Monday, 30 October 2017

KENAPA SUSAH SANGAT NAK MELENGKAPKAN SIASATAN 1MDB?


SATU DUNIA SELESAI DAN SUDAH AMBIL TINDAKAN UNDANG-UNDANG PADA YANG TERLIBAT DALAM KES SKANDAL 1MDB TETAPI DI MALAYSIA PIHAK PENGUATKUASA UNDANG-UNDANG MASIH MAIN 'TARIK TALI!!'

Persoalan utama yang ingin saya tanya Apandi Ali selaku Peguam Negara ialah kenapa beliau tidak mahu menjalinkan kerjasama dalam isu 'Mutual Legal Assistance' dengan Pejabat Peguam Negara Switzerland?!

Di Singapura tindakan undang-undang sudahpun dikenakan pada semua yang terlibat dalam kes skandal 1MDB!!

Ramai yang sudah kena penjara!! Malahan bank yang terlibat pun sudah diarah tutup oleh pihak kerajaan Singapura!!

Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat pun sudah memfailkan saman sivil dan kini sedang bergerak ke arah saman jenayah!! 

Terdapat bukti sejumlah hampir RM19 bilion duit syarikat 1MDB telah diselewengkan dan mereka membeli pelbagai harta-harta di Amerika Syarikat!!

Pejabat Peguam Negara Switzerland pernah keluarkan kenyataan dianggarkan RM16.8 bilion duit-duit syarikat 1MDB diselewengkan dan kemungkinan wujud kesalahan jenayah 'pengubahan wang haram' di sana!!

Negara Luxembourg turut mengesahkan ujud salah laku penyelewengan dana syarikat 1MDB!!

Tetapi di Malaysia bekas Ketua Polis Negara iaitu Khalid Abu Bakar mengesahkan pada 12 April 2017 siasatan kes 1MDB sudah selesai dan kertas siasatan sudah dihantar ke Pejabat Peguam Negara!!

Ketua Polis Negara yang baru turut mengesahkan pada 20 September 2017 siasatan kes skandal 1MDB telahpun selesai!!

Tetapi kini Azalina Othman Said selaku Menteri di Jabatan Perdana Menteri menyatakan Peguam Negara telah mengarahkan PDRM pada 24 Oktober 2017 untuk buat siasatan lanjut mengenai kes skandal 1MDB!!

PIHAK PENGUATKUASA UNDANG-UNDANG DI SELURUH DUNIA KHUSUSNYA DI NEGARA-NEGARA YANG SAYA TELAH BUAT LAPORAN SELESAI SIASATAN MEREKA!! NAMUN MENGAPA PIHAK PENGUATKUASA UNDANG-UNDANG DI MALAYSIA MASIH BERDOLAK-DALIK SERTA 'MAIN TARIK TALI' DALAM ISU SKANDAL KEWANGAN TERBESAR DUNIA PADA DEKAD INI?!*

Saya berhak tanya pihak penguatkuasa undang-undang di Malaysia kerana saya adalah orang pertama yang buat laporan kes skandal 1MDB pada PDRM, SPRM, Bank Negara serta juga menghantar beberapa memorandum kepada Peguam Negara Malaysia!!

Apabila saya mengesyaki wujudnya unsur-unsur pengubahan wang haram di luar negara maka pada waktu itu saya terbang ke Singapura, Hong Kong, Peranchis, Switzerland, United Kingdom dan melaporkan pada pihak FBI di New York!!

Akhirnya, saya telah ditahan di dalam lokap ibu Pejabat Polis Dang Wangi serta Penjara Sg Buloh selama 2 bulan!!

Kononnya penahanan saya adalah kerana cuba mensabotaj ekonomi serta sistem perbankan negara!! 

Penahanan saya di bawah akta SOSMA!!  Saya adalah rakyat Malaysia yang pertama ditahan serta didakwa di bawah akta SOSMA!!

Dalam ertikata yang lain, saya bukan nak buat kalut dalam kes skandal 1MDB ini tetapi saya mempunyai 'Locus Standi' untuk menyoal pihak penguatkuasa undang-undang di Malaysia mengenai status siasatan terkini!!

BANK NEGARA MALAYSIA TELAHPUN KOMPAUN BANK ARAB MALAYSIAN DAN MENGENAKAN KOMPAUN TERTINGGI SEJUMLAH RM150 JUTA DI ATAS BEBERAPA KESALAHAN SYARIKAT 1MDB!!

Bukankah ini bukti sahih salahlaku penyelewengan kes skandal 1MDB itu ada asas kebenarannya!! 

Dari tindakan bank negara Malaysia ini sudah mengsahihkan jenayah kes skandal 1MDB!!

Keseluruhan dunia sedang memerhati gelagat pihak penguatkuasa undang-undang di negara Malaysia sepertimana kata YBHG Tuan Haji Mat Sabu "MALAYSIA TANAH TUMPAH DARAH KU!!"

Ikhlas dari;
KHAIRUDDIN ABU HASSAN
Koordinator
Deklarasi Rakyat
30 Oktober 2017

Ulasan - Berikutan kenyataan Azalina Othman Said bahawa Peguam Negara pada 24 Oktober lalu telah mengarahkan pihak polis menyiasat dengan lebih lanjut berhubung skandal 1MDB, bermakna sudah dua kali kertas siasatan pihak polis dipulangkan oleh Pejabat Peguam Negara.

Apa yang tidak lengkap lagi berhubung siasatan pihak polis itu?

Susah sangatkah untuk menyempurnakan siasatan sehingga dua kali ia dipulangkan oleh Pejabat Peguam Negara?

Apa dan di mana yang masih tidak lengkap itu?

Adakah ini bermakna Pejabat Peguam Negara benar-benar mahu melakukan pendakwaan atau sekadar bertujuan melengah-lengahkan masa sebelum tibanya tarikh pilihanraya?

Kalau Jho Low dapat dibawa balik untuk disiasat dengan teliti, agaknya mudah tak untuk mendapatkan bukti dan mensabitkan sesiapa berkaitan skandal 1MDB?  (ShahbudinHusin 30/10/2017)

362 comments:

  1. Pembunoh atatuyoa ni licik


    Semua dapt lari


    Najip.bugis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di donia ini

      Ada juga mKhkuk.soTOLOL mr jamilah memyimpang dari ajaran islam


      Hutang 1mabbi ccah 50b dia kata takde apa..

      Di jual edra tnb nak kurangkan hutang 1mbabi

      D jual.bandar malaysia

      D pecat ceo sharol biol dan arul.nasi kandar oldboy RMC..

      Habis jhanam.MoF ambil.alih GLC lahanat ciptaan PM.paling tolol


      Delete
    2. Malaysiabaru, saudara emo sangat. Apa sebenarnya masaalah saudara? Kenapa benci sangat Kerajaan? Bacalah lapuran bank dunia. Pencapaian ekonomi Malaysia adalah baik dan membanggakan. DSN banyak betulkan kesalahan lampau. Bawalah mengucap sikit bak kata orang.
      https://data.worldbank.org/country/malaysia

      Delete
    3. 2348...KO LER BAPAK SEGALA TOLOL....

      Delete
    4. Mr J, saudara bodoh sangat. Apa sebenarnya masalah saudara?

      Delete
    5. Aku dah tak terkata apa lagi dgn Mr J ni,
      Dengan selamba aje dia mencelah tak mengaku salah,
      Padahal komen bloger lain penuh dengan fakta dunia kesalahan najib,
      Sebenar nya Mr J cara kamu menjawab menyebabkan lagi ramai rakyat Malaysia membenci najib,
      Hoi najib, kau tamatkan khidmat Mr J ni cepat krn dia lah punca sebenar makin ramai benci kat kau najib,
      Antara sedar dgn tak sedar sudah tahu siapa punca kebencian kpd najib makin memuncak,
      Sudah lah Mr J, mari sokong PAKATAN, cuba sekali aje dan anda akan rasa bebas berfikir tanpa di belenggu taksub kpd najib,
      Mari ubah,
      Sokong PAKATAN,

      Delete
    6. MARI KEKALKAN...

      TERUSKAN SOKONGAN PADA BARISAN NASIONAL....

      Delete
    7. Anon 0039, kalau boleh saudara tenangkan rasa benci yg dipupuk saudara akan sedar segala 'fakta' tersebut hanyalah andaian, buruk sangka dan fitnah. Fikirkanlah SPRM, PAC dan 7 negara siasat bertahun dan sampai kini tak jumpa apa apa untuk saman 1MDB atau DSN. Bila tiada bukti bagaimana dikira fakta?

      Delete
    8. Aku dah agak mesti ada blogers yg mencelah,
      Sy masih lagi tertanya2 samada ujud satu syarikat atau ofic di mana staf di gaji utk memantau komen yg kondem najib,
      Mungkin ada,
      Terus terang sy kata cara ini tak membantu pun umnobn ni,
      Staf yg di upah ni pun jawap mcm tak ada pendidikan, yg terhoyong hayang berputar belit mcm Mr J,
      Yang jawap merapu mcm psico mcm gila seks,
      Yang berpantun mcm psico gila seks + sakit jiwa,
      Saya agak mereka semua ni ialah security guard bangunan jabatan kerajaan putrajaya yg di upah sekupang dua oleh org najib mengawasi terutama komen waktu malam,
      Saya agak aje,

      Delete
    9. Jebon.......orang bukan cakap pasal laporan bank dunia.

      Topik di atas ialah pasal 1MDB samdol....!!

      Apa kena mengena money laundering 1MDB dengan laporan bank dunia...???

      Ini 2 benda yg berlainan bengaappp...!!

      Apa ko tak reti bahasa ke...??

      Tuan Admin......lain kali tulis artikel guna bahasa Siam baru siJebon ni pahaammm....

      Jebon......berapa punya baaguuss pon laporan itu dan ini........ia tetap tak dapat tutop pekong 1MDB.....ada paahaammmm...???

      Something fishy is going on in 1MDB........it contradicts all facts and findings by many countries........including the statement in the BSI Bank proceeedings, trial and judgement of the Singapore Court.

      Badigol.......tak payah susah2 alih tiang gollah........laagiii mau cover kaaa...??

      Orang bukan bodoh macam yg ko sangka.....

      Orang bincang pasal 1MDB ko melencong pasal lain semata sebab nak cover tembelang 1MDB.

      Memang korang punya DNA macam tu.....lain ditanya lain yg dijawab......nampak macam jawapan taapiii bukan jawapan.

      Umpama citer Kasssim Baba hari ni tabor duit sedekah..........tapi semalam habiiisss licin dia samun reta orang...........dosa menyamun tetap tak padam walaupon bertabor bagi duit sedekah.

      Apa punya baghal.....tukar channel laaa pulaakkk.....

      Jebon bt Mat Bon........MBA ko tu beli ke fotostat Yong...??

      Delete

    10. GST TAK MENYUSAHKAN ORANG.

      Bagan Serai MP Noor Azmi Bin Ghazali.

      RUPANYA GST HANYA MENYUSAHKAN BERUK DAN MONYET SAHAJA?

      MACAI BN SILA TERASA HATI...

      Delete
  2. Wak komidi dah kat


    Jho.low chinapok bukan saksi...

    Kalau gitu sampai marti tak selesai kes babi

    ReplyDelete
  3. Semua negara yg siasat tiada dapati 1MDB atau DSN salah. Hatta Jho Low pun tiada didapati salah. Tiada permintaan untuk Interpol menahan sesiapa. DOJ yg di war war kan akan saman pun dah tarik balik saman. Himpunan kleptokrat berkenaan isu 1MDB tiada sambutan. Bahkan isu tanah runtuh kat PP lebih hangat sekarang. Bila pendokong PH nak mengaku fitnah 1MDB dah gagal? CRB terakhir dlm pembelaannya pun langsung tak bawa bukti 90 juta. Bahkan dikeluarkannya cerita konspirasi baru tanpa bukti. Peliharalah diri dari terjebak fitnah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wei aset low chinapok di sita usd200 juta d singapok

      100 juta d new zeland

      Usd3billion d sita d new york

      Apartmnt riza playboy kena sita usd35juta


      Masib kata tak.bersalah


      bagi LAH KERJASAMA SIKIT WAHAI PENJAWAT AWAM.MALAYSIA ! INI ISU ANTARABANGSA DONIA....

      Delete
    2. 1mbabi kena ambil.alih oleh mamak.serisegar
      CeO kena pecat


      Masih kata 1mbabi tak de mazalah?

      Bodoooooo


      Dah 8 kali tukar ceo 1mbabi takde masalah???

      Delete
    3. Ya Mr J, Islam larang membuka aib orang. Apatah lagi memfitnah. Saksi pun xder.

      Nak rembat duit, buat diam2 jer. InsyaAllah Allah akan pelihara aib kita. Yabedabeduuuuu.. subhanallah..walhamdulillah..wallahuakbar.

      Delete
    4. 1mbabi jual edra TNB kepada komunis ko kata 1mbabi tak.lingkup?


      Woi elektrik yg masuk.umah aku rupemnyer apek komunis mao zu tung yang supply


      Chinabeng betul... mana buku komunis pemuda umno bawak balik dari.konvemsyen.komunis di beijing?

      Ketua polis jgn marah kami baca
      .. komunis buka seteruk syian kan?

      Delete
    5. Mr Jebon al juburi laki kepada Kojolla. Taniah kerana isteri kau sudah bunting. Tapi dengar cerita macam di tibai Jho Low. Anak siapa agaknya.
      Balik kepada spin kau yang 1mdb,jho low,laki si badak tak bersalah tu kami tidak kisah kerana kepada orang yang berpelajaran diseluruh dunia tahu Malaysia di klepet. Jadi spin kamu tidak akan dapat mengubah pendapat kami.
      Banyak individu yang akan disumbat ke dalam Hotel Bambo River.
      Hidup PH.

      Delete
    6. Malaysiabaru, IPP tak pernah dimiliki TNB. 1MDB merancang senarai Edra tapi disabotaj dgn burukkan 1MDB. Aset IPP ini juga digelar TDM sebagai besi buruk masa 1MDB belinya. Namun bila aset dijual 10 billion maka mulalah keluar cerita 1MDB jual negara. 1MDB telah struktur semula IPP dan kurangkan beban tarifnya pada rakyat dan TNB. Baru ini TNB untung lebih 8 billion akibat usaha baikpulih yg dilaksanakan DSN melalui 1MDB. Rakyatpun tidak terbeban dgn kenaikan tarif. IPP yg dimiliki kroni TDM banyak mencekik darah rakyat dan TDM. Ingat debat Anwar dgn Shaberry Chik kat TV dulu? Kalau lupa sila google balik tuduhan Anwar terhadap TDM.

      Delete
    7. Mr. J

      Hampir sampai nak tengah malam , kamu masih berkhutbah mengatakan 1MDB tu suci lagi murni .

      Kamu tu kan ada MBA ..dikhabarkan . Takkan kamu tu bodoh sangat atau pun kamu cuba memperbodohkan orang ramai . Macam big bos kamu si Pencuri Mega Najib yang mengatakan 1MDB telah mulamemberi untung . Untung apanya ??

      Untung kepada dia dan geng2 penyamun dia kerana telah "dibersihkan" bukan seorang , tapi ramai orang termasuk di akhir ini timbalan dia , zahid mengatakan "case closed"! Padahal , sedikit masa dahulu , Johari "finger licking good" berkata " 1MDB is no more a going concerned ". Tambahnya lagi .." as far as 1MDB concern , it is a shelf company " .

      Mr. J , 3 dekad saya bergelumang di dunia koporat . Bukan nak kata takbur , tetapi inilah satu sejarah dalam dunia koporat di Malaysia , satu 'shelf company' yang memberi untung !!

      Mr. J , saya nasihatkan kamu adalah lebih baik bertaubat dan muhasabah diri dari terus menabur tipu dan bohong . Hanya di Malaysia , saya ulangi , hanya di Malaysia sahaja skandal 1MDB dikatakan tidak bermasaalah .

      Dimana kamu dapat info yang menyatakan DoJ telah menarik saman ??

      Kes Claire Rewcastle lawan 90 juta Hadi masih lagi belum memasuki mahkamah walau pun pada awalannya , saperti yang digembar gemburkan akan bermula oada 27 Okt, 2017 , tetapi tidak kedengaran lagi .

      Tak usahlah kamu cuba 'pusing keliling' kisah Tanah runtuh di PP itu . Itu hanyalah satu kejadian "knee~jerk" sahaja . Sebelum ini pun banyak trajedi kemalangan berlaku di tapak2 pembinaan . Tak sekecoh apa yang berlaku di PP pun . Tak usahlah nak gebang sangat ..Saya pernah berhujah dengan pengerusi NIOSH , Tan Sri Lee Lam Thye di dalam satu seminar berkaitan ciri2 keselamatan di tapak pembinaan .

      Oh ya Mr. J , apa DBKL nak kata atas kejadian banjir yang melanda bandaraya petang semalam (30hb)?? Adakah parit2 , longkang2 serta sungai tu 'tersumbat' olih wang rasuah ??

      Delete
    8. Diny, ramai mereka yg bijak pandaipun boleh tertipu lantaran ikut emosi. Saudara seolah lupa dan abaikan langsung kerosakan yg dibawa TDM dari 'kehilangan' berbillion duit rakyat nilai kini hingga ke kezaliman Operasi Lalang dan Memali. Pembangkang sendiri memanggilnya MahaFiraun dan AI sendiri menuduh TDM korup dan amal kronisma. Segala projek projek dari IPP ke Tol ke autopart Proton diserah pada kroni hingga rakyat tersiksa. Bagaimana lupa semua ini yg datang dari mulut pembangkang sendiri? Bak kata Taufik bekas Armada - PPBM dan PH merupakan mesin basuh yg besar. Boleh sucikan apa saja kotoran dan dosa dgn sekelip mata.

      Delete
    9. J ada mba sekolah pondok jerrr

      Delete
    10. Yong Jebon.....berrrbelit berrpintaall lidah ko pertahankan kesucian 1MDB ye.

      Ko yg sebenarnya terrrtipuu dengan fakta kesucian 1MDB yg berrrlegaarrr hanya dalam kepompong Msia saja tapi tidak di luar Msia.....

      Dalam media Singapore dan negara2 luar sumer sebut money laundering related to 1MDB.

      2 bank di Singapore diarah tutop gara2 "money laundering related to 1MDB ni".....

      Apa ko pikir Singapore main2 dengan perkara ni.....2 bank ditutop........dan orang2 yg ngaku terima upah bermilion buat kerja money laundering tu pulak disumbat dalam jel........woiiii ini kerja main2 ke...??

      Samdol.....ko jangan tanya lagi soalan bahalol kenapa Singapore tak dakwa Chief kepada Jho Lo dan Jho Lo sendiri........benda ni aku daaahhhh jawab berpuloh2 kali diposting2 aku yg lepas2....

      Jangan suruh aku ulang dan ulang dan ulang laagiii berkali2 benda yg sama..........

      Apa ko tak reti bahasa ke Jebon...????? Kalo ko nak suruh aku tulis Siam aku tak reti.....paahaammm...??

      Yong Jebon bt Mat Bon......apa MBA ko tu beli ke fotostat...??

      Delete
    11. Memang benar sekali kata kamu Mr. J " ramai mereka yang bijak pandai pun bolih tertipu lantaran ikut emosi"

      Ini termasuklah kamu yang terus terusan tertipu olih dakyah mekanisma Najib . Ini di tambah lagi dengan nafsu haloba yang tiada penghujongnya .

      Kamu terus2an menyebut "kehilangan" berbillion duit rakyat nilai kini . Berkali2 saya cuba yakinkan , tidak bolih di banding antara "epal" dengan "limau" . Di dalam perniagaan , tiada andaian saperti itu kerana nilai itu subjektif . Bagitu juga ramai para walaunta membandingkan gaji dahulu dengan gaji sekarang . Dari segi "valuation" ia nya gagal .

      Jika ya pun IPP serta lebuhraya bertol di beri pada kroni , perjanjian adalah atas dasar BOT ,iaitu Built, Operate and Transfer . Walau pun kerajaan tidak mengeluarkan modal , semua itu akan menjadi milik kerajaan .

      Contohnya PLUS ... perjanjian asal konsesi akan tamat pada tahun 2018 . Mengapa Najib melanjutkan tempoh sehingga 21 tahun lagi ??

      IPP yang tempoh kontrak hampir tamat , mengapa Najib pergi beli dengan harga mahal . Kemudian dia pergi jual pula ke China . Mengapa Mr. J , menagapa ?????

      Taufik itu ...lantakkanlah dia .. itu suara orang yang kecewa ( pendapat saya yang bukannya ahli mana2 parti politik).

      Operasi Lalang serta Memali .. pun tidak memberi kesan keatas kehidupan rakyat secara am nya . Tidak saperti GST serta penarikkan subsidi .

      Mr. J , Najib bilang 1MDB telah mula membuahkan keuntungan .
      Bolihkah satu "shelf company" membawa keuntungan ???

      Saya pun nak pergi menuntut dari Najib !!!

      Delete


  4. Rembat bini org 1 juta bugis ni.boleh lepas


    Kapal tak selam.pun lepas

    Atatoya kena cipap c4 pun lepas

    Jho chinapok low pun boleh lepas


    Sumbat anwar dlm pun lepas


    Sosma pun rakyat tak tentang


    1mbabi pun lepas


    Tipu grad notingham.forest univ pun lepas


    Semua dia lepas si bugis niiii

    ReplyDelete
  5. Bodooo J

    Macamana nak siasat kalau AG swiss mintak dokumn dgn AG apundek ali tidak di beri..


    Tiada kerjasama dari ag apundek ali... nak dakwa mcm mana asyik kena halang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo betol 1MDB bersih laaagii suci.....tak ada penyelewengan.......tak pernah terrrlibat dengan money laundering.....lurus dan amanah.......apa pasal takot nak bagi kerjasama dengan pihak Swiss yg request cooperation dari Msia dulu....???

      Kalo dah sumer tip top baaguuss jujur.........apa salah bagi kerjasama pada Swiss.........apa hal nak sorok kalo sumer berjalan dengan luuruussss.....????

      Apa punya bangaanngglah......ingat kita ni sumer baghal macam toyol dan baadaakk gamaknya.......

      Cukop2 lerrr woooiiii....!!
      Orang tak bodoh bahalol.

      Delete
    2. Bukan setakat itu saja bro Phantom ,

      Satu2 nya audit report yang bolih di percayai dan di gunapakai pun di OSA kan ....haramzadah betul !

      Delete
  6. 1mdb sykt lahanat
    Guna utk money laundering
    Maka jadilah ia misappropiated fund
    Yang di uruskan oleh manager lahanat
    Maka ia lahanat dan menglahanat kan kita pada umumnya
    Satu dunia cite
    Mana nak taruk muka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1mbabi hantar lahanat pegi.haji dan umrah


      Lahanat siapa yg pegi pakai duit yayasan 1mbabi

      Delete
    2. MEROYAN KER....KIHKIHKIH...

      Delete
    3. Malaysia baru..bapak kau bukankah pegi haji tahun ni kerana ihsan 1MDB...kau sekeluarga yg antar dia ke airport, takkan kau lupa kot?

      Delete
    4. Geng Najib.........ko pasti ke bapak dia guna tiket haji 1MDB....???

      Ko ada check nama bapak dia dalam list haji 1MDB ke??? Konpom??? Pasti???

      Boleh bagitau aku sape nama bapak Msia Baru dalam senarai tu...??

      Tah2 bapak dia dulu hari lagi udah buat Haji.

      Aku rasa elok ko jerrrr yg masok senarai haji ihsan 1MDB tu........kaaannnn lebih afdhal dan berrrkaattt yeoooppp.....

      Delete
    5. Bro . Phantom ,
      Walaun yang sorang ni patut join Mr. J ...pergi bertaubat dulu .

      Ni ayik menyuruh orang lain bertaubat sedang dia terus2 an menuduh tanpa bukti .

      Delete
  7. Mr j money trail?
    1mdb syarikat umum ke sendirian bhd?
    Audit for end year mana?
    Camna nk tau untung ke rugi
    On paper bikin untung
    So ape nak takut bentang laporan untung rugi
    Kata berniaga maa musti mau tau lorr

    ReplyDelete
    Replies
    1. RATK ,

      Najib kata 1MDB tak perlu audit ... itu duit aku ...!!

      Delete
    2. ...ADA AKU KESAH...

      Delete
    3. Oh ic bro diny
      Ingat kawan duit kita takpe ahh zakat jgn lupa kan ye tak bro diny kihkihkih
      Geli ketiak kawan dowg deletek bro

      Delete
    4. Bros Diny n RATK..........3 auditors 1MDB tu apa cerrr...??

      Ernst & Young, KPMG dan Deliotte....apa sudah jadi...??

      Apa penyelesaian dan kesimpulan audit2 deme tuuuuu...??

      Tak pelik ke.......company lain dengan mudah diaudit oleh satu auditor jerrrr.....

      Ini 1MDB sampai 3 auditors pon tak boleh siap2 auditnya....?? Mana laporan audit tuuuu....??

      Apa kehei yg susah bebenor tu yeooopp....?? Nak kata deme bodoh........deme auditors yg bertauliah dan tersohor......

      Ernst & Young, KPMG dan Deliotte dulu pernah audit company2 yg berpengaruh tapi elok jerrr siap auditnya.......

      Tak taule teman kalo 3 auditors tu sumer guna MBA fotostat jugak macam kawan kita yg sorang tuuuuu.........

      Tapi yg teman tau lerrr.......Ernst & Young, KPMG dan Deliotte dulu ada jugak audit company2 yg berpengaruh tapi elok jerrr siap auditnya.......

      Idak ke peliikkk tu yeooppp....???

      Delete
  8. Why sampai ttup bank kat singapore?
    1mdb beli bank atau bank salah pelanggan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lahanat buat deal.1mababi di singapok.kena penjara 24 bulan

      Ceo goldman sachs kena pecat dan d hukum.tidak boleh berniga dalam.industri kewangan seumur hidup !!


      Semua gara gara machai ni.jadi GENG NAJIP melalui jho chinapok low....


      Alahai malaysia.bila.pula.nak dakwa...


      Singapok dah tutup.falcon bank.dah penjara 4 org...

      Malaysia.kletinggalan sbab


      MENCURI ITU HALAL.IKUT FATWA YAHADI AHWANG PENASEHAT NAJIP.BUGIS

      Delete
    2. RATK, Singapura tutup bank kerana masaalah dalaman bank. Tiada di dapati 1MDB bersalah. Ingat istilah yg diguna - 'dana berkaitan 1MDB' dan bukan dana 1MDB. Takkan segala negara yg bijak pandai selepas bertahun siasat tak dapat nak cari kesalahan 1MDB untuk disaman kot. Fikir fikir lah....

      Delete
    3. Mr J....masalah dalaman kepala bapak kau

      Delete
    4. Mr. J ,

      Memanglah mahkamah di singapura kata "dana berkaitan 1MDB" . Dia tak kata dana 1MDB .

      Ini adalah di sebabkan dana yang masuk melalui bank di Singapura itu bukannya dating terus dari akaun 1MDB . Duit tu telah beberapa entity sebelum di bawa masuk ke bank di Singapura .

      Ayat yang di gunapakai olih mahkamah itu hanyalah "terminology" saja . Mr. J , kalau kamu nak temberang , pergilah jual temberang kamu itu di tempat lain .

      Delete
    5. Inilah tiga ekor BABE, Geng Najib,Mr Jahiliah dan isterinya Kojolla yang mengaku diri mereka beragama islam.
      Samalah dengan Kasim Baba dan 40 Gengnya selalu bersumpah atas agama yang mereka tidak merompak. Tetapi mereka sendiri tahu dan sedar bahawa satu dunia tau mereka menipu.
      Atheist lebih bermaruah daripada Kasim Baba dan 40 Gengnya kerana Atheist cuma tidak percaya wujudnya tuhan tetapi mereka tidak memperlekehkan agama sendiri.
      Kesian Islam diperlakukan begini.

      Delete
    6. Owh mr j duit 1mdb banyak sangat bank kat singapore reno dier punya bilik kebal kan mr j

      Delete
    7. ha. ha. ha.

      kau nak belit apa j. nak main dengan istilah ke?

      dana berkaitan 1MDB tu apa j?
      dana 1MDB tu apa pulak?

      boleh tolong explain tak beza dia?

      kalau bandar proton kat tanjung malim tu kena lelong, orang tak cakap dana berkaitan 1MDB, orang cakap dana berkaitan proton.

      sama jugak kalau klcc kena lelong. mesti la orang cakap hartanah berkaitan petronas.

      kenapa 1MDB tak di charge.

      pertama. kena boleh beza isu sivil dan jenayah.

      nak saman sivil syarikat boleh, sebab kau boleh sita harta syarikat. kalau syarikat tu ada harta. kalau takde. gulung tikarlah.nak saman kena ada locus standi. tapi rakyat malaysia nak saman 1MDB ni, nak saman sapa sebenarnya? kalau ikut cara najib & co handle isu 1MDB ni. 1MDB = kerajaan malaysia. itu yang jadi complicated. sebab tu dalam saman sivil DOJ, DOJ claim rampasan harta tersebut untuk dipulangkan kepada rakyat Malaysia. tapi tengoklah bil dia nanti.

      tapi kesalahan jenayah, kau tak saman syarikat, kau saman individu dalam syarikat, contohnya pengarah syarikat atau pemegang saham.

      kedua. kau kena faham pula menipu dan ditipu. 1MDB ditubuhkan untuk menipu. tapi syarikat mana boleh menipu? mesti lah individu berkepentingan dalam syarikat yang menipu. kalau saman syarikat. kalau kertas pertuduhan tu kata, 1MDB disaman kerana menipu. senang la lawyer nak jawab. 1MDB syarikat. mana boleh buat keputusan sendiri. selesai. sebab tu orang tak charge syarikat. sama macam RCI forex. bank negara yang trading forex, tapi bukan bank negara yang kena charge. last last, korang jugak nak kena spin balik isu forex losses tu kan? faham tak part ni?

      balik kepada kes 1MDB ni. 1MDB ditubuhkan untuk menipu. tapi, syarikat, dia macam anak yatim. duit tu duit dia. yang menguruskan duit dia, bukan dia, tapi orang dewasa yang memegang amanah. yang jadi masalah bila tak amanah. sebab tu dari sudut perundangan, istilah digunakan adalah wang yang ditipu/dicuri dari 1MDB. sebab tu kau boleh baca komen komen dari menteri dan juak juak yang pernah kata 1MDB tak pernah cakap duit dia dicuri/ditipu. DOJ je cakap. konsep dia, anak yatim yang tak tau cakap atau tak boleh cakap. memang lah dia tak cakap. pemegang amanah yang tak amanah ni yang cakap bagi pihak anak yatim tu. kalau pemegang amanah ni yang seleweng, takkan dia nak cakap dia seleweng?

      kalau betul duit 1MDB tak hilang/diseleweng. tengok dispute dengan PIC. pung pang pung pang ada bukti dah bayar bagai. tiba tiba bayar lagi sekali. kalau ada bukti dah bayar, kenapa nak bayar lagi? bawak masuk court. tunjuk. bayar lagi tu maksudnya kau mengaku yang kau bayar dulu tu bukan PIC.

      again, what happens to that bogus transaction? apa tindakan 1MDB/kerajaan malaysia kepada lahanat yang dah seleweng duit kepada company bukan PIC tu? kenyang macam tu je ke?

      sama macam syarikat syarikat scam. syarikat tu ditubuhkan untuk menipu. tapi untuk kesalahan jenayah menipu, bukan syarikat yang kena charge. directors. ada faham j?

      - sambung -

      Delete
    8. - sambungan .. panjang sangat -

      ketiga. 1MDB tak beroperasi dinegara yang terlibat j. sebab tu 1MDB tak di charge. again, kesalahan tu semua jenayah money laundering, which, bukan syarikat yang di charge tapi individu. hanya orang yang buat onar dengan 'dana berkaitan 1MDB' yang beroperasi di negara yang berkenaan je boleh kena charge. kes bunuh orang kat malaysia, malaysia je boleh charge. walaupun dibunuh tu rakyat amerika. bila rakyat malaysia membunuh di amerika, maka kerajaan amerika akan charge bukan kerajaan malaysia. kena tahu ruang lingkup kuasa undang undang.

      cuma kes special kalau melibatkan duit USD, US mewajibkan duit USD mesti ditukar di New York, so, sebarang aktiviti money laundering melibatkan USD, dikira melakukan kesalahan di US. sebab tu DOJ boleh sita hotel di London dan challenge kes Jho Low di NZ, kalau kau tak tahu la sejauh mana dan seserius mana DOJ ambik kira kes 1MDB ni. kau fitnah DOJ kata DOJ tarik balik saman sivil. J. kalau kau reti baca, DOJ tak tarik balik saman sivil. saman sivil di KIV sebab DOJ nak proceed dengan criminal. diorang tak mahu kalau kes civil bicara sementara bukti criminal tengah dikumpul, jeopardise aktiviti mengumpul bukti criminal, sebab lawyer defense akan minta macam macam rekod. cuba baca dan fahamkan betul betul statement dan reports tu. kalau tak berapa nak faham english. boleh tanya najib. dia pandai english. lama belajar kat UK.

      keempat. apa faedah nak charge 1MDB(kalau boleh charge sekalipun) untuk kes criminal? nak jel 1MDB? apa faedah jel 1MDB? macamana nak jel syarikat? paling terer, boleh tutup je. technically, 1MDB dah tutup pun. yang ada bayang je. semua aset samada dah jual atau dah pindah kepada MOF Inc dah pun. makna kata semua hutang pun dah ditanggung oleh MOF Inc. kau percaya utusan je kan. laporan tu ada dalam utusan. orang tak saman syarikat yang dah gulung tikar dol.

      money laundering ni criminal. syarikat/business adalah tools. orang charge perpetrator. bukan tools.

      kelima. orang kat sini semua faham isu 1MDB. kau sorang je tak faham (buat buat tak faham?). semua orang kat sini tahu, bukan salah 1MDB. 1MDB tu syarikat. syarikat tak boleh buat keputusan. macam point pertama aku tu. yang buat keputusan adalah orang berkepentingan dalam 1MDB. sebab tu orang marah kat individu individu ni. orang marah sebab setup 1MDB ni bukan nak berniaga. tapi nak adjust duit. nak meniaga apa pun. meniaga lah. untung rugi ni adat meniaga. tapi bila dapat duit, buat berjoli katak, bukan buat berniaga. kalau hutang tu tanggung sendiri, macam syed mokhtar, orang tak marah. joli lah kalau nak joli pun. tapi bila joli tu tang korang, hutang tu tang kami, mesti lah orang yang kena tanggung tu marah. balik point keempat, hutang MOF Inc tu sapa yang akan tolong bayarkan? mestilah orang marah kan? kecuali dua tiga kerat orang macam kau dan kawan kawan kau lah j. korang gembira je menanggung hutang 1MDB ni kan.

      kau ni faham isu ke tidak ni j?

      Delete
    9. Buta perut punya Mr J. Sebagai wakil Rakyat Malaysia, saya isytiharkan Najib dijatuhkan hukuman bersalah. Najib mastermind TIA. Najib mastermind 1MDB. Najib mastermind Aabar palsu. Tengok Felda. Dia sorok Isa pendek pasal idea mencuri dah kantoi. Dia mastermind syarikat palsu BVI pemilik hotel Felda yang dah hilang. Najib penjenayah tegar. Najib penjenayah skandal penggubahan wang haram paling besar dalam dunia. Najib penjenayah kolar putih yang tutup jenayah dengan salahguna kuasa.

      Najib Penjenayah Agung Abad ke 21. Najib penjenayah yang merentasi masa dan zamannya.

      DNA Najib dan Botak Chin akan jadi bahan kajian penyelidik masa akan datang dalam kajian Penjenayah Genius di Malaysia.

      Najib akan menjadi kajian utama kes di semua cawangan Interpol bahagian Money Laundering Crime Investigation. Mungkin juga Najib akan dilantik menjadi Pengarah Siasatan Money Laundering di Interpol jika umur Najib panjang macam Tun M. Tapi rasanya Najib umurnya pendek sebab stress dengan perangai Rosmah Mansor yang semakin menjadi-jadi.

      Delete
    10. OMG !! Thank goodness to anon 02:02/02:03 for your crystal clear explanation on this 1MDB issue .

      Hopefully , our learned Mr. J has a clearer picture on the ongoing scenario ...

      Delete
  9. Kenapa timbul pak arab derma lak?
    Bila suruh tunjuk kata lak pak arab dah mati?

    ReplyDelete
  10. Mr. Jubo ni da bodoh nak jadikan org bodoh poda pundek.di malaysia je main wayang kulit. Semua org kanan da hilang shahrol, casey, sirul pon bole lari pi australia hebat malaysia boleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon, kalau banyak sangat bukti serahlah pada DOJ. Siang malam melangau maki hamun kat blog ini tiada apa apa faedah dunia akhirat.

      Delete
    2. J bodoh...itu kerja AG atas dasar MLA laaa bodoh. Mak bapak kau bodoh macam kau tak? Pi mampos laaaa

      Delete
    3. Money trail menceritakan sgalanya mr j
      True evidence

      Delete
    4. Anon 00:37 ,

      Pintu untuk bekerjasama di atas dasar AMLA telah di tutup rapat olih Apundek . Apundek sudah tiada kepercayaan lagi di atas salah laku jenayah apa sekali pun yang Najib lakukan .

      Dia bilang dia hanya takut pada tuhan . Pasal tu Najib lantik sebagai pengarah di Tabung Haji . Bolih pergi haji free tiap2 tahun .

      Delete
    5. Memang betul kata J tu..patutnya kalau dah cukup bukti serahlah pada DOJ dan AG kita. Atau pun sebenarnya DOJ ni saja nak main wayang kat Madey dan konspirator2 tu tak..dengar khabar banyaknya Madey dah suapkan pada DOJ, berjuta2 jugak utk kenakan DSNR tu, tapi rupa2nya habis aje duit tu begitu saja..tuduhan tak lekat ! Ingatkan Madey ni bijak sangat, rupa2nya kena mainkan jugak dgn DOJ...kikikikikikikik...

      Delete
    6. Hello Geng Najib ,

      Kamu bertanya kepada siapa dan dari siapa ??
      "Kalau dah cukup bukti serahlah pada DoJ dan AG kita "

      Ingin saya nak tanyakan , yang bermacam2 cukai dari berbagai sumber ,ada yang halal tak kurang juga yang haram , yang di kutip antaranya untuk digunakan pelbagai ajensi tu , apa ke jadahnya ??

      Ingat . Ajensi2 SPRM , PDRM , BNM serta AGC tu telah di amanahkan untuk menjalankan penyiasatan .

      Ingat . Mereka itu bertanggung jawab memberi penjelasan lengkap kepada rakyat kerana mereka di tanggung olih rakyat .

      Delete
    7. RATK, kalau benar ada money trail tak ke 7 negara yg siasat bersama DOJ dah lama saman DSN? Berbeza bukti dgn andaian RATK. Checklah berapa banyak 'fahaman' saudara ini hanya berdasar andaian dan dengar cakap.

      Delete
    8. J anak haram, apasal bodoh sangat? Money trail berkaitan dgn bank2 di malaysia la bodoh. Kalau tak nak MLA macam mana boleh link? Bodoh macam mak bapak kau jugak.

      Delete
    9. Tak yah cakap jiban just print audit masuk dalam paper rakyat nk tau untung rugi mr j
      Untung jiban xyah kempen teruk two third majority dalam tangan ye tak
      Pakatan ape la yg ada
      Kahkahkah

      Delete
    10. Saman DOJ dah upgrade saman jenayah.
      Saman sivil hanya untuk melumpuhkan pergerakan penjenayah sebab sita harta di US. Malangnya, FBI dan CIA dapati penjenayah masih lagi dibiayai oleh negara kleptokrasi, Malaysia. Maka, sita harta di US tidak berbaloi kerana tidak mungkin Najib Penjenayah Kleptokrat akan memohon injuksi untuk semua harta yang disita daripada Riza Aziz dan Jho Taek Low aka Eric Tan. Maka langkah terbaik ialah memastikan penjenayah kolar putih Malaysia tidak lagi berani menggunakan US sebagai port mencuci duit haram syarikat BVI / Cayman Island. Duit yang dicuri daripada Perbendaharaan Kerajaan Malaysia. Setakat ini, selepas bermula 2015...usaha DOJ menampakkan hasil dengan tiada lagi percutian mewah pasangan Penjenayah Agung Abad ke 21 dari Malaysia ke US. Kapal Jho Taek Low aka Eric Tan juga tidak lagi mampu mengelilingi dunia dan hanya berulang-alik di kawasan yang sama sepanjang 2015-2017. Satu perkembangan yang baik untuk seluruh rakyat Malaysia kerana semakin kurang perbelanjaan membazir digunakan untuk membiaya kumpulan Penjenayah Tegar diketuai Najib ini.

      Delete
  11. Sykt subsidiari 1mdb spt kedai rakyat melingkup camna bisnes core pun bleh lingkup
    Masalah supply chain kan?
    Dubuk cakap 1mdb lahanat nie buat untung mmg bodoh
    So pegi main masak masak
    Jadi bbudak balik

    ReplyDelete
  12. Kalau KITA sebagai orang biasa terpalit menjamin hutang kawan. kawan itu pula pincang pada agreement dan kita kena tanggong. Kita marah dan susah hati.

    Kalau KITA sebagai Rakyat biasa terpaksa tanggung jaminan hutang oleh kerajaan. Kerajaan ini dlm kontrak memtadbir 5 tahun sj. Tapi kerajaan ini pula SAH pincang pada agreement dan Rakyat kena tanggong. Kita WAJIB marah dan sakit hati.

    TAPI, UMNOBNPAS dan media celaka berterusan kaberap fakta, dan pejam mata. Memteri minta Rakyat DIAM,BERSYUKUR DAN BAHAGIA oleh UMNOBNPAS.
    Media pulas anyam kata semuanya indahnbelaka dan yg benar itu dusta

    Cai2pelahap akan langgar blog2 utk pusing maki kalau tak dengar kata.Usaha dialog dicat fitnah.

    Hoi cai2lahanat pelahap Taek Low, AKAI ADA KAAA?!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...ADA AKU KESAH....

      Delete
    2. 0019..
      Ada sapa tanya ko?
      Penceritaan topik 1mdb sgt menusukmu.
      Penampilanmu saja sydah cukup utk buktikan kenasan yg berlaku dikubang Taek ko.
      Woi, cover la line ko itu sikit.
      Nk petik pun, jgn la pakai line basi sgt.
      Ko budak sekolah ekk?

      Delete
    3. ...PEDULI APA AKU....

      Delete
    4. 00.39..Wa sokong cakap lu lah beb. Anon 00.30 tu merapu tak tentu pasal, mesti baru lepas stim todi campur ketum, sambung pulak menyabu dgn Mat Syabu, tu pasalla dia dah ting tong ! Orang makn rojak, dia makan kapur, orang tak ajak dia masuk campur ! kikikoikikikioikkkioik...

      Delete
    5. Ko yg bodoh geng najib terkinja kinja umpama di gangbang geng morocco
      Menyenyeh kat blog pakatan pehal ghairah dan gatal nmpaknyer bdsm ker?
      Kahkahkah
      Akak maju setahap lagi

      Delete
    6. Ko yg bodoh geng najib terkinja kinja umpama di gangbang geng morocco
      Menyenyeh kat blog pakatan pehal ghairah dan gatal nmpaknyer bdsm ker?
      Kahkahkah
      Akak maju setahap lagi

      Delete
    7. Kalau manusia memang kesah tapi kalau 4 kaki pendek hidung rata memang tidak kesah.

      Delete
  13. Hehe konon jiban berangan nak jdi tycoon oil and gas
    Kowtim ngan ipic lahanat
    Bayar hutang dua kali
    Pusing pusing balik ke tgan lahanat nie balik
    Mmg sarkis

    ReplyDelete
  14. Mana si LGBT budak puteri.umno.GENG NAJIP?


    Biasa tido lewat...


    Ke.jadi callgirl.malam.ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeeh..bukan ke call girl yg aku baru jumpa tadi bini kau ke? Siap kenyit2 mata kat aku lagi, tapi aku wat dono aje..malas nak layan beb, kalau dilayan makin menjadi2 pulak! kikikikoikikikioikkkiokik....

      Delete
    2. Eehhh GN memang betul bukan bini Malaysiabaru tapi si Kojolla bini Mr Jebon yang bunting tu. Kan kau tibai dari belakang dan kau bayar lima kupang saja kan?
      Jijik betul kamu berdua. Kalau mau main bini orang bawalah ke Bali.

      Delete
  15. Amerika hangin jadi tempat cuci duit tak sah taraf
    Mmang pantang tok nenek amerika kaki klepet
    Di bukak nya act KARI
    bukan utk makan
    Tapi utk anti klepet punya kaki

    ReplyDelete
    Replies
    1. KIHKIHKIH...KAHKAHKAH...
      AHLI SUARAM KATA....
      MAMAK MADEY BUAH KUNDUR KEPALA BANA KUTTY TU BAPAK LANUN....

      Delete
    2. Ehh ehh ehh kojolla sayang salah tu. Bapa Lanun tu dari Bogis laki badak.
      Tu lah kecik kecik suruh ngaji tak mau sudah besar lagak pandai tapi merapu saja.
      Hati hati sayang gelaran Bapa Lanun kau ambil bagi kepada TDM kalau Badak tau kau kena C4 nanti.

      Delete
  16. Maka muncul doj umum mo1 ader sekali siapa dier?

    ReplyDelete
  17. teringat filem dark knight masa batman culik balik tokan cina yg lari dari polis. kalau ada batman kan senang huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAK LAWAK PUN...CUBA LAGI...

      Delete
    2. 23.58...Bini kau yg kena culik dgn BANGLAMAN apa citer?

      Delete
    3. BINI DIA YG KENA CULIK DEK BANGLA TU DAH BUNTING PELAMIN...KIHKIHKIH...TING TONG...TING TONG...

      Delete
    4. GN memang 2358 takda citer sebab sekali siasat bukan bini dia tapi bini kau yang kena culik Banglaman lepas tu bagi kepada ARABMAN lepas passing kepada BUGISMAN.Hah sekarang apa citer?

      Delete
  18. Hehe rupa rupa nya kanak kanak blum mumaiyiz curi duit bapak dier beli mainan cicirkan kita kutip gtau mak dier anak dier mencuri kna marah ngan bapak tiri dier apundi ag
    Bukan amerika je ngadu beberapa negara pun kena
    Mmang nakal budsk tue nak bersama kak ros dier

    ReplyDelete
  19. ======= SYAIR AL-MALABARI =======

    Matdey manusia jenis tidak tahu sedar diri
    Belum puas jugak 22 tahun peluang diberi
    Dilempar fitnah berat kat perdana menteri
    Duit 1MDB tidak hilang tuduh PM mencuri

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    Tuduhan pun berdasar andaiian dan teori
    Rata2 dia jaja fitnah & tohmahan tiap hari
    Anak kalah, dekat najib dia menuding jari
    Tak berjaya taji Najib, alih pula Datin Seri

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    Namun Najib tak bersalah, tidak akan lari
    Apa nak risau, ada mahkamah & juga juri
    Matdey terus jugak dgn sikap penting diri
    Lalu ditubuhkan Bersatu puak haluan kiri

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    Sanggup lihat perpecahan bangsa sendiri
    Mungkin sbb dia bukan org Melayu yg ori
    Mmg Matdey ini, dulu nya asal lain negeri
    Asal usul dulu mamak tongkang Malabari

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    Dari benua India keluarga datang ke mari
    Tok nenek moyang dia dulu ini pakai sari
    Adik beradik dia ramai tokey rempah kari
    Ramai jugak berniaga roti capati tandoori

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    Madey dulu singa tapi kini hanya lah biri2
    Kalu fitnah tiidak jalan, helah lain dia cari
    Rakyat takkan tertipu, mereka menyedari
    Dah tahu sangat Madey punya rentak tari

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    Bila Najib dikagumi, Matdey mula risau iri
    Najib memimpin negara cara bijak bistari
    Madey terus jadi resah gelisah tak terperi
    Hingga rela disembah jilat Nuat Al-Jubori

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    Rasanya dia ni polis akan cekup kasi gari
    Elok berambus, dalam dagiing punya duri
    Dia gol, sekawan lembu kita buat kenduri
    Kita tambah pulak lagi dgn ayam satu lori

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa jenis anak biarkan org caci maki mak dia samakan ngan babi! Dedak punya pasal sanggup maruah keluarga dipijak! Mmg sah pondan x ada maruah! Atau mmg betul keturunan babi?

      Delete
    2. ANON 0001...BEST LER SYAIR KO...TERHIBUR AKU...SAMPAI DOK MEROYAN CAI2 FUKATAN HAPRAK...TERUSKAN BERSYAIR.....

      Delete
    3. wow kejora...
      dahsyat la lu ni...
      tabik spring!

      Delete
    4. Syair taik membuai peminat taik
      Kemudian setelah dibuai
      Taik di buat main
      Bodoh dan jijik
      Manusia sepeti ini
      Akal dikaki nafsu di junjungi

      Delete
  20. KIKIKIKI..

    BUDAK KID8N SI BODIN POLAK JADI RUJUKAN
    SI BANGKRAP KIDIN UNTUK DEDAK YG TERDESAK
    LETAK UMPAN BERAK PUN SI KIDIN SAMBAR MENCIPAN
    APA LA SANGAT ADU DOMBA SI BANGKRAP HAPRAK


    KIKIKIKUKI.... BODAK KIDIN TU BANGKRAP. .. KO LETAK UMPAN APA SKALI PON DEMI DEDAK DIA SAMBAR AJER....

    KIKIKKIKI... BODOSSSSS..


    BERAMVOSSS. .... SINGAPORK@DAP BARUA SUMA..

    BERAMBOSSSS....

    KIKKIKIKI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keturunan babi mmg suka ber kiki kiki!

      Delete
    2. 0009...KO TU BAPAK SEGALA BABI DAPIGS....KUANG...KUANG...KUANG...

      Delete
    3. Bro 0009 babi kojolla ni bukan sebarang babi tapi babi ni di hantar dari Neraka. Bapa kepada segala babi di dunia.

      Delete
    4. ye ke THE 3 BABI?

      kih kih kih..

      Delete
    5. Ya lah 3 BABE(babi) 4 kaki pendek hidung rata GN,Mr Jebon al Jubori dan bini bunting dia Cik Kojolla. Muuaahhhh
      Kikiki

      Delete
    6. THE 3 BABE(BABI) nama special untuk kamu 3 ekor GN,Kojolla,Mr Jubori.
      Best kan...
      Kikiki

      Delete
  21. SI KAHIRUDDIN NI...SELUPA EZAM...LOMPAT SI KATAK LOMPAT....OTAK BINGAI ...OTAK LETAK KAT KEPALA LUTUT...
    MAMAK MADEY KATA...DIA NI DAH JADI SAMPAH MASYARAKAT....KIHKIHKIH...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ADA KAMI KESAH...

      KOJOLLA BENGAP YANG RESAH...

      KIIKIIKII

      Delete
  22. ======= SYAIR ALKUTTY ========

    Sebenarnya DS Najib ialah pejuang sejati
    Kpd org Melayu dia telah banyak berbakti
    Dlm pentadbiran kerajaan dia sangat teliti
    Pelbagai kemakmuran rakyat dah nikmati

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    Prinsip ‘rakyat didahulukan’, itu dah mesti
    Kesenangan rakyat, menjadi janji yg pasti
    Desa dan kota pelbagai kemudahan utiliti
    Di bawah kerajaan BN, itu ada lah gerenti

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    Tetapi biasa lah mmg ada jugak yang anti
    Paling ketara keling mamak Matdey Kutty
    Org tau apa pasal Madey terlalu sakit hati
    Sbb anak dia tak boleh jadi PM pengganti

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    Marah Madey dgn Najib macam nak gusti
    Lalu dibuat tohmahan & fiitnah tiada henti
    Dgn Amerikaa dihantar palsu punya bukti
    Antara macai tali barut ialah si betina Zeti

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    Apa Madey ingat, dia memiliki kuasa sakti
    Tak sedar asal dari India punya keling ceti
    Adik beradiik hanya tokey papadom & roti
    Sebahagian beniaga nasi kandar & capati

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    Matdey soal bangsa Melayu, dia bukan reti
    Rela Melayu pecah tubuh baru punya parti
    Pasal tu kemenangan BN tersangat bererti
    Agar nasib Melayu terus akan terbela nanti

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    Madey bertuhan nafsu tidak tahu puas hati
    Belum puas lagii dia udah kaut duit berpeti
    Heran si tua renta ini, tak ada ke ingat mati
    Boleh ke dia lalu siratulmustaqim punya titi

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow kejora...
      dahsyat la lu ni...
      tabik spring!

      Delete
    2. Manusia dayus yg merelakan org memanggil mak dia babi! Ke mmg mak dia babi?

      Delete
    3. ANON 0019...BEST LER SYAIR KO...SAMPAI DOK MEROYAN CAI2 FUKATAN HAPRAK...TERUSKAN BERSYAIR...KUANG...KUANG...KUANG...

      Delete
    4. 00.19..Tahniah beb! Lu punya syair gurindam memang tip top no wahid kat Msia. Lu kasi hempuk kepala balaci2 PH yg melambak kat sini sampai terlentang, tak boleh bangun lagi. Wa ingat kalau lu bukukan syair2 lu buat pedoman generasi melayu akan datang, pasti banyak menafaatnya beb !

      Delete
    5. Bodoh dah sibuk bersyair geng lahanat nie cite 1mdb jadi sepi so kita bagi fact sykt lahanat nie
      Sbb dubuk sedang berpesta syair meraban

      Delete
    6. SELOKA BUAT KEJORA :

      ALAHAIIII....KEJORA

      Ada seorang macai pas/umnobn punya penyokong setia
      Samarannya Kejora memanglah hebat berpantun seloka
      Sering buat bro pakatan hangat kadang pula bawa ceria
      Di blog Shahbudin.com ini 24 jam sentiasa je tiap ketika

      Kejora ini memang patut kena baalun
      Tiada adap tiada adat dan budipekerti
      Lagak lebai, tapi mulut suka meracun
      Cakap ikut sedap tidak sepadan realiti

      Orang macam Kejora memang susah diajak bebincang
      Benda yang sah sah sahih hitam dikatakan nya putih
      Contoh fakta nih, 80% banding 20% katanya seimbang
      Benarkah fakeh nya guru ini, dlm bidang matematik?

      Politik digunapakai kita tak marah itu dia punya kebebasan
      Ulasan nya tak sah kalau tiada pas/umnobn punya sebaran
      Bila kita pertikai nanti mula lah banyak dia punya balasan
      Dalam blog TN Shahbudin ini seribu satu dia punya samaran

      Bila hujah kita beri, tepat mengena batang hidung nya
      Nanti dia mula alih tiang gol ubah topik perbincangan
      Dia tujah dia terjah namun kebenaran tetap kita punya
      Udah2 le Kejora, terima lah kenyataan BN ini bajingan



      Semenjak kebelakangan ini Kejora sudah jatuh sakit
      Sakitnya agak parah hingga dlm pantun dia meracau
      Pada mas merah angau gelora nya tinggi membukit
      Nasib kau la Kejora cintan cintun ko ktoang tak kacau

      Tapi ingat Kejora, kitaorang lawan tetap lawan
      Kau angau ke kau sasau ke, taji tetap taji
      Sebab sifat kebinatangan kau melebihi hewan
      Tidak kenal kenyataan, tak ada akal budi

      Jangan lah seperti dedalu si parasit
      Tapi jadi lah padi yg mengenyangkan
      Kejora, kenyataan itu memang pahit
      Tapi ia jadi ubat yang menyamankan

      TUHAN BAGI MATA – LIHATLAH
      TUHAN BAGI TELINGA – DENGARLAH
      TUHAN BAGI LIDAH – JAGALAH
      TUHAN BAGI NAFSU – KAWALLAH
      TUHAN BAGI `AKAL – FIKIRLAH

      Delete
    7. Kemaiin lagi, anon kosong satu empat lima
      Lagak lakonan cakap sepertii tokoh agama
      Tidak sedar diri tuan tu perangai pun sama
      Jadi susah le sikit hamba nak boleh terima

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhhh

      Delete
  23. Budin..balik2 berita dari Khairuddin yg kau kutip lagi, aparaah! Khairuddin tu dah frust nonggeng Madey tak lantik dia jawatan tinggi dalam Bersatu. Penat2aje dia jadi balaci Madey pegi US jumpa DOJ, tapi tak jalan juga auta2 dia nak kenakan DSNR. Madey ni pun 1 hal jugak, orang dah penat2 buat keje kotor utknya, di buang begitu saja mcm sampah tepi jalan. Skrng dengar khabar dia dah tubuhkan parti Anti Rasuah dgn Ezam si katak lompat tu. Dapat juga dia merasa jadi presiden parti yg ahlinya tak sampai 10 orang tu. Nampak gayanya, dia masuk dalam tu hanya sia2 ajelah ye..salah masuk kem beb !. AG dah putuskan 1MDB dah tutup buku, takde kes nak kaitkan dgn sesiapa pun, terima aje lah. Siasatan terperinci oleh pihak2 berkuasa telah dijalankan dgn teliti dan telus...PAC pun dah tutup kes. Boringlah , balik2 1MDB..mcm takde benda penting lain yg nak dibincangkan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skang ni polis ngan sprm dah x siasat kes jenayah dah! Pac dah ada! Polis dan sprm dah boleh tutup kedai....kah kah kahhh

      Delete
    2. KIHKIHKIH...CIAN BINI SI KHAIRUDDIN TU...TERPAKSA BERLAKON....DIA MENGHABISKAN DUIT BINI DIA JER....JANTAN TAK TAHU MALU...BAK KATA MADEY...DIA NI SAMPAH MASYARAKAT...

      Delete
    3. KIHKIHKIH....CIAN BINI SI MR J TU CIK KOJOLLA...TERPAKSA JUAL PUNGKOK....DIA MENGHABISKAN DUIT BINI DIA JER....JANTAN TAK TAHU MALU...BAK KATA BIJAN...DIA NI SAMPAH MASYARAKAT TAPI PADAN MUKA BINI DIA SI KOJOLLA TU...

      Delete
    4. komen ASKAR GILA..
      memalukan je nama Beloq buding..

      kekekeke

      #PartiSampahNegara
      #SemuaKeluarSampah

      Delete
  24. kehadapan Cai2 pelahap taek UMNOBNPAS,
    Terima kasih kerana hadirkan diri diblog Pro PH, (walaupun Taek yg ko dtg tabur).
    Kehadiaranmu menuuatkan keyakinan bahawasanya:
    UMNOBNPAS sakit gigil.
    Ulas Kupas media sehala Pro UMNOBNPAS sudah tumpas.
    Media celaka masoh tertutup lingkup dan lemas dlm kerja bodoh menongkat mungkar.
    Agamawang zip mulut tidor terlentang.

    Byk hal yg terlondeh bersiri pun bukan kerja siapa,tapi kerja DIA.
    Kita lihat saja.
    CaipelahapTaek nak terus counter kambos tabur Taek , silakan lah. Ko diberi tempoh lawan kuasa Allah.

    Rakyat sgt yakin pada Allah.
    Namoaknya caipelahap Taek tidak.

    hmmm, suka ko laah. teruskan sebagai kehendak nafsu.
    Akhir kata,cuba lah tingkatkan nilai bersanggah dgn fakta.

    1mdb mmg SAH pun terbukti menjadi bala pada Rakyat dan negara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...ADA AKU KESAH....

      ...KO TU YANG BENGAP....

      ...DAH LER BENGAP BINGAI PLAK...

      Delete
    2. Setuju 200%...dah lah bengap lagi bingai, menyusahkan orang pulak ! kikikokikikioikikikiki....

      Delete
    3. Kaitkan nama suci Allah Taala tapi kata2 penuh dengan nista, berbohong dusta dan caci maki..

      Apa ini? Kamu golongan yang mempermainkan nama Allah SWT seperti golongan kafir DAPig jugak untuk di samakan dengan god mereka?

      Allah SWT melihat pada manusia yang beriman, beriman ialah mengikuti panduan Al-Quran dan As-Sunnah. Jadi ada peraturan dan undang2..ada bicara hukum dsbnya..

      kamu main hentam tuduh pihak lain tanpa sandaran di atas, siapakah kamu hendak guna nama Allah SWT untuk mendustakan manusia lain atau kamu tunggulah SAAT Allah SWT HANCURKAN dan DATANGKAN MUSIBAH kepada kepada puak kamu kerana mampermainkan Agama Allah SWT seperti kaum PAS semasa dipimpin oleh Allahyarham Nik Aziz dahulu..
      akhirnya PAS rebah dan berpecah belah.

      Yang SAH ialah Mahathir yang menyembunyikan FAKTA dan buat-buat TIDAK TAHU hilangnya wang yang SANGAT BESAR.. 30 billion.. tak malu kah kamu melompat sana sini..puak kamu itu yang diselaputi skandal yang belum di jelaskan?

      Delete
    4. Walau pendek sergahan tak berjemputmu, kegigilan dan kepanasan m dilobang Taek ko tetaap dan nyata kita nampak 0032.

      Dgn 1mdb ko ada sabit?
      atau ko terpalit?
      Ato Taek ko dh tercirit?

      Spt diusulkan oleh Cai2pelahap, mmg la Rakyat dan Undang2 dh dihujung kudrat utk tanggalkan musibah 1mdb.
      Semua londehan2 baru adalah kerja DIA.
      Tak petlu sindiran tak kesah ke hapa ape2 kerr.
      Ko pun tahu.

      Delete
    5. ASKAR GILA sedang cuba nak main sajak pantun..

      malanya kosa kata hancus.. macam pariah bertengkar..

      hehehe.. cube lagi bro.. ASKAR GILA!

      Delete
    6. GN,Kojolla dan laki dia Mr Jebon,

      ADA KAMI KESAH...

      KAMU 3 EKOR YANG BENGAP...

      DAH LAH BENGAP BINGAI PLAK...

      Woi 3 EKOR BABE cerita kamu macam tv 3 suku tak laku lah.

      Kuang kuang kuang

      Delete
  25. Kesiaan hamba tengok sekor cai DAP babi
    Dia bodoh bengap, tidak reti pantun melobi
    Bengang dia tengok pantun hamba bertubi
    Tapi kote sentap masuk, mcm kepala labi2

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhhh

    ReplyDelete
  26. Oang2 melayu yg totok ini,pada dia,najib IBARAT BENGSAWAN YG MEMBERI MEREKA MAKAN dan hidup diunia ini.

    Pada mereka kesah Altantuya diC4kan,tu macam cerita anak ayam dilanggar steamroll.

    Pada mereka khajadi yg ditembak mati tu,macam cerita james bond.

    Paa mereka kematian morales tu macam inia buat kavadi i batu cave.

    Pada mereka kematian pegawai kastam tu mati ditembak,macam cerita gerak khas..

    Tidak terasa nak berfikirpun kadaa anak2,isteri simangsa itu..

    Bayangkan apa jenis orang yg kita ada, SIKITPUN TAADA HATI PERUT untuk bersimpati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...ADA AKU KESAH...

      Delete
    2. Askar gila..merepek apa ye bro?
      Habis dia baca skrip Altuya semua tu..
      agak2 kerusi Parlimen mana Boboi Botak nak kalah?

      tak yakin.. Langkawi lah rosak.. Jerlun ahli dah cabut..tinggal puak Siam Padang Sera 2-3 kerat..

      haduh.. sembang Askar gila chap ketom..!

      Delete
  27. GN dan caiplahap Taek kuat nenyinpang sabit kuah tambah, bangsa agama carut dap hapa hapah laa!
    Woi bi gai Lagi la nmpk gigilan batu2 kecut ko itu.
    Ok blk on track topik.

    SEBAB APA SUSAH SGT NK LENGKAPKAN SIASATAN 1BABI, oops 1MDB?

    Haah kenapa?
    Smpai Axlina kna buat semula?
    Hampehh tul la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Forex langsung Kutty tak pernah mahu siasat.. TAK TAHU satu hal.. kambus satu hal..

      ohohooo.. ASKAR GILA..!!

      Delete
    2. Aikk? forek bukan dah RCI kotek kerr?
      Woi, ini topik 1mdb. Ko tak kesian Azkina kena resubmit.
      Ko ni 0058, mesti spy DAP !!

      Delete
    3. Kutty tak pernah siasat lorr..lu talak paham ke
      Kutty jawab TAK TAHU..
      1mdb sudah siasat.
      AG maybe ckp Madey gile..
      tak puas hati jg lu bikin report sama FBI lorr..

      kakakakakaaa...

      Delete
    4. 00.58..Jawapannya senang aje beb...sbb mak kau tak bagi ! kikikioikikioikikikioikkkiok....

      Delete
    5. Anon 01:05

      Kalau kamu kata tiada penyiasatan keatas kes Forex , memang kamu baru terkejut dari tidor .

      Kes Forex telah pun di siasat dan hasilnya telah pun pun di bentangkan di parlimen .

      Delete
  28. Kenapa susah sangat MADEY nak jelaskan kerakusan pentadbirannya melesapkan wang berpuluh billion?

    Bila sampai bab kegagalan pentadbirannya macai2 nya akan loyar buruk mintak rakyat lapor pada Polis lah SPRM lah. Faktanya rakyat disembunyikan daripada fakta sebenar.

    Kemudian mahathir nak tutup kezaliman dan penyelewengan lampaunya..dia buat2 BISING pekak cerita pasal hal lain.. ibarat orang tengah tanya dia.. itu ini..dia buat PEKAK TULI terus cakap pasal benda lain..

    PRU14 rakyat akan hukum Mahathir. Golongan yang anti Najib sudah beralih kepada anti Penyangak Tua. Dulu bayangan Mahathir ada pada Najib pada PRU13, sebab itu rakyat was-was untuk memberikan mandat besar pada UMNO BN kerana kezaliman 22 tahun seolah akan diteruskan DSN.

    Tapi kali ini tidak lagi.. minyak tak bercampur dengan air.. kaca dan permata jelas terasing..

    nak meloyar buruk.. bersarkas..macai boleh teruskan.. di luar sana rakyat sedang menilai siapa penipu siapa benar siapa yang gula-gula siapa yang membantu berterusan..

    Usaha merosakan nama FELDA, TH, melalui raja fitnah sudah tak laku lagi.. skrip yang sama diteruskan akan jadi backfired pada Pakatan Haprak.

    ANAK-Mazlan Aliman PAN lesu sama sekali berbanding dizaman dia bersama PAS.. isu peruntukan tanam semula dan rumah generasi ke2 FELDA sudah dijawab jelas oleh Pengerusi nya..

    jika nak main juga isu ini..boleh..tp jangan marah kalau buat ceramah kosong kerusi..ok

    #KekalNajibPM
    #KuttyKlepto

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro lu kuar tajuk
      Jgn tunjuk bodoh dan emosi

      Delete
    2. Bukannya loyar burok si anon 00:54

      Ini kerana segala penyelewengan di zaman Mahathir tu telah pun di siasat .Ada yang telah di adili di mahkamah pun .

      Kamu serta para walaunta saja termasuk Geng najib dan Mr. J yang berkata pelbagai skandal di zaman Mahathir cuba di tutup . Cuba kamu nyatakan apa skandal yang cuba di tutup itu ???

      Tanyakan Mr. J , buang masa saja . Soalan mudah saya pun sampai ke hari ini tiada jawapan yang jelas dari dia .

      Delete
    3. puihhh.. diadili di mahkamah boboi ke mahkamah liwat??

      kah..kah..kah ASKAR TEMBERANG masok pulak..

      IMDB dh disiasat ke belom?

      Delete
  29. ASKAR GILA.. bape cash king dedak elaun ko dpt sejak belanjawan dibentangkan?

    ade up ke?

    kekekeke..

    Boboi dijangka hilang parlimen mana?
    Din pagoh buleh pencen lepas PRU14?

    Nika Gee tak boleh cover.. meletus
    Madey..? biarkan je die main kt padang sorang2.. semput nnt kite usung ke tepi..

    otai reforbasi, org pas takkan sama sekali biar mahazalim neh naik..tu je kawe nk kecek deh..

    kikikikii

    ReplyDelete
  30. Madey mau buat kerepotukasi mcm Bersih
    Tapi tiada sambutan, malaikat udah selisih
    Untuk Mas, hamba kiirim lagu sumbangsih
    Kerana cintanya hamba ucap terima kasih

    ________________________________
    LESTARI: TERIMA KASIH SEGALANYA
    (https://www.youtube.com/watch?v=hW-QVUsL4wY)

    Terima kasih ku ucap kepadamu
    Kerana sudi menyayangi diriku
    Semoga kita bersama dan setia

    Aku bersyukur pada Tuhan Yang Esa
    Kerana dia yang menemukan kita
    Semoga kita mendapat rahmat darinya
    Hidup bahagia

    Chorus:

    Oh kasih indahnya kurasakan
    Sewaktu engkau ada bersama di sisiku
    Indahnya cintamu

    Biarpun apa yang terjadi rela ku tempuh
    Asal kau tahu hargai pengorbananku ini
    Terhadap dirimu

    Sewaktu kau berduka
    Aku ada di sisi menemani
    Sewaktu kau gembira
    Jangan pula kau lupa diri ini

    Andainya aku tiada
    Abadikan cinta kita
    Sepanjang hayatmu

    _________________
    Buat si dia kekasih ku,
    Salam rindu di angin nan lalu.
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syabas bro..
      mengamok ASKAR GILA henjut kepala

      kakakakakaka...

      KELPTOBASI!! Haprak Kutty tarak laku maah..

      Delete
    2. ni budak2 tak baligh lagi..

      Delete
  31. Inti Topik kali ini.

    Susah sangatkah?
    Lengkapkan siasatan 1mdb.

    Kalu tak faham soalan elok jadi pembaca pasif. Sebab sebarang hujahan off topik boleh menampakan, niat busuk, bias atau kegigilan.
    Elaklah nembodohkan diri sebdiri di blog Pro PH ini.
    Hirnat sana tuan blog yg bg ruang konen telus yg tak berlaju dipig
    hak 'itu'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ASKAR GILA..
      Everything To Hide.. kerusi sudah terbang wooo

      Babi pon bole terbang jugakk..

      kekekeek.. satu soklan tarak jawab..itu kutty manyak takott!!

      To ASKAR GILA TERBILANG..
      Seloka ku Karang..
      Imbd ohh 1mdb ku sayang..
      Skrip basi diulang tayang..
      Sangkaan Kutty habis bilang..
      Boboi kerusi terbang..
      Deposit mau hilang..
      Daddy kena korek lubang...
      Kambus harta hilang..
      Penyamun lari lintang pukang..
      Malam pru14 TV tayang..
      Insya Allah BN MENANGG!!

      Ameenn!

      Delete
  32. RAIKAN DEMOKRASI
    anon0054
    Hanya itu
    Slogan yg layak untuk menyambut mu

    ReplyDelete
    Replies
    1. RATK..Kita raikan kemenangan Umno/BN dalam PRU akan datang, dah terang lagi bersuluh detik2 kekalahan Madey dan PH dah jelas depan mata...dan 1 sel khas kat kajang dah disediakan utk Madey bila konfom kantol kes FOREX tu...kikikikioikikikikik...

      Delete
    2. BRING IT GENG NAJIB
      WE WAITING THAT MOMENT

      Delete
    3. Insya Allah bro.. teruskan perjuangan..

      Pakatan Haprak hilang rentak..
      tersedak berok bila Najib terus geletek mereke!

      Delete
    4. Hekeleh anon 0127 jgn kempen camni orang menyampah nnti nk sokong jiban ayat lu kontradik sangat cam burung kakak tua
      Bodoh tak bertebing hanyut cam rohingya

      Delete
    5. Bila hujah kita beri, tepat mengena batang hidung nya
      Nanti dia mula alih tiang gol ubah topik perbincangan
      Dia tujah dia terjah namun kebenaran tetap kita punya
      Udah2 le Kejora, terima lah kenyataan BN ini bajingan

      Delete
  33. Topik 1mdb bro jgn off topic ke lain nmpak benar bodohnyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini macam malam Kutty Everything to hide ke??

      kekekeke

      kerusi terbang..

      Delete
  34. Nampaknya skandal 1mdb akan terus kekal mekar diminda rakyat malaysia! Skandal penipuan dan penyelewengan duit rakyat yg terbesar di dunia.

    Skandal yg menyebabkan rakyat malaysia ditimpa bala gst utk menyelesaikan hutang 1mdb. Perompak anak beranak dan rakan subahat cina jho lo lepas bebas berseronok dan berjudi dgn duit keringat dan titik peluh rakyat.


    Sekiranya umno menang pru14 ini, gst akan dinaikkan kepada 10% utk menampung krkurangan pendapatan negara dan mengurangkan defisit perbelanjaan. Sungguh malang rakyat malaysia yg kaya dgn sumber asli, tetapi masih hidup dlm kemiskinan akibat sikap pemimpin yg tak amanah dan mrnyeleweng duit rakyat.


    AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI PAKATAN!

    ReplyDelete
    Replies
    1. UweekKkkK...krohhhh..krohhhh...kkuookhhhh...

      ASKAR GILA ini macam laaa

      AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN!

      Delete
    2. Haha teknik bold tulisan lak kreatif tapi bodoh

      Delete
    3. bodoh melantun kpd ASKAR GILA.. sakit ati die..
      awwwwww...

      kakakakaka

      Delete
    4. Bukan sakit ati tpi kesian tgok ko bogel sambil menganjing riang kat sini

      Delete
  35. lalaaaallalala....

    SELOKA 1MDB SAYANG


    Wahai ASKAR GILA TERBILANG..
    Seloka ku karang..
    Buatmu bebal tak hilang..
    Semakin hari semakin tak tenang..
    Imbd ohh 1mdb ku sayang..
    Skrip basi diulang tayang..
    Buat himpunan gagal tayang..
    Ahli PAS punca kurang..
    Rakyat muak Klepto Temberang..
    MAHAZALIM terus dikenang..
    Sangkaan Kutty habis bilang..
    Rupa-rupanya sangat kurang..
    Boboi pasti kerusi terbang..
    Deposit banyak akan hilang..
    Daddy kena korek lubang...
    Kambus harta takut hilang..
    Penyamun lari lintang pukang..
    Malam pru14 TV tayang..
    Berkat sabar kita berjuang..
    INSYA ALLAH Yakinlah BN MENANGG!!!

    AMEEN Ya Robb!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nie bukan bgi jiban menang
      Tapi syair celaka bikin barisan lahanat tumbang
      Dubuk mana tau reversed psychology bagai tapi kreatif melampau
      Meraban macam chibai

      Delete
  36. Mak kejora keturunan babi
    Dapat anak lagak cam nabi
    Siang mlm mak babi buat baby
    Dgn bangla kena bertubi tubi


    Kahh kahhhhhh kahhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak jenis apa biarkan mak dia kena maki cam ni! Ke mmg keturunan babi!

      Delete
    2. Itulah namanya anak yg dayus tak ada telur! Ha ha

      Delete
  37. Lalaaaa..llalala....laalalalalaa..

    SELOKA 1MDB SAYANG


    Wahai ASKAR GILA TERBILANG..
    Seloka ku karang..
    Buatmu bebal tak hilang..
    Semakin hari semakin tak tenang..
    Imbd ohh 1mdb ku sayang..
    Skrip basi diulang tayang..
    Buat himpunan gagal tayang..
    Ahli PAS punca kurang..
    Rakyat muak Klepto Temberang..
    MAHAZALIM terus dikenang..
    Sangkaan Kutty habis bilang..
    Rupa-rupanya sangat kurang..
    Boboi pasti kerusi terbang..
    Deposit banyak akan hilang..
    Daddy kena korek lubang...
    Kambus harta takut hilang..
    Penyamun lari lintang pukang..
    Malam pru14 TV tayang..
    Berkat sabar kita berjuang..

    INSYA ALLAH Yakinlah BN MENANGG!!!

    AMEEN Ya Robb!!!

    ----------------------
    Laaalaa..lalala...laaaa..
    muaahhhh to IMDB... sorry ASKAR GILA!!

    kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayang najib sayang
      Duit 1mdb sudah terbang
      Semah, jho lo dpt uang
      Rakyat juga tanggung hutang
      Ada ag pun main wayang
      Banyak sudah nyawa melayang
      Mau bongkar kena tentang
      Dlm parlimen sebutnya pantang
      Tapi rakyat sudah lantang
      Najib sudah nampak pincang
      Umno sudah terkangkang
      Berpinar pinar nampak bintang
      Sudah mau rebah terlentang
      Masa tamat hampir datang
      PH pula rakyat tantang
      Nsjib dan cai lintang pukang
      Bawak sama mertua dia bincang
      Mau pindah pegi kazakhtang

      HIDUP PH....MAMPUS UMNO

      Delete
    2. kah..kah..kah..
      ASKAR GILA cuba mengarang..
      takmau kalah nak tunjuk temberang..
      susun kata lintang pukang..
      esok lusa cari terjun longkang..
      tak sanggup jadi askar malang..

      kekekekekee

      Delete
  38. 1mdb bala kepada rakyat malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1mdb ku sayang.. membala madey penyangak terbilang..sebab tak boleh nak temberang..22 tahun menyamun malam dan siang..

      kekekekeke

      Delete
  39. 1mdb sykt puaka proksi utk mnyebat duit entah dari mana
    Atau tmpat membuat hutang negara?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ASKAR GILA.. kekekek..
      pecah pale mikir ye..
      30 billiun puaka lesap
      silalah cakap..

      kekekekee

      Delete
  40. Lalaaaa..llalala....laalalalalaa..

    SELOKA 1MDB SAYANG


    Wahai ASKAR GILA TERBILANG..
    Seloka ku karang..
    Buatmu bebal tak hilang..
    Semakin hari semakin tak tenang..
    Imbd ohh 1mdb ku sayang..
    Skrip basi diulang tayang..
    Buat himpunan bayang-bayang..
    Ahli PAS punca kurang..
    Rakyat muak Klepto Temberang..
    MAHAZALIM terus dikenang..
    Sangkaan Kutty habis bilang..
    Rupa-rupanya sangat kurang..
    Macai sendiri takmau datang..

    Boboi pasti kerusi terbang..
    Deposit banyak akan hilang..
    Daddy kena korek lubang...
    Kambus harta takut hilang..
    Penyamun lari lintang pukang..
    Malam pru14 TV tayang..
    Berkat sabar kita berjuang..

    INSYA ALLAH Yakinlah BN MENANGG!!!

    AMEEN Ya Robb!!!

    ReplyDelete
  41. Duit 1MDB tidak hilang
    Ia rekaan Matdey petualang
    Marah dia bukan kepalang
    Rebut Naib presiden Boboi malang
    Bapak dah kurus tinggal tulang
    Anak manja mahu dijulang
    Bapak hipokrit mcm jembalang
    Dulu buat ops lalang
    Kini jilat DAPigs serupa jalang
    Dulu kata Nuat hidung belang
    Kini Nuat nak diangkat jadi dalang
    Fitnah ditabur tak ada berselang
    Benda sebutir diolah jadi sebalang
    Matdey elok jaga jer roti punya kilang
    Tunggu saja PRU14 undi dibilang
    PH akan ditunjuk jalan pulang
    BN pula pasti berjaya gilang gemilang

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak hilang tunjukkan lah bingai

      Delete
    2. kah..kah...kah... syabas bro

      ASKAR GILA memang terkangkang!

      kekekekkee

      Delete
  42. Semua kedai di negara ni ada kedai 1malaysia menjual berbagai barang
    Skang apa cite?
    Nape tutup?
    Kata untung
    Owh kena mandrem
    Kita tak nmpak kedai dier
    Tutup tapi bleh bkin untung?
    Terer giler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lalaaaa..llalala....laalalalalaa..

      SELOKA 1MDB SAYANG


      Wahai ASKAR GILA TERBILANG..
      Seloka ku karang..
      Buatmu bebal tak hilang..
      Semakin hari semakin tak tenang..
      Imdb ohh 1mdb ku sayang..
      Skrip basi diulang tayang..
      Buat himpunan GAGAL canang..
      Rakyat muak Klepto Temberang..
      Ahli PAS punca kurang..
      MAHAZALIM terus dikenang..
      Sangkaan Kutty habis bilang..
      Rupanya sangat kurang..
      Macai sendiri takmau datang..

      Boboi pasti kerusi terbang..
      Deposit banyak akan hilang..
      Daddy kena korek lubang...
      Kambus harta takut hilang..
      Penyamun lari lintang pukang..
      Malam pru14 TV tayang..
      Berkat sabar kita berjuang..

      INSYA ALLAH Yakinlah BN MENANGG!!!

      AMEEN Ya Robb!!!

      ----------------------
      Laaalaa..lalala...laaaa..
      muaahhhh to IMDB... sorry ASKAR GILA kaki temberang..esok cuba lagi ye bangg...

      kakakakakakaka

      kekekekeekekkee

      Delete
    2. keciaa ank kureeeeng akal ni

      kenapa kecik2 tak nak mampo,sudah besar mengacau orang saje.

      Delete
    3. Aippp.. ASKAR GILA...
      jangan ngade2 ye.. kamu tu dah makan ubat ke belom..

      kah..kah..kah...kahhh..

      IMDB ku sayangg! someone had gone mad n insane!

      kahhhh..
      kahhhh..
      kahhhhh...


      ASKAR GILA..lets do this:

      AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN!

      Delete
  43. Kesian 01:27 bodoh dungu bengap bingai
    Idea yillek tapi serupa anjing menyeringai
    Udah le biol bahalol, busuk pula perangai
    Agaknya si ifrit ni, akhir nya terjun sungai

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhhh

    ReplyDelete
  44. RATK..tHIS IDIOT..THEY DON'T KNOW WHAT THEy'RE SAYING..

    tALK SHIT..

    Just treat them like u'r playing with ur 5yr old kid

    ReplyDelete
    Replies
    1. an idiotic guy 01:53 to confess.. he is so idiot!

      kah..kah..kah..kahhhh

      calm down bro.. let's have fun with ASKAR GILA..

      Delete
  45. R.aja
    A.ota
    T.aik
    K.uda

    you idiots don't know what you're lying...
    we'll treat all of U like the old man nearly dying..

    kih kih kih...

    ReplyDelete
  46. 1mdb banyak hutang
    Duit kena sapu toyol jembalang
    Cina tembam cai sayang
    Pencuri lahanat dah nampak bayang
    Jawatan tinggi pun dah goyang
    Sikit masa lagi semua melayang
    Dah tak ada lagi main wayang
    Tangkap habis semua petualang
    Penyangak besar kita tayang
    Belakang tirai besi kita pancang
    Cai cai semua kita cincang
    Baru padan muka korang

    UNDI PH ...SELAMATKAN MALAYSIA

    ReplyDelete
    Replies
    1. UWEEKKKKKKK..krokhhhhh...krokhhhhh...
      wei busukk ape weii??

      expired dh weii.. berok sekor ni nak berdeklamasi jugekk... kahh...kah...kahhh

      ASKAR BODO.. takde idea.. BODO macam ni Buding supply utk jadi ASKAR MadeyKutty Penyangak???

      ASKAR BODO
      ASKAR BODO
      ASKAR BODO

      ko cari le idea lain cerdik sikit..
      tiru umno ke??


      lalalalaa....
      lalallalaaa....

      Delete
    2. Badak memang bau busuk , sbb dok berkubang dlm tahik lho

      Delete
  47. RATK singkatan utk Raja Aota Taik Kuda
    Kemain, nak tunjuk hebat mendabik dada
    Tapi hanya kelentong, habok pun tak ada
    Akhirnya diri malang, diejek & dipersenda

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa? Ko pekak badak? Terlebih tahik lho

      Delete
  48. ASKAR GILA..let's marching towards this :

    AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN!
    AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN!
    AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN!

    ♥♥♥ UMNO-BN ♥♥♥

    clap x10

    Buding Bengkek esok pagi..
    geng tua bodoh akn masok mengomen membebel pot pet2 syok sendiri..

    kaahhh..
    kaahhh..
    kaahhh...

    ReplyDelete
  49. Sian kejora mak dia babi
    Kalau mak babi dia pun babi
    Kalau cam tu satu keluarga babi
    Patutlah perangai sebijik cam babi


    Kah kahhhhhh kahhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siiaan 02:09 bodoh dungu bengap bingai
      Idea yillek tapi serupa anjing menyeringai
      Udah le biol bahalol, busuk pula perangai
      Agaknya si ifrit ni, akhir nya terjun sungai

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhh kaaahhhh

      Delete
    2. 2.29, dpt elaun ke? Eh lupa ko nk dildo semah

      Delete
    3. Cai2 asyik bawa isu lapok basi 1MDB
      Dah tak ada modal lain ke nak melobi
      Otak cai tak pernah dicuci sental dobi
      Patut le cai 02:09 tu sebijik mcm babi

      Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahh

      Delete
  50. ASKAR GILA..let's sing together...

    AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN!
    AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN!
    AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN!


    clap x10

    Buding Bengkek esok pagi..
    geng tua bodoh akn masok mengomen membebel pot pet2 syok sendiri..

    kaahhh..
    kaahhhh..
    kaahhhhh...

    p/s: ASKAR BODO esok pagi baru ramai.. geng TUA + BODO macam Otaman


    ReplyDelete
    Replies
    1. otaman kontrektor kaki merasuah blalcklisted lesen expired..

      kah..kah..kah..

      TUA BODO.. geng mcm ni le yg mencacai jilat tapak kaki Penyangak Tersohor 22 Tahun..

      kekekekekek

      Delete
    2. 214geng dildo badak

      Delete
  51. ASKAR BODO / ASKAR GILA berkawal utk Buding pencacai Kutty Penyangak dah tido ke?

    Esok entry pasal Hadi Awang ke pasal Jho Lo?

    kakakakakaa..30 billiun lesap boleh cover dgn Jho lo??
    haiyooo!!

    ReplyDelete
  52. So kita dapat tau mereka nie bodoh dan gila para pembaca smua
    Soalan tak berjawab
    Mengolok bagai
    Thanks kredit to
    PAKATAN
    SALAM PEJUANGAN BRO SEMUA

    ReplyDelete
    Replies
    1. clap x10

      ASKAR GILA..let's sing together my dear..kikiki :

      ☛ AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN!
      ☛ AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN!
      ☛ AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN!

      WE ♥♥♥ UMNO-BN ♥♥♥

      Delete
    2. ASKAR BODO dah letak cota ke?

      salam macai pondan boboi..

      'perjuangan' pondan botak anak penyangak terbilang (22 years celebrating)

      kekekekee...

      Delete
    3. Askar ke anjing k9 semah.?

      Delete
  53. ASKAR GILA..let's sing together with your dear macai's freinds tomorrow morning.

    ASKAR BODO..ko jgn lupa ajak Otaman Bahlol sekali yea..

    AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN!
    AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN!
    AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN!
    AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN!
    ♪♪ AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN! ♪♪


    WE ♥♥♥ UMNO-BN ♥♥♥

    ReplyDelete
  54. Module Gempur.
    Inst Latihan Mempekasa UMno (Ilmu)
    Jengka,Pahang.

    KAEDAH #213.
    Watak: ASKAR GILA.
    Mode of Attack: Ala Machine gun assault. Kna tak kena tak kisah.
    Penangkis malu: Sebab GILA.
    Tempoh apkikasi: 30/10.
    Supervisor ditugaskan monitor keberkesanan 15 jam.

    Keputusan: Hampeh, Rakyat tak mau lupa jugak jugak perhal 1mdb. Apasal nii!@!&=<]#+$]]#-@[!!!

    Action plan: cuba mode #252 pulak esok.
    Psst Bos, Bajet hapa 1000,/500 sj..Dah try mcn2 tk jalan.
    Elaun pun ciput nehhh!

    ReplyDelete
  55. ♪♪ AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN! ♪♪
    ♪♪ AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN! ♪♪
    ♪♪ AYUH BANGKIT RAKYAT MALAYSIA! UNDI BN! ♪♪


    WE ♥♥♥ UMNO-BN ♥♥♥
    WE VOTE ♥♥♥ ⚖ ⚖ ⚖ ⚖ ♥♥♥

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...