Saturday, 14 April 2018

ZAHID HAMIDI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB?

Adakah kenyataan seperti ini sesuai dikeluarkan oleh seorang pemimpin yang memegang jawatan nombor dua dalam kerajaan?

Di mana sebenarnya tanggungjawab Ahmad Zahid Hamidi dalam usaha menggalakkan rakyat Malaysia menunaikan tanggungjawab mereka sebagai pengundi?

Apakah menyarankan mereka tidak menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi semata-mata kerana majikan di Singapura tidak memberi cuti merupakan suatu sikap terpuji atas kedudukan sebagai Timbalan Perdana Menteri?

Kenapa Ahmad Zahid Zahid tidak cuba memudahkan urusan mereka yang tidak mendapat cuti itu dengan cuba mencari jalan agar pekerja-pekerja tersebut dapat mengundi di pejabat Kedutaan Malaysia di Singapura misalnya?

Bukankah Singapura dan Malaysia merupakan jiran dekat dan jika dapat disediakan ruang mengundi di pejabat kedutaan, kertas undi boleh dibawa balik untuk dikira dengan mudah saja?

Mengapa terus menyarankan agar lebih baik mereka tidak mengundi saja?

Di mana sikap bertanggungjawab beliau untuk menggalakkan rakyat menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi?

Atau kenyataan ini seperti mengesahkan Ahmad Zahid Hamidi memang tahu perancangan mengadakan tarikh mengundi pada hari Rabu itu adalah bertujuan untuk menghalang pekerja-pekerja di Singapura daripada dapat menunaikan tanggungjawab mereka?

Kenapa mereka ditakuti dan cuba disusahkan daripada mengundi?

Adakah kerana majoriti mereka itu menyokong perubahan dan tidak lagi meyakini UMNO dan BN?

Tetapi, bagaimana agaknya sikap Ahmad Zahidi Hamidi jika didapati majoriti pekerja di Singapura itu adalah penyokong UMNO dan BN?

Meski demikian, kenyataan oleh beberapa majikan di Singapura sebelum ini yang mengumumkan akan memberi cuti kepada pekerja mereka untuk menunaikan tanggungjawab adalah sesuatu yang harus dipuji.

Yang lebih nyata, sikap tanggungjawab majikan itu lebih terpuji berbanding Ahmad Zahid Hamidi. (ShahbudinHusin 14/04/2018)

51 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa pun zahid hamidi sudah berjaya dalam bbrp perkara

      1. berjaya naknharamkan party isle sesat semaalysia sehingga party ini belot dari pakatan dan mesra kpd umno - tahniah zahid

      2. zahid berjaya melatih lebih 100 000 org di JANDA BAIK utk gerak kerja BN

      3. ZAHID berjaya mempertahan Najib dari di benci ahli apabila mengesahkan duit 2.6b adalah dyit derma arab

      4. zahid berjaya mengajak ahli umno memperlekeh Tun M dgn sindiran iskandar kutty .. walau ia tidakbbenar.. kerala.. dan malabari..

      5. byk KEJAYAAN ZAHID...siapa tahu ???

      Delete
    2. Mu sorang je yang tau...

      Delete
    3. abe mae memyamar amam dari lamgit nak tolong undi pas pakai i.c dari langit,

      memang aku sorang tahu !

      sebab

      memang kerja kami DAPATKAN INFO untuk tujuan PROPAGANDA dan KAJI SELIDIK .


      kalau abe mae tak reti komen...simpan sikit sifat bodooo tuuu...

      6. ZAHID tidak benarkan anwar terima rawatan pakr germany sebaliknya beri HKL local saja..

      7. Zahid berpura pura sokong Najib sebab nak jaga hati ex boss pada masa sama membenarkan PPBM di ambil alih dan jadi Party.. akhirnya akur untuk Memgharakan PPBM demi survival bNAJIB !!!

      8. ABE MAE MUNG SAMBUNG NATE..

      Delete
    4. Inilah Timbalan PM cap "tempeh basi"

      Delete
    5. Jowo totok lor. Nde'e wong ora iso ngomong Inggeris.

      Delete
    6. Adakah kerana beliau menjangkakan para pengundi itu mengundi PH? Bayangkanlah jika para pengundi itu penyokong tegar & pengundi BN. Bagaimana?

      Delete
    7. Husam sekadar kata dia tak kata PAS terima wang 90 juta. Dia hanya minta PAS buktikan sahaja tak terima. Hebatkan puat-puak ni dalam mengenakan pimpinan PAS dengan fitnah. Fitnah dah jadi wirid mereka.

      Kalau kita kenal Husam dan dengar dia bercakap kata-kata yang top dalam whatsapp "BABI PUN BOLEH TERBANG". Maknanya hebatnya 'bual'nya Husam (bahasa kelete makna bohong atau loyar buruk)



      Ini gambar baru yang baju petak hari-hari jaja fitnah kononnya audio Nik Abdul terima duit UMNO (tukang fitnah). Yang hadapan jadi imam tu Nik Abdul mangsa fitnah. Hebatkan. Yang bodoh macai HARAPAN serang Nik Abdul sedangkan mereka gelak bersama.

      Berbalik isu Sarawak Report.

      Kalau dia betul-betul ada bukti bahawa duit itu masuk misal dalam bank kenapa dia cari helah nak batalkan dengan alasan alasan "intimidasi saksi". Logik ke PAS menakut-nakut atau mengacam saksi?? Kalau mereka takut kena bayar saman mungkin juga.

      Ini satu lagi alasan nak batal saman. Brown menambah Hadi memfailkan saman bukan untuk melindungi imej dirinya, tetapi untuk tujuan tidak sah melindungi reputasi PAS dan memajukan tujuan politik parti itu dan sekutu politiknya, iaitu Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak.

      Hoii Abdul Hadi saman kerana puak engkau juga cabar kalau tak buat saman. Kena saman mula nak terkencing...

      Antara alasan Brown untuk membatalkan saman Abdul Hadi ialah “Mereka mahu mencemarkan nama baik saya dan Sarawak Report dalam kempen sah kami untuk menyingkirkan Najib daripada jawatannya dan membawanya ke muka pengadilan kerana dakwaan salah laku rasuah dan jenayah,” katanya dalam kertas mahkamah.

      Yang sebelum ini negkau kata dapat maklumat daripada Ambiga, mesti maklumat itu benarkan. Takut apa. Tapi Ambiga pun "kunci mulut"




      Rewcastle Brown juga mendakwa Hadi, sama ada oleh dirinya sendiri atau ejennya, terlibat dalam penerbitan sejumlah artikel yang menyerang, memfitnah dan mengganggu beliau di laman web The Third Force dan Malaysia Today.

      Ini satu tuduhan baru boleh saman lagi ni...

      Lebai rasa Rewcastle Brown tak perlu risau, Husam Musa ada. Lagi pun Husam ada video Nik Abdul yang 100% diyakini oleh sepupunya. Bawa sekali sepupu Nik Abdul tu sebagai saksi, engkau boleh menanglah..



      Kita juga nak lihat Husam Musa dengan fail dan maklumatnya untuk membuktikan fitnah wang 90juta..



      Agaknya...
      Apa akan terjadi selepas ini?
      Kita tunggu pembicaraan 30 April 2018 nanti.
      Kita lihat pembelaan 50 muka surat Rewcastle Brown dengan 40 muka surat pasal 1MBD dan 10 muka surat lagi pasal pimpinan PAS kaya raya termasuk anak Presdien PAS ada motor besar...

      Yang ini lebai gelak sampai tergolek. Bodohnya Rewcastle Brown bergambar dengan motor semasa XPDC pun jadi hujah mahkamah. Husam dan macai HARAPAN lagi bodoh, walaupun tak kena saman tapi diakhir nanti jadi manusia muflis... Solat hitam dahi tapi semua kosong, hangus....

      Delete
  2. Kata ekonomi malaysia bagus...singapore ade hasil ape?...mcm mana plak ade orang malaysia bekerja di singapore?..ade tak orang singapore kerja di malaysia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerja singapore ok lagi.. ini ada rakyat malaysia kerja di africa ..india.. bangladesh .. indonesia... sbg tukang cuci atau yg setraf dengganya


      rakyat malaysia yg ke korea baru barun ini tidak dbbayar gaji rm9000 sebulan setelah di tekan bila visa tamat. jadi hamba abdi moden.

      begitu juga di ostolia pembekal buah terbesar d sana d denda dan boss di penjara kerana mengambil pelerja malaysia takde visa


      INILAH KEHIDUPAN SENGSARA RAKYAT MALAYSIA DI BUMI ASING YG RAMAI TAK TAHU

      yang menyundal kena paksa belum di hebohkan.. missy yg d rogol puak arab wahabi pun sama..

      APA NAK BANGGA DGN NEGARA GAGAL INI


      KDNK 5.9%

      TAPI PERLU ADA GST 6% UTK MALAYSIA SURVIVE

      PELIK BETUL...

      Delete
    2. MalBar... Kesian kat mu

      Delete
    3. Apa pulak kesian nya. Yang sabenar nya kesian ia lah kamu. Otak kecil, tak boleh mikir, tulis komen pun 2-3 perkataan, takda penerangan.

      Pemalas, tak mahu fikir apa yang boleh di gunakan sebagai hujah. Kamu lah jenis yang Najib maki "bangang hamjadah", tak membantu naikkan imej dia yang merudum di kempen Pru13 hingga kalah undi popular dsb nya.

      Rasa nya, di kempen Pru14 ini, kamu akan di maki nya "Kepala Bapak Kau". Memang sesuai untuk kau. Aku sokong dia cakap begitu kpd kau, walau pun aku tak suka dia.

      Delete
    4. Mu abg mae(aman) mari dari mano?
      Golok ko?

      Mu dah booking padang ko nak buat tempat parking kudo untuk para malaikat yg turun drp langit untuk mengundi pas nanti.

      Mu dah sabit rumput ko nak bagi kudo2 tu makae?

      Atau pun kudo2 tu makae buah kurma sajo

      Delete
    5. Cerita panjang2... but all rubbish...

      Delete
    6. Lps ni zahid arahkan imigeresen membuat sesuatu menyulitkan rakyat malaysia balik utk mengundi.
      Sbg pemimpin yg bertanggung jawab terhadap negara, sepatutnya kenyataan begini lbh menarik sokongan rakyat: warganegara malaysia yg berada di luar negara dan layak mengundi di galakkan memohon cuti dan kembali ke negara utk menunaikan hak mengundi.
      Spe senyap saja. Dah tak dgr berkempen supaya keluar beramai2 mengundi.

      Delete
  3. untuk mengajar zahid!,bermula hari ini,nak dapatkan pengundi seberapa ramai yg boleh. Dah confirmed diri/keluarga + in laws total= 25.
    abg sulong 2+4
    2nd bro 2 + 3
    sister 2+ 2
    younger bro 2
    yongest 2.......total =19.

    kawan2/jiran since 1999...786...meninggal 12,dapat di trace 512...
    TARGET sampai 1k sehingg 9hb mei...
    pada member2 kat sini,inilah caranya nak kalahkan umno!
    just imagine 1 orng bawa 1k,...nak harapkan ceramah.pemimpin tak ada follow up...

    majority orng2 melayu,kebanyakkan suka di suap dan last mnute!

    tolong mereka dapatkan no ic,semak daftar spr,dapatkan dun/parlimen dan tempat mengundi..remind kawan2,jiran ingatkan keluarga dan jiran2 mereka macam MLM..

    HOPE THIS HELP!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zahid is a gone case! Walaupun dia TPM, to my eyes, he is a loser. Dlm semua statement yg dibuat, satu pun tak menunjukkan dia mempunyai iq yg cukup utk jawatan menteri, apatah lagi TPM!!!

      Saranan sdr Omar patut kita contohi!! Pastikan saudara mara yg terdekat dan sahabat handai, keluar mengundi dan mengundi PH. saya percaya penyokong PH sekarang ni melebihi penyokong BN! jika setiap org daripada kita mengambil pendekatan yg sama, peluang kita utk menang adalah tinggi!

      Saya tahu setengah daripada kita kecewa kerana gerak kerja akar umbi tidak cukup mantap dan tidak mungkin dpt menandingi BN yg dihujani dgn wang ringgit, tetapi don't let your frustration get the better of you!! Please!! Stay united and fokus on the mission!! Our goal is to bring down umno for good! And that is what we all going to do. Kita semua adalah ahli gerak kerja PH..moga usaha kita semua akan membuahkan hasil!!!

      Delete
    2. The concern is that, if all the unfair, dirty and even unlawful tricks that Najib and Umno/Bn do bear fruit, those blokes will still be around after Pru14.

      We need to put some retarding-growth chemicals to ensure no flowers, no bees to pollinate, and no fruits for them at Pru14.

      Anything to blast them out of power. Within the confines of the law. Shitting them in blogs is.

      Delete
  4. Nyata yang di Spura tak dapat balik ke Malaysia mengundi. Zahid tahu majikan di Spura tak kisah pun ada PRU14 di Malaysia pada Mei 9 dan, kaalu pekerja dah takda cuti, takda sebab mereka nak beri cuti untuk pergi mengundi.

    Memang sesuai dengan kehendak Zahid, Najib dan Umno/Bn. Di jangka pekerja di Malaysia yang tak dapat kerja yang setimpal dengan kelulusan/ kebolehan mereka di Malaysia tak sukakan mereka yang tak dapat sediakan peluang kerja yang cukup di Malaysia.

    Tapi di Malaysia sendiri, banyak majikan yang jugak tak hiraukan kepentingan lain dari buat duit, untung dan maju syarikat depa. Jadi, siapa peduli nak kasi cuti kaada pekrja kami, gamak nya dalam hati depa.

    Umno/Bn jangka ramai yang berkerja "makan gaji" tak sukakan mereka - kalah undi popular, dapat Tsunami Cina, keputusan yang paling teruk dalam sejarah Umno di Pru13. Jadi, memang dah niat jahat mereka nak kurangkan mereka yang berkerja "makan gaji" mengundi di Pru14. Bedebah.

    ReplyDelete
  5. Ada jgk org luar kerja kat m'sia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selagi najib pegang malaysia

      CUCU KAU ABE MAE akan jadi pelarian ke africa indon dan india

      DAH RAMAI jururawat kite ke africa selatan india indon dan tanah arab utk cari makan.

      nenek saudara kami ex jururawat pun ada jadi bini no brp entah di saudi..

      abe mae

      jom ke ostolia di utara melbourne ada puak kamu yg menyorok dalam hutan takut kena cekup.. siang kerja tapi malam lari ke hutan tido...sambil solat dan berdoa di celah rimbunan semak samun


      abe mae

      insyallah cucu cicit kamu pun sama one day ! amin !

      Delete
    2. Mu buat dlu...

      Di tanah air tercinta ku ini rezeki nya melimpah ruah cuma jangan malas...
      Aku tak pernah minta bantuan sapa2 semuanya aku usaha sendiri dan aku boleh dapat apa yg aku nak...

      Mu yg banyak komplain sbb kau malas n mengharap duit jatuh dari langit...

      Delete
    3. Aman, aku dah sebat kamu di komen sabentar tadi (di atas) mengata kamu otak kecil, komen ha nya 2-3 perkataan, takda peneragan pun.

      Komen kau di atas ini panjang sikit, tapi masih takda penerangan, masih menunjukkan otak kamu kecil.

      Kamu terangkan lah apa yang "Di tanah air tercinta ku ini rezeki nya melimpah". Kamu kerja angkut tahi ke, kalu gitu, memang lah rezeki kamu melimpah, sebab memang banyak tahi di negera ini, termasuk tahi 1MDB dsb nya.

      Kamu dapat apa2 rezeki dari 1MDB ke?

      Benar, ada kebun getah, sawit dll, tapi orang kampong rezeki "melimpah" ke?

      Yang di pinggiran kota atau di rumah pangsa, "rezeki melimpah" ke, takda yang mengeluh tak cukup duit, dahtu kena GST, tambah harga barangan sentiasa naik melambong tinggi.

      Bagus kamu cari peluang mintak doktor pakar brain surgeon belah otak kamu, mintak dia besarkan.

      Pergi jumpa doktor tuh, jangan malas.

      Delete
    4. Tanah air tercinta kunun... Perasan baguslah lu. Kalau tercinta takkan kau nak biarkan negara ni ditadbir tanpa hala tuju.

      Delete
    5. masyallah alahurabi


      "Aman14 April 2018 at 13:05
      Mu buat dlu...

      Di tanah air tercinta ku ini rezeki nya melimpah ruah cuma jangan malas...
      Aku tak pernah minta bantuan sapa2 semuanya aku usaha sendiri dan aku boleh dapat apa yg aku nak"

      HEBAT BETUL JUTAWAN VERY SUKSESPOL KAWAN KITE ABE MAE NI...

      DIA RAJIN tak malas

      dapat semua dia nak

      allah lebih sayangkan dia

      TAPI UTK HARI INI

      ESOK LUSA AKU SUMPAH ANAK CUCU KO MEREMPAT.. amin dan Nauzubillah moga allah memberi peringatan kpd abe mae..

      TAHNIAH aman ko dah ada segalanya.

      Delete
    6. Abg mae

      Nanti malaikat turun mengundi bagi pitih kat mu.

      Delete
    7. Woiii abg mae

      Lepas mengundi pas malaikat tu balik ke langit mu ikut naik sekali laa

      Delete
    8. Malaikat bawak wak kojola kenkang sekali....menyemak...

      Delete
  6. standard pemimpin hamnao yg ada.....alif yaa...minn....keledai

    ReplyDelete
  7. Inikah tahap pemimpin yang kita mahukan. Dulu spr beria-ia berkempen dlm media massa mengingatkan supaya keluar mengundi. Sekarang dah terbalik kut pulak. Spr pun dah tak nampak kesungguhan berkempen spy rakyat mengundi. Dah jumud dah kut agensi2 ni. Sprm pun tak kisah ttg rasuah yg bn lakukan secara terbuka. Inilah hasil kepimpinan kumpulan cash is king.

    ReplyDelete
  8. Takut kalah ka midi BN? Atau dah calculated, dah kalah! Kikikikikikiki

    ReplyDelete
  9. Saya tengok, sekiranya seseorg itu berada terlalu lama dlm umno, kemampuan berfikir secara positif hilang.
    In short, one becomes stupid.Mungkin penangan mkn duit haram kerana jadi YB dgn cara haram.
    Contoh undi hantu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju bro mm..inilah puak hantu saka puaka kepsrat klepet punya pemikiran..kata2 orang yg bingung bingai. bertekadkan nafsu datas kecerdikan disira dgn dedak taik..puaka yg menjahanamkan demokrasi negara..mempersendakan serta memperdayakan Rakyat..
      pertualang..pengkhianat..perasuah..penyubur perkauman..
      Maka x salahlh kami katakan..
      Burit Nanah itu..Celaka!@

      Delete
    2. Tidak lupa juga kpd Rakyat Sabah..bernaunglh dbawah perjuangan WARISAN..bangun Rakyat Sabah..perubahan perlu untuk kesejahteraan kalian semua..jgn lupa kuasa kalian.. 1 undi majoriti cukup menenggelamkan Umno ke laut cina selatan..moga ianya berlaku..ameen!

      Delete
    3. Bukti kn dlu mna pengundi hantu nye... Cakap pandai

      Delete
  10. Smkin dekat nak jatuh smkin bodoh lah tindakan pmimpin umno. .

    ReplyDelete
  11. Rancangan najib adekan pru dihari bekerja tanpa istihar cuti nak sekat pengundi jauh dah gagal...sekarang zahid plak tak nak mintak kerjasama singapore..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa nya kalau pemimpin S'pura tak minat dengan pemimpin Malaysia sekarang, dia orang akan bantu apa permintaan Malaysia yang akan menolong jatuhkan Najib.

      Macam Lee Kuan Yew dulu, anak nya PM Spura sekarang no nonsense and detest corruption. Nak teruskan imej Spura protects the interests of businessmen, financiers etc sebab mereka as a nation cari makan dari having a clean financial system. Itu pasal, kes melibatkan 1MDB di bawa ke mahkamah, pesalah di hukum.

      Mungkin Zahid sedar mereka hidung tak mancung, takkan pipi nak tersorong sorong kpd Spura.

      Delete
    2. Org seberang pon shopping kat m'sia sbb murah...

      Delete
    3. Betul, macam di sebut di penulisan di suatu news portal "It’s all about the integrity of their financial systems." -

      It’s not only the US which is pursuing the alleged (1MDB) culprits. Half a dozen more countries like Singapore, Luxembourg and Switzerland are also casting their nets wide to recover the stolen funds. Assuredly, they have no reason to be anti-Najib. It’s all about the integrity of their financial systems.

      As previous US attorney-general Lynch has said, “The Department of Justice will not allow the American financial system to be used as a conduit for corruption. With this action, we are seeking to forfeit and recover funds that were intended to grow the Malaysian economy and support the Malaysian people.

      “Instead, they were stolen, laundered through American financial institutions and used to enrich a few officials and their associates. Corrupt officials around the world should make no mistake that we will be relentless in our efforts to deny them the proceeds of their crimes.”

      Aku nak lihat lebih dari itu - tangkap depa. DoJ telah menukar fokus depa kapada "the criminal aspects of their 1MDB investigtions". Kot tak lama lagi keluar Kenyataan Akhbar depa menyatakan nama penuh "MO1" dan jenayah yang di lakukan nya.

      Hooray bila itu berkalu.

      Delete
  12. Ada siapa picaya karutan ini?

    Najib returned almost entire RM2.6b 'donation', BN strategic comms claims

    Umno president Najib Abdul Razak has returned most, if not all, of the so-called RM2.6 billion donation he received in 2013, the BN strategic communications (BNSC) team claimed today.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya...btul dia pulangkan balik!! Tapi ke akaun tanore finance kepunyaan eric aka jho lo!!! Ha2 ha2

      Delete
    2. Sori, salah nama.

      Nama sebetul nya: Jho Taek.

      Lo tu tak payah sebut, mengambil kira taraf dia - macam taik, hehe

      Delete
  13. Beware DAP's ‘Christian evangelists’, Ku Nan tells civil servants.

    Also beware benda'Allah yang tipu nama Teuku (banyak di guna di Aceh) tapi gunakan Tengku.

    ReplyDelete
  14. Bagus. Amat bagus. Bravo, Patriots -

    Ex-servicemen to monitor voting in police, military camps

    FMT Reporters | April 14, 2018

    National Patriots Association says its members will be actively involved in monitoring early voting, and calls on voters to do their patriotic duty and vote in GE14.

    KUALA LUMPUR: Members of the National Patriots Association (Patriot) will be stationed at the various military and police camps throughout the country to monitor early voting on May 5.

    Patriot president Brig Gen (rtd) Mohamed Arshad Raji said in a statement today that the organisation, which comprises ex-servicemen and retired police officers, had decided to play an active role in early voting.

    “Due to popular request from countless Malaysians throughout the country, Patriots offer ourselves to be polling agents on 5 May, and at the same time help monitor the conduct of the electoral event.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Check di mana 'peti undi awal dan 'peti undi pos' disorokkan, daftar senarai mereka, nama mereka, no. I/C. dan alamat yg pada PRU-PRU sebelum ini banyak kotroversi & meragukan.

      Setinggi-tinggi penghargaan diucapkan kpd Patriot di atas komitmen mereka demi Agama, Bangsa & Negara.

      Delete
  15. 7 Piggies Slot adalah sebuah permainan taruhan slot virtual terbaru yang dapat dimainkan via handphone dan product dari SBOBET di Bolavita, untuk mengetahui lebih detail dapat kunjungi di : http://159.89.197.59/7-piggies-slot
    sebelumnya mendaftar dan mendapatkan user id permainan dari Bolavita
    Pendaftaran gratis
    WA : 0812-2222-995
    Line: cs_bolavita

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...