Thursday, 1 October 2015

JAWAPAN ZAHID HAMIDI

79 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. banding zahid dgn najib

      pg kazaksetan bawak 300rombongan ptuihhh

      najib bawa budaya najis kpdmalaysia

      bila zahid nk jd PM ... cina tak sabar lihat ekonomi naik bila zahid PM

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  2. Zahid guna pepatah melayu...sambil menyelam sambil minum air. Mandi dlm kolam renang sambil kencing dlm air.Orang x tahu kata kata komedi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan setakat kencing dalam kolam renang tapi siap dengan cirit sekali

      Delete
  3. Nampak sesa benau dia nak cakap omputih. Ini la problem dulu mase darjah 6 takde oral test.

    ReplyDelete
  4. At least Zahid jawab soalan yang ditanya. Setuju ke tak setuju tu lain hal lah. Dia kata dia takde bayar para jemputan yg datang dari Malaysia untuk hadir majlis tu. Asal jangan rakyat Malaysia yg bayar sudahlah under expense "official visit". Cuma Zahid aje yg tahu, tetamu tu part of his official entourage ke tak.

    Tak macam Najib, diam seribu bahasa bila orang tanya pasal duit derma RM2.6b yg masuk akaun dia in 2013 (kononnya derma kepada UMNO yg bendaharinya pun tak tahu menahu).

    ReplyDelete
  5. Terrible past and present tense, horrible sentence structures.. Im sorry,but a minister without english proficiency is unacceptable. This is menteri cap ayam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. r u an Internet English Language Police who are happened to be a chink and of coz a total fucktard. what a laugh when chinks nowadays think that they are white instead of yellow. what a funny world.

      Delete
    2. Apa salahnya kalau zahid jawab pertanyaan tuan shah dalam bahasa melayu..sebab kita orang melayu semestinya fasih berbahasa kebangsaan berbanding bahasa Inggeris. Sy cuma kesian tgk en.zahid kita ni terseksa bercakap dalam bukan bahasa ibunda sampai dalam tidak sedar dia dah terkorek hidungnya sendiri depan ramai orang.

      Delete
    3. biasalah dasar anak pendatang>>> balik kampung sambil2 kebetulan anak kahwin>>> eheheh...kebetulan ker??

      Delete
    4. My English is also terrible but then again I am not a minister. But I agree with you. For DPM to not be able to speak English fluently is a bit embarrassing.

      Delete
    5. I'm no fan of zahid. But at least he is answering the question. His English? Well I could understand what he was saying and to me that's all that matters.
      What? You want Oxford English? U some kind of a snob? I'd rather listen to zahid"s england than some put-on accent and sound real phony.

      Delete
    6. Can you say this to your son or daughter ?

      You know how much the goverment spend money sending student to overseas for English language.

      He has obtained his PHD and should be no problem if he take a few steps to learn. All this while he has been hold the position of minister and he did not try any attemt to imporve his english??? Redicilous.

      Delete
  6. i don't know what kind of minister is this....cannot speak english fluently...better go to hell lah zahid...

    ReplyDelete
    Replies
    1. and yet you even use "lah" and "better go" manglish...what a dud!

      Delete
    2. 'IF there is hell.......'

      'IF there is hell.......'

      'IF there is hell.......'

      Delete
    3. How are you? I hope you are in the well

      Delete
    4. No, i'm not in the well, but i'm in the very find. Lol!

      Delete
  7. Biar betul. Macam program 'Oh My English' !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thesis PHD dia dalam Bahasa apa ?

      Delete
    2. Zahid need to use his brain when he speak in english.
      If he speak in malay he dont need to think and words of gangster will come out from his mouth.

      Delete
    3. Mr Zahid, you should know that Tuan Shah have is own blog and he is no longer a reporter as you said you know him since 87. If all bloger need an explaination must see you then you have not time to look into the jerebu's problem which since you came back the problem is getting worst.

      Delete
    4. English tak ada standard.Buat malu je.Mungkin thesis PHD dalam bahasa Jawa tok tok

      Delete
    5. Dia jawa mana ade chan jadi PM! But he is very proficient in javaness lingo and Melayu - ok la, `iteraksi ngan Pak Joko' itu paling utama, terutama terkini, Malaisia dan Indonesia saling bantu mebantu mengatasi Jerebu!
      Incidentaally why is Shahbudin hauled up on a personal issue - its about Zahid's going to Indonesia in tandem with his daughter-in-law's receeption!
      What has that to do with the National Security or offences that PDRM called him up?
      If Zahid is offended he is just the father of the Bridegroom not in his capacity as MDN?
      Silap faham undang-undang ke Polis?
      ,

      Delete
    6. Zahid lain kali kalau cakap english kena hisap curut..
      Baru nampak stylish dan kalau broken english pun rakyat tak perasan.

      Delete
    7. Indonesia adalah sebuah negara yang bermaruah.

      Kerajaan Indonesia berjaya mengendali tragedi Air Asia dengan bantuan asing yang sangat minima. Kerajaan Indonesia tegas dengan penyeludupan pasir dan mengambil tindakan menembak sebuah kapal sebagai amaran. Rakyat Indonesia sanggup protes mempertahankan kebudayaan mereka jika di rampas. Kerajaan Indonesia tetap menjalankan hukuman gantung keatas warga Australia. Apabila kita menghantar beberapa orang mendaki Everest untuk memacak bendera Malaysia, Indonesia telah memintas Malaysia dengan menghantar Askar komando nya memacak bendera Indonesia sebelum pendaki kita memacak bendera Malaysia.

      Walaupun Malaysia ingin memberi bantuan semasa menghadapi jerebu, percayalah Kerajaan Indonesia akan menerima nya dengan ucapan terima kasih.

      Kalau tidak percaya tanya lah Pak Fauzi, sahabat baik Shah yang telah berbelas tahun bermastautin di Jakarta.

      Delete
    8. Bermaruah kah apabila masuk ke negara jiran secara haram.

      Delete

    9. Lagi tidak bermaruah kawin kan anak lelaki dengan gadis indonesia yang semua nya ditanggung percuma !!

      Delete

    10. Bertambah tidak bermaruah bila anak-anak muda mengetawakan TPM speaking .

      Delete
    11. Anon 22.08.betul dan terima kasih

      Delete
  8. it's normal if he can't converse well in English because he is not an Englishman, and he don't even stay in England. But the most funny is, a lot of Malaysian who claim they are MALAYSIAN CITIZEN but can't even converse in MALAY which is the national language of Malaysian, what a jerk, moron.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well Dude we are talking about Malaysia PM to-be.
      If LGE could not speak malay or his malay langugage is terrible like Zahid spoken enligsh then you can say it .

      Delete
    2. Relax lah bro.
      Zahid tu pun tak angkat serious, boleh ketawa-ketawa lagi.

      But the joke was on him.

      Delete
    3. Then can you confirm that Zahid will be the next PM? as long as you can understand the conversation, it's not a big deal. U can't expect every single man who converse in English will be perfect like Englishman.

      Delete
    4. Whether Zahid will be PM is another story. But as for now Zahid is the only one in the list to be the next PM.

      This is a domestic issue and Zahid do not need to answer the question in english language. And he make this issue as personal between him and Shah by claiming that he knew Shah since 87. The articel wrote by Shah is in Bahasa and I believe that both of them talked to each other in malay which both of them more comfortable.

      If he has a conversation with foriegner leader, yes, I agreed with you that as long as they can understand what he trying to say, is not a big deal. Because they do not understand if Zahid converse in bahasa.

      He should prepare himself by practicing his english with a group of friends and his family which if he take it seriously, its just take about 3 months because he has a PHD. So, why he make himself as a laughing stock?

      My english is 'as long as you can understand'

      Delete
  9. Sekurang-kurangnya ada jawapan yang "kena" pada soalan.....cuma rasa sangat "personal" mengaitkan Sdr SH.......

    ReplyDelete
  10. En.budin..ada org sakit ati zahid kne kritik sbb ckp omputih ke laut lah.agaknye tentera siber dia tak?? Hehehe..

    ReplyDelete
  11. 1.teruk english dia, zahid kena improve kan lagi

    2.pergerakan tangan dan korek hidung tu perlu dibuang.... tabiat buruk!

    3.jawapan yang diberikan tidak lengkap

    4.mengugut tuan bloger ini dengan ayat '..jikapunishment' di akhirat adalah tindakan bodoh, jika tidak mahu ditanya, jangan jadi menteri ingatlah zahid...you are public figure!

    5.jika inilah calon PM maka umno bakal menuju kehancuran...langsung tidak ada
    'intelligence'., najib boleh bercakap tapi otak takda, zahid pula? dua2 otak dan pertuturan tak da.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hassan malik, mat maslan....your assistance is needed

      Delete
    2. Dua dua cap Ayam piru.

      Delete
  12. Zahid betul2 tak faham akan kedudukan dia sebagai penjawat awam. Apa2 tingkah lakunya sebagai penjawat awam, adalah tertaklok kepada 'public scrutiny' dan adalah dalam 'microscope' orang ramai.

    Apabila di soal akan tindakannya, dia patut buat public statement sebab dia menggunakan kemudahan kerajaan pergi ke Jakarta. Budin tanya lain, dia jawab lain, seolah2 ada yg disorok.

    Betullah kata orang,,,kalau dia cakap melayu, bahasa kasar ala gangster kampong akan terpancul dari mulut dia. Semua orang anggap dia sebagai gangster dari statement2 yg dia buat sebagai Home Minister.

    Nauzubillah...sekiranya orang ni jad PM. Jadi TPM pun dikira malang bagi Negara ni.

    ReplyDelete
  13. Tak ada dalahnya Budin bertanya. Tapi menakut2kan Budin nak bertanya lagi, mmg annoying la Zahid ni. Bullshit betul. Dia ingat dia tu tuhan ka sampai xleh persoalkan apa yg dia buat.

    Apapun, jawapan boleh direka itu ini untuk memuaskan hati rakyat. Realitinya sudah 3-4 malam dah Zahid Komedi ni menghapal camana nak jawab dpn media. Neraka syurga Allah Taala xde kena mengena pun dgn soalan Budin. Bila dikaitkan cenggini, mmg tujuan jawapan ini secara semiotiknya mmg nak menipu dan fabricated answer sampai kene pegang hidung dan gawang tangan. Body language mmg fail. Period.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. Broken English. Patut cakap melayu aje senang. Hahaha

    ReplyDelete

  17. Isu nya ialah apabila ada tugas resmi dan dalam masa yang sama ada urusan peribadi. Itu pun dah di kira guna duit rakyat atas kepentingan diri nya sendiri. Yang Zahid jawab dia tak guna duit dia sendiri.

    Setahu saya kenduri atau majlis kawin ini ada orang merancangkannya setahun semasa hari bertunang. Malah ada pasangan yang belum bertunang tetapi serious, mereka telah menetapkan tarikh yang akan menjadi titik sejarah jatuh pada tarikh ganjil atau hari istimewa pada mereka. Paling cepat pun 6 bulan.

    Tetapi Zahid menjadi TPM dalam masa 2 atau 3 bulan.

    Seterusnya 'apabila besan dia tahu' yang Zahid adakan lawatan resmi ke Indonesia maka di adakan majlis resepsi. Apakah mereka tidak ada perancangan selepas Zahid ada kan majlis anak nya di sini ? Jika ada mengapa Zahid mengatakan besan nya tahu yang dia akan adakan lawatan resmi dan memutuskan membuat majlis resepsi?? Di sini kita perlu tahu bila Zahid mengadakan majlis anak nya ? Sebelum jadi TPM atau selepas jadi TPM ?

    Yang mana satu, adakah majlis telah di tetapkan dan Zahid pulak dengan sengaja mengadakan lawatan resmi atau besan Zahid tidak menetapkan tarikh dan terus memutuskan apabila Zahid ada lawatan resmi ?

    Dalam video tersebut, Zahid mengatakan telah mengadakan majlis anak lelaki nya sebelum itu tetapi dalam majlis perjumpaan UMNO, Zahid mengajak semua datang ke majlis yang akan di adakan ?

    Teringin tahu yang mana satu yang betul ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah. .. Apa-apa jua alasan ...sebagai pemimpin kedua besar negara kena fikir panjang kena bijak kena macam macam fikir dan kena bertindak secara professional.

      Delete
  18. Baru faham mengapa sebelum ini Zahid menjadi kan Anwar sebagai ketua nya.

    Walaupun Anwar pejuang Bahasa (Bahasa jiwa Bangsa) Anwar mampu bercakap dalam bahasa mat salleh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Encik Budin,
      Anwar dapat peluang pergi MCKK yang menggunakan bahasa Inggeris dalam pendidikan pelajarnya. Zahid belajar di sekolah kampung jadi mana boleh buat perbezaan. Kita kena adil dalam menilai kebolehan seseorang dalam berbahasa asing.
      Cuba kita lihat pemimpin Cina Kominis seperti Mao Tse Tung atau Chao En Lai, atau Presiden Suharto bolehkah mereka bercakap dalam bahasa Inggeris. Sama juga dengan pengasas negara ArabSaudi iaitu Raja Saud. Beliau juga tidak boleh berbahasa Inggeris. Saya bersetuju dengan pandangan beberapa pembahas blog bahawa yang penting Zahid telah berjaya menerangkan isu berkaitan lawatan beliau ke Indonesia yang ditimbullkan oleh Encik Budin. Sama ada kita terima atau tidak itu terpulang kepada kita sendiri.
      Kepada mereka yang beria-ia benar menonjolkan isu Bahasa Inggeris ini nampak jelas bahawa mereka meletakkan kepentingan bahasa tersebut melebihi dari sepatutnya. Diperingkat antara bangsa memang diakui bahawa Bahasa Inggeris memang penting tetapi di dalam negara Bahasa Melayu terletak dihadapan. Boleh cakap sikit sikit pun oklahlah tu. Janganlah mempunyai rasa rendah diri dalam bab bahasa Inggeris/Melayu ini. Kita sudah merdeka daripada British lebih 50 tahun.

      Delete
    2. Asalnya saya dari sekolah malay medium kerana pada masa itu Bahasa Melayu di daulatkan dan di perjuangan kan oleh Anwar. Atas sebab itu permintaan saya untuk belajar di sekolah La Salle di tolak oleh ayah saya yang berjiwa kebangsaan ketika itu. Saya mendapat pekerjaan di syarikat gergasi dan setiap kali naik pangkat saya gagal sebab saya bercakap Inggeris macam Zahid cakap. Point saya ialah kenapa Zahid tidak belajar Inggeris selama ini ? Sedangkan cita-cita dia lebih besar dari saya.


      Satu, pemimpin komunis dan Suharto dalam apa keadaan pun di bercakap dalam bahasa dia. Dia orang tak buat tabiat macam Zahid.

      Kedua, semua PM kita memiliki pertuturan BI yang baik malah standard yang tinggi. Sekiranya rezeki dan tuah berpihak kepada Zahid maka Zahid akan menjadi Bapa Pemalas. Ramai lagi yang berkebolehan dan lebih layak tetapi Najib memilih orang seperti ini termasuk la yang TH. Apa akan jadi jika perkara ini berterusan di ambil mudah dan ringan.

      Zahid akan membuat anak-anak tidak berminat subjek BI dan dasar kerajaan selama ini untuk menjadikan BI bahasa kedua gagal.

      Apa kata kita beri Zahid 3 bulan supaya BI Zahid dapat di perbaiki bukan nak excellent tapi cukup sekadar boleh bercakap.

      Delete
  19. I 'am quite surprise watching a Malaysia deputy prime minister struggle finding words to express himself in English. His aide should have whisper to him to converse in Malay instead, considering a lot of reporter present during the press briefing. He was nervous,uncomfortable, lost for words and never once lift his eyelid to look directly to the audience as he always did. What a shame!. Eyes never tell lies!

    ReplyDelete
  20. Aduh.....boss! Sampai sanggup malukan diri? TPM tu! Patutlah mcm ni jadinya.....kesian tengok si zahid cuba2 bercakap....terkial2.
    Tu rupanya abih la kau zahid...mmg kelakar..usus pun pecah ni sbb gelak sakan!!!!!
    Hahahahahaha...Hahahahahaha...Hahahahahaha...Hahahahahaha...Hahahahahahaha...
    Gila betul....

    ReplyDelete
  21. Huhihihihi....very funny our dpm....seriously...very funny...look at tun mahathir and anwar ibrahim...very stylish...sarkastik...simple...humble...rakyat mudah faham...mesej sampai...x perlu berbelit belit tergeliat lidah nak speaking london....the last part is very interesting...he is laughing at himself...hahahahaha....funny...munny you...

    ReplyDelete
  22. I DONT UNDERSTAND WHY YOU PEOPLE ARE SO SKEPTICAL WHETHER THE DPM SPEAKS GOOD ENGLISH OR NOT. What a shame to you all Malaysians - judgmental and always have negative perception about other people. Communicating in good English is not one of the criteria to be a good leader. A leader can speak fluent Queens English, yet he can also swindle billions into his personal account. Do you know these are the reasons why Malays are doomed and will be left behind if you dont change?. Do you know that most successful Chinese in Malaysia cannot speak good English? Do you know that 70% of non-native speakers in US and UK cannot speak good English, yet they can be good leaders? The best professors from Arab world who lectures in ivy-league universities doesn't need to speak perfect English. Do you people know that one of the reasons why Malay graduates cannot excel is because they have the stigma that they cannot speak good English and because of that, they will be jeered. Friends laugh at them if they speak broken English. And, they cannot participate in intellectual discourse. All these belittling and negative perception of other people has become a culture amongst Malays. It will never stop and you all will keep on belittling your own community when other people will advance forward leaving you behind.

    Hey and one more, you did not focus on the contents of the DPM's interview, because intellectual contents and thinking is not one of your common practices. Doomed.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey, because of the content of DPM's interview revealing he was mixed up his work with his personal schedule. Any high rank politicians are bound to people's perception. It's normal in political world. DPM should know this better than anyone else.

      Delete
    2. Wow..nuff said.. spot on bro. I love the last para. That concludes all what most 99.99% Malay did these days. I copied for my own future ref bro.

      Delete
    3. English is an international language.
      The problem is Zahids English is not a perfect nor a simple English. Zahids English is Jambus English, even Nabils English is better than Zahid. Mat Depatch became a comedian take a trouble to improve English.

      Delete
  23. Teruk betul Bahasa Inggeris dia ni. Saya cadangkan beliau kembali ke sekolah untuk belajar bahasa Inggeris. Sangat memalukan... Grammar lintang pukang.... Sangat-sangat memalukan....

    ReplyDelete
  24. Ini Bahasa Inggeris CAP AYAM.... Jawapan beliau pun tak memuaskan rakyat. Negara memerlukan tokoh2 yang lebih baik untuk menjadi menteri...

    ReplyDelete
  25. Orang tanya pasal lawatan pun nak marah. Jawab sajalah secara terus terang. Serah kpd rakyat untuk menilai jawapan yang diberi.

    Sebagai seorang Islam, kita dilarang mendoakan saudara sesama Islam agar ditimpa kemudaratan, kecelakaan, atau keburukan, dan sebut pula agar dia masuk neraka. Jangan melalut-lalut begitu teruk sekali. Subhanallah. Bertaubatlah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi satu kalau orang ada dosa dengan kita, jangan kita minta balasannya kena pada si anak yang tidak tahu apa-apa dan tidak ada kaitan dengan masalah kita.

      Delete
  26. Sy kira,klu en.zahid ni sorg yg merendah diri, bercakap benar, baik lisannya, umum bleh trima penjelasan dalam bahasa inggeris ni wlupun kelintangpukangan nya sgt jelas di situ.

    Malangnya, di hujung bicara dia sempat mengancam en.budin dengan ucapan ala2 derr yg tidak selayaknya diucapkan oleh seorg indvdu brgelar menteri lbh2 lg kpd rkyat biasa.

    Come on ministers!! Act like those that we can look up!

    ReplyDelete
  27. Alhamdulilah jawapan sudah diberi setuju/tak terima saja.Yang menjadi sedih komplin tentang bahasa inggris beliau gunakan.Itu sebab BM tak dapat kita tegakan sebab orang yang tahu cakap orang putih tak mahu merterjemahkan bagi kegunaan orang lain (tak berkerjasama),Cuba terjemahkan dari apa bahasa pun kedalam bahasa Malaysia mungkin sekarang dah banyak anak-anak Malaysia boleh reka cipta berbagai.Harapan dapatlah kita nilai diri kita apa sumbangan kita.

    ReplyDelete
  28. Mana CyberTopup Zahid ni pegi? Explain la sikik.. meh la jangan malu-malu..

    ReplyDelete
  29. Apo kau cakap ni zahid???lintang pukang english kau.baik kaujadi cam den ni ha.motong gotah yg tak berapo sen hargo eh tu.satu laie apohal kau doa kan Pak Budin tu camtu??tak do akhlak.mentori bangang!kalau org doakan kau cam tu tau lak kau maghah.kau sumpah seghanah org.Pak Budin cumo tanyo,kau jawab la lek elok.Malu den ado TPM macam kau!

    ReplyDelete
  30. 1. Poor English reflects you badly as no. 2 position
    2. When one cant argue well, they resort to picking Gods name and appear holier than thou, as if God only came in mind during difficult times like this.
    3. This blog is full of Tpm's cyber team as one can easily see. Working extra hours guys? lol

    ReplyDelete
  31. Dulu sibuk pasal B.I. Sampai Sains dan Matematik pun kena guna B.I

    Alih-alih Zahid pulak berterabur guna B.I.

    Nama parti guna B.I tapi pemimpin tak reti cakap B.I

    Tu lah lain kali kalau anak melayu minta kerja di GLC jangan lah cari yang boleh bercakap BI dengan alasan kita ada pelanggan cina yang tidak faham BM.

    Ini TPM kalau jadi Pengurusi TH boleh laaaa Kalau dah tak reti BI cakap je BM tak jadi masalah pun.

    ReplyDelete
  32. kalu ikut bahasa badan, orang yang pegang hidung sewaktu bercakap tu berbohong atau tidak yakin dengan apa yang dia cakap. dengar cite tpm ada kes pukul orang. apa dah jadi dengan kes tu yer? admin tak mau korek ke?

    ReplyDelete
  33. hehe is this our bakal pm...hmm english anak aku kat primary school lagi bagus...hehe jangan marah pak...

    ReplyDelete
  34. Dari bahasa kita kenal bagaimana budi dan pekertinya. Kalau dah bahasa yang selalu keluar dari bibir kesat dan kasar - memohon Tuhan membalas 'punish' saudara shahbudin serta menyebut 'if there is hell' - saya rasa beliau yang dalam video tu tidak layak memegang apa-apa jawatan yang mewakili rakyat apa lagi yang menerajui memimpin negara kerana seorang yang layak memimpin dari sekecil-kecil institusi keluarga ke sebesar-besar nation atau negara beliau sepatutnya berkeperibadian tinggi dan layak dihormati. Kalau dah di mulutnya keluar ugutan dan hinaan hatta kepada seseorang yang menegurnya untuk kebaikan, maka beliau ini tidak layak langsung untuk dihormati apa lagi diangkat jadi pm kita.

    ReplyDelete
  35. Salam Shah.saya bukan nak kaitkan Zahid menikahkan anak dgn gadis Indonesia sekurangnya ada juga geng saya.Saya nak cerita karekter orang sini(minta maaf pada istri saya dan beliau juga sependapat dgn saya walau istri warga Indonesia)Kalau keluarga yg sederhana mereka akan kongsi utk pernikahan anak.DAN kalau pihak wanita(bukan 'girl'macam kata DS Zahid)golongan atasan dan pihak lelaki(lebih2 lagi orang asing)lebih tinggi taraf dari pihak wanita,maka kebiasaannya pihak lelakilah yg akan keluar belanja walau buat di Indonesia,tak perlu besan DS Zahid pertahankan lebih lebih.Saya tidak rendahkan cara org Indonesia(mereka punya harga diri),tapi itulah 'tradisinya'.saya dah lama tinggal disini.Selamat Pengantin Baru Buat kedua mempelai.

    ReplyDelete
  36. Aku tak kesah BI Zahid ni sebab mmg dah tau 10 dia cakap, 12 tak boleh dipercayai.

    Kemahiran Zahid ialah divert isu.
    Di sini, Zahid telah berjaya.

    ReplyDelete
  37. Because of his poor English...jangan tak terjual negara cukup.....?

    ReplyDelete
  38. Because of his poor English...jangan tak terjual negara cukup.....?

    ReplyDelete
  39. Hahaha...." I don't......I don't....... but You did....

    ReplyDelete
  40. Si Zahid jawab macam samseng. He always does that, jawab dengan cara samseng....jangan lupa Zahid, kami rakyat are the major shareholder....choose your words carefully....we are watching you bro...watching you closely...!! PRU is getting near, remember that...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...