujung tak sama ra, da, ka' tuu, aper ker benda haaaa......?? Haramjadah betul...!!

   ps:
   Cuaca dah tedoh tadinya renyai
   Dahlah bodoh, bertambah bingai.

   Tak gitu, kan kan kan....??

   Delete
  2. PANTUN ANAK ITIK TOK WI:

   Anak itik Tok Wi
   Mandi dlm kolam
   Suman cabut lari
   Lakon buta kelam

   Anak itik Tok Wi
   Mandi dlm kolam
   Suman patah gigi
   Penumbok aku sulam

   Anak itik Tok Wi
   Mandi dlm kolam
   Pampers bocor lagi
   Suman kencing tilam

   Anak itik Tok Wi
   Mandi dlm kolam
   Kena tibai lagi
   Suman lari malam

   Anak itik Tok Wi
   Mandi dlm kolam
   Suman kafir harbi
   Menyamar orang Islam

   Anak itik Tok Wi
   Mandi dlm kolam
   Suman bapok aaci
   Khunsya dua alam

   Anak itik Tok Wi
   Mandi dlm kolam
   Suman capik kaki
   Mcm burong gelam

   Anak itik Tok Wi
   Mandi dlm kolam
   Suman kantoi lagi
   Kini lemas tenggelam

   Anak itik Tok Wi
   Mandi dlm kolam
   Suman kalah lagi
   Lari masuk dalam

   Anak itik Tok Wi
   Mandi dlm kolam
   Suman langkah pergi
   Aku kirim salam

   MCM INI BOLEH WAK?
   KIK KIK KIK KIK KIK KIK

   Delete
  3. Hey kentot....

   Dgn aku 4X kau menyorok, mengelak tak berani tampil muncul diri di PJ, KL, Felda Taib Andak & JB.

   Dgn Fan Tun pula, kau mencicit menghilang diri tak menjawab pantun balasnya setelah kau melekeh-cerca dgn PANTATun kau itu.

   4X dulu macam tuu jugak
   Berdentam berdentum bukan main gempak
   Siang malam memekik memekak
   Sampai masa, habuk pun tarak

   Kling kling kling ada becak
   Auta keling nak tunjuk lagak.

   Delete
  4. Mirip Islam dan Mirip Kapir   Sebelum ini heboh satu Malaysia konon bekas Imam Masjid Negara Datuk Ustaz Hassan Mahmud Al Hafiz yang diumumkan menyertai Parti Amanah Negara (AMANAH).

   Apa lagi mereka pun menyiarkan kenyataan Ustaz Hassan ini kononnya parti Islam Leberal Amanah perjuangan parti itu mirip kepada Islam sekali gus sesuai dengan selera beliau.

   Apa yang saya faham dalam bahasa Melayu mirip ini bermakna seakan-akan, serupa dengan, menyerupai, hampir sama dengan, menyamai, seiras dengan, irap, meh-meh, macam, seperti;,

   Paling tepat seakan-akan tapi bukan sebenarnya. Misal rupa dia mirip ibunya. Rupa dia macam Ibu dia tapi bukan ibu dia.

   Perjuangan Amanah macam perjuangan Islam tapi bukan perjuangan Islam. Itu maksud yang tepat.

   Anwar pakai lilitan Sikh dikepala adalah mirip macam orang beragama Sikh (kapir). Anwar bukan kapir tapi mirip macam orang kapir, itu dimaksudkan oleh Presiden PAS.

   Adakah pakaian mirip macam orang kapir itu salah? Rasanya bekas Imam Masjid Negara Datuk Ustaz Hassan Mahmud Al Hafiz boleh jawab.

   Nabi tegah berpakaian seperti agama orang kapir.
   Sepatutnya Anwar kena beza pakaian agama dengan pakaian adat.

   Delete
 7. Dengar lah pemantun bau busuk petai
  Kat sini, boleh jugak dibuat dulu raptai
  Kita bepantun secara rileks dan santai
  Mahu 'pre-test' lah dulu, PH punya otai

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ingat Anwar sahaja pandai bermuka-muka, kini Mat Sabu pun sama


   Pertemuan Mohamad Sabu dengan Sheikh Qaradawi dirakamkan ketika Mohamad berkesempatan singgah di kediaman ulama besar itu, dalam perjalanan pulang ke Malaysia dari New York.

   Gambar tersebut telah diviral oleh cybertropper bayaran parti AMANAH bagi tujuan menyerang PAS dan memperkuat kepercayaan bahawa parti Islam liberal Amanah adalah parti yang dipersetujui oleh pimpinan besar Islam Dr Yusof Qardawi.

   Bagi orang mengenali Mat Sabu, yang dulu suka mengelarkan Anwar Ibrahim sebagai alJubu*** tahu Mat Sabu saling tak tumpah seperti Anwar Ibrahim yang suka berubah watak mengikut tempat dan keadaan. Sekali alim, lain kali jadi jembalang tak boleh lihat perempuan.

   Delete
 8. Fuuuh...menangis tak berlagu lah Jemin Jamban. Menang aje DSAI kat PD, peluangnya untuk mempeetahankan jawatan timbalan Presiden PKR dah tertutup.

  Dah tentu DSAI akan keluarkan arahan agar ahli2 parti memberi undi kepada Piziz Sotong kangkong tu. Tun M pun terkedu jugak...proksinya untuk jatuhkan DSAI dah hampir tewas .

  Membazir aje lah segala perancangan dan belanja yang dikeluarkan selama ini, tapi tak mendatangkan hasil yang diharapkan. Pizi dah boleh tujuk eek pada Jemin...iyelah bakal timbalan presiden lah katakan.

  Lepas ni, pupus dan musnah lah kartel Jemin seperti Mak Lampir dan Amiruddin tu. Naik aje DSAI jadi PM, mereka ini lah yang pertama akan diambil tindakan oleh DSAI.

  Jangan terperanjat , Pizi sotong akan dilantik sebagai senator dan gantikan tempat Jemin sebagai menteri hal ehwal ekonomi. Dah lama sangat Pizi mengidam jawatan tu..tapi tak diendahkan oleh Tun M.

  Nampaknya...Jemin, Mak Lampir dan Amiruddin aakn jadi YB biasa aje..dan laam kelamaan dalam PRU15 nanti, akan terus dipinggirkan dari PKR.

  Satu aje cara untuk menyelamatkan diri ialah dengan melompat ke dalam Bersatu dan bertuankan Tun M. Rasanya dah ada kawtim antara DSAI dengan Tun M agar jangan mengganggu YB2 Bersatu yang telah menjadi menteri dalam kabinet.

  DSAI takkan berani mengambil sebarang tindakan kepada kartel Jemin...kalau dia memungkiri kawtim tu..tau lah nanti bagaimana Tun M nak mengajarnya...rahsia gelap terkini DSAI ada dalam poketnya bhai !!!!

  ReplyDelete
 9. Tak malu betul lah YB2 Rejim haprakan ni kan..keje tak seberapa , tapi dah berebut2 untuk mendapatkan gelaran dan anugerah Dato Sri dan Dato.

  Nampak sangat lah mereka ni bukannya nak berbakti dan membela hidup rakyat, tapi semata2 untuk mengejar gelaran aje.

  Nasib baik YB samseng Tangga Batu tu tak dapat gelaran..kalau tak lagi haru biru lah jawabnya beb !!!!

  ReplyDelete
 10. Kasihaan dengan si tua bapok ubi gadong
  Bermuram sediih muka monyok mendong
  Tangan aku rindu kan dia punya btg idong
  Tidak sabar di JB nak aku tala dan ladong

  ReplyDelete
 11. Tak malu betul la GENG NAJIS HARAMJADAH ni.
  Masuk blog pro-kerajaan ph tapi meroyan gila mengatakan menteri ph semua tak betul.
  Si Najib haramjadah tu aje yang betul...
  Anak haram betul si GENG NAJIS HARAMJADAH ni

  ReplyDelete
  Replies
  1. Najib tak betul, rakyat tukar kpd PH. PH pula tak lebih dari mangkuk jamban tahun Puduraya tahun 80, itu yg rakyat marah.
   Kau tak berkhatan mana nak nampak semua ni. Potong dulu kulup tu, baru nampak. Nak nampak jelas lg, hantuk kepala tu kat mangkuk jamban cangkung.

   Delete
 12. bhai anon kalau betul ada rahsia gelap terkini anwar pd tun .m..rasanya anwar akn mengikut saja ckp tun m supaya rahsianya tk didedahkan..mcm kalau tun m kata dia nak jadi pm sepenggal penuh maka anwar akan terpaksa akur krn tgnnya sdh diikat tun..mcm tu ko bhai..badigooolĺl..la lu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wartawan Malaysiakini kalau tak bodoh memang jahat
   S


   Malaysiakini cuba mengelirukan pembaca dengan ayat Hadi temui duta AS. Dengan kekeliruan tajuk lebih 70 komen hentam PAS termasuk PAS gila publisiti.

   Tak tahu mungkin wartawan Malaysiakini ini tak lulus BM. Tapi Malaysiakini ada Editorial BM, Malayu pula takkan tak boleh nak beza antara ditemui dengan bertemu.Tapi bila baca tulisan dalam berita bercanggah pula dengan tajuk.
   Pertemuan itu berlangsung di Ibu Pejabat PAS di Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur.

   Kamala Shirin dilantik sebagai duta besar AS ke Malaysia sejak Jun 2016.

   Sejak Pakatan Harapan (HARAPAN) menguasai Putrajaya selepas 9 Mei lalu beliau melakukan beberapa kunjungan hormat terhadap tokoh penting negara.
   Yang utama Malaysiakini adalah agen untuk rosakkan imej PAS dengan apa cara.

   Dan menarik 70 kemen pula menunjukkan kebodohan pendokong PH. Jadi jangan hairan kalau mereka boleh dikencing PH selepas PH membohongi janji mereka kerena pendokong ini biar dikencing asal Najib jatuh.

   Malangnya bila saya buat teguran pada komen untuk betulkan apa yang ditulis, komen saya pun boleh hilang. hebatnya rupanya Malaysiakini memantau komen pada artikel mereka.

   Mereka tak ada reasional dalam isu-isu negara dan tak boleh berfikiran mantang dan baik dalam apa isu. Kerja mereka apa yang disiar itu semuanya ditelan bodoh sahaja.   Bila baca komen pendokong PH di Malaysiakini kita boleh tahu tahad pemikiran mereka. Jadi sampai bila rakyat tak akan maju dengan mereka yang telan apa yang pemimpin mereka buat dan telan apa berita tanpa berfikir panjang.
   : Mereka bukan sahaja bodoh, tapi rasa ada sikap taasud membuta....

   Delete
 13. Dulu DSAi dihina caci cerca maki dan kutuk
  Kini dia menang, ada le orng terbatuk-batuk
  Eloklah dia jadi PM & kabinet baru dibentuk
  Kabinet burok lama itu kena punggah ketuk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yg Tonggeng terkinja2 buat U-Turn terikut-ikut puak2 Geng Rafizi, aper ker hal.......??

   Dah puas tonggeng di sini siang malam, kini tukar haluan tonggeng kat sana ganti Saiful ker..??

   Hiiiiii....SELISIH....!!

   Delete
  2. Cara Malaysia uruskan Equanimity turunkan nilainya, kata pemilik   PETALING JAYA: Syarikat yang didaftarkan sebagai pemilik Equanimity memberi amaran tindakan Malaysia berkaitan kapal mewah itu menyebabkan nilainya turun, ketika mahkamah membenarkan 1MDB menjual kapal itu dalam usaha mendapatkan balik wang yang didakwa berkaitan dengan syarikat bermasalah itu.

   Equanimity (Cayman) Ltd berkata kapal itu, yang dianggarkan penyiasat Amerika Syarikat bernilai RM1 bilion, sekarang ini beroperasi menggunakan kuasa generator, yang menurut syarikat itu merosakkan kapal itu.

   “Malaysia melabuhkan kapal itu dalam persekitaran berbahaya di mana toksin seperti pencemaran air dan asap berdekatan merosakkannya,” kata syarikat yang didaftarkan di Kepulauan Cayman itu dalam kenyataan hari ini.

   “Oleh kerana Malaysia nampaknya tidak ada, atau tidak mahu membelanjakan, wang untuk menjaga kapal itu dengan baik sementara ia disiapkan untuk penjualan memaksimumkan nilai, Malaysia sebaliknya mencadangkan jualan murah, di mana kapal itu akan dijual pada harga lebih rendah daripada nilai sebenar.”

   Equanimity dikaitkan dengan ahli perniagaan Low Taek Jho, yang mengelak daripada pihak berkuasa Malaysia dan negara-negara lain, dan dituduh menggunakan dana 1MDB untuk memperoleh kapal itu.

   Low masih melawan dan berulang kali mengecam rampasan kapal itu sebagai “menyalahi undang-undang” dan berikrar tidak menyerah diri kepada pihak berkuasa Malaysia kerana katanya dia tidak akan dapat perbicaraan yang adil.

   Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini mengumumkan perintah ex-parte susulan permohonan kepada 1MDB Global Investments LTd, 1MDB Energy Holdings LTD, 1MDB dan kerajaan Malaysia.

   Peguam 1MDB berkata jualan harus dimuktamadkan segera kerana kos tinggi menjaga kapal itu, yang dilabuhkan di Pelabuhan Klang sejak awal bulan ini.

   Mereka juga bimbang sebarang penangguhan akan menyebabkan nilai kapal itu menyusut, dan merancang untuk menyelesaikan jualan itu pada hujung tahun ini melalui tender awam.

   Equanimity (Cayman) Ltd bagaimanapun berkata langkah itu “mencabul proses duluan dan komiti perundangan antarabangsa”.

   “Tindakan salah ini akan menyebabkan kerumitan ke atas pemilikan Equanimity yang akan mengambil masa bertahun untuk diselesaikan di beberapa mahkamah di serat dunia,” katanya.

   Syarikat itu berkata pihaknya tidak tahu tentang prosiding mahkamah hari ini kerana ia tidak menerima sebarang notis berkaitan permohonan oleh 1MDB.

   “Walaupun kami pemilik kapal itu, Equanimity (Cayman) Ltd belum menerima sebarang notis sah berkenaan sebarang pemfailan berkenaan Sale Pendente Lite, atau sebarang notis berkenaan pendengaran mahkamah dala perkara ini,” katanya.

   Syarikat itu menegaskan pendirian oleh Low mengatakan rampasan kapal itu di Malaysia menyalahi perintah mahkamah di AS yang melantik kerajaan AS sebagai penjaganya.

   “Tindakan unilateral oleh Malaysia ketika ada permohonan mahkamah di AS menghina kedaulatan undang-undang antarabangsa,” katanya.


   : Ini macam cerita nak jual lembu yang kena langgar, siapa nak beli agaknya. Entah siapa tuannya. Tuan lembu tak nak mengaku pasal kalau mengaku kena saman....

   Delete
 14. Pantatun bingai renung siling tangan dikiam
  Kena aku cabar ke pentas, terus dia terdiam
  Jap lagi keluar le dia gi lepak kedai kopitiam
  Lps ini agaknya diajak bepantun cakap siam

  ReplyDelete
 15. Kemenangan DSAI di PD jangan lah terlalu di gembar gemburkan sangat...tidak ada jaminan bahawa jawatan PM tu menjadi miliknya.

  Dalam politik, apa2 pun boleh berlaku..satu seni yang penuh dengan unsangkerable. Selagi sebelum istiadat mengangkat sumpah sebagai PM ke 8 dijalankan dengan DSAI sebagai pemiliknya, jangan lah terlalu meletakkan angan2 yang tinggi.

  Sailang mensailang dalam politik ni memang dah jadi lumrah...tak mustahil apa yang di katakan A hari ni, tapi dalam sekelip mata boleh bertukar kepada B. Sehebat2 manusia merancang, takkan terlawan dengan perancangan Allah s.w.t.

  DSAI perlu berhati2...ramai khususnya dari kem Tun M tak gemar sangat dia jadi PM ke 8...mereka lebih selesa jika Jemin yang mewarisi jawatan tu.

  Tengok aje lah komen2 netizen di media sosial, majoritinya nakkan Tun M terus memimpin Msia sehingga habis penggal dan jika dizinkan Allah..lebih lama dari itu. Nampak sangat mereka tak teruja langsung berPMkan DSAI...jangan DSAI dan kemnya syok sendiri sudah lah kan.

  Kita tentu tak mahu berPMkan PM yang umpama hidung tak mancung..gigi pulak yang tersorong2..setuju tak bhai ???

  ReplyDelete
 16. Pantatun biingai, idea pantun sudah muflis
  Tiada lagi pantun baru, yg mampu dia tulis
  Diri dirasa jerong, wal hal seekor anak bilis
  Tapi kemain, ada hati berpantun kat majlis

  ReplyDelete
 17. Si tua bapok bacul tak berani lagi nak keluar
  Dia alami kesakitan yg parah dalam dan luar
  Pampers dia tiris terkucil basah habis seluar
  Nanti dia 'cancel' JB, diajak pulak gi ke Muar

  ReplyDelete
 18. Si tua dan si bingai kedua2nya kaki berbalah
  Kalu dengar ke gertak bunyi guroh pun kalah
  Tapi hakikatnya taraf budak tak abis sekolah
  Sudah habis modal hujah, nak digoreng olah

  ReplyDelete
 19. Majlis persandingan kan dihiasi pesta tarian
  Pasti nya terpesona, sidang hadirin sekalian
  Jarimu begitu cantik disarung cincin berlian
  Bilik pengantin diterangi sinaran lampu dian

  ReplyDelete
 20. Si tua & si bingai dah seperti mabuk candu
  Ketakutan dlm hati mereka, aku dapat hidu
  Si bingai takut tak terjawab pantun terkedu
  Si tua pula risau, penumbok aku yang padu

  ReplyDelete
 21. Nanti keluar tempikan.."kau faham tak.."
  Petanda hadirnya pendekar kepala botak
  Berbaju singlet, seluar Hawaii kotak2
  Lengan kanan bertatoo, gambar anak katak

  ReplyDelete
  Replies
  1. Di JB diulang, org buta punya watak
   Bila aku sergah, dia pucat tersentak
   Dia latah, menari joget punya rentak
   Pas tu terduduk pala dia aku hentak

   Delete
  2. Teruknyer, lagi2 buat kerja bodoh...!!

   Burung enggang mencari sarang
   Bangang dah bengang, bercakap seorang

   Pakai kancing berbaju Melayu
   Berkencing hancing, nak tutup malu.....???

   Tak gitu, kan kan kan....??

   Delete
 22. Dlm percintaan ini kita berdua sama2 jujur
  Abg terbayang wajah mu, spt sirih yg bujur
  Ntah mcm mana ptg tu kita boleh terlanjur
  Kenduri nanti, biar semua nya abg yg anjur

  ReplyDelete
 23. Manusia tak waras 'megah berzina'
  Agaknya sanggup dengan emaknya
  Memang jenis manusia hina
  Konon dunia dia yg punya!

  Dari sudut psikologi
  Bingai nak, the best situasi
  Hanya ada lidah dan gigi
  Cipta pelbagai perkara ilusi!

  Sekarang ini bulan pun penuh
  Mula Bingai tidak senonoh
  Meninggi diri tak pernah jenuh
  Gila Tenok boleh membunuh!

  Eeee...takut kita dengan Kojola
  Bulan penuh dia pun gila
  Berangan jadi menteri Pasola
  Topi bomba atas kepala!

  Konon pantun Bingai nak ajar
  Tenok hingus baru belajar
  Anjing menyalak gunung nak kejar
  Kasi cili bontotnya pijar!

  Dok berpeluh renung komputer
  Takut Fan Tun balas cerita
  Kerja lain memang takde
  Orang kerja dia membuta!

  Dedak abis hati dah pilu
  Semalam Pakatan dia yg palu
  Hal Bijan betul selalu
  Nak bodek Pakatan,muka tak malu!

  Baik Azmin atau Rafizi
  Just chill hang on baby
  Kepada KPN Mohd Fuzi
  Siasat culprit "Madeymatijadibabi"!

  Sengaja nak provok ni Cai Bijan
  Dulu bos si Matmeslan
  Dengan Makbadak dikencing lenjan
  Kini goodbye..boleh jalan!  ReplyDelete
 24. kalu kita main catur, rafizi ni belum sampai ke tahap grand master.

  kalu seni pertahankan diri, hanya baru mencapai 1st dan. mana nak bersaing dgn sifu yg tlh memegang tahap 10th dan buat seberapa lama.

  there is no comparison n no contest.

  he is smart n 'pm material' but sadly he is backing d wrong horse.

  'big mistake !!!'

  ReplyDelete
  Replies
  1. The way I see it, Rafizi is merely a work horse, not a leader.

   His Invoke seems to be suam2 nowadays.

   Delete
  2. Wak Suman Tempek Bacin..biaq pi lah dengan Pizi Sotong tu..ada kita orang kesah??? Tak ambik pot langsung beb .

   Awat yang hang dok seriau pasai dia pulak haah ..lok laq betui lah orang tua tak sedar diri ni !!!

   Keh..keh..keh..Harrk ..Tuiii..kokokihkiokikikok!!

   Delete
  3. What to expect Pak when hardcore UMNO-totok speaks in BERSATU clothing under PH banner, ABAI pulak itu? Mesti stereotyped perspective.

   Anwar dan Rafizi bukan macam anda, mereka berhati waja lion perjuangan dah ke penjara dan bersedia ke penjara kerana konspirasi politik. Rafizi kekal bersama Anwar kerana dia bersama 73% pengundi2 PD menolak nilai2 anda dan geng2 ABAI dlm BERSATU. Rafizi and Abdullah Sani's natural political reactions are against the real not imagined provocations from ABAI in BERSATU designed and targeting Anwar.

   Unlike seorang yg gah mengelar lepas itu dgn ekor terlekat celah kangkang begegas kePD meraikan mantan peliwat yg diraikan semata2 kerana boss turun berkempen. Menyorok dimana, dibelakang geng2 TIBAI/ABAI PMO Kadiqko dlm khemah PKR? Memang kami aktivis dok cari nak tanya tang mana yg gedebe sgt pasai Anwar ni. Saman fitnah Anwar, hal lain.

   Mahathir said too many words put in my mouth regarding Mahathir-Anwar, I have to come to PD. How true! Tengok sahaja ABAI punya moving predictions 0-30-50% lepas tu dah menang bergaya 73%, baru nak melangkah keParlimen membantu Mahathir dan PH dah bermula teori nak rampas kuasa pulak dan batalkan PH succession plan Mahathir pulak.

   Pak, CEO yang handal spt Mahathir atau Anwar mesti boleh fikir luar kotak bagaimana nak harness political talent yg baik spt Azmin dan Rafizi utk benefit PH overall, don't worry.

   Btw, mana sekor lagi? Mungkin Asmaradana betul2 was was khabar angin Kerajaan PH Kedah bakal self-destruct due to inapt 2-term MB?

   Mujurlah, hangpa tiga ekor tak dok dlm Majlis Presiden PH where real men decide real politic of PH. Bukan melalak kat blog sendiri yg tadak orang baca, Grand Master exPTD konon. Ptuii.

   Delete
 25. Pendekar cabuk sedang berpantun dari luar pagar
  Dia takut nak mai dekat, bimbang kepala bergegar
  Dia intai dulu, ada peluang nak lompat pagar
  Bila dia buka pintu, kita ramas mcm agar-agar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mengadu domba si bingai lagi
   Supaya bergaduh Othaman dan Ramli
   "Burger tak laku" dia yg bagi
   Setiap hari dia memerli!

   Bro Isa dah kata benar
   Ini bingai penuh rencana
   Menyusup Pakatan nak buat onar
   Nak batu api biar merana!

   Melangit tinggi memuji Anwar
   Jangan lupa bingai sebenar
   Konon nak beri sejambak mawar
   Di dalamnya duri penuh onar!

   Wahai malaon trick tak laku
   Perangai ko kami dah tahu
   Rambai masam dikata duku
   Puji Anwar apa ko mahu?

   Baliklah ko ke tempat asal
   Jilat klepto hingga selesai
   Masuk sini nanti menyesal
   Banyak hutang ko kena langsai!

   Sahabat kita..bro Ramli
   Belit kojola..oh Ya Rabbi
   Nak sokong Pakatan tidak sekali
   Dia berhelah..cai Jibby!

   Delete
  2. Anon 23:07

   Kita tunggu saja le si tua cabok
   Tak tertahan sembunyi di lubok
   Nanti dia keluar jugak itu dubok
   Di JB, dia akan kena penumbok

   Delete
  3. 23:07 & 23:33 berlakon bodoh cuba auta, tak hal orang yg sama bercakap sorang2.

   Tangkai jering daunnya layu
   Berauta keling nak tutup malu?

   Sungguh besar kota zMelaka
   Dijaga orang malam & siang
   Sungguhlah benar bagai dikata
   Kejora jalang banyak temberang

   Kentut ahhhh..,!!

   Delete
 26. Bila lagi nak jumpa Mahathir
  Kata dah sokong Pakatan today
  Esok hari sudah pun Monday
  Takkan tak jumpa,bila tu pandir?

  Anwar pun confirm tak nak jumpa
  Sebab Bingai selalu nista
  Lagipun kojola ini siapa?
  A punk in distress,hati pun buta!

  Merayu, melagu, mohon diterima
  Maki Pakatan dialah panglima
  Pantatun,memantatun konon ternama
  Budak terencat ingin glamer!

  ReplyDelete
 27. Usah dituruti, nafsu yg menggila
  Tak payah karang pantun berjela
  Mari bertanding aku mau persila
  Di blog Budin ini pun boleh mula

  ReplyDelete
 28. Blog Budin kita jadikan pentas
  Letak kan pen dan juga kertas
  Mari tengok, siapa yng pantas
  Kita lawan cantas mencantas

  ReplyDelete
 29. Mau reka pantun pun berjam2
  Aku ngantuk, mata mau pejam
  Dekat pukul 12 aku tengok jam
  Dia cari kwn, buku mau pinjam

  ReplyDelete
 30. Sudah takut panglima kontot
  Dia juga imam mencarut
  Sudah berasap dia punya bontot
  Meroyan dia dah senak perut!

  Kalau kail panjang sejengkal
  Ikan jaws jangan dicari
  Kalau nak buli gunalah akal
  Nanti telan liur sendiri!

  Ubun ubunnya masih lembek
  Pak Othaman mahu dilawan
  Macam kambing kerap mengembek
  Kita tak layan dia pun sawan!

  ReplyDelete
 31. Mengaku bijak tak kena tempat
  Konon katanya cekap dan cepat
  10 minit, serangkap tidak dapat
  Gi kedai dulu pun boleh sempat

  ReplyDelete
 32. Wak Suman Penjaja Tempek Bacin... Wak tentu dah perasan berita ni kan ...Felda Akan Ditutup tak lama lagi?

  Dengan keluasan hampir 5 juta hektar, nilai eksport hampir 78 bilion (56% nilai eksport komoditi) dimana 600,000 isi rumah Felda bergantung pada kelapa sawit, industri sawit dan oleo chemical merupakan penyumbang utama kepada pendapatan negara.

  Kenyataan Perdana Menteri amat memeranjatkan untuk mencari sumber baru, sememangnya tidak bertanggungjawab dan tidak masuk akal.

  Hari hari Rakyat dikejutkan dengan kenyataan kenyataan mengarut, bodoh dan tanpa halatuju.

  Namun, kesalahan tidak boleh diletakkan ke bahu pemerintah. Pemimpin yang bodoh dipilih oleh pengundi yang bodoh.

  29 tanah rancangan Felda lupa daratan dan tidak mengenang budi dengan menaikkan Pakatan Harapan sebagai Kerajaan Pusat.

  Sekiranya Felda ditutup sekalipun, ini adalah keputusan anda sendiri yang memilih melalui peti-peti undi. Haa apa lagi tepuk lah secara berjemaah!!!

  Nak tanya Wak Suman lah...kaalu Felda ditutup, dah tentu lah cawangan2 Bersatu kat Felda akan ditutup juga kan..termasuk lah cawangan Wak kat Johor tu.

  Kesian kan Wak...baru aje nak meraih hasil2 rampasan perang kat situ, tiba2 kena tutup pulak..nasib lah lu Wak Oooooiii!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sumber dari mana tuu, sewel...??

   Hari itu kan kau dah kena kantol sebab temberang berita palsu ambil sumber dari sumbu mak badak, Suara Tengek Ajib Rosmah (STAR), Lalokman, Raja Pukimak Klentong (RPK), Mykemut....

   Delete
 33. Pantun nya mcm dialog drama
  Syarat ku beri tak berani terima
  Aku mau di hujung bunyi sama
  Senang sangat, kalu style lama

  ReplyDelete
 34. Fan Tat..ini ada satu cadangan yang bakial membantu Msia membayar hutang2nya yang dah melebehi RM1 Trillion tu..dah tentu lah cai Haprakan tegar macam kau menyokongnya kan ???

  Cadangan supaya Malaysia memperkenalkan tanaman ganja kesihatan bagi tujuan perubatan dilihat sebagai langkah terkedepan jika berjaya direalisasikan.

  Senator Husam Musa berkata, tanaman ganja secara terkawal itu bakal diperkenalkan di Kanada bermula tahun depan dan turut akan diperkenalkan di Jerman serta beberapa negeri di Amerika.

  "Ia mempunyai unsur-unsur kesihatan yang sangat kaya dianugerahkan Allah.

  "Dari segi pengubatan kanser dia ada 36 elemen untuk perubatan kanser," katanya ketika berucap di program di Lembaga Kenaf dan Tembaga Negara di Kota Bharu, Kelantan hari ini.

  Husam yang juga naib presiden Parti Amanah Negara (AMANAH) berkata demikian sebagai mengulas kenyataan Menteri Tanah, Air dan Sumber Asli, Dr Xavier Jayakumar yang berhasrat untuk membawa isu perubahan terhadap undang-undang melibatkan ganja ke kabinet.

  Beliau berharap perubatan berasaskan ganja tidak dianggap sebagai jenayah mengikut Akta Dadah Berbahaya 1952.

  Terdahulu isu perubatan berasaskan ganja mendapat perhatian selepas seorang pengamal perubatan berasaskan ganja, Muhammad Lukman yang dijatuhkan hukuman mati keranan memiliki 3.11 liter minyak kanabis, 279 kilogram ganja mampat dan 1.4 kilogram bahan mengandungi kimia asas tetrahydrocannabinol (THC) yang terkandung dalam ganja.

  Sementara itu, Husam berkata penggunaan marijuana kesihatan itu merupakan bahan yang lebih baik bagi untuk kaedah kimoterapi bagi pesakit kanser.

  "Pada hari ini kita menggunakan kimoterapi, bagaimanapun kimoterapi memberi kesan yang teruk kepada badan manusia, kerana sel-sel yang sihat juga terkesan susulan kimoterapi.

  "Tetapi, kanabis yang digunakan untuk kimoterapi hanya mensasarkan sel-sel yang buruk untuk dihapuskan dan tidak memberi kesan yang teruk.

  "Dan kanabis ini juga sangat berguna kepada perubatan HIV. Yang kita bincangkan adalah marijuana kesihatan," katanya.

  Berkongsi maklumat yang diperolehinya daripada saintis Taiwan, Husam menjelaskan marijuana kesihatan tidak menghasilkan ketagihan bahkan ia boleh menghasilkan ketenangan.

  Jika penanaman ganja itu diperkenalkan di Malaysia, katanya, ia bakal meningkatkan pendapatan rakyat.

  "Di Australia marijuana dijual dengan harga 30-50 dolar Amerika untuk satu kilogram tapi insya-Allah marijuana kesihatan yang boleh dhasilkan ini boleh mencecah 5,000 hingga 10,000 dolar bagi satu kilogram.

  "Bayangkan kalau orang Bachok boleh berubah daripada tanam tembakau kepada marijuana kesihatan insya-Allah pendapatan mereka akan meningkat. Inilah hasrat kerajaan Pakatan Harapan," katanya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fan Tat..dah tentu kau setuju kan pasal penanaman ganja secara besar2an ni..cuba kau fikir...

   Tanaman ganja sebagai tanaman utama akan memberi pulangan yang besar kepada semua warga Felda.

   Sekilo Dah 3-4 ribu. Sawit Satu tonne setengah dari itu pun tak tentu dapat.

   Semoga Malaysia Baru akan lebih berdaya saing di peringkat antarabangsa dengar tanaman Baru ini.

   Hukuman mati pun dah nak dimansuhkan... korang takut apa lagi?

   MAJULAH MARIJUANA DEMI MALAYSIA BARU BHAI !!!!!

   Delete
 35. Empat minit bukan berjam
  Ko buntu fikiran tak tajam
  Mari masuk aku nak rejam
  Tidak maksud aku ni kejam!

  Dari dulu ko kurang ajar
  Cakap kotor diri ko cemar
  Bini Othaman ko nak kejar
  Kasi tempeleng biar berdamar!

  Shoo..masuk pergilah tido
  Ko takut semua dah kendur
  Pak Othaman tunggu di Lido
  Penakut ko si labu kundur!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nampak sangat desperado
   'Tidor' diejakan nya jadi tido
   Mahu bagi sama bunyi Lido
   Kau mmg bodoh atau bodo

   Delete
  2. Si Tikus AnonyMOUSE dah terkedu tak mampu menjaeab, kecuali meracau sasau dgn PANTATun yg mencemar pusaka seni bangsa.

   Delete
 36. Mmg ler tak berani terima syarat
  Nak buat cara aku ini mmg berat
  Buat lah cara aku ni kalu ko larat
  Dah biasa sangat pantun 4 kerat

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yang kau buat tuu - PANTATun berKARAT, bongok.

   Delete
 37. Fan Tat....boleh kau tolong jawapkan kepada soalan ni beb ????

  APA LAGI PENIPUAN YANG PH MAHU TEGAKKAN?

  Bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dengan sinis menimbulkan persoalan kepada Pakatan Harapan (PH) apakah lagi penipuan-penipuan yang hendak mereka terus tegakkan sekarang ini.

  Adalah sesuatu yang melucukan ujar Najib, merekalah yang dahulunya menjelajah seluruh negara dengan dendangan Malaysia di ambang bankrap, tetapi dalam masa yang sama mereka juga yang berjanji dengan pelbagai janji manis antaranya seperti menghapuskan tol dan hutang peneroka serta pinjaman Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

  “Yang jelajah seluruh Malaysia dulu kata negara nak bankrap dan keadaan tenat, mereka. Yang kata kerajaan mampu hapus tol, turun harga minyak dan macam-macam lagi, mereka.

  “Sekarang ni keluar pula kenyataan kata bahawa masa PH buat manifesto, mereka ingat kewangan negara cukup untuk hapus tol.

  “Setiap tahun bajet dan kewangan negara dipapar kepada tatapan umum dan ahli Parlimen sudah tentu akan ada salinan dokumen. Ataupun boleh buka ‘browser’ dan ‘Google’ cari maklumat tersebut di laman rasmi kerajaan,” ujar Najib yang kini semakin aktif di dalam arena media sosial, melontarkan penulisan tersebut di facebooknya, malam tadi.

  Tambah Ahli Parlimen Pekan itu lagi, hakikatnya mereka mengetahui akan perkara tersebut kerana di kalangan pemimpin PH juga terdapat bekas pemimpin kerajaan Barisan Nasional (BN).

  Najib turut melahirkan perasaan kecewa dengan tindakan kerajaan PH yang mahu rakyat berkorban dan tidak lagi menuntut manifesto mereka.

  “Amat menyedihkan apabila mereka kini minta rakyat berkorban dan lupakanlah manifesto mereka. Demi siapa?

  “Selepas menang kuasa di tangan dengan penipuan, mereka kini selesa. Apakah kita terima begitu sahaja?,” soal Najib.

  ReplyDelete
 38. Terus tukar pada Geng najib
  Bertukar nama sungguh ajaib
  Kopipes sampah memang pun wajib
  Tidak malu tak rasa aib!

  Orang sama memangnya tunggul
  Dulu berladang menghayun cangkul
  Kini senja memakai sanggul
  Chow kit road Bangla merangkul!

  Give uplah kamu..Bijan dah kalah
  Kopipes merapu panjang se galah
  Habiskan bogheh buat ko lelah
  Lebih baik sambung sekolah!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nampak sangat desperado
   'Tidor' diejakan nya jadi tido
   Mahu bagi sama bunyi Lido
   Kau mmg bodoh atau bodo

   Delete
  2. Bunyi sekata jer belum diterima
   Panjang baris mesti kena sama
   Kau mmg ler kena berlatih lama
   Tak semudah, tulis skrip drama!

   Delete
  3. Tidor ubah ke tido jelas merapu
   Rentikan lah ko tak kan mampu
   Usah diteruskan secara menipu
   Banyak berlatih, itu kena tumpu

   Delete
  4. Kita ni berpantun bukan berbalah
   Tak usah rasa malu kalu ko kalah
   Belajar balik mcm budak sekolah
   Nasihat aku ini ko terima saja lah

   Delete
  5. Buat lah yang betul, jgn yg bersador
   Biiar lah aku pohon, untuk berundor
   Inii bukan bermakna, aku ini kendor
   Aku ngantuk nak gi tido..eh eh tidor

   Delete
  6. Kentut ahhhhh...!!

   PANTATun berKARAT.

   Delete
 39. Fan Tat...kau takkan tak berasa pelik dengan berita kat bawah ni beb !!!

  Pintasan Lebuhraya Relau Paya Terubong runtuh semasa pembinaan pada 11/10/2018.

  Projek lebuhraya ini dibina oleh Kerajaan Pulau Pinang dengan harga lebih RM200 juta, akhirnya menyembah ke bumi.

  Namun, mengapa kejadian berkenaan tidak dilaporkan oleh berita TV3, RTM atau penjilat tegar Kerajaan, Astro Awani?

  Adakah mantan ketua Menteri Pulau Pinang yang sekarang merupakan Menteri Kewangan, Lim Guan Eng diharapkan untuk mencari kontraktor baru bagi mengantikan projek terowong MRT yang kini dilaksanakan oleh Gamuda MMC.

  Kalau macam tu..nampak gayanya bakal habis roboh terowong bawah tanah Gamuda seperti kejadian di atas tu bhai !!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Garbage stuff fits to one word - Kentut....!!

   Delete
 40. Fan Tat...Kau caya tak kalau aku katakan....

  Aset Melayu Di Jual Ke Cina Untuk Bayar Hutang Kerajaan!!!

  Agenda DAP Nak Rompak Aset Negara!!!

  Mula2 gagalkan projek...

  Keruhkan hubungan dengan China...

  Masa Mahathir buat lawatan kat China, korang ada nampak wakil DAP pergi sekali tak???

  Kata hutang RM1 trilion dan persalahkan Datuk Seri Najib...

  Maka di potong program2 mesra rakyat, batalkan projek, potong elaun Felda, nelayan dan petani, tiada naik gaji penjawat awam dll...

  Skrg samun ramai2...

  Ambik kau !!!  Tak cukup kutip derma daripada rakyat, kini aset kaum Melayu pula nak di jualnya...

  Dari dulu kami dah kata jangan percayakan DAP...

  Mereka memang nak hapuskan Melayu cara perlahan2...

  Cara nak hapuskan melayu adalah dengan melemahkan sedikit demi sedikit...

  Tapi kamu semua tak percaya...

  Nah sekarang ambillah...

  Tony Pua Nie Siapa ???  Dalam kerajaan jawatan dia cuma pegawai khas menteri sahaja jer...

  Tapi kenapa pulak dia boleh umumkan perkara yang sebegitu besar!!!

  Sebab jawatan dia dalam DAP lagi besar...

  Dan tugas DAP adalah melemah dan melenyapkan Melayu...

  Dalam banyak2 benda yang boleh di jual, kenapa harta atau aset yang melibatkan orang Melayu yang DAP pilih utk di jual terlebih dahulu!!!

  Kah kah kah...

  Padan muka MELAYU BODOH!!!

  PNB adalah badan yg menguruskan ASB dan pelbagai saham amanah lain...

  Makan angin keluar asaplah dividen ASB korang tahun nie dan tahun2 mendatang...

  Alasan DAP kononnya nak bayar hutang negara...

  Kah kah kah kah...

  Ada lagi MELAYU BODOH yang terima malah pertahankan penipuan DAP tu...kau salah sorang dari melayu tu kot ???

  ReplyDelete
 41. Fan Tat...cuba kau bayangkan..9 Tahun Datuk Seri Najib Kerja Keras Tambahkan Ekuiti Orang Melayu, Dalam Masa Tak Sampai 5 Bulan DAP kasi Tarah Habis beb !!!!

  Woiii...

  Aku nak bagi tau kamu semua terutama yang MELAYU BODOH tu...

  Korang hadamkan leq loq per yg aku cakap nie!!!  Waktu Datuk Seri Najib mula2 jadi PM tahun 2009, aset Khazanah ada RM33.7 bilion...

  Masa Datuk Seri Najib turun dari jawatan PM, beliau tinggalkan aset Khazanah RM115.6 bilion...

  Aset PNB pulak, waktu mula2 Datuk Seri Najib jadi PM, asetnya RM120 bilion...

  Masa Datuk Seri Najib turun aset PNB bertambah pada RM279.2 bilion...

  Faktanya :

  Datuk Seri Najib kerja keras tambah aset orang Melayu dan harta kerajaan...

  Datang DAP beritahu :

  Oh... hutang negara perlu di kurangkan dan kita perlu jual aset yang jadi milik orang Melayu...

  Kah kah kah kah...

  Padan muka korang...

  Ada pulak si MELAYU BODOH nie cakap :

  Eleh...

  Najib tambah aset Khazanah dengan PNB tu dengan duit 1MDB yang dia curik...

  Hei MELAYU BODOH!!!

  Ko baru keluar dari gua ker hapa, kan duit derma dari kerajaan Arab Saudi tu bakinya Datuk Seri Najib dah pulangkan balik, siap tunjukkan bukti 'money trail' lagi...

  Lagi pun si MELAYU BODOH nie dah buta ker hati perut korang, yg si tua kutuk tu dok heret Datuk Seri Najib ke mahkamah tu ada ker cerita pasal duit RM2.6 bilion tuu, vongoxxx!!!

  Bukalah mata hati kau wahai si MELAYU BODOH sebab di sana nanti barulah korang nampak kebenaran...

  Aku berdoa muga Allah swt berikan si MELAYU BODOH nie hidayah untuk bezakan antara kebenaran dan kebatilan yang ada di sekeliling dia...

  Fan Tat...kalau kau betul2 sayangkan Islam dan bangsa melayu, kita patut berganding bahu dan bergerak sederap untuk memastikan agenda DAPigs ni tak dapat dilaksanakan..itu pun kalau kau cintakan kelangsungan bani melayu di negara tercinta ni !!!!

  Ayuh kita bersama2 bangkit tanpa mengira fahaman serta ideologi politik untuk menyelamatkan aset2 PNB (ASB) milik orang Melayu dari di jualkan oleh DAPigs...sebelum nasi dah jadi bubur yang basi bhai!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Save time, save space.

   Ignore garbage stuff - Kentut..,,!!

   Delete
 42. Fan Tat..mohon agar kau memikirkan hal ni dengan minda yang terbuka beb !!!!

  Amaran Terakhir Kepada Raja2 Melayu Dan Orang Melayu Yang Berugama Islam Di Malaysia

  Malaysia Semakin Hampir Menjadi Negara Republik Dengan Bertopengkan Slogan Malaysia Baru Di Bawah Kerajaan PH


  Soal kemusnahan ekonomi, rakyat di kencing dgn janji2, kezaliman, menjarah 'Rule Of Law' dah sampai kemuncaknya...

  Hari ini beberapa keputusan mesorat kabinet di umumkan seperti menghapus hukuman mati dan bubarkan beberapa pasukan khas dalam PDRM...  Tapi yang paling tragis dan akan memberi kesan paling besar pada negara kita pastinya keputusan menggantung AKTA HASUTAN!!!

  Apakah kuputusan2 yang di ambil nie hanya merujuk pada ahli2 politik yang nak mengejar populariti dan berlagak mereka lebih baik dari kerajaan lama tanpa merujuk pada implikasi keselamatan dan ketenteraman awam!!!

  Sedar tak pemimpin Melayu Islam dalam PH bahawa mereka sedang di pergunakan oleh musuh Melayu dan Islam!!!

  Pemimpin Umno Tak Boleh Biarkan Rakyat Ibarat Anak Ayam Kehilangan Ibu  Dalam senario terbaru ini pemimpin UMNO sudah tidak ada alasan untuk berpeluk tubuh dan berdiam diri...

  Kemuncak pengkhianatan kepada Raja2, bangsa dan agama sudah bermula...

  Sudah sampai masanya seluruh orang Melayu Islam bangkit menentang habis2san agar AKTA INI DI KEKALKAN...

  Kenapa?

  Cubalah rujuk dan tanya kepada bekas2 Ketua Polis Negara (KPN) yang masih ada dan hidup?

  Jangan tanya KPN sekarang, kerana dia ni dah hilang sensitiviti sebagai KPN sebaliknya hanya mementingkan diri dia semata2...

  Ini bukan kali pertama usaha menghapuskan AKTA HASUTAN di buat oleh gerakan politik dalam negara kita...

  Pemimpin BN juga hampir terperangkap kerana di katakan akan dapat menarik sokongan dan undi orang Cina dan sebahagian Melayu liberal...

  Hakikatnya, sekali pun AKTA HASUTAN nie dapat di hapuskan, sokongan pengundi Cina tetap tak akan menyebelahi gabungan yang di tunjangi Umno...

  Pengundi Melayu masih lagi kelompok pengundi majoriti sekiranya mereka bersatu!!!

  Bagaimana untuk menyatukan bangsa Melayu WAJIB menjadi agenda utama pemimpin2 Umno sekarang...

  Premis asas, mengikut penjelasan bekas2 KPN dan pakar undang2 menegaskan bahawa sejak merdeka hingga sekarang, negara kita masih dapat di urus dengan baik dalam aspek keselamatan dan ketenteraman awam ialah kerana negara kita ada 2 akta :

  ISA...
  AKTA HASUTAN...
  Malangnya kini kita hanya tinggal satu sahaja iaitu AKTA HASUTAN...

  Kenapa Akta Hasutan Perlu Di Kekalkan?  Dalam konteks ancaman keselamatan negara dan ketenteraman awam, akta ini amat2 di perlukan sebagai akta pencegahan daripada berlaku aktiviti hasutan dan mencegah yang sudah dan sedang berlaku daripada merebak...

  Sebagai negara yg berlatar belakangkan pelbagai kaum dan agama, gerakan menghasut untuk menafi hak dan membenci antara satu sama lain sama ada dari segi bangsa dan agama agak mudah tercetus...

  Apatah lagi apabila wujud pula parti politik yang berasaskan kaum dan agama...

  Dalam negara kita sememangnya ada parti politik yang mempunyai niat dan sering meluahkan tidak puas hati kepada Keluhuran Perlembagaan negara khususnya beberapa perkara asas yg di lihat memberi kelebihan daripada frasa tersurat yang tanpa membuat tafsiran apakah sebenarnya yang tersirat secara lebih detail mengikut tafsiran undang2...

  Antara yang sering di beri tafsiran yang silap dan di momokkan kepada pengikut parti ialah :
  Kedudukan Raja2 Melayu...
  Hak istimewa orang Melayu...
  Kedudukan Islam sebagai Agama Persekutuan...
  Kedudukan Bahasa Melayu...
  Kesemua perkara2 ini jelas tidak boleh di persoalkan secara terbuka dengan niat menimbulkan kebencian dan menggangu ketenteraman awam...

  Jika di dapati berlaku keadaan ini, ianya boleh di halang dan pelaku atau penganjur boleh di tahan di bawah Akta Hasutan...  ReplyDelete
 43. Fan Tat..tentu kau tau.. Akta Hasutan pula ianya terpakai di mana2 wilayah dan premis, termasuk di dalam Parlimen...

  Ini bermaksud jika ada Ahli Parlimen yang membahaskannya di dalam parlimen pun, ianya boleh di halang di bawah akta ini...

  Ternyata akta ini menjadi 'prevention act' yang amat di perlukan dalam konteks negara kita...

  Apatah lagi memang di kenal pasti ada parti politik yang sentiasa menjadikan matlamat politik meraka adalah mencabar perkara2 tersebut sebagai faktor penarik sokongan kepada parti politik mereka...

  Banyak maklumat risikan yang di diperolehi secara 'covert' mendedahkan ada 'intention' berterusan sejak lama bukan sahaja mempertikaikan Perlembagaan Persekutuan malah gerakan untuk menukarkan negara Malaysia daripada sebuah negara Demokrasi Berparlimen dan Raja Berperlembagaan ke sebuah Negara Republik...

  Salah satu kaedah mereka ialah gerakan menghapuskan Akta Hasutan telah di mulakan...

  Kerana bila akta ini sudah tidak ada, maka akan memudahkan kepada golongan politik yang mempunyai intensif berbuat demikian...

  Kepentingan Mempertahankan Institusi Raja2 Melayu  Di samping gerakan hasutan kepada rakyat untuk membenci Raja2, mempertikai apa sahaja keputusan yg ada kaitan dgn Melayu dan hukum Islam...

  Akhirnya bila AKTA HASUTAN sudah di hapuskan maka mereka akan membahaskan pula soal kedudukan Raja2 di parlimen...

  Dalam sistem demokrasi, jika akhirnya parlimen mengambil keputusan menolak kedudukan Raja2 sebagai Ketua Negara maka akan tercapailah cita2 mereka...

  Jika mereka berjaya menolak Raja2, maka satu demi satu perkara yg sebelum ini tidak boleh di bahaskan seperti hak istemewa orang Melayu, kedudukan Islam sebagai Agama Persekutuan akan dapat di nafikan dengan mudah...

  Orang Melayu mesti faham dengan apa yang di maksudkan Raja Payung Negara...

  Perkara 3 dan Perkara 153 Perlembagaan Persekutuan memperuntukkan kedudukan istimewa Ugama Islam dan Bangsa Melayu di bumi Malaysia...

  Dan kedudukan istimewa ini tidak boleh di cabar di dalam mahkamah kerana ianya termaktub di dalam Perlembagaan Persekutuan...

  Walau pun sekiranya Dewan Rakyat mendapat majoriti 2/3 dari undian ahli dewan namun Perkara 3 dan Perkara 153 masih lagi tidak boleh di gubal apa lagi di mansuhkan tanpa perkenan Majlis Raja2...

  Kini cubaan golongan yang tetap bercita2 menukar negara ini kepada negara republik dan menghapuskan Raja2, menghapuskan hak istemewa orang Melayu, mencabar Islam sebagai Agama Persekutuan akhirnya di lihat mula berjaya dan memberi kemenangan kepada mereka di bawah kerajaan PH di bawah slogan Malaysia Baru dgn langkah pertamanya menggantung AKTA HASUTAN...

  Raja Dan Rakyat Berpisah Tiada  Jika petaka ini tidak di halang, ianya akan menjadi mala petaka terbesar kepada negara Malaysia...

  Pemimpin2 Melayu sama ada pemimpin politik, NGO dan apa sahaja perlu segera mengadap Raja2 Melayu untuk menyembah maklum tentang keadaan ini dan kita mengharapkan Duli2 Yang Maha Mulia Raja2 akan mengambil tindakan segera menghalang cita2 politik yang amat jahat ini...

  Jangan lagi leka, kita harus segera bangkit sebelum segala2nya terlambat...

  In Sya Allah, bila bangsa Melayu bangkit dan di sokong dengan kebangkitan pemimpin2 Melayu serta di naungi Raja2 Melayu, tiada satu kuasa di dunia ini yang mampu menghalang...

  Sejarah sudah membuktikan bagaimana kuasa kolonial sekali pun tunduk bila kebangkitan bangsa Melayu berlaku...

  ReplyDelete
 44. Fan Tat....akhir kalam..Mohon untuk kau Ingat dan pahatkan kata2 Laksmana Agong Melayu, Hang Tuah, dalam dada serta jadikan ianya sebagai pembakar obor perjuangan kita bersama nanti...

  TAK MELAYU HILANG DI DUNIA

  Itulah kata2 Laksmana Hang Tuah...

  Melayu tak akan kehilangan kuasa dan juga rumpun bangsa dari dunia ini apa lagi di tanah air Melayu sendiri...

  Namun, kalau kita masih lagi leka dan bermegah dengan fahaman yang kononnya berpaksikan liberal dan moderat, percayalah, satu hari nanti, peradaban dan kedaulatan bangsa Melayu hanya akan tinggal lipatan sejarah dan cuma dapat di saksikan di muzium...takke haru namanya tu bhai????

  ReplyDelete
 45. Fan Tat..Ini ada satu berita yang bakal membuatkan kau tak dapat tidur malam ni beb !!!!

  Mahathir Salahkan Ketua Polis Rahim Noor – Munawar Anees

  Bekas penulis ucapan untuk Datuk Seri Anwar Ibrahim, Munawar Ahmad Anees mendakwa Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menyalahkan Ketua Polis Negara, Tan Sri Rahim Noor atas pendakwaan kes liwatnya.

  Munawar mendedahkan kepada portal berita FMT, bahawa beliau telah bertemu dengan Mahathir pada tahun 2008, kira-kira 10 tahun selepas ‘zaman gelapnya’.

  “Saya menjelaskan kepadanya bahawa saya seorang yang tidak bersalah. Dr Mahathir bagaimanapun berkata dia bertindak atas perintah Ketua Polis Negara (Abdul Rahim Noor),”katanya.

  Dalam pergaduhan politik Mahathir – Anwar Ibrahim pada 1998, Munawar Anees telah ditangkap di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) pada 19 Sepetember 1998 dan didakwa atas kesalahan seks luar tabie dengan Anwar Ibrahim pada 20 Sepetember 1998.

  Dr Munawar A. Anees yang merupakan rakyat Pakistan dihukum penjara enam bulan setelah mengaku bersalah melakukan perbuatan kelucahan melampau dengan membenarkan Datuk Seri Anwar Ibrahim meliwatnya.

  Mahkamah sesyen memerintahkan Munawar, 51, seorang perunding dengan syarikat Real Mild Sdn Bhd dan penulis ucapan Anwar Ibrahim menjalani hukuman itu mulai tarikh dia ditangkap.

  Munawar, yang mempunyai taraf pemastautin tetap di Malaysia dan Amerika Syarikat, mengaku bersalah terhadap tuduhan berikut:

  ”Bahawa kamu dalam bulan Mac 1993 pada sebelah malam di No. 8, Jalan Setiamurni 1, Bukit Damansara, Kuala Lumpur, telah melakukan perbuatan kelucahan melampau dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan membenarkan Datuk Seri Anwar Ibrahim memasukkan zakarnya ke dalam jubur kamu dan oleh yang demikian, kamu telah melakukan kesalahan yang boleh dihukum di bawah Seksyen 377D Kanun Keseksaan.”

  Munawar didakwa oleh Penlong Pendakwaraya, Tan Sri Abdul Ghani Patail.

  Bagaimanapun Munawar pada Jun lalu membuat tuntutan baru untuk membersihkan namanya atas pengakuan yang didakwa palsu yang digunakan pada 1998 untuk mengaitkan bekas timbalan perdana menteri itu dengan liwat.

  Munawar membuat tuntutan ini memandangkan pengampunan penuh dan pembebasan yang diberikan kepada Anwar oleh Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V bulan lepas.

  Menurut peguamnya, Manjeet Singh Dhillon, satu writ akan dibuat di Mahkamah Tinggi meminta ganti rugi untuk kehidupan yang terjejas sejak 20 tahun lalu akibat pemenjaraan, penyeksaan dan penderaan.

  Sebagai alternatif, Munawar meminta satu perbicaraan baru di mana pihak pendakwaraya boleh membentangkan semua bukti-bukti yang ada.

  Manjeet, dalam prosiding sivil pada 2011, memberitahu mahkamah bahawa Munawar dipaksa memalsukan bukti terhadap Anwar berkaitan liwat.

  Namun, Munawar, 70, tetap menolak idea untuk mendapatkan pengampunan, dan masih mahu mendapatkan keadilan di mahkamah bagi membuktikan dirinya tidak bersalah.

  ReplyDelete
 46. Fan Tat..Fuuuuh..apa pulak citer baru ni yang menggugat hak istimewa orang melayu di negara tercinta ni haah ????

  Kuota Perumahan Bumiputera : Zuraidah dibidas tak faham sejarah polisi

  Kenyataan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamaruddin untuk mengkaji semula kuota Bumiputera bagi pembelian rumah mampu milik termasuk penyeragaman harga rumah standard bagi semua lapisan masyarakat dibidas.

  Penganalisis politik, Ab Jalil Backer berkata, tujuan pengenalan kuota minimum 30 peratus kawasan perumahan dan perniagaan hendaklah dijual kepada kaum Bumiputera merupakan satu proses “rekayasa sosial” (social engineering) untuk membentuk semula pola kependudukan rakyat Malaysia selepas 13 Mei 1969.

  Menurutnya, dasar berkenaan diwujudkan supaya setiap kawasan perumahan dan perniagaan (hartanah) menggambarkan komposisi antara Bumiputera dan bukan Bumiputera.  “Sebelum 13 Mei kaum Cina dan Melayu duduk secara terasing dan terpisah. Apabila berlaku peristiwa 13 Mei, orang Cina membakar kawasan orang Melayu dan orang Melayu membakar kawasan orang Cina. Inilah yang cuba dicegah oleh kerajaan kemudiannya.

  “Pemberian diskaun Bumiputera tujuh hingga 10 peratus untuk hartanah lot Bumiputera bukan kerana ingin membantu kaum Bumiputera atau orang Melayu atas faktor miskin dan pilih kasih,” katanya dalam satu kenyataan, di sini, hari ini.

  Jalil berkata, potongan berkenaan diperkenalkan kerana pembelian hartanah di bawah kuota Bumiputera terikat kepada syarat bahawa sebarang perubahan hak milik mesti mendapat kebenaran Kerajaan Negeri dan hendaklah dijual kepada Bumiputera juga.

  Menurutnya, hartanah berkenaan juga memerlukan satu kebenaran khas berasingan jika mahu dijual kepada bukan Bumiputera.

  “Tujuan syarat ini ialah untuk memastikan setiap kawasan perumahan dan perniagaan tidak dimonopoli oleh sesuatu kaum sahaja. Justeru syarat pemilikan seperti ini telah mengurangkan nilai semasa sesebuah hartanah lot Bumiputera berbanding pemilikan terbuka di kawasan yang sama.

  “Atas sebab itu diperkenalkan diskaun tujuh hingga 10 peratus bagi pembelian kuota di bawah Bumiputera bertujuan mengimbangi kerugian nilai selepas pembelian,” katanya.

  Menurutnya, kenyataan menteri berkaitan kuata Bumiputera di mana kuota perumahan tidak perlu ikut bangsa atau agama adalah bagi menjawab saranan Persatuan Pemaju Hartanah dan Perumahan Malaysia (Rehda) yang mahukan penjualan hartanah kuota Bumiputera hanya dihadkan kepada enam bulan.

  “Kita faham menteri baharu ini banyak yang tidak faham sejarah dan tujuan sesuatu polisi dibuat. Oleh kerana ada kuota Bumiputera dan beliau tidak faham, maka ia dianggap polisi ini sebagai rasis.

  “Diskaun diberi ke atas hartanah Bumiputera kerana “restriction” ke atas lot bumi yang dijual, bukan kerana keistimewaan untuk orang Melayu sebaliknya bertujuan mengimbangi kerugian nilai selepas pembelian,” tegasnya.

  Menurutnya, tidak perlu merepek kononnya orang Melayu telah ramai yang kaya dan tidak perlu dapat diskaun kerana hal ini tidak ada kena mengena dengan pendapatan orang Melayu.

  Semalam, Zuraida berkata, dalam kerajaan baharu ini, rakyat akan dinilai dari segi kemampuan pendapatan dan tidaklah mengenai bangsa, kalau ditetapkan rumah mampu milik itu untuk mereka yang berpendapatan bawah RM3,000, maka garis panduan itu akan digunakan tidak mengira agama dan bangsa.

  Baru-baru ini, Presiden Rehda Datuk Ir Soam Heng Choon mencadangkan agar kerajaan menyemak semula dasar kuota Bumiputera untuk lebih telus dan menjadikannya satu mekanisme pelepasan secara automatik jika ia tidak terjual.

  Sinar

  ReplyDelete
 47. Fan Tat...Izinkan aku sharekan dengan kau satu artikel yang bakal membuka minda kau yang dah kuncup sangat tu beb !!!!!

  Najib Pernah Buktikan Tol Percuma Itu, MUNGKIN, Secara Berperingkatlah

  October 12, 2018 Ahmad Faiz Khairudin

  Saya sebenarnya malas nak ulas isu tol ni sebab setahu saya ia bukanlah menjadi isu sangat bagi kebanyakkan orang.

  Pada saya, isu tol ini tak lebih dari modal politik puak belah sana saja, lebih lagi esok nak mengundi di Teluk Kemang, hati kecil saya kuat mengatakan, macam ada kena mengena.

  Tapi sebab tol percuma ini mengingatkan saya kepada Perdana Menteri yang ke-6, Datuk Seri Najib Tun Razak, maka tergerak untuk menulis juga.

  Kita semua tahu ketika Najib menjadi Perdana Menteri, beliau telah beberapa kali membuktikan bahawa untuk mengadakan tol percuma di Malaysia ini adalah MUNGKIN – cumanya secara berperingkat.

  Seingat saya, hanya ketika Najib dan Pak lah menjadi Perdana Menteri saja tol di Malaysia ini boleh percuma, bermula dengan tol Jalan Kuching.

  Kemudian yang terbaru tol Batu Tiga, Bukit Kayu Hitam dan 2 yang lain.

  Masuk 4 tol yang diMUNGKINkan oleh Najib “kepercumaannya” awal tahun ini, kalau tak salah (kalau salah maafkan), keseluruhannya lebih 7 tol di Malaysia ini DIPERCUMAKAN oleh Najib sejak 2010.

  Malah, yang tol banyak tak naik sekarang ini pun terutama di utara selatan, adalah kerana perjanjian semula yang dirundingkan Najib pada tahun 2010 itu juga.

  Jika terus menjadi Perdana Menteri hari tu, entah berapa banyak tol MUNGKIN dipercumakan oleh Najib secara berperingkat, kita tidak akan tahu, tapi dengan keadaan sekarang, berperingkat tak berperingkat, sepertinya akan berterusanlah tol tu dengan kita.  Memanglah tidak ada siapa percaya tol di Malaysia ini boleh dihapuskan SEKALIGUS.

  Konsesi tu satu hal, logiknya lagi, modal datang dari pihak swasta, hutang dan segala liabiliti ditanggung mereka, takkan senang-senang nak dihapuskan begitu saja tanpa ada kosnya kepada negara.

  Siapa nak bayar itu semua?

  Tapi ini para uneducated yang menyokong sebelah sanalah yang percaya sangat dengan dakyah tol percuma sekaligus ni. Sekarang, mendapatlah ye tak? Setuju kan bhai ????

  ReplyDelete
 48. Fan Tat...Kalau Piee Pedal baca berita ni, dah tentu lah dia takkan keluar rumah sebulan beb !!!!

  Musa Aman menang jika ikut Perlembagaan

  Kes saman bekas Ketua Menteri, Tan Sri Musa Aman terhadap Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Shafie Apdal dan Yang Dipertua Sabah, Tun Juhar Mahiruddin akan berpihak kepadanya jika tiada penglibatan tangan ghaib dalam sistem kehakiman negara.

  Presiden Parti Solidariti Tanahairku (Star) Datuk Dr. Jeffrey Kitingan berkata, ini kerana, Perlembagaan negeri dan undang-undang telah menyatakan bahawa Musa adalah Ketua Menteri yang sah.

  “Saya percaya keputusan mahkamah nanti akan jadi titik tolak perubahan kerajaan negeri, keputusan ini kalau tidak ada campur tangan ghaib dari mana-mana.  “Kalau berasaskan Perlembagaan negeri dan undang-undang, Musa pasti akan diisytihar sebagai Ketua Menteri yang sah,” katanya ketika ditemui Utusan Online selepas Program Penjelasan MA63, di sini hari ini.

  Mahkamah Tinggi pada 26 Oktober ini akan bersidang untuk mendengar kes saman Musa ke atas Mohd. Shafie dan Juhar berhubung pelantikannya sebagai Ketua Menteri yang sah.

  Sebelum ini, pada 10 Mei lalu, Musa telah mengangkat sumpah sebagai Ketua Menteri di depan Juhar, namun dua hari selepas itu, giliran Mohd. Shafie pula dilantik selepas lima wakil rakyat Barisan Nasional (BN) mengumumkan keluar parti.  Berikutan itu, pada 6 Jun, Musa memfailkan saman bagi memohon mahkamah mengisytiharkan beliau sebagai penjawat jawatan itu yang sah. – UTUSAN ONLINE

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wak Suman Penjaja Tempek Bacin...Tak abis2 lagi menteri2 Rejim Haprakan ni terutamanya dari parti Bersatu buat hal...ini lah akibatnya kalau budak2 beringus dilantik jadi menteri..buat malu kompani aje..tak gitu Wak ???

   “Awak Tu Dah Level Menteri, Tak Perlu Post Gambar Demikian!”


   Gambar yang dikongsi Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman di laman Twitter dikritik oleh warga internet.

   Apa tidaknya, gambar dalam tab mandi yang dikongsi.

   “Syed Saddiq pun kemain lagi. Awak tu dah level menteri, tak perlu post gambar demikian rupa,” komen @syafiezubir.


   “@SyedSaddiq … rasanya tak perlu kot nak tweet macam ni… Come on bro, behave yourself,” kata @MohdNiz66387815 di Twitter.

   “Macam ini ke contoh kepada golongan muda? Macam ni ke pemimpin yang rakyat Malaysia mahukan? AKu rasa tak perlu kot nak tunjuk gambar macam ni kat laman sosial,” kata @thekings_vii.

   “Masing-masing also ada preference. Syed Saddiq should stop cheap marketing and populist. Cukup-cukul la retorik politik. Jalan kerja,” kata @_nikAfif.

   “Ini salah satu kaedah sains sukan tapi tak payah la @SyedSaddiq ambil gambar,” kata @AZulkefli_TTB

   Semalam Syed Saddiq berkongsi gambar berendam dalam tab mandi di akaun Twitter miliknya dengan kapsyen,’Lepas score golden goal, terus kena rendam dalam ais. Good game. @dugongallstars. #HariSukanNegara.’

   Bagaimanapun, tweet tersebut telah dipadam selepas mengundang reaksi negatif daripada pengguna Twitter.

   Delete
 49. PANTUN SENI BUDAYA WARISAN:

  Beli penyapu di bandar Melaka
  Lalu diletak di dalam kereta
  Suman menipu di Dataran Merdeka
  Berlakon watak jadi orang buta

  Anak petani memasak ubi
  Sangkut belati di atas gobok
  Suman tak berani hendak ke JB
  Takut lah nanti dia kena tumbok

  Burung merak memagut kangkong
  Cari cengkerik di dalam kolam
  Suman terberak dek kena pelakong
  Tercirit-cirit dekat atas tilam

  Anak kucing di atas pancor
  Cari kala jengking di pokok manggis
  Suman terkencing pampers bocor
  Bini dia tengking merajuk menangis

  Usah ditatap si bunga melor
  Nanti terkena durinya luka
  Suman dah sentap dia punya telor
  Tidor tak lena hati berduka

  Membeli cuka singgah di warung
  Nak masa peria campur keladi
  Suman berduka kalah bertarung
  Meroyan lah dia si bapok kedi

  KHAS BUAT WAK SUMAN TEMPE YG MINAT PANTUN SENI BUDAYA WARISAN BANGSA

  ReplyDelete
 50. Baru sejam tidur, aku bangun terkejut
  Mimpi si bapok wajah yakjud makjud
  Aku ambil peluang, utk solat tahajjud
  Kepada Allah yg Esa tunduk bersujud

  ReplyDelete
 51. Aku pun bangun lepas bermimpi
  Jumpa kojola bersama Aci
  Si bingai sedang ketuk ketampi
  Di pasaraya dia curi laichi!

  Kalau ada sumur di ladang
  Boleh kita menumpang mandi
  Ejaan salah tidak dipandang
  'pancor' 'tidor'..semua tak jadi!

  Suasana sibuk di Kampung Alor
  Tempat di mana bantuan disalur
  Ejaan melur ditulis 'MELOR'
  Telur pulak dieja 'TELOR'!

  Tinggi tinggi simata hari
  Anak kerbau mati tertambat
  'tidor' ejaan zaman bahari
  Sekarang 'tidur'...FAHAM MUSIBAT?

  Bawa berus dan juga baldi
  Perigi bawah pohon kuini
  " MASA peria campur keladi"
  Apa bangangnya kojola ini?

  Beli rumah kawasan Balakong
  Pakai wang kumpul sendiri
  "Suman terberak dek kena PELAKONG"
  Baghal salah!...tengok dictionary!

  "MASA peria campur keladi"
  Tunjuk kojola punya stupidity
  Konon pantun serba menjadi
  Ejaan,makna pun tak reti!

  Kangkung pulak dikata 'KANGKONG'
  Memang bodoh sebesar King Kong
  Si bingai ini kong kalikong
  Memang patut kita pelangkong!

  Sudah tertonjol bangangnya dia
  Tapi masih nak besar kata
  Tanjung Rambutan sudah sedia
  Untuk terima pemantun buta!

  "Pantun seni warisan bangsa?"
  Ayam,kambing tergelak sama
  Bisingnya macam itik angsa
  Baliklah rumah..lap selsema!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pokok cabai, di cabang manggis
   Pokok lada kat rumah pak Yatim
   Suman ditibai dia pula yg nangis
   Apa depa ni ada hubungan intim?

   Delete
 52. Kasihan benar dgn si bahalol bingai
  Tgh mlm serupa anjing menyeringai
  Mmg ternyata ifrit ni burok perangai
  Silap2 gaya boleh terjun dlm sungai

  ReplyDelete
 53. Teruk mmg sengaja aku ejakan terok
  Buruk pun aku sengaja eja jadi burok
  Mengeluporrr sakan jadi nya si berok
  Tgh mlm, kuar dari tempat menyorok

  ReplyDelete
 54. Kemain dia ngaku pantatun bistari
  Org tak pernah puji, dia angkat diri
  Rupanya dia asyik rujuk dictionary
  Patut lah ambil masa, berhari-hari

  ReplyDelete
 55. Terok sebelumnya dia kena tempelak
  Pukulan yang jitu dia sukar mengelak
  Apa lagii, serupa anjing lah menyalak
  Kik kik kik..aku ni sorang diri tergelak

  ReplyDelete
 56. Mlm tadi langkahnya banyak sumbang
  Pantatun tersohor terlentang tumbang
  Tak dpt tiidor, merata dipusing terbang
  Bangun nanti tentu le hampir rembang

  ReplyDelete
 57. Mlm tadi teruk, dia kena balun tabuh
  Kini kat tempat tidur masih berlabuh
  Dlm kain gebar menyedapkan tubuh
  Usah harap le kalau nak solat subuh

  ReplyDelete
 58. Ada orng tu, masih juga nak ngaku pandai
  Walau hakikatnya bingai, mengalah keldai
  Mlm tadi basah kuyup, dilanda ribut badai
  Hari ini rehat ler mamat ini tak buka kedai

  ReplyDelete
 59. Mengejek orang bukan main
  Konon pantatunnya tidak salah
  Macam bossnya buta sain
  Pantun terabur sudah kalah!

  Hihi..

  Masih lagi guna 'TEROK'
  Memang tak sekolah ini beruk
  'MASA peria' amat teruk
  Ini bingai loyar buruk!

  Hihi..

  Semua sini jadi saksi
  Tidak pernah angkat diri
  Bingai perasan tunjuk aksi
  Orang pantun dia iri!

  Hihihi..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Peria + keladi apalah yang cemar?
   Makanan ni mmg atok aku gemar
   Katanya dibuat ubat angin ahmar
   Mau kaw lagi, campur pula tamar

   Delete
 60. Apa class..si bodoh nak layan
  Seminggu tibai dia tak tahan
  Nanti senja dia jadi pelayan
  Janganlah kacau..kesian,kesian..

  Pak Othaman over to you
  Terus tibai ini kayu
  Takde sopan, kata Melayu
  'MASA peria' otak dah layu!

  Lepas ni dia renung komputer
  Ada ke Fan Tun balas pantatunnya
  Peluh keluar merata rata
  Kejap lagi meninggal dunia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Si bingai masih ke bermuram durja?
   Hal kecil pun riuh bising mau dijaja
   "Masak" jadi "masa" itu, tersilap eja
   Tapi'tidor' jadi 'tido' mmg disengaja

   Delete
 61. Malang lah bangsa me-layu,...bila perjuangan lebih kepada nak jadi PM,PM,PM,PM,dan PM sahaja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dan bila perjuangan lebih kepada nak pertahankan kuasa sahaja.....

   Delete
 62. Awal pagi ni aku dah ketawa berdekah-dekah
  Dengar berita mlm tadi dua otai kena kekah
  Bunga silat awalnya bertempik dan menjerkah
  Terjah sikit merengek macam peminta sedekah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anon, pantun2 terus lah engko beri
   Aku agak sibuk sikit lah sdr, ini hari
   Ada lawan pantun peringkat negeri
   Aku ni pula, dijemput untuk jadi juri

   Delete
  2. Apalah engkau ni sewel mcm bingai

   Delete
 63. Awal pagi hari ni pantatun dah buka kaunter
  Agaknya tidur tak lena asyik keluar airmata
  Wak Suman tak bantu, cuma kentut merata-rata
  Nanti lepas ni boleh terus berselimut & membuta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siian, itu dua ekor kongkang
   Mlm tadi mata bersengkang
   Mulut depa tu bak longkang
   Kinii, membuta terbongkang

   Delete
 64. Anon 15 oct 8:21,

  Salam.

  hi hi, tak payah nak marah2.

  Saya kenal Anwar sejak menunutut d universiti lagi hingga lah dia d 'buang' olih Tun M kerana main buntut n salah guna kuasa.

  Saya memilih utk aktif dlm politik setlh 14 tahun bersara drpd perkhidmatan kerajaan semata mata utk membantu menyingkir rosmah/najib drpd Putra Jaya.

  Saya tiada masaalah dgn UMNO yg tlh banyak berjasa ( saya yakin Tun M n anwar pun mempunyai perasaan yg sama) .

  Saya pernah membuat beberapa syor kpd Zahid Hamidi utk menyelamatkan UMNO n sekarang masih berdailog dgn Annuar Musa utk kebaikan Agama, Kaum n Tanah Air.

  Artikel pendek yg akan saya kongsi melalui blog saya bertajuk "Zahid Hamidi Yg Murah Dgn Senyuman".

  Saya menulis dgn berlandas kan ilmu n pengalaman yg ada. Saya harap pembaca akan mendpt munafaat drpd nya.
  Saya menulis atas kehendak sendiri n tidak sedikit pun berasa rugi jika sdr memilih tidak mahu membaca nya. Saperti saya tlh janjikan, semua bolih memberi ulasan atas topik yg d tulis tanpa d tapis.

  Banyak lagi akan saya ceritakan mengenai pengalaman n perkara2 yg tlh d kongsi olih arwah Megat Junid n arwah Sanusi Junid dgn saya.

  Banyak yg akan terus menyokong Anwar. Tapi yg tahu n tidak d memakai 'blinkers' akan terus menyuarakan tentangan.

  Saya akan terus menyuarakan tentangan dgn cara tersendiri n tidak akan berkompromi. Sebagai warga yg perhatin terhadap nasib mendtg anak cucu, saya akan terus berbuat demikian sungguh pun akan terus mendpt cacian n tentangan drpd pengulas saperti tuan.

  'So help me God'.

  Tapi saperti blog Putra Merdeka yg tlh d 'haramkan', tidak sukar utk mengenal pasti pengulas sungguh pun mereka memilih utk menyorok d belakang 'anonymous' (mouse = tikus)

  Wallahu'allam.  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam pak rahman jpc,

   Jangan risau, Tun Mahathir akan kekal menang walaupun pasukan-pasukan lawan bersekutu untuk menjatuhkannya.

   Tun Mahathir berjuang di atas jalan kebenaran. Disebabkan itulah ia telah memenangi kesemua pertempuran yang ia ketuai selama ini, walaupun ia tidak menjaja kononnya ia mendapat pertolongan malaikat dan seumpamanya seperti kegemaran salah satu pasukan yang menjadi lawannya selama ini.

   Kemenangannya di dalam 6 PRU yang ia ketuai telah membuktikannya.

   Yakinlah ia pasti akan kekal menang walaupun selepas pihak-pihak lawannya bersekutu sesama sendiri untuk menjatuhkannya.

   Usaha mereka untuk menjatuhkannya tidak akan berjaya sebaliknya hanya akan membawa pertempuran di antara mereka dengannya ke klimaks dan apabila klimaks itu berlaku mereka akan tetap tewas sedang pasukan Tun Mahathir akan muncul sebagai PEMENANG MUTLAK.

   Masa akan membuktikannya, in shaa Allah.

   Wallahu a'lam.

   Delete
 65. Malapetaka lah jawab nya bila srorang pe salah liwat diangkat jadi pemimpin.Tunggu jer lah bala apa yg akan menimpa kita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apa2 je la...ingatkan diri, Allah yg mengawal segalanya, tak perlu bimbang

   Delete
  2. Setuju benar

   Sayangknya masih ramai manusia yang tidak dapat memahami dan menilai perkara ini dan menyangka mereka terikat di dalam satu perjanjian di mana mereka bukan parti pun di dalamnya.

   Apa pun jangan risau. Saya amat berkeyakinan bahawa Malaysia adalah sebuah negara yang dirahmati dan ia tidak akan berduka melihat seorang pesalah liwat yang diampunkan mengangkat sumpah menjadi Perdana Menterinya.

   Delete
 66. SEORANG DIRI KE TEMPAT ORANG


  Aku mmg sesal, lakukan perbuatan terlarang
  Tak sangka, akan jatuh ke hiina punya jurang
  Namun udah insaf taubat, jadi baik sekarang
  Solat tak pernah tinggal bukan le kata jarang

  Rupanya kat famili, Mas dah berterus terang
  Dia suruh aku gii jumpa mereka, di seberang
  Aku risau sbb tau, bapak dia itu agak garang
  Mulalah berbagai alasan dan doa, ku karang

  Ke Bumi Kenyalang, aku lintas pergi seorang
  Harap bawak ilmu jer ler, tak ada lain barang
  Tapi aku ni bukanlah orang yang sembarang
  Ada sikit ilmu dari Tok Guru di Kuala Nerang

  Akut takut kalu family Mas akan naik berang
  Maklum lah, udah rosakkan anak dara orang
  Terlanjur & muka mereka dah conteng arang
  Dlm hati asyik je terfikir aku ni akan diserang

  Dok fikir..di rumah panjang akan jadi perang
  Terbayang ramai org menunggu dgn parang
  Namun sebaliknya aku disambut dgn girang
  Cuma depa mintak aku setia dan tak curang

  Tika jamuan aku cuma makan ikan & kerang
  Tak sentuh sedikit pun, sup anak memerang
  Memang aku tak berani lah kalu ilmu kurang
  Nak melangkah sorang diri, ke tempat orang

  ReplyDelete
 67. Kemain ler si bingai, aku dia mau kutok
  Tapi mlm tadi benjol pala dia aku ketok
  Bangun berpantun, walau kepala lentok
  Tapi kini dah tidur balik sbb mengantok

  ReplyDelete
 68. Mlm tadi si binga terkantoi dan tewas lagi
  Tapi masih juga nak megah gebang tinggi
  Lama dikarang pantun, kat aku nak dibagi
  Bermula dari jam 12 hingga hampir 4 pagi

  ReplyDelete
 69. Si bingai termenung dahi diusap
  Sesekali.. jari dia gigit dan hisap
  Mlm tadi, dia kena tibai berasap
  Lepas jam 12 menghilang lesap

  ReplyDelete
 70. Geng2 PH ni asyik je nak bertengkar
  Mula dari pucuk, sampai lah ke akar
  Merata2 berpuak2 mereka bercakar
  Rasanya Pru15, depa ni gulong tikar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bingai lepas kau, kau lagi yang bingai...kesian

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...