Friday, 9 October 2015

HAHAHA...NAJIB BAGI TEMPOH KEPADA DIRI SENDIRI PULAK!!!

Ini betul-betul kelakar. Lebih lawak daripada lawak antarabangsa. Sesiapa pun pasti tidak dapat menahan ketawa mendengarnya.

Dulu bukan main gah lagi Najib Razak mengumumkan bahawa peguamnya sudah menghantar surat tuntutan kepada bekas Presiden MCA, Dr Ling Liong Sik agar menarik balik, memohon maaf dan membayar sejumlah gantirugi atas dakwaan membuat dakwaan fitnah terhadapnya atau berhadapan dengan tindakan undang-undang di mahkamah.

Untuk maksud itu, peguamnya memberi tempoh tujuh hari kepada Dr Ling untuk menjawab surat tuntutan tersebut.

Di Ling kemudian hanya mengambil masa tiga hari saja untuk menjawabnya dengan mengatakan sedia menyahut cabaran Najib itu di mahkamah dan enggan memohon maaf.

Apa jadi kemudiannya? Sepatutnya saman sudah boleh diputuskan sebab telah ada jawapan daripada Dr Ling.

Tetapi kini peguam Najib pula mengatakan pihaknya akan memutuskan sama ada meneruskan saman atau tidak selepas tempoh tujuh hari itu berakhir.

Mengapa perlu tunggu lagi? Bukankah Dr Ling sudah menjawab menyatakan sedia untuk disaman?

Bukankah sepatutnya Najib terus saja menghantar surat saman fitnah terhadap Dr Ling dengan kadar segera atau setidak-tidaknya mengatakan saman itu tetap akan akan dilakukan kerana sudah ada kata putus daripada Dr. Ling mengenainya.

Nak tunggu apa lagi? Tidakkah ini seperti  Najib memberi tempoh kepada diri sendiri untuk memikir sama ada ada mahu meneruskan saman atau sebaliknya?

Jangan-jangan jadi macam WSJ juga nanti, gah saja lebih, tapi sampai sekarang samannya tidak menjadi kenyataan.

Katawa lagi....kahkahkah...(SH 09/10/2015)

40 comments:

  1. Sy fikir najib tpksa 'pause' dlu sbrg tindakan yg bakal diambil sbb kak ros blum tekan remote control lg..kak ros tekan nnt jln blk lh tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul apa yg kau katakan... nanti mak badak tekan remote maka jalan balik laa tu....apa pun memang lawak..kalau dah kena nasi kangkang memang macam tu laa lagaknya.

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    3. En.budin,please remove komen atas ni...sggh xsopan

      Delete
  2. dah agak dah.....najib ni flip flop......gah jer lebih....Buat keputusan tanpa fikir buruk baiknya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ,,yang kau salahkan Najib buat apa??? satu Msia tahu dia ikut arahan Rosmah shj...

      Delete
    2. kalau dah hg tau najib tu xda teloq sumer rosmah control yg hg dok bela sgt tu pasai pa?!?

      Delete
  3. Tunggu selasa tapi xtahu tahun bila jugak ke????ahjibgor!!!!????

    ReplyDelete
  4. dia nye mentol dlm mulut kak ma

    ReplyDelete
  5. Nak tumpang sekaki ketawa tapi bila ingat sekor bugis, jadi menyampah pulak!

    ReplyDelete
  6. semakin ketara pahlawan bugis tidak berupaya mengangkat senjatanya sendiri..

    ReplyDelete
  7. Kah kah kah najib bugis sauh d labuh....mana berani nak berdepan,harap cai2 jawap

    ReplyDelete
  8. Skrng ni suruh dr Ling Liong sik pula saman najib kerana tipu nak saman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba hang habak mai, mcm mana nak buat saman balik tu, "saman kerana tipu nak saman ". pening apa mikirnyer.

      Delete
  9. Inilah dia pm Yg terbaik bg malaysia... Malunya tak terkata

    ReplyDelete
  10. Selepas 7 hari, Najib akan menarik balik saman dan menuntut maaf.


    Ini lah standard Presiden UMNO, dia hantar saman dia pulak bagi notis pada diri dia sendiri ! Lepas 7 hari dia sendiri masuk mahkamah. Dia peguambela, dia jugak lah pendakwa. Dia yang tuntut dan dia juga yang kena tuntut. Dia saksi dan dia lah Hakim. Semua dia.

    Point, dalam sistem keadilan Najib lah yang berkuasa.

    ReplyDelete
  11. Ikut benci kat boogis mmg tak boleh gelak langsung tapi bila dia buat u turn perut jadi senak sbb gelak sakan......sah telur separuh masak najib mmg tak guna langsung! Hahahahahaha...Hahahahahaha...Hahahahahaha.
    Najib kulup! Se ekor bacul terbangsat bersifat haram jadah.....

    ReplyDelete
  12. Ini Lawak tahap Lawak Mr Bean.

    Mr Bean beli kad krimas. Tulis nama pada sampul dan kad. krimas Mr Bean buka pintu rumah dan Mr Bean keluar dan tutup pintu. Mr Bean masukkan sampul kad krimas di bawah celah pintu. Mr Bean masuk balik dan buat-buat yang Mr Bean baru balik kerumah. Mr Bean terkejut sebab dapat kad ucapan krismas.

    Kita ada Encik Kacang Malaysia !!!

    ReplyDelete
  13. samay belu belum kuar lagi ni...bru cukup kouta

    ReplyDelete
  14. TUNGGU HARI SELASA

    ReplyDelete
  15. Jamal Ikan Bakar dengan Ali Tinju sekarang kan dah senang, sebab Melaka dan Selangor dah suruh berambus. Bawak makcik dan pakcik Felda pergi berdemo depan rumah Tun Ling sebab terlalu cepat sangat bagi jawaban, bagi pressure aje kat Najib, orang takda masa nak fikir.

    ReplyDelete
  16. Biarkan si luncai terjun dengan labu2nya biarkan biarkan hehehe

    ReplyDelete
  17. Biarkan si luncai terjun dengan labu2nya biarkan biarkan hehehe

    ReplyDelete
  18. we used to laugh at comedians and listen to politicians. now, we laugh at politicians and listen to comedians.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. I like bee gees.......pm started a joke that's make the whole world laughing....that's the joke was on him....ooooo that's the joke was on him....aaarrggghhhhh...

      Delete
  19. 7 hari mcm2 bole berlaku. Ling kena berhati2..

    ReplyDelete

  20. WOW !!
    You Will Not Believe It !!
    >>> CLICK HERE !!<<<

    ReplyDelete
  21. Najib tetap akan saman minggu depan pada tahun akan datang...???

    ReplyDelete
  22. Apa yang Najib nak saman ni??? Satu dunia tahu dia ambik RM42 juta dari SCR International kerana arahkan Kumpulan Wang pension bagi loan RM4billion kepada SCR.

    Ling Sik cakap, Najib ambik duit orang masuk kocek sendiri. Tak betul ke???? RM42million tu bukan duit bapak dia. Tu belum sebut RM2.6billion lagi.

    ReplyDelete
  23. Haha....dari awl lagi dah tahu jawapannya......masuk maharajalwak la ko jib...patut la ko lantik zahid komedi....dua2 pelawk rupanya

    ReplyDelete
  24. SAYA INGIN CADANGKAN KPD YABHG TUN LLS UTK MENYAMAN NAJIB ATAS ALASAN NAJIB TK SAMAN YABHG TUN LLS...NAJIB SAPA TK KENAL...ROTI CANAI KOSONG...DEPUTI DIA PULA TONG KOSONG...PENYOKONG DIA PULA OTAK KOSONG....dia tiru anwar...sikit sikit saman..tp saman pun kosong mcm dia juga...no balls no guts

    ReplyDelete
  25. SAYA INGIN CADANGKAN KPD YABHG TUN LLS UTK MENYAMAN NAJIB ATAS ALASAN NAJIB TK SAMAN YABHG TUN LLS...NAJIB SAPA TK KENAL...ROTI CANAI KOSONG...DEPUTI DIA PULA TONG KOSONG...PENYOKONG DIA PULA OTAK KOSONG....dia tiru anwar...sikit sikit saman..tp saman pun kosong mcm dia juga...no balls no guts

    ReplyDelete

  26. Yang tak berhenti ketawa ialah TLLS laaa



    ReplyDelete
  27. Mana macai2.
    Sunyi.
    Tak de sumpah seranah , carutan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami tunggu arahan boss....the ringgit king

      Delete
  28. Macai2 semua dah jadi bisu dantuli macam beruk matyeh

    ReplyDelete
  29. Blog ini tidak di kemas-kini kerana Tuan masih lagi ketawa
    HAHAHA !

    ReplyDelete
  30. Nampak sangat takut kena londeh seluar dalam court...bukan soal siapa memang tp masing2 kena berhujah dan disokong oleh bahan bukti...terjerat dalam permainan sendiri...

    ReplyDelete
  31. Nampak sangat takut kena londeh seluar dalam court...bukan soal siapa memang tp masing2 kena berhujah dan disokong oleh bahan bukti...terjerat dalam permainan sendiri...

    ReplyDelete
  32. Deiii..najib boleh jalan daaa...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...