Tuesday 12 September 2017

PEMBANGKANG PECAH TIGA, PENGUNDI HANYA PECAH DUA


Pertembungan tiga penjuru barangkali sudah terlalu sukar untuk dielakkan daripada berlaku dalam pilihanraya umum akan datang. 

Pihak yang teringin sangat kepada pertandingan tiga penjuru, selain Najib Razak, UMNO dan BN, ia juga seolah-olah suatu keseronokan bagi Pas.

Sebab itu, Pas yang berstatus pembangkang, tidak lagi menyerang UMNO dan BN sekarang ini. Najib pula sudah jadi sahabat karib mereka.

Yang selalu, bahkan hampir setiap hari diserang Pas ialah pembangkang juga iaitu Pakatan Harapan, khususnya Tun Mahathir Mohamad dan DAP. 

Lebih fasih mulut pemimpin Pas mengatakan mengundi Pakatan Harapan sama seperti mengundi DAP berbanding hakikat bahawa mengekalkan UMNO dan BN lagi akan terus memberi kesusahan dan kesengsaraan kepada kehidupan rakyat melalui kenaikan kos sara hidup yang tidak terkawal serta kemungkinan GST akan dinaikkan peratusannya.

Amanah yang sebahagian besar pemimpinya merupakan bekas pemimpin Pas juga merupakan musuh utama Pas ketika ini. Di mata Pas, pemimpin Amanah lebih jahat dan teruk berbanding UMNO yang suatu ketika dahulu pernah mereka kafirkan dan ragui keIslamannya. 

Melihat kepada gaya politik Pas sekarang, menang atau kalah dan berapa jumlah kerusi yang mampu dimenangi tidak lagi penting buat mereka. Sangat penting bagi Pas hanyalah memastikan pertandingan tiga penjuru menjadi kenyataan.

Tidak tahu apa upah atau ganjaran yang bakal diperolehi oleh Pas di sebalik perubahan haluan politik mereka itu. Mungkin sudah ada fatwa atau hadis baru yang membolehkan menyokong politik suku dan agama suku atau bersama pemimpin yang diragui menjanjikan lebih besar pahalanya lagi.

Tetapi, itulah realitinya. Pas lebih seronok menyerang Pakatan Harapan dan memungkinkan tiga penjuru menjadi kenyataan berbanding menolak keburukan UMNO, BN, kerajaan dan BN yang terang-terang terbentang menjadi pengetahuan seluruh pancaindera dunia.

Dengan sikap Pas yang yang benar-benar inginkan pertandingan tiga penjuru, ia dengan sendirinya menjadikan UMNO dan BN lebih santai untuk menghadapi pilihanraya akan datang.

Ramai pemimpinnya lebih girang kebelakangan ini dengan berkata, "apa nak ditakutkan....tiga penjuru kita akan terus berkuasa lagi".

Makna kata, di sebalik Pas seronok dengan tiga penjuru, UMNO dan BN secara sedar melihat kedudukan parti Islam itu hanyalah sebagai alat, perkakas dan penyendal kepada cerahnya sebuah kerajaan kleptokrasi terus berkuasa di bumi Malaysia ini.

Soalnya, benarkah pertandingan tiga penjuru memberi kelebihan kepada UMNO dan BN serta akan menipiskan peluang Pakatan Harapan menjadi kerajaan?

Realitinya, yang berpecah tiga hanyalah parti-parti iaitu BN, Pakatan Harapan dan Pas yang digambarkan mengetuai Gagasan Sejahtera, tetapi rakyat secara majoritinya hanya berpecah kepada dua.

Satu kelompok rakyat mahukan UMNO serta BN kekal berkuasa dan satu lagi mahukan sebuah kerajaan baru dapat diwujudkan.

Atau dalam ertikata lain lain - satu mahu hitam dan satu lagi mahu putih, satu mahu kebaikan dan satu lagi mahu mengekalkan kerosakan.

Dalam kelompok Pakatan Harapan, boleh dikata seluruhnya mahu yang putih, kebaikan dan kerajaan baru dapat diwujudkan.

Dalam UMNO dan BN, ia diakui terpecah dua. Adayang mahu Najib kekal berkuasa dan semakin ramai yang menyampah untuk mengekalkannya. Mereka percaya mengekalkan lagi UMNO dan BN, yang lebih seronoknya hanyalah Najib dan Jho Low saja.

Kesukaran ekonomi, rasuah, kemewahan pemimpin, beban sara hidup dan sukarnya anak-anak mereka mendapat pekerjaan adalah antara sebab mereka tidak lagi sesetia dulu, malah sedia untuk putus cinta terhadap UMNO, BN dan kerajaan sedia ada.

Golongan tersebut secara diam-diam akan mengundi Pakatan Harapan atau mungkin memilih untuk tidak keluar mengundi sama-sekali. Mereka tahu mengekalkan kemungkaran besar dosanya.

Dalam Pas juga begitu, meskipun ada segelintir yang taksub dan wala' membabi buta, ramai juga yang menjadikan pilihan dalam PRU 14 akan datang ialah antara hitam atau putih, kebaikan atau kerosakan dan kerajaan lama yang menyusahkan atau kerajaan baru yang menyuluhkan jalan harapan.

Pilihan bagi ahli dan penyokong Pas yang celik itu turut sama pilihannya - mengundi calon Pakatan Harapan sedia diam-diam atau langsung tidak keluar mengundi. 

Pas akan diketepikan terus dalam pertimbangan pilihan ahli dan penyokongnya jika mereka lihat parti itu tiada harapan langsung untuk menang dan membentuk kerajaan.

Mereka secara umumnya sedar persaingan sebenar adalah antara Pakatan Harapan dan BN. Membazir saja memberi undi kepada calon-calon Pas yang akhirnya akan menyebabkan musuh mereka sejak azali, UMNO dan BN menang dalam pilihanraya serta meneruskan kerakusan kuasa merosakkan segala-galanya.

Selain tidak sanggup mengundi parti yang tidak membawa kemenangan, pasti ramai ahli dan penyokong Pas yang turut tidak sedia memberi undi mereka yang hanya memberi laluan kepada cukai GST terus dikenakan dan harga ikan kembung RM22 sekilogram.

Oleh yang demikian, secara perlahan-lahan Pas akan jadi semakin kecil sokongannya. Dengan mereka yang boleh berfikir, terbuka dan memikirkan masa depan sedia untuk memilih perubahan, hanya kelompok terasing yang totok dan jumud saja tinggal bersama Pas.

Yang mustahak, dalam tempoh berbaki beberapa bulan lagi sebelum PRU 14, penerangan dan pemahaman yang seluas-luasnya harus diberikan kepada rakyat mengenai pilihan yang harus mereka buat. Pakatan Harapan mesti menjadikan ini sebagai agenda keutamaan.

PRU 14 adalah peluang terbaik melakukan penghijrahan. Selepasnya, peluang  untuk membuat perubahan mungkin tidak muncul lagi dalam pilihanraya-pilihanraya akan datang. Sekali kita melepaskannya, penyesalan akan menghantui sepanjang zaman.

Tetapi, jika Pakatan Harapan yang menjadi kerajaan dan mereka tidak menjadi sebaik yang diharapkan, ia lebih mudah ditukar dalam pilihanraya yang seterusnya.

Filipina, Indonesia serta Thailand misalnya sudah lama menguak perubahan dan hari ini rakyatnya sedang menikmati hasil yang lebih baik dalam kehidupan mereka.

Bolehkah kita bayangkan apa jadi kepada Filipina dan Indonesia jika Marcos dan Suharto tidak disingkirkan dahulu atau Thailand kalau pemimpinnya yang terpalit rasuah tidak berani ditukar ganti dan dikekalkan hingga kini?  (ShahbudinHusin 12/09/2017)

213 comments:

 1. Replies  1. 16 Sept dataran merdeka
   Janji bapok dgn kami !!


   Delete
  2. Adun Penanti, Dr Norlela Ariffin mengakui isu kilang haram di Kampung Sungai Lembu dekat sini, yang sering dibangkitkannya, memberi kesan buruk kepada karier politik beliau.

   Adun PKR itu turut mendakwa tindakannya itu menyebabkan kerajaan negeri pimpinan DAP tidak menyukainya, namun menegaskan beliau berbuat demikian demi kebajikan dan kepentingan rakyat.

   Menurutnya, namanya disebut-disebut dalam isu kilang haram itu seolah-olah beliau melakukan kesalahan kerana membangkitkan isu berkenaan ketika sidang Dun Mei lalu dan ketika Mesyuarat Tindakan Daerah 2017.

   Beliau berkata, sebaliknya tindakan itu diambil setelah beliau menerima bantahan daripada 168 penduduk menerusi 18 muka surat yang dihantar kepadanya ketika sidang Dun lalu.

   "Saya tahu tindakan ini berlawan arus dan beri kesan buruk kepada karier politik tetapi demi tugas untuk selesaikan aduan rakyat yang terseksa dengan masalah ini, saya akan terus berusaha serta bangkitkan pada persidangan Du.

   "Usaha saya membangkitkan masalah itu pada sidang Dun lalu akhirnya diambil perhatian dan berharap lebih banyak kilang haram dapat ditangani melalui proses pemutihan oleh JAS supaya premis mereka boleh beroperasi mengikut peraturan ditetapkan," kata Dr Norlela kepada pemberita selepas Program Penanti River Run di Kampung Terus di sini, hari ini.

   Beliau berkata, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) juga telah merekodkan keterangannya bagi membantu siasatan kes penyalahgunaan kuasa berhubung kilang habuk kayu yang beroperasi secara haram di Sungai Lembu sejak 10 tahun lepas.

   Dalam pada itu, katanya, beliau akan mengusulkan akta lebih berkesan untuk diguna pakai bagi mengambil tindakan ke atas kilang-kilang yang beroperasi secara haram di Pulau Pinang, terutama yang mencemarkan alam sekitar.

   Menurut beliau, pihaknya akan membawa sekali lagi usul Akta Jalan, Parit dan Bangunan 1974 (Akta 133) pada persidangan Dun akan datang, dijangka November nanti.

   "Saya pernah usulkan akta itu pada sidang Dun dua tahun lepas supaya kerajaan negeri DAP mengambil tindakan ke atas kilang memproses habuk kayu di Sungai Lembu yang beroperasi lebih 10 tahun namun Ketua Menteri (Lim Guan Eng) menolaknya," katanya.

   Beliau berkata, Akta Perancangan Bandar dan Desa 1976 (Akta 172) yang diguna pakai sekarang dilihat kurang berkesan untuk menangani kewujudan kilang haram, selain memperuntukkan kompaun yang terlalu kecil iaitu sebanyak RM250.

   "Saya rasa kerajaan negeri perlu lebih tegas mengatasi kewujudan kilang haram terutamanya apabila membabitkan penduduk yang terpaksa menderita akibat masalah pencemaran.

   "Akta 133 adalah lebih tegas kerana ia membolehkan tindakan terus diambil terhadap pemilik kilang yang tidak mematuhi peraturan tanpa perlu dirujuk kepada pihak mahkamah," katanya.

   Delete
  3. KAMU UCAP TAHNIAH KPD PAP SGPORE YG JUGA BUTIR TAHIP DAP KERANA


   .
   PAP MELANTIK MELAYU JATI JADI KETUA NEGARA SINGAPURA


   TAHNIA BURIR TAHIK PAP LANTIK HALIMAH MELAYU JADI PRESIDEN

   IKHLAS DARI KAMI

   MALAYSIA BARU 14OKT MPPJ

   Delete
  4. SIAPA KATA MELAYU MELARAT D SINGAPURA?   MELAYU JADI PRESIDEN!
   UMNO BERANI NAK BAGI CINA JADI TPM????

   BODO TELUR GOYANG KECUT UMNO

   Delete  5. Siapa kat PAP SINGAPOK RASIS?


   mana mat singapok ?????

   Budak hingus badak sumbu

   Delete
  6. Mangkuk 11.26! Kalau nk maki hamun di sini bukan tmpt hang.bangsa buduh payah nak di ajar mulut mcm bangkai.kami sdg bicara mahu nyahkan amno bn yg sdg menghancurkan negara.mangkuk suka maki hamun mencarut sila berambus....sial

   Delete

  7. Ooi mangkok. Singapura asal2nya melayu punya, Sang Nila Utama, tolong baca sejarah sikit... Jangan jadi but a sejarah

   Delete
  8. Saya bekas anak Spura dan mempunyai 6 adik2 warga sana mengesahkan tidak ada seorang pun anak Melayu Spura hidup melarat dan tidak berpelajaran berbanding Melayu Malaysia di bawah pentadbiran bebal Najib.

   Adakah Najib benar2 prihatin terhadap penderitaan rakyat dek kelembapan ekonomi, pengangguran, harga barang keperluan yg terus naik melambung ekoran gst & penarikan sabsidi Kerajaan...??

   Tergamaknya pasangan laki bini ini berbelanja ratusan juta untuk kos penerbangan guna pakai jet mewah kerajaan untuk mengangkut rombongan besar Rosmah/Najib, kos melobi, persiapan & mengatur orang untuk menyambut kedua laki bini di sana...HANYA untuk menghadap & menyembah ke bawah duli yg Di Pertuan Presiden Donald Trump sekadar untuk '30 minit' saja. Kunjungan ini pun bukan Kunjungan Rasmi yg biasanya disambut dgn ledakan meriam & perbarisan hormat kpd pembesar negara. Kunjungan kali ini sebenarnya adalah sekadar kunjungan 'terdesak' Najib untuk meraih simpati Amerika saat2 PRU 14 menjelang tiba tak lama lagi. Apakah perlu dibawa Rosmah bersama? Kerja2 merayu, mengampu bodek & menjilat tak bermaruah ini tak pernah dibuat oleh Tun Dr. Mahathir, malah Presiden George Bush & Presiden Bill Clinton kena penangan adalah...!!

   Apakah mereka akan terus kembali ke tanah air setelah peruntukan '30 mnit' itu berakhir, atau lazimnya mengikut selera nafsu Rosmah mengelilingi kota2 besar menyopping sakan pakai duit rakyat & negara..?? Sama-sama kita lihat gelagat mereka nanti...!!

   Haruskah kita akan terus dipimpin oleh seorang dayus, school drop-out, tak berintigriti, perompak, boros & tunduk kehendak bini & kuasa2 besar.....???

   Delete
  9. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

   Delete
  10. Sanggup Najib Tun Razak teruskan juga jumpa Trump si Yahudi.

   Satu negara berkabung atas kemangkatan mantan YDPA, Sultan Kedah...

   tapi seorang Ketua Kerajaan Islam, Najib Tun Razak merafak sembah kepada Donald Trump, Presiden USA Negara Pelobi Yahudi Zionis Israel?

   Di mana penasihat PM Najib Tun Razak Tuan Guru Hadi Awang? Apakah beliau lupa kepada Islam lalu redho PM merafak sembah kepada kepala Yahudi Zionis Dunia?

   Paling memilukan kemangkatan baginda hanya disampaikan pesan kepada rakyat guna video? Alangkah hina Raja Melayu kepada Najib Tun Razak.

   Pulanglah Najib Tun Razak...
   Pulanglah...
   Ketua kerajaan Islam telah mangkat.
   Trump ketua kafir harbi.
   Jangan menyembah kafirun.

   Delete
  11. TUAN ADMIN SHAHBUDIN.......izinkan teman nak bagi pendapat sikit..........harap tuan boleh tapis komen Kejora yg berulang-ulang dalam blog ni.

   Tak ada gunanya pengunjung blog ni membaca benda yg sama berulang kali. Sudahlah tak ada fakta ditambah pulak dengan kata meroyan tak tentu hala.

   Harap Tuan Admin tak biarkan Kejora ambik kesempatan yg melampau dan keterlaluan..........dan menjadikan blog ni sebagai tempat pelupusan sampah-sarapnya....

   Jangan dibiarkan Kejora ni dengan sewenang-wenangnya sabotaj blog ni.........hingga menganggu pengunjung dan pembaca setia yg lain.

   Kalo puak Kassim Baba ni ada strategi untuk sabotaj pihak kita.............kita jugak perlu ada strategi untuk menjaga kepentingan kita dari dipercacaikan oleh mereka.

   Perbuatan Kejora yg keterlaluan ni boleh menghilangkan "value" blog ini di mata pengunjung setia yg lain.

   Harap dapat perhatian Tuan Admin.
   Sekian wassalam dan terima kasih.

   Delete
  12. BUDIN HAPRAk BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...


   BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   KakKahKahKah

   Delete
  13. Pulanglah Najib Tun Razak...

   Sultan Kedah mangkat...

   Trump kafir yahudi zionis Israel...

   Macai Najib dah kemaruk rindu...

   Pulanglah Najib Tun Razak...

   Jangan jadi Melayu bangsat haramjadah tak hormat Raja Melayu... Kirim bidio sebagai penghormatan kepada Raja. Biadap.

   Delete
 2. Replies
  1. Betol bro......PAKATAN akan lawan dengan satu parti kembar yakni BN & PAS.

   Ikot formula ringkasnya....
   Pertandingan 2 penjuru
   PAKATAN lawan BN/PAS

   Teman dah berkempen hantar formula di atas melalui whatsapp pada sumer sepupu sepapat, sedara-mara.......terutama yg tua2 supaya deme mudah menangkap dan hadamkan dalam kepala deme hingga sebati PAKATAN lawan BN/PAS............dan bila tiba waktu mengundi deme akan ikot apa yg diprogramkan dalam kepala.

   Moh kawan2......bersama kita hapuskan kleptokrasi yeooppp...!!

   Delete

  2. Teman masuk hutan Borneo malangnya masih lagi yg hidup di atas dedak

   Di kawasan pelda pun makcik harapkan pelir-ada .. Spt dedak baja dan rm5000 satu kluarga...

   Org pelirda tak payah cungkil sawit daaa... Esok pelirda bagi dedak.. Khalas undi bee end

   Delete
  3. Ucapan peguam, Siti Kasim yang dikatakan membuat kenyataan di sebuah portal bahawa kisah mimpi Nabi Ibrahim yang termaktub dalam al-Quran bukan daripada tuhan, sempena Hari Raya Korban yang lalu dikecam.

   Ketua Dewan Ulamak Pas Selangor, Rizuan Rahmat berkata, kenyataan ini berbaur hasutan dan berbentuk provokasi.

   Menurutnya, kenyataan itu sekali gus menyentuh sensitiviti umat Islam yang mengamalkan ajaran Islam yang jelas berdasarkan pandangan ulamak dan fuqaha.

   Delete

  4. KAMU UCAP TAHNIAH KPD PAP SGPORE YG JUGA BUTIR TAHIP DAP KERANA


   .
   PAP MELANTIK MELAYU JATI JADI KETUA NEGARA SINGAPURA


   TAHNIA BURIR TAHIK PAP LANTIK HALIMAH MELAYU JADI PRESIDEN

   IKHLAS DARI KAMI

   MALAYSIA BARU 14OKT MPPJ

   Delete
  5. PH vs BN + Pas.

   PH vs KLEPToCrats + TAKFIROCRATs.

   Delete
 3. Undi haji lebai hadi makna sokong kleptokrat najip

  ReplyDelete
  Replies
  1. "Pertembungan tiga penjuru akan berlaku kerana wujudnya politik angkuh dan oportunis yang diamalkan oleh DAP," kata Naib Presiden Pas, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah.

   Menurutnya, Pas tidak akan berdiam diri dengan strategi yang cuba dilakukan DAP untuk menjatuhkan Pas dengan meracuni pemikiran ahli-ahli Pas mengenai dakwaan tidak tepat mengenai sokongan Datuk Seri Abdul Hadi Awang untuk Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak Najib.

   “Pas akan berusaha meyakinkan pengundi-pengundi Islam betapa selama ini mereka diperbodohkan oleh DAP dengan strategi politik sesumpah yang bertukar warna mengikut keadaan dan tempat. Para pengundi mesti menolak Dap yang ultra sekular dan anti Islam ini,”

   Delete
  2. Nik Amar ketakutan...Pengkalan cepa akan ditawan oleh Husam Musa..
   Nik Amar cakap besar jee pandai..

   Delete
  3. Undi pas sama dgn undi kafir harbi.

   Delete
 4. Jom 14 oktober


  Padang mppj


  Sayang Malaysia benci kleptokrat  500 000 org  Naik lrt turun stesen jaya


  Tambang sendiri

  ReplyDelete
  Replies
  1. Adun Kepayan Dr Edwin Bosi hari ini mengumumkan keluar parti DAP, sekali gus meletak jawatan sebagai Timbalan Pengerusi DAP Sabah.

   Dalam kenyataan di sini, Dr Bosi berkata tindakan itu diambil susulan ketiadaan persefahaman serta berbeza pendapat dengan Pengerusi DAP Sabah Stephen Wong.

   Surat peletakan jawatannya dihantar kepada setiausaha DAP Sabah pada 24 Ogos lalu.

   “Selepas berbincang dengan pemimpin DAP Penampang, saya memutuskan untuk melepaskan keanggotaan saya dalam DAP dan meletak jawatan sebagai timbalan pengerusi parti, berkuat kuasa 31 Ogos.

   “Jurang perbezaan pendapat antara saya selaku timbalan pengerusi dan Stephen Wong terlalu besar. Disebabkan mustahil untuk kami kembali berbaik, saya mengambil langkah berundur agar keharmonian dalam DAP Sabah berkekalan. Kegagalan ‘Shanghai handshake’ merupakan pencetus kepada keputusan saya untuk keluar parti,” katanya.

   Dr Bosi berkata, pada awalnya, jawatankuasa DAP Sabah mahu memecatnya, namun beliau dirujuk kepada Jawatankuasa Disiplin DAP Kebangsaan yang menggantungnya selama tiga bulan sehingga esok, tanpa memanggil beliau untuk mempertahankan diri.

   Bagaimanapun, Dr Bosi berkata beliau tidak berdendam terhadap DAP dan pucuk pimpinan kebangsaan.

   “Buat masa sekarang saya kekal sebagai wakil rakyat Bebas sebelum menyertai parti politik yang dikenal pasti boleh memperjuangkan kepentingan kaum etnik dan rakyat Sabah,” katanya

   Delete
  2. Dt Bosi nak join WARSIAN

   Delete
  3. Tengok Najib dan Rosmah..

   Jet tanggung...

   Belanja tanggung...

   Beli belah duit curi...

   Sana sini ada escort tanggung...

   Pendek kata dah ditanggung seumur hidup.

   Sultan mangkat dia boleh jumpa Trump?

   Pengkhianat orang Melayu.

   Delete


 5. Analisa businesweek


  Harga minyak akan melambong bulan 11. Inflasi bakal.cecah rekod 5.8%


  Pru14 walau pas jadi PEMGEBOM BERANI MATI letak calon utk kalah di kawasan harapan...

  Analisa kata HARAPAN tetap.menang


  Che det kata pru14 antara harapan dan bee end


  MT Sabu kata... Yang di tengah tengah blok ke 3 akan hancur mengalir ke laut cina selatan  Korang pilih


  Harapan atau bee end

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pesuruhjaya Tinggi Hak Asasi Manusia PBB mengecam Kerajaan Myanmar atas 'serangan sistematik' ke atas penduduk Islam Rohingya selepas krisis melibatkan golongan itu semakin meruncing.

   Zeid Ra'ad al Hussein ketika berucap di Majlis Hak Asasi Manusia PBB, semalam turut memberi amaran tentang 'pembersihan etnik' terhadap masyarakat minoriti tersebut.

   Beliau turut menyelar Myanmar kerana tidak memberikan akses kepada penyiasat hak asasi untuk ke kawasan bergolak di Rakhine.

   Delete
  2. Najib tak berkokok..takut Myanmar

   Delete
 6. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Woi iklan nombor ekor oleh kroni najip


   Pegi blog umno laaa... Ko tanya kojola kontol sado 16sept nih blig terbaek umno wal judi.. Wal d sokong hadi

   Delete
  2. "Situasi pada masa ini masih belum dapat dinilai sepenuhnya, namun keadaannya kelihatan seperti tindakan pembersihan etnik.

   "Saya menggesa Kerajaan Myanmar menghentikan kekejaman operasi ofensif ini dengan akauntabiliti untuk semua perlanggaran yang telah berlaku dan membalikkan pola diskriminasi yang meluas terhadap penduduk Rohingya," ujarnya.

   Sementara itu, pemimpin spiritual Buddha, Dalai Lama turut menyatakan kebimbangan terhadap keganasan yang berterusan ke atas penduduk Islam.

   Beliau menggesa Penasihat Negara, Aug San Suu Kyi yang kini berdepan tekanan banyak pihak supaya mencari penyelesaian damai terhadap krisis itu.

   "Saya merayu kepada Suu Kyi dan barisan pemimpin Myanmar agar mendekati semua bahagian masyarakat untuk cuba memulihkan hubungan dengan penduduk dengan semangat keamanan dan perdamaian," katanya menerusi surat dihantar kepada penerima Hadiah Nobel Keamanan tersebut.

   Kelmarin, Menteri Luar Bangladesh menegaskan pembunuhan beramai-ramai sedang berlaku di Rakhine hingga menyebabkan kebanjiran kira-kira 300,000 pelarian Rohingya

   Delete
  3. BN bawah Najib halau beribu-ribu kapal pelarian Rohingya hanyut akibat perang kaum-agama di Myanmar. Malah, permintaan usul Rohingya di Parlimen ditolak Najib bersama dengan geng Pasu Bunga Parlimen.

   Kerajaan Indonesia di bawah Jokowi yang beri perlindungan kepada pelarian Rohingya daripada lemas dan kebuluran hanyut di lautan Andaman.

   Zalimnya Najib dan Hadi kepada Rohingya yang satu agama - Islam Rahmatan lil alamin.

   Delete 7. Gst telah melunpukan sistem deposit bank tempatan apabila tiada pertumbuhan simpanan oleh pengguna pada 2016 2017...


  Sistem Gst telah melesapkan 180b dari poket rakyat dan pengguna serta pembeli...


  Pertumbuhan GDP adalah kerana expodt bkembang dan bukannya kerana gaji dan hidup pengguna berkembang zebalikbya merosot !

  Expot naik sebab ringgit murah dan sengkek naka harga acond panasonic pun murah di Saudi dan Amerika...


  Tapi duit expot masuk akaun Jepun. China. Sibgapore. Taiwan. Ostolia dan pelabur kecil di malaysia spt Amerika Korea dan israel.

  Kenapa GDP pembayar cukai dan pengguna rakyat Malaysia tak naik 5.8%? Sebab duit simpanan habih bayaq


  GST
  kos belajar anak naik
  Petrol.naik
  Harga makananan naik
  Sewa naik
  Harga kereta 6% gst tak turun
  Belanja hospital swasta sebab hospital kerjaan sengkek ubat
  Kos sara hidup tak dapat kontrol
  Lahir ker bayi kena berhutang dgn hospital tadika kolej universiti dan pinjaman kawin kereta rumah dan kos perkuburan rm8000.


  Hidup rakyat berhutang supaya bank milik kroni kaya raya.

  40% penjawat makan rasuah
  78% rakyat Malaysia pernah makan atau beri rasuah ketika hidup


  MACAM NI KAAA kamu semua yg sokong kleptokrar???

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bro......rakyat susah tak perrr yeooppp janji pemimpin mesti kaya raya.

   Rakyat terkepit tersepit tak perrr..........janji aktiviti nyopping birkin dan berlian berpanjangan berterusan.

   Rakyat mengeluh kos sara tinggi tak perrrr......janji pemimpin seronok 7 keturunan kedarah tak habis.

   Rakyat jadi bodoh tak perrr........janji pemimpin bijak perah rakyat.

   Rakyat jadi koolie batak tak perrr.......janji pemimpin jadi tuan.

   PRU14 moh kita bebaskan Msia dari kleptokrasi...!!

   Delete


  2. Yang selalu di bodohkan adalah makcik pakcik pelda !!

   Bodo 7 keturunan

   Delete
  3. Yeop Msiabaru......ater nerokam 5000 sampei cicior seluornya......legat mata sampei mulot terkuncam.....

   Tak sedor dulu udah kene juwei.....ni sekali lagi dijuwei....

   Ape senten benor akeinye......

   Delete
  4. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

   Delete
  5. TUAN ADMIN SHAHBUDIN.......izinkan teman nak bagi pendapat sikit..........harap tuan boleh tapis komen Kejora yg berulang-ulang dalam blog ni.

   Tak ada gunanya pengunjung blog ni membaca benda yg sama berulang kali. Sudahlah tak ada fakta ditambah pulak dengan kata meroyan tak tentu hala.

   Harap Tuan Admin tak biarkan Kejora ambik kesempatan yg melampau dan keterlaluan..........dan menjadikan blog ni sebagai tempat pelupusan sampah-sarapnya....

   Jangan dibiarkan Kejora ni dengan sewenang-wenangnya sabotaj blog ni.........hingga menganggu pengunjung dan pembaca setia yg lain.

   Kalo puak Kassim Baba ni ada strategi untuk sabotaj pihak kita.............kita jugak perlu ada strategi untuk menjaga kepentingan kita dari dipercacaikan oleh mereka.

   Perbuatan Kejora yg keterlaluan ni boleh menghilangkan "value" blog ini di mata pengunjung setia yg lain.

   Harap dapat perhatian Tuan Admin.
   Sekian wassalam dan terima kasih.

   Delete
  6. Habaq mai..... di negeri pembangkang oerintah apa tang turun????.... tolonglah habaq.... satu Malaysia rakyat nak tau.....satupun jadilah.... apa yang turun?.....

   Delete
  7. Dua exco kerajaan negeri Selangor yang juga adalah pemimpin kanan parti masing-masing - PAS dan DAP - hari ini bertelagah mengenai kewajaran sebuah pesta arak yang dijadualkan diadakan di ibu negara pada Oktober depan.

   Bagi Naib Presiden PAS, Datuk Iskandar Abdul Samad, semua pihak khususnya bukan Islam lebih sensitif dengan penganjuran apa jua aktiviti yang melibatkan minuman beralkohol.

   Katanya, tindakan itu bagi menjaga kedudukan Islam sebagai agama persekutuan.

   "Arak memang bertentangan dengan Islam jadi kita sedar sepatutnya tidak memperbesarkan perkara ini memandangkan agama rasmi kita Islam dan kena jaga sensitiviti umat Islam dalam hal ini

   Delete
  8. Ko ni memang bodos...kawalan harga barang dibawah kementerian pengguna yg tak berguna...kerajaan negeri tak de kuasa....ade arti bodoos...dah tua masih bodos mcm kejora mr
   jerbon dan sahabat jahiil...
   Hahaha

   Delete
  9. Pesta Arak dibuat di kuala lumpur...saper yg berkuasa meluluskan pesta arak di kuala lumpur?

   Delete
  10. Pasarkas tadak berani letak jawatan di Selangor. Lagi mau duduk sama PKR, Bersatu, DAP dan Amanah.

   Arak DATUK BANDAR Key yEll sudah sokong. Pasarkas mau lawan Datuk Bandar lantikan Najib ka? Ada betul ka mau belasah Najib Tun Razak cucu Noah shareholder Kasino Genting?

   Apa lagi mau tegur Ku Nan tengku palsu? Ada telur lagi ka mau tegur Umno - BN?

   Boley jalan sama Pasarkas mau lawan ka? piggy daaa...pigs..

   Delete
  11. SUHARLI MASROP.. hang ni dok kedah kot? Apa yg hang nak tau turun? Tanyala federal gov. Yang patut hang tanya apa faedah dok bawah pembangkang. Tapi toksah tanyala. Baik hang bawak bantai pi tidoq kat kebun getah.

   Delete
  12. Sejak ubat kena GST penyakit gila kojola taukeh wayang pacak tu makin menjadi jadi...

   Delete 8. Bn-umno pecah dua : Bersatu(25% undi umno (75% undi melayu tegar)

  Pas pecah dua - amanah(38% undi) pmip (62%) undi muslim tegar

  Umno sabah - (warisan 80% ) umno ((20%)

  Apa nak takut


  Umno berpecah. Pas berpecah


  Undi pecahan umno(bersatu ppbm) dan pas ( amanah pan) 63% masuk pakatan harapan)

  itu kira 1/4 dari undi tegar melayu islam. Masih tak cukup. Harapan perlu up lagi %bersatu DI KEDAH JOHOR PERAK.

  KALAU campur 80% warisan makna harapan dapat 49% keseluruhan undi asal pas dan umno... Makna melayu sudah berpecah dua !!!
  Betul budin.... Analisa matematik dan statistic kami tepat sama.macam budin !!!


  Jom TUBUHKAN KERAJAAN HARAPAN DI PUTRAJAYA

  ReplyDelete
  Replies
  1. AMIN...ALLAHUMMA....AMIN

   Delete
  2. "Kita adalah masyarakat berbilang kaum dan dengan masyarakat majoriti yang bilangan umat Islam yang tinggi dan sesiapa yang ingin menganjurnya apa-apa aktiviti sebagainya harus lebih sensitif tentang perkara ini," kata Iskandar.

   Iskandar berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas menghadiri Perbincangan Meja Bulat Belanjawan 2018 di Shah Alam, hari ini.

   PAS sebelum ini dilaporkan sedang mempertimbangkan sama ada akan mengadakan protes terhadap penganjuran pesta arak Better Beer Festival 2017 yang dijadual di ibu negara pada 6 Oktober depan.

   Semalam, Anggota Jawatankuasa Pusat PAS Dr Riduan Nohd Nor menyatakan rasa kesal Malaysia dipilih sebagai lokasi pesta walaupun atas nama pelancongan dan untuk bukan Islam.

   Delete
  3. Bro Malaysiabaru

   Baru baru ni saya berkesempatan untuk melawat sabah sekali lagi.

   Drp KK hinggalah ke Kudat Kota Marudu Pitas dan kanibongan. Dalam perjalanan saya singgah di kota belud.

   Apa yg nyata parti Warisan mendapat sokongan yg sangat kuat. Dr.Maximus Ongkili di Bandau pasti akan tumbang.

   Di Kota Belud nasib keruak si karabau ibarat telur di hujung tanduk.

   Delete
 9. Pas akan MELEPAS dikelantan, hadi akan dikecam nanti oleh pengikut yg kesal dgn salah kepimpinan menerajui pas

  ReplyDelete
  Replies
  1. AMIN...ALLAHUMMA....AMIN

   Delete
  2. PAS mengingatkan Tun Dr Mahathir Mohamad, BN kekal berkuasa hingga kini disebabkan sistem berat sebelah yang diamalkan bekas perdana menteri itu.

   Kata Timbalan Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man Umno dan masalah yang ada padanya kini juga adalah merupakan hasil didik Dr Mahathir.

   Katanya sejak berdekad-dekad lalu PAS melihat Umno sebagai sebuah parti perompak dan penyamun, termasuk ketika ia diketuai Dr Mahathir. Dan PAS, kata Tuan Ibrahim, konsisten melawan Umno sejak sekian lama.

   "Untuk makluman Tun (Mahathir), Umno dilihat sebagai perompak dan penyamun ini bukanlah baru sekarang. Dari dulu lagi PAS berlawan kerana pelbagai kerosakan yang dilakukan Umno, BN di negara ini.

   "Malah di zaman Tun, Umno sudah pun menjadi perompak dan penyamun cuma Tun tidak sedar.

   "Sudah berdekad lamanya sejak merdeka PAS melawan Umno. Di zaman Tun, kamilah (PAS) yang lawan Tun," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

   Delete
  3. Jadi sekarang cuma duduk ditepi dan lihat kemungkaran berlaku depan mata sambil berpakat ikut pintu belakang? Nampak mcm ciri orang MUNAFIK!

   Delete
  4. Parti tok guru lahanat hj hadi awang laknatullah alihi tu pasti tinggal batu nesan sahaja.

   Delete
 10. Kite kasi bakor macai Najib dan walaun Hadi.

  Apakah hari Najib menipu rakyat?
  Bilakah waktu afdal saman WSJ?
  Selepas Isnin hari apa?
  Sebelum Rabu hari apa?
  Hari apa Trump suruh Najib jumpa dia?
  Dalam banyak-banyak hari, hari apa Najib nak saman WSJ?
  Apakah hari pada tarikh 7 Julai 2015?
  Hari ini hari apa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kata Tuan Ibrahim sukar untuk dinafikan bahawa PAS adalah pembangkang utama kepada Umno sejak sebelum merdeka sehingga kini.

   Pada masa sama katanya Dr Mahathir kini merasai "peritnya menjadi pembangkang" hanya selepas dua tahun meninggalkan Umno dan menubuhkan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU).

   Bekas pensyarah itu berkata bagi PAS, menurunkan Najib tidak cukup untuk menyelesaikan masalah di negara ini, tetapi apa yang diperjuangkan partinya itu adalah untuk menggantikan sistem korup dan rasuah dengan dasar Islam untuk keselamatan negara serta rakyat berbilang kaum.

   Sehubungan itu, katanya, tuduhan Dr Mahathir yang mendakwa PAS menyokong Umno kerana kecewa tidak mahu bersama HARAPAN adalah tidak wajar memandangkan perjuangan PAS tidak pernah berubah.

   Delete


 11. Bertaubat lah wahai pemimpin dan ahli-ahli PAS...

  Lobai PAS naik hangin Tun Mahathir minta taubat lah..

  Tun Mahathir minta PAS taubat sebab selama ini pemimpin PAS sokong UMNO yang diketahui oleh dunia Presidennya seorang kleptokrasi..

  Taubat dalam membuat keputusan yang
  menyokong kepada kebatilan dan kejahatan dalam berpolitik. Bukan nya bertaubat dalam perkara lain seperti ajaran sesat ke .. tuduh orang jual pil kuda ke..

  Jangan lah balas nasihat Tun Mahathir dengan mengatakan Tun Mahathir tak layak sebab dosa-dosa ini .. dosa-dosa itu... Tun Mahathir tak layak dan tidak sedar diri bagai ..

  Tun Mahathir ahli politik yang hebat dan kenal bau taik Najib yang PAS hendak bergelumang bersama.


  ReplyDelete
  Replies
  1. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

   Delete
  2. TUAN ADMIN SHAHBUDIN.......izinkan teman nak bagi pendapat sikit..........harap tuan boleh tapis komen Kejora yg berulang-ulang dalam blog ni.

   Tak ada gunanya pengunjung blog ni membaca benda yg sama berulang kali. Sudahlah tak ada fakta ditambah pulak dengan kata meroyan tak tentu hala.

   Harap Tuan Admin tak biarkan Kejora ambik kesempatan yg melampau dan keterlaluan..........dan menjadikan blog ni sebagai tempat pelupusan sampah-sarapnya....

   Jangan dibiarkan Kejora ni dengan sewenang-wenangnya sabotaj blog ni.........hingga menganggu pengunjung dan pembaca setia yg lain.

   Kalo puak Kassim Baba ni ada strategi untuk sabotaj pihak kita.............kita jugak perlu ada strategi untuk menjaga kepentingan kita dari dipercacaikan oleh mereka.

   Perbuatan Kejora yg keterlaluan ni boleh menghilangkan "value" blog ini di mata pengunjung setia yg lain.

   Harap dapat perhatian Tuan Admin.
   Sekian wassalam dan terima kasih.

   Delete
  3. PAS tidak gentar. Serangan-serangan ini menunjukkan betapa paniknya Tun dan HARAPAN pada kebangkitan sokongan PAS ketika ini.

   "PAS akan terus melawan Umno di PRU ke-14 seperti PRU lain yang lalu.

   "Kalau nak tuduh PAS perosak, lihatlah cermin dulu siapa yang konsisten, siapa yang U-turn," ujarnya lagi.

   Delete
  4. Bila masa panik?
   Lagi satu siapa yang selalu suka copy paste mencarut lepas tu sebut nama Allah? Teruk sungguh. Stateless.. PARIAH!

   Delete
  5. Pas nak gentar apa?
   Pas mmg berani.
   Sehinggakan tuhan pun dikatakan mencarut.

   Delete
 12. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  ReplyDelete
  Replies
  1. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

   Delete
  2. PEMIMPIN Pas MEMANG TIDAK FAHAM LANGSUNG DENYUT NADI REALITI BERPOLITIK MALAYSIA DI MANA MEREKA SEDANG HIDUP SEJAK DULU HINGGA SEKARANG.

   JIKA PEMIMPIN Pas SENDIRI TAK FAHAM MAKA PENGIKUTNYA 1000 KALI DUNGU.

   Pas...KAMU BUKAN PEMERINTAH MALAYSIA
   DAN TIDAK AKAN MEMERINTAH MALAYSIA. FAHAMKAN KATA KATAKU. WASSALAM.

   Delete
  3. PAS Kelantan hari ini membuat satu laporan polis terhadap Siti Kasim dan David Orok di Ibu Pejabat Polis Daerah Kota Bharu, di Pengkalan Chepa, hari ini.

   Timbalan Ketua Pemuda PAS Kelantan, Noor Azariza Mohd Alawi, berkata aduan itu dibuat bagi membolehkan polis menjalankan siasatan berasas prinsip dan pemeliharaan undang-undang ke atas kedua-dua individu tersebut.

   Katanya, ia berikutan status Facebook dipercayai milik Siti pada 1 dan 10 September lalu yang membawa pelbagai tafsiran, pengertian menyimpang dan menyesatkan mengenai ibadah korban dalam Islam.

   "Pada 5 September lalu satu lagi status yang mengelirukan oleh pemilik Facebook David Orok telah dimuat naik.

   "Beliau telah menyatakan bahawa Nabi Ismail adalah anak luar nikah hasil daripada tindakan Nabi Ibrahim meniduri Hajar. Ia memberi maksud bahawa nabi Allah itu melakukan perbuatan zina," katanya ketika ditemui selepas membuat laporan polis tersebut.

   Delete
 13. kuasa tawar menawar (bargaining power) PAS semakin terhad olih kerana PH dgn secara resmi nya tlh memutuskan perhubungan n menolak semua bentuk kerjasam dgn mereka.

  PAS masih malu2 kucing utk merayu utk bekerjasama dgn UMNO/BN. jika d terima pun PAS akan d anggap sebagai 'junior partner' aja.

  PAS sedang melalui 'era kegelapan' n d pimpin olih Hj Hadi yg bercelaru pemikiran nya sekarang.

  jika dia menghadapi PRU14 secara sendiri, maka saya berani meramal kan yg ia nya akan tertewas dgn teruk sekali.

  akibat nya Hj Hadi akan d singkir n PAS terpaksa lah membina semula parti yg mungkin akan masa yg lama.

  sementara itu PAS akan merayau 'in d political wilderness'.

  Kesian!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. PAS berlawan sesama parti pembangkang?
   dah gila ke apa PAS nih...

   Delete
  2. Terdahulu, Siti (gambar) yang juga seorang peguam dilaporkan mengelirukan orang ramai melalui kenyataannya berhubung peristiwa Nabi Ismail dan Ibrahim yang menjadi detik permulaan kepada ibadah korban di kalangan umat Islam pada setiap 10 hingga 14 Zulhijjah.

   Noor Azariza berkata Pemuda PAS turut menggesa supaya siasatan juga dibuat ke atas pemilik Facebook bekas exco Selangor, Ronnie Liu, yang membuat komen menghina kerana ulama dan Islam di laman Facebook Terengganu Kini.

   Katanya, kenyataan itu dibuat ketika siaran langsung kuliah duha Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang pada 8 September lalu.

   "Beliau pada komen tersebut jelas menyebut perkataan 'pedagang Islam' dan 'bertopeng agama' pada Tuan Guru yang sedang mengajar ilmu agama.

   "Sehubungan itu, kami membuat laporan polis supaya satu siasatan dan tindakan undang-undang ke atas ketiga-ketiga individu tersebut dapat dibuat," katanya yang diiringi kira-kira 30 ahli Pemuda PAS.

   Delete
 14. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  ReplyDelete
  Replies
  1. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

   Delete
  2. TUAN ADMIN SHAHBUDIN yg dihormati..........harap dapat tindakan dari Tuan memadam komen Kejora yg berulang-ulang ni.............kerana perbuatan Kejora ni jelas sudah sampai ke tahap yg amat melampau dan keterlaluan.

   Jika tidak dipantau dan dikawal..........maka dibimbangi blog ni akan hilang "pengaruh bisanya" kepada pembaca yg lain.

   Harap dapat tindakan segera dan tegas dari pihak Tuan Admin.

   Sekian terima kasih.

   Delete
  3. Tambah Noor Azariza, Siti, Orok dan Liu boleh ditafsirkan sebagai menentang perlembagaan negara yang meletakkan Islam sebagai agama persekutuan, selain mencabar Yang Di-Pertuan Agong selaku penaung agama Islam Malaysia.

   "Selain itu ia juga bersifat ancaman serta menggugat ke atas ketenteraman awam dan kedaulatan negara," katanya.

   Delete
 15. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  ReplyDelete
  Replies
  1. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

   Delete
  2. Syarat PAS terhadap PKR sebelum kedua-dua parti itu boleh bekerjasama, iaitu supaya PKR meninggalkan rakannya DAP dan Amanah, membuktikan parti Islam itu masih menyimpan niat untuk menjalinkan semula kerjasama politik, kata seorang anggota Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR.
   “Kalau mereka mula cakap macam itu, saya rasa ia agak menarik kerana maksudnya mereka mula fikir mungkin ada peluang (berbincang dengan PKR),” kata Elizabeth Wong.
   Naib Ketua Dewan Pemuda PAS, Ahmad Fadhli Shaari baru-baru ini berkata PAS hanya akan membuka pintu rundingan atau mengadakan kerjasama politik sekiranya PKR meninggalkan Pakatan Harapan (PH), yang menurut PAS di diketuai DAP.
   “Pintu rundingan ini dibuka semula dengan syarat PKR meninggalkan DAP dan PAN,” katanya Ahmad Fadhli merujuk singkatan kepada Amanah yang kerap digunakan pemimpin PAS.
   PH yang menggabungkan PKR, DAP, Amanah dan PPBM merupakan gabungan politik menggantikan Pakatan Rakyat yang dimansuhkan selepas pertelingkahan PAS-DAP.

   Delete
 16. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiada lagi gebang besar Seman haram jadah
   Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
   Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
   Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
   Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
   Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
   Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
   Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
   Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
   Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
   Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
   Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
   Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
   Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
   Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
   Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Delete
  2. Mei lalu, PAS secara rasmi menamatkan kerjasama dengan PKR selepas menuduh parti itu melanggar syarat “tahaluf siyasi”, istilah yang digunakan pemimpin PAS untuk menyifatkan kerjasama politik bersama parti berlainan ideologi.
   Elizabeth berkata PKR sebuah parti yang terbuka untuk berbincang dengan mana-mana parti politik termasuk PAS jika mempunyai agenda sama menumbangkan kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN).
   Bagaimanapun, beliau berkata partinya sudah bersedia untuk pertandingan 3 penjuru yang bakal berlaku susulan keengganan PAS mengadakan perjanjian pilihan raya dengan PH.
   Pemimpin PKR baru-baru ini bergolak selepas keputusan Biro Politik parti itu untuk berunding dengan PAS.
   Rabu lalu, Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor, Datuk Ahmad Yunus Hairi berkata tiada arahan daripada pusat untuk menamatkan rundingan dengan PKR.

   Delete
 17. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiada lagi gebang besar Seman haram jadah
   Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
   Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
   Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
   Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
   Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
   Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
   Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
   Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
   Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
   Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
   Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
   Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
   Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
   Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
   Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Delete
  2. PAS hari ini mengutus surat terbuka kepada Tun Dr Mahathir Mohamad, menjawab kritikan bekas perdana menteri itu semalam yang menuduh parti itu memudahkan kemenangan untuk Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum akan datang.
   Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata PAS sudah lama menentang Umno dan merasakan segala halangan terhadap pembangkang sepanjang pemerintahan Dr Mahathir.
   “Kini baru dua tahun Tun menjadi pembangkang, Tun baru terasa peritnya menjadi pembangkang,” kata Tuan Ibrahim dalam surat yang menyenaraikan pelbagai tindakan bekas presiden Umno itu mengekang kebebasan pembangkang.
   Menurutnya, kesedaran politik yang dialami Dr Mahathir mengenai Umno sepatutnya berlaku 20 tahun lalu.
   “Alangkah baiknya kalau Tun sedar 20 tahun lebih awal, bukankah Anwar kini sudah menjadi PM, Najib tidak menjadi PM, keluarga Datuk Seri Anwar tidak perlu melalui keperitan yang berlanjutan sehingga hari ini dan rakyat tidak perlu bersusah-payah bergelut hari ini di bawah kerosakan yang dibawa oleh pemimpin-pemimpin Umno-BN pilihan Tun?” kata Tuan Ibrahim.

   Delete
 18. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiada lagi gebang besar Seman haram jadah
   Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
   Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
   Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
   Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
   Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
   Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
   Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
   Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
   Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
   Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
   Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
   Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
   Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
   Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
   Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Delete
  2. Tuan Ibrahim berkata PAS tidak hanya berpuas hati dengan menjatuhkan Datuk Seri Najib Razak sahaja.
   “Selama ini, kami menentang agar rakyat bangkit menukarkan Umno-BN dan menggantikannya dengan parti yang akan menukar sistem yang korup dan rasuah dengan dasar Islam yang diturunkan Allah untuk keselamatan negara dan rakyat yang berbilang kaum ini.”
   Menurutnya, serangan Dr Mahathir terhadap PAS menunjukkan sikap panik pada sokongan PAS ketika ini.
   Menurutnya, PAS tidak gentar dengan pertandingan 3 penjuru.
   “Suka hatilah siapa yang ingin masuk gelanggang di kerusi-kerusi tradisi PAS untuk menjadikan ia peperangan tiga penjuru, itu hak demokrasi masing-masing.”
   “Kalau nak dituduh PAS perosak, lihatlah cermin dahulu siapa yang konsisten, siapa yang sentiasa U-turn.”

   Delete
 19. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiada lagi gebang besar Seman haram jadah
   Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
   Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
   Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
   Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
   Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
   Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
   Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
   Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
   Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
   Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
   Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
   Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
   Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
   Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
   Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Delete
  2. Ahli Dewan Undangan Negeri Penanti, Dr Norlela Ariffin mengakui isu kilang haram di Kampung Sungai Lembu dekat sini, yang sering dibangkitkannya, memberi kesan buruk kepada karier politik beliau.
   Wakil rakyat PKR itu turut mendakwa tindakannya itu menyebabkan kerajaan negeri pimpinan DAP tidak menyukainya, namun menegaskan beliau berbuat demikian demi kebajikan dan kepentingan rakyat.
   Katanya, namanya disebut-disebut dalam isu kilang haram itu seolah-olah beliau melakukan kesalahan kerana membangkitkan isu berkenaan ketika sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Mei lalu dan ketika Mesyuarat Tindakan Daerah 2017.
   Beliau berkata, sebaliknya tindakan itu diambil setelah beliau menerima bantahan daripada 168 penduduk menerusi 18 muka surat yang dihantar kepadanya ketika sidang DUN lalu.
   “Saya tahu tindakan ini berlawan arus dan beri kesan buruk kepada karier politik tetapi demi tugas untuk selesaikan aduan rakyat yang terseksa dengan masalah ini, saya akan terus berusaha serta bangkitkan pada persidangan DUN.
   “Usaha saya membangkitkan masalah itu pada sidang DUN lalu akhirnya diambil perhatian dan berharap lebih banyak kilang haram dapat ditangani melalui proses pemutihan oleh JAS supaya premis mereka boleh beroperasi mengikut peraturan ditetapkan,” kata Norlela kepada pemberita selepas Program Penanti River Run di Kampung Terus di sini, hari ini.
   Katanya, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) juga telah merekodkan keterangannya bagi membantu siasatan kes penyalahgunaan kuasa berhubung kilang habuk kayu yang beroperasi secara haram di Sungai Lembu sejak 10 tahun lepas.

   Delete
 20. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiada lagi gebang besar Seman haram jadah
   Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
   Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
   Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
   Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
   Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
   Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
   Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
   Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
   Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
   Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
   Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
   Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
   Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
   Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
   Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Delete
  2. Astafirullah....gilo moroyan ke apo...ni dedak dah hbs kut...

   Delete
  3. Dalam pada itu, katanya, beliau akan mengusulkan akta yang lebih berkesan untuk diguna pakai bagi mengambil tindakan ke atas kilang-kilang yang beroperasi secara haram di Pulau Pinang, terutama yang mencemarkan alam sekitar.
   Menurut, beliau pihaknya akan membawa sekali lagi usul Akta Jalan, Parit dan Bangunan 1974 (Akta 133) pada persidangan DUN akan datang, dijangka November nanti.
   “Saya pernah usulkan akta itu pada sidang DUN 2 tahun lepas supaya kerajaan negeri DAP mengambil tindakan ke atas kilang memproses habuk kayu di Sungai Lembu yang beroperasi lebih 10 tahun namun Ketua Menteri (Lim Guan Eng) menolaknya,” katanya.
   Beliau berkata Akta Perancangan Bandar dan Desa 1976 (Akta 172) yang diguna pakai sekarang dilihat kurang berkesan untuk menangani kewujudan kilang haram, selain memperuntukkan kompaun yang terlalu kecil iaitu sebanyak RM250.
   “Saya rasa kerajaan negeri perlu lebih tegas mengatasi kewujudan kilang haram terutamanya apabila membabitkan penduduk yang terpaksa menderita akibat masalah pencemaran.
   “Akta 133 adalah lebih tegas kerana ia membolehkan tindakan terus diambil terhadap pemilik kilang yang tidak mematuhi peraturan tanpa perlu dirujuk kepada pihak mahkamah,” katanya.

   Delete
 21. Tiada lagi gebang besar Seman haram jadah
  Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
  Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
  Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
  Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
  Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
  Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
  Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
  Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
  Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
  Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
  Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
  Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
  Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
  Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
  Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 22. Tiada lagi gebang besar Seman haram jadah
  Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
  Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
  Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
  Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
  Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
  Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
  Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
  Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
  Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
  Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
  Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
  Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
  Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
  Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
  Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 23. Tiada lagi gebang besar Seman haram jadah
  Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
  Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
  Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
  Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
  Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
  Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
  Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
  Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
  Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
  Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
  Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
  Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
  Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
  Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
  Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 24. Tiada lagi gebang besar Seman haram jadah
  Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
  Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
  Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
  Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
  Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
  Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
  Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
  Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
  Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
  Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
  Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
  Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
  Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
  Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
  Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 25. Tiada lagi gebang besar Seman haram jadah
  Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
  Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
  Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
  Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
  Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
  Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
  Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
  Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
  Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
  Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
  Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
  Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
  Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
  Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
  Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 26. Tiada lagi gebang besar Seman haram jadah
  Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
  Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
  Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
  Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
  Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
  Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
  Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
  Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
  Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
  Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
  Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
  Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
  Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
  Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
  Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 27. Tiada lagi gebang besar Seman haram jadah
  Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
  Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
  Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
  Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
  Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
  Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
  Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
  Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
  Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
  Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
  Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
  Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
  Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
  Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
  Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by a blog administrator.

   Delete
 28. Tiada lagi gebang besar Seman haram jadah
  Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
  Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
  Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
  Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
  Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
  Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
  Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
  Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
  Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
  Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
  Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
  Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
  Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
  Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
  Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 29. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete 30. Nampaknya tiga penjuru berlaku juga tetapi pengundi tetap kekal memilih antara dua samada UMNO BN atau Pakatan Harapan. Atau YES or NO.

  Dalam fikiran pengundi sekarang ialah ada dua pesaing sahaja kerana yang ketiga jenis berbagai ia itu PAS dah bercampur hitam putih dimana warna yang di ingini tidak menjadi. Kejap putih lebih. Kejap hitam lebih.

  Lagi pun orang dah tak percaya pada ajaran yang di bawa oleh PAS.

  WALLAHUALAM.

  ReplyDelete
  Replies
  1. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

   Delete
 31. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  ReplyDelete
 32. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  ReplyDelete
 33. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  ReplyDelete
 34. kepada Tuan Admin,

  Dalam pada kita meraikan perbezaan pendapat, diharap perbuatan seperti copy paste sesuatu yg berulang kali wajar di ambil tindakan. Bukannya kita tidak petah berhujah, tetapi tidak ada keperluan utk kita berbuat demikian kerana sampah tidak memerlukan hujahan balas malah perlu dibuang kerana ianya meyemakkan suasana dan ruang. Hatap tuan admin memberi pertimbangan yg wajar terhadap keperluan ini. Selamat berjuang

  ReplyDelete
  Replies
  1. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

   Delete
  2. amat bersetuju dgn pandangan anon 12:46.

   sudah sampai masa nya tuan admin membuat tapisan. ulasan 'copy paste' yg berulang ulang perlu d padamkan dgn kadar yg segera.

   amat menyemak kan !.

   Delete
  3. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

   Delete
  4. TUAN ADMIN SHAHBUDIN yg dihormati..........harap dapat tindakan dari Tuan memadam komen Kejora yg berulang-ulang ni.............kerana perbuatan Kejora ni jelas sudah sampai ke tahap yg amat melampau dan keterlaluan.

   Jika tidak dipantau dan dikawal..........maka dibimbangi blog ni akan hilang "pengaruh bisanya" kepada pembaca yg lain.

   Harap dapat tindakan segera dan tegas dari pihak Tuan Admin.

   Sekian terima kasih.

   Delete

 35. Mengikut kajian oleh Rafizi,
  39% pengundi sokong UMNO,
  21% pengundi sokong PAS
  So jumlah UMNO & PAS ada 60%
  Jumlah pengundi melayu adalah 66%

  So yang baki 6% (66-60) korang boleh faraid ....faham  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiada lagi gebang besar ^Seman haram jadah
   Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
   Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
   Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
   Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
   Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
   Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
   Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
   Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
   Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
   Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
   Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
   Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
   Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
   Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
   Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Delete
  2. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

   Delete
 36. Tiada lagi gebang besar ^Seman haram jadah
  Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
  Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
  Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
  Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
  Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
  Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
  Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
  Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
  Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
  Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
  Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
  Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
  Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
  Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
  Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 37. Tiada lagi gebang besar ^Seman haram jadah
  Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
  Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
  Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
  Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
  Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
  Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
  Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
  Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
  Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
  Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
  Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
  Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
  Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
  Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
  Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 38. Adakah Najib benar2 prihatin terhadap penderitaan rakyat dek kelembapan ekonomi, pengangguran, harga barang keperluan yg terus naik melambung ekoran gst & penarikan sabsidi Kerajaan...??

  Tergamaknya pasangan laki bini ini berbelanja ratusan juta untuk kos penerbangan guna pakai jet mewah kerajaan untuk mengangkut rombongan besar Rosmah/Najib, kos melobi, persiapan & mengatur orang untuk menyambut kedua laki bini di sana...HANYA untuk menghadap & menyembah ke bawah duli yg Di Pertuan Presiden Donald Trump sekadar untuk '30 minit' saja. Kunjungan ini pun bukan Kunjungan Rasmi yg biasanya disambut dgn ledakan meriam & perbarisan hormat kpd pembesar negara. Kunjungan kali ini sebenarnya adalah sekadar kunjungan 'terdesak' Najib untuk meraih simpati Amerika saat2 PRU 14 menjelang tiba tak lama lagi. Apakah perlu dibawa Rosmah bersama? Kerja2 merayu, mengampu bodek & menjilat tak bermaruah ini tak pernah dibuat oleh Tun Dr. Mahathir, malah Presiden George Bush & Presiden Bill Clinton kena penangan adalah...!!

  Apakah mereka akan terus kembali ke tanah air setelah peruntukan '30 mnit' itu berakhir, atau lazimnya mengikut selera nafsu Rosmah mengelilingi kota2 besar menyopping sakan pakai duit rakyat & negara..?? Sama-sama kita lihat gelagat mereka nanti...!!

  Haruskah kita akan terus dipimpin oleh seorang dayus, school drop-out, tak berintigriti, perompak, boros & tunduk kehendak bini & kuasa2 besar.....???

  ReplyDelete
  Replies
  1. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

   Delete
 39. Mengikut kajian oleh <Rafizi,
  39% pengundi sokong UMNO,
  21% pengundi sokong PAS
  So jumlah UMNO & PAS ada 60%
  Jumlah pengundi melayu adalah 66%

  So yang baki 6% (66-60) korang boleh faraid ....faham

  ReplyDelete
 40. Sekali bah, pantai pun berubah.
  Lain ulu lain parang.
  Lain dulu lain sekarang.
  Masihkah DAP & PAP parti perkauman...??
  ------------------------------

  Ini jawapan & kenyataan sebenarnya.

  SINGAPORE: The next Presidential Election due next year will be reserved for Malay candidates, based on the hiatus-triggered model, said Prime Minister Lee Hsien Loong in Parliament on Tuesday (Nov 8).

  Next year's presidential election will be reserved for candidates from the Malay community, Prime Minister Lee Hsien Loong said in Parliament yesterday.

  The move would pave the way for Singapore to have its first Malay president in over 46 years, since the country's first president, Mr Yusof Ishak, died in office in 1970.

  Following the statement, President Tony Tan Keng Yam posted on Facebook that he "will not be standing in the next presidential election" as it would be for Malays.

  Hidup Pakatan Harapan.
  Hidup DAP

  ReplyDelete
  Replies
  1. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

   Delete
  2. Jika Najib & Rosmah berhati perut, tentu mereka berdua akan terus pulang ke tanah air setelah sessi '30 minit' tamat memberi penghormatan terakahir kpd Almarhum Seri Paduka Baginda Sultan Kedah yg telah menyelamatkan talian hayat mereka duduk di singgahsana Seri Perdana, bukan terhegeh-hegeh nyopping-sakan bagai orang tak kenang budi & hormat kpd Raja.

   Delete
  3. 39% pengundi sokong UMNO,
   21% pengundi sokong PAS
   So jumlah UMNO & PAS ada 60%
   Jumlah pengundi melayu adalah 66%

   So yang baki 6% (66-60) korang boleh faraid ....faham

   Delete
  4. Jika Rosmah & Najib masih mau terus berpoya & nyopping-sakan, terserah kpd Duli Yg Maha Mulia Raja-Raja beserta rakyat jelata keseluruhannya pertimbangkan jenis manusia apakah si Rosmah & Najib ini.....???

   Delete
 41. Salam Sdra Budin

  Pertama sekali....amat sedih dengan makhluk "lackeys" dan "monkeys" yang copy paste dan komen yang tak de kecerdikan manusia langsung!...

  Saya pasti mereka adalah dari makhluk yang mengaku "Melayu" yang telah berubah perangai kerana terlebih makan dedak yang pada umumnya adalah untuk makanan haiwan ternakan....kasihan melayu yang sebegini!...Inilah akibat meyanjung Raja Cash!

  Wahai Melayu kaum ku...
  Yang putih dan yang hitam begitu nyata...
  Apakah pandangan mu masih kelabu asap?
  Jangan pandang terlalu dekat...nanti kabur pandangan mu.
  Pandanglah jauh jauh nuuun kedepan...dimana anak cucu cicit kita akan berada...pasti akan jelas pandanganmu.

  Sanggupkah kita melihat anak cucu cicit dan keturunannya berjalan mengharungi semak samun hanya kerana kita tidak melihat jauh kedepan?...walhal adalah tanggung jawab kita untuk merintis jalan dan memelihara negara ini untuk kesenangan masa depan mereka.

  Yang hitam tetap hitam...dan yang putih begitu jelas.
  Yang mencuri dan menjarah harta negara juga begitu jelas...
  Yang melaungkan demokrasi demi kleptokrasi juga amat jelas...
  Yang birahi berasmaradana dikhalayak ramai dan menjaja agama pun kita kenal dengan jelas.

  Wahai Melayu kaumku...
  Melayu tak kan bangsat tanpa UMNO...
  Malah Melayu akan lebih bangsat jika terus bersama UMNO..
  Melayu tak kan hilang Iman Islamnya tanpa PAS...
  PAS dan UMNO telah tanpa segan silu bersedudukan walaupun tanpa nikah.

  Masih kaburkah penglihatan mu wahai Melayu kaumku?

  Atau kamu lebih mudah menyalahkan segalanya kepada yahudi dan DAP....walaupun segalanya berpunca dari kesalahan kamu sendiri?

  To the lackeys and monkeys...
  We know that for you to be able to read and write...you must the most intelligent of them all...
  But...the way you write is still unintelligent to us human.
  Please consider that we are human being.....so be humanlike please!..that is if you want to be treated as human amongst us.

  ReplyDelete
  Replies
  1. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

   Delete
 42. Mmg tak guna cai puak haprak bapok jalang
  Pantun hamba, sial ni buat kopipes berulang
  Nak bagi Budin anggap hamba ini petualang
  Supaya pantun hamba Budin sekat & halang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

   Delete
  2. 39% pengundi sokong UMNO,
   21% pengundi sokong PAS
   So jumlah UMNO & PAS ada 60%
   Jumlah pengundi melayu adalah 66%

   So yang baki 6% (66-60) korang boleh faraid ....faham

   Delete
  3. Tiada lagi gebang besar ^Seman haram jadah
   Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
   Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
   Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
   Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
   Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
   Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
   Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
   Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
   Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
   Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
   Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
   Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
   Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
   Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
   Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Delete
 43. Cai haprak biol biingai, kelihatan udah nekad
  Dia buat khianat agar pantun hamba disekat
  Tapi cara tak beradab ni takkan dapat berkat
  Tn Budin admin ni bijak, dia tau ukur & sukat

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Silahkan di kunjungi ya kawan-kawan 100% Memuaskan
   > Hoki anda ada di sini <
   Agen Togel
   Agen Bola
   Agen Kasino
   Togel SGP
   Togel Hongkong
   Togel Sydney
   hubungi kami di :
   Line : ALLSBOBET
   Bbm : D60E1BF8
   Wa : +855974832357

   Delete
 44. Siapa ini dajal haram jadah punya cai haprak
  Tempat tu depa makan tempat tu juga berak
  Pantun hamba sengaja dikopipes berselerak
  Supaya admin block hamba, depa nak sorak

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pantun ko hwmpes ..hanye personal...boddddoooooh...haramjadah...haprak

   Delete
  2. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN

   Delete
 45. Tuan Budin, Tolonglah sekat kerja orang gila terlepas ni. Memang tuan Budin nak buat blog ni open to everybody, tapi bukan kepada jenis manusia gila yg ditugaskan mengacau blog ini. Jika di blog pro BN Umno kita komen sikit dia blok dah, Kenapa Tn Budin bagi ruang kepada orang gila ni berleluasa disini?
  Apa faedahnya memberi ruang kepada sigila yg mencaci Pak Othaman secara gila isim yg kronik, macam tak sedar diri akibat kerasukan dedak Badaki!

  Kita pun boleh mencarut jika mahu tapi tak akan samakan kebodohan sigila isim ni dengan kita.

  Paling baik Tuan Budin jangan lagi kasi muka dengan sigila ini.Mengganggu perjalanan blog ini dgn komen2 bertahap taik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN

   Delete
 46. BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  ReplyDelete
 47. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN

  ReplyDelete
  Replies
  1. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
   SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
   INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN

   Delete
 48. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN

  ReplyDelete
 49. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA #PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN

  ReplyDelete
 50. BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...
  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...
  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  ReplyDelete
  Replies
  1. BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...
   BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...
   BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   Delete
 51. BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...
  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...
  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  ReplyDelete
 52. BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...
  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...
  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  ReplyDelete
 53. BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...
  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...
  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  ReplyDelete
 54. UNDI PH = UNDI DAPIGS = UNDI EVANGLIST = BERMULALAH REPUBLIK LIBERAL DEMOKRATIK DAN AKAN BERAKHIR DOMINASI MELAYU ISLAM.

  ReplyDelete
 55. Tiada lagi gebang besar ^Seman haram jadah
  Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
  Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
  Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
  Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
  Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
  Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
  Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
  Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
  Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
  Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
  Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
  Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
  Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
  Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
  Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Tiada lagi gebang besar ^Seman haram jadah
  Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
  Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
  Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
  Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
  Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
  Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
  Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
  Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
  Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
  Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
  Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
  Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
  Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
  Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
  Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 56. Tiada lagi gebang besar ^Seman haram jadah
  Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
  Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
  Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
  Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
  Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
  Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
  Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
  Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
  Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
  Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
  Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
  Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
  Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
  Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
  Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
  Tiada lagi gebang besar ^Seman haram jadah
  Mlm tadii bapok ini betul2 udah terima padah
  Dah fobea lihat hamba punya pantun madah
  Harap lepas ni dia akan jaga dia punya lidah

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Seman cabut larii, tak ubah binatang buruan
  Mlm tadii baru tahu, terok dia terima habuan
  Kini si tua ibliis ini dah mereng sasau sawan
  Itulah akibatnya bila dia jolok sarang tabuan

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Mlm tadi, Seman pasti tak tidor sampai pagi
  Terkedu ler iblis ni, dek habuan hamba bagi
  Baru dia tahu langit tu rendah ke atau tinggi
  Tobat dia tidak berani berdepan hamba lagi

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Othaman ibliis tak pernah semayang & posa
  Mampos kat blog jer, dia bergelumang dosa
  Keje kutuk & hina kerajaan sepanjang masa
  Malam tadi, kena dgn hamba, baru dia rasa

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Terus dah hilang kelibat Seman dajal puaka
  Sampai ke pagi, dia tak berani jengah muka
  Tak kan kena tibai sikit, diam bersedih duka
  Mcm mana?, 16/09/17 ini, Dataran Merdeka

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 57. Innalillahi Wainnai Ilaihiraajiun

  Al-Fatihah

  Almarhum Almu'tasimu Billahi Muhibbuddin Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu'adzam Shah Ibni Al-Marhum Sultan Badlishah (28 November 1927 - 11 September 2017).

  Ada Najib & Rosmah ambil peduli....???
  --------------------------------

  Di Penang ada tak Pegawai Penyiasat Pendakwa Raya mati disimen dalam tong saat2 si mendiang telah menyiap laporan salah laku/penyelewengan 1mdb/Najib Razak.....??


  PETALING JAYA: Pemandu bekas peguam negara, Tan Sri Abdul Gani Patail cedera ditembak 2 lelaki di halaman rumah sendiri, semalam.

  China Press melaporkan kejadian itu berlaku di halaman sebuah rumah teres 2 tingkat di Taman Putra Ampang pada jam 8.30 pagi Selasa.

  Mangsa berusia 40 tahun yang bernama Mustafa, baru diambil bekerja sebagai pemandu persendirian Gani sejak Januari lalu.

  Polis: Kes pemandu Gani Patail ditembak belum ada perkembangan positif.


  Ketua Polis Daerah Ampang Jaya ACP Hamzah Alias berkata belum ada perkembangan positif dalam siasatan ke atas kes pemandu bekas peguam negara yang ditembak 2 lelaki di rumah sendiri.

  Kenapa polis kita terhegeh-hegeh & lembab, ada apa2 nak cover line seseorang kah....???


  PEMANDU Tan Sri Abdul Ghani Patail yang telah ditembak dan cedera minggu lalu didakwa sebagai amaran kepada bekas peguam negara itu agar tidak bekerjasama dengan pihak berkuasa Amerika Syarikat dalam siasatan skandal 1MDB.

  Kenyataan Biro Siasatan Persekutuan Amerika Syarikat (FBI) itu dipetik oleh sumber berita Bloomberg, dalam laporan berita bertajuk "1MDB Stolen Funds Witnesses are scared to talk, FBI says" (Saksi-saksi kecurian dana 1MDB takut untuk bercakap, kata FBI).

  FBI turut memetik laporan-laporan berita Malaysia berkenaan pegawai-pegawai tempatan yang telah ditangkap kerana berperanan di dalam menyiasat penyelewengan dana 1MDB, dan baru-baru ini pada 30 Ogos lalu, pemandu kepada bekas Peguam Negara, telah ditembak dan cedera kemungkinan sebagai amaran kepada bekas pendakwaraya itu agar tidak bekerjasama dengan Amerika Syarikat kata FBI.


  Di Penang ada tak pengasas Ambank mati ditembak sejurus membuat laporan (Polis & Bank Negara) RM2.6 bilyon masuk ke akaun peribadi Najib Razak...??

  ReplyDelete
  Replies
  1. UNDI PH = UNDI,/DAPIGS = UNDI EVANGLIST = BERMULALAH REPUBLIK LIBERAL DEMOKRATIK DAN AKAN BERAKHIR DOMINASI MELAYU ISLAM.

   Delete
 58. Dia dah semakin sopan Othaman bapok kedi
  Hamba sudah ajar dia tentang adat dan budi
  Kalau tak diajar, makin si tua ini menjadi-jadi
  Otherwise he’ll keep on be damn and bloody

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 59. anon 1409
  sabar , ni baru cabaran d cyber belum seberapa ni...
  tn Shah dah bagi ruang pd kita...alhamdulillah.....

  dari cara meracau pencacai PASUMNO ni lah kita dpt lihat bahawa mereka dan parti mereka sebenarnya sedang NAZAK MENGHADAPI SAKARATUL MAUT menjelang PRU14 ni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mengikut kajian oleh #Rafizi,
   39% pengundi sokong UMNO,
   21% pengundi sokong PAS
   So jumlah UMNO & PAS ada 60%
   Jumlah pengundi melayu adalah 66%

   So yang baki 6% (66-60) korang boleh faraid ....faham

   Delete
 60. kenyataan yg d buat olih Setia Usaha Akhbar Rumah Putih (White House), Ms Sarah Huckabee Sanders yg lawatan najib tiada kaitan dgn penyiasatan FBI n tindakan undang2 DOJ mengenai 'jenayah' 1MDB.

  kenyataan ini saja sudah buat Najib/Rosmah tercirit kerana mereka tidak bolih lagi mengaitkan perbuatan 'jenayah' kumpulan mereka dgn lawatan ini.

  on that score alone d visit is considered futile. if d press were 2 ask Pres Trump abt 1MDB, I m pretty certain that his response will b d same. it may sound something like this - "d investigation will proceed as usual n if there r enough proof, d culprits will face d brunt of d American justice system'.

  in d states, every body is equal b4 d law. if u commit a traffic offence, u pay d fine immaterial whether u r a president's son or a pauper.

  if Pres Looney Trump utters/makes such statements, than Najib might as well pack his bag n return as a 'saudagar kobis' instead of 'pahlawan bugis'.

  n pru 14 will b pushed 2 d end of its present life.

  hope my prediction will come true - insya'allah.

  ReplyDelete
 61. Rupanya si Seman ini, kena kasi sikit gertak
  Hamba pantun jer, bukan guna parang tetak
  Kalau dibiar, dia sesuka hati je redah lantak
  Kini baru le ada sikit dia mcm orang berotak

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   =BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   Delete
 62. Cai2 haprak terus dlm resah gundah jiwa lara
  Blog Budin ini, sengaja nak dicetus huru-hara
  Dibuat kopi&pes, supaya admin tudoh Kejora
  Main kaedah sabotaj pula dah tiada lain cara

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sendiri punye kerja tak ngaku plak...komen pantun ko haprak...personal saje...berulang2 tiap hari...

   Delete


  2. JANGAN SALAH KAN ORANG.

   TAK MUNGKIN PRO BUDIN DAN PRO HARAPAN YANG BUAT HURU-HARA?

   PRO BUDIN DAN PRO HARAPAN TAK MAIN KOPIPES.

   TAKTIK GUNA KOPIPES ADALAH TAKTIK YANG TELAH LAMA KEJORA GUNA KAN.

   MUNGKIN KALI INI KEJORA ATAU 14 50 SENDIRI YANG KOPIPES BANYAK-BANYAK NAK TUNDINGKAN PERBUATAN KOPIPES KEPADA PRO BUDIN DAN PRO HARAPAN.

   TAK ADA FAEDAH PRO BUDIN ATAU PRO HARAPAN ULANG-ULANG KOMEN YANG MENGUNTUNGKAN PUAK DEDAK.

   Delete
  3. Budak sewel ketakutan admin sekat komen bodos berulang2...

   Delete
 63. Tak usah lah Budin Langau nak pukul canang
  Congak mcm mana pun PH tak akan menang
  Rakyat dah selesa, negara makmor & tenang
  Mereka tak nak nanti sesal airmata berlinang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 64. PKR yang sekian lama memusuhi Mahathir kerana kononnya menzalimi Anwar, kononnya Mathadir mengkayakan kroni-kroninya semasa menjadi PM, kononnya Mathadir telah menjual GLC kepada kroni semasa untung dan kerajaan membeli semula apabila rugi, kononnya Mahathir memperjudikan wang Negara dengan forex dan macam-macam lagi, tiba-tiba sekarang berpaling tadah, Mathadir telah menjadi suci secara automatic setelah menyertai PH. Dijulangnya Mahathir dan disisihnya Anwar.

  Tengoklah nanti sampai saatnya PKR, DAP dan PAN akan dikencing oleh Mahathir. Takdirnya Bersatu memperolehi beberapa kerusi. Manakala Umno pula memperolehi kerusi yang tidak mencukupi 2/3 diparlimen.

  Apakah mustahil bersatu akan kembali kepada Umno dan mencukupkan kuasa 2/3 mereka di Parlimen? Ketika itu Umno berjaya diselamatkan oleh Bersatu. Untuk penyatuan itu Mahathir meletakkan syarat Najib hendaklah diganti dengan sesorang yang Mahathir mahu.

  Cita-cita Mahathir tercapai. Najib berjaya diturunkan dan Umno berjaya diselamatkan. Najib yang terbuang dari arus politik perdana terpaksa pulak berlindung dengan PH, maka bersihlah Najib secara automatic pada ketika itu, sebagaimana bersihnya Mahathir pada hari ini.

  Politik apa yang mereka sedang amalkan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. UNDI PH = UNDI,/DAPIGS = UNDI EVANGLIST = BERMULALAH REPUBLIK LIBERAL DEMOKRATIK DAN AKAN BERAKHIR DOMINASI MELAYU ISLAM.

   Delete
  2. Teori olang bodoooh..

   Delete
 65. diantara UMNO/BN berbanding Pakatan PH, PAS lebih condong kepada UMNO kerana ia sangat mengetahui Syari'at ISLAM serta amanah dan hak Bangsa Melayu diperbaiki pelaksanaannya sedikit demi sedikit.

  Hanya golongan yang kufur nikmat akan dihimpit dadanya dengan rintihan serta keluh kesah dan lidah'nya ibarat mata pedang yang tajam dengan segala celaan.

  "tulang belakang" pada Pakatan Harapan ialah Puak Cauvinist kafir yg berpayung dalam Parti DAP, PKR serta himpunan NGO songsang dan sesat akidahnya (COMANGO).

  COMANGO merupakan singkatan gabungan 54 NGO (coalition of Malaysia NGO's) yang menjadi sekutu terkuat Pakatan Harapan.

  mereka (COMANGO) tidak menyalak dalam kisah "rompakan" 1MDB, tidak menyalak pada kisah "penderitaan" manusia2 jahil yang tertekan akibat kenaikkan kos sara hidup, tidak menyalak pada GST, tidak menyalak pada "kezaliman" kerajaan dan tidak menyalak mahu Selamatkan Malaysia

  sebaliknya mereka (COMANGO) menjelirkan lidah dan menyalak pada 17 tuntutannya, yang pada tahun 2013 sudah dipanjangkan ke badan dunia Majlis Hak Asasi Manusia (HRC). ia ditolak oleh UMNO/BN selaku kerajaan namun PH menyambut 17 tuntutan untuk disemak dengan mencari kaedah dan jalan untuk dijayakan dengan syarat (COMANGO) memberikan undinya kepada PH.

  Nauzubillahiminzalik - inilah jualbeli yang dimeterai Pakatan Harapan untuk mendapatkan COMANGO sebagai sekutunya.

  Hari ini salah satu "pejuang" COMANGO iaitu SITI KASSIM diarah menjadi ahli PAN sebagai langkah awal andainya PH kekal berkuasa di Penang dan Selangor, untuk mencatur matlamat COMANGO melalui PAN.

  Shahbudin.com hanya bersifat barua demi mendapatkan DEDAK daripada PPBM, urusan AGAMA dan BANGSA bukan pilihannya.

  aku tidak melihat dari kalangan manusia jahil yang sombong didalam blog ini, melainkan Rahman Jpc atau John Doe utk menjawab atau menafikan apa yang telah aku sampaikan, jika benar mereka di pihak yang HAQ.

  salam ya salam
  ikhlas dariku unknown aka sahabat

  ReplyDelete
  Replies
  1. UNDI PH = UNDI,/DAPIGS = UNDI EVANGLIST = BERMULALAH REPUBLIK LIBERAL DEMOKRATIK DAN AKAN BERAKHIR DOMINASI MELAYU ISLAM.

   Delete
  2. Yer sahabat jahil...PAS condong 90 jota dedak..

   Delete
 66. Tak usah lah Budin Langau nak pukul canang
  Congak mcm mana pun PH tak akan menang
  Rakyat dah selesa, negara makmor & tenang
  Mereka tak nak nanti sesal airmata berlinang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 67. Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 68. Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
   ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
   MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
   Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
   ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
   MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
   Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
   ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
   MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
   Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
   ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
   MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
   Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
   ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
   MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
   Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

   Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
   ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
   MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
   Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

   Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
   ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
   MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
   Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
   ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
   MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
   Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
   ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
   MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
   Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
   ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
   MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
   Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
   ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
   MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
   Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Delete
 69. Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Dah tak angkat muka lagii, Seman gelandang
  ‘Ostat’ Doe terus tak berani nak turun padang
  MalaysiaHaru kera pula kelupor dlm kandang
  Sekor demi sekor cai haprak hamba tendang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 70. BUDIN HAPRAk BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...


  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  KakKahKahKah

  ReplyDelete
 71. BUDIN HAPRAk BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...


  BUDIN BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  KakKahKahKah

  ReplyDelete
 72. BUDIN HAPRAk BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU BERULANG2...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...


  BUDIN HAPRAK BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU BERULANG2..BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  KakKahKahKah

  ReplyDelete
 73. Cai biol sengaja buat honar Budin punya blog
  Ternyata caii udah putus modal & kecut teloq
  Depa guna perang saraf, kaedah siyal goblok
  Konon hamba buat dajal, supaya Budin block

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sial betul budak sewel dah ketakutan...Budin sekat lah komen budak sewel ni...komen sampah berulang2 tap hari..

   Delete
  2. BUDIN HAPRAk BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU BERULANG2...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...


   BUDIN HAPRAK BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU BERULANG2..BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   KakKahKahKah

   Delete
 74. Kaedah jahat lama, kinii cai dah ulangi pulak
  Pantun hamba, puak cai kopopes dan ciplak
  Konon agar hamba ini Tuan Admin tempelak
  Tapii hamba percaya Sdr Budin hanya gelak

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 75. Kaedah jahat lama, kinii cai dah ulangi pulak
  Pantun hamba, puak cai kopopes dan ciplak
  Konon agar hamba ini Tuan Admin tempelak
  Tapii hamba percaya Sdr Budin hanya gelak

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Kaedah jahat lama, kinii cai dah ulangi pulak
  Pantun hamba, puak cai kopopes dan ciplak
  Konon agar hamba ini Tuan Admin tempelak
  Tapii hamba percaya Sdr Budin hanya gelak

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Kaedah jahat lama, kinii cai dah ulangi pulak
  Pantun hamba, puak cai kopopes dan ciplak
  Konon agar hamba ini Tuan Admin tempelak
  Tapii hamba percaya Sdr Budin hanya gelak

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Kaedah jahat lama, kinii cai dah ulangi pulak
  Pantun hamba, puak cai kopopes dan ciplak
  Konon agar hamba ini Tuan Admin tempelak
  Tapii hamba percaya Sdr Budin hanya gelak

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Kaedah jahat lama, kinii cai dah ulangi pulak
  Pantun hamba, puak cai kopopes dan ciplak
  Konon agar hamba ini Tuan Admin tempelak
  Tapii hamba percaya Sdr Budin hanya gelak

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Kaedah jahat lama, kinii cai dah ulangi pulak
  Pantun hamba, puak cai kopopes dan ciplak
  Konon agar hamba ini Tuan Admin tempelak
  Tapii hamba percaya Sdr Budin hanya gelak

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaedah jahat lama, kinii cai dah ulangi pulak
   Pantun hamba, puak cai kopopes dan ciplak
   Konon agar hamba ini Tuan Admin tempelak
   Tapii hamba percaya Sdr Budin hanya gelak

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Kaedah jahat lama, kinii cai dah ulangi pulak
   Pantun hamba, puak cai kopopes dan ciplak
   Konon agar hamba ini Tuan Admin tempelak
   Tapii hamba percaya Sdr Budin hanya gelak

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Kaedah jahat lama, kinii cai dah ulangi pulak
   Pantun hamba, puak cai kopopes dan ciplak
   Konon agar hamba ini Tuan Admin tempelak
   Tapii hamba percaya Sdr Budin hanya gelak

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Kaedah jahat lama, kinii cai dah ulangi pulak
   Pantun hamba, puak cai kopopes dan ciplak
   Konon agar hamba ini Tuan Admin tempelak
   Tapii hamba percaya Sdr Budin hanya gelak

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Kaedah jahat lama, kinii cai dah ulangi pulak
   Pantun hamba, puak cai kopopes dan ciplak
   Konon agar hamba ini Tuan Admin tempelak
   Tapii hamba percaya Sdr Budin hanya gelak

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Kaedah jahat lama, kinii cai dah ulangi pulak
   Pantun hamba, puak cai kopopes dan ciplak
   Konon agar hamba ini Tuan Admin tempelak
   Tapii hamba percaya Sdr Budin hanya gelak

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

   Delete
 76. BUDIN HAPRAk BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU BERULANG2...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...


  BUDIN HAPRAK BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU BERULANG2..BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
  PH MEMANG HAPRAK...

  KakKahKahKah

  ReplyDelete
 77. Tiada masalah undi nak pecah dua atau tiga
  Kita tahu, puak ibliis ini lemah tak bertenaga
  Tak usah mimpi lah, ular lidi mau telan naga
  Lepas PRU, PH akan dudok takok tu le juga

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 78. Tak usah lah Budin Langau nak pukul canang
  Congak mcm mana pun PH tak akan menang
  Rakyat dah selesa, negara makmor & tenang
  Mereka tak nak nanti sesal airmata berlinang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Tak usah lah Budin Langau nak pukul canang
  Congak mcm mana pun PH tak akan menang
  Rakyat dah selesa, negara makmor & tenang
  Mereka tak nak nanti sesal airmata berlinang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Tak usah lah Budin Langau nak pukul canang
  Congak mcm mana pun PH tak akan menang
  Rakyat dah selesa, negara makmor & tenang
  Mereka tak nak nanti sesal airmata berlinang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Tak usah lah Budin Langau nak pukul canang
  Congak mcm mana pun PH tak akan menang
  Rakyat dah selesa, negara makmor & tenang
  Mereka tak nak nanti sesal airmata berlinang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Tak usah lah Budin Langau nak pukul canang
  Congak mcm mana pun PH tak akan menang
  Rakyat dah selesa, negara makmor & tenang
  Mereka tak nak nanti sesal airmata berlinang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Tak usah lah Budin Langau nak pukul canang
  Congak mcm mana pun PH tak akan menang
  Rakyat dah selesa, negara makmor & tenang
  Mereka tak nak nanti sesal airmata berlinang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Tak usah lah Budin Langau nak pukul canang
  Congak mcm mana pun PH tak akan menang
  Rakyat dah selesa, negara makmor & tenang
  Mereka tak nak nanti sesal airmata berlinang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 79. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  ReplyDelete
 80. SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...
  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  SUKA HATI AKU PKR DAN FUKATAN HAPRAK DAH KENA HEMPAS SAMA PAS....
  INSYAALLAH KERAJAAN BN YANG DITUNJANGI UMNO AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU KE 14...AMIN...

  ReplyDelete
 81. Tak nampak lagi bayang kelibat Seman togil
  Takut hamba cabar lagii, lutut dah ketar gigil
  Agaknya kepanasan kini sdg telanjang bogel
  Atau dia dah gol, malaikat maut dah panggil

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 82. Othaman rasa dia pendekar dlm gelanggang
  Tidak sedar diri bapok tua jalan berlenggang
  Hamba tibai dia, kote kecut terus tak tegang
  Apa lagi, cabut lari le dia tonggang langgang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
 83. Nak tengok sikit, Othaman sotong aota ribut
  Lihat je kelibat hamba dia mula kelam kabut
  Mesti dia panik, bila cabaran hamba sambut
  Jalan kiaan hoyong hayang, lutut jadi lembut

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. BUDIN HAPRAk BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU BERULANG2...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...


   BUDIN HAPRAK BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU BERULANG2..BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   KakKahKahKah

   Delete
 84. Blog Budin dah capai lebih 190 komen...popular blog Budin..cai haprak upahan najib tolong popularkan blog keluaran Budin dengan komen2 sampah yg berulang2...

  ReplyDelete
  Replies
  1. BUDIN HAPRAk BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU BERULANG2...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...


   BUDIN HAPRAK BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU BERULANG2..BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   KakKahKahKah

   Delete
 85. Othaman rasa dia pendekar dlm gelanggang
  Tidak sedar diri bapok tua jalan berlenggang
  Hamba tibai dia, kote kecut terus tak tegang
  Apa lagi, cabut lari le dia tonggang langgang

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  Nak tengok sikit, Othaman sotong aota ribut
  Lihat je kelibat hamba dia mula kelam kabut
  Mesti dia panik, bila cabaran hamba sambut
  Jalan kiaan hoyong hayang, lutut jadi lembut

  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

  ReplyDelete
  Replies
  1. BUDIN HAPRAk BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU BERULANG2...BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...


   BUDIN HAPRAK BODOH...MANA BERANI SEKAT KOMEN AKU BERULANG2..BUDIN NAK BANYAKKAN BILANGAN KOMEN SUPAYA NAMPAK BLOG DIA TOP..
   PH MEMANG HAPRAK...

   KakKahKahKah

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...