Monday, 18 January 2016

JADILAH SEPERTI AHMAD MASLAN

Ini Ahmad Maslan

Sebelum GST, dia kata harga barang boleh turun

Selepas GST, apabila harga tak turun dia salahkan peniaga

Dia tak salahkan dirinya kerana cakap tak betul

Dia juga tak salahkan Najib yang perkenalkan GST

Dia turut tak salahkan kerajaan yang tak buat apa-apa terhadap peniaga

Tapi dia minta rakyat sendiri cari peniaga yang naikkan harga

Bijak Ahmad Maslan

Sebab itu pointer dia 3.85

Sebab itu juga Najib sayang dia

Jadilah seperti Ahmad Maslan. (SH 18/01/2016).

31 comments:

  1. Ini menteri buduh, palui sialan, babi

    ReplyDelete
    Replies
    1. babi punya menteri dasar kerbau pendek UMNO

      Delete
    2. Ai yaa ,semua balang atak tulun maa aa ,bila itu balang tulun loli halga mesti mau naik maa aa .

      Delete
    3. Barua barua najib :
      1. Ahmad Mazlan - champion
      2. Saleh kruak kahak - naib champion
      3. Rahman Dahlan - 1/2 champion.
      4. semua menteri kebinet dapur.

      Delete
  2. Betul tu che din..jadilah seperti mat maslan..bodoh pun gaji besor..buat ape susah2 jadi rashid

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut orang pontian campakkan saja kerbau pendik tu kedalam logi IWK

      Delete
  3. Mana mungkin barang turun kalau 30 bilion adalah sasaran kutipan.

    Apa yang nampak turun ialah kebongkakan seminoriti netizen.

    Sebelum Gst mereka mendabik dada bahawasanya hanya mereka yang bayar cukai.

    Selepas Gst, menyedari mereka bukan lagi penyumbang tunggal, keegoan mereka turun mendadak.

    Justeru, Gst bukanlah semua negatif tapi dalam konteks tertentu, ia ada juga positifnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kepala butuh kau lah ahmad maslan

      Delete
  4. Kena tukar Rashid ke Ahmad Maslan..

    ReplyDelete
  5. Kalau macam ni lah xara kerja menteri2 di Malaysia, gelap masa depan rakyat. Kerajaan hanya pandai dan bijak memperkenal dan mengimplementasi satu satu program tertentu tapi monitoring, follow up dan penguatkuasaan terhadap perjalanan dan perlaksanaan terutamanya implikasinya langsung tak diendahkan. Aoa yg kersjaan hari ini utamakan cuma hasil cukai dan perbendaharaan bertambah sedangkan kesan pengenalan program terhadap rakyat kebanyakan sama sekali diabaikan. Kerajaan tahu kebanyakan peniaga tidak mematuhi arahan sejajar dengan apa yang telah diperkenalkan, tapi pihak kerajaan cuma menyepi tanpa apa2 tindakan penguatkuasaan yang bersungguh sungguh. Hal ini berlaku tidak lain dan tidak bukan kerana terlalu ramai golongan "tetmrlebih cerdik" macsm Ahmad Maslan ni dalam kabinet. Hakikatnya kabinet Malaysia hari ni hanya ramai menteri "terlebih cerdik" yang cuma bijak brrcakap mengalahkan lawyer, tapi mereka2 ni sebenarnya cuma lawyer burok yang seronok mempersenda dan membuli rakyat. Pada mereka kantung dan perut sendiri lebih penting dari memikir dan menyelesaikan masalah rakyat. Jadi sebagai rakyat, perlulah kita bijak bagi memastikan manusia dan.para menteri lawyer burok dan kurang senditif terhadap permasalahan rakyat diterajang keluar dari tampok kuasa. Selagi kabinet jenis almari burok ni terus diberi mandat, jangan harap la tarf ekonomi kita semua akan lebih baik. Tak mustahil negara pun boleh muflis dan tergadai jika terus izinkan tikus curi begini membaiki labu. Tekadkan diri dan pastikan golongan lawyer burok bengong dan kabinet almari burok ini diganti baru. Dah berulst sana sini dsn menjadi sarang tikus sudah. Tunggu apa lagi. Nsk tunggu sampsi menjadi sarang ular2?

    ReplyDelete
  6. menteri "berketurunan tengku-tengku" dan menteri mat ni patut dihukum sula jer

    ReplyDelete
  7. Tak tahu lah dari mana teori mathematics menteri dan kerajaan.
    Entah mana satu barang yang turun harga.makin naik lagi adalah.
    Cuba bandingkan harga sebelum dan selepas gst.ada perbezaan ke tak.
    Jangan la nak bodohkan rakyat.
    Cukuplah menteri-menteri yang bodoh.cakap lepas je x guna otak.
    Kesiaan rakyat.jangan marahkan rakyat kalau PRU14,putrajaya di ambil alih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro, harga keta turun, tau tak?
      harga keta 2nd hand laaa... bila banding dgn harga keta baru, turun laa tuu.

      Delete
  8. Dia ni patut ditauliahkan "MALAYSIA's STUPIDEST MINISTER 2015".....satu anugerah yang amat besar tu!!!

    ReplyDelete
  9. Peniaga tak salah sebab Peniaga hanya menjual samada murah atau mahal yang menentukan hendak membeli ialah rakyat (Pembeli) Peniaga tak paksa rakyat beli.

    Tetapi GST adalah keputusan BN dan semua rakyat terpaksa dikenakan GST, tidak ada pengecualian.

    GST pun bukan masalah sekiranya kutipan GST digunakan untuk melengkapkan dan memberi keselesaan kepada kehidupan rakyat.

    Negara yang kedudukan rasuahnya nombor tiga dalam dunia tidak menyalurkan semula duit tersebut kepada masyarakat untuk meningkatkan perkhidmatan dan memberi kemudahan kepada rakyat.

    Malah sebahagian besar ialah untuk bayar gaji dan elaun-elaun 10 orang penasihat Najib dan Menteri, Timbalan, Senator dan hantu-hantu raya Najib.

    Jika BN turun kan GST dan Peniaga tidak turunkan barang maka baru lah Peniaga boleh di salahkan. Itu pun Kerajaan ada kuasa untuk mengambil tindakan ke atas Peniaga.

    Malangnya Peniaga pulak naik kan barang kerana tindakan beberapa syarikat yang naik kan tambang dan TOL !! Ini membuktikan GST yang di kutip dari keringat rakyat tidak mencapai matlamat yang sebenar.

    ReplyDelete
  10. Pelajar2 UITM, sudahkah anda makanlah nasi goreng tanpa GST hari ini?

    ReplyDelete
  11. meremajakan UMNO bukan bermaksud mewarnakan rambut supaya nampak muda atau buat facial kerana takut nampak tua....mencari wow faktor bukannya bermaksud memperkenalkan badut2 sebagai ahli fikir barisan pelapis kepimpinan UMNO.

    ReplyDelete
  12. Si Lan Bendul ni sebenarnya tak pandai matematik atau ilmu hisab. Dulu masa dia kira harga barang memang turun. Kemudian bila najib kira balik didapati Lan Bendul tolak nilai GST..... sampai dua kali !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lan apa. Kerbau pendik tu

      Delete
  13. Menteri mangkok memang suka cakap berbelit2 kat dunia ni bolehlah cakap begitu dipadang mahsar nanti jawablah amiiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menteri ni patut ditekan muka dia dalam mangkuk tandas awam saja. Lepas tu flush. Baru dia sedar diri sikit

      Delete
  14. Menteri mangkok memang suka cakap berbelit2 kat dunia ni bolehlah cakap begitu dipadang mahsar nanti jawablah amiiin

    ReplyDelete
  15. I "Love'PM aaanndddddd.... I 'Love' AM (Ahmad Maslan).

    ReplyDelete
  16. The smoke-screens are being played now and the climate of fear instilled in order to perhaps create some pandemonium as AG has come to a dead-end in trying not to bring to court on the SPRM's investigation papers on Najib, hence, the investigation papers were returned just as BNM's report and suggestion to prosecute 1MDB but made to returned to BNM!

    Malaysians! Braced for multiple-fronts chaotic situations in the country and this ISIS thing has just become validated after an EXPLOSIVE latest revelation by SARAWAK REPORT! You don't have to believe the SR report but, whilst Najib not taking WSJ, SR and many international papers reporting on such embarassing scandals then, the reports and articles are indeed LEGITIMATE, period!

    Melayu-Muslims' domination and reputation running this country called MALAYSIA has now come to crumbled in just 6 short years!

    Bangun lah orang orang UMNO dan perbetulkan keadaan kerana negara sememang nya diambang kehancuran and its DEAD-SERIOUS!

    ReplyDelete
  17. Najib sayang dia...
    Kerabat Johor yang menyampah kat dia sebab memalukan orang Johor.

    ReplyDelete
  18. Sisatan perlu dibuat oleh Kementerian Pengajian Tinggi akan kesahihan CGPA 3.85 yang mimiliki oleh Rashid.

    ReplyDelete
  19. Ini contoh manusia yg tak kisah apepun org nk cakap..org hentamlah die bodoh ke,bangang ke, kayu ke,mangkuk hayun ke..yg penting kpentingan diri terpelihara..ini lah masalahnye apabila org susah mendapat kemewahan yg mungkin die sendiri tidak menjangka..biarlah mulut sekeliling mngutuknya,bkn luak pun pd perkiraannya.. Dgn jawatan2 inilah yg mengekalkan kemewahan diri dan keluarganya.Adik lelakinya pun buleh pakai Bentley..

    ReplyDelete
  20. Sekarang terbukti GST tidak turunkan harga barang. Jadi tidak ada guna diteruskan kerana tujuan GST ialah supaya harga barang turun.

    ReplyDelete
  21. Oiiii...Mat Maslan Setakat Master yang kau ada tu dgn CGPA 3.85 aku buat calit punggong saja lepas berak.

    ReplyDelete
  22. AWAS !!
    Budak Budak Dilarang Masuk !!
    Jom Terjah >>> KLIK SINI !! <<<

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...