Sunday 11 November 2018

ZAHID HAMIDI SEMAKIN TEMPANG....


Meskipun Zahid Hamidi berjaya mengelakkan dirinya daripada tekanan agar bercuti sementara sebagai Presiden UMNO dalam mesyuarat MT pada Jumaat lalu, realitinya kedudukan beliau dari segi penerimaan ahli parti tidaklah menjadi semakin baik.


Tidak lama selepas berasa lega kerana cadangan Pemuda UMNO agar beliau bercuti sementara untuk menyelesaikan 45 kes mahkamahnya ditolak oleh MT, Zahid Hamidi sepatutnya sudah boleh menarik nafas lega dan dapat meneruskan tugasnya dengan selesa.


Tetapi, kunjungannnya ke Johor semalam memberi tekanan baru kepadanya apabila sebahagian Ketua-Ketua UMNO bahagian negeri itu terus mendesaknya agar mengambil cuti sehingga kesnya selesai.


Mereka secara terbuka (meskipun hanya enam Ketua Bahagian dibenarkan bercakap kerana kesuntukan masa) mahukan beliau bercuti dan memberikan pelbagai hujah secara berterus-terang untuk menyokong saranan bercuti itu.


Walaupun Zahid Hamidi menolak desakan mereka itu, gambarannya ialah wujud sebilangan Ketua-Ketua UMNO Bahagian Johor yang tidak setuju dengan keputusan MT UMNO pada sehari sebelumnya yang mahukan beliau terus kekal menjadi Presiden UMNO.

Sesungguhnya ini adalah sesuatu yang tidak pernah berlaku sebelum ini kerana biasanya Ketua-Ketua Bahagian akan akur kepada apa juga keputusan MT UMNO, tambahan lagi jika melibatkan seorang Presidennya sendiri.


Bagaimana dengan Ketua-Ketua Bahagian di negeri-negeri yang lain?


Adakah mereka ketika ini masih menyokong Zahid Hamidi 100 peratus atau jika diadakan dialog terbuka, mereka juga akan meluahkan perasaan yang sama seperti Ketua-Ketua UMNO Bahagian di Johor itu?


Selain itu, Zahid Hamidi juga bagaikan tertampar dengan tindakan bekas Bendahari UMNO yang juga Timbalan Ketua UMNO Bahagian Bukit Bintang, Abdul Azim Zabidi yang mengumumkan keluar parti kerana tidak setuju dengan keengganan mengambil cuti berikutan kes mahkamah yang sedang dihadapinya.


Apakah langkah Abdul Azim ini akan dituruti oleh ramai lagi individu berpengaruh lain dalam UMNO?


Dalam hal ini, Zahid Hamidi tidak harus memandang ringan satu demi satu babak penolakan yang ditujukan kepadanya. Ia adalah gambaran penolakan yang jelas kepadanya.


Jika berterusan ia tentu saja memberi kesan kepada usaha memulihkan parti dan kemampuan untuk berdepan cabaran dalam pilihanraya akan datang.


Dalam keadaan masih banyak kerja dan usaha perlu dilakukan untuk meyakinkan rakyat agar menerima kembali UMNO, kedudukan Zahid Hamidi yang semakin tempang dan ditolak di sana sini tentu saja menambahkan lagi kesukaran yang sedia ada itu.


Lebih buruk jika berlaku perbicaraan dan banyak perkara berkaitan 45 pertuduhan yang dihadapinya terdedah di mahkamah serta butirannya nanti dapat diketahui oleh rakyat melalui pelbagai saluran media.


Keputusan MT mengekalkan Zahid Hamidi sebagai Presiden UMNO dan menolak cadangan agar beliau bercuti sebenarnya adalah suatu keputusan yang langsung tidak memberi kebaikan kepada masa depan UMNO.


Ia hanyalah memberi ruang kepada Zahid Hamidi untuk berlindung dan bergayut atas nama UMNO di sebalik pertuduhan yang sedang dihadapinya,  tetapi di akhirnya nanti, terutama apabila hukuman sudah dijatuhkan,  nama UMNO itu sendiri yang akan tercemar dan busuk kerana kelakuan seorang Presidennya. (ShahbudinHusin 11/11/2018)

123 comments:

 1. hapuslah UMNO..dari bumi tercinta ini

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jangan hapuskan, biar dia mereket, hidup segan mati tak mahu.

   Tanda dosa Najib Al Jibo mencuri wang rakyat di 1MDB.

   Delete
  2. Juga hapuskan pencacainya yg bergelar Kejora Tonggeng Najib....!!

   FITNAH & PEMBOHONGAN KEJORA.....!!

   Semasa saya tiada di sini, si Pengecut Kejora mengumpat serta berauta temberang konon....

   Anonymous 10 November 2018 at 15:34
   SIAPA OTHMAN AHMAD?

   Izinkan saya menghurai dan menceritakan tentang Othaman@Othman Ahamad yang sudah saya kenali sebelum PRU13 lagi.

   Beliau anak kelahiran Singapura. Beliau dulu adalah ahli UMNO yang kuat menyokong TDM. Sebagai ketua cawangan UMNO, beliau banyak mendapat projek di era TDM. Selepas persaraan TDM dan kekurangan projek, beliau mengubah career kepada seorang cybertrooper yang menentang kem DSNR pada mulanya dan seterusnya menentang juga UMNO kemudiannya.

   Beliau pada mulanya hanya mendapat upahan dari pihak pembangkang (sebelum PRU15) tetapi kemudiannya, selepas kemenangan PH, beliau mendapat upahan dari kedua belah pihak kerajaan dan pembangkang (gergaji dua mata). Dalam strategi mendapat upah ini, beliau perlu:
   1. Mengimbangi komen kedua-dua belah pihak.
   2. Mengkucar-kacirkan blog supaya hilang penumpuan dan perhatian pembaca.

   Bagaimana dia buat?
   Jawapannya ialah penyamaran maya. Selain berkomen atas nama Othaman (kini Othman), beliau juga menggunakan beberapa nama lain seperti Geng Najib, Geng Menjilat Najib, Justice League, Just Lick The Wound, Alli Jaeger dll.

   Dia akan menjelajah blog-blog lain seperti Zamkata, Cucu Tok Selampit, KL.Chronicle, Celah Gelegar, Che Det, Kluang Diamond dll untuk mengumpul maklumat bahan copy-paste.

   Untuk upahan di pihak kerajaan, dia menggunakan nama sendiri dan lain-lain nama penyamaran seperti yang tersebut di atas. Untuk upahan dari pihak pembangkang, dia akan berkomen atas nama Geng Najib, Justice League dll
   Perasan kah tuan-tuan, sering komen Geng Najib (GN) akan bermula dengan 'Wak Suman Tempe.." Apa tujuannya? Ia adalah sebagai jalan cara untuk memprovokasi atau mengundang dirinya sendiri memberi komen. Masa dia atas nama GN, sumber maklumatnya adalah dari blog CTS, KLC, CG, PakDin.my dll.
   Atas 'provokasi' "Wak Suman Tempe..", dia akan keluar dengan nama sendiri Othman, tetapi komen yang diberi bukan berisi hujah, sebaliknya 'provokasi' lagi, misalnya, "Hey Kejora Tonggeng..." Untuk apa? Untuk menjemput anon Kejora bawa pantun-pantun (yang kerap menyerang Othman..). Sebagai serangan balas, dia akan membebel dan mencerca anon Kejora.. Rentetan daripada itu berlakulah banyak 'copy-pasting' yang menyemak kan blog dan menyukarkan pengikut-pengikut blog. Di celah kekalutan itu, dia akan keluar sebagai Justice League dll (mewakili pembangkang) dan pada masa yang sama keluar sebagai Geng Menjilat Najib (GMN), Just Lick The Wound (JLTW) dll (mewakili kerajaan). Sumber bahan hujah di pihak kerajaan diceduk dari blog chedet, zamkata, kluangdiamond, milo suam dll.
   (akan bersambung lagi...)

   Delete
  3. Kini saya telah masuk kembali menuntut pertanggung-jawaban Kejora di atas kelancangannya nengada-adakan cerita palsu rekaan autanya.

   FITNAH & PEMBOHONGAN KEJORA.....!!

   Sampai saat ini, Kejora mengelak bersua dgn saya. Saya sebelum ini sibuk dgn urusan peribadi dan tidak menjenguk di laman blog ini sejak malam tadi.

   Ketika ketiadaan saya, Kejora ambil kesempatan berauta temberang, cakap besar & memandai-mandai memburuk-burukkan saya untuk menutup malu dirinya setelah saya dedahkan kelemahan & pembohongannya.

   Sehubungan itu, jika dia benar-benar pejuang kebenaran & sejati, saya cabar dia umumkan tarikh, masa dan tempat untuk dia berjumpa saya membuat perhitungan untuk menentukan siapa yg benar.

   Saya ulangi....

   Jika dia benar-benar pejuang kebenaran & sejati, saya cabar dia umumkan tarikh, masa dan tempat untuk dia berjumpa saya membuat perhitungan untuk menentukan siapa yg benar.

   Delete
  4. Kejora Tonggeng Najib....

   Kenapa sampai saat ini kau terus merepek bukan2 tidak menyahut cabaran aku, Kejora - Apakah takut, jika tidak jawablah....!!

   Aku ulangi....

   Jika kau benar-benar pejuang kebenaran & sejati, aku cabar kau umumkan tarikh, masa dan tempat untuk kita berjumpa membuat perhitungan bagi menentukan siapa yg benar.

   Delete
  5. Mana kedudukan Zahid dari segi penerimaan ahli parti boleh menjadi semakin baik. Silap2 dia akan di anggap pariah dalam masa berikutan.

   Zahid sudah bingung. Dulu kta nak buat Roadshow bagi menerangkan bahawa dia tidak bersalah dan 45 tuduhan mahkamah ke atas nya itu bermotif politik. Kepala hotak dia.

   Tak buat Roadshow itu gamak nya sedar bahawa bila mendengarrakyat akan menjadi semangkin benci kpd nya bila mendengar penerangan dia tak masuk akal.

   Bukan nya ruduhan mahkamah di buat denagn seenang wenag nya sahaja. Loyar Najib coba mengata seperti itu tapi dia pun kena boo. Di blogs dan media sosial.

   Delete
  6. Talian hayat 'Najib & Jahid hang kerdee' dah sampai ke penghujungnya dan akan dicatat dalam arkib/sejsrah serta dikenang sebagai punca UMNO-BN hancuss, musnah & luput dalam politik negara.

   Delete
  7. Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.
   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.
   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.

   Delete
 2. Moto umno "demi Agama, Bangsa dan Negara" telah bertukar kepada "demi Presiden, wang dan kuasa"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moto Najib Demi Rosmah, Rosmah, Rosmah.

   Asalkan aku tak kena piat telinga. Mencuri pun aku curi lah.

   Delete
  2. Wow Jay....!!

   Tun Dr Mahathir Mohamad akan dianugerahkan Ijazah Kehormat Doktor Undang-undang oleh alma mater, National University of Singapore (NUS), semasa beliau melakukan lawatan rasmi ke republik ini mulai Selasa ini.

   Dalam kenyataan semalam, Kementerian Hal Ehwal Luar Singapura berkata Dr Mahathir akan melakukan lawatan rasmi dua hari ke negara ini atas jemputan Perdana Menteri Lee Hsien Loong.

   Terima kasih sudi berkongsi naklumat di atas.

   Delete
  3. Di persidangan ASEAN juga di Spura tak kama lagi, dunia melihat kehadhiran sosok Tun Mahathir sebagai satu suntikan "power" bagi ASEAN dgn pendirian tegas 'without fear and fabour' serta pengalaman & pengetahuan luasnya.

   Aku sungguh bangga bila terbaca laporan di atas yg tersebar meluas di media2 utsma seluruh dunia.

   Delete
  4. 33rd ASEAN Summit from Nov 11 to 15

   Singapore maybe the host, but the focus and attention will be on The Grand Old Statesman, Tun Dr Mahathir Mohamed.

   Delete
  5. Sdr Othman, sabenar nya Najib tak boleh di bandingkan dengan Tun Mahathir. Tun ibarat rotan, Najib buluh lidi.

   Tapi kita perlu laungkan perbezaan itu bagi memberi mesej kpd rakyat jelata jangan ikut telatah Najib, jangan sokong dia setengah inci pun.

   Kejikan dia seboleh boleh nya supaya rakyat takutkan rasuah, penipuan, pencurian dan rompakan saperti yang dibuatnya itu.

   Delete
  6. Talian hayat 'Najib & Jahid hang kerdee' dah sampai ke penghujungnya dan akan dicatat dalam arkib/sejsrah serta dikenang sebagai punca UMNO-BN hancuss, musnah & luput dalam politik negara.

   Delete
  7. Nak bangga apa Tun dpt ijazah kehormat dari universiti singapore tu..rakan sekutu najib tu

   Delete
 3. Bukan tempang ajer, jugak mngengkang jalan nya. Sebab bola nya kena angin, grown oversized di sebabkan tak mahu bercuti.

  Di doakn begitu dek Umno Johor yang mahukan dia berambosss dari jawatan Presiden.

  ReplyDelete

 4. Sebilangan Ketua-Ketua UMNO Bahagian Johor yang tidak setuju dengan keputusan MT UMNO pada sehari sebelumnya yang mahukan beliau terus kekal menjadi Presiden UMNO iru ada lah yang meradang dengan Najib sebab pilihn kasih bila menagihkan "the 1MDB robbery loot".

  Mereka nak tunjukkan bahawa walau pun lebih banyak tuduhan dari Najib, mereka mahukan Zahid terus pegang jawatan itu.

  Shahrir Ketua Bahagian Johor Bahru terang kata di media massa dia ada terima RM1 juta, kesayangan Najib, Mat Maselan KB Pontian, di katakan terima RM2 juta.

  Tetapi yang lain2 dapat ha nya ratusan ribu sahaja gamak nya. Nilai tak berapa biji beg tangan Birkin Rosmah.

  ReplyDelete
 5. Teringat aku, kenangan dekat blog Parpukari
  Ada regu rapat si Sumah, nama nya 'Reentry'
  Tak mustahil udah jadi Singgora, nyamar diri
  Merata dia kejar Sumah janda nak buat isteri

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kamu Geng Najib udah pakai nama Anak Felda pulak.

   Bila kamu nak pakai nama "Anak Jalang"?

   Delete
  2. Yakah Kejora...???

   Nak tahu aku berupa Mak Enon ker, janda goblok ker, pakai anting2 ker, heran kenapa pulak kau takut bersua dgn aku sampai kini, kenapa,,kenapa..kenapa, haaaaaa....??

   Jelas sekali kau pembohong & penakut.....!!

   Delete
  3. Kejora yg kuat menyamar pelbagai nama dalam kecelaruan, kebingungan ketakutan, kesewelan.

   Sampai2 Kejora @ 9:34, 9:35, 9:36, 9:37 9:38, 9:39, 9:59, 10:10 serkap jarang konon anon adalah samaran saya. Hari itu dia juga merepek konon Ali Jaeger, pak diny, GMN juga samaran saya.

   Kejora is such an intrique deluded bloody fool...!!

   Delete
 6. Zahid Hamidi kini dipandang sebagai PARASIT PARTI. Tapi Zahid tetap maintain dengan Senyuman Kambing nya. Pada Zahid, tiada lagi KEMALUAN pada dirinya!.. Hehehekikikihahahakahkahkah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Makna nya sudah tiada kontol? hehe

   Delete
  2. Betul betul betul....!!

   Selain itu, Kejora yg kuat menyamar pelbagai nama dalam kecelaruan, kebingungan ketakutan, kesewelan.

   Sampai2 di posting yg lepas, Kejora @ 9:34, 9:35, 9:36, 9:37 9:38, 9:39, 9:59, 10:10 serkap jarang konon anon adalah samaran saya. Hari itu dia juga merepek konon Ali Jaeger, pak diny, GMN juga samaran saya.

   Kejora is such an intrique deluded bloody fool...!!

   Delete
 7. Sdr Budin kata, "kedudukan Zahid Hamidi yang semakin tempang dan ditolak di sana sini .." Kesian pulak mendengar nya.

  Tapi ada yang mengata bahawa dalam hal politik tiada kesihan atau kasihkan sesiapa. Balun bila perlu, pecat bila mahu, macam Najib buat kpd muhyiddin dan Shafie Afdal yang menungkit hal 1MDB.

  Zahid diamkan saja, main politik, buat nohe' ajer, dan jawatan Timbalan PM dan Timbalan Presiden Umno jatuh ke dia.

  Maka sekarang masa nya dia menerima bala akibat pendirian nya itu. Di anggap bersubahat dengan Najib yang mencuri wang rakyat, berdepan dengan 45 tuguhan mahkamh, dan di desak lucutkan jawatan Presiden Umno.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Melayu bercampuran darah mamak:

   1, Menjadi PM Malaysia buat kali kedua di usia sangat lanjut penuh keajaiban berkat Anugerah Illahi.

   2. Menjadi Presiden Wanita buat julung2 kali dalam sejarah Singapura.
   ----------------------------------------------------'-''''

   Melayu berdarah Bugis & Melayu Jawa Porno-rogol:
   1, PM Malaysia & Presiden UMNO pertama didakwa
   dalam mahkamah dgn jenayah skandal kewangan terbesar dunia melibatkan berbilyon-bilyon.

   2. TPM Malaysia & Presiden UMNO kedua didakwa dalam mahkamah dgn jenayah pecah ananah, rasuah, salah guna kuasa mlibatksn beratus -ratus juta.

   Delete
 8. Entahla apa nk jadi kat manusia bernama zahid komedi ni...hari2 bikin komedi..orang suruh rehat, rehat je la, takde maruah langsung, tapi dia ni memang jenis tak tahu malu

  ReplyDelete
 9. PANTUN PUSAKA SENI WARISAN BUDAYA:

  Anak cina / pasang lukah
  Lukah dipasang / di Tanjung Jati
  Sumah punya / kangkang merekah
  Singgora tegang / Sumah menanti

  Kah kaahh kaaahhh kaahhh kaahh

  Tetak buluh / panjang sepuluh
  Mari jolok / sarang penyengat
  Selak butuh / panjang lah sungguh
  Singgora jolok / Sumah perangat

  Kah kaahh kaaahhh kaahhh kaahh

  Sirih berlipat / sirih pinang
  Sirih dari / Pulau Mutiara
  Pedih dapat / sedih mengenang
  Sumah ngeri / dimalau Singgaora

  Kah kaahh kaaahhh kaahhh kaahh

  ADA LENGGOK SENI TAK NEK SUMAH?
  PEMBAYANG KEMAS, MAKSUD JELAS?

  KI KIK KI KIK KI KIK...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Prooot.... kentut, my foot...!!

   "Sumah punya / kangkang merekah".
   "Selak butuh / panjang lah sungguh".

   Tokgaru brahim ngajar begitukah....??

   Kenapa sampai saat ini kau terus merepek bukan2 tidak menyahut cabaran aku, Kejora - Apakah ksu takut teramat sangat, jika tidak jawablah....!!

   Aku ulangi....

   Jika kau benar-benar pejuang kebenaran & sejati, aku cabar kau umumkan tarikh, masa dan tempat untuk kita berjumpa membuat perhitungan bagi menentukan siapa yg benar.

   Delete
  2. Teruk pemimpin2 Umno di baham Kerry Okspod KJ Ketua puak Double ee Azeez -

   Bawah dari tahap 'lobak' pun ada...

   Seorang lagi pemimpin Umno 'disergah' anggota parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin Abu Bakar, melalui media sosialnya.

   Kali ini sergahan Khairy itu dibuat lebih 'kejam' dan disasarkan kepada salah seorang anggota Jawatankuasa Pemuda Umno - sebuah sayap parti yang pernah diketuainya dulu.

   Terdahulu portal Awani memuat naik berita dan gambar Khairy menulis sesuatu pada senaskhah buku di majlis ramaian, dengan salah seorang yang hadir kelihatan memakai baju Bersatu.

   Bekas menteri belia dan sukan itu kemudian menjawab ciapan portal terbabit dengan penjelasan - disertakan pertanyaan - ringkas: "Adik tu minta autograph pun jadi berita?" katanya.

   Selepas itulah anggota Jawatankuasa Pemuda Umno Wan Muhammad Azri Wan Deris muncul dan mencelah dengan ciapan bersahaja.

   "Mestilah jadi berita sebab dah tak nampak pakai baju Umno walau dalam program rasmi Umno. Kan jadi timbul tanya pada masyarakat," katanya.

   Kemudian Khairy membalas ciapan tersebut: "Itu program kerajaan Malaysia bukan program Umno la. Kau ni tahap carrot pun tak sampai."

   (sersambung)

   Delete
 10. Suara Sumah tidak lagi kedengaran
  Malu dia, nak buat lagi penyamaran
  Lihat kelibat aku, dia jadi kegusaran
  Mcm kera dilastik lari bertempiaran

  Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nak tahu aku berupa Mak Enon ker, janda goblok ker, pakai anting2 ker, heran kenapa pulak kau takut bersua dgn aku sampai kini, kenapa,,kenapa..kenapa, haaaaaa....??

   Jelas sekali kau pembohong & penakut.....!!

   Delete
  2. (sambungan)

   Macam angkasa lepas dan bumi

   Untuk rekod baru-baru ini Khairy menempelak anggota Majlis Tertinggi Umno Lokman Noor Adam yang kurang senang dengan tindakannya mengkritik Najib Razak.

   "Berdoalah saya tidak menjadi presiden Umno. Perkara pertama yang akan saya lakukan ialah memecat kamu kerana memiliki IQ lobak," ciapnya pada 4 Nov lalu.

   Istilah berkenaan digunakan Khairy untuk menggambarkan tahap pemikiran yang rendah.

   Melalui ciapan lain, gambar Khairy menyertai majlis tersebut dijelaskan sebagai memenuhi jemputan penganjur atas kapasitinya sebagai anggota parlimen Rembau.


   Majlis berkenaan ialah sambutan Rumah Terbuka Deepavali yang diadakan di Dataran Rembau. Turut hadir Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad serta sejumlah orang kenamaan lain.

   Khairy juga menjawab - sambil menyindir - ciapan seorang pengguna Twitter lain yang memuat naik gambar beliau bersalaman dengan Mahathir.

   "Nampak tak bagaimana senyum meleret @Khairykj bila jumpa Tun Madey, terpampar wajah gembira di raut wajah budak tingkat 4 ini seolah seperti double agent jumpa big boss. Jgn lupa yg bangsat @Khairykj keep blaming @NajibRazak on 1MDB. Jilat jgn tak jilat.." ciap M Azizi Yahaya.

   Kepada ciapan itu Khairy menjelaskan: "Saya tentang @chedetofficial selaku MP pembangkang, saya kritik @NajibRazak kerana menerima realiti. Saya tetap Umno. Saudara mungkin delusional. Sebab tu letak muka sebaris dengan Beckham & Johnny Depp. Angkasa lepas dan bumi, saudara."

   Sementara itu Wan Muhammad Azri - yang lebih dikenali sebagai Papagomo - menjelaskan ciapannya terhadap Khairy dibuat kerana bekas menteri terbabit kini dilihat tidak memakai baju Umno dalam program yang dihadirinya.

   "Susah sangatkah sekarang YB @Khairykj nak pakai baju Umno? Kalau program tempat lain OK-lah tapi dalam program rasmi Umno dan di bahagian sendiri pun tak pakai, apa sebab? Bukankah itu yang YB kehendakkan agar media dan masyarakat berteka-teki?" ciapnya.

   Delete
 11. Lihat gelagat Sumah aku mmg nak gelak
  Mcm2 helah nya, itu mak janda tua galak
  Tempat masa fon aku bagi, dia cuba elak
  Lepas tu berpura2 lakon minta lagi pulak

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

  ReplyDelete
  Replies

  1. Anatta Zen
   Ada IQ tahap lobak. Ada IQ tahap lobak yg sudah dimakan dan keluar dari sistem hadam. Kedua2 nya ada pd umno.

   Mohd Firdaus Abdullah
   Wahai YB Khairy...cukuplah. Keluar dari umno...tubuh parti sendiri...umno dah nak pupus. Skrg penubuhan parti baru tak de masalah....senang lulus.

   Right Will Win
   Jgn risau umnonian semua KJ xkan masuk Bersatu atau diterima sbg ahli Bersatu.

   Vijayandren Vadiveloo
   KJ harus keluar dari UMNO - seperti kata KJ, hanya untuk mereka yang ada IQ Lobak!!

   Ra Ra
   Ahli UMNO sekarang dah malu nak mengaku UMNO sehingga phobia pakai baju UMNO sebab pemimpin UMNO terpalit dengan rasuah dan salah guna kuasa semasa memerintah. Bagi ahli UMNO , kalau pakai baju UMNO seperti pakai baju lokap SPRM dan Polis .....

   Khairul Anuar Hafizi Azam
   Org org umno ni kikikikki.. IQ carrot, mulut longkang.. Padu beb!

   Delete
 12. Sumah kalau cakap, mcm nak runtuh bukit
  Tapi dia cakap je banyak aksi cuma sedikit
  Dia ingat diri tu kapal tak sedar hanya rakit
  Kalau jumpa di JB berat ler dia punya sakit

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh

  ReplyDelete
  Replies

  1. Azman Saad

   Kj opportunist, apa pula tak boleh pakai baju UMNO? Kalau program kerajaan kenapa pula ada yg pakai baju ppbm. Ok kj sebenarnya dah tak ada jati diri. Tgu shj kj akan lompat ke ppbm bila masa dia rasa sesuai. Sementara ini ia duduk dlm UMNO sbg proksi ppbm utk cuba memecah belahkan dalaman UMNO. Berhati2 dgn org opportunist sprt ini

   Ard Husain
   Lobak pekasam masak dgn ikan pari stail asampedas Melaka

   Delete
 13. Sumah harap dgn rasuah, dpt hidup mewah
  Kinii terkedu, mcm bangau di tengah sawah
  Diia seperti anak ayam, takut burung sewah
  Berlegar jer kat atas tak berani turun bawah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nak tahu aku berupa Mak Enon ker, janda goblok ker, pakai anting2 ker, heran kenapa pulak kau takut bersua dgn aku sampai kini, kenapa,,kenapa..kenapa, haaaaaa....??

   Jelas sekali kau pembohong & penakut.....!!

   Delete
  2. FITNAH & PEMBOHONGAN KEJORA.....!!

   Sampai saat ini, kau Kejora mengelak bersua dgn aku, apa alasan kau? Kau tak sudah2 cakap besar konon dah membelasah aku sampai ko, tak hal berjumpa pun belum - dan sebaliknya dah 7 kali kau menyorok-menyembunyikan diri. Kau mereka-reka cerita nemburuk-burukkan aku untuk cover kesipuan setelah aku dedahkan kelemahan & pembohongan kau.

   Sehubungan itu, jika kau benar-benar pejuang kebenaran & sejati, aku cabar kau umumkan tarikh, masa dan tempat untuk kita berjumpa membuat perhitungan untuk menentukan siapa yg benar.

   Aku ulangi....

   Jika kau benar-benar pejuang kebenaran & lelaki sejati, aku cabar kau umumkan tarikh, masa dan tempat untuk kau berjumpa aku membuat perhitungan menentukan siapa yg benar.

   Delete
 14. Zahid Hamidi tempang?
  Kalau dia tempang apa masalahnya?
  Dia timbalan Perdana menteri lagi ke?
  Parti dia parti yg memerintah ke?

  Yg jd masalah, PH kini yg makin tempang
  Sebelum menang bkn main lagi berkompang
  Dah menang menteri PH jadi kuda kepang
  Nak aku bagi YB menteri tu satu pelempang

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anon 15:18

   PH jadi keldai, DAP kafir harbi
   TDM pula ada yg anggap nabi
   Ada juga YB, serupa dgn babi
   Dia kata, 'ngko YB, ker aku YB'

   Kah kaahh kaaahhh kaaahhh

   Delete
  2. Boleh sampai 50 jumlah tuduhan mahkamah si Najib Al Jibo ni?

   Laporan: Najib, 2 bekas menteri dijangka hadapi pertuduhan baru

   Bekas perdana menteri Najib Razak, dua menteri, dan seorang bekas timbalan menteri, selain tiga yang lain dilaporkan akan berdepan pertuduhan dalam masa terdekat.

   Berita Harian melaporkan Najib, bekas pegawainya, dan seorang bekas menteri akan berdepan dakwaan berhubung projek hibrid solar bernilai RM1.25 bilion bagi sekolah di Sarawak.

   Jun lalu, Malaysiakini melaporkan Najib didakwa memberi arahan kepada Kementerian Pendidikan pada 2007 untuk melantik secara langsung sebuah syarikat bagi projek hibrid solar bagi membekalkan elektrik kepada 369 sekolah pedalaman di Sarawak.

   Pegawai khas kepada Najib dan bekas menteri pendidikan Mahdzir Khalid sebelum ini disoal siasat oleh SPRM berhubung kes berkenaan.

   Delete
  3. Setakat tuduhan boleh ditambah tambah...nak cari bukti tu yg terkial kial ...memerah kepala mencari sana sini...

   Delete
 15. Buah cempedak / di luar pagar
  Ambil galah / tolong jolokkan
  Singgora gelak / Sumah nya longgar
  Pukah relah / Singgora rodokkan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tengku Tipu TEUKU Adenan kena?

   Seorang lagi bekas menteri dijangka disoal siasat berhubung penjualan tanah Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

   Bekas menteri Wilayah Persekutuan, Tengku Adnan Tengku Mansor pada bulan lalu mendedahkan bahawa beliau disoal siasat SPRM sebanyak 12 kali berhubung siasatan penjualan tanah DBKL.

   Bagi individu bekas timbalan menteri pula, dakwaan ke atasnya dijangka berhubung dakwaan penyelewengan RM25 juta dana Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas).

   Seorang anggota parlimen juga sebelum ini didakwa akan berdepan dakwaan mengaut keuntungan berjuta ringgit dengan mengambil komisen dari projek kerajaan BN.

   Sementara itu, New Straits Times semalam melaporkan, bekas pengerusi Felda Mohd Isa Abdul Samad juga dijangka berdepan dakwaan menyalahgunakan kuasa ketika menerajui syarikat berkaitan kerajaan itu.

   Delete
  2. This comment has been removed by the author.

   Delete
 16. Nak jumpa nek Sumah, aku rasa tak sabar
  Tapi si janda tua dah masuk ke kain gebar
  Kalau aku tiada kemain lantang nak cabar
  Tengok kelibat aku je, terus tawar hambar

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. 130 KOMEN KPD BERITA
   Laporan: Najib, 2 bekas menteri dijangka hadapi pertuduhan baru

   CONTOH2 NYA -


   Ken Ken
   Inilah kucing kurap dalam Umno yang menjadi perosak bangsa. Mereka yang bangsat ini jangan dibiarkan berkeliaran. Tangkap dan masukkan durjana ini semua ke dalam penjara. Memalukan bangsa dan negara.

   Adam
   Tun Mahathir akan sapu bersih perompak dan penyengak wang rakyat demi negara dan ekonomi negara kembali ke landasan yang kukuh. Tahniah Tun Mahathir.


   Ahmad Pamin
   Inilah kerja luar jangka pm Tun yg ramai rakyat xsedar... Membasuh najis2 yg dtinggalkan parti pemerintah terdahulu (BN).. Selagi najis2 blum d bersihkan, rumah xakan dpt d diami dgan selesa... Selepas rumah bersih, barulah perabut2 boleh d masukkan satu persatu...


   Qing Luke
   Pupuskan lahanat2 UMNONGOK ni terus. Banyak sangat duit negara disonglap dan dilahap.

   Mana Lokman Bab* Gemuk Toncit @LBGT dan betina Ellie & Sahara? Tak nak ke terjerit2 pertahan perampok role model nkorg tu?

   Delete
  2. Masih ramai pelanun yg pihak berkuasa terlepas pandang....

   Delete
 17. Sumah tua terus kelu bisu tak lagi berdetik
  Darah dlm badan, dah tinggal dua tiga titik
  Aku cabar pergii JB, dia sentap biji kelentit
  Tak le nak tumbuk, cuma telinga nak jentik

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nak tahu aku berupa Mak Enon ker, janda goblok ker, pakai anting2 ker, heran kenapa pulak kau takut bersua dgn aku sampai kini, kenapa,,kenapa..kenapa, haaaaaa....??

   Jelas sekali kau pembohong & penakut.....!!

   Delete

  2. Muhid Yahya
   Lagi SPRM...lagi.. jangan berhenti siasat. Masih berlambak kejahatan zaman pemerintahan amnobn belum dibongkar...pueh hati benenor dpt lihat pemimpin2 celaka ini ditangkap dan disumbat dalam jel...padan muka nak sangat kedarah duit rakyat..

   Bajikaya Bajimas
   Dakwa tengkorak2 hidup ni cpt2....klo salah sumbat dlm jail....menyusahkn negara dn rakyat jer
   depa jd penyanggak utk samun dn mencuri harta kita....ahli umNo bn Ni masih sokong lg tengkorak2 hidup ni....mmg ahli umno ni buta perut dn tkda akai

   Boo Tan

   Zack Yess
   Haramjadag haramjadah pemakan wang haram mula berkelakuan " seperti beruk kena cili di duburnya " padan muka penjenayah penyeleweng amanah rakyat,,, penjarakan n rampas semua harta benda mereka

   Sirdi Miharbi
   Kita sokong Tun combat habis2an penipu2 dan penyamun2 wang rakyat malaysia kerjaan dahulu yang berlakon drama konon berjuang pertahan melayu, islam dan raja.
   Bersihkan negara kita Tun mudah2an Allah panjangkan usia Tun atas tujuan baik.

   Delete
 18. Mmg le bacul, Sumah si mak janda tua kedi
  Padan le dgn Singgora si duda miang keladi
  Helah Sumah ke pasar, kini dah tak menjadi
  Dibiikin nya helah baru, ada urusan peribadi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies

  1. Ander Kann
   Selagi belum Ada yg masuk sg buloh..rakyat jgn dulu berlapang dada...hanya dengar pertuduhan Demi pertuduhan.

   Lahpakom Don
   Dia dah sasar yang lain dah..itu belum disiasat duit yg masuk kedlm account pemimpin korup umno melaluai bank cimb adiknya...senyap sunyilah nanti kem umno bila semua pemimpinya chek in dkt sungai buloh.

   Norman Norman
   Kan najib cakap dia terima 2.6b tu sebab nak elak gerakan 16 september.

   Lahpakom Don
   Kejap tak masuk duit dlm account.. Kejap utk umno..kejap utk menentang is... Kejap bagi balik....anak penakan aku umur 4 tahun pun tahu apa makna bohong.. Najib bedebah

   Delete
  2. Yang kuat menyamar tuu, siapa, haaa - cermin dulu muka. Selama ini di mana2 pun aku tetap guna pakai nama pendaftaran ikut i/c.

   Bila Anak Felda terlepas sebut 'Reentry', sah sah kau nie Kejora musibat yg kuat menyamar untuk kelirukan orang...!! Ketika itu, teruk kau kena belasah cukup oleh Reentry & aku di blog parpukari.


   Kenapa pulak kau menuduh aku menyamar dgn auta PANTAToon @ 9:34, 9:35, 9:36, 9:37 9:38, 9:39, 9:59, 10:10 di tajuk lepas konon anon adalah samaran aku. Hari itu kau juga merepek konon Ali Jaeger, pak diny, GMN juga samaran aku.

   Kejora is such an intrique deluded bloody fool...!!

   Delete
 19. Lihat gelagat Sumah aku mmg nak gelak
  Mcm2 helah nya, itu mak janda tua galak
  Tempat masa fon aku bagi, dia cuba elak
  Lepas tu berpura2 lakon minta lagi pulak

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

  ReplyDelete
  Replies

  1. Missa Daud
   SPRM, sekarang bebas dari sangkar burung, dulu mereka semua dalam sangkar emas, sekarang emas sudah cair dan SPRM akan mencari siap2 saja yang makan harta melalui jalan salah, ini kemenangan rakyaat sebenarnya.

   Mas Cotek Daun Palas
   Hapuskan semua bekas menteri yang bersubahat dengan najis rasuah yang membelenggu hutang negara kerana inilah di antara penyebab utama terbantutnya kelancaran proses merealisasikan manifesto Kerajaan PH..


   Iziza Bocaay
   Memang cilaka betul la ketua amnok puaka ni..popelaq semua..jgn kata macai dn mala'un x payung..

   Delete
  2. PANTAToon Kejora @ 15:57 jelas menunjukkan dia dah ketandusan idea sampai merepek konon saya seorang nenek. Tapi heran, kenapa dia teramatlah takut dgn nenek2. Tak masuk akal langsung....!!

   Delete
 20. Sumah mak janda tua itu mulut nya becok
  Dgn Singgora duda mmg teramat secocok
  Sumah melentang tunggu Singgora cucuk
  Malang ler menimpa Singgora mati pucok

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Akd Tony
   Mau ambik masa sparoh penggal utk mndakwa kaum krabat umno ni.. yang buta berita sedar lah bahawa ini yang melambatkan capai manifesto ..


   Mohd Danial Dahlan
   Aku cukup kecewa jika mp padang rengas si botak itu terlepas bebas...

   Akar Seruntun
   Inilah sebab Kadir Jasin berani istihar 40 Mp Umno nak lompat parti kerana takut dibawa ke mahkamah.

   Gigil lutut para MP Umno utk hadapi pertuduhan. Najib, Zahid, rehearsal beberapa kali sebelum di heret ke mahkamah.

   Irwan Serigar ngan Shafee tak nampak muka air nya sebab gelap sangat.

   Delete
  2. FITNAH & PEMBOHONGAN KEJORA.....!!

   Sampai saat ini, kau Kejora mengelak bersua dgn aku, apa alasan kau? Kau tak sudah2 cakap besar konon dah membelasah aku sampai ko, tak hal berjumpa pun belum - dan sebaliknya dah 7 kali kau menyorok-menyembunyikan diri. Kau mereka-reka cerita nemburuk-burukkan aku untuk cover kesipuan setelah aku dedahkan kelemahan & pembohongan kau.

   Sehubungan itu, jika kau benar-benar pejuang kebenaran & sejati, aku cabar kau umumkan tarikh, masa dan tempat untuk kita berjumpa membuat perhitungan untuk menentukan siapa yg benar.

   Aku ulangi....

   Jika kau benar-benar pejuang kebenaran & lelaki sejati, aku cabar kau umumkan tarikh, masa dan tempat untuk kau berjumpa aku membuat perhitungan menentukan siapa yg benar.

   Delete
  3. PANTAToon Kejora @ 16:02 jelas menunjukkan dia dah ketandusan idea sampai merepek konon saya seorang nenek. Tapi heran, kenapa dia teramatlah takut dgn nenek2. Tak masuk akal langsung....!!

   Delete
 21. Kaiin Sumah terselak, bulu burit tidak lebat
  Singgora capai vigra lantas ditelan itu ubat
  Dgn perlahan Singgora hampir nak kerabat
  Tapi kote turun, Sumah tak dan dia rembat

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Falsafah ekonomi yang Najib terlambat faham

   Empati sewajarnya dijadikan satu teras penting dalam dasar ekonomi; ini sangat praktikal dari segi politik dan ekonomi. Kita mesti sentiasa beringat bahawa semasa pilihan raya, undi seorang jutawan dan undi seorang rakyat marhaen mempunyai nilai yang sama.

   BUKAN DIA TERLAMBAT FAHAM. DIA TAK BOLEH FAHAM. SEBAB KEPALA DAH PENUH DENGAN RM2.6 BILION YANG DI CURI NYA. CASH IS KING, JUTAWAN ADA BERIBU KALI GANDA UNDI, KATA DIA.

   HAH, TERSUNGKUR KAMU DI PRU4. HOORAY.

   Delete
  2. Hey Kejora musibat....

   Kenapa sampai saat ini kau terus merepek bukan2 tidak menyahut cabaran aku, Kejora - Apakah kau takut, jika tidak jawablah....!!

   Aku ulangi....

   Jika kau benar-benar pejuang kebenaran & sejati, aku cabar kau umumkan tarikh, masa dan tempat untuk kita berjumpa membuat perhitungan bagi menentukan siapa yg benar.

   Delete
  3. Usah nenek dabik buah dada
   Asyik bebel, mengada-ngada
   Tmpt, time, phon, semua ada
   Nak apa lagi nenek taik kuda?

   Kah kaahh kaaahhh kaaahhh

   Delete
  4. FITNAH & PEMBOHONGAN KEJORA.....!!

   Sampai saat ini, kau Kejora mengelak bersua dgn aku, apa alasan kau? Kau tak sudah2 cakap besar konon dah membelasah aku sampai ko, tak hal berjumpa pun belum - dan sebaliknya dah 7 kali kau menyorok-menyembunyikan diri. Kau mereka-reka cerita nemburuk-burukkan aku untuk cover kesipuan setelah aku dedahkan kelemahan & pembohongan kau.

   Sehubungan itu, jika kau benar-benar pejuang kebenaran & sejati, aku cabar kau umumkan tarikh, masa dan tempat untuk kita berjumpa membuat perhitungan untuk menentukan siapa yg benar.

   Aku ulangi....

   Jika kau benar-benar pejuang kebenaran & lelaki sejati, aku cabar kau umumkan tarikh, masa dan tempat untuk kau berjumpa aku membuat perhitungan menentukan siapa yg benar.

   Delete
  5. PANTAToon Kejora @ 16:10 & 18:59 jelas menunjukkan dia dah ketandusan idea sampai merepek konon saya seorang nenek. Tapi heran, kenapa dia teramatlah takut dgn nenek2. Tak masuk akal langsung....!!

   Delete
 22. Nasi lemak / buah bidara
  Batang selasih / hamba lurutkan
  Sumah cekak / buah Singgora
  Batang gelebeh / Sumah lurutkan

  Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

  ReplyDelete
  Replies

  1. Muhammad Razak
   ZAHID sudah mula melaga-lagakan Anwar Ibrahim dengan Dr Mahathir. Minta cepat-cepat sumbatkan Zahid dalam penjara secepat mungkin.

   Nor Aloya
   Kau tu yg meroyan Wak...patutnya lepas Najib kau yg jadi PM...tapi takdir kau hanya layak jadi ketua pembangkang saja, itupun belum tentu kekal sbb kes kau sedang menanti di mahkamah...

   Stanley Mark
   Zahid komedi kamu tak akan ada peluang tengok Anwar jadi PM8. Dalam setahun ini pasti kamu meringkuk dalam penjara

   Delete
  2. Sedap juga mengkopipes komen2 anti Wak Jahid, anti-Najib dll ni ... aku pilih yang berisi, tepat mengentam depa saja

   Delete
  3. Usah le nek ni, terlalu senang hati
   Dah betina, asyik kata lelaki sejati
   Aku dah tau ler, nek punya identiti
   Kerja nyamar saja, tak hentii-henti

   Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

   Delete
  4. FITNAH & PEMBOHONGAN KEJORA.....!!

   Sampai saat ini, kau Kejora mengelak bersua dgn aku, apa alasan kau? Kau tak sudah2 cakap besar konon dah membelasah aku sampai ko, tak hal berjumpa pun belum - dan sebaliknya dah 7 kali kau menyorok-menyembunyikan diri. Kau mereka-reka cerita nemburuk-burukkan aku untuk cover kesipuan setelah aku dedahkan kelemahan & pembohongan kau.

   Sehubungan itu, jika kau benar-benar pejuang kebenaran & sejati, aku cabar kau umumkan tarikh, masa dan tempat untuk kita berjumpa membuat perhitungan untuk menentukan siapa yg benar.

   Aku ulangi....

   Jika kau benar-benar pejuang kebenaran & lelaki sejati, aku cabar kau umumkan tarikh, masa dan tempat untuk kau berjumpa aku membuat perhitungan menentukan siapa yg benar.

   Delete
  5. PANTAToon Kejora @ 20:33 jelas menunjukkan dia dah ketandusan idea sampai merepek konon saya seorang nenek. Tapi heran, kenapa dia tersmatlah takut dgn nenek2. Tak masuk akal langsung....!!

   Delete
  6. Yang kuat menyamar tuu, siapa - cermin dulu muka. Selama ini di mana2 pun aku tetap guna pakai nama pendaftaran ikut i/c.

   Bila Anak Felda terlepas sebut 'Reentry', sah sah kau nie Kejora musibat yg kuat menyamar untuk kelirukan orang...!! Ketika itu, teruk kau kena belasah cukup oleh Reentry & aku di blog parpukari.


   Kenapa pulak kau menuduh aku menyamar dgn auta PANTAToon @ 9:34, 9:35, 9:36, 9:37 9:38, 9:39, 9:59, 10:10 di tajuk lepas konon anon adalah samaran aku. Hari itu kau juga merepek konon Ali Jaeger, pak diny, GMN juga samaran aku.

   Kejora is such an intrique deluded bloody fool...!!

   Delete
 23. Dilemma betul, cuti hari Krismas
  Dulu ada cakap, mau jumpa Mas
  Tapi dgn Sumah pun janji kemas
  Aku bagai di daratan udah lemas

  Kah kaahh kaaahhh kaahh kaahh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bukan kah amat bodoh si Najib ini. Dia yang boleh dedahkan bagi membuktikan dia bukan penyamun atau pnjangak di masa dia berkuasa itu, mengapa tidak di buat nya, tapi sekarang menyalak supaya Kerajaan PH buat begitu.

   Najib minta dedah perjanjian: IPIC yang hutang 1MDB
   "Kalau dokumen-dokumen ini didedahkan maka terbuktilah Najib bukan penyamun ataupun penyangak," kata bekas perdana menteri.

   Apa kah dia otak lobak mcm Khairy kata kpd Lokman Adam? Atau dia membohong tak renti renti.

   Delete
  2. Usah le nek ni, terlalu senang hati
   Dah betina, asyik kata lelaki sejati
   Aku dah tau ler, nek punya identiti
   Kerja nyamar saja, tak hentii-henti

   Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

   Delete
  3. Bila Anak Felda terlepas sebut 'Reentry', sah sah dia nie Kejora musibat.....!!

   Delete
  4. PANTAToon Kejora @ 20:33 jelas menunjukkan dia dah ketandusan idea sampai merepek konon saya seorang nenek. Tapi heran, kenapa dia tersmatlah takut dgn nenek2. Tak masuk akal langsung....!!

   Delete
  5. Yang kuat menyamar tuu, siapa - cermin dulu muka. Selama ini di mana2 pun aku tetap guna pakai nama pendaftaran ikut i/c.

   Bila Anak Felda terlepas sebut 'Reentry', sah sah kau nie Kejora musibat yg kuat menyamar untuk kelirukan orang...!! Ketika itu, teruk kau kena belasah cukup oleh Reentry & aku di blog parpukari.


   Kenapa pulak kau menuduh aku menyamar dgn auta PANTAToon @ 9:34, 9:35, 9:36, 9:37 9:38, 9:39, 9:59, 10:10 di tajuk lepas konon anon adalah samaran aku. Hari itu kau juga merepek konon Ali Jaeger, pak diny, GMN juga samaran aku.

   Kejora is such an intrique deluded bloody fool...!!

   Delete
 24. Kita akan lihat siapa ada jati diri
  Tempat dan masa, aku dah beri
  Janji, tak mungkin aku mungkiri
  Cuma lawan, asyiik elak nak lari

  Kah kaahh kaaahh kaahh kaahh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hey Kejora musibat....

   Kenapa sampai saat ini kau terus merepek bukan2 tidak menyahut cabaran aku, Kejora - Apakah kau takut, jika tidak jawablah....!!

   Aku ulangi....

   Jika kau benar-benar pejuang kebenaran & sejati, aku cabar kau umumkan tarikh, masa dan tempat untuk kita berjumpa membuat perhitungan bagi menentukan siapa yg benar.

   Delete
 25. SIAPA OTHMAN AHMAD?

  Izinkan saya menghurai dan menceritakan tentang Othaman@Othman Ahamad yang sudah saya kenali sebelum PRU13 lagi.

  Beliau anak kelahiran Singapura. Beliau dulu adalah ahli UMNO yang kuat menyokong TDM. Sebagai ketua cawangan UMNO, beliau banyak mendapat projek di era TDM. Selepas persaraan TDM dan kekurangan projek, beliau mengubah career kepada seorang cybertrooper yang menentang kem DSNR pada mulanya dan seterusnya menentang juga UMNO kemudiannya.

  Beliau pada mulanya hanya mendapat upahan dari pihak pembangkang (sebelum PRU15) tetapi kemudiannya, selepas kemenangan PH, beliau mendapat upahan dari kedua belah pihak kerajaan dan pembangkang (gergaji dua mata). Dalam strategi mendapat upah ini, beliau perlu:
  1. Mengimbangi komen kedua-dua belah pihak.
  2. Mengkucar-kacirkan blog supaya hilang penumpuan dan perhatian pembaca.

  Bagaimana dia buat?
  Jawapannya ialah penyamaran maya. Selain berkomen atas nama Othaman (kini Othman), beliau juga menggunakan beberapa nama lain seperti Geng Najib, Geng Menjilat Najib, Justice League, Just Lick The Wound, Alli Jaeger dll.

  Dia akan menjelajah blog-blog lain seperti Zamkata, Cucu Tok Selampit, KL.Chronicle, Celah Gelegar, Che Det, Kluang Diamond dll untuk mengumpul maklumat bahan copy-paste.

  Untuk upahan di pihak kerajaan, dia menggunakan nama sendiri dan lain-lain nama penyamaran seperti yang tersebut di atas. Untuk upahan dari pihak pembangkang, dia akan berkomen atas nama Geng Najib, Justice League dll
  Perasan kah tuan-tuan, sering komen Geng Najib (GN) akan bermula dengan 'Wak Suman Tempe.." Apa tujuannya? Ia adalah sebagai jalan cara untuk memprovokasi atau mengundang dirinya sendiri memberi komen. Masa dia atas nama GN, sumber maklumatnya adalah dari blog CTS, KLC, CG, PakDin.my dll.
  Atas 'provokasi' "Wak Suman Tempe..", dia akan keluar dengan nama sendiri Othman, tetapi komen yang diberi bukan berisi hujah, sebaliknya 'provokasi' lagi, misalnya, "Hey Kejora Tonggeng..." Untuk apa? Untuk menjemput anon Kejora bawa pantun-pantun (yang kerap menyerang Othman..). Sebagai serangan balas, dia akan membebel dan mencerca anon Kejora.. Rentetan daripada itu berlakulah banyak 'copy-pasting' yang menyemak kan blog dan menyukarkan pengikut-pengikut blog. Di celah kekalutan itu, dia akan keluar sebagai Justice League dll (mewakili pembangkang) dan pada masa yang sama keluar sebagai Geng Menjilat Najib (GMN), Just Lick The Wound (JLTW) dll (mewakili kerajaan). Sumber bahan hujah di pihak kerajaan diceduk dari blog chedet, zamkata, kluangdiamond, milo suam dll.
  (akan bersambung lagi...)

  ReplyDelete
  Replies
  1. .../sambungan...

   Modus operandi Othman, tentera maya:

   Seperti yang saya katakan sebelum ini, bagi memainkan peranan 'gergaji dua mata' dengan berkesan, Othman perlu mempastikan tiada mana-mana pihak mendominasi pihak yang satu lagi. Dengan erti kata lain, serang menyerang mesti kelihatan seimbang.

   Tuan-tuan pembaca boleh lihat pada entry kali ini, bagaimana Othman menampilkan diri sebagai 'Anon' dan membawa masuk bahan-bahan copy-paste entah dari blog mana. Bagi setiap komen yang pro-pembangkang, dia akan letak bahan-bahan copy-paste nya itu sebagai 'reply'.

   Apabila ada pengikut blog beri komen kepada bahan sampah nya itu, dia pun berlakon mencabar Kejora. Maka, Kejora pun masuk dan counter copy-paste nya itu dengan copy-paste juga...

   Sekali lagi, akan berlaku rantaian copy-paste yang akan menyemakkan blog. Dengan itu, sukar kita pastikan pihak mana yang mendominasi pihak mana.. cekap kan Othman tu.

   Tuan-tuan yang ingin menjadi tentera maya sehebat Othman ini, kena lah belajar dan berada dalam blog sekurang-kurang nya 5 tahun. Kalau nak 'makan dua belah' macam Othman tu, kena lebih lama lagi tempoh pengalaman nya...

   (akan bersambung...)

   Delete
  2. Join BN if Umno is dissolved, Mohamad Hasan tells members
   Umno members would no longer be fighting for "bangsa agama dan negara" if they join BN as advised by Mohd Hassan?

   Umno deputy president Mohamad Hasan says BN can take in Umno members directly while the party is restored in case Umno is forced to dissolve.

   MELAKA: Umno members nationwide have been told to become a direct Barisan Nasional (BN) member in the event the party is dissolved, its deputy president Mohamad Hasan said.

   However, he said such a move would be temporary while waiting for Umno leaders to restore the party.

   “In the event of dissolution of Umno, there are ways to restore the situation to normal.

   “If we must, we can turn to BN as our temporary ‘home’. BN can take in Umno members directly while the party is restored,” he said here today.

   He said this in his speech in a meeting with party president Ahmad Zahid Hamidi and Umno Melaka leaders at Kampung Bertam Ulu here.

   Meanwhile, Zahid said that he would not dissolve Umno, despite being advised by Prime Minister Dr Mahathir Mohamad to do so.

   “I don’t want to betray Umno members who have been loyal to the party’s struggles.

   Kalau masuk BN, mana ada lagi "(UMNO) party struggles? Cakap karut.

   Delete
  3. Usah le nek ni, terlalu senang hati
   Dah betina, asyik kata lelaki sejati
   Aku dah tau ler, nek punya identiti
   Kerja nyamar saja, tak hentii-henti

   Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

   Delete
  4. FITNAH & PEMBOHONGAN KEJORA.....!!

   Sampai saat ini, kau Kejora mengelak bersua dgn aku, apa alasan kau? Kau tak sudah2 cakap besar konon dah membelasah aku sampai ko, tak hal berjumpa pun belum - dan sebaliknya dah 7 kali kau menyorok-menyembunyikan diri. Kau mereka-reka cerita nemburuk-burukkan aku untuk cover kesipuan setelah aku dedahkan kelemahan & pembohongan kau.

   Sehubungan itu, jika kau benar-benar pejuang kebenaran & sejati, aku cabar kau umumkan tarikh, masa dan tempat untuk kita berjumpa membuat perhitungan untuk menentukan siapa yg benar.

   Aku ulangi....

   Jika kau benar-benar pejuang kebenaran & lelaki sejati, aku cabar kau umumkan tarikh, masa dan tempat untuk kau berjumpa aku membuat perhitungan menentukan siapa yg benar.

   Delete
  5. Bila Anak Felda terlepas sebut 'Reentry', sah sah dia nie Kejora musibat yg kuat menyamar untuk kelirukan orang...!! Ketika itu, Reentry cukup2 belasah Kejora.


   Kin dia pulak menuduh saya menyamar dgn autanya @ 9:34, 9:35, 9:36, 9:37 9:38, 9:39, 9:59, 10:10 di tajuk lepas konon anon adalah samaran saya. Hari itu dia juga merepek konon Ali Jaeger, pak diny, GMN juga samaran saya.

   Kejora is such an intrique deluded bloody fool...!!

   Delete
  6. Anon 19.34 dan 19.36...kalau ko dah beritau pun, sebenarnya kami di blog ni dah lama sedar dan perasan taktik busuk lagi bacin Wak suman tempek ni.

   Saja aje dilayankan..iyelah orang tua bangka macam dia tu kita ikutkan aje lah kehendaknya. Bukan kita rugi apa2 pun kan.

   Cuma yang tak best tu..ko kata dia gergaji dua mata...maju kena, mundur pun kena beb.

   Tak sangka kan..sanggup dia buat macam tu..agak2 ko lah, apa hukumnya rezeki yang diterimanya selama ni haah???

   Delete
  7. PANTAToon Kejora @ 20:34 jelas menunjukkan dia dah ketandusan idea sampai merepek konon saya seorang nenek. Tapi heran, kenapa dia teramatlah takut dgn nenek2. Tak masuk akal langsung....!!

   Delete
  8. Yang kuat menyamar tuu, siapa - cermin dulu muka. Selama ini di mana2 pun aku tetap guna pakai nama pendaftaran ikut i/c.

   Bila Anak Felda terlepas sebut 'Reentry', sah sah kau nie Kejora musibat yg kuat menyamar untuk kelirukan orang...!! Ketika itu, teruk kau kena belasah cukup2 oleh Reentry & aku di blog parpukari.


   Kenapa pulak kau menuduh aku menyamar dgn auta PANTAToon @ 9:34, 9:35, 9:36, 9:37 9:38, 9:39, 9:59, 10:10 di tajuk lepas konon anon adalah samaran aku. Hari itu kau juga merepek konon Ali Jaeger, pak diny, GMN juga samaran aku.

   Kejora is such an intrique deluded bloody fool...!!

   Delete
 26. Rakyat marhaein yang waras merasakan segala rasa tak pus hati terhadap DS Zahid tu adalah didalangi oleh orang tertentu dalam PH.

  Tak mungkin rasa ketidak puasan hati macam tu diluahkan secara terang2an...seolah2 ini menunjukkan bahawa ada perancangan teliti yang dilakukan oleh puak2 tersebut.

  Tujuannya tak lain tak bukan untuk mengujudkan perpecahan dalam parti melayu terbesar tu...dan semakin cepat lah MP2 UMNO melompat ke dalam parti tu.

  Apa tah lagi..kedegilan dan keenganan DS Zahid untuk tunduk kepaads ugutan dan sogokan dari pengerusi parti tu,yang tak sabar2 untuk mengambil alih tugas UMNO sebagai satu2nya parti melayu terbesar di Msia ni.

  Pengerusi parti tu sedar, kedudukannya sebagai pengerusi PH adalah seperti telur di hujung tanduk...bila2 saja boleh direntap turun dari jawatan tu.

  Dengan melompatnya MP2 UMNO secara en mass bakal mengukuhkan lagi kedudukan parti tu dalam PH, setara dengan DAP dan PKR.

  Jadi..ada logiknya semua tindakan yang diambil oleh ketua2 bahagian UMNO yang berkaitan adalah ditaja atau dibiayai oleh puak2 tersebut...duit takde hal punya, yang penting bagi mereka ialah UMNO dikuburkan buat selama2nya !!!

  ReplyDelete
 27. Kalau Zahid dan Umno jadi kingmaker, boleh mintak macam2.

  A n
  E v e n i n g
  W i t h
  N a j i b

  ReplyDelete
 28. Kengkawan yang dihormati sekelian...Nak tanya satu soklan yang cukup2 simple lah...boleh kan ???

  Mana pergi "pejuWANG" Pekebun, Petani Dan Peneroka FELDA?


  Harga sawit dipengaruhi oleh trend musim ataupun seasonal. Oleh itu, kita banding harga Buah Tandan Segar sawit yang dibayar kepada pekebun untuk hari Jumaat yang lalu dengan tarikh yang sama tahun lepas.

  Harga sawit jatuh dengan teruk. Yang harga lebih dari RM600 satu tan tahun lepas sudah jatuh ke sekitar RM350 satu tan.

  Kalau mahu berbanding dengan awal bulan Mei sebelum PRU14, harga juga jatuh dengan banyak.

  Ini harga jualan. Belum ditolak kos tetap yang semakin naik.

  Saya sangat bersimpati dengan apa yang terpaksa didepani pekebun dan peneroka Felda.

  Apabila bertemu dengan pekebun dan penduduk di beberapa negeri, tiada lain yang saya dengar selain rintihan mereka dan kekecewaan mereka. Hidup mereka semakin tertekan kebelakangan ini.

  Disebalik harga jatuh teruk, kos tetap bagi mengusahakan kebun pula meningkat.

  Harga baja, harga keperluan harian dan barang dapur naik lagi dengan SST sambil kos gaji pekerja asing yang membantu mereka naik manakalabayaran dari FELDA lewat, subsidi dikurangkan dan dimansuhkan.

  Janji-janji mereka untuk menghapuskan hutang FELDA dan membantu peneroka-peneroka juga telah dicapatikan.

  Keadaan di luar bandar semakin tersepit. Keadaan mereka bagai tidak dipedulikan lagi. Bagai tak wujud lagi mereka di mata kerajaan PH.

  Sebelum PRU, bersungguh-sungguh pemimpin PH datang merayu-rayu, melaung-laung akan membela nasib mereka. Ada yang turut menangis kononnya mengenang nasib peneroka,

  Hari ini apa jadi? Mana dia hari ini?

  Atau mulut dah terkatup dek jawatan lumayan dalam kerajaan PH dan hanya tinggal airmata gembira dapat jawatan dan kedudukan?

  Apabila pendapatan pekebun menurun, sudah tentu kuasa membeli menyusut dengan banyak dan ini turut beri kesan kepada peniaga yang terpaksa tanggung kos barang semakin tinggi akibat dari SST.

  Ekonomi luar bandar kini terancam. Yang paling teruk terima kesan ialah di Sabah dan Sarawak.

  Sepatutnya, dalam keadaan ini, kerajaan PH beri lebih bantuan dan tumpuan kepada golongan ini tetapi ia tidak berlaku.

  Sebaliknya, Belanjawan 2019 kesuluruhan kerajaan tinggi tetapi peruntukan mengurus untuk Kementerian industri utama di potong 72% walaupun untuk bajet kesuluruhan kerajaan naik dengan tinggi.

  Peruntukan untuk bantuan musim tengkujuh pekebun kecil yang dulu hanya RM260 juta, dihapuskan sama sekali.

  Nak harapkan BR1M untuk jadi penampan kepada kesempitan ini pun bagai langit dan bumi kerana BR1M dipotong dengan banyak untuk tahun depan. Entah dapat entah tidak. Itupun tak lama lagi ia akan dihapuskan juga.

  Di mana pekebun dan penduduk luar bandar mahu bergantung harap pada masa yang genting ini?

  Jangan lupa ramai anak-anak muda yang menetap dibandar hari ini berhutang budi kepada pengorbanan dahulu pekebun-pekebun dan mereka di luar bandar.

  Tiada mereka, tidak ada kita hari ini.

  Bulan lepas, Menteri DAP juga menyangkal saya dengan memberi jawapan yang menipu tentang ekspot sawit sambil memanggil saya untuk tidak mengelirukan rakyat di mana yang saya sudah membongkar penipuan angka-angka yang beliau beri.

  Bulan Jun lalu, Lembaga Minyak Sawit Malaysia (MPOB) di bawah pimpinan baru kerajaan PH menyangkal saya apabila saya mengeluarkan kebimbangan harga minyak sawit semakin turun. Mereka tetap katakan harga minyak sawit akan kukuh tinggi pada akhir tahun ini.

  Yang saya paparkan hari ini ialah harga rujukan rasmi MPOB. Apa lagi alasan yang mereka boleh bagi?

  Kerajaan boleh berdendam dengan saya dan mengenakan berpuluh dakwaan ke atas saya dan keluarga. Mereka mahu bubarkan UMNO.

  Mereka boleh memburukkan nama dan parti saya setiap hari untuk mengalih perhatian tetapi kesejahteraan hidup golongan-golongan yang besar ini tetap keutamaan saya pada tempoh saya Perdana Menteri di bawah parti UMNO.

  Kini mereka sudah jadi kerajaan. Janganlah mengabaikan nasib 650,000 keluarga pekebun dan pengusaha sawit dengan berjuta-juta penduduk luar bandar di seluruh negara.

  Najib Razak.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ke hadapan Geng Najib
   Yang kucing taik

   Aduhai Tonggeng....

   Kau kata aku penjual tempek bacin di setiap posting2 kau khas untuk ku.

   Justru aku nak ucapkan Tahniah atas menunjukkan keperibadian biadap kurang ajar itu, juga tidak lupa tebiat kau merompak ciplak hak cipta orang lain kemudian spin putar belit & sikap pengecut tidak berani bersemuka dgn aku.

   Ketahuilah, usaha & penat lelah aku ada hasil - Kerajaan pusat & kerajaan Johor dapat dirampas oleh kami. Sahabat2 karibku pula menjadi MB Johor & Menteri Pertanian.

   Aku taklah sehina apa yg kau cacikan sampai MENJUAL TEMPEK BACIN MAK KAU, Fahammmmmm....??

   Duit EPF, CPF, ASB, unit2 saham pelaburan, sewa rumah apartment 5 bilik di Spore dah cukup untuk menampung kedua istriku. Anak bongsuku berumur 29 tahun pun sudah berdikari & bekerjaya di Spura.

   Engkau apa ada - kecuali nganggur, kutip bahan sampah, mencuri ciplak kemudian spin, memekak siang malam tak sudah2. Patut ler Najib & Rosmah terbongkang-sungkur kena terajang dari Putrajaya.

   Btw, sampai bila telor engkau terus kecut untuk berhadapan dgn aku bagai jantan sejati, haaaa....??

   Delete
 29. SALAM HARI KETIGA DI BUMI KENYALANG

  Bukannya badam berbijinya karah
  Penangan pulasan mata berpinar
  Buangkan dendam hentikan amarah
  Tenangkan perasaan di seloka benar  Paku tercungkil cemas tak lena
  Tilamnya carik tercocok dagu
  Ku wakilkan salam dari Mas Elina
  Terimalah Kejora tanpanya ragu  Dua perawan dan janda jamu selera
  Gelas di bubuhkan longan dari China
  Adala pelawaan kepada mu Kejora
  Mas nak jodohkan anda dengan si Irna


  Di sana orang berkain batik
  Menuju Gemas berubat asma
  Si Irna tidak kurang cantiknya
  Sepupu Mas kat pejabat sama  Strika baju bergalah purdah
  Di mana pula busana kemeja
  Jika setuju binalah madah
  Irna kan rela ke mana jua


  Lebatnya keranji di Tanjung Emas
  Di Jasin utara, terhempas kelapa
  Ingat janjinya di penghujung Mac
  Di musim Sakura, Dr.Mas nak jumpa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Singgora kat daratan pun boleh lemas
   Hati nya rasa ngilu spt diramas-ramas
   Kejora lebih dahulu berjaya dpt si Mas
   Sukar nak gugat, cinta termetri kemas

   Duhai Singgora jagalah anda dari lena
   Igauan illusi mu itu tak bawa ke mana
   Ia hanya buat dirimu semakin merana
   Ko kawin jer ler dgn sepupu ko, si Irna

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaahh

   Delete
  2. Emas dan lokan tahan dijaga
   Letak tembikar di hujung hutan
   Mas tu bukan bahan berniaga
   Tidak ku tukar segunung intan

   Kah kaahh kaahh kaahh kaahhh

   Delete
  3. Kelapa bersabut masih di seberang
   Kembang kenanga dahan bercantum
   Mengapa nak rebut kekasih orang
   Sedangkan bunga bukan sekuntum

   Kah kaahh kaahh kaaahhh kaaahhhh

   Delete
 30. Pastinya kenyataan tegas lagi berani dari DS Zahid ni akan menutup mulut2 celupar berkaitan posting Tn. Budin si batu api tu!!!

  UMNO tidak akan dibubarkan - Zahid Hamidi

  JOHOR BAHRU: UMNO sebagai sebuah institusi sosial Melayu yang turut membela nasib kaum lain tidak akan dibubarkan.

  Presidennya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata demikian bagi membalas kenyataan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad yang meminta ahli UMNO melompat parti dan membubarkan UMNO.

  "Pendirian kami cukup jelas, kita tidak akan melompat parti dan tidak akan membubarkan UMNO walaupun beliau berkali-kali meminta kami berbuat demikian.

  "UMNO bukan hanya sebuah parti berdaftar, UMNO biarpun sebagai parti politik orang Melayu sebenarnya UMNO adalah sebuah institusi sosial orang Melayu tanpa mengenepikan kaum lain di negara ini.

  "Oleh yang demikian tidak munasabah seseorang yang pernah menikmati kedudukan atas dasar mewakili UMNO hingga menjadi pemimpin negara dan dikenali seantero dunia... apabila habis madu sepah tidak perlu dibuang," katanya pada sidang media selepas Majlis Perjumpaan Khas Kepimpinan Tertinggi UMNO Malaysia bersama kepimpinan UMNO Bahagian-bahagian negeri Johor.

  Hadir sama, Setiausaha Agung UMNO Tan Sri Annuar Musa, Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri Johor, Datuk Ir Hasni Mohammad dan beberapa pemimpin lain.

  Ahmad Zahid berkata, kebencian yang ditanamkan jangan kerana marahkan nyamuk kelambu dibakar.

  "Saya sebutkan bahawa kita mengakui kesilapan harus dibaiki dan proses pembaikan itu akan dilakukan, janganlah membunuh dan membakar rumah yang kita diami sejak sekian lama kerana banyak jasanya.

  "Kalau bumbung pecah kita baiki, dinding retak kita ganti dengan dinding, lantai reput kita ganti lantai supaya rumah agam ini terus tersergam apatah lagi tiang serinya masih ada 48, tidak terbakar dan tidak reput walaupun ada yang tercabut," katanya.

  Menurutnya, dalam keadaan itu permintaan (lompat dan bubar) parti tidak munasabah dan Insyallah UMNO akan bangkit.

  "Saya ingin jelaskan dalam Mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) semalam, kita turut membincangkan soal presiden harus bercuti tetapi keputusan dibuat MT bahawa saya harus beri kesinambungan tugas sebagai presiden UMNO.

  "Mereka merasakan UMNO harus diberi kelangsungan untuk bukan saja mewarnai landskap politik negara tetapi mengakui bahawa 48 ahli parlimen UMNO dan empat ahli parlimen yang bergabung dalam Barisan Nasional (BN), sebenarnya kita ada 52 (ahli parlimen) iaitu parti terbesar di Dewan Rakyat.

  "Walaupun ada usaha pihak tertentu untuk pelompatan (parti) dilakukan, namun saya ingin menyebut bahawa rakan kita tetap berada dalam UMNO dan BN secara 'en bloc'," katanya.

  Menurutnya, mereka berusaha menarik ahli parlimen untuk memperkuatkan parti yang bergabung dalam PH (Pakatan Harapan) dan keputusan tidak akan menerima ahli parlimen yang melompat ke mana-mana kecuali menjadi bebas terlebih dahulu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ke hadapan Geng Najib
   Yang kucing taik

   Aduhai Tonggeng....

   Kau kata aku penjual tempek bacin di setiap posting2 kau khas untuk ku.

   Justru aku nak ucapkan Tahniah atas menunjukkan keperibadian biadap kurang ajar itu, juga tidak lupa tebiat kau merompak ciplak hak cipta orang lain kemudian spin putar belit & sikap pengecut tidak berani bersemuka dgn aku.

   Ketahuilah, usaha & penat lelah aku ada hasil - Kerajaan pusat & kerajaan Johor dapat dirampas oleh kami. Sahabat2 karibku pula menjadi MB Johor & Menteri Pertanian.

   Aku taklah sehina apa yg kau cacikan sampai MENJUAL TEMPEK BACIN MAK KAU, Fahammmmmm....??

   Duit EPF, CPF, ASB, unit2 saham pelaburan, sewa rumah apartment 5 bilik di Spore dah cukup untuk menampung kedua istriku. Anak bongsuku berumur 29 tahun pun sudah berdikari & bekerjaya di Spura.

   Engkau apa ada - kecuali nganggur, kutip bahan sampah, mencuri ciplak kemudian spin, memekak siang malam tak sudah2. Patut ler Najib & Rosmah terbongkang-sungkur kena terajang dari Putrajaya.

   Btw, sampai bila telor engkau terus kecut untuk berhadapan dgn aku bagai jantan sejati, haaaa....??

   Delete
 31. Eeeeh...macam tak caya pulak berita ni...tapi hakikatnya dah terang2 depan mata pulak..takkan nak nafikan..betul tak Wak Suman haah????

  MAHATHIR GAGAL HASUT AHLI AKAR UMBI UMNO – MAT NADZARI

  Pemimpin dan ahli UMNO tidak akan terpengaruh dengan sikap Tun Dr Mahathir Mohamad yang berterusan sakit hati dengan parti itu.

  Malah, Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Mat Nadzari berkata, Dr Mahathir semakin sakit hati apabila melihat ahli akar umbi terus memberi sokongan kepada Presiden parti, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

  “Tiada sebab untuk UMNO dibubarkan seperti yang disarankan Dr Mahathir.

  Saya rasa kejijikan yang melampau dalam hati Dr Mahathir yang membuatkan beliau ingat UMNO dan rohnya sudah tiada.

  “Dr Mahathir cuba buat tekanan politik melampau dan cuba hasut ahli UMNO, tetapi tiada kebangkitan dari akar umbi UMNO yang menyahut. Dr Mahathir gagal hasut ahli akar umbi,” katanya kepada Watan Online pada Ahad.

  Mat Nadzari berkata, sebaliknya berlaku apabila ahli UMNO tidak termakan dengan hasutan Dr Mahathir.

  “Pertemuan Presiden dan pemimpin kanan UMNO berjumpa dengan ahlinya juga menampakkan riak seolah-olah peringkat akar umbi sedang ternanti-nanti dan dahagakan kunjungan kepemimpinan tertinggi.

  “Tindakan bekas pemimpin UMNO keluar parti dan menyertai BERSATU juga tidak mempengaruhi ahli untuk berbuat perkara sama.

  “Apabila bekas Ketua Puteri, Datuk Mas Ermieyati Samsudin dan Datuk Seri Mustapha Mohamed keluar UMNO, adakah semua ahli bahagian ikut mereka?,” katanya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ke hadapan Geng Najib
   Yang kucing taik

   Aduhai Tonggeng....

   Kau kata aku penjual tempek bacin di setiap posting2 kau khas untuk ku.

   Justru aku nak ucapkan Tahniah atas menunjukkan keperibadian biadap kurang ajar itu, juga tidak lupa tebiat kau merompak ciplak hak cipta orang lain kemudian spin putar belit & sikap pengecut tidak berani bersemuka dgn aku.

   Ketahuilah, usaha & penat lelah aku ada hasil - Kerajaan pusat & kerajaan Johor dapat dirampas oleh kami. Sahabat2 karibku pula menjadi MB Johor & Menteri Pertanian.

   Aku taklah sehina apa yg kau cacikan sampai MENJUAL TEMPEK BACIN MAK KAU, Fahammmmmm....??

   Duit EPF, CPF, ASB, unit2 saham pelaburan, sewa rumah apartment 5 bilik di Spore dah cukup untuk menampung kedua istriku. Anak bongsuku berumur 29 tahun pun sudah berdikari & bekerjaya di Spura.

   Engkau apa ada - kecuali nganggur, kutip bahan sampah, mencuri ciplak kemudian spin, memekak siang malam tak sudah2. Patut ler Najib & Rosmah terbongkang-sungkur kena terajang dari Putrajaya.

   Btw, sampai bila telor engkau terus kecut untuk berhadapan dgn aku bagai jantan sejati, haaaa....??

   Delete
 32. INI AKU PAPARKAN EPISOD PALING AKHIR DARI ENTRY YG LEPAS, DARI SKETSA 'PANTUN DLM CINTA' ANTARA AKU DAN 'SI DIA' UTK PEMINAT2 SEMUA:

  Anonymous10 November 2018 at 12:41

  AKU CERITA KPD 'SI DIA' YG 'SI TAIKO' JIWA LARA TU DAH MULA BALIK DGN 'SKETSA PALSU' FANTASI ILLUSI NYA TU. MARAH BETUL SI DIA MANJA KU ITU. AKU TAK PERNAH LIHAT DIA MARAH SAMPAI SEBEGITU.. (DIA BIASANYA LEMAH LEMBUT SANGAT. PERNAH JUGA RAKAN2 LECTURER PEREMPUAN NYA MENGUSIK DIA, DEPA CAKAP NAK TACKLE AKU, DIA SGT MARAH, TAPI TAK LAH SAMPAI TAHAP DIA MARAH SI TAIKO).
  LEPAS WAKTU TEA BREAK TADI, SI DIA SMS AKU:

  Perbuatan orang tu, dinda rasa betul berang
  Kalau dinda ni lelaki, dah pasti dinda serang
  Marah dinda ni sampai tidak reti nak karang
  Abg kata kat dia, "usah rindu kekasih orang"

  Pedulikan saja dia abg, usah lah abg endah
  Kalau dekat, muka dia rasa mcm nak ludah
  Abg kasi tahu dia tu, dinda cakap, "pigi dah"
  Pas tu, abg kirim dia lagu 'Kasih Tak Sudah'

  __________________________________________
  A. RAMLIE - KASIH TAK SUDAH
  (https://youtu.be/_muzg3PAlNc)

  Tangis sedu deru bayu
  Gundah pilu di dalam kalbu
  Getar jiwa dendam merindu
  Padamu dinda oh kasih ku….

  Ku merintih nada jiwa
  Tanda hati landa kecewa
  Cemas debar kasih mesra
  Tinggal kenangan peristiwa

  Chorus:

  Sayang disayang pujaan sayang
  Cinta nan murni ku impikan
  Orang di kenang kian menghilang
  Melepas kasih di khayalan…

  Dengan hati sayu gundah
  Mengenang kasih tak sudah-sudah
  Jiwa sedih gelisah rasa
  Dalam suasana ku derita

  ___________________________________________

  Terasa tawar si putik nenas
  Selasih dicuci sedikit yang kotor
  Biar ditawar sebukit emas
  Kasih yang suci secubit tak luntur

  Orang berdayung muat keranda
  Cuaca yang panas cepatnya mendung
  Abang lah payung buat adinda
  Hujan dan panas tempat berlindung

  ('SI TUA JANDA' TERKEDU TERUS DEK SENJATA MAKAN TUAN.. NAK CARI PASAL DGN MURID NGAH BRAHIM, BEGITU LAH AKIBATNYA.. HI HI..
  'SI TAIKO' PASANGAN MAK JANDA TU PULA TAK HABIS2 DGN ILLUSI NAK SAKITKAN HATI AKU & 'SI DIA', TAPI SEMUA ORG TAHU.. KI KI KIK...)

  ReplyDelete

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yang kuat menyamar tuu, siapa - cermin dulu muka. Selama ini di mana2 pun aku tetap guna pakai nama pendaftaran ikut i/c.

   Bila Anak Felda terlepas sebut 'Reentry', sah sah kau nie Kejora musibat yg kuat menyamar untuk kelirukan orang...!! Ketika itu, teruk kau kena belasah cukup2 oleh Reentry & aku di blog parpukari.


   Kenapa pulak kau menuduh aku menyamar dgn auta PANTAToon @ 9:34, 9:35, 9:36, 9:37 9:38, 9:39, 9:59, 10:10 di tajuk lepas konon anon adalah samaran aku. Hari itu kau juga merepek konon Ali Jaeger, pak diny, GMN juga samaran aku.

   Kejora is such an intrique deluded bloody fool...!!

   Delete
  2. This comment has been removed by the author.

   Delete
  3. PANTAToon Kejora @ 20:34 jelas menunjukkan dia dah ketandusan idea sampai merepek konon saya seorang nenek. Tapi heran, kenapa dia teramatlah takut dgn nenek2. Tak masuk akal langsung....!!

   Delete
 33. Tumpang tanya..Korang dah baca ke ulasan terbaru DS Najib dalam FBnya hari ni...kalau belum..dipersilakan dengan segala hormatnya beb !!!!

  IPIC yang hutang dengan 1MDB bukan sebaliknya – Najib


  Perjanjian penyelesaian antara syarikat milik kerajaan Abu Dhabi, IPIC dengan 1MDB tidak mahu didedahkan oleh kerajaan PH kerana ia dapat membuktikan bahawa kerajaan BN telah berusaha dan berjaya memastikan bahawa semua wang yang didakwa hilang dari 1MDB akan dikembalikan.

  Nama pun penyelesaian.

  Kita lihat pengumuman IPIC di London Stock Exchange yang juga diulangi di dalam laporan tahunan mereka untuk akhir tahun 2017 di mana ia menyebut:

  “The parties have also agreed to enter into good faith discussions in relation to payments made by 1MDB Group to certain entities.”

  Jika anda lihat kepada aliran wang mengenai 1MDB, setiap sen wang 1MDB yang dikatakan hilang ialah selepas ia dibayar kepada atau dijamin syarikat yang dimiliki oleh pengurus-pengurus atasan IPIC.

  Inilah yang dimaksudkan oleh IPIC iaitu bayaran yang telah dibuat oleh 1MDB kepada entiti-entiti tertentu.

  Dua minggu dahulu, kerajaan PH mengeluarkan kenyataan bahawa mereka mahu batalkan perjanjian penyelesaian dengan IPIC ini dan tidak akan membayar US$4.5 bilion yang dikatakan kita hutang kepada IPIC.

  IPIC membalas serta-merta dan berkata 1MDB langsung tidak berhutang dengan mereka, seakan-akan menuduh kerajaan PH telah berbohong.

  Tuduhan yang amat berat tetapi tidak seorang menteri dan pemimpin PH termasuk Kit Siang yang berbunyi dan bertanya mengapa IPIC membuat kenyataan yang jelas bertentangan dengan tuduhan kerajaan PH.

  Ini ialah kerana IPIC yang hutang pada kita dan bukan sebaliknya.

  Perjanjian penyelesaian yang saya mahu kerajaan dedahkan akan menunjukkan bahawa kita telah beri masa sehingga 30 Disember 2020 untuk IPIC bayar balik kepada 1MDB semua wang yang dikatakan hilang.

  Kalau dokumen-dokumen perjanjian-perjanjian ini didedahkan maka terbuktilah Najib bukan penyamun ataupun penyangak dan telah berusaha memastikan harta dan hak rakyat Malaysia dijamin.

  Hari ini, Kit Siang hanya gembira apabila dokumentari terbitan anak George Soros mengenai 1MDB dilancarkan di New York semalam.

  Satu lagi saya nak tanya Menteri kewangan dan bapanya Kit Siang yang jelas tidak jujur dalam menegakkan kebenaran dan menyelesaikan masalah 1MDB tetapi hanya mahu menggunakan isu itu untuk terus memburukkan nama saya:

  Beberapa pegawai kanan turut didapati menerima secara langsung dan menggunakan dana berkenaan atau terlibat dalam penipuan.

  Mengapa Kit Siang tidak pernah bertanya mengapa pegawai-pegawai kanan Abu Dhabi dan bos mereka tidak dipanggil untuk disoalsiasat memandangkan wang itu dipindahkan kepada mereka dan merekalah yang didapati banyak menggunakan wang itu dan mengagih wang itu kepada pihak-pihak yang lain?

  Bukan senang untuk membuat dedahan dan tuduhan kepada kerajaan negara yang lain, betul?

  Oleh itu, pada masa kami mahu menyelesaikan isu 1MDB, kita berpendapat untuk mendapat balik wang keseluruhan daripada pihak-pihak yang 1MDB hantar kepada dengan cara penyelesaian yang berhemah untuk tidak menjejaskan hubungan diplomatik kita.

  Apa guna mahu mendapat balik aset-aset seperti kapal dan kapal terbang yang harganya telah jatuh. Bukanpun 1MDB yang menghantar wang kepada mereka untuk membeli aset-aset itu.

  Lebih baik untuk 1MDB menuntut wang keseluruhan daripada pihak-pihak yang 1MDB bayar dan dapatkan penyelesaian kerana 1MDB ada semua bukti-bukti dokumen dan perjanjian untuk membuktikan penghantaran wang itu kepada syarikat dimiliki pegawai kanan IPIC.

  Najib Razak

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ke hadapan Geng Najib
   Yang kucing taik

   Aduhai Tonggeng....

   Kau kata aku penjual tempek bacin di setiap posting2 kau khas untuk ku.

   Justru aku nak ucapkan Tahniah atas menunjukkan keperibadian biadap kurang ajar itu, juga tidak lupa tebiat kau merompak ciplak hak cipta orang lain kemudian spin putar belit & sikap pengecut tidak berani bersemuka dgn aku.

   Ketahuilah, usaha & penat lelah aku ada hasil - Kerajaan pusat & kerajaan Johor dapat dirampas oleh kami. Sahabat2 karibku pula menjadi MB Johor & Menteri Pertanian.

   Aku taklah sehina apa yg kau cacikan sampai MENJUAL TEMPEK BACIN MAK KAU, Fahammmmmm....??

   Duit EPF, CPF, ASB, unit2 saham pelaburan, sewa rumah apartment 5 bilik di Spore dah cukup untuk menampung kedua istriku. Anak bongsuku berumur 29 tahun pun sudah berdikari & bekerjaya di Spura.

   Engkau apa ada - kecuali nganggur, kutip bahan sampah, mencuri ciplak kemudian spin, memekak siang malam tak sudah2. Patut ler Najib & Rosmah terbongkang-sungkur kena terajang dari Putrajaya.

   Btw, sampai bila telor engkau terus kecut untuk berhadapan dgn aku bagai jantan sejati, haaaa....??

   Delete
 34. 'SI DIA' KINI BUKAN SAHAJA MINAT PANTUN, BAHKAN JUGA SUKA MENDENGAR LAGU SETELAH AKU BANYAK MENGIRIM LAGU KPD NYA. DIA SURUH AKU CARI LAGI, LAGU 60AN UTK DITUJU KPD 'SI TAIKO' SBB DIA TAHU ORG TU DAH TUA. AKU CARI & DAPATKAN SATU LAGU, KEMUDIAN KASI TAHU DIA MELALUI SMS:

  Dinda bagi abng bagaikan sekuntum melati
  Hanya dindaku dewi sebagai pengubat hati
  Bukanlah bandingan diri dinda, intan sepeti
  Segunung emas pun, bukan dpt mengganti

  Luka dlm hati 'orang tu', masih lagi berdarah
  Kelihatan dirinya dah makin tidak tentu arah
  Dia dah tak tahu, ke mana kasih nak dicurah
  Abg nak kasi dia lagu bibir mesra jiwa parah

  _________________________________
  Zam Zam - Bibir Mesra Jiwa Parah
  (https://youtu.be/-atwhWEfz3s)

  Madah mu indah
  Menghurai rindu
  Membawa hati
  Rasa terharu

  Melukis kata
  Nada berpadu
  Menambat hati
  Di dalam kalbu

  Chorus:

  Kata mu hanya
  Di bibr mesra
  Tetapi kini
  Jiwa ku parah

  Kasih di lara
  Hati kecewa
  Cinta musnah
  Ditunda derita
  ______________________________________

  Rusa muda disambar sawa
  Cemas termenung kawan merpati
  Hanya dinda penawar jiwa
  Emas segunung bukan pengganti

  Murai di batu makan buahan
  Melangkah rusa rapat ke gua
  Duhai dewi ku intan pujaan
  Bilakah masa dapat bersua

  ('SI TUA' MAKIN TERKEDU BILA AKU DEDAHKAN DIA RAJA NYAMAR & RAJA SAMPAH.. HI HI...
  'SI TAIKO' PULA MASIH DIPELAKONG GENG SEKAPAL YG MENYAMPAH DGN REKAAN 'SKETSA PALSU' NYA ITU... KI KI KIK... )

  ReplyDelete
  Replies
  1. ey Kejora musibat....

   Kenapa sampai saat ini kau terus merepek bukan2 tidak menyahut cabaran aku, Kejora - Apakah kau takut, jika tidak jawablah....!!

   Aku ulangi....

   Jika kau benar-benar pejuang kebenaran & sejati, aku cabar kau umumkan tarikh, masa dan tempat untuk kita berjumpa membuat perhitungan bagi menentukan siapa yg benar.

   Delete
  2. Yang kuat menyamar tuu, siapa - cermin dulu muka. Selama ini di mana2 pun aku tetap guna pakai nama pendaftaran ikut i/c.

   Bila Anak Felda terlepas sebut 'Reentry', sah sah kau nie Kejora musibat yg kuat menyamar untuk kelirukan orang...!! Ketika itu, teruk kau kena belasah cukup2 oleh Reentry & aku di blog parpukari.


   Kenapa pulak kau menuduh aku menyamar dgn auta PANTAToon @ 9:34, 9:35, 9:36, 9:37 9:38, 9:39, 9:59, 10:10 di tajuk lepas konon anon adalah samaran aku. Hari itu kau juga merepek konon Ali Jaeger, pak diny, GMN juga samaran aku.

   Kejora is such an intrique deluded bloody fool...!!

   Delete
  3. This comment has been removed by the author.

   Delete
  4. PANTAToon Kejora jelas menunjukkan dia dah ketandusan idea sampai merepek konon saya seorang nenek. Tapi heran, kenapa dia teramatlah takut dgn nenek2. Tak masuk akal langsung....!!

   Delete
 35. Malam paling romantik dalam sejarah hidupku.

  Malam tadi seperti biasa,Mas ajak makan kat luar lagi.
  Last malam bersamanya.
  Esok aku balik Alor Setar
  Mas pula akan balik bekerja.

  Seperti biasa Mas ke hotel penginapan ku dengan Toyota
  Camrynya, ajak makan kat restoran pilihannya.
  Aku yang pandu kereta. Dalam perjalanan Mas spt
  biasa dengan ragam manjanya. Kepalanya di letakkan
  ke bahuku.Sesekali hidungnya dibenamkan ke bahu ku.

  "Abang...abang pakai minyak wangi Japan ye"
  Soal Mas manja.

  "Masa-masa ni je sayang. Kalau sembahyang tak boleh pakai,
  Abang pasang minyak atar " Jawab ku

  'Kenapa bang?" tanya Mas.
  "Ada alkohol,tak sah sembahyang" jawab ku

  Benarlah bidadari syurga ni,banyak yang dia tidak tahu
  tentang hukum-hakam Islam.InsyaAllah, akan ku ajarinya
  nanti.


  Sampai di restoran, Mas pilih di sudut paling sunyi dan
  terlindung dari umum .Ada pohon-pohon cantik yang menghiasi sudut dengan lampu neon merah dan hijau di siling.
  Ujud nilai-nilai romantika yang unik.

  Kami hanya memesan makanan tanpa daging. Bukannya apa,
  hari-hari Mas masakkan makanan western berdaging.

  Sambil menanti pesanan datang,Mas mula buat perangai
  manjamiangnya.(Tak pe la, kepada bakal suami).
  Aku dah agak dah.

  Kami duduk beriring lagaan bahu.Mas mula menyentuh hidungnya
  ke pipi ku,sementara tangan kanannya memeluk pinggangku.

  'Abang, bila nak first kiss kat Mas" kata Mas penuh goda.

  Aku mula gelabah. Ayat pertama pernah ku dengar, semenjak
  aku hidup di atas muka bumi ini.

  Ku rapati hidungku ke pipi Mas dan mulutku mencium telinga
  Mas yang bertudung dan ku bisikkan kepadanya:

  "Mas sayang, abang sebenarnya bukan tak nak tu.......
  tapi dalam Islam di larang". Kita di sebut sebagai tak
  muhrim.

  "Abang..emmmmmm..Mas nak...first bang"kata Mas,terus menggoda.
  Dapat ku rasa debaran degupan kencang dada Mas waktu itu.

  Mas mula melepaskan pelukan tangannya ke pinggang ku, bila
  pelayan mula menghantar makanan.

  2 fresh orange + puding labu+ udang goreng Jepun

  Aku yang kebetulan haus, terus minum minuman yang
  di depan ku, sementara Mas ku lihat agak merajuk.

  Aku ketawa dalam hati."Ni mesti pasal tak layannye
  tadi".

  "Minum sayang" bisikku kepada Mas.
  "Mas tak selera...abang makan la" jawab Mas

  "Macam mana ni...nak pujuk anak dara Mat Salleh "
  tanya ku dalam hati.

  Aku mendapat satu idea.
  Ku ambil satu potongan puding dan ku suapkan ke
  mulut Mas, sambil tangan ku peluk ke pinggang nya.

  "Makan sayang, nanti masuk angin"

  Ku suapkan satu demi satu potongan puding ke mulutnya.
  Sambil jejariku, ku mainkan kebibirnya yang halus.

  " Sedap ka sayang" tanya ku

  Mas mengangguk ."Sedap bang"

  Kami sendiri gelihati atas pelakuan kami.

  Lantas, ketawa terbahak-bahak.


  tq, jumpa lagi

  tengah rehat kat katil.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lihat peel Singgora, semua jadi risau
   Org Melaka kata ada masalah 'besau'
   Udah kian berat si tua ni punya sasau
   Sanak sedara, jauhkan dia dari pisau!

   Kah kaahh kaahh kaaahhh kaaahhhh

   Delete
  2. Patut ler BN-Umno rebah tersungkur sejak PRU 14, cyberterompahnya melalut yg bukan2 tak berpekdah langsung....!!

   Delete
  3. Singgora:

   Membelek jamu dalam kereta
   Berdagang kain muat sepeti
   Balik lah kamu ke alam nyata
   Cari yang lain buat pengganti

   Kah kaahh kaahh kaahh kaahh

   Delete
  4. Singgora rentikan fitnah & dusta
   Balik lah kamu ke alam yg nyata
   Beri le komen berfaedah & fakta
   Lihat jam 23:13 apa Sumah kata

   Kah kaahh kaahh kaashh kaahhh

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...