Wednesday, 21 November 2018

ANAK MENTERI MANA NI?


Dilaporkan bahawa SPRM ketika ini sedang menyiasat dakwaan berkaitan aktiviti sebuah kementerian dikawal oleh anak kepada menteri berkenaan.  


Kawalan anak menteri berkenaan dikatakan termasuk mempengaruhi pemberian tender kepada syarikat-syarikat yang dikehendakinya.


Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad sendiri mengesahkan perkara itu sedang disiasat oleh SPRM ketika ini.


Siapakah anak menteri berkenaan dan siapakah pula menteri yang tidak bertanggungjawab yang membiarkan anaknya berbuat demikian?


Kenapa dalam Pakatan Harapan masih ada perangai-perangai hodoh begini?


Tidakkah ini semua menyusahkan Tun Mahathir dan menghakis kepercayaan rakyat terhadap Pakatan Harapan?


Siapa pun menteri dan anak menteri yang berkaitan, jika hasil siasatan SPRM terbukti wujud kesalahan telah dilakukan, mereka haruslah diambil tindakan yang sewajarnya berlandaskan undang-undang.


Diharap Tun Mahathir tidak melindungi sesiapa di dalam kabinetnya yang didapati curang dan terbukti melakukan kesalahan.


Sebagaiman beberapa menteri era BN telah dibawa ke mahkamah kerana didapati ada bukti melakukan kesalahan, menteri-menteri Pakatan Harapan juga tidak harus dikecualikan daripada tindakan yang sama.


Malah kerajaan baru ini pasti akan lebih disanjung rakyat jika tidak bersikap pilih bulu dalam tindakannya menegakkan keadilan dan membongkar penyelewengan dalam kerajaan. (ShahbudinHusin 21/11/2018)

220 comments:

  1. NEGARA DALAM PEMBAIKAN!
    TERKADANG-KADANG BARANG GANTI NYA TAK ELOK!
    KENALAH BUANG JUGA!

    RESAM HIDUP

    TERUSKAN MEMBAIKI NEGARA TUN,
    KAMI SOLUTE

    ReplyDelete
  2. LAMA JUGA AKU DAN 'SI DIA' TAK BERBALAS PANTUN MELALUI SMS. AKU SIBUK DGN LAPORAN PRESTASI STUDENT YG PERLU DIHANTAR KPD PARENT. JUGA NAK KENA BUAT TABLE FILE & DEPARTMENT PLANNING UTK TAHUN DEPAN. DITAMBAH SIBUK LAGI LAH DGN PERSIAPAN MAJLIS HARI BAHAGIA KAMI AWAL TAHUN DEPAN.
    BALIK DARI MASJID SOLAT ISYA SEBENTAR TADI, AKU TERIMA SMS DARI SI DIA MANJA:

    Nak jumpa jejaka sebistari abg, tidak mudah
    Tak sabar bersama nikmati detik2 yng indah
    Kita hiasai rumahtangga, dgn pantun madah
    Juga kita lengkapi hidup, dgn amal & ibadah

    Kasih adinda pada abg, seharum nya kasturi
    Bertuah diinda, dgn abg dapat menjadi isteri
    Bakal suami warak beriman dan bijak bistari
    Tak ada tandingan walau senusantara dicari

    Meliar tumbuh bunga melati
    Beringin lama bertemu cabang
    Tak sabar sungguh rasa di hati
    Ingin bersama diri mu abang

    Selasih muda mekar dan lembut
    Kemas dipetik pegang di tangan
    Kasih adinda sukar nak sebut
    Emas sebukit bukan bandingan

    ('SI TUA' LAMA HILANG.. TETIBA DIA MUNCUL DAN BAWAK HUJAH CUBA NAK TIBAI AKU.. TAPI AKU KILAS SIKIT JER..TERUS TERKEDU ORG TUA BINGAI TU... HI HI.. 'SI TAIKO' YG MATI AKAL TERUS MERAPU TERSIPU MCM GELAP TIADA LAMPU..)

    ReplyDelete
  3. PUTRA SINGGORA / MAH 21 November 2018 at 19:13

    Demi cinta ini
    Aku berdoa semogakan terbina
    Mahligai kasih sayang
    Kini terlaksana dalam kebahagiaan

    "1 LOVE YOU ,MAH"

    Delete


    Anonymous21 November 2018 at 19:16

    Kah kah kah kah kah...

    Dah mula panggil 'Mah' tu..

    Nanti 'Mah' akan panggil 'Abang Gora' pula ler...

    Ki kik ki kik ki kik...

    Delete

    ReplyDelete
  4. Cuba lah tanya KM Melaka
    Adatak di Melaka yg esco sedang dalam siasatan.. kalau ade apa lagi suruh letak jawatan wlpun terpaksa adakan PRK..
    Jangan simpan kena gentleman
    Dulu zaman TunM dalam BN ramai juga menteri dan esco yg letak jawatan semasa siasatan. Tansri Rahim .Dt sahar Arpan .dan ramai lagi

    ReplyDelete
  5. Terima kasih Budin, perkara ini anda dedah
    Tidak sangka, menteri PH pun haram jadah
    Dulu menteri2 BN depa hentam tak sudah2
    Harq..ptuih.. kini giliran depa aku nak ludah

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. budin aku nak bagi tau kat hang,

    adalah sorang pompuan minang tu dari subuh sampe
    ke tengahmalam kerjanya masuk kat rumah ko ni.
    Ko kenalah hati-hati,manalah tau dia dah gilo kat
    ongkau.Aku raso ehhh..memang dia dah gilo kat ongkau...
    tapi ingat budin,ko jangan kasi apa yang dia nak....

    bahayo ehhhh...aids

    ReplyDelete
  8. Ini PH, harapan baru,..wow..rakyat terpukau
    Patut lah berebut2 jawatan depa nak cekau
    Rupa2nya harta rakyat depa ni pakat sakau
    Ha ha hi hi ho ho, kharq ptuih, amik engkau

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi..amboi,asyik masuk kluak rumah budin

      ada ape-ape ke kakak!

      KIH...KIH..NAK TEGOLAK EDEN

      Delete
  9. Kemain, konon derhaka ikut langkah Jebat
    Ayuh mari kita singkirkan parti BN musibat
    Kini, kita ada PH, kerajaan baru yang hebat
    Rupa2 nya harta negara, depa sakau sebat

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ASHIK TATAP GAMBAQ BUDIN JE..

      dah jumpa belum

      kih...kih..

      Delete
    2. Kini kita ada p h kerajaan baru yg hebat..
      Rupanya harta negara depa sakau dan sebat..
      Ini ank siapa bang Shah bongkar dan nak dsiasat..
      Jgn kasi lepas yg x betul kita
      siat2..
      Nak kami tatap komen bijak bestari yg cakap lebat..
      Siapa gah sangat siapa yg bangsat..
      Kami menyangah perbetul arah macai terlenjat terperanjat..
      Selepas sorang sorang nak bersilat..
      Hehehehehehmenjelmasakahantupuakadah..

      Delete
    3. Syabas bro Ramly, anda mirip Jebat
      Tak spt GMN & Alli, yg gebang lebat
      Kedua ekor ni terus saja anda sebat
      Tibai juga, menteri2 PH kaki rembat

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

      Delete
  10. Inikah dia yang dikatakan pakatan harapan
    Kerajaan ini kah rakyat sandar masa depan
    Menteri2 bingai kaki sakau, YB tiada sopan
    PRU15, kerajaan haprak ini kita jgn simpan

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
  11. Ingat dapat PH, rakyat peroleh sinar lampu
    Rupa2nya menteri depa ni korap kaki sapu
    Dah le janji manifesto dulu depa ni menipu
    Nak kasi PH sepenggal lagi, oh tak mampu

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah le janji manifesto dulu depa ni menipu..
      Nak kasi p h sepenggal lg oh x mampu..
      Walopun kami masih bersama p h yg bercelaru..
      kami x membodek serta x diam membisu..

      Delete
    2. Tibai jer bro Ram, jgn diam membisu
      Menteri2 PH ini, dah banyak buat isu
      Dah le rakyat tertipu dgn janji2 palsu
      Menteri kerja songlap, kiita letih lesu

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

      Delete
    3. Dah le rakyat tertipu dgn janji2 palsu..
      Menteri kerja songlap kita letih lesu..
      Dorang fikir rakyat diam serupa kayu..
      Jgn diam dlm gelap macai apa sudah dsampuk hantu..

      Delete
    4. Cai2 terdiam mcm tersampuk hantu
      Tak bersuara walau teruk ditibai latu
      Terutama, macaii2 dari parti Bersatu
      Kepala rasa, mcm dihentak dgn batu

      Kah kaahh kaaaahhhh kaahh kaaahh

      Delete
  12. Setuju dengan apa yang dipostingkan di atas tu.

    Kasi bongkar hingga ke akar umbi dan pastikan mereka yang terlibat didakwa ke muka pengadilan tanpa tangguh. Jangan pulak ada tangan2 ghaib dalam rejim Haprakan ni yang cuba2 untuk sweep under the carpet pulak atau mengenakan tekanan agar siastan terhadap isu tu dihentikan.

    Rakyat Msia wajib tau apa yang telah berlaku dalam kerajaan rejim ni..jangan nak pandai tuduh kerajaan yang terdahulu aje. nampak macam bagus, telus, kredibiliti tinggi..rupa2nya semuanya tu wayang politik untuk mengabui mata rakyat aje.

    rakyat mohon juga agar disemak kembali kes beli banglow bawah harga pasaran serta kes bekalan air di Sabah yang melibatkan puluhan uta ringgit tu..jangan ingat bila dah masuk kerajaan, boleh terlepas begitu aje bhai..kami mahukan keadilan tanpa mengira kedudukan dan pangkat dalam Msia era baru ni !!!

    ReplyDelete
    Replies

    1. GENG NAJIB YANG MENULIS / BERCAKAP DI ATAS BERBAGAI NAMA TERMASUK ANONYMOUS TAK HABIS2, PAGI PETANG SIANG MALAM, HINGGA PUKUL 4 PAGI INI IA LAH ORANG GILA -

      Google "talking too much for hours, symptom of ..", keluar keterangan berikut:

      What is excessive talking a symptom of?

      Compulsive talking can be a sign of ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, a mental illness). The DSM-5 lists excessive talking, blurting out, difficulty waiting one's turn in a conversation, and interrupting or intruding on others as symptoms of hyperactivity and impulsivity. Anxiety is another cause of excessive speech.

      Anxiety dia nyata dari kekalahan Najib dan Umno di Pru14.

      Dia perlu jumpa pakar sakit jiwa (psychiatrist) bagi rawatan, makan pill yang di beri, supaya tidak sampai ke tahap di heret ke Hosptal Tanjung Rambutan.

      Delete
  13. Kempen tipu daya rakyat dah tersilap sahut
    Janji maniis bulan & bintang, rakyat terpaut
    Bila depa dah menang semua janji2 ke laut
    Menteri depa pula, harta rakyat abiis dikaut

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila depa dah menang semua janji ke laut..
      Menteri depa pula harta abis dkaut..
      Nak sanggah apa macai xda telor kecut..
      Nak kami ketam seko bangsat yg banyak mulut..

      Delete
    2. Ketam jer Alli Jaga yng banyak mulut
      Dia tu tak ada hapa, hanya buat kalut
      Tibai dia biar sampai kepala berbalut
      Kalu perlu, cabar dia itu ajak bergelut

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhhh kaahh

      Delete
  14. Rakyat melonjak gembiira, biila BN tumpas
    Tapi pengganti yg dapat, lagi teruk hampas
    Harta negara, depa gigit sikit-sikit, spt lipas
    Tapi, org korap itu, mcm LGE akan terlepas

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harta negara depa gigit siki2 spt lipas..
      Tapi org korap itu macai bangsat kami mau sebat..
      Mana komen bestari yg dorang nak bersilat..
      Jgn diam cakap lebat meh kami kasi lipat..

      Delete
  15. Astaghfirullah...Tak abis2 menteri kasut dan setokin hitam ni nak buat lawak bodo dan menjadi badut terhebat dalam kabinet kayu reput Haprakan ni.

    Hebat betul lah minda dia..memang tak terjangkau oleh majoriti rakyat Msia yang waras. lepas satu satu idea pelik yang dilontarkan olehnya..makin finin lah rakyat dibuatnya..setuju tak beb ???

    Satu Lagi Idea Luar Kotak Dari Menteri Pendidikan Kerajaan Pakatan Harapan

    Kita tentu semuanya mengaku memang teruja dengan setiap kenyataan yang dikeluarkan oleh Menteri Pendidikan Kerajaan Pakatan Harapan.

    Sememangnya di luar kotak (out of the box).

    Bukan setakat di luar kotak, di luar bilik terus!

    Yang terbaru, Dr Maszlee Malik mencadangkan agar kolam hotel digunakan untuk mengajar pelajar-pelajar sekolah berenang.

    Ini rentetan idea beliau yang terdahulu bahawa pelajar sekolah akan diajar berenang untuk mengelakkan mereka jadi mangsa lemas.

    Pertama, kita terima dahulu idea Menteri yang mempunyai Doktor Falsafah ini.

    Kemudian kita tanyakan kepada beliau soalan-soalan berikut:

    1. Adakah peruntukan untuk menyewa kolam hotel ini diperuntukkan di dalam Bajet 2019 atau adakah ianya akan dimasukkan ke dalam Bajet Tambahan kelak?

    2. Sekiranya tidak, adakah pihak sekolah atau PIBG mampu membiayai sewaan atau penggunaan kolam ini?

    Waima untuk membayar yuran PIBG yang amat sedikit sekarang pun, ibu bapa sudah merungut, inikan pula membayar yuran bulanan sewaan kolam renang hotel?

    3. Sekiranya tidak juga, adakah pihak Kementerian Pendidikan akan mewajibkan setiap hotel untuk membenarkan pelajar-pelajar sekolah menggunakan kolam hotel untuk pengajaran pelajar-pelajar untuk berenang?

    Dear Dr Maszlee, I rest my case...kita orang tabik spring lah kat lu bhai saab!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tah sah kalau kita tak baca apa komen netizen di media massa berkaitan cadangan menteri kasut hitam tu...jom layaaan !!!

      Anonymous said...
      DARI KASUT ITAM KE STOKIN KALER
      IDEA MENTRI ADA PHD MEMAMG TERROR
      KOLAM RENANG ADA KE TAK KAMPUNG KITER..?
      NNPK GAYE KE PARIT SUNGAI LA CIKGU MURID BERKUBANG YERR...!!


      KIKIKIKI.... KLU KAT BANDAR BESO ADE LE KOLAM NYERR RENANG YEOPP... KALU KAT ULU ULU KAMPUNG MOH KITE KE PARIT ... TALI AYOR ... BENDANG LE KITE SUME... CIKGU CIKGI SIAP BAJU RENANG KAT PARIT YERRR YEOPP..

      KIKIKIKIKI...

      Unknown said...
      I rest my case too without any argument.

      Speechless with his new out of the brain idea.

      Does he has a functional brain?

      I rest my case again.

      Hahahahahahahaha...

      Anonymous said...
      Perrghhhhh HANCING3.........tepuk,tepuk said...
      Ciinnaaa DAPIAg skrg cube "memBABI" kan org MLAYU d mlysia..

      Hati2 dgn agenda mereka..

      Anonymous said...
      wah..suka anak saya...selalu pg hotel sbb nak mandi pool...now tak yah mummy daddy duduk hotel lagi dah..cikgu will bawa...jimat belanjakan...ada pulak duit yer PH.. ingat hotel tu... atok yng tak ingat mati punya ke..or Si maszlee ni punya ke...aduh..mmg speechless...

      Unknown said...
      Kena pakai bikini la nak renang ,ada setengah murid tu umur 12 dah mula tumbuh isi kat dade . Jurulatih renang pulak ramai lelaki , boleh sabo ker . Kih kih kih .

      Anonymous said...
      Menteri Certot ni boleh ke dia berenang? Hurmm..

      🏊🏄🤽


      Delete
    2. Bodoh tak boleh diajar geng pecacai pembangkang. Menteri bagi saranan semata2 utk menggalakkan pelajar pandai berenang. Bukan nak mewajibkan. Andaikata ada sekolah nak buat kursus renang maka disarankan dibenarkan menggunakan kolam renang hotel. Kalau tak bagi tidak mengapa. Yang kawasan takde kolam maka pandai2lah sendiri fikirkan.Takkan semua menteri nak fikir. BODOHHH BINGAIIII PENCACAII PEMBANGKANG

      Delete
    3. Aiiik...sentap pulak si mamat yoyo ni pulak dah !!!!

      Kau tak tau ke..tak lama lagi setiap daerah ada lah sebuah kolam renang di bawah kelolaan KPM tu.

      Dah tentu akan ada kroni2 yang dapat tender membuat kolam renang tu...fuuuh..banyak juta2 tu beb...wang besar dah nak masyuk lah bhai...apa lah bangangnya kau tak dapat read between the lines akan cadangan dari menteri kasut hitam tu...mana boleh Atok platinum aje yang nak untung besar..orang lain pun nak jugak merasa bhai !!!!!

      itu lah..kecik2 tak nak mam***..bila dah tua bangka nyusahkan orang aje lah ko ni !!!!

      Delete

    4. GENG NAJIB,

      BACA LAH YANG BERIKUT INI. KAMU ADA PENYAKIT MENTAL - NARCISSISM.

      PERGI LAH JUMPA PSYCHIATRIST. GOOD FOR YOU AND FOR EVERYBODY ELSE IN HERE.

      AKU NASIHATKAN BEGINI SEBAGAI SUATU SOCIAL SERVICE.

      Narcissism - a mental illness affecting people who think that what they have to say is very important and entertaining.

      Narcissistic personality disorder (NPD) is a personality disorder recognized as a form of mental illness by the American Psychiatric Association.

      Like other types of mental illness, NPD is responsive to treatment, and those who sincerely dedicate themselves to overcoming their narcissistic tendencies have an excellent chance of achieving their goals. Narcissism doesn’t have to rule anyone’s life, if they refuse to let it do so.

      Quick checks:

      Mental Illness and the Spectrum of Narcissism
      NPD as a Mental Health Disorder
      Diagnosing NPD
      Treatment for Narcissistic Personality Disorder

      When narcissism runs out of control it can cause a slew of interpersonal and occupational difficulties, making happiness and success elusive.

      There is no disputing the disruptive capacities of narcissistic personality traits. Narcissists suffer from an extreme self-centeredness, which leaves them incapable and uninterested in seeing things from anyone else’s perspective.

      They suffer from delusions of grandeur boosted by feelings of infallibility, yet they are also highly competitive and insecure. They respond to the success of others with anger and envy, and they feel mistreated and overlooked if others fail to praise and compliment them repeatedly.

      Chronic narcissism often leads to a diagnosis of narcissistic personality disorder (NPD), listed in the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5).

      Delete
  16. Sedih jugak bila kenangan lama kita imbas
    PH menang PRU, rata2 rakyat ucap syabas
    Lps itu, abis ketua2 Melayu BN depa tebas
    Tetapi menteri depa, lagi sakan kaki kebas

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
  17. Ini le akibat bila rakyat jadi bodoh sombong
    Depa sudah silap pilh PH jadi ayam sabong
    Janji ke mana, rakyat seperti kena lambong
    Menteri2 pulun sakau, kasii poket kembong

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
  18. Sobat2 yang dikasihi sekelian...Ada tak korang terfikir bahawa...

    Kes Edi Rejang Dan DAP yang berlaku baru2 ni Satu Drama Untuk Alihkan Perhatian Isu ICERD?

    Bagi yang tidak mengikuti kes Edy Rejang, kes ini berkaitan seorang anak muda Melayu yang memaki hamun seorang promoter beer di Pasaraya Giant semalam.

    Maafkan lah kalau kita agak pesimis dalam isu ini.

    Persoalnnya... Apakah agak kebetulan isu Edi Rejang ini timbul ketika bantahan terhadap ICERD sedang memuncak dan DAP ambil peluang kepada kelompongan kecil ini untuk masuk sebagai hero?

    Kalau diteliti naratif skrip drama ini amat menguntungkan DAP.

    Apa jaminan rakaman klip video Edy Rejang mencerca promoter beer dari kaum Cina tersebut bukan satu lakonan yang dirancang oleh kumpulan Melayu liberal yang menyokong ICERD?

    Apakah kebetulan juga hari ini, Edy Rejang duduk di sebelah Ahli Parlimen DAP Kepong, Lim Lip Eng, sambil berkata,
    Saya tidak rasis. Anak-anak saya ke sekolah Cina dan saya berkawan dengan orang Cina?

    MP DAP Kepong, Lim Lip Eng buat laporan polis tentang klip video yang tular berkenaan.

    Ironinya, Lim Lip Eng juga yang sediakan peguam untuk Edi Rejang. Kegilaan apakah ini?


    Kedua, persoalan lebih utama mengapa promosi arak dibenarkan di pasaraya Giant yang khalayaknya terdiri dari pelbagai lapisan umur dan pegangan agama?

    Apakah Giant sudah tidak peduli kepada sensitiviti masyarakat Islam?

    Kerajaan Pakatan Harapan harus memandang berat tindakan pengeluar kilang arak yang melakukan promosi terus di tempat terbuka seperti di pasaraya.

    Jika iklan arak tidak dibenarkan di TV, takkan ianya boleh dilakukan secara terus walaupun di ruangan non-halal section?





    Kalau ada kelapangan..cuba baca Undang-Undang Kawalan Arak Negeri Selangor.

    Jelas tertulis "peniaga perlu memastikan pelanggan tidak minum minuman keras di hadapan premis mereka atau di tempat terbuka". Dalam kes di atas, tester arak disediakan secara terbuka oleh promoter beer berkenaan untuk dipelawa kepada orang ramai di dalam pasaraya berkenaan.

    Moga2 benda ni dapat kita fikirkan sedalam2nya demi kesyumulan Islam di negara tercinta ni !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Area promosi tu area Non Halal lah Bingai..si Eddy ni berlegar2 kat situ buat apa? Bangang buat cite bodoh kat blog Pak Din.

      Delete

    2. Nasihat di internet untuk GENG NAJIB yang bercakap tak renti2 -

      How can I control talking too much?

      1. Minimizing When You Talk
      2. Speak only when it's important. Before you speak, ask yourself if what you're saying is truly important. ...
      3. Avoid speaking to fill empty space. ...
      4. Think about your words carefully. ...
      5. Be aware of time when you speak. ...
      6. Think about whether you speak out of anxiety. ...
      7. Avoid speaking to impress others.

      Delete
  19. PRU14 yg lalu parti BN kalah teruk tertiarap
    Ingat PH ini, boleh rakyat bergantung harap
    Tapi semua janji mcm udah.hilang terperap
    Sebaliknya menteri pula kaki sakau & korap

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi semua janji mcm udah hilang terperap..
      Sebaliknya menteri pula kaki sakau & korap..
      Ada seko hebat mentafsir tapi bawa kurap..
      Komen sibijaksana ini nak djolok dgn btg terap..

      Delete
  20. Diamlah geng najis haramjadah
    Budin sentuh satu kes
    Kau nak selit lain cerita pulak
    Bukak blog sendiri la haramjadah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada masalah komen yg GN beri
      Ia bersangkutan, PH punya menteri
      Kesalahan PH perlu juga kita sedari
      Tak kan salah BN saja yg nak dicari

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

      Delete
  21. Fuhhh...Korang tau tak..semakin banyak laporan polis telah dibuat oleh rakyat jelata berkaitan isu video Waytha Moorthy tu...rasanya banyak lagi laporan seumpama akan dibuat dalam masa terdekat ni!!!

    UMNO Bahagian Petaling Jaya Buat Laporan Polis

    PETALING JAYA, 21 Nov – Ketua UMNO bahagian Petaling Jaya Datuk Abdul Mutalif Abdul Rahim bersama kepimpinan sayapnya membuat laporan polis berkenaan video tular yang membabitkan Menteri di Jabatan Perdana Menteri P. Waytha Moorthy kerana apa yang dinyatakan di dalam video tersebut adalah satu fitnah dan ia merosakkan perpaduan kaum di negara yang berbilang bangsa ini di Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya di sini hari ini.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Berkenaan GENG NAJIB YANG TAK RENTI RENTI BERCAKAP -

      How to deal with a compulsive talker

      Chattiness can become excessive. Overly loquacious folks are seen as opinionated and disrespectful. They repeat the same stories and take too long to do it. They frequently interrupt others and redirect attention back onto themselves.

      The situation can become so pronounced that friends and co-workers avoid talking with them or excuse themselves from the conversation.

      Compulsive talking is a combination of two distinct traits: being highly verbal and failing to accurately read social cues.

      Talkaholics are insensitive to the fact that their listeners are bored, disinterested or restless.

      When their excessive talking is brought to their attention they’re apt to deny it.

      Compulsive talking can be a mental disorder termed as Attention Deficit Hypersensitivity Disorder, ADHD. The DSM-5 lists excessive talking, blurting out, difficulty waiting one’s turn in a conversation, and interrupting or intruding on others as symptoms of hyperactivity and impulsivity.

      Anxiety is another cause of excessive speech. Individuals may be uncomfortable with breaks in the conversation so they carry on a nonstop monologue.

      HOW TO DEAL WITH A COMPULSIVE TALKER

      1. Redirect the conversation.

      2. Point out their behavior.

      3. Sweetly share your observations with the overtalker.

      4. Tell the overtalker he/she creates unnecessary hostility. Plus, it makes others feel angry and aggressive

      Yes, excessive talking is annoying.

      Delete
  22. Melayutakberkhatan pengampu parti babi
    Menyondol memang jadi dia punya hobi
    Kalau tak menyondol, itu bukanlah babi
    Malam ni dia nak sondol pokok kelubi

    ReplyDelete
    Replies
    1. woi tikus...hang berkhatan juga ke? hang punya batu pun takde tu pakai nama tikus..kalau batu dah takde apa lagi nak berkhatan..

      Delete
    2. Kalau x menyondol itu bknlh babi..
      Malam ni dia nak sondol pokok kelubi..
      Si penyondol yg hebat bijak bestari..
      Meh kami sebat birat dgn btg keladi..

      Delete
  23. melayutakberkhatan...Aku rasa ko dah tau berkenaan benda ni, tapi saja buat bodo lagi dungu aje kan???

    Lebih 168,000 tandatangan petisyen desak Waytha Moorthy letak jawatan

    Menteri perpaduan burukkan imej negara di peringkat antarabangsa....

    BANGI, 13 Rabiulawal 1440H, Rabu – Sehingga jam 7.40 malam ini, seramai 168,521 orang menandatangani petisyen mendesak P Waytha Moorthy meletak jawatan sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan Senator Dewan Negara.

    Petisyen itu dilancarkan sejak tiga hari lalu oleh Gerakan Pengundi Sedar (GPS) menerusi tandatangan atas talian Change.Org.

    Petisyen tersebut yang dimulakan oleh Aiman Haziq menuntut perlucutan jawatan P Waytha Moorthy kerana memburukkan imej Malaysia di peringkat antarabangsa dengan menyebarkan fitnah mengenai pencabulan hak asasi terhadap kaum minoriti.

    Waytha Moorthy mendakwa, rakyat Malaysia yang beragama Hindu kononnya telah didiskriminasi kerana perlu memeluk Islam jika mahu mendapatkan pekerjaan dalam sektor awam serta rumah ibadat mereka telah dirobohkan sesuka hati oleh pihak berkuasa di Malaysia.

    “Selain itu, Waytha Moorthy berkeras mahu meratifikasikan Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD) atas kapasitinya sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri walaupun mendapat tentangan yang hebat daripada kaum Bumiputera.

    “Waytha Moorthy juga gagal untuk mengawal ketegangan kaum yang semakin memuncak sejak akhir-akhir ini walaupun telah diberikan mandat untuk berbuat demikian sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri Bahagian Perpaduan Negara dan Kesejahteraan Sosial,” kata petisyen itu.

    Terdahulu, tular di media sosial sebuah klip video kenyataan Waytha Moorthy yang memfitnah dan mengaibkan Malaysia di luar negara.

    Video berdurasi 2 minit 39 saat itu menunjukkan Waytha Moorthy membuat kenyataan menerusi wawancara dengan media Belanda, tujuh tahun lalu.

    mealyutakberkhatan...semalam kau cakap nak tanda tangan petisyen tu...dah buat ke belum haah????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanya Najiblah bangang.. dia sign petition juga ke. kerana video tu yg najib BN iktiraf Hindaraf dan angkat WaytaMoorty jadi Senatot dan Timbalan Menteri. Lagi mau sembang pasal video 10 tahun lalu...

      Delete

    2. Geng Najib,

      Coba kamu fahamkan dan sedari berikut ini:

      Social psychologist Gemma Cribb says the people who are most likely to be over-talkers are:

      • People with Asperger's-type disorders.

      • People who are anxious and babble out of nerves, trying to please the person they are talking to.

      • Narcissists, who think that what they have to say is very important and entertaining.

      Clinical psychologist Bob Montgomery says some people grow up with the "bad habit" of talking without listening.

      This is a problem, because communication problems often underlie many other problems people have in their relationships.

      "One of the most powerful communication skills you'll learn is good listening," Dr Montgomery said. "Communication is meant to promote understanding. You can't wind up understanding each other if you're not actively listening."

      And if you are trying to convince somebody of something, listening is a much more powerful tool than talking, says Dr Montgomery.

      Geng Najib, pergi lah jumpa Psychiatrist untuk mendapat rawatan. It will be good for you and for others in here. You can then write comments that others will read, not scroll over, like now.

      Delete
  24. Mana dia Suman, tak kan tak ada sentimen
    Org dah tiibai terok PH kamu punya gomen
    Tak kan sembunyii pula, otai ketua regimen
    Pelir dah mampos tak mungkin le beromen

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
  25. melayutakberkhatan..harap2 kau luangkan masa untuk membaca dan menghadam surat di bawah ni...boleh kan beb ???

    Surat Untuk Menteri Kasut & Stokin..!

    Orang jadi Menteri, awak pun sebok nak jadi Menteri..!

    Bila dah jadi Menteri lain pulak yang dia dahului..!

    Kadang kadang kurang bercakap lebih kerja tu lebih baik..!

    Itu sebab ada bualan di kalangan masyarakat yang melihat seseorang tu diam mungkin sekadar buat buat bodoh tapi bila buka sahaja mulut rupanya CONFIRM bodoh..!

    Baca dan tolong ler..

    Saya telah memerhatikan saudara Dr Maszlee semenjak dilantik menjadi menteri pendidikan sebaik sahaja kerajaan baru Pakatan Harapan (PH) ditubuhkan.

    Ketika pelantikan itu, saya adalah salah seorang yang menyambut baik pemilihan saudara memandangkan apa yang saudara sering utarakan sebelum ini, adalah perkara-perkara yang sebetulnya adalah harapan kebanyakan rakyat untuk disuarakan.

    Dan semestinya orang yang mempunyai pemikiran dan hala tuju seiring dengan harapan rakyat, perlulah disokong.

    Setelah dilantik juga, saya melihat kaedah yang saudara gunakan, dengan lawatan mengejut ke sekolah-sekolah bagi melihat sendiri keadaan infrastruktur dan juga kelengkapan sekolah, adalah sesuatu yang asing, tidak pernah dilakukan oleh menteri-menteri sebelum ini, juga saya lihat, tidak dilakukan oleh menteri-menteri lain yang ada sekarang.

    Ia sangat baik dan khalayak mempunyai harapan yang ia akan menjadi satu titik tolak kepada satu khidmat yang lebih baik daripada saudara sebagai seorang menteri.

    Namun, setelah itu, saya melihat satu persatu apa yang saudara suarakan adalah semakin lari dari aspirasi rakyat.

    Isu kasut hitam untuk pelajar, isu PTPTN yang tak berkesudahan dan sebagainya mengakibatkan nilai serta nama saudara jatuh merudum, malah semakin rendah berbanding menteri-menteri di zaman kerajaan lama dahulu.

    Saya tidak ingin menyentuh tentang isu-isu yang telah saudara ambil perhatian, suarakan, ambil tindakan dan juga jadikan sebagai satu ketetapan yang bagi saya semuanya itu hanyalah isu yang samada mempopularkan saudara, atau mendatangkan kemarahan khalayak kepada saudara, tetapi saya ingin menarik perhatian saudara kepada satu isu yang sepatutnya menjadi keutamaan dalam kementerian yang saudara terajui iaitu isu Sistem Kontrak Perkhidmatan dalam sektor pendidikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada lagi beb..teruskan membaca yeeer!!!!

      Kita sedia maklum, suatu masa dahulu, kakitangan yang menjalankan aktiviti pembersihan, aktiviti kawalan keselamatan, penjagaan lanskap dan sebagainya adalah merupakan sebahagian dari kakitangan awam yang dibayar gaji dan menerima kemudahan sepertimana kakitangan awam yang lain.

      Bagaimanapun, pada satu ketika, ia telah diubah dengan pengurusan diserahkan kepada syarikat-syarikat secara kontrak dan pekerja-pekerja ini bukan lagi menjadi sebahagian dari kakitangan awam.

      Sejak itu, sebenarnya, sebahagian beban kepada kementerian, dari segi kestabilan tenaga kerja telah dilepaskan dan menjadi tanggungjawab syarikat swasta untuk memastikan tenaga kerja yang stabil dibekalkan kepada sekolah-sekolah bagi memenuhi tuntutan kerja-kerja seperti dijelaskan di atas.

      Pembayaran bermasalah

      Apa yang menjadi masalah adalah, kebanyakan syarikat yang mendapat kontrak untuk membekalkan tenaga kerja bagi tugas-tugas tersebut, sebenarnya adalah kurang berkemampuan dan gagal untuk menjadi majikan yang baik kepada pekerja-pekerja ini.

      Ia menjadi satu lubuk mencari untung kepada kapitalis yang terbabit dan menjadikan pekerja-pekerja kontrak ini seumpama hamba.

      Kebanyakan pemilik syarikat ini adalah bekas kakitangan awam berpangkat yang menubuhkan syarikat setelah pencen dan seolahnya, kontrak ini adalah sebagai imbalan kepada khidmat mereka sewaktu dalam tugas sebelum ini.

      Tanpa pengalaman menguruskan syarikat, mereka ini jelas gagal dalam melaksanakan apa yang sepatutnya sebagai seorang majikan.

      Antara masalah yang sering timbul adalah pembayaran gaji yang lambat, gaji dibayar secara runcit (tidak penuh dan berkali-kali), caruman KWSP dan PERKESO tidak dilakukan walaupun gaji kakitangan dipotong, dan pekerja sering menjadi mangsa apabila mereka meluahkan atau menyuarakan masalah kepada pihak majikan dengan ancaman untuk ditukarkan ke lokasi yang jauh, atau ditamatkan perkhidmatan dan sebagainya.

      Masalah lain juga timbul kerana setiap kontrak berlangsung selama tiga tahun.

      Pada peringkat permulaan, pekerja akan menerima gaji minimum (katakan dalam keadaan sekarang RM1000) dan setelah berkhidmat selama tiga tahun, gaji mereka mungkin meningkat ke RM1200, tetapi apabila kontrak majikan diperbaharui, kedudukan pekerja terjejas kerana dalam banyak kes, mereka akan dikira sebagai pekerja baru dan kembali menerima gaji minimum walaupun gaji telah naik sebelum itu.

      Yang paling memeritkan kini, setelah kerajaan baru mengambil alih selepas PRU ke-14 dalam bulan Mei 2018, pembayaran yang dilakukan oleh Kementerian Pendidikan didapati bermasalah sepertimana kenyataan media yang dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan bertarikh 17 September 2018 dan yang paling teruk menerima kesan adalah kalangan pekerja yang menerima gaji mereka secara berperingkat, kadangkala RM200 untuk seminggu, dan kemudian RM150 minggu seterusnya walaupun dalam kontrak kerja mereka menjelaskan bahawa gaji perlu dibayar sepenuhnya paling lewat 7 haribulan pada bulan berikutnya.

      Sehubungan itu, saya ingin menyeru kepada saudara sebagai menteri pendidikan untuk turun sendiri meninjau perkara ini dan menyaksikan sendiri kualiti hidup golongan pekerja kontrak keselamatan dan kebersihan di sekolah-sekolah ini.

      Delete
    2. Aiiik..ingatkan dah habis..rupa2nya ada lagi luahan hati oleh penulis surat ni lah..haah..tunggu apa lagi...baca lah tanpa tangguh !!!

      Dan besarlah harapan saya agar suatu tindakan yang berkaitan dapat dilakukan bagi menangani perkara sebegini dan alangkah baiknya jika khidmat-khidmat sebegini, dikembalikan kepada sistem yang lama di mana ianya secara terus antara kerajaan dan pekerja sebagai kakitangan awam, tanpa melibatkan pihak syarikat swasta yang jelas hanya mementingkan keuntungan tanpa mengira nasib golongan pekerja ini.

      Kami di Parti Sosialis Malaysia banyak menangani kes-kes berkaitan pekerja kontrak sebegini yang tidak dibayar gaji dengan betul, tidak dicarum KWSP dan PERKESO walaupun gaji mereka dipotong setiap bulan untuk tujuan tersebut, dan seribu satu masalah lagi yang jelas menekan golongan pekerja sedangkan majikan bersenang lenang dengan hasil titik peluh golongan pekerja ini.

      Kami juga bersedia untuk berbincang dengan pihak saudara bagi menunjukkan dengan jelas tentang isu ini agar dapat membuka mata saudara untuk melaksanakan tindakan yang seterusnya demi kebaikan semua pihak.

      WAN ZAMZAHIDI WAN ZAHID merupakan Ahli Jawatankuasa Pusat, Parti Sosialis Malaysia.

      melayutakberkhatan dan cai2 Haprakan yang berlegar2 kat blog batu api ni...semoga korang Ketepikan dari parti politik mana penulis tu berjuang, soal yang diangkat tu lebih penting..!

      Mazlee faham tak ni?

      Lu Fikir La Sendiri...melayutakberkhatan... kalau ada sisa2 kewarasan dalam diri kau tu bhai!!!!

      Delete

    3. YANG SELALU MENGKOPIPES ATAS BERBAGAI NAMA DI BLOG INI ADA LAH PENJILAT NAJIB, BUKAN SAHAJA MENDUKUNG UMNO, JUGA MENDUKUNG NAJIB DI ATAS BAHU NYA, TAK KIRA BUSUK WANGI BAU KENTUT DAN TAHI NYA,

      GENG NAJIB = justice league = ana anana = yenggedey valikopo = CAPTAIN MALAYSIA = PEROSAK MALAYSIA = GENG MENJILAT NAJIB = LEBAI MODEN = Anonymous = PUCCIMK DIA

      justice league, yenggedey valikopo, GENG NAJIB SENTIASA MENJILAT NAJIB

      DIA KATA: SAYA YANG MENGKOPIPES DI ATAS BERBAGAI NAMA DI SINI MEMPERJUANGKAN KEADILAN DAN KEBENARAN HA NYA UNTUK NAJIB YANG SAYA JILAT DARI ATAS KE BAWAH. BAGI SAYA NAJIB ADALAH SEOLAH OLAH NABI, TAK KISAH BERBAGAI JENYAH YANG DI LAKUKAN NYA HINGGA ADA 25 + 7 TUDUHAN DI MAHKAMAH SEKARAN.

      OLEH ITU SAYA MEMPERJUANGKAN PIHAK YANG DI TUDUH WALAU PUN DAH DI GELAR "Mo1" DI US, MASIH MENGHARAPKAN MEMEGANG TAMPUK PEMULASAN PENYELEWENGAN DAN PENGSONGLAPAN WANG NEGARA. APABILA SAMPAI NAJIB MASUK PENJARA PUN, SAYA AKAN TERUS MENGKRITIK. INI LAH BUKTI BETAPA MINAT NYA DAN KUAT NYA SAYA MENJILAT NAJIB:

      NAJIB = UMNO = 1MDB = CURI RM2.6 BILLION DUIT RAKYAT = RASUAH RM90 MILLION KPD YOU KNOW WHO = KLEPTOKRAT = SONGLAP RM16 BILLION DUIT CUKAI HILANG = LAYAN UEC = ANTI BM = ANTI MELAYU & ANTI-ISLAM = ANTI EVANGELIST = SYIAH

      = JUAL TANAH KPD PUAK CHINA KOMINIS, BENARKAN FOREST CITY PROSPEK BERJUTA RAKYAT CHINA MASUK JADI PENDUDUK TETAP SELEPAS 12 TAHUN BOLEH MOHON KERAKYATAN = BENARKAN TEMBOK BESAR CHINA DI KUANTAN (COMMUNIST CHINA INSIDE MALAYSIA) = JEJASKAN MARUAH DAN KEDAULATAN BANGSA DAN NEGARA = EXTREMIST = TERORIST = PINDA AKTA KESELAMATAN NAK KUASA ISTIHARKAN DHARURAT BILA KALAH PRU14 =

      = SUBAHAT KUASA ASING PANGGIL CIA BILA NAK KALAH PRU14 = DERHAKA KPD BANGSA & NEGARA = MASUK PENJARA 10-20 TAHUN SELEPAS BICARA 25 + 7 TUDUHAN YANG SEKARANG SUDAH ADA DI MAHKAMAH = PENJARA SUNGAI BULUH

      WHAT THE BLOKE USING MANY NAMES CAN DO (EQUATING STYLE), WE CAN DO BETTER.

      Delete
  26. Melayutakberkhatan pukimak haramjadah
    Kau ni memang cari makan dgn cara mudah
    Sebagai barua, jubur kau sanggup tadah
    Temberang menteri PH dah mula terdedah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebagai barua jubur penyondol mau tadah..
      Temberang menteri p h dah mula terdedah..
      Ada seko dua macai haprak kami dorang sergah..
      Ini puaka mau masuk komen taik nak kami pepah..

      Delete
    2. Jgn korang komen terkini x bijak bestari..
      Kami nanti otak geliga kalian hebat berisi..
      Malu lah kalo x setara dbanding dgn kami..
      Seko pandai mentafsir seko bangsat punya kaki..

      Delete
  27. Melayutakberkhatan chief barua no.1
    Otak dah biol hati hitam kepala batu
    Anak menteri PH perangai macam hantu
    Memang cocok kalau kau buat menantu

    ReplyDelete
  28. right on yab tun.

    i m wth u all d way on this one.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita terus support!

      tabik tun!

      dunia dah ikhtiraf beliau,
      ada pula si-si bodoh kat Mysia yang persenda!

      Delete
    2. kalu kat mysia ada 1 juta macam pak raman JPC

      SELAMATLAH KITA!

      Delete
  29. Bila dah dapat Mak we cantik
    Ramai pula rakan-rakan kata aku ni hansem

    rakan......rakan......

    Bila lak Kejora nak puji aku!

    sekarang la..

    ReplyDelete
  30. melayutakberkhatan....Cuba kau bukaka sikit minda kau yang dah berkeladak tu dan fahamkan betul2 isu di bawah ni beb !!!

    ECRD: UMNO Bukan “Mula”, UMNO Kaji – Beza Tu

    Amat menjijikkan bila penyokong regim menyalahkan UMNO kerana mereka mahu mengiktiraf IECRD hari ini.

    Benda buruk semua nak salahkan UMNO, benda baik, semua dia punya walaupun hanya nama yang bertukar.

    Banyak beza antara mengkaji dengan melaksanakan.

    Apa yang UMNO buat pada 2011 ialah mengkaji, apa yang regim nak buat pada hari ini adalah memberikan komitmen ke arah pengiktirafan tersebut.

    Komitmen mengenainya (nak mengiktiraf IECRD) boleh dijumpai dimana-mana, justeru tak timbul soal memfitnah sesiapa – sign saja yang belum.

    Tapi kalau nak dihujahkan begitu – UMNO memulakan IECRD, pun tidak ada masalah sebab ramai dari kalangan pemimpin regim yang memberikan komitmen untuk melaksanakan IECRD pada hari ini, ada dalam UMNO pada tahun 2011.

    Nak hairan apa?

    Yang pentingnya sekarang, siapa yang akan mengiktirafkan IECRD ini, UMNO atau regim sedia ada?

    Itu sebenarnya persoalan yang lebih penting, bukan siapa mulakan atau tidak? Nak kira macam itu,

    UMNO yang mulakan perjuangan politk menuntut kemerdekaan cara aman pada tahun 1946, tapi siapa peduli?

    Memetik kata bekas Menteri Besar Selangor, Dr. Khir Toyo, “bagaimana ia bermula tak penting, yang penting ialah, bagaimana ia berakhir”.

    Woiii melayutakberkhatan..kau faham tak apa yabg diterangkan kat atas tu haah..kalau tak paham..mampuih pi lah bhai !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geng Najib meroyan akal letak kat lutut..masa Najib dulu mmg kaji ICERD dan hasil kajian mengatakan ia tak sesuai di Malaysa. Masa PH kaji juga tapi knapa nak meroyan tak tentu hala? dah kering modal agaknya. Kaji pun salah ke? Bukan nak laksana besok hari. Bila hasil kajian didedahkan maka semua bangsa akan puas hati bahawa kerajaan PH tiada membuat kajian terpilih sahaja.Dah jelas ia tak dapat dilaksanakan di Malaysia setidak2nya semua kaum puas hati hasil kajian dan tiada perkara yg disembunyikan. yg jadi masalahnya masa BN kaji tiada yang meroyan tp bila BN dah terlingkup dan PH kaji ramai pula yg kena sampuk hantu kak limah. Salah seorang adalah Geng Najib.

      Delete
    2. Yoe Hanafi ni ahli baru dari parti babi
      Baru belajar menyondol ini anak babi
      Buat apa kaji lg icerd Hei barua babi
      Hati-hati sondol, nanti kena duri kelubi

      Delete

    3. UNTUK MAKLUMAN PEMBACA YANG TIDAK MASUK BLOG INI SELALU:

      Yang pakai berbagai nama seperti GENG NAJIB, Anonymous, Kejora, justice league, lebaimodern, KEPTENMALAYSIA dan lain lain itu ia lah petugas Umno yang dijangka bekerja di Umno Dirty Tricks Departmnt (DTD), dibayar gaji cara biasa atau berdasarkan berapa banyak komen dimasukkan nya ke sini.

      Dia masuk siang dan malam, tak kira pukul berapa, ada masa nampak seperti dia tidur ha nya 3-4 jam sehari sahaja.

      Tujuan nya ia lah seperti diarah Umno DTD: propaganda, misinformation, disinformation, twists, spins, sabotaj, dan apa sahaja yang boleh menjatuhkan imej PH, menaikkan imej UMNO/BN.

      Cara2 nya termasuk mengecewakan (frustrate), menyakitkan hati pembaca dengan mengkopipes apa saja, laporan2 yang panjang lebar, sebanyak mana yang boleh, untuk mencapai tujuan itu. Maka diletakkan nya komen2 dan/atau kopipes tersebut sebagai jawapan kepada setiap komen pro-PH. Biasa nya, tidak berkaitan dengan tajuk pos atau komen2 pro-PH itu.

      Cara bagi meng”counter” nate’ yang guna mana GENG NAJIB, Anomouse dll itu ia lah dengan “giving him a taste of his own medicine ” – mengkopipes. Maka kita kopipes apa saja yang membusukkan Najib, Umno, BN dan seperti nya. Dan kopipes apa saja yang menaikkan imej Tun Dr Mahathir dan Pakatan Harapan. Dengan itu, kopipes2 kita itu juga memaklomkan kpd pembaca maklumat yang mungkin mereka belom terbaca.

      Delete
  31. TABIK BRO!

    KO NI MEMANG RAJIN!

    KEJAB BERKOMENTAR,SEKEJAB BERPANTUN!

    CUMA SATU JE KELEMAHAN KO!

    BURUK PERTIMBANGAN!!!!!

    AYOH KEJORA...MASUK BERSATU
    (PARTI KEMULIAAN ORANG MELAYU)

    siaaaappppppppppp!!!!!

    ReplyDelete
  32. kengkawan semua..terlebih dulu saya menyusun sepuluh jari memohon ribuan ampun dan maaf kerana dah lama tak siarkan posting dari FB DS Najib sejak beberapa hari ni.

    Maklum lah terlalu sibuk hingga terlepas pandang...tapi takpe..jangan gundah gulana, ini saya pstkan kat sini untuk tatapan kengkawan sekelian !!!!

    Mengapa Bank Negara dan Suruhanjaya Sekuriti tidak mengeluarkan amaran dan siasat dalang di sebalik Harapan Coin – Najib

    “Khalid Samad mengakui dia dan rakan-rakan terlibat dalam projek Harapan Coin.”

    Bagus. Kita buat ulang kaji sedikit.

    Pertama, Khalid Samad cadangkan Harapan Coin diguna dalam transaksi rakyat dengan kerajaan.

    Kedua, Khalid Samad dalam video kata Harapan Coin yang rakyat beli

    – 30 peratus diberi kepada developer (pemilik skim)

    – 30 peratus diberi kepada AMANAH

    – 40 peratus diberi kepada PH

    Saya tak habis lagi.

    Ingat Lavida Coin?

    Setahu saya, Bank Negara telah menyenaraikan 423 syarikat dalam Amaran Penggunaan Kewangan.

    Ini termasuklah pengendali terbitan matawang kripto.

    Lavida Coin antaranya. Boleh baca di sini https://www.bharian.com.my/…/lavida-coin-masuk-senarai-amar…

    Kini, Khalid Samad bersungguh-sungguh mahu Harapan Coin dilaksanakan.

    Belum pun dapat kelulusan, platform laman web dan penjualan telah aktif beroperasi.

    Siapa yang memantau dan mengaudit?

    Mengapa Bank Negara dan Suruhanjaya Sekuriti tidak mengeluarkan amaran dan siasat dalang di sebalik Harapan Coin?

    Saya ulang – namakan mereka satu per satu.

    Rakyat berhak tahu untuk menilai sendiri dan berwaspada dengan Menteri dan kawan-kawan 30 peratus ini.

    FB NAJIB RAZAK

    ReplyDelete
    Replies

    1. Bila nate’ yang menggunakan nama GENG NAJIB, justice league dll itu masukkan kopipes hingga seminit tiap satu, maka nampak lah dia gunakan cara Internet Bots atau Robot. Definasi nya ada di komen berikut ini.

      Siapa yang ada masa melayan nya, sila lah. Kalau tidak, biorkan aje, boikot dia. Siapa yang sebut sahaja nama dia, tentu akan menyebabkan dia masuk. Jenis keras kepala, jenis kejarkan bayaran bagi komen2 dia dari Umno DTD.

      Bila dia masuk, letih lah kita mengscroll atas bawah. Ada masa kita bosan, tak dapat ikut perbincangan diantara kita, peserta pro-PH diblog ini. Bila itu berlaku, menang lah dia, tercapai lah sebahagian dari tujuan Umno DTD. Jadi, bergantung lah diatas sesiapa yang mahu melayan nya.

      Melayan dia sudah tentu membikin dia masuk dengan lebih banyak kopipes lagi. Gamak nya membunyikan alarm dilaptop nya yang dia kaitkan dengan komen2 kita yang menyebut dia.

      Saya boikot dia. Ha nya sesekali menjawab, bila yang dikomen atau dikopipes nya nampak bodoh sangat, mahu tunjukkan pembaca bahawa dia mengarut. Tak salah meng-counter comment. Tapi dia mengarut.

      Delete
  33. Masa pembangkang, cakap pongpang pongpang
    Bila menang bersorak riang dan berkompang
    Menteri yang PM lantik macam kuda kepang
    Malaysia Baharu kini serupa itik tempang

    ReplyDelete
  34. Kenapa melayutakberkhatan jd bisu kelu
    Agaknya dia dah menyorok tak tahan malu
    Kau dengar balik apa kata Samy Vellu
    Ini menteri-menteri PH sudah gila kalu..

    ReplyDelete
  35. Sobat2 sekelian...Fuuuh..korang tentu terkejut king kong bila membaca berita ni kan..mesti ramai yang tak boleh tido malam ni..khususnya si melayutakberkhatan dan ikan goreng tu...betul tak ????

    PKR kemungkinan berpecah selepas pemilih


    PKR kemungkinan berpecah selepas pemilihan, kata penganalisis?????

    Seorang penganalisis politik berkata PKR kemungkinan akan berpecah selepas pemilihan yang diragui walaupun berlaku adegan berpelukan antara Rafizi Ramli dengan pesaing sengitnya, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali pada kongres parti itu, Sabtu lalu.

    Bercakap kepada FMT, Andrew Aeria berkata cabaran terdekat Presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah menyatukan puak dalam parti itu.

    “Dengan proses pemilihan yang sangat mencurigakan oleh ketidak teraturan yang serius, perbincangan reformasi PKR kini tidak meyakinkan,” katanya ketika diminta mengulas mengenai keputusan pemilihan PKR dan kongres baru-baru ini.

    Aeria berkata, PKR kini menuai apa yang ditanamnya kerana ia tidak cukup melabur dalam mendidik ahli-ahlinya atau membina institusi parti tetapi hanya memberi tumpuan kepada mengambil alih Barisan Nasional.

    “Anwar kini perlu memberi tumpuan untuk menguatkan parti dan mendidik ahlinya mengenai demokrasi. Pembangunan ideologi tulen diperlukan,” kata Aeria yang juga bekas pensyarah Universiti Malaysia Sarawak.

    Bagaimanapun, beliau berkata ini mungkin mencabar kerana Anwar dilihat oleh beberapa pihak sebagai memilih puak semasa pemilihan parti.

    Sementara itu, Prof James Chin, pengarah Institut Asia di Universiti Tasmania berkata keputusan pemilihan dilihat oleh mereka yang dikaitkan dengan Azmin yang memenangi kebanyakan jawatan, akan memberi implikasi besar terhadap puak Rafizi.

    “Bagaimana mereka boleh berfungsi apabila semua jawatan penting berada di bawah puak Azmin? Bagaimana anda membina semula dalam parti? Itulah sebabnya anda mendengar khabar angin mereka akan meninggalkan parti itu.”

    Chin berkata ia terpulang kepada Anwar untuk memulihkan keruntuhan parti tetapi menambah Rafizi perlu diberi kuasa, sama ada melalui pilihan raya atau ahli dewan negara.

    Beliau berkata Rafizi tidak boleh diabaikan kerana beliau memperoleh hampir separuh undi dalam parti itu.

    Prof Madya Awang Azman Awang Pawi dari Universiti Malaya, pula berkata pemimpin dan ahli PKR mesti menerima mereka yang akan berada di bawah kepimpinan yang lebih mantap dan tegas di bawah Anwar, berbanding bekas presiden Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail yang dianggap “lebih lembut” dan lebih bersedia untuk “memberi muka” kepada semua pihak.

    Beliau juga berkata tidak ada isu kepimpinan parti dikuasai oleh “orang” Azmin kerana tidak ada lagi kem dalam parti itu seperti yang dikatakan Anwar dalam ucapannya pada kongres tersebut.

    “Sekarang, Anwar adalah pemimpin kepada semua dalam PKR.”

    Bagaimanapun, Awang Azman berkata beliau menjangkakan Anwar melantik orang tertentu ke jawatan tertentu dalam kepimpinan parti, yang akan menghapuskan persepsi bahawa parti itu dikawal oleh “orang” Azmin.

    “Saya menjangkakan selepas pelantikan, kepimpinan parti akan terdiri daripada kebanyakan mereka yang setia kepada Anwar.”

    ReplyDelete
    Replies
    1. INTERNET BOTS

      An Internet Bot, also known as web robot, WWW robot or simply -bot-, is a software application that runs automated tasks (scripts) over the Internet. Typically, bots perform tasks that are both simple and structurally repetitive, at a much higher rate than would be possible for a human alone.

      It is software that performs an automated task over the Internet. More specifically, a bot is an automated application used to perform simple and repetitive tasks that would be time-consuming, mundane or impossible for a human to perform
      Bots can be used for productive tasks, but they are also frequently used for malicious purposes.

      The term "bot" comes from robot. An Internet bot may also be known as a Web robot or WWW robot.

      https://www.techopedia.com/definition/24063/internet-bot

      Delete
  36. mamat Yoyo....Aku rasa baik kau hadamkan betul2 apa yang diperkatakan oleh DS Najib ni..lepas tu kau berdoa lah agar otak kau yang dah kelabu asap tu akan cerah semula dan kau kembali ke pangkal jalan beb !!!!

    Tumpu bangunkan ekonomi dan kekalkan perpaduan – Najib

    ICERD

    Ketika pentadbiran BN, satu jawatankuasa pernah ditubuhkan iaitu Jawatankuasa Teknikal ICERD di Jabatan Perpaduan dan Integriti Nasional di bawah jabatan Perdana Menteri pada tahun 2011.

    Tugas Jawatankuasa ini ialah untuk mengkaji akan kesesuaian dan kesediaan Malaysia bagi meratifikasi atau menandatangani konvensyen ICERD.

    Kajian juga dilakukan sekali lagi pada tahun 2015.

    Hasil dari kajian-kajian itu, kerajaan BN berpendirian untuk tidak meneruskannya kerana ia bertentangan dengan perlembagaan negara dan kontrak sosial yang dicapai semasa pertubuhan negara.

    Kedua-duanya ini adalah tiang asas kepada negara.

    Kita berpendapat ianya masih belum sampai masa dan masih lagi tidak sesuai untuk negara meratifikasi ICERD.

    Justeru, kerajaan BN tidak pernah memutuskan ataupun mengumumkan bahawa kita akan menandatangani ICERD.

    Malah, tanpa ICERD, kerajaan BN masih dapat menjaga kepentingan dan hak-hak semua kaum di negara kita ini.

    Kita masih boleh memastikan keadilan dan keseimbangan dalam perkongsian kekayaan negara dan memastikan usaha itu bersifat inklusif untuk semua.

    Hari ini, saya berpendirian bahawa jika ramai masih tidak boleh menerima ratifikasi ICERD dan ketegasan kerajaan PH untuk menandatanganinya telah mencetus keresahan dan kemarahan ramai rakyat Malaysia, maka keputusan untuk meratifikasi ICERD patut dihentikan.

    Saya berpendapat buat masa ini, adalah lebih baik dan lebih afdal untuk kerajaan PH memberi tumpuan kepada ekonomi yang semakin menurun serta tenat daripada meneruskan usaha untuk ratifikasi ICERD.

    Ekonomi yang tidak baik akan menyumbang kepada keresahan dan kemarahan masyarakat dan bakal mencetuskan kejadian yang tidak diingini.

    Kementerian Perpaduan sepatutnya membina perpaduan dan bukan memecahkan perpaduan dan harmoni kita.

    Saya juga minta rakyat Malaysia untuk bersabar dan perlu meletakkan perpaduan kita sebagai keutamaan agar kita dapat kekalkan keharmonian yang kita miliki hari ini.

    #KekalkanSemangat1Malaysia

    NAJIB RAZAK

    Amacam..dah cerah ke belum otak kau tu haah????

    ReplyDelete
    Replies

    1. Haha, bagus ko tanya Najib dah cerah ke belom otak dia. Mana nak cerah, ko asyik jilat dia yang dah bingong mikirkan mungkin 10-20 tahun penjara bila selesai bicara 38 tuduhan mahkamah tuh.

      Delete
  37. Ini barua 2 ekor kera berlagak helang tp hanya burung pipit..
    Ni kami sebut alli jaga dan jay bangsat..
    Suka menyondol otak lebih mcm dodol
    Konon cerdik pandai bijaksana tapi fikiran sempit..
    X reti yg mana d sokong yg mana d tebas sebat..
    Heheheheh neh celaka musibat..

    ReplyDelete
  38. Ini barua 2 ekor kera berlagak helang tp hanya burung pipit..
    Ni kami sebut alli jaga dan jay bangsat..
    Suka menyondol otak lebih mcm dodol
    Konon cerdik pandai bijaksana tapi fikiran sempit..
    X reti yg mana d sokong yg mana d tebas sebat..
    Heheheheh neh celaka musibat..

    ReplyDelete

    ReplyDelete
    Replies

    1. Ko kopipes ye, GENG NAJIB. Satu minit satu pantun memantat kau.

      Dah desperate, ye? Pantun pun nak kopipes. Otak dah tak jalan. Malas nak mengarang. Melayu lama.

      Melayu Najib. Malas nak cari duit, bini gesa nak banyak duit nak beli berlian tak habis2, nak senang, curi aje RM2.6 billion dari 1MDB. Hah, terlentang kau, dengan 38 tuduhan di mahkamah. Mesti 10-20 ahun dalam penjara punya. 4-5 tuduhan yang sangkut, sabit kesalahan, dah cukup ler.

      Delete
  39. Ini barua 2 ekor kera berlagak helang tp hanya burung pipit..
    Ni kami sebut alli jaga dan jay bangsat..
    Suka menyondol otak lebih mcm dodol
    Konon cerdik pandai bijaksana tapi fikiran sempit..
    X reti yg mana d sokong yg mana d tebas sebat..
    Heheheheh neh celaka musibat..

    ReplyDelete

    ReplyDe

    ReplyDelete
  40. Bro Ramly:

    Ramai kera PH lagak helang tapi hanya pipit
    Sekadar tunjuk juah tapi fikiran depa sempit
    Dengan aku ni, kera2 itu udah kerap tersepit
    Yg tak tahan dah pecut lari mcm mat rempit

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies

    1. Mana kau tak gila, pakai nama Anonymous, dahtu puji kau sendiri yang juga komen dengan nama Ramly Ahmad.

      Delete
  41. Habis terkedu cai2 PH tadi aku taji dan tala
    Tapi aku tidur awal kini dah bangun semula
    Mahu solat tahajjud, mengadap Allah Ta'ala
    Nak ke syurga, perlu kumpul banyak pahala

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies

    1. Sampai pukul 4 pagi tak tidur.

      Susah nak tidur, ye?

      Your mind sentisa working?

      Get the psychiatrist to control it, makan ubat gila, kau boleh tidur awal and become siuman masa office hours.

      Kau tak kerja pun, bagus kalau kau siuman during office hours.

      Delete
  42. PRU14 yg lalu parti PH menempah kejayaan
    Kpd mereka tu, rakyat letakkan kepercayaan
    Tapi nasib kita tidak berubah sama keadaan
    Sebaliknya menteri yg sakau, kaut kekayaan

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete

  43. Binatang GENG NAJIB yang gunakan banyak nama ini memang gila. Aku akan keluarkan komen2 menunjukkan dia gila sebagai jawapan kpd komen2 dia di atas.

    Hampir kesemua Anonymous ada lah dia. Terutama nya yang di akhiri dengan Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh.

    Nama Ramly Ahmad itu pun dia reka. Pada permulaan nya, komen2 di atas nama itu di buat nya berlainan isi, nada dan kata2 dari komen di atas nama GENG NAJIB dan Anonymous. Bila dia terbawak dengan gila nya mengkomen, dia lupa. Sekarang isi, nada dan kata2 di bawah nama Ramly Ahmad tu dah serupa. Termasuk pantun memantun. Yang bermula ha nya sehari dua yang lalu.

    Mana tak gila nya binatang GENG NAJIB itu bila, dari 70 komen sejak lk pukul 8 malam tadi, hampir kesemua nya komen dia.

    Budin tak kisah. Sebab dia mahukan banyak komen. Iklan bergantung di atas banyak komen. Pengiklan tak kaji berapa orang sebenar nya yang menulis banyak2 komen itu.

    ReplyDelete

  44. Cara mengcounter binatang GENG NAJIB ini ada beberapa. Satu dari nya ia lah boikot dia. Tapi sebab dia gila, tak di peduli nya.

    Satu cara lain ia lah: oleh kerana dia asyik mengkopipes, kita “give him a taste of his own medicine ” – kita kopipes juga bila menjawab dia. Kopipes apa saja yang membusukkan Najib, Umno, BN dan seperti nya. Dan kopipes apa saja yang menaikkan imej Tun Dr Mahathir dan Pakatan Harapan. Dengan itu, kopipes2 kita itu juga memaklomkan kpd pembaca maklumat yang mungkin mereka belom terbaca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alli Jaga udah pukul rebana..
      Ahli tafsir bestari dr U tan..
      Mana mungkin geng najib gila..
      Mangkun ayun ini memang setan..

      Delete

    2. Waaaaaaaah, kau dah konfem sebagai manifestation of Geng Najib's many forms, ye? Dah berpantun, mikir dan kata2 pun banyak macam GENG NAJIB.

      Ghentikan ler, kata orang Bota, Perak.

      Delete

    3. Ooooooooo, pakai nama Ramly Ahmad nak nafi kau tak gila.

      Lebih baik kau jumpa psychiatrist, minta dia keluorkan sitifikit, dahtu, kau pamirkan kat sini, Mamat.

      Delete
    4. Jgn berlagak bijak pandailh mangkuk cawan..
      Merata kebun kami jumpa merayap sondol konon pawang..
      Jampi serapah apa yg ko pakai baca oii sawan..
      Bro anonymous alli jaga ini perangai babi hutan sumbang..

      Delete
    5. Bro Ram:

      Alli Jaga udah pukul rebana..
      Ahli tafsir bestari dr U tan..
      Mlm tadi mangkuk ni tak dpt lena..
      Kepala rasa dipukul dgn belantan..

      Kah kaahh kaaahh kaaahhh kaahh

      Delete

    6. Dah nyata kau GENG NAJIB pakai nama Ramly Ahmad.

      Masa mula dulu, cakap tak begitu. Sekarang dah cakap betul2 mcm GENG NAJIB biasa.

      Bodoh kau, tak pandai menyamar.

      Delete

    7. Hah, sokong diri sendiri pulak. Cakap "Bro Ram", pulak. Pathetic and meluat, this mad man.

      Pigi jumpa psychiatrist larr ..

      Delete
    8. Jgn berlagak bijak pandailh mangkuk cawan..
      Merata kebun merayap sondol konon pawang..
      Perangai mamat ni serupa anjing mengawan..
      Bro Ram, Alli Jaga ini tak ubahnya mak bawang..

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

      Delete
    9. Hahahakehlehkehkehehehehegeli..

      Delete

    10. Bila kau nak buat nama baru untuk puji kau sendiri? Pakai nama Ramly Ahmad ajer, tak cukup, orang gila.

      Kau perlu ada banyak lagi gelak ketawa mcm orang gila saperti Hahahakehlehkehkehehehehegeli..

      Delete
    11. Dah makin biol, itu Jaga punya Alli
      Dia tuduh nyamar dekat bro Ramly
      Gelagat dia, bikin hati kitorang geli
      Ini pagi ifrit ini kena tiga orang buli

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete

    12. Tak biol.

      Cuma ketuk kepala ko memantul mantul.

      Delete
    13. Alli Jagger bingai biol tak ada otak
      Teruk dia kena, si ifrit kepala botak
      Rasa dirinya luka, umpama ditetak
      Mengelupor dia hati memberontak

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
    14. Sian Alli Jagger dibalun kanan kiri
      Ibarat bapok dia dah kena kenduri
      Geng dia yg lain sempat jugak lari
      Dia ni rasanya akhirnya bunuh diri

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete

    15. Tak payah nak tunjuk kau lebih dari sorang ler.

      Buag masa ajer. Orang dah tau.

      Menyamar sebagai Ramly Ahmad dah kena tangkap. Yang lain2 tuh dah lama kena tangkap.

      Orang gila, degil tak mahu jumpa doktor sakit gila.

      Delete
    16. Sian Alli Jagger masih lagi berang
      Mau tiidak, kiri kanan kena serang
      Terkedu le dia, ini anak memerang
      Dah malu dikatanya kita ni sorang

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
    17. Dah makin biol, itu Jaga punya Alli
      Dia tuduh nyamar dekat bro Ramly
      Gelagat dia, bikin hati kitorang geli
      Ini pagi, ifrit ni kena tiga orang buli

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
  45. Ini ler PH, kerajaan ada pintu tak ada tingkap
    Dgn menabur janji palsu, rakya terperangkap
    Tapi menteri2 hampas, hanya lebih pd cakap
    Bab songlap dan sakau harta itu depa cekap

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi menteti2 hampad hanya lebih pd cakap..
      Bab songlap dan sakau harta itu depa cekap..
      Ini badut dia pakar tafsir ayt2 tp benggap..
      Apa boleh buat alli jaga pakar bahasa gagap..

      Delete

    2. Waaaa, katun memantun atas nama Anonymous, tunggu beberapa minit, dahtu pakai ama Ramly Ahmad puji diri kau sendiri.

      Jangan lewat jumpa doktar otak tuh. Kalau terlewat, nanti dah "beyond the bend", kau kena masuk Spital Tg Rambutan.

      Seronok aku ngntam kau arini, geng jilat najib. Kau sekor aje. Aku pun sorang aje, tapi nama satu aje.

      Delete
    3. Kahkahkahkaahiniseko kena bg ubat gegat..
      Udah parah ahli tafsir nak pulih jauh sekali sehat..
      Ada sesiapa mau kasi tolong ini alli jaga musibat..
      Itu pakai nama mat salleh juga keparat bangsat..

      Delete
    4. Bro Ram, Alli Jaga biol dah teruk gawat
      Rasanya jubor si Alli ini udah kena liwat
      Sesiapa tolong bawak ke spital gi rawat
      Kena tolong cepat dia ini, sblm terlewat

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaahhh

      Delete

    5. Kau selalu makan ubat gegat ke?

      Ke, kau tumbuk, taruk air, minum.

      Taruk daun ketum tak?

      Pigi jumpa doktor sakit otak ler, Bang.

      Baik untuk kamu, baik untuk pembaca lain.

      Dah banyak sangat mengarut kamu nih.

      Delete

    6. Ranly Ahmad alias Geng Najib, kau tak mahu coba leraikan pertelingkahan di sini lagi ke?

      Dah lupa ke itu tugas Ramly Ahmad?

      Moral of the story: Jangan menyamar banyak sangat.

      Kalo di medan perang, yang menyamar di tembak mati pronto.

      Delete
    7. Dah makin biol, itu Jaga punya Alli
      Dia tuduh nyamar dekat bro Ramly
      Gelagat dia, bikin hati kitorang geli
      Ini pagi ifrit ini kena tiga orang buli

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete

    8. Tak biol.

      Cuma ayik ketuk kepala ko, memantul mantul

      Delete
    9. Alli Jagger bingai biol tak ada otak
      Teruk dia kena, si ifrit kepala botak
      Rasa dirinya luka, umpama ditetak
      Mengelupor dia hati memberontak

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
    10. Sian Alli Jagger dibalun kanan kiri
      Ibarat bapok dia dah kena kenduri
      Geng dia yg lain sempat jugak lari
      Dia ni rasanya akhirnya bunuh diri

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete

    11. Tak payah nak tunjuk kau lebih dari sorang ler.

      Buag masa ajer. Orang dah tau.

      Menyamar sebagai Ramly Ahmad dah kena tangkap. Yang lain2 tuh dah lama kena tangkap.

      Orang gila, degil tak mahu jumpa doktor sakit gila.

      Delete
    12. Sian Alli Jagger masih lagi berang
      Mau tiidak, kiri kanan kena serang
      Terkedu le dia, ini anak memerang
      Dah malu dikatanya kita ni sorang

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
    13. Dah makin biol, itu Jaga punya Alli
      Dia tuduh nyamar dekat bro Ramly
      Gelagat dia, bikin hati kitorang geli
      Ini pagi, ifrit ni kena tiga orang buli

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
  46. Hulubalang baru Alli Jaga pengutip sampah
    Duduk elok-elok jangan bala nak ditempah
    Setiap komen gerenti kau akan dapat upah
    Dah ramai yang lari kena usung kena papah

    ReplyDelete
    Replies

    1. Tak kutip sampah. Cuma baling tahi aje kat kamu.

      Delete
    2. Anon 08:02

      Alli Jaga kinii udah tempang cepah
      Jalan udah terhencot kena dipapah
      Kulit dia pediih, spt babi kena lapah
      Terkedu dia bila bro Ramly sumpah

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

      Delete

    3. Ko sokong komen ko lagi ke? Awat tak pakai nama Ranly Ahmad?

      Malu ye, kena di telanjangkan, tak nampak kote, kot ko ni jenis yang 2 jantina.

      Delete
    4. Kesian juga, Alli Jarger kepala bana
      Pagi ini teruk ifrit barua ni dah kena
      Dia pening, tak tau buat mcm mana
      Lalu dituduhnya bro Ramly 2 jantina

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

      Delete
    5. Dah nyata Ramly Ahmad nama samaran Geng yang jilat Najib juga.

      Dia tak leraikan pertelingkahan di sini pagi ini.

      Tak dapat buat gitu, sebab kena tunjal kepala dia bertalu talu.

      Delete
    6. Alli bingai rasa nya demam kepialu
      Mahu tidak, kepala asyik kena palu
      Pagi ini pula, kena tibai bertalu-talu
      Tapi dia keluar juga muka tak malu

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

      Delete

    7. Woi, Ramly Ahmad, awat tak lerai perang besar di sini pagi ini?

      Apa? Ko dah jadi Geng Najib, Anonymous juga?

      Delete
    8. Alli Jagger bingai biol tak ada otak
      Teruk dia kena, si ifrit kepala botak
      Rasa dirinya luka, umpama ditetak
      Mengelupor dia hati memberontak

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
    9. Sian Alli Jagger dibalun kanan kiri
      Ibarat bapok dia dah kena kenduri
      Geng dia yg lain sempat jugak lari
      Dia ni rasanya akhirnya bunuh diri

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete

    10. Tak payah nak tunjuk kau lebih dari sorang ler.

      Buag masa ajer. Orang dah tau.

      Menyamar sebagai Ramly Ahmad dah kena tangkap. Yang lain2 tuh dah lama kena tangkap.

      Orang gila, degil tak mahu jumpa doktor sakit gila.

      Delete
    11. Sian Alli Jagger masih lagi berang
      Mau tiidak, kiri kanan kena serang
      Terkedu le dia, ini anak memerang
      Dah malu dikatanya kita ni sorang

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
    12. Dah makin biol, itu Jaga punya Alli
      Dia tuduh nyamar dekat bro Ramly
      Gelagat dia, bikin hati kitorang geli
      Ini pagi, ifrit ni kena tiga orang buli

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
  47. Hulubalang baru nama dia Alli Jaeger
    Perasanlah sangat nak jadi Mick Jagger
    Konon hebat bengkeng mcm Along tiger
    Rupa-rupanya kaki lepak kat warung burger

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulubala ng Ramly Ahmad dah di telanjangkan sebagai Geng Najib menyamar

      Delete
    2. Alli bingai komen tak fikir panjang
      Pagi ni malu le, dia kena telanjang
      Dgn Ramly & Anon pula diterajang
      Diluku pula dek cgu Kejora bujang

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete

    3. Yang panjang ia lah 6-8 inci.

      Aku fikir ko ha ya 2 inci.

      Delete
    4. Alli bingai rasa nya demam kepialu
      Mahu tidak, kepala asyik kena palu
      Pagi ini pula, kena tibai bertalu-talu
      Tapi dia keluar juga muka tak malu

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

      Delete
    5. Woi, Ramly Ahmad, awat tak lerai perang besar di sini pagi ini?

      Apa? Ko dah jadi Geng Najib, Anonymous juga?

      Delete
    6. Alli Jagger bingai biol tak ada otak
      Teruk dia kena, si ifrit kepala botak
      Rasa dirinya luka, umpama ditetak
      Mengelupor dia hati memberontak

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
    7. Sian Alli Jagger dibalun kanan kiri
      Ibarat bapok dia dah kena kenduri
      Geng dia yg lain sempat jugak lari
      Dia ni rasanya akhirnya bunuh diri

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete

    8. Tak payah nak tunjuk kau lebih dari sorang ler.

      Buag masa ajer. Orang dah tau.

      Menyamar sebagai Ramly Ahmad dah kena tangkap. Yang lain2 tuh dah lama kena tangkap.

      Orang gila, degil tak mahu jumpa doktor sakit gila.

      Delete
    9. Sian Alli Jagger masih lagi berang
      Mau tiidak, kiri kanan kena serang
      Terkedu le dia, ini anak memerang
      Dah malu dikatanya kita ni sorang

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
    10. Dah makin biol, itu Jaga punya Alli
      Dia tuduh nyamar dekat bro Ramly
      Gelagat dia, bikin hati kitorang geli
      Ini pagi, ifrit ni kena tiga orang buli

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
  48. Apalah bodoh Alli Jaga anjing dubuk
    Kami ni ramai kiri kanan kami tumbuk
    Walau blog ni adalah PH punya lubuk
    Komen mereka kami sapu macam habuk

    ReplyDelete
    Replies

    1. Tumbok perempuan ke? Tumbuk pondan ke?

      Kalo ko ada 2 jantina, kot ko main ko sendiri.

      Delete
    2. Kesian juga, Alli Jarger kepala bana
      Pagi ini teruk ifrit barua ni dah kena
      Dia pening, tak tau buat mcm mana
      Lalu dituduhnya bro Ramly 2 jantina

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

      Delete

    3. Kepala ko bukan bana.

      Tapi you have gone bananas.

      Time to go see a psychiatrist, kalo tak, jlat lah Najib banyak2, tak payah masuk sini.

      Delete
    4. Alli bingai rasa nya demam kepialu
      Mahu tidak, kepala asyik kena palu
      Pagi ini pula, kena tibai bertalu-talu
      Tapi dia keluar juga muka tak malu

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

      Delete

    5. Malu? Ko ada rasa malu? Kemaluan pun takda.

      Silap2 kote ada, yang tu pun ada.

      Double barrel. Boleh self service.

      Itu pasal asyik mereng kepala ko.

      Delete
    6. Alli Jagger bingai biol tak ada otak
      Teruk dia kena, si ifrit kepala botak
      Rasa dirinya luka, umpama ditetak
      Mengelupor dia hati memberontak

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
    7. Sian Alli Jagger dibalun kanan kiri
      Ibarat bapok dia dah kena kenduri
      Geng dia yg lain sempat jugak lari
      Dia ni rasanya akhirnya bunuh diri

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete

    8. Tak renti2 cakap biol.

      Orang gila.

      Tapi tak tuduh aku sama orang nya dengan Othman pulak.

      Sebab dah bingong, kena sekel kepala kau bertalu talu.

      Delete
    9. Bro..stay tune..ahli tafsir ayt2 mudah tp bagai pakar dukun bahasa..ini alli jaga kelabu dungu pun ada..
      Hahaheheheheheheh..

      Delete
    10. Bro Ram:

      Sian Alli Jagger, terus kena hentaman
      Otak dia semakin mereng, tak siuman
      Tapi dia tetap degil tak makan saman
      Darii sifat2 itu sah dia inii Wak Seman

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh

      Delete
  49. Telinga Alli jaga dah mula nampak merah
    Tak reti nak jawab dia dah mula nak marah
    Kejap lagi pergi spital kena check darah
    Nanti tersembam atas simen cedera parah

    ReplyDelete
    Replies

    1. Telinga merah takpa.

      Ko otak mereng merbahaya.

      Pigi jumpa doktor sakit otak cepat.

      Delete
    2. Anon 08:30

      Alli cari dedak mau mentekedarah
      Muka tak malu, maruah diri murah
      Nasibnya malang, kena tibai parah
      Telinga, mata, idung semua merah

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete

    3. Woi, Ramly Ahmad, awat tak lerai perang besar di sini pagi ini?

      Apa? Ko dah jadi Geng Najib, Anonymous juga?

      Delete
    4. Kesian kat Alli jaga daun ketupat
      Cuba tunjuk hero, terus kena lipat
      Kawan dia lari, tapi dia tak sempat
      Muka dah kelabu macam kueh lepat

      Delete
    5. Anon 08:42

      Alli Jagger bingai biol tak ada otak
      Teruk dia kena, si ifrit kepala botak
      Rasa dirinya luka, umpama ditetak
      Mengelupor dia hati memberontak

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
    6. Sian Alli Jagger dibalun kanan kiri
      Ibarat bapok dia dah kena kenduri
      Geng dia yg lain sempat jugak lari
      Dia ni rasanya akhirnya bunuh diri

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete

    7. Tak payah nak tunjuk kau lebih dari sorang ler.

      Buag masa ajer. Orang dah tau.

      Menyamar sebagai Ramly Ahmad dah kena tangkap. Yang lain2 tuh dah lama kena tangkap.

      Orang gila, degil tak mahu jumpa doktor sakit gila.

      Delete
    8. Sian Alli Jagger masih lagi berang
      Mau tiidak, kiri kanan kena serang
      Terkedu le dia, ini anak memerang
      Dah malu dikatanya kita ni sorang

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
    9. Dah makin biol, itu Jaga punya Alli
      Dia tuduh nyamar dekat bro Ramly
      Gelagat dia, bikin hati kitorang geli
      Ini pagi, ifrit ni kena tiga orang buli

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
  50. Tinggal Alli jaga sekor je utk buat baka
    Yg lain semua belah takut nak bersemuka
    Agaknya Alli jaga ni ada bela hantu saka
    Kalau tidak hantu saka pun, dia ni puaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 08:50

      Sian Alli Jagger dibalun kanan kiri
      Ibarat bapok dia dah kena kenduri
      Geng dia yg lain sempat jugak lari
      Dia ni rasanya akhirnya bunuh diri

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete

    2. Tak payah nak tunjuk kau lebih dari sorang ler.

      Buag masa ajer. Orang dah tau.

      Menyamar sebagai Ramly Ahmad dah kena tangkap. Yang lain2 tuh dah lama kena tangkap.

      Orang gla, degil tak mahu jumpa psychiatrist.

      Delete
    3. Sian Alli Jagger masih lagi berang
      Mau tiidak, kiri kanan kena serang
      Terkedu le dia, ini anak memerang
      Dah malu dikatanya kita ni sorang

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete

    4. Tak payah nak tunjuk kau lebih dari sorang ler.

      Buag masa ajer. Orang dah tau.

      Menyamar sebagai Ramly Ahmad dah kena tangkap. Yang lain2 tuh dah lama kena tangkap.

      Orang gila, degil tak mahu jumpa doktor sakit gila.

      Delete
    5. Sian Alli Jagger masih lagi berang
      Mau tiidak, kiri kanan kena serang
      Terkedu le dia, ini anak memerang
      Dah malu dikatanya kita ni sorang

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
    6. Allii Jagger tak sangka, dia cari bala
      Pagi ni, kiri kanan berok ni kena tala
      Jubor dia rasa sakit bagai kena sula
      Meroya raban lah dia, bagai nak gila

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

      Delete

    7. Tak payah nak tunjuk kau lebih dari sorang ler.

      Buag masa ajer. Orang dah tau.

      Menyamar sebagai Ramly Ahmad dah kena tangkap. Yang lain2 tuh dah lama kena tangkap.

      Orang gila, degil tak mahu jumpa doktor sakit gila.

      Delete
    8. Sian Alli Jagger masih lagi berang
      Mau tiidak, kiri kanan kena serang
      Terkedu le dia, ini anak memerang
      Dah malu dikatanya kita ni sorang

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
    9. Dah makin biol, itu Jaga punya Alli
      Dia tuduh nyamar dekat bro Ramly
      Gelagat dia, bikin hati kitorang geli
      Ini pagi, ifrit ni kena tiga orang buli

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
  51. Nak kenal orang bodoh, contoh macam Alli
    Bodoh piang ini bahlol si telinga kuali
    Dia sangka Anon-anon kat sini ialah Ramli
    Inilah contoh barua babi yang buta & tuli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah coba pengaruh pembaca larr.

      Depa tau siapa bodoh

      Delete
    2. Dah makin biol, itu Jaga punya Alli
      Dia tuduh nyamar dekat bro Ramly
      Gelagat dia, bikin hati kitorang geli
      Ini pagi, ifrit ni kena tiga orang buli

      Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

      Delete
  52. Allii Jagger tak sangka, dia cari bala
    Pagi ni, kiri kanan berok ni kena tala
    Jubor dia rasa sakit bagai kena sula
    Meroya raban lah dia, bagai nak gila

    Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu dah mula mencarut jubor ye?

      Puccmak ko tak ajor ko sopan santun di masa kecil ye?

      Tinggalkan ko di tepi kandang kambing bila pigi noreh getah.

      Ko lapar, makan tahi kambing. Mulut keluar tahi kambing hingga ke tua.

      Delete
    2. Sian Alli Jagger sewel, mulut sumbing
      Dia ibarat mcm kena rejaman lembing
      Kian berat dia, jadi terumbang ambing
      Habis modal bawa kuar citer kambing

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh

      Delete

  53. MESTI FEDAP BETUL BINATANG YANG PAKAI NAMA GENG NAJIB, TAK DAPAT MENJILAT NAJIB DAN KELUARKAN KOPIPES PASAL NAJIB BERAK ITU INI PAGI INI.

    HINGGA DIA LUPA NAK PAKAI NAMA RAMLY AHMAD, KONON NYA MENCOBA LERAIKAN AKU MENTAHIKAN DIA TAK HABIS2, MACAM DIA BUAT SEMALAM, DAH KENA TELANJANGKAN, BOGEL, TAKDA KEMALUAN, KOT ADA 2 JANTINA, SELALU SELF SERVICE SENDIRI, JADI BODOH, BANGANG, SBAB KELETIHAN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Ram:

      Sian Alli Jagger, terus kena hentaman
      Otak dia semakin mereng, tak siuman
      Tapi dia tetap degil tak makan saman
      Darii sifat2 itu sah dia inii Wak Seman

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh

      Delete

    2. Haha, aku sebut dia dah bingong hingga tak tuduh aku sama orang nya dengan Othman, dia pun keluar cakap begitu.

      Ko gil, pigi jumpa doktor saki giler ler ...

      Delete
  54. Jgn main tembak sesukahati..
    Nanti tertembak diri sendiri..
    Apa dah kena meroyan sibufak alli..
    Komen lah konon ahli tafsir bestari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Ram:

      Sian Alli Jagger, terus kena hentaman
      Otak dia semakin mereng, tak siuman
      Tapi dia tetap degil tak makan saman
      Darii sifat2 itu sah dia inii Wak Seman

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh

      Delete
    2. Haha, ku sebut aje dia dah bingong kena hentam hingga lupa pakai nama Ramly Ahmad, dia pun kelaur egitu.

      Ko dah giler, pigi jump goktor sakit giler ler ..

      Delete
    3. Mesti Alli Jagger ni mabuk kaki botol
      Lawak gila dia, boleh kalah Mt Sentol
      Bagai kepala, dibaling batu, berketul2
      Pala serabut, taip pun ejaan tak betul

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahh

      Delete
    4. Siapa yg banggang siapa binggong
      Kerabat mick jagger mskkan tong
      Siapa yg gila siapa tonggong
      Peeedaaa alli jaga tin kosong

      Hahakekehkehkahkahhrhehegelilh

      Delete
  55. Tulis huruf besar Alli jaga parking kereta
    Mata dah rabun agaknya ini barua kaki auta
    Aku nampak sudah lebam dia punya biji mata
    Janganlah salah arah pergi hospital kusta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro 09:22

      Mesti Alli Jagger ni mabuk kaki botol
      Lawak gila dia, boleh kalah Mt Sentol
      Bagai kepala, dibaling batu, berketul2
      Pala serabut, taip pun ejaan tak betul

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahh

      Delete
  56. Ok, aku nak buat keroja sekraang.

    Ko nak melalak tak habis2 lantak ko ler.

    Kalau ia pun, kamu orang gila.

    ReplyDelete
  57. Alli Jaeger22 November 2018 at 09:17

    Kamu dah mula mencarut jubor ye?

    Puccmak ko tak ajor ko sopan santun di masa kecil ye?

    Tinggalkan ko di tepi kandang kambing bila pigi noreh getah.

    Ko lapar, makan tahi kambing. Mulut keluar tahi kambing hingga ke tua.

    ____________________________________

    Sian Alli Jagger sewel mulut sumbing
    Dia ibarat mcm kena rejaman lembing
    Kian berat dia, jadi terumbang ambing
    Habis modal bawa kuar citer kambing

    Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh

    ReplyDelete
  58. Tunjuk lagak pakai nama Alli Jaeger
    Perasan dia hebat macam Mick Jagger
    Tunjuk bengkeng kononnya Along tiger
    Tapi rupanya muka macam kuali burger

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahakeahkahkahkaahhgeli dpagi dingin ni..heheheheheheheh

      Delete
  59. Allii Jagger cuba berlagak samseng ribut
    Tak sedar dirinya tu cuma sotong lembut
    Kena tibai sekeh kepala dia terus serabut
    Dia tak ada pilihan lagii, melainkan cabut

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

    ReplyDelete
  60. Mana hilang Alli jaga anjing dubuk
    Komen dia tak berkesan macam habuk
    Barua baru tak payahlah nak menyibuk
    Pergilah balik dalam kau punya lubuk

    ReplyDelete
  61. Bro 09:44

    Sian jugak dgn Alli Jaeger, si anjing dubuk
    Spt buah nangka busuk dia jatuh bedebuk
    Cedera luka, terus sembunyi masuk lubuk
    Itu belum lagii, kena aku punya penumbuk

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh

    ReplyDelete
  62. Dia kata nak lawan kena ikut..
    X terlawan dia telornya kecut..
    Bungkus jelh buat buncut..
    Ketawa kami senak perut..

    Alli jaegar ali jaga orgputih kacuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Ram:

      Allii Jaeger cuba mau main kotor
      Tapi dia parah, dgn pakar mentor
      Dia tewas tu, bingai yg jadi faktor
      Rasanya kini, dia gi jumpa doktor

      Kah kaahh kaaahhh kaahh kaahh

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...