Saturday 17 November 2018

KERAJAAN WAJIB BATAL PROGRAM FUNDMYHOME....


Program pemilikan rumah baru yang dinamakan FundMyHome dilancarkan pada 4 November iaitu dua hari selepas Belanjawan 2019 dibentangkan di Parlimen.


Pada mulanya ramai yang tidak begitu faham mengenai program yang dilancarkan oleh Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad itu, selain yang difahami ialah bayaran muka yang diperlukan sebanyak 20 peratus dan selepas itu tidak perlu bayar apa-apa selama lima tahun, manakala pembayaran 80 peratus selebihnya adalah melalui pembiayaan oleh institusi kewangan, peminjam dana atau pelabur.


Lebih ghairah orangramai mengenainya ialah apabila ketika melancarkan program yang dicetuskan ideanya oleh usahawan Tong Kooi Ong itu, Tun Mahathir berkata, sejuta rumah mampu milik akan disediakan dalam tempoh 10 tahun akan datang melalui program itu.


Siapalah tidak gembira dan teruja apabila kerajaan Pakatan Harapan yang baru berusia 6 bulan didapati sudah ada rancangan untuk menyediakan sejuta rumah untuk rakyat, meskipun selama ini pelbagai agensi dan syarikat gagal melaksanakannya.

Dalam waktu yang sama, para pemimpin UMNO terus mengkritik program tersebut kerana ia tidak jelas dari segi pembiayaannya, malah menganggap bayaran muka sebanyak 20 peratus adalah terlalu tinggi bagi rakyat yang berpendapatan rendah dan sederhana.


Selain itu, Penasihat Media dan Komunikasi Perdana Menteri, A Kadir Jasin atas kapasiti peribadinya sebagai blogger turut meluahkan kebimbangan program FundMyHome itu akan menambahkan lagi amalan kronisne dalam kerajaan sekarang.


Tetapi, rasa teruja dan gembira rakyat terhadap program FundMyHome itu segera bertukar menjadi mimpi ngeri apabila semalam Tong Kooi Ong menjelaskan bahawa ia bukanlah program bagi menyelesaikan masalah perumahan untuk orang miskin dan mereka yang berpendapatan sederhana, sebaliknya dirangka untuk mereka yang kaya dan berpendapatan tinggi.


Apa? Hanya untuk orang kaya?


Bagaimanakah sebuah kerajaan yang baru diberi kemenangan oleh rakyat dengan menumbangkan BN yang telah berkuasa selama 61 tahun boleh melancarkan program pemilikan rumah untuk orang kaya semata-mata, sedangkan belum berbuat apa-apa untuk menyelesaikan perumahan bagi rakyat biasa?


Apakah Tun Mahathir telah diperdaya untuk melancarkan program tersebut tanpa menyedari golongan sebenar yang disasarkan melalui FundMyHome itu?


Sebelum kritikan jadi lebih meluas dan pihak pembangkang dengan mudah mengambil kesempatan untuk terus menyerang kerajaan, adalah lebih baik program ini dibatal atau ditangguhkan dengan segera.


Kerajaan sepatutnya lebih mengutamakan keperluan perumahan untuk rakyat miskin dan mereka yang berpendapatan sederhana sebelum mengutamakan mereka yang bergaji tinggi serta golongan yang kaya.

Adalah amat buruk imej kerajaan ini di mata rakyat jika lebih mengutamakan orang kaya berbanding orang miskin dalam programnya.


Orang kaya, dengan wang yang banyak yang mereka miliki, mereka sebenarnya tidak perlukan apa-apa program yang dilihat dibantu oleh kerajaan untuk mereka memiliki sebarang rumah atau kediaman.


Mereka boleh saja dengan mudah membeli banglo, kondo mewah, banglo berkembar, pangsapuri di atas kayangan atau apa saja jenis kediaman sekali pun dan di mana-mana yang  dihajati  melalui banyaknya wang yang ada dalam poket mereka.


Yang perlu dibantu dan disediakan program khusus untuk memiliki rumah ialah mereka yang miskin dan kurang berkemampuan.


Apakah Pakatan Harapan tidak sedar hakikat itu?


Oleh itu, sebelum terlambat, adalah lebih baik Tun Mahathir dan kerajaan bertindak membatalkan atau menjauhkan diri daripada program FundMyHome yang rupa-rupanya dilancarkan hanya untuk golongan kaya dan berpendapatan tinggi semata-mata.


Program ini tidak menggambarkan Pakatan Harapan berjuang untuk rakyat terbanyak, sebaliknya menjuruskan keutamaannya hanya kepada kelompok kecil golongan yang sudah sedia selesa kehidupan mereka. (ShahbudinHusin 17/11/2018)

89 comments:

 1. din nak kena potong dedak ke kritik big boss?..haha

  Selagi anda tak kacau syarikat anak beranak mahathir anda akan terselamat hidup di Malaysia!!noktah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kenapa tak guna pakai AnonyMOUSE, Kejora.....??

   Visi Tun M untuk kesejahteraan rakyat marhain, terutama Bumiputera. Tapi sering dieksploitasi & dikhianati oleh orang2 kepercayaannya, terutama orang kanannya, tokoh2 korporat, ahli2 oerniagaan, khususnya dua (2) pm samdol pengganti2nya,

   Delete
  2. Kejora @ Tonggeng @ justice league....

   Kamu memperlekeh Tun Mahathir sebagai Maha Dayus & Maha Kotor.

   Namun Allah SWT tetap melimpah kurniaNya dari hari ke hari.

   Apakah peristiwa di bawah ini selari dgn tohmahan keji kamu itu.....??

   Baru2 ini kehebatan & ketokohan Tun Mahathir begitu menonjol beliau secara berdepan menyelar pemimpin de facto Myanmar, Aung San Suu Kyi cuba ‘mempertahankan sesuatu yang mustahil’ berhubung dakwaan pembunuhan beramai-ramai dilakukan tentera negara itu ke atas minoriti Islam Rohingya ketika berlangsungnya Mesyuarat ASEAN di Spura.

   Selain itu, Pengerusi Tabung Mata Wang Antarabangsa (IMF) membuat kunjungan hormat delegasi IMF menyatakan minat mereka terhadap usaha Tun Mahathir dalam memulihkan negara.

   Delete
  3. SATU LAGI PENGIKTIRAFAN DUNIA TERHADAP TUN M

   Tabung Mata Wang Antarabangsa (IMF) menyatakan minat terhadap usaha Tun Mahathir dalam memulihkan negara.

   Pengerusinya, Christine Lagarde, menyatakan hasrat mereka ketika memmbuat kunjungan hormat delegasi IMF hari ini. Ini termasuk strategi anti rasuah yang sedang dilaksanakan.

   Delete
  4. KEJORA EXPOSED -SELF DECLARED TEACHER.....!!
   PENIPUAN MENGAKU CIKGU KEJORA TERBONGKAR...!!

   Anonymous 7 November 2018 at 23:26
   Sagu bukan sebarang sagu
   Sagu di cangkir tersisip kayu
   Cikgu bukan sebarang cikgu
   Cikgu memikir nasib Melayu
   Kah kaahh kaaahhh kaaahhhh kaahh

   KEJORA EXPOSED -SELF DECLARED TEACHER.....!!
   PENIPUAN MENGAKU CIKGU KEJORA TERBONGKAR...!!

   - Mana ada cikgu sepanjang masa bergayut dgn hp 24 jam sehari.
   - Mana tanggungjawab mu terhadap murid2...??
   - Semua guru2 sibuk membuat persediaan Peperiksaan SPM, kok kamu begitu nganggur & free saja...??
   - Apa kelulusan kamu, tak nampak pun ciri2 pendidikan yg berkelayakan ada pada diri kamu melihat dari keperibadian & tahap longkang penulisan kamu selama ini.

   Jika nak auta temberang pun, agak2 ler...!!

   He he he he
   Ho ho ho ho
   Kau betul2 Pengecut & Penipu rupanya...!!
   Hi hi hi hi
   Ha ha ha ha

   Delete
  5. Untuk menutup KESIPUAN SIKAP PENGRCUTNYA -
   Kejora dgn bodohnya berauta klentong - adakah patut saya dikatakan seorang nenek bernama Sumah terlibat dgn aksi2 pornografi bersama seorang jejaka, Putrasinggora...??

   Naudzubillah.......

   Delete
  6. RE- WARNING

   AnonyMOUSE Kejora @ TongGeng Najib @ justice league @ parang terbang is a psychopath lunatic who relentlessly copy pasted & sprawled aimlessly with no valid reason.

   Yes indeed - Kejora is a psychopath wno is suffering from chronic mental disorder with abnormal or violent social behaviour.

   He can also be desctibed as a a person with an antisocial personality disorder, manifested in aggressive, perverted, criminal, or amoral behavior without empathy or remorse.

   Psychopaths tend to lack normal human emotions such as guilt. They are also often highly intelligent and skilled at manipulating others.

   That's what he is that damn bloody liar & coward who is still hiding & running away ftom me.

   Delete
  7. DEDICATED TO AnonyMOUSE Kejora @ TongGeng Najib @ justice league @ parang terbang.

   Keep on running, keep on hiding
   One fine day I'm gonna be the one
   To make you understand
   Oh, yeah, I'm gonna be the man.

   Keep on running, running from my arms
   One fine day I'm gonna be the one
   To make you understand
   Oh yeah, I'm gonna be the man.

   Hey, hey, hey
   Everyone's talking bad about you
   It makes me feel so glad.
   Hey, hey, hey
   Everyone's looking down at you
   It makes me feel so glad

   So keep on running
   Keep on running, running from my arms
   One fine day I'm gonna be the one
   To make you understand
   Oh, yeah, I'm gonna be the man

   Delete
  8. Tu tandanya tuan budin Bukan level lokman Adam atau lobak man... Yg tak betul, komen. Ni Bukan zaman najib. Ko komen Aku, Ko boleh berlayar. Ikut kapal Yg layar dikembangkan Tapi sauh dilabuhkan.. .

   Delete
  9. Kalau lobakman, pencuri pun dijadikan wira...

   Delete
  10. Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.
   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.
   Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.Shahbudin kena bersunat sampai ke telor semula.

   Delete
 2. Tuan budin ni dedakian ke...rasanya tidak. Pasal kalau dedakian tentu posting2 kopipes ni dibuang semua. Selepas study 2 minggu baru keluar pasal ni... saya nampak sama apa yg diisukan ino....

  ReplyDelete
 3. Laaaa.... macam umnobn jer bunyinya... mampu tengok jer.
  Tak mampu beli... projek tipu2 1malaysia jugak lar ni..
  Lahanat.... TONTO.... Tolong Orang Nak Tipu Orang...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kejora, toksah buang masa menyamar 'anak haronjadah. Nah amek 10 sen, pi main jauh2.....!!

   Delete
 4. Baru sedar rupanya ini pakatan haprak
  Buat pengumuman dulu bagaikan nak rak
  Kita rakyat dapat tahi dia yang berak
  Mereka yg dapat isi, rakyat dpt kerak

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bagus, toksah menyamar 'piring terbang',tau. Nah amek 10 sen, pi main jauh2.....!!

   Delete
 5. Mr syed albodin.

  Kwah kwah mkn kuah la yob.
  Hangko mlayu aku pong mlayu.hangko kena paham untok olang kayo saja.kalu hangko mesken mcm teman baik hangko diam saja.
  Barua tu nama Tongkoi pong ong memang haramjadah ,lebeh sudu dari kuah.
  Depakata mlayu pendatang haram pong ado puak mlayu yg setuju dgn depa.
  Mlayu yg setuju pakat jd baruwa cina jd pelag haramjadah .
  Biag olang cino kayo beli romah mlayu yg mesken coma hidop menyewa sampe mampuih ...mlayu yg jd baruwa mkn komesen pong sampe mampuih.

  Cina bwat bangunan pihak gomen pong sewa dgn depa. Dbkl yg kayo rayo pong buang sampah atas tanah cina wa ckplu.
  Mlayu mesken dok mkn bau bauan coma yg terpileh dok mkn komesen dgn bangganya sampe mampuih.
  Mlayu coma pakat bwat himponan nak salamatkan mlayu dan raja raja mlayu.
  Oii bodo yg tak salamat bangsa mlayu saja , raja raja sapa yg nak berani usik..
  Biag berdentom guroh dilangit ayag di tempayan jgn dibuang.
  Kalu tak bleh mkn isi hangko hirop lah kuah sampe hangko mampuih..


  ReplyDelete
  Replies
  1. Dulu 'bahasa' di atas, kalau tak silap, di guna pakai 'om tayam'.

   Agak2 ler Kejora, kalau menyamar & berlawak bodoh....!!

   Delete
 6. Program FundMyHome perlu menjelaskan dgn terperinci bagaimana ia boleh laksanakan rumah mampu milik sebanyak purata 100 ribu unit setahun dlm tempoh 10 tahun yg membawa jumlah 1 juta unit, berapa harga rumah2 tersebut dan bagaimana pula mekanisme dan terma pembayaran, termasuk bayaran pendahuluan, pembayaran balik serta kadar faedah yg dikenakan.

  ReplyDelete
 7. 'Fundmyhome' konon dicanang rata pelusuk
  Rakyat pada mula nya seronok mcm terasuk
  Namun terbongkar juga, niiat depa yg busuk
  Projek org kaya, hanya utk puak kroni masuk

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ralyat pd mulanya seronok mcm terasuk..
   Prjek org kaya hanya utk puak kroni msk..
   Terasa juga jantung tertusuk..
   Ini hantu puaka mau dkeroyok..

   Delete
  2. Bagus, toksah menyamar 'piring terbang',tau. Nah amek 10 sen, pi main jauh2.....!!

   Delete
  3. Syabas Bro Ramly!

   Kiambang berlalu, bertaut le bidok
   Anda ini miliki sifat bela pendudok
   Bukan mcm si dajal, Seman Kadok
   Pertahan PH sbb dedak nak cedok

   Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

   Delete
 8. Apa punya penipu kerajaan pakatan haprak
  Sana sini dah bau taik, mereka yang berak
  Cakap pongPong PongPang, habuk pun tarak
  Tak sedar kena tipu dengan itu taik arak

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apa punya penipu kerajaan pakatan harapan..
   Cakap pun pong pang pong pang..
   Rakyat dbuatnya kelam masa hadapan..
   Pru hadapan kasi je penendang..
   Kehkehkehheheheheh

   Delete
  2. Arak bukan sembarang arak.
   Arak dok mai dari kedah.
   Mlayu belarak bkn sembarang belarak
   Pasai dok mamai tinggal gigi&lidah

   Kuah bkn sembarang kuah.
   Kuah laksa ikan sardin.
   Manteri sakan dok mentekedarah.
   Marhain hirop laksa kuah ikansardin

   Kwah kwah mkn kuah la yob.

   Delete
  3. Syabas Bro Ramly!

   Kiambang berlalu, bertaut le bidok
   Anda ini miliki sifat bela pendudok
   Bukan mcm si dajal, Seman Kadok
   Pertahan PH sbb dedak nak cedok

   Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

   Delete
 9. 'Fundmyhome' konon diwar-war puak haprak
  Mulanya rakyat dengar seronok mcm nak rak
  Namun yg nyata semua hanya kencing berak
  PRU 15, parti munafiq itu kita kasi berselerak

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulanya rakyat dengar seronok mcm nak rak..
   Namun yg nyata semuanya kencing berak..
   Kami nak cakap banyak teragak agak..
   Ini p h dah mula bela penyangak..

   Delete
  2. Syabas Bro Ramly!

   Kiambang berlalu, bertaut le bidok
   Anda ini miliki sifat bela pendudok
   Bukan mcm si dajal, Seman Kadok
   Pertahan PH sbb dedak nak cedok

   Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

   Delete
 10. Wahai Osman kaduk, kau jangan jadi penyibuk
  Ini masalah rakyat, bukan kecik bukan habuk
  Kau diam sudah, kalau tak nak kena penumbuk
  Nanti aku terajang, tersembam dalam lubuk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalau tak tumbuh/ toksah melata
   Kalau tak sungguh/ toksah mengauta

   Bila & di mana tuu kau pengecut ada ati nak menumbuk, terajang aku, haaaa....??

   Kalau betul kau cabar di JB - mana tarikhnya, harinya hari apa, waktunya pukul berapa, di JB mana tempatnya.....??

   Ketawa kamu "Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaahh" tak ubah bunyi macam orang ketawa dalam tangisan, kekeciwaan, kesipuan & ketakutan.

   Delete
 11. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 12. Pantun untuk Puan KEJORA BT. MATAHARI

  Selera terkini mee basah
  Niila bakar berperasa cina
  Kejoora kini alami gelisah
  Bila tbongkar rahsia jantina

  Cemas bjudi Shipman diCarribean
  Lira nya hilang,otak dok celaru
  Mas nak dijadikan teman lesbian
  Segera disailang,anak Tok Guru

  Rotilah susu jenama Che Ta
  Cukup selera di malam amal
  Rentikan nafsu sesama wanita
  Hidup gembira di alam normal

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lihat peel si Gora, ramai gelak sakan
   Tah haper bender merapu yg bukan2
   Dia tak ubah spt org yg kesampokan
   Padah dan parah kekasih tinggalkan

   Kah kaahh kaaahhh kaaahhhh kaahh

   Si Gora duda spt badut lawak jenaka
   Berbagai sketsa palsu, dia cipta reka
   Bukan nak beribadat dah tua bangka
   Tidak diambil tahu hal syurga neraka

   Kah kaahh kaaahhh kaaahhhh kaahh

   Delete
  2. Si Munafiqun dah mula melalut & riak menunjuk-nunjuk konon2 dia alim kuat ibadat.

   Delete
 13. Namapon anak Tok Guru

  Manalah saya nak buat fitnah!

  Ini laporan benar dari rakan Kakak Jora!

  Dulupon saya dalam pemuda UMNO juga..

  Sekarang masih bkawan walaupun dah berbeza fahaman

  Dia kenal kakak!

  HENTIKANLAH TABIAT LESBIAN KAKAK TU!
  BESAR DOSANYA..KAKAK

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sakit putus cinta mmg le hebat
   Nek Sumah ada pun tak terubat
   Dibuat fitnah lagi, Gora musibat
   Kekasih Kejora dia mau rembat

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

   Tidak sedar diri betul atuk Gora
   Dah tua pun, masih nak si dara
   Dia kan terus derita & jiwa lara
   Asyik jer tewas dgn cgu Kejora

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

   Kejora bukan le sebarang jejaka
   Dunia& akhirat dia boleh belaka
   Kuat beribadat nak jauhi neraka
   Bukan lah spt, Atuk Gora puaka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

   Gora ke hulu hilir, mundar madir
   Gelagat dia, tak ubah Pak Pandir
   Tak terubat jua nek Sumah hadir
   Pepek Sumah kering tiada lendir

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

   Dek putus cinta, dia jadii haru biru
   Cinta Kejora-Mas dia sgt cemburu
   Dia spt hiilang cara & habis peluru
   Kini bak keluar pula fitnah yg baru

   Kah kaahh kaaahhh kaaaaahhhhh

   Delete
  2. Kalu aku tua umur 60,manalah Mas terpikat!

   ADA AKAI KA?

   TAK HABIS-HABIS KAKAK JORA FITNAH SAYA!!!!

   TAK HABIS-HABIS CEMBURU KAT SAYA!!!!

   SAYA DAN MAS AKAN BERKAHWIN SECARA NORMAL!

   KAKAK PULA,,,NAK BUAT RAKAN LESBIAN!

   TAK TAHU MALU PUNYA PUAN KEJORA BT. MATAHARI NIH!!!

   Delete
  3. APA NIKMAT KAKAK ASHIK LAGAKAN BIBIR FARAJ TU!!!

   Eeeeeeeeee....geli aku

   Kah kaahh kaaahhh kaaaaahhhhh   Delete
 14. Idea kroni 'Fundmyhome' PH reka dan cetus
  Kemain konon rakyat hanya perlu bayar 20%
  Rakyat mulanya terloncat mcm wayar putus
  Rupanya PH penipu, ibarat syaitan yg diutus

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bagus, toksah menyamar 'piring terbang',tau. Nah amek 10 sen, pi main jauh2.....!!

   Delete
 15. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 16. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 17. Tidak sedar diri betul kak Kejora
  Jenis lesbian ashik buru si dara
  Dia kan terus derita & jiwa lara
  Asyik jer tewas dgn Ptra Singgora

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

  Singgora bukan le sebarang jejaka
  Dunia& akhirat dia boleh belaka
  Kuat beribadat nak jauhi neraka
  Bukan lah spt, Kak Kejora puaka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

  Kejora ke hulu hilir, mundar madir
  Gelagat dia, tak ubah Mak Andeh
  Tak terubat jua si Negro dah hadir
  Sampe lubang duburnya kluar lendir

  ReplyDelete
 18. 'Fundmyhome' dicanang oleh parti PH buaya
  Rakyat pd mula nya terlonjak kerana percaya
  Namun segala nya, ternyata hanya tiipu daya
  Projek utk kroni 'masyuuk' & bertambah kaya

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 19. Apa salahnya sekali sekala kerajaan layan golongan kaya,
  Selama ni pon merekalah yang paling banyak bayar cukai,

  Takkan kerajaan nak layan golongan pendapatan rendah 100%,
  yang sentiasa kena di bantu!!!
  mereka bukannya pembayar cukai!

  Dari pembinaan rumah mewah ni,

  Kerajaan boleh mendapat"manfaat" dlm bentuk meterial juga.

  ReplyDelete
 20. Fundmyhome diwar-war PH, parti ular sawa
  Ingat utk rakyat ia akan jadi projek istimewa
  Tapi, kroni yg kaya, rakyat ttp sabung nyawa
  Ini yg buat aku, kat lantai berguling2 ketawa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 21. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalau setakat tulis PANTAToon SIHIR, toksah buang masa di sini.
   Nah amek 10 sen, pi main jauh2.....!!

   Delete
 22. Itu Singgora adalah barua babi nombor 1
  Beruk mat yeh ni banyak kudis dan kutu
  Hati dah hitam bodoh sombong kepala batu
  Nanti bila mampus layak jadi ketua hantu

  ReplyDelete
 23. P h jgn mcm2..lama kelamaan rakyat cam..jgn bikin rakyat muka cuka masam..
  Rakyat binggung perhati korang punya ragam..rakyat kat kampong ank muda kurang cakap banyak diam..dorang tau korang gaji besar rmh tersergam..ingat jgn besar kepala korang rakyat punya kadam..ada x kena korang kena godam.ingat pru dtg dorang rakyat kasi korang padam..tolong jaga rakyat rata2 banyak mengidam..hidup sejahtera ini negara dlm..
  Hahahakehkehhehehehehhjommaindam..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Syabas Bro Ramly!

   Kiambang berlalu, bertaut le bidok
   Anda ini miliki sifat bela pendudok
   Bukan mcm si dajal, Seman Kadok
   Pertahan PH sbb dedak nak cedok

   Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

   Delete
 24. Singgora beruk mat yeh barua haramjadah
  Dengan babi pun sanggup jubur kau tadah
  Komen kau ni macam mat pit stim dadah
  Ramai dah sedar, kurap PH dah terdedah

  ReplyDelete
  Replies
  1. TAK BAIK MAKI ANAK TOK GURU SAMPAI MACAM TU!

   nanti kena kifarah!!!

   Mengucap kakak Kejora.

   Delete
  2. Anon 14:33,

   Mmg si Gora ni tepat dipanggil beruk
   Anak tok guru entah dari mana ceruk
   Akhlak dan perangai, tersangat teruk
   Rasanya rupa dia pun mesti ler buruk

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaahh

   Delete
 25. Perdana Menteri kita konon seorang sifu
  Tapi tak sangka dgn apek tu dah kena tipu
  Singgora cuba sokong dengan hujah merapu
  Konon tunjuk hebat, padahal nak mengampu

  ReplyDelete
 26. Ke mana hilang lesap itu Singgora pukimak
  Kalau dibiarkan dia akan makin naik lemak
  Bukan soal PM kita Melayu atau pun mamak
  Hati-hatilah sikit dengan apek yang tamak

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saudara kita John Doe dah bagi pesan,
   Mahathir adalah pemimpin besar pembawa panji hitam,

   Jangan di kutuk hina dia,
   Nanti kena KIFARAH!!
   Dia tak pernah kecewakan orang Melayu,

   Yang kecewakan orang melayu ialah orang yg kakak jilat tu!

   FAHAMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Harap saudara John Doe perbanyakkan pesan!
   Nak pulihkan manusia bersifat ABU JAHAL nih!!!

   Delete
  2. Tiada sifatnya seorang lelaki
   (pewaris jantina nabi)
   menceritakan dengan bongkak,
   Yang ianya bangun sembahyang di tengah malam,
   Menghina sesama lelaki dengan perkataan"babi"

   JANGAN BANYAK BERPURA DAN BELAKON KAKAK!

   KAMI SEMUA SUDAH TAHU YANG KAKAK SEORANG PEREMPUAN

   SAYA NAMAKAN KAKAK SEBAGAI:

   PUAN KEJORA BT. MATAHARI GERHANA

   Delete
  3. Si Gora duda, udah mati akal bicara
   Dlm hati dah tentu panas membara
   Mau lwn Kejora dah tak jumpa cara
   Lalu dia fitnah pempuan, kat Kejora

   Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

   Delete
 27. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 28. PUTRASINGGORA17 November 2018 at 14:09

  Apa salahnya sekali sekala kerajaan layan golongan kaya,
  Selama ni pon merekalah yang paling banyak bayar cukai,

  Takkan kerajaan nak layan golongan pendapatan rendah 100%,
  yang sentiasa kena di bantu!!!
  mereka bukannya pembayar cukai!

  Dari pembinaan rumah mewah ni,

  Kerajaan boleh mendapat"manfaat" dlm bentuk meterial juga.

  Reply

  ________________________________________

  Cai PH kat atas dah tunjuk sifat yg keji cela
  Dia inii, tak suka jika rakyat bawahan dibela
  Agak nya dia geng kronii, mau kaut segala2
  PH bukan parti rahmat, tapi parti bawa bala

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

  ReplyDelete
 29. Syabas, Sdr Budin, sbg pejuang rakyat sejati
  Sudah nampak ikhlas, sdr punya luahan hati
  'Fundmyhome' untungkan kroni2 ketua parti
  Projek rugikan rakyat ini, elok segera dihenti

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 30. Fuuuuhh...Tak abis2 lagi lah gelagat menteri2 parti BERSATU ni...kejenya tak de lain, nak buat lawak bodo dancari publisiti murah.

  lain yang disuruh oleh Tun Madey buat, lain pulak yang diusahakannya. Memang patut sangat lah menteri macam ni nak dibuang dari kabinet oleh Tun Madey...buat malu kompani aje beb !!!


  SELEPAS KASUT HITAM DAN STOKIN, NAK BOLOT KERJA SPRM PULA?

  Pemuda UMNO Malaysia menyeru Dr Maszlee Malik agar fokus kepada tugas hakikinya sebagai Menteri Pendidikan dengan merencanakan dasar serta melaksanakan agenda pembangunan pendidikan negara.

  Ketuanya, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki berpandangan, itu lebih adil kepada pihak kementerian secara keseluruhannya berbanding membazir menubuhkan Pasukan Khas serta menyerahkan tugas tersebut kepada pihak berkuasa sedia ada yang telah pun diberi mandat.

  “Jika benar ada ketirisan, penyelewengan dan apa jua bentuk penyimpangan kepimpinan terdahulu, lebih baik serahkan bukti-bukti tersebut kepada pihak berwajib seperti Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang lebih berautoriti untuk menyiasat dan seterusnya mengambil tindakan.

  “Cadangan menubuhkan Pasukan Khas di kalangan kakitangan Kementerian Pendidikan untuk menyiasat dan membongkar kesalahan pentadbiran lalu akan hanya membazirkan masa, tenaga dan wang sedangkan sudah ada agensi lain yang diberi mandat menjalankan tugas tersebut,” tegasnya dalam satu kenyataan.

  Asyraf Wajdi berkata demikian ketika merujuk kenyataan Maszlee yang mahu membentuk Pasukan khas bagi menyiasat kesalahan pentadbiran terdahulu membabitkan kementeriannya antaranya seperti isu Rancangan Makanan Tambahan (RMT) dan program bantuan susu kepada pelajar sekolah.

  Tambahnya lagi, seharusnya Maszlee mengambil serius teguran Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang mahu sistem pendidikan negara dikaji semula.

  “Rakyat juga masih ternanti-nanti cadangan bernas menteri untuk mendatangkan sesuatu yang lebih bermakna kepada rakyat berbanding dengan idea kasut hitam dan stokin yang sehingga hari ini menjadi polemik seantero negara,” ujarnya.

  Kat dalam ni pun ada sorang cai dan penjilat tegar Bersatu...sapa lagi kalau tak Wak Suman Tempek Bacin..kejenya takde lain .spin, propa, cakap merapu dah jadi serupa badut pulak dia ni kan !!!

  ReplyDelete
 31. Ingatkan 'fundmyhome' ini, rakyat beruntung
  Rupa nya PH & menteri2 buat tipu kelentong
  Rakyat bawahan diperbodoh, seperti patung
  Sebalik nya, kasi boncit kroni punya kantung

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 32. Wak Suman..tak nak cakap banyak2 lagi paasl menteri kasut dan setokin hitam ni lah...buat nambahkan dosa aje.

  Wak Suman..jom kita sama2 baca luahan hati para warga KPM sejak melihat gelagat menteri tu sejak dilantik oleh Tun Madey.

  Para pendidik tidak tahan dengan Maszlee lagi!!

  Pendidik tolak Maszlee, mahu Anwar sebagai menteri?

  Aznan Bakar
  ADAKAH kemungkinan Anwar Ibrahim akan dilantik sebagai Menteri

  ADAKAH kemungkinan Anwar Ibrahim akan dilantik sebagai Menteri Pendidikan terlebih dahulu bagi menggantikan Dr. Maszlee Malek, sebelum Ahli Parlimen Port Dickson, mengambil alih jawatan Perdana Menteri dari Dr. Mahathir Mohamad?

  “KALAU (Tun) Dr. Mahathir Mohamad tidak mahu melepaskan jawatan Perdana Menteri pun, bagilah (Datuk Seri) Anwar Ibrahim jadi Menteri Pendidikan terlebih dahulu,” itu antara perbualan segelintir guru yang dikatakan semakin tidak `senang’ dengan polisi-polisi mengejut dan luar jangka di bawah kepimpinan Ahli Parlime Simpang Renggam, Dr. Maszlee Malek.

  Sejak dilantik memegang portfolio kanan dalam Kabinet kerajaan Pakatan Harapan, Dr. Maszlee sudah beberapa kali menjadi tumpuan nasional ekoran dasar-dasar baharu yang diumumkannya.

  Selain kedudukannya sebagai Presiden Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) yang terus menjadi sasaran kritikan, Dr. Maszlee dilihat kerap membuat perubahan atau memperkenalkan polisi-polisi tanpa mengambil kira kemampuan dan keupayaan guru.

  Ketika janji-janjinya untuk mengurangkan beban guru termasuk membebaskan guru daripada kerja-kerja perkeranian belum tertunai, Dr. Maszlee tampil pula dengan idea supaya peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) diadakan pada bulan September.

  Atas faktor logistik, cuaca dan kebajikan pelajar, Dr. Maszlee berkata, jadual peperiksaan SPM akan diawalkan selewat-lewatnya akhir September atau awal Oktober bermula 2019.

  Walaupun beliau berkata, antara jadual peperiksaan yang diawalkan itu terdiri daripada subjek pilihan atau elektif yang kandungan sukatan pelajarannya bersifat kemahiran dan mengandungi kerja kursus, namun bagi para guru itu merupakan satu lagi cabaran serta bebanan yang perlu mereka tanggung.

  Antara persoalan yang ditimbulkan, jika SPM diawalkan ke bulan September, bagaimana pula dengan peperiksaan lain?

  Pada bulan berapa pula Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) akan diadakan?

  Bagaimana pula dengan Penilaian Tahap Tiga (PT3)? Adakah akan diadakan serentak dengan SPM atau diadakan lebih awal?

  Semua persoalan ini berlegar-legar di fikiran guru kerana jika sistem jadual SPM yang baharu itu mula dilaksanakan pada September atau Oktober tahun depan, bemakna para guru mempunyai masa tidak sampai setahun untuk menyesuaikan sistem pengajaran dan pembalajaran supaya sesuai dengan jadual baharu tersebut.

  Jika peperiksaan utama lain juga diawalkan, bagaimana pula dengan kesediaan guru?

  Adakah guru-guru bersedia untuk menghabiskan sukatan pelajaran atau silibus yang banyak itu dalam masa yang singkat?

  Sekiranya peperiksaan diawalkan, maka sukatan pelajaran juga perlu dihabiskan lebih awal.

  Ini bagi memberi ruang dan masa untuk guru-guru terbabit membantu para pelajar mengulangkaji pelajaran. Jika untuk calon SPM mereka perlu mengulangkaji pelajaran tingkatan empat.

  Sepatutnya, apabila tarikh peperiksaan dipercepatkan, sukatan pelajaran perlu dikurangkan supaya para guru mempunyai cukup masa untuk mengajar.

  Menurut pada guru, pada masa sekarang skop sukatan pelajaran terlalu banyak untuk dihabiskan. Jika, jadual peperiksaan dipercepatkan kemungkinan ia tidak sempat untuk dihabiskan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oooops..ingatkan dah habis Wak...Rupa2nya ada lagi ketidak puasan hati warga pendidik tu lah wak!!!

   Ini yang mereka kesalkan dengan Dr. Maszlee sebagai Menteri Pendidikan kerana beliau lebih suka mengumumkan polisi baharu terlebih dahulu dan mengkajinya kemudian.

   Sebagai seorang ahli akademik, Dr. Maszlee sepatutnya lebih memahami perjalanan dalam sistem pendidikan negara, dan memastikan setiap sesuatu polisi yang mahu dilaksanakan itu telah melalui kajian terperinci terutama kesan yang bakal ditanggung oleh guru dan pelajar.

   Sebelum ini Dr. Maszlee telah mengumumkan 12 inisiatif yang akan dilaksanakan pada peringkat sekolah tahun hadapan berteraskan kasih sayang, kegembiraan dan saling menghormati termasuk jaminan tiada lagi kerja perkeranian untuk guru bermula 2019.

   Kenyataan-kenyataan yang dikeluarkan oleh Dr. Maszlee juga mengelirukan seperti memperkenalkan sistem pentaksiran baharu bagi menggantikan peperiksaan murid Tahap 1 yang melibatkan pelajar tahun satu, dua dan tiga.

   Dr. Maszlee juga mengelirukan warga pendidikan tinggi apabila mengumumkan Akta Universiti Kolej Universiti (AUKU) akan dimansuhkan.

   Sedangkan keseluruhan pentadbiran dan pengurusan universiti tertakluk kepada AUKU.

   Adakah maksud Dr. Maszlee ketika mengumumkan untuk memansuhkan AUKU itu adalah meminda AUKU pada perkara yang merujuk kepada aktiviti pelajar?

   Semua pihak sedar beban yang ditanggung oleh guru. Ia bukan perkara baharu dalam dunia pendidikan ekoran guru-guru terpaksa melakukan tugas yang diarahkan yang langsung tidak ada kaitan dengan tugas hakiki guru sebagai seorang pendidik.

   Bayangkan guru-guru perlu menguruskan fail, merekodkan dokumen dan pelbagai tugas lain termasuk menjadi pengiring atau penyelia apabila berlangsung sesuatu acara melibatkan mana-mana kementerian.

   Oleh itu, sebelum sesorang menteri itu membuat pengumuman untuk melaksanakan polisi baharu seperti mempercepatkan tarikh peperiksaan penting, keupayaan dan kesediaan guru faktor utama yang perlu diambil kira.

   Sikap Dr. Maszlee yang dikatakan selalu tergesa-gesa dalam melaksanakan sesuatu polisi seolah-oleh memberi gambaran beliau tidak cukup cekap untuk mengendalikan kementerian yang sangat penting seperti Kementerian Pendidikan.

   Kerana itu ada cakap-cakap supaya sebelum mengambil alih tampuk pentadbiran negara daripada Dr. Mahathir, adalah lebih elok jika Anwar dilantik mengetuai Kementerian Pendidikan terlebih dahulu.

   Mereka berharap, pengalaman Anwar mengendalikan kementerian itu sebelum ini dapat membantu mengurangkan keluh-kesah golongan pendidik ketika ini ekoran sentuhan Dr. Maszlee yang lebih banyak membawa kepada kekeliruan.

   Fuyoo.memang teruk dia kena bambu kan Wak..rasanya Wak pun setuju kalau dia kena kaw2 macm tu kan !!!!

   Delete
 33. Singgora kini cuba pula nak alih tiang gol
  Dia cuba kaitkan dgn panji hitam John Doe
  Cuba nak bersilat pulak ini pukimak badigol
  Dah berpusing-pusing ini penyangak Sarif Dol

  ReplyDelete
 34. Suman Kadok dah serupa org mabok candu
  Budin tibai PH kaw2, Suman sangat terkedu
  Ditambah lagi pukulan dari pantun2 yg padu
  Meroyan ler dia, ini munafiq mubaligh Hindu

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 35. Anon 15:44, sekali lagi, ia jadi satu kebetulan
  Jam yg sama ini serentak kita punya pukulan
  Bukti kuat geng Kejora bukan satu pengkalan
  Suman dajal tak berdaya nak buat sangkalan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 36. Baguslah Budin beritahu perkara sebenar
  Kita tak mahu kerajaan PH ni buat onar
  Jgn spt Singgora, benda betul dia kona
  Muka tak malu, kaki ampu otak dah nanar

  ReplyDelete
 37. Suman & Singgora dua-dua dah sakit jiwa
  Cuba nak berpantun tapi tak ada wibawa
  Suman hanya copy paste sampah sarap dibawa
  Singgora cuba komen, Budin terguling ketawa

  ReplyDelete
 38. Betul tu kejora kita punya lain pengkalan
  Hanya pantun seloka je kita punya pukulan
  Tapi dua ekor tu memang betul-betul sialan
  Cuba nak menyampuk tapi tak cukup bekalan

  ReplyDelete
 39. Pantun2 geng Kejora bagai peluru
  Dah larii lesap, Gora anak tok guru
  Suman pulak bertambah cemburu
  Kedua2 ekor beruk ni kini tergaru2

  Kah kaahh kaaahhh kaaahh kaahh

  ReplyDelete
 40. Kelu terus Gora beruk dan Suman kera duku
  PH haprak pentingkan kroni, depa tak ngaku
  Tapi hari ni, Tn Budin dah tampil tibai & paku
  Kami pemantun2 ni pun, ikut sekeh dan luku

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 41. Ternyata PH tu, parti yg tak bertimbang rasa
  Mereka buat projek utk rakyat yg dah selesa
  Sdgkan rakyat bawahan dibiar terus tersiksa
  PRU15 parti haprak ni kita kasi hacur binasa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 42. Ke mana lesap wak Suman dan juga sanggora
  Agaknya dua ekor ni dah kena demam kura
  Atau pergi mengadu pada nenek di Singapura
  Atau kat hospital rawat luka dan cedera

  ReplyDelete
 43. Syabbas Budin tibai kaw2 puak PH beruang
  Depa geng kroni, buat projek nak kaut wang
  Terus balun sekeh depa jangan dikasi ruang
  Kami turut taji sama, jika ada masa terluang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 44. Anon 17:26

  Kali ketiga, satu kebetulan yang amat ketara
  Serentak ia masuk pantun2 dari geng Kejora
  Makin terkedu ler si Suman & duda Singgora
  Mereka nak buat tuduhan dah tiada lagi cara

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 45. Syabas Budin bawak posting yg berfaedah
  Perbuatan aniaya rakyat, jgn dibuat mudah
  Kepincang & kejahatan terus saja tn dedah
  Go Budin..buat mcm ketakebal terus redah

  Kah kaahh kaaahhh kaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 46. Budin makin matang & tak lagi mcm budak2
  Ternyata diia itu, pejuang & bukan pendedak
  Apa yg tak betul pada PH, terus jer dia ledak
  Posting dia tak ler ikut cai2 punya kehendak

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 47. Pendedahan admin buat si Gora tersinggung
  Pukulan padu, bikin Suman panas ponggong
  Kedua-dua iblis tua ini, terus tutup panggong
  Nak buat cam ner, admin kasi bola tanggong

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 48. Mungkin Suman dan Singgora lari bawa diri
  Atau mereka ni terseliuh rahang patah gigi
  Ataupun mereka berdua ni dah terjun perigi
  Atau di dapur berkongsi makan sebungkus maggi

  ReplyDelete
 49. Suman tidak sedar, dirinya lembik mcm pulut
  Pantun bertubi2 masuk dia jadi resah & kalut
  Ternyata dia tertewas berlawan secara mulut
  Apa kata Wak cara fizikal pulak kita bergelut?

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 50. Suman pelahap dedak tak ubah sekor dubok
  Hari ini dia spt nangka busuk, jatuh gedebok
  Geng pemantun2 udah humban dia ke lubok
  Tak beranii dia, bila ku cabar ajak bertumbok

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 51. Kalau susah sangat nak dapat rumah, apa kata kita hidupkan semula sekim "SETINGGARDEN"...dengar kat kawasan Langgak Duta masih ada kawasan kosong!

  ReplyDelete
 52. Singgora dan Suman dah angkat bendera putih
  Di tepi semak dua malaun ni sedang merintih
  Cuba berlagak padahal cuma baru je berlatih
  Saudara mara dah boleh siapkan kain putih

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anon 18:48

   Si Gora & Suman, baru nak bertatih
   Sdg kan pantun2, masuk spt bertih
   Berduka le depa dua, sayu merintih
   Akhirnya angkat juga berdera putih

   Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...